Sneijder noemt verklaring van Schmidt over bankzitter Ihattaren ‘onzin’

Donderdag, 22 juli 2021 om 09:23Mart van Mourik • Laatste update: 09:42

Roger Schmidt kwam woensdagavond met een verklaring voor het niet inbrengen van Mohamed Ihattaren tegen Galatasaray. PSV won het duel in de tweede voorronde van de Champions League met overtuigende cijfers (5-1), maar voor de aanvallende middenvelder was er geen rol weggelegd. Ihattaren was zichtbaar geïrriteerd dat hij geen minuten mocht maken. Hoewel Schmidt zei dat het geen ‘speciale beslissing’ was, warem Jan Boskamp en Wesley Sneijder het er in de studio van RTL 7 over eens dat er meer speelt.

“Wat deze wedstrijd over de situatie van Mohamed Ihattaren zegt? Voor Mo is het precies hetzelfde als voor alle andere spelers op de bank”, vertelde Schmidt na afloop van de krachtmeting. “Er waren veel spelers die vanavond niet gespeeld hebben. Ik moet mijn keuzes maken voor de basiself, en daarna moet ik ook de juiste beslissingen nemen wat betreft de wissels. De vier spelers die erin kwamen zijn de mannen die ik op dat moment nodig had. Bij die wissels hangt het natuurlijk ook altijd van de tussenstand en de posities af. Vanavond hebben we een hele goede wedstrijd gehad en de spelers op de bank waren positief; ook zij die geen minuut hebben gekregen”, aldus de oefenmeester.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ihattaren bleef negentig minuten op de bank en verbeet zichtbaar de pijn, zelfs toen het laatste fluitsignaal klonk en de 5-1 eindstand een feit was. Ryan Thomas, Pablo Rosario, Davy Pröpper en Cody Gakpo konden wel rekenen op een invalbeurt. Desgevraagd liet Schmidt weten dat Ihattaren zeker niet hoeft te vertrekken bij PSV. “Er waren ook andere spelers die niet gespeeld hebben, dus het was niets speciaals. Het is niet zo dat hij meer een invalbeurt verdient dan andere spelers. Mo Ihattaren is een belangrijke speler voor ons, het is een aardige kerel en ik hoop dat hij zich goed ontwikkelt. Als hij beter gaat presteren dan zijn concurrenten, dan speelt hij gewoon”, besloot de trainer.

Tijdens de nabeschouwing merkte Sneijder op dat Ihattaren ‘niet gelukkig’ is en dat Schmidt mogelijk afspraken niet is nagekomen. “Wat zijn status nu is? Nou dat lijkt me duidelijk”, zei Sneijder. “Als hij zorgt dat hij beter wordt dan degene op zijn positie, dan speelt hij gewoon. Maar we zaten net een beetje op hem te letten na de wedstrijd. Je ziet dat iedereen bij elkaar loopt en Ihattaren loopt er een beetje achteraan. Je kan wel duidelijk zien dat hij niet gelukkig is.”

“Op een gegeven moment zegt Schmidt: ‘Mo is hetzelfde als alle andere spelers.’ Maar dat is natuurlijk onzin”, vervolgde de analyticus. “Als je kijkt naar de bank, dan zie je dat hij degene is met de meeste potentie. Hij is misschien wel de belangrijkste speler van de club. Daar ga je natuurlijk op een andere manier mee om. Gezien zijn teleurstelling na de wedstrijd, lijkt het erop dat dit dus niet de afspraak was”, aldus Sneijder, die bijval kreeg van Boskamp. “Met alle respect, maar als je Thomas nog voor je moet dulden, dan weet je het al... Kijk, hij kan het vast wel hebben als Cody Gakpo erin komt, dan snapt Mo het misschien wel. Maar Thomas...”, opperde Boskamp.Gerelateerd

Meer sportnieuws

215 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Hij is de belangrijkste speler???? Dan mag hij eerst wel eens bijtekenen. En anders gewoon verkopen. Vandaag gezien dat we hem niet nodig hebben. Zijn houding staat me ook echt niet aan.

22 juli 2021 om 00:00

Er zijn 2 kanten aan elk verhaal. Het lijkt erop dat Schmidt het niet in hem ziet zitten, waarom zou hij bijtekenen? Zie hem niet veel speelminuten krijgen, want Schmidt waardeerde hem al vanaf het begin niet echt en nu dus ook niet nu hij zo afgetraind is. Dan is het voor iedereen het beste als ze hem verkopen, inderdaad.

22 juli 2021 om 12:28

Iedereen ziet wel dat Mo beter is dan Thomas schat ik zo in. Maar ergens begrijp ik Schmidt wel. Mo heeft natuurlijk wel een jaar aan lopen kloten met zijn gedrag. Ondanks dat hij nu afgetraind is moet hij dan maar weer gelijk basis en spelers die wel alles geven maar passeren? Niks mis mee als je zo jong bent om te knokken voor je plek. Als hij echt veel beter is dan de rest staat hij er zo in. Hoe moeilijk de relatie ook mag zijn, Schmidt heeft ook gewoon prestaties nodig.

22 juli 2021 om 13:18

@klysmaka:
Je zegt het zelf zijn 2 kanten, misshcien is is er een hele goede reden dan Schmidt het niet in hem ziet.

Snap heel die ophef niet om deze jongen, wanneer heeft hij het nou ooit meer maals laten zien dat hij onomstreden hoort te zijn?
Het is top sport de beste hoort gewoon te spelen.

22 juli 2021 om 17:53

De beste hoort te spelen, is dat Thomas? Want dáár gaat het hier over. Het feit dat Thomas in mag vallen en Mo niet. Terwijl het duidelijk is dat Mo heel anders dan uit de zomer is gekomen dan vorig jaar. Dat betekent niet dat alles hosanna is, maar een korte invalbeurt was voor hem ook een mooi teken geweest dat 'ie op de goede weg is.

22 juli 2021 om 22:09

Een korte invalbeurt was voor Thomas ook fijn zodat ie weet dat hij erbij hoort. Met alle respect dat is voor alle wissels toch belangrijk?

22 juli 2021 om 00:02

@cuco10
Dus om de belangrijkste speler te zijn moet je eerst bijtekenen? Zo lees je iedere keer toch weer wat nieuws hier.

22 juli 2021 om 14:38

Nou ja, het zal ongetwijfeld een factor zijn. PSV heeft hem niet per se nodig op dit moment. Bovendien doet men nu wel heel verontwaardigd. Die jongen is afgetraind, so what? Dat is een vereiste. Dat is de hele PSV-selectie. Nu moet hij laten zien dat hij beter is en dat hij wil vechten voor z'n plek. Dan ga je niet continu nee-knikkend op de bank zitten. Maar goed, los daarvan is het wel duidelijk dat Schmidt het niet in Ihattaren ziet zitten. Of dat terecht is, daar gaan we wel achter komen.

24 juli 2021 om 15:50

Het antwoord is dus nee, de belangrijkste speler zijn heeft totaal niets te maken met je contractsituatie, en als je niet de belangrijkste blijkt te zijn heeft dat nog steeds niks te maken met je contract. Messi heeft momenteel geen eens een contract dus Lenglet is belangrijker?

22 juli 2021 om 00:04

Ik weer het niet, ik heb sowieso het gevoel dat deze trainer het niet in hem ziet zitten en hem om welke redenen dan ook niet moet. Hij is super afgetraind en zeker in deze wedstrijd met een ruime voorsprong dan nog geen minuten krijgen terwijl spelers als Rosario en Thomas wel minuten krijgen. Ruikt toch wel een beetje naar treiteren van deze trainer naar Ihattaren. Ik vind het vooral heel jammer want hij blijft natuurlijk een groot talent.

22 juli 2021 om 03:02

@clarence83 het is supertriest. Die jongen heeft in een zware dip gezeten ivm het overlijden van zijn vader. Nu heeft hij heel de zomer gewerkt aan zijn lichaam om de coach te laten zien dat hij er voor wil knokken en zijn best doet en wat krijgt hij als bedankje? Hij wordt door Schmidt gepest. Als Toon Gerbrands en De Jong dit gedrag van Schmidt richting Ihattaren accepteren dan vind ik het ook echt twee flapdrollen maar we gaan het zien

22 juli 2021 om 06:21

@japie de zaakwaarnemer van Ihattaren! Weet je wat supertriest is, dat we na een goede 1ste wedstrijd in de voorronde CL het weer hebben over een speler die het zelf het afgelopen seizoen heeft laten liggen. We kunnen er gewoon niet over ophouden en blijven zelfs in deze situatie waarin blijkt dat de club voorspoedig bezig is, zand in de motor gooien. Dat het geen goed huwelijk is, is wel duidelijk, er is ook genoeg aanleiding voor geweest. Die velen miljoenen die PSV zogenaamd kwijt zal raken, is ook debet aan Ihattaren. Als het zo'n fantastisch talent was geweest, stonden de clubs in de rij om hem binnen te halen. Waar zijn die nu, die zouden dat gouden ei ook wel graag oprapen voor weinig. Waar zijn al de aanbiedingen? Hij heeft het er deels zelf naar gemaakt en er is geen enkele garantie dat hij ergens anders wel speelt. En Japie, het is geen kleuterklas waar spelertjes gepest worden, het werkt gewoon niet en dan kan je Schmidt de schuld blijven geven, maar als hij de komende maanden zo blijft spelen en winnen, hoor je straks niemand meer. Dan is het aan Mo om de juiste keuze te maken en neem maar van mij aan, Amsterdam zal dan niet het juiste adres zijn. En nee, ik pleit Schmidt niet vrij, ook hij heeft niet altijd de juiste keuze gemaakt, maar waar hij verantwoordelijk is voor 30 spelers, is Ihattaren dat alleen voor zichzelf. En daar kan zijn zaakwaarnemer prima in begeleiden.

22 juli 2021 om 08:18

Ben 't niet vaak eens met je, maar vandaag wel.

22 juli 2021 om 08:33

@Japie: hoe je het draait of keert, voorlopig heeft Schmidt ‘gelijk’. PSV won, zonder Mo, makkelijk 5-1 van Galatasaray en speelde goed voetbal. En na vorig seizoen moet Mo, denk ik, ook iets meer doen dan fit aan het seizoen beginnen om 100% in de gunst van Schmidt te komen. Want voorlopig doet Mo ook niet meer dan wat je mag verwachten van een professioneel voetballer. Toch?

22 juli 2021 om 08:52

Tijd dat je de realiteit eens onder ogen gaat zien Japie. Deze jongen is niet goed genoeg voor de top. Geen snelheid, geen loopvermogen en geen mentaliteit. Hier zitten ze in Europa niet om te springen. Met een beetje geluk kan hij slagen bij een fc Utrecht ala maher. Deze verwende jongen staat al bijna 2 jaar stil. Lekker voor Marokko kiezen. Hier kom je niet aan de bak. Schmidt heeft gewoon gelijk maar daar kom jij wel achter als we een paar jaar verder zijn en zijn carrière is niks geworden

22 juli 2021 om 10:06

@THenry_228 nou nou, wat een prestatie. Schmidt heeft gisteren eindelijk gedaan met een geweldige selectie wat hij vorig jaar in de Eredivisie al tegen 95 procent van de tegenstanders en tegen een club als Olympiakos had moeten doen. Het was ook wel de hoogste tijd om eindelijk een keer te gaan presteren want er was veel kritiek op Ihattaren maar Schmidt deed het als coach ook belabberd. Waar hij echter wel een tweede kans van PSV heeft gehad na zijn belabberde prestaties krijgt Ihattaren die niet en dat vind ik triest. Alsof Thomas beter is

22 juli 2021 om 10:34

Wat een kulargumentatie zeg, misschien hadden ze met Ihattaren wel met 10-0 gewonnen, weten wij veel.. Is Portugal ook beter zonder Ronaldo omdat ze zonder hem wel het EK wonnen en met hem niet? De Trainer heeft gelijk want hij wint, dat is precies de nare houding die Schmidt aanneemt ten opzichte van Ihattaren.

22 juli 2021 om 10:46

Dat hij niet in de basis staat is niet eens mijn kritiek maar als je hem dan laat warm lopen en je brengt iemand als Thomas in dan is dat gewoon zo een jongen pesten natuurlijk

22 juli 2021 om 10:47

He Japie, na de goede wedstrijd van PSV geen enkele reactie van jou gezien, nu is er iets te klagen en je bent er weer. Maar als je het van de andere kant bekijkt. Neem Thomas, die vorig jaar en waarschijnlijk ook deze hele voorbereiding had gewerkt en zijn best gedaan. Dit in tegenstelling tot Mo, die er vorig jaar grotendeels een zooitje van maakte en nu een maand het licht gezien te hebben. Vind jij het dan logisch en eerlijk om een speler die altijd zijn best te slachtofferen ten aanzien van een speler die 4 weken zijn best doet. Hierbij meenemende dat de trainer ook vind dat beide spelers de plek goed in kunnen vullen ? Het zou juist oneerlijker zijn om Thomas nu niet in te laten vallen. Hierbij wil ik nog wel zeggen dat ikzelf beide spelers niet echt ideaal vindt voor deze positie. Ik vind ze beide meer spelers voor de as dan voor de zijkant.

22 juli 2021 om 11:06

Ik zie ook geen enkele reactie nu Ihattaren zich duidelijk heeft verbeterd en laat zien dat jij de kritiek tot zich heeft genomen en de boodschap heeft begrepen. Dat zo een jongen mentaal even van het padje is na het verlies van zijn vader dat kan je toch ook enigszins wel begrijpen. Ja het is topvoetbal maar voetballers zijn ook mensen en geen emotieloze robots. Er wordt gedaan alsof Ihattaren de eerste de beste speler is maar die jongen is een groot talent die even in een dip is geraakt. Thomas is een 13 uit een dozijn voetballer die je zonder moeite kan vervangen want daar lopen er nog honderden van rond. Een prima overwinning van PSV verder maar ik vind het jammer dat PSV niet laat zien dat ze graag willen dat Ihattaren verlengt. Dat hij dan geen basisplaats krijgt meteen is niet mijn kritiek. Ik snap alleen niet waarom je hem laat warm lopen en hem vervolgens niet even 10 minuutjes speeltijd geeft. De overwinning was toch al binnen en gezien de hele voorgeschiedenis zou het wel een mooi signaal zijn van PSV om te laten zien van we hebben je extra inspanningen en afgetrainde lichaam opgemerkt en we zien dat je ervoor wil knokken

22 juli 2021 om 11:22

Dat geeft alleen maar aan dat je oost indisch doof bent Japie. Na de wedstrijd tegen PAOK zag ik op voetbalzone, PSV forums etc overal lovende reacties over de afgetrainde Mo. Je bent gewoon een beetje zielig aan het stoken hier. Het is ook wel duidelijk dat je een paar spelers hebt die je tot einde den tijdedn zal verdedigen. Slaat nergens op. Die media hype rondom Ihattaren is gewoon vervelend voor een PSV wat de beste voorbereiding en start van het europese seizoen beleefd. We heben mo zelf nog nauwlijks gehoord, en die 2 seconden video waarin hij niet lacht wordt ook weer verdrietig uitgemolken zeg. Wat ontzetend kinderachtig

22 juli 2021 om 11:37

We zullen de aankomende tijd gaan zien of Ihattaren een eerlijke kans krijgt of anders wordt beoordeeld dan andere spelers. Ik ben heel benieuwd maar ik ben bang dat Schmidt er alles aan zal doen om hem weg te pesten want daar lijkt het imo echt op. Vlijk ik ernaast te zitten geef in graag toe dat ik het verkeerd heb beoordeeld

22 juli 2021 om 12:30

Dus Thomas heeft geen gevoel Japie? Jongen die misschien minder getalenteerd is maar wel alles geeft voor zijn vak.

22 juli 2021 om 13:18

Thomas staat toch voorlopig nog onder contract? Als PSV Ihattaren wil verlengen geven ze nu wel echt een heel slecht signaal af. Op deze manier gaat een speler niet bijtekenen

22 juli 2021 om 13:37

Nee het ging erover dat ze doen alsof ze geen rekening houden met het gevoel van Mo maar daarna praten over Rosario en Thomas of hun gevoel er niet toe doet omdat ze minder getalenteerd zijn. Klinkt behoorlijk tegenstrijdig jouw posts.

22 juli 2021 om 13:41

Kerel dat verlengen speelt al 3 jaar, dus al tijdens v Bommel. Toen wilde het kind van de club met raiola aan z'n zijde al niet verlengen. Terwijl er al genoeg energie in de gesprekken is gestoken. Dat PSV alstublieft niet alle verwaande pubers gaan pleasen zeg.. dat ze dat bij jouw club maar doen. Niemand is groter dan de club en zeker geen grillig talent. Zou wat zijn ja liefdadigheidsinstelling ipv topsport hou toch op. Ryan die verzaakt niet na een mislukte actie en komt terug van een blessure toont inzet en waardering voor de club, dan snap ik het prima dat hij invalt. Deze potjes zijn net ff te belangrijk dan het pamperen van Mo in de hoop dat we eindelijk na 3 jaar ons wereldtalent laten bijtekenen. Het talent dat 2 jaar geleden al ruim was ingehaald door noni en cody maar waar de media en japie gelukkig niet als aasgieren op duiken. Daar heb ik dan weer wel medelijden mee. Maar tekenen kop omlaag en werken zou al zoveel meer rust voor hem geven.. ach ja ik heb het al opgegeven.

22 juli 2021 om 13:53

Japie Krekel, die jongen werd al sinds zijn jeugd gecorrigeerd voor zijn gedrag door zijn vader en zijn broer die alles opzij heeft gezet om hem naar trainingen en wedstrijden te kunnen brengen. Is zijn vader liet hem het riante aanbod van Raiola afslaan. Toen zijn vader overleed zag Raiola zijn kan schoon. Mo heeft inmiddels een rijbewijs en een auto, dus zijn broer is ook niet meer echt in beeld. Ergo, niemand zet hem nu meer met beide beentjes op de grond. Dus Schmidt heeft nu de ondankbare taak om zijn oogjes te openen en hem ook zonder die begeleiding de realiteit onder ogen te laten zien. Mootje is al vanaf zijn vroege jeugd een speler die gezegend is met talent, maar dat vaak niet goed gebruikt. Dat jij nu iedere keer Schmidt bashed om deze situatie slaat nergens op. De enige rat in dit verhaal is Raiola die misbruik van Mo's situatie heeft gemaakt.

22 juli 2021 om 14:40

@japie_krekel - Maar dat kun je ook over Ihattaren zeggen. Hij deed deze zomer iets wat eigenlijk al een vereiste in de Keuken Kampioen Divisie is, namelijk afgetraind en fit zijn. We gaan er wel achter komen of Schmidt gelijk of ongelijk heeft, maar Ihattaren heeft zich toch echt zelf in deze situatie gebracht. Nu is het aan hem om weer uit die situatie te komen. Overigens moet ik wel zeggen dat hij het niet zozeer slechter kan doen dan die Vertessen en Thomas. In dat opzicht vreemd dat hij gisteren geen minuten kreeg.

22 juli 2021 om 15:50

@rolandhendriks het is toch vrij normaal dat de spelers die iets extra's hebben zoals een Ihatarren meer aandacht en privileges horen te krijgen dan 13 uit een dozijn voetballers als Thomas en Rosario? dat zijn niet de krenten in de pap. spelers als Thomas en Rosario zijn qua talent normaliter niet meer dan figuranten in zo een selectie. Schmidt maakt de eenheidsworsten belangrijker dan een speler met iets exceptioneels

22 juli 2021 om 15:51

@sirius dat was idd ook heel mijn punt. niet dat hij niet in de basis staat maar dat eenheidsworsten als Thomas en Vertessen nu zelfs boven hem in de hierarchie lijken te staan

22 juli 2021 om 15:54

@dibse Ihattaren zou wel heel dom zijn als hij gaat tekenen onder een coach die hem niet mag en die hem kinderlijk loopt te pesten. dan kan hij straks jaren op de bank zitten en zijn carriere vergeten want Schmidt is al heilig verklaard sinds hij bij PSV tekende dus die heeft inmiddels heel die club in zijn greep als een soort Guardiola, maar dan de Ali Express versie en hij heeft vanaf dag 1 al de pik op Ihattaren. Ihattaren kan beter vertrekken naar een club waar hij wel op waarde wordt geschat

22 juli 2021 om 19:29

Mijn punt is dat hij onder v bommel ook al niet wilde bijtekenen terwijl hij zich toen en nu bij PSV prima kan ontwikkelen. Daar heeft Schmidt niks mee te maken gehad. Het moet altijd van 2 kanten komen, destijds kwam het onder v bommel iig vanuit PSV. Nu komt het niet van beide kanten en ik geef Schmidt geen ongelijk. Leer hem maar de wetten van topsport leren. De club aan het lijntje houden ben ik wel klaar mee. De band gister om de arm van Cody dat zijn de mooie momenten, die jongen tekent blind bij het kruisje met clubliefde iets wat die overrated ihattaren destijds onder v Bommel, de trainer die hem vanuit de jeugd en als hoofdtrainer alle kansen gaf, ook had moeten doen.

22 juli 2021 om 20:00

achteraf iig beter voor Ihattaren dat hij niet heeft verlengd want dan had hij jaren de bank kunnen warm houden onder Schmidt die het niet op hem heeft

22 juli 2021 om 22:11

Ja ze zouden meer privileges moeten hebben als ze daar ook naar presteren. Heel jaar met een te dikke pens met de pet erna gooien schijnt dan niet te helpen.

22 juli 2021 om 22:30

Voorlopig heeft hij geen dikke pens meer en is hij superafgetraind. Moet ik dan de overwinning op Galatasaray ook maar als matig bestempelen omdat de actualiteit blijkbaar niet meer telt en Schmidt vorig jaar op 16 punten achterstand van Ajax eindigde?

22 juli 2021 om 00:07

Wat een grap idd , en al die analisten blijven het ook maar roepen. PSV heeft zojuist een fantastische wedstrijd gespeeld, met enorm veel dynamiek en strijd. Ga het daar nou gewoon over hebben , Ihattaren mist gewoon loopvermogen en dynamiek. En levert zonder bal minimale arbeid , en dus is hij voor een trainer niet interessant. En alle clubs kennen zijn situatie en toch haalt niemand hem op ….dat zegt genoeg.

22 juli 2021 om 00:17

Ik weet niet waarmee jij voetbal kijkt maar het is zeker niet met je hoofd. Geen dynamiek?? De clubs wachten ook liever een jaar dan dat ze wat betalen, vooral gezien corona heeft huisgehouden in de competities. Lijkt me niet meer dan logisch.

22 juli 2021 om 00:44

Weet jij wel wat dynamiek is ??Aaah ok dus alle topclubs wachten tot deze voetbalgod uit zijn contract loopt ? Dat zal het inderdaad wel zijn ….

22 juli 2021 om 01:48

In Amsterdam wachten ze inderdaad rustig af 😜. Zonder gekheid; ik heb niet de volledige voorbereiding van psv gezien, maar hij speelde in de voorbereiding toch redelijk wat minuten. Hij moet dus gewoon even wachten op speel minuten.

22 juli 2021 om 02:28

Mijn droomscenario. Ihattaren gaat naar Feyenoord of Ajax, schiet de winnende erin tegen PSV met het ontslag van Schmidt als gevolg. Enorm triest hoe een volwassen kerel met zo een jonge speler omgaat. Ga maar lekker genieten van je Thomas en laat Ihattaren zich maar verder ontwikkelen bij een club waar de coach wel potentie en kwaliteit herkent

22 juli 2021 om 07:13

Lol, Japie. Een volwassen vent met zulke kinderlijke frustraties. T gaat jou totaal niet om Mo. Jij bent een beetje geobsedeerd door Schmidt. Gelukkig kennen we die obsessie ook van bij andere coaches...Ze hebben net 5 1 gewonnen in vCL en jij loopt te zeiken over een invalbeurt.

22 juli 2021 om 07:21

Japie heeft gelijk...t gaat over kapitaalvernietiging. PSV kan aan een goede Mo meer verdienen dan dat ze in CL bij elkaar voetballen, dus ipv in hem te investeren pest Schmid hen nu weg.

22 juli 2021 om 08:20

Als ze de CL al halen, want dat gaat ze natuurlijk gewoon weer niet lukken. Twee rondes én de knock out overleven is iets te veel gevraagd denk ik.

22 juli 2021 om 09:45

@japie - ''enorm triest ...'' Poeh haha, de pot verwijt de ketel? Zo is het ook enorm triest hoe jouw klopjacht op mensen als Schmidt, van Geel en noem ze maar op bizarre vormen aannemen.

22 juli 2021 om 10:10

Nou, Ihattaren is zogenaamd na 1 minder seizoen een prutser maar je mag een coach die op 16 punten achterstand van Ajax eindigt met een geweldige selectie geen prutser vinden. Hoe matig Ihattaren het vorig seizoen deed als speler zo belabberd deed Schmidt het als coach. Schmidt krijgt nu wel een tweede kans en Ihattaren niet en daarin vind ik PSV erg zwak. Deze heilig verklaarde coach komt overal mee weg en zo een jongen wordt na 1 minder seizoen afgeschreven. Dat is geen hetze maar dat zijn gewoon de feiten

22 juli 2021 om 10:51

@musi26, maar voor welke positie zou ajax hem dan willen hebben ? In mijn ogen kan hij op 2 posities. Dat is rechtsbuiten (waar ajax de dure Berghuis, Neres en Anthony heeft lopen) en op de 10 positie (waar ajax o.a. Klaassen en Kudus heeft). Op beide posities heeft Ajax spelers lopen die al aangetoond belangrijk te zijn. Als je naar de statistieken kijkt, zul je zien dat Mo het tegen al deze spelers aflegt. Dus wat moet Ajax met deze speler ? Ik zou het niet weten.

22 juli 2021 om 10:55

@japie, maar wat heeft Mo nu werkelijk bij PSV laten zien. Hij schijnt heel creatief te zijn, maar bij hoeveel doelpunten is hij in al die jaren betrokken ? Dat zijn er inderdaad niet echt veel he.
Daarbij is het wel grappig dat je (in een eerder bericht) aangeeft dat er voor Mo verzachtende omstandigheden zijn vanwege het overlijden van zijn vader, maar vergeet je te melden dat Schmidt vorig jaar heel veel pech had met corona gevallen en veel langdurige blessures.

22 juli 2021 om 11:12

Die is max 5 toch 8 miljoen waard. Alleen een dwaas denkt dat hij 30 miljoen plus waard is.

22 juli 2021 om 11:12

Dat klopt maar bij Schmidt houdt PSV wel rekening met die omstandigheden en bij Ihattaren niet en dat is mijn punt. Ihattaren zijn statistieken zijn nog niet geweldig nee maar iedereen kan toch zien dat die jongen iets extra's heeft wat bv een Thomas niet heeft? Een talent als Foden haalt ook geen fenomenale statistieken bij City maar Guardiola snapt dat dat een geweldige voetballer is en ruwe diamant die nog wat bij moet worden gepolijst. Dat geldt ook voor Ihattaren en ik zeg niet dat hij net zo goed is als Foden maar er zit natuurlijk wel meer in dan in een Thomas of Vertessen bv. Als je dan zo graag wil dat hij verlengd laat hem dan ook zien dat het verstandig is voor hem om te verlengen en laat hem wat minuten invallen zodat hij het gevoel krijgt dat ook hij een eerlijke kans krijgt van de club

22 juli 2021 om 00:07

Zou jij in deze situatie bijtekenen? Ik begrijp dat Schmidt de baas is en dat hij dat vorig seizoen af en toe even moest bewijzen, maar je houdt hiermee echt een ongelukkige speler. Had hem gewoon laten spelen. Uitgelezen kans: Eerste wedstrijd, zwakke tegenstander en een voetballend Psv.

22 juli 2021 om 00:15

Dat is toch ook gewoon een statement. Als zelfs Thomas hoger in de pikorde staat. Dat heeft niks meer met voetbalinzicht van Schmidt te maken, je gaat mij niet vertellen dat een Thomas meer toevoegt aan het spel dan Ihatarren. Dan ziet de trainer het absoluut niet in je zitten. Warme club hoor, dat PSV.

22 juli 2021 om 07:26

Heeft niks met ‘warme club’ te maken. Ittaharen heeft het vorig jaar enorm laten liggen en maakt niet ineens aanspraak op vanalles. Ik snap dat heel goed. Waarschijnlijk vertrouwd Schmidt als trainer de voetballer Ittaharen totaal niet. Nu kan hij nog verkocht worden, zal Schmidt denken.

22 juli 2021 om 09:50

AFC Ik snap ook echt wel dat die jongen het vorige seizoen heeft laten liggen hoor.
Maar ik vind persoonlijk wel als je kijk hoe deze jongen is terug gekomen en hoe afgetraind hij er staat kan je hem ook met minuten belonen in een wedstrijd die na de 4-1 zeker gespeeld is.
Met alle respect voor Thomas maar Ihattaren heeft meer talent in zijn linker teen dan Thomas in zijn lijf. Alleen Thomas is een makkelijke jongen.
Hij had Ihattaren gisteren ook 15 min kunnen laten spelen.

22 juli 2021 om 10:29

@bliek

Ik snap helemaal wat je zegt, maar Schmidt denk misschien wel; Thomas doet mentaal alles veel beter. Dus als Mo dit goed oppakt maakt hij weer een stapje. Als hij sip gaat lopen doen zijn we terug bij af. Doet soort psychologie van de koude grond doet het altijd goed bij rechtlijnige trainers

22 juli 2021 om 10:38

Het zijn beide een beetje haantjes denk ik. Ihattaren kan het niet verkroppen dat hij niet speelt en Schmidt heeft de neiging om jonge jongens wel even te laten zien waar het echte werk om draait. Alleen snapt Schmidt blijkbaar niet dat dat misschien lukt met 16 jarige Duitsers die zich sinds de oorlog niet meer zo durven uitspreken, maar dat je in Nederland ook wel eens te maken hebt met jongens die zelf ook een mening hebben.

22 juli 2021 om 10:40

Tja het werkt niet bij iedereen.
Van mij mag hij naar Rotterdam komen ik ga hem op de fiets halen 😉.
Tegen poak viel hij meer dan prima in. Ik kan natuurlijk niet zien hoe hij zich op trainingen gedraag hoor maar uiteindelijk moet
Je spelers ook uitzicht geven op minuten daar bloeien ze meestal meer van op.
Vorig seizoen denk genoeg mentaal getraind

22 juli 2021 om 10:59

@bliek, het eigenlijk wel heel vreemd. Een voetballer hoort gewoon fit te zijn. Daar wordt hij grof voor betaald. Nu doen wij net alsof Mo een wereld prestatie geleverd heeft door fit te zijn en dat hij hiervoor beloont moet worden. Als dit een criterium is, dan loopt hij nog behoorlijk achter bij heel veel spelers die wel altijd fit zijn.
Daarnaast is het eigenlijk nog vervelender voor Teze. Hij heeft vorig jaar alles gespeeld, zich goed ontwikkeld en hij heeft ook niet mee gedaan.

22 juli 2021 om 11:14

Thomas werkt voor de ploeg. Dat hebben we meer nodig dan iemand die geen reet doet en 1x per wedstrijd een leuke actie heeft. Dat crediet heeft Thomas verdiend. Moeilijk te begrijpen he?

22 juli 2021 om 11:14

@AFCfokke zo rechtlijnig vind ik Schmidt nou ook weer niet. Sommige spelers hebben bij hem een eindeloos krediet en andere spelers worden na elke mindere wedstrijd op de bank gezet

22 juli 2021 om 11:23

Janssen

Ben het volledig met je eens hoor dat een speler fit behoort te zijn.
Maar we zijn niet allemaal perfect en ik denk dat we allemaal in het leven weleens steken laten vallen.
Als je dan aantoont dat je je daarin verbeter mag er ook wel iets tegenover staan toch?
Teze is zeker vervelend alleen hebben ze iemand op zijn plek bijgekocht die ze beter achtte.
Zijn positie werd ook niet gewisseld.

Maar weet je een winnende trainer heeft altijd gelijk alleen denk ik als Ihattaren de volgende wedstrijd weer niet speel je hem af kan schrijven voor psv.

22 juli 2021 om 11:41

@jansen: Spelers horen individueel geevalueerd te worden, rechtlijnigheid kan soms ook de doodsteek zijn. Denk aan leeftijd, prive gebeurtenissen, psychische problemen, karakter etc.

Soms heb je zelfs R9's, Romario's of Riquelme's in je selectie. Je kunt dan wel rechtlijnig zijn, maar je verliest de kracht van hun exceptionaliteit. Als trainer zou je juist moeten leren hoe je hiermee omgaat en juiste balans in vindt.

22 juli 2021 om 00:42

Bijtekenen?! Ihattaren moet er voor zorgen dat hij daar als de wiedeweerga wegkomt

22 juli 2021 om 02:13

Schmidt praat een hoop onzin. Zeg gewoon eerlijk dat je Ihattaren niet moet IPV deze kinderachtige spelletjes te spelen. Hoe kan iemand beter presteren dan zijn concurrenten als hij niet eens mag invallen? Schmidt gast er ook heel makkelijk aan voorbij dat Ihatarren voor zijn komst nog het verwachte goudmijntje van PSV was met zijn onzin "andere spelers zaten ook op de bank". Ihattaren moet gewoon lekker vertrekken bij PSV want Schmidt is hem gewoon kinderlijk aan het pesten zoals dat vorig seizoen ook al met regelmaat gebeurde

22 juli 2021 om 11:03

Op basis waarvan concludeer jij dat hij beter presteert dan anderen ? Zijn statistieken (oh nee deze zijn niet echt goed) of ga jij op de trainingen kijken. Ik ben echt benieuwd waar jij deze wijze woorden vandaan haalt. Het lijkt namelijk op stemmingmakerij. Als je zegt dat hij in potentie meer talent heeft, dan kan ik daar mee instemmen, maar los van Messi ken ik geen enkele speler die het redt met vooral talent. Alle andere talenten moeten er hard voor werken.
Maar hoe zou jij je vinden als je zelf hard werkt, en iemand anders die bijna altijd de kantjes eraf loopt wel of meer kansen krijgt dan dat jij dat doet. Vind jij dat goed voor het groepsbelang.

22 juli 2021 om 11:18

Als een Thomas niet begrijpt dat Ihattaren iets extra's heeft en hij niet dan is er ook iets goed mis met zijn mentaliteit of zelfkennis. Bovendien heeft Ihatarren zijn vader verloren. Of Thomas en Schmidt kunnen meepraten over de impact daarvan dat weet ik niet. Daarnaast laat Ihattaren nu toch zien de kantjes er niet vanaf te lopen. Die gozer is fitter en afgetrainder dan ooit. Dat is toch een signaal naar de trainer dat hij de boodschap heeft begrepen en de kritiek heeft opgepakt?

22 juli 2021 om 13:41

Uiteraard triest dat hij zijn vader heeft verloren. Dat heeft zeker impact maar we hebben het niet over een klaverjasvereniging. In topsport moet je weer verder en kan je dat niet opbrengen dan zijn er 10 anderen die dat wel willen.

22 juli 2021 om 15:00

japie waar was je gister? schmidt moet ervoor zorgen dat psv presteerd en dat heeft hij gedaan gister.teze heeft vorig seizoen elke wedstrijd basis gespeeld en heeft gister ook geen enkele minuut gemaakt hoor ik je niet over en dat is een speler die zijn meerwaarde al wel heeft bewezen.ihattaren is vooralsnog een groot talent en niet meer dan dat.hij maakt het ook niet makkelijk voor zichzelf door niet bij te tekenen hoezo zou psv hem dan de kans geven over een andere speler die nog wel jaren onder contract staat.het grootste probleem van moh ligt gewoon aan zijn gebrek aan motivatie en wil om meters te maken.hij is altijd gepamperd omdat hij zo goed kon voetballen maar op het hoogste niveau is dat gewoon niet meer genoeg.

22 juli 2021 om 15:59

@ryan030 ik vind dat het vak coachen verder gaat dan alleen een tactiek en opstelling maken. dat kan imo elke flapdrol. het gaat ook om het raken van spelers en het beter maken van je grotere talenten. Schmidt komt hier met zijn Duitse mentaliteit even de lakens uitdelen en heeft totale scheit aan de Nederlandse voetbalcultuur. zo een Ihattaren kan ook voor Oranje een hele belangrijke pion worden in de toekomst met zijn creativiteit die we zwaar missen in het Nederlands elftal, maar Mo wordt nu gewoon opzettelijk kapot gemaakt door deze nare kerel. doe mij dan maar een Letsch die ookuit Duitsland is gekomen en die zich niet geintimideerd voelt door jongens met een wat lastiger karakter en die die gasten wel voor hem wint en door het vuur laat gaan

22 juli 2021 om 08:31

Bijtekenen? Laat hem eerst zien dat je vertrouwen in hem hebt en laat hem spelen. Dan gaat hij misschien bijtekenen. Het gaat ook niet ok de houding of wat dan ook maar om zijn voetbalkwaliteiten.

22 juli 2021 om 10:22

Hij heeft een prima houding nu. Ja vorig seizoen heeft hij fouten gemaakt. Maar de trainer ook. Die heeft ook niet gepresteerd en rare keuzes gemaakt. Dit seizoen begint weer opnieuw, maar je ziet gewoon dat Ihataren geen echte kans krijgt. De trainer heeft zo 30 miljoen over de balk gesmeten met zijn koppigheid. Ihattaren neemt ook gewoon tijd voor de fans he, in tegenstelling tot veel andere spelers. Vorige week speelde hij ook een prima wedstrijd. Niet heel effectief inderdaad, maar dat komt ook door de medespelers waarmee hij moest spelen. En nee, hij is niet de belangrijkste speler, maar hoort wel tot de betere PSV spelers, en een jongen uit de eigen jeugd die veel kapitaal op had kunnen leveren. Maar volgend seizoen gaat die transfervrij de deur uit, en dat is zijn goed recht op deze manier.

22 juli 2021 om 17:29

Iedereen die het met Schmidt eens is die heeft zelf nooit op niveau gespeeld of was een ordinaire waterdrager die zich altijd geïrriteerd heeft aan de beste spelers! Zo simpel is het gewoon. Dat geldt voor Schmidt zelf en iedereen die hem hier verdedigt. Als je iets van voetbal snapt (zoals Sneijder een Boskamp) dan zie je aan zijn acties en merk je aan zijn woorden richting of over Mo dat hij niet van grote spelers houd. Wil gewoon lopers die luisteren, maar op de lange termijn winnen die niks voor je. PSV gisteren leuk gespeeld maar wordt weer niks dit jaar. Ten Hag is ook hard voor spelers maar je ziet dat hij kwaliteit en creativiteit wel positief beoordeeld.

23 juli 2021 om 13:01

Als PSV hem niet wil mag hij volgend jaar best naar Ajax komen. Liet tegen Ajax zien een geweldig talent te zijn. Misschien pas hij niet in de het PSV systeem maar bij Ajax zou hij wel eens kunnen uitgroeien tot een een speler zoals Ziyech.

23 juli 2021 om 13:01

Als PSV hem niet wil mag hij volgend jaar best naar Ajax komen. Liet tegen Ajax zien een geweldig talent te zijn. Misschien pas hij niet in de het PSV systeem maar bij Ajax zou hij wel eens kunnen uitgroeien tot een een speler zoals Ziyech.

Complete onzin Schmidt. Als je Gotze of Madueke wisselt dan kun je maar 1 speler inbrengen en dat is Mo, hoe verzin je het om Thomas op die plek neer te zetten? Een beperkte middenveld wat niet eens een voorhoede speler is? Heeft echt helemaal niets met tactiek te maken. Kapitaalsvernietiging dit, Mo kan potentieel heel wat miljoentjes opleveren als hij bijtekend, Thomas verdien je geen reet aan. Aub Gerbrands, laat deze man onze Mo niet kapot maken. Heb hem echt keihard zien werken in de trainingen en hij is kilo's afgevallen, en dan nog mag hij niet komen. Echt gewoon kei zielig voor die jongen.

22 juli 2021 om 00:09

Ihattaren gaat natuurlijk never nooit niet bijtekenen.

22 juli 2021 om 00:12

Als hij zo voor gek word gezet door Schmidt, en een 2e rangs speler van 3m de voorkeur boven hem krijgt dan is dat zijn goed recht.

22 juli 2021 om 07:54

Ik vind dit wel heel makkelijk weer om te roepen. Ik was net zo verbaast als jij dat hij Thomas eerder bracht dan Mo, maar laat de frustraties nou niet de overhand nemen. Volgens mij was jij het volledig mee eens dat Mo er vorig jaar een potje ervan maakte.. In datzelfde jaar wilt hij ook niet bijtekenen en ligt het nu weer aan Schmidt. De keuze van gister snap ik niet, maar we moeten niet met alles meewaaien nu. Mo heeft meer minuten gemaakt dan veel meer spelers van zijn leeftijd bij een topclub, schreeuwt ook dat hij de duurste aankoop van PSV wilt worden, ik zie weinig excuses om niet bij te tekenen al meer dan een jaar geleden.

22 juli 2021 om 11:42

Psvlld, vorig jaar lag het aan Ihattaren dat hij niet wilde bijtekenen. Slecht getraind, slechte prestaties en alsnog de kans op een contract afslaan. Echter is het nu de schuld van Schmidt. Ihattaren is afgetraind en fit en viel vorige week goed in, maar krijgt geen kans gisteren om zichzelf in de eerste wedstrijd van het seizoen weer te bewijzen. Ik denk dat hij te weinig perspectief ziet om bij te tekenen. Mag niet eens invallen bij een 4-1 voorsprong tegen een heel zwak Galatasaray.

22 juli 2021 om 12:36

@psvlld Daar was ik het ook volledig mee eens, dat was ook een feit toch? Hij gooide er met de pet na, liet zich niet positief zien op trainingen. Nu doet hij werkelijk alles goed, kwam topfit terug van z'n vakantie en werkt zich kapot op de trainingen, als ik dan gisteravond zag dat die middelmatige Thomas in mag vallen ipv Mo dan word ik toch wel boos hoor, dat gaat toch helemaal nergens over? Als je die kop van Mo ook al zag, die straalde gewoon verdriet uit dat hij stank voor dank kreeg. Tuurlijk is het pas de eerste officiele wedstrijd dit seizoen, maar juist nu wanneer Madueke werd gewisseld, moet je Mo brengen en niet Thomas wie daar niet eens hoort te staan. Ik vind dat Mo beloont mag worden voor hoe hard hij heeft gewerkt de afgelopen weken.

22 juli 2021 om 13:43

Hoeft ook niet bij te tekenen. Voor alle partijen beter dat hij vertrekt. Hoop dat hij zijn mentaliteit kan aanpassen. Zie hem anders nergens slagen.

22 juli 2021 om 14:42

@njfromvol - Hier lijkt inderdaad wel wat meer te spelen dan wat wij weten. Ik denk dat we uiteindelijk vanzelf wel te horen krijgen wat er nou precies aan de hand is tussen Ihattaren, Schmidt en PSV.

22 juli 2021 om 00:11

Mo wil niet bijtekenen. Anders had hij allang gespeeld. Anders had PSV echt wel stappen ondernomen. Zolang hij niet bijtekend niet meer opstellen lijkt de boodschap.

22 juli 2021 om 00:14

Hele slechte boodschap, want dan tekend hij natuurlijk zowiezo niet bij he. Geef die jongen minuten, zet hem erin wanneer Gotze of Madueke niet meer kunnen, laat hem plezier hebben en hij gaat echt wel bijtekenen. Laat hem niet links liggen zoals Schmidt nu doet want dan kan ik je met 100% zekerheid verzekeren dat hij niet gaat bijtekenen. Zou ik ook niet doen.

22 juli 2021 om 03:09

Waar moet die jongen vertrouwen uit putten om bij te tekenen dan? Heel de club laat hem in de steek. Waarom tikt een Gerbrands Schmidt niet even op de vingers? Die jongen is afgetraind er dan ooit en laat zien dat hij ervoor wil knokken en dan mag je niet eens even invallen. Ze zijn hem gewoon de deur uit aan het pesten. Natuurlijk teken je dan niet bij

22 juli 2021 om 07:05

Sinds wanneer bemoeit het bestuur met de opstellingen? PSV speelde goed en wint een belangrijke wedstrijd met 5-1 maar nee we hebben het alleen over waarom mo niet speelt..

22 juli 2021 om 09:49

''heel de club laat hem in de steek.'' Want? Omdat hij niet speelt? Heel de club PSV heeft hem vorig seizoen geholpen en willen helpen om over die periode heen te komen. Een coach kiest voor z'n beste 11 en schijnbaar dwingt hij dat al tijden niet af om te spelen.

Maar nee, het blijft voor jou een klopjacht op Schmidt en de PSV leiding. Wellicht moet je 'm even bellen om z'n zaakwaarnemer of mental coach te worden, want schijnbaar weet jij wél hoe het moet.

22 juli 2021 om 10:12

Wat voor klopjacht op Schmidt? We hebben het over een coach die op 16 punten achterstand op Ajax is geëindigd. Als je dan Ihattaren afschrijft na 1 minder seizoen dan zou je ook zo consequent moeten zijn met Schmidt die er vorig seizoen ook niks van heeft gebakken

22 juli 2021 om 11:07

En nog meer wijze woorden van Japie. De hele club laat hem in de steek. Waardoor laat de club hem in de steek ? Heeft Mo jou dit zelf gezegd ? Moet hij als enige soms ook zijn eigen kleren wassen ? Japie, het is mij eerder nog niet zo opgevallen, maar jij hebt of echt veel connecties die flink uit de school klappen, of jij denkt echt dat jouw gedachten de waarheid zijn.

22 juli 2021 om 11:41

Je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat Schmidt niks met Ihattaren heeft en hem liever kwijt dan rijk is. Laatst zei hij nog dat het een moeilijk seizoen voor hem was met Ihatarren. Wat is de meerwaarde van dat soort teksten? Daarmee geef je aan dat je het een lastige gozer vindt

22 juli 2021 om 12:32

@MGMV, waarom is het een klopjacht? Ik kan me in deze wel vinden in de gedachtengang van Japie en geloof me, dat gebeurt zelden. ;-))

Maar het klopt toch: Schmidt had vorig jaar het op één na hoogste budget van Nederland en had een selectie die van alle andere clubs had moeten winnen. En toch zijn ze op 16 punten afstand van Ajax geëindigd. Ik noem dat een wanprestatie. Jij niet? Had jij niet geklaagd als Feyenoord met hetzelfde budget en eenzelfde soort spelers op 16 punten afstand van Ajax was geëindigd?

22 juli 2021 om 12:44

@barcalover123 ''maar nee we hebben het alleen over waarom mo niet speelt..'' Daar gaat dit topic toch ook over of heb ik het nou mis? In dit topic gaan we toch niet over de 5-1 van PSV praten, daar is een ander topic voor.

22 juli 2021 om 03:06

Ik ben het helemaal met je eens Aguerooo. Supersneu voor deze jongen. Hij heeft de kritiek tot zich genomen en is afgetraind er dan ooit. Dan kan zo een Schmidt hem niet eens belonen met wat speelminuten als invaller. Wat een enorm nare kerel is dat. We hebben het over een jongen die een enorm zware periode achter de rug heeft en die laat zien er alles voor te willen doen

22 juli 2021 om 08:59

Het is toch niet de Mo liefdadigheidsclub? PSV is een topclub in NL en daar kunnen we geen ongemotiveerde spelers gebruiken. Daarnaast vertegenwoordigt MO geen kapitaal meer als hij niet wil bijtekenen. Bij elke club verpieter je dan op de bank. Zelf als je de Heilig verklaarde Mo Ihattaren bent.. Ook begint jou obsessie met Schmidt nare vormen aan te nemen na een 5-1 CL overwinning.

22 juli 2021 om 09:02

Fit zijn is een voorwaarde. Daar wordt een voetballer doorgaans niet om beloond.

22 juli 2021 om 10:14

@Baabman Hoezo ongemotiveerd? Je ziet toch dat die jongen hard heeft gewerkt? Hoezo mag hij dan niet een paar minuten invallen? Alsof Thomas beter is

22 juli 2021 om 10:15

@Arsenallz normaliter niet nee maar je praat over een speler die recent zijn vader is verloren. Alsof iedereen dat mentaal123 even heeft verwerkt

22 juli 2021 om 10:45

Maar Thomas werkt toch ook hard? Dat word standaard gevraagd bij PSV. En als je voor staat heb je liever iemand die verdedigend niet verzaakt? Niet bijtekenen is ook een vorm van ongemotiveerd zijn. Ongemotiveerd was misschien niet de juiste benaming, maar we spelen om te winnen, niet om Mo minuten te geven. Daarnaast speelde Gotze 90 minuten, die toch op zijn plek staat. Ik denk dat je er teveel waarde aan hecht, zijn inbreng was letterlijk niet nodig.

22 juli 2021 om 10:50

Je hebt het toch niet over de eerste de beste speler? Geef die jongen wat minuten als invaller en laat zien dat je graag wil dat hij bijtekent. Malen vertrekt waarschijnlijk en een Gotze kan ook een keer geschorst worden of geblesseerd raken met zoals een Madueke. Dan kan een gemotiveerde Ihattaren zeker wat toevoegen aan PSV. Je hebt het over een van je grootste talenten die uit een zware dip komt en die zijn stinkende best doet om te laten zien dat hij de boodschap heeft begrepen. Dan laat je zo een jongen warm lopen en vervolgens Thomas invallen. Als je dan de hele voorgeschiedenis kent dan komt dit toch gewoon over als een pesterijtje?

22 juli 2021 om 10:55

Mwa, ik vind ze beide andere kwaliteiten hebben. Als PSV had achter gestaan had ik veel liever Mo gezien maar nu was zijn creativiteit niet nodig en de altijd betrouwbare Thomas voegde daarom meer toe. Ik hoop enorm dat je het fout hebt Japie, ik gun het Mo ook niet namelijk maar ik denk/hoop dat Schmidt gewoon hard is en geen speciale behandeling geeft aan spelers. Wat Mo misschien ook wel gemotiveerd heeft om weer afgetraind te raken. Maar wat ik al zeg, wens is de vader van de gedachte bij mij.

22 juli 2021 om 11:21

We gaan het zien maar ik heb er weinig vertrouwen in. Elke coach kan een tactiek en opstelling verzinnen. Een goede coach heeft echter ook feeling met spelers en weet die jongens te raken. Zeker de talenten als een Ihattaren. Dat stukje inlevingsvermogen mis ik bij Schmidt. Die ziet voetballers als nummertjes in zijn door zichzelf verklaarde heilige tactiek

23 juli 2021 om 13:07

Ik snap hier helemaal niets van. Hebben ze een keer een groot talent bij PSV en dan doen ze er dit mee. En ex Ajacieden krijgen door de jaren heen wel gewoon een kans bij PSV van jong tot oud. Beter maken ze een 2e systeem zodat je een geweldig talent mee kan laten spelen of op z'n minst kan wisselen. Zo niet, laat maar naar Ajax komen. Daar zijn grote talenten altijd welkom.

Wat een gezeur. Ihataran is niet de belangrijkste speler van PSV. Er stond vanavond een team wat voor elkaar knokte en de feeding met elkaar had. Blijkbaar is dat met Mo wel minder. Er word ook achter alles wat gezocht. Als collectief moet er gestreden worden en niet dat gelul om alleen Mo te kunnen zien.

22 juli 2021 om 00:20

Hoezo bij een 3-1 stand en echt zoeken naar de 4-1 Thomas erin brengen. Niets tegen Thomas maar hij bakte er niets van. Sterker nog na zijn onkundige balverlies krijgt gala in de nasleep een corner waar het 3-2 kon worden. Je zag nadat moment ook niets meer via rechts gaan. Gotze speelde liever de back aan dan een vrije Thomas dat zegt genoeg.

22 juli 2021 om 00:27

Dat is hij wel want als je elke keer je, in potentie, beste speler uit de eigen opleiding zo laat gaan dan kun je heel de jeugdopleiding opdoeken. Deze spelers leveren het meeste op.

22 juli 2021 om 00:55

Er staan ook genoeg spelers in die wel uit de jeugd komen. Ik betreur natuurlijk ook wel dat het zo is gelopen, omdat je toch wel erg goede potentie bij hem zag. Maar vorig seizoen heeft hij wel zijn eigen glazen ook wel een beetje ingegooid. Deze zaak kent natuurlijk alleen maar verliezers. De belangrijkste speler is hij echter niet want ik denk dat spelers als Malen, Madueke, Gotze en Gakpo gewoon meer brengen dan hem. Ihatarren was er wel als jongste bij maar hij heeft ook niet echt die stap kunnen maken, op dit moment had hij eigenlijk een basisspeler moeten zijn die bij 20-30 goals betrokken zou kunnen zijn, dan zou hij veel opgeleverd hebben.

22 juli 2021 om 01:52

Vorige jaar heeft hij zijn glazen helemaal niet ingegooid. Hij had zijn vader verloren en dit kan echt iets met je doen op jonge leeftijd (spreek uit ervaring). Hij ziet er nu afgetraind uit en ik ga er dus vanuit dat hij het nu verwerkt heeft (hoeverre dat kan) en dat hij weer kan laten zien wat er in zijn benen zit. Namelijk talent.

22 juli 2021 om 09:52

Natuurlijk verschrikkelijk voor hem. Maar hij is vast niet de enige in de selectie die zulk soort ellende mee heeft gemaakt. Het is wel topsport dus het is gewoon een harde wereld.

Dat hij vorig jaar te dik terugkomt en vervelend is getuigt toch wel een beetje van zijn eigen glazen ingooien. Maar natuurlijk heeft iedereen daar wel begrip voor gezien zijn situatie. Maar door dat seizoen zijn andere hem wel terecht voorbijgestreefd. Ryan Thomas natuurlijk niet maar spelers als Madueke en Gakpo bijvoorbeeld wel.

Het is dubbel. Iedereen bij PSV wil dat hij slaagt. Maar als hij niet wil bijtekenen, kan je beter verder bouwen met andere spelers.

22 juli 2021 om 02:20

Kijk hoe Schmidt nu al lange tijd met Ihattaren omgaat. Natuurlijk ga je dan niet bijtekenen. Als Schmidt 4 jaar blijft zit Ihattaren 4 jaar op de bank want hij zal toch nooit iets goed doen bij Schmidt

22 juli 2021 om 07:29

Onder Van Bommel speelde hij nagenoeg alles als 17/18 jarige en wilde hij ook niet bijtekenen. Het is duidelijk dat Schmidt de voorkeur heeft voor jongens die niet verzaken in teamverband, maar Ihattaren heeft de afgelopen twee jaar ook niks gedaan om rust te creëren omtrent zijn persoon. Overigens mede door hele vervelende omstandigheden, zoals zijn vader en de media.

22 juli 2021 om 09:02

Haha Japie jij ziet PSV het liefst verliezen of niet? Dan krijgt jou haat weer wat bevestiging, moet een vervelende avond voor je zijn geweest, succes met je azijn.

22 juli 2021 om 10:24

Ik heb PSV altijd gerespecteerd als club en ik heb nooit kritiek gehad op een Cocu bv wat ik een uitstekende coach vond maar deze Schmidt vind ik gewoon een flapdrol en die hun ik idd heen winst. Zodra er een andere coach komt mag PSV van mij alles weer winnen

22 juli 2021 om 10:28

Opzich heb je dat ondertussen wel duidelijk gemaakt hoor.... Hij word vanzelf wel weer een keer ontslagen maar ik heb dat je in de tussentijd wel door kunt met je leven. :-)

22 juli 2021 om 10:37

Ik heb weinig keuze maar ik hoop iig dat Ihattaren terecht komt bij een coach die hem wel een eerlijke kans geeft want ik vind het pijnlijk om te zien hoe zo een geweldig talent wordt afgeserveerd. Hij is een van mijn favoriete spelers in de Eredivisie. Van een Schmidt gaan er 13 uit een dozijn imo

22 juli 2021 om 11:47

Dan zal hij moeten bijtekenen of vertrekken. Ik gok dat hij voor het geld kiest en dat er weinig van zijn carrière terecht gaat komen. Hij lijkt niet erg intelligent te zijn en dat helpt niet voor een profvoetballer.

22 juli 2021 om 13:21

Hoe ga je bijtekenen als je dit soort signalen krijgt zoals gisteren? Daar spreekt nul vertrouwen uit

22 juli 2021 om 14:26

Klopt het vertrouwen dat hij bijtekent is er niet. Ook toen hij wel speelde wilde hij niet verlengen en psv gaat geen speler opleiden voor de concurrent. Dat word weer een jaartje banken en dan mag hij het volgend jaar bij jouw clubje laten zien. Kun je hem niet zelf kopen en dan wekelijks opstellen?

22 juli 2021 om 16:02

als ik het geld had zou ik het meteen doen. imo nog steeds een van de grootste en uitzonderlijke talenten op de Nederlandse velden. zo een Mauro en Vertessen mogen zijn schoenmeters niet eens vast maken naar mijn mening

Waarom wordt er niet met man en macht een mooie club uitgezocht voor die jongen waar hij een jaartje praktisch alles speelt en hij zich helemaal kan ontplooien tot de geweldige speler die iedereen in hem ziet? Als hij een jaar lang een Utrecht of Twente op sleeptouw neemt, dan kan hij ook aan Schmidt laten zien wat hij in huis heeft?! Ik wil hem niet net als Sneijder de belangrijkste speler van PSV noemen, maar hij is wel de enige speler van PSV die ooit een De Ligt-/Frenkie de Jongachtige prijs op moet kunnen leveren! De club zou er alles aan moeten doen om deze jongen in de picture te krijgen van Barcelona, PSG of Man City!

22 juli 2021 om 00:06

De Ligt / De Jong prijzen? Dat gaat in Nederland nooit meer gebeuren. Zeker niet nu in corona tijd. Mo is als talent voorbij gestreeft door Madueke en Gakpo. Dat is het echte kapitaal van psv.

22 juli 2021 om 00:13

Ach geef het 1 a 2 seizoenen en dan zijn de koffers bij de Europese top echt wel weer gevuld hoor. Ik vind Madueke heel goed spelen, maar denk jij echt dat hij Ihattaren al voorbij is? Vind je hem in potentie ook echt een betere speler, op de een of andere manier heb ik het idee dat Madueke het toch iets minder ver gaat schoppen.

22 juli 2021 om 00:25

In potentie lijkt Madueke mij wel gewoon een veel betere speler. Ihatarren mist gewoon snelheid en fysiek en dan moet je wel heel goed kunnen voetballen wil je het maken in de top. Spelers als Isco en Ozil zijn daar bijvoorbeeld ook niet lang geweest en dat heeft toch wel met het fysieke onderdeel te maken, betere voetballers zijn er haast niet op een paar uitzonderingen na.

Madueke is gewoon echt veel completer maar ook hij kan zeker nog dingen verbeteren, toch geef ik Madueke ook meer kans om verder te komen hoor.

22 juli 2021 om 11:31

Madueke gaat véél meer in trek zijn bij grote ploegen dan Ihattaren. Dat is de cashcow voor PSV momenteel. Maar 70+ miljoen haat niet gebeuren. Momenteel is eerst richten op Lozano/ Sanchez achtig bedrag voor spelers. Voor De Ligt/De Jong is collectief succes nodig en een markt waar geld vrijer rond gaat dan nu na Corona is.

Ik ben echt een Ihattaren fan maar ik snap Schmidt ergens wel. Tevens moet meneer gewoon bijtekenen anders hoef je hem zeker niet op te stellen. En wat die analisten tegenwoordig roepen gaat nergens meer over. Die mogen echt de grootste onzin roepen zonder dat daar iemand wat van zegt, ongelofelijk.

Hij is na vorig seizoen absoluut niet meer de belangrijkste psv’er. Daarnaast roept Sneijder maar wat over afspraken die niet zijn nagekomen. Zuigt ie uit zijn kleine duimpie. Dat Thomas invalt en Mo niet zie ik ook liever niet. Leek alsof hij 3-1 wilde consolideren ipv voor 4-1 te gaan. Mo kijkt nooit blij als ie niet speelt. Vind ik vrij normaal. Als hij na de transferwindow niet bijtekent, denk ik wel dat ie een 2de moeizaam seizoen ingaat.

22 juli 2021 om 02:30

Wrm zou hij bijtekenen als hij amper minuten mag maken. Mo oogt na een lastig jaar heel fit. Geef hem dan de kans om te spelen. Maar als een speler als Thomas eerder mag invallen, dan is het eigenlijk tijd om te vertrekken

22 juli 2021 om 09:04

Dit is onzin. Fit zijn is een voorwaarde. Iedereen op de bank is fit, daarvoor wordt je niet beloond. Men geeft Mo een sterspelerstatus terwijl hij nog niks heeft bewezen.

22 juli 2021 om 10:38

Schmidt heeft een topcoach status bij PSV terwijl hij nog minder gepresteerd heeft. Voor een achterstand van 16 punten op Ajax wordt je tegenwoordig blijkbaar wel beloond

22 juli 2021 om 10:49

Je beoordeeld op een tussenjaar, nieuwe trainer, veel nieuwe spelers, nieuw systeem en natuurlijk dat vervelende corona virus.

Dit jaar verwacht ik er veel meer van en is inderdaad 16 punten achterstand te veel.

22 juli 2021 om 10:55

Dat is ook prima verder en kan idd gebeuren net zoals het kan gebeuren dat een jongen die zijn vader verliest in een mentale dip terecht komt. Dat heeft misschien nog wel meer impact dan een corona crisis. Ik zeg ook niet dat Ihattaren dan meteenin de basis moet omdat hij is afgetraind maar hun die jongen dan wat minuten als invaller. Als hij bijtekent omdat hij voelt dat hij een eerlijke kans krijgt zal PSV daar echt niet zwakker van worden

22 juli 2021 om 11:01

Zeker waar maar ik vind het gedurfd om daar aannamen over te doen, ik weet niet wat de reden is om niet bij te tekenen. Maar als PSV zijnde is het toch ook begrijpelijk om niet op een talent wat uit zijn contract loopt te gaan bouwen? Dan kun je beter spelers met restwaarde opstellen en die op elkaar laten inspelen. Een beetje het kip en het ei verhaal.

22 juli 2021 om 11:13

Met die 16 punten achterstand krijg jij volgens mij nog steeds een stijve p..... Je vergeet daarbij wel dat toen het spannend werd ajax een speler van 22 mijloen haalde, een veel duurdere selectie heeft, en dat PSV veel pech had met blessure en corona gevallen.

22 juli 2021 om 11:23

@Baabman het gaat mij niet om de opstelling maar om een paar minuten mogen invallen. Leidt PSV daar echt enorme schade door als Ihattaren invalt?

22 juli 2021 om 11:24

@Janssen en jij vergeet dat PSV veel meer heeft uitgegeven dan AZ en die ternauwernood achter zich hebben gelaten en niet 16 punten achter zich hebben gelaten

22 juli 2021 om 07:34

Exact. Het is overigens niet zo dat Thomas per se hoger in de pikorde staat dan Ihattaren. Schmidt heeft de neiging om bij een voorsprong de drie punten binnen te trekken ipv de marge uit te breiden. Met Thomas en Rosario breng je jongens in die verdedigend en in de omschakeling nooit zullen verzaken.

Vanaf de bank is het makkelijk oordelen. Maar als PSV niet doorgaat kunnen de gevolgen desastreus zijn en zal Schmidt de gebeten hond zijn.

Als je medespelers je ook nergens meer bij betrekken heb je het toch wel bont gemaakt. Denk dat een verandering van omgeving voor iedereen het beste is. Dan kan Mo zichzelf opnieuw uitvinden, en gaat het bij PSV niet meer stelselmatig over een bankzitter, zelfs na een hele goede wedstrijd op internationaal niveau. Hoor ook veel mensen zeggen dat Mo gewoon een jaartje uit gaat zitten en dan transfervrij vertrekt. Maar als ik hem er zo bij zie zitten en lopen, kan ik alleen maar denken: doe dat jezelf niet aan.

22 juli 2021 om 00:11

Ps: vond het bijvoorbeeld ook apart dat in al die momenten dat ik de camera op Mokkende Mo zag inzoomen Van Ginkel niet één keer contact met hem had. Hij was notabene naast hem gaan zitten volgens mij, want eerst zat hij naast Viergever. En dan zie ik hem links en rechts ouwehoeren, maar met Mo? Niks.

22 juli 2021 om 07:37

Het is mij niet opgevallen, maar volgens jou is Van Ginkel dus bewust van stoel gewisseld om naast Mo te zitten, maar heeft hem daarna genegeerd?

Of zou het zo kunnen zijn dat hun contacten niet in beeld zijn gekomen?

22 juli 2021 om 08:31

Had jij een specifieke camera die continu op hen stond dan? Wss even wat opbeurende woorden gezegd. Mss zei Mo laat me maar even. Geen idee, allemaal gespeculeer op basis van enkele beelden.

22 juli 2021 om 11:16

Ik zit wil vaker naast mijn vrouw zonder dat wij iets tegen elkaar zeggen. Dit kan ik je vertellen zonder dat er een camera op gericht staat. Moet ik mij hierdoor zorgen maken ? Dumfries was trouwens ook een aantal keren in beeld. Geen enkele keer was hij met zijn buurman aan het praten. Is er ook iets met Dumfries aan de hand ? Heb je achteraf ook niet het gevoel dat jouw opmerking misschien wel voorbarig is ?

22 juli 2021 om 14:47

@de10, nee natuurlijk heeft Van Ginkel hem niet bewust genegeerd. Van hem vind ik het juist een goede captain actie. Ginkel bleef ook uber sociaal op de bank, maar Mo wilde liever mokken. Bij trainingen en warmlopen verwijdert Mo zich van de groep, dat haalt Sneijder ook aan. En hoe die twee dan langs elkaar zitten versterkt het beeld dat we met Mo een beetje aan een dood paard aan het trekken zijn.

22 juli 2021 om 14:53

@Boris19 , die camera hadden we allemaal want de laatste 30 minuten stond hij elke keer als het spel stil lag op Ihattaren. Hij zal allicht "laat me maar even" hebben gezegd, maar de nonverbale communicatie zag er niet goed uit. Misschien zoek ik er teveel achter, maar Mo onttrok zich vorig seizoen te vaak aan het groepsproces. Dan is een fit lijf leuk, maar ik had hier graag ook verandering in gezien. Het is nog steeds een eigen BV'tje binnen het team. Dat is niet goed.

22 juli 2021 om 15:00

@Janssen, haha ik hoop niet dat je vrouw zó naast je zit, want dan zou ik me wel zorgen maken! Nee, maar even zonder gekheid, misschien hecht ik teveel aan de nonverbale communicatie tussen die twee. Maar als je er op let hangt Mo er vaker maar een beetje bij en / of verwijdert hij zich van het groepsproces. Dat vind ik belangrijker dan een fit lijf in het vraagstuk of er nog toekomst bij PSV is voor Mo. Schmidts invloed gaat maar zover, uiteindelijk is de groep en je team belangrijker. Vorig jaar moest Dumfries vaak aan hem trekken, en nu lijkt Van Ginkel dat als captains te doen. Maar aan een dood paard kun je niet trekken. En ik ben bang dat Mo beter bij een andere club op nul kan beginnen / zichzelf opnieuw uitvinden.

Bah bah de analisten kranten zenders willen die Ihattaren in de psv basis pushen, Hou daar gewoon een keer mee op, Schmit moet iedere keer die stomme vragen beantwoorden over hem.. hij heeft gelijk ze hebben dik gewonnen!! Wij zien niet wat er op de training gebeurd allemaal, dus kunnen wij et niet beoordelen.. ik word nu ook schijtziek van, ja bla bla hij ziet er fit uit, Peter Crouch zag er heel zijn carriere ook fit uit

Ajax sla je slag. Mo is het perfecte plan B ipv de (bijna) transfer van Sulemana. Aan zn talent ligt het niet en hij zal getergd zijn om zich te bewijzen. Neres verkopen en voor 10 miljoen moet toch te doen zijn. Voor alle partijen win-win. Ten hag heeft bewezen met dit soort “lastige” jongens goed overweg te kunnen

22 juli 2021 om 00:24

Mo moet naar een club waar hij gewoon speelt! Niet naar een club waad hij plan B wordt

22 juli 2021 om 01:55

Plan B is niet de bank, maar het halen van een speler die we niet hebben kunnen halen (uiteindelijk heeft ajax zelf de sterker eruit getrokken).

22 juli 2021 om 03:14

Ik gun Ihattaren wel een goede coach als Ten Hag IPV deze nare gozer Schmidt. Ten Hag weet wel het potentieel uit zo een groot talent te halen

22 juli 2021 om 09:03

Gadverdamme wat ben jij een irritante mug hier.

22 juli 2021 om 10:26

Dus ik moet Mo afschrijven na een slechte seizoen maar Schmidt wel de hand boven het hoofd houden na een slechte seizoen want anders ben ik een irritante mug? Lekker consequent

22 juli 2021 om 11:06

Sorry Japie, ik werd even boos omdat we een dijk van een wedstrijd hebben gespeeld maar dat er omtrent Mo weer een heel gedoe komt. We hebben het over een wisselspeler, lijkt wel of Mo heilig is verklaard en hij perse moet spelen. Zelf als blijkt dat het zonder hem juist enorm goed ging.

22 juli 2021 om 11:29

@Baabman geen probleem en ik ben het zowat altijd met je eens. Mijn punt is dat ik het jammer vind dat zo een Ihattaren niet een paar minuten mag invallen. Die jongen is vorig jaar overal buiten de boot gevallen en van wat ik heb begrepen volledig terecht maar hij heeft ook wel wat meegemaakt. Dan vind ik het jammer om te zien dat nu hij de boodschap heeft begrepen hij niet even een kleine blijk van vertrouwen krijgt zodat hij straks misschien kan verlengen. Ik snap dat hij nu geen contract durft te ondertekenen want het ziet er niet gunstig voor hem uit als zfs Thomas al boven hem staat in de hiërarchie en dat vind ik zonde van zo een talentvolle speler. Een Ihattaren in vorm is een aanwinst voor de PSV selectie maar op deze manier zal hij niet in vorm komen. Daar heb je minuten voor nodig

22 juli 2021 om 12:09

Zoal hij pak m beet Noa Lang, Brobbey, Traore naar grote hoogten heeft doen stijgen toch? Of hoe Neres zich heeft door ontwikkeld. En wat te denken van Scherpen en Schuurs. Hey, alle credits voor Ajax en het werk van Ten Hag, maar ik zie wel dat het succes vooral ook komt door de inbreng van ervaren krachten als Blind, Tadic, Haller, Klaassen, Tagliafico, en Stekelenburg. Dat is de hoofdtaak toch ook, succes met het eerste team. Daarin is schmidt behoorlijk door het ijs gezakt vorig jaar. En ik hoop echt dat ze m buiten gooien als het nu niet heel snel structureel beter wordt, de eerste tekenen zijn goed. Daarnaast moet je als club zorgen dat je ook wat kapitaal op het veld hebt staan. Nou, dat ziet er bij psv vind ik nog niet super uit. Van Ginkel, propper, Max, gotze, zahavi, mwene en ramalho daarvan verwacht ik geen spetterende uitgaande transfers van. Sangare, boscali misschien. En op de bank zit daar met rosario, Thomas, guti, mauro ook hooguit klein geld. Vanuit dit perspectief op korte termijn Malen en Dumfries en daarna komen hoop ik Madueke en Gakpo. Maar ik ben bang dat het dan opdroogt en in dat licht vind ik ook dat psv alles moet doen om Mo aan de praat te krijgen en zorgen dat hij bijtekent. Daar zijn meerdere partijen voor nodig. Ten eerste Mo zelf. Hij moet willen en hij moet het laten zien. Daar heeft hij vorig jaar gewoon dik tekort geschoten. Dat kun je niet op schmidt afschuiven, dat die jij wel. Maar psv heeft hem aan boord gehouden, en Mo laat wat mij betreft nu ook zien dat hij een handschoen wil oppakken. Hij lijkt wel afgetraind en in de minuten die hij speelde tegen Paok was ik ook eindelijk weer eens enthousiast. Want dat enthousiasme dat jij steeds ventileert “onder van Bommel was het super”, dat herken ik niet en ik zit ook al weer 35 jaar op de tribune bij psv dus ik heb er een beetje kijk op. Mo moet na dit afgelopen ook niet verwachten als een held onthaald te worden, maar ik pleit ook voor meer minuten en meer kansen voor Mo. Vanwege zijn talent, vanwege de lange termijn zoals ik al zei. En ja, ik ben dus ook bang dat schmidt lange termijn niet voldoende in het oog heeft, dus dit is waar John de jong, Schmidt, Mo en zijn zaakwaarnemer echt stappen moeten zetten. Als ze met zijn allen willen dat hij belangrijk kan worden voor psv.

22 juli 2021 om 16:06

@yoda Ten Hag zal ook fouten hebben gemaakt maar als hij talenten niet goed genoeg vindt zegt hij dat eerlijk en gaat hij ze niet lopen pesten zoals Schmidt nu doet met Ihattaren. Ten Hag liet Brobbey ook gewoon spelen toen hij niet wilde tekenen omdat hij vond dat hij dat een van zijn grotere talenten was. voor zo een coach kan ik alleen maar respect hebben. verder zijn we het wel redelijk eens. Ihattaren heeft fouten gemaakt, mede door bepaalde omstandigheden maar heeft wat met de kritiek gedaan. gun die jongen dan wat minuten als invaller

22 juli 2021 om 18:33

Sorry maar heb je t interview nota bene nog gisteren gezien? Daar zegt Schmidt hartstikke duidelijk dat Mo (nog) niet goed genoeg is. Jij wil dat niet horen. Dat is iets anders. En ten Hag heb ik ook niet zo duidelijk horen zijn hoor, die loopt ook maar Tadic van links naar rechts te schuiven en zelfs Labyad de voorkeur te geven in de spits. Ipv gewoon traore of brobbey optie stellen. Allemaal onder het mom van, ze kunnen niet langer, of we hebben ervaring nodig. Allemaal hetzelfde joh. Alleen heeft ten Hag gelijk, want die wordt ruim kampioen. Of schmidt gelijk heeft door te stellen dat Mo niet goed genoeg is, dat valt te betwijfelen, maar is echt een ander onderwerp dan pesten. In die zin zijn lang, Brobbey en Traore ook weg gepest. Onzin joh. Punt is echt dat Schmidt geen bal heeft laten zien en dat het dan vreemd is als hij ogenschijnlijk niet iedereen gelijke kansen geeft. Maar zoals gezegd, vorig jaar gooide Mo ze zelf in. Dit jaar kan hij pech hebben dat de boel draait zonder hem. En dat zou ik ook zeer betreuren. En ik ben psv er in hart en nieren, maar geloof me dat schmidt zich voor mij nog helemaal moet bewijzen. De start is leuk. Nu de rest nog.

22 juli 2021 om 22:41

@Yoda volgens Schmidt zal Mo nooit genoeg zijn want hij mag hem niet dus hoeveel waarde moet ik aan die worden hechten? Geen enkel talent gaat ook beter presteren als de coach geen vertrouwen in hem heeft en hem na 1 mindere wedstrijd meteen weer 5 wedstrijden op de bank zet. Die jongen voelt dat hij niet gewenst is door Schmidt en dat hij vecht tegen de bierkaai. Natuurlijk speel je dan niet je beste spel. Het is nog geen gozer van dik in de 20 met internationale ervaring die dat even makkelijk van zich laat afglijden. Mo heeft zeker fouten gemaakt maar als Schmidt een beetje menselijk is snapt hij ook wel dat als iemand zijn vader verliest dat dat enorm zwaar is. Een wereldtopper als Adriano heeft dat zijn carrière gekost

22 juli 2021 om 06:31

Mo moet niet ergens op de bank zitten. Sulemana zou ook bankzitter zijn.

Weet iemand of we elke cl nu die commentator en die man naast Wesley en Jan krijgen want vond dat totaal niks en behoorlijk irritant

Ik hoop heel erg dat Ihattaren een mooie carrière tegemoet gaat. Maar Schmidt is wel de trainer en ziet hem elke dag. Hij bepaalt dan ook wat er gebeurt.

Hij is lang niet altijd de meest professionele voetballer geweest, alleen lijkt het wel dat hij iets tegen die jongen heeft. Als je een dertien in een dozijn voetballer als Thomas laat invallen als notabene verkapte rechtsbuiten (!) en Mo niet. Dan doe je wel echt iets verkeerd als Schmidt zijnde.

22 juli 2021 om 02:24

Dat is gewoon een pesterijtje van Schmidt. Enorm triest dat een volwassen kerel omgaat met zo een jonge jongen

22 juli 2021 om 10:04

Heb jij ergens bewijs van al jou beschuldigingen naar Schmidt?

22 juli 2021 om 10:27

Je ziet toch zelf hoe hij met Ihattaren omgaat?

22 juli 2021 om 10:50

Want Mo moet perse spelen? Er zijn momenteel gewoon 16 beter voetballers in de selectie.

22 juli 2021 om 10:56

In wat is Thomas beter of getalenteerder dan Ihattaren dan? Ik weet dat jij ook een liefhebber bent van goede voetballers en ik heb het niet over een Gotze, Madueke of Gakpo die de voorkeur krijgen. Daar kan ik me zeker in vinden

22 juli 2021 om 11:08

Verdedigend 100% beter, is dan toch geen gekke keus bij een voorsprong?

22 juli 2021 om 11:09

Leg mij eens uit hoe ik dat zie dan. Het enige wat ik zie is dat deze jongen niet speelt meer niet. Ik zie niet wat de afspraken zijn tussen de twee, ik zie niet hoe de interaktie op de training is, ik ben ook nooit bij hun gesprekken geweest.....iets zegt mij jij ook niet. Met andere woorden jij weet absoluut niet hoe hij met deze jongen omgaat.
Dus nogmaals wat is jou objectief bewijs van al je beschuldigingen naar de trainer?

22 juli 2021 om 11:22

Japie schrijft zoals hij zelf zou reageren. Hij heeft een hekel aan Schmidt (heeft hij hierboven ook ergens geschreven) dus alles was Schmidt doet is het negatief behandelen van met name deze speler. Dit is namelijk wat Japie ook met Schmidt doet. Sterker nog, bij mij valt zojuist het kwartje. Schmidt reageert zo op Mo omdat als wraak omdat Japie hem afkraakt.
Zonder gekheid. Kijk een naar de topics van Japie en dan zul je zien dat zijn mening de waarheid is. Nergens staat ik denk of ik vind. Nee, ook nu weer is het duidelijk een pesterijtje van Schmidt. En als je dat niet ziet (want wij zien inderdaad alles, ook hoe er met Mo tijdens trainingen ed omgegaan wordt (of toch niet)) dan snap je het niet.

22 juli 2021 om 11:30

@Baabman dat Thomas verdedigend beter is dat is zo maar dat Galatasaray zou winnen of gelijk spelen heeft er geen minuut ingezeten

22 juli 2021 om 11:34

@Janssen jij ziet toch ook dat Ihattaren anders wordt behandeld door Schmidt. Rosario is een topplayer en Ihattaren is geen Messi. Je laat Ihattaren warm lopen om vervolgens Thomas in te brengen die een he andere rol heeft. Ihattaren werd vorig jaar na iedere mindere partij weer op de bank gezet waar dat bij andere spelers niet het geval was. Hoe duidelijk wil je het hebben? Schmidt heeft het gewoon niet op Ihatarren en zowel doet hij wel heel hard zijn best om het niet zo te laten lijken

22 juli 2021 om 13:31

Ik wacht nog steeds op bewijs dat jou mening ondersteund dat Schmidt deze jongen niet mag.

Overigens spelers anders behandelen is geen bewijs. Iedereen die zich houdt met opleiden weet dit. Dus nogmaals wat weet jij meer dan wat je op tv ziet.....ik wacht.

22 juli 2021 om 03:15

Laat maar komen. Een getergde Ihattaren kan Feyenoord echt naar een hoger niveau tillen. Die wil nu zeker Schmidt zijn ongelijk bewijzen en Slot heeft bewezen goed te kunnen werken met talenten

22 juli 2021 om 00:50

Wat heeft hij bij Ajax te zoeken dan? Op dit moment heeft Ajax met Neres, Antony en Berghuis voldoende opties voor de rechtsbuiten positie. Op het middenveld gaan ze Klaassen en Gravenberch er ook niet uit halen en Ajax speelt niet eens met een 10.

Natuurlijk totaal lachwekkend dat hij niet mag invallen hoor dat ben ik volkomen met je eens maar als ik er heel eerlijk naar kijk dan vind ik wel dat de meeste aanvallers van PSV meer hebben laten zien.

22 juli 2021 om 02:08

Is dit serieus over Ajax de jongen hierboven doelt op Feyenoord?

22 juli 2021 om 06:29

Waarom begin jij over Ajax?

22 juli 2021 om 09:45

Nee een andere reactie is verwijderd.

Als ik hem was zou ik never nooit bijtekenen. Schmidt wilt em gebruiken zolang ze Europees spelen. Dan hebben ze meer wedstrijden en dus meer dan 11 man nodig. Daarbuiten geeft hij hem weinig kans, tenzij blessures. Ontwikkelen doe je alleen als je speelt.

Mo kan beter zijn contract inleveren, of zich laten verhuren . Dit is vechten tegen de bierkaai!

Als je thomas erin zet. En vervolgens rosario. Waarom dan niet ihattaren. Hij kijkt niet chagrijnig omdat het 3-1 is. Hij wil gewoon voetballen maargoed als hij voor n wedstrijd lacht word er gezegd dat hij niet serieus is

Ihattaren moet gewoon vertrekken nu. Die Schmidt zit hem nu gewoon kapot te maken. Afgelopen seizoen zou best wel zo zijn dat hij niet geheel professioneel heeft gedragen. Maar als je nu volledig afgetraind terug komt. Een goede pot neer heb gezet in de oefenwedstrijd die je moch spelen. En na al dat harde werken de trainer je bij een comfortabele voorsprong je op de bank laat piekeren voor een 3e rangs voetballer dan heb je meer dan recht om geirriteerd te zijn en begrijp ik maar al te goed dat je er op een gegeven moment de pet naar gooit. Het is gewoon heel demotiverend vooral op zijn leeftijd als je na al dat werken er geen enkel vertrouwen in je wordt uitgesproken.

22 juli 2021 om 07:37

Mo heeft het vorig jaar gewoon verknalt. Veel te zwaar. Ik snap deze trainer wel. Talent is niet alles in de topsport. Mentaliteit is ook een ding. Eindelijk een trainer die de lat gewoon hoog legt zoals het hoort bij een topclub. Als je bij een topclub speelt dan moet je accepteren dat je niet altijd speelt. Iedereen heeft gisteren gezien dat ze aan de bak moeten willen ze basis staan.

Als Thomas en Lord Rosario er zelfs in mogen komen maar Mo niet dan zegt dat natuurlijk genoeg. Die moet lekker vertrekken daar want Schmidt ziet het gewoon niet zitten maar draait om de hete brij heen.

Die Schmidt is toch ook niet gek?
Mo zou het toch niet laten zien op de trainingen.
Anders had die echt wel gespeeld.

Ik heb best wel het idee dat Ihattaren vorig seizoen te weinig kritisch naar zichzelf was. Maar de Ihattaren van nu zou m.i. een aanwinst in de basis zijn. Dat Schmidt hem "belangrijk" voor PSV noemt is gewoon een doekje voor het bloeden. Als je nu niet tot de 15 tot 18 spelers behoort die meedoen in en rond de basis dan ga je een verloren seizoen tegemoet. En dan denk ik dat je beter kunt vertrekken, want Schmidt gaat echt van Ihattaren geen basisspeler meer maken.

22 juli 2021 om 07:19

En weet je hoe deze dingen vaak gaan? Deze trainer zal m laten spelen in een of andere niets zeggende pot wanneer het hele team als dikke stront speelt. Na de wedstrijd zal s(m)hit zijn gelijk opeisen als de troep trainer dat hij is. Een geweldige trainer had deze jongen bij deze stand laten invallen en hem het hele seizoen gemotiveert om het beste uit hem te halen, hij is toch de trainer of zie ik dat verkeerd? Daarom heb ik respect voor ten hag, van gaal, bosz, slot etc... stuk voor stuk trainers die streng maar rechtvaardig zijn!

22 juli 2021 om 09:52

Bosz die Bazoer richting de uitgang dreef? Van Gaal die niet met Romario overweg kon? Maar Schmidt laat Ihattaren niet spelen en hij verdient geen respect? Schijnbaar krijgt 'ie dat van jou dan wel als 'ie hem wegstuurt neem ik dan aan?

22 juli 2021 om 13:31

En waarom zou Ihattaren nu een aanwinst zijn voor de basis? Omdat hij op het oog een lagere vetpercentage heeft? Ben ook benieuwd wie van de volgende 4 je zou slachtofferen, Madueke, Götze, Zahavi of Gakpo?

Schmidt is een trainer die gewoon veel eist van in spelers. Hij heeft vorig jaar de lat al omhoog gelegd. Zoals dat bij een topclub hoort. Je moet gewoon fysiek en mentaal top zijn om topsport te kunnen bedrijven. Vorig jaar was dat beide niet in orde bij Ihatarren. Om wat voor reden dan ook. In de top val je dan gewoon af. Je kunt nog zoveel talent hebben maar er wordt meer gevraagd. En als een werknemer aangaat dat hij volgend jaar weggaat dan ga je je tijd investeren in een anderen. Die wel graag willen. Zo simpel is dat.

PSV heeft geweldig gespeeld gisteren, heb er echt ouderwets van genoten. Maar hoe kun je nu Thomas brengen ipv Ihataren. Dat is echt schandalig van Schmidt en minachting naar het publiek. Deze arrogante trainer denkt het beter te weten dan iedereen, maar zo geweldig veel prijzen heeft hij nog niet gewonnen, om zo uit de hoogte te doen. Ihataren moet gewoon lekker weg gaan. Transfervrij of niet. Onder deze man gaat die toch niet spelen. Stelt liever Vertessen op die er niks van kan, of Mauro of Thomas. Geweldige wedstrijd gister, maar die Schmidt is een waardeloze vent.

22 juli 2021 om 11:39

Ik denk dat iedereen dat hoopt binnen psv. Liefst zo spoedig mogelijk!

Helemaal eens met boskamp. Fucking thomas....

Het punt is dit, Mo is al beter dan de rest. Zag hem laatst invallen en dan zie je hem dingen doen waarvan je denkt, die heeft klasse, geef Mo ruimte en vertrouwen PSV krijgt dat dan dubbel en dwars terug.

Ik vond het altijd interessant om te lezen hoe gek sommige mensen zijn van Ihatarren. Deze jongen kan goed voetballen, dat staat buiten kijf. Maar het is toch tekenend dat hij niet in de basis staat. Wij zien geen trainingen van PSV en zien dus ook niet hoe Ihatarren in de groep staat. Als gisteren zijn mimiek laat zien hoe hij in de groep staat zegt dat genoeg
Het zijn professionals die zelf moeten laten zien dat ze de plaats waard zijn. En het kan zo maar zijn dat Ihatarren door alle berichtgevingen over hem denkt dat hij op hetzelfde niveau zit als Messi of Ronaldo. Maar voetbal is nog altijd een teamsport. Dus als Scmidt niet voor hem kiest zal er toch wel iets nog aan zijn gedrag, voetbal en inzet liggen. De echt goede vortballers worden door een trainer niet zomaar aan de kant gezet.

Nou Ajax bied even 5 miljoen voor deze jongen. Met vertrouwen gaat deze jongen weer helemaal opbloeien!

22 juli 2021 om 09:57

Verwacht jij dat hij bij Ajax een basisplaats gaat krijgen dan?
Zo niet, dan komt hij alsnog in dezelfde situatie terecht als bij Psv.
Hij kan beter een club opzoeken waar hij wel aan spelen toe komt en zich daar verder ontwikkelen.

Ik zie niet zo goed in waarom we medelijden moeten hebben met die jongen, omdat hij op de bank blijft tijdens deze wedstrijd. Als je die houding ziet, dan geef ik Schmidt groot gelijk, als er niet wat meer enthousiasme vanaf kan wanneer je team het zo goed doet dan oogt dat wel behoorlijk egocentrisch.

Dat Mo getalenteerd is staat buiten kijf, maar hij moet zijn hoofd koel houden en wanneer de kans zich voordoet moet hij die met beide handen aangrijpen, zodat Roger niet meer om hem heen kan. Ik vind het niet zo raar dat Roger ervoor kiest om Mo even goed op scherp te zetten.

Persoonlijk hoop ik wel dat Mo snel een kans krijgt, want ik ben bang dat hij het niet lang gaat volhouden om te banken in combinatie met zo gedisciplineerd blijven trainen. De eerste positieve stappen heeft hij gezet, maar het volhouden en blijven verbeteren vraagt ook veel van je.

Zolang hij niet bijtekent zal hij niet spelen en dat is goed beleid. Dat sommige denken dat hij niet bijtekent omdat hij niet speelt is dan maar jammer. Dit is trouwens ook al jaren het beleid van psv.

22 juli 2021 om 09:54

benieuwd wanneer Gotze dan op de bank gezet gaat worden.

Helaas voor ihataran, maar de concurrentie is ook groot op zijn positie. Als je daarnaast met 5-1 wint kan je ook niet zoveel zeggen.

Denk dat die 4-2-3-1 systeem voor Ihatarren echt top is hoor. Zeker als je Gakpo en Madueke op de flank hebt en een aanspeelpunt als Zahavi.

Gotze is echter ook een aardig goede 10 die wat meer ''de diepgang over Zahavi'' heeft t.o.v. Mo.
Denk persoonlijk dat Mo genoeg minuten als 10 gaat maken in dit systeem, afwisselend met Gotze. Gotze is ook niet altijd fit. Verder zie ik niemand in PSV 1 die op die plek kan spelen. Zowel Propper als vginkel zijn echt voor de posities naast Sangaré.

Gakpo is echt een spits of linksbuiten. Die was nog wel enigszins egoistisch en slordig gister, maar goed. Wilde zich waarschijnlijk ook als ''aanvoerder'' even tonen aan het publiek! Gretige speler!

22 juli 2021 om 11:25

Gotze een aardig goede 10 ? Los van een individuele actie is Gotze in alles beter dan Mo. Maar ik ben het er wel mee eens dat deze positie de ideale positie van Mo zou moeten zijn. Daarbij moet zijn rendement echter wel omhoog.

Ihattaren lijkt wel meer afgetraind als vorig seizoen, maar hij loopt zelf nou ook niet echt over van een positieve houding. Straalt in niks uit onderdeel van het team te zijn. Is misschien ook lastig als je te maken hebt met een trainer die jou systematisch lijkt te negeren, maar het is toch niet verstandig om jezelf zo'n houding aan te meten aan het begin van je carrière.

Jammer hoor voor Ihatarren, maar gisteren ging het prima zonder em volgens mij natuurlijk willen we allemaal dat ie een groot voetballer wordt die Oranje naar grote hoogten schiet, maar met hem en Schmidt gaat dat niet gebeuren zo lijkt.

Ryan Thomas kan inderdaad nooit beter zijn dan Mo, en al helemaal niet op die positie. Dit is duidelijk een signaal. Als die jongen speelt, dan kan hij tenminste nog wat opleveren. Dat geldt niet voor een Thomas. Als Mo afgetraind is, dan moet ie tenminste minuten kunnen maken bij een riante voorsprong. Want dan heeft ie wel degelijk aan zichzelf gewerkt.

Denk dat die schimdt het gewoon niet in hem ziet zitten, hij is afgevallen traint hard, wat moet hij nog meer doen om in te mogen vallen?

Mo lijkt me gewoon de logische wisselspeler voor Götze. 10 is ook de enige plek waar hij echt rendeert, aan de zijkant heb je er geen moer aan.

Ik vindt ook al heeft hij zich vorig seizoen niet gedragen. Ik vindt wel (zie hem natuurlijk niet trainen) je begint aan een nieuw seizoen moet je het verleden achter je laten. Maar als je al begint met het vertellen wat hij volgens hem allemaal niet goed doet, dan zal Ihatarren dat ook geen goed doen. Hij is toch in potentie een betere speler als Thomas en Rosario. Als Wolfsburg hem wil hebben kan je hem toch beter nu verkopen dan dat hij dadelijk gratis de deur uitloopt.

Ik vindt ook al heeft hij zich vorig seizoen niet gedragen. Ik vindt wel (zie hem natuurlijk niet trainen) je begint aan een nieuw seizoen moet je het verleden achter je laten. Maar als je al begint met het vertellen wat hij volgens hem allemaal niet goed doet, dan zal Ihatarre
n dat ook geen goed doen. Hij is toch in potentie een betere speler als Thomas en Rosario. Als Wolfsburg hem wil hebben kan je hem toch beter nu verkopen dan dat hij dadelijk gratis de deur uitloopt.

Ik vindt ook al heeft hij zich vorig seizoen niet gedragen. Ik vindt wel (zie hem natuurlijk niet trainen) je begint aan een nieuw seizoen moet je het verleden achter je laten. Maar als je al begint met het vertellen wat hij volgens hem allemaal niet goed doet, dan zal Ihatarre
n dat ook geen goed doen. Hij is toch in potentie een betere speler als Thomas en Rosario. Als Wolfsburg hem wil hebben kan je hem toch beter nu verkopen dan dat hij dadelijk gratis de deur uitloopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Geen bod van Nice: Ihattaren meldt zich wanneer hij beter is weer bij PSV

OGC Nice heeft geen bod uitgebracht op Mohamed Ihattaren, zo meldt Rik Elfrink woensdagavond op Twitter. De negentienjarige aanvallende middenvelder werd eerder deze week gespot bij het trainingscomplex van de Franse...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren