Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax laat niets heel van FC Oss; PSV blijft koploper

Laatste update:

De beloften van PSV hebben de eerste periodetitel van de Jupiler League bijna binnen. De Eindhovenaren waren maandagavond met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard en hebben nog maar één punt nodig. De leeftijdsgenoten van Ajax lieten tegelijkertijd geen spaan heel van FC Oss (7-0) en hebben vier punten minder dan koploper Jong PSV.

/

Jong Ajax - FC Oss 7-0
Ajax sloeg bij de eerste serieuze kans toe, want na een klein kwartier schoot Donny van de Beek in de korte hoek raak. De Amsterdammers kregen hierna meer kansen, maar Mateo Cassierra schoot over en Pelle Clement raakte de paal. In de slotfase van de eerste helft werd het via Cassierra dan toch 2-0. In de tweede helft liep Ajax uit naar een monsterzege: Frenkie de Jong scoorde na een prachtige aanval de 3-0 en via Van de Beek en een hattrick van Gino Dekker werd het 7-0 op De Toekomst. Oss had in de blessuretijd nog de eer kunnen redden, maar Justin Mathieu schoot van dichtbij op doelman Norbert Alblas.

/

Jong PSV - Fortuna Sittard 3-0
PSV kreeg in de beginfase enkele mogelijkheden en maakte er na twintig minuten uiteindelijk 1-0 van. Na een mooie aanval en een voorzet van Ramon-Pascal Lundqvist drukte aanvoerder Albert Gudmundsson af. Fortuna moest in de achtervolging en was in het begin van de tweede helft de bovenliggende partij, maar kwam niet tot scoren. Na 66 minuten kwam PSV op 2-0: Gudmundsson schoot beheerst raak na terugleggen van Kenneth Paal. Fortuna probeerde in het slot nog wat terug te doen, maar onder anderen Ferry de Regt en Abdelaziz Khalouta hadden het vizier niet op scherp staan. Gudmundsson completeerde even later na een counter zijn hattrick: 3-0.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Jupiler League, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen oogstrelende wedstrijd. Zakelijke overwinning van Jong Psv. Eigenlijk gevalletje drie kansen, drie doelpunten. Op laatste minuten na hebben ze niet veel weggeven. Lammers wel onzichtbaar. Fortuna ontbeert creativiteit en snelheid.

26 september 2016 om 23:20

En een fatsoenlijk bestuur.

26 september 2016 om 23:45

Sorry dat ik het onder jouw reactie doe en het er niets mee te maken heeft maar:
Kan Ajax nu jong Ajax treffen in de beker? Of dat jong psv-psv?
Of uberhaupt promoveren naar de eredivisie?
Of zijn hier afgesproken regels over?

26 september 2016 om 23:56

Jong ajax en psv spelen geen beker

26 september 2016 om 23:58

Belofte elftallen doen al jaren niet meer me in de bekercompetitie voor profclubs. Vroeger toen ze wel meededen kon dat in theorie wel.

27 september 2016 om 05:57

Gebeurde zelfs bijna tussen jong ajax en ajax (finale). Werd uiteindelijk een finale tussen fc Utrecht en ajax.

27 september 2016 om 08:29

@koenwd:

PSV 1 en Jong PSV hebben in 2008 tegen elkaar gespeeld in de beker. Maar nu doen er geen beloftenteams meer mee in de beker. Eén team per club is volgens mij tegenwoordig de regel.

Indrukwekkend dat Jong PSV bovenaan staat! Ze doen het geweldig. Is toch een bewijs dat PSV een geweldige jeugd heeft.

26 september 2016 om 22:08

Haha deels wel ja. Er staan eigenlijk een team met echte talenten een paar uit eigen jeugd (Rigo, de Wijs, Lammers bijv) en een aantal die goed gescout zijn op jonge leeftijd (Lundqvist, Gudmunnson en Rosario).

26 september 2016 om 22:40

Gudmundsson is gewoon bij Heerenveen weggeplukt, dank u.
Anders was ie alweer verder geweest ben ik bang

26 september 2016 om 23:05

Ja goed gescout zeg ik toch. Of dat dan bij Heerenveen of zoals bij Lundqvist in Zweden maakt toch niet uit. En ik weet niet of hij verder zou zijn. Bij Heerenveen had hij geen ervaring in de JL op kunnen doen.

Wat een wedstrijd! Dit wordt nog lastig doorselecteren dadelijk voor Bosz!

Heerlijke overwinning weer van jong ajax ze zijn echt goed bezig. Hopelijk kan RKC vrijdag PSV een nederlaag toe brengen.

26 september 2016 om 23:08

En dan?? Moet ook NAC nog verliezen, en moet jou jong Ajax ook nog maar ff winnen. Hoe dan ook doen ze het beide prima in de JL😊.

27 september 2016 om 00:03

Nee Jong Ajax kan niet eens periode kampioen worden, staan 4 punten achter.

27 september 2016 om 08:17

aan zn logo's te zien gaat het hem er meer om dat de punten naar rkc gaan.

Haha wat heerlijk dat jong Ajax, mensen zeiden het is maar Achilles maar ze flikken het nu weer.

26 september 2016 om 22:09

t was oss

26 september 2016 om 22:16

Ik bedoel dat mensen zeiden toen ze dik van Achilles wonnen dat Achilles niet zo goed was, maar nu tegen een Oss wat redelijk speelde in de Kuip ook zo afslachten is prachtig.

26 september 2016 om 22:19

Feyenoord had er anders moeite genoeg mee.

27 september 2016 om 00:04

En dit Oss was bij vlagen beter dan Feyenoord van de week en verloor uiteindelijk geflatteerd.

Hoe dan ook, als je de JL een beetje gevolgd hebt de afgelopen jaren, heb je kunnen zien dat de beloftenelftallen voetballend vaak beter waren dan hun tegenstander, maar uiteindelijk toch verloren door gebrek aan fysieke kracht. Je ziet die elftallen met sprongen vooruit gaan: ze houden het nu 90 minuten vol ipv de 60-70 minuten die ze voorheen vol gas konden geven en ze weten nu beter uit de duels te blijven. Ik denk dan ook dat het meedoen van die elftallen in de JL, maar ook in de 2e divisie waar ook veel teams met grote kerels spelen het Nederlandse voetbal in zijn geheel op termijn vooruit gaat helpen. Het is heel goed voor de opleiding van jeugdspelers.

Overigens speelt Jong Ajax, net als de echte jeugdelftallen, prachtig voetbal. Het voetbal wat ik Ajax 1 zou willen zien spelen. Leuk dat dat spel nu ook monsteruitslagen oplevert.

27 september 2016 om 07:25

Feyenoord speelde net als Ajax met bank spelers uit het eerste. Feyenoord won niet zo makkelijk maar ook royaal. De manier waarop jij het brengt lijkt het of je wil zeggen dat jong Ajax beter is dan Feyenoord 1 wst natuurlijk pertinente onzin is.
Feyenoord won 5-0 van Roda Ajax speelt gelijk tegen Roda dan is Feyenoord toch ook niet 5x beter dan Ajax.

27 september 2016 om 08:40

Tornado je weet toch dat je het niveau van een elftal op een wedstrijd moet baseren?! Want blijkbaar is een half b elftal representatief voor je eerste elf

Arm Oss, het werd gewoon zielig. Behalve de doelpunten werd Oss gewoon vernederd. Hakjes, vierdubbele een-tweetjes, lobjes over drie verdedigers. Dit spelbeeld zou je verwachten van Barcelona tegen de Graafschap.

Er staan grote talenten klaar bij PSV, moeten er toch minimaal 2 bijzitten die het eerste gaan halen, anders heeft de jeugdopleiding echt geen zin meer. Over Ajax ben ik kort; opnieuw een galavoorstelling, benieuwd hoe die jongens het bij het eerste gaan doen.

Lijkt wel of beide jong teams serieuze stappen hebben gemaakt deze zomer, benieuwd of ze dit vol kunnen houden. Ook mooi om te zien dat ze toch vooral jeugd spelers gebruiken die dicht tegen het eerste aanzitten en niet zoveel ervaren krachten gebruiken zoals er in eerdere jaren vaak gebeurde.

27 september 2016 om 00:08

Is niet gebeurt van de zomer. Dit is een proces van jaren.

Weer zo'n uitslag! Dit jong Ajax heeft echt een paar fantastische spelers er in. Kan niet lang duren voordat Bozs er meer gebruik van gaat maken. Dit kan je niet langer negeren.

27 september 2016 om 07:22

Tsja, op de bank bij het eerste zitten ook spelers die je niet te lang kan negeren. Wordt nog flink lastig voor Bosz om dit allemaal te managen.

26 september 2016 om 22:10

Vind die Koeman juist nog best prima keepen eerlijk gezegd. Zorgde er in mijn ogen voor dat het niet met dubbele cijfers is geëindigd.

26 september 2016 om 22:27

Op Casierra na....???? Hij is geboren op 13 April 1997. Dan ben je volgens mij gewoon ook nog 19. Of rekenen ze dat in Colombia soms anders?

26 september 2016 om 22:34

Hij had het over eigen jongens.. Maar dan had die Cerny ook moeten noemen is tenslotte ook gescout.. Ik snapte zijn opmerking wel

26 september 2016 om 23:03

Je leest over het woordje 'eigen' heen

27 september 2016 om 00:11

Cerny speelt al jaren bij Ajax, hij speelde al oefenwedstrijden vanaf dat hij 15 was, oa de Future Cup. Frenkie de Jong daarentegen zit pas een ruim jaar bij Ajax en komt van Willem II. Daar heeft PSV overigens lopen pitten; ik bedoel daarmee dat die jongen uit de regio komt en on ontzettend goed is.

27 september 2016 om 00:15

Dat is niet zo moeilijk te begrijpen hoor. De reservespelers konden zich niet motiveren voor een wedstrijd tegen FC Oss. Dat zou niet mogen, maar gebeurt wel. Uiteindelijk won Feyenoord gewoon gemakkelijk, zonder veel energie te verspillen. Jong Ajax lijkt mij met al die jonge gasten veel meer gemotiveerd voor zulke wedstrijdjes, in echt competitieverband.

27 september 2016 om 00:49

tja zo loopt het soms he. misschien zeggen we straks ook weer over Ajax hoe ze nou in godsnaam afgeslacht konden worden als PSV van hun wint... dit is gewoon voetbal, je hebt nou eenmaal wel eens goede wedstrijden waarin alles lukt, of de tegenstander heeft zijn dag niet. vandaar dat je er ook geen waarde aan moet hechten dat Feyenoord het er wat moeilijker mee had. laten we ook eerlijk zijn, zo'n wedstrijd tegen Feyenoord is misschien wel het mooiste wat die gasten meemaken in hun carriere, dan motiveer je je onbewust veel meer dan op zo'n wedstrijdje tegen jong Ajax. natuurlijk verdienen deze jongens wel de complimenten voor hun getoonde spel vandaag, mooi om die jonge ventjes met plezier te zien voetballen.

27 september 2016 om 05:48

Frenkie de Jong is ineens geen aankoop meer maar eigen speler?

27 september 2016 om 06:38

Die komt uit de jeugd van Ajax. Was ff weg geweest en nu weer terug

27 september 2016 om 07:07

Je bedoelt Ajax kocht hem verhuurde hem een jaar aan Willem 2 direct en heeft daarna 1 jaar Jong Ajax gespeeld. Muah, dat is niet echt vanuit de jeugd.

Wat een heerlijk middenveld bij Jong Ajax! Vd. Beek, Frenkie De Jong en Nouri tikken er op los in de jupiler league. Tikkie taka voetbal!
Ik hoop dat ze alledrie snel meer kansen gaan krijgen bij het eerste want ze bezitten pure klasse wat iets kan toevoegen aan het eerste elftal.
Leuk ook dat er een keer gebruik werd gemaakt van Dekker. Maakte gelijk een hattrick! Die Dekker valt ook op met zijn Beckham achtige voorzetten.

26 september 2016 om 22:26

Normaal gesproken ben ik een voorstander van talent een kans geven als ze er klaar voor zijn maar ik denk dat het geen kwaad kan om ze nog even te laten wachten. Als het eerste nu goed gaat draaien is het niet nodig om ze te brengen. Ik denk dat ze nog beter worden als jong ajax dit middenveld het hele seizoen intact kan houden.

Galavoorstelling gezien van jong ajax. was echt smullen!

Hoe kan Jong PSV nou 'bijna de eerste periodetitel binnenhebben'? Ze krijgen geen periodetitels!

26 september 2016 om 22:10

De titel wel, de prijs niet.

26 september 2016 om 22:21

Ze krijgen niet de bonus van 75k. Maar wel de titel en de stier.

27 september 2016 om 00:13

De bonus toch wel? Ik dacht dat alleen de playoff plek doorschoof.

Ik was benieuwd naar Jong Ajax na de wedstrijd van Ajax (b) tegen Willem II. Ik moet zegge het was echt genieten, ik heb van de eerste tot de 75 minuut genoten. Worden schieten te kort, buitenaards! Zeker 20 jaar geleden dat ik een wedstrijd van Ajax zo heb genoten van het voetbal..

Ik heb weer genoten van Jong Ajax, vooral van die combinatie in de 16. Wat een spelers!

Donny, Frenkie en Terry waren oogstrelend goed, Dekker viel fantastisch in en Nouri kan beter maar speelde een hele degelijke pot. Cerny nogsteeds niet op het niveau wat hij kan halen, hij moet nog in topvorm komen, als hij die aantikt speelt hij zich Ajax 1 weer in. Verdediging was in orde, keeper stond er wanneer het moest en Clement heeft me vandaag verrast. De cijfers spreken voor zich en de manier waarop was indrukwekkend, wederom genoten.

Redelijk saaie pot maar toch met 3-0 gewonnen vooral Gudmundsson zijn 3e was geweldig, zakelijke overwinning .

j. ajax heeft 28 doelpunten voor uit 8 wedstrijden, 3,5 goal per wedstrijd gemiddeld.. bosz, kun je dit team niet opstellen? :'

26 september 2016 om 22:17

Waarvan 14 tegen Achilles en Oss Allebij laag vliegers. Natuurlijk tellen die doelpunten ook hoor.

26 september 2016 om 22:22

Wat te denken van dat doelsaldo van +18, haha. Dit team zou met een beetje vastigheid voor de top 3 plekken meedoen tegen het einde van het jaar. Ik zat dan te denken aan: Onana; Zeefuik-De Ligt - Eiting - Lartey-Sanniez; vd Beek-De Jong-Nouri; Cerny-Dolberg/Cassierra/Clement en dan Dekker. De spitspositie hangt af van de vorm van de spitsen en de noodzaak in het eerste. Als ze allebei minuten maken speelt Clement in jong, anders speelt de spits die geen minuten maakte in Jong. In die opstelling heb je een centrum vol voetbal, aan de buitenkanten op het middenveld heb je nog meer voetbal terwijl de backs snel en sterk zijn. De vleugelspelers zijn totaal andere types, Dekker heeft een geweldige voorzet terwijl Cerny een snelheidsduivel is die assists kan geven maar net zo makkelijk kan scoren.

De pareltjes van Jong Ajax zijn eigenlijk nog steeds de pareltjes van Jonk op Frenkie De Jong na. Sanniez, De Ligt, Vd. Beek, Eiting, Nouri en Cerny zijn de pareltjes van Jong Ajax. Ajax kan dus nog jarenlang profiteren van het goede werk van Jonk.

26 september 2016 om 22:51

Je doet voorkomen of Wim Jonk ze zelf gebaard heeft. Alle credit zijn voor de ouders, in het speciaal de moeders, wat dat betreft. Ajax kan nog jarenlang profiteren van hùn goede werk.

Kom op zeg, zonder de aanwezigheid van Jonk hadden deze jongens hetzelfde talent gehad en hadden ze ook echt wel een goede ontwikkeling doorgemaakt op De Toekomst.

Laten we nu niet overdrijven over de grootsheid van de invloed van Jonk. Deze generatie talenten had ook zonder hem bestaan. De meeste zijn gewoon natuurtalenten. Jonk zat wat dat betreft net op het goede moment, op de goede plaats.

27 september 2016 om 00:53

maar wat jij dan weer doet is precies het tegenovergestelde, dus het is dan ook weer hypocriet om te zeggen dat Jonk daar op het goede moment was, aangezien die jongens de laatste jaren grote stappen hebben gemaakt onder Jonk! van de Beek en Cerny die al Europees speelde en andere talentjes die nu ook een beetje gaan doorbreken. het zijn zeker talenten, maar het komt zo een beetje over alsof hij die jongens niets heeft bijgebracht en er op eigen houtje ook wel waren gekomen.

27 september 2016 om 09:07

@-nec-

Ik doe volgens mij helemaal niet het tegenovergestelde, als ik zeg dat Jonk op het goede moment, ook op de juiste plaats als hoofd opleidingen aanwezig was met deze lichting. Wat is daar aan gelogen?

Hij deed had zeker ook goede innovatieve aanpassingen en werkzaamheden in zijn tijd, al sloegen die naar mijn idee ook wel eens door naar het overdrevene en had hij zich zeker coöperatiever op mogen stellen zo hier en daar, maar dat terzijde.

De grote potentie van deze goede lichting talenten zag je al jaren van te voren aankomen en is door de complete groep Ajax-opleiders in de afgelopen jaren begeleid en gekneed. Over die periode had Jonk de leiding over de jeugdopleiding, dat klopt. Op bepaalde vlakken zal de aanpak best zijn sporen verdienen. Daarvoor verdient hij zeker ook de nodige credits. Ook in mijn idee.

Maar echt, het talent van die jongens was er echt ook wel uitgekomen als Jonk er niet geweest was. Daarmee beweer ik niet dat ze er op eigen houtje zijn gekomen, maar als er een andere hoofd opleidingen had gezeten of in een andere setting qua begeleiding, dan was de talent er ook wel uitgekomen hoor. Cruijff als voorbeeld was er ook wel gekomen zonder zijn trainer en leraar Michels, als extreem voorbeeldje.

Dat overdreven gedweep met de zogenaamd onnoemelijke en onmisbare invloed van Jonk op de de ontwikkeling van deze generatie uit de opleiding, daar ben ik ook wel een beetje klaar mee. Hoezo pareltjes van Jonk. Pareltjes van heel Ajax en van zichzelf zou ik ze dan eerder noemen.

De 'Ajax-school' stond voor Jonk ook al wereldwijd bekend als één van Europa's beste opleiding en leverde, al ver voor de komst van Jonk als hoofd opleidingen, ook al (grote) talenten af.

Zoals bijvoorbeeld Cruijff, Keizer, Swart, Rijkaard, Van Basten, Seedorf, Kluivert, Davids, Sneijder, Van der Vaart, Eriksen, Vertonghen, etc. Jongens met natuurlijke aanleg en talenten, die verder gekneed werden in A'dam.

Weet jij mij te vertellen zo uit je blote hoofd wie er hoofd opleidingen waren, toen die jongens in de opleiding zaten? Nee toch waarschijnlijk, neem ik aan? Dat bedoel ik.

Natuurlijk hebben deze hoofd opleidingen hun invloed gehad op de ontwikkeling van jeugdspelers tot volwaardig profvoetballers, evenals de 'veldopleiders' dat hadden, de jeugdtrainers, elftalbegeleiders, enz. En niet te vergeten de andere beleidsbepalers en medewerkers van Ajax, die hun steentje bij hebben gedragen: de scouts, de leerbegeleiders, het technisch hart en zo meer.

Maar laten we nu niet doen alsof Jonk onmisbaar is geweest voor jongens als Nouri, Van de Beek, De Ligt, Eiting, Cerny, Sanniez en de rest van Jong Ajax en het de persoonlijk pareltjes van Wim Jonk zijn. Zijn invloed had zijn grenzen.

Daarmee doe je ook nog eens hoop anderen zwaar tekort. In de eerste plaats de ouders en de talenten zelf, en verder de rest van alle Ajax-mensen die op De Toekomst deze jongen hebben opgeleid en geslepen van ruwe diamant tot mooi sieraad waar je trots op kan zijn als Ajacied.

Waarom je mij in de mond wil leggen, omdat ik zou beweren, dat Jonk totaal geen invloed heeft gehad op de ontwikkeling van deze lichting, ontgaat me een beetje. Dat beweer ik echt nergens.

Dat je mij ook nog eens beticht van hypocrisie om de reden, dat ik zeg, dat Jonk er op het goede moment op de goede plaats zat, het moment van een hele mooie lichting in de gelederen, vind ik ronduit misplaatst.

Dan ontgaat je mijn punt volledig: het gedweep met de vertrokken Jonk, die voor sommigen zowat een heiligverklaring verdient en genoemd wordt als dé parelduiker, die hoogstpersoonlijk de parels heeft opgedoken uit de diepe zeeën, die er met andere duikers zeker op de zeebodem waren blijven liggen. Die verafgoding gaat mijn een aantal bruggen te ver.

27 september 2016 om 09:42

Volgens mij heeft Jonk de plannen uitgevoerd zoals ze in het technisch hart zijn afgesproken. Dat wordt nu ook doorgezet.

27 september 2016 om 10:20

De liefde voor Jonk is voor sommigen als blinde liefde. Als volgers van een goeroe, die ook de realiteit niet meer kunnen zien.

AJAX-2 of PSV-2 kun je niet vergelijken met FC OSS of Fortuna-S en nog tig andere JPL-BVO"s. Alleen al wat spelersbegroting en de marktwaarde van individuele spelers van voornoemde clubs is appels met peren vergelijken.
Natuurlijk mag je als voetballiefhebber genieten, doe ik ook. Maar zowel de Eredivisie als de JPL laten zien dat we behalve de grote 3 ( misschien 4 met AZ erbij ) en hun reserve-elftallen de rest slechts veredelde qua niveau semi-profs bvo's zijn en in competitieverband voetballen.
Het niveau verschil is te groot en dat niet alleen financieel.

26 september 2016 om 22:35

Valt mee hoor. Alleen Casierra bij Jong Ajax heeft een aardige transfersom gekocht. De selecties van Oss en Fortuna schelen verder weinig qua kosten vergeleken met die van jon Ajax en PSV.

26 september 2016 om 22:39

Het salaris van Nouri kun je 8 spelers van betalen bij Fortuna 🙈 Dus is niet helemaal waar wat je zegt..
Salariskosten voor de jong teams en dus de begroting is veel hoger voor de jong teams.. Denk vergelijkbaar met het budget van Willem II

26 september 2016 om 22:43

Nouri, vd Beek, F. de Jong, Cerny, Cassiera, Clement, om maar wat namen op te noemen zijn spelers waarvan TOP Oss enkel kan dromen. Heb de wedstrijd net gezien, maar dit Jong Ajax verslaat ook de onderste ploegen van de Eredivisie in deze vorm en met deze selectie. De genoemde spelers zullen ook nooit, zelfs niet op huurbasis bij een Cambuur, VVV of De Graafschap spelen wat de topploegen van de JL zijn. Dat zegt eigenlijk al zat. Het blijft oneerlijke concurrentie, maar ja dat begrijpen alleen supporters van een JL club.

26 september 2016 om 22:47

Valt mee hoor. Nouri en van de Beek hebben een prachtige auto, aangezien ze nu bij de eerste selectie horen. Echter valt het salaris wel mee.

26 september 2016 om 22:48

Heb het even opgezocht Nouri verdiend 250.000 euro bruto per jaar..
Top Oss is een experiment gestart met spelers minder te laten trainen zodat ze een baan bij het voetbal kunnen zoeken en genoegen nemen met het minimumloon omdat ze anders in de problemen komen met meer dan 16 spelers op de loonlijst (minimale aantal spelers aan de hand van de regels KNVB) minimumloon profspeler 1435,20 per maand bruto.. 18.000 per jaar is dus 13 man met het salaris van alleen Nouri

26 september 2016 om 22:50

Cassierra als niet EU speler strijkt ook minimaal 400.000 per jaar op.. Dus echt eerlijk kan je het niet noemen. Maar voor de talenten waar 30% uit eindelijk weer van bij een eredivisie club beland is het alleen maar goed..

26 september 2016 om 23:27

Van Nouri weet ik dat hij 250.000 euro op jaarbasis pakt. Best aardig voor een 19 jarig ventje!

27 september 2016 om 00:25

Helemaal niet mee eens oneerlijke concurrentie. Ze kunnen niet promoveren dus de club die na 1 van de jong teams komt krijgt de prijs of promoveert. Ze hebben de JL aantrekkelijker gemaakt om Naar kijken waar juist de JL clubs van profiteren.

27 september 2016 om 06:01

Cerny toucheert ook een soortgelijk bedrag. Misschien zit hij al wel een tandje hoger. Van Beek zit ook in de schaal van Nouri. De Jong heeft salaris van Psv a 100-150.000 afgewezen en zal denk ik net als Bazoer destijds in de schaal van 250.000 binnengekomen zijn. Cassiera zal wel gewoon in de 500.000 schaal binnen zijn gekomen. Jong Ajax heeft gewoon een salarisbegroting die niet alleen die van JL clubs met factor 10-20 overstijgd. Maar ook de 10 clubs in de ED met de laagste begrotingen hebben nog niet een kwart aan salariskosten. Je mag dus aannemen dat Jong Ajax makkelijk boven de degradatie/playoff streep moet eindigen in de ED.

in het buitenland spelen er in soortgelijke competities als de JL ook allemaal beloftenploegen. zoals in Spanje waar het heel goed werkt die piramide met interessante play offs en waarin degradatie keihard is en promoveren heel erg moeilijk is. spelers worden hier aanzienlijk beter van. kijk naar Leganes. die speelden 3 jaar geleden nog tegen het tweede van Elche en Valencia. de helft van deze spelers schitteren nu in de Primera Division. het is puur ontwikkeling en het ervaren van het hoge niveau van sommige ploegen. dat moet een motivatie zijn voor veel spelers. ik vind het een goede zet en Ajax en PSV zetten hier de JL ploegen even tot nadenken. dikke prima want het niveau van de JL is compleet belabberd!

26 september 2016 om 22:57

Dat zie je ook direct terug in de beker resultaten tegen teams uit de tweede divisie.. Als de KNVB ballen toont gaan de onderste twee eruit en de twee daarboven play offs spelen.. Veel degradatie en promotie kansen maakt de competitie sowieso sterker.. Barendrecht, Kozakken Boys en dergelijke doen niets onder voor Helmond / Top Oss

26 september 2016 om 23:09

volledig mee eens. maar deze piramide is net opgezet en heeft tijd nodig. daarom kun je niet meteen een volledige degradatie regeling doen. financien en spelersbeleid onder anderen. het is wel de insteek. mee eens dat kozakken boys etc er niet onder doen voor oss en helmond. maar het gaat ook om club besturen op rpof en bedrijfsniveau. dat heeft tijd nodig, maar het wordt erg interessant de komende jaren. kijk er wel naar uit. de samenvattingen van de tweede divisie etc vind ik erg leuk om te zien. zal me niets verbazen als we over 3 jaar een JL club terugzien in de 3e divisie.

26 september 2016 om 23:08

Zorg dat elke JL club een verdubbeling van het budget krijgt en het wordt al wat makkelijker om een hoger niveau te halen. Dan nog zal het niet helemaal eerlijk worden want alles wat boven het maaiveld uitkomt wordt weggehaald door een ED club. En de talenten gaan ook richting de Ed.
De JL clubs kunnen het proberen maar het zal lastig blijven om te kunnen wedijveren met Jong PSV en Jong Ajax. Spelers als Nouri zullen nooit in de JL spelen en al helemaal niet voor 50.000 euro per jaar.

26 september 2016 om 23:11

ben het met je eens dat de JL clubs tekort wordt gedaan. dit komt het niveau ook niet ten goede. stadions zijn ook halfleeg bij clubs als sittard en oss. het is triest. het moet weer leuk worden. daar hoort de Knvb aan bij te dragen met hun merkwaardige regels. er valt gewoon geen geld te verdienen en te investeren voor die arme clubjes.

het is je reinste competitievervalsing. de talenten van ajax, psv en utrecht krijgen nu hele sterke tegenstanders voor hun doen, waardoor ze sneller beter gaan voetballen. dit is totaal oneerlijk tegenover de jeugd van de andere eredivisieploegen. de drie ploegen kunnen sneller uit eigen jeugd vissen en ze later (of meteen) goed verkopen. ook financieel dus een oneerlijke strijd. als dit zo doorgaat (jong psv bovenaan en jong ajax met 7-0 winnen), dan vinden volwassen voetballers er in de JL ook geen moer meer aan. die kunnen op die manier niet meer thuiskomen, is de lol eraf. jammer voor die talenten, maar die drie teams moeten uit de jupiler league gehaald worden.

27 september 2016 om 00:24

Meen je dit serieus? Wees blij dat talenten wat meer gestimuleerd worden zodat over een jaar of 5 hopelijk de staat van het Nederlands voetbal/elftal niet meer zo verschrikkelijk armoedig is.

Onbegrijpelijk.

27 september 2016 om 01:02

jaren geleden hadden we de grootste talenten ter wereld zonder jong ploegen in de Jupiler League, en nu ga jij mij vertellen dat we juist door deze jong ploegen in de Jupiler League, het ene grote talent na de andere zien... heb je ook argumenten ervoor dat dit daadwerkelijk beter is voor die spelers? Sneijder, van der Vaart en andere grote talenten kwamen gewoon uit jong Ajax. ik kan me niet voorstellen dat die talentjes meer leren van het voetballen tegen de linksback van Almere City, dan het volgende aanstormende talent uit de jeugdopleiding van Psv, Feyenoord of AZ. Er zit gewoon geen logica in, kijk eens wat er bij AZ allemaal doorbreekt, en Feyenoord. die talenten hadden geen Jupiler League nodig om zichzelf te ontwikkelen...

27 september 2016 om 01:21

De grootste talenten hebben het niet nodig. Het is meer voor de categorie daaronder, de spelers die niet op hun 18de basisspeler zijn in het eerste elftal, die voordeel hebben aan een meer geleidelijke weg. De Jupiler league biedt fysiek meer weerstand dan de jeugdelftallen. Alleen blijkt nu dat het niveau van de Jupiler League eigenlijk nog te laag is.

Daarnaast ging ik in op het argument dat het niet eerlijk zou zijn dat talenten van de Jong teams in de JL league zich sneller ontwikkelen. Terwijl dat juist in het belang is van ons allen. Los van de vraag of talenten zich daadwerkelijk sneller ontwikkelen in de JL. Ik ben geneigd te denken van wel zoals ik als eerder zei.

Het talent van Feyenoord en AZ dat tot nu toe het meest lijkt toe te voegen aan het Nederlands voetbal is grappig genoeg trouwens Vincent Janssen. Die bij Feyenoord werd weggestuurd en wel een jaartje JL nodig had om zich te profileren.

27 september 2016 om 12:19

Het meest lijkt toe te voegen, precies. Maar dan heb je het niet over al die andere namen die ook 'gewoon' wat toevoegen of gaan toevoegen aan het Nederlands elftal in de toekomst.

27 september 2016 om 13:13

Grotendeels spelers die de basistechniek nog niet eens beheersen ja. De lat mag wel wat hoger.

27 september 2016 om 06:48

Haha dan moet je maar wat doen aan de mentaliteit van die volwassene. Ook kunnen andere jong teams promoveren aangezien die nu in eenzelfde piramide spelen spelen als JA JP en JU.

27 september 2016 om 12:09

Meen je dit serieus? Denk je echt dat professionele sporters het alleen doen voor de lol, en niet om beter te worden? Dat volwassen voetballers er geen lol meer in hebben als ze in een seizoen 4 moeilijke wedstrijden hebben? (de 4 wedstrijden tegen Jong Ajax en PSV dus volgens jou)
Dat soort wedstrijden zijn juist super leerzaam. Vooral qua positionering en samenwerking als team, als je tegen een team speelt dat lekker combineert zoals nu het geval was. Nuttig voor zowel de spelers als de trainer, neem maar van me aan dat de trainer van FC Oss de lessen uit deze wedstrijd goed gaat gebruiken om de spelers beter te maken.

En als er toch spelers zijn die zo denken (er geen lol meer in hebben), dan hebben die niks maar dan ook niks te zoeken op dit niveau.

Toch ga ik mij afvragen of een aantal talenten uit Jong Ajax niet onder hun niveau spelen in de Jupiler League. Ik bedoel maar Nouri, van de Beek en Cerny bijvoorbeeld kunnen makkelijk mee bij de meeste eredivisieclubs.

27 september 2016 om 00:34

@FRgiooo: Ik denk inderdaad dat een groot aantal het niveau van de JL al is ontgroeid. Wat mij opvalt is het tempo waarin gecombineerd wordt. De combinatie tussen Nouri en Cerny, waaruit de vrije trap voor de 5e goal ontstaat tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem2, dat wordt uitgevoerd in zo een hoog tempo. Zulke combinaties zie je zelfs niet bij het eerste. Dat is voor mij vooral een kenmerk dat dit een uitzonderlijk getalenteerde lichting is.

De fluwelen revolutie begint zijn vruchten af te werpen! Niet alleen Jong Ajax speelt fantastisch voetbal, maar de meeste andere jeugdteams ook. En zelfs het eerste elftal begint aardig te spelen.

Dit is wel een heel goede lichting. Naar mijn mening moet Ajax het transfergeld dat zij ontvangen voor spelers uit het huidige eerste investeren om deze groep lang vast te houden. Denk hierbij aan contractueel vastgestelde bonussen. Het wordt trouwens al dit jaar enorm lastig voor Bosz om keuzes te maken. Deze jongens bonken niet meer op de deur, deze is allang open getrapt door een aantal.

Bedrijfseconomisch is het ook totaal niet eerlijk, een jong Psv of jong Ajax heeft geen stadion met personeel op de begroting terwijl de overige JL teams deze kosten wel zelf moeten opbrengen. De reactie over de top van de topklasse die kan worden verruilt voor, of zelfs beter is dan, de bodem van de JL league is dan ook niet zo vreemd; het geld dat daar zit is voor het voetbal en niet voor randzaken. Het is niet voor niks dat topklassers niet willen promoveren, de knvb moet wat doen; als zij bepaalde eisen stellen aan de faciliteiten moeten ze daar ook garant voor staan (dit is geen sportief aspect). Ze willen prestatie de doorslag laten geven, maar laten het financiële (facilitaire) het zwaarst wegen. Waarom niet gewoon op een veldje met kleine volle tribune spelen de dorpsgek langs de lijn (achter een leunhek op twee meter)?

De zege van Ajax was nog laag als je kijkt hoeveel kansen ze uiteindelijk niet af wisten te maken.
PSV doet het goed en zal de periode titel winnen, maar hoe Jong Ajax speelt op dit moment, daar komen mensen echt voor kijken.
Een ding is zeker, voorlopig zit het wel goed bij de jeugd van de twee beste clubs van Nederland.

De fluwelen revolutie van Cruijff en Jonk is dus toch niet voor niks geweest! Er komen een aantal uitstekende talenten aan voor het eerste!

Dat is juist het punt: op de jong teams komt geen hond op af. Gisteren bij jong PSV 250 en Ajax 600. Vergelijk dat eens met een NAC waar 14.000 man op de tribune zat. Het zijn teams zonder ziel en beleving. Speel je bij jong Ajax en PSV dan speel je op een of ander trainingscomplex, waar ivm veiligheid geen uitsupporters mogen komen.
Neen, die jong teams maken de jupiler als bedrijfsmodel finaal kapot. De Knvb moet hiermee kappen. Voegen niks toe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren