Pérez slaat hard terug: ‘Hij probeert dat al vele jaren zonder succes’

Dinsdag, 13 juli 2021 om 13:41Yanick Vos • Laatste update: 13:46

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez is ernstig in verlegenheid gebracht door een uitgelekt audiobestand uit 2006, waarin hij clubiconen Iker Casillas en Raúl met de grond gelijkmaakt. In het vijftien jaar oude geluidsfragment, gepubliceerd door El Confidencial, noemt Pérez het duo ‘de twee grootste oplichters uit de clubgeschiedenis’. Op het moment dat de opname is gemaakt had Pérez net zijn eerste periode als voorzitter van de Koninklijke achter de rug. De preses heeft inmiddels via de website van zijn club officieel gereageerd op de geruchtmakende tapes.

Na een periode van zes jaar stapte Pérez in 2006 op als voorzitter van Real Madrid. In het audiofragment noemt hij Raúl als een van de redenen om te vertrekken uit het Santiago Bernabéu. Pérez beschuldigt de toenmalig Real Madrid-spits van het ‘vernietigen’ van de club. “Het is echt heel erg. Men gelooft dat Real Madrid van hem is”, zegt de 74-jarige Pérez in het uitgelekte audiofragment.

Net als Raúl was ook Casillas destijds een vaste waarde in de hoofdmacht. Over de inmiddels oud-doelman had Pérez toentertijd een duidelijke mening: “Iker Casillas is geen keeper voor Real Madrid. Wat wil je dat ik erover zeg? Dat is hij niet, dat is hij nooit geweest. Hij is de grootste mislukking die we hebben gehad”, aldus Pérez in het vijftien jaar oude gesprek.

“Je hebt mensen die hem aanbidden; ik begrijp daar niets van. Mensen verdedigen hem, maar hij is een grote oplichter. Net als Raúl. De twee grootste oplichters uit de geschiedenis van Real Madrid zijn Raúl en Casillas”, deed Pérez er een schepje bovenop. “Ze zijn ontzettend egoïstisch en je kunt niet op ze rekenen. Wie wel op ze rekent, heeft ongelijk.”

Pérez keerde in 2009 terug als voorzitter van Real Madrid. Een jaar na de terugkeer van Pérez vertrok Raúl naar Schalke 04, terwijl Casillas tot 2015 in Madrid bleef alvorens hij naar FC Porto verkaste. De twee clubiconen zijn inmiddels weer terug bij de club. Casillas is werkzaam als assistent van algemeen directeur José Ángel Sánchez; Raúl is trainer van Real Madrid Castilla.

Op de website van Real komt Pérez dinsdagmiddag met een reactie op het door El Confidencial gepubliceerde geluidsfragment. “De zinnen worden uitgesproken in gesprekken die zijn opgenomen door de heer José Antonio Abellán, die de gesprekken al vele jaren zonder succes probeert te verkopen. Het is nu verrassend dat, ondanks de tijd die is verstreken, de krant El Confidencial de uitspraken nu alsnog verzamelt. Het zijn slechts enkele zinnen uit gesprekken met een bredere context. Deze uitspraken komen nu pas boven tafel, zoveel jaar na dat deze gesprekken hebben plaatsgevonden.”

Perez denkt te weten waarom de uitspraken van vijftien jaar geleden nu opeens naar voren worden gebracht. ”Dat heeft te maken met mijn rol als een van de voorvechters van de Super League. Ik heb de kwestie in de handen van mijn advocaten gelegd en zij gaan onderzoeken of er eventuele vervolgstappen volgen”, zo besluit de preses van Real.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door sirius)

Hoe zit het eigenlijk met de positie van deze Perez bij Real na het Super League debacle en nu dit uitgelekte audio-fragment? En volgens mij bestond er al grote onvrede over hem?

13 juli 2021 om 12:59

Super league debacle speelt niet zo in Spanje. Dat leeft vooral in Engeland. De Spaanse fans geven daar klaarblijkelijk minder om. Verder dacht ik juist dat Perez eerder geliefd was, vanwege de laatste successen de afgelopen jaren. Het aantrekken van toppers etc. Wat de beste man alleen niet kan is het contact onderhouden en spelers een waardig afscheid geven. Zie Raul, Casillas, Ronaldo, Ramos etc.

13 juli 2021 om 13:04

Sommigen suggereren dat wordt gelekt om hem te beschadigen. Maar Florentino heeft een absolute machtspositie. De SuperLeague verbindt Barcelona en Madrid fans. Het is de enige manier om de Staatsclubs te bestrijden.

13 juli 2021 om 13:13

En de enige manier om honderden andere clubs de nek om te draaien zoals de Nederlandse clubs, maar ook alle subtoppers uit grote competities. Het gebrek aan zelfkritiek is schrijnend: kijk naar de miskopenparade van Barcelona of het bizarre salarishuis! Ter vervanging van Neymar heeft Barcelona een slordige 400 miljoen aan miskopen gedaan. Eigen schuld, dikke bult.

13 juli 2021 om 13:15

Barcelona en Real Madrid hebben een decennium lang het voetbal geregeerd en nu is het speelveld weer even gelijker. Dat is voetbal. In de jacht naar het behouden van de machtspositie hebben die twee clubs zich gewoon vergaloppeerd. Vooral Barcelona moet zich schamen.

13 juli 2021 om 13:15

Staatsclubs. Bedoel je daarmee Barcelona, dat geld leent van banken die overeind zijn/worden gehouden door de staat? Niet zo met de vinger wijzen als je eigen straat verre van schoon is vriend.

13 juli 2021 om 13:50

Dat is simpelweg niet zo. Barcelona leent grotendeels van internationale banken. En de huisbank Caixabank kwam als een van de betere uit de crisis in Europa.

13 juli 2021 om 16:12

Ja inderdaad, die hebben bijna geen mensen ontslagen 😂😂
De grond is heet onder de voeten, een aantal clubs, waaronder Barcelona zullen hard moeten gaan saneren om het hoofd boven water te houden zonder allerlei kunst en vliegwerk.

13 juli 2021 om 13:42

Deze audio is al jaren oud en zijn nogal geknipt en bewerkt. De beste man probeert er een slaatje uit te halen en nu in de periode van de super league denkt hij er wat mee te kunnen. Perez gaat er werk van maken. De beste man zal snel spijt krijgen ben ik bang. Ik weet niet hoe hoog de straffen zijn mbt smaad in Spanje maar dit gaat hem duur komen te staan.

Raúl zat is 2006 al 10 jaar bij Real,en Casillas al 7 jaar, hoe kan je zo disrespect met hun omgaan? Ík dacht eerst dat ze misschien net een jaartje zaten ofzo en dat er nog twijfels waren, maar nee, die twee hadden zich al lang en breed bewezen..

13 juli 2021 om 13:30

Ik zie echt het probleem niet. Hij heeft een mening en die mag hij uiten. Hij doet dit volgens mij vrij nrtjes door het prive te houden inplaats van ze publiekelijk af te branden na hun vertrek of tijdens hun dienst verband. Alsof hij de enige is die een collega of werknemer heeft wasr iedereen lovend over is maar "jij" als persoon gewoon een schijnheilige klootzak vind.

Hij moet gewoon zeggen dat het in prive sfeers is gezegd en dat tijden zijn veranderd en dat je de beste 2 hedendaags respecteerd en dat je met de kennis van nu anders denkt.

Punt en klaar uit.

13 juli 2021 om 14:04

Muah, dat je voorzitter zo over twee, op dat moment belangrijke spelers en later zelfs clubiconen, praat is toch op zijn minst heel opmerkelijk te noemen.

13 juli 2021 om 15:55

We weten niet in wat voor setting er zo is gesproken en wat de context van het gesprek was. Als we dat wisten was het wellicht te verklaren. Overigens heb ik soms ook dat ik wat grootspraak toevoeg aan als ik emoties aan het ventileren ben. Gelukkig wordt dat niet opgenomen.

13 juli 2021 om 17:19

En gelukkig ben jij geen president van één van de grootste clubs ter wereld. Het maakt niet uit in wat voor setting het dan is, je kan dat gewoon niet maken.

13 juli 2021 om 17:43

Natuurlijk kun je dat maken. Je bent eenmaal een mens. Er zijn overigens wel duizenden dingen te bedenken die een (club)president zou doen die nog erger zijn dan slecht over iemand praten.

13 juli 2021 om 19:50

@Ajaxxx Dat was Perez op dat moment ook niet. Wel lezen, hè. Het fragment is uit 2006, nadat hij opgestapt was bij Real.

13 juli 2021 om 15:16

Perez fans zullen hem wel weer gaan verdedigen, dit roep ik al heel lang Perez gaat met legendes om als oud grof vuil. Wat Perez ook doet ze praten het goed ook aantal mede fans die hem zo hard verdedigen is niet te bevatten als je een Real Madrid hart hebt. Kijk hoe Ramos door mij n mede fans werd afgebrand een club legendes las Ramos en perez werd verdedigd...

13 juli 2021 om 21:54

Sterker nog Raul heeft nog in zeker 1 cl finale gescoord en meen zelfs 2 (2000/2002)

Deze vent spoort toch ook voor geen meter. Hoe hij praat over spelers en hoe hij ze ongegeneerd de club uitwerkt. Dat is toch niet hoe een president van een “Koninklijke” club dient te werken. Ik zou als ik realmadrid fan zou zijn echt niet blij met hem zijn.

13 juli 2021 om 13:08

Helaas zijn veel Madrid fans eigenlijk Perez fans en genieten ze van zijn "godfather" imago.

13 juli 2021 om 13:42

Heb je helemaal gelijk in. Wil hem liever vandaag dan morgen uit de club hebben.

13 juli 2021 om 15:20

Meeste mede fans zijn blij met hem, wat een afschuwelijk enge man die club legendes door achterdeur liet vertrekken, nee hoor ze zullen hem weer verdedigen want Perez doet niets fouts....

Ach, alsof dit nooit bij andere clubs gebeurd. De vraag is: wie heeft er hier belang bij om dit naar buiten te (laten) brengen? Ceferin? Die heeft nog een rekening open staan...

13 juli 2021 om 13:06

Heb je voorbeelden van andere clubvoorzitters die spelers onder contract afbranden? Of is het argument: "het zal wel gebeuren maar we zien het niet", hetgeen de complete bewijslast wegneemt waardoor je in principe alles kan roepen wat je wilt?

13 juli 2021 om 13:09

Het is toch een feit dat interne memo's bijna nooit uitlekken?

13 juli 2021 om 13:10

Overdrijf even lekker, en dan nog voor bewijs vragen.

Je kunt en mag er gewoon van uit gaan dat dit vaker is gebeurd geweest bij talloze clubs. Voor de rest, boeiend wat iemand zegt.

13 juli 2021 om 13:11

Man, doe niet zo naïef. In elk bestuur, van BVO, overheid tot de plaatselijke muziekvereniging wordt over andere mensen gepraat. En, geloof me maar, dat is niet altijd positief. Verschil is hier dat het is opgenomen en nu na jaren naar buiten is gebracht.

13 juli 2021 om 13:13

Clubvoorzitters die net vertrokken zijn, hè. Kleine kanttekening. Ben totaal geen fan van die man, en er is genoeg om kritiek op te hebben. Maar hij zal niet de eerste zijn die zijn een paar gasten van zijn oude werk afbrandt, en ook niet de laatste.

13 juli 2021 om 13:15

@lierse

Dat klopt, daarom ook het woordje "intern".

Dat bekenend overigens niet dat je lukraak kan speculeren over wat in interne gesprekken word gezegd om een uit de lucht gegrepen mening te onderbouwen.

13 juli 2021 om 13:19

@FullPresBoys

We zitten hier op een voetbalforum, niet in een rechtszaal. Hier wordt volop gespeculeerd. Als je dat niet aankunt, ben je hier misschien niet helemaal op de goede plek.

13 juli 2021 om 13:21

Bayern München ، Juventus , PSG onlangs nog ...

13 juli 2021 om 13:24

@sneek

Ik kan een beetje speculeren wel aan hoor! Kan jij het ook aan als iemand vraagt om je bagatelliserende opmerkingen te onderbouwen? :D

13 juli 2021 om 13:29

Niet als het me op die toon wordt gevraagd nee... Maar ik zal er de volgende keer bij vermelden dat mijn mening niet op feiten berust en derhalve puur speculatief is

13 juli 2021 om 14:27

Dan vraag ik het je op een heel beleefde toon: waarop baseer je je stelling dat het bij andere clubs ook voorkomt? Kun je een voorbeeld van zo'n andere club noemen?

13 juli 2021 om 15:34

Denk je bijvoorbeeld dat tijdens de revolutie bij ajax altijd netjes over elkaar is gesproken? De kranten stonden er vol van roddel en achterklap. Dat Overmars en vd Sar Jonk en Bergkamp geweldige gozers vinden? Omgekeerd hetzelfde... Zou daar nooit een onvertogen woord gevallen zijn? Dat het niet op audio naar buiten is gekomen wil niet zeggen dat we zo naïef moeten zijn dat het niet is gebeurd. Overal waar bestuurd wordt, ontstaan ruzies en onenigheden. Dan vallen er wel eens ongenuanceerde woorden.

Deze man verkocht Makelele om Beckham binnen te halen en dan verwijt hij Raul en Casillas ervan dat ze schijt hebben aan Real Madrid. Wat een debiel is dit. Heeft afgelopen jaren 115 miljoen uitgegeven aan Braziliaanse pubers, gaf Mariano nummer 7 na het vertrek van Ronaldo, laat Asensio wekelijks niks doen op het veld en doet alsof de club in crisis is maar geeft Alaba wel een hoger salaris dan Varane(de speler die hier al 10 jaar speelt). Wat heb ik een hekel aan deze man.

13 juli 2021 om 13:07

Perez is een alleenheerser. Zonder zijn bewind echter was Madrid nooit zo groot en succesvol geworden. Hij heeft het voetbal veranderd. Of dat in positieve zin is dat kun je betwisten maar geen voorzitter heeft het voetbal zo weten te commercialiseren als hij.

13 juli 2021 om 13:13

Dat klopt zeker, zonder Perez was Real niet succesvol geworden afgelopen decennium. Onder Calderon was het namelijk 300x niks. Ook wijlen Lorenzo Sanz vond ik een goede voorzitter.

13 juli 2021 om 13:12

Ik ben het helemaal met je eens dat Perez veel slechte dingen heeft gedaan (evenals goede dingen), maar wie moet hij dan nummer 7 geven haha. Rugnummers mogen maar 1-25 zijn en Asensio weigerde.

13 juli 2021 om 13:40

Weet je waarom dat zo is in Spanje? Dat rugnummers maar tot 25 mogen? In andere competities heb je bv 88 (waar veel gedoe om is), 34 (Kluivert bv) en nog vele anderen, maar deze wist ik zo even te noemen omdat ik het verhaal erachter wist.

13 juli 2021 om 14:07

Nr 34 van Kluivert? Ik wist niet dat er verhaal achter zijn nummer heeft. Kan je me toelichting, ben erg benieuwd.Edit: ik had Patrick Kluivert in me hoofd. Het schoot me opeens binnen. Justin droeg ook nr 34, ter ere van zijn goede vriend Abdelhak Nouri, maar om veel gedoe om hem heen is weet ik niets van.

13 juli 2021 om 14:57

Formus, ik weet het helaas niet, maar op jeugdspelers na, bijv. Moriba (27), Blanco (31) en Mingueza (28) mogen volwaardige eerste elftal spelers geen rugnummers boven de 25 van LaLiga. Dat zijn gewoon de regels denk ik. Dus als Messi vertrekt zal iemand ook het rugnummer 10 moeten overnemen, want alsnje 25 selectiespelers hebt kun je dus niet nummer 10 gaan overslaan. Ik denk dat diegene Pedri zal zijn.

Florentino Perez is zelf het grootste gevaar van het dagelijks voetbal. Oplichter eerste klas. Hoe durft hij zo te praten of 2 echte clubiconen. Raul en Casillas zijn Real Madrid. Meneer Perez is sh*t

13 juli 2021 om 13:38

Koekoek. Real Madrid is Real Madrid dankzij Perez zijn werk. In de 20 jaar heeft hij Real weer groots gemaakt. Tussentijds heeft Boluda er een puinhoop van gemaakt maar opnieuw Perez dat er weer goed werk van heeft gemaakt.

Waarom is hij een oplichter? Volgens mij hangt er geen strafzaak aan zijn nek en is hij een gerenommeerde zakenman?

13 juli 2021 om 14:00

Hou toch op joh! Die Perez probeert het voetbal naar zijn kant te krijgen. Oow wat was hij zielig, omdat de Super League niet doorging. Nu kon hij geen aankoop doen. Denk je nou echt dat Cristiano Ronaldo niet was gekomen als Perez er niet was? Casillas en Raul, die zorgde er voor dat de Madrileense harten sneller gingen kloppen, niet Perez, die denkt dat hij Jezus Christus zelf is. Arrogante man. Kijk hoe die is omgegaan met Sergio Ramos. Waardeloze arrogante gozert.

13 juli 2021 om 14:04

Hoe herken je een nepfan die zich voordoet als een expert?

In dit geval door te luisteren naar een grappenmaker die doet alsof de interim-president in een half jaar de hele club op zeep heeft kunnen helpen.

Diezelfde koekenbakker vergeet even wat voor een gigantische puinzooi het was tijdens zijn eerste mandaat en nu bij het tweede is het allemaal met een paar Cl's nét goedgekomen. Want laten we wel wezen, dat draait om een toernooi waarbij je naast kwaliteit ook een flinke dosis geluk moet hebben. Het scheelde allemaal verdomd weinig of men had hem er wéér uit willen bonjouren.

En dat allemaal met flink wat hulp van de staat, natuurlijk. Zo heeft ie zijn eigen kapitaal constant kunnen vergroten en achterlijke deals kunnen sluiten om zijn club rijker te maken, zoals het verkopen van een stuk terrein voor een bizarre overwaarde, waar enkel parkeerplaatsen voor gemaakt werden.

Bij Barça is het al jaren een puinzooi, maar de enige twee zaken waar wij jaloers op zouden kunnen zijn is het netwerk van Floren en zijn macht in de media.

13 juli 2021 om 14:34

Hoi Almogaver. Volgens mij kennen wij elkaar niet persoonlijk, dus om te zeggen dat ik een nepfan ben is nogal een provocatie als je het mij vraagt. Voor een Nederlandse nepfan is 1x in de 2 jaar naar een wedstrijd van Real Madrid gaan niet slecht hè? Gezien je met zo’n uitspraak begint is het eigenlijk niet de moeite om een gesprek aan te gaan gezien dat moeilijk is met iemand dat al direct zo begint.

13 juli 2021 om 14:42

@sergio

Heeft Real weer groots gemaakt. Vind ik ietwat overdreven. Perez begon bij Real Madrid in 2000, dat net zowel in 1998 als in 2000 de CL had gewonnen (de CL van 2000 was al gewonnen door Real voordat Perez was verkozen als voorzitter)

13 juli 2021 om 14:43

Ook wel geinig dat je zegt dat er niets aan hem hangt en een gerenommeerd zakenman is. Zijn bedrijf wordt constant uit de shit geholpen door de spaanse staat. Helemaal mooi was het toen zijn wegen geen winst meer aan het maken waren door covid-19 en hij vervolgens misgelopen winst van de staat kreeg (2 miljard euro).

Bij Operatie Punica werd duidelijk dat Perez geld betaald heeft om fake media berichten de wereld in te helpen waardoor zijn profiel positiever in beeld kwam, waarbij hij middels Smsjes instructies gaf.

Om nog maar te zwijgen over de 3 miljard die gemoeid gaan met de zaak Castor.

13 juli 2021 om 14:45

Vandaar dat men het "herkennen" noemt. Het is ook wel duidelijk dat je het woord "provocatie" niet goed begrijpt.

13 juli 2021 om 14:48

Real was uiteraard al groot maar Perez heeft ze financieel enorm laten groeien. Ook andere zijn gaan groeien maar met name Barcelona met extreme schulden terwijl Real dat niet heeft en hun hoofd boven water kan houden.

13 juli 2021 om 14:54

Maar ondertussen de huidige situatie van Barcelona waarschijnlijk wel allemaal op Bartomeu steken ? Die heeft je anders met Pedri waarschijnlijk een van de meest waardevolle assets bezorgt. Persoonlijk vind ik het toch ook een voordeel dat we met Perez iemand hebben die niet de halve selectie wilt verkopen om ten koste van alles een legende bij te houden. Dat is wel puike lange (en eigenlijk middellange) termijn denken. Hilarisch ook dat je het netwerk moet aanhalen en daarmee insinueren dat hij daarmee sportieve zaken realiseert, terwijl Barcelona banden heeft met het bedrijf dat de wedstrijden uitzend (en daarmee herhalingen kan manipuleren) om nog maar over de bond te zwijgen. Ach, het is niet nieuw dat men vanuit kamp Barca liever het slachtoffer uithangt en wijst naar de boze wolf in Madrid, dan de hand in eigen boezem te steken. Ongetwijfeld heeft Madrid zijn problemen, maar veeg eerst voor je eigen straatje.

13 juli 2021 om 15:01

Staat er een straf op dat de staat zijn bedrijf helpt?
Staat er een straf op betalen voor positief nieuws?
Volgens mij is dat wat ondernemers doen. Je naam groot maken en houden en zorgen dat hoe slecht het ook gaat, je geld blijft genereren. Volgens mij is dat normaal in de zakenwereld.

Hij heeft volgens jou wel een paar x flink geluk met en bij Real Madrid maar als je keer op keer geluk hebt kan je ook gewoon zeggen dat het een kwaliteit is. Hetzelfde als de naam Madrid tot ongekend niveau te laten stijgen.

Het nieuwe stadion zal Real nog verder laten stijgen, ik ben blij dat we iemand als Perez hebben zolang hij het nog wilt en kan en stopt hij, dan te hopen dat er een jongere Perez op staat.
Gelukkig moet het volgens de statuten iemand uit het zakenleven zijn dat weet hoe je met geld, meer geld kan maken.
Hopelijk stapt Riquelme aan de hand van Perez in.

13 juli 2021 om 15:18

Doe geen moeite Almogaver Perez kan niets fouts doen in de ogen van mijn mede fans, zelfs als hij tal van club legendes bij oud vuil zet en schandalig behandeld zaten ze hem nog hard te verdedigen. Onbegrijpelijk, dat perez zo op handen worden gedragen.

13 juli 2021 om 15:23

Schattig, dit De grootste slachtoffers zijn al jaren (met name sinds Mourinho) toch echt de merengues. Valt verder uit geen enkel deel van mijn bericht te halen dat ik Barça zou zien als een slachtoffer. Lieflijke poging.

Bartomeu vergelijken met Boluda is ook wel knap. De een heeft er sinds 2015 in z'n uppie gezeten en had daarvoor een bepalende rol tijdens Rosell. Boluda is een half jaartje interim geweest.

Z'n netwerk heb ik niet gekoppeld aan de sportieve successen. Natuurlijk is dat indirect wel het geval (het geld moet ergens vandaan komen), maar ik heb ze bewust los van elkaar getrokken. Maar laten we vooral praten over het manipuleren van beelden (zie hier het echte slachtoffergedrag) en de eerder benoemde rol van Perez negeren. Of de std banden die we altijd zien met de grootste media. Of hoe mooi hij in de eerste helft van de 5-0 in beeld gebracht werd, maar merkwaardig genoeg niet meer in de tweede helft. Terwijl het toch normaal is om meerdere keren per helft de presidenten zichtbaar te maken. In het bijzonder tijdens opmerkelijke prestaties.

En nee, ga AUB verder over de bond. Ben ontzettend benieuwd wat je daarover wil vertellen. Ik hoop stiekem dat je met Villarato komt.

13 juli 2021 om 15:27

Ai ai aii, vriendje. Volgens jou zijn dingen normaal in de zakenwereld, maar dan is het toch wel duidelijk dat je hier geen kaas van hebt gegeten.

En ik meen dat ik het succes van jouw clubje niet enkel aan geluk wijt. Gewoon even lezen

Ik vind het allemaal wel heel leuk. Een paar prijsjes en sommige mensen (zie o.a. de socis van Barça) zijn compleet verblind. Even vergeten wat er vooraf allemaal kut is gegaan. Zo simpel kan het zijn: balletje op de paal = geen prijs = slechte president. Want het voetbal was veelal van te laag niveau. Herhaaldelijk hebben we berichten gelezen en beelden gezien van ontevreden supporters, tot de cup met grote oren binnen was.

13 juli 2021 om 15:45

@almogaver - Nou ja, je kunt toch niet met droge ogen beweren dat Barcelona niet heel veel te danken heeft aan de staat? Dat is de hele reden dat er nu zoveel rumoer is terwijl er bij eerdere financiele problemen niet eens zoveel naar buiten kwam in Spanje. Er is nu rumoer omdat de ECB het zat was hoeveel geld er in Spanje werd verdampt en de voetballerij was er daar 1 van. Daarom komt Laliga ook met financiele richtlijnen en dienden de schulden flink teruggebracht te worden. Niet omdat clubs erom stonden te springen of omdat ze zo verstandig waren, maar omdat de geldkraan dichtgaat. Om dus te doen dat de ene erger is dan de ander, da's nogal hypocriet. Nog een lockdown en Barcelona is gewoon klaar. Die nemen gewoon vreselijk veel risico, nog steeds! Perez doet genoeg fout en heeft genoeg goed gedaan, maar elke voorzitter die zich zo hard maakt voor die Super League en daardoor geld boven al het andere stelt, is naar mijn mening niet geschikt om iets te leiden waar mensen van kunnen houden.

13 juli 2021 om 17:17

Sorry, maar het hele rumoer waarvan? Het gezever dat clubs (waaronder Barça) staatsteun zouden hebben ontvangen waar gans Nederland over viel omdat ze niet wisten wat ze lulden? Daar heb ik het niet over. Ook niet als het gaat om de merengues.

Daarnaast heb ik de link niet gelegd naar de club, maar de persoon Perez. Hij heeft bepaalde lijntjes waardoor een vrijwel nutteloos stuk terrein tijdens zijn eerste mandaat voor destijds 200 miljoen is verkocht aan de stad (of regio, weet ik niet meer zeker). Ik had het over zijn netwerk dat bol staat van corruptie en dat hij te groot is om gepakt te worden. Het gesprek ging over Sergio die beweerde dat Perez heeft moeten herstellen wat Boluda (was een interim, die heeft ons hooguit laten lachen omdat ie destijds beweerde dat Liverpool niets voorstelde en zij wel even over die Engelsen heen zouden walsen, verder niets gedaan) kapot had gemaakt. Hij vergat daarbij gemakshalve alle zooi van Perez tijdens diens eerste mandaat, alle kl*tezooi dat hij heeft veroorzaakt met zijn bedrijven, het geld dat hij dankzij z'n netwerk heeft gejat van de belastingbetaler en dat ie tijdens zijn tweede periode heel, héél veel geluk heeft gehad.

Kortom: ik was hier niet de club aan het bekritiseren, maar een verschrikkelijk mens dat afgebeeld wordt als een geweldige president en zakenman.

Al wat jij erbij hebt gehaald, of het nu waar is of onwaar, staat los van hetgeen ik zei. Je laatste regel is natuurlijk pure onzin. En dat zeg ik als fervent tegenstander van de SL.

13 juli 2021 om 17:34

Leg uit? Geen kaas van gegeten? Wat heeft hij dan voor criminele dingen gedaan wat niet door de beugel kan? Er zit niemand achter hem aan?
Geen prijzen zal eerder bij de trainer dan onze president liggen. Overigens had Zidane ondanks de prijzen ook nog steeds kritiek zoals je zegt, maar is het Perez dat de spelers opstelt? Volgens mij niet en hem valt dan weinig te verwijten. Een trainer ontslaan dat prijzen wint zou nog meer olie op het vuur gooien. Dat Zidane er nu zelf mee stopt is wat dat betreft ideaal. Ook dat Real ondanks dat ze veel minder heeft uitgegeven en bezuinigd voor het stadion gewoon nog mee doet.

Heeft al gereageerd met een persbericht en advocaten gaan de beste man aanklagen. Verhaal volledig uit verband getrokken om Real en Perez te beschadigen.

13 juli 2021 om 14:24

Ja, dat claimt Perez inderdaad. Het is een beetje lastig om zulke uitspraken 'binnen een verband' te verkopen, echter. Natuurlijk staat Perez nu weer eens voor paal, maar dat doet ie wel vaker, zoals met de Super League is geweest. Echter wankelt zijn positie niet meer of minder door een 15 jaar oud audiofragment, bovendien wist iedereen al dat Perez deze karaktereigenschappen had. Mensen zien als handelswaar, poppetjes voor merchandising.

13 juli 2021 om 14:40

Perez staat voor paal? Denkt dat hij met al zijn baggage er geen nacht wakker van ligt. Casillas en Raúl zullen er denk ik ook wel om moeten lachen gezien hun huidige functies bij Real Madrid en ze deze audio allang kent. Storm in een glas water wat de beste man duur zal komen te staan.

13 juli 2021 om 15:24

Dat huidige functie bij Real hebben wilt niet zeggen dat ze schandalig zijn behandeld door Perez. Af doen als storm in een glas wat er snap ik niets van....

13 juli 2021 om 17:47

Het is een opname uit 2005 wat al lang bekend is. Nu er weer mee op de proppen komen zal ze bij Real Madrid niet doen, dus inderdaad storm in een glas water.

Nou Casillas en Raul zijn inmiddels erg verbonden met Real hoor. Raul is trainer van Castilla en Casillas werkt inmiddels bij de directie van de club. Dus denk niet dat die ze zo erg haat als ze inmiddels werken onder Perez bij Real Madrid. Perez kan soms ideeën hebben van hoe bestaat dit en ik ben het zeker niet mee eens met alle dingen zoals de Super League. Alleen als zakenman en hoe hij het doet met financiën is die wel echt heel goed.

Zoals gewoonlijk al snel weer heel veel domme onwetende reacties hier. De president heeft zijn zegje hierover gedaan en werkt verder aan de opbouw van de club. Tot nu toe heeft hij dat zo slecht niet gedaan volgens mij. En dat is precies de reden dat mensen hierop springen om hem de poten onder de stoel vandaan te zagen. Hij werkt niet altijd volgens de ethische eisen van de moraalridders hier op dit forum, dat laten we over aan mensen als Laporta, Ceferin, al Khalaifi, Bartomeu, etc. Perez mag blijven zo lang er geen betere is om die positie in te vullen, dus stelt u zich gerust kandidaat zou ik zeggen.

13 juli 2021 om 14:27

Beetje matige pareeractie hoor, uw repliek komt neer op: 1. Maar anderen zijn ook heel gemeen! en 2. Doe het dan zelf, als je het zoveel beter denkt te kunnen!

Dat de voetbalwereld niet een ethisch hoogtepunt in de menselijke geschiedenis is, tsja, daar hebben we Perez niet voor nodig, om dat te weten. Maar dit is natuurlijk een verdediging van likmevestje.

13 juli 2021 om 16:25

Dat is jouw interpretatie van wat ik gezegd heb. Pareeractie? Heb ik niet nodig. Ik constateer slechts feiten en hoef niets te verdedigen.

13 juli 2021 om 19:05

Je noemt mensen dom en onwetend, maar vervolgens baseer je dat op precies wat ik zeg- 'anderen doen het ook' en 'doe het zelf als je het zoveel beter weet'. Het is gewoon argumentatie die voor een kind niet eens acceptabel zou zijn.

13 juli 2021 om 15:51

Nogal een kinderachtig betoog. Altijd weer grappig dat supporters er blind vanuit gaan dat ze meer weten van een situatie, enkel omdat zij de club volgen vanuit hun huiskamer. Jouw betoog is er duidelijk 1 vanuit emotie zonder ook maar ergens een vorm van logica of feiten tentoon te stellen. Jij noemt mensen onwetend? Zeg dan betreft wat en hoe het wel zit, niet hoe jij erover denkt en hoe jij je voelt als iemand jouw clubje aanvalt.

13 juli 2021 om 16:23

@Sirius Ja maar andersom, alles maar meteen geloven is wel oke toch. Agh, het is gewoon vreemd dat zoiets nu naar bovenkomt (en dan wat is er van waar, in welk context etc.), Nadat Perez de voorloper is van de Esl, de Uefa er niets tegen kan doen en nu opeens wordt er mogelijk karaktermoord gepleegd op hem. Agh, wat een onzin. Wacht het maar even af hoe dit gaat lopen maar ja alles maar meteen geloven is natuurlijk wel prima he. Tsja. En laat duidelijk zijn Perez is niet foutloos ofso, heeft ook de nodige fouten gemaakt in al die jaren maar dit zo meteen maar even geloven zonder te weten hoe of wat, is ook te makkelijk. Het is gewoon best vreemd en opvallend tegelijk dat zoiets nu opeens naar boven komt.

13 juli 2021 om 16:31

@ Sirius: Dat mag je zelf uitzoeken, hoe het wel zit, waarde vriend, zo lastig is dat niet en ik hoef dat toch niet uit te leggen denk ik. Daar mag je zelf achteraan als je het echt wil weten. Niet moeilijk hoor. Ik heb ook niks gezegd over hoe ik me voel als iemand mijn 'clubje' aanvalt en al helemaal niets gezegd over jou. Ik had het over domme en onwetende schreeuwers hier. Wist niet dat jij je daarbij aangesproken zou voelen.

13 juli 2021 om 20:41

Ik voel me niet aangesproken, maar ik ben niet de persoon die iets de wereld in slingert zonder enige vorm van uitleg. Dan had ik eigenlijk een uitleg verwacht waarvan ik had kunnen reageren: "oke, ik snap waar je vandaan komt en kan je nu begrijpen". Nu blijf je erop doorhameren, maar hebt inhoudelijk nog steeds niets onderbouwd. Dat is vooral waar mijn betoog betrekking op heeft.

Raul en Casillas bij Real.. samen met Guti, Carlos, Zidane, Ronaldo etc etc.. wat een tijd!

Wat betreft deze berichtgeving... Ik kan niet echt opmaken uit zijn reactie of hij het nou wel of niet gezegd heeft. Hij ontkend het in ieder geval niet direct, dus dat zegt wel wat. Zou ook niet snappen waarom hij dit zou zeggen. Ik bedoel, wat hebben Raul en Casillas precies gedaan?

13 juli 2021 om 14:42

Volledig uit verband getrokken en 15 jaar na dato eigenlijk geen reden meer om over te praten als je het mij vraagt. Ze denken alleen nu een stok te hebben om mee te slaan gezien Perez er slecht op staat bij velen buiten Real Madrid.

Ik vind dat je publieke figuren incl politici niet moet beoordelen over gesprekken die in vertrouwelijke sfeer zijn gevoerd maar stiekem zijn opgenomen of achteraf ineens openbaar worden (tenzij het om illegale zaken gaat). Iedereen klaagt of roddelt wel over een collega, tegenstander, journalist, partner etc. We moeten niet doen alsof we allemaal heilig zijn en verbaasd dat er binnenskamers vrij wordt gesproken en hart wordt gelucht en soms fel wordt gereageerd.

Hij heeft miljoenen gepompt in deze club en dankzij die investeringen is real Madrid historisch gezien op eenzame hoogte in Europa.. alles wat tegenwerkt moet buiten.. wie je ook bent. Hij heeft trouwens gelijk over Casillas. Nooit gesnapt wrm hij al die jaren 1ste keus was goeie keeper maar zeker geen wereldklasse..

14 juli 2021 om 01:30

Dan heb jij waarschijnlijk alleen de laatste paar seizoenen van hem bij real meegemaakt anders zou je nooit zo een uitspraak doen.

Perez is en blijft een kille zakenman. Een man die ‘business is business’ te harte neemt. Ik ben hem als real supporter dankbaar voor de successen, maar de apathische houding jegens menigeen clublegende vind ik persoonlijk werkelijk waar schandalig. Jammer. Je kunt namelijk ook prima een zakenman zijn met een beetje communicatie skills en inlevingsvermogen. Dat lijkt echter voor hem niet weggelegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla2110
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller109
T. CourtoisKeeper100
Vinícius JúniorAanvaller105
RodrygoAanvaller100
CasemiroMiddenvelder90
F. ValverdeMiddenvelder90
Lucas VázquezMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

671 fans
Keeper, 40 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren