Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay: ‘Stap naar PSV is te groot, hij kan beter eerst naar Feyenoord’

Laatste update:

PSV lijkt in de zomer afscheid te nemen van Eran Zahavi en gaat zodoende op zoek naar een nieuwe spits. In de uitzending van Studio Voetbal van zondagavond worden diverse kandidaten genoemd om het gat te vullen in de ploeg van de toekomstige trainer Ruud van Nistelrooij. De namen van Sam Lammers, Wout Weghorst, Luuk de Jong, Jens Odgaard en Jörgen Strand Larsen passeren de revue.

Rafael van der Vaart geeft toe niet te weten waar Lammers speelt en hoe hij presteert, maar noemt toch zijn naam als potentiële nieuwe spits. “Die had op een gegeven moment een heel goede periode bij PSV. Hij verdiende toen een mooie transfer (naar Atalanta, red.). Ook Jens Odgaard van RKC Waalwijk vind ik een heel goede speler.” Lammers wordt momenteel door Atalanta verhuurd aan Eintracht Frankfurt. Hij heeft geen basisplaats en kwam dit seizoen tot slechts dertien competitieduels, waarvan negen als invaller. Scoren deed hij eenmaal.

"Met de situatie van Burnley, dat strijdt tegen degradatie, zou ik voor Wout Weghorst gaan", werpt Ibrahim Afellay op. Is een spits met een Premier League-salaris haalbaar voor PSV? "Als Burnley zou degraderen, kun je daar zeker bepaalde afspraken over maken. Misschien kun je ‘m voor een jaar huren. Ik vind het een interessante optie voor PSV." Burnley staat zeventiende in de Premier League en heeft een voorsprong van twee punten op de nummer achttien Everton, die virtueel op degradatie naar de Championship staat,

"Ik dacht aan z’n collega-pinchhitter Luuk de Jong, maar ik kan me wel vinden in Weghorst", reageert Pierre van Hooijdonk. Ook Van der Vaart ziet de komst van Weghorst wel zitten. "Als zulke spelers terug willen naar Nederland, ben ik daar altijd voor. Hij heeft het bij VfL Wolfsburg ook goed gedaan." Van der Vaart zegt ook te kunnen genieten van Strand Larsen bij FC Groningen, maar Afellay vindt de stap naar PSV 'veel te groot' voor de spits. "PSV wil in de Champions League of Europa League spelen. Ik zou ervoor pleiten dat zo'n jongen eerst een stap naar Feyenoord zou maken. "

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Qua totale potentie zie ik wel het meeste in Strand Larsen, dat is de meest complete spits alleen die andere namen passen beter bij het systeem in Eindhovuh.

24 april 2022 om 23:40

Is dat zo? We spelen dit seizoen weliswaar met een voetballend beperkte spits in de vorm van Zahavi (of Vinicius, nog erger), maar volgens mij is er juist heel erg de roep naar een voetballend betere spits en dat zijn Luuk de Jong en Wout Weghorst ook niet. Lammers heeft dan weer wel, maar met hem weet ik eigenlijk ook nooit zo goed, zeker nu hij volgens mij weer een seizoen helemaal niet gespeeld heeft. Er was vorig seizoen sprake van interesse in Mergim Berisha, maar die is nu naar Fenerbahce en kan daar ook geen geweldige stats voorleggen, al heb ik geen idee hoe hij speelt. Hoop eigenlijk dat PSV met een wat creatievere optie voor in de spits komt en dan wel graag een voetballend goede. Voor Strand Larsen ben ik het wel met Afellay eens, denk dat die stap te groot is.

24 april 2022 om 23:55

Lammers gaat echt niet komen na zijn actie toen tegen PSV. Die heeft zich niet populair gemaakt.

25 april 2022 om 01:48

Die van der Vaart ook, adviseert PSV om Lammers terug te halen en in dezelfde zin zegt hij dat hij geen idee heeft hoe Lammers het in Duitsland doet.

25 april 2022 om 07:51

Moet je ook niet willen , stijlvolle voetballer maar ook een enorme slapjanus.

25 april 2022 om 10:29

Ik heb van der Vaart niet hoog zitten als analyticus. Vindt elke linkspoot geweldig en daarna houdt het al gauw op. Vindt vooral zichzelf leuk en geweldig. "ik ben er voor de sfeer.." Bah.

25 april 2022 om 09:32

Ik blijf mij verbazen over het optimisme in strand Larsen (hoewel ik hem voor groningen meer dan prima vind hoor)…

maar deze gozer mag de veters nog niet strikken van Nevland, Suarez, Berg en van andere clubs Alves, Alback, Vincent Janssen, Dost enz enz… op Suarez na (en dost bij sporting dat op dat moment 3 niveaus minder was dan porto en Benfica) heeft niemand het gered een stap hogerop. Laat strand Larsen er eerst eens 20+ intrappen.

Met al het respect maar van zo’n transfer wordt Ajax 0,0 nerveus om de titelstrijd. Bij Luuk de Jong is dat meteen al anders…

Nu begrijp ik dat Larsen jonger is, maar als dat de reden is snap ik beleidsmatig niet waarom ze Lammers niet hebben gehouden als ze nu hier voor gaan.

25 april 2022 om 10:47

Ik snap al dat gejubel over Strand Larsen ook niet. Aardige spits voor een subtopper, maar meer ook niet.

Is het gesprek ook geëindigd met deze opmerking van Afellay of alleen dit artikel? Anders mag ik toch hopen dat er wel iemand aan die tafel gezegd heeft dat het verschil tussen PSV en Feyenoord momenteel miniem is.

24 april 2022 om 23:38

@Ruiz_FCT Zeven punten verschil op dit moment, niet echt miniem lijkt me.

24 april 2022 om 23:40

En Feyenoord is een ronde verder in Europa. Uit won Feyenoord met 0-4 (beetje geflatteerd dat geef ik toe). Thuis krijgen ze PSV nog.... Nee ik denk dat het niet veel scheelt inderdaad

24 april 2022 om 23:49

@wesley1910 Onderling heeft Psv het altijd lastig met Feyenoord en Feyenoord wint zelfs de meeste wedstrijden, maar desalniettemin eindigt PSV toch vaker wel dan niet, de afgelopen jaren, boven Feyenoord met een best groot verschil in punten.

25 april 2022 om 00:00

Los van dat verschil... De druk is op zijn minst gelijkwaardig, de ambitie is gelijkwaardig, het salaris zal gelijkwaardig zijn. En als je als spits bij Feyenoord goed presteert, is het niet zo dat daarna de stap naar PSV een logische is. Als je naar budget kijkt, is het best mogelijk dat Feyenoord in een andere vijver zal moeten vissen dan PSV. Maar de manier waarop Afellay het zegt vind ik wel wat vreemd. Feyenoord is geen opstapje naar een club als PSV. Een spits van Feyenoord die slaagt, zou ook slagen bij PSV

25 april 2022 om 00:01

Ik ben wel met je eens Wesley dat het verschil niet helemaal op die zeven punten vastzit en dat Feyenoord echt niet zo heel veel minder was dan PSV dit seizoen, maar dat uit in de Kuip tegenwoordig een ingecalculeerd verlies aan het worden is vind ik dan weer minder relevant, uit bij Heerenveen wint PSV ook nooit en Ajax verliest uit bij Utrecht ook heel vaak.

Nu is Feyenoord voor PSV echt wel meer dan een standaard angstgegner die elke club wel heeft in de Eredivisie, maar PSV is algemeen wel iets verder denk ik, al kan dat volgend seizoen zomaar totaal anders zijn met een hoofdcoach die nog nooit een eerste elftal getraind heeft en een vaste kern spelers die inmiddels behoorlijk aan Schmidt gewend is naar mijn idee.

25 april 2022 om 00:10

Psv is echt wel een stuk verder hoor. Doen veel vaker mee om de titel dan feyenoord. Dat feyenoord een ronde verder is in de jut en jul competitie zegt toch niks man? Ze doen het goed maar kijk is naar die tegenstanders joh. Echt az niveau maximaal.

25 april 2022 om 00:14

Jut en jul competitie? Ik denk dat jouw mooie Barcelona nog eerder dan PSV uitgeschakeld zou worden in de conference league.

25 april 2022 om 00:14

@Bobiku29 Hoe is de druk minstens gelijkwaardig? Ambitie zal wellicht gelijkwaardig zijn maar PSV heeft veel meer potentie dan Feyenoord op dit moment. Was het niet zo dat Berghuis een stap wilde maken naar PSV een aantal jaar geleden en dat was de absolute sterspeler van Feyenoord toentertijd.

25 april 2022 om 00:25

Blaugrana, Union Berlin staat zesde in de Bundesliga. Slavia heeft de afgelopen jaren Europees ijzersterk gepresteerd. In de halve finales spelen naast Feyenoord nog Marseille, Leicester en Roma. Maar blijf het vooral jut en jul noemen... Dat scoort lekker

25 april 2022 om 00:32

Met al die investeringen had ik een groter voorsprong verwacht.

25 april 2022 om 00:34

FCEindhoven, Berghuis wilde niet naar PSV toen nee, anders was hij wel gegaan. Gelukkig voor hem, want het seizoen erop eindigde Feyenoord hoger (in tegenstelling tot het jaar daarna). PSV heeft meer budget en zo hoor, absoluut. En ook de opleiding is goed. Met druk bedoel ik gewoon de druk die het shirt van Feyenoord met zich meebrengt. Die is minimaal gelijkwaardig, en ik vermoed groter dan bij PSV. Dat is niet per se iets positiefs overigens, want het brengt ook vaak onrust met zich mee. Maar het is ook de reden dat als je als spits presteert bij Feyenoord, wat een zware taak is, je het ook zeker bij PSV kan. Potentie ben ik niet met je eens. Bij Feyenoord is het vooral zo dat de potentie bijna structureel niet wordt benut. Nu met Slot en Arnesen lijkt dat juist te veranderen. Hoe dan ook, Feyenoord is geen club waar je stapjes gaat zetten als je niet klaar bent voor PSV

25 april 2022 om 01:25

@Bobiku: Niet alleen is Feyenoord qua niveau en statuur geen opstapje naar PSV, maar een jonge spits die bij Feyenoord slaagt is simpelweg niet betaalbaar voor PSV. Dus gewoon een beetje bijdehandte, plagerige opmerking van Afellay. Tenminste, ik mag hopen dat hij dit als serieuze analist niet meent.

25 april 2022 om 01:30

@Blaugrana: Marseille dat volop in de strijd is voor een CL ticket wilde vandaag Payet en Gerson sparen voor die Jut en Jul competitie...

25 april 2022 om 01:40

Denk dat hij het ongelukkig verwoordt en bedoelt dat PSV wellicht meer uit kan geven. Zo'n Odgaard voor Feyenoord zou ik bijvoorbeeld best toejuichen (voor erbij, niet als eerste spits). Maar precies wat je zegt: een jonge spits die bij Feyenoord slaagt, is ook voor PSV niet betaalbaar

25 april 2022 om 06:11

Hij wilde zeker wel, v Bommel wilde hem maar brands en de jong wilde niet.

25 april 2022 om 07:20

Bedoel je die Brands die toen al een jaar weg was bij PSV?

25 april 2022 om 07:45

Berghuis heeft laatst zelf gezegd dat hij toen na PSV wou... Vind het altijd zo bijzonder dat mensen maar wat roepen terwijl de spelers het zelf zeggen.

25 april 2022 om 09:10

@Bobiku druk bij PSV en Feyenoord gelijk? Sinds wanneer? Feyenoord spreek nauwelijks uit kampioen te moeten worden waar dat bij PSV wel degelijk het geval is. Gezien de algemene prestaties van de afgelopen jaren zie je dat ook terug. Ook op Europees niveau is het vaak weinig bij Feyenoord waarbij de conference league voor de meeste clubs niet serieus genomen wordt en Feyenoord het daar nu uitstekend doet zie ik ze niet een grote stap maken, daar hebben ze het budget niet voor.Ik snap dat er supporters zijn die dit graag anders zien maar PSV is echt wel een stap hogerop dan Feyenoord.

25 april 2022 om 10:12

@thamike, PSV is misschien wel een stapje hoger maar…… Als zo’n Strand Larsen voor pak m beet 8 miljoen naar Feyenoord (wat ik niet zie gebeuren) zou gaan en hij slaagt. Dan is hij voor PSV niet meer te betalen. Daar gaat het eigenlijk echt om. Het is nou niet zo dat Feyenoord van het niveau Heerenveen/Groningen is ofzo

25 april 2022 om 10:38

@markerazzi daar heb je zeker gelijk in. Ging mij ook meer om dat men vaak naar de ranglijst kijkt maar ik vind PSV een hoger niveau in zijn algemeenheid. Dat wil niet zeggen dat een speler niet kan slagen bij de een of bij de ander. En slaag je goed bij Feyenoord kan PSV de speler vaak niet meer betalen idd maar dat zal je ook bij Ajax zien. Berghuis was een contract dingetje.

25 april 2022 om 12:14

Ik vind Feyenoord fans echt hilarisch af en toe... jullie denken echt dat Feyenoord een absolute topclub is. In de afgelopen 25 jaar maar 2 titels gewonnen terwijl PSV er een stuk of 10 heeft gewonnen. Ook in 2011 nog 10-0 billenkoek gekregen van PSV. Terwijl Feyenoord in de Conference League speelt heeft PSV ambities in de Champions League. Wie Feyenoord beter vindt dan PSV moet echt een andere sport gaan volgen. PSV heeft Feyenoord in alle opzichten allang ingehaald sinds de jaren 80 en 90.

25 april 2022 om 12:41

One-kurd, moet je beter lezen. Niemand noemt Feyenoord 'beter'

25 april 2022 om 12:44

Thamike, de druk bij Feyenoord is altijd groot. Zelfs als Feyenoord laag staat, misschien juist als Feyenoord laag staat. Bij PSV voetbal je meer in de luwte dan bij Feyenoord. Ben je het daar niet mee eens?

25 april 2022 om 13:10

@Blaugrana, in de Jut en Jul competitie moeten ze nu tegen een ploeg die dichter bij PSG staat dan dat Benfica bij Porto staat (13 en 14 punten verschil)

Dus je kunt lacherig doen, maar het verschil tussen de beste van de Conference League en de middenmoot van de CL is echt niet gigantisch.

25 april 2022 om 15:02

Zitten nu inderdaad nog paar mooi/sterke teams in. Neemt natuurlijk niet weg dat dit de laatste vier zijn. Als je kijkt naar wat de afgelopen rondes is uitgeschakeld, dan zie ik toch nog wel een groot verschil tussen CL en deze competitie. Immers, Feyenoord heeft nog geen team vergelijkbaar met Leicester, Marseille of Roma uitgeschakeld. Anyway, zou in ieder geval mooi zijn als ze van Marseille winnen!

25 april 2022 om 16:56

@Bobiku, helemaal met je eens maar ambitie en druk zijn toch wel
Beetje verschillend. Heb nog nooit iemand raar zien opkijken als Feyenoord (wederom) niet meedoet om de titel. Bij PSV is dit toch het minimale. Heb nog nooit iemand raar zien kijken als Feyenoord buiten de top 2 eindigt. Als PSV 3de of 4de wordt nou dan zou je het wel merken in Eindhoven of in de media.. salarissen bij PSV liggen ook hoger. Voor de rest geef ik je gelijk hoor, van Feyenoord naar PSV is zeker geen opstap. Dan maak je gewoon een transfer naar het buitenland.

25 april 2022 om 16:58

Berghuis wilde liever naar Ajax dan naar PSV. Betekent niet dat hij niet naar PSV wilde..

25 april 2022 om 17:49

@Bobiku, née, daar verschillen we dan in van mening. Feyenoord kan druk geven bij bepaalde spelers als je de sfeer niet gewend bent. Druk van een club als Feyenoord is er bijna niet. Ze spreken bijna nooit uit kampioen te moeten worden. Een prijs is een prijs en onderling resultaat zien ze vaak ook als iets goeds. Nee, dat is niet de druk die ik bedoel.

PSV moet eigenlijk kampioen worden en heeft daardoor een hele andere druk. Kijk maar hoe snel een Schmidt afgeschreven werd of een v Bommel en hoe snel iedereen tevreden is over een Slot. Of hoe lang v Bronchorst de tijd kreeg en er eerst een Dick Advocaat als adviseur werd toegevoegd.

25 april 2022 om 22:13

Thamike, daar heb je gelijk in. Laat ik het dan zo zeggen: de druk is anders. Maar van buitenaf is de druk groter, in de zin dat het (denk ik) moeilijker is om bij Feyenoord te presteren. Dat zeggen oud-spelers ook vaak. In de luwte op de Herdgang, in Brabant, onder de rivieren. Dat klinkt bijna denigrerend of zo, maar zo bedoel ik het niet. Sterker nog, ik vind het ongekend dat PSV al veertig jaar zoveel beter presteert. Misschien zelfs beter dan Ajax sinds de jaren 80. Wat je zegt over trainers vind ik niet, want dat zijn de uitersten. Gio mocht lang blijven ja, maar Fred Rutten, Gertjan Verbeek, Dick Advocaat, Jaap Stam... ook wat voorbeelden van hoe het bij Feyenoord kan gaan. Bij Vejinovic en Diemers gaat een stel idioten helaas gewoon in de tuin staan dreigen (echt te walgelijk voor woorden). Die druk heeft dus ook heel lelijke kanten. Maar bij Feyenoord is er meer onrust in de club dan bij PSV

25 april 2022 om 00:48

Sinds 1974 is Feyenoord 4 kampioen geworden en PSV 21 keer. We hoeven toch niet te doen alsof Feyenoord een net zo'n grote club is als PSV. Misschien qua aanhang maar niet wat betreft resultaten.

25 april 2022 om 01:07

Alsof de geschiedenis de grootte van de stap bepaalt....op dit moment is het verschil niet zo groot. Bij psv zat het dit seizoen vaker mee dan tegen, bin Feyenoord andersom. We wonnen met grote cijfers tegen jullie en meer dan terecht... Afellay doet te ruig

25 april 2022 om 01:20

Dat hoeven we inderdaad niet te doen, want Feyenoord is een grotere club dan PSV ... 😌. Groter, zeker niet beter. Feyenoord is qua grootte de tweede club van Nederland. Het is ook geen wedstrijdje, maar ik zeg dat als je als spits bij Feyenoord goed presteert, je dat ook bij PSV kan. Niet in de laatste plaats omdat er van een spits veel gevraagd wordt bij Feyenoord. Niet voor niets wordt Dessers eigenlijk niet goed genoeg bevonden, ondanks al zijn goals. Je moet goed kunnen voetballen, actief zijn en goals kunnen maken. Sinds Ove Kindvall in 1970 zijn daar denk ik alleen Houtman, Van Hooijdonk, Kuyt en Pellè onvoorwaardelijk in geslaagd.

25 april 2022 om 01:21

“ Bij psv zat het dit seizoen vaker mee dan tegen, bij Feyenoord andersom.” En dan benoem je vervolgens de ongeveer meest geflatteerde uitslag van het seizoen.

25 april 2022 om 03:41

Geschiedenis? Dit is al 44 jaar zo en nog altijd het geval. PSV eindigt bijna standaard boven Feyenoord in de Eredivisie. Natuurlijk is PSV dan een stap vooruit ten opzichte van Feyenoord. Er is simpelweg meer geld en dat zorgt voor meer prestaties. Ik snap werkelijk waar niet dat er hier een paar tussen zitten waarvoor dat kennelijk te pijnlijk is om toe te geven. Het is verder ook geen belediging. Slechts een constatering.

25 april 2022 om 03:57

Het kost me ook geen enkele moeite om te beamen dat PSV al ruim veertig jaar beter presteert hoor. Het is alleen geen grotere club. Maar, wanneer is van Feyenoord naar PSV gaan een significante stap vooruit? Misschien in 2005. Zelfs toen Wijnaldum in 2011 ging bleek het achteraf geen stap omhoog. Zoals van PSV naar Feyenoord gaan ook geen stap omhoog zou zijn. PSV presteert al veertig jaar beter, Feyenoord is groter. Ook dat is geen belediging, maar een constatering

25 april 2022 om 07:49

Als PSV structureel beter presteert dan Feyenoord is het toch gewoon een grotere club. Feyenoord heeft meer aanhang. Maar of je een grotere club bent word op het veld bepaald.

25 april 2022 om 08:16

Appelvlaai als je oet wat hij zegt is of open deuren intrappen of weer zoiets onzin noemen. Enige wat Feyenoord mist is doelgerichte en wat ervaren middenvelder miss nodig maar organisatie ziet wr goed uit spel ook onder A slot. Speer die nar Psv gaat weet niet wat hem te wachten staat volgens seizoen

25 april 2022 om 08:28

Meer aanhang, mooier stadion, betere ligging, betere trainer, dezelfde continentale competitie. Laten we het er gewoon op houden dat de stap van Feyenoord naar Psv momenteel nauwelijks de moeite waard is.

25 april 2022 om 09:12

Ik denk dat menig speler daar echt heel anders over zal denken. Wat jij opnoemt is leuk voor supporter sentiment maar een speler wil prijzen winnen en dat zal PSV ook komende jaren meer gaan doen dan Feyenoord. Betere spelers komen ook bij PSV. Dat vinden spelers zelf ook iets belangrijker dan de ligging van het stadion die voor buitenlandse spelers helemaal niet zo bijzonder is en meer oud en versleten.

25 april 2022 om 12:07

Haha. We gaan het zien. Ik denk dat Feyenoord de komende jaren eindelijk weer wakker is. De slapende reus, as they say. Ik zie Feyenoord de komende jaren het beter doen dan PSV.

25 april 2022 om 12:59

Everton is 9x kampioen geworden, Tottenham pas 2x. En nu? Geldt jouw criteria voor de grootte van een club ook hier? De druk bij Feyenoord is altijd hoog en echt niet minder dan bij PSV. Ik zou zelfs durven zeggen dat de druk bij Feyenoord hoger ligt door de aandacht die het altijd krijgt. Dat Feyenoord nu een goede tussenstap zou zijn omdat de stap Groningen - PSV te groot zou zijn is dan ook echt de grootste kolder.

25 april 2022 om 15:15

Zo hee ik had niet verwacht dat het zoveel pijn zou doen voor Feyenoord fans om gewoon feiten voor waar aan te nemen. Hier vanuit een PSV fan: Ajax is een grotere club dan PSV. Zo moeilijk is het niet dan hoef je ook niet van die scheve voorbeelden als Everton Tottenham erbij te halen. Als je nagenoeg ieder jaar onder PSV eindigt dan is de conclusie lijkt mij nagenoeg duidelijk.

25 april 2022 om 17:54

@sjempjesliek, druk bij Feyenoord hoger? Lijkt mij sterk, bij Feyenoord spreken ze al jaren niet uit dat ze kampioen moeten worden. Trots dat het goed gaat in de conference League of als ze onderling gewonnen hebben van PSV.

Als ze een keer 4e eindigen of weer erg veel achterstand oplopen is het een tussen jaar nee de druk is echt niet hoger.

25 april 2022 om 00:49

Qua prestaties valt het verschil wel mee inderdaad, maar kijkend naar de Europese competitie is er dadelijk wel degelijk een verschil. PSV moet een spits hebben die ready is voor de voorronde van de Champions League. Je kan dan niet aan komen kakken met Strand Larsen. Bij Feyenoord in de (waarschijnlijk) Europa League gaat dat misschien nog wel.

25 april 2022 om 01:09

Ah joh, geef het 2-3 wedstrijden en PSV staat ook weer in de Europa League. Misschien toch maar een gokje wagen op Strand Larsen

25 april 2022 om 01:14

Dat is het hele probleem ook. De lat moet hoger liggen qua spelers (ook in de huidige selectie) want anders ga je het op Champions League niveau niet redden.

25 april 2022 om 01:28

Dat is ergens wel waar TVL, maar welke haalbare spits is klaar voor Champions League niveau? Dan moet je of heel veel geld neerleggen, of heel goed gescout hebben. Zo wilde Feyenoord in 2014 Kramaric, maar pakten ze niet door. Zo'n gozer moet je dan hebben. Iemand die in een kleine competitie speelt en relatief goedkoop is, maar dat het wel meteen goed valt. Zoals Feyenoord nu met Trauner en Aursnes heeft bijvoorbeeld, of zoals AZ had met Midtsjø. Dat geeft echter ook meteen al aan: andere clubs met goede scouting kunnen ook zulke spelers pakken. In die categorie is PSV niet per se in het voordeel. Weghorst zou natuurlijk geweldig zijn, maar die zal wel in het buitenland blijven

25 april 2022 om 01:08

Ajax is mijlenver verwijderd van Feyenoord. Het zou me echter niet verbazen als Feyenoord het volgend jaar PSV enorm lastig gaat maken. PSV heft idd meer geld, maar zo bijzonder vibd ik de selectie ook weer niet op Gakpo, Madueke en Sangare na. Veerman vind ik ook wel een goede speler, maar die moet nog wel constanter worden

25 april 2022 om 01:16

Als alle drie de clubs zo blijven spelen als ze nu doen wordt dat volgend seizoen gewoon een driestrijd.

25 april 2022 om 01:35

Japie, zelfs Ajax moet helemaal opnieuw beginnen. Dan helpt het dat je veel geld hebt, maar dat zegt lang niet alles. Dan komen er weer nieuwe talenten in, die nog lang niet zo ver zijn als de huidige. De routiniers worden steeds ouder. Er komt een nieuwe trainer. Als PSV bijvoorbeeld Gakpo en Sangaré weet te behouden, Madueke blijft fit, er komt een goede spits, Veerman ontwikkelt zich... Dan heb je gewoon kans dat ze een heel sterk elftal hebben staan dat completer is dan een nieuw Ajax. En misschien geldt dat zelfs voor Feyenoord, met de kleine kans dat je van het rijtje Malacia, Senesi, Kökcü, Sinisterra er minstens drie weet te behouden. Dan worden de kaarten opnieuw geschud

25 april 2022 om 08:40

Ik sluit het zeker niet uit. Hoe Ajax het vertrek van Ten Hag, Overmars, Mazraoui en mogelijk Gravenberch of de centrumverdedigers gaat opvangen zal ook nog moeten blijken. Daarnaast hebben ze een enorm keepersprobleem en de dagen voor Blind beginnen ook te gaan tellen

25 april 2022 om 09:24

@japie hoezo is Ajax dan mijlenver voor op Feyenoord? In dat geval wordt Ajax volgend jaar zonder inspanning kampioen en Feyenoord en PSV strijden dan om plek 2. Dat lijkt me helemaal niet logisch gezien het huidige seizoen. Hoe kan Ajax mijlenver weg zijn van Feyenoord maar wel dicht hij PSV zitten? Zo lang ik al leef (31 jaar) zie ik sportief gezien de grootste strijd tussen Ajax en PSV. Als de stap van Feyenoord naar PSV verwaarloosbaar is dan is Feyenoord zeker niet mijlenver verwijderd van Ajax.

25 april 2022 om 09:27

In Japie zijn redenatie kan Ajax
Alleen maar beter worden. De keepers waardeloos, Gravenberch overschat, Mous altijd geblesseerd en TH een clown in de media en geen vertegenwoordiger van Ajax naar buiten toe. Even wat kleine opsommingen doen mij nu geloven dat we alleen maar beter kunnen dan afgelopen jaren 😂

25 april 2022 om 11:05

@Kevin1989 Vooral op financieel vlak eigenlijk, maar het blijft de Eredivisie. Win je van alle kleintjes dan kan Ajax in een minder seizoen gewoon achter een Feyenoord of PSV eindigen

25 april 2022 om 11:10

@Thamike Ik ben Ten Hag nooit een clown genoemd. Zijn mediaoptredens zijn ook beter geworden en daar had ik idd in het verleden wel eens kritiek op, maar hij heeft daar stappen in gemaakt. Ik was juist degene die het voor Ten Hag opnam toen veel Ajax fans zijn komst niet zagen zitten omdat ik het bij FC Utrecht een geweldige trainer vond. Zelfde verhaal met Mazraoui wat ik altijd al een geweldige back vond. Van Gravenberch hen ik altijd gezegd dat ik het een geweldig talent vond, ook in zijn mindere periode. Dat klopt dis allemaal niet. Had je nou Blind of Veltman ofzo genoemd was het een ander verhaal 😄

25 april 2022 om 11:34

@japie Op financieel vlak heb je zeker een punt. Dat gat is wel groot. Echter tussen Feyenoord en PSV is er financieel natuurlijk ook wel een verschil. In de eredivisie lijkt altijd alles mogelijk. Volgend seizoen kan weer alle kanten op na waarschijnlijk veel wisselingen in de selecties. Europees helaas wel magere jaren voor mijn clubje. Zes jaar geleden voor het laatst nog een goede Europese prestatie, met één been in de kwartfinale CL. Jammer van die penalty sessie, verder wel een mooi jaar.

25 april 2022 om 16:12

Het wordt wel interessant om te zien wat er met Feyenoord gaat gebeuren. Het ziet er een stuk beter uit dan voorgaande jaren, al zullen ook daar wat spelers gaan vertrekken. Ik vraag me af of ze Kokcu, Senesi en Sinisterra aan boord weten te houden.

25 april 2022 om 08:17

Wanneer Feyenoord niet zo’n smalle selectie had dan stond Feyenoord misschien wel boven PSV, dus het is inderdaad (zelfs los van dat feit) een hele vreemde opmerking van Affelay.

25 april 2022 om 08:22

Wanneer PSV niet zo veel blessures zou hebben gehad stonden ze misschien wel boven Ajax. Wat is je punt?

25 april 2022 om 08:35

@DRL80 ... ja zo ken ik er ook nog wel een paar... "wanneer dit, wanneer dat" en dan alleen in hey voordeel van Feyenoord spreken.😅

25 april 2022 om 09:25

Wanneer PSV een doelman had die een bal kan vangen stonden we nu boven Ajax. Als als als

25 april 2022 om 16:13

Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Ook Ajax en PSV hebben zo hun mankementen gehad. Feyenoord was niet bij machte om een brede selectie samen te stellen. Het is niet zo dat we het over brute pech hebben. Er is gewoon niet genoeg geld.

25 april 2022 om 11:49

7 punten is niet miniem, maar goed, Feyenoord mag de standaardpunten tegen PSV nog ophalen en dan is het nog maar 4.

25 april 2022 om 17:50

@ruiz

Ik vind het ook een raar verhaal. Alsof een getalenteerde speler eerst naar Feyenoord gaat, en daarna naar PSV. Ik ben Ajacied maar vind dat echt een raar scenario.

Komend seizoen verwacht ik sowieso dat Feyenoord een grote kans heeft om te concurreren met Ajax en PSV. De laatste twee clubs gaan volledig op de schop deze zomer, daar waar Feyenoord zijn trainer lijkt te houden en minder grote wisselingen gaat maken.

Ik vind dit wel een gewaagde uitspraak van Afellay. Feyenoord is een van de 3 topclubs in Nederland en doen het zeker dit seizoen heel goed. Zeker in Europa. Nu zegt Afellay dat de stap naar PSV te groot is en de speler in kwestie eerst een tussenstap moet maken naar Feyenoord.

Met alle respect, maar Feyenoord is geen subtop ofzo. Ik bedoel zowel Feyenoord als PSV streden om Veerman afgelopen winter.....zo'n groot verschil zit er niet tussen.

25 april 2022 om 01:38

Klopt, maar waar Feyenoord wekenlang een constructie voor Veerman heeft moeten bedenken terwijl PSV dat in een paar dagen had afgerond, geeft wel aan dat de financiële verschillen nog steeds vrij groot zijn, ondanks dat de sportieve prestaties redelijk gelijkwaardig zijn. Maar goed, dat zijn nog gewoon de naweeën van het tijdperk van Geel.

25 april 2022 om 01:51

Waarbij niet onvermeld moet blijven dat de landstitel ook behoort tot de naweeën van Van Geel. Zijn aankoopbeleid was niet zo slecht als menigeen hier doet vermoeden. Eerst heeft hij de juiste spelers aangetrokken om een talentvol team aan te vullen en vervolgens heeft hij, zonder al te veel te kunnen investeren, een kampioenselftal gebouwd. Daarbij wordt hem vaak verweten dat hij na de landstitel verkeerd inkocht, maar Haps, St. Juste, Amrabat, Boëtius, Larsson, Berghuis... zo verkeerd was dat niet. In totaal is er ook gewoon winst geboekt op die spelers. Bovendien werden er ook toen nog schulden afgelost en is er een modern trainingscomplex aangelegd, wat echt nodig was. Toen hij vertrok was de tijd rijp hoor, zeker. Maar hij heeft geen slecht werk geleverd

25 april 2022 om 07:53

Was boetius geen eigen jeugd?

25 april 2022 om 08:26

Klinkt een beetje als zij krijgen alles en wij helemaal niets. Dit soort reacties laten alleen al zien waarom PSV een grotere club is.

25 april 2022 om 09:01

Boetius is via de jeugd bij Feyenoord 1 gekomen.

25 april 2022 om 09:10

Heerlijk dit, volwassen mannen die discussiëren over de grootte en belang van hun club. What's next, dig measuring contest?

De clubs mogen dan groot zijn, jullie gedrag alles behalve. Gelukkig laten de voetballers zelf de voeten spreken ipv dit soort blaaskakerij.

25 april 2022 om 09:29

Hahaha Gluubster lekker antwoord. Is idd supporters sentiment van wie is groter. Voetballers zullen gelukkig zelf alles afwegen en kiezen zonder sentiment maar voor de roem de glorie en de poen. 😂

25 april 2022 om 09:36

Het duurde wel erg lang voor iemand deze reactie gaf.
Persoonlijk ben ik Ajax fan, vind ik Feyenoord een mooie club met een mooie identiteit en vind ik PSV niets.
Maar stellen dat de 3 clubs elkaar extreem ontlopen en dat het logisch is dat je via de ene van de 3 naar de andere gaat is onlogisch. Ajax heeft het nu een keertje kunnen 'flikken' omdat ze succesvol waren in de CL en echt veel geld hadden en omdat Berghuis er enigszins open voor stond. In de basis zal het maar zelden voor komen dat 1 van de 3 echt dusdanig veel minder is dat de andere clubs kunnen aankopen.
Verder vind ik het ook een vreemde opmerking van Afellay, ik heb het helaas niet gezien maar kan me niet voorstellen dat het zo bedoeld is. Iedere voetballer moet toch weten dat de verschillen beperkt zijn.

25 april 2022 om 12:02

Aaah de dig measurement. In het kader van (financiele) kuilen graven komen we ook allebei wel even ver denk ik

25 april 2022 om 12:47

Boëtius is later ook weer teruggekocht

25 april 2022 om 16:17

@henkieh1 - Het is dan ook essentieel om uit het (lokale) bedrijfsleven te maximaliseren. FC Twente is daardoor gered, Feyenoord is daardoor gered en PSV heeft daardoor meer dan eens een ramp kunnen afwenden. Je doet net alsof PSV de enigste club is die daar voordeel uit heeft gehaald. Daarnaast heeft PSV ook een uitstekende jeugdopleiding met veel doorstroom de laatste jaren, en zeker niet de minste spelers.

25 april 2022 om 16:25

In al het andere? Vrienden van Feyenoord vergeten? PSV heeft betere spelers gehad, grote verkopen gedaan, grotere aankopen gedaan, meer landstitels, meer recent succes, een betere jeugdopleiding.. Feyenoord heeft alleen een grotere support..

25 april 2022 om 17:55

Huh? Een reactie van een (1) Feyenoord-internetter laat zien dat PSV een grotere club is? Cool.

Een interessantere vraag is denk ik waarom Feyenoord zoveel moeite heeft om kapitaal aan te trekken. Grote stad, trouwe supporters, eigen identiteit, mooi stadion. Waarom lukt het maar niet om echt geld binnen te harken?

Bij PSV weet ik het niet zo goed. Ik ben ook Ajacied en vind Feyenoord meer uitstraling hebben. Misschien is het wel heel knap dat PSV meer geld binnen weet te harken.

25 april 2022 om 09:05

Goed doen in Europa, de confetti league is geen maatstaf @Marc 433

25 april 2022 om 09:26

Tis wel degelijk een maatstaf
Of het de juiste maatstaf is echter, valt over te discussiëren want de tegenstanders waren nog niet bijster goed vind ik. Desalniettemin is die denigrerende 'confetti' niet nodig toch? Of is het even uiten van je frustratie?

25 april 2022 om 12:13

Heb je gekeken? Merk je de gons niet? Internationaal is men helemaal fan van de confetti-league hoor. Natuurlijk is het geen écht CL, maar het is niet niks. Daarnaast heeft Feyenoord... 13? Europese potten gespeeld en heeft er 1 verloren. Geen verloren? Staat nu in de halve finale met teams die groter zijn dan de teams in de halve finale van de EL. Daarnaast, los van statuur van het toernooi, maakt dit je spelers zó veel beter. Qua ervaring alieen al.

25 april 2022 om 16:28

Conference League is in de eindfase gewoon een sterk toernooi. Roma, Marseille, Feyenoord en Leicester zijn gewoon ploegen die afgelopen jaren prima in de EL mee konden doen. Maar sommige van jullie geven liever kinderachtige reacties dan gewoon te kijken naar de feiten.

25 april 2022 om 23:44

''staat nu in de halve finale met teams die groter zijn dan de teams in de halve finale van de El.''
Leuk en aardig maar leicester en marseille zijn gewoon kansloos uitgeschakeld in de groepsfase van de EL omdat ze te slecht waren van dat toernooi. nu in de halve finale word het idd intressant maar doe niet alsof het een wereld prestatie is.

As roma en tottenham speelde 80 procent an de wedstrijden met B team.

25 april 2022 om 12:38

Feyenoord heeft weinig mogelijkheden voor investeringen, die zijn bij PSV groter. Het is daarom des te zieliger dat PSV daar veel te weinig mee doet en inderdaad nauwelijks verder is dan Feyenoord. Sterker nog, over twee weken gaan we weer zien dat de verhoudingen in kwaliteit op zijn best gelijk zijn; Feyenoord is gewoon Psv's angstgegner.

25 april 2022 om 12:49

Gomes, nog triester is het dat Feyenoord al veertig jaar minder presteert dan PSV, haha

25 april 2022 om 13:04

Daar heb je zeker gelijk in. Financieel ligt PSV ver voor. Daar zouden jullie een groot gat mee moeten slaan.

Angstgegner komt op zich wel vaker voor. In elke competitie overigens. Wij hebben het bijv. vaak erg lastig tegen Groningen, Heracles en Utrecht uit.
Het gaat mij meer om het beleid. Met de financiële middelen van PSV zou je verder moeten zijn. En zie dit aub niet als een aanval, maar slechts een constatering.

Wat jullie wel heel goed doen is spelers halen zoals Mertens, Bergwijn. Dumfries, Malen, Madueke en dan voor veel geld verkopen. Zelfde zal met Veerman gebeuren verwacht ik.

25 april 2022 om 15:59

@marc 433: dat laatste is wel een beetje the bright side van het verhaal natuurlijk en indirect laat het zien waar werkelijk het probleem zit bij PSV. Veel 'transferklappers' zijn zelf opgeleid of na vroege scouting zelf door ontwikkeld (bergwijn, Malen, straks Gakpo en Madueke en vooruit, laten we ook Sam Lammers hier noemen). Dat laat zien dat het aan de kant van de jeugdontwikkeling en doorstroom prima zit.

Daarentegen gummen juist onze scouting en onze (weinig bekritiseerde) TD die financiele successen telkens uit. Van de spelers die John de Jong inkocht sinds zijn aanstelling zijn alleen Dumfries, Angelino en naar verwachting Sangaré en Veerman een financieel succes te noemen. De kwaliteit van de scouting is gewoon zwaar onvoldoende en De Jong heeft nauwelijks kijk op de kwaliteit die je nodig hebt om CL-ambities hard te maken. Afgelopen zomer kende PSV een transferbalans van €50m+, maar investeerde het nauwelijks meer dan Feyenoord. Het is me een raadsel waarom.

Bovendien kun je ook nog zeggen dat Feyenoord slimmer investeerde: PSV sloeg €3,5m stuk voor een kutkeeper, Feyenoord haalde een clown van hetzelfde niveau binnen voor nop. Voor slechts €1M trokken de Rotterdammers een van de beste verdedigers van de ED binnen, PSV betaalde meer dan het dubbele daarvan voor de mindere Ramalho. Transfervrij haalde PSV met Mwene een lege huls, terwijl Feyenoord ook voor Pedersen slechts een miljoen betaalde, nu in de wetenschap dat deze jonge speler die investering ruimschoots terug gaat verdienen. Voor nog geen halve ton scoutte Feyenoord in Aursnes een kwaliteitsspeler op het middenveld, terwijl PSV geen kut heeft gehad aan de oude bekenden Propper en Van Ginkel die gratis overkwamen. En leg je de gehuurde spitsen Dessers en Vinicius naast elkaar, dan wint Feyenoord ook dat vergelijk.

25 april 2022 om 19:34

gomes1psv,

Mooi verwoord en ik ben het wederom helemaal met je eens.
Je benoemt wat er goed gaat, maar ook kritisch genoeg om zaken te benoemen die beter moeten om de volgende stap te maken. Dan ben jij in mijn ogen een een echte PSV supporter 👍

Vooral dat gedeelte over scouting en gerichte aankopen doen om ook in de CL te kunnen spelen, is erg belangrijk. Dan moet je inderdaad geen spelers halen zoals Bruma, Vinicius, Drommel, etc. Zonde van het geld natuurlijk.
Ik ben benieuwd naar hoe Brands dit gaat aanpakken vanaf het nieuwe seizoen.

Zou natuurlijk heel mooi zijn als PSV ook de CL haalt. Dat trekt ook weer betere spelers over de streep om voor PSV te kiezen. Maar eerst nog 4 zeer spannende wedstrijden

Wat is dit man? Laat die analisten zich op het spel focussen. Kijk met wat voor namen ze komen. Er zit niets vernieuwends bij en ze verdiepen zich ook niet in buitenlandse competities. Wat is de meerwaarde dan van dit hersenloze commentaar.? Ik hoop dat PSV verder kijkt (al is dit met de huidige TD onwaarschijnlijk) en een interessante speler uit een buitenlandse competitie haalt. Wanneer krijgen we een nieuwe Kezman? Of Reis?

25 april 2022 om 12:44

Helemaal eens. Hier zie je toch dat die analisten plichtmatig wat ED-voetbal kijken, maar zich verder verdiepen in wat er speelt... ho maar! Odgaard of Weghorst naar Psv... laat me niet lachen zeg. PSV moet veel hoger mikken wil het de teneur van middelmaat eens omdraaien. Voor Hlozek zijn ze inmiddels wel te laat, maar over de grens zijn genoeg opties over natuurlijk. Sowieso lijkt Alexis Vega een zekerheidje, maar daarnaast hoop ik dat PSV namen als Zirkzee, Zeballos of Tzolis bovenaan het lijstje heeft. Maar zover kijken de 'experts' niet, die komen doodleuk weer met subtoppers als Strand Larsen of Lammers aan. Verveel een ander alsjeblieft...

Waarom doet Affelay als of Psv naar Feyenoord en reuze stap is, als of we het hebben over en Feyenoord naar Manchester City. Zo groot is het verschil niet tussen Feyenoord en Psv, als we toch over en verschil hebben dan is die heel klein. Rare reactie van Affelay.

Dit is wel een vreemde opmerking natuurlijk. Als zo'n jongen het goed zou doen bij Feyenoord, dan slaat hij PSV over en verkast naar een grotere club in Europa. Er is momenteel voor geen enkele speler een reden om van Feyenoord naar PSV te verkassen.

24 april 2022 om 23:47

Een eventuele deelname Champions League zou een reden kunnen zijn.

25 april 2022 om 08:41

Om vervolgens weer in één seizoen uit drie verschillende Europese toernooien geknikkerd te worden?

25 april 2022 om 16:21

Dat is wel erg makkelijk. PSV had wel een aantal zwaardere tegenstanders dan met alle respect een Slavia Praag. Ze hebben Europees niet goed gepresteerd, maar we moeten ook niet doen alsof Feyenoord nou zo wonderbaarlijk goed presteert. Het is nota bene het derde Europese toernooi. Als je daar niet eens weet te presteren, kun je net zo goed stoppen met Europees voetbal.

25 april 2022 om 00:10

Als ik derde keeper ofzo was bij Feyenoord en ik kon naar PSV dan deed ik dat meteen hoor

25 april 2022 om 01:55

Zeker weten? Bij Feyenoord zou je gewoon de kans krijgen nu. Ik denk niet dat je minder bent dan Marciano

25 april 2022 om 07:55

Maar ook niet dan drommel haha😜

Dan zou ik voor weghorst gaan. Maakt zijn doelpunten wel in de eredivisie en zorgt ervoor dat anderen meer ruimte krijgen met zijn onuitputtelijke werklust. Ik ben het met affelay een dat strand larsen beter eerst een kleinere stap kan maken. Mocht hij dan wederom uitblinken, kan je altijd nog naar de top van de eredivisie maken.

25 april 2022 om 00:27

@sportweek86 Zou inderdaad beter zijn voor Larsen, maar is het niet zo dat Groningen iets vraagt in de richting van 7/8 miljoen? Dat gaat toch geen enkele subtopper in Nederland neerleggen voor hem.

Buiten Luuk de Jong hebben alle genoemde namen het niveau niet, maar gezien onze TD niet bepaald een neusje heeft voor het uitzoeken van goede spitsen (Mitroglou, Vinicius en Zahavi zijn de nummers negen die hij de afgelopen jaren gehaald heeft) kijk ik er natuurlijk niet vanop als ze weer bij veel te dure middelmaat uitkomen. Voor PSV-supporters breekt de zwaarste tijd van het jaar aan: de zomerstop. De tijd waarin John de Jong de zuurverdiende miljoenen die PSV het voorgaande seizoen bij elkaar heeft gevoetbald weer mag gaan verdampen. Het begint een traditie te worden in Eindhoven

24 april 2022 om 23:49

Hoho! Marcel Brandts is ook weer terug he! Dat betekend dat we in ieder geval wél goede aanvallers in Eindhoven gaan zien en uit de jeugd loopt er ook een ijzersterk te knallen. Het is vooral te hopen dat Brandts deze keer niet vergeet dat je ook verdedigers nodig hebt.

25 april 2022 om 02:02

Haha, nu je het zo opnoemt klinkt het als het spitsensyndroom wat Feyenoord dertig jaar had. Dure middelmaat. De tijd van Ronaldo, Van Nistelrooy, Kezman lijkt wel een beetje voorbij ja. Het is ook wel een moeilijke positie natuurlijk. Je moet eigenlijk de 'mazzel' hebben dat je een Haaland, Ayedemi of Darwin Nunez kan halen. Als Red Bull Salzburg en Benfica zoiets kunnen, kan PSV het ook

Je zal maar analist zijn, bakken met geld verdienen en elke week onzin verkondigen op televisie. Laat staan dat je dus als analist zijnde eigenlijk gespecialiseerd moet zijn in datgene waar over gepraat wordt, in dit geval voetbal. Van der Vaart weet niet eens waar Sam Lammers speelt en dat als ex-Bundesliga speler. In het normale bedrijfsleven is het onmogelijk om met zo weinig kennis van de markt / industrie om en dik betaald te krijgen en om dit ook nog eens te continueren.

24 april 2022 om 23:53

Wat dacht ja van Pierre dan. Bij de afgekeurde goal van Dessers dacht hij dat Willem Jansen onderuit werd getrokken terwijl het Mike vd Hoorn was.

25 april 2022 om 06:46

Ik vind VdV daar tenminste altijd wel lekker eerlijk in. Die pretendeert niet de complete scoutinglijst van PSV te kennen en alle aankomende talenten op Europees subniveau. Die zegt gewoon hoe gaat het met die Lammers want die deed het eigenlijk nooit zo slecht bij PSV, is dat geen optie?

Beter dan dat gelul dat je van de moeder van de schoonbroer van de zaakwaarnemer zijn kat hebt begrepen dat Luuk misschien wel op een lijstje staat.

Sam Lammers hoef ik sowieso nooit meer in een PSV-shirt te zien. Een matige spits van middenmoot eredivisie-niveau, die toen hij net een beetje aan de bak kwam bij PSV ineens wel erg veel haast kreeg met het maken van "een stap hogerop". Blijf maar lekker weg dan.

Als je Sam Lammers googlet heeft het laatste nieuwsartikel als kop: Lammers gekraakt in Duitsland: 'je speelt met een man minder'. De Duitsers klagen vervolgens over zijn totale gebrek aan inzet. Daar zou ik dus niet aan beginnen. Ik bedoel, als je bij PSV met moeite aanhaakt, dan faalt bij Atalanta; dan alsnog de kans krijgt bij Frankfurt en je niet het snot voor de ogen loopt, ga je dat nooit doen. Lammers heeft op zich wel de kwaliteit, met een fijne techniek, afronding, en tweebenigheid, maar hij heeft dus duidelijk niet de mentaliteit. Wat jammer is, want ik was enorm fan van die jongen.

Wat de andere namen betreft... ik hoop dat we met iets inventievers komen, hoewel Luukinho natuurlijk altijd welkom is. Achteraf ben ik blij dat we Berisha niet gehaald hebben, hoewel hij echt een dijk van een jeugdtoernooi speelde. Die blijkt toch te druistig voor de goal. Hlozek zie ik wel nog steeds zitten. Dat lijkt me een goede PSV spits. 19 miljoen volgens Transfermarkt, maar een spits mag ook best wel wat kosten. Wel met oog op doorverkoop, natuurlijk. En misschien wil Sparta Praag ook wel meedenken met bonussen en doorverkooppercentages.

Hoe dan ook, dit seizoen breekt het ons echt op dat we geen onbetwistbare spits hebben. Teams bouw je van onderop af, maar met de Zahavis en Viniciussen van deze wereld kun je echt niet aankomen als je nog wat wil met PSV. Het moet in ieder geval beter dan dat.

Verder vind ik het onbegrijpelijk dat we de derde(!) zomertransferwindow op rij in zullen gaan met enorm veel werk aan de winkel betreffende de A-selectie. Dat is echt ongekend. Je hebt zaai-, en oogstseizoenen, maar PSV blijft maar zaaien. Waar is het langetermijndenken? Bouw eens iets op, man.

Ach Swaffelay moet weer even PSV op een voetstuk plaatsen.
Volgens mij won Feyenoord dit seizoen met aardige cijfers uit bij PSV dit seizoen en werd PSV in die 2 toernooien waar ze graag willen spelen vrij simpel uitgeschakeld om daarna ook in de conference league ten onder te gaan (waar Feyenoord nog steeds in zit overigens).

Deze gozer doet net alsof het een megastap is om van Feyenoord naar PSV te gaan, maar wat heeft PSV nou gepresteerd de afgelopen jaren? Vrij weinig volgens mij.

25 april 2022 om 12:22

Swaffelay? Ik denk dat je hem verward met Ali B.

Het gaat natuurlijk niet over 1 wedstrijd, maar over de complete competitie, het verwachtingspatroon en de internationale ambities. PSV mikt wat dat betreft gewoon wat hoger en dat zijn ze gezien hun financien ook verplicht. Feyenoord is traditioneel derde. Mikken ook echt veel meer op de Europa League en zijn blij me de conference league. Qua speelstijl zoeken PSV en Feyenoord trouwens wel echt een ander type spits denk ik. Ik zie Weghorst eerder slagen bij Feyenoord (met zn werklust) en Luuk bij PSV (met zn target)

Geen van deze namen is een vooruitgang ten opzichte van Zahavi. Misschien alleen Weghorst maar die acht ik onhaalbaar. Hopelijk komen ze met iets anders.

Nu wil ik best als Feyenoorder best toegeven dat ik Psv nog een (kleine) stap hoger vind, zeker omdat het daar allemaal veel stabieler is gezien over aantal jaren. Het is alleen als je bij Feyenoord goed presteert dat Psv niet echt een interessante volgende stap is. Buiten het feit dat er dan bedragen bijkomen die Psv niet neerlegt, geloof ik niet dat een Kokcu of Sinisterra Psv zouden overwegen.

Het is toch prachtig die Feyenoord fans haha. Geen schaamte.

Als je niet in kunt zien dat Feyenoord en PSV verschillende niveau s zijn, kun je beter korfbal volgen.

Ik lees hier nog dat het argument van "Feyenoord kwam verder in Europa" langs kwam... Haha. Zo serieus moet je het niveau van VZ nemen.

Ik neem aan deze professoren dan nu ook Rayo Vallecano van een hoger niveau dan Barca vinden...lol.

ibi Appelvlaai lult maar wat iit zijn hoofd bij dat NOS

Hij had zelf een tussenstap nodig van PSV naar Valencia

25 april 2022 om 08:28

Deed het toch behoorlijk goed in een van de beste elftallen allertijden. Zonder zijn blessure was hij daar in de toekomst ook van waarde geweest.

Bij psv lijkt het mij op de een of andere manier makkelijker te presteren, geen idee waarom eigenlijk. Voelt toch als minder druk, goede structuur.
Kan mij nog herinneren hoe bart goor echt totaal niet met die randstadse hardheid om kon gaan 😂

Is van wolfswinkel + nog een spits geen optie? Van wolfswinkel maakt zijn goaltjes altijd wel + een jonge speler die de stap naar psv kan maken? Bijv. Zirkzee?

25 april 2022 om 11:22

Zirkzee is ook mijn favoriet. Zijn contract loopt in 2023 af en hij wil volgend jaar spelen. Die wil wel weg bij Bayern en voor €12M denk ik wel dat hij te halen is. Schets hem een plan voor als aanvalsleider de komende twee, drie jaar en dan kan die sportief en financieel een hoop voor je betekenen. Denk dat PSV daarnaast vrijwel zeker Alexis Vega van Chivas overnemen.

Als Afellay dit 10 jaar geleden had gezegd had ik het nog wel gesnapt, toen ging bijv ook Wijnaldum van Feyenoord naar PSV en was dit een stap vooruit. Nu is het echt een kleine stap, PSV kan waarschijnlijk iets meer salaris bieden en sportief zal het er iets beter uit gaan zien ivm voorronde CL. Hij moet wel realistisch blijven.

Hebben ze het over Feyenoord en PSV gehad? Die 3 minuten heb ik dan net gemist van Studio Ajax

Hoor hem dan.. Hoezo er spreekt hier n PSV supporter?? De stap naar PSV is te groot, vind 'm beter bij Feyenoord passen.. Haha hou op Ibi.. PSV, Feyenoord, dat scheelt niet zoveel als je mij, of iedere andere objectieve voetbalfan (lees: Geen PSV fans) vraagt.

25 april 2022 om 10:17

*correctie (lees: Geen PSV of Feyenoord fans) lijkt mij het meest objectieve als het over het verschil van die twee clubs gaat hè. Persoonlijk vind ik het gat tussen Feyenoord en PSV ook niet zo groot. Aan de andere kant vind ik dat het gat tussen Ajax en PSV dan ook wel weer meevallen (word vaak ook op overdreven)

Heerlijke reacties al gelezen hier, alleen maar gezelligheid. als hij eerst naar Feyenoord gaat en erdan 30 maakt in alleen de competitie al. dan is hij voor ons niet meer te betalen denk ik. dus we kunnen hem gewoon beter gelijk halen en gewooon het gokje wagen.

Ik snap al dat gejubel over Strand Larsen ook niet. Aardige spits voor een middenmoter die misschien ook een subtopper aankan, maar meer ook niet. Ik begrijp trouwens ook niet waarom men zo negatief is over Zahavi. Dat vind ik toch echt een van de betere PSV-ers.

25 april 2022 om 11:20

Dat eerste ben ik met je eens. Maar Zahavi uberhaupt een goede speler noemen vind ik merkwaardig. Hij schiet ze er nu regelmatig in, maar verder heb je werkelijk niets aan hem. Lage handelingssnelheid, matige techniek en zo traag als Jhonny van de Burger King. Vind het echt een gotspe dat een spits van dat kaliber - twee zelfs, Vinicius idem dito - bij PSV speelt.

Die namen... PSV wil toch CL spelen? Hoe kom je er dan op om te veronderstellen dat Jens Odgaard je daarbij gaat helpen. De heren aan tafel denken al net zo kortzichtig als PSV zelf. Waarom moet het altijd bord-op-schoot of tappen uit het bekende vaatje. Sam Lammers bijvoorbeeld. Hoezo zou je hem een tweede kans geven? PSV is een jaar lang door die jongen aan het lijntje gehouden, terwijl ze hem na zijn lange blessure graag eerste spits wilden maken. Hij had toen nog niets bewezen op niveau, maar haalde zijn neus op. En dan ga je hem vervolgens terugnemen nadat hij onderhand wel heeft aangetoond regelrechte middelmaat te zijn?

En ook Strand Larsen vind ik een slappe suggestie. Die moet lekker naar Verona of Bologna gaan ofzo. Dat is toch speler die je in de Nederlandse top ziet vlammen?

Affelay is niet goed bij zijn hoofd... Snap het wel vanwege zijn PSV verleden maar het verschil tussen Feyenoord en PSV is niet meer zo heel groot. Ik denk zelfs dat hoewel PSV meer centjes heeft Feyenoord de grotere club is. PSV zou er goed aan doen L. de Jong terug te halen, bakken ervaring en weet wat en hoe het is voor PSV te spelen. Een goede keeper zou trouwens ook niet verkeerd zijn.
Verder niet teveel waarde aan hechten wat hij uitkraamt.. komt meestal niet veel zinnigs uit.

Weghost of De Jong: lood om oudijzer. Maakt geen hol uit wie van de twee je neemt want het zijn qua speelwijzen precies dezelfde spelers. Dan zou Luuk logischer zijn voor PSV, omdat hij daar alles al kent. Ik zou eerder buiten de eredivisie gaan rondneuzen naar leuke talenten. Mexico (waar Janssen volgens mij ook nog speelt; maar ik kan het mis hebben) is ook een land waar PSV wel succes in heeft.

Feyenoord moet ook meer kijken naar spelers met restwaarde. Weghorst en De Jong ga je allebei niet meer kunnen verkopen. Als je geld wil genereren, schiet dat niet op. Larsson zal momenteel al flink aan de prijs zitten. En Lammers volg ik niet

25 april 2022 om 17:47

Als we Wout kunnen kopen dan zou ik voor Wout kiezen denk ik, als we dat niet kunnen dan gwn Luuk halen.

Eerst naar Feyenoord? En daarna dan naar PSV? Berghuis van Feyenoord naar Ajax kon nog nét, maar er zijn volgens mij vrij weinig spelers die een tussenstap naar Feyenoord zetten en vervolgens een stap naar PSV als ultieme stap hogerop zien...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren