Shakhtar Donetsk presenteert David Neres; transfersom bekend

Zaterdag, 15 januari 2022 om 17:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:10

David Neres is definitief ingelijfd door Shakthar Donetsk, zo maken de Oekraïeners zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De transfer naar Shakhtar was onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring. Neres heeft de keuring succesvol doorstaan en is reeds gepresenteerd. Ajax ontvangt een transfersom van twaalf miljoen euro. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar zestien miljoen euro.

Neres, 24 jaar, werd in januari 2017 voor een transfersom van twaalf miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse São Paulo, waarmee hij een van de duurste transfers van Ajax werd. Door middel van bonussen liep dat bedrag uiteindelijk op tot vijftien miljoen euro. Na het seizoen 2018/19 bood Napoli volgens De Telegraaf vijftig miljoen euro voor Neres, maar Ajax sloeg de aanbieding af en verlengde het contract van de aanvaller tot de zomer van 2023.

Dat bleek een dure inschattingsfout. Met name in zijn eerste twee volledige seizoenen was Neres namelijk zeer belangrijk in het aanvalsspel van Ajax, maar door blessures en de komst van zijn landgenoot Antony kon hij zijn goede vorm daarna niet doortrekken. Neres speelde 180 wedstrijden voor Ajax en was daarin goed voor 47 doelpunten en 41 assists. Hij won ook twee landstitels, twee TOTO KNVB Bekers en een Johan Cruijff Schaal.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Ajax een speler verkoopt aan Shakhtar Donetsk. Lassina Traoré maakte afgelopen zomer voor naar verluidt tien miljoen euro de overstap naar Oekraïne. Ajax ziet in Steven Bergwijn de opvolger van Neres. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou onlangs een bedrag van achttien miljoen euro voor de aanvaller van Tottenham Hotspur hebben geboden, maar de Londenaren vonden dat te weinig. Een hernieuwde poging valt zeker niet uit te sluiten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

173 reacties (laatste reactie door aqua1)

Mager bedrag toch wel...

14 januari 2022 om 08:50
0

Meer is ie toch ook niet waard? Hij heeft minder potentieel dan hem werd toegedicht toen hij binnenkwam bij Ajax. Prima om hem dan met minimaal verlies te verkopen

14 januari 2022 om 09:15
0

Vind het bedrag wel netjes voor een bankzitter. Op deze manier wordt hij verkocht voor het bedrag waar hij voor gehaald is terwijl hij nog maar een kort lopende verbintenis heeft. Prima dit zeker als Bergwijn komt dan ga je er per saldo op vooruit en komt er een Nederlandse speler voor terug dat is ook goed voor NLS elftal dat Bergwijn weer op niveau kan spelen. Ook voor Bergwijn wel lekker stijgende lijn in zijn carriere van de subtop op dat moment in de eredivisie naar Premier League en nu naar een van de beste clubs van Europa (laatste 16 Champions League).

14 januari 2022 om 09:27
0

Ajax verkoopt Neres met enorm verlies. De 7 miljoen voor de resterende 20% transferrechten wordt volledig genegeerd. Neres heeft totaal 22 miljoen gekost.

Nu heeft Ajax als het goed is ook een flink doorverkooppercentage bedongen, dus mocht Neres zijn niveau voor zijn blessures weer gaan aantikken, dan kan Ajax misschien wel kiet draaien.

Ondanks het verlies in transfersom heeft Neres, uiteraard samen met zijn ploeggenoten, Ajax genoeg geld in haar kas bezorgt door te excelleren in de CL editie van 2018/2019.

14 januari 2022 om 09:27
0

Hahah mooie reactie over de stijgende lijn

Maar ben het eens over het bedrag. Neres is steeds minder geworden en mede omdat hij nooit in de basis staat vind ik het knap dat Overmars er meer dan 10 miljoen uit kan peuteren. Goeie deal onder voorbehoud dat er wel een waardige vervanger komt

14 januari 2022 om 09:28
0

Fantastisch voor Bergwijn inderdaad. Van de beste competitie in de wereld naar de Mickey mouse competitie en dan ook nog flink salaris inleveren. Top!

14 januari 2022 om 09:43
0

Mickey Mouse league staat wel nagenoeg gelijk in punten met Portugal en Frankrijk. Zo Mickey Mouse zijn we niet meer hoor vriend.

14 januari 2022 om 10:04
0

Je denkt toch serieus niet dat je de Eredivisie in 1 adem mag noemen met die van Portugal en Frankrijk? Portu zou ik nog enigzins kunnen begrpijpen

14 januari 2022 om 10:53
0

@4fredondo: precies wat ik ook dacht, Ajax heeft tussendoor nog een keer bijbetaald voor een extra deel van de rechten. Dit heb ik zelfs de laatste tijd in verschillende artikelen hier nog gelezen. Apart dat dit nu volledig genegeerd wordt, Ajax verkoopt hem met 10 miljoen verlies.

Ergens had ik toch meer verwacht. Hij is pas 24 jaar en kan denk ik zeker nog groeien. Ik denk ook dat hij bij Shakhtar uit gaat groeien tot een prima speler en verwacht dat hij ze zeker geld op gaat leveren. Hoop voor Ajax dat ze een hoog doorverkooppercentage hebben weten af te sluiten.

14 januari 2022 om 11:23
0

Zijn eerste goal in de klassieker (2017), beslissende acties tegen psv (in 2019) en de goals tegen madrid en juve van datzelfde jaar zijn wat mij betreft niet in geld uit te drukken, veel meer dan die 16 miljoen. En ja 3 jaar geleden was hij 40m+ waard maar als je hem de laatste tijd zag ballen dan is het een mega-bedrag

14 januari 2022 om 11:23
0

Tuurlijk gaat er in Frankrijk en Portugal veel meer geld om enzo, en ja ze hebben meer betere spelers daar, overall wat hoger niveau. Maar wij zijn geen Mickey Mouse (meer) daarbij vergeleken. Wij hebben een club waar bijna elke CL tegenstander gewoon nerveus van wordt, plus enkele clubs die gewoon leuk meedoen in de middenlaag. Schotland, Polen, Griekenland, etc, dat is Mickey Mouse. Wij zijn een hoge middenmotor.

14 januari 2022 om 11:28
0

@4fredondo.
Waar lees jij in de "bekendmaking" dat er een doorverkoop percentage bijzit.
Overigens een mooi bedrag voor een bankzitter, maar als je er 22 voor neerlegt als je hem haalt dan word er toch wel meer van verwacht, zeker als het een verkoop betreft.
Evengoed een hoop lol aan gehad toch?

14 januari 2022 om 11:57
0

Portugese competitie is ook gewoon g voetbal hoor na de top 4. En Frankrijk heeft ook maar 1 echt goed team.

14 januari 2022 om 12:07
0

@jmaassen; snap echt niet waarom mensen deze gast half de hemel in prijzen. En al helemaal niet als dit 1 van je favoriete spelers ooit is, behalve als het niet skilled-gerelateerd is. Neres is het gewoon niet geworden. Alles wat je bij Antony wel ziet, heeft Neres nooit gehad. Heb het idee dat hij het ook wel prima vind wat hij tot nu toe kan. Antony is gretig, Neres compleet tegenovergestelde. Nee beter nu weg dan over een jaar bijvoorbeeld de helft. Ik verwacht ook geen grote stappen meer in de ontwikkeling van Neres. Dank en doorselecteren.

14 januari 2022 om 13:23
0

Haha. Ajax brilletje he? Van Tottenham naar Ajax is gewoon een stap achteruit.

14 januari 2022 om 13:25
0

@Berserko in Portugal gaat niet meer geld om dan in NL.

15 januari 2022 om 17:12
0

Minder potentieel omdat hij met veel blessures te maken had eerder.

15 januari 2022 om 18:47
0

Boity dankjewel, men is zo kortzichtig en slecht van geheugen. Hij is zijn geld dubbel en dwars waard geweest.

15 januari 2022 om 19:00
0

@jmaassen, we zijn zelfs nooit "Mickey Mouse" geweest. Die denigrerende onzin slaat ook gewoon nergens op. De Nederlandse competitie heeft heel veel gewonnen en geproduceerd. Ook in de iets mindere jaren. Dat we geen clubs hebben om honderden miljoenen uit te geven verandert daar gelukkig niks aan. Zodra jouw clubs structureel meedoen met de CL en de competitie in de top 10 staat in Europa ben je gewoon goed.

15 januari 2022 om 19:02
0

@AAmazingNinja, alleen maar in salaris. Tottenham is geen grotere club dan PSV of Ajax. Daarvoor moet het maar eens gaan meedoen met voetbal om het kampioenschap. Geld is niet alles,zeker als je ook in Nederland meer dan genoeg kunt verdienen. Genoeg spelers die dat hebben bewezen.

14 januari 2022 om 08:52
0

Het is dan ook maar een magere speler die weliswaar af en toe piekte maar verder veel te weinig constant was. Niet voor niets voorbijgestreefd bij Ajax.

14 januari 2022 om 08:57
0

Neres was in 2017/2018 en 2018/2019 behoorlijk goed bezig anders. 2 seizoenen waarin hij aan de bal vaak sterke acties had in de combinatie en doelgericht. Die hele klote blessure heeft het verpest, valt ook te merken aan de manier waarop hij momenteel aanzet voor een sprint, dat ziet er niet heel natuurlijk uit.

14 januari 2022 om 09:54
0

Wel nee, zijn eerste half jaar was het ook niets. Daar zijn toen genoeg discussies over geweest. Een hele beperkte speler die in een perfect draaiend team een tijdje boven zijn niveau heeft gepresteerd. Daarna is hij weer naar zijn eigen niveau teruggezakt. De kans dat hij na zijn blessure ineens een matige speler is geworden lijkt mij vrij klein. Spelers die tijdelijk boven hun kunnen presteren komen veel vaker voor.

14 januari 2022 om 15:44
0

Zijn eerste half jaar werd ie naar mijn mening onterecht afgeschreven. Feitelijk kwam dat door zijn prijskaartje. Zeg jij maar wat wijsheid is, met Neres aan de linkerkant hebben we heel wat mooie wedstrijden gespeeld. Men kan daar blind voor zijn maar dat heeft alles te maken met de periode na zijn blessure. Maargoed, de speler Neres hoef ik zeker niet te verdedigen, zijn stats en wedstrijden voor zijn blessure spreken voor zich.
Is net als dat veel mensen Onana nu zouden gaan afrekenen op zijn huidige wedstrijden waarin hij nauwelijks de kans meer krijgt om op niveau te komen, en daarbij vergeten wat hij voor ons heeft gepresteerd voordat die hele dopingaffaire in het nieuws kwam

14 januari 2022 om 08:52
0

Is gewoon netjes toch? Is bankzitter en heeft al een tijd niet gepresteerd. CL wedstrijden zijn al ook 3 jaar geleden. Prima bedrag voor Ajax.

14 januari 2022 om 09:32
0

Eens met arsenal890. Is een prima opbrengst voor David. Hij zal zelf ook wel toe zijn aan een nieuwe uitdaging en ik hoop dat hij zijn oude vorm kan hervinden. Ik vind hem gewoon een hele sympathieke speler.
Ajax kan nu op zoek naar een vervanger. Mocht dat Bergwijn niet zijn, dan is het wellicht iemand anders. Immers Berghuis kan ook vanuit rechts in plaats van op nummer 10. Dan zou je ook op zoek kunnen naar een scorende middenvelder. Mogelijk bekijkt Overmars ook de optie Eriksen.

14 januari 2022 om 08:55
0

Mager? Sinds de succesvolle CL campagne was deze jongen of uit vorm of geblesseerd. Het is al sterk dat Ajax nog 12 miljoen krijgt... al ligt gevoelig lager dan de 'minimum 20 miljoen' die de meeste Ajax supporters op VZ dachten te krijgen (wat ook compleet van de pot gerukt was).

14 januari 2022 om 09:16
0

@thenry

Denk dat je gelijk hebt, ik vind het ook nog een mooi bedrag. Ook al leek het er van de week even op dat het 15-16 miljoen plus doorverkooppercentage was. Dat lijkt nu dus iets minder. Maar niettemin een mooi bedrag nog.

14 januari 2022 om 11:15
0

Dat Neres Ajax naar de halve finale CL mee had geholpen was zijn transfersom al meer dan waard deze 12 miljoen plus bonussen en een doorverkooppercentage zie ik gewoon als ongeveer quitte draaien op een speler die enorm veel van waarde is geweest voor Ajax en iedereen zal hem blijven herinneren voor zijn behaalde prestaties bij Ajax, zijn 'stonede look' en om zijn fantastische vriendschapsband met Antony.

14 januari 2022 om 09:02
0

Mager? De dag dat Feyenoord z'n wisselspelers die al 2,5 geen pepernoot raken kan verkopen voor 16 miljoen (waarvan 4 miljoen variabel) gaat hier de vlag uit.

14 januari 2022 om 09:22
0

Lekker Orgullo, de tegenaanval inzetten.

14 januari 2022 om 10:24
0

De dag dat je spelers als Neres (die uiteindelijk 20 miljoen heeft gekost) op de bank kan zetten dan heb je het inderdaad als club goed voor elkaar.

14 januari 2022 om 09:13
0

ik krijg soms de indruk dat veel mensen hier meer bezig zijn met de boekhouding van Ajax dan wat er op het veld gebeurt

14 januari 2022 om 09:30
0

Mager bedrag? 🙄 We moeten wel realistisch blijven met z'n allen, los van clubs met miljardairs als baas zoals City. Hebben veel clubs het financieel minder, door die vreselijke Covid.En daarnaast Neres heeft helaas de laatste jaren door zware blessures en vormverlies niets meer laten zien, en is bankzitter geworden. Dus in mijn ogen heeft die gekke Overmars wederom getoverd, die 12 tot 16 miljoen is een wonder en knap! Gelukkig was die 40 miljoen niet doorgegaan, wat velen maar blijven herhalen.🤦🏾‍♂️ Los van het feit dat hij misschien zelf niet wilde naar China, was het een gouden zet omdat hij in dat magische 18/19 CL seizoen beslissend was en veel meer grof geld opleverde voor ons! En eindelijk een levenslange warme gouden langgekoesterde herrinering die ik bewust heb meegemaakt, en dat vanaf de CL voorrondes wat velen vergeten toentertijd. Neres bedankt voor alles, één van mijn grote favorieten! Hopelijk levert deze nieuwe prikkel nog ooit een toptransfer. 🙏🏾❤️

14 januari 2022 om 09:59
0

Hahah volgens de interwebs heeft shaktar een eigenaar met een heschat vermogen van 8 miljard, dan is 12 miljoen toch wel weer erg mager. Maar zonder gekkigheid, 12 tot 15 miljoen voor neres is prima, heeft zijn transfersom allang terugverdiend.

15 januari 2022 om 18:49
0

Haha Peter, alsnog ben ik tevreden als we de omstandigheden mee berekenen.

14 januari 2022 om 09:42
0

Meer is hij niet waard. Hij is een wisselspeler en heeft het al tijden niet laten zien, laat staan over langere periodes constante prestaties geleverd. Meer zat er niet in, dan had je hem jaren geleden moeten verkopen na dat successeizoen.

14 januari 2022 om 09:44
0

Overmars kennende zijn dit bonussen die vrijwel altijd gehaald zullen worden. Bovendien heeft Ajax ook nog een flink doorverkoop percentage.

14 januari 2022 om 11:06
0

Compleet marktconform bedrag. Heeft één seizoen gepiekt, en dat ondertussen 3 jaar geleden.

Good luck neres! Benieuwd hoe die het daar gaat doen

Voor dat geld had je hem beter kunnen houden....Koop je Bergwijn voor dik 20 miljoen straks voor op de bank...

14 januari 2022 om 08:57
0

Met je eens. Als je een stabiele CL club wilt worden, zijn spelers als Neres en Nico wel van het niveau wat je op de bank wilt hebben zitten. Aan de andere kant, wellicht wou die zelf wel weg? Kan ik hem niet kwalijk nemen, speelt niet veel wedstrijden meer bij Ajax. Hij was echt goed in het jaar dat we de halve finale van de CL bereikte. Ook voor de rest was het altijd een leuke speler om naar de kijken, veel samba en geen nare maniertjes. Maar helaas heeft hij zich de laatste jaren niet meer sterk ontwikkeld.

14 januari 2022 om 09:02
0

Arends

Ja Bergwijn zal wat duurder zijn, maar wordt gekocht voor komende jaren. Neres heeft ook lang hier rondgelopen en wat gewoon toe aan iets anders.

Vanmiddag dus witte rook mbt Bergwijn verwacht ik

14 januari 2022 om 09:16
0

Met Bergwijn ga je er natuurlijk wel op vooruit. Al is het alleen al omdat hij breder inzetbaar is en meer een ander type is dan Ajax nu heeft voor zijn positie(s). Neres was ook gewoon wel een beetje klaar bij Ajax en had een contract tot 2023. Daar zat ook gewoon weinig rek meer in, terwijl Bergwijn met nieuwe energie naar Amsterdam komt. Als je met een kleine 10 miljoen bijleggen Bergwijn kunt halen doe je het dus niet slecht denk ik.

Als Feyenoord supporter word ik er in ieder geval niet heel blij van, zeker als ik zie hoe hard wij moeten sappelen voor een transfer.

14 januari 2022 om 09:35
0

Weef dat snap ik wel hoor, andersom zou ik ook wel balen. Ik vind 12 tot 16 miljoen een wonder, gezien de lastige financiële situatie van veel clubs. En het feit dat Neres jaren uit vorm is, en bankzitter is geworden.

14 januari 2022 om 09:43
0

Denk dat je om Bergwijn niet zoveel zorgen hoeft te hebben. Vind hem een gevalletje Promes. Bij het NL elftal ook altijd tegenvallen ( Bergwijn ) het spel wat Ajax en NL speelt, ligt hem gewoon niet goed. En dat geld ook voor Promes. Dus kortom, ik vind het geen bijster goede transfer. En tov Neres ga je er gewoon op achteruit.

14 januari 2022 om 09:49
0

Bergwijn bezorgde je dan toch hoogstpersoonlijk een plek op het WK. Drogba schoot ze er ook alleen maar in op belangrijke momenten etc.

14 januari 2022 om 11:19
0

Promes had toch best een aardig seizoen bij Ajax zijn eerste seizoen. Bergwijn is ook een paar jaar jonger dan Promes toen Promes voor Ajax ging spelen.

15 januari 2022 om 12:45
0

Nou, Bergwijn vind ik wel wat anders dan Promes. Promes had eigenlijk alleen zijn snelheid en doelgerichtheid. Bergwijn brengt veel meer voetbal en fysieke kracht.

14 januari 2022 om 10:10
0

Het zou zomaar kunnen dat Bergwijn al gehaald is omdat Anthony misschien na dit jaar weggaat. Dan heb je Bergwijn al als vervanger binnen. En ook Bergwijn moet wennen aan het ajax systeem he

15 januari 2022 om 17:34
0

Is toch gewoon een mooi bedrag? Hij is natuurlijk flink opgehyped, maar zo'n bijzondere speler is Neres niet. Voor dat geld moet je een gelijkwaardige vervanger kunnen halen. Het is ook niet zo dat Neres zich nog heeft ontwikkeld.

Jammer dat die gaat, altijd een van mijn favorieten geweest. Maar het was klaar, je zag het aan alles. Toch had ik zelf wel 2 keer nagedacht over Oekraïne, zeker gezien de situatie daar. Het ga je goed David!

14 januari 2022 om 09:01
0

ach ja, Kiev is een prachtige stad waar de Russen echt niet zomaar op de stoep staan.
Als rijke voetballer kun je daar prima leven.

14 januari 2022 om 09:44
0

Zeker, Kiev zou niet zo gek zijn. Maar.... hij gaat naar Donetsk, dat is andere koek.

14 januari 2022 om 10:38
0

Beste Jan, Shakhtar speelt al jaren niet meer in Donetsk ivm het conflict met Rusland. Ze hebben eerst 2 andere steden als thuis basis gehad, maar tegenwoordig is het Kiev. Dus ja, hij gaat gewoon naar Kiev.

Mooi bedrag (zullen vast haalbare variabelen zijn overmars kennende) en wens neres verder al het succes. Bij ajax zat hij op doodspoor. Wat nieuw elan met al die Brazilianen doet hem vast goed.

14 januari 2022 om 08:50
0

Bergwijn gaat uiteindelijk zeker geen 20 miljoen kosten.

14 januari 2022 om 08:56
0

En waarom niet? Bod van 15 miljoen is al afgewezen. Verder heeft Spurs hem gehaald voor dik 30 miljoen. Dan lijkt het mij gek dat ze hem voor minder dan 20 willen laten gaan?

14 januari 2022 om 09:03
0

Bod van 18 miljoen is afgewezen. Misschien gaat hij uiteindelijk niet precies20 miljoen kosten, maar dat bedrag zal eerder hoger dan lager uitvallen.

14 januari 2022 om 09:03
0

Ik kan me niet voorstellen dat Bergwijn naar Ajax komt. Hij heeft geen zicht op meer speeltijd dan bij T'ham en krijgt zeker niet het salaris dat hij nu heeft. Dan moet hij zoveel vertrouwen hebben dat hij Tadic uit de basis gaat spelen. Het kan natuurlijk maar ik zie het niet gebeuren.

14 januari 2022 om 09:08
0

Ik denk dat de vraagprijs simpelweg te hoog is en de transfer in het water valt. Het lijkt me echt wel heel matig om het transferrecord te verbreken voor Bergwijn. Ik denk verder ook niet dat er veel interesse is in Bergwijn, dus als Tottenham hem echt wil slijten nog deze maand, dan zullen ze onder de 20 miljoen moeten zitten.

14 januari 2022 om 09:10
0

@Orgullo Precies om die reden dus. Ajax gaat daar niet boven zitten voor een speler zonder vaste plek. Het ligt er dus aan hoe graag Tottenham wil verkopen en hoe veel verdere interesse er is in Bergwijn- en da's niet veel denk ik, zeker niet voor 20+ miljoen.

14 januari 2022 om 09:13
0

@nuanceman Ik zie het vooral niet gebeuren, althans niet deze winter, omdat Tottenham te veel geld vraagt. Het beste zou Bergwijn, als ie echt naar Ajax wil, vervelend moeten gaan doen en stennis gaan schoppen.

Overigens kan Bergwijn natuurlijk over de hele voorhoede speler- Tadic wordt ook een dagje ouder natuurlijk, en hij heeft meer kans hem uiteindelijk te vervangen dan Son bij Tottenham voorin.

14 januari 2022 om 09:37
0

Bijkomende factoren dat Son de rest van de maand sowieso geblesseerd is, Tottenham nog niemand heeft aangetrokken, en ook met Son niet heel breed in de aanvallers zit. Transfer zal in het water vallen door het verschil, huurdeal zit eigenlijk geen voordeel aan voor Spurs. Dan kan hij net zo goed een half jaar onder Conte meetrainen en minuten pakken waar het kan.

14 januari 2022 om 13:30
0

Als 18 mil wordt afgewezen en je weet dat je moet onderhandelen met Levi, dan weet je dat het zeker 20 miljoen gaat kosten.

14 januari 2022 om 14:25
0

Levy heeft hier niet zo'n onderhandelingspositie als dat ie dat had bij Bale, Modric of Kane. Ze willen in dit geval juist van de speler af, niet hem behouden.

14 januari 2022 om 18:09
0

Als Ajax/Spurs fan kan ik je vertellen dat dat die berichtgeving heel eenzijdig is. Spurs wil helemaal niet van hem af. Maar hij is niet onaantastbaar.

15 januari 2022 om 17:38
0

Ik denk dan ook niet dat Bergwijn naar Ajax komt. Waarom zou je 20 miljoen+ gaan betalen voor een speler die in twee jaar tijd eigenlijk niets heeft laten zien in de Premier League? Hij zal bij Ajax vast beter renderen, maar voor dat geld haal je vast wel een aanvaller die zich ook staande zou kunnen houden in de Premier League.

Zelfde bedrag als wat Ajax zelf betaald heeft geloof ik? Heeft veel gebracht in de CL 18/19. Gun hem het allerbeste! Ciao Neressss

14 januari 2022 om 08:53
0

Indien alle bonussen binnengehaald worden scheelt t niet veel nee. Dacht dat Ajax in eerste instantie 12mE betaalde, en later nog 7mE om alle transferrechten in handen te krijgen.

14 januari 2022 om 08:54
0

Nee hoor, Ajax heeft in totaal 22 miljoen betaald voor hem dacht ik. Bij het begin 15 en later 20% rechten gekocht voor 7 miljoen. Maar hij heeft genoeg geld opgeleverd in de CL. Prima bedrag voor wat hij laatste jaren heeft laten zien.

14 januari 2022 om 10:17
0

Teken daarbij op dat die 7 ook onderdeel waren van de onderhandelingen over Anthony. Dat hadden zij anders niet gedaan dus om die volledig toe te dichten aan de aankoop van Neres.. Anthony verkopen we voor 50 tot 60 dus dikke prima. Neres was niet meer in vorm mede doordat hij voorbijgestreefd is door andere spelers en daarom nooit meer speelde, heeft zijn waarde gehad en was nu al lange tijd bankzitter door blessures.. 12 meer dan prima!

14 januari 2022 om 10:29
0

Klopt maar in totaal heb je wel 22 miljoen betaald voor Neres. Dat geeft helemaal niet want dat geld heeft die in de CL ook al verdient voor je. Nu ook weer 12 miljoen wat meer dan prima is. Prima onderhandelingen weer van Overmars. 60 miljoen voor Antony is nog wel erg veel hoor. Dan zal die toch stukken meer consistenter moeten presteren. Maar goed wie weet doet die dat. 40-50 miljoen zal ook een mooi bedrag zijn.

Huh? Er zou toch een bod van 15 miljoen zijn afgewezen? En nu ineens 12 miljoen ex bonussen? Aparte wending.

14 januari 2022 om 08:57
0

Als je blind vaart op de info van De Telegraaf, dan kom je wel meer rare wendingen tegen.

14 januari 2022 om 09:04
0

Paulr

Ja net als opeens dat Televaag aangeeft dat Napoli 50(!) mil bood op Neres.
Fabel, enige die veel bood was een club uit China rond de 42 miljoen.

14 januari 2022 om 10:10
0

Ik geloof dat Dortmund ook nog een keer iets van 30 miljoen heeft geboden nadat het Dembele had verkocht aan Barca, maar die 50 miljoen is ook nieuw voor mij. Die 42 miljoen die jij zegt heb ik inderdaad wel voorbij zien komen.

En als Neres een succes gaat worden dan heeft Ajax over 2 jaar volgens De Telegraaf ooit een bod van minimaal 80 miljoen op Neres geweigerd.

14 januari 2022 om 08:58
0

Niet alle geruchten zijn waar. Het kan best dat Ajax lang heeft vastgehouden aan die vraagprijs maar dat ze hem toch hoe dan ook moesten verkopen en dus toch met minder akkoord zijn gegaan

14 januari 2022 om 09:05
0

FR-4

Kan ook zijn dat grotendeel van de 15 mil uit variabelen bestond he. Dat daarom Overmars afgewezen heef.

14 januari 2022 om 09:06
0

De ene 15 miljoen is de andere niet. Het kon ook 10 miljoen vast zijn en 5 miljoen aan bonussen. En die bonussen konden ook nog eens onhaalbaar blijken. Het is 12+4 geworden. Geen topbedrag, maar gewoon prima, niet meer en niet minder.

Mag wel hopen dat er een doorverkoop percentage bij zit, voor die 12 miljoen kan je hem net zo goed houden als je bedenkt dat Daramy hetzelfde kostte.

14 januari 2022 om 08:55
0

Daramy levert ook niets meer in de buurt van de 12 miljoen op momenteel, dus ik snap het punt van jou niet helemaal

14 januari 2022 om 09:09
0

Ik denk dat zijn punt is dat Neres wordt verkocht voor het zelfde bedrag als Daramy nu waard is (max), maar dat hij Neres toch een betere speler vind. Dus of Neres te goedkoop van de hand gedaan of Daramy te duur gehaald.

14 januari 2022 om 09:12
0

denk dat hij bedoelt dat je voor 12 mil bijna niet meer een versterking kan kopen.

Neres heeft bepaalde kwaliteiten.

Daramy kost 12 en brengt nu nog te weinig

14 januari 2022 om 09:50
0

Bedoelde uiteraard wat Yoda en Mrkillin hierboven aangeven, word namelijk ook niet blij van Bergwijn. Neres ze topvorm heeft Bergwijn nooit bereikt en ik twijfel of hij in de buurt kan komen daarvan.

14 januari 2022 om 10:07
0

Ah helder, begrijp ik dan inderdaad wel. Ik vind Bergwijn trouwens een veel betere speler dan Neres. Dus dat is mijn inziens juist een hele dikke upgrade, mocht hij echt komen. Maar dat is een ander verhaal

Zo jammer.. vind 12 mln te weinig. Ook al is hij bankzitter. Nu gaan ze Bergwijn halen. Dit zal ook echt effect hebben op Anthony: je verkoopt zijn beste vriend. Met Danilo vertrekt er straks nog een braziliaan en je haalt nog een Nederlands international voor zijn plek. (Eerder al berghuis) ik heb veel liever eriksen erbij ipv Bergwijn....

14 januari 2022 om 09:14
0

Neres zal zelf toch ook wegwillen, en dan ga je toch niet tegen zo'n speler zeggen: nee sorry man, ik weet dat je geen uitzicht hebt op speeltijd maar we houden je aan je contract om je vriend gezelschap te houden.

14 januari 2022 om 09:41
0

Ze hadden hem ook aan het eind van het seizoen kunnen verkopen. Nu verplicht je jezelf een vervanger te halen en dan gaan ze ook voor in mn ogen een basisspeler (Bergwijn) ten koste van een Antony. Dan leg je dubbel druk op Antony.

14 januari 2022 om 09:53
0

Omgekeerd is dat wel gebeurd, dat is waarom nicolas lodeiro en bruno silva nog bij Ajax hebben gevoetbald. Om Suarez langer te houden

14 januari 2022 om 11:25
0

@ticer, dat had inderdaad gekund, maar ik denk dat het echt gedreven wordt door de wens van de speler zelf. Ajax moet ook aantrekkelijk blijven om naar toe te gaan, dus mocht Neres weg willen en je houd hem aan zijn contract kan dat ook gevolgen hebben voor eventuele aankomende transfers. Wat betreft vervanger halen, dat is/was in principe niet nodig. Neres bracht helaas de laatste 1.5-2 jaar te weinig, dus je verliest er "niks" aan op dit moment. Bergwijn zou echt een verbetering zijn met de huidige vormen van de spelers, die hadden ze sowieso al willen halen, alleen nu iets meer ruimte voor. Zeg niet dat ik jouw zorgen niet deel omtrend Anthony, maar vind alleen dat dat niet voldoende reden is om anders te handelen.

Succes Neres bedankt vooral van je 2 mooie eerste jaren, het ga je goed.

14 januari 2022 om 09:19
0

Deze week werd op tv meerdere keren gezegd dat hij eigenlijk maar 1 goed seizoen heeft gehad. Ook het eerste jaar was het niet geweldig. Ondanks dat ben ik wel verbaasd over zijn statistieken. bij 88 goals direct betrokken in 180 wedstrijden. De statistieken van Tadic zullen veel beter zijn, maar ik vraag mij af wat de statistieken van Anthony zijn.

14 januari 2022 om 10:28
0

Dat is onzin. Onder Keizer in 17/18 had hij iets van 28 goals/assists in een matig Ajax. 18/19 fenomenaal. 19/20 was hij de beste man tot zijn blessure. Helaas na zijn blessure niet meer terug gekomen op niveau, maar gewoon 2.5 jaar zeer sterk gespeeld.

14 januari 2022 om 10:38
0

@zytto34, het zijn niet mijn woorden, maar wordt o.a. bij voetbalpraat door de analisten gezegd.

14 januari 2022 om 11:08
0

Ja ik snap wel dat het CL seizoen eruit springt bij veel analisten en de laatste 1.5 jaar heeft hij natuurlijk ook matig gespeeld en daarvoor was hij lang geblesseerd.

15 januari 2022 om 01:20
0

Een voetballer is zo goed als z'n laatste wedstrijd. Zo gaat dat vaak bij de media. Maar moet zeggen in het geval van Neres, ligt dat wel anders. Afgelopen seizoen heeft Neres tevens nog Ajax naar de bekerwinst tegen Vitesse geschoten. Veel betekend voor de club. Vind wel jammer dat hij weggaat. Mits fit een uitstekende speler.

15 januari 2022 om 09:31
0

Hij heeft inderdaad veel betekend voor de club en is qua statistieken misschien nog wel beter dan Anthony. Echter zeggen statistieken ook niet alles. Dit jaar heeft hij ook doelpunten gemaakt, maar waren het allemaal minder belangrijke doelpunten. Op het moment dat er iets van hem gevraagd werd iets te forceren omdat Ajax niet voor stond was hij er niet, en had je ook niet het gevoel datanetwerk weer zou komen.

Hoop geld nog, doet Overmars weer erg goed.

Het ga je goed David. Leuke speler ook hij klaagde nooit, en is vrij positief of hij basis staat of bankt. We hebben van je spel genoten. Vooral dat ene seizoen. Wij, Ajax moeten nu verder.

Bedankt voor alles Neres. 180 wedstrijden, 5jaar lang ajacied. Ik heb van je genoten. De tekst vind ik overigens onzin dat het een dure inschattingsfout is geweest. Heeft daarna nog behoorlijk wat wedstrijden gespeeld en Anthony geholpen om hier te aarden.

14 januari 2022 om 09:01
0

Laten we realistisch zijn: als Ajax met kennis van nu dat aanbod in 2019 kreeg hadden ze hem zeker verkocht. Dan kan je het toch een dure inschattingsfout noemen als hij vervolgens voor niet eens een kwart ervan vertrekt? Het hoort er overigens wel gewoon bij hoor. You win some, you lose some. En al is hij dan met een verlies verkocht, hij heeft zijn waarde echt wel bewezen.

14 januari 2022 om 09:51
0

Klopt azchelsea, tenminste, dat denk ik. Het is toen ook een heel bewuste keuze geweest om de groep niet uit elkaar te trekken voor dat uiterst succesvolle CL seizoen. Dat alleen al maakt het het waard.

Ik dacht rond de 15. Daar lijkt het dus wel op.
Je merkt duidelijk de gevolgen van corona
Spelers worden minder waard
Er is minder te besteden. Ool Ajax zal minder gaan besteden. Het zgn multiplier effect is onder de 1

14 januari 2022 om 09:21
0

Bij Neres ligt het volgens mij meer aan de vorm (in de laatste 4 jaar 1 goed seizoen en dat is alweer 2 jaar geleden). Dat hij naar deze club gaat is ook een teken dat er heel weinig interesse is vanuit alle grote competities.

Ajax heeft voor Daramy (een speler die nog heel weinig heeft laten zien op hoog niveau) ongeveer hetzelfde betaald, en wil voor Bergwijn nog meer betalen.

Pfff doet Overmars toch goed. Zo’n bedrag voor een speler die al tijden niet presteert.

is toch nog een aardig bedrag wat Overmars binnen heeft weten te halen voor Neres
is op moment zeker niet meer waard
deze transfer is voor beide partijen het beste
begon goed bij Ajax maar sinds de komst van Anthony is het wel klaar voor hem

Er wordt gewoon verlies geleden op de speler waarvan iedereen dacht dat hij wel even een flinke winst zou opleveren. Dit is een verkeerde inschatting geweest die ajax 34 miljoen extra had kunnen opleveren.

Ach je bent er vanaf. Was al jaren niet meer een dreigende speler na 2019

Overmars is vaak opgehemeld, maar dit is een fikse tegenvaller. Evt bonussen klinken altijd leuk, maar hoe vaak worden ze gehaald? Neres is bijna net zo duur als Traoré, die veel minder had laten zien. En net zo duur als Daramy waarvan we nog helemaal niets gezien hebben. Ik denk dat Overmars voor nu (even) van zijn wolk afkomt...

14 januari 2022 om 09:21
0

Dit ligt natuurlijk volledig aan welke bonussen het zijn. Als het behalen van Europees voetbal een van de bonussen is dan is dat een prima bonus in dit geval, aangezien shaktar als ruim 25 jaar altijd eerste of 2de word in de competitie..

Zo zijn er nog een aantal bonussen te verzinnen die makkelijk gehaald kunnen worden, maar voor Shaktar een voorlopige uitstel van betaling kunnen betekenen.
Bonussen hoeven dus niet altijd slecht te zijn, helaas had ik in deze wel een iets hoger vast bedrag verwacht voor Neres.

Zelfde geval als Jorgenson. Paar jaar geleden kon je nog dik geld verdienen en dan valt het nu toch tegen. Na dat super jaar zat hij ergens om en nabij 30-40 miljoen

Prima bedrag toch uiteindelijk. Hij heeft een seizoen gruwelijk gespeeld. Jammer dat zijn blessures hem parten hebben gespeeld. Gun hem het allerbeste.

Overmars boord ajax zo steeds een aanzienlijk bedacht door de neus om zo lang te wachten met verkoop neres speelt al een paar jaar niet goed Chinezen geloof ik 60 miljoen nu napoli 50 miljoen da doe je er toch een strikje om heen en dan maar niet hebben over de miskopen die ajax heeft gehad vanaf 2018 100 miljoen tot nu toe koste dat ajax en verdween ik ben ajax fan maar Overmars moet er beter over na denken daramy duur gekocht 13 miljoen bank zitter daar komt nu bergwijn voor dik 20 miljoen

14 januari 2022 om 09:24
0

De 50 miljoen van Napoli is nooit bewezen, en "60 miljoen van de Chinezen" was 42 miljoen..

Natuurlijk had dat de jackpot geweest maar we vergeten voor het gemak even dat Neres Ajax daarna nog geholpen heeft om tot de halve finale CL te komen.

Was tot zijn blessure echt fantastische, daarna komt het er helaas niet meer uit en lijkt dit de beste keuze voor beide partijen nu.
Sportieve prestaties behaald door Ajax, kwaliteit van de groep verbeterd en nu voor +- het zelfde bedrag door verkocht, ik kan slechtere deals bedenken.

14 januari 2022 om 09:31
0

Overmars oord Ajax geld door de neus?!? Hahaha, dit is toch wel de grap van het jaar (nu al). Ik ben als Feyenoorder altijd stinkend jaloers op de bedragen die Ajax krijgt (voor soms bankzitters). Zelfs bij PSV kunnen bij Ajax in de leer als het gaat over transfersommen. Overmars is voor Ajax gewoon goud waard. Daar mag je als insider, maar ook als outsider alleen maar bewondering voor hebben.

Mooi bedrag voor ajax, zeker als je bekijkt dat
Hij al 2 jaar aan het sukkelen is, hopen dat hij zen carrière nieuw leven in kan blazen. Bedankt voor alles neres en het gaat je goed!

Shakhtar? Wat moet je daar nou? Wilden ze zo graag van hem af dan? Of wilde hij zo graag weg? Had het idee dat het allemaal wel best liep. Je hebt Bergwijn al, dus netjes opgevangen. Maar toch.

14 januari 2022 om 09:32
0

@westend,

Gewoon een club die standaard Europees voetbal speelt, als je bij Ajax weinig zicht hebt op een plaats in de basis, denk ik dat dit een prima stap is.

Is pas 24 dus kan nu nog prima aan zijn toekomst gaan bouwen. Die word niet beter van bankzitten bij Ajax.

Als hij nu 33 was, had ik dit inderdaad niet begrepen, maar wellicht kan veel spelen hem nog mooie dingen brengen.

14 januari 2022 om 11:40
0

Daarnaast zitten er altijd behoorlijk wat Brazilianen bij Shaktar, denk dat dit ook nog wel een rol speelt voor deze keuze.

Gekocht voor 15 miljoen, verkocht voor 12-16 miljoen, dus verlies is minimaal, met de dingen die hij heeft laten zien in onze CL campagne, is dit gewoon een prima oplossing.

Heeft alles gegeven wat hij kon voor onze club, maar kon helaas na zijn blessure niet meer zoveel brengen als we allemaal hadden gehoopt.

Nu op naar Oekraine en hopen dat je daar je oude niveau weer kan terugvinden, wellicht door wekelijks in de basis te spelen.

Ik hoop dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat, het is hem gegund.

14 januari 2022 om 11:05
0

Niet gekocht voor 15 miljoen. Voetbalzone vergeet elke keer weer dat Ajax in 2020 nog 7 miljoen extra heeft betaald voor de laatste 20% transferrechten

14 januari 2022 om 12:24
0

Klopt, net als voetbalzone vergat ik dat zelf ook.
Maar toch, hij heeft ons veel plezier gebracht in de CL, dus is het gewoon waard geweest.

Flink bedrag voor een bankzitters, die vaak toch wel erg overschat wordt hier op voetbalzone.
Shakhtar lijkt me dan ook een prima ploeg voor hem.

14 januari 2022 om 09:35
0

@barryballs, door wie word hij overschat dan?

Is echt onzin, niemand overschat hem. Hij heeft 2 geweldige jaren gespeeld, daarin zag je zijn potentie, maar na zijn blessure is hij nooit meer op dat niveau gekomen.

Niemand, maar dan ook echt niemand die beweert dat hij goed speelde de laatste 1,5 jaar.

Dat is een slechte handel geweest maar dat vergeven de fans Overmars wel gezien hij bij andere meer dan het maximale eruit heeft gehaald. Benieuwd of ze dan nu direct kunnnen handelen anders kan zo'n transfer je wel eens de kop gaan kosten, het is niet zomaar een speler dat vertrekt. Dan weliswaar niet meer zeker voor een basisplek, als hij speelt dan is het toch een behoorlijke toevoeging.

14 januari 2022 om 09:36
0

12-16 miljoen voor een bankzitter, voor iemand die al 1,5 jaar niets meer laat zien een slechte deal noemen ?! Okay.....

14 januari 2022 om 09:43
0

Hij kon 1,5j geleden weg voor het 3 dubbele, dan heb je toch een behoorlijke fout gemaakt?

14 januari 2022 om 10:21
0

Dan heb je een gok genomen, die is verkeerd uitgevallen.
Ronaldo kon bij jou club ook al eerder weg voor 300 miljoen, dat hebben ze ook niet gedaan, Ramos kon ook eerder verkocht worden, is ook niet gebeurd.
Je moet een gok nemen. En in de tijd dat hij 40 miljoen waard was, presteerde hij super. Heeft daarna een blessure gekregen en nooit meer dat niveau gepakt. Heeft meer te maken met pech, dan met een slechte deal.

14 januari 2022 om 11:04
0

Zijn blessure heeft het vooral verknalt. Na die blessure nooit meer de oude geweest

50 miljoen afgeslagen wow,maar waarschijnlijk had Ajax verwacht dat hij een vaste international van Brazilië zou worden..

14 januari 2022 om 09:37
0

Destijds liet hij ook zien dat niveau te kunnen halen, maar een blessure gooide roet in het eten.
Dit is wel de tijd geweest waarin Ajax een statement heeft neergezet dat ze spelers kunnen, maar zeker niet moeten verkopen !

Neres Obrigado! Afgelopen jaren erg genoten van dit mannetje. Helaas laatste maanden overvleugeld door onze andere Braziliaanse vriend. Maar kan wel zeggen dat Neres een van m’n favo Ajacieden was. Speelde bijna altijd goed in grote wedstrijden tijdens z’n top seizoen en speelde met de branie die bijnde club past.

Ik vind het jammer dat Neres weg, zag leuke filmpjes van hem op FB van Ajax vandaag als afscheid. Het is hem wel gegund en ik hoop dat hij zijn carriere nieuw leven in blaast in Donetsk
Het bedrag boeit me eigenlijk beperkt, ben fan van Ajax niet van een zak geld. Maar simpel gesteld, er is boekhoudkundig winst gemaakt dus het is helemaal goed.
Ik gok financieel ook winst, want je kan behoorlijk wat van de CL inkomsten aan Neres toerekenen, sinds Neres er is is er bijna 200 miljoen aan CL gelden verdiend dus met een selectie van 20 man kan je ongeveer 10 miljoen toerekenen aan de sportieve kwaliteiten van Neres. Dit staat los van sponsordeals en andere inkomsten. Want tjaa, als je de hele transfersom en het salaris rekent dan ook de inkomsten

Prima bedrag, heeft 1 leuk seizoen gedraaid.

ik hoop dat Neres het gewoon goed gaat doen daar in Donetsk, maar ben er bang voor.
Volgens mij is het ook echt een mooi weer voetballer die de kou helemaal niks vond. Gaat hij van het koude Nederland naar het nog koudere Oekraïne.

Verder hoop ik voor Ajax dat er dan minimaal een doorverkooppercentage is bedongen. 12 miljoen dat eventueel kan oplopen tot 16 miljoen. Ik denk dat ze die 16 miljoen uiteindelijk wel kunnen halen, aangezien Shakthar één van de toppers is in Oekraïne.

Hebben ze wel al 2 koopjes bij Ajax weggenomen met Traoré en Neres. Benieuwd hoe ze het gaan doen.

Had persoonlijk Neres het liefst gehouden en meer speelminuten gegund. De jongen kan echt wel goed voetballen, maar heeft in mijn ogen gewoon meer speelminuten nodig. Is een jongen die vertrouwen nodig heeft en ritme. Nu kwam hij 9 van de 10 keer pas in de 70e minuut ofzo erin, terwijl Antony ook wel eens wat vaker rust had mogen krijgen wat mij betreft.

Maar goed. Als Ajax Bergwijn voor een aardig bedrag kan halen en daarmee hem als opvolger van Neres zien is het prima. Een speler met waarschijnlijk wat meer rendement in de Eredivisie, maar wel wat minder frivool dan Neres. Voordeel is dat hij ook Nederlands is en overal voorin uit de voeten kan.

Het gaat je goed David, zal hem missen!

14 januari 2022 om 11:03
0

Als hij kou niks vond dan was ie al eerder weg geweest

14 januari 2022 om 11:39
0

Prima reactie, echt prima!

Berghuis vaker op rechts als de wedstrijd iets anders vraagt. Klaassen komt dan meer aan spelen toe.

14 januari 2022 om 10:30
0

Dus dan wil je Anthony laten banken?

Redelijk bedrag. Hopelijk doorverkoop van ca 20% en je hebt een mooi eindbedrag.

Prima bedrag. Was toch al een tijd uit vorm.

Wederom vergeet voetbalzone weer dat in 2020 Ajax nog eens 7 miljoen heeft betaald voor de laatste 20% transferrechten. Ajax heeft in totaal 22 miljoen voor hem betaald.

Erg mager bedrag voor een speler die CL heeft gespeeld. Denk dat Ajax meer weet waarom hij niet functioneert, anders kan ik me niet voorstellen dat Marc Netto hiermee akkoord was gegaan

Beste Ajax fans welke spelers vinden jullie dat Ajax nu moet gaan halen nu we weten dat Onana, Tagliafico en Neres Ajax zullen gaan verlaten?

14 januari 2022 om 11:44
0

In plaats van Neres zal vast en zeker wel Bergwijn komen.
In plaats van Onana weet ik niet. Ik hoop een jonge doelman die de kans krijgt. Heb nog niks concreets gezien, maar Steek en Pasveer is echt passé volgend jaar. Pasveer doet het nu nog best aardig, maar niet meer dan dat. Die is ook al erg oud.

Gorter lijkt momenteel nog geen kans te krijgen, dus ik zou zeggen: probeer een keeper te halen die niet te jong, maar ook niet te oud is en wel al het één en ander bewezen heeft: Albon Lafont (nantes?) , Maarten Vandevoordt (genk), Diogo Costa (FC Porto), Dragowski (fiorentina), Meslier (leeds), Destanoglu (besiktas), Lunin (real Madrid) of een Alphonse Areola (west Ham).

Wellicht zijn sommige niet direct haalbaar, gezien zij in een grote competitie spelen en/of eerste keeper zijn. Denk persoonlijk dat een Dragowski, Meslier en Areola lastig gaan worden. Al lijkt het wellicht interessant om het toch bij Areola te proberen. Die is toch al een jaar of 26 en keept eigenlijk al jaren niet echt ergens vast. Heeft waarschijnlijk wel een hoog salaris, dus dat is wellicht een obstakel. Maar met Ajax in de CL spelen als 1e keeper is wellicht interessant voor hem.

Tagliafico lijkt mij geen vervanger voor te komen, denk ik. Daar kan Rensch nog eventueel spelen en in de jeugd doen Baas en Salah Edinne het gewoon goed daar. Al ben ik benieuwd of Salah Edinne gaat verlengen. Weet iemand dat?

14 januari 2022 om 12:13
0

Ik verwacht idd Bergwijn ipv Neres. Voor de keeper ben ik bang dat het Cilissen gaat worden, maar dat zou niet mijn keus zijn. Ik zou voorlopig geen vervanger voor Tagliafico halen, maar eerder kijken naar een vervanger voor Mazraoui die in de zomer gaat vertrekken.

14 januari 2022 om 13:06
0

In de jeugd doet Regeer het ook goed toch op de rechtsback positie?

14 januari 2022 om 16:38
0

@teteriot
Regeer is een beetje een twijfeltje. Die weet sowieso nog niet of die gaat verlengen, omdat Ajax nog geen perspectief richting hem heeft uitgesproken.

Daarnaast; als rechtsback heb je na Mazraoui nog altijd Rensch. Die zal eerder spelen dan Regeer.

Regeer heeft het nadeel dat hij op het liefst op het middenveld speelt, maar nu bij Jong Ajax en ook bij Ajax 1 wel eens las rechtsback gebruikt wordt en het daar ook behoorlijk doet. Uiteindelijk zal Youri een keus moeten gaan maken zodat hij voorkomt dat hij de Urby Emmanuelson gaat worden die op 3 posities ''kan spelen'', maar geen positie echt zijn ''eigen'' maakt.

14 januari 2022 om 11:46
0

Ik vind Bergwijn een prima alternatief voor Neres, op de LB hoop ik toch stiekem nog steeds op Wijndal maar die zal ben ik bang toch te duur zijn.
Wijndal lekker vrolijke Nederlandse jongen die nog jong is en toch al een bak aan ervaring heeft, zou nog veel kunnen leren van Blind om vervolgens een x aantal jaar de vaste LB te worden.

Keepers positie blijft een lastig verhaal ik heb heel lang gehoopt dat Gorter de kans zou krijgen ik denk dat we met hem toch een zeer goede jonge keeper in huis hebben, helaas lijkt Ten Hag er niet zo heel veel vertrouwen in te hebben tot nu toe.

14 januari 2022 om 12:00
0

Ik las net dat ene Christian Pavon waar Ajax in het verleden wel eens achteraan zat in de zomer transfervrij is. Heb hem alleen niet gevolgd de afgelopen jaren. Zou dat misschien een goede vervanger voor Neres kunnen zijn? Ook had ik ergens gelezen dat Ajax met Setford een groot Engels keeperstalent schijnt te hebben, heb je die wel eens zien keepen? Bij Wijndal heb ik een beetje mijn twijfels of hij wel fel genoeg is, een Malacia bijvoorbeeld zou een betere optie zijn als vervanger van Tagliafico wat dat betreft.

14 januari 2022 om 13:04
0

Met Setford heeft Ajax zeker een groot talent voor de toekomst in huis, alleen komt het eerste voorlopig nog wel even te vroeg, Setford is pas 17 jaar en heeft pas 5 wedstrijden gespeeld in de KKD waarin hij 1x de 0 hield.

Wel een grappig feitje is dat Jong Ajax met Setford in de goal nog niet verloren heeft

14 januari 2022 om 16:41
0

Vind jij niet dat Ajax gewoon eens de beurs moet trekken voor een goede keeper die al enige ervaring heeft? En wellicht ook al een beetje leeftijd (tussen de 23 en 26).

Persoonlijk zou ik eens proberen om een Areola binnen te halen. Franse keeper die het goed deed bij Fulham en ook bij Real Madrid toen hij wel eens speelde. Volgens mij ook nog altijd derde keeper bij Franse elfal en zit nu verhuurd te verpieteren op de bank bij West Ham...

Of als je heel ambitieus wilt zijn een Meslier van Leeds United. Die zal, gok ik, niet snel weg gaan uit de BPL, maar toch. Je kan hem wel gegarandeerd Europees voetbal bieden, iets wat Leeds absoluut niet kan.

Verder heb je nog wat jongere keepers die aardig wat ervaring al hebben, die wellicht haalbaar zijn met een Lafont, Vandevoordt, Diogo Costa (volgens mij ook bijna transfervrij) en Destanoglu van Besiktas.

Als je geen verlies maakt op een speler die al 2 jaar niet presteert, heb je gewoon goed gehandeld. Ben benieuwd wie Ajax nu gaat halen want ik zie Bergwijn niet komen.

14 januari 2022 om 12:59
0

Jawel, er is wel verlies gemaakt (puur vergelijking transfersommen met evt. afbetaling rechten). Ajax heeft namelijk later de rechten nog opgekocht.

Jammer. Geweldige speler mits fit. Hij gaat sowieso een stap maken na Shakhtar. Vond het echt een leuke gast, vanaf afstand natuurlijk want ik ken hem niet. Veel succes gewenst, laat maar zien wat je kan en wellicht speel je nog eens tegen je oude club in Europa. Ik bedank hem voor z’n bijdrage aan de successen en het plezier dat hij gegeven heeft.

Voor 12 miljoen had je hem inderdaad beter kunnen behoude. Shakhtar toch een club die altijd Champions league speelt dus kijk er naar uit om hem in de samenvattingen te zien schitteren.

14 januari 2022 om 14:06
0

Het is 12 miljoen met bonussen dat kan oplopen tot 16 miljoen plus een doorverkooppercentage volgens mij.

Shakhtar en Brazilianen is dus ook in 2022 nog zo, en 12 miljoen is echt niet veel voor een speler als Neres heb het idee dat hij niet het volle vertrouwen heeft gehad in zijn laatste periode. als Neres bij Shakhtar genoeg vertrouwen krijgt. dan gaan ze daar nog veel plezier hebben aan Neres. in sommige CL wedstrijden. kon ik wel genieten van hem.

Voor bewezen diensten een prima bedrag! Jammer van z'n blessures na z'n goede CL campagne anders had er meer ingezeten. Voor een bankzitter is dit wel een topbedrag voor Nederlandse begrippen..

Transferbedrag was al langer bekend. Toch een beetje een tegenvaller al met al. Neres had zeker het drievoudige van dit bedrag op moeten leveren. Bovendien vind ik niet dat Ajax er sportief enorm op vooruit is gegaan met Bergwijn straks, waar Ajax mogelijk het dubbele voor moet betalen ten opzichte van het bedrag dat Neres nu oplevert.

Zo zie je maar, je moet het ijzer smeden als het heet is. Destijds konden ze 40/50 miljoen voor vangen, niet gedaan en nu zit je op de blaren. Vind dit wel erg slecht, ook met Tagliafico nu. Mazraoui gaat ook gratis weg... Overmars heeft na een paar goede jaren toch nog een paar slechte beslissingen gemaakt achteraf, maar dat is inderdaad altijd achteraf.

15 januari 2022 om 17:26
0

Dat achteraf moet je als Overmars zijn zien te voorkomen... Je kan stellen dat Overmars niet slim gehandeld heeft....

15 januari 2022 om 20:25
0

Ja ben ik het met je eens.

Alleen heb ik wel geleerd, dat je met investeringen het nooit weet hoe het uitpakt (crypto en aandelen) haha

15 januari 2022 om 20:51
0Haha toevallig heb crypto ik account vandaag aangemaakt, alleen ik snap er geen snars van .

Laat het dan ook een les zijn dat een bedrag van +40 miljoen gewoon altijd aanvaard moet worden. Als je tussen de 15 en 20 miljoen ervoor betaald.. Nu verkopen aan Shakhtar, dat is toch teken dat er geen andere club een deftig bod heeft gedaan. Naar Oekraïne wil je toch niet naartoe, ondanks ze nu wel in Kiev spelen..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper00
A. OnanaKeeper00
R. PasveerKeeper160
C. RaatsieKeeper00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 3 1 0
2020/2021 Ajax 25 3 2 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Shakhtar Donetsk presenteert David Neres; transfersom bekend

David Neres is definitief ingelijfd door Shakthar Donetsk, zo maken de Oekraïeners zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De transfer naar Shakhtar was onder voorbehoud van de vervulling van een aantal...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren