Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax is naar mijn mening gewoon niet goed genoeg'

Laatste update:

Ajax vecht woensdagavond voor zijn laatste kans in de Champions League. De ploeg van Frank de Boer haalde uit de eerste drie groepswedstrijden maar een punt en speelt in de vierde speelronde thuis tegen Celtic, dat twee weken geleden nog met 2-1 te sterk was. De opdracht voor Ajax is duidelijk: er moet gewonnen worden. Clubicoon Piet Keizer ziet dat echter niet zomaar gebeuren.

/

Keizer heeft er voor woensdag 'een hard hoofd in': "Ajax is naar mijn mening gewoon niet goed genoeg", zegt de voormalig aanvaller in het Algemeen Dagblad. Volgens Keizer kan Celtic tegenwoordig ook voetballen, omdat Ajax veel ruimte weggeeft. "Dat zag je aan Vitesse zaterdag. Ajax zet met de voorhoedespelers druk, maar de middenvelders blijven daarbij achter, waardoor er grote gaten ontstaan."

Volgens Keizer is er weinig aan de hand als de Ajacieden eens een mannetje voorbij spelen: "Maar dat zag ik tegen Vitesse niet. De laatste drie competitiewedstrijden thuis, tegen PEC Zwolle, RKC en Vitesse geven me sowieso geen vertrouwen op een goede afloop." Dit waren overigens niet de laatste drie thuisduels van Ajax: de wedstrijd tegen PEC dateert al van 14 september en daarna speelden de Amsterdammers nog thuis tegen FC Volendam, Go Ahead Eagles en FC Utrecht.

Denk je dat Ajax woensdag wint van Celtic?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 november 2013 om 09:29

Hij vergeet tussen te vermelden het op dit moment even niet goed genoeg is/loopt, omdat er een erg jonge en onervaren groep staat. Cillessen, Denswil, Veltman, Boilesen, Serero, Fischer, Sigi, Andersen.. Ze hebben allemaal nog nooit een heel jaar constant gepresteerd op Nederlands of Europees niveau. Talent hebben ze wel. Dan concludeer ik dat het tijd nodig heeft.

5 november 2013 om 09:35

Om met de woorden van Cruijff te spreken: wat is ervaring en waarom zou je dat nodig hebben?

Als je in Ajax 1 staat, betekent dat dat je goed genoeg bent voor de Eredivisie. Voor Europa niet en daarom mag je tevreden zijn als je overwintert, Europees overwintert (dus ook El).

Met andere woorden, jong en onervaren is niet de reden. Gebrek aan kwaliteit is gewoon de reden.

5 november 2013 om 09:41

Talent hebben moet eigenlijk voor Nederlandse clubs niet voldoende zijn. Het zou uiteindelijk om de prestaties gaan. Daarnaast worden talenten beter van betere spelers. Op dit moment zijn de goede talenten in NL wel erg snel uitgeleerd.

Wat mij zowiezo opvalt is dat spelers die net wat ouder zijn dan talenten het niveau beter kunnen vasthouden, Kijk naar Janmaat, Siem de Jong, Blind. Uiteraard hebben die ook wel eens een slechte pot, maar een stuk regelmatiger dan een Fisscher, Denswil en Boetius.

Ik vrees dat wachten niet heel veel zin heeft, de toppers zijn dan vast weer weggekaapt en dan begint het proces weer opnieuw. Denk toch dat de Nederlandse topclubs het moeten hebben van gekochte spelers 20/24 jaar, die klaarstomen voor de top en verkopen voor een mooie prijs.

5 november 2013 om 09:42

@De Toekomst: Dan ben je dus niet goed genoeg...

5 november 2013 om 09:58

@De Toekomst: Van al die talenten die je opnoemt zie ik er misschien 3 of 4 toekomstige toppers, waarvan Cillessen er eentje is. Denswil is twee en de rest zijn eigenlijk allemaal al twijfelgevallen. Andersen heeft nog niks laten zien wat op enig talent duidt, daarmee niet zeggende dat hij niks kan, Fischer zit in een dip, Sigthorsson komt tekort en dat geldt ook voor Serero. Dat wonderkind Boilesen valt mij ook enorm tegen.

5 november 2013 om 10:18

Deze spelers hebben de kwaliteit om bij Ajax te spelen, maar zij kunnen het niet constant genoeg brengen. Vandaar dat ik het talent noem. Wat mij betreft is kwaliteit talent dat constant benut wordt. Pas als je altijd je talenten optimaal laat renderen kan gesproken worden over kwaliteit, maar dat is mijn mening.

Even een voorbeeldje;
Iemand kan het talent hebben om goede vrije trappen te schieten, maar als de ballen nooit in het goal gaan is het, wat mij betreft, geen kwaliteit.

@ Maykel24

Op dit moment niet nee.

@ Azalkmaar2

Ik zie het ook het meest zitten in Cillessen, Denswil en Fischer. Andersen valt mij nog vies tegen. Sigi en Serero zijn goede spelers om erbij te hebben. Die kunnen zeker gaan renderen bij Ajax, maar zullen het niveau inderdaad niet omhoog gaan trekken. Veltman vond ik tegen Vitesse heel sterk spelen. Boilesen was een groot talent, maar heeft 2 zware blessures gehad. Het is aan hem om te laten zien wat hij nu nog kan toevoegen aan Ajax.

5 november 2013 om 12:04

Hoe je het wend of keert, het is gewoon gebrek aan kwaliteit.

5 november 2013 om 12:44

@ God410

Ja, als we Barcelona waren hadden we inderdaad alles gewonnen, dus het is een gebrek aan kwaliteit...

Jij weet toch ook dat wijzen naar een gebrek aan kwaliteit heel makkelijk is, maar dat de kwaliteit die nodig is om Ajax beter te laten spelen niet zomaar naar Amsterdam komt. Die tijd is geweest. Ajax moet nu zelf keihard werken om weer op een hoger niveau te komen. Dat is een proces. De lat zal steeds hoger gelegd moeten worden. Nu hebben we daar niks aan, maar met ander beleid hadden we andere problemen gehad.

Mij lijkt het 't beste dat Ajax gewoon vasthoudt aan hun visie want het kan eens minder gaan maar uiteindelijk zullen de vruchten zich wel mooi afwerpen. Want wat er aan zit te komen vanaf de B, over een paar jaar dus belooft veel goeds en daar ben ik dan ook enthousiast over.

Al heb ik wel het idee dat een Ola John meer dan welkom is, is uit de gratie geraakt bij Benfica en Sigi kan zo'n speler wel gebruiken. Zal goed zijn voor beide want John kan zich dan weer in de kijker spelen bij oranje en Ajax helpen in de competitie en eventueel ook nog in Europa..

5 november 2013 om 09:22

En met "belooft veel goeds" bedoel je?
champions league finale?

5 november 2013 om 09:41

dikke Drikus,

iets goeds hoeft niet meteen de Champions League finale te betekenen overdrijven is nergens voor nodig
Zo'n dip wat ze nu hebben hoort er bij en je ziet zelf ook wel aan de potentie van deze spelers dat ze het uiteindelijk kunnen maken en de jeugdteams worden ook klaargestoomd voor later waar zeker veel toptalenten in lopen. Geloof maar wat je zelf wil geloven want uiteindelijk zul je het zelf wel merken

5 november 2013 om 09:25

Mijn mening volledig.
Als je nu bij een dip ineens van je visie afstapt, dan verval je in exact hetzelfde als waar je net uit bent gekomen. Gewoon vasthouden, natuurlijk zal je mindere periodes hebben, maar ze zijn er toch wel achter dat veel geld uitgeven aan spelers niet de manier is.

Ze moeten pas een speler kopen als ze voor een positie de komende 2 jaar geen eigen speler zien doorstromen. Pas in die gevallen zou je iemand moeten halen naar mijn idee. Dan maar incalculeren dat je in een tussenjaar zit of iets dergelijks.
Wanneer ze een speler kunnen halen voor heel weinig, dan vind ik het nog het overwegen waard, bijvoorbeeld Ola John of Amrabat wanneer deze voor weinig weg mogen.

maar anders gewoon doorgaan zoals het nu gaat, dipjes zijn ingecalculeerd.

5 november 2013 om 09:28

jonge jonge heb je gistet rtl 7 gekeken?
ook zo leuk dat jullie zon mooi koosnaampje hebben voor die ijslandse spits
on piet heeft gelijk ik zie het ook niet gebeuren en ben niet de enige ajax denkt te veel aan de centjes en die staan niet op het veld maar op de bank

5 november 2013 om 09:31

Ajax heeft centjes op de bank en in het veld. Of denk jij dat de waarde van de Ajax selectie zwaar onder die van PSV ligt?

5 november 2013 om 09:37

Ja de waarde ligt VER onder de waarde van die van Psv!

Wie van de spelers nu op het veld vertegenwoordigen een groot bedrag?

Er loopt in dit Ajax geen 1 speler die een grote waarde zal vertegenwoordigen in de eerste 2 jaar! Op dit moment loopt ergewoon geen kwaliteit rond in het eerste van Ajax.

Bij PSV hebben een Locadia, Wijnaldum, Bruma, Bernet en een Bakali zeker weer waarden.

5 november 2013 om 09:38

Dat geld wat op de bank staat, staat daar om een reden. Denk dat dat binnenkort ook wel duidelijk zal worden.

We moeten nu niet teveel in paniek raken. Het gaat dit jaar ff minder(afgelopen jaren trouwens net zo) en er is weer kritiek. Ik zie dit team dit jaar ook niet herhalen wat ze de afgelopen jaren wel gedaan hebben. Echter is het beleid de jeugd is de toekomst. Dit kan niet duidelijk zichtbaar worden in 3/4 jaar. Dat kost tijd en daar begin je mee vanaf de E/D junioren. Dat gaat de komende jaren pas langzaam zichbaar worden. Nu in de A-junioren zitten ook wel grote talenten dus wie weet. Beleid blijven uitvoeren en niet omdat het ff minder gaat paniekaankopen e.d. gaan doen zoals dat hiervoor altijd gebeurde.

5 november 2013 om 09:42

Eerlijk010. Er spelen wel degelijk spelers bij Ajax die veel geld waard zijn.

Jasper Cillessen, Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil, Lucas Andersen, Davy Klaassen, Viktor Fischer.

Dit zijn er een aantal. Spelers met enorm veel potentie die we de komende jaren nog wel gaan zien. Echter net als die psv spelers die jij opnoemt niet in goede doen momenteel.

5 november 2013 om 09:52

Ik heb het ook over nu en de komende 2 jaar.

Cillessen heeft minder potentie dan Zoet vind ik dan gekeken naar leeftijd. En keepers leveren nu eenmaal minder op.

Veltman, moet het eerst maar laten zien. van Rhijn, die gaat niet meer dan 5 miljoen opleveren en raakt geen pepernoot.
Denswill begon goed maar staat nu ook een stuk minder, dan is een Bruma ook al verder.

Andersen en Fischer zijn dan eventueel wel 2 mogelijke splers. Maar zijn ook niks beter dan een Locadia en Bakalli. Dus dat is wat ik probeer aa te geven. Het is op dit moment allemaalnet niet bij Ajax, en dat zou niet mogen! Proces of niet, dit gehele team is Ajax onwaardig!

En met alleen talenten ga je het niet redden. Die hebben betere spelers nodig waar ze zich aan kunnen optrekken. Moeten niet zelf het team dragen.

En dat is het probleem tegenwoordig zijn ze met 21/22 al weg! en breken ze door met 17/18. Waar het 5 jaar geleden was dat ze pas met 21/22 door wistente breken en met 24/25 weg gingen.

5 november 2013 om 09:55

Op dit moment wel ja..Ik zie weinig spelers die dikke centen op kunnen leveren..

5 november 2013 om 10:11

Tuurlijk heb je wel een punt. Spelers met elkaar vergelijken doe ik maar niet want daar zijn de meningen toch over verdeeld. Echter heb je wel gelijk dat het sowieso op dit moment 't gewoon allemaal net niet is bij Ajax. Ze kunnen geen potten breken en zijn hopeloos uit vorm. Daarnaast zitten er ook een aantal spelers bij die gewoon niet het niveau hebben om in de top te kunnen spelen. Er is te weinig ervaring om de jonge groep op te trekken. Blijf de hoop houden dat Ajax ook gewoon een oud ajax speler terug kan halen. Echter alleen als het echt van toegevoegde waarde is zodat hij zowel op het veld als naast het veld de jongens kan begeleiden.
Blijft toch een feit dat we nu niet in paniek moeten raken omdat het ff minder gaat. Er is een bepaald beleid ingevoerd en paniek is de slechtste raadgever. Je zult geduld moeten hebben.

5 november 2013 om 10:27

@eerlijk010
Je geeft zelf aan dat de waarde van de selectie van Ajax VER onder de waarde van de selectie van PSV ligt. Vervolgens kom je alleen maar met spelers die nagenoeg dezelfde waarde hebben.
Jij vindt dat Brenet meer waarde heeft dan van Rhijn, maar volgens mij heeft van Rhijn meer laten zien dan Brenet.
Bakalli vs Fisher, is mij om het even. Beide geweldige talenten
Bruma is in mijn ogen ook verder dan Denswill en Veltman, maar ik vind beide spelers dan wel weer verder dan Hendriks.
Maher/wijnaldum vs de Jong zit momenteel ook weinig tussen. Wel heeft de Jong de afgelopen jaren zijn meerwaarde bewezen voor Ajax, waar Maher en Wijnaldum dit nog te weinig hebben laten zien bij Psv.

Ik denk dat de selecties qua waardes dan ook behoorlijk dicht bij elkaar liggen. Wel ben ik het met je eens dat je het alleen met talenten niet gaat redden. Ik zou graag een ervaren middenvelder bij de selectie willen zien die de jonkies aan stuurt. Dit doen in mijn ogen Moisander en Poulsen veel te weinig.

5 november 2013 om 11:02

@eerlijk010

Dat waag ik te betwijfelen. Vermeer, Cillessen, van Rhijn, Moisander, Veltman, van der Hoorn, Denswil, Boilesen, Blind, Duarte, de Jong (gaat volgend jaar rond de 10 miljoen opleveren), Andersen (toptalent), Meleg(talent), Serero, Fischer (toptalent), Sigi, Hoesen zijn ook allemaal wat geld waard. PSV heeft zeker niet meer kapitaal op het veld staan dan ajax, Denswil, Andersen en Fischer kunnen een hoop geld opleveren in de toekomst.

Bakalli laat op de eerst twee wedstrijden na nog maar weinig meer zien. Locadia heeft ook nog zeker geen constant topniveau aangetoont, Brenet is een middelmatig talentje, Bruma is geen wereldtalent (prima speler overigens) en Wijnaldum vind ik wel aardig.

5 november 2013 om 12:01

eerlijk010

Brennet is helemaal niks waard, Bruma is blessuregevoelig en heeft het bij Chelsea en HSV ook niet waar kunnen maken, anders hadden ze hem daar gehouden. Locadia is ook nog niks waard, heeft wel potentie maar wordt geen speler van meer dan 10 miljoen hoor..wijnaldum zal wel wat opleveren maar heeft ook wat gekost. Bakkali zal wel een dure speler worden, maar die moet ook nog bijtekenen en zal dan ook meteen behoorlijk gaan verdienen en ook bepaalde clausules in zijn contract laten zetten. Depay zal ook wel 10-15 miljoen op gaan leveren.

Bij ajax zit inderdaad niet veel soeps, maar om te zeggen dat psv veel aan transfers gaat verdienen is echt hele zware onzin, dat zal weinig uit gaan maken. Als je naar het verleden kijkt leveren spelers bij ajax sowieso altijd al meer op dan spelers van psv, dat is een feit. Ajax staat ook nog steeds een stuk hoger aangeschreven wereldwijd waardoor de clubs toch meer betalen aan ajax. Bij psv worden geen spelers verkocht voor 10-15 miljoen met een 1 jarig contract zoals verthongen en eriksen.

5 november 2013 om 10:53

het mag best even iets minder gaan, maar ik vind even iets minder gaan iets anders dan bijvoorbeeld thuis gelijkspelen tegen RKC en alle andere competitiewedstrijden zijn gewoon echt heel erg slecht dit seizoen.

Piet heeft helemaal gelijk, tot de beloftes van de A en B die wel goed genoeg schijnen te zijn, zullen er enkele versterkingen bijgekocht moeten worden die voor de komende 2 jaar voor extra kwaliteit zorgen.

Als ajax van celtic en ac milan weet te winnen piept iedereen wel weer eens effe anders, we weten allemaal dat ajax met een proces bezig wat gewoon wat tijd gaat kosten en misschien wel 10 jaar gaat duren, maar uiteindelijk zullen we er bovenop komen, om nu te gaan ziten roepen dat ajax niet goed genoeg is blabla dat weten we allemaal wel en we weten ook dat ajax nu effe in een dip zit, het heeft nu geen zin om van alles te gaan zitten roepen, de spelers missen nu gewoon een hoop zelf vertrouwen en daar kan een overwinning op celtic een boost aan geven.

5 november 2013 om 09:32

Tsja, als als, het is toch logisch dat er kritiek komt als je zo presteert als topclub? En het is ajax zelf dat wilde overwinteren in de CL? En deze kritiek komt uit een Ajax-hart, dus hij zou graag anders piepen.

Op de lange termijn komt het wel goed idd, dat denk ik ook wel, maar voor de winterstop is die kans gewoon niet zo groot.

5 november 2013 om 09:43

het was ajax die zelf graag wilde overwinteren in CL met eriksen en alderweireld erbij ja, nadat zij vertrokken zijn is die doelstelling toch een beetje bijgewerkt lijkt me.

Ja kritiek is leuk naar zeg dan ook hoe het beter kan. Alle miljoenen investeren? Dat geloof ik niet. Een nieuwe Eriksen en Aldeweireld koop je niet terug. En als je dat doet wordt je nooit financieel gezond. Mensen moeten de labge termijn zien. En er rekening mee houden dat Ajax de komende 3 jaar daardoor zomaar geen kampioen wordt. Het heeft tijd nodig en over 3 jaar komt de jeugd door wat ze nu recent hebben aangekocht met het nieuwe beleid. En zodra Ajax onder Feyenoord komt te staan op de ranglijst, dan is het volgens vele echt crisis.

5 november 2013 om 09:27

oh ja, want als je een bepaalde leeftijd bereikt ben je niet meer serieus te nemen?

In principe moet Ajax kunnen winnen van dit Celtic maar zoals ze de laatste weken voetballen sta ik er juist niet van te kijken wanneer Ajax 1 of zelfs 0 punten overhoud aan dit duel.

Piet heeft gelijk als je het mij vraagt.

5 november 2013 om 09:30

Is 71 al een leeftijd dat je mensen niet meer serieus mag nemen? Ga jij maar voor een andere club zijn als je clubiconen zo afscheept.
.
Wat hij hier zegt klopt gewoon, er wordt veel ruimte weggegeven en er is geen individuele speler die een keer een man uitspeelt om ruimte te creëren.

5 november 2013 om 09:40

Ik denk dat we jou maar niet serieus moeten nemen je hebt het over een van de beste spelers die er ooit na Cruijff bij ajax hebben rondgelopen een klein beetje meer respect is wel op zijn plaats denk ik , en die man heeft natuurlijk hartstikke gelijk en loopt nl bij ajax geen enkele vorm van creativiteit rond en dat ik het toch niet gek dat hij zegt dat ajax niet goed genoeg is .
Bravo Piet .

5 november 2013 om 10:34

Piet is een wolf in schaapskleren sinds hij buitenspel is gezet bij Ajax,nu is alles wat Ajax doet slecht.
Vroeger een goede voor de club geweest en veel voor Ajax betekent maar tegenwoordig alleen maar slecht voor Ajax,ver bij uit de buurt blijven en vooral niet naar luisteren.

5 november 2013 om 12:48

Ajax doet het goed in de CL? Jouw ook maar niet meer serieus nemen denk ik dan, 3 wedstrijden 1 puntje vind ik niet echt goed, maar gelukkig hadden ze balbezit, dat is natuurlijk veel beter dan punten pakken. :

Moet hij naar unibet gaan, daar beloven ze hem stapels goud als hij gelijk krijgt.

Hoe dan ook, deze man is een beetje anti Ajax geworden sinds hij zijn zin niet krijgt, ook hij wilde aan de haal gaan met Ajax toen Cruijff ingreep.
Hij kon ook niet van Ajax genieten toen het kampioen werd vertelde hij eerder.

Aan het laatste gedeelte van de tekst kun je ook zien dat hij lichtelijk dementerend is, dat is nou eenmaal zo.

5 november 2013 om 09:42

En dat zegt een snotneus van 25 jaar , licht dementerend over een club icoon ga je schamen je zal wel geen echte clubaanhanger zijn anders praat je niet zo over een clublegende .

5 november 2013 om 10:25

Ik heb weinig tegen hem, Cruijff is nog aan de vrouw gekomen dankzij hem, maar deze man was nog tegen de revolutie van Cruijff, zelfs achteraf. Ja, dan kan ik weinig anders dan je minder serieus nemen, de dingen die hij opnoemt kloppen ook controleerbaar niet, zelfs voetbalzone had dat al door.

Jammer dat je zo sneu reageert, schijnbaar zie je het allemaal somber in, ik houd voorlopig nog moed, maar Piet neem ik sinds de Cruijff revolutie niet meer serieus.

5 november 2013 om 12:36

Het gaat er niet om of je voor of tegen de Cruijff revolutie bent het om de reactie
en dan zeggen licht dementerend dat zeg je gewoon niet die man heeft gewoon erg veel verstand van voetbal . En ja het spel is niet om aan te gluren en wij komen echt niet verder met Tikkei breed tikkie terug en keeper staat vrij en daarin heeft hij gewoon gelijk dit Ajax is gewoon niet goed genoeg ik zal het wel verkeerd zien ik heb pas een jaartje of 30 een seizoenskaart en zo ziet Piet Keizer het ook en wat is daar mis mee .
Ajax is ook mijn club hoor maar ik laat mij niet in maling nemen met de woorden het komt allemaal wel goed , want er moet echt kwaliteit bijkomen .

Off topic: komt de uitdrukking 'zeurpiet' van Piet Keijzer? Alles wat hij zegt is negatief...

On topic: Ajax mist inderdaad individuele kwaliteit, maar we hadden nu ook al gewoon 6 punten kunnen hebben met een beetje meer geluk. We kunnen nog de derde plek halen (heel, heel misschien zelfs de 2e, maar dat betwijfel ik). Als we de volle 100% geven kunnen we bijna iedere club uit Europa een hele slechte dag bezorgen.

Ajax is gewoon niet goed genoeg, maar er is weinig aan de hand als de spelers gewoon eens een mannetje voorbij spelen???

dat klinkt een beetje tegenstrijdig.

Ajax is op dit moment gewoon niet goed genoeg voor europa en ze zullen alle zeilen moeten bijzetten om in de eredivisie gewoon bovenin mee te draaien. Maar zo'n jaar hoort erbij als je deze methode gebruikt en weinig tot het liefst geen geld wil uitgeven aan spelers. Dat hoort erbij en dat heeft ajax zelf volgens mij wel begrepen, maar ook alle mierenneukers en azijnpissers moeten dat maar accepteren.
Je hoeft niet elk jaar kampioen te worden en te overwinteren in de CL. Het is een prachtig doel, maar een onhaalbaar doel als op deze manier je club runt. Just have to deal with it.

Piet Keizer heeft gewoon een antipathie gekregen van Ajax. Deze man is niet meer neutraal. Als Ajax nu de CL zou winnen zou hij nog commentaar hebben.
De hele nederlandse competitie is afgegleden. Dat is een feit maar dat wil niet zeggen dat het allemaal in de toekomst niet kan verbeteren.

Door 3x kampioen te worden van de armen, is er veel verbloemd. Van de Cruijff revolutie, ingezet in 2010(3 jaar geleden) is niets te zien.
Voetbal bij ajax is al jaren matig. Vroeger was het veel frivoler.

5 november 2013 om 09:52

De Cruijff revolutie is een proces waar je niet binnen 2 a 3 jaar voordeel van gaat hebben.
Dit kost een aantal jaar om te realiseren.
Ik denk dat de supporters geduld moeten hebben, momenteel draait het elftal niet, dat is een feit maar de fouten die gemaakt zijn in het verleden moeten we niet nog een keer begaan.
Spelers aankopen, daar is niets mis mee maar dan moeten het een directe versterking zijn en moet op de desbetreffende positie geen jeugdspeler rondlopen die die positie ook zou op kunnen vullen.
Momenteel staat de basis en wordt er weer opgeleid.
Ik snap dan ook niet waar iedereen zich druk om maakt!
Over een jaar of 2 a 3 verwacht ik dat we de eerste Echte toppers gaan zien die voortkomen uit het nieuwe beleid.

5 november 2013 om 10:13

kampioen te worden van de armen....kan je nagaan hoe slecht het gesteld is met al die andere clubs dan!!

5 november 2013 om 10:27

vroeger was het frivoler en 7 jaar geen kampioen !!
De revolutie is op papier 3 jaar geleden ingezet en in de praktijk pas dit jaar !

Ajax houdt dan weliswaar vast aan de visie (en dat is uitstekend denk ik) maar een extra ervaren speler met klasse, bijvoorbeeld achterin, zou niet verkeerd zijn. Als je daar bijv een Heitinga zou hebben met zijn ervaring zou dat heel wat schelen.

Fantastisch hoe een technisch directeur een bonus krijgt terwijl hij niets te maken heeft met de kampioenschappen.

Hoe een selectie laat zien alleen maar zwakker is geworden ondanks 3 goede jaren en CL inkomsten. Geen waarde op het veld en Jong Ajax laat ook wekelijks zien slechts een enkele basisspeler voor de toekomst te kunnen leveren. De rest is middelmaat.

Ajax is gewoon een middelmatige topclub geworden met alleen dikbetaalde goede trainers. Gefeliciteerd! Kampioen in balbezit, 3 gelukkige Eredivisie kampioenschappen waar je trots op mag zijn, maar als Club keihard afgegleden!

Piet Keizer heeft gewoon gelijk.

Piet heeft duidelijk ongelijk. Ajax kan wel degelijk winnen van Celtic, door Frank de Boer is het spel van Ajax de laatste weken aanzienelijk verbeterd, als de spelers nu de kansen gaan afmaken zal het echt wel beter gaan lopen.

5 november 2013 om 09:53

Wake up man..Ajax speelt als een natte krant..Teveel middelmaat..Net als bij mijn club..Zeg t alvast voordat ik al die jankerds weer op de kast krijg..

5 november 2013 om 10:13

In de competitie ja maar in de CL spelen ze veel beter en hadden ze gewoon 6 punten moeten hebben!

5 november 2013 om 10:31

Waarom hadden ze 6 punten moeten hebben? Omdat ze meer balbezit hadden tot de middellijn tegen Celtic? Als je 1 punt hebt na 3 wedstrijden is het gewoon niet goed genoeg!

5 november 2013 om 12:11

Omdat je tegen Milan genaaid werd door de scheidsrechter en tegen Celtic 2 mazzel goaltjes tegen krijgt en zelf 5 open kansen mist waar celtic verder geen kans gehad heeft in eigen huis. En ja die kansen moet je maken en dat is idd niet goed genoeg maar ze waren beter dan Celtic

Slechtste Ajax uit de laatste vijftien jaar, nuff said.

Zo zeg, wordt er ook eentje wakker....
Heel nederland/europa ziet al weken/maanden dat ajax niet goed genoeg is, zeker niet voor de champions-league.
Zou leuk zijn als ajax woensdag wint, niet om de hoop op overwinteren levend te houden, maar puur om het schamele aantal behaalde punten totaal voor europacup voetbal wat op te krikken.

Er wordt ingezoomd op individuele kwaliteiten van spelers, en dat is goed want dat is de Ajax filosofie. Tegen Celtic heeft het echter weinig met goed voetballen te maken, maar meer met inzet. Zorgen dat je als team vecht voor elkaar en je het schompes loopt. Alleen dan kan Ajax punten halen tegen dit Celtic, waar geen wondergoede voetballers inzitten maar wel spelers met een winnaarsmentaliteit.

5 november 2013 om 10:54

Ik denk dat ajax gewoon van eigen kracht uit moet gaan. In Glasgow was ajax ook beter maar waren we niet efficiënt genoeg, gewoon weer lekker rondtikken en nu de kansen afmaken. Laat die schotten maar rennen.

Daar hebben we onze Piet weer,pffff gal spuwer eerste klas,volgens mij is die man gewoon gefrustreerd dat ze hem bij Ajax links laten liggen en nooit om zijn mening vragen.
Altijd als hij in de media komt en het gaat over Ajax dan hoef je het niet te lezen of kijken want het is toch negatief.
Het is makkelijk om altijd negatief te zijn,het is moeilijker om positief te zijn en gewoon te onderkennen dat Ajax in een overgangsfase zit en daarom in niveau gedaald is.
Dit Ajax word alleen maar sterker en sterker,dus laten we het een keer positief bekijken want wat er nu gebeurt is in ons land was helaas noodzakelijk om ons voetbal te redden.
Ben blij dat veel clubs weer van eigen jeugd uit gaat zoals vroeger,want ja vroeger speelden we met merendeels zelf opgeleide spelers en dat heeft ons als land altijd successen gebracht.

5 november 2013 om 10:20

Dat klinkt best raar dat je zegt dat ajax steeds beter en beter wordt terwijl dit het slechtste ajax sinds vele vele jaren is.

5 november 2013 om 10:22

Als je vanaf nu rekent zullen ze beter en beter worden,de meeste jongens zijn nog maar net begonnen aan de opleiding.

Mensen zeggen wel een tussenjaar moet kunnen maar dat klinkt alsof je het kampioenschap gewoon weg gooit en je dus al accepteert dat je 15 miljoen aan cl inkomsten misloopt. En dat terwijl dat niet eens nodig is want als ajax 2 gerichte aankopen had gedaan dan had het nu wellicht een ruime voorsprong op de concurrentie gehad. En dan heb je nog steeds de jeugd die er over jaren aankomt je had dit seizoen het publiek beter voetbal kunnen laten zien opnieuw cl voetbal volgend jaar. Kiezen voor een tussenjaar is dus hoogstwaarschijnlijk kiezen voor 15 miljoen cl inkomsten minder.

5 november 2013 om 10:23

Wie zegt dat Ajax dat mis loopt,de laatste keer dat ik naar de stand keek stond Ajax 3 punten achter op de koploper,dus alles is nog mogelijk.

5 november 2013 om 10:35

Afgaande op het vertoonde spel , dat ajax amper scoort en geen versterkingen wilt halen in de winterstop , etc is de kans zeer groot dat cl behalen niet gaat lukken dit seizoen. Want vergeet ook niet wie voor het grootste gedeelte verantwoordelijk was voor de laatste 3 titels. Dat was Eriksen en daar is geen waardige vervanger voor gehaald. De verdediging was ook stabieler en spelers waren meer in vom. Allemaal facetten die nu ontbreken bij ajax.

5 november 2013 om 10:42

Wat de doorslag gaf vorige seizoenen was een solide verdediging,spelers niet in vorm is geen probleem dat komt nog wel,kampioen kun je in Nederland ook worden zonder Eriksen,want als het om druk naar voor zetten gaat dan moest Siem toch heel vaak Eriksen op sleeptouw nemen,en verdedigend liet meneertje Eriksen heel wat steken vallen.
Het is een kwestie van tijd dat het gaat draaien bij Ajax dat kan iedereen zien.

5 november 2013 om 10:54

Eriksen bracht juist de creativiteit dat ajax nu ontbeert , scoorde belangrijke doelpunten en menige goals kwamen uit indirecte vrije trappen en corners van Eriksen. Fischer kon laatst nog geen eens een normale corner trappen.

5 november 2013 om 11:30

Kwestie van tijd !

5 november 2013 om 10:29

Wat een onzin. Als dit dan dat. Als Ajax Cillessen vanaf het begin op goal had gezet, had Ajax nu ook voor gestaan...maar daar heb je allemaal niks aan. Je kan verder klagen wat je wilt , maar Ajax is niet in vorm, heeft erg weinig mee zitten...maar staat maximaal maar een puntje achter op Feyenoord, Twente en Psv. Helemaal niks aan de hand dus. Zeker als Ajax gewoon langzaam weer gaat draaien.

5 november 2013 om 10:47

Blindstaren op CL inkomsten is wanbeleid. Je moet er niet vanuit gaan dat je de CL gaat halen, risico is veel te groot want er zijn wel 5/6 titelkandidaten op dit moment. Aankopen zijn zeker niet heilig vind ik, ajax heeft goed ingekocht met Duarte, van der Hoorn en Krkic. Veel beter is er niet mogelijk op de transfermarkt een Maher is zeker niet zaligmakend, van Ginkel mocht niet, Luuk de Jong onhaalbaar, Elia wou niet en John mocht niet.

5 november 2013 om 11:09

Met het huidige niveau van de eredivisie was je juist spekkoper geweest als je echt goede versterkingen had gehaald. Ajax had meer in het buitenland moeten kijken voor versterkingen. Bijvoorbeeld praet als vervanger van eriksen , kostic van groningen, een ruiz of assaidi huren etc.

5 november 2013 om 11:57

Veel te makkelijk gedacht. Je gaat er zomaar vanuit dat die spelers meteen presteren, een type kostic haalt ajax met Meleg. Alleen dat is op de lange termijn gericht, Meleg kan wennen aan ajax, de omgevingen het spelsysteem en dan kan veel makkelijker gebracht worden en bovendien voor veel minder. Praet heeft ajax dat jaar ervoor ook al willen halen en volgens de zelfde filosofie laten wennen aan ajax om hem dan te laten debuteren, Praet wou niet ivm. met schoolverplichtingen.

Daarnaast heeft ajax Krkic aangetrokken op huurbasis, dat is echt wel het max. haalbare voor het ajax van dit moment beter dan Assadi.

5 november 2013 om 12:08

Voeg daar nog aan toe dat het geval Kostic een koe in de kont kijken was. Die gast begint nu pas een beetje te voetballen bij Groningen. Maar Krkic beter dan Assaidi, die snap ik niet helemaal. Krkic is een centrumspits, daar heeft Ajax er al twee van. Ik vind dat juist een vreemde aanwinst, Assaidi had in ieder geval wat toegevoegd qua balans in de selectie. Die kun je op beide flanken kwijt en eventueel ook in een vrije rol achter de spits. Krkic op de flank is tot nu toe niveau Haaglandia.

Sinds hij tegen de komst van Huntelaar was neem ik die man niet meer serieus.

Eerlijk zeggen: wie schat Celtic nou echt slechter in dan Vitesse?

Wat een treurig figuur is Piet toch...hij heeft wel verstand van voetbal, maar is een ongelofelijk kinderachtige en zure hork. Erg jammer. Ik hoor hem dit soort dingen nooit zeggen aan het eind van het seizoen...als Ajax wee kampioen gaat worden.

Het gaat voortreffelijk met Ajax. Zeker als je naar het grotere plaatje kijkt.

100% mee eens, maar Celtic is eigenlijk ook niet goed genoeg.

Dus ik kan me voorstellen dat Ajax woensdag wint. Niettemin is het niveau van dit Ajax niet om over naar huis te schrijven. Slechtste selectie die ik meegemaakt heb.

Piet is de willy en rene van Ajax maar geef hem eens ongelijk want het is bar en boos.
De 2-3 spelers die een mannetje zou kunnen passeren zijn hopeloos uit vorm.
Ik hoop het niet maar verwacht een gelijkspel of wederom een licht verlies.

5 november 2013 om 10:33

Als je gisteren naar Johan & Johan hebt gekeken, dan weet je dat het juist heel erg goed gaat met Ajax. Dat het wat minder gaat met de A selectie kan gebeuren en daar moet de technische staf een oplossing voor vinden...en dan heb ik het niet over spelers halen, maar spelers in vorm krijgen.

5 november 2013 om 10:51

Dan heb jij toch niet echt goed gekeken..ja Johan legt het goed uit waar en welke jonge jongens een dip krijgen.
Maar dit is Ajax en ja er is een nieuwe cultuur maar er staat gewoon niet genoeg talent, ja bij de c en b tjes dit duurt nog zeker 3-4 jaar voordat deze kunnen debuteren als dat gaat gebeuren zoals Johan zei.

Dat het wat minder gaat ziet een blinde nog en komt grotendeels door de vormdip ja, maar noem mij aub is wat spelers op waarvan jij denkt dat de europese top kan halen....
Misschien heel misschien Fisher en Denswill, misschien nog 1 maar dan houd het op, mochten ze het ooit halen.
Nee ik mag hopen dat ze versterkingen halen die er meteen staan en het spelletje al kennen.
Iemand ald sneijder,vd vaart,de jong heijtinga zouden we echt nodig hebben.

5 november 2013 om 11:25

Wat heb ik niet goed gezien dan? Volgens mij heeft Cruijff toch vrij duidelijk uitgelegd dat de organisatie grotendeels staat, de 7 voetbalmannen met elkaar als een blok de plannen praktisch invullen, de RVC heel goed heeft geholpen bij het neerzetten van de organisatie en zich nu wat meer naar de achtergrond gaat verplaatsen er diverse bestuurders bij Ajax ook in organen zitten die nauw betrokken zijn bij bijvoorbeeld Financial Fair Play. Etc etc. Het gaf toch echt wel duidelijk aan dat er op veel breder vlak bij Ajax wordt gewerkt aan het bereiken van de Europese subtop/top, dan alleen naar het voetbaltechnische deel. Ook heeft hij vrij duidelijk uitgelegd dat er op het gebied van de jeugdopleiding veel veranderd is, er veel talent gekocht is en dat men nu langzaam is begonnen met het ontwikkelen van spelers volgens de nieuwe manier.

Ook heeft Cruijff uitgelegd dat een belangrijke levensader het beter willen worden is. Hierop worden spelers, jeugdspelers meer op uitgekozen en ook opgeleid/begeleid.

Als je nu al zegt dat Fischer, Denswil en misschien nog een (andersen) de Europese top kunnen halen, dan is dat al meer dan wat Ajax de afgelopen jaren heeft verkocht. Met alle respect maar Atlectico en Tottenham zijn geweldige clubs, maar zijn nog niet de Europese top.

Zelf denk ik dat bijvoorbeeld een Bazoer potentieel ook de Europese top kunnen halen en ben ik het volledig met Cruijff eens dat Ajax tussen de 16-18 jaar talenten heeft met extreem veel talent. Weliswaar is het meeste van deze extreme talenten in de afgelopen jaren gehaald...maar dat maakt niet direct uit. Het gaat om de kwaliteit die je uiteindelijk in huis hebt. En die wordt gewoon steeds beter en hoger. Ook nu is Ajax echt weer sterker dan vorig seizoen. Ajax was vorig seizoen een stuk verder achterop geraakt zonder Eriksen, Alderweireld, Boerrigter en vele spelers zoals De Jong die compleet uit vorm zijn. Dus Ajax is wel minder dan met vooral Eriksen...maar heeft daar nu echt duidelijk minder last van dan dat ze vorig seizoen hebben gehad. Vergeet ook vooral niet dat Ajax nog niet echt gelukkig is geweest en Vermeer Ajax 5-10 punten heeft gekost.

Laten we nu even geduld hebben met Ajax . Aan het eind van het seizoen staan ze gewoon in de top 3.
Probleem is dat de buitenspelers alleen maar naar binnen trekken. Ben wel een groot voorstander om Luc de jong te halen.

Cilessen
Rhijn veltman denswill boilessen
De jong Klaassen blind
Lukoki de jong Fischer

5 november 2013 om 10:45

Op basis waarvan kun jij zeggen dat Ajax aan het eind in de topdrie staat? Er zijn zoveel clubs die beter kunnen en zullen presteren na verloop van tijd. Luuk De Jong lijkt me trouwens onhaalbaar: transferwaarde Ca. 8-10 miljoen, salaris 1.5 miljoen.

5 november 2013 om 10:56

Op basis van de laatste 10 jaar.

Ook luuk is haalbaar gezien ze zo'n 70 miljoen eigen vermogen hebben, alleen gaan ze dit niet betalen al ben ik van mening dat ze dit voor 1-2 zeer goede spelers over zouden moeten hebben.
Nee als je zoveel uitgeeft moet je niet luuk halen die 0,0 gepresteerd heeft de laatste jaren.

Ik wordt wel een beetje moe van al die zuurpruimen. Ajax heeft een duidelijke koers ingezet en moet zich daaraan houden. Het gaat dit jaar echt nog niet goed maar in mijn ogen maken we nog zeker kans op de titel. Ik denk dat de terugkeer van Krkic en Duarte voor een hele verbetering gaat zorgen, beide spelers met een actie en spelers waar gevaar vandaan komt. Kunnen allebei een mannetje uitspelen en zijn doelgericht, dat mist ajax enorm.

Ook de terugkeer van Moisander is belangrijk, hij staat vaak erg goed positioneel en lost daarmee een hoop verdedigende problemen op. Ik ben erg optimistisch over de ontwikkelingen bij ajax, zelfs nu wat minder presteren. Hopelijk komt morgen de ommekeer en kunnen we Celtic verslaan.

5 november 2013 om 10:49

zuurpruimen of niet ajax heeft nog nooit zoveel punten laten liggen als nu in de competitie het spel is niet om aan te zien en ajax mist op bepaalde posities gewoonweg kwaliteit dit elftal wat er staat is gewoonweg ajax onwaardig

5 november 2013 om 11:29

Ramonfcu, maar dat is bij o.a. Psv, Feyenoord en Twente niets anders.
Bij allen is het voetbal niet om aan te gluren en stuk voor stuk lijden ze wekelijks puntverlies. Voor Ajax, PSV en Twente is het het jaar van opbouw.

het hele nederlandse voetbal slaat nergens meer op zelfs ajax, psv,en feyenoord hebben gewoonweg matige spelers lopen maar celtic is ook niet meer wat het geweest is die hebben ook gewoonweg een matig team ik verwacht dan ook een 2-0 overwinning voor ajax in een hele slechte wedstrijd

Ajax schijt elk seizoen verder in. Mensen die werkelijk geloven dar deze gevallen topclub van weleer ooit nog een rol van betekenis gaat spelen op het hoogste europese niveau, die zijn op hun achterhoofd gevallen. Dit Ajax is van het niveau Roda JC.

Ten eerste vind ik dat iedereen wel wat meer respect mag hebben voor Piet Keizer. Hij mag rustig een andere mening hebben zonder dat mensen hier op VZ benamingen gaan gebruiken die ik maar niet herhaal.

Ajax is op dit moment gewoon niet goed genoeg. Het loopt niet lekker in het positiespel. Wat dan helpt is spelers die een mannetje voorbij kunnen spelen zoals een Bojan. (En nou niet zeuren mensen, hij begon niet goed. Dat weet ik ook wel. Maar hij werd steeds beter)

Jeugd in passen in een stroef draaiend team is lastig. Te veel jeugd is ook lastig. Persoonlijk denk ik dat het volgend jaar meer van het zelfde zal zijn. Het duurt nog even voordat de eerste spelers vanuit de jeugd doorstromen die zijn opgeleid volgens de 'nieuwe' filosofie. En zelfs dan moet je het elftal nog doorselecteren.

Komende jaren: Ik hoop het beste, maar verwacht meer van het zelfde.

Aan de andere kant wie weet: Als Duarte (geode voetballer) weer fit is, Bojan en Misander erbij...tja dan ziet de selectie er toch weer anders uit.

Zie Ajax wel winnen tegen Celtic. Vond ze niet heel sterk de laatste tijd.

5 november 2013 om 11:30

Wie niet? Ajax of Celtic?

5 november 2013 om 11:38

Allebei niet, alleen Celtic presteert ook matig in een matige competitie!

Kan de boer Pietje niet in de verdediging zetten.. als ik die kop van hem zo zie denk ik dat samaras eerder van hem geschrokken is dan van een veltman of een denswil

Het talent komt eraan volgens de meester J.cruijff , jong Ajax 6 nederlagen op een rij , en waar zijn die talenten dan ??? die zijn in het sprookjesbos van De Efteling aan het dromen over de Europa cup 1 !!!!!

5 november 2013 om 12:28

Erg grappig inderdaad maar volgens mij snap jij ook best dat opleiden geen 1,2 or zelfs 3 jaars project is, denk maar eens aan je eigen studie of voetbaltrainingen. Dus als je die info al hebt snap je ook best die voetballers die ze nu hebben daar niets mee te maken hebben.

OT: Ben het wel met Keizer eens. Dit Ajax kan alleen een resultaat spelen als ze alle spelers fit hebben en dus in een ideale opstelling kunnen spelen. Er is wel breedte in de selectie maar die laten het niveau gelijk naar eredivisie middenmoters niveau dalen.

Alleen tegen Go Ahead liep het omdat Eagles zo vriendelijk was om mee te werken. Voor de rest heeft Ajax in geen één competitie duel overtuigd. Behalve tegen Milan thuis.
Heb er helaas ook een hard hoofd in, en heb gedroomd dat het 1-1 werd en dat het over en uit was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren