Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Merel van Dongen maakt gehakt van homofobische tweet Casillas

Zondag, 9 oktober 2022 om 16:51 • Laatste update: 16:53

Oranje Leeuwin Merel van Dongen maakt gehakt van een inmiddels verwijderde tweet van Iker Casillas. De clublegende van Real Madrid deelde zondagmiddag op Twitter mee homoseksueel te zijn, maar verwijderde de tweet later weer. Volgens AS zou het gaan om een grap en was zijn coming out sarcastisch bedoeld. Casillas zelf heeft inmiddels laten weten dat zijn Twitter-account gehackt was.

Van Dongen, die zelf al een aantal jaar samen met de Spaanse oud-voetbalster Ana Romero is, kan de tweet van Casillas, waarin hij onthulde homoseksueel te zijn, niet waarderen en reageert met een ironische tweet. “Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homofobie beu", schreef ze. De tweet van de speelster van Atlético Madrid heeft inmiddels al bijna vierduizend likes. Casillas zelf kondigde niet veel later aan dat hij gehackt was. “Gelukkig is alles in orde. Excuses aan al mijn volgers. En natuurlijk nog meer excuses aan de LGBT-gemeenschap.”

De verwijderde tweet van Casillas met de coming out werd onder meer beantwoord door Carles Puyol, zijn voormalig ploeggenoot bij het nationale team van Spanje. "Het is tijd om ons verhaal te vertellen, Iker", gevolgd door emojis van een hart en een zoen. Naast Van Dongen sprak ook Josh Cavallo schande van de tweet Casillas. De Australische voetballer kwam vorig jaar oktober in een video op sociale media uit de kast als profvoetballer. De verdediger spreekt schande over de inmiddels verwijderde tweet van de voormalig doelman. "Grappen maken over een coming out in het voetbal is teleurstellend. Het is een lastige weg die elke LGBTQ+-persoon moet afleggen. Om mijn rolmodellen en legendes in het voetbal de draak te zien steken met een coming out en mijn gemeenschap is meer dan respectloos..."Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door thamike)

Merel van Dongen maakt gehakt, Casillas is 'gehackt' (en Puyol zeker ook kom op zeg hoe dom denken ze dat we zijn?), ik ga vanavond spaghetti bolognese maken denk ik.

9 oktober 2022 om 17:29

Maar wat is nu waar dan?
1. Was zijn account gehackt?
2. Wilde hij echt uit de kast komen maar bedacht zich?
3. Was dit bedoeld als een grap ivm sneer relatie roddels?

Ik zie nergens iemand die de waarheid weet maar zie veel toch een keuze maken wat de waarheid is om vervolgens daar wat van te vinden.

Als ik even uitga van het goede van de mens dan zou hij gehackt zijn volgens zijn statement. Waarom hem dan toch beschuldigingen van homofoob en waarom vinden we dat dan wel Ok?

9 oktober 2022 om 17:35

Het zou kunnen, maar zeg eerlijk geloof jij het excuus "ik ben gehackt" echt. Voor mij klinkt het meer als "oeps ik heb iets doms gedaan, dus ik probeer er onderuit te komen" Maar het kan natuurlijk dat hij gehackt is. Dan vindt ik het een storm in een glas water. Maar ik geloof daar geen snars van. Wat zou het belang van iemand zijn om Iker (iemand die toch al redelijk uit de schijnwerpers is) te hacken en als homofoob weg te zetten?

9 oktober 2022 om 17:42

Uit de kast komen terwijl je geen homo als grap is gewoon een klap in het gezicht voor een enorme groep mensen die zich sowieso al niet welkom voelen in de voetbalwereld. Wie het heeft gestuurd is dan nog niet eens zo van belang, Casillas zelf of de eventuele hacker. Puyols reactie is in beide gevallen gewoon dom, en is nog ff een extra douw richting iedereen die er gesteund door was mocht dit wel allemaal waar zijn.

Dat relatie roddels-verhaal is ook vaag, als dat je problemen zijn heb je teveel tijd aan je hoofd.

9 oktober 2022 om 17:44

@Rochus, het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat ik geloof. Dat is ook een beetje mijn punt. Ik weet het namelijk niet zeker. Net zoals van Dongen dit niet weet maar het ook niet echt wilt weten want ze heeft al een mening klaar zoals zo vele mensen altijd wel een mening klaar hebben.

Het is toch niet normaal om over iets wat anders kan zijn een mening te willen geven met bijbehorende consequenties terwijl je iets niet zeker weet. Want het kan namelijk echt zo zijn dat hij gehackt is aangezien dit echt erg makkelijk en veel voorkomend is. Uitgaande dat het waar is dan is hem beschuldigen van Homofobie toch wel erg kwalijk?

9 oktober 2022 om 17:51

@gofcte, jij zegt wie dat stuurde is niet van belang?? Dat is het zeker wel. Het kan namelijk zo zijn dat de hack echt is en Casillas beschuldigd wordt door v Dongen die nu als homofoob te boek gaat bij vele. Dat is uitermate kwalijk. Mijn punt is dat ik zeker kan begrijpen dat sommige uitingen mensen kunnen kwetsen, daarom moet je er ook zorgvuldig mee omgaan maar we zitten in een maatschappij dat de een de ander niet snel genoeg kan beschuldigingen.

9 oktober 2022 om 18:01

Merel van Dongen zegt homofobie beu te zijn. Daarmee wijst ze (bewust of niet) niet naar Casillas zelf maar naar de tweet die gestuurd is. En ik heb in een discussie draad hieronder al uitgelegd waarom ik vind dat iemand die niet-homofoob is nog steeds homofobe grappen kan maken. En dan doet het er niet toe voor de homogemeenschap of Casillas dat doet of de hacker. Al heeft Casillas een stuk meer te verliezen dan een eventuele hacker, maar dat terzijde.

9 oktober 2022 om 18:06

Maar is dit een homofobe grap?

9 oktober 2022 om 18:17

@lierse Als je dat aan mij vraagt vind ik van wel. Maar dat is niet het enige bijvoeglijk naamwoord dat ik hieraan zou koppelen. Ik vind het gehackt zijn een vrij slap excuus, dus ervanuitgaande dat Casillas dit zelf heeft verstuurt gaat hij compleet voorbij aan de impact die het statement in eerste instantie gaat hebben en wat hij daarmee doet voor de acceptatie van homo's binnen het voetbal. Of hij weet daar niks vanaf, maar Iker kwam tot vandaag altijd redelijk intelligent op mij over, of het interesseert hem niet hoeveel pijn hij die gemeenschap hiermee aanricht, wat ik in het kader van homofobie zou plaatsen.

9 oktober 2022 om 18:31

@gofcte, jij zegt dat het bijna niet terzake doet wie het verstuurd heeft maar dat Casillas meer te verliezen heeft maar dat ter zijde. Daarnaast zet je in een post eronder dat je zijn hack statement een slap excuus vind. Erg bijzonder want mijn hele strekking is dat jij dit niet weet maar het ook niet terzake vind doen. Heel bijzonder dat jij iemand dus kan beschuldigingen zonder te weten of het waar is en daar geen enkel probleem mee hebt maar iets homofoob vinden wel.

9 oktober 2022 om 18:44

@thamike, ik beschuldig helemaal niemand. Ik veroordeel wat er gezegd is het wat het impliceert, ongeacht wie dat gezegd heeft. Ik weet niet wie het gezegd heeft maar ik acht de kans groter dat het Casillas was (jeweetwel, degene met het wachtwoord van z'n eigen Twitteraccount...) dan een hacker Casillas' account hackt om dit de wereld in te slingeren. Ik heb geen rechter nodig om een mening te vormen, ga toch weg

9 oktober 2022 om 18:55

Nee, ik ga niet weg want mijn mening is dat jij te makkelijk voorbij gaat of iets waar is of niet zonder te weten. Dat heeft niets met een mening te maken en toch heb je dat nodig om je punt te maken. Want als het een hacker is geweest zal dit veel minder impact hebben en daar lijk jij niet op zitten te wachten.

Jij bevestig mijn probleem, iemand iets toekennen wat je gewoon helemaal niet zeker weet en af doen dat jij dat mag vinden. Dat is vaak het probleem idd. Dat mocht Casillas dit niet gedaan heeft maar de gevolgen van de hack moet ondervinden maakt jouw geen bal uit en schuif je terzijde. Dat vind ik op zijn minst gezegd heel bijzonder.

9 oktober 2022 om 19:13Je lult, als je mijn reacties zou lezen zou je zien dat ik opties openhoud, maar dat ik sommige scenario's niet reeel acht. Daarnaast komt ik met argumenten die mijn mening onderbouwen. Dat is wat anders dan zoals jij zeggen dat ik helemaal niks zeker kan weten en hoe bijzonder dat allemaal wel niet is

Waar volgens mij het probleem ligt is bij mensen die het vertikken iets of iemand te beoordelen op wat er gebeurt (beoordelen, niet Veroordelen) en dan een beetje uit de hoogte gaan doen hoe eerlijk zij wel niet in het leven staan. Geef jezelf maar een schouderklopje

9 oktober 2022 om 19:26

Sterk, eerst zeggen ‘ga toch weg’ en je lult en gewoon niet kunnen of willen zien wat ik zeg. Ik zoek geen schouderklopje dus die mag je houden. Jij houdt geen opties open jij gelooft Casillas niet alleen op basis van jou logische redenatie.

Ik geef aan dat men misschien eens wat voor zichter moet zijn met invullen hoe het gebeurt is zonder dat je dit weet. Diegene kan daar namelijk veel last van hebben. Wow dat is me toch uit de hoogte.

9 oktober 2022 om 19:35

Ik zal proberen niks in te vullen: Op Casillas' Twitteraccount is een tweet geplaatst die ik heel schadelijk vind. Puyol heeft daarop gereageerd op een manier die net zo schadelijk is (vind ik). Daarna heeft Casillas gezegd dat hij gehackt is.

Dan nu mijn mening: Of hij gehackt is of niet doet niets af aan de schade die aangericht is omdat het van z'n Twitteraccount afkomt. Op welke informatie dien ik dan volgens jou te wachten tot ik deze mening ventileer?

En excuses voor het 'uit de hoogte doen', dat was misschien helemaal niet je intentie maar dat heb ik voor je ingevuld. In die situatie heb je wel gelijk

9 oktober 2022 om 19:59

Geen probleem. Ik doel op je reactie waarin je aangeeft dat je Casillas niet gelooft, dat hij dus schade aanricht en dat je dat niet had verwacht maar dat hij hiermee de gemeenschap schade aanricht.

Dat zijn in mijn ogen best wat aantijgingen richting Casillas. Ik heb namelijk geen probleem met je stelling dat vanuit een voetballer je dit soort grappen niet moet maken om dit dit idd voor veel pijn kan zorgen en niet helpt in het accepteren.

Maar als we zorgvuldig moet zijn met de grappen vind ik dat we ook zorgvuldig moeten zijn met het ondieren dat iemand dit gedaan heeft waar we het niet zeker weten. Dat brengt namelijk ook schade toe.

9 oktober 2022 om 20:57

Ik geloof Casillas niet omdat ik het me niet kan voorstellen dat iemand hem hackt, een waardeloze tweet plaatst en dan zonder op z'n minst het wachtwoord te veranderen weer uitlogt. Dat is nog steeds mijn eigen interpretatie, en ik dacht dat duidelijk gemaakt te hebben

9 oktober 2022 om 21:04

Dat je iets niet kan voorstellen maakt het niet meteen de waarheid. Maakt normaliter ook niet uit tot je wat van deze persoon vind, daar aantijgingen aan koppelt. Ik dacht dat ik daar ook duidelijk in was, lees je bericht op Lierse maar eens terug.

Verbaas me dat je belang van de ene met hand en tand beschermt maar de ander aan de kant schuift.

Dat jij iets niet kan voorstellen maakt het niet waar. Dit soort hacks zijn schering en inslag.

9 oktober 2022 om 22:16

Maar dat Casillas na een enorme ophef zegt gehackt te zijn, maakt dat toch ook niet direct waarheid? Het is namelijk het simpelste excuus wat er is om jezelf buiten het hele probleem te plaatsen. Ik verbaas me juist dat we al de hele tijd zitten te discussieren over hoe ik niet voor waarheid zou mogen aannemen dat Casillas degene is die de tweet verstuurde terwijl jij wel voor waarheid aan kan nemen dat hij gehackt zou zijn omdat hij dat zegt.

10 oktober 2022 om 08:41

Ik stop echt met deze discussie. Volgens mij snap je mij niet en ik zal het wel niet goed uitleggen. Ik neem namelijk niets voor waarheid aan omdat ik dat niet weet. Jij hebt in een reactie aan Liese namelijk behoorlijk wat aantijgingen gedaan richting Casillas. Zou ik voorzichtig mee zijn aangezien jij het niet weet. Thats all.

9 oktober 2022 om 18:53

Spaghetti bolgnose!! Schande!!!

9 oktober 2022 om 20:58

Was wel lekker

Mensen zijn zo ontzettend gevoelig vandaag de dag, heel bijzonder. Kan best begrijpen dat je het een slechte grap vindt maar om dan iemand direct als homofoob te bestempelen is precies wat er fout gaat in de wereld in mijn ogen. Maakt niet uit wat voor grap je tegenwoordig maakt, je wordt direct in een hokje geplaatst. Grap over homo’s, dan ben je homofoob. Een grap over de lgbtqia+ dan moet je gecanceld worden, een grap over vrouwen dan ben je een vrouwenhater enz enz.

9 oktober 2022 om 17:02

Absoluut mee eens en het rare vind ik nog: dat ze willen gaan voor gelijke behandeling (absoluut mee eens) , maar vervolgens bij elk klein dingete een groot probleem er van maken en mensen willen cancelen. Volgens mij crëeer je dan een voorrangspositie

9 oktober 2022 om 17:06

Hahaha de LHBTI-gemeenschap heeft nergens om gevraagd he? Casillas heeft ze met de haren erbij getrokken als een rare punchline, maar als daar dan kritiek op is willen ze een voorrangspositie?

9 oktober 2022 om 17:13

Huh? Het is prima dat soort grappen te maken, maar dan moet je ook wel tegen wat kritiek kunnen. Het is pas een voorrangspositie creëren als je vindt dat je dat soort grappen mag maken, maar je er geen kritiek op mag hebben als je het niet grappig vindt.

9 oktober 2022 om 17:24

Jij snapt er nog niet zo heel veel van. Ze willen een gelijke behandeling (terecht, gelukkig zo ver ben je al). Deze gelijkheid is er niet. Dit soort "grapjes" zorgen er niet voor dat deze gelijkheid waar ze volgens jou recht op hebben er sneller komt. Dit heeft een averechts effect. Zie je nu in hoe dom je eigenlijk bent. Je wilt A, maar praat zaken die A belemmeren goed. Maar dat is meestal als er maar in een zin staat. Alles voor het woordje maar doet er niet toe. Jouw reactie is daar het goede schoolvoorbeeld van.

9 oktober 2022 om 17:32

@Rochus ik begrijp wat je zegt maar kom op, weet dat je niet op mij reageert maar dan nog. Je wilt dus beweren dat grapjes er niet voor zorgen maar een averechts effect hebben op hun streven naar gelijke rechten? Als ik zie hoe snel de lgbtqia+ gemeenschap alles voor elkaar heeft gekregen en hoeveel rechten ze hebben. Zoveel invloed dat ze zelfs wetten aan willen passen met betrekking tot geslacht in je paspoort. Vergelijk dit is met donkere mensen en hoe dat vandaag de dag nog gaat en hoe lang dat al gaande is. Die rechten hebben ze al en daar wordt alles voor in werking gesteld, ze willen alleen niet dat mensen grapjes maken over ze en daar ligt in mijn ogen het probleem. Als we een hetero grap maken schiet er dan iemand uit z’n plaat? Is er een hetero pride? Ik begrijp het idee erachter maar anderzijds zorg je er voor dat het onder een vergrootglas komt te liggen en laat je alles om jezelf draaien, alles moet daarover gaan en hun rechten en dat is wat averechts werkt. Als je wilt dat het normaal gaat behandel het dan ook zo en laat je niet zo kennen.

9 oktober 2022 om 17:38

@fcvoetbal, dat is hoe het werkt. Maak ik een grap over een Nederlander die lui is dan is er niets aan de hand. Maak ik de grap dat een Surinamer lui is dan krijgt dat direct een andere lading. Ik bedenk het allemaal niet. Door het grapje van de Nederlander verandert de gedachtegang niet, door het grapje van de Surinamer hou je een bepaald beeld in stand. Ook al klopt dat beeld niet, het grapje voorkomt de stap naar gelijkheid. Want hoe je het draait of keert er is nog geen sprake van gelijkheid. Op het moment dat we deze grapjes kunnen maken over homo's en het wordt geaccepteerd dan weet je dat we geslaagd zijn in het creëren van gelijkheid.

9 oktober 2022 om 18:48

Mooie reactie waar ik het ook grotendeels mee eens ben! Maar als we grapjes maken over homo’s dan hebben wij ze toch geaccepteerd? Dus ligt het dan aan ons of aan hun 😉

9 oktober 2022 om 19:13

In Nederland is iedereen gelijkwaardig volgens de wet, echter is niet iedereen gelijk (en dat is maar goed ook). Achterstandsposities zijn er dus niet. Mag een homo dingen niet die een hetero wel mag? Mogen ze alleen achterin de bus zitten? Alle rechten zijn gewoon hetzelfde, dus gelijkwaardig. Dat er op straat nog weleens iets geroepen wordt (wat ik afkeur btw) ga je nooit, maar dan ook nooit tegenhouden. Dat zit in de mens, reageren op iets wat afwijkt van de norm. Normale mensen accepteren het en laten mensen in hun waarde, idioten gaan anderen ermee lastig vallen.

9 oktober 2022 om 19:54

Ik snap het ook niet. Mensen met een beperking bijvoorbeeld zijn het vaak net beu dat iedereen om hen heen op eieren loopt en zijn net blij wanneer iemand de draak met hen steekt. Dan voelen ze zich normaal en gelijkwaardig. Dat snappen deze lui blijkbaar nog niet.

Ik zou het niet eens een voorrangspositie noemen (al zijn ze daar wel op uit lijkt het). Lijkt mij net een bijzonder droevig leven als men over alles grappen kan en wil maken maar het rond jou altijd een dooie boel is en iedereen doodserieus en voorzicht loopt te wezen.

9 oktober 2022 om 20:06

Wat een domme opmerking. Mr united, met je achteraan in de bus zitten. Hoe krijg je het uit je strot. Er zijn meer manieren van uitsluiting dan de boerenkinkel ideeën die jij erop na houdt. Dat ik het überhaupt nog probeer uit te leggen. En dan ga ik maar niet in op je niet iedereen is gelijk en dat is maar goed ook opmerking. Ik mag hopen dat je nog in je puberale fase zit, maar vrees dat je uitontwikkeld bent.

9 oktober 2022 om 22:12

Reageer eens vanuit feiten, niet vanuit je emotie. Mogen homo's minder dan? Mijn voorbeeld met de bus is omdat mensen toen echt achtergesteld werden.. daar is nu geen sprake van. En wat is er raar aan wat ik zeg; iedereen is gelijkwaardig, niet iedereen is gelijk. Mannen zijn beter in zus, vrouwen in zo. Zijn gelijkwaardig, niet gelijk. Geldt hetzelfde voor andere gebieden. En uitsluiting? Tegenwoordig kom je eerder in aanmerking voor een baan als je vrouw, homo of allochtoon bent, want dat scoort zo lekker. Wordt nog getolereerd ook onder de noemer; positieve discriminatie.

9 oktober 2022 om 17:03

Je kan best geen homofoob zijn en alsnog een homofobe 'grap' maken. Net als Johan Derksen niet per definitie een racist is zodra hij een racistische 'grap' maakt.

9 oktober 2022 om 17:12

Nee, zo werkt het dus niet. Een harde grap maken over homo's maakt het niet homofoob. Een homofobe grap bestaat immers niet, aangezien homofobie een overtuiging is en geen objectieve kwalificatie van bepaald taalgebruik.

Hetzelfde met racisme. Racisme is de overtuiging dat het ene ras superieur is aan het andere. Een racistische grap bestaat dus ook niet. Een grap kan hooguit discriminerend zijn. Bijvoorbeeld als je bepaalde kwalificaties gebruikt die je bij een ander ras niet zou gebruiken.

Echter denken mensen tegenwoordig dat racisme en homofobie betekent "boehoe hij zei iets wat ik niet leuk vind." Als ik Nijhuis een aap noem als hij slecht fluit is er niks aan de hand. Noem ik Brobbey een aap na een gemiste kans ben ik een racist... Terwijl van zowel racisme als discriminatie in dat geval geen sprake is. Helaas verliezen die termen door dit gedrag alle waarde.

9 oktober 2022 om 17:15

Volgens jou is het dus onmogelijk een mop te construeren waarin homohaat betrokken wordt?

9 oktober 2022 om 17:20

Je bent nogal stellig hierover terwijl je duidelijk nuances niet begrijpt. Ik zeg helemaal niet dat grappen over homo's homofoob zijn, maar dat er wel homofobe grappen zijn. Net zoals een grap over ras niet per definitie racistisch is, maar Johan Derksen die zwarte piet grappend op Akwasi vind lijken wel een racistische grap is. Jouw definitie van racisme doet er verder niet toe, die komt rechtstreeks uit een woordenboek. Misschien andere lectuur zoeken, dan krijg je die nuances onder de knie.

9 oktober 2022 om 17:20

Als je mensen uitdaagt zullen ze er vast wel mee kunnen komen. Maar in de basis: nee. Want zelf de meest groffe grap is geen "haat" zo lang de grievende intentie ontbreekt.

Als je een grap maakt over mensen die stotteren is er niemand die je er van beschuldigd iedereen te haten die stottert. Waarom is dit met deze gemeenschappen anders?

9 oktober 2022 om 17:21

@gofcte
Nee klopt, waarom zouden we ook de feitelijke betekenis van een woord gebruiken wanneer we een woord ook iedere betekenis kunnen geven die we willen, om zo maar makkelijk mensen te kunnen cancellen?

9 oktober 2022 om 17:22

Dan is je eerdere statement dus gewoon feitelijk onjuist.

9 oktober 2022 om 17:26

@lierse een mop met homohaat. Ja dat is onmogelijk, dat is toch een no brainer. Een mop met haat als basis is toch nooit een mop? Een mop met een homo in de hoofdrol kan zeker wel. Daar ben ik van overtuigd (ook al ken ik zo 1,2,3 niet een)

9 oktober 2022 om 17:31

Er zijn toch genoeg voorbeelden van moppen die bedoelt zijn om mensen te kwetsen? Er zijn echt onnoemelijk veel racistische moppen bijvoorbeeld. Of het woord ‘mop’ dan nog van toepassing is, is een andere vraag natuurlijk.

9 oktober 2022 om 17:31

Martijn R Waarom zouden we mensen met de verkeerde intenties gaan beschermen door het woordenboek voor te lezen?

De Dikke van Dale heeft letterlijk foute grammatica toegevoegd omdat het 'ingeburgerd' is, dus hoe feitelijk is het dan allemaal? Eerder een algemene interpretatie.

9 oktober 2022 om 17:40

@lierse dan zijn we het daarover eens. Ik vindt een mop ten koste van iemand per definitie geen mop.

9 oktober 2022 om 17:29

Eens. Casillias is niet meteen homofoob. Wel een enorme eikel als je dit doet. Maar ja, ook beroemde voetballers mogen een hersendood momentje hebben.

Homofobie vind ik wel wat ver gaan. Zowel in de letterlijke Griekse oorsprong als de tegenwoordig meer gebruikte betekenis van homohaat. Het is gewoon een slechte mop die getuigt van weinig inzicht in de moeilijkheden die een coming out met zich meebrengt.

9 oktober 2022 om 17:46

Of het heeft helemaal niets met een coming out te maken maar met het suggereren van de media. Niet gelijk zo kleinzerig zeg.

9 oktober 2022 om 17:53

Hij zegt dat hij homo is? Hoe kan dat nu niks te maken hebben met een coming out?

Wie? Lekker boeie, of nou grap is of nie. Wat maken mensen van alles een ding tegenwoordig. Is het handig? Misschien niet maar om nou hier heel ding van te maken weer?

9 oktober 2022 om 17:01

Wel gewoon het ding met sociale media natuurlijk. Die laten futiliteiten heel belangrijk lijken.

Goh verassend dat iedereen hier weer een probleem van gaat maken. Een grapje maken staat zeker niet altijd gelijk aan homofobie. Dit was duidelijk een reactie op geruchten dat hij zou vreemdgaan en niet een tweet met een negatieve insteek over homo's. Persoonlijk vind ik deze tweet van van Dongen een stuk kwalijker dan die van Casillas.

Gaan we weer hey! Wat een drama om niks! Mensen zijn zoo gevoelig tegenwoordig niet normaal meer. Alles is racistisch, alles is homofobie, alles is discriminatie, alles is seksistisch, etc.. Schei toch uit man.

Vervelend gedoe van deze mevrouw. "Ik vind deze grap niet leuk, dus is het homofobisch." Gelijkheid betekent ook dat er eens een grap gemaakt kan worden gemaakt over je. Als je een grap maakt over iemand met autisme ben je toch ook niet autistfoob? Laat die Merel lekker oppleuren met haar overdreven woke achtige gezever.

9 oktober 2022 om 17:18

Gaaf man, werkt dat zo gelijkheid. Ik haal alvast al mijn grappen over Turken, Marokkanen, Moslims, Surinamers, Joden uit het vet. Eens kijken hoe lang het duurt voordat ik hier een definitieve ban krijg los van alle reacties.

9 oktober 2022 om 19:07

Ook daar moet je een grap over kunnen maken. Zolang je niet oproept tot geweld moet je alles kunnen ridiculiseren. Homo's, Turken, Autisten etc. Zolang je het niet op de man speelt kan degene die er last van heeft het toch gewoon negeren. De wereld is nu eenmaal geen paradijs vol met regenbogen waar alles fijn en blij is.

9 oktober 2022 om 19:12

Doe dat eens MR United, dan ga je gewoon een definitieve ban krijgen.

9 oktober 2022 om 19:15

Dat klopt, en dat is precies wat er mis is in deze tijd. Sommige groepen roepen dat ze achtergesteld worden, maar als iemand iets over ze roept willen ze een voorkeursbehandeling want ze voelen zich gekwetst, gediscrimineerd etc. Als hetero krijg ik ook weleens iets te horen wat ik niet leuk vind, ik negeer het en raadt eens.. de wereld draait gewoon door.

9 oktober 2022 om 20:08

Vertel eens wat je zoal als hetero voor een beledigende opmerkingen krijgt over je hetero zijn?

10 oktober 2022 om 04:21

Niet over het hetero zijn specifiek, maar denk je dat mensen die niet buiten de norm vallen op dat gebied nooit iets naars te horen krijgen? Beetje naief om te denken dat alleen homo's, allochtonen etc beledigd kunnen worden.

Grappig, smakeloos of gehackt - het zal allemaal wel. Wat mij vooral opvalt is dat er wel heel veel lange tenen zijn, zo ook bij Merel. Door zo te reageren geef je vooral aan dat je zelf vind dat je je niet serieus genomen voelt. Ga lekker verder met je leven, wees blij met jezelf en geef die ruimte ook aan anderen, ook als je het er helemaal niet mee eens bent.

9 oktober 2022 om 17:31

Dat is toch de omgedraaide wereld. Ik heb die Merel daar nog nooit over gehoord (ik volg haar ook niet), maar ze reageert op een misplaatse grap. En die reactie mag ze geven. Leven en laten leven ben ik helemaal voor, maar het is niet die Merel wat erover begint maar Iker.

9 oktober 2022 om 19:03

Huh? Merel reageert op Iker toch? Hij niet op haar. Als hij een grap zou maken dan is dat zijn recht vind ik, ook als het een heel slechte grap is. En Merel mag hier van mij alles over zeggen hoor, maar ze kan er ook boven staan en accepteren dat slechte grappen ook bestaan. Dat is haar keuze, net zoals ik daar weer iets van mag vinden.

Ik denk dat Casillas nu geen oog meer dicht doet na deze tweet van onze deugende Merel van Dongen. Foei!

Komen de deugende mensen ook meteen schreeuwen. Het is niets meer dan een grap. Of je het nou leuk vind of niet.

De wereld is echt naar de klote. Omdat je homo bent moet je nu uithalen naar Casillas omdat hij cynisch zegt dat hij homo is. Daarmee praat hij toch homos niet naar beneden? Hij haalt de pers naar de beneden omdat zij het suggereerde… doe toch normaal van Dongen, gelijk op haar pik getrapt.

9 oktober 2022 om 17:53

Het zou makkelijk zij om jou een dierbare te gunnen die met dit aspect worstelt, maar weet je ik gun je dit oprecht niet. Het is fijn voor je dat je zo ontzettend onwetend bent. Ik hoop voor jou dat je dat blijft.

Hij is “gehackt”. Het standaard smoesje wat altijd weer naar boven gehaald wordt als je een domme tweet post.

Echt bizar veel vrouwen in het vrouwenvoetbal zijn lesbisch.
Echt totaal niet evenredig tov de vrouwen verder in de wereld.
Boeit niet, maar het lijkt wel echt 40-60% per team wat lesbisch is

9 oktober 2022 om 18:46

Denk omdat veel lesbische vrouwen toch een beetje jongensachtig zijn en dus 'jongenssporten' gaan doen misschien? Meisjes-meisjes (om het even makkelijk te noemen) gaan op ballet, zwemmen etc. Is hetzelfde met homoseksuele mannen toch? Die gaan vaak dansen bijv. en zul je niet snel zien kickboxen of rugbyen.

9 oktober 2022 om 21:24

Dit moet nep zijn. Zeg me dat je een trol bent.

9 oktober 2022 om 23:05

Waarom? Omdat de generalisatie 9 vd 10x klopt?

10 oktober 2022 om 00:58

Geen idee, in de entertainment/film/theater zijn er onevenredig veel mannelijke homo’s bv weer.
Ik heb 25 jaar gevoetbald en volgens mij nooit bij een homo in het team gezeten

Ik probeerde dat keer in het echt na een slechte grap. Sorry ik bem gehackt. Geloofde ook niemand

Denk dat casillas weL wakker zal liggen van señora van dongen.

Daar zal Iker wakker van liggen, dat een vrouwelijke voetballer gehakt maakt van zijn tweet.

Maar serieus, waarom is iedereen zo rete gevoelig de laatste jaren. Niemand kan meer een grap waarderen. Zie je iets op tv wat je niet leuk vindt? Zap je weg. Lees je iets op twitter? Ga je naar een andere site. Het is niet zo moeilijk. Behalve een oproep tot geweld moet in principe alles gezegd kunnen worden.. zeker als het in zn algemeenheid is en niet op de persoon. Daar ontwikkel je maar lekker een schild voor. Op dit gebied was alles vroeger zeker wel beter.

9 oktober 2022 om 18:47

Leg me de grap dan uit? Zeggen dat iets een grap is maakt het niet meteen grappig. En een slechte grap die schade aanricht is voor niemand leuk. Is het leuk dat hij uit de kast komt terwijl hij geen homo is, ik snap het echt niet...

9 oktober 2022 om 18:51

Jij vind het niet grappig, een ander misschien wel. Dat is het mooie in een vrije samenleving; ik mag dit leuk vinden (niet perse deze tweet) en jij mag het absoluut niet leuk vinden. Keuze om iets te negeren is er gewoon en dan hoef je je ook niet te ergeren. En schade aanricht? In Oekraine wordt schade aangericht.. daar moeten mensen vechten voor hun leven. Als men schade ervaart door een grap, hoe slecht ook, kun je gewoon heel weinig hebben en ga je het niet redden in deze harde, oneerlijke wereld.

9 oktober 2022 om 19:05

Als alles wat ik kwalijk vind aan dit verhaal vergeleken gaat worden met een oorlog in Oekraine heeft het natuurlijk weinig zin.

9 oktober 2022 om 19:18

Ik snap je punt, alleen soms zou het helpen om dat voor jezelf ook in perspectief te zetten (zoals deze dame). "Heb ik er nu echt zo last van, deze tweet.. beperkt ie mij in mn dagelijks leven, of voel ik me gewoon gekrenkt?" Als je er zo naar kijkt kom je al een stuk verder.Ander voorbeeld; toeslagen affaire.. daar zijn mensen echt onterecht benadeeld. Dat zijn problemen waar mensen echt van in de shit raken. Nogmaals, negeer dit gewoon en ga verder met je leven. Scheelt je een hoop stress.

9 oktober 2022 om 19:22

Het beste argument van de dag hebben we ook weer gehoord. We kunnen alles kapot relativeren door het te vergelijken met Oekraine.

9 oktober 2022 om 19:24

Je kunt je ook zowel gekrenkt voelen als ergens last van hebben. Veel mensen zullen niet direct last hebben van de tweet op zich, maar wel met bijvoorbeeld uit de kast komen. In die situatie is deze tweet gewoon misplaatst (mits het een grap was) en komt er een hoop kritiek omdat het de posterboy van het Spaanse voetbal is die hem plaatst. Ik vind dat mensen zich vooral moeten uitspreken als iets ze niet aanstaat. Misschien vind jij dat negeren beter werkt, maar in mijn ervaring lost dat nooit iets op.

9 oktober 2022 om 19:31

@Buffalo Nee, ga verontwaardigd doen over een tweet die niet eens gericht is op jou persoonlijk. Zo kun je op elke slak zout leggen en je heel vaak gekwetst voelen.

9 oktober 2022 om 19:34

@gofcte Ik snap wat je zegt hoor, en met sommige delen ben ik het met je eens. Alleen het is een illusie als je denkt dat je uitspreken effect gaat hebben. Mensen blijven bepaalde zaken nou eenmaal altijd doen, zeker tegen zaken die afwijken van de norm. Is het goed; nee, alleen je gaat het nooit de wereld uitkrijgen. Dan kan je je er beter niet al te druk om maken.

9 oktober 2022 om 19:44

Maar het gaat hier toch niet om dat we hierdoor met z'n allen homofobie de wereld uit helpen? Het gaat hier om het beoordelen van Casillas' acties en dat hij de volgende keer wel twee keer nadenkt voor hij denkt dat zoiets grappig is. En als Casillas z'n excuses maakt, is dat doel bereikt. Dat is ook een effect dat telt. Tegen de miljarden anoniempjes op het internet hoef je niks te verwachten, maar een legende als Casillas mag best weten dat dit een ontzettend eikelige actie was.

Nou hierom kunnen deze lui dus alsmaar minder op sympathie rekenen. Wat een droogkloot weer deze dame. Het homofoob noemen is ook weer belachelijk.

Overigens ook weer droevig dat het bekende smoesje weer wordt afgestoft. Je account was gehackt, tuurlijk joh.

Tja, er is natuurlijk niets mis met homo zijn (alsof dat in het westen nog gezegd moet worden, buiten een bijbel belt), maar dit zijn juist acties wat juist haat en onbegrip genereert. Dat hele idee dat je zo speciaal en zo erg een slachtoffer bent, dat er geen grapjes over (of in dit geval, met jou in een rol) gemaakt mag worden. Zo speciaal zijn ze niet. We maken ook grappen over hetero’s. Dat is toch het doel? Dat je geen onderscheid maakt tussen homos en hetero’s? Waarom moeten we nu weer doen dat ze zielige slachtoffers zijn die zo gevoelig zijn dat ze het niet aankunnen om in een grapje gebruikt te worden?

Hoe dan ook, ik vind hem wel goed, in de trant van “ja jongens, ben helemaal geen meid aan het daten, ik ben homo! Schrijf die maar op, met jullie ellendige roddels” en leuk dat Puyol er een schepje boven op doet “ja, het is natuurlijk met mij!”

Maar ja, als mensen blijkbaar vinden dat je homo’s niet als zo gelijkwaardig mag maken dat je grappen over ze maakt alsof ze hetero zijn…

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Real Madrid

4289 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3816
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
JoseluAanvaller155
RodrygoAanvaller156
KepaKeeper100
T. CourtoisKeeper00
A. LuninKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

672 fans
Keeper, 42 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren