Robin Pröpper bezorgt FC Twente verdiend punt tegen Ajax

Zondag, 22 augustus 2021 om 14:12Yanick Vos • Laatste update: 14:15

Ajax is zondagmiddag tegen puntverlies aangelopen tegen FC Twente: 1-1. De regerend landskampioen maakte allesbehalve een goede indruk in de sfeervolle Grolsch Veste. Sébastien Haller schoot Ajax nog op voorsprong in de tweede helft, maar vlak voor tijd redde Robin Pröpper een punt voor de thuisploeg met een afstandsschot.

Ajax had het zondagmiddag bijzonder lastig met FC Twente. Het team van Ron Jans zat de bezoekers fel op de huid en ontregelde het spel van Ajax met veel kleine overtredingen. De Amsterdammers kwamen mede hierdoor niet goed in het spel. De ploeg van Ten Hag speelde in een laag tempo en was bij vlagen slordig in balbezit, waardoor er in de eerste helft geen Ajax-kans te noteren viel. De beste kansen voor rust waren voor de thuisploeg. Queensy Menig zorgde met zijn snelheid voor de meeste dreiging. Hij kreeg twee kansen: de buitenspeler schoot in de handen van Maarten Stekelenburg en kopte vanuit een scrimmage naast. Manfred Ugalde kreeg een goede schietkans, maar mikte over.

Het liep niet bij Ajax en dat leidde tot irritatie bij de bezoekers. Davy Klaassen en Edson Álvarez ontsnapten aan een rode kaart. Klaassen zwaaide met zijn arm naar achteren in het gezicht van Giovanni Troupée. Scheidsrechter Dennis Higler bestrafte deze actie met geel. Na ruim een half uur spelen ging Álvarez over de schreef. Hij kwam als winnaar uit de strijd in een duel met Sadílek, waarna Ajax de aanval zocht. Uit het zicht van Higler deelde Álvarez een tik uit aan de Twente-middenvelder. Higler legde op advies van de VAR het spel even stil, maar werd niet naar de kant geroepen om het incident te beoordelen.

Twente was in de eerste 45 minuten de meest dreigende ploeg en verzuimde vlak na de aftrap van de tweede helft om op voorsprong te komen. Menig gaf vanaf de linkerflank voor op Michel Vlap, die de bal verkeerd raakte en Stekelenburg niet kon testen. Waar Twente niet wist te scoren, daar had Ajax maar één kans nodig. Een voorzet van Daley Blind kwam via de hak van Robin Pröpper en de hand van Lars Unnerstall op de paal, waarna Sébastien Haller op de juiste positie stond om van dichtbij binnen te prikken.

Direct na de kans van Haller voerde Ten Hag twee wissels door: Ryan Gravenberch en Berghuis verlieten het veld ten faveure van Devyne Rensch en Antony. Met name Gravenberch oogde zeer teleurgesteld over zijn wissel. Ten Hag vond ingrijpen noodzakelijk, mogelijk doordat Twente steeds optimistischer ging spelen. Het team van Jans was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks de wissels kreeg Ajax de wedstrijd niet onder controle. Met nog ruim tien minuten op de klok begon Stekelenburg met tijdrekken.

Twente bleef jagen op een treffer. Het fanatieke thuispubliek zette de Tukkers aan tot een slotoffensief. Af en toe werd het dreigend voor het doel van Stekelenburg, maar grote kansen kreeg de thuisploeg bleven uit. Tot aan de 88ste minuut, toen Robin Pröpper de bal voor zijn voeten kreeg. Davy Klaassen kwam te laat om de verdediger van een afstandsschot af te houden en Stekelenburg was kansloos op de harde inzet: 1-1. Ten Hag bracht direct Danilo Pereira binnen de lijnen in de hoop om alsnog drie punten mee te nemen in Enschede. De invaller kreeg in blessuretijd nog een grote kopkans, maar Unnerstall bracht redding.Gerelateerd

Meer sportnieuws

320 reacties (laatste reactie door sirius)

Toch een puntje gepakt, kon slechter. Volgende week opnieuw proberen.

22 augustus 2021 om 14:15

Het was gewoon een saaie wedstrijd. Zowel Ajax als Twente waren niet veel soeps. Ik heb mij vooral geërgerd aan het onsportieve gedrag van sommige spelers.

22 augustus 2021 om 14:16

Wat een slechte pot idd. Maar van Ajax mag je toch wel meer verwachten dan van Twente?! Totale offday voor de meeste Ajacieden. Blind voorop, man, echt niks lukte. Maar Berghuis is ook nog steeds geen toegevoegde waarde. En voor Twente maakten de prikkelende transfers vandaag het verschil. Propper die scoort en Unnerstall als vervanger van Drommel pakt die laatste ook zo goed. Verdiend punt voor Twente. Altijd lastig voor Ajax daar.

22 augustus 2021 om 14:18

Van de ajax spelers bedoel je natuurlijk

22 augustus 2021 om 14:19

Ajax kwam heel goed weg , die matige Mexicaan moet gewoon rood krijgen. Wat is het idee van Ten Hag met dit middenveld ? Elke vorm van creativiteit ontbreekt, het valt volledig uit elkaar en dat is vooral te zien bij een tegenaanval. Klaassen komt tot 12 geslaagde passes, passingspercentage van Gravenberch 74% en Alvarez 71% gaat helemaal nergens over.

22 augustus 2021 om 14:29

Kijken of ze dat in de praatorogramma's ook gaan aanhalen zoals ze bij Sangare doen (en die had zelfs een percentage van 82%)

22 augustus 2021 om 14:32

Haha @amazingninja dacht precies het zelfde. En die kan teminste nog een bal afpakken.

22 augustus 2021 om 15:03

@amazingninja waarom zouden ze dat niet doen dan? Blind word altijd met de grond gelijk gemaakt over zijn snelheid. Dus ik zou niet weten waarom hij vandaag niet over zijn slechte passing word aangesproken.

22 augustus 2021 om 15:25

Baradona, vorig seizoen ging het super met dit middenveld. Het feit dat je die slechte percentages opsomt , laat jou toch ook een groot deel van het slechte spel verklaren?

22 augustus 2021 om 15:35

Formus je vergeet Sadilek, fantastisch dienende speler.

22 augustus 2021 om 17:35

Een slechte pot is echt een understatement. Ajax mag zich diep en diep schamen. Ajax heeft een salarishuis dat meer is dan Psv, Feyenoord en Az bij elkaar. Dan mag je verwachten dat ze Twente oprollen met zeker 3 doelpunten verschil. De selectie was compleet. Toen kwam Klaassen. Hij zal vast niet gratis voetballen. Daarna had Ajax het lastig met de financiã£â«n, althans ze klopte aan bij de overheid voor steun. Toen kwam recordaankoop Haller opeens. Raar dat iedereen in Nederland hier aan mee moet betalen gezien de overheidssteun. Op kers op de taart biedt Ajax Berghuis een dubbele salaris aan (4mil) om bij Ajax te voetballen. Man, man, man... De voorhoede van Ajax is net zoveel waard als de complete selecties van ploegen aan de onderkant van de eredivisie. Ik heb vandaag geen goede combinatiespel gezien waar Ajax zo bekend om is. Sterker nog ze lieten zich vaak afbluffen. Ajax reageerde op de verkeerde manier door om zich heen te slaan. Klaassen en Alvarez hebben geluk dat de scheidsrechter hen geen rood heeft gegeven vandaag. Als dit zo door gaat mogen andere teams vast ook om zich heen slaan. Ik hoop niet dat de knvb scheidsrechters hier niet op gaan optreden, want iemand slaan is gewoon rood.

22 augustus 2021 om 14:16

Kon slechter? Als je voor staat mag je als Ajax zijnde het nooit weggeven.

22 augustus 2021 om 14:18

Kon inderdaad slechter, heb Ajax 90 minuten zien ploeteren en gefrustreerd rond zien lopen. Mocht er een van, of beide, slaande bewegingen als rood worden bestraft, dan was het waarschijnlijk veel slechter afgelopen. Ajax mag gewoon tevreden zijn met een punt na zo'n slechte wedstrijd, maar aan de andere kant moet een fatsoenlijke keeper zo'n bal gewoon tegen houden.

22 augustus 2021 om 14:24

Nou Goalski, van die keeper dacht ik dus ook eerst, maar je ziet uit de camera positie achter de goal dat t praktisch onhoudbaar was. Ok, misschien Donnarumma

22 augustus 2021 om 15:06

@goalski rood.... wat een onzin. Was beide gevallen niks. Helemaal bij Klaassen was er niks aan de hand. Twente probeerde gewoon kaarten aan te naaien.

22 augustus 2021 om 15:16

Ja, je kan het zo altijd wel omdraaien. Misschien van allebei een beetje?

22 augustus 2021 om 14:16

Ajax 1-1 gewonnen vandaag. Nee zonder gekkigheid kunnen en moeten ze natuurlijk veel beter, wat was het ongelofelijk slordig en er werd weinig gecreëerd. Blind ook een totale offday

22 augustus 2021 om 14:17

Het wordt echt niks dit seizoen hé. Wat een slap en inspiratieloos kut elftal. Met Haller speel je sowieso standaard 80 minuten met 10 man.

22 augustus 2021 om 14:19

Lijken wel vedettes die niks meer te bewijzen hebben. Het spel is niet om aan te zien!

22 augustus 2021 om 14:19

Makkelijk om Haller weer de schuld te geven, die speelde inderdaad erg zwak. Maar Blind was veruit de slechtste. En wat denkt Gravenberch? Na zo’n zaadpot met een niet te pruimen gezicht er af gaan. Half september zijn we fit volgens Ten Hag. Dat worden nog 2 zware weken.

22 augustus 2021 om 14:23

De Telegraaf zal er wel weer op los gaan en dat is terrecht. Er zit weinig nieuw elan in dit elftal. Daar zijn meerdere factoren voor aanwezig. Beleidsmatig slaan ze wel een flater met de keeper, maar een Sulemana die niet komt omdat Tadic altijd speelt is ook wel een dingetje. Ze hadden door moeten selecteren. Alvarez had zo'n speler geweest. Hopelijk is dit een wake up call die op tijd komt, dit elftal lijkt verzadigd.

22 augustus 2021 om 14:24

Blind ook drama inderdaad. Berghuis vind ik ook niks tot op heden. Allemaal bejaarde 30'ers als je Stekelenburg ook mee telt. Ik vrees dat de honger op is in deze groep. Nu wachten tot Ten Hag Martinez weer een half jaar gaat banken terwijl hij met afstand de beste man van Ajax is de afgelopen maanden.

22 augustus 2021 om 14:25

Met afstand? Je vergeet ene Mazraoui, is in mijn ogen elke wedstrijd dat hij speelt 1 van de beste 3 spelers op het veld.

22 augustus 2021 om 14:27

@Zytto34, Vond ons centrum de enige die nog een voldoende scoorden vandaag. Ik weet niet of de motivatie weg is. Hou er sowieso niet van om na 1 keer puntverlies meteen conclusies te trekken, ook al was de Johan Cruijf schaal ook dramatisch. We gaan het zien. We zullen moeten jagen, benieuwd of we dat kunnen. Druk zit er meteen vol op.

22 augustus 2021 om 14:28

Mazraoui speelt inderdaad sterk, maar was vorig jaar 2de seizoenshelft geblesseerd. Ik ben benieuwd wat Ten Hag gaat doen volgende week. Zowel Blind als Tagliafico gaat hij nooit banken.

22 augustus 2021 om 14:33

Messi, ik heb Ajax vorig jaar nooit zo slecht gezien muv groningen uit. Het is te hopen dat het een wake-up call is, maar het elftal is veel te statisch en traag. Zie ons liever swingen met Antony, Neres en Kudus dan Berghuis, Haller en Klaassen die alles in de voeten willen. Idem met Martinez tov Blind, maar ik vrees dat Ten Hag aan de oudere spelers blijft vasthouden dit seizoen. Dan moet je er echt niet raar van opkijken dat je meer van deze inpiratieloze potten gaat spelen.

22 augustus 2021 om 14:34

Ajax was vandaag niet best, maar Mazroui kan mij ook al weken bekoren.

22 augustus 2021 om 14:45

Tempo is veel te laag. Was vorig seizoen als zo, is nu niet beter. Ajax kan wel tikken maar moet veel sneller naar voren. Er moet echt een middenvelder bij (Eriksen?) die Gravenberch of Klaassen scherp kan houden. En haal alsjeblieft Noa Lang terug. Je hebt een individualist nodig om de boel open te breken

22 augustus 2021 om 14:58

@DNSDKR Ajax wil het Bayern van Nederland worden, dan moeten ze Madueke halen die heeft precies wat Ajax zoekt.

22 augustus 2021 om 15:10

@zytto Martinez speelt alles en blind ook, waar komt de opmerking 'martinez weer gaan banken tov blind' vandaan?

22 augustus 2021 om 15:38

Nou nou Zytto, ik heb Ajax een prima pot zien spelen tegen Psv met veel energie. De ene wedstrijd is de andere nog niet. Is nog een lang seizoen, ik verwacht dat ze er nog wel uit komen. Was vorig seizoen niet anders.

22 augustus 2021 om 14:20

Ajax valt mij toch vies tegen de afgelopen wedstrijden. Heb het idee dat de ploeg nog verre van fit en scherp is. Of dat te maken heeft met interlandverplichtingen van sommige spelers, zou kunnen. Dat kan ze de nodige punten gaan kosten.

22 augustus 2021 om 14:23

@FR_Ronnie, Klopt. Ten Hag heeft ook aangegeven dat Ajax halverwege september 100% fit is. Maar daar kopen we nu niks voor.. In de achtervolging op de koplopers. Lang geleden, maar het zal moeten.

22 augustus 2021 om 14:43

Ik vraag me dan wel af hoe dat kan, pas 100% fit zijn als de competitie al een maand onderweg is. Psv moest er al veel eerder staan en die stonden er ook.

22 augustus 2021 om 14:54

@Messi, toch vind ik dat maar een gek verhaal van ten Hag. De selectie van Ajax is breed genoeg om met een volwaardig en fit elftal aan het seizoen te beginnen. Tuurlijk zijn er meerdere spelers geweest met een korte voorbereiding wegens het EK of andere toernooien, maar start dan met spelers die wél gewoon fit zijn. Blijft een heel waardige basiself over dan.

22 augustus 2021 om 15:13

Is wel een aparte conclusie van hem, want je kan gewoon dure punten verliezen en niet fitte spelers kunnen blessures oplopen.

22 augustus 2021 om 19:18

Ajax is natuurlijk ook niet onverslaanbaar. Vergeet niet dat de concurrentie vorig seizoen echt weinig punten pakten. Dit Ajax is geen schim meer van dat succesteam van een aantal jaren terug, maar de dominantie in de competitie van de afgelopen jaren verbloemt dat een beetje. Bovendien is er ook een keerzijde van ervaring. Spelers als Blind, Tadic, Tagliafico, Berghuis, Stekelenburg, Pasveer, Klaassen en Labyad zijn allemaal in hun beste doen of zijn langzaam in verval aan het geraken. Die kunnen er geen stap bij meer doen. Vorig jaar ging het makkelijk, maar er was ook geen ploeg die er druk op zette. Ik verwacht dat dat dit jaar anders is.

22 augustus 2021 om 14:55

Ajaxf1,

Wat een rotpot. Verdiend gelijkspel voor Twente.

22 augustus 2021 om 16:26

Voor Ajax bedoel je helemaal niks klaar gespeeld vandaag. Ontzettend slecht die Tadic is echt de grootste jankbal van de competitie en ajax had natuurlijk vandaag met 9/10 man moeten staan. Desondanks kan ik altijd leven met een punt al hoop je tegen ajax altijd op meer

22 augustus 2021 om 22:48

Oh zeker voor Ajax. Als zo vaak in Enschede. Twente kan de de week tegen Ajax goed spelen om de andere week weer te schutteren. Het had erger kunnen zijn idd maar vandaag is die punt meer dan verdiend voor jullie!

22 augustus 2021 om 16:05

Verdient punt gepakt ondanks grote kopkansen Ajax. Echter had Ajax zeker met 10 man moeten eindigen.

Elk seizoen denk ik dat we er met 0-5 afgaan maar Ajax heeft het altijd lastig in Enschede 💪🏽

22 augustus 2021 om 16:24

Meer dan een verdient punt. Ajax zoals altijd heel matig in Enschede. Een top sfeer in de veste ik heb genoten. Ik snap de VAR vandaag ook niet rood=rood toch.. wij missen voorin we kwaliteit maar het stond prima vandaag

Twente speelde vandaag met 'pure energie' , bij Ajax was dat wel anders. Die hebben gisteren met zn allen een bierfiets gehuurd in Amsterdam denk ik. Iemand daar foto's van gezien op Twitter?

22 augustus 2021 om 14:20

Poeh, wat was Ajax slecht. Je weet dat Jans zijn spelers op scherp zet en je laat je uit de tent lokken ipv te blijven voetballen. Je weet dat ze met zijn allen op eigen helft spelen en Menig willen bedienen in de omschakeling maar we blijven breien. En als je dan als Ajax op de 0-1 wilt spelen mag je dit wel goed doen.

Nee, Twente verdiende hier een punt en Ajax heeft weer haar traditionele zaadpot gespeeld in het begin van het seizoen.

22 augustus 2021 om 14:31

Daar zou Ajax op ingespeeld moeten zijn toch? Ajax moet wel gewend zijn aan volle bak strijd tegen, publiek erbij, ontregelende overtredingen etc. Inderdaad gewoon zwak van Ajax, verloren op inzet en ik heb geleerd dat dat eigenlijk nooit mag.

22 augustus 2021 om 14:35

Ja dat zou je wel zeggen. Dit is nooit een verassing maar Ajax bracht ook geen enkele verassing. Teveel spelers afwezig. En in het begin van het seizoen weer punten verliezen mag je jezelf weleens gaan aanrekenen.

22 augustus 2021 om 14:28

En de materiaalman was zeker niet de Bob!

22 augustus 2021 om 14:33

Die is nu een shirt aan het verhandelen. Schijnt altijd goed te lopen 😉

Lekker hoor!
Hoe maakt niks uit, punt verdient, prima.

22 augustus 2021 om 14:15

Hoe maakt niks uit ? Was gewoon een prachtig doelpunt

22 augustus 2021 om 14:18

Maar het spel was in en in droef

22 augustus 2021 om 19:21

De afstemming is er nog niet. Tegen Ajax moet je anders spelen en erg nauwkeurig zijn. Tegen een mindere ploeg kom je meer aan de bal en heb je meer tijd om iets te verzinnen. Tactisch stond het aardig, het veldspel is voor verbetering vatbaar. Dit zijn lastige wedstrijden waarin je veel moet lopen en dan is het veldspel al snel slordig. Ik denk niet dat het iets is waar we ons zorgen om hoeven te maken. Vorige week was een flater, maar nu pak je wel een punt die niet heel veel ploegen gaan pakken tegen Ajax.

Pijnlijk, maar wel een terechte uitslag. Ajax is duidelijk nog niet in vorm.

22 augustus 2021 om 14:20

Zoals ten hag zegt, de competitie is te vroeg begonnen.
De spelers zijn nog niet wedstrijd fit.
Is ook de schuld van de KNVB zei zijn vergeten te overleggen met ajax.

22 augustus 2021 om 14:51

Ik zou het nog iets hogerop zoeken. De uefa heeft bij de organisatie van het EK totaal geen rekening gehouden met het schema van Ten Hag

22 augustus 2021 om 15:02

Waarom is PSV dan zo goed in vorm? Ze zijn tenslotte tegelijkertijd begonnen.

22 augustus 2021 om 15:14

Hoeveel spelers van PSV waren internationaal bezig? Daarbij zijn die al 8 wedstrijden onderweg. Je zal merken dat psv eind van het seizoen meer last zal hebben omdat hun seizoen al zolang is. Was bij Ajax ook zo toen ze vanaf de 3de voorronde CL moesten spelen.

22 augustus 2021 om 15:19

Hoeveel spelers van Ajax hebben daadwerkelijk veel minuten gemaakt dan?

Smoesjes zijn het.

22 augustus 2021 om 15:41

Alvarez, Stekelenburg, Anthony, Martinez, tagliafigo, bijv. Alleen dat zijn al 5 huidige basisspelers die veel minuten hebben gemaakt. Waarvan 4 bijna tot het eind van het toernooi actief waren dus 6 of 7 potten.

Daarbij gaat het vooral om niet samen samen getraind te kunne hebben met je eigen team. En dan komt de teller dus nog veel hoger uit.

22 augustus 2021 om 15:51

Terwijl de KNVB in de vorm van Higler nog wel de klachten van Ajax trachtte te compenseren. Maar ik met zijn hulp was het een machteloos Ajax. Tijdrekken als landskampioen , wat een armetierig clubje.

22 augustus 2021 om 15:53

Het gaat toch niet om het maken van minuten? Het gaat er om dat spelers laten pas terug zijn van hun vakantie, later gaan trainen en dus later pas in vorm zijn.

22 augustus 2021 om 16:40

de spelers hebben 1-2 weken vakantie gehad.denk je echt dat hun conditie helemaal verdwenen is en niet weer binnen 3-4 weken op te trainen naar het beoogde niveau? gewoon smoesjes en toont aan dat ze niet hard genoeg hebben gewerkt in het voorseizoen. stekelenburg die mist niemand.die ben je liever kwijt dan rijk lijkt me als ajax zijnde.totaal ajax onwaardig

Met Stekelenburg op goal die niet kan duiken, Klaassen die halfbakken speelt en Haller die niet mee kan voetballen schat ik PSV hoger in dit seizoen.

22 augustus 2021 om 14:17

Klaassen is en blijft ook gewoon een matige speler waarvan niks over blijft als die geen doelpunten maakt. Voetballend brengt die gewoon niks. Snap ook niet dat Ajax geen vervanger voor hem heeft gehaald, want is geen CL niveau en dat zal dit seizoen weer pijnlijk duidelijk worden.

22 augustus 2021 om 14:19

De hoop is dat Kudus zijn plek overneemt klaassen als bankzittter is natuurlijk luxe als basisspeler pure armoede

22 augustus 2021 om 16:46

Haller kan gewoon niet. Altijd Neres Anthony en Tadic met Klaassen of Kudus er achter. Zo veel meer voetbal dan Berghuis en vooral Haller

22 augustus 2021 om 14:21

Het was duidelijk een off-day, zelfs Blind leverde alles in, dan weet je wel hoelaat het is. Heel Ajax was vandaag pure pure middelmaat, vond alleen Mazeroui goed in de 2e helft en dit kwam ook door Twente, ipv als een mak lammetje op eigen helft te blijven, bleven ze druk zetten en jagen, beetje verslagen door het spelletje wat Ajax hoort te beheersen

22 augustus 2021 om 14:22

Is toch schandalig dat je zoveel geld hebt en dan twee bejaarden keepers. Koop gewoon een goede keeper van 10 miljoen. Dit kan nu al niet en in CL al helemaal niet.

22 augustus 2021 om 14:30

Wat dacht van de CV’s? Die worden er steeds uitgerend.. of uit elkaar gespeeld, dat is echt niet goed hoor…

22 augustus 2021 om 14:33

Martinez en Timber hebben normaal gewoon snelheid hoor. Hebben het nog niet helemaal lekker door die toernooien. Zeker Timber moet daar nog aan wennen. Ligt ook aan dat we Stekelenburg op doel hebben. Duikt tergend traag altijd.

22 augustus 2021 om 14:41

Nouja je krijgt Onana over 2 maanden terug. Neem aan dat die gewoon gaat keepen mits hij blijft, want 3 klasses beter dan Steek en Pasveer en met afstand de beste keeper in de Eredivisie.

22 augustus 2021 om 14:45

Je hebt een talentvolle jongen bij Jong die het aardig doet. Gooi ‘m gewoon voor de leeuwen zoals we met Onana ook deden. Steek en Pasveer kan echt niet.

22 augustus 2021 om 14:47

Ik zou hem gewoon laten keepen hoor. Is alsnog veel beter dan Pasveer en Stekelenburg.

22 augustus 2021 om 15:04

In twee maanden kan je veel punten verspelen. Op het EK was het echt al overduidelijk dat Stekelenburg niet meer kan. Zeker niet bij een topclub. Kan hij zelf weinig aan doen, gewoon te oud /langzaam nu. Met Onana loopt het verlengen ook vrij stroef toch? Ik zou het er niet op wagen zo.

22 augustus 2021 om 15:16

Beetje een dooddoener, standaard maar Haller de schuld geven. Toch stond hij weer op de goede plek. Blind gaf geen pass goed. Berghuis had 70% pass nauwkeurigheid, net zoals alvarez en gravenberch. Er waren vandaag zeker 7 á 8 spelers slechter dan Haller.

22 augustus 2021 om 16:47

Standaard? Het vaak horen devalueert de waarheid toch niet? Grote dissonant zoals de meeste van ten hag z'n aankopen. Gewoon rijtje labyad en klaiber, maar gaf heel duur

22 augustus 2021 om 18:15

Vandaag blijkt wel weer dat het inderdaad een standaard opmerking is aangezien hij bij het paupere ajax van vandaag bij de betere behoorde. Daarbij zijn zijn statestieken gewoon prima. Dus het vaak horen van iets devalueert de waarheid niet alleen is het bij Haller gewoon niet de waarheid.

Is hij gekocht voor teveel? Jazeker! Is hij daardoor een matige aankoop? Jazeker! Is het een slechte spits en heeft hij ajax punten gekost? Nee zeker niet!

22 augustus 2021 om 16:02

Als ze allemaal slecht voetballen is Cambuur zelfs beter. Ajax laat punten liggen, dat overkomt elke ploeg. Ajax staat er uiteindelijk gewoon hoor.

Alle internationals zwaar onder de maat. Ontzettend slechte pot, er is nog heel veel werk aan de winkel.

Wat is Blind toch een grappige speler haha zelf vanaf minuut 65 beginnen met tijdrekken en dan boos worden op Twente wanneer zij het doen

22 augustus 2021 om 14:18

Ja prachtig om te zien. De ironie ontgaat hem compleet. Verdiende 1-1 voor Twente vind ik.

22 augustus 2021 om 14:20

Frappante situatie wel. 5 minuten extra, deels door het tijdrekken van Ajax. En vervolgens in die 5e minuut kan Danilo nog bijna de winnende binnenkoppen. Eigenlijk zou je dan gewoon na 2/3 minuten af moeten fluiten.

22 augustus 2021 om 14:24

Voetbal gaat toch om zuivere speeltijd? Geniet lekker van je mooie zondag!

22 augustus 2021 om 14:39

Zuivere speeltijd? Onder welke steen leef jij dan. Je moet is in Spanje of Italië gaan kijken naar zuivere speeltijd. Maximaal 60 minuten

22 augustus 2021 om 15:03

Met die logica had Ajax met 1-0 gewonnen want Twente had al meer dan 20 minuten tijd gerekt

22 augustus 2021 om 19:30

Welke wedstrijd heb jij gezien? Twente stond tot de 85e minuut 1-0 achter..

22 augustus 2021 om 14:35

Is dat niet bij elke voetballer zo?

Dit zag je toch al aankomen, altijd hetzelfde slappe gedonder van onze kant in Enschede. Ik ben zo woedend in deze fase van de competitie, verliezen we al hele dure punten! Het is duidelijk dat er behalve die buitenspeler, nog echt iets bij moet.🤬

22 augustus 2021 om 14:17

Nog iets bij ? Ze hebben spelers genoeg. Alles begint met instelling en die was er niet vandaag. Kwaliteit genoeg binnen de ploeg.

22 augustus 2021 om 14:26

NL_Modric we hebben amper creativiteit op het middenveld, maar ik heb al vaker Stekelenburg komt niet meer bij de grond. Gorter mag van mij de kans krijgen. Ik ben vanaf de Johan Cruijff Schaal not amused, met wat te zien krijgen. En de instelling lijkt ook nergens op.

22 augustus 2021 om 14:38

Dit was toch niet weer Maarten zijn schuld😂. Kom op, je mag hem van alles vinden maar deze goal is te wijten aan Klaassen, aan al je mee naar achteren gekomen verdedigers en middenvelders en het feit dat je in deze situatie komt als ploeg. Deze is echt een team failure en het nu zoeken op individuen of gebrek aan bepaalde spelers kan ik even niet bij.

22 augustus 2021 om 16:58

Thamike wil jij serieus niet in zien dat Stekelenburg niet meer kan? Hij heeft zijn beste tijd gehad, dat was al te zien tijdens het Ek en de weinig vruchtbare jaren na Ajax. Zo eerlijk moeten we zijn, de Stekelenburg van 2010 had die bal in ieder geval geroerd.

22 augustus 2021 om 19:27

@Suljemanii, ik zeg dat toch niet? Ik geef aan dat hem nu de schuld geven van deze zaadpot echt belachelijk is. Wil je een statement maken om te vertellen dat Maarten klaar is op dit niveau prima maar niet de zwaarte bij hem neerleggen na deze uitglijder van het collectief. That’s all.

22 augustus 2021 om 14:23

Terecht dat jullie hier woedend over zijn hoor, nu al puntverlies en wetende dat PSV echt in een geweldige flow zit, zal die woede wel extra zijn. Wat dat betreft ligt er nu al wel een flinke druk bij Ajax, dat was vorig jaar wel anders, ondanks dat het nog zo vroeg in het seizoen is.

22 augustus 2021 om 14:30

PSV houdt die flow ook niet tot het einde vast hoor. Oud ook volledig logisch dat PSV in betere doen is tot dusver die moesten 6 weken geleden al voor het echie aan de bak en toen was de halve basis van Ajax nog maar net op vakantie of nog ergens anders aan het ballen. Dikke kans dat PSV voor de winterstop ook nog ergens een keer een mindere periode gaat hebben. Dit puntverlies an sich is dan ook geen reden tot paniek, maar het gebruik aan willen winnen lijkt dat wel.

22 augustus 2021 om 14:35

Nou mijn neefje is jarig Aguero ik ben nu in Helmond, hij heeft zijn Psv trainingkit net van zolder gepakt haha. 😪 En precies wat je zegt Psv is in goede doen, dus als je nu al steken laat vallen gaat Psv weglopen. Voor jullie is wel lekker, ik zie Psv niet zo makkelijk punten verliezen dit seizoen.

22 augustus 2021 om 14:47

@Shorty1991 Dat weet je niet he, PSV wint 2x erg gemakkelijk met een B elftal, dus nog niet eens met het echte basiselftal. Een club kan uiteraard uit de flow raken maar ook dan zie ik PSV wedstrijden winnen van clubs als PEC, Sparta of Fortuna. Het ligt er dan dus een beetje aan wie de tegenstanders zijn. Ajax verliest nu al punten tegen FC Twente, met alle respect voor Twente is dat nog geen PSV, Feyenoord, AZ, Utrecht, Groningen of Heerenveen. Maarja, het is nog vroeg, maar als ik Ajacied was zou ik de druk al wel enigzins voelen

22 augustus 2021 om 14:51

Natuurlijk weet ik dat niet Agueroo, maar er zijn heeel heeeeel weinig ploegen die een flow een heel jaar vasthouden. Ajax was mede door de voorrondes in 2019 ook al vroeg op stoom, maar die kakten voor de winterstop aardig in. Ik zeg ook niet dat ik me als Ajacied geen zorgen maak. Ik maak me zorgen om de mentale en fysieke gesteldheid van m'n team, niet zo zeer om de 2 punten die je nu laat liggen. Nu al punten verliezen vind ik ook een beetje een loze kreet, punten nu zijn evenveel waard als punten in maart. Waar wij als Ajacieden de druk mogen voelen, zou ik me als andere supporter ook nog niet rijk rekenen. Zelfs het Ajax onder de boer kon zich na 13 punten achter in een half seizoentje terugkmokken 😉

22 augustus 2021 om 14:53

@Sulejmanii Aiii pijnlijk haha. Achja, wel leuk dat je neefje iig wel voor de mooiste club van NL is haha. En inderdaad, de kans is er altijd maar lijkt vooralsnog vrij klein, zelfs zonder de basiself word er gemakkelijk gewonnen. Achja, snel de wedstrijd vergeten en genieten van je Zondag!

22 augustus 2021 om 14:56

@Shorty1991 Haha ik reken me ook allesbehalve rijk gelukkig. Ajax blijft Ajax en PSV blijft PSV. De bal is rond! Echter kunnen dit soort verliespunten wel cruciaal zijn aan het einde van het seizoen, als Ajax punten tegen bijv Utrecht had verloren dan was dat begrijpelijk geweest, toch wel een kleine angstgegner. Ten Hag is een uitstekende trainer, die krijgt het mentaal en fysiek wel weer op de rit. Geniet iig van je Zondag!

22 augustus 2021 om 14:58

Ajax heeft traditioneel vrij veel moeite met Twente hoor, het is ook weer niet zo dat Twente RKC of Cambuur is.

22 augustus 2021 om 15:08

Met alle respect voor Twente dat nog geen Heerenveen is, je weet dat Twente vorig seizoen met een veel mindere selectie al nu boven Heerenveen is geëindigd? 9 van de 10 x als er staat met alle respect dan komt er iets respectloos.

22 augustus 2021 om 15:11

Dacht dat Ajax altijd wel vrij gemakkelijk over Twente heel walste? Heb dat mis dan. En nee, Twente is zeker geen RKC of Cambuur maar ook geen Utrecht of Groningen, zit daar net iets onder denk ik.

22 augustus 2021 om 15:12

@wandering Heerenveen had dan ook een horrorseizoen, dat ene seizoen is toch geen graadmeter? Over het algemeen staat Twente toch simpelweg onder Utrecht, Heerenveen en Groningen? Is niets respectloos aan, in mijn ogen gewoon realiteit

22 augustus 2021 om 15:14

De laatste 5 wedstrijden zat er 1 "makkelijke" overwinning bij voor Ajax

22 augustus 2021 om 15:21

Nee Heerenveen staat niet over het algemeen boven Twente, weet niet zo goed hoe jij daar bij komt eerlijk gezegd, ja als je de laatst 5 jaar neemt, nee als je de laatste 10 jaar neemt. En al helemaal niet als je sinds de oprichting van Twente neemt

22 augustus 2021 om 15:23

Maar kom op hee, dit was niet gewoon slecht, het sloeg echt helemaal nergens op wat met name de spelers van naam en faam lieten zien, net als tegen PSV. Dat is toch wel gênant hoor, zeker na alle grote woorden vooraf en het dedain waarmee over alles behalve PSV werd gesproken hier.

22 augustus 2021 om 17:01

Haha, zeker pijnlijk maar ik overleef het wel. Het is seizoen is nog wel lang, alles kan gebeuren. Maar dit is gewoon slecht.

22 augustus 2021 om 22:59

Aguerooo, eens dat t ligt aan de tegenstander. Maar zo'n Twente kan zich altijd maximaal opladen tegen Ajax waar dat tegen een andere ploeg vaak anders is. Tuurlijk.. het mag eigenlijk niet. Maar vorig verloren we ook een puntgeloif de laatste westrijd vd 1e seizoenshelft tegen Twente. Zo'n punt in de 2e wedstrijd vh seizoen kan gebeuren. Uiteindelijk komt t weer bovendrijven. Bepalende spelers zijn er lang uit geweest en hebben de zomer doorgevoetbald. Dit komt wel goed. Zou wel graag die Gorter onder de lat willen zien. Steek is nu af wat mij betreft.

22 augustus 2021 om 14:36

Er mag wat mij betreft wel een creatieve middenvelder bij. Klaassen als 10 is leuk in wedstrijden die meer open liggen, maar als de tegenstander tien man achter de bal zetten is hij waardeloos. Kan Overmars niet een belletje aan Eriksen geven?

22 augustus 2021 om 14:41

@lenno daarom met 5 mil aankloppen bij Psv. Ihattaran zal vol wraak zitten om te laten zien wat hij kan.

22 augustus 2021 om 15:19

Lol is dat nu de norm, bij de concurrentie vissen voor wat kwaliteit? How's that Berghuis working out for you so far, lol. Maar kom op zeg, kijk eens naar die selectie en wat het gekost heeft. Daar zou je toch ongeslagen kampioen mee moeten worden joh. Bij het eerste puntverlies moet er echter alweer meer bij? Probeer het eerst eens wat langer met al dat mooie speelgoed dat je al hebt.

22 augustus 2021 om 16:39

Wat een goede suggestie, daar heeft echt nog niemand aan gedacht!

22 augustus 2021 om 16:35

Hahaha er is meer in het leven fan voetbal. Treurig dat mensen hun humeur laten lijden door voetbal.

22 augustus 2021 om 19:24

Ik snap ook helemaal niets van het aankoopbeleid bij Ajax. Nu halen ze wederom een buitenspeler, terwijl een wendbare doelman, een creatieve middenvelder en/of een voetballende spits voor achter Haller geen overbodige luxe was.

Werk aan de winkel, Mark! Of PSV wordt fluitend kampioen. Met een stel bejaarden word je niet kampioen. En zeker met deze coach niet!

22 augustus 2021 om 14:17

Erik bedoel je.

22 augustus 2021 om 14:19

@sander555, nee Marc. Erik is een goede trainer maar aankopen moet ie maar ff niet doen

22 augustus 2021 om 14:17

PSV gaat zich ook stuk bijten op ploegen die spelen zoals Getafe.

22 augustus 2021 om 14:21

Denk dat PSV wat meer creatieve en bewegende spelers voorin heeft op dit moment. Een Madueke is bijna niet af te stoppen en scoort erg makkelijk. Ajax is met Tadic en Berghuis redelijk statisch op de vleugels en Haller is geen meevoetballende spits gebleken

22 augustus 2021 om 14:25

Inderdaad zo'n tijdrekken en niet van andere af kunnen blijven.
Wat is dat ajax een lastige ploeg om tegen te spelen.
Kan goed begrijpen dat Twente hier punten laat liggen.

22 augustus 2021 om 14:39

Haller is geen voetballer. Dus een probleempje;-))

22 augustus 2021 om 16:43

Haha, kom op zeg. Hoe opportunistisch kan je zijn. PSV heeft een paar goede potten gespeeld tegen een dramatisch Galatasaray en een nog niet ingespeeld Ajax. Jullie zijn daarnaast gewoon je beste twee spelers kwijtgeraakt. Ik zou me nog niet zo rijk rekenen eerlijk gezegd, win eerst maar eens van Benfica.

22 augustus 2021 om 15:26

Ja gooi er nog eens wat miljoenen tegenaan, lol. De huidige groep is dus nog niet goed genoeg om kampioen te worden?

Nous was vandaag wel goed maar ging helaas in de 2e helft mee in de malaise

Slechte wedstrijd van Ajax. Goed verdedigend maar heel slecht aanvallend. Martinez en Alvarez spelen fantastisch maar aanvallend heel matig. Veel schwalbes van Twente spelers.

22 augustus 2021 om 15:15

Dat is nogal een subjectief statement. Ik vond het qua schwalbes een hele gewone wedstrijd en bovendien vergeet je gemakshalve twee keer een slaande beweging te vermelden. Maar goed, ook niet relevant. Wat wel relevant is, is dat die Higler maar wedstrijden blijft krijgen terwijl die jongen zelden een redelijke wedstrijd fluit. Fouten maken is menselijk, maar als je zoveel fouten maakt (over en weer), dan ben je gewoon incapabel.

Wanprestatie. Terecht punt voor Twente. Higler was wel echt heel slecht vandaag, waarmee ik absoluut niet zeg dat hij het resultaat heeft bepaald, want hij benadeelde Twente ook genoeg.

22 augustus 2021 om 14:18

Denk dat Ajax zeker niet mag klagen over de arbitrage vandaag...

22 augustus 2021 om 14:23

Maar hij mag toch wel benoemen dat Higler slecht was? En dat ging beide kanten op

22 augustus 2021 om 14:27

Higler was en is altijd drama. Probleem is dat er niet veel beter loopt, de enige fatsoenlijke scheids heeft z'n fluitje opgehangen..

22 augustus 2021 om 15:13

Higler is altijd heel slecht. Ik heb die jongen echt zelden een redelijke wedstrijd zien fluiten. Het vreemde is dat de KNVB hem tegenwoordig continu in de etalage aan het zetten is. Die zien er volgens mij de toekomst in, ben ik bang.

Geen zorgen veel positieve dingen gezien bij ajax en verdiende misschien wel meer maar goed kan ermee leven

Hup naar de volgende titel

22 augustus 2021 om 14:17

Hey ten Hag! Wat mooi dat je hier ook bent!

22 augustus 2021 om 14:18

Hoi ja, maar is toch zo haha ik maak me geen zorgen

22 augustus 2021 om 14:18

Dat is dan best knap van je... Dit mag toch absoluut niet gebeuren? Je kan nou niet echt zeggen dat ze er voor vochten vandaag en dat ze puur pech hadden.

22 augustus 2021 om 14:20

Twente verdiende meer neem aan dat je dat bedoeld.. Ajax 1 kans gehad voor de rest niets afgedwongen.. zou heel zuur voor twente zijn geweest als ze er niets aan over hielden.. Menig, speelde toch echt leuk, maar toch ook weer op t eind altijd net niet

22 augustus 2021 om 15:28

Licht de vele positieve dingen anders eens toe. Ik zeg niet dat ze er niet waren maar kan er zelf niet veel bedenken dus oprecht benieuwd.

Het is elk seizoen hetzelfde liedje. Beginnen totaal niet goed en na een paar maanden begint het pas te lopen. Maar als de ervaren spelers nu continu door de mand vallen. Sorry hoor. En dan wordt een Haller afgezeken. Die staat op 2 uit 2. Spelers als Blind, Klaassen enz die staan er totaal niet. Alles ligt continu open achterin. Gravenberch die denkt in de spits te moeten staan. Man man. Ten Hag ga nou eens meteen vanaf het begin alles goed regelen. Waarom moet het altijd maanden duren.

22 augustus 2021 om 14:17

Tja ik heb het niet zo op Haller maar die heeft z'n taak gewoon gedaan vandaag, dit soort wedstrijden verlies je op het middenveld en vooral door Gravenberch, Kudus zou het op zijn plek veel beter doen als die ooit nog fit word.

22 augustus 2021 om 14:46

Je verliest door Klaassen en door Blind, niet door Gravenberch en Alvarez. Blind won geen enkel duel en leverde elke bal in. Helemaal toen hij op het middenveld speelde, Klaasen kon het totaal niet belopen, veroverde geen afvallende ballen, ondersteunde Haller ook niet, zette geen aanval op, geen enkel afstand schot en was ook degene die Propper lekker vrij liet inschieten van die afstand. Heb het al vaker gezegd Klaassen mag banken, echt een hele matige speler voor Ajax. Met zijn kwaliteiten is hij op zijn best een leuke cm, maar daar ontbreekt het hem aan verdedigende kwaliteiten voor. Sinds Klaassen weer op 10 staat moet alle creativiteit op het middenveld van Gravenberch komen. Dat is totale onzin. Je kunt echt nog beter Tadic op 10 zetten.

22 augustus 2021 om 15:33

Ik had echter niet het idee dat je het zelf zag aankomen? Nu is het gelijk boe Ten Hag maar nog heel kort geleden was alles koek en ei en mijlenver weg van de rest. In plaats van kritische beschouwingen op de eigen groep maakte je meer tijd vrij voor denigrerend commentaar op de anderen hier. Nu toch kleine barstjes in het blakende zelfvertrouwen?

Wat een armoede dit middenveld van Ajax , Klaassen staat te diep, Gravenberch mist handelingssnelheid en creativiteit en Alvarez moet het vooral hebben van kopduels. Haller maakt helaas weer een goal en zal dus volgens Ten Hag weer een goede wedsrijd hebben gespeeld.

22 augustus 2021 om 14:45

Haller heeft toch z'n taak volbracht? Scoren in een lastige uitwedstrijd en inmiddels staat hij op 2 uit 2. Waarom worden er wonderen van hem verwacht? Hij is gewoon een spits en hij doet wat een spits moet doen.

22 augustus 2021 om 16:41

Klaassen staat te diep? Als Klaassen op het veld staat dan moet hij ook zo diep mogelijk staan, want op het middenveld is hij volledig waardeloos.

Terecht puntverlies als je zo speelt. Hoe kan Klaasen en vooral Alvarez geen rood krijgen? Goed resultaat voor Twente, dit had ik niet zien aankomen.

Ajax slecht, Higler slecht en Twente heeft gewoon alles gegeven en pakt een punt. Die goal van Propper was er bij Onana niet ingegaan, schot werd gelost van Egmond aan zee. Kudus hopelijk weer snel fit.

22 augustus 2021 om 14:19

Bizar dat Stekelenburg mee mocht met oranje omdat ie zo lekker rustig blijft, hij blijft helemaal niet rustig maar kan gewoon niet sneller. Wat ontzettend bedroevend dat je het als Ajax zijnde moet doen met Stekelenburg en pasveer terwijl je wel 462 buitenspelers van 10 miljoen euro hebt.

22 augustus 2021 om 15:23

De eerste en tweede keeper van Ajax zijn samen 76 jaar oud. Dat kan toch niet voor een club als Ajax.

22 augustus 2021 om 19:28

Ach ja, het is ook pure selectiviteit. Toen hij bij Oranje werd gehaald, wisten veel mensen niet hoe snel ze de keuze moesten verdedigen uit clubvoorkeur en nu de romantiek verdwenen is en mensen weer op z'n kwaliteiten letten, doen ze net alsof ze het al vanaf het begin zeiden (daar bedoel ik overigens jou niet specifiek mee). Wat hadden mensen dan verwacht; dat hij alsnog de sterren van de hemel zou keepen op 38-jarige leeftijd na bijna een decennia veelal op de bank te hebben gezeten?

Denk dat het kampioenschap tussen Feyenoord en PSV zal gaan dit seizoen , Ajax lijkt verzadigd en deels op z'n retour.

22 augustus 2021 om 14:17

De basis van feyenoord staat tot nu toe goed maar de breedte is er niet dus als er iemand gebleseerd raakt is t klaar ik denk dat psv makkelijk 1 word ajax 2 feyenoord 3

22 augustus 2021 om 14:19

Haha we verspelen een keer punten en gelijk wordt PSV lachend kampioen. Was een dramatische pot, maar dat kan een keer gebeuren.

22 augustus 2021 om 14:28

DR ,ik vind Ajax niet de honger hebben vd seizoenen hiervoor. Psv en Feyenoord hebben een stijgende lijn en zijn wel hongerig. Uiteraard een vroeg getrokken conclusie, maar vind dat Ajax steeds meer tekenen van verval laat zien. Ik zie trouwens veel Ajax supporters die dezelfde mening delen. Blind en Tadic worden duidelijk ouder. Tagliafico stukken minder. Klaassen is niet fris vooralsnog. Keepers zijn niet best,Haller een goede afmaker maar voegt voetballend niet veel toe.

22 augustus 2021 om 14:36

@Paul,

We zijn twee wedstrijden onderweg. Tegen PSV was het een minuut of 20 van een hoogstaand niveau van Ajax zijde en tegen NEC speelde Ajax ook meer dan prima. Vandaag was dramatisch, maar dat kan een keer gebeuren. We zijn, nogmaals, twee wedstrijden onderweg. Iedereen die roept dat PSV en Feyenoord boven Ajax gaan eindigen gebaseerd op de twee eerste potjes van het seizoen kan ik moeilijk serieus nemen. Als Madueke, laten we het vooral niet hopen, morgen zijn been breekt en de rest van het seizoen niet meer in actie komt liggen de verhoudingen ineens weer allemaal anders. Ik kijk nou een jaar of 25 voetbal. Deze beginnende potjes zeggen echt helemaal niks anders dan dat PSV en Feyenoord op dit moment in vorm zijn.

22 augustus 2021 om 14:49

Eens Mario,tijd zal het leren en er kan veel veranderen. Als alles heel blijft zie ik PSV niet snel verzwakken, eerder andersom. Er worden nog 4a5 spelers verwacht die moet kunnen wedijveren met de basiskrachten. Uit welke vijver die komen zal na dinsdag blijken. Terugkomende op Ajax, vind jij niet een aantal steunpilaren vermoeid ,niet fit, niet scherp ogen? Heb echt t idee een bepaalde verzadiging te bespeuren. Zwakke keepers, houtige spits. Ik weet niet, tis niet zo spectaculair als vorig seizoen of de jaren ervoor lijkt t. Kan ook zijn dat de concurrentie frisser oogt.. tijd zal het leren hoe,wat en waarom.

22 augustus 2021 om 15:02

@Paul,

Vind ik lastig te zeggen. Dit was in ieder geval een van de slechtste potten sinds heel lange tijd. Dat er aan de keepers niets wordt gedaan vind ik stuitend, ik zie eerlijk gezegd graag Gorter de kans krijgen. Maar dat zal voorlopig nog wel even niet gebeuren, helaas. Verzadiging zou inderdaad prima kunnen hoor, daarom moet je mijns inziens altijd nieuwe impulsen aan je selectie toevoegen. Die heeft elke ploeg nodig. Dat zijn er nu te weinig. Denk dat vooral PSV en Feyenoord frisser ogen. Die staan er vooralsnog prima voor. Maar het blijft voetbal, om er maar even een cliché in te gooien, PSV en Feyenoord gaan ook niet alles winnen. Ik maak mij, ondanks het spel, weinig zorgen. Ik reken het vooralsnog op een incident. De ploeg onder Ten Hag speelt eigenlijk altijd na de winterstop op een veel beter niveau. Daar ga ik ook dit jaar maar vanuit.

22 augustus 2021 om 15:14

We gaan het zien Mario,bedankt voor je antwoord en een fijne zondag!!

22 augustus 2021 om 15:28

Dr. Mario, natuurlijk wordt Ajax nog wel beter, maar dat gaat niet vanzelf. Ik bedoel maar 4-0 kansloos tegen PSV en nu een gelukkig gelijkspel tegen een Twente die ik bovenkant rechter rijtje schaar. Dat is niet best. En tja dan kun je wel eenvoudig winnen van een NEC die een van de gedoodverfde degradatie kandidaten is. Het houdt allemaal nog niet over.

Een Blind die speelt als een bejaarde zonder tempo. Vandaag zomaar een of twee rode kaarten. Een Tagliafico die al een tijdje van het padje is en een overjarige keeper die die meer kan.

22 augustus 2021 om 16:11

@Burdy,

Ik vond de 4-0 tegen PSV niet zo kansloos als de uitslag doet vermoeden. Ik heb daar 25 minuten een prima Ajax gezien. Daarna deed de 2-0 en de rode kaart de pot op slot. Natuurlijk valt er genoeg op Ajax aan te merken, helemaal na vandaag, maar ik vinf het allemaal wel meevallen hoe slecht we ervoor staan. Vandaag was tranentrekkend slecht. Hopelijk een wake-up call voor de mannen en verder naar Vitesse. Dat wordt ook geen simpele.

22 augustus 2021 om 14:19

Nee hoor hoezo dat, we zijn pas begonnen haha

22 augustus 2021 om 14:19

Beetje kort door de bocht. Seizoen is pas net begonnen en PSV en feyenoord zal ook een mindere wedstrijd hebben straks. Het zal iig wel spannend worden en hoop als psv fan dat psv kampioen wordt maar na 1 wedstrijd kun je niet concluderen dat dit zomaar gebeurd.

22 augustus 2021 om 14:21

Feyenoord heeft nog geen serieuze tegenstander gehad. Ik wil ze nog wel eens zien tegen Ajax en PSV.

22 augustus 2021 om 14:25

Nou ja de kampioen van Spanje nam het toch behoorlijk serieus.

22 augustus 2021 om 14:25

Nouja al is Feyenoord op z'n slechtst, tegen PSV hebben ze altijd iets extra's, wat weet ik niet. Ben wel benieuwd of dat dit seizoen ook het geval is

22 augustus 2021 om 14:28

Tygo, dat was een oefenwedstrijdje

22 augustus 2021 om 14:30

En Twente!

22 augustus 2021 om 14:30

Hahaha idd Aguero
Tegen PSV als de brandweer altijd. Toornstra altijd in bloedvorm die dag. Heerenveen heeft dat ook een beetje bij ons PSV.

22 augustus 2021 om 14:51

Weet ik maar dat hadden Simeone en zijn mannen niet helemaal door

22 augustus 2021 om 14:58

@Sir Paul ben blij dat Jorgensen weg is wat dat betreft, speelde altijd als een Zlatan in vorm tegen PSV.. Ongelofelijk haha.

22 augustus 2021 om 15:15

Idd ,ook zo'n speler hahaha.

22 augustus 2021 om 15:20

Dat is wel heel erg kort door de bocht. Ajax heeft op elke positie een betere speler lopen dan Feyenoord. Overigens niets ten nadele van Feyenoord dat beter voor de dag komt dan vorig seizoen. Echter speelde Ajax vorige week gewoon goed en nu ineens zijn ze op hun retour na 1 mindere wedstrijd? Vorig jaar verloren ze zelfs vroeg in het seizoen van FC Twente, in eigen huis. Toen kwamen dit soort statements ook boven water. Soms is het gewoon wat het is en zit er niet zoveel meer achter. Ajax had gewoon een mindere wedstrijd en zijn nog even zoekende. Dat kan gebeuren.

Het voetbal van Ajax was niet des Ajax. Was een slechte pot van beide kanten

22 augustus 2021 om 14:27

Twente kon niet meer dan wilskracht opbrengen ten opzichte van het surplus aan kwaliteit bij Ajax. En dat deden ze goed, terwijl Ajax lamlendigheid uitstraalde en laat zien dat ze nog verre van fit zijn. Dat kunnen moeilijke weken worden de komende wedstrijden.

Terechte uitslag, snel verder.

Zo van de nul af. Lekker na vorige week

93e minuut. Menig. Had iemand het idee dat ie zou scoren? Volgens mij dacht Jans zelfs “oké verpest het maar”.

Deze pot verdiende geen winnaar, gelukkig kwam die er dan ook niet.

Moeten het toch weer over de var hebben. Nieuw seizoen, en er zou weer tal van dingen aan verbeterd zijn. Nou ik zie er helemaal niks van. We zijn krap 2 weken weer echt bezig met het seizoen en de grove fouten zijn al weer niet meer op een hand te tellen. Leno, Mazraoui en dan nu Alvarez zijn weer voorbeelden die het tegendeel bewijzen van de werking. Dat na een EK waar het allemaal op zich prima te doen was.

Toch een punt gepakt Ajax kon ook 3 zijn maar is niet erg want Twente is uit altijd lastig.

Slechte wedstrijd, met een nog slechtere scheidsrechter.

Zeer verdiend punt, echt een dramatisch Ajax gezien. Beetje sjokken over het veld, voetballend lukte er niets. Gravenberch/blind met grote afstand de slechtste op het veld, Gravenberch is ook wel een beetje in zichzelf gaan geloven als je zo reageert bij een wissel. Higler haalde weer z'n standaard niveau en kunnen we een petitie starten om van Leo Driessen af te komen AUB.

Belabberde pot zeg. Komen ook goed weg met Alvarez die het stom deed bij die slaande beweging. En dat je dan ook een keeper hebt die zo tergend traag duikt is ook niks. Geef Gorter is de kans man. Heb het altijd al gezegd dat Stekelenburg en Pasveer gewoon te oud zijn. Duiken veels te traag naar de grond. Ze zijn beide ook al 40 bijna. Daarnaast is Blind echt klaar. Wordt steeds slechter lijkt het.

Wat een bagger wedstrijd! Wasted 120 minuten van mijn tijd

22 augustus 2021 om 15:46

Heb ik een verlenging gemist?

Terechte uitslag. Als het niet loopt bij Ajax is de ondergrens wel schrikbarend laag.

Wat deed dit pijn aan de ogen zeg, terechte uitslag. Wat een fouten festival vandaag het leek wel een flipperkast enige opsteker was toch het moment met Jans en Propper. Op naar volgende week…

Pröpper doet goede zaken voor z'n broertje, prima doelpuntje hoor. Wel echt een zaadpot zeg, verdiende geen winnaar. Terechte 1-1.

22 augustus 2021 om 14:18

Zal wel drie kratten bier hebben verdient hahaha

Proppertje zal wel één fijn appje van zijn broertje krijgen. Terecht gelijkspel over heel de wedstrijd gezien.

Een ongeïnspireerd Ajax dat punten laat liggen in Twente. Op zich kan dat natuurlijk maar de manier waarop is onvergeeflijk. Dit vraagt om harde maatregelen.

Ik heb me echt zitten schamen deze wedstrijd, helemaal geen idee voor het goal, baltempo te laag. Blind die nu al een paar keer tegen de ondergrens aanzit. Hij niet alleen hoor, een Stekelenburg die duikt als een zoutzak.. Berghuis die denkt dat hij 3de spits is en het veld totaal niet breed houdt en zo kan ik nog wel even doorgaan... Maar Ajax serieus? tijdrekken tegen Twente is toch wel het meest trieste, en het de deksel dan zo op je neus krijgen is meer dan terecht. Ik heb me als supporter echt lopen schamen.

Het niveau bij live meepraten liep mooi gelijk met het niveau van de wedstrijd. 3 punten was teveel geweest voor beide ploegen, toch zal dit voor Twente voelen als winst. Eigenlijk is er geen speler positief uit te lichten bij Ajax, Mazraoui was dan nog als enige vrij goed. Slechte wedstrijd niet verloren, positiever kan ik het niet maken.

Oke dit was echt heel erg slecht.. Wordt nu wel duidelijk dat we amper een voorbereiding hebben gehad met al die afwezigen op het EK, copa en Gold cup. Daarnaast zijn sommige spelers wel heel erg uit vorm zeg jezus.

Lekker begin van het seizoen, 2 van 3 drie wedstrijden haal je echt een belabberd slecht niveau. moet snel beter

Slechtste pot van het seizoen is gespeeld, beide kanten aan ongekend slecht. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende en die ook niet kreeg. Kan alleen maar beter worden deze voetbalzondag.

Belabberd slechte wedstrijd van ons. Puntendeling was meer dan terecht. Balen, ervan leren en volgende wedstrijd gewoon weer knallen.

Ik zei het paar week geleden al. "Stekelenburg kan echt niet meer" Toen werd ik niet serieus genomen. Vandaag maar weer pijnlijk duidelijk geworden waarom niet. Duikt in slowmotion de hoek in. Te triest voor woorden. Stekelenburg gaat geen punten pakken voor ons.

Overmars heeft zijn magie verloren. Met Tadic, Haller en Berghuis speel je echt met drie standbeelden voorin.

22 augustus 2021 om 19:32

Nou ja, zo goed is het aankoopbeleid toch nooit echt geweest? Onderaan de streep is hij natuurlijk een technisch directeur die uitstekend werk verricht, maar het is ook niet zo dat hij nou enorme parels binnenhaalt. Met het budget van Ajax halen ze eigenlijk gewoon een beetje wat je verwacht. Daardoor hebben ze een vrij stabiele selectie met een bepaalde relatief hoge ondergrens aan individuele kwaliteit, maar parels zitten er niet tussen.

Gravenberg die gaf nog afgelopen seizoen een interview waarbij hij vond dat hij nog 1 seizoen bij Ajax moet blijven. Nou jongen, ik denk dat jij nog 3 jaar nodig hebt om ubberhaupt de stap te maken net als Frenkie de Jong. En daarover gesproken, je mag zijn veters niet eens strikken. Er is nog zoveel werk te verrichten bij Rayen. Fysiek kom je echt nu te kort en zijn balans kwa motoriek moet echt veel beter. Ik zie hem elke keer bijna struikelen bij elke actie. Ik ben fan van hem maar er zit zoveel rek in zijn kwaliteiten. Als hij dit gauw niet gaat verbeteren dan zie ik het somber in. Overigens moet Danilo de eerste volgende wedstrijd basis spelen. Haller dat kan echt niet meer. Een spits van Ajax is er meer nodig dan alleen scoren. Ten Hag moet nu echt ophouden om hand boven het hoofd te houden voor zijn vriendjes.

22 augustus 2021 om 14:22

Hij heeft ook 3 jaar minimaal nodig. Probeer maar eerst dominant te worden. Frenkie deed dat ook in de CL dus die was sowieso klaar voor de stap.

22 augustus 2021 om 14:25

De huidige generatie spelers denkt er na een paar goede wedstrijden al te zijn (noem me maar oud). Zoal hij nu speelt is hij niet goed genoeg voor Ajax. De potentie is er zeker maar hij is inderdaad nog veel te ongepolijst nu.

Wat een drama, dat AJAX met al hun miljoenen. Terecht ook nog. Na vanmiddag gewoon in het spoor van PSV en Feyenoord.

Ajax kreeg nog een punt teveel.
Waardeloze wedstrijd vanuit hun kant.
Hun onsportiviteit had met 2 rode kaarten bestraft moeten worden.

Ajax dit seizoen in 3 wedstrijden: 1-1-1. Doelsaldo: 6-5. En dat terwijl geen basiskracht van vorig seizoen is verkocht en berghuis erbij is gehaald. Er moet duidelijk wat veranderen, want vandaag was het niet om aan te zien

Dik en dik verdiend voor Twente en wat is die Alvarez een naar ventje met smerige streekjes hoop dat de KNVB een vooronderzoek gaat instellen naar die domme actie

22 augustus 2021 om 14:48

Dat bestaat sinds de VAR eigenlijk niet meer, dit soort situaties zijn al beoordeeld en kunnen niet meer aangepast worden.

Het gevolg van het feit dat het Ajax de laatste seizoenen allemaal relatief gemakkelijk is komen aanwaaien. Geen inspiratie, geen energie, slecht voetbal. Dan is zelfs dit team, wat (als iedereen z’n vorm haalt) nog altijd titelfavoriet nummer 1 is, erg matig. Zonde, enige positieve is dat het zo vroeg in het seizoen gebeurd waardoor er nog genoeg tijd is om met het spel aan de slag te gaan en wellicht nog wat aankopen te doen

Bizarre vertoning van Ajax. Echt heel slecht. Berghuis onherkenbaar, Haller kan met al z'n lengte en brede schouders de bal nog niet van een kleuter afschermen. Blind die alles inlevert. Ik kijk niet zoveel Ajax in de competitie, maar dacht na NEC toch ff voor gaan zitten. Nou fijn, bedankt.

Oke deze had ik niet zien aankomen. Had gedacht dat Ajax ondanks dat ze nog niet in vorm zijn hier zou winnen.

Dit was niet het sprankelende Ajax als voorheen. Weinig diepgang. Een gemankeerde spits. Berghius die niet in vorm is en nog zoekende.
Maffe actie van Alvarez. Enzovoort.

De machine loopt nog stroef en zal snel op gang moeten komen. In de CL wordt je afgestraft.

22 augustus 2021 om 19:35

Sprankelend gaat ook wat ver. Ook het Ajax van vorig seizoen was totaal niet indrukwekkend, maar er was geen concurrentie en dan wordt het makkelijker voetballen; zeker als je een straatlengte voorstaat.

Twente iets te veel ontzag voor ajax. Zat zeker meer in, zegt genoeg dat ajax niet op zoek ging naar de 0-2. stekelenburg zat ook niet lekker in de wedstrijd, naast het tijd rekken schiet hij elke bal in de tribune.

Hele slechte wedstrijd, maar ook weer typisch Ajax begin van het seizoen weer. Het duurt even voordat alles stukken op hun plek ligt, en zo ook dit seizoen. Een aantal spelers lijken veel moeite te hebben met het allemaal nog te kunnen belopen, Blind en Klaassen spreek ik dan over. Ach uiteindelijk weet Ten Hag zijn beste 11 toch te kunnen vinden, laten we hopen dat Ten Hag dat snel weet te vinden.

Alhoewel ajax niet goed was, maar door zeikvoetbal/anti voetbal, alleen maar zuigen, overtredingen en tijdrekken tot 0-1 proberen iets te bereiken, nee dan verdien je helemaal niks. Ajax om 12.15 zal nooit goed zijn. Irritant zijn, dat konden ze bij twente, meer niet. Maar joh vier lekker dat puntje in enschedde

22 augustus 2021 om 14:29

Je zult wel meer van dit soort wedstrijden mee gaan maken dan. Dit is de manier waarop kleine clubs Ajax het beste kunnen bespelen en dat is gewoon hun goed recht. Of moeten ze allemaal de rode loper maar uitleggen?

22 augustus 2021 om 14:57

Ik snap de irritatie wel, dat herkennen we allemaal wel. Het heeft alleen geen enkele zin om je erover te gaan opwinden. Die clubs rekenen allemaal op een nederlaag, dit is een kleine kans om resultaat te boeken of in ieder geval de schade te beperken. Je kan je er beter mee verzoenen want dit is gewoon min of meer standaard tegen veel clubs. Alleen als je zelf goed speelt en snel de wedstrijd beslist dan merk je er vaak weinig van.

22 augustus 2021 om 15:22

tijdrekken van Stekelenburg en slaan van die Mexicaan gemist zeker?

22 augustus 2021 om 19:37Om je even terug op aarde te brengen: Met het spelersbudget van de volledige selectie van FC Twente kan Ajax 1,5 sterkhouder bekostigen. Kom dus niet aan met excuses als zeikvoetbal, zuigen, overtredingen en tijdrekken. Bovendien nogal ironisch, want het was toch echt Ajax dat veelvuldig tijd aan het rekken was tot de 1-1. Ok nog maar te zwijgen over 1 zekere rode kaart en een twijfelachtige. Wel objectief blijven, hè.

Bizar dat het niet lukt om in 90 minuten iets van een kwartier lang goed voetbal neer te zetten met dit elftal.
Zonder dat ik iemand de schuld ga geven vond ik die duik van Stekelenburg wel heel slo-mo. Verder mis ik behoorlijk wat qua creativiteit in deze opstelling, zeker als Gravenberch het laat afweten, en dat deed hij vorig seizoen 2e seizoenshelft ook vrij veel...

Dik verdiend punt van Twente. 90 minuten lang alles gegeven en Ajax het voetbal onmogelijk gemaakt. Dan hebben ze zelfs nog pech gehad met die ongelukkige tegengoal en de VAR die weer eens koffie was halen.

Poeh, toch een puntje, prima! We kunnen zeggen van Menig wat we willen maar hij zorgt gewoon nog steeds voor 80% van het gevaar bij Twente. Die gigantische afzwaaier is dan wel jammer op het laatst. Mooie goal van Propper!

22 augustus 2021 om 14:22

Menig was redelijk leeg aan het einde leek het, ik vermoed dat het daar aan lag. Gefeliciteerd met jullie puntje, volkomen terecht.

22 augustus 2021 om 14:36

Bedankt, maar we kunnen ook alleen maar zo spelen tegen Ajax en misschien nog 1 of 2 teams in de Eredivisie die heel aanvallend durven spelen. Het voetbal van onze kant was ook echt niet goed. Ben wel blij met de strijd die geleverd is.

22 augustus 2021 om 14:29

Ja idd, als die hem nou 1 of 2 keer per ongeluk goed geraakt had je hier weg kunnen gaan met 3 punten.

22 augustus 2021 om 18:40

Dit zijn wel leuke bonuspunten voor Twente echter zijn die wedstrijdjes tegen een bijv Fortuna wel belangrijker om te winnen voor Twente. Hoop wat dat betreft dat ze tegen Cambuur volgende week deze lijn kunnen doortrekken met vertrouwen en niet weer met lege handen te staan. Voor nu, genieten van dit puntje tegen Ajax!

Twente heeft gewoon optimaal geprofiteerd van de off-day van Ajax. Haller moet langzaam oppassen dat ie z'n plek niet verliest, want teren op dit soort intikkertjes kan die niet blijven. Snap sowieso niet dat ze Tadic niet in de spits zetten, Antony op links en Berghuis op rechts. En dan investeren in een versterking op het middenveld.

Terecht gelijkspel, PSV de grote winnaar van deze speelronde. Zuur dat die Propper die bal zo goed raakt, normaal schiet hij zo'n bal 9 van de 10 keer waarschijnlijk ver naast maar deze zat er geweldig in. Verder had Twente eigenlijk geen serieuze schoten op doel. Maar goed, hetzelfde gold voor ons. Het was gewoon erg slecht, slordig in balbezit en een te laag tempo. Zo'n rommel goal lijkt dan nog de redding te zijn, meer helaas mocht het niet zo zijn.

Je merkt trouwens wel gelijk wat een impact het publiek heeft bij zo'n pot. Het was erg sfeervol en dat zijn die kleine beetjes die helpen in het voordeel van de thuisploeg. Blijft altijd een lastig duel voor Ajax, Twente uit. Nu op naar Vitesse thuis volgende week.

22 augustus 2021 om 14:23

Laat eerst Feyenoord ook ff spelen, met je grote winnaar.

22 augustus 2021 om 14:28

Feyenoord is geen concurrent voor PSV. Die gaan niet meedoen om de titel. Mag overigens wel aannemen dat Feyenoord thuis van Go Ahead wint.

22 augustus 2021 om 14:31

Feyenoord wint gewoon thuis van GAE, maar ik denk dat Feyenoord geen serieuze rol in de titelstrijd gaat spelen. Ze zullen ongetwijfeld de nodige tijd dichtbij staan, maar uiteindelijk gaan Ajax en PSV uitmaken wie er kampioen gaat worden. Mijn inschatting, maar ik denk redelijk breed gedragen.

Abominabel slecht van ons, anders kan ik het niet verwoorden. Blind, waar was die met z'n hoofd vandaag! Klaassen totaalll niet gezien evenals ons grootste talent Ryan. Berghuis probeerde het maar ging ook niet. Alles was zwaar ondermaats. En maar blijven volharden in balbezit, wat normaliter onze kracht is maar vandaag leek het eerder op los zand/aanmodderen/inspiratieloos.

Ik begin al heel vroeg in dit seizoen het punt te bereiken dat ik enthousiaster wordt van Danilo dan Haller. Wat een verschrikking die vent. In die ene kopbal van Danilo in de 94e minuut zat al 8 keer meer beleving dan in heel Haller de afgelopen 15 wedstrijden.

Zwaar onvoldoende : Blind - Berghuis - Klaassen
Onvoldoende : Tadic - Gravenberch - Alvarez
Voldoende : Haller - Martinez - Timber - Mazraoui

Ik ben nu wel echt benieuwd naar Ajax in de CL, als dit het is dan zal het kansloos worden.

22 augustus 2021 om 14:52

Haller voldoende? Die had me oma er nog in getikt. Die man heeft niks goeds gedaan vandaag

Klassieke zaadpot van Ajax met een tenenkrommend commentaar op TV. Wel schrikbarend dat zelfs met 3 braziliaanse aanvallers erbij het nog steeds niet lukt.

Met zo’n slap Ajax is psv met carnaval al kampioen. Zijn ze nou nog niet wakker?

Steek kan echt niet meer, uitkomen bij hoge ballen met zijn 2 meter,0,0 lef. N keeper pakt punten voor je ploeg, hij echt niet ! Misschien die jonge keeper lekker proberen, slechter dan steek kan niet

wat was ajax slecht zeg. Blind Berghuis Klaassen en Alvarez leverden elke bal in. Dan wordt het lastig.

Nou, slechter kan haast niet van Ajax kant. Hoe veel ballen vandaag wel niet over de zijlijn vliegen, slechte aannames en elkaar waardeloos aanspelen. Daardoor iedere keer harde duels waar Twente nou juist op hoopte. Als je de bal gewoon fatsoenlijk rond laat gaan in een strak tempo speel je Twente vanzelf stuk. Dat zat er totaal niet in vandaag. Fikse waarschuwing dit, laat ze maar wakker zijn nu

Begin me toch wel echt zorgen te maken om Daley Blind al sinds het EK speelt die zwaar ondermaats. Die 3 voorin kan ook echt niet zo statisch en 0,0 diepgang! Gravenberch veel te wisselvallig en begint nare trekjes te krijgen. Als davy klaassen zo speelt zie ik hem liever op 6 en een wat creatieve nummer 10.

22 augustus 2021 om 14:25

Stekelenburg kan ook echt niet meer. Tijdens het EK zakte die al door het ijs en bij Ajax keept die ook in slowmotion

Ajax dat met een groot wonder de eerste helft met 11man door komt. Dan een terechte gelijkspel aan het einde nog. Gelijkspel of winst was de enige terechte uitslag.

Man wat heb ik gelachen om Ajax, zoveel tijdrekken en dan toekijken hoe ze boos worden dat Twente het doet na de 1-1.

22 augustus 2021 om 14:34

Als Twente aanspraak wilde maken op de winst hadden ze op z'n minst fatsoenlijk moeten afwerken. Dat schot van Propper was ook werkelijk de enige serieuze poging op doel. Een gelijkspel was imo de enige terechte uitkomst. Het was zeer matig van beide kanten.

22 augustus 2021 om 16:40

Kansen van Vlap en Ugalde zeker gemist.

22 augustus 2021 om 17:27

Niet gemist, maar als je zo hoog over schiet of de bal met je scheenbeen 5 meter naast schiet dan noem ik dat belabberde afwerking. Dat schot van Propper was het enige schot op doel van Twente wat echt kans maakte om erin te gaan. Dan maak je in mijn ogen niet aanspraak op meer dan 1 treffer.

22 augustus 2021 om 17:39

Ja joh...die van Vlap was een grote kans of hij hem nu overschiet of niet

22 augustus 2021 om 19:43

Als je niet serieus op doel kan schieten dan hoef je ook niet te verwachten dat je meer gaat scoren. Over grote kansen gesproken, dan was Ajax met Danilo (en die kopbal van Haller) dichterbij een 2de goal. Maar goed, uiteindelijk was gelijkspel was terecht en was Ajax dichterbij de zege dan Twente.

Ik ben geschockt hoe Ajax speelde. Vooral van Blind, Klaassen en Gravenberch. Zij speelden echt ondermaats. Ik snap Ten Hag soms ook weer niet. Elk jaar, maar dan ook echt zet hij in het begin van het seizoen Blind op CVM. Dit keer weer na de wissel van Gravenberch. Hoe vaak moet je dat nog doen om te zien dat het totaal niet werkt?

Daarnaast speelde FC Twente uitstekend. Ze wisten hoe ze Ajax konden pijnigen door op het middenveld door te drukken. Een mooie goal waarbij Stekelenburg ook niet helemaal lekker eruitzag. Klaassen/ Blind hadden daar moeten staan. Waardeloos verdedigd.

Een leermoment voor Ajax, als het niet lekker gaat: wedstrijd doodmaken en uitspelen! Niet proberen om het te proberen als het niet werkt.


Iedereen bij Ajax speelde zwaar ondermaats. Slechte vechtlust en passing was bijna amateuristisch! Overmars moet nog aan de bak voor een goede spits en een linker vleugel verdediger. Twente verdient punt gepakt.

Wat een ongelovelijk zaadpot vandaag, je laat hier nu 2 hele dure punten liggen!

Normaal kijk ik werkelijk nooit naar een wedstrijd van Ajax. Maar hé, niks te doen, Twente - Ajax, dan verwacht je toch een leuk potje voetbal. Maar wat was dit?... Ik vond ze aan beide kanten bijzonder zwak. Twente vond ik in aanvallend opzicht vooral matig. Als Menig ook maar een beetje overzicht had dan was het misschien nog een vermakelijke pot geworden. Ajax was echt bijzonder matig. Niet te doen zeg. Berghius was ook weer compleet onzichtbaar. En laten we wel wezen, Ajax had gewoon 2x rood moeten krijgen. Te gek voor woorden dat de VAR hierbij lag te slapen...

Schaamteloos slecht. En dat na die eveneens schaamteloos slechte 2e helft tegen NEC.
Zet er volgende keer lekker een stuk of 7 jonkies in. Rasmussen, Kjaer, Dall, Van Axel Dongen en zo lopen er nog wel een paar toptalentjes.
Hier zijn er een paar iets te zeker van een basisplaats. Dit zakken door de ondergrens kan echt niet meer
met zo'n begroting. Alle respect maar Twente is niveau Luzern. Walgelijk om naar te kijken was dit. Op werkelijk alle fronten.

Nou superbegin van de competitie. Deze mag ten Hag zich echt aanrekenen. Berghuis mag 65 minuten lang helemaal niets laten zien. Blind speelt de hele wedstrijd dramatisch en dan gaan we Gravenberch wisselen en Blind verschuiven naar het middenveld. Waar hij werkelijk waar elk luchtduel verliest, elke pass inleverd en aan alle kanten snelheid te kort komt. Vervolgens Tadic van links af halen voor de niet presterende Neres en als laatste Klaassen voir Danilo. Klaassen had veel eerder mogen in rukken kon niets meer na de gele kaart. Blind had er gewoon van af gemoeten, had echt zijn dag niet. Waarom kreeg Haller niet gewoon ondersteuning van Danilo. Tadic en Antony tien meter verder terug en lekker 442 spelen en het middenveld terug in handen krijgen, ipv het middenveld dan maar helemaal opgeven. Sterker nog met de inzakkende Alvarez wordt het dan zelfs een soort 352. En dan zoutzak stekelenburg op doel. Echt de hele wedstrijd hou je, je hart vast. Echt niet normaal. Twijfelen bij hoge ballen, half slachtige ingrepen. Echt weer het zachte ei dat we kennen. Gewoon onbetrouwbaar. Was eigenlijk al zichtbaar tijdens het EK, waar hij al niet meer het niveau haalde van de laatste wedstrijden hij Ajax. En dat EK niveau trekt hij gewoon door. Lijkt wel dat die laatste wedstrijden vorig seizoen, zijn laatste opleving waren. Gooi dan maar gewoon Gorter erin, die is jong en leert van dergelijke fouten leert. Begin te denken dat Ten Hag trouwens ook weinig leert van zijn fouten en niets bijleert. Wissels zijn nog net zo slecht als zijn begin periode. In dergelijke wedstrijden heeft Ajax het nog altijd veel te lastig, terwijl de wapens die je nodig hebt in dit soort wedstrijden wel aanwezig zijn. Hij is weer bezig met veel te veel vertrouwen te geven aan bepaalde spelers, waar anderen geen kansen krijgen of zelfs volledig opnieuw moeten knokken voor hun plek. Mogelijk dat Ajax ook moet gaan door selecteren in trainers. Ten Hag heeft genoeg goede dingen gebracht, heeft Ajax weer naar de subtop van Europa gebracht, maar lijkt niet de coach die een nog verdere ontwikkeling voor elkaar krijgt. Sterker nog, hoe meer keuze hoe minder het draait.

Een verdiend punt doet vermoeden dat Twente vandaag zo goed was. Dat was niet zo. Ajax was zwaar onder de maat en op basis van wilskracht perst Twente er met een prima doelpunt overigens, een punt uit. Zou Ajax zich tegen de ploegen uit het rechter rijtje wat moeilijker kunnen opladen dit seizoen? We zullen het gaan zien.

22 augustus 2021 om 15:05

Twente is een ploeg uit het linkerrijtje

22 augustus 2021 om 15:44

Mwua, het is een middenmoter, dat kan een 8e of 9e plek betekenen, maar ook een 10e of 11e.

Wat een entourage, sfeer, tjonge jonge...95 minuten lang. Heerlijk om te zien net als bij feyenoord afgelopen week fantastisch.

Vechtvoetbal is ook mooi, strijd passie alles zat hierin.

Jammer maar helaas. Volledig terecht gelijk spel, een zwak Ajax. Krachtig spandoek voor de wedstrijd, complimenten! Alleen erg zielig om ACAB op dat politie uniform te schrijven.

22 augustus 2021 om 16:01

Verdiep je eens in het probleem...dat heeft alles te maken met de invallen in het home, tijdens de wedstrijd tegen psv met buitensporig politiegeweld.

22 augustus 2021 om 16:35

Zal wel een staartje krijgen. ACAB is een strafbare uiting.

22 augustus 2021 om 16:41

Dit gaat geen staartje krijgen.

22 augustus 2021 om 19:00

Ach welnee stel je niet zo aan. Het wordt overal geroepen, bij de foute supporters en bij criminelen. En dan moet je daarnaar verwijzen, niet ACAB gebruiken, dan wijs ja namelijk naar alle agenten. Gewoon een mooi spandoek maar acab had niet gehoeven en vind ik alleen maar zielig. Dat jij dit nog goed probeert te praten is ook apart.

23 augustus 2021 om 08:25

Ik ben bij die wedstrijd geweest destijds en wat de politie daar deed dat was echt buitensporig geweld, ondanks dat de harde kern daar zit, zitten er een paar vakken verder aan die zijde ook vaders met kids. Ik ben normaal ook niet van die teksten, maar dat daar naar verwezen wordt met die wedstrijd in het achterhoofd is in mijn beleving niet zoveel mis, burgemeester en de politie hebben het toch aardig in de doofpot kunnen drukken.

Prachtig hoe iedereen nu al wat hoe het seizoen gaat eindigen ...

Ajax wint met 5-0 en speelt gelijk... en ze kunnen er weinig van...

22 augustus 2021 om 14:50

Ze kunnen zeker wel goed voetballen, maar naar mijn mening laten ze dit te weinig zien. Vooral tegen ploegen die fel de duels ingaan en achterin dicht houden komen ze er voetballend niet doorheen. En daar mag je meer verwachten met spelers die die kwaliteiten wel hebben

22 augustus 2021 om 18:20

Poeeeh nette analyse zeg....
Denk dat mening Ajax trainer tegen je op kijkt...

Ze hebben 3 wedstrijden gespeeld, waar van 1 tegen PSV die al veel meer wedstrijden in de benen had.
2e wedstrijd 5-0 met rust
En dan nu een uitglijder tegen Twente.

Kun je wellicht ook een analyse voor mijn ploeg doen?
Telstar gelijk
Eindhoven verloren met 99,9% balbezit en van ADO gewonnen

22 augustus 2021 om 23:23

Is ook op basis van vorig seizoen waar ze ook meermaals zulke wedstrijden hadden. Vaak komen ze ermee weg doordat het kwaliteitsverschil simpelweg te groot was, maar je mag ook wel kritisch zijn als je eigen ploeg niet rendeerd naar de kwaliteiten die je hebt. Dat je met 10 man verliest van PSV in de jc schaal vind ik niet zo erg, maar de 2e helft van vorige week en deze wedstrijd mag je meer verwachten net als veel wedstrijden vorig jaar. Als je wint is er niks aan de hand maar als dan ook nog puntem verspeeld dan krijg je heel veel kritiek. (Vorig jaar ook genoeg goede wedstrijden gespeeld, voordat je mij hierop bekritiseerd)

En als je wat van Emmen wilt horen. Degraderen is altijd lastig. Je hebt een nieuw team wat nog moet bouwen, maar daar komen jullie wel bovenop. Linkerrijtje halen kan al voldoende zijn voor playoffs en daar is alles mogelijk.

Ajax kan nog veel leren van strijdlust wat je in een wedstrijd moet steken. Vooral als het voetballend niet loopt. Twente strijd voor elke meter en is soms ietwat irritant en daar kan Ajax niet tegen. Als je niet zo naief bent als NEC is Ajax best makkelijk te bespelen. Middenveld most voetballend vermogen. Gravenberch doet met de kwaliteiten die hij heeft veel te weinig. Voorin gaat het ook al niet lekker. Haller kan al niet goed meevoetballen maar als hij ook nog zulke vrij kopkansen onbenut laat liggen kan je hem er uit halen (vorige week had hij ook al 2 a 3 opgelegde kansen waar hij te weinig mee deed) maarja op vandaag kan je wel kritisch zijn op iedereen. Want er zit totaal geen fut in

Ik vond Ten Hag nooit sterk in zijn wissels maar dat gaat dit seizoen nog een groter probleem worden vrees ik. Weinig balans in het elftal en nooit starten met je beste spelers omdat de meest recente aankopen altijd spelen. Als neres niet wordt verkocht dan is het bijna niet te doen om iedereen tevreden en gemotiveerd te houden.

Mooi stukje journalistiek weer… begint al met Ajax had het moeilijk met fc Twente. Nee dat hadden ze totaal niet want Twente was net zo slecht, Ajax had het vooral moeilijk met zichzelf! Wedstrijd verdiende geen winnaar, gadverdamme wat een slechte pot. Gelukkig was het nog vroeg en krijgen we nog zat herkansingen met als afsluiter Arsenal - Chelsea 😎 fijne zondag allen

22 augustus 2021 om 15:11

Vond het wel meevallen, ik heb strijd gezien van Twentse kant en daar draait het om. Het zaalvoetbal van ajax vind ik niet vermakelijk. Tadic, Anthony verschrikkelijk met het duikelen en kaarten proberen aan te naaien. Blind zeuren om tijdrekken terwijl Stekelenburg niet anders deed.

22 augustus 2021 om 15:34

Tussen strijd en een stelletje houthakkers zit een heel groot verschil. Het was van beide kanten niet om aan te gluren. Dat geeft toch niet? Die wedstrijden zitten er in Nederland nou eenmaal vaker wel dan niet tussen. Voetballend moet Ajax natuurlijk veel beter en dat kunnen ze ook dat weet iedereen. Vond de scheidsrechter vandaag echt van amateur niveau, hoe kan je op deze altijd beladen wedstrijd deze scheidsrechter neerzetten van dit niveau , voelde werkelijk de wedstrijd totaal niet aan.

22 augustus 2021 om 15:56

Nogmaals jij vindt het slecht....ik niet...vermakelijke wedstrijd.

Succes verblind ! Dat bleek vandaag maar weer. Ten Hag die Ajax weer voorspelbaar traag voetbal laat spelen. De standaard wissels. Geen diepgang, geen snelheid, iedereen in de bal. Gaat een zwaar seizoen, misschien wel een keer goed, dan kan er goed opruiming gehouden worden (qua coaches en enkele matige spelers). Complimenten voor de vechtlust van Twente, goed gespeeld ! Zij hebben wel een goede coach !!

Toch jammer dat Higler niet 2x rood geeft. Eerste overtreding van ajax was minimaal een gele kaart, wordt niet bestraft, nog geen 5 minuten later krijgt een Twente speler gelijk geel voor shirtje trekken. Dan zie je weer hoe de scheids aan zo'n potje begint hé. Var en Higler geven weer niet thuis met dat slaan. Vele tijdrekken van Stekelenburg wordt niets aan gedaan. Mooi dat Ajax niet wegkomt met de 3 punten.

wat een heerlijk sfeer in het stadion uit en thuis publiek was genieten. Supporters maken zo'n groot verschil en dat was vandaag te merken bij ons

Als we toch punten verspelen dit seizoen, dan maar tijdens een transferwindow. Krijgen we misschien nog 1 a 2 bonusversterkingen voor de zekerheid. Nieuwe aanvaller is al binnen. Stekelenburg maakt wat mij betreft gewoon een fout met dat schot. Wat mis ik Onana zeg. Als hij niet verkocht wordt dan zou ik hem gewoon een maand a 2 maanden opstellen. Want hij geeft sowieso een kwaliteitsinjectie, zelfs als ie niet wedstrijdfit is. En op Kudus kan je niet rekenen voorlopig. Dus dan hoop ik dat Eriksen gehuurd kan worden. Inter heeft een hele slechte onderhandelingspositie. Kan eigenlijk alleen maar aan de kleinere competities verkopen. Dus ik zou nog aan hem trekken. En voor de rest hopen dat we Ekkelenkamp, Neres en Magallan verkocht krijgen.

Meer dan terecht dat we hier maar 1 punt pakken. Twente gaf alles wat ze hadden,en irriteerde ons waar ze konden. Wij waren echt bar- en barslecht vandaag. Ik vond trouwens dat Stekelenburg er niet goed uit zag,bij de 1-1. Hij is niet (meer) de goede keeper die hij eerst was. Ik snap de wissel Rensch voor Gravenberch ook niet. Oh ja, en stom van Alvarez om die duw uit te delen aan Sadilek. Het kan zomaar een rode kaart zijn.

Heb mijn lolletje wel gehad. Mooi dat de concurrent punten laat liggen. Maar het blijft natuurlijk de titelfavoriet. Laat het een mooi seizoen worden. Fijne zondag heren.

Toch karma uiteindelijk. Ajax die 2x rood had moeten hebben en al sinds de 60e minuut begon met tijdrekken en vervolgend gaat janken wanneer Twente dit doet na de 1-1 de laatste paar minuten hahah.

22 augustus 2021 om 15:50

natuurlijk waren beide zaken verre van rood. nog niet eens geel.

Ontopic: terecht dat we vandaag niet meer dan een punt hebben gepakt. Het was erg slecht. Zeer laag tempo en erg slordig. Zelfs Blind kon geen normale bal geven.

Keurig puntje, maar de nare nasmaak omtrent Higler blijft hangen. Hoe kan het toch dat deze man goede wedstrijden blijft fluiten

22 augustus 2021 om 17:09

Hoe blijft het mogelijk dat hij blijft fluiten.
Elke wedstrijd is hij weer negatief betrokken.
Elk seizoen is hij met afstand de slechtste scheids.

Niemand die wat zegt van 2 slaande bewegingen van Ajacieden?

22 augustus 2021 om 17:11

In elk geval rood voor alverez.
Maar kan er wel wat over zeggen, maar er gebeurd toch niks.. Higler is al jaren de slechtste scheids en hij blijft er maar staan.

Bij uitwedstrijden van Ajax om 12u15 verwacht ik eigenlijk standaard puntverlies. Vandaag ook weer. Wat ik ook zie is dat Ajax een beetje een volgevreten vedetten indruk begint te maken. Van komt wel goed, en de tegenpartij moet maar over zich heen laten lopen want als ze dat niet doen dan is het oneerlijk. De drive is ver te zoeken bij sommigen, de creativiteit ook en vooral het gebrek aan diepgang op de vleugels. Haller laat veel ballen van de voet springen hij scoort wel een spitsengoal maar verder dikke onvoldoende vond ik. Zoals het er nu uitziet wordt Psv lachend kampioen.

Zucht. Het is de 3e van het seizoen. Psv loopt al een aantal meer wedstrijden mee. Twente speelde goed en Ajax zeer wisselvallig. Haller scoort wel gewoon weer, waar die voor gehaald is, qua voetballend vermogen valt die tegen. Maar goed. Er loopt zat kwaliteit rond om hem heen die dit zou moeten kunnen oppakken!

Iedereen vergeten wie de landskampioen was vorig jaar? 16 puntjes...

WZAWZDB

Komt allemaal goed Ajacieden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 9 2 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Buitenlandse pers onder de indruk van Ajax: ‘Hij beleeft een explosief seizoen’

Ajax heeft dinsdagavond indruk gemaakt op de internationale media. Door een 4-2 overwinning op Sporting Portugal besloot Ajax de groepsfase van de Champions League met een perfecte score: achttien punten uit...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren