Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wil spelers kwijt aan clubs uit Midden-Oosten; Driessen noemt voorbeeld

Laatste update:

Alex Kroes is van plan om een flinke reorganisatie door te voeren bij Ajax nadat hij in dienst is getreden als algemeen directeur. Dat meldt De Telegraaf woensdagavond. Kroes zou het aantal banen binnen de voetbalclub met tien procent willen laten dalen. Dat betekent dat er ook een aantal voetballers zullen moeten vertrekken.

Op 30 juni van dit jaar waren er in totaal 449 mensen in dienst bij Ajax. Kroes wil proberen om dat aantal met minimaal tien procent terug te brengen. Daarbij lijkt het niet alleen te gaan om bijvoorbeeld kantoorpersoneel, maar ook om spelers.

“Ajax staat in de volgende transferwindow open voor uitgaande transfers en hoopt enkele spelers te kunnen transfereren naar het Midden-Oosten”, weet bovengenoemde krant onder meer te melden.

Valentijn Driessen noemt woensdagavond bij Vandaag Inside Steven Bergwijn als voorbeeld. De buitenspeler kwam vorig jaar voor ruim 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur, en mogelijk kan Ajax hem aan een club uit het Midden-Oosten nog met winst verkopen.

“Het belangrijke is dat hij (Kroes, red.) een aantal spelers gaat lozen, want er loopt zoveel rommel daar”, aldus Driessen. “Bijvoorbeeld die Bergwijn, die stond in de zomer al in de belangstelling van Saudische clubs. Dus als je daar veertig (miljoen, red.) voor krijgt...”

Mededingingsclausule
Door een clausule die Kroes in zijn contract bij AZ had, mag hij pas vanaf 15 maart 2024 aan de slag bij Ajax. Toch hopen de Amsterdammers een akkoord met AZ te bereiken, zodat Kroes bijvoorbeeld al op 1 januari kan beginnen. De Telegraaf meldde vorige week dat Ajax daar in de persoon van Louis van Gaal en Michael van Praag over in gesprek wil met de Alkmaarders.

Volgens Driessen is het maar de vraag of Ajax er verstandig aan doet om Van Praag ook te laten deelnemen aan die gesprekken. De Amsterdammer, die op 17 november wordt voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, staat er volgens hem namelijk niet goed op in Alkmaar.

Dat heeft onder meer te maken met het seizoen 2019/20, dat voortijdig beëindigd werd door de coronapandemie. Ajax en AZ gingen toen met een gelijk puntenaantal aan kop in de Eredivisie, waarna werd besloten dat Ajax een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League kreeg en AZ het moest doen met een ticket voor de tweede voorronde van datzelfde toernooi. “Daar is AZ natuurlijk verschrikkelijk verbolgen over. Van Praag heeft destijds alles doorgespeeld naar de UEFA en gezegd dat het een beslissing van de KNVB was, die ze niet mochten terugdraaien. AZ voelt zich daarom verschrikkelijk genaaid. Dus Van Praag kan beter thuisblijven, die moet niet meegaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het verhaal klopt niet, AZ kreeg helemaal niet een startbewijs voor de EL. Ze kregen het ticket wat recht gaf op voorronde CL. Ajax kreeg het rechtstreekse ticket voor de CL. Dat AZ uiteindelijk in de EL terecht kwam was puur omdat ze verloren in de voorronde van de CL.

Voor de rest lijkt het me beter als Van Halst daarna toe gaat om het tegen regelen als interim-ad en niet iemand die nog niet eens officieel voorzitter van de Rvc is. De rvc is namelijk een controlerend orgaan, dus dat lijkt me de juiste weg. Ik kan me overigens niet voorstellen dat AZ zo vreselijk rancuneus is dat ze niet meer met Van Praag willen praten of daardoor plots van houding veranderen. In Alkmaar zit een serieuze organisatie.

19 oktober 2023 om 07:28

Blijft een bizarre afronding van het seizoen die niet toevallig in het voordeel van een grotere club uitvalt. Snap dat AZ daar nog een nare nasmaak aan over hield.

19 oktober 2023 om 07:31

Het merkwaardigste besluit was natuurlijk dat er niet door de KNVB was vermeld dat een neutrale stem eigenlijk als een stem voor telde.

19 oktober 2023 om 08:11

Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat ze dit pas besloten hadden nadat er gestemd was en bleek dat ze anders niet de makkelijkste weg konden kiezen. Je zult maar moeten beslissen dat AZ CL in gaat en dat ADO degradeert.

19 oktober 2023 om 08:57

Nee het was geen toevallige afronding in het voordeel van een grotere club. Ajax stond op de ranglijst op 1, dat omwisselen op basis van nieuw verzonnen criteria was pas bizar geweest. Als AZ bovenaan had gestaan hadden ze dat ook niet gedaan.

De hele gang van zaken was rommelig en niet helder. Maar dat Ajax boven AZ geklasseerd zou worden was een hele logische keuze. Alle bezwaren over de procedure en de bijkomende emotionele gevoelens vielen te begrijpen. Overigens is de nasmaak meer naar de KNVB die de keuze maakte dan jegens Ajax.

19 oktober 2023 om 14:10

1. Ajax stond bovenaan en niet AZ. 2. Ajax kwam net uit zijn dip en had dit dus vermoedelijk nooit meer weggeven. Dus absoluut raar als je het mij vraagt.

19 oktober 2023 om 14:15

Sterker nog Ajax had gewoon het kampioenschap moeten krijgen bij het beëindigen van de competitie, want dit hadden ze gezien ze net uit een dip kwamen gewoon binnengehaald.

19 oktober 2023 om 09:06

Ben toch ook steeds sceptischer over die Alex Kroes. Heeft blijkbaar nu al de organisatie zo goed doorgelicht dat hij weet dat er 10% uit moeten worden gegooid. De telegraaf lijkt bij hem weer volledig geïnformeerd te zijn. Hij respecteert zijn huidige contract en werkgever niet. Is zo'n goede onderhandelaar dat hij blijkbaar een wurgcontract bij AZ heeft getekend, anders was het toch echt niet zo moeilijk daar weg te gaan. Steunt de slechste trainer die we ooit bij Ajax hebben gehad. Gooit enpassant blijkbaar ook de nieuwe spelers maar weer eens onder de bus, alsof dat door Steijn al niet vaak genoeg is gedaan. Dit moet de redder van Ajax worden geloof dr weinig van. Als t eruit ziet als incompetentie en het ruikt naar incompetentie...

19 oktober 2023 om 12:04

Ja, dat blijft iets treurigs. Want we moeten naar een situatie waarin we die vreselijke krant zover mogelijk van de club zien te verwijderen. Tegelijk, de problemen zijn momenteel wel groter dan de informatiestroom van De Telegraaf. Als ze geen informatie krijgen verzinnen ze wel informatie of ze vinden wel weer iemand die ze eruit willen werken door een lastercampagne op te starten.

Wat betreft Kroes : hij moet werken met de beperkingen van zijn concurrentiebeding. Dat je officieel niks mag doen betekent niet dat je niet op de achtergrond toch al wat kan doen. Alleen niks officieels. Dat maakt hem ook redelijk machteloos. Ik denk niet zozeer in termen van '''redder'' of ''verlosser''. Dat was Cruijff bij de fluwelen revolutie ook niet, hoogstens het boegbeeld. Maar uiteindelijk moeten de nieuwe vacatures ingevuld worden door mensen die bekwaam hun werk doen. Hij heeft als toekomstig AD een belangrijke rol, maar we moeten het niet overdrijven. Voorlopig zit er nog niemand die door Kroes is neergezet. Dus laten we geduldig zijn.

Dat Steijn er niet uit vliegt is puur voor de vorm, als we deze lijn doorzetten is het na PSV uit gewoon klaar.

19 oktober 2023 om 12:34

Mooie genuanceerde reactie Adzevedo. Natuurlijk heb je gelijk, merk alleen dat ik nu al steeds minder goed gevoel bij Kroes heb. Een ontslagronde bv moet je goed hebben bekeken en onderzocht, om deze zo op deze manier de wereld in te slingeren is gewoon erg dom. Wellicht speelt mee dat ie Steijn laat staan, zelfs voor de vorm . Maar misschien blijkt hij uiteindelijkde juiste man en idd wat je zegt het gaat erom dat er meerdere poppetjes op de juiste plaats komen te staan.

19 oktober 2023 om 10:52

In het artikel staat ook gewoon het zelfde toernooi?

19 oktober 2023 om 22:07

De RvC neemt de AD aan. Het is juist gek om iemand te sturen die als het er op aan komt geen bevoegdheid heeft.

20 oktober 2023 om 00:47

Normaal gesproken zou je volkomen gelijk hebben, ware het niet dat Van Praag helemaal nog geen zitting heeft genomen in de Rvc. Hij is slechts voorgedragen. Dus vandaar dat ik zeg : laat Van Halst, die tot voor kort in de Rvc zat en ook op de hoogte was van Eringa zijn poging om dit op te lossen, deze zaak maar oplossen. Het gaat over de afwikkeling van een concurrentie beding, die moet een interim-AD toch wel kunnen oplossen is mijn idee.

Of je moet die andere drie lui uit de RVC naar voren schuiven, die wel actief als Rvc leden zijn.

40 miljoen voor Bergwijn...

Nu weten we dat de Arabieren veel uitgeven en soms teveel, echter zijn ze niet op hun achterhoofd gevallen om 40 miljoen neer te leggen voor een niets presterende Bergwijn.

19 oktober 2023 om 00:50

Dat ze in het Midden Oosten krankzinnige salarissen betalen snap ik, dat is de enige manier om spelers te lokken. Maar dat geldt niet voor de transfersommen, die kunnen redelijk marktconform blijven.

Of anders gezegd: waarom zouden ze 40 miljoen betalen als 20 miljoen ook voldoende zou zijn?

19 oktober 2023 om 04:14

Tieske 20 miljoen prima, presteert niets! Beperk je verlies maar.

19 oktober 2023 om 04:48

Denk dat het 15 miljoen wordt eerlijk gezegd. Misschien wat bonussen, maar 20 zou al bizar zijn.

19 oktober 2023 om 06:04

21m ren Taylor erbij…. Is dat wat?
Waarom zou Bergwijn hier aan mee werken. Wat een onzin verhaal. En idd ook het stuk dat AZ een EL ticket kreeg dat klopt niet. Dat Ajax een te overbezette loonlijst heeft, lijkt me duidelijk.

19 oktober 2023 om 08:06

Dat is waarschijnlijk als jij ze zou verkopen. Ajax heeft in het verleden vaak genoeg bewezen Ajax spelers nog voor een leuk prijsje te verkopen. Volgens mij afgelopen zomer nog Daramy en Bassey met winst. Maar het is natuurlijk wel leuk om 15 miljoen te zeggen en hopen dat er iemand hapt. Nou gefeliciteerd het is je gelukt!

19 oktober 2023 om 00:52

Jsmooth meestal betalen ze dikke salarissen. Met de transfersommen vind ik het tot nu toe best meevallen inderdaad.

40 miljoen voor Bergwijn haha. Dat maakt hem duurder dan onder anderen Carrasco, Mané en Mahrez. Mag toch hopen dat dit een fantasie is van Valentijn en niet van die Kroes.

Mocht dit verhaal kloppen, ben ik de enige die het zorgwekkend vind dat dit verhaal al bij de Telegraaf bekend is voor Kroes ook maar is begonnen bij Ajax?

19 oktober 2023 om 05:47

Eerder lekte ook al uit dat Kroes Mislintat niks vond. Volgens mij heeft die z'n lijntjes wel lopen en zet hij die tactisch in

Als je nog 40 miljoen krijgt voor Bergwijn dan mag je wel spreken van een wonder.

Dus Jan-Willem van Dop zegt gisteren tegen Ajax Showtime dat hij verwacht dat Kroes de organisatie tegen het licht gaat houden om eventueel werknemers af te laten vloeien als er efficiënter gewerkt kan worden en een dag later zegt de Telegraaf dit ook?

Het is zo verdraaid irritant dat Driessen zijn mening en speculatie door z'n nieuwtjes mengt, want het idee dat er minimaal 10% van de organisatie afgevloeid moet worden zonder dat Kroes ook maar in staat is geweest om intern te beoordelen of het echt te veel personeel is maakt dit bericht toch lastig te geloven voor me. Dit lijkt een typisch staaltje Driessen die weer eens zonder enige gêne een gokje als vaststaand feit aan het brengen is.

19 oktober 2023 om 07:32

Het ergste is ook nog dat veel uit de duim gezogen stukjes van dat verschrikkelijke duo, Verweij en Driessen, door Mediahuis in lokale kranten wordt afgedrukt. Ik heb mijn abonnement op De Limburger opgezegd vanwege deze heren.

Haha, die Kroes weer wel waar het geld zit.
Zo te lezen gaan ze dus na dit seizoen wederom bouwen aan een nieuw elftal.
En het zo inderdaad slim zijn om V.praag thuis te laten en überhaupt zijn naam niet te noemen, want die ligt inderdaad best gevoelig in Alkmaar.

19 oktober 2023 om 00:48

Hoezo? Zo lang ik mij kan heugen wordt de Ereidivisie beslist op doelsaldo. Zal toch wat zijn, dat AZ tweede wordt met evenveel punten als Feyenoord in derde. En Feyenoord opeens aan komt zetten met onderling resultaat. Dan lachen jullie ze ook uit.

Als je op onderling resultaat wilt voetballen moet je als AZ even een brief naar Spanje sturen of je daar in de competitie mee mag doen.

Leuk van AZ dat ze het geprobeerd hebben voor een ticket. Maar er kan natuurlijk niemand zijn die daadwerkelijk gelooft dat ze gelijk hadden..

19 oktober 2023 om 01:24

Je kunt er wel over discussiëren of het moment waarop te eindstand bepaald werd wel helemaal eerlijk gekozen is. Wanneer men ervoor gekozen had om de stand van de winterstop te hanteren, waarbij Ajax en AZ beide 17 wedstrijden (tegen dezelfde tegenstanders) gespeeld hadden, zou AZ bovenaan hebben gestaan.

19 oktober 2023 om 01:41

Dit was een uitzonderlijke situatie, dus je moet een zo eerlijk mogelijke manier vinden om de Europese tickets te verdelen. Zoals degebetenhond opperde, de stand in de winterstop is misschien wel eerlijker, dan heb je in ieder geval dezelfde tegenstanders gehad.

Het probleem is vooral het enorme verschil in inkomsten uit de CL en de EL. Dat Ajax de CL mocht spelen, valt te verdedigen, er is één ticket voor twee teams, dus je moet iemand teleurstellen. Maar dat Ajax ook alle CL inkomsten mocht houden, dat is wel een beetje krom.

19 oktober 2023 om 04:17

Hoezo een beetje krom? Als dat Az bovenaan stond op dat moment, hadden hun met alles geprofiteerd zo simpel is het.

19 oktober 2023 om 04:51

Omdat andere competities ook onderling resultaat gebruikten bij een gelijke stand. Dan had Az gewonnen. Ook als de winterstop werd gebruikt, had AZ het ticket bemachtigd.

19 oktober 2023 om 06:24

Het was vooral belachelijk dat de competitie uit een paniekreactie zo snel definitief beëindigd is. Dat was toen al ontzettend voorbarig. Alle andere enigszins serieuze competities zijn - na een begrijpelijke onderbreking- ook gewoon uitgespeeld. Er is veel te makkelijk gehoor gegeven aan de lobby van Ajax om de competitie te stoppen met de stand van dat moment.

19 oktober 2023 om 07:15

@ degebetenhond- je drukt je heel genuanceerd uit, maar in mijn ogen was het ronduit belachelijk dat Ajax het ticket kreeg. Op een willekeurig moment in het seizoen geeft de ranglijst lang niet altijd het goede beeld. AZ had net van een zwalkend Ajax gewonnen en leek in een veel betere vorm. Als Volendam dit weekend wint bij RKC en Ajax verliest van Utrecht, dan staat Ajax laatste. Als er daarna weer Corona uitbreekt en we moeten de boel staken, ben ik benieuwd of ze dan in Amsterdam vinden dat ze dan maar moeten degraderen.

19 oktober 2023 om 08:53

@johan78, je vergeet 1 ding, dat in het Coronajaar niemand degradeerde. Dus in dat geval zou Ajax dan ook niet degraderen. Zeker omdat het Ajax is, maar nu ook als case 2019/20 kunnen aandragen.

19 oktober 2023 om 10:18

@The Jump, daar heb je gelijk in, maar mijn voorbeeld was dan ook vooral bedoeld om aan te geven hoe idioot het is om zo’n belangrijke beslissing (wel of geen CL ticket) te bepalen op basis van een ranglijst op een willekeurig moment middenin een seizoen.

19 oktober 2023 om 16:24

Lees de reacties onder jou reactie eens, dan kom je misschien tot een ander opjectievere conclusie.
Knvb heeft gewoon lopen prutsen en de makkelijkste weg gekozen toendertijd.

Hopen dat die clubs uit de Saudi League zo gek zijn om in de buurt van die 32,5 miljoen te komen haha. Zou wel fantastisch zijn want Bergwijn bakt er vrij weinig van bij Ajax. En als captain is hij al helemaal ongeschikt. Zegt genoeg dat een Forbs een veel betere indruk maakt.

In saudi Arabië dromen spelers stiekem om te spelen , genoeg spelers in vorm
En grotere naam voor minder op te halen ! En dan kom je met bergwijn, je zou blij moeten zijn met een bod van 11 miljoen

Als ze bij Ajax serieus denken dat een club uit Saudi Arabië 30/40mil gaat betalen voor Bergwijn zijn ze compleet gestoord. Ze smijten daar wel met geld maar oliedom zijn ze niet. Ze konden Sangaré halen voor zijn afkoopsom, deden ze niet. Kudus en Alvarez ook niet. En dan hebben we het over spelers die wel goed presteren. Die clubs kopen dus niet zo snel uit de Eredivisie. En dan al helemaal geen speler die zelfs in de Eredivisie een waardeloos rendement heeft (voor zijn prijskaart).

Sowieso moet je internationaal een vrij goede naam hebben om in Saudi Arabië te voetballen. Ze betalen een hoop maar ze kopen daar de spelers niet alleen op basis van hun prestaties. Je moet ook een held in je land zijn (Mahrez/Algerije, Mané/Senegal) en veel volgers op internet hebben zodat je Saudi Arabië goed op de kaart kan zetten.

19 oktober 2023 om 01:32

Misschien wil Frank de Boer er een goed woordje over doen? Ze wilden afgelopen zomer Bergwijn ook al hebben. Verder zie ik eerlijk gezegd geen enkele speler die interessant voor hun is. Maar ik denk dat Valentijn weer uit zijn nek kletst.

Je kan zoveel willen, maar waarom zou bergwijn daarmee instemmen?

Dat zou speler nr 1 zijn, die we snel moeten lozen. Ook voor 25 miljoen mag Bergwijn vertrekken. Berghuis en Akpom mogen spelers 2 en 3 zijn, die we in de winterstop wel kunnen missen.

19 oktober 2023 om 08:43

Een dan is Berghuis misschien nog wel je beste speler.

Ik zei het al bij een ander artikel, maar dit is echt de enige manier om je geld nog enigszins terug te krijgen. Het is gewoon triest om deze jongen op het veld te zien wandelen en als aanvoerder te horen praten.

Het is straks wel lekkere binnen komen voor Kroes. Het is nooit leuk om je baan te verliezen. En als je weet dat dit 1 van de doelen van de nieuwe directeur is kan dat voor behoorlijke onrust zorgen.

Maar gaat hij vooral snijden in de eerste selectie of gaat hij ook in de jeugd snijden. Ook daar lopen natuurlijk veel spelers met een contract rond.

19 oktober 2023 om 09:00

Ook lekkere roddels voor de spelers, die zullen nu vast meer hun best doen nu ze van meerdere kanten horen dat ze in de winterstop mogen vertrekken 😂

Doe eerst ff al dat brandhout van Mislintat naar Saoedie-Arabië ipv Ajacied Bergwijn. Eerst Akpom, Avila, Sosa, Mikautadze eruit mieteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren