Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax betaalt miljoenen voor nieuwe rechtsback uit Colombia

Laatste update:

Ajax heeft een nieuwe rechtsback uit Colombia aangetrokken. Deportivo Cali maakt althans via de officiële kanalen bekend dat Luis Manuel Orejuela voor een bedrag van 3,65 miljoen euro de overstap naar Amsterdam maakt. Orejuela zal in de komende dagen een medische keuring ondergaan en de laatste formaliteiten afronden.

Orejuela, 21 jaar, voegde zich in 2012 bij Deportivo Cali, waar hij in augustus 2013 zijn debuut in de hoofdmacht maakte. De rechterverdediger brak een jaar geleden definitief door en had een belangrijk aandeel in de tweede plaats in het Torneo Clausura 2016. Dat leidde nog niet tot een oproep voor het Colombiaanse elftal. Bij Ajax zal hij de concurrentie met Joël Veltman aangaan.

Na het vertrek van Jairo Riedewald, Kenny Tete en Heiko Westermann zat Ajax behoorlijk krap in de verdedigers. Marcel Keizer gaf al meerdere malen aan dat hij er graag een defensieve kracht bij wilde hebben. Mateo Barac, een centrumverdediger annex linksback van NK Osijek, zal zich deze week ook aan Ajax verbinden.

Orejuela is de derde Colombiaan in de selectie van Ajax. Vorig jaar kwamen Davinson Sánchez en Mateo Cassierra al naar Amsterdam vanuit het Zuid-Amerikaanse land. Cassierra speelde voordat hij naar Ajax kwam ook voor Deportivo Cali.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
8 augustus 2017 om 23:51

Als veltman naar t centrum kan kan viergever op links

8 augustus 2017 om 23:57

Maar je kan niet met Sanchez en Veltman naast elkaar zetten. Die spelen op dezelfde plek. Interesse voor Sanchez misschien?

9 augustus 2017 om 00:16

Hoezo zouden Sanchez en Veltman niet het centrum kunnen vormen?

9 augustus 2017 om 00:45

Hedendaagse iets, een lcv moet persee linksbenig zijn en een rcv moet persee rechts zijn. Bullshit natuurlijk. Een goede voetballer kan overal spelen. Zat legendarische centrale duos die allebei rechtsbenig waren. Materazzi en Cannavaro, Stam en Nesta, Jorge Costa en Carvalho. Kan nog wel uren doorgaan.

9 augustus 2017 om 03:01

Materazzi :-) Moore domme schopper was dat zeg.

9 augustus 2017 om 09:06

Domme schopper of niet, als je tegen die man stond als spits zijnde, had je gewoon een k*tmiddag hoor... Internationaal gewoon een topverdediger geweest!

9 augustus 2017 om 13:09

Materazzi domme schopper?...vind een snoeiharde kei van een verdediger een betere benaming, een verdediger die zijn primaire taak met ziel en zaligheid uitvoerde.

8 augustus 2017 om 23:58

Nee dankje. Sinkgraven komt uiteindelijk terug, Viergever staat al op links en Dijks als back up. 4 is gewoon te veel, zeker omdat ik De Ligt niet uit het centrum wil hebben.

9 augustus 2017 om 00:20

Dus jij hebt liever een falende sinkgraven, falende dijks en een falende viergever linksback en traag is die elke keer bewijzen het niveau niet aan te kunnen dan een frisse nieuwe verdediger wat overigens een rechtsback is. Veltman die aantoont het niveau niet aan te kunnen en veel te traag is voor de backpositie. Tegen nice was wel duidelijk dat Tete en Riedewald weggestuurd zijn en dat die 2 koekenbakkers tegen Nice op de backpositie er helemaal niks van kunnen. En het ergste is nog dat Veltman aanvoerder wordt gemaakt terwijl hij elke wedstrijd 2 cruciale fouten maakt en Viergever idem dito, te bizar voor woorden.

9 augustus 2017 om 00:30

Sinkgraven schuift weer terug naar het middenveld, dus dan hou je Viergever en dijks over, waarbij Viergever ook beter centraal kan spelen afwisselend met de Ligt. Dan is er toch best een linksback welkom zodat alles achterin dubbel bezet is.

9 augustus 2017 om 00:35

Fcknuddeh, jouw mening. Vond Dijks te matig op lb, maar Sinkgraven en Viergever naar behoren. Tuurlijk kan het nooit kwaad, maar een rb vond ik meer noodzakelijk.
Oxxis, is dat van Sinkgraven al 100 procent zeker dan? Lees het eigenlijk alleen op vz.

9 augustus 2017 om 02:21

Elke wedstrijd twee cruciale fouten? Wow!!! Waar heb je die onzin vandaan? Viergever speelt prima naast Sanchez. Sterker nog, hij moet Sanchez soms ook corrigeren. Als iemand geen spectaculaire slidings maakt, wil dat niet zeggen dat iemand slecht is. In tegendeel...

9 augustus 2017 om 00:08

Die Kroaat kan ook op linksback

Is dit wat ik denk dat het zal worden? Veltman eindelijk niet meer als back?

Zeer verrassende aankoop, maar ben er wel blij mee. Deze Orejuala werd kortgeleden ook bij PSV genoemd, maar Brands meldde kort daarna dat het onzin was dat PSV belangstelling voor hem had, maar ik ben wel blij dat Ajax hem nu heeft binnengehaald.

Hopelijk zal hij de vaste rechtsback worden, want Veltman als back is ook maar niets. Ben in ieder geval wel tevreden dat Ajax en Overmars in lijken te zien dat Veltman als rechtsback eigenlijk niet kan en niet goed genoeg is, of in ieder geval: het lijkt erop dat ze dat zullen inzien en hopelijk weet deze Orejuala Veltman dus eruit te spelen en dus de vaste rechtsback te worden.

Off:

Hoe zit het trouwens met die Braziliaan Danilo, die een tijdje geleden in een keer onverwacht door Ajax voor 3 miljoen werd aangetrokken en ergens in de jeugd bij Ajax zou beginnen?

Want eigenlijk vrijwel meteen daarna heb ik niets meer over zijn transfer vernomen en ook op Ajax TV zag ik niets voorbijkomen, terwijl je op Ajax TV altijd wel nieuwe aankopen gepresenteerd ziet worden tegenover het publiek, ook jeugdaankopen, maar dat heb ik bij deze Danilo nog niet gezien dus vraag ik me af of hij überhaupt al binnen is en zo nee, of hij nog wel zal komen?

8 augustus 2017 om 23:49

Ja dat hoop ik ook. Deze kerel op rechts. Veltman en Sanchez centrum. Viergever back.

8 augustus 2017 om 23:57

Het lijkt me niet dat deze kerel zomaar even voor de basis wordt gehaald. Ga maar uit van de volgende viermansverdediging: Viergever, De Ligt, Sanchez, Veltman.

8 augustus 2017 om 23:58

Sanchez en Veltman spelen beide rcv dus hoe wordt dat opgelost? Deze transfer komt een beetje raar over.

9 augustus 2017 om 00:04

De Ligt is ook een rcv. Bayern, Real en PSG spelen ook met 2 rechtspoten, waarom zou Ajax dat niet kunnen?

9 augustus 2017 om 00:12

Hoezo niet bambino? Iedereen ziet dat het Ajax ontbreekt aan een dynamische rechtsback en iedereen ziet dat De Ligt nog net iets te jong is om foutloos te spelen. Veltman is centraal ook beter dan op rechtsback.

9 augustus 2017 om 01:14

Ga er maar van uit dat sanchez nog verkocht word. Deze man word de nieuwe rechtsback de ligt rcv veltman lcv en jaja als die weer fit is mijn persoonlijke favoriet sinkgraven als linksback. Er komt nog een vervanget voor schone bij. Ik blijf hopen op daily blind. Als ajax voor 1 speler het salaris plafond incidenteel omhoog moet doen is het voor hem. Hij is overbodig bij manu dus voor 10 miljoen op te halen. Dan staat er een top team. Iets te laat maar goed.

9 augustus 2017 om 01:14

Ga er maar van uit dat sanchez nog verkocht word. Deze man word de nieuwe rechtsback de ligt rcv veltman lcv en jaja als die weer fit is mijn persoonlijke favoriet sinkgraven als linksback. Er komt nog een vervanget voor schone bij. Ik blijf hopen op daily blind. Als ajax voor 1 speler het salaris plafond incidenteel omhoog moet doen is het voor hem. Hij is overbodig bij manu dus voor 10 miljoen op te halen. Dan staat er een top team. Iets te laat maar goed.

9 augustus 2017 om 08:05

Daar gaan we helemaal niet vanuit. Dan moet er toch eerst interesse zijn in Sanchez

9 augustus 2017 om 10:09

Interesse zat maar niemand gaat 40 miljoen op tafel leggen. Dus sanchez blijft dit seizoen

8 augustus 2017 om 23:51

Ja precies wat ik ook dacht. Maar dat zou betekenen dat hij centrum speelt en dat De Ligt buiten de boot valt. Je aanvoerder ga je niet banken... Hoop dat de Ligt toch basis blijft en Veldman worst verkocht.

8 augustus 2017 om 23:55

Verwacht wordt dat ook dit seizoen gewoon 50+ wedstrijden gaat spelen. De ligt kan niet al die wedstrijden knallen.

9 augustus 2017 om 00:00

Denk eerder dat deze nieuwe speler de rol van Tete zal gaan invullen. Veltman is aanvoerder en zal gewoon rechtsback spelen. Het centrum de Ligt - Sanchez gaat Keizer toch niet uit elkaar halen?

9 augustus 2017 om 00:10

Je gaat inderdaad dat centrum niet uit elkaar halen maar Ajax speelt ook dit seizoen gewoon 50+ wedstrijden. De ligt kan zeker niet allemaal knallen en dat kunnen we ook niet verwachten.

9 augustus 2017 om 00:19

@ Frgiooo,

Waarom moet je dan een nieuwe back halen om Tete te vervangen op de bank? Die plek kon dan toch prima ingevuld worden door Zeefuik? Want dat is in mijn ogen ook gewoon een prima back, misschien (nog) niet goed genoeg voor de basis, maar Zeefuik kan wel prima als stand-in fungeren voor de 1ste rechtsback en aangezien hij nog jong is, kan Zeefuik eventueel ook nog basisspeler worden, maar waarom zou Ajax dan 3,6 miljoen betalen voor deze Orejuala, om hem vervolgens op de bank te zetten?

En ik heb dit eigenlijk al vaker gedacht, maar is het niet misschien een idee om Veltman als nummer 6 te laten spelen? Op de een of andere manier heb ik eigenlijk al vaker gedacht dat Veltman een prima nummer 6 kan zijn, ongeveer net zoiets als met Daley Blind destijds, want voetballend is Veltman opzicht wel prima voor een nummer 6 en in het as van het veld vind ik hem beter, dan op de zijkanten en dan hoeft bijvoorbeeld Sánchez, die ik aan de bal wel goed vind, maar toch regelmatig slordig vind, minder de op te bouwen dan normaal.

Centraal staat het prima bij Ajax, met Sánchez en Viergever en daarachter de Ligt en Barac die er ook nog bijkomt. Voor dit seizoen heb ik eigenlijk liever Sánchez en Viergever centraal in de verdediging, want vorig seizoen ging dat gewoon prima en dan zou ik regelmatig rouleren tussen Sánchez, Viergever en de Ligt, zoals het afgelopen seizoen ook regelmatig gebeurde en de Ligt zal zijn speelminuten echt wel gaan maken bij Ajax (en dus basisspeler worden), want hij is nog altijd maar 17-jaar en ook de Ligt zal dit seizoen wel meer dan genoeg wedstrijden meepikken.

Ik hoop nu alleen nog op de komst van een linksback en een vleugelaanvaller en ik zou Veltman op de 6-positie uitproberen en anders ook nog een middenvelder proberen binnen te halen en dan heb je in alle linies genoeg mogelijkheden om te rouleren, want spelers als Frenkie de Jong, Neres, de Ligt, etc. zullen vast en zeker genoeg minuten gaan maken dit seizoen.

Onana
Orejuala
Sánchez
Viergever
Aankoop
vd.Beek
Veltman
Ziyech
Kluivert
Dolberg
Younes
9 augustus 2017 om 00:52

@ Rochester, normaal gesproken domineert Ajax de wedstrijden in de ED en dan wil je niet een 5e verdediger zoals Veltman erbij hebben op 6, maar juist iemand die het spel snel kan verleggen en een goed extra wapen heeft (zoals het afstandschot van Schone). Het is wel een optie om Veltman op 6 te zetten als je een voorsprong wilt verdedigen in de EL of een topwedstrijd in de ED.

9 augustus 2017 om 05:40

Als je Veltman op 6 zet krijg je alleen maar tikkie breed, tikkie terug

9 augustus 2017 om 00:05

Je gaat je aanvoerder niet laten banken en lijkt me sterk dat hij linker cv gaat spelen met Viergever en De Ligt in de selectie. Ik denk gewoon Viergever-De Ligt-Sanchez-Veltman en dat Veltman volgend jaar vertrekt omdat ie dan niets meer te bereiken heeft (als je hem zo interviews ziet spreken) en dan kan deze jongen doorschuiven als ie goed genoeg is.

9 augustus 2017 om 00:47

Maar hoe zit dat dan, Veltman is toch aanvoerder gemaakt, gaat hij centraal spelen met viergever of sanchez? Keizer zal toch niet met zijn centrale duo gaan rommelen, wellicht is er serieuze interesse coor sanchez?

9 augustus 2017 om 06:11

@rochester Deze jongen moet toch gewoon beter kunnen voetballen dan de jongens die zijn gegaan, anders is het toch vreemd? Dat past toch helemaal niet in het beleid van Ajax om bankzitters te halen uit het buitenland? Ik blijf het ongelofelijk vinden dat zo'n jongen als Tete nu weg is en daar nu een Colombiaan voor gehaald wordt. Of Riedewald die vervangen wordt door een Kroaat... Ik snap dat als die jongens zelf niet meer willen, het voor Ajax lastig is om te behouden, maar was dat zo? Of snijdt Ajax zich nu in de vingers omdat die jongens niet speelde, maar nu eigenlijk hard nodig zijn?

9 augustus 2017 om 06:31

@Romarky.. Hoevaak moet er nog uitgelegd worden dat Tete al 2 jaar lang geen nieuw contract wilde tekenen? Volgens mij ligt dat niet echt aan Ajax, Riedewald is zonde maar hij had ook kunnen zeggen dat ie wil gaan vechten voor ze plek dit seizoen onder een nieuwe trainer maar we hebben die generatie (Bazoer, Tete, Riedewald) gezien als vooral verwende spelers die bij iets tegenslag de achterdeur nemen

9 augustus 2017 om 08:32

@Robert
Het is dus heel vaak leugenachtig verkeerd uitgelegd. Jouw verhaal is niet correct.

Hoevaak heb ik dat verhaal weersproken met argumenten? Heeft geen zin. Jullie geloven blind 1 versie.

9 augustus 2017 om 09:04

Vertel het dan nog maar een keer want ik en velen hier weten alleen maar Tete al bijna 2 jaar geleden een nieuw contract kreeg aangeboden maar vanf dat moment nooit heeft willen bijteken. En over Riedewald tsja.. weet niet zo goed. Jammer dat hij weg is maar heeft niet overtuigd.

9 augustus 2017 om 07:28

Veltman is als back toch juist beter? Als cv is die te klein en hij kan daar niet spelen.

Eindelijk een aankoop die wel een lange tijd in het eerste heeft gespeeld.

8 augustus 2017 om 23:56

Euhm..hij heeft in totaal 10 wedstrijden voor Cali gespeeld volgend transfermarkt. Komt er daar dus blijkbaar niet aan te pas, dus de bewering dat hij zo belangrijk was in de Clausura komt op mij nogal vreemd over.

9 augustus 2017 om 00:04

Transfermarkt is niet helemaal uptodate. Hij heeft in totaal 54 wedstrijden in het eerste met daarbij 3 doelpunten maar ook 16 gele en 3 rode kaarten. Verder is hij maar 3 keer eruit gehaald voor een wissel

9 augustus 2017 om 00:06

Tom is me net voor, maar transfermarkt is sowieso niet echt up to date met zulke spelers, dus zou voortaan wat verder kijken op internet.

9 augustus 2017 om 00:07

Dat klinkt alweer wat logischer.

Raar. Dacht dat transfermarkt ook voor die competities toch ook gewoon wel betrouwbaar was.

Bedankt voor de info.

8 augustus 2017 om 23:52

Haha ik ben ook zeer verrast. Vind die zuid Amerikaanse tour toch wel een beetje vaag worden. Is er echt niets anders dichterbij huis? En wat betekent dit voor sinkgraven Veltman? Banken?

9 augustus 2017 om 00:04

Tja, ik snap het wel. Die over mijn lijk mentaliteit zit er gewoon beter in bij die gasten. Creatieve middenvelders genoeg in ons kikkerlandje en ook best goede spitsen, maar verdedigers a la Sanchez zijn er niet. Wel in Europa maar dan betaal je de hoofdprijs.

9 augustus 2017 om 00:10

Niks dichterbij huis?
Sanchez is echt een top talent waar we sws minsten 30 miljoen winst op kunnen maken. Cassiera en Neres hebben nog niet echte kansen gehad maar lijken zich meer op hun gemak en plaats te voelen, vooral Neres denk ik dat het goed zal alten zien.

9 augustus 2017 om 00:19

Deze jongen kan p beide flanken terecht. Dus deze jongen zal back up zijn voor viergever of voor Veltman. Sinkgraven zal doorschuiven naar middenveld. En Dijks verkopen ze denk ik nog aan z'n oude cluppie.

9 augustus 2017 om 01:34

Niks dichterbij huis... Sinds wanneer maakt het nu weer uit waar je een speler vandaan haalt?
Bepaalde posities kun je nou eenmaal niet opvullen met wat er in de eigen competitie rond loopt, dus moet je verder kijken dan je neus lang is. Had je liever van Rhijn terug gehad op rechtsback omdat het zo bekend en vertrouwt voelt?

Hoop dat deze jongen snel went zodat hij zo snel mogelijk Veltman kan vervangen.
Als er nu nog een type de Jong aan de selectie wordt toegevoegd en misschien nog een vleugelflitser links voorin, heb ik er vertrouwen in dat het kampioenschap eindelijk weer naar Amsterdam gaat dit jaar.

Zo! Dit komt even uit de lucht vallen, voor mij althans. Ik ga snel Youtube even opduiken om te kijken wat we kunnen verwachten.

Of wil iemand mij informatie verschaffen over deze jongen?

Positief is wel dat er iemand is gehaald!

Edit: typo

Snap niet waarom ze zeefuik geen kans geven. Ijzersterke verdediger die 100 keer beter is dan veltman

8 augustus 2017 om 23:50

Omdat Zeefuik helemaal niet zo goed is, nooit is geweest en mijn inziens ook nooit zal worden.

8 augustus 2017 om 23:52

Amen. Helemaal met je eens wat betreft Zeefuik. Volgende gevalletje Ligeon. Deed het in de jeugd leuk, maar het houdt nu wel op.

Verhuur die Zeefuik lekker en wie weet laat hij het wel zien, maar ik betwijfel het ten zeerste.

8 augustus 2017 om 23:55

Maar ze zeggen toch altijd dat de jeugd bij Ajax de kans krijgt? PSV wordt regelmatig terecht gewezen omdat ze de jeugd geen kans zouden geven en in Amsterdam doen ze dus hetzelfde.

8 augustus 2017 om 23:59

Uhh nee. Bij ajax krijg je de kans als je goed genoeg bent zoals dolberg, kluivert, de ligt, onana, van de beek, de jong, en de vertrokken el ghazi, bazoer, tete, riedewald hebben de kans hebben gekregen. Zeefuik is simpelweg niet goed genoeg. Bij psv krijgt de jeugd geen kans ondanks dat de basisspelers er geen fluit van bakken of wanneer het nergens meer om gaat.

9 augustus 2017 om 00:01

Ja Kohaku omdat 1 jeugdspeler niet goed genoeg is krijgt bij Ajax de jeugd geen kans. Man wat een idioot argument. We speelden halve finale Europa League met 2 mannetjes van 17! uit de eigen opleiding. Maar wat doet dat er toe als Zeefuik niet doorbeekt?

9 augustus 2017 om 00:02

Dolberg is niet zozeer eigen jeugd, maar wel gewoon jeugd. Kluivert is eigen jeugd. Van de Beek is eigen jeugd. Veltman is eigen jeugd. De Ligt is eigen jeugd en Onana is jeugd. Die staan nu allemaal basis en dan heb je ook F de Jong nog. Je hebt gelijk, ze geven de jeugd totaal geen kans!

9 augustus 2017 om 00:10

Maar waarom wordt PSV dan verweten dat ze de jeugd geen kans geven als de jeugd daar niet goed genoeg is? Dat is dan toch hetzelfde als nu met Zeefuik? Maar omdat het Ajax is, is het opeens anders? Dat is toch bij elke club zo, dat je kansen krijgt mits je goed genoeg bent?

@bruh
Bij PSV krijgt de jeugd ook gewoon de kans, mits ze goed genoeg zijn. Vraag maar aan bv Depay of Bergwijn. Of Zoet, Brenet, Locadia.

9 augustus 2017 om 00:11

Ligeon, Owusu, Zeefuik en zo zijn er zat anderen geweest. Zelfde wat je eerst met Lukoki, De Sa en Menig had. Allemaal heel snel, maar voetballend, verdedigend of wat dan ook zit er allemaal niet bij.

9 augustus 2017 om 00:12

Hahahaha kijk je ooit naar Ajax er zit hartstikke veel spelers op het veld die minsten even bij de jeugd hebben gezeten. Als je goed genoeg bent dan krijg je bij Ajax echt je kans wel, dat doen ze in Amsterdam al 50 jaar lang beregoed.

9 augustus 2017 om 00:25

Mee eens, maar dat geldt voor elke club dat je een kans krijgt als je goed genoeg bent. Dat is niet alleen bij Ajax zo.

9 augustus 2017 om 00:28

Omdat het erom gaat dat ze bij Ajax tenminste nog de kans krijgen, en bij Psv niet. Ajax heeft een waslijst aan spelers die het gehaald hebben, maar hebben er ook zo 1 van spelers die het niet gehaald hebben. De Sa, Ligeon, Sana en velen anderen zijn getest maar niet goed genoeg bevonden. De kritiek is dat zulke jongens bij Psv geen enkele minuut maken. Je kan namelijk nooit helemaal zeker weten of iemand er klaar voor is als je die persoon niet voor de leeuwen gooit

9 augustus 2017 om 01:19

@kohaku

4 debutanten in 3 seizoenen tijd is de oogst van PSV momenteel .... Ajax liet vorig seizoen er 6 debuternen die langdurig in de eigen jeugd hadden gespeeld en dan nog eens 3 (dolberg, Onana en Frenkie de Jong) die vanuit Jong Ajax of de A1 werden doorgeschoven.

Hoewel clubcultuur hierbij slechts een factor is kun je vooral naar de trainer kijken. Het is duidelijk dat Cocu in tegenstelling tot een Frank de Boer of Peter Bosz minder snel een beroep doet op talenten. Je kunt je wel verschuilen achter ''ze moeten er klaar voor zijn'' , maar het is duidelijk dat Cocu veel minder snel een positie gaat opvullen vanuit de eigen jeugdopleiding. Ik vermoed ergens dat het mislukte seizoen 2013-2014 toch ergens in zijn achterhoofd meespeelt. Een jonge speler die je doorschuift is in eerste instantie altijd minder als zijn voorganger, maar voor zijn ontwikkeling is het nodig dat je dat risico neemt want naarmate hij meer ervaring opdoet op hoog niveau gaat ook zijn eigen niveau erop vooruit.

9 augustus 2017 om 02:07

Kohaku, aan het eind van vorig seizoen kon PSV geen tweede meer worden, maar ook geen vierde. En toch weigerde Cocu jeugdspelers een kans te geven, terwijl dat een ideale situatie was om dat te doen.

9 augustus 2017 om 09:08

Wie verwijt psv wat?? Psv moet lekker doen wat ze willen. Ajax doet het nu zo en das prima.

8 augustus 2017 om 23:52

Hij is te licht bevonden in de minuten die hij heeft gekregen.

Wie? Rugu, kom er maar in! Rechtsback is prima, hadden we nodig. Nu nog een linksback, en we zitten goed. Een buitenspeler is alleen maar extra.

9 augustus 2017 om 01:27

Hele goede aankoop. Ik zou hem qua talent zeker in de categorie Davinson Sanchez plaatsen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik Orejuela minder heb zien spelen als Sanchez voordat hij naar Ajax kwam maar wat ik van hem heb gezien vond ik zeer veel belovend. Is net als Sanchez iemand die met enorm veel power speelt, is verdedigend sterk en heeft drive naar voren. Kan technisch redelijk uit de voeten en wat ik het belangrijkste vind; zijn eerste aanname. Hij hoeft vaak niet eens aan te nemen maar tik hem direct naar voren waardoor hij het tempo flink kan opvoeren. Daarbij maak hij ook flinke meters zonder bal, kortom een echte moderne back. 3,5 miljoen voor deze jongen kan Ajax absoluut geen buil aan vallen. Dit is op dit moment een van de beste rechtsback die in Zuid-Amerika rondlopen.

Ik ben hier als Ajacied zijnde erg blij mee. Met het vertrek van Tete maakte ik me zorgen dat Veltman wellicht nog zou vertrekken. Mocht dat nu het geval zijn dan maak ik me totaal geen zorgen. Linksbacks vind ik persoonlijk niet nodig omdat ik vind dat Sinkgraven zich stormachtig ontwikkeld op die positie, ook Viergever heeft een behoorlijk goed jaar achter de rug.

Ik zie nog wel graag een buitenspeler en een middenvelder komen. Ik vind het middenveld wel erg mager bezet, Schone vind ik met de week minder worden, Ziyech is top en de rest is nog erg jong en zal wellicht nog met een vormdip komen. Dan is het lekker om nog een extra middenvelder achter de hand te hebben.

9 augustus 2017 om 06:15

Altijd heerlijk zo Eem reactie van rugu omtrent een zuid Amerikaanse speler. Thanks voor de info. Klinkt zeeeeeeer belovend.

9 augustus 2017 om 10:02

Precies de reden waarom ik Rugu vaker om een reactie hier vraag als het om Zuid-Amerikaanse spelers gaat .

@ Rugu, Sinkgraven wordt gezien als middenvelder bij Keizer. Zou betekenen dat op dit moment Viergever eerste linksback is, Dijks tweede. Wanneer er een linksback bij zou komen, zou Viergever weer naar het centrum gaan en zou de aankoop concurreren met Dijks. Of Dijks zou alsnog weg gaan, kan uiteraard ook.
Verder, thanks voor de beeldvorming omtrent deze aankoop

9 augustus 2017 om 16:43

Ok dat wist ik niet. In dat geval heeft Ajax inderdaad geen extra middenvelder nodig maar, inderdaad een extra linksback. Al hoewel in Orejuela liever op rechts zie spelen kan hij ook als linksback de voeten. Een verdediging Veltman - Sanchez - Viergever/de Ligt - Orejuela zou echt heerlijk zijn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Orejuela naar Ajax komt als hij geen serieus uitzicht heeft op een basisplaats.

3.65 miljoen is een flink bedrag. Ken deze speler niet maar ben bijzonder benieuwd of dit nou de man moet worden die Veltman uit de basis weet te krijgen.

8 augustus 2017 om 23:54

Een flink bedrag? Sarcasme denk ik...

Hoe dan ook, voor de concurrentie geweldig dit. Ik ben benieuwd wat dit inderdaad gaat betekenen voor de laatste linie, al verwacht ik niet dat Veltman zomaar even zijn positie verliest.

8 augustus 2017 om 23:58

Volgens transfermarkt heeft hij maar 10 potjes voor Cali gespeeld vanaf 2015 tot nu. Dan hebben we het nou niet over een gevestigde speler daar.

Edit: blijkbaar is transfermarkt niet up to date

Komt er een verdediger, net op de plaats die al bezet is. Of keizer moet veltman ook zien als een centrale verdediger, maar dat lijkt me sterk aangezien Sanchez en de Ligt beter zijn en Veltman roch moet spelen aangezien ie aanvoerder is.

8 augustus 2017 om 23:58

Keizer heeft vandaag tegen Ajaxtv gezegd dat hij Veltman en Viergever goed vindt op back. Maar dat 'hun favoriete positie' in het centrum is.

Het maakte Keizer ook niet uit of er back of cv's aangetrokken werden, doordat Viergever en Veltman zowel op back als centraal kunnen spelen. Hij wilde gewoon meer opties achterin.

Dat krijgt-ie nu met deze back. Veltman naar het centrum en wat druk bij De Ligt weghalen. Prima.

9 augustus 2017 om 00:10

Veel liever zie ik Sanchez-Viergever centraal staan. De Ligt kan volgend jaar stokje overnemen. Veltman en Sinkgraven back. In de basis mis je nog wel een echte linksback. Hopelijk komt die ook nog. Iedereen gaat voldoende minuten maken. We moeten niet weer dezelfde fout maken om niet te gaan rouleren na een el avondje. Hoop dat Keizer van Bosz heeft geleerd.

Wat ik sneu vind voor deze jongen als die komt. Maakt niet uit hoe goed hij het doet en hoeveel blunders veltman maakt. Veltman zou altijd spelen, sommige spelers zijn gewoon lievelingetjes van de leiding.
Ajax word in de diepte dan niet sterker zolang veltman speelt.

9 augustus 2017 om 02:10

Wat een onzin. Zoveel blunders maakt Veltman niet. Sla de statistieken er maar op na.

9 augustus 2017 om 06:16

Als je slecht speelt dan bank je gewoon hoor. Veltman maakt echter weinig fouten....

9 augustus 2017 om 08:58

@Lee en Kylee
In grote Europese wedstrijden maakt Veltman in een half jaar 3x een cruciale blunder. 2x rood. 1x verliezen van een cruciaal duel waardoor Ajax een tegendoelpunt krijgt en uitgeschakeld wordt door Nice. De blunders van Veltman heeft geen enkele gevestigde verdediger in de verdediging van Ajax afgelopen 20 jaar gemaakt en daarbij het vertrouwen van de technische staf behouden.

9 augustus 2017 om 09:00

Ik hoop dat dit betekent dat Veltman naar De Boer vertrekt. Want je hebt echt gelijk.

Hebben ze tegenwoordig alleen maar scouts in zuid Amerika na 1 goede aankoop?
Eigen jeugd geen back lopen? Alleen maar zuid Amerikanen voor veel geld tegenwoordig

9 augustus 2017 om 00:09

De vraag stellen is hem beantwoorden. Nee, in de jeugd loopt er niemand van dit niveau rond. Lees de opmerkingen eerder gemaakt over Zeefuik maar.

9 augustus 2017 om 10:20

Alleen zuid amerikanen voor veel geld? Huntelaar, van leer, lamprou en die kroaat, allemaal zuid amerikanen ja. En oja, 3,65 miljoen is inderdaad extreem veel geld voor een zuid amerikaan. Gevalletje Neymar (ook een zuid amerikaan!) wel te verstaan.

Dit is wel een domper voor Zeefuik zeg, helemaal als deze meneer dezelfde Colombiaanse kwaliteiten beschikt als onze Sanchez. Overigens vind ik het wel heel interessant wat er gaat gebeuren met Veltman.

Deze man is volgens de site https://www.transfermarkt.nl/luis-manuel-orejuela/profil/spieler/331057 maar 300.000 waard.. ben benieuwd wat er uit de hoed komt..

9 augustus 2017 om 00:10

Ha ha ha... en hoeveel punten op FIFA? Hou toch op met die sites. Ik heb vertrouwen in Veltmate... 1 van de beste aankopen de laatste jaren.

9 augustus 2017 om 09:22

Jij kent deze speler? Veldmate haalt alleen wereldtoppers? Jij betaalt liever teveel voor iets wat veel minder waard is? Je kunt wel vanalles roepen maar jij kent deze speler net zo goed als de rest hier, niet dus..

9 augustus 2017 om 10:11

Sanchez was 5 ton waard toen hij kwam. Dolberg is 12 miljoen waard op die site. Neem niet alles te serieus zou ik zeggen.

9 augustus 2017 om 21:07

Hoe kun je die site nou serieus nemen... Marktwaarde messi is 120 miljoen daar, en die van Ronaldo 100 miljoen. Dan had PSG beter Messi & Ronaldo kunnen kopen

Ajax is naar mijn mening de topfavoriet voor de titel met deze selectie en ik zie Vitesse en Feyenoord als belangrijkste uitdagers. Ik denk dat PSV dit seizoen gaat tegenvallen want ze zijn met Moreno, Guardado, Willems en Propper 4 belangrijke spelers kwijfgeraakt en ik denk dat ze niet genoeg kwaliteit hebben om mee te doen om de titel. Vitesse heeft met Matavz, Bruns, Linssen en natuurlijk Serero goed ingekocht en ik hoop en verwacht dat ze het Ajax lastig kunnen maken. Feyenoord is ook titelkandidaat maar geen favoriet omdat ze belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt waar naar mijn mening mindere spelers voor zijn teruggekomen.

9 augustus 2017 om 00:10

Dus je vindt een rechtsbuiten van Groningen, een middenvelder van Heracles en een 2e elftal speler beter dan v. Ginkel (international die Ajax destijds voor 10 miljoen wilde kopen) Ramselaar en Hendrix (beide ook al geselecteerd voor Oranje)? Kom op zeg dat kun je toch niet serieus menen?

9 augustus 2017 om 02:15

Hoe veel wedstrijden hebben Ramselaar en Hendrix daadwerkelijk voor Oranje gespeeld? Bij de laatste wedstrijden was ik ook absoluut niet onder de indruk van Hendrix. Bovendien gaat het niet alleen om de spelers maar ook om de trainers. Ik zie oprecht niet gebeuren dat Cocu deze spelers dusdanig goed zal laten spelen dat ze kampioen worden.

9 augustus 2017 om 11:01

Wil niet zeggen dat van ginkel die 10
Miljoen nu ook waard is. Dat hij toen naar Ajax had moeten gaan lijkt mij duidelijk maar achteraf is het prima zo.

Meest talentvolle back uit Colombia. Je kunt hem vergelijken met Marcelo. Hij is bliksemsnel trouwens. Moderne back die Ajax nodig heeft.

Dat komt uit het niets!
Nu hopen dat Veltman weer centraal gaat spelen want ik ben stiekem een beetje fan van Zeefuik.

net even wat beelden opgezocht en ik ben positief verrast, hij is verschrikkelijk snel, lijkt aardig 2 benig en heeft net als sanchez een geweldige sliding. daarnaast is zijn techniek ook niet de minste want hij gooit er regelmatig een trucje uit. ben zeer benieuwd.

Altijd afwachten hoe zo'n jongen zich gaat ontwikkelen, maar ik ben blij dat er iemand is aangetrokken! Daarnaast leuk dat het iemand uit zuid Amerika is, de zuid Amerikaanse mentaliteit is iets wat Ajax alleen maar een extra boost geeft. Echte winnaars!

Dit word een grote 1 heb hem persoonlijk zien voetballen tegen millionairios en tegen america de concurrent van deportivo en was 1 van de sterkhouders met ze snelle rushes en ze slimme loopacties en ook 1 van se publiekslievelingen

Lees net dat hij op beide flanken uit de voeten kan.

Gelukkig is daar de gewenste verdedigende aanwinst! Ben blij dat deze jonge Ajax komt versterken, zal in eerste instantie denk ik als bank speler beginnen. Als hij net zoveel talent heeft als Sanchez, wordt het een volgende topper die Ajax binnen heeft gehaald. Ik laat me graag verassen!

9 augustus 2017 om 00:12

Ik heb ook nog wat filmpjes bekeken en hij is ook nog eens bloedje snel, wat niet onbelangrijk is in Nederland als back. Heerlijke aanwinst zo op het eerste oog

Op het twitter filmpje dat ik net zag, lijkt hij zeer energiek en vooral aanvallend sterk. Ook lijkt hij zeer snel! Ben benieuwd!

Deze spelers is absoluut een vaste kracht bij Cali. Het is een verschikkelijk snelle speler die op het gebied van agressie veel duels wint hierbij is hij wel een kaartenpakker. Je kan hem vergelijken met Marcelo wat betreft speelstijl. Luis was vroeger rechtsbuiten en nu rechtsback die veel drive naar voren in zijn spel heeft.

9 augustus 2017 om 00:12

Hij heeft trouwens ook wedstrijden als linksback gespeeld

Andermaal lastig te oordelen, hoewel ik eerlijk gezegd een beter gevoel bij deze jongen heb als bij Barac (ondanks dat hij Kroatisch international is). Lijkt me duidelijk dat ze in de voorbereiding tot de conclusie kwamen dat Zeefuik momenteel te licht is als back-up. Daar was al een scenario waar diverse Ajax watchers mee aankwamen, nu dus bevestigd.

Ik neem aan dat er nog meer versterking zal volgen, dat is tenminste wel nodig. In de breedte zijn we er teveel op achteruit gegaan.

De titel doet vermoeden Ajax hier enorm veel voor moet betalen. 'ajax betaald miljoenen voor nieuwe rechtsback uit Colombia'. Natuurlijk betaald Ajax volgens de tekst meerdere miljoenen (bijna 4 miljoen), maar dat valt eigenlijk wel mee. Zeker als je weet hoeveel geld ajax heeft en hoeveel er deze zomer verdiend is.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Orejuela niet ken. Ik heb net even wat beelden van hem bekeken. Ik weet dat hier alleen de pluspunten op te zien zijn, maar hij oogt in ieder geval als een aanvallende rechtsback. Aanvallen is iets wat belangrijk is voor de backs van Ajax en Veltman vind ik juist aanvallend tekort komen. Voor hemzelf is het prettig dat er al 2 landgenoten rondlopen. Hopelijk wordt het een soortgelijk succes als Sanchez!

Me neef uit colombia die hier op valantie is en supporter ban cali maar even wat gevraagt maar die is niet blij met zs vertrek kort gezecht

Ik dacht dat Deyovaisio Zeefuik een kans zou krijgen als backup van Veltman? Beetje rare transfer gezien de filosofie van Ajax. Met Veltman zie ik ze ook niet gaan schuiven voorlopig namelijk.

9 augustus 2017 om 01:08

Er was al geschreven en gezegd dat Ajax de voorbereiding zou gebruiken om te kijken of Zeefuik daarvoor klaar was. De conclusie is waarschijnlijk dat dit te vroeg komt, helemaal als Veltman zou wegvallen (gezien zijn vrij ruime kaarten collectie ook niet ondenkbaar) zou je dan met het probleem zitten dat je alleen Zeefuik nog over hebt. Die er dan ook niet eens echt klaar voor is.

https://m.youtube.com/watch?v=tbTtdaaQCX8 Zo te zien past hij perfect in het spel van Ajax lekker snel, goed mee kunnen voetballen. Sterk aan de bal en beter dan het gross van de back in de Eredivisie! Goed gedaan Marc

Ajax koopt tegenwoording verdedigers, kan De Toekomst deze zelf niet meer opleiden?

9 augustus 2017 om 02:38

De ligt?

9 augustus 2017 om 10:24

De ligt, veltman, verthongen, alderweireld, tete, riedewald, ligeon - maar ff een paar namen die me te binnen schieten hoor

9 augustus 2017 om 14:53

En daarom kopen ze een centrale.verdediger en twee backs de laatste 12 maanden.... Veltman en De Ligt spelen nog voor Ajax die andere zijn allemaal weg

9 augustus 2017 om 23:22

Zeefuik komt eraan een Dijks is er ook nog en daarachter komt Bergsma, Bakker, Struijk alweer, dus maak je vooral zorgen Leicester.

9 augustus 2017 om 23:21

Veltman, Zeefuik, de Ligt, Dijks gewoon de helft zelf opgeleid. En dan zijn Tete, Riedewald voor totaal 14 miljoen verkocht en daarvoor van Rhijn, van der Wiel, Denswil, Anita, Blind, Alderweirld, Verthongen en vermaelen. Ja Ajax kan nog steeds prima verdedigers opleiden.

is deze jongen nu beter dan Tete?

9 augustus 2017 om 07:53

Dat weet nog niemand, wel is het aanvallend ingestelde back. Maar tactisch zal hij nog wel bijgespijkerd moeten worden natuurlijk

Snelheid in de achterhoede zal een zegen zijn voor Ajax. Veldman is zo traag. In het centrum kun je dit nog een beetje camoufleren omdat je met twee bent. Maar als back krijg je in de top altijd snelle spelers tegenover je anders spelen ze daar eenvoudigweg niet. Hem maar gelijk de kans geven en niet weer naar jong ajax overhevelen om te wennen. Laat hem direct wat sprinten tegen Veldman. Weet veldman gelijk wat hij te kort komt. Belangrijker nog dan weet de trainer het ook.

Ik zie nog steeds Viergever wel als verdedigende middenvelder. Die jongen kan goed passen en verdedigend ook prima. Daarbij is een goede back altijd fijn om te hebben zeker als hij op beide kanten uit de voeten kan.

Weer komt Overmars met mosterd na de maaltijd net zoals vorig seizoen met Ziyech. Waarom haal je zo'n speler niet eerder op zodat hij mee kan doen in de voorronde CL?
Gelukkig haalt hij wel een back want die is broodnodig. Het zou mooi zijn als deze speler Veltman uit de basis kan spelen.

9 augustus 2017 om 23:14

Alsof deze jongen er meteen staat, zie daar meteen de reden om hem niet direct te halen, hij zal toch even moeten wennen, zelfs Ziyech had daar last van.

Hopelijk haalt Overmars ook nog een nieuwe linksback en een nieuwe linksbuiten. Bijvoorbeeld die Arana Lopes waar Ajax vorig seizoen in geïnteresseerd was en Flores(was vorig seizoen in beeld bij meerdere eredivisie clubs) dan halen als nieuwe linksbuiten. Barac halen is dan niet nodig. Dan kan Ajax gewoon kiezen uit 4 elftallen aan spelers die voor de basis in aanmerking komen of die daar vlak achter zitten:

A-elftal:

Onana
Orejuala Sanchez De Ligt A.Lopes
VdBeek Schone Ziyech
J. Kluivert Dolberg Younes

B-elftal:

Van Leer
Zeefuik Veltman Viergever Dijks
F. De Jong Eiting Sinkgraven
Neres Huntelaar Flores

C-elftal:

Lamprou
Sanniez Doekhi Sidoel Dankerlui
Trograncic Pasquali Ylätupa
Nunnely Cassierra Cerny

D-elftal:

Kotarski/Alblas
Matusiwa Farcas Bergsma Owusu
Mazraoui Jensen Szabolcs
Sierhuis Danilo Perreira Horvath

9 augustus 2017 om 23:18

Cerny verdiend een kans in het B elftal, daarom is Flores dan ook overbodig en je vergeet bv. Sierhuis die aan de lopende band scoort al jaren. Daarom is Casseirra ook een extra optie op de flanken.

Ook Veltman, Sinkgraven of Viergever kun je in de basis kwijt, die gaan echt niet een heel jaar allemaal op de bank zitten en dan is het maar afwachten met die braziliaan. Bovendien komt Barac waarschijnlijk al die voor extra opties zorgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren