Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay stelt PSV teleur en tekent in Premier League

Laatste update:

Ibrahim Afellay heeft een tweejarig contract getekend bij Stoke City, zo meldt de club uit Engeland via de officiële kanalen. De 29-jarige vleugelspeler was transfervrij, omdat hij geen contractverlenging kreeg bij Barcelona. De vijftigvoudig international (zes doelpunten) komt bij Stoke City landgenoten Erik Pieters en Marco van Ginkel tegen.

/

“Het is geen geheim dat er veel clubs waren die Ibrahim wilden hebben. Wij zijn dan ook zeer blij dat hij voor ons heeft gekozen”, jubelt directeur Tony Scholes. “Hij heeft erg veel zin om in de Premier League te spelen en hij kent al veel spelers bij de club. Dat zal hem helpen om zich aan te passen”, klinkt het.

Naast landgenoten Pieters en Van Ginkel komt Afellay ook Bojan Krkic, Moha El Ouriachi en Marc Muniesa tegen, spelers die hij nog kent van zijn tijd bij Barcelona. Afellay debuteerde in PSV in het profvoetbal en in 2011 verdiende hij een transfer naar Barcelona. Daar brak hij mede door blessures nooit door; hij liet zich door de Spaanse grootmacht verhuren aan Schalke 04 en Olympiacos.

OFFICIEEL - Ibrahim Afellay tekent voor twee seizoenen bij Stoke City! #potters #epl #geenpsvdus #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Denk je dat Ibrahim Afellay het goed gaat doen in Engeland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nederlanders zijn populair op het moment in Engeland.

27 juli 2015 om 19:17

Volgens mij niet meer dan anders, alleen waar vroeger Nederlandse spelers naar top/-subtopclubs gingen, is nu zelfs de onderkant van de PL goed genoeg om dit soort spelers te halen.

De PL is een monster geworden.

27 juli 2015 om 19:18

Een monster die ons geld geeft

27 juli 2015 om 19:25

Stoke City is de afgelopen twee jaar in het linkerrijtje geeindigd (beide keren 9de), dus om nou te zeggen dat een ploeg uit de onderste regionen hem aantrekt, gaat wat ver. Onder Hughes is Stoke een uitstekend voetballende ploeg geworden.

27 juli 2015 om 19:25

Maakt niet echt uit aangezien ze heel Europa geld geven.

27 juli 2015 om 19:26

Onderkant van de PL? Stoke is zeker geen topclub maar zijn toch echt wel een stabiele subtopper/middenmotor inmiddels hoor. Boven man u, man city, chelsea, arsenal, liverpool, tottenham gaan ze nooit eindigen dus vindt dat ze het prima doen de laatste 2 jaar. Een 9e plek is zeer verdienstelijk en zeker geen onderkant van de PL.

27 juli 2015 om 20:51

Stoke prima club voor hem. Terug naar PSV is natuurlijk romantisch gezien leuk, maar ja hij krijgt daar de helft van het salaris en om in de PL te kunnen spelen is natuurlijk qua beleving vele male interessanter. Heeft het niet makkelijk gehad laatste jaren, maar in zijn beste tijd vond ik hem vaak uitstekend. Bij NL elftal een aantal keer beste man van het veld geweest voor zijn blessure, en dat is niet niks als je met V Persie, Sneijder, VD Vaart, Huntelaar speelt..

27 juli 2015 om 20:54

Het verhaaltje "een monster die ons geld geeft" gaat niet echt op aangezien ze juist de waarde van spelers enorm scheef trekken.

En over Stoke, doe het nu leuk hoor. Was jammer dat Bojan daar niet het hele seizoen mee kon doen. Maar goed, als we stellen dat 2x 9de het goed doen is, ben je toch op z'n best een middenmotor. Zit het een keertje tegen zit je gewoon tegen de onderkant van de PL aan.

Overigens ging mijn punt helemaal niet om Stoke. Maar zie bijvoorbeeld Fer. Of Wijnaldum. Qpr, Newcastle.. grote clubs maar voorheen niet bepaald de swingende namen. Die halen nu gewoon onze 'toppers'.

27 juli 2015 om 19:25

Nederlanders zijn altijd wel populair geweest in Engeland, alleen nu zijn het wel heel erg veel meer in vergelijking met de jaren 90,2000 .
Ook de 2e divisie heel veel Nederlandse spelers.

Ik denk dat Affelay het in het begin goed zal doen, maar daarna wegens zijn mentaliteit, of blessures zal laten afweten. Zoals bij Schalke, Olympiakos.

27 juli 2015 om 19:34

Zal wel weer geblesseerd raken in de premier league met zoveel wedstrijden. Ohnee hij komt toch bank, dom..

27 juli 2015 om 19:37

Zitten op het moment ook veel nederlandse managers in de PL. Ook zijn er een aantal die in nederland hebben gewerkt of goede ervarningen hebben bij het kopen van nederlandse spelers. Het belangrijkste is misschien wel dat de eredivisie spot goedkoop is voor de rijke engelse clubs. (Dat zijn ze tegenwoordig allemaal naar de tv rechten deal)

27 juli 2015 om 20:11

Blij dat hij niet meer in eredivisie te zien is. Type meeloper, zie EK Duitsland toen hij in de kont van RVP zat... Is geen schim meer van de frisse middenvelder van 5 jaar geleden. Eindigt m.i. In de zandbak.

prima transfer voor beide partijen! ibi kan het technisch en tacktisch zeker aan ik hoop dat het fysieke gedeelte ook goed gaat, al heb ik daarbij mijn twijfels.

27 juli 2015 om 19:21

Ik denk ook dat hij het fysiek niet zal halen, jammer dat hij toen zoveel last van blessures heeft gehad, heeft echt ze carriere verpest

28 juli 2015 om 08:15

die jongen moet eens een beetje aan zijn lichaam gaan werken.
ronaldo zit elke dag in het krachhonk zou hij ook moeten doen meer en harder trainen inplaats van zeiken en zich uit de hoogte gedragen.
pfff ik wordt zo moe van die gast.

Dit is een goede stap voor de carriere van Affelay. Dit zal waarschijnlijk wel het niveau van Affelay zijn. Kan hij mooi met Van Ginkel gaan spelen!

Mooi voor ibi, ik denk laatste kans om nog wat van het restant van zijn carrière te maken

Als Afellay maar geen spijt van Stoke City krijgt.
PSV was een veel betere keuze geweest maar Afellay is altijd een beetje eigenwijs geweest.

27 juli 2015 om 19:15

en waarom?

27 juli 2015 om 19:21

Champions league en aanvallend voetbal. Het is de doodsteek voor het Nederlands voetbal dat spelers liever degradatie voetbal spelen in Engeland dan Champions league hier in Nederland. Het staat ieder vrij, maar als jij vanaf Ajax of PSV niet naar een club van het niveau Everton of hoger gaat, dan wil je niet gaan voor de absolute top.

Het zou zo mooi zijn als PSV zou kunnen spelen met Wijnaldum en Affelay. En dat Ajax gewoon nog Anita op het middenveld kon zetten. Maar blijkbaar verdienen ze liever geld in koude en grauwe Engelse steden dan bouwen aan het elan van de Nederlandse competitie.

27 juli 2015 om 19:24

CL, kampioenschap, aanvallend spel, basisplaats zijn al wat redenen. Stoke speelt misschien wel in de PL en is een team in de middenmoot, maar ik vind PSV qua team, historie en spel beter dan Stoke

27 juli 2015 om 19:27

Degradatie voetbal bij Stoke???
Gewoon een stabiele ploeg.

CL voetbal een reden om te komen? Geweldig hoor. 6 wedstrijden max waarvan 2 tegen topploegen.

Ff zien @ PL
Gegarandeerd Chelsea, Arsenal, Liverpool, Man united en City en ga zo maar door. Een Everton uit of Tottenham ook prachtig.

En ook nog eens meer verdienen.

Tsja de keuze lijkt mij gemakkelijk gemaakt.

Niet iedereen boeit historie.

27 juli 2015 om 19:54

Is het Engels voetbal zijn ding??????

27 juli 2015 om 20:23

Ik snap je punt, maar Stoke City speelt gewoon positief, fris en aanvallend voetbal. Ze eindigen de laatste jaren ook in het ' linkerrijtje'.

27 juli 2015 om 20:31

Stoke speelt ook aanvallend voetbal sinds Hughes erzit. Dus die reden gaat al niet meer op

27 juli 2015 om 20:43

Of je nou met PSV tegen 1 topclub uit Europa speelt of dat je sowieso twee keer tegen Arsenal, Chelsea, Liverpool en beide clubs uit Manchester speelt, lastige keuze. Het geld is beter in de PL, en als je het daar goed doet blijf je echt wel in beeld hoor. En spelen om het kampioenschap is misschien leuk, maar hij heeft dat al gehad, en waarschijnlijk kan hij bij Stoke heel wat meer verdienen.

En wie wil er nou niet in de Premier League spelen?

27 juli 2015 om 23:16

Kom jongens, een jaartje leuk voetbal maakt Stoke nog geen subtopper. En natuurlijk mag iedereen gaan voor wat meer geld en sfeer, maar doe dan niet alsof je ambitie hebt. Affelay gaat gewoon verpieteren bij Stoke. Daar hadden jaren als vedette bij Psv in de CL tegenover kunnen staan.

28 juli 2015 om 00:34

Affelay gaat ze toch niet allemaal spelen (Arsenal, man. United, man. City, Chelsea en dan reken ik Liverpool niet mee)

28 juli 2015 om 02:12

Stoke doet het al een aantal jaar prima hoor. Onder Pulis was het niet om aan te zien maar onder Hughes wel en doen ze het zelfs nog wat beter.

27 juli 2015 om 19:45

1 miljoen euro bruto of 2 miljoen netto ?, Psv was alleen in beeld wanneer er echt maar dan ook echt niets meer op zijn pad kwam...... een soort mini escape(je)

Ik had hem graag gezien bij arsenal. Eigenlijk had hij destijds van psv niet naar barcelona moeten gaan en moeten wachten op Arsenal. Kon hij daar samen vlammen met van Persie. Nu zitten ze beide bij clubs onder hun niveau

Rare transfer voor zo'n blessuregevoelige speler. Met al zijn pijntjes had ik hem eerder naar Frankrijk of een andere club in Spanje zien vertrekken. Ik ben benieuwd of hij tot zijn recht komt in de fysieke Premier League.

27 juli 2015 om 20:31

Stoke is wel een beetje een laatste mogelijkheid voor veel uitgerangeerde spelers aan het worden. Een stukje Turkije in de Bpl. Niet en plek waar spelers kiezen voor de carrière maar voor dr BPL met behoudt van een topsalaris.

27 juli 2015 om 20:36

Bojan deed het voor zijn blessure wel erg goed. Het is ook een plek waar je als voetballer weer de weg naar boven kan inzetten.

27 juli 2015 om 20:46

Ondanks dat zou Stoke in de Eredivisie serieus meedoen om de titel. Puur en alleen al omdat de Nederlandse clubs het fysiek allemaal afleggen tegen de Engelse.

27 juli 2015 om 22:06

Geloof ik helemaal niets van, het niveau van de Premier League wordt echt enorm overschat. Ja, de intensiteit ligt hoger maar kijk eens wie daar allemaal mee kan komen. Het is nu niet bepaald dat alleen de creme de la creme van het Nederlandse voetbal daar mee kan komen.

27 juli 2015 om 22:30

Suarez, Vertonghen, Tadic, Eriksen en in mindere mate Pelle zijn recente voorbeelden van spelers die echt de top van de eredivisie waren en gewoon echt te goed waren voor het nederlandse voetbal en zich ook moeiteloos hebben aangepast in Engeland. Alle anderen kunnen aardig mee in de middenmoot in de premier league of belanden uiteindelijk op de bank. Het verschil in niveau tussen de BPL en de eredivisie is echt wel enorm.

27 juli 2015 om 23:18

Haha Engelse clubs gaan er juist telkens af tegen Nederlandse. Net als tegen Spaanse. Beetje positiespel en een team als Mancity raakt al in de war van Ajax. Stoke is sowieso minder dan PSV, Ajax, Vitesse en Feyenoord. Die PL overschatters ook altijd.

Afellay stelt veel PSV supporters niet teleur. Destijds was het mijn favoriete speler maar ik en vele met mij vinden dat het beter is dat hij niet komt.

Hij gaat het goed doen bij Stoke city helemaal als die weer in vorm komt op het middenveld als aanvallende middenvelder zie ik wel dat hij progressie gaat maken bij Stoke City.

En hij zal wel veel speeltijd krijgen bij Stoke City om zich weer bij het Nederlands elftal te voegen.

28 juli 2015 om 02:15

Nou ik ben er nog niet zo zeker van. N'zonzi speelt sowieso en Adam zal ook meestal in de basis staan. Dan heb je nog Ireland, Van Ginkel en de aanvallers Krkic, Arnautovic, Walters en Odemwingie die op zijn positie kunnen spelen.

Leuke transfer, Stoke krijgt zo echt een prachtig team. Gun het Ibi om in de PL te spelen maar had 'm graag gezien bij PSV. Benieuwd of hij fit en sterk kan blijven in de fysieke PL en hopelijk kan hij van belang zijn voor Stoke.

Dit was toch wel te verwachten? Denk ook niet dat PSV dit erg moet vinden. Affelay is al lang niet meer wat hij ooit bij PSV was en ik verwacht ook niet dat hij dat niveau nog eens zal halen. Om over zijn blessuregevoeligheid maar te zwijgen. Kost veel, brengt weinig.

Volkomen logisch.

Hij kan er meer verdienen en speelt iedere week leuke wedstrijden. CL heeft niet zoveel toegevoegde waarde als je tussen de PL en Eredivisie moet kiezen.

27 juli 2015 om 19:27

Er zijn anders ook genoeg redenen om de top van de Eredivie te kiezen. Kijk maar naar Guardado of Luuk de Jong.

27 juli 2015 om 19:31

@ est-1913

Onzin. Dat zijn spelers die in andere competities niet geslaagd zijn. Dan is de top van de Eredivisie interessant, want dan speel je nog Champions League. Hoewel Afellay ook niet geslaagd is tot nu toe, is het volkomen logisch dat je liever in de PL voetbalt dan in de Eredivisie. Dat hadden Luuk de Jong en Guardado ook graag gedaan, maar als de interesse er niet is houdt het op.

27 juli 2015 om 19:39

Guardado had in Spanje kunnen blijven en Luuk de Jong had ook echt nog wel ergens terecht gekund, of desnoods nog een jaar banken in Duitsland voor meerdere miljoenen. Beiden hebben ze gewoon een bewuste keuze gemaakt voor PSV en flink ingeleverd, en daarvoor terug gekregen ze naar opzoek waren.

27 juli 2015 om 20:47

Lezen est. Hennie zegt niet voor niets spelen. Guardado had in Spanje op de bank kunnen zitten ja. Maar met oog op de kampioenschappen in Amerika wilde hij naar een club waar hij veel kon spelen. Luuk de Jong liet het in de PL niet zien en mocht weg bij Bmg. Dan is Nederland ook de logische optie om terug te gaan.

27 juli 2015 om 23:20

En Affelay gaat het niet redden bij Stoke. Bij PSV zou hij het vertrouwen krijgen om weer op te bloeien, hier mag hij na een wedstrijdje banken.

Afellay had van mij wel mogen komen, maar ik ben blij dat er op tijd duidelijkheid is. Tijd om door te schakelen. Liefst een middenvelder die wat verdedigender speelt dan Afellay of een die op 5 posities kan spelen à la Park. Maar de grootste noodzaak ligt nu bij een CV.

Mooi dan kan PSV doorschakelen naar een ander.
Affelay was een geweldige speler in zijn tijd bij PSV maar de gretigheid is er al een paar jaar van af.
Had zeker nog wel wat bijgedragen maar niet meer zoals het was.

Goed bezig Ibi!!! Eindelijk ziet hij in dat hij niet geschikt is voor de absolute top. Stoke City is een prima club voor hem en hopelijk komt hij weer op zijn oude niveau daar. Jammer voor de Eindhovenaren. Feyenoord haalde Kuyt terug, Ajax haalde Heitinga terug en dus hadden ze zo gehoopt in Eindhoven dat Ibi terug zou keren in de lichtstad. Maar ja ze hebben Guardado toch....

28 juli 2015 om 03:41

Ben juist blij dat hij niet komt.
Altijd afwachten of hij de vedette gaat uithangen.
De oud ibi zou hij nooit meer worden, blij dat zijn salaris kosten nu beter besteed kunnen worden.

Toch wel een sneue carrière van ooit de beste voetballer van de Nederlandse competitie. De switch naar aanvaller heeft hem geen goed gedaan. Nu teert hij alleen nog maar op zijn periode bij Barca.

Affelay in de PL? Haha wat een waanideeën heeft deze jongen toch.

De mentaliteit niet om fysiek te groeien vrees ik en de afgelopen jaren niets laten zien. Mensen denken dat Stoke niks is, maar bijna alle clubs in de PL zal een speler niet zomaar overtuigen met twee vingers in de neus.

Neem een voorbeeld aan Cambiasso bij Leicester, die moest flink aanpoten de eerste weken.

27 juli 2015 om 20:49

Tjsa, nogal een verschil of je tegen pakweg Kongolo en Veltman staat of tegen Shawcross en Huth, dat zijn gewoon twee beren die je desnoods doormidden zagen.

27 juli 2015 om 21:09

Gelukkig op de trainingen moet je dan maar denken haha, maar er lopen nog heel wat andere beesten rond op de Engelse velden.

Wat denk je van teams uit de championship

27 juli 2015 om 21:45

Huth komt ie op de training niet tegen he, die zit definitief bij Leicester. En er lopen genoeg beesten rond inderdaad, tegen Skrtel wil je ook niet spelen. Of tegen Ivanovic, ook zo'n tank.

Jammer, maar ook geen aderlating naar mijn idee. Met Maher, Pröpper en evt Pereiro hebben we prima aanvallende middenvelders. Jammer dat Afellay zelf voor Stoke kiest. Tuurlijk, een zak geld is mooi maar wat de carrière van Afellay nodig heeft is eerherstel. Ik denk niet dat hij, toch een technische speler die het niet van zijn vechtlust moet hebben, zich naar een mooie transfer voetbalt in de strijd tegen degradatie in de kelder van de Premier League. Bij PSV kon hij een ploeg die kampioen wil worden op sleeptouw nemen in de Champions League. Onderscheidt ie zich daar dan komen er wel mooiere clubs voor hem.

Hahahaha Stoke! De ploeg die he meest Engels speelt in de Premier League. Slaan het middenveld veelal over en veel opportunisme en directe ballen. Succes Ibi

27 juli 2015 om 21:46

Heb je uberhaupt een wedstrijd van Stoke onder Hughes gezien? Stoke speelt geen gallery-play, maar ook zeker geen kick and rush. Ja, ze gebruiken wel eens de lange bal, maar welk team niet?

'hij had nooit naar barcelona moeten gaan' hij heeft daar aardig wat knaken verdiend met op de tribune kijken naar een van 's werelds beste voetbalclubs dus niks om over te zeiken haha

Had hem graag terug gezien bij Psv, maar Stoke City is natuurlijk ook een mooie club. Ben benieuwd of hij weer iets van niveau haalt in Engeland, maar ik heb sterke twijfels. Veel oud-bekenden, dus wie weet voelt hij zich daar wel helemaal op gemak en bloeit hij weer op.

Het is in ieder geval leuk hem weer wat vaker op TV te zien!

Ben blij dat hij niet naar PSV komt geeft alleen maar ellende en t is graag of niet niet dus

Dit is ook meteen het plafond van deze speler, kan niet veel beter.

Wat ben Ik blij dat hij niet komt. Psv heeft zoveel goede middenvelders en mijnheer was bng om op de bank te komen. Is na psv niks meer geweest. In Engeland zal hij ook niet spelen.

Wat ik niet snap is dat PSV komend seizoen zeker Champions League speelt. Ook is de kans bijna zeker dat hij bij zijn oude club een basisplaats krijgt. Afellay maakt constant de verkeerde keuzes en zijn carrière kan we gezien worden als mislukt als je het mij vraagt. Bij Barcelona nauwelijks gespeeld en bij andere clubs veelal geblesseerd enzo. Enige reden waarvoor hij denk ik naar Engeland wil is vanwege het geld en de concurrentie, maar vooral de nieuwe omgeving. Maar als hij aan zijn carriere en vooral ontwikkeling denkt, dan zou hij zeker voor PSV moeten kiezen. Je speelt je zo in de kijker van de bondscoach en je directe concurrenten zoals Sneijder en Van der Vaart zijn nu in de laatste fase van hun carriere (van der Vaart is volgens mij definitief afgehaakt). Dan sla je toch twee vliegen in een klap.

Eigenlijk was het ook wel te voorspellen dat hij niet zou gaan slagen bij Barcelona. Is voor een klein bedrag gekomen en toen was het min of meer al bekend dat hij niet voor de basis was gehaald. Voor Barcelona was dit een gokje zoals Tobias Sana voor Ajax.

Eerlijk.
hij was een gokje voor Barca zoals Ajax deed met Sana. Goedkoop en misschien een gelukstreffer.
Die blessures hielpen niet, maar hij is ook niet goed genoeg.
Dat hij Stoke kiest is financieel. Begrijpelijk. Men is maar een paar jaar voetballer. Daar kan geen Nederlandse club tegenop.
Maar laten we wel wezen...Stoke is geen niveau. Helaas pindakaas. En de ambities liggen puur financieel.
Te hoog gegrepen em komend seizoen verliest Ibbi meer wedstrijden dan hij wint.

mooie transfer voor hem, denk dat er niks mis is met deze keuze. had ook helemaal niet verwacht dat hij terug naar psv zou gaan, is nog veels te jong om alweer terug te keren op het oude nest. lekker nog proberen mee te voetballen in de mooiste en sterkste competitie van de wereld, en natuurlijk hopen dat hij fit blijft. zo heeft stoke toch wat goede spelers aangetrokken voor aankomend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren