Van Hanegem: ‘Wat horen we nu nog van het grootste talent van Nederland?’

Dinsdag, 5 oktober 2021 om 16:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:10

Willem van Hanegem vindt het triest dat Oussama Tannane en Mohamed Ihattaren niet het maximale uit hun carrière halen. De oud-middenvelder vindt dat Tannane, die bij Vitesse op de bank zat en inmiddels zelfs uit de A-selectie is gezet, bij zichzelf te rade moet gaan. Ook haalt Van Hanegem uit naar Ihattaren, die bij Sampdoria nog geen minuut speelde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ihattaren is gesaboteerd en verpest door Schmidt, laat dat eerst duidelijk zijn. Verder is het beter voor dit soort jongens om in het buitenland te spelen want hoe moeilijk ze ook zijn, in Nederland weet men niet om te gaan met ze behalve het vingertje wijzen en dat vermoeilijkt alles nog meer.

4 oktober 2021 om 21:23

Och nee krijgen we dit weer hoor. Schmidt de feeder van Ihattaren.

4 oktober 2021 om 21:23

Heeft totaal niks met Ihattaren zelf te maken gehad? Echt helemaal niks?
Dat zou ik knap vinden…

4 oktober 2021 om 21:38

XaviKoning de oorzaak: Schmidt, het gevolg: Ihattarens gedrag. Schmidt als oudere vent en trainer van verschillende clubs heeft mind games met een 18/19 jarige staan spelen, die gaat hij nooit winnen dus ja 100% ligt het aan Schmidt.

4 oktober 2021 om 21:41

Oké, en wie geef je de schuld tussen Letsch en Tannane?

4 oktober 2021 om 21:46

Vergeet die dat die jongen door een moeilijk periode ging en een knuffel nodig had ipv dat die duitser hem in de media aanpakt

4 oktober 2021 om 22:00

Ihattaren heeft idd veel fouten gemaakt maar die Schmidt is ook wel een apart mannetje natuurlijk. die was allergisch voor de naam Ihatteren vorig jaar zoals hij ook allergisch was voor de scheidsrechters en de Knvb en gedroeg zich bij tijd en weilen als een volslagen malloot. Nu overigens nog met regelmaat. Ihatteren zat in een fase dat hij een peoplesmanager nodig had maar die kreeg te maken met deze Duitse sergeant. was het alleen de schuld van Schmidt? zeker niet, maar ik denk dat het met een coach met een wat menselijkere aanpak wel weer goed was gekomen met Ihatteren. die jongen had behoefte aan wat warmte en inlevingsvermogen en Schmidt is meer iemand die voetballers als nummertjes ziet en geen uitzonderingen maakt in de persoonlijke benadering

4 oktober 2021 om 22:02

Daarom zijn spelers als Mané, Kampl, Çalhanoğlu, Brandt Gulasz, Madueke en Gakpo ook nooit doorgebroken onder Schmidt. Allemaal kapot gemaakt door mindgames van Schmidt.

4 oktober 2021 om 22:07

Andres13 maar hij had het ook niet op hun gemunt hé - Schmidt zag het gwn totaal niet zitten in Ihattaren, hij was allergisch voor hem zoals Japie het mooi zei

4 oktober 2021 om 22:13

En Ihatarren was allergisch voor hard werken. Dan ben je niet geschikt voor topvoetbal. Hij mag een voorbeeld nemen aan de instelling van Gakpo en Madueke.

4 oktober 2021 om 22:13

Allergisch nog wel. Daarom had hij ook meer speelminuten gekregen dan madueke zeker?

4 oktober 2021 om 22:18

@arsenal890 toen drie kwart van de selectie geblesseerd was ja en Schmidt hem wel moest opstellen maar dan kreeg hij na een goede wedstrijd nog wel even te horen dat hij geen Messi is en dat zijn collega Rosario wel een topplayer is. lekker voor het vertrouwen van zo een jongen die al in een dip zit. daar ga je vast beter van voetballen

4 oktober 2021 om 22:19

@andres13 niet iedereen is een werkpaard. soms moet je ook gewoon kijken waar is een speler goed in en hem op zijn kwaliteiten proberen te benutten. onder Van Bommel ging dat ook prima met Ihatteren

4 oktober 2021 om 22:22

Klopt Japie. Dat ging maar liefst 2-3 maanden goed.

4 oktober 2021 om 22:24

Ongeveer net zo lang als dat Schmidt naar behoren heeft gepresteerd bij PSV dus

4 oktober 2021 om 22:28

Alleen zit daar wel een stijgende lijn in. Staat maar 1 punt achter koploper Ajax

4 oktober 2021 om 22:31

wie weet. laat hem eerst maar eens tot het eind van het seizoen mee doen om de titel om te kunnen concluderen of er een stijgende lijn in zit4 oktober 2021 om 22:31

@Japie_Krekel
Ihatarren is geen groot talent. Hij doet alles uit stilstand. Hij heeft een goede techniek en goede balbehandeling.
Hij beweegt niet en doet alles uit stilstand. Dat kan niet.

Het is jammer dat hij niet opgeleid is als spits. Hij had een goede valse 9 kunnen zijn. Als middenvelder zal hij het nooit redden.

4 oktober 2021 om 22:35

Sneijder liep ook nooit heel veel met de bal en liet de bal het werk doen. met een goede pass in de benen hoef je helemaal niet zo bewegelijk te zijn. die heeft Ihatteren, al moet hij zorgen dat hij net als Ziyech elke wedstrijd een stuk of 5 van die ballen gaat geven en niet maar 1 of 2 van die ballen

5 oktober 2021 om 00:06

@Japie, je zult vast deels gelijk hebben en je verdedigt je mening met ferve, maar is het inmiddels ook niet een keertje klaar? Ik zie in letterlijk elk artikel over Ihattaren reacties van je terugkomen. Het lijkt wel alsof de naam Ihattaren als een rode lap op een stier werkt bij je. Alsof je elke gelegenheid wil benutten om je mening over Schmidt te ventileren. Word je er zelf inmiddels niet ook een beetje moe van? Oprechte vraag.

5 oktober 2021 om 01:45

Andres, joh, een stijgende lijn. Je komt met minimale overwinninkjes langs Sparta en Go Ahead. Heb je de doelsaldo's al bekeken?

5 oktober 2021 om 02:12

@DieGelbeReds zoals jij moe wordt van het gezeik op Schmidt wordt ik een beetje moe van het gezeik op Ihattaren. Het is hem bij PSV niet gelukt door wat fouten die jongens van die leeftijd wel eens maken en een coach die het nooit in hem zag zitten. Laten we afwachten wat hij bij Sampdoria gaat doen voordat we iemand weer met een slechte mentaliteit bestempelen. Schmidt heeft na het dramatische vorig seizoen een tweede kans gehad en Ihattaren heeft ook te het op een tweede kans

5 oktober 2021 om 08:46

@japie, mee eens dat iedereen kwaliteiten heeft, maar je kunt toch niet ontkennen dat en het voetbal veranderd waardoor van iedereen verwacht wordt werk te verzetten, en Mo toch nog niet zo beslissend is (zoals Messi wel was !!!!) dat hij het alleen op zijn talent kon doen.

5 oktober 2021 om 09:54

@aycaramba,
Zou het misschien kunnen dat wanneer je als profvoetvaller 20 kg te zwaar verschijnt op de eerste training, dat de trainerr misschien denk van die jongen is nie serieus met zijn sport bezig? Als er maar iets was wat Mootje nie aan stond zich weer ziek melde?? Die wissel die zou hem kapot gemaakt hebben wat een onzim zeg...

5 oktober 2021 om 11:18

"vergeet die dat die jongen door een moeilijk periode ging en een knuffel nodig had ipv dat die duitser hem in de media aanpakt"

Toen Schmidt trainer van PSV werd, was de vader van Ihattaren al bijna tien maanden dood. Uiteraard had hij het volste recht om nog volop in de rouw te zijn, uiteraard is hij ook maar eens mens. Maar als je een topsporter bent, dan mag je trainer wel van je verlangen dat je na tien maanden weer redelijk normaal kunt functioneren, denk ik.

5 oktober 2021 om 18:08

@aycaramba, know your facts. Zelfs ploeggenoten, Dumfries & Affelay zeiden notabene in interviews en studio sport dat Ihattaren gewoon de kantjes ervan af liep.

5 oktober 2021 om 21:21

Gelbereds, bespaar de moeite. Japie heeft al zijn argumenten in de Ihattaren/schmidt discussie ergens op zijn tablet bewaard en is ze nu al meer dan een jaar aan het copy- pasten in elke topic wat maar een beetje die kant op gaat. Er zit standaard bij dat Mo een groot talent is en dat hij onder van bommel geweldig speelde. Mocht je dat overigens in twijfel trekken, dan speelde Mo onder van Bommel iig beter dan dat schmidt dat voor elkaar kreeg, omdat verder niemand onder schmidt beter werd, ook gezien de 16 punten achterstand op Ajax. Verder was Mo er emotioneel aan toe en dus had deze behoefte aan een arm om zijn schouder, maar dat was aan schmidt (als Duitse sergeant) niet besteed, want die kan alleen maar op cijfers managen. Ik geloof dat ik nog wel wat paradepaardjes vergeet, excuses daarvoor. Intussen wens ik Mo het beste toe en hoop ik dat hij ooit tot bloei komt. Maar dat kan bijna niet misgaan.

4 oktober 2021 om 21:25

Nope, want als hij echt zo goed en fit was, speelde hij gewoon, ook onder Schmidt. Bij Sampdoria ook geen enkele bij de selectie gezeten. Ik had het eerst te doen met die jongen gezien zijn prive omstandigheden, maar er zijn nu gewoon geen excuses meer.

4 oktober 2021 om 21:36

Oortap Ihattaren is nog geen 4 weken bij Sampdoria en je hebt hem nu al afgeschreven? Je wekt de illusie dat je het met hem te doen had als het allemaal zo makkelijk is.

4 oktober 2021 om 22:14

Ihattaren zit niet bij de wedstrijd selectie van Sampdoria omdat hij volgens de officiële berichtgeving 'niet wedstrijdfit is'. De laatste weken moest hij bij PSV individueel trainen en is daar meermaals niet op komen dagen. Bij zijn presentatie bij Juve en Sampdoria zag je ook dat hij weer veel te dik was voor een topsporter. Ihattaren heeft talent, maar ook bij Sampdoria is hij al weer met 0-1 achter binnengekomen.

5 oktober 2021 om 12:09

Ihattaren is geblesseerd is en zit daarom niet bij de selectie.

4 oktober 2021 om 21:26

Tannane werd bij Saint Etienne ook verbannen naar 2e elftal dus die vlieger gaat niet op. Bij deze gasten moet het kwartje een keer vallen zoals je bijvoorbeeld ziet bij een Bazoer die ook niet de makkelijkste was...

4 oktober 2021 om 21:26

Daar gaan we weer. Ihattaren heeft het zelf gewoon verpest. Dat geeft iedereen aan binnen de club. Waslijst aan proberen met oa 5 keer ziek in 7 maanden.

4 oktober 2021 om 21:40

Iedereen? Wie dan? Schmidt zelf en John de Jong?

4 oktober 2021 om 21:43

Zoals ik zeg iedereen. Alle psv kenners en watchers, spelers, mensen die dagelijks rondlopen op de herdgang etc. Die hebben er meer kennis. Ihattaren heeft het zelf gewoon verpest.

4 oktober 2021 om 21:57

Van wat ik heb begrepen konden spelers het prima met hem vinden. En waar hebben we het over eigenlijk? Een valse media campagne die is gevoerd tegen een 18/19 jarige met een nog valsere trainer, hoe verwacht je dat hij zich gaat verdedigen, ik ben eerlijk gezegd trots op hoe Ihattaren zich koest wist te houden op zo’n jonge leeftijd.

4 oktober 2021 om 22:04

Haha trots op ihattaren? Dan ben je echt totaal niet serieus te nemen. Spelers hebben ook gewoon aangeven dat Ihattaren niet normaal kan trainen en de boel serieus kan nemen. Jij hebt net zoals Japie een ongezonde obsessie met Schmidt. Waar we het over hebben? Een speler die een waslijst aan misdragingen heeft en daarom gefaald is. Jij geeft dan de schuld aan Schmidt wat pure onzin is.

4 oktober 2021 om 22:09

Arsenal890 ik snap dat Ihattaren zich niet op zijn best gedroeg in bepaalde situaties maar wat ik probeer aan te kaarten is dat de stichter van dit alles Schmidt is. Een echte people manager had hem goed begeleid en nooit dit soort problemen gehad.

4 oktober 2021 om 22:14

Waar baseer je erop dat Schmidt de stichter is? Jij en Japie tegenover alle psv kenner, watchers, spelers etc etc. Dan is het duidelijk wie er de waarheid spreekt.

4 oktober 2021 om 23:14

Aycaramba, jij hebt echt een klap van de molen gehad hé? Bakalli is zeker ook verpest door z'n trainer? Als hij echt zo goed was zou hij niet verpest zijn door Schmidt. Hij heeft voldoende minuten gekregen, maar meneer kon er schijnbaar niet mee omgaan als t tegen zat.

5 oktober 2021 om 08:49

Ook oud team genoten. Of mogen deze niets zeggen omdat ze minder talent hebben dan Mo ? Als voetballer moet je in jezelf investeren. Dit is iets waar Mo heel veel moeite mee heeft. En als hij dit een paar maanden doe (wat dus normaal is), dan zijn er hier mensen die vinden dat hij een voorkeurspositie moet hebben. Waarom ? Omdat hij kan voetballen. Dat kunnen Gakpo, Gotze en Madueke ook. En dit zijn wel spelers die in zichzelf willen investeren.

5 oktober 2021 om 08:52

Vreemd argument: een echte people manager had nooit dit soort problemen gehad. Waarom is Schmidt geen echte people manager? Ik weet het niet namelijk en waar baseer je nooit op?
Ik denk zeker dat er fouten gemaakt zijn met de behandeling van Mo, maar hij heeft zelf echt structureel gefaald. Elke kans die die kreeg wist hij te verkloten, tot in die mate dat PSV hem met liefde voor een appel en een ei liet vertrekken. Bij Sampdoria lijkt het er nu ook niet op dat het beeld anders is; hij heeft minimaal de schijn tegen.

5 oktober 2021 om 11:38

@ caramba,

Vind je het zelf ook niet vreemd dat veel mensen binnen de club psv, helemaal klaar waren met Ihattaren? Dezelfde mensen die juist alles op alles willen zetten hem te laten slagen? Want zo werkt het namelijk hè? Schmidt die Ihattaren graag wil laten presteren vanwege zijn eigen functioneren (succes halen) binnen de club en het management dat aan een goeie Ihattaren grof geld had kunnen verdienen als hij goed had gepresteerd....

Nee al die mensen gooien al die redenen weg om een zielig jongetje weg te pesten... het is me wat.

5 oktober 2021 om 12:08

@aycaramba: "van wat ik heb begrepen konden spelers het prima met hem vinden." Google even het interview met Zahavi van vorige week. Hier praat hij over het absolute gebrek aan de juiste mentaliteit van Ihattaren om de top te halen. Daarnaast praten de huidige spelers regelmatig over een "betere kleedkamer/teamspirit" nu "een aantal" spelers vertrokken zijn.. Nee, niemand ligt er wakker van dat Ihattaren vertrokken is en zeker niemand binnen PSV geeft Schmidt hier de schuld van...

5 oktober 2021 om 12:09

@aycaramba, draai het eens om, als ihattaren zich als een prof had gedragen en niet elke keer ziek was en fit zou zijn, dan had de trainer niet eens als peoplemanager op hoeven treden, want dan was mo gewoon als topsporter met zijn vak bezig geweest, en ja ik snap dat als je je vader op jonge leeftijd verliest dat een klap is, maar het leven gaat altijd door, je mag rouwen, maar op een gegeven moment moet die knop toch weer om, als wij (het "gewone" werkvolk) een ouder verliezen dan krijgen we 2 dagen verlof soms 4, maar daarna word je toch wel geacht om langzaam weer op het werk te verschijnen, hoe zwaar je het er ook mee hebt.

4 oktober 2021 om 21:26

Schei toch uit. Ihattaren heeft er zelf de brui aan gegeven, niet de trainer de schuld geven.

4 oktober 2021 om 21:27

Spelen doet hij tot op heden nog niet. Heeft 1 keer bij de selectie gezeten en daarna was hij (opeens) niet eens fit genoeg om met het team te trainen.. Vind dat een vreemd verhaal. Misschien heeft Schmidt hier ook voor gezorgd, veel heel veel invloed heeft de enge meneer

4 oktober 2021 om 21:28

Haha altijd zo simpel dit heh. Het ligt allemaal aan anderen behalve aan het individu waar het om gaat. Als je overal in Nederland problemen maakt moet je misschien zelf wat gaan aanpassen in plaats van verwachten dat je omgeving zich aan jou aanpast.

4 oktober 2021 om 21:28

Hmm dat denk ik dus niet. Zit wel een soort van patroon in. Aissatti was ook zo’n figuur, geweldige voetballer maar wat wil ie nu? Altijd maar dwarsliggen gaat niet.
En helaas is rijtje nog erg veel langer. Soms moet je ff doorbijten en transfer maken als t kan en je echt iets anders wil. Dat schijnt niet te lukken

4 oktober 2021 om 21:32

Met wie heeft Aissati dan problemen gehad? Refresh my memories.

4 oktober 2021 om 21:35

Ja ik zit ook na te denken, wat hij gedaan heeft. Kan me niet echt iets herinneren. Ook bij Ajax heeft hij ons een paar x goed geholpen. ...beetje vreemd dit.

4 oktober 2021 om 23:00

Uiteindelijk zat er iets in zijn bovenkamer ook niet helemaal goed. Ik vind het persoonlijk echt zonde dat
spelers als Bakkali, Labyad en Aissati voor hun 20ste eigenlijk de piek van hun carrière hebben beleefd. Ik denk zeker in het geval van Labyad en Bakkali dat zij spijt zullen hebben van hun keuzes en vermoed dat dat ook het geval voor Ihatarren gaat worden. Aissati kan ik wat minder goed maar zoals het op internet staat kon hij niet goed met druk omgaan.

4 oktober 2021 om 23:15

Iets niet goed in zijn bovenkamer? Je bent psychiater op afstand als ik het goed begrijp? We hebben het hier over dwars liggen. Waar heeft Aissati mensen dwars gelegen? Dat is nu de vraag.

4 oktober 2021 om 23:25

Misschien iets te hard omschreven inderdaad. Maar mentaal kon hij blijkbaar toch de druk niet helemaal aan, gaf hij namelijk zelf aan in een interview. Wat natuurlijk helemaal niet erg is, maar wel erg jammer omdat hij op zeer jonge leeftijd bij PSV doorbrak.

Ik weet het niet precies, heb het niet bewust meegemaakt dus kan er niet echt een uitspraak over doen. Wel ging hij natuurlijk van PSV naar Ajax met wat contract problemen.

4 oktober 2021 om 21:29

Praat niet zo slap man. Wie bedoel je met 'ze'? Weten 'ze' in Italië en Frankrijk ook niet om met 'dit soort jongens' om te gaan? Of hebben ze het daar heel goed gedaan?

4 oktober 2021 om 21:33

UnitedWeStand vaak is het zo gegaan dat ‘moeilijke’ jongens in Nederland beter gingen presteren in het buitenland, dat kan verschillende factoren hebben maar over het algemeen is het gwn makkelijker om naar een plek te gaan waar je geen slechte naam hebt en daar continu aan word herinnerd. Ze willen gwn voetballen.

4 oktober 2021 om 21:44

Vaak? Noem eens 10 namen, aangezien jij het over vaak hebt.

4 oktober 2021 om 22:04

Ducktaildo, je hebt gelijk. Sterker nog: in de meeste gevallen komen ze na een korte periode terug naar NL of cashen in de zandbak.

AyCaramba: moeilijke jongens krijgen juist in de eredivisie alle kansen en 2e kansen. Juist omdat (bovengemiddelde) kwaliteit in de eredivisie er vaak voor zorgt dat er even tussen de vingers door gekeken wordt bij bepaald gedrag. Dat argument vervalt al in een grotere competitie.

4 oktober 2021 om 21:29

Ja voor Mo is het fantastisch in het buitenland spelen. Zoveel beter haha

4 oktober 2021 om 21:31

Tuuuuuuuurlijk!

4 oktober 2021 om 21:34

En wordt hij dan nu ook gesaboteerd door Roberto D’Aversa?

4 oktober 2021 om 21:34

Haha wat een onzin. Ten eerste ben je als speler helemaal zelf verantwoordelijk voor je carrière. Trainers zullen uiteindelijk altijd de beste spelers opstellen. En je bent als speler ook verantwoordelijk voor je carrièrepad. Welke keuzes maak je en wat zijn daarbij je drijfveren? Hoe span je jezelf in voor je werk? Ihattaren is een loser, een slapjanus, een watje. Er zit geen pit in, geen professionele mentaliteit. Gezien zijn talent zullen er ongetwijfeld nog goede periodes komen, maar hij zal echt nooit het maximale eruit kunnen halen en dat ligt voor 100% aan Ihattaren. Niet alles zit altijd mee in je leven en als je niet met tegenslagen kan dealen, ga je het niet maken.

4 oktober 2021 om 21:51

De Toekomst vertel dat maar aan El Hamdoui, Ihattaren of de tienduizend andere spelers die door trainers werden verpest. Aangezien je een Ajaxcied bent heb ik hier een feitje, Dani speelde bij West Ham voordat hij naar Ajax kwam. Na een paar goede wedstrijden heeft hij heel lang moeten banken daar. West Ham had de optie om hem na het seizoen op huurbasis te kopen, maar de prijs zou variëren. In die tijd zou het in Engeland werken zoals de aandelenmarkt - afhankelijk van hoe goed een speler presteerde, zou zijn prijs stijgen of dalen. Vervolgens vertelde Harry Redknapp hem dat hij zo lang moet banken zodat hij aan het eind van het seizoen goedkoper is op te halen. Conclusie: Dani krijgt geen oproep naar Portugal en hij is er kapot van. Hij ging zich misdragen door naar avondclubs te gaan en te roken en West Ham was geforceerd om hem te verkopen.

4 oktober 2021 om 21:58

Oftewel, een ruggengraat van papier maché..

4 oktober 2021 om 22:29

@ayCaramba? Je maakt een grapje toch? Je noemt toch niet expres namen van spelers die haast overal zijn mislukt en/of voor problemen zorgde? Dit is een lachertje haha... Dat ligt gewoon aan de speler, maar in jouw ogen zal zelfs Balotelli verpest zijn door één of meerdere trainers...

5 oktober 2021 om 00:19

Ik maak zeker geen grapje. Toen Dani Harry Redknapp vertelde dat hij graag voor Portugal wil uitkomen in de Eurocup en als hij blijft banken daar geen zicht op heeft, wat was Redknapps reactie? “Ik heb schijt aan jou kansen in Portugal, ik wil jou in het team hebben volgend jaar en dat gaat goedkoper worden als je blijft banken” True story. Wat jij probeert te zeggen is dat de trainer in feite met alles weg mag komen en de spelers zich altijd ondergeschikt moeten maken. Nederig zijn en buigen is wat je rept maar niet iedereen kan dat, en zeker niet de rebelse types.

5 oktober 2021 om 08:57

Sommige jongens zijn gewoon sfeergevoelig. Als ik vroeger m'n werk deprimerend vond stapte ik ook al heel snel op. Kwam ik in een bedrijf waar ik het wel naar m'n zin had en goed overweg kon met mijn collega's en werkgever dan was ik supergemotiveerd en ging ik voor 200 procent. Waarschijnlijk heb ik dan ook geen professionele mentaliteit maar bij mij waren mijn prestaties afhankelijk van hoe lekker ik in mijn eigen vel zat. Daarom ben ik later gaan ondernemen

4 oktober 2021 om 21:43

Ihattaren is zelf het probleem. Geen inzet, passie en motivatie. Komt met overgewicht terug van vakantie, meldt zich ziek en wordt met Raiola in Franrijk gespot, gedraagt zich als een ‘volgevreten’ vedette, terwijl hij al maanden geen pepernoot raakt. Hij zal zich over 10 jaar wel achter zijn oren krabben als ik een Mac Kroket bij hem bestel

4 oktober 2021 om 21:44

Wat een pure onzin. De waslijst aan 'misdragingen' is flink en dan kun je een trainer niet de schuld geven. Gezien zijn gebrek aan fitheid en het feit dat hij met overgewicht aan het seizoen begon, heeft hij nog aardig wat minuten mogen maken terwijl hij bijna niets heeft laten zien. Niet voor niets mag hij bij Sampdoria ook de bank warmhouden; iets wat je van mijlenver aan zag komen. Nee, Ihattaren is helemaal zelf verantwoordelijk voor zijn huidige situatie. Ook Schmidt stelt een potentieel toptalent graag op, maar dan moet die speler het wel op alle vlakken laten zien. Dat deed Ihattaren allesbehalve vorig jaar. Heel jammer, maar eigen schuld.

5 oktober 2021 om 09:02

Sorry hoor maar Schmidt stelde Ihattaren niet graag op. Alleen als drie kwart van de selectie geblesseerd was mocht hij spelen en dan kon hij niks goed doen. Die jongen kwam van de ene mentale dip in de andere mentale dip terecht. Natuurlijk lag het voor een groot deel ook aan hemzelf maar een leek kon zien dat Schmidt hem niet mocht en dat het vechten was tegen de bierkaai voor hem. Ik weet nog dat hij prima speelde tegen Ajax en complimenten kreeg waar Schmidt absoluut niet tegen kon en even moest vermelden dat hij geen Messi was. Ihattaren stond teveel in de spotlights bij PSV en Schmidt wilde zelf de man zijn die in de spotlights stond bij PSV

5 oktober 2021 om 16:38

Japie ,op het moment dat je vrijwel alleen staat in een mening moet je je toch achter je oren krabben. Heb al s geopperd of je voor VZ werkt en discussies op gang moet houden want je blijft aantoonbare onzin verkondigen. Dom ben je niet. Is VZ misschien je onderneming 😜?

5 oktober 2021 om 17:14

Ik kan gewoon niet geloven dat een speler die onder Van Bommel letterlijk nul gedragsproblemen had niet meer op de rails te krijgen is. Natuurlijk heeft Ihattaren ook schuld aan deze situatie maar ik heb niet het gevoel dat Schmidt een trainer is met empathisch vermogen die zo een jongen weer weet te motiveren. Dan kunnen er binnen PSV nog zoveel mensen met zo een speler praten maar als je het gevoel hebt dat de trainer je niet moet zal dat ook heus wel ergens vandaan komen dan kan je ook die leeftijd uit onmacht rare capriolen gaan uithalen. Die jongen was 18 of 19 jaar toen Schmidt kwam en nog niet iemand met veel levenservaring die altijd op de verstandige manier reageert

5 oktober 2021 om 20:04

Maar daar kun je niet enkel op af gaan? Ihattaren kwam al te zwaar en allesbehalve fit aan toen hij Schmidt nog niet eens kende. Daar ging het al flink mis en bovendien kwamen er daarna aardig wat verhalen naar boven over dat het in de jeugd ook lang niet altijd vlekkeloos ging. Het is wel duidelijk dat een combinatie aan factoren eraan bij hebben gedragen dat het vorig jaar ineens helemaal misging, maar gezien de optelsom speelt Schmidt daar eigenlijk maar een hele kleine rol in. Geen enkele trainer had 'm meer laten spelen of was coulanter geweest, zelfs geen mensenmens. Ook z'n leeftijd is geen excuus, want er zijn maar weinig 19-jarige spelers die zo zelfdestructief zijn. Ik bedoel; benader het eens vanuit dit perspectief: Wat heeft die jongen nu? Hij mag de bank warmhouden bij een Sampdoria, incasseert nu even leuke centen en kan straks na een roemloos avontuur bij Juventus laten zien of hij nog van waarde kan zijn voor pakweg een PEC (uiteraard niets tegen Pec), want dat is namelijk een zeer reeel scenario.

6 oktober 2021 om 13:37

"ik kan gewoon niet geloven dat een speler die onder Van Bommel letterlijk nul gedragsproblemen had niet meer op de rails te krijgen is"

Japie, een mening hebben over Schmidt en Ihatteren is dikke prima. Echt geen punt.

Maar jouw probleem ligt erin dat je een farce maakt van de situatie. Nu ook weer, met je stelling dat Ihatteren onder Van Bommel 'nul gedragsproblemen' had. En ik heb je daar al heel vaak opgewezen. Met Ihatteren waren er al jaaaaaaren problemen. Problemen die voor zoete koek geslikt zijn, omdat hij een groot potentieel had, lees: grote waarde vertegenwoordigde.

En je probeerde je er in het verleden vaak makkelijk af te maken dor alles glashard te ontkennen en, ook al zoiets aparts, voortdurend je kop in het and te steken onder het motto: 'eh, ik weet niets van problemen. Dus als ik er niks van hoor of weet, dan is het dus niet zo'. Maar ik herhaal nog maar eens een keertje speciaal voor jou, Mo Ihattaren was al jaren en ook onder Van Bommel wel degelijk een probleem. En nee, niet dat jhij één keer niet in een ijsbadje wilde. Los van het feit dat die toestand met een ijsbad wel degelijk een goed voorbeeld is (als jongetjes van 17-18 al voor zichzelf gaan bepalen dat zij het beter weten dan mensen die gestuurd hebben op medische begeleiding van topsporters dan zegt dat alles over dat jongetje en niets over de trainer die een hele selectie moet managen) trouwens. Mo Ihatteren heeft een waslijst een toestanden en problemen op zijn naam staan. Niet alles komt naar buiten, mede ook omdat bij PSV, anders dan clubs als Ajax en Feyenoord, gewoon veel minder gelekt wordt en naar buiten komt. Maar dat Ihattaren een brandschone jongen zou zijn geweest waar niets o aan te merkne viel, tofst Schmidt kwam, is gewoon lariekoek en valse geschiedschrijving. Het is niet waar Japie! Ihattaren was al jaren een lastpak. Dus alles wat je baseert op de stelling dat Ihattaren een keurige jongen was en nul gedragsproblemen had is echt een mythe.

4 oktober 2021 om 22:03

Ook al heeft Schmidt hem een jaar lang het leven zuur gemaakt, dan nog kun je in een nieuwe frisse omgeving toch best invallen bij Samp?..goede competitie maar het is ook weer geen Liverpool op volle kracht.

4 oktober 2021 om 22:50

@allen
Ik vind het lastig dat nu twee situaties met jongens met een niet Nederlandse achtergrond (marokkaanse voorouders) worden eruit gepikt en dat dat achter elkaar wordt gepresenteerd, alsof het een met de ander te maken heeft.

Naar mijn mening is de kwestie Ihattaren een heel andere kwestie dan Tannane. Ihattaren was geliefd door iedereen, werd geroemd om zijn spelplezier en dat hij een nuchtere jongen was .. die goed overkwam.. en dan gebeurt er voor hem iets vreselijks, wat kennelijk wat die jongen doet. Ik heb de indruk dat PSV wel ergens geprobeerd heeft via naasten en professionals er echt wel voor hem te zijn en hem in bescherming te nemen. Maar op de een of andere manier maakten ze geen contact.. en leken sommige acties ook averechts uit te werken. Pijnlijk, maar ik vind dit een casus die zomaar veel mensen uit kwetsbare gezinnen had kunnen overkomen (los van de achtergrond).

Overigens.. ik vind wel dat media niet fair is ten opzichte van Ihattaren, nu ook niet. Volgens de officiele berichten van Juve en Sampdoria was Ihattaren geblesseerd aangekomen, en moet hij dus individueel trainen en fit raken omwille herstel en niet omwille de kilo's. Iedere zelfrespecterende journalist kon dit even nachecken. De enige berichten over de mentaliteit en de trainingsethiek van Ihattaren bekend zijn gedurende afgelopen maand waren positief (vanuit Italie). In Italie kijken ze er echt naar uit dat die fit raakt en kan debuteren. Het is daarom bizar dat wij hier alleen negatieve berichten lezen.. maar er is ook niemand van deze site die even dit nacheckt.

Dit is een heel andere voorgeschiedenis dan die van Tannane. Deze jongen heeft vaker voor onrust gezorgd.. ook vorig jaar. Maar Letch is de makkelijkste ook niet. Het is geen type Ten Hag die dit soort spelers voor zich weet te winnen, zonder gedoe. Bij Bazoer slaan de stoppen om de paar weken ook door.. ook geen makkelijke jongen. En ik vind, net als dat Tannane en Bazoer professionals zijn, is Letch dat ook. Hij heeft meer ervaring, hij is de trainer, hij is de manager, hij moet over skills beschikken waardoor hij deze spelers temt. Er zijn trainers die hierin beter slagen dan anderen. Wat ik nu schrijf doet niet af aan de eigen verantwoordelijkheid van een Tannane. Die dient aan zichzelf te werken, hij is ook wat ouder en volwassener en heeft vaker voor zo een situatie gestaan, daar dient hij zijn lessen uit te trekken. Aan de andere kant komen teveel trainers ermee weg met hun eendimensionale benadering. Ook daar valt winst te boeken. Persoonlijk vind ik dat het steeds beter gaat, en dat trainers steeds beter worden in het omgaan met mensen die verschillend zijn, en uit verschillende achtergronden komen (daarmee bedoel ik niet alleen een andere culturele achtergrond, maar meer kwetsbare omgevingen.. dat kan iedereen treffen).

Vind het voor Vitesse ook vervelend. Ze hadden aan Tannane wat geld kunnen verdienen.. zeker voor de middenmoot zijn die paar extra miljoenen veel waard.

4 oktober 2021 om 23:14

@ayCaramba: bij zulke jongens ligt het eigenlijk altijd aan de ander. Zij hebben meestal weinig zelfreflecterend vermogen. Daarnaast werkt hun omgeving vaak ook niet mee om zelfkritisch te blijven. Leuk kunnen voetballen is één maar een goede mentaliteit hebben is het ander en dat ontbreekt er vaak aan.

5 oktober 2021 om 01:10

Hij kan nu het tegendeel bewijzen daar in Italie , ik ben benieuwd

5 oktober 2021 om 08:34

Als trAiner wil je gewoon spelers die meewerken in het groepsproces.

5 oktober 2021 om 11:19

@aycaramba Ik ben wel benieuwd waar je vandaan haalt dat Schmidt de oorzaak is van het Ihattaren probleem, want het mind games stukje wat ik hieronder lees vind ik onzin om als oorzaak te benoemen. Ihattaren zijn eigen gedrag lijkt me eerder de oorzaak, daar begint het probleem. Prestaties op het (trainings)veld worden gewoon verwacht van een professional . Dat Schmidt niet optimaal omgegaan is met de situatie en wat mind games heeft gespeeld wil ik overigens best geloven, maar op afstand kunnen we daar inhoudelijk weinig over zeggen.

Ik wil Ihattaren ook zeker nog niet afschrijven, want hij is jong en had een moeilijke periode achter de rug, waar de origine van zijn problemen bij PSV vandaan leken te komen. Ik hoop dat hij geleerd heeft van zijn situatie bij PSV en in Italië zal opbloeien. Hij heeft het nog lang niet zo verguist als een Tannane die gewoon iedere keer weer problemen veroorzaakt en niet (volledig) lijkt te leren van zijn fouten uit het verleden.

5 oktober 2021 om 12:01

Ah, vandaar dat letterlijk alle betrokkenen dezelfde mening hadden.
Vandaar dat hij nu slaagt bij Sampdoria.
Vandaar dat PSV na het vertrek van Ihattaren ineens begon te lopen.

Het was natuurlijk weer te lang geleden dat iemand kon bashen op Schmidt, dan krijg je dit soort onzin weer.

5 oktober 2021 om 12:34

Ihattaren heeft bewezen over 0,0 veerkracht te beschikken en is omringt door idioten. Hij kan geweldig voetballen, maar is gewoon een draak van een jongen. Tannane en Bazoer Idem, die 3 zouden een zeer sterk middenveld kunnen vormen, maar hebben allemaal een bepaalde kronkel die ze beperkt

5 oktober 2021 om 12:35

In mijn ogen echt onzin. Mootje heeft drie goede wedstrijden gespeeld. Daarna heeft hij niets meer laten zien. Schmidt heeft soms rare beslissingen en ik ben ook totaal geen fan van hem. Maar Mootje is toch hoofdschuldige nummer een dat hij nu in talie voetbald en niet in psv1

5 oktober 2021 om 14:26

Grapjas wie kwam er vorig seizoen te dik terug van vakantie???lag zeker ook aan schmidt,ben geen fan van schmidt maar dit heeft mo aan zichzelf te danken

5 oktober 2021 om 14:36

Mootje meld zich ziek, en een dag erna voetbalt hij wel in de zaal…. Lekker professioneel. Mootje meld zich ziek, en dan erna stapt hij op t vliegveld. Die gaay t nooit redden en al helemaal niet waar hij nu speelt. Hij had een stapje terug moeten doen om er vervolgens 2 vooruit te zetten. En dat is niet in italie, maar in nederland!

5 oktober 2021 om 19:33

En dat hij niet meer in Oranje zit, is de schuld van Louis. Ook een duidelijk verhaal.

5 oktober 2021 om 20:52

Gesaboteerd? Als Ihattaren bewijst dat hij absoluut de beste is, dan speelt hij gewoon. Zie Madueke.

Echter wellicht is Ihattaren gewoon niet goed genoeg, net zoals Afellay dat niet was en Aissati en al die andere gehypete talenten die zo snel werden gebracht en geen topsport mentaliteit of fysieke gesteldheid (in geval van Afellay) hebben

5 oktober 2021 om 21:51

Wat heeft Nederland er nou weer mee te maken. Ze zijn hier geboren, opgegroeid en opgeleid, dan mag je toch juist verwachten dat de Nederlandse werkcultuur niet het probleem zou moeten zijn.

6 oktober 2021 om 08:40

Ik heb het oprecht te doen met de privé situatie van Ihattaren, heel moeilijk om dat te verwerken.

Alleen ik geloof niet dat je Schmidt als schuldige aan kan wijzen. Bij PSV lopen genoeg mensen rond die zo een jongen de begeleiding kunnen geven die hij nodig heeft (meer dan veel jongeren in zo een gelijke situatie), ik vind het uiteraard moeilijk oordelen, hoe het is gelopen omdat niemand van ons erbij is geweest. Maar uiteindelijk is Ihattaren degene die het tij kan keren met een over mijn lijk mentaliteit. En kan de PSV en de wereld laten zien uit wat voor hout die echt gesneden. Ik hoop oprecht dat hem dit lukt.

6 oktober 2021 om 13:26

Aycaramba

"ihattaren is gesaboteerd en verpest door Schmidt, laat dat eerst duidelijk zijn."

Klopt inderdaad. Die Ihattaren had een gespreid bedje voor zichzelf gecreeerd bij PSV waarin hij lekker omging met vijf spelers en de rest behandelde als lastige loopjongetjes die blij mochten zijn met de grote en indrukwekkende Ihattaren op een veld mochten staan. En dat ook nog terwijl de mythevorming van Ihatteren al de Redondo van PSV had gemaakt omdat die knul één keer per vier wedstrijden een magische bal gaf. En de overige drie wedstrijden, Japie Krekel, raakte hij nauwelijks een bal. Jij probeert iedereehn hier wijs te maken dat Ihatteren furore maakte bij PSV en PSV wekelijks bij e hand nam, maar onder Van Bommel stond PSV toen dik achter Ajax en verloor het acht keer op rij. Hoe jij dat allemaal kunt vergeten en hier kunt veinsen dat Van Bommel met Ihatteren het 'beter deed bij Psv' is mij een raadsel. Die uitspraak kent in de feiten in ieder geval geen enkel aanknopingspunt.
En toen kwam die nare en narcistische Schmidt bij PSV en die presteerde het om Ihatteren zomaar ineens te behandelen als de rest van het team en hem een hele grote spiegel voor te houden. "jij bent een groots talent Mo! Maar dat betekent dat jij dus extra je best zult moeten doen om het te maken en jij zult extra moeten presteren. En niet één keer per vier weken, maar elke wedstrijd opnieuw! Elke week dus. Want jij zit niet bij Vitesse of Zwolle. Jij zit bij een topclub!"
Foei Schmidt! Hoe durft hij?? Hoe durft hij het om van een speler inzet, toewijding en professionaliteit te verwachten zeg??? Gekke Schmidt! Nee, hij had gewoon genoegen moeten nemen met het feit dat Mootje goed genoeg is voor één steekpass per maand. En daarnaast de sleutels van de gehele club aan Mootje moeten overhandigen. Want ja, onder Van Bommel maakte hij drie goals ongeveer in anderhalf seizoen, en gaf hij per maand één briljante bal. Schmidt had daar genoegen mee moeten nemen en gewoon lekker Ihattaren blijven pamperen en koesteren. Of zoals Japie hier al elf maanden dagelijks komt roepen: hij had gewoon moeten accepteren dat een speler met fors overgewicht, totaal niet fit, nukkig en recalcitrant is, een arm om hem heen moeten slaan en hem heerlijk boven de groep moeten plaatsen natuurlijk!

Echt belachelijk, lachwekkend en totaal wereldvreemd wat je allemaal zegt.

7 oktober 2021 om 07:04

Ihattaren heeft gewoon geen werklust. Het is makkelijk om een trainer de schuld te geven, maar ook gezien zijn insta posts.. het is gewoon een etterbakje wat niet het systeem van de trainer wilde spelen. Dat hij nu bij Sampdoria ook nog geen minuut heeft gemaakt onderstreept dat, hij was fit genoeg

Mafkezen eerste klasse meer woorden heb ik niet voor dat soort gasten, ze kunnen zo verschrikkelijk goed ballen maar iets in die bovenkamer klopt niet, zo zonde zeg!

4 oktober 2021 om 21:46

Tannane wel een duidelijk ander verhaal dan Ihatarren lijkt me toch.

Ihatarren beetje rebels en ik weet niet hoe het met zijn gedrag in de jeugd is, maar hij heeft natuurlijk veel mee gemaakt afgelopen jaar en vind dat hij ook wel de kans gegeven moest worden om volwassen te worden. Overigens zou je zoiets (een beschermende hand) met name door de schil met mensen dicht om hem heen verwachten, alleen die lijken meer geinterreseerd in een snelle payout dan een lange constante carriere...

Ihattaren verpest door Schmidt!?
Jij bent echt knettergestoord hè.
Die gast heeft jarenlang lopen stoken en keer op keer z'n teammaten in de steek gelaten. Onder Van Bommel die angsthaas kwam 'ie daar mee weg, maar nu is er iemand die zegt tot hier en niet verder, en heel snel wegwezen. Gaat er daardoor kapitaal vernietigd? Welnee, Gakpo en Madueke ontwikkelen zich maximaal en gaan straks voor een record de deur uit. En wie heeft 't dan nog over Mo die rat.

Er wordt altijd zo overdreven gereageerd. Ze zijn niet zo goed als men ze omschrijft. Tannane doet niets anders dan moeilijke oplossingen zoeken.
Ihatarren speelt uit stilstand.

Maar Willem ging ook heel erg mee met de hype en zei over een 17 jarige ihattaren dat hij de beste Marokkaanse voetballer ooit zou worden terwijl hij nog niet eens 1 jaar prof was..

Het blijft toch bijzonder hoeveel fantastische talenten met marrokaanse of Turkse roots zo goed zijn op jonge leeftijd en hoe weinig er uiteindelijk echt slagen. Misschien is dat toch een dingetje voor de jeugdopleidingen om dat te doorgronden. Het is ook gewoon zonde voor die jongens

5 oktober 2021 om 01:50

Er zijn er ongekend veel die slagen, maar als er eentje niet slaagt wordt het een mediahype. Jongens met Nederlandse roots die door hun mentaliteit niet slagen worden er gewoon niet uitgelicht.

5 oktober 2021 om 05:53

Noem er eens een paar die echt geslaagd zijn? Dan heb ik het over internationale top.
Van alle talenten die we hebben gehad, hoeveel zijn er echt geslaagd? Zelfs affelay is in mijn ogen niet geslaagd want die is nadat het een keer tegenzat er ook niet meer bovenop gekomen.

5 oktober 2021 om 09:32

Ongekend veel? Noem er is een 1 die de afgelopen jaren de top heeft bestormt dan?

Probleem is dat die jongens zich zelf allemaal ook erg goed vinden maar bij de eerste de beste tegenslag het er bij laten zitten.

Gewoon een structureel mentaliteits probleem bij deze jongens.

5 oktober 2021 om 09:47

Verhoudingdgewijs is het gewoon wat je zou verwachten hoor. Hoeveel etnische Nederlanders heb je gezien in de internationale top die slaagden de laatste 20 jaar? Ook maar een handjevol hoor. Je standaard is gewoon lager. Je zou wss nog een Huntelaar opnoemen ook.

5 oktober 2021 om 09:48

Ziyech. Als je het over Marokkaanse spelers in het algemeen hebt dan heb je bv ook nog Hakimi of Benatia.

5 oktober 2021 om 10:00

Je hebt Marouane Fellaini, Mahrez (half Marokkaans) , Chadli , Bounou , Brahim Diaz. Ik kan nog 100e andere namen noemen die in Ligue 1 (top 5 competitie van Europa) spelen. Daarnaast spelen er nog heel wat spelers in de Premier League en in de Spaanse competitie.

5 oktober 2021 om 17:21

Bongiorno een handje vol etnische nederlanders? haha ik kan er zo 50 opnoemen van de afgelopen 20 jaar

5 oktober 2021 om 17:57

Ik betwijfel dat ten zeerste.

Ihattaren heeft het echt voor een groot gedeelte aan zichzelf te danken. Tuurlijk, een Schmidt helpt daarin niet mee (of misschien zelfs wel door hem aan te pakken), maar of je het gaat maken of niet ligt ook aan de kansen die voorbijkomen en of je die pakt. Veel mensen hebben talenten, maar niet iedereen pakt de kansen die voorbijkomen. Ihattaren heeft meerdere kansen gehad om iets met zijn talent te doen, maar altijd is er wel een excuus in zijn ogen waarom het niet lukt....

Als je gewoon in jezelf blijft investeren en hard werkt, kom je ver. Ik ken genoeg spelers met minder talent dan Ihattaren die met hard werken verder zijn gekomen. Als die mensen een kans zien en hem pakken dan komen ze ver.

En dat is precies wat Ihattaren mist .. de instelling om de kansen die voorbij komen te pakken en gewoon je stinkende best doen en blijven doen en weer blijven doen en weer doen, net zo lang tot je er bent.

Want je gaat me toch niet vertellen dat bijvoorbeeld een Marten de Rhoon meer talent heeft dan Ihattaren?

Ihattaran kan goed voetballen, we gaan nog veel van hem horen.

Ihattaren is gewoon niet zo goed als iedereen dacht dat hij was.
Een beetje een omhoog geschreven talent.

Het leukste van dit artikel vind ik dat Van Hanegem bijna verontschuldigend 'en dat meen ik' zegt, nadat hij Tannane een kwibus (god zij met ons) noemt. Blijkbaar bestaan er nog mensen (zelfs Rotterdammers!) die dat al redelijk ver vinden gaan haha. Jammer dat dat zinnetje over Mo er weer bij staat, niet omdat ik het niet met De Kromme eens ben, maar omdat dat voor de zoveelste keer dezelfde discussie hierboven opstart.

Helaas zijn veel jongens niet van het juiste hout gesneden om in de voetballerij (hoogste niveaus) op de juiste manier met geld, aandacht, verantwoordelijkheid, druk etc. om te gaan. Het is ook niet makkelijk. Goed kunnen voetballen is zegen maar ook een vloek.

Ik denk dat jongens als Ihatteren zich gewoon moeten toewijden aan veel trainen en hard werken. Voor het voetbal leven. En de rest gewoon vergeten. Niet druk maken om het materialisme want dat maakt veel kapot.

....gewoon voetballen

Ik ben totaal geen fan van Schmidt, maar mbt Ihataren heeft hij gewoon gelijk. Heeft drie goede wedstrijden gespeeld en denkt dat hij de nieuwe marsdonna is.

Wat een zieligert wordt die Willem zeg! Dit is precies de hoe-de-wind-waait-waait-mijn-hoedje-benadering van al die analisten en journalisten die wekelijks iedereen de maat nemen. Vorig jaar rond deze tijd en begin maart wat Van Hanegem vernietigend over PSV en in het bijzonder Schmidt over de manier waarop ze met Ihattaren omgingen en nam hij het onvoorwaardelijk op voor het gewezen toptalent. En dan nu cynisch lopen doen over die jongen? Was dan ook in eerdere columns een vent geweest en had je wat meer verdiept in de achtergrond voordat je vernietigende conclusies trok over iedereen in het umfeld van Ihattaren! En nu blijkt dat hij het toch 'allemaal heeft weggegooid?' Achteraf is het mooi wonen, Willem! Ga dat alsjeblieft doen en blijf weg bij die opportunistische columns van je!

toch verbaast het mij hoeveel mensen deze jongen nog verdedigen.. hij maakt foute keuze na foute keuze. nu duikt hij weer op bij Sampdoria, die ook niet weten wat ze met hem moeten. leuk zo'n tussenjaar bij Sampdoria maar wat heeft hij hier aan?

Waarom nou nog een trap nageven aan Ihattaren ? Dat snap ik niet...
Die jongen heeft het niet makkelijk gehad, door vele omstandigheden en door wiens schuld ook, maar geef deze jongen gewoon een open kans en ga niet lopen natrappen !?
Wie weet gaat hij hele mooie dingen laten zien in de toekomst. Het is zo makkelijk vanaf de zijlijn om na te trappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren