Daily Mirror: Marc Overmars opent gesprekken met Newcastle United

Zondag, 24 oktober 2021 om 10:22Yanick Vos

Marc Overmars heeft de gesprekken met Newcastle United geopend, zo meldt de Daily Mirror. De directeur voetbalzaken van Ajax is naar verluidt in beeld om bij de Premier League-club dezelfde functie te bekleden. Volgens de tabloid hebben twee tussenpersonen namens the Magpies contact opgenomen met Overmars, die volgens de berichtgeving geïnteresseerd is om te verhuizen naar St James’ Park nadat hij te horen heeft gekregen dat hij de middelen krijgt ‘om een slapende reus wakker te maken’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door nick danninga)

De Daily Mirror met zogenaamd Nederlandse bronnen (lees: Valentijn en Mike). Dit artikel kan de prullenbak in.

24 oktober 2021 om 10:37

Maar toch komende tijd ff in spanning. Hoop dat zij snel iemand anders strikken of dat Overmars nee verkoopt.

24 oktober 2021 om 11:01

Verwacht dat hij dat wel gaat doen. Mooi project voor een TD in een mooie competitie

24 oktober 2021 om 11:26

@FR010FRDAM, Denk of hoop? 😜

24 oktober 2021 om 11:32

In dit geval komt dat wellicht op hetzelfde neer. Ik betrap me er zelf ook op dat ik uitkijk naar het moment dat ten Hag, Overmars en op het veld een speler als Tadic verkast. Dat heeft niet zozeer met afgunst te maken, maar meer met de voorkeur voor een andere club. Ik zou het wel begrijpen als Overmars de stap zet. Ajax lijkt zo langzaam aan een vaste plaats veroverd te hebben in de Europese subtop. Echt een knappe prestatie, maar tegelijkertijd in mijn beleving weinig mogelijkheden tot verdere doorgroei. Dan is een sleeping giant als Newcastle toch een geweldige uitdaging?

24 oktober 2021 om 11:40

@DieGelbeReds, Haha was een geintje. Ik zou het (in tegenstelling tot jou 😜) jammer vinden. Maar ook wel begrijpen. Ik zie dan Arsenal voorbij komen, maar wat voor eer valt daar te behalen, dat is echt een onmogelijke taak. Als het een werkelijk word, dan zal hij echt een fantastisch team kunnen gaan bouwen. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Heb wel het idee dat als hij dit afwijst, hij nog jaren blijft.

24 oktober 2021 om 11:43

Waarom een onmogelijke taak bij Arsenal? Bij Ajax is het toch ook gelukt en die hebben minder budget.

24 oktober 2021 om 11:49

Omdat Ajax in haar ‘zwartste rijden’ hooguit 3e eindigt. Arsenal is op dit moment toch gewoon niks meer? Verwachtingen zijn nog altijd enorm, en niet realistisch. Ik zou als ik Overmars was eerder naar Newcastle gaan dan naar Arsenal. Als je naar de mogelijkheden kijkt dan.

24 oktober 2021 om 12:01

Hoop dat Ajax een duidelijk statement maakt. Tegen, uit de duim gezogen berichten, vanuit de telegraaf en dat ze samen nog een lange tijd blijven bij Ajax. Schrik me altijd rot na zulke berichten omdat ik bang ben voor t beleid bij Ajax zonder overmars.

24 oktober 2021 om 12:04

Ik weet niet zo goed of dit een mooi project is voor je carrière. Als het heel succesvol word dan krijg je enkel te horen dat het aan het geld ligt en als het niet snel genoeg succesvol word dan ben je zelf als TD tekort geschoten. Je kan gewoon niet winnen.

Wat heeft de TD van PSG bereikt sinds zij overgenomen zijn door hun rijke eigenaren? Of die van Leipzig nadat redbull ze overnam en ze keihard groeide?

De TD's werden er weinig beter van noch kregen ze meer aanzien door het project. Het enige wat mensen herinneren is extreme kapitaal injecties.

Football manager spelen met een infinite money glitch is geen uitdaging. Kortom de enige reden om over te stappen is een zak geld.

24 oktober 2021 om 13:37

Ajax is dan wel weer de grootste club van Nederland. In de PL zijn Chelsea, City, Man U, Liverpool en in de toekomst misschien Newcastle allemaal groter en rijker. Dat is een hele andere uitdaging.

24 oktober 2021 om 11:01

Eerste wat ik dacht. Die hebben de column van Driessen gelezen en we weten dat dat gewoon een uit de duim gezogen verhaal van alleen maar aannames was.

24 oktober 2021 om 14:21

Staat gewoon op de site van de dm... Dus joue reactie kan de prullenbak in.

24 oktober 2021 om 15:42

Dat zegt hij toch ook: de DM met als bron Valentijn en Mike. Het gaat hem om de bron. En uiteraard de journalistieke status van DM. Zullen we jouw reactie dan ook maar gewoon
archiveren?

En dan koop je toch ook Ten Hag weg? Geef die beide mannen 5 jaren de tijd en er staat een indrukwekkende topclub naast de gevestigde orde.

24 oktober 2021 om 11:57

Ik snap daarom ook niet waarom mensen niet begrijpen dat dit een erg aantrekkelijke overstap is voor Overmars en eventueel ten Hag. Dit zou in potentie het nieuwe man city kunnen worden. Als je ze idd 5 jaar de tijd geeft kan er een prachtig team staan.

24 oktober 2021 om 12:06

Maakt niet uit wie je er neerzet, de kapitaal injectie zal zorgen voor het succes. De juiste TD en trainer zorgen slechts voor de efficiëntie naar dat doel.

24 oktober 2021 om 13:33

Exact. Misschien vinden ze het gewoon puur zielloos, zoals City, PSG, Chelsea en eigenlijk ook Real. Zielloos geld pompen en kopen zonder identiteit; beetje real life FIFA spelen... Natuurlijk allemaal persoonlijk, maar til dan traditieclubs als Arsenal, Napoli of Dortmund echt naar de absolute top. Iedere dwaas kan met kapitaal en macht van City of PSG een topclub maken. Hoop dat hij iets verdere ambities heeft dan bijv Pep met z'n Barca, Bayern en City...

24 oktober 2021 om 14:29

Wanneer Barca rock bottom bereikt van de huidige financiële crisis(want ik denk dat die nog niet bereikt is) dan zou dat een prachtig project zijn. Als je Barca dan weer naar de top brengt krijg je een standbeeld.

24 oktober 2021 om 15:48

@johannetje: Hier onderschat je schromelijk de inbreng van een coach en overschat je de invloed van veel kapitaal. Kijk maar aar PSG en andere clubs: al dat geld en nul of heel weinig internationale prijzen. Leuk hoor een oneindige stroom geld, maar het is toch echt de coach die er een collectief van moet maken. Met alleen individuele klasse kom je nergens.

Wel een leuke job natuurlijk voor overmars. Je hebt straks onwijs veel geld te besteden en als het eenmaal lukt om Newcastle terug te brengen naar de top krijg je ook veel credits. Op zich geen gekke stap na mijn mening.

24 oktober 2021 om 10:41

Klinkt leuk, maar of je jezelf nog in de spiegel kan kijken als je voor zulke figuren werkt...

24 oktober 2021 om 10:44

Daarnaast lijkt me Arsenal voor hem een mooiere uitdaging. Denk dat die hem ook best willen.

24 oktober 2021 om 10:48

Klopt, maar dat soort figuren heb je veel in het voetbal. Ik zou hem zelf ook wel liever zien bij Arsenal maar goed. Je kan het hem toch moeilijk kwalijk nemen als hij naar Newcastle gaat voor een mooi project?

24 oktober 2021 om 11:04

@de toekomst. De voetbal wereld zit vol , met wat jij noemt dit soort figuren.

24 oktober 2021 om 12:42

Waarom niet? Ik denk juist dat ze trots in de spiegel kunnen kijken. Dat geforceerde morele gedoe onder voetbalfans is echt overdreven. Dit is gewoon een prachtige uitdaging voor zowel Overmars als Ten Hag.

24 oktober 2021 om 13:05

Trots zijn om bij een club te werken waarvan iedereen weet dat de eigenaar opdracht heeft gegeven om een journalist te laten afslachten? En die moord afkeuren noem jij "geforceerd morele gedoe"? Oké dan...

24 oktober 2021 om 16:10

Ik kan me ook niet echt indenken dat de voetbalwereld vol zit met eigenaren die mensen door doodseskaders laten ontvoeren binnen hun eigen ambassade en vervolgens in stukken laten hakken. Ik zou daar dan wel een lijst van willen zien welke clubeigenaren dat dan zijn. En als het er zoveel zijn is het wel vreemd dat dit niet bekend is, of wellicht leef ik onder een steen.

24 oktober 2021 om 10:43

Hoezo veel credits. Je kunt ongelimiteerd geld spenderen en dan verdien je de credits als je bij de top 5 - 6 komt? Knap hoor. Waardeloos die stinkend rijke clubs. Het is geen prestatie en dat zal het ook nooit worden.

24 oktober 2021 om 10:47

Niet mee eens. Als je van een middenmoter een top 5-6 club maakt is het gewoon knap hoor. Je kunt nog veel geld uitgeven maar als er geen duidelijk plan bij zit of de juiste spelers is het voor niks. Zie hoeveel geld barca en Arsenal uitgeven en er niks voor terugkrijgen. Het gaat om de juiste spelers halen wat niet zo makkelijk is als het lijkt.

24 oktober 2021 om 11:03

Ik vind het niet knap. Ik vind het juist knap als het niet lukt zoals Arsenal en Barca. Die hebben gewoon keihard gefaald wat knap is als je zoveel geld erin pompt. Ik heb er helemaal niks mee met al die olie gesponsorde clubs. Elke prestatie die ze leveren is voor mij geen prestatie.

24 oktober 2021 om 11:16

Arsenaal geeft juist relatief weinig geld uit en bij Barcelona zit een verzameling totale idioten in de technische staf. Met veel geld kan iedereen een topclub creeeren. Dat is echt 0 prestatie en dus ook 0 credit en waardering. Waar je wel veel waardering krijgt is voor zijn werk bij ajax. Overmars heeft 50 miljoen vermogen , waarom er zo nodig een paar bij door een olie sjeik slaafje te worden. Daarnaast is Newcastle een stad die zo lelijk en saai is dat je er na 5 uur al gillend gek wordt.

24 oktober 2021 om 11:18

Je kunt niet ongelimiteerd geld uitgeven ivm budgetplafond. City kon 2 jaar lang smijten met geld, ook nu niet meer. Dus je hebt minder te besteden dan clubs als Chelsea, Liverpool, Man.Utd, City, e.d. Daarentegen kan je wel een veelvoud van het budget van Ajax uitgeven en dus een andere categorie spelers scouten en aantrekken.

Mocht Overmars gaan dan verwacht ik dat hij als eerste speler Timber probeert te contracteren. En Mazouri transfervrij meenemen 😬

24 oktober 2021 om 11:29

Daar ga je al verkeerd.ze hebben de laatste drie seizoenen prima balens dus ze kunnen de komende seizoenen veel geld uit geven.volgens de berichten 222m deze winter al.

24 oktober 2021 om 11:31

Als je veel geld uitgeeft wil het niet meteen zeggen dat het goed terechtkomt. Genoeg ploegen die dat bewijzen hoor. Zie united, Arsenal en barca. Die ploegen hebben toch aardig wat geld uitgegeven maar kopen weinig goeie spelers. Psv had 2 seizoen geleden ook flink wat geld besteed maar voornamelijk miskopen gedaan. Dat zou Newcastle ook kunnen gebeuren als ze geen goede TD hebben.

Misschien is dit waar, misschien niet. Dat wacht ik rustig af. Wat mij wel verbaast is dat iedereen ervan overtuigd is dat Newcastle direct een heel elftal wereldspelers bij elkaar gaat kopen. Ja, hun eigenaren hebben haast oneindig veel geld, maar als ze dat doen spelen ze de komende jaren geen Europees voetbal. Dan komen ze niet door de FFP regels heen. Het gaat gewoon meerdere jaren duren voor Newcastle daar klaar voor is.

24 oktober 2021 om 10:47

Die FFP is ook niet echt serieus meer te nemen natuurlijk....

24 oktober 2021 om 10:49

Een rits transfervrije spelers en een aantal topaankopen per seizoen doen wonderen. Ik verwacht dat Newcastle niet meer dan 3 jaar nodig heeft om top 4 te worden. Je ziet hoeveel PSG in één zomer kan binnenhalen, laat staan als je nog eens Premier League geld erbij hebt om de begroting op te hogen. Mazraoui, Onana, Kessie zijn al 3 jongens die je gratis kan ophalen vanaf 1 januari, tel daarbij nog 200 miljoen aan transfergelden, want zoiets zal het echt wel worden, en je kan al een geraamte bouwen.

24 oktober 2021 om 10:58

Pogba, Isco, Bale, Marcelo nog meer spelers die gratis op te halen zijn en (op korte termijn) waarde kunnen hebben.

24 oktober 2021 om 11:59

3 van de 4 namen namen die je noemt lijken uitgeblust en Pogba is bij united ook gewoon wisselvallig. Denk dat ze met die 4 erbij gewoon middenmoot spelen.

Even de hopeloze Nederlandse bronnen buiten beschouwing gelaten: als je als Newcastle weet dat Overmars 700.000 verdient, waarom biedt je dan in godsnaam meteen vier keer zoveel? Dit heeft toch niks met bedrijfsvoering te maken, maar gewoon met geld smijten omdat het kan? De voetbalwereld is echt al zo lang, zo ongelooflijk de realiteit verloren en het wordt alleen maar erger.

24 oktober 2021 om 10:43

Met geld smijten? Wat verdient Brands? 3,5 miljoen of zo? Blijkbaar is zo'n bedrag standaard voor zo'n functie in de Premier League en zetten ze nog laag in. Het is maar net vanuit welk perspectief je beredeneerd.

24 oktober 2021 om 10:51

Dát is absoluut waar, maar dan vraag je je af waarom die bedragen zo hoog zijn, zelfde als voor homegrown spelers, het lijkt allemaal

24 oktober 2021 om 10:50

Overmars heeft geld zat, die wilt gewoon aan de wereld laten zien wat hij kan als TD mocht hij deze stap maken. Ik gun het hem om er een gigantisch succes van te maken, al wil ik veel liever dat hij blijft.

24 oktober 2021 om 12:01

Bij Ajax laat hij toch ook al aan de wereld zien wat hij kan als TD? Ik denk dat ze in het buitenland meer onder de indruk zijn van wat hij bij Ajax doet dan wat hij zou doen bij schatrijke club in Engeland.

24 oktober 2021 om 12:56

Precies dat en Ajax is op weg naar de absolute top in Europa. Laat dat maar zien een paar jaar, daarna is het project klaar.

Ondanks dat dit de Daily Mirror is en ze zich waarschijnlijk vastbinden aan het nieuws van de Telegraaf, ben ik er toch niet helemaal gerust op dat Overmars bij Ajax zal blijven.

Sluit niet uit dat hij het toch een mooie uitdaging vind en dus de overstap naar Newcastle United zal maken. Maar aan de andere kant is het bij Ajax toch ook iedere 1 à 2-jaar een uitdaging om toch ongeveer een halve selectie, waarvan de helft bestaande uit basisspelers, te vervangen met minder financiële middelen.

Dus Overmars, blijf maar bij Ajax.

Ik moet nog zien of het werkt bij Newcastle.... Arabieren, vooral rijke, zijn niet de betrouwbaarste mensen en de verwachtingen zullen torenhoog zijn. Een paar mislukkingen en je staat weer op straat. De hierboven genoemde vijf jaar zullen ze echt niet krijgen. Daarnaast heb ik ook nog de hoop dat er toch ook ethische zaken zullen gaan spelen.

24 oktober 2021 om 10:44

Ik ook. Als je kijkt naar wat die eigenaren allemaal op hun kerfstok hebben, wil je daar toch niet voor werken?

24 oktober 2021 om 11:06

Wat hebben ze dan op hun kerfstok?

24 oktober 2021 om 11:00

Ethisch als in geen zaken doen met Saoudi's? Lijkt me niet dat wie dan ook daar iets van kan zeggen. Of stoppen we met olie gebruiken? Zolang wij met zijn allen gewoon zaken doen met deze mensen vind ik het nogal hypocriet om van de sportwereld te verwachten dat ze dat niet mogen.

24 oktober 2021 om 14:59

Waarom zijn Arabieren niet de meest betrouwbare?

Wat is dit voor domme post...

In elk volk heb je betrouwbare en onbetrouwbare mensen.Hoop dat Arsenal nog interesse heeft?

24 oktober 2021 om 10:59

Wat moet hij bij Arsenal? Spelen om de plekken 6 t/m 8 lijkt mij niet echt uitdagend.

24 oktober 2021 om 11:15

Misschien valt er dan juist wel wat te winnen. Ze naar een hoger plan tillen zoals hij Ajax structureel beter heeft gemaakt imo. Uiteraard zal dat een zware taak zijn.

24 oktober 2021 om 12:50

Zijn voormalige club terug naar de top helpen.

24 oktober 2021 om 12:52

Newcastle speelt om de plekken rond 10-15. Dus wat wil je zeggen? Arsenal en Newcastle zijn mooie projecten om ze terug te brengen naar de top.

Voor Newcastle zou dit echt een topper zijn. Hij heeft bij ajax al laten zien voor niet al teveel geld een team op te kunnen bouwen en kan dat nu proberen met heel veel geld. Ben wel benieuwd of hij dan echt andere keuzes gaat maken. De eigenaar wil waarschijnlijk snel succes en iemand die met geld smijt dus krijgt hij wel de tijd als hij het een beetje rustig op wil bouwen?

Overmars zou dat nooit doen. En dan ten hag mee nemen en dan Ajax de afgrond in laten donderen? Wat denken die krantjes nou. Ze zijn duidelijk geweest toch? Ze willen met Ajax de topclubs irriteren. Ze gaan niet alles wat ze hebben opgebouwd en waar ze nog steeds mee bezig zijn in de prullenbak gooien. Maar ja de krantjes hè. Die doen altijd alsof dingen al zeker zijn. En mensen trappen er nog in ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Watford13-7
18.Burnley 10-7
20.Norwich City10-20
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. Saint-MaximinMiddenvelder153
JoelintonAanvaller141
C. WilsonAanvaller115
E. HoweUnknown
G. JonesUnknown
K. DarlowKeeper80
D. GayleAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

48 jaar
135 fans

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren