Beladen transfergerucht krijgt vorm: Danilo ‘waarschijnlijk' naar Feyenoord

Dinsdag, 10 mei 2022 om 07:40Tom Rofekamp • Laatste update: 07:43

Danilo maakt komende zomer naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar Feyenoord, zo bevestigt Feyenoord Transfermarkt dinsdagochtend. Het doorgaans betrouwbare medium zegt 'de eerste interne bevestiging' van dat nieuws te hebben gekregen. De 23-jarige spits van Ajax loopt eind juni uit zijn contract in Amsterdam en is dan transfervrij op te pikken. Begin april werd al duidelijk dat Feyenoord mikte op de uiterst pikante overstap, wat toentertijd door meerdere bronnen werd bevestigd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

165 reacties (laatste reactie door tornado72)

En Feyenoord gaat gewoon verder met pure middelmaat halen

10 mei 2022 om 07:47

Ja klopt net als Dessers. Maken ze weer dezelfde fout als afgelopen zomer. Alsof dit soort jongens ooit wedstrijden voor je winnen. En in Europa hoef je al helemaal niet aan te komen met dit soort jongens.

10 mei 2022 om 08:48

Toch is Dessers ook een godswonder, of niet? Gehuurd op het laatste moment, als soort wanhoopsactie, nadat hij niet geslaagd is bij FC Utrecht en Heracles Almelo. Ik zou er vooraf ook geen stuiver voor hebben gegeven en vraag me af hoe lang hij dit kan laten zien.

10 mei 2022 om 09:00

Dessers niet geslaagd bij Heracles... Wat moet een spits van Heracles nog meer doen om te slagen dan topscorer worden van de Eredivisie?

10 mei 2022 om 09:52

Dessers, Guidetti en Pelle waren allemaal niemendalletjes, maar bloeide op bij Feyenoord. Ben wel benieuwd of dit weer goed gaat uitpakken.

10 mei 2022 om 09:57

Niet geslaagd bij Heracles zegt ie. Kerel, verwijder deze reactie even heel snel want je zet jezelf behoorlijk voor lul.

10 mei 2022 om 10:39

Niet geslaagd bij Heracles is natuurlijk een domme opmerking, maar 15 treffertjes maken daar is natuurlijk niet heel imposant. Wat dat betreft zijn er talloze spitsen die ongeveer rond de 10-15 treffers per seizoen maken in de Eredivisie en veel te slecht zijn voor Feyenoord.

10 mei 2022 om 10:50

Excuses, een mens kan er naast zitten.(en zet zich daarbij dus blijkbaar behoorlijk voor lul). En nee, ik verwijder mijn reactie niet, omdat ik er toevallig een keer naast zit.

Dan nog heeft Dessers in het seizoen voor hij naar Feyenoord kwam 4 keer gescoord in 28 wedstrijden in Belgiã«, en heeft het daarvoor niet laten zien bij Utrecht. Je gaat me niet vertellen dat het van Feyenoord zo'n zekerheidje was, omdat hij bij Heracles 15 keer gescoord heeft. Het was een transfer op het laatste moment omdat diverse eerdere opties afhaakten en Feyenoord geen geld heeft. Dat het zo goed uitpakte had niemand van tevoren verwacht.

10 mei 2022 om 10:55

Vijftien treffers in 26 wedstrijden ja, want toen stopte het seizoen. Hij had nog acht wedstrijden te gaan. Met je eens dat dat niet alles zegt, want pak 'm beet Mahi en Armenteros hebben ook wel zo'n jaar gehad. Maar hij deed het daar erg goed

10 mei 2022 om 11:39

Oke vooruit, geeft niet ik zit er zelf ook wel eens naast. Excuses voor de ietwat dramatische reactie. In geval van Dessers zag ik het toevallig wel zitten bij Feyenoord juist omdat ik hem bij Heracles heel erg goed gevolgd heb en ik echt onder de indruk was van zijn snelheid, kracht, tweebenigheid en energie die hij in een wedstrijd gooit. Danilo zie ik wat dat betreft echt een stuk minder zitten, die is waarschijnlijk qua talent beter maar is ook behoorlijk lui, daar moet echt heel wat meer pit in wil hij gaan slagen bij Feyenoord.

10 mei 2022 om 12:12

Arne Slot wilden hem destijds al naar Alkmaar halen, maar Dessers koos voor de club die hij als klein kind al supporterde en ook nog eens keer uit zijn geboorteland.

Dat Dessers de eerste seizoenshelft nog geen basisspeler was heeft Slot haarfijn uitgelegd.

10 mei 2022 om 15:06

Kijk jij wel voetbal jongen?

10 mei 2022 om 07:47

Heeft bij Twente toch redelijk wat gescoord, ik denk dat feyenoord hier een goed gokje neemt.

10 mei 2022 om 07:54

Helemaal met je eens. Maar je kunt, qua kwaliteit, beter Danilo gratis halen dan Dessers voor 4 miljoen. Alleen Dessers werkt wel harder en dat wordt gewaardeert door het Feijenoord publiek. Als Twente fan heb ik bij Danilo hele dubbele gevoelens. In de eerste seizoenshelft speelde hij fantastisch. Echter toen Cerny geblesseerd raakte was het volledig over. De 2e seizoenshelft was hij een verschrikkelijke bron van ergernis door zijn lamlendige instelling. Maar hoe dan ook Dessers of Danilo zijn beiden spitsen voor de nummers 6 t/m 9 van de ranglijst. Feijenoord fans zullen wel over me heen vallen omdat hij het goed doet op dit moment maar die komen er ook nog wel achter.

10 mei 2022 om 08:49

Doe mij dan maar Dessers voor vier miljoen. Vind Danilo altijd zo'n lijzig mannetje. Kan aardig voetballen en heeft het bij Twente een tijdje goed gedaan, maar ik twijfel zelfs of je hier nou effectief meer aan zal hebben dan aan Bozenik

10 mei 2022 om 09:06

Vind Danilo wel een wezenlijk ander type. Kan ook veel meer leunen op extra snelheid tov Bozenik en beweegt ook wel wat makkelijker. Bozenik is veel meer de sterke spits.

10 mei 2022 om 09:12

Als Linssen inderdaad vertrekt moet Feyenoord 2 spitsen halen. Dus Danilo en Dessers is denk ik de beste optie

10 mei 2022 om 09:13

Ik denk dat hij nuttiger zal zijn dan Bozenik, die al moeite heeft in de 2. Bundesliga. Hij is gratis, jong, kent de competitie, heeft al de nodige ervaring, en heeft al laten zien dat hij neusje voor de goal heeft. Risico is gewoon heel laag met hem en de return kan juist best goed zijn. Even de sentiment opzij zetten tussen Ajax en Feyenoord, want als de interesse wederzijds is, dan zal ik het doen.

10 mei 2022 om 10:00

Grun, je doet alsof de 2. Bundesliga niks voorstelt, maar ik denk dat het niveau daar minimaal gelijkwaardig is aan de Eredivisie 6 t/m 18.

10 mei 2022 om 10:03

Ik betwijfel of Danilo wél zou spelen in de 2. Bundesliga en dat neusje voor de goal heeft Bozenik ook. Het sentiment maakt me niet uit, het lijkt me gewoon geen versterking

10 mei 2022 om 10:07

Zeker, maar de keren dat ik Danilo heb zien spelen had ik niet het idee dat hij veel energie in de wedstrijd legt, zoals Linssen en Dessers dat wel doen. Bozenik doet dat wel en schiet de ballen er ook in. Dat hij technisch minder en minder mobiel is vind ik dan minder relevant

10 mei 2022 om 10:17

@bobiku29 - Hij gaat wellicht geen Terodde cijfers behalen (29 goals dit seizoen), maar ik denk dat hij wel de dubbele cijfers haalt. In ieder geval meer goals dan wat Bozenik heeft gemaakt bij Fortuna at the moment. Vind dat Bozenik wel iets te weinig dat neusje voor de goal heeft laten zien. Anders zal die ook niet gepasseerd worden door Advocaat, Slot en Thioune (huidige trainer van Fortuna). Ik zal als club zijnde het verlies opnemen en hem proberen te verkopen.

10 mei 2022 om 10:20

@jeroenb93 - Was niet de bedoeling om denigrerend over te komen, maar Henk Veerman en John Verhoek (dit seizoen 17 goals bij Rostock) halen betere cijfers dan Bozenik in de 2. Bundesliga. Zegt toch wel redelijk over de kwaliteit van Bozenik denk ik?

10 mei 2022 om 10:27

Ik vind dat wel meevallen. Bozenik kwam in de winterstop van 19-20 en scoorde in zijn eerste maand twee keer de winnende goal. Speelde uit tegen PSV ook een prima wedstrijd. Toen stopte het seizoen wegens corona, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen deed hij het weer vrij goed. Toen heerste het gevoel dat hij eerste spits zou moeten zijn en boven Jorgensen verkozen zou moeten worden. Daarna raakte hij zwaar geblesseerd. Toen hij weer terug was, speelde hij een paar slechte wedstrijden. Hij moest als spits echter op de middellijn staan omdat dat team zelfs thuis tegen Emmen en Fortuna inzakte. Nu kwam hij vrij laat in de zomer bij Düsseldorf en heeft hij als concurrenten Hennings en Ginczek. Geen toppers, maar ervaren en gerespecteerde spitsen in de 2. Bundesliga

10 mei 2022 om 10:30

Bozenik schiet helemaal niet zo makkelijk de ballen erin kijk maar naar zijn cijfers. Zou bij twente echt niet in de buurt komen van wat Danilo daar presteerde.

10 mei 2022 om 07:54

Als je al geen eens 4 miljoen op kunt (of wilt) hoesten voor Dessers met een bijbehorend salaris, dan wordt het natuurlijk een lastig verhaal om de echte pareltjes aan te trekken.

Dan moet je het nou eenmaal van dit soort gasten hebben, en hopen dat alles een seizoen lang op zijn plek valt. Zoals in 2017, en zoals dit seizoen.

10 mei 2022 om 08:18

Wie zegt dat ze niet voor Dessers willen gaan? En het is geen kwestie van kunnen, Feyenoord gaat dat prima kunnen betalen, maar de vraag is vooral of Dessers dát waard is. En dat is een terechte twijfel

10 mei 2022 om 08:29

@mangalista, terechte twijfel?

Een speler die 123 minuten in de competitie en 67 minuten in Europa nodig heeft om te scoren twijfel je aan, terwijl je iemand die 1 keer in de 169 minuten in de competitie scoort en 1 keer in de 158 in Europa, in de basis hebt staan.

Dessers heeft wel zo ongelofelijk veel belanrijke doelpunten gemaakt voor Feyenoord (en voor Ajax), Je gaat nooit iemand halen voor 4 miljoen met zulke cijfers.

10 mei 2022 om 08:33

Ja, je ziet ook zijn voetballende kwaliteiten en daarvan ben ik niet zo wild. Maar gezien zijn statistieken is 4 miljoen zeker marktconform.

10 mei 2022 om 08:34

Zou Dessers kopen heeft het meer dan goed gedaan, en 4 miljoen voor zo'n spits is een koopje.

10 mei 2022 om 09:05

‘Eendagsvlieg’ Jorgensen had ook hele mooie cijfers zijn eerste seizoen, zo mooi dat je er 20 miljoen voor kon vangen.
Hij heb het vervolgens nooit meer kunnen evenaren.

Staar je niet blind op de mooie cijfers van 1 seizoen.
Er zijn zat spelers die in hun carrière 1 seizoen een uitschieter hadden en vervolgens overal mislukte.
Dan is 4 miljoen een duur gokje.

10 mei 2022 om 09:06

Van Haller krijg je voetballend gezien bij tijd en wijlen brandend maagzuur, maar hij pikte zijn doelpunten wel mee vanwege de nodige kwaliteit om hem heen.

Iets dergelijks kun je bij Feyenoord met Dessers erbij ook bewerkstelligen. Laat Dessers maar vooral oorlog maken in de 16 van de tegenstander, zolang hij maar voldoende aanvoer krijgt.

10 mei 2022 om 09:15

Je kan ook een seizoen boven jezelf uitstijgen en dan is 4 miljoen gewoon veel geld. Hij is voetballend vrij matig en je moet ook kijken wat er overblijft aan aanvoer. Als je bepalende spelers weggaan heb je meer behoefte aan iemand die zelf wat kan creëren. Danilo lijkt mij eerder de opvolger van Linssen ipv Dessers. Ik snap die twijfel wel.

10 mei 2022 om 11:18

"dit soort gasten"?? Je doet net of Danilo een krentenbol is. Hij komt voor Ajax mss tekort maar is bij elke andere eredivisieclub muv PSV gewoon basisspeler hoor. En transfervrij al helemaal een prima optie voor Fnrd.

10 mei 2022 om 12:18

Als elke club nou eens over een glazen bol zou beschikken! Jörgensen is daarna geblesseerd geraakt en bleef tobben met blessures. Kan je totaal niet vergelijken met een Alves en die gast van NEC.

10 mei 2022 om 08:50

Ja ik snap ook niet waarom ze die 4 miljoen nou zo'n flinke prijskaartje noemen. Er is geen enkele andere spits in de wereld die je voor 4 miljoen kan halen na zo'n seizoen. Ik weet zeker dat ze in België hopen dat feyenoord hem niet koopt dan kunnen ze hem daar zo voor 15 verkopen.Ik lees hieronder over Danilo ook rare reacties ja maar hij heeft bij Twente ook gescoord. Een half jaartje heeft hij doelpunten gemaakt daarna was het helemaal weg. Kijk wat dessers heel dit seizoen al doet die heeft die 4 miljoen eigenhandig al verdiend in Europa. Maarja ik krijg nu met Danilo een beetje een charisteas gevoel.

10 mei 2022 om 09:02

Trauner Aursnes en Dessers werden voor dit seizoen ook gezien als pure middelmaat. Al met al vallen die reuze mee en presteren ver boven middelmaat.
Feyenoord heeft niet het budget om "zekerheidjes" aan te trekken zover "zekerheidjes" bestaan natuurlijk.

10 mei 2022 om 11:42

Aursnes middelmaat? Nee hoor. De andere twee zeker. En ze vielen niet 'reuze mee', altijd dat neerpraten van Feyenoord-spelers. Trauner is de beste CV van de eredivisie. En het is niet close. Kijk de cijfers er maar op na. Aursnes was daarnaast volgens velen al 2 jaar de beste speler van de Noorse competitie. Niet niveau eredivisie maar echt niet 'pure middelmaat'. Kijk eerst eens wedstrijden van Feyenoord voordat je maar wat roept.

13 mei 2022 om 08:59

Lezen is schijnbaar niet je sterkste punt?
Voor het seizoen werden Aurnes en Trauner en Desser door de zogenaamde "kenners" als middelmaat neergezet, ik zeg niet dat ze het ook werkelijk waren.
Ik snap wel dat de verwachtingen niet al te hoog waren. Alle drie zijn niet heel erg jong en hebben niet te veel interlands gespeeld voor hun land.

Ik kijk alle wedstrijden van Feyenoord en alle drie doen ze het gewoon erg goed.

Eerst even goed lezen voordat je reageert.

10 mei 2022 om 09:11

@jacco89,je probeert een beetje populair te doen met deze uitspraak. welke aankoop van afgelopen zomer was volgens jou pure middelmaat?
Er is nu een visie en men scout spelers die binnen die visie passen. Met een kleine portemonnee kan je niet overal miljoenen voor uitgeven en dan zijn dit soort transfervrije interessant.

10 mei 2022 om 09:18

Laat het maar aan Slot over om het uiterste uit hem te halen. Dessers ook vastleggen en het ziet er weer wat beter uit voor volgend seizoen.

10 mei 2022 om 09:24

Verder met pure middelmaat halen? Pedersen, Trauner, Aursnes en Dessers zijn ook pure middelmaat? Alireza en Walemark laten nog te weinig zien maar de andere 4 zijn gewoon topaankopen gebleken. Dus hoezo pure middelmaat?

10 mei 2022 om 09:58

Dit is juist een slimme zet, nooit echt een kans gehad bij Ajax. Hij is ook nog eens transfervrij, juist een goede zet. Bij Feyenoord krijgt hij een kans en kan die het laten zien.

10 mei 2022 om 10:01

@Jacco89…..Want jij denkt dat ze haller achtige praktijken uit kunnen halen bij Feyenoord? Dit is juist een goede zet. Dessers vond ook niemand goed…..kijk nu eens.

10 mei 2022 om 10:08

Ajax ook. ze willen Schreuder
Feyenoord haalt misschien in jouw ogen middelmaat, maar met een trainer die ze laat uitgroeien tot top.
Ik vind het overigens alles behalve - beladen-. Gewoon een werknemer die naar een andere werkgever gaat. Wie je ook bent hoe goed je ook bent
Griezman ging van A naar B
Messi ging van B naar P (wetende hoe de leiding van P en B tegenover elkaar stonden/staan)

10 mei 2022 om 11:20

Dat kun jij wel vinden, maar de meeste fans denken daar anders over. Kijk naar de transfers van Berghuis en Pröpper.

10 mei 2022 om 12:01

Er zijn veel voorbeelden, maar kijk eens hoe Wijnaldum naar Psv ging
Of nog langer geleden, Rijkaard naar Psv (voor een stereo toren)
Mensen denken dat spelers hun bezit zijn. Het wordt bovendien opgeklopt en gevoed door de media. Die willen het nieuws brengen en het liefste als eerste; dat verkoopt

10 mei 2022 om 12:23

De transfer van Wijnaldum werd nog redelijk geaccepteerd. Die kon men nog wel begrijpen. De transfer van Fer en de manier hoe, daar had men in Rotterdam en omgeving veel meer moeite mee.

10 mei 2022 om 15:13

Danillo is geen middelmaat krijg alleen geen kans bij ajax.ook wil ajax hem houden maar hij wil zelf niet blijven

10 mei 2022 om 17:49

Verder?? Trauner, Pedersen, Dessers, Aursnes....verklaar je nader zou ik zeggen...

Oei. Sterkte ermee in Rotterdam. Een speler kan onder andere omstandigheden natuurlijk ineens weer opbloeien, maar naar mijn mening heeft Danilo niet het niveau voor Ajax, PSV of Feyenoord.

10 mei 2022 om 07:49

Vervanger voor Linssen, gratis op te pikken. Lood om oud ijzer denk ik dan. Ze halen hem echt niet als dé spits van Feyenoord.

10 mei 2022 om 07:53

En heeft bij Twente laten zien dat hij weldegelijk kan scoren. Schiet hij er bij Feyenoord 15+ in in de Eredivisie, dan is het een prachtige transfervrije gok.

10 mei 2022 om 07:56

Ben toch wel benieuwd wat er met Danilo besproken zou zijn. Die gaat echt niet nog een jaar op de bank zitten, die wil aan spelen toekomen.

10 mei 2022 om 08:04

@SilverFront. Ik denk dat Feyenoord hem heeft gezegd dat hij sowieso bij de eerste 2 spitsen zit. Er zal vanuit worden gegaan dat Linssen weggaat en dat Feyenoord een seizoen gaat krijgen van 45-50 wedstrijden (Eredivisie, beker, Europa) en dat hij dus voldoende speeltijd gaat krijgen.

10 mei 2022 om 08:48

@silverfront ik denk dat hem een kans beloofd is. Heeft natuurlijk niet bijzondere concurrentie, ook al prikt Dessers er nu geregeld 1 in.

Danilo heeft te horen gekregen wie zn concurrenten zijn en denkt waarschijnlijk: als ik mn niveau haal, dan speel ik.

Of hij daar gelijk in heeft moet blijken

10 mei 2022 om 17:11

Ik denk dat ze dessers als voorbeeld nemen en zeggen: ookal begin je als 2 spits je krijgt elke wedstrijd wel tijd, laat je het zien, dan kan je zo basisspeler zijn. Zat westrijden dus ook zat kans op minuten, de rest is aan hem zelf.

10 mei 2022 om 08:15

Ajax en Psv waarschijnlijk niet nee, maar feyenoord is toch een niveautje lager. Ik zie hem daar wel slagen, is ook meer het spel wat hem ligt.

10 mei 2022 om 08:30

Heeft bij Twente laten zien dat hij bij de subtop echt wel mee kan. Dus misschien kan hij ook wel bij Feyenoord aanhaken. In de kleine ruimte heeft hij ook wel wat moeite. Bij Feyenoord krijgt hij waarschijnlijk wel meer ruimte dus het zou zo maar eens een succesje kunnen worden. Transfervrij is sowieso mooi, maar pikant zou ik het niet willen noemen. Het is niet alsof de sterspeler van Ajax naar Feyenoord gaat. Het is een speler die op plek 18-20 in de selectie zit. Het is hem gegund.

10 mei 2022 om 08:53

Hoe krijgt een spits bij Feyenoord ruimte?

10 mei 2022 om 09:05

Door een team wat continu doorjaagt en de tegenstander onderdruk zet waardoor de tegenstander fouten gaat maken en er dus ruimte ontstaat. Linssen is nou ook niet bepaald een type Messi maar die heeft er toch inmiddels 14 ingelegd, niet slecht voor iemand die het moet hebben van hard werken en rennen en vliegen.

10 mei 2022 om 09:16

Ajax is een niveautje hoger, ook dan PSV. PSV schat ik niet veel hoger meer in dan Feyenoord hoor. Het verschil in punten is dan wel 7 punten, maar in de onderlinge ontmoetingen hebben we ruim gewonnen en met een half fit elftal gelijk gespeeld. Ik verwacht dat we PSV komend seizoen voorbij kunnen gaan nu er bij ons eindelijk fatsoenlijk beleid is.

10 mei 2022 om 09:19

Dit kon ik weer niet laten;
Niveautje lager maar toch 2 rondes verder komen dan PSV in dezelfde beker toernooi.

Ajax is enige club uit eredivisie die boven uitsteekt.

Ontopic:

Je weet het maar nooit, nu met Dessers voorheen met Pelle. Vele twijfels

10 mei 2022 om 09:37

Kijk ook ff aan welke kant jullie zitten in datzelfde toernooi. Leuk dat ESPN leicester naar beneden praat en Marseille sterk maakt, is ook gwn een goede ploeg. Maar Marseille had niet een bank met 3 watervlugge aanvallers die voor 70-80 miljoen zijn gekocht. En dat zijn alleen de 3 aanvallers die toen in vielen. Roma dat meer dan 100 miljoen heeft uitgegeven.

10 mei 2022 om 09:55

Leicester is ook geen geweldige team. Ook toen heeft PSV op het allerlaatste moment laten zitten. Die uitgave wat jij aangeeft heeft Spurs ook gedaan. Waarom Spurs omdat Vitesse er ook van won. Het zegt allemaal niks.

10 mei 2022 om 10:18

@JustPSV: Dit klinkt een beetje als een coping mechanism. Leicester staat 14e in Engeland. Kun je wel doen alsof het uitmaakt dat Leicester te veel betaald heeft voor hun aanvallers, maar uiteindelijk staat Marseille tweede in Frankrijk en loopt de ploeg beter.

Wat heb je aan drie aanvallers van 70 miljoen als die het hele seizoen al niet presteren?

10 mei 2022 om 11:45

Ik vind Feyenoord helemaal geen niveautje lager dan PSV op het moment. Niet qua materiaal, niet qua spel, niet qua club. Maar goed. Men loopt altijd achter mbt Feyenoord en haar spelers op waarde schatten. Je ziet het volgend jaar wel

10 mei 2022 om 13:06

Linssen schoot er bij Vitesse ook zoveel in. Rochus zegt dat Danilo in de kleine ruimte moeite heeft, maar bij Feyenoord heb je op de helft van de tegenstander minder ruimte

10 mei 2022 om 13:47

Bij Ajax meer ruime als bij Feyenoord? Ajax heeft meer balbezit algemeen, meer balbezit op de helft van de tegenstander en meer balbezit en balcontacten in de 16 van de tegenstander. Allemaal indicaties dat de ruimte voor een spits van Ajax minder is dan die van Feyenoord. Hoe onderbouw jij dat een spits van Feyenoord minder ruimte krijgt dan een spits van Ajax?

10 mei 2022 om 15:19

feyenoord is gelijkwaardig aan psv.psv win de beker en wij spelen een europese finale waar psv te kort voor kwam.gaat dit beleid onder arnessen zo door is feyenoord over 2 jaar weer terug aan de top.waarom ze denken dat psv een stap hoger is begrijp ik niet.ze betalen daar beter maar kwa voetbal en kwa team is feyenoord beter al staan ze 7 punten voor

10 mei 2022 om 16:43

Oh vergeleken met Ajax. Excuses, dacht dat het vergeleken met Twente was 😉

10 mei 2022 om 09:20

Waarom is hij niet van het niveau, oftewel in welke aspecten mist hij kwaliteit? Want hij heeft niet veel gespeeld met een Haller en Brobbey voor zich. Ik laat me graag informeren over de kwaliteiten van Danilo.

10 mei 2022 om 10:14

Hoewel het schaarse momenten waren, zijn er best wat momenten te noemen dat Danilo een (zeer) grote kans kreeg en deze niet benutte. Mensen blijven terug kijken naar het seizoen dat hij voor Twente veel scoorde, echter wordt er snel vergeten dat dat ook maar 1 seizoenshelft was. Maar goed, misschien is het enkel mijn mening: ik zie in hem gewoon niet de geschikte spits voor Feyenoord. Maar wie weet legt hij er straks gewoon 25 in.

10 mei 2022 om 11:26

Maar die momenten heeft Brobbey ook. Dat hij grote kansen mist. Haller idem.
Je kan spelers die geen vertrouwen en genoeg speelminuten krijgen niet beoordelen op die paar optredens. Misschien past Danilo perfect bij Feyenoord. We kennen allemaal Pelle en Guidetti nog. Best wel middelmaat maar bij Feyenoord gingen ze als een trein. Vertrouwen geven en dan zien wat er uit komt. Ik gun het die jongen van harte.

10 mei 2022 om 11:59

@soccerfan, lijkt mij ook. Het is te makkelijk om hem als 'niet goed genoeg' te bestempelen als hij geen kansen en vertrouwen krijgt. Ik denk dat het, mede door het transfervrije, een goede zet is voor zowel Feyenoord als Danilo.

Prima aanwinst. Als Dessers dan alsnog komt heb je een goede invaller. Dit zal dan de vervanger van Linssen worden. En het kost ook nog eens niets.

Prima spits voor Feyenoord denk ik! Hij kan echt wel ballen, alleen de pech dat hij 2 kanonnen voor zich heeft… succes bij Feyenoord

10 mei 2022 om 08:49

nou niet alleen 2 kanonnen voor zich, bij Ajax komt ie ook gewoon niet uit de verf.
Dus een andere omgeving met iets ander spel kan wonderen verrichten. K ben benieuwd.

Prima toch? Moet kunnen.

Zo beladen vind ik dit niet. Jongen komt te kort voor Ajax, kan subtop wel mee (Twente toen). Dan is de gok die Feyenoord die hiermee gratis neemt wel begrijpelijk.

10 mei 2022 om 08:51

tja is natuurlijk ook helemaal niks beladen aan.
Maar de pers maakt er weer een sensatie verhaal van. Dan heb je altijd een paar idioten bij Feyenoord en Ajax op de tribune die gaan lopen schuimbekken en je hebt een beladen transfer.

t is triest maar wel realiteit.

Jongen is altijd volkomen keurig geweest naar Ajax, loopt ook niet te zeuren over geen eerlijke kans en zo.
Krijgt nu de kans bij Feyenoord, nou geweldig toch. Ik wens hem succes.

Prima toch, heeft zich nooit negatief uitgelaten of zich vervelend gedragen. Gun hem vooral speeltijd, bij wie dat is maakt niet echt uit. Veel succes 😎

Leuk en aardig allemaal, maar als Feijenoord zijnde zou ik eerder vol voor Dessers gaan die zich ondertussen toch wel bewezen heeft ipv een Danilo die al jaren bewijst het niveau niet aan te kunnen.

10 mei 2022 om 07:51

Je moet ook iemand achter Dessers hebben. Hij is daarvoor een goedkope optie. Linssen vertrekt waarschijnlijk en dat zal geen grote prijs opleveren, niet meer dan 2-3 miljoen verwacht ik. Met de middelen die Feyenoord heeft zul je toch creatief daarvoor moeten zijn.

10 mei 2022 om 07:53

Dessers willen ze volgens mij ook voor gaan. Danilo zal dan de nieuwe Linssen worden. Tweede spits dus. En dat lijkt mij prima

10 mei 2022 om 07:54

@CampNou84. Er kan nog steeds geprobeerd worden Dessers te halen. Danilo is transfervrij.

10 mei 2022 om 08:13

Als ze vandaag aangeven dat Dessers zal worden gekocht, dan weet Danilo dat hij weer voor tweede viool wordt gehaald. Dus ik denk dat Feijenoord eerst Danilo wil vastleggen, en daarna pas het bedrag voor Dessers op tafel gaat leggen.

Hij mag van mij komen als tweede spits volgend jaar, zolang Dessers maar komt 😁.

Nou nou, beladen is het volgens mij niet echt. De transfer van Berguis noem ik beladen, denk dat niemand wakker ligt van deze transfer.

Dus van de bank van Ajax naar de bank van Feyenoord? Zelfs als Feyenoorder begrijp ik dit niet

10 mei 2022 om 07:54

Gratis vervanger voor Linssen die waarschijnlijk naar Japan vertrekt. Zal niet als 1e spits gehaald worden.

'uiterst pikant' valt ook wel mee, hier ligt volgens mij echt helemaal niemand wakker van in Rotterdam of Amsterdam

10 mei 2022 om 10:36

Klopt, dit boeit niemand. Als die jongen verder wil ballen in Rotterdam-zuid, dan wens ik hem alle succes.

Leuke spits, weet niet of hij dat voor feyenoord ook gaat zijn. Ziet er een beetje uit als b garnituur, al doet de b garnituur het vaak goed bij feyenoord en worden het toch helden. Dus het kan zomaar wat worden, maar hoe zit het met dessers dan? Gaan ze ajax de titel bezorgen, gaan ze nu ook hun b garnituur halen?! Nee geintje, denk wel een prima aankoop maar hoop wel dat ze dessers nog kunnen halen. Die hoort in de kuip.

Geen problemen mee als Danilo naar Feyenoord gaat. Het is gewoon een prima spits die met zeker wel dodelijk is voor het goal. Feyenoord heeft een spits nodig en hij is transfervrij. Gewoon een prima oplossing voor Feyenoord.
Nu maar kijken of hij echt het niveau kan halen. Uiteindelijk bij Ajax toch wel iets tegen gevallen, maar hij kan wel iets.

Prima toch. Vind het geen hoogvlieger, en niet iemand die je sterker maakt vanaf de bank, maar hij is vrij all-round en heeft een interessante nationaliteit natuurlijk. En zoveel minder dan Dessers vind ik hem niet eens trouwens. Succes daar!

Transfervrij en heeft bij Twente bewezen weldegelijk te kunnen scoren. Hopelijk kan Feyenoord Dessers overnemen en dan is de spits positie prima bezet.

10 mei 2022 om 07:49

Bij Twente zaten er wel veel pingels tussen. Neemt niet weg dat hij wel koel voor de goal is.

10 mei 2022 om 07:56

Ook die moeten wel worden gescoord. Daarnaast zal de aanvoer bij Feyenoord meer zijn dan bij Twente, dus krijgt hij ook meer kansen.

Kwalitatief niet wat we moeten willen voor de basis, maar goed, een speler kan bij een andere club goed opbloeien. Of minder worden -> xie Berghuis😜. Een reservespits zal ook nodig zijn omdat Linssen zich waarschijnlijk laat verleiden door een Japans avontuur.

10 mei 2022 om 07:52

Ik denk dat Berghuis iets is afgezwakt verder in het seizoen maar was wel degelijk van meerwaarde voor het kampioenschap prima gespeeld eerste seizoenshelft

10 mei 2022 om 08:56

Voornamelijk omdat hij weer op rechtsbuiten is gegooid.

10 mei 2022 om 21:06

Hij heeft zeker zijn bijdrage gehad. Laatste maanden gaat het toch een stukje minder, daar doelde ik op.

En nu kijken hoe de Feyenoorders hierop reageren als deze overstap van hun aartsvijand naar hun cluppie wel doorgaat en of het nu ook zo beladen is maar denk dat ze het nu wel aanvaarden en doodsbedreigingen zullen achterwege laten als het in hun voordeel is.

10 mei 2022 om 08:24

@dreetje888. Ondanks dat die bedreigingen van de zotte waren, kun je deze eventuele overstap niet vergelijken met de stap die Berghuis nam. Berghuis was aanvoerder en het gezicht van Feyenoord. Dat is vergelijkbaar met een overstap van Tadic naar Feyenoord. De stap van Danilo is meer te vergelijken met bijvoorbeeld Bozenik naar Ajax. Niemand bij Feyenoord die daar moeite mee zou hebben. Zonder de bedreigingen aan het adres van Berghuis goed te praten, zijn de emoties en sentimenten bij deze transfers volledig verschillend.

10 mei 2022 om 08:53

@trissy Berghuis was gewoon een speler met al een hele rits clubs achter zn naam, niet een jongen van Feyeenoord of zo, dus dat was ook aanstellerij om niks.

Maar goed...bij Ajax zitten er ook een paar op de tribune die net zo spastisch kunnen reageren.

10 mei 2022 om 09:22

Appels met Peren. Je kan dan beter Vermeer als voorbeeld nemen, daarvan hing een pop aan een galg en waren de verwensingen uit Amsterdam ook niet mals.

10 mei 2022 om 11:30

En hoeveel mensen zaten er achter die pop actie? Was dat 1 of een hele groep? 99% van de Ajacieden vonden dat gewoon een trieste actie hoor

10 mei 2022 om 12:55

@soccerfan, dat is het punt toch ook. Domme Dreetje probeert hier een punt te maken, maar 99% van de Feyenoorders vond de bedreigingen richting Berghuis ook een trieste actie. Vergelijkbare trieste gevallen en behoorlijk flauw van Dreetje om daar nu over te beginnen

Beladen.... Poeh poeh

Een beladen overstap kan ik dit niet noemen. Danilo is een prima prof maar heeft bij Ajax vrijwel niets kunnen klaarspelen. Hij heeft netjes zijn contract uitgediend en mag nu elders gaan spelen. Dat Feyenoord mogelijkheden ziet in een dergelijke transfervrije speler vind ik wel logisch, als hij daar net als bij Twente rendeert dan kunnen ze er zelfs nog wat centjes op pakken.

10 mei 2022 om 08:23

Volgens mij is er ook geen betere coach om de carrière van Danilo nog een boost te geven vind hem als voetballer wel ietsjes beter dan Dessers maar wie ben ik als Dessers er 10 in schiet in Europa 😜

Helaas dat het er bij ons niet uit kwam, maar voetballen kan hij wel, kwam bij ons dus gewoon tekort. Succes Danilo!

Als je de strijd wil aangaan met je concurrent, neem je de spelers van de concurrent die daar niet goed genoeg zijn 🙃

10 mei 2022 om 08:33

Poeheeej!. Toch kan de juiste omgeving heel veel doen. Ik heb Graziano Pelle jarenlang geen deuk in een pakje boter zien schieten, totdat hij bij Feyenoord kwam. Daar kreeg hij het vertrouwen, werd hij in zijn kracht gebruikt en schoot hij de Eredivisie aan flarden. Bij Twente hebben we gezien dat Danilo echt wel wat kan, dus hopelijk is Feyenoord voor hem de juiste omgeving.

10 mei 2022 om 08:55

Ja een half jaar heeft Danilo het daar goed gedaan. 2de seizoens helft was niks meer.

10 mei 2022 om 09:19

Als de plek dun bezet is bij je eigen club maar druk bezet bij je "concurrent" dan kan het gewoon een versterking zijn waarmee je dichterbij komt. Je voetbalt met meer dan alleen 11 basisspelers. Een spits kost veel centen en als je nu transfervrij kan halen dan moet je dat niet nalaten als hij in het systeem past.

Neem als voorbeeld de rechtsbackpositie bij Feyenoord. Die is goed bezet met Geertruida en Pedersen. Stel je zou nog een goede jeugdspeler erbij hebben die eigenlijk nauwelijks onder doet voor de eerste 2 en bij PSV of Ajax zou dat een dun bezette plek zijn, dan kan dat toch een prima transfer zijn?

Niet goed genoeg voor ajax, Prima voor feyenoord.

Volstrekt logisch...
Hij is gratis, heeft bij Twente laten zien makkelijk te scoren.
Komt bij Ajax er niet aan te pas.

Feyenoord zoekt een spits, huis tegen transfersommen aan, dan is dit logisch.

Wellicht Dessers halen en Danilo en klaar

Waarom beladen, laat hem lekker voetballen. Als hij bij Ajax te weinig aan voetballen komt dan ga je toch ergens heen waar je kan voetballen ongeacht of het bij Feyenoord of PSV of elk andere ploeg. Ze maken zo'n heisa erover dat je niet naar concurrent mag, wie zijn wij dat om te zeggen. Wij betalen hun salaris toch niet. Als ie het goed doet zijn we allemaal blij en anders krijg je wel commentaar.

Het klinkt misschien raar, maar ik zie Danilo Pereira helemaal uit de voetbalverf komen bij Feyenoord. Wat de Braziliaanse spits in het seizoen 2020/2021 betekende voor FC Twente, staat me nog steeds helder voor ogen: maar liefst 17 keer het doel van de tegenstander treffen.

Hoop dat dit niet waar is. Kan er weinig van. Dit is ook niet beladen overigens. Eerder genant voor ons.

10 mei 2022 om 10:08

Waar baseer je het op dat hij er weinig van kan? Het is een ontzettende goeie voetballer, met snelheid en een goed fysiek. Soms wat laks, maar als je ziet wat een lakse en slappe Kokcu vroeger voor een groei heeft doorgemaakt, dan kan dat zeker bij Danilo ook gebeuren. Ik denk dat hij zichzelf ook echt wel bewijzen dat hij wel op topniveau kan spelen in de Eredivisie.

10 mei 2022 om 10:12

Kokcu was 17 toen hij in het eerste kwam, Danilo is nu 23, ik zie hem niet heel veel beter worden eerlijk gezegd. Hij is natuurlijk transfervrij en als ie niet veel salaris hoeft mag hij prima komen, maar ik zie er weinig meerwaarde in tov Linssen en Dessers.

Transfervrij kan je het risico nemen.
Reële kans dat je er uiteindelijk wat op kan verdienen. Ik zie wel enige potentie in die jongen.

Dessers doet het aardig, in Europa althans. In de competitie is het niet veel.
Hij is vrijwel overal mislukt, dan is 4 miljoen een heel duur gokje voor Feyenoord begrippen.
Er zijn zat spelers die het 1 seizoen leuk presteerden om vervolgens nooit meer een bal te raken. Jorgensen als meest recente voorbeeld.
4 miljoen op basis van 1 leuk seizoen is een ongeoorloofd risico en dan is een transfervrij Danilo een leuk alternatief.

Slim. Gratis, deed het goed bij Twente en had bij Ajax Brobbey en Haller voor zich.

Linssen gaat waarschijnlijk weg, dus volgend seizoen Dessers en Danilo die moeten gaan concurreren.

Van harte welkom. Linssen vertrekt en je hebt als je Dessers niet vastlegt dus 2 spitsen nodig. Als je er nu dus 1 transfervrij kan overnemen en de gok waagt, prima. Bij Twente laten zien een neusje voor de goal te hebben en met zijn snelheid een prima versterking.

Voor een beladen transfer mag je toch wel een basisplaats of mega talent zijn. Een (transfervrije) wisselspeler die de overstap maakt boeit doorgaans vrij weinig. Zelfs als dat Ajax - Feyenoord is. Bijlow, Tadic, Gravenberch of Senesi. Dat zou een beladen transfer zijn

Danilo gaat het beter doen als dessers
Deze jongen is jong behendiger ervaring opgedaan onder huntelaar
Kortom win win situatie voor feyenoord

10 mei 2022 om 09:49

Want Makaay en Van Persie kunnen er in Rotterdam niks van? Zijn ook niet de minste spitsen natuurlijk he. Volgens mij loopt Van Hooijdonck daar ook nog steeds rond regelmatig.

10 mei 2022 om 10:25

Je hebt het wel over de enige echte Hunter he, Westend Maar inderdaad, je noemt daar nog 2 topspitsen op. Van Hooijdonk zou ik niet in hetzelfde rijtje willen scharen, maar was geen koekenbakker. Ik denk dat Odziyech voornamelijk doelt op het samenspelen met Huntelaar.

10 mei 2022 om 12:23

Makaay zit al een tijdje in Glasgow en Van Hooijdonck kan best in de Kuip rondlopen maar doet daar vrij weinig anders dan op een stoeltje zitten en bitterballen eten.

Feyenoord kan beter doorpakken en voor Nketiah of Germán Berterame. Niveau hoger en geen afvaller van Ajax

Kan Ajax mooi voor 4 miljoen Desserd oppikken bij Genk. Goeie pinchitter voor het laatste kwartier. Heeft het al latrn zien in Europa 😉😄

Wat is hier beladen aan. Ik gun hem van harte een club die hem eindelijk vertrouwen geeft want ik zie in hem nog steeds een prima spits. Ten hag het hem geen vertrouwen en hij heeft ook nooit de kans gehad zich te kunnen laten zien voor een lange tijd. Hier in Nederland zijn wij heel goed in spelers afmaken op basis van een invalbeurt eens in de 3 maanden. Als dit rond komt hoop ik dat hij alle monden snoert.

10 mei 2022 om 10:04

Nou, van Ajax naar Feyenoord en vice versa blijft natuurlijk wel een dingetje. Ajax fans zullen hem haten en hij moet het heel erg goed doen om de Feyenoord fans voor zich te winnen.

10 mei 2022 om 13:15

Het is wel n dingetje, maar ik denk dat je in dit geval overdrijft met "ajax fans zullen hem haten"
Ik ben er in elk geval nog geen een tegengekomen die hier problemen mee heeft... en ook hier op VZ valt het reuze mee onder de Ajacieden toch?

Danilo is een prima speler, en transfervrij een uitstekende aanwinst voor Feyenoord. Er moet alleen nog wel echt een spits bij. Hopelijk kan Feyenoord Dessers voor 4 miljoen oppikken en dan meteen doorverkopen voor een dikke winst, en dan van dat geld, plus al het geld wat binnenkomt door de Europese campagne en spelersverkoop een echt groot spitsentalent halen.

10 mei 2022 om 10:03

Dessers laat zich echt niet misbruiken door zich meteen te laten door verkopen.

10 mei 2022 om 10:05

Hoezo niet? Als er een mooie club komt, die hem een prachtig salaris bied, dan zou hij dan zeker (en terecht) meteen doen. De kans dat hij ooit nog zo een seizoen als dit gaat draaien is natuurlijk niet heel groot, helemaal als Feyenoord de conference league nog wint ook. Dan zou ik als ik Dessers was mijn zaakwaarnemer naar de beste financiële deal laten zoeken.

Wij halen de beste speler van Feyenoord naar Amsterdam, Feyenoord haalt dus weer een matige spits bij Ajax op. Maar deze jongen kan, mits hij nog enkele grote stappen zet, echt wel van waarde zijn, zeker bij een (iets) mindere club. Hij hoeft van mij niet per se weg, maar veel perspectief heeft hij ook niet in Amsterdam. Hopelijk begint bij op 0 in Rotterdam en niet met een achterstand omdat hij nu een ander rood/wit shirt draagt.

Leuke speler voor het niveau Feyenoord, FC Twente en AZ. Dus subtop Eredivisie. Ook in de Conference League zal hij van waarde kunnen zijn voor Feyenoord (als ze 3e worden in de EL) tegen ploegen als Slavia Praag en Bodo/glimt.

Onzin, gewoon een prima transfer waar inclusief Ajax vrede mee zal hebben. En ik sluit niet uit dat Slot er een nieuw Sinisterra scenario uitperst want Danilo heeft wel al bewezen op dit niveau een heel behoorlijke spits te kunnen zijn. Prima vervanger van Linssen als die naar Japan gaat.

Ben intussen wel benieuwd of Feyenoord ook in de ED rondkijkt voor versterkingen voor andere posities. Om Sinisterra te vervangen schijnt de club Brynhildsen van Molde over te willen nemen, maar ik zou - nu Björn Meijer naar Brugge is - Alex Bangura weer terughalen als vervanger van Malacia. Verder zou je gek zijn als je niet poogt om Midsjø gratis bij AZ op te pikken als vervanger van Kokcu en zal Feyenoord zich ook weer bij de transfervrije Bazoer melden. Voor de breedte/toekomst vind ik minder ervaren profielen als Jacobs (transfervrij), Zerouki en Hoedemakers interessant.

10 mei 2022 om 10:25

Er liggen inderdaad een prima transfervrije spelers voor het oprapen. Plus het geld dat binnenkomt met transfers en de Europese campagne, dan kan Feyenoord volgend jaar weer een grote poging doen naar plek 2 en misschien zelfs meer..

Ik juich de komst van Danilo wel toe. De kans is groot dat Linssen vertrekt. Dan heb je mooi een prima back-up spits. We weten immers wat wij in huis halen, een spits die kan scoren. En aangezien hij gratis is, is het een uitstekende keuze. Er zit geen enkele risico voor Feyenoord aan!

Zou een uitstekende transfer zijn voor Feyenoord, gratis spits die bewezen heeft goals te kunnen maken in de Eredivisie. Dessers overnemen en je hebt twee aardige spitsen in de selectie. Vorig jaar in augustus hadden we er geen!

Kijk, ik ben er opzich op tegen om de mindere/ overbodige spelers van Ajax en PSV over te nemen, want dat is niet goed voor het imago en daarmee laat je indirect zien dat je een klasse minder bent. Maar ik vind Dessers en Danilo qua typen spits elkaar wel mooi aanvullen!

Als ze Dessers en Danilo halen hebben ze 2 gelijkwaardige spitsen voor nog geen 5 miljoen die prima kunnen renderen. Denk dat Slot deze jongen weer aan de praat kan krijgen.

Vind het niet beladen. Hoop dat hij voor Feyenoord van waarde kan zijn, is toch iemand met potentie.

Heeft naar mijn idee echt wel potentie in zich maar komt voor Ajax net aan tekort. Vind het vanuit Feyenoord dan ook een goede zet om Danilo transfervrij aan te trekken. Benieuwd of hij het in Rotterdam kan gaan waarmaken en vanuit daar wellicht nog een stap vooruit kan gaan zetten

Zo'n pikante overstap is dit toch niet? Het gaat om een reservespits die bij ajax 3e of misschien wel 4e keus is en bij ons waarschijnlijk 2e keus wordt, en zodoende zijn kansen op speeltijd wel serieus ziet toenemen.

10 mei 2022 om 12:34

In principe 4e spits: Haller, Brobbey, Tadic en daarachter komt Danilo. Deed het leuk bij Twente echter viel daar ook zwaar terug in de 2e helft van het seizoen. Wat ik al eerder zei leuke spits voor de subtop Eredivisie. Als 2e spits voor Feyenoord prima

Kan een leuke speler worden voor Feyenoord. Met de juiste aanvoer (cerny bij Twente) maakte hij ze wel. Feyenoord heeft meer spelers die voor aanvoer kunnen zorgen. Dus ben wel benieuwd, mits dit door gaat natuurlijk.

Meestal zijn dit dan jongens die volgend jaar tegen Ajax juist scoren

Slot krijgt iedereen aan het voetballen voor niets komen en voor veel geld verkopen want voetballen kan deze jongen wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 2 0 0
2021/2022 Jong Ajax 9 7 0 0
2020/2021 FC Twente 33 17 3 1
2019/2020 Jong Ajax 8 5 1 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord-aanwinst Danilo spreekt onvrede uit: ‘Het was niet fair van Ajax’

Danilo is verheugd met zijn overstap naar Feyenoord. Tijdens de persconferentie voor de seizoenstart stond de nieuwe aanvaller van de Rotterdammers de media te woord. Daarin liet hij het niet na...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren