Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax stuurt kansloos FC Utrecht van kastje naar de muur in Amsterdam

Laatste update:

Op overtuigende wijze heeft Ajax zondagmiddag de zevende overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Voor eigen publiek had de ploeg van Erik ten Hag geen kind aan FC Utrecht, de nummer vier van de Eredivisie: 4-0. Het werd eenrichtingsverkeer in de Johan Cruijff ArenA, met doelpunten Donny van de Beek (twee keer), Dusan Tadic en Lisandro Martínez tot gevolg. Ajax vergroot de voorsprong op AZ tot negen punten; de nummer twee speelt zondag tegen FC Emmen. Nummer drie PSV gaat nog op bezoek bij Willem II.

Ajax had een doldwaze wedstrijd op Stamford Bridge achter de rug, maar van vermoeidheid was geen sprake. Integendeel: het moordende tempo van dinsdagavond werd bij vlagen geëvenaard in de Johan Cruijff ArenA. Ajax combineerde naar hartelust en creëerde in de eerste tien minuten al meerdere grote kansen. Maarten Paes bracht na drie minuten knap redding op een kopbal van Daley Blind, nadat Lisandro Martínez een corner verlengde met het hoofd. Kort daarna werd Martínez zelf gevonden door Quincy Promes en haalde hij meteen uit met links. Met veel gevoel zocht de Argentijn de hoek uit, maar hij trof de binnenkant van de paal.

In de tiende minuut stuitte Quincy Promes op Paes, na voorbereidend werk van Zakaria Labyad. Laatstgenoemde was de vervanger van de geblesseerde David Neres en speelde uitgerekend tegen zijn oude club zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Het was wachten op het openingsdoelpunt en dat viel na een klein kwartier door toedoen van Donny van de Beek. De middenvelder stond bij de tweede paal klaar om een voorzet van Tadic ineens uit de lucht te nemen. Paes, de uitblinker bij de bezoekers tot dat moment, zag de bal onder zich door glippen. Het overwicht van Ajax hield aan; Utrecht werd volledig overklast en kwam nooit in de buurt van het vijandelijke doel. De 2-0 van Ajax volgde zodoende al gauw.

Pierre van Hooijdonk verbijsterd: ‘VAR lekker aan de koffie met tompoezen’

Het tweede doelpunt van Ajax had nooit goedgekeurd mogen worden, aldus Pierre van Hooijdonk en Mario van der Ende. Lees artikel

Halverwege de eerste helft kreeg Promes aan de linkerflank de ruimte voor een voorzet, die terechtkwam bij Tadic. De Serviër trok naar de eerste paal en schoot van dichtbij raak in het dak van het doel. Het was het 100ste Eredivisie-doelpunt van Ajax in 2019; het was voor het eerst sinds 1995 dat een club minstens 100 keer scoorde in kalenderjaar in de Nederlandse competitie. In de aanloop naar de treffer stond Daley Blind echter op de hak van Sander van de Streek, zo viel op te maken uit televisiebeelden, maar de VAR riep arbiter Bas Nijhuis niet naar de kant om de beelden te bekijken. Enkele minuten voor rust bepaalde Van de Beek de ruststand op 3-0 met een schot van buiten de zestien, na een fraaie aanval via Hakim Ziyech, Promes, Tadic en assistgever Labyad.

In de tweede helft bleef Ajax op jacht naar doelpunten. Tot driemaal toe voorkwam Paes de vierde tegengoal: hij verwerkte een uitdraaiend afstandsschot van Ziyech, haalde een kopbal van Nicolás Tagliafico fraai uit de lage hoek en kwam als winnaar uit een één-op-één-situatie met Lisandro Martínez. De middenvelder stond vrij voor het doel na een heerlijke pass van Tadic, maar stuitte op de keeper. Uit de daaropvolgende corner van Ziyech kwam hij echter alsnog tot scoren, na een tegendraadse kopbal: 4-0. Omdat een poeier van Tagliafico in het zijnet belandde, bleef de marge bij vier doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 november 2019 om 14:08

Goed, werkte hard en had ook een aantal leuke acties. Was zelf skeptisch, maar hij snoerde mij de mond.

10 november 2019 om 14:09

Ben meer tevreden over Zakaria op het middenveld dan een blok van Alvarez en Martinez dat telkens overlopen wordt, minder snel druk zet en minder dominant is in balbezit.

10 november 2019 om 14:12

Dat blok dat er stond is ook alweer een paar weken geleden. Heb het idee dat Ten Hag dat blok heeft afgeschreven.

10 november 2019 om 14:13

Zakaria speelde rechtsbuiten.

10 november 2019 om 14:13

Huh Labyad speelde helemaal niet op het middenveld en van het blok Alvarez-Martinez is ook geen sprake meer voorlopig.

10 november 2019 om 14:18

Vond Onana erg tegenvallen vandaag. Had best wel wat vaker naar voren mogen gaan. Als je zo op ballen blijft wachten achterin, zul je nooit in de wedstrijd betrokken worden.labyad verassend goed vandaag. Blij voor hem. Maar eigenlijk was gewoon iedereen dik voldoende. Er zullen wel weer criticasters zijn op Veltman, maar die doet gewoon waar hij voor wordt opgesteld en dat is het enige dat telt. Ook Koeman ziet dat dus duidelijk.

10 november 2019 om 15:21

Labyad was wat mij betreft wel de minste vandaag van de 6 voorste spelers. Maar dat is ook niet heel gek aangezien hij een wisselspeler is die eigenlijk nooit speelt

10 november 2019 om 16:43

Ziyech speelt altijd rechtsbuiten. Of stond Ziyech op 10?want dat is dan weer de positie van Van den Beek.

10 november 2019 om 14:09

Sterk! Had niet verwacht dat ie zo goed zou spelen. Prima combinaties en sterk in duels

10 november 2019 om 14:18

Maar dit was dan ook tegen een erg zwakke tegenstander die Labyad al erg goed kent omdat hij daar gespeeld heeft. In de CL moet je niet aankomen met Labyad.

10 november 2019 om 14:27

Het is ook niet snel goed met jou he Lawpl

10 november 2019 om 14:27

LawPI waarom voel je toch zoveel de drang om te provoceren? Tenminste als dat je bedoeling is, ik laat dat maar in het midden. Fc Utrecht is helemaal geen erg zwakke tegenstander, ze doen het prima in de competitie. En is normaliter met Psv onze minst favoriete tegenstander, wat meer respect is dan wel op zijn plek vind ik. Daarnaast tijdens Live meepraten was Feye88 de hele tijd Erik ten Hag aan het prijzen voor zijn werk, maar toch vond je het nodig om zijn cluppie er onderuit te halen. Onnodig en jammer man, zeker als het niet zo bedoeld was van jou kant.

10 november 2019 om 14:30

Ik spreek gewoon mijn gevoel uit meestal heb ik gelijk.

10 november 2019 om 14:31

Is zeker niet als provocatie bedoeld sulejmani. Geef gewoon mijn mening. Ik denk dat Labyad niet goed genoeg is voor de CL. En ik refereerde gewoon even op iets dat vaak werd aangehaald toen Senesi werd gehaald dat hij volgens statistieken beter zou zijn dan Martinez. Maar wat ik in de wedstrijden gezien heb tot nu toe vind ik Martinez overduidelijk de betere speler.

10 november 2019 om 14:33

Als je ervanuit gaat dat je meestal gelijk hebt, heb je vrijwel altijd ongelijk.

10 november 2019 om 14:39

@lawpi: Natuurlijk is Labyad minder dan Neres en treed je liever met Neres aan in de CL. Je hebt alleen wel een rechts buiten of een 10 nodig om Neres op te vangen. Je kan het middenveld overhoop gooien en vd Beek weer op 10 zetten maar waarom zou je een middenveld dat lekker loopt uit elkaar gaan halen. Om Neres in dit systeem te vervangen zijn er gewoon niet zoveel opties. Dan snap ik de keuze voor Labyad erg goed.

10 november 2019 om 15:00

@LawPI, alleen Hans Kraay zei dat over Senesi. Het kwam niet van de supporters van Feyenoord. Je was aan het provoceren en dat was gewoon niet nodig.

10 november 2019 om 14:09

Heel goed en ook nog een assist.
Verdedigde ook goed mee. Top backup

10 november 2019 om 14:13

Fijn om te zien dat ook de spelers die niet of nauwelijks spelen fit en scherp zijn

10 november 2019 om 14:16

Inderdaad. Ben echt positief verrast. Laatst door Marin ook al (uit bij Zwolle). Mogen van mij beiden vaker minuten krijgen. In de beker straks graag Marin, Labyad, Lang, Traore en Varela minuten geven.

10 november 2019 om 14:21

Alkatorian Marin verdiend inderdaad ook meer speeltijd, en Labyad ook zoals we vandaag gezien hebben. Ik ben blij dat we beschikken over een meer dan prima bank. Denk jij dat Varela Onana gaat vervangen na de zomer? Ik heb hem niet veel zien spelen, maar ik vind het een geweldige persoonlijkheid vorig jaar op de huldiging van het museumplein was hij ook een gangmaker.

10 november 2019 om 15:52

Aangenaam verrast door Labyad! Had weinig fiducie in hem, maar was vandaag eindelijk - eigenlijk voor het eerst - waardevol voor Ajax. Ook Marin vond ik tegen PEC Zwolle prima invallen. Het lijkt net of het puzzeltje bij Ajax is gelegd. Ook over Promes niets dan goeds; dit terwijl zijn komst mij de wenkbrauwen deed fronsen. Begon ook weifelend, maar heeft nu al - vooral scorend! - heel veel positieve inbreng bij Ajax. En vandaag was echt masterclass. Je zag gaandeweg de wedstrijd de wanhoop op de gezichten van de spelers van FC Utrecht. Die hadden zich van deze wedstrijd heel iets anders voorgesteld. Ajax moe uit London, wij angstgegner; hier valt wat te halen. Nee, het was 1 grote rondo, met FC Utrecht in de midden.

10 november 2019 om 16:47

Varela komt naar mijn idee duidelijk te kort voor Ajax 1.maar wie weet ziet de staf het anders. Onana scheen ook niet zo lekker te keepen bij Jong Ajax voordat hij de kans kreeg.kotarski doet het trouwens wel erg lekker bij Jong Ajax. Maakt soms alleen wel domme fouten. Van El Maach en Scherpen weet ik het niet.

11 november 2019 om 02:24

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Onana zal wel een keer verder willen gaan kijken ja. Helaas. Wat inderdaad vast staat is dat Varela erg goed in de groep ligt. Spreekt volgens mij ook meerdere talen (Portugees natuurlijk, maar ook Spaans en Engels). Zeurt daarnaast nooit. Men zag hem bij Benfica ook als een redelijk talent volgens mij. We zullen zien. Wie zouden ze anders op doel kunnen zetten? Een aankoop?

10 november 2019 om 14:10

Solide. Eigenlijk geen fout gemaakt, en werkte zowel verdedigend als aanvallend hard. Helaas kwam hij op 1 klein kansje na niet echt in scorings positie maar het was hem gegund. Heeft me eigenlijk in positief opzicht verrast.

10 november 2019 om 14:12

Prima pot gespeeld. Draaide goed mee. Ook in de korte combinatie was hij prima. Had niet verwacht dat hij qua handelingsnelheid ook zo goed zou mee draaien.

10 november 2019 om 16:29

Prima, goede passes en combinaties

Wat een masterclass van Ajax voor een groot deel bedankt Erik ten Hag, pluim voor Labyad vond ik verrassend goed spelen in zijn situatie kan dat nooit makkelijk zijn natuurlijk. Blind was magistraal wat gaan we hem missen en zijn openingen. We hebben wel gemazzeld want die 2-0 had afgekeurd moeten worden! En die situatie met Veltman was geel, en natuurlijk niet rood. Klaiber stond ook op de voet van Martinez idem dito Van de Streek bij Ziyech of als we te weinig krijgen tegen Chelsea, maar dan regeert de hypocrisie weer en kraait er geen haan uitzonderingen daargelaten. Opvallende tendens altijd weer.....🙄

10 november 2019 om 14:09

Blind missen? Tegen Lille dan hoop ik dat je bedoeld.

10 november 2019 om 14:13

Ajax1812 uiteraard tegen Lille, zover kijk ik al vooruit man. Veltman kan Alvarez wel vervangen denk ik, maar Blind is onvervangbaar.

10 november 2019 om 14:14

Ja tegen Lille uiteraard ja.

10 november 2019 om 14:20

Dacht al dat ik wat gemist had 😂

10 november 2019 om 14:36

Ajax1812 haha sorry man, kan ook aan het mij liggen! Wellicht had ik het wat beter moeten verwoorden. Gefeliciteerd mede-Ajacied wat een partij en dat op ons kryptonite tijdstip van 12:30 uur.. 😮

10 november 2019 om 14:53

Ik weet het niet. Ik denk dat ik zelf een beetje aan het doemdenken was, want ik zou het verschrikkelijk vinden als Blind nu weg zou gaan bij Ajax. Is denk ik samen met Ziyech en Onana echt de belangrijkste.

10 november 2019 om 15:17

Ajax1812 kan me niet voorstellen dat Blind nu alweer weggaat, maar je weet het inderdaad nooit! Hij past wel nergens beter dan bij ons.. 😏

10 november 2019 om 14:17

Die gaan we zeker heel erg missen. Die enige adequate vervanger imo is Martinez. Maar je wilt dit middenveld nu niet uit elkaar halen. Dus zit er niks anders op dan met Schuurs en Alvarez te spelen.

10 november 2019 om 14:20

Dat gaat ten hag ook doen denk ik. Martinez is voetballend te belangrijk nu. Hopelijk laten Schuurs en Alvarez het zien, zoals vandaag bijvoorbeeld Labyad.

10 november 2019 om 14:38

De Donnie los van wat jezelf aangaf, dat het middenveld staat. Moet ik er niet aan denken, en lijkt het mij een slecht idee om Martinez tegen die Franse beulen te laten spelen. En ik weet dat Martinez centraal ook aardig heeft gespeeld, maar tegen al dat fysiek geweld lijkt dat me zelfmoord.

Ajax wordt met 2 vingers in de neus kampioen

10 november 2019 om 14:13

Zolang je die wedstrijdwn als tegen RKC wint kan het haast niet meer fout gaan idd. Hopen dat we zo lang mogelijk in de CL blijven om dat niveau vast te houden

Wat is het toch HEERLIJK om Ajacied te zijn!

10 november 2019 om 14:20

Zeker weten. En dan komen er ook nog eens veel nieuwe toptalenten aan de komende jaren. Echt heerlijke tijden dit als Ajax fan!

10 november 2019 om 15:23

En ook makkelijk om Ajacied te zijn (de echte fans daar gelaten)

10 november 2019 om 15:26

Het was anders jaren kommer en kwel hoor.

10 november 2019 om 16:28

Met zoveel landstitels?
Dat zal wel meevallen toch?

11 november 2019 om 06:44

Sinds 2000 een reeks van 7 jaar geen kampioen en 4 jaar geen kampioen, dat het de laatste jaren beter gaat komt omdat er een duidelijk en goes beleid wordt gevoerd, dat andere clubs dat niet hebben maakt het voor ons wel makkelijker

Wat een fantastisch spel legde Ajax weer op de mat. Jaloers als PSVer. 2-0 had inderdaad afgekeurd moeten worden maar laten we niet doen alsof Utrecht dan wel kans had gehad. Gefeliciteerd Ajacieden, moet een mooie tijd zijn voor jullie!

10 november 2019 om 14:11

Wat een rare reactie. "Maar laten we niet doen alsof Utrecht dan wel had gewonnen". Niemand doet dat, de meesten zeggen gewoon dat de VAR weer eens in het voordeel van Ajax werkt en het uiterst vreemd is.

10 november 2019 om 14:15

TrebleX denkt daar anders over.

10 november 2019 om 14:16

De vorige wedstrijd, tegen Zwolle, was de var duidelijk in het nadeel van Ajax. Mekker dus niet zo dat Ajax hem alleen maar mee heeft.
Daarnaast Nijhuis liet dit soort duels praktisch altijd doorgaan, waarom als var dan nu wel ingrijpen?

10 november 2019 om 14:16

Neem een voorbeeld aan je mede-PSV'er waarop je reageert. Ajax heeft geen voordeel ondervonden van de VAR vandaag. Ze zijn geen seconde in de problemen geweest en hadden hoe dan ook dik gewonnen. Ja, het was een fout om die goal toe te kennen. En nee, het was geenszins van invloed op de wedstrijd. Doen alsof Ajax de scheids/VAR continu mee heeft is sowieso te zielig voor woorden, de vorige pot (PEC-uit) nota bene had Ajax de VAR juist overduidelijk tegen, stond je toen ook zo te stuiteren?

10 november 2019 om 14:20

Tuurlijk hebben ze wel voordeel gehad. Als Veltman gewoon rood had gekregen was het een andere Wedstrijd geworden.

10 november 2019 om 14:21

Ik zal gauw een voorbeeld nemen en lekker bij Ajax in de kont kruipen. Natuurlijk niet, als supporter van PSV wil je je eigen club zien winnen en de concurrentie punten zien verliezen. Ik kan wel sportief "gefeliciteerd het is jullie gegund" gaan zeggen, maar dan lieg ik tegen jullie en tegen mezelf. Ik heb Pec-ajax niet gezien dus daar weet ik niks van. De ene fout heft de ander niet op, want het is opvallend dat Ajax hem veel vaker mee heeft dan tegen. "Ajax heeft geen voordeel ondervonden" een onterechte goal meekrijgen is hoe dan ook voordeel, ook al stond je op winnen. Een fout telt niet minder als het het wedstrijdverloop niet beïnvloed.

10 november 2019 om 14:22

Dan had Utrecht ook 2x rood gekregen. Die maakte ook 2x dezelfde overtreding in de 2e helft. Kijk eens van een neutraal perspectief en niet door je psv bril PSV Eindhoven.

10 november 2019 om 14:23

Dat is nooit rood man. Jeetje kijk eens een beetje objectief. Dat was geel wel, net zoals die van Klaiber. Dat kan je niet vergelijken met die van Hendrix of Viergever. Die pakken vol de enkel, dit zijn de tenen. Ook niet goed natuurlijk maar geen rood.

10 november 2019 om 14:23

Ja als die een overtreding had gemaakt die rood waard was zeker, maar dit was geen rood. Als dit rood was eindig je iedere wedstrijd met 8 man.

10 november 2019 om 14:24

Dat was dus gewoon nooit rood, hoe graag jij en sommige dat ook willen zien. Geel? Had zeker kunnen zijn. Maar nee, verder zie ik niet in hoe Ajax aan de overwinning geholpen zou zijn.

10 november 2019 om 14:25

Als je Zwolle Ajax niet hebt gezien heb je waarschijnlijk wel meer wedstrijden niet gezien, dus hou het dan lekker voor je dat Ajax hem altijd mee heeft. Ik kan me 2 mazzeltjes herinneren, deze 2-0 en de afgekeurde 2-1 van Heerenveen. Verder valt het reuze mee qua mazzeltjes via de var.

10 november 2019 om 14:27

Dus alleen als je alle wedstrijden van Ajax kijkt mag je kritiek hebben op feiten die na de wedstrijd ook gewoon in een artikel te lezen zijn. Bijzonder van je @bakkert.

10 november 2019 om 14:28

Hahaha @sanderk91 dit kan je toch niet serieus menen. Zet even die bril af. Elke goal die ten onrechte wordt goedgekeurd heeft invloed op de uitslag van een wedstrijd. Niet zo zuur zijn, geniet wat meer van dit prachtige ajax ipv aiax verdedigen op voetbalzone. Hoogtepunt van de wedstrijd was voor mij de bijna assist van tadic op martinez. Genieten!

10 november 2019 om 14:31

Punt is gewoon dat de VAR bizar inconsistent is en echt niet alleen in het voordeel van Ajax. Voor deze wedstrijd beïnvloedde het de uitslag toch niet maar moet wel iets aan gedaan worden.

10 november 2019 om 14:32

Een mening hebben en iets niet gezien hebben vind ik kansloos ja. En noem dan nog meer momenten van de VAR die onterecht waren, maar waar Ajax toch voordeel had?

10 november 2019 om 14:37

Ik begrijp je frustratie aangezien een aantal weken geleden psvers voor dezelfde overtredingen rood kregen...

10 november 2019 om 14:39

Er zijn er genoeg Bakkert, dat is het punt niet. Ik kan wel een lijstje maken, maar je gaat toch niet van mening veranderen. Als het meezit gaan de oogkleppen op, zit het tegen dan is de wereld te klein.

10 november 2019 om 14:47

Psv Eindhoven1 meen je nou serieus dat Veltman rood had moeten krijgen? Dat was geel, zoals ik eerder al aangaf overheerst hypocrisie heel veel. 😉 Twee Ajacieden waren precies in dezelfde situatie, maar natuurlijk was je toen in geen velden en wegen te bekennen.😅

10 november 2019 om 14:54

Het feit dat hij zich over één feit opwindt betekent niet dat er voor die andere ook niks gegeven had moeten worden. Alle drie de gevallen waren fout. Ik merk op dat al vaak het argument: "je zei niks over de tegenstander, dus dan telt het van Ajax ook niet." Gegeven wordt. De VAR en de scheids handelen extreem inconsistent dit seizoen. Waar dan ook.

10 november 2019 om 15:00

@Psv eindhoven1: als dat rood is, staan er bijna nooit meer mensen op het veld. Waarschijnlijk heb je het moment zelf niet eens gezien en praat je anderen na. Anders had je zelf wel anders geconcludeerd.

10 november 2019 om 14:12

Dank voor je eerlijke reactie! Ben het ermee eens dat de 2-0 afgekeurd had kunnen worden, maar voor de uitslag had het niets veranderd.

10 november 2019 om 14:15

Dank je, is inderdaad echt genieten zeg! Was de beste 1e helft in de competitie dit seizoen in de ere divisie. Wat een niveau zeg!

10 november 2019 om 14:16

LosBlancos1999 bedankt voor jouw sympathieke reactie, succes straks tegen Willem II want in januari al kampioen zijn is helemaal niks.

10 november 2019 om 14:27

Bedankt zal lastig genoeg worden voor ons!

Zeer verdiende overwinning, en wat was Ajax in de 1e helft toch goed zeg! Speelde Utrecht echt helemaal weg!de 2-0 had niet mogen tellen, maar verder komt Utrecht met 4-0 heel goed weg...had makkelijk 8-0 kunnen zijn. Utrecht heeft niet 1 uitgespeelde kans gehad!was echt genieten vandaag zeg! Voetbal van het hoogste niveau!

Duidelijk, Ajax is echt next level voor de Eredivisie

10 november 2019 om 14:15

Ajax is toch gewoon te goed voor de eredivisie? Hij heeft gelijk. Als ajax speelt zoals ze vandaag en tegen Feyenoord de 1e helft spelen kun jij iedereen verslaan. Het zegt juist veel over Ajax dat ze die wedstrijd tegen RKC toch over de streep trokken. Dat van Groningen begreep ik ook niks van.

10 november 2019 om 14:17

De ranglijst spreekt alleen maar in zijn voordeel.

10 november 2019 om 14:18

Ach ga weg, als je zo sterk bent dan is het vreselijk lastig om je op te laden voor RKC uit of PEC uit op vrijdagavond op het kunstgras. Tegen Groningen had het in de eerste helft al 3-0 moeten staan. Het was niet zo dat Ajax in die wedstrijden minder was dan de tegenstander, wat PSV wel regelmatig heeft gehad in wedstrijden die ze toch wonnen de afgelopen jaren.

10 november 2019 om 14:21

Het Ajax van het niveau van de afgelopen twee seizoenen is gewoonweg niet te doen voor de overige clubs op een enkele club na. Het puntenverlies wat Ajax heeft geleden de afgelopen twee seizoenen is merendeels door eigen toedoen (slecht spelen) i.p.v. dat het andere team nou zo geweldig bezig was. Snap ook niet waarom je men moet betichten van een 'grote mond' terwijl PSV van ditzelfde Utrecht met 3-0 naar huis is gestuurd.

10 november 2019 om 14:13

Het wordt er idd niet leuker op, maar daar zal Ajax -terecht- geen boodschap aan hebben.

10 november 2019 om 14:21

Ajax is dan ook Europese top op dit moment. Zitten op dit moment bij de beste 10 clubs van Europa. Verschil met de rest van de eredivisie is groot geworden.

Ik vind het middenveld met vd Beek, Martinez en Ziyech echt goed. Vd Beek speelt veel beter op deze positie en Ziyech is gewoon een geweldenaar. Hopelijk houdt Ten Hag het zo.

Makkelijke overwinning, Ajax geen enkel moment in de problemen geweest.
Zelfs als die 2-0 zou zijn afgekeurd was er nooit een ander wedstrijdbeeld gekomen, hoe graag de anti’s dat ook willen beweren.

Het PSG van Nederland is geboren. Vooraf zei ik al dat het voor ons een kansloze missie was. Je hoopt op nog een beetje weerstand van onze kant maar we worden overklast. Qua selectie, financiën en exposure is het verschil tussen Ajax en Utrecht nog nooit zo groot geweest. Het salarisplafond was Europees een blamage maar voor de spanning in de Eredivisie een zege. Nou ja, kop omhoog en deze ingecalculeerde nederlaag snel vergeten. Op het moment kunnen we van al de andere Eredivisieclubs op een goede dag winnen.

10 november 2019 om 14:13

Ajax speelde zeer goed vandaag maar Utrecht heeft echt wel een leuke ploeg dit jaar... veel succes

10 november 2019 om 14:26

Dankjewel! Ik ben ook oprecht niet droevig over deze nederlaag. Was ingecalculeerd. Zolang we veel punten pakken tegen de “kleintjes” kan het een leuk seizoen worden!

10 november 2019 om 14:25

Ja wel met je eens. Maar tegelijkertijd kijk je naar het leukste utrecht team in jaren met veel kwaliteit en aanvallend voetbal toch?

10 november 2019 om 14:31

Het salarisplafond was voornamelijk noodzakelijk. De financien van Ajax zijn nog niet zo lang zo rooskleurig als nu. Daar is een portie goed beleid aan vooraf gegaan.

Prima overwinning voor Ajax. Heel de wedstrijd niet echt in de problemen gekomen. De 2-0 van Tadic had eigenlijk wel afgekeurd moeten worden, want dat was gewoon een overtreding. Maar als de 2-0 was afgekeurd, dan had Ajax uiteindelijk later toch nog wel wat doelpunten erbij geprikt want Ajax speelde Utrecht gewoon weg en vooral in de eerste helft had Ajax al minimaal 5-0 voor moeten staan. In de tweede helft nog Ajax gas terug, maar ook toen kregen ze een aantal goede kansen om te scoren. Dit Ajax heeft echt heel veel kwaliteit en Ajax speelde goed, maar ze speelden naar mijn idee niet eens naar hun volle honderd procent. Als dat was gebeurd dan had het een slachtpartij voor Utrecht kunnen worden. Overigens vond ik Labyad vandaag erg goed spelen. Ik gaf het voor de wedstrijd al aan: als iedereen fit is, dan is Labyad niet goed genoeg voor de basis. Maar nu Neres geblesseerd is hoop ik dat hij gewoon z'n minuten krijgt (ook als Neres fit is overigens) en Labyad speelde gewoon prima. Had een aantal goede passes en acties in huis, maar het gene waar hij bij mij vandaag het meeste opviel was hoe hard hij werkte, dat hij meerdere keren er goed tussen zat en aardig wat ballen veroverde. Had hem wel een goal gegund, maar helaas. Aankomende week een interlandweek, dus nu maar even rust pakken voor de spelers die niet zijn opgeroepen voor hun land en dan de focus op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo over 2 weken.

Het eerste kwartier was het nog een wedstrijd. Ajax was uiteraard beter, maar de beste kans was voor FC Utrecht. Ook mocht Veltman niet klagen dat hij niet bestraft werd voor een overtreding op Van der Streek, waar ook zomaar een rode kaart voor gegeven had kunnen worden. Na de 1-0 was het klaar en uiteindelijk mag Utrecht blij zijn dat het ´maar´ 4-0 is geworden.

10 november 2019 om 14:11

Welke kans? Die buitenspel kans? die bewust zo buitenspel gezet werd/weggeven werd door Blind?veltman had geel moeten hebben, 2-0 afgekeurd moeten worden, verder was Ajax oppermachtig

10 november 2019 om 14:13

Het eerste kwartier kreeg Ajax één kleine kans, Utrecht een kleine en een grote kans. Maar Ajax was inderdaad oppermachtig. De wedstrijd had ook zomaar in 8-0 kunnen eindigen.

10 november 2019 om 14:16

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken maar dat was niet Ajax-Utrecht.In de rust liet Fox nota bene 4/5 kansen zien voor Ajax in de eerst 10 minuten...alsnog wacht ik op uitleg welke grote kans het was want ik heb geen idee... Ik ben oprecht benieuwd welke je bedoelt, zoals gezegd, die van Kerk was buitenspel en bewust zo 'weggegeven'

10 november 2019 om 14:20

Mee eens Ajax had al 2 a 3 nul voor kunnen staan naar 10 min

10 november 2019 om 14:22

Lol Ajax had na 10 minuten al 4 keer op doel geschoten en Utrecht heeft 0 kansen gehad, het eerste kwartier niet en daarna ook niet. Ja één keer in buitenspelpositie en misschien een rollertje ofzo, maar zeer zeker geen grote kans.

10 november 2019 om 14:37

1 kans? Welke wedstrijd heb jij zitten kijken in hemelsnaam? En die zogenaamde "beste kans" was gewoon buitenspel. Hoe slecht kan je naar een wedstrijd kijken zeg

10 november 2019 om 14:13

Hoe mensen daar een rode kaart in zien is mij echt een raadsel. Dan moet je toch wel een heel erge hekel aan Ajax en/of Veltman hebben. Had geel kunnen zijn. Misschien moeten zijn. Maar rood??

10 november 2019 om 14:16

Met gestrekt been boven op de voet, daar kan je rood voor geven. De overtreding was identiek aan een overtreding van PSV bij Utrecht waar wel rood voor werd gegeven. Dan nog zou Ajax overigens met twee vingers in de neus hebben gewonnen.

10 november 2019 om 14:21

Hij staat inderdaad op zijn voet. Maar dat is totaal niet te vergelijken met de overtreding die Thomas maakt die met zn noppen vooruit over de bal gaat en op enkelhoogte in iemands been zet. En ook Viergever zetten zn noppen op zij/achterkant van iemands been. Nou vond ik persoonlijk die ook nog wel discutabel. Maar dat is allebei niet te vergelijken met op iemand zijn tenen staan.

10 november 2019 om 14:23

Identiek aan welke overtreding doel je hier op dan ?

10 november 2019 om 14:24

Maar je kan er wel rood voor krijgen. Voor de wedstrijd maakt het niet uit, Utrecht moet heel blij zijn dat het geen veel grotere afstraffing is geworden.

10 november 2019 om 14:27

Nee niet identiek want veltman pakt de tenen. Net zoals Klaiber. Psv pakte met Hendrix en Thomas de enkel. Dat is anders.

Wat een spanning en sensatie in de eredivisie dit seizoen!

10 november 2019 om 14:42

Wij geven de voorkeur aan geweldig voetbal en veel goals. Dan moeten onze concurrenten ook hun andere wedstrijden maar winnen. Da's niet ons probleem .

10 november 2019 om 15:37

Komt door het gebrek aan niveau bij de rest (vooral PSV en Feyenoord). Dat Ajax zo goed is alleen maar positief lijkt me.

Tja, Ajax wint vaak genoeg met 4-0 tegen de niet minste tegenstanders en steeds is de conclusie dat de andere ploeg niet ontevreden zal zijn gezien de 1e helft. Prima zo, gas geven en waar het kan rust pakken. Genoten van Ajax vandaag, pure klasse, 90 minuten rondo.credits naar Labyad, ondanks gebrek aan ritme prima gespeeld vandaag. Het staat goed zo en de keuze voor Labyad om weinig te veranderen lijkt een goede.

Tja als Ajax Utrecht zo makkelijk naar huis stuurt lijkt het kampioenschap nu al beslist. Ajax is wel erg sterk dit jaar. En PSV worstelt en laat steeds punten liggen. Wordt lastig voor PSV om dit nog goed te maken. Meer dan 3 goals ook gemiddeld per wedstrijd, meen 3,3.

10 november 2019 om 14:13

De illusie dat PSV het nog goed gaat maken, mag je wel laten varen hoor. PSV mag blij zijn willen ze de 2e plaats gaan halen...

10 november 2019 om 14:18

We zijn pas op een derde van de competitie. Er zijn gekkere dingen gebeurt. Maar Ajax is momenteel wel erg sterk.

10 november 2019 om 15:37

Ja en wij staan inmiddels alweer achter in Tilburg... Als we zelf onze wedstrijden niet winnen, dan hoeven we echt niks te verwachten natuurlijk

Dit is denk ik wel het beste ajax sinds 1995

10 november 2019 om 14:17

Het ajax van vorig/dit seizoen is denk ik van hetzelfde niveau, wellicht wel beter.

10 november 2019 om 14:26

Ja bedoel eigenlijk het huidige ajax en van vorig seizoen meegeteld

10 november 2019 om 14:38

Mwa weet ik niet. Ik vind Martinez en Promes het wel echt goed doen. Het is eigenlijk zo jammer dat je niet gewoon Frenkie en de ligt er nog bij hebt. Dan had je helemaal een wereld elftal gehad.

Nu ben ik benieuwd naar het commentaar op de scheids uit het Ajax kamp, floot zwaar in het voordeel van de Amsterdammers

10 november 2019 om 14:12

Onzin.

10 november 2019 om 14:14

Je overdrijft. Het goedkeuren van de 2-0 was de enige fout in het voordeel van Ajax. Verder was de scheids voor beide partijen gelijk.

10 november 2019 om 14:14

Floot niet ‘zwaar’ in het voordeel van Ajax - maar die 2-0 had best afgekeurd mogen worden ja.
Aan de andere kant floot Nijhuis in de eerste helft 9 vd 10 keer niet voor een dergelijke actie, dus waarom zou hij er nu ineens wel een doelpunt voor afkeuren?

Onder een andere scheids was er aan beide kanten meer gefloten en was het doelpunt wel afgekeurd

10 november 2019 om 14:16

Omdat dat de regels zijn. Var had hem gewoon af moeten keuren, zo simpel is het.

10 november 2019 om 14:23

We weten allemaal dat Nijhuis zijn eigen regelboekje lijkt te hebben... Ik durf best te veronderstellen dat Nijhuis hem ook niet had afgekeurd als hij naar het scherm was geroepen. En dat heeft niks te maken met het bevoordelen van Ajax, maar met zijn belachelijke manier van fluiten

10 november 2019 om 14:15

Na de 1ste helft gestopt met kijken?

10 november 2019 om 14:16

Scheids uit het Ajax-kamp? Volgens mij heeft Ajax in het verleden het vaakst punten verloren met Nijhuis als scheidsrechter.

10 november 2019 om 14:19

De scheidsrechter liet veel toe, maar floot zeker niet in het voordeel van Ajax.

10 november 2019 om 14:24

Nijhuis wordt door menig Ajax supporter "naaihuis" genoemd doordat Ajax bij veel wedstrijden met hem in de leiding punten verloren heeft. Meerdere overtredingen van Utrecht had vandaag ook met geel (of meer) bestraft kunnen worden maar dat heeft hij ook niet gedaan. Dus in dat opzicht heeft hij beide teams wel hier en daar gematst.

10 november 2019 om 14:27

2-0 had hij moeten afkeuren, verder totaal niet in het voordeel van Ajax gefloten. Floot typisch op z'n Nijhuis', liet erg veel doorgaan, maar wel aan beide kanten. Jammer dat je niet objectief kunt kijken!

10 november 2019 om 14:29

Heb je 2e helft niet gekeken? Of zijn overtredingen die Utrecht spelers maken opeens niet zo erg als dat geen geel oplevert?

Subliem . In alle opzichten.

Makkelijke overwinning voor Ajax. Dat nu in de eredivisie in de nieuw gevonden samenstelling toch echt wel een paar klasses te sterk is. Er wordt de eerste 10/20 minuten volle druk gezet om te laten zien dat er niks te halen valt, en de tegenstander is dan al zo goed als gebroken. Dus we kunnen het weer over de arbitrage hebben. De Var zoals die nu werkt kan net zo goed opgedoekt worden. Het werkt namelijk niet. Blind maakt voorafgaand aan de 2-0 een hele duidelijle overtreding, is ook een duidelijke fout van de scheids en toch wordt dat weer niet zo beoordeeld.

Is dit het beste Utrecht in jaren? Of is Ajax gewoon zo goed op dit moment? Niets af te dwingen op de overwinning ook al had de VAR de 2-0 moeten afkeuren vind ik.

10 november 2019 om 14:29

Dat vond ik een schandalige var beslissing. Je zag blind nog sorry zeggen.

Makkelijke wedstrijd, fijn na de slijtageslag tegen Chelsea. Ook lekker dat vd beek zijn topvorm lijkt te benaderen, die gaan we nog nodig hebben deze CL

0 schoten op doel van Utrecht en in totaal 4 schoten. Benieuwd naar de xG berekening, maar denk dat een ploeg zelden zo'n lage score haalde. Heerlijke vertoning van Ajax. Op het punt beland dat we gewoon zelf bepalen met hoeveel we een tegenstander terug naar huis sturen - op PSV en AZ na misschien-.

Heer en meester vandaag een absoluut genot om naar te kijken. Een demonstratie wedstrijd vandaag niets meer, niets minder. Heerlijke tijden om Ajax supporter te zijn. Op naar de interland break.Ook een dikke pluim voor Labyad zeer goed gespeeld vandaag. Ook iemand die je nooit hoort zeuren ook al speelt hij niet veel!

Belachelijk dat na deze week waarin de VAR in de CL zichzelf zo te kijk zet, die goal van Ajax wordt goedgekeurd. Dat gezegd hebbende: Ajax was weer geniaal, dit tempo was van topniveau dus Utrecht hoeft zich nergens voor te schamen. Iedereen was weer erg goed maar ik wil benadrukken dat Van de Beek wederom fantastisch was. Het lijkt me dat de Van de Beek criticasters vrijwel wekelijks voor lul worden gezet. Wat ik niet begrijp: Waarom 'oefent' Ten Hag niet met Schuurs en Alvarez in het centrum? Die moeten ook zsm ingeslepen worden want tegen Lille heb je ze nodig. Dat Labyad speelde begreep ik dus wel, we moeten die spelers ook op CL-niveau krijgen.

Dit Ajax hoeft voor de titel nergens bang van te worden. Zoveel klasse in dit team, daar gaan weinig clubs wat tegen beginnen.
Zorgelijk voor andere clubs is dat Ajax op enorme afstand staat van de rest en eigenlijk te groot is voor onze Eredivisie. Dat gaat de komende jaren wel zo blijven ben ik bang...

10 november 2019 om 14:22

Psvchamps,dat is natuurlijk nog altijd te bezien...vergeet niet doordat er zo weinig tegenstand is, dat Ajax bij verlies zomaar door AZ of een andere tegenstander snel bijgehaald kan worden.de zwakte heeft ook een nadeel van onze comp en dat is dat een sterke 2e of 3e tegenstander goed bij kan blijven.als Ajax het niveau van vandaag haalt, tja dan kan je net zo goed niet op het veld komen...maar dat doen ze natuurlijk niet.ajax heeft ook een enorm salarisplatform...en vergeet niet mocht Ajax niet overwinteren in de CL dat het ze ook weer veel geld kost. Doorgaan in Europa moet haast wel...maar de bal is en blijft rond!

10 november 2019 om 14:22

Las ergens dat Ajax nu alweer 53 miljoen euro heeft opgehaald in de CL en dat is zonder de twee nog te spelen wedstrijden. Dus ook weer minimaal 60 miljoen. Daarbij plaatst de kampioen zich dit jaar rechtstreeks. Dus als PSV niet oplet en zich niet gaat plaatsen voor de CL of omdat ze derde worden of niet door de voorrondes komen, wordt het verschil financieel nog groter.

10 november 2019 om 14:24

En dan kunnen ze ook nog eens zo'n 60 miljoen vragen voor een keeper met Onana. Of 60 miljoen voor Ziyech, Neres en Vd.Beek per persoon.

10 november 2019 om 14:24

Woutersl,zo veel lijkt me sterk, hoewel ze dacht ik wel inschrijfgeld krijgen en omdat ze redelijk hoog in Europa staan ook kijkgeld en deelname. Heb je een link?

10 november 2019 om 14:40

@myajaxforever https://www.manners.nl/ajax-champions-league-inkom...

10 november 2019 om 15:12

Ik had ook al gelezen dat Ajax tot nu toe al 50 miljoen heeft verdiend aan de CL. En daarbij zijn de komende wedstrijden niet meegerekend.

10 november 2019 om 15:30

ajax1812,had het inderdaad al zelf gevonden op internet. Wat een geld hebben ze inderdaad alweer binnen zeg!

10 november 2019 om 14:23

Klopt, het verschil is echt schrijnend aan het worden. Dat komt natuurlijk door de gigantische budgetten waar Ajax nu als vaste CL deelnemer mee kan werken. Ziyech of Tadic verdient net zo veel als onze hele basisopstelling. Dan kunnen we het over tactiek of wat dan ook hebben, maar we worden dan gewoon overklast. Onmogelijk om met zo een verschil een spannende wedstrijd te creëeren.

10 november 2019 om 14:24

De Eredivisie bloedt dood zo. Het psg van de Eredivisie is geboren.

10 november 2019 om 14:30

En dat alles door zélf goed op te leiden, goed beleid te voeren, uitstekend te verkopen en zo veel geld te verdienen en gestaag op te klimmen op nationaal en internationaal niveau. Vergelijk dat a.u.b. niet met middenmoter PSG die door een of andere Qatarees vol geld gepompt wordt..

10 november 2019 om 14:32

@fvlpsv Alleen is Ajax geen Psg. Wij hebben alles zelf opgebouwd. We hebben geen Qatarese oliesjeik die sterren als o.a Neymar, Cavani en andere jongens naar de JC Arena brengt.

10 november 2019 om 14:42

Zo bedoel ik het niet. Ik bedoel dat er één club de dienst uit gaat maken de komende jaren, dat is ajax. Niet qua manier van geld verdienen, maar hoeveel ze kampioen gaan worden.

10 november 2019 om 15:20

Dat moet nog blijken, PSG is al 7 keer kampioen ofzo, wij pas 1 keer. Ik hoop het van harte dat we even dominant kunnen worden maar dat is nog geen zekerheidje hoor!

10 november 2019 om 14:25

Zou kunnen, maar PSV is niet kansloos. Het loopt nu wat moeilijker, maar ik denk niet dat jullie de komende jaren kansloos zijn. Ajax zal zeker ook financieel sterker worden (al vijftig miljoen euro verdient in de Cl), maar we kunnen geen internationale supersterren gaan halen.

Heerlijke pot van Ajax. De 2-0 had natuurlijk afgekeurd moeten worden, maar wanneer je als Utrecht niet eens tussen de palen kan schieten dan was de VAR vandaag niet bepalend. Wanneer Ajax scherp is en goed druk zet dan zullen ploegen al tevreden zijn als ze tegen ons een punt pakken. Ik had dit vandaag niet verwacht, maar de jongens zijn in een flow. Nu hopen dat iedereen fit terug komt van het interland voetbal. Nog een ding, Ten Hag verdient echt veel krediet. Hoop niet dat hij in de zomer vertrekt. We hebben nog niks gewonnen, maar het gevoel van vorig seizoen komt langzaam terug.

10 november 2019 om 14:26

Ajax moet er gewoon alles aan doen om Ten Hag zien te behouden. Geef hem maar een topsalaris. We zijn geen filantropische instelling die Bayern maar moet gaan helpen omdat ze hun trainer hebben ontslagen.Behoud Erik nog maar 5 jaartjes minimaal en zet een hoog bedrag als transferclausule in zijn contract.

10 november 2019 om 14:35

Erik heeft zelf niks meer te willen? Of gaat Overmars hem dwingen bij te tekenen?

10 november 2019 om 14:35

Ik hoop het, maar als Bayern echt komt dan zal Erik vertrekken. Het is z'n droomclub. Ik zou het heel erg vinden als Ten Hag vertrekt, maar ben realistisch.

10 november 2019 om 14:37

Misschien moet je ook is bedenken wat ten hag wil? Je kan hem wel een contract geven voor 5 jaar maar misschien wil die dat helemaal niet. En zeg nou zelf Bayern is een fantastische stap vooruit voor ten hag. Bayern is absolute wereldtop daar zegt hij geen nee tegen.

10 november 2019 om 14:47

Mee eens. Ten Hag laat elke keer weer zien dat hij buiten-categorie is. De analisten die zijn opstelling vandaag onbegrijpelijk of onlogisch vinden kunnen beter een andere baan zoeken.ten Hag kan overigens nergens een betere erelijst opbouwen dan bij dit Ajax. Wat hij vorig jaar deed was al bijzonder. Als dan je beste spelers weggaan en je moet opnieuw een sterk team neerzetten, is het wel heel bijzonder als dat weer lukt. Dat valt niet te evenaren met successen boeken bij topteams die ongelimiteerde bedragen kunnen uitgeven. Niet alleen de resultaten zijn goed, maar vooral de manier waarop dit team voetbalt. Met enorm veel risico in het spel. Dat zie je bijna nooit. Heel Nederland zou enorm trots moeten zijn op dit team en vooral deze trainer ! Want je wordt verwend als je dit voetbal mag zien !

Als Vitesse supporter kan ik echt genieten van het spel van ajax en wat gaf die tadic weer een aantal ballen echt klasse wat een inzicht heeft die gozee.

Degelijk gespeeld vanaf 1e minuut hoog tempo en Utrecht bij hun strot gepakt,totaal geen kans gehad

Mooie verdiende overwinning met fantastisch spel. Vooral knap in een weekeinde waarin je voorafgaand toch een zware CL wedstrijd heb gehad. De rug gerecht met z'n allen en een belangrijke overwinning gepakt. Gefeliciteerd

Blij met de winst. Alleen die 2e had nooit mogen tellen ivm die overtreding. En dat zeg ik als Ajaxcied

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren