Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ivan Rakitic vertrekt definitief bij Sevilla, dat Feyenoord-flop wil aantrekken

Laatste update:

Ivan Rakitic is niet langer speler van Sevilla, zo maakt de Spaanse club kenbaar via de officiële kanalen. De 35-jarige middenvelder uit Kroatië heeft zich tot medio 2025 verbonden aan Al-Shabab, de nummer elf van de Saudi Pro League. Bij zijn nieuwe club gaat Rakitic spelen met Belgisch international Yannick Carrasco.

Door het vertrek van Rakitic maakt Sevilla behoorlijk wat ruimte vrij in het salarisbudget. De routinier was gedurende de eerste seizoenshelft vrijwel altijd basisspeler, maar drukte behoorlijk op de begroting in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla, de huidige nummer zestien van LaLiga, ziet met Rakitic een waar clubicoon vertrekken.

In totaal speelde Rakitic, verdeeld over twee verschillende periodes, liefst 323 officiële wedstrijden als Sevillista. Daarin was de in Zwitserland geboren rechtspoot goed voor 51 doelpunten en 63 assists. De 106-voudig international van Kroatië won met Sevilla tweemaal de Europa League.

Het vertrek bij Sevilla betekent ook een vertrek uit Spanje. Rakitic was al sinds 2011 actief in LaLiga. Tussen 2014 en 2020 stond Rakitic onder contract bij FC Barcelona, met wie hij enorme successen boekte. Met Barça won hij onder meer de Champions League en vier landstitels. In totaal speelde Rakitic 310 wedstrijden namens Blaugrana, alvorens hij terugkeerde naar zijn geliefde Sevilla.

Nu kiest Rakitic voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië. Bij Al-Shabab krijgt de middenvelder te maken met landgenoot en trainer Igor Biscan, die sinds oktober de scepter zwaait in Riyadh. Biscan is bij Al-Shabab de opvolger van de ontslagen Marcel Keizer. Naast Carrasco staan Marokko-international Romain Saïss en Fransman Habib Diallo onder contract bij Al-Shabab.

Róbert Bozenik


Na het vertrek van Rakitic hoopt Sevilla de komst van voormalig Feyenoord-spits Bozenik af te ronden. De 24-jarige Slowaak laat dit seizoen een uitstekende indruk achter bij het Portugese Boavista, waar hij tot medio 2026 vastligt. In 22 officiële wedstrijden voor zijn club was de rechtspoot goed voor 9 doelpunten en 2 assists. Door de extra vrijgekomen financiële ruimte hoopt Sevilla onder meer Werder Bremen af te troeven.

Een transfer van Bozenik naar Spanje kan gunstig zijn voor Feyenoord. De Stadionclub verkocht de aanvalsleider afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro. Bij zijn volgende transfer ontvangt Feyenoord twintig procent op de winst die Boavista maakt. Transfermarkt taxeert Bozenik momenteel op 5 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Mooie stap voor Rakitic zijn beste tijd zit er allang op helaas.

ik zal nooit vergeten hoe belangrijk hij was in zijn eerste seizoen en latere seizoenen ook.

Rakitic blijft na mijn mening een van de meest onderschatte middenvelders die er was. hij was echt een complete middenvelder en deed heel veel verdedigend werk voor Messi aan de rechterkant.

Het gaat je goed legend!

Ik kan niet begrijpen waarom je van Sevilla naar SA zou gaan, Sevilla is een prachtige stad om te wonen en te werken, je speelt in een goede competitie (dit jaar zit het qua voetbal niet mee, maargoed) en voor het geld hoef je het niet te doen. Ik snap het niet..

30 januari 2024 om 13:46

Hoewel je in essentie helemaal gelijk hebt. Is voor sommige mensen ballen op amateurniveau terwijl je nog wel even je achterachterachterachterkleinkinderen financieel afhankelijk kan spelen ook best aantrekkelijk

30 januari 2024 om 14:33

Financieel onafhankelijk bedoel je. Maar klopt velen vergeten dat het een job is voor die voetballers en dan maakt de stad of land niet zoveel uit, zeker als het maar voor 2 jaar is . Het is trainen, wedstrijden spelen en op hotel zitten relaxen tot je contract verloopt. Vind het erger als jonge spelers naar SA trekken en hun carrière kapot maken voor geld dat ze later nog kunnen verdienen.

30 januari 2024 om 16:12

Ik bedoelde inderdaad Onafhankelijk.

30 januari 2024 om 13:56

Meestal zijn dat spelers die er een lustige uitgavenspatroon op nahouden en dus financieel best wel wat hebben uitgegeven. Volgens mij gaan 50% van de profvoetballers failliet na hun carriere ondanks miljoenen aan inkomsten. Op deze manier stellen ze dat beetje uit tot na hun 50e heb ik het gevoel.

30 januari 2024 om 14:11

En het kan toch zo makkelijk zijn lijkt me. Gewoon tijdig investeren in vastgoed, en jezelf later gewoon garanderen van passief inkomen na je carriere. Met de huidige salarissen die ze verdienen zou dat toch makkelijk moeten kunnen. En dan is alles wat ze na hun voetbal nog zelf gaan doen extra inkomen.

31 januari 2024 om 14:58

Zo simpel is het wel, maar niet als je veel geldwolven om je heen hebt lopen die graag meeprofiteren van jouw succes en rijkdom. Anders gezegd, die liever hebben dat je feestjes geeft, spullen en vakanties voor hen betaalt, dan dat ze jouw adviseren hoe die 10 miljoen van nu, over 10 jaar 20 kán zijn. Zelf ben ik er bewust mee bezig, geen zin om tot mijn 70e (of hoe oud het tegen die tijd dan ook is) te moeten werken, maar ervoor te zorgen dat ik genoeg passief inkomen heb uit beleggingen, dat ik een leuk jaarinkomen heb en daarnaast lekker kan hobbyen. We zouden eigenlijk zulke spelers moeten begeleiden, zij blij en wij sneller aan het passieve inkomen.

30 januari 2024 om 14:06

Het zal vast wel door het sportieve aspect komen. Naast dat Sevilla het dramatisch doet natuurlijk, waat Rakitic zich zelf ook niet meer te onderscheiden. Technisch natuurlijk nog wel, maar hij kan het tegenwoordig allemaal niet meer belopen op het hoge tempo. Hij verdient ook aardig wat, dus hij doet Sevilla er ook een plezier mee door ruimte vrij te maken. Het zal wel een combinatie van beiden zijn, dat hij zelf door heeft dat het niet meer lukt, en dat hij hiermee ook zijn club helpt door nog wat aan hem te verdienen.

30 januari 2024 om 14:39

Rakitic speelt al 13 jaar in Spanje, dan is 1 jaartje ergens ander ook niet zo'n ramp lijkt me?

30 januari 2024 om 15:14

Wordt je niet moe van jezelf? Accepteer gewoon dat dit de realiteit is op dit moment. Spelers die gaan vaker vertrekken naar SA! Mooie stap!

30 januari 2024 om 15:17

Mooie stap? Wat is er mooi aan dan? Mooi voor hun portemonnee zeker

30 januari 2024 om 16:16

Een enigszins begrijpelijke stap kan ik nog best inkomen. Maar een mooie stap? Mensen hoeven echt niet altijd maar zo negatief te zijn over het land SA en hun voetbalcompetitie/visie. Maar het verheerlijken is een heel ander uiterste. Dit is toch, tenzij je als voetballer heel erg religieus moslim bent, in alle facetten behalve het financiële geen "mooie" stap?

30 januari 2024 om 17:25

Waarom toch altijd dat gevoel dat het westen zo superieur is aan iedereen. Saudi Arabia is ook gewoon een super veilig en welvarend land om in te wonen vergeleken met een pakweg Amerika die iedereen in het westen dan weer aanbid. Als je daar in sommige steden komt en het drugsprobleem op straat ziet denk je ook dat het een verschrikkelijk land is om in te wonen terwijl dat niet zo is. Dubai is al een trekpleister voor mensen uit de hele wereld om zich te vestigen. Reken maar dat over 10-20 jaar mensen massaal naar Saudi Arabie gaan trekken wanneer hun project NEOM klaar is.

Was al de laatste tijd bankzitter bij Sevilla. En op zijn leeftijd zie je wel dat het bergafwaarts gaat. Gewoon een prima stap voor hem om wat centen binnen te harken. Kijken of hij nu wel zijn huiswerk goed heeft gedaan en niet gaat vertrekken na een jaar haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren