Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gerard Piqué zet nieuwe competitie op: wie is de gemaskerde LaLiga-speler?

Laatste update:

Gerard Piqué zit allesbehalve stil. De oud-verdediger zette deze maand een nieuwe voetbalcompetitie op. In de zogeheten ‘Kings League’ spelen teams zeven tegen zeven en worden unieke regels gehanteerd. Met de deelname van een onbekende gemaskerde LaLiga-voetballer zorgde Piqué afgelopen zondag voor een enorme stunt.

Pique kondigde zijn plannen voor de Kings League al in november aan, slechts enkele dagen nadat hij afscheid als profvoetballer had genomen. Hij deed de aankondiging tijdens een interview op Twitch met de populaire Spaanse streamer Ibai Llanos, die een sleutelrol speelt in het project. In de Kings League zijn twaalf verschillende ploegen vertegenwoordigd. Deze staan elk onder leiding van bekende streamers of personen uit de voetbalwereld. Onder meer Iker Casillas en Sergio Agüero zijn voorzitter van teams in de competitie, die plaatsvindt in een pakhuis in Barcelona.

De wedstrijden worden elke zondag afgewerkt en bestaan uit twee helften van twintig minuten. Teams spelen twee keer tegen elkaar. Tot zover de ‘gewone’ spelregels, want de aftrap is overgenomen uit het waterpolo: spelers beginnen bij hun eigen doel, terwijl de bal op de middenstip ligt. Strafschoppen zijn gekopieerd uit het hockey: spelers dribbelen op de doelman af in een poging binnen vijf seconden te scoren. Na het krijgen van een kaart dienen bestrafte spelers plaats te nemen op een strafbank.

Ook kunnen trainers vijf ‘gouden kaarten’ inzetten. Met een gouden kaart krijgt een ploeg direct een strafschop, kan een speler van de tegenpartij twee minuten van het veld verwijderd worden, een kaart van de tegenstander gestolen worden, een treffer in de eerstvolgende minuut dubbel tellen en tot slot is er ook nog een jokerkaart. In dat geval mag er zelf gekozen worden welk voordeel een ploeg wil inzetten.

Afgelopen zondag zorgde Piqué voor een grote stunt. De oud-voetballer kondigde voorafgaand aan de speelronde al aan dat er een voetballer uit LaLiga met een Mexicaans worstelmasker mee zou doen. Hij is onder de dertig jaar en hij zal zijn hele lichaam bedekken zodat zijn tatoeages niet worden herkend”, liet Piqué weten. Onder de naam ‘Enigma’ speelde de prof uiteindelijk mee bij het zogeheten xBuyer Team. Wekelijks wordt er in elk elftal een plek vrijgehouden voor bekende (oud-)voetballers. Onder meer Javier Hernández, Javier Saviola en Joan Capdevila gaven al acte de présence in de Kings League. Wie er achter het masker schuil ging, is niet bekend.

Piqué heeft al aangegeven dat hij de identiteit van de speler niet zal prijsgeven. Pol Lirola (Elche), Carles Pérez (Celta de Vigo), Rodrigo Riquelme (Girona), Álex Baena (Villarreal), Pau Torres (Villarreal), Collado (Elche), Sergi Goméz (Espanyol), Arnau Martínez (Girona), Hugo Duro (Valencia), Yérémi Pino (Villarreal), Melamed (Espanyol), Pol Lozano (Espanyol) en Ez Abde (Osasuna) zijn enkele van de namen die Twitch-gebruikers aanwijzen als voetballers die zich achter het masker zouden kunnen verschuilen. Naar de eerste speelrondes werd door zo'n 800.000 kijkers via Twitch gekeken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch geniaal? Football meets Rocket League meets WWE

11 januari 2023 om 20:13

Kneiter slim bedacht van Pique. Inspelen op meerdere hypes en gebruik maken van zijn netwerk. Een zakenman is het wel.

11 januari 2023 om 20:24

Dit klinkt gewoon heel leuk, ik kan niet anders zeggen.

Zitten wel een paar leuke regels bij... Vooral de penalty, aftrap en gele kaart regels zou ik helemaal niet erg vinden, bij het normale voetbal.

11 januari 2023 om 19:49

Ik stel me zo voor dat je dan bij die aftrap heel wat rode kaarten en gebroken benen gaat zien, bepaalde spelers vliegen daar toch gewoon met gestrekt been in?

11 januari 2023 om 19:58

Helemaal mee eens. Dat met die gouden kaarten vind ik een beetje doorslaan.

Interessant concept. Lijkt me erg leuk om naar te kijken. Weet iemand waar dit te vinden is?

11 januari 2023 om 20:36

https://m.twitch.tv/kingsleague

Anders ook op YT enkele livestreams.

Hartstikke leuk. Niet gedacht dat ik na Shakira nog iets leuks zou vinden wat in de buurt van piqué zou komen.Heeft ie Ruben Nicolai ook al gestrikt? Welcome to the Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaasked footballer

Wel een ontzettend leuk Idee van hem. Weer eens wat anders.

Geweldig, en goed verzonnen slimme kerel die Piqué.

Zou me niks verbazen als dit in meerdere landen zou gebeuren in de toekomst, zou toch mooi zijn hier in NL met al die oud voetballers

Super. Innovatief en attractief.

Ik gok op Joaquin afgaande op die foto.

11 januari 2023 om 22:04

Ik hoor naast Joaquín ook vaak de naam Nolito.

11 januari 2023 om 23:45

Nolito is iets donkerder - afgaande op de knie waarvan een reepje te zien is.

11 januari 2023 om 22:06

Speler is onder de 30 jaar en bedekt met tattoos.

12 januari 2023 om 12:34

Dan zwijg ik stil haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren