Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wim Kieft kan er niet om lachen: ‘Een eerste klas domoor, ja toch?’

Maandag, 10 oktober 2022 om 20:50Rian Rosendaal • Laatste update: 23:47

Wim Kieft heeft geen goed woord over voor Iker Casillas. De voormalig doelman van Real Madrid en Spanje veroorzaakte zondagavond nogal wat ophef door via Twitter uit de kast te komen. De tweet werd echter snel verwijderd en Casillas kwam daarna met de verklaring dat er hackers in het spel waren. Kieft kan niet geloven dat de Spanjaard grappig probeerde te zijn over zo'n gevoelig onderwerp.

"Dat is totaal geen voetbalhumor", reageert Kieft maandagavond in Veronica Offside. "Of je bent stomdronken, dat zou kunnen. Of hij is inderdaad gehackt, maar dat lijkt me niet als Puyol daarop reageert. Wat een stelletje domoren zeg, niet normaal." Tafelgenoot Andy van der Meijde haakt gelijk in. "Natuurlijk zijn er ook homo's in de voetbalwereld en als dan grote legendes als deze gasten gaan tweeten als geintje dat ze uit de kast komen. Dat is natuurlijk niet leuk." Dick Advocaat denkt dat Casillas misschien geen geintje maakte, maar daar gelooft Van der Meijde weer niet in.

Presentator Wilfred Genee denkt dat Casillas vooral erg geschrokken is van alle reacties op de veelbesproken tweet. "Een eerste klas domoor, ja toch?", reageert Kieft. "Als je je niet realiseert wat de impact is van zo'n bericht", aldus de voormalig aanvaller, die gelijk een andere ergernis op tafel legt. "Ik word trouwens ook wel moe van dat hele gedoe dat voetballers in de openbaarheid moeten treden. Laat ze lekker gaan." Genee vraagt gelijk om een nadere uitleg: "Als je homoseksuele gevoelens hebt, waarom zou je dat in de openbaarheid moeten gaan roepen? Wat is daar zo boeiend aan? Om het makkelijker te maken voor mensen om uit de kast te komen?"

"Maarja, het heeft wel een enorme lading binnen de voetballerij hoe daar op gereageerd wordt. Een echte mannenwereld. Dat spelers die die gevoelens misschien al hebben, daar liever niet voor willen uitkomen. Omdat ze weten wat voor reacties daar op kunnen komen", zo oordeelt Kieft. Genee denkt dat de reacties juist zouden kunnen veranderen op het moment dat grote namen binnen de voetballerij uit de kast komen. Advocaat werpt nog op dat spelers na hun actieve loopbaan zelden naar buiten brengen dat ze homoseksueel zijn.

"Ik hoop dat jullie me respecteren: ik ben homo. Gelukkige zondag", schreef Casillas zondag op Twitter. De oud-doelman was vijf jaar lang getrouwd met Sara Carbonero, met wie hij twee kinderen kreeg. In 2021 scheidde het koppel. De tweet van Casillas werd vervolgens beantwoord door Carles Puyol, zijn voormalig ploeggenoot bij het nationale team van Spanje. "Het is tijd om ons verhaal te vertellen, Iker", gevolgd door emojis van een hart en een zoen. Casillas benadrukte enkele uren later op Twitter dat zijn account gehackt was. "Excuses aan al mijn volgers. En natuurlijk nog meer excuses aan de LGBT-gemeenschap."Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Wat een bullshit. Ken tegenwoordig helemaal niks meer zeggen met al die softies. Dan heb ik het nie specifiek over dit onderwerp. Laat gewoon gaan.

10 oktober 2022 om 21:19

Je mag vanalles zeggen, maar blijkbaar is enig fatsoen en denkvermogen tegenwoordig al teveel gevraagd. Juist dát was er vroeger wellicht wat meer. Hou je voetbalhumor lekker waar het hoort, in de kleedkamer.

10 oktober 2022 om 21:51

Vroeger wat meer? Vroeger waren het veel vaker pesterijen en werd homoseksualiteit niet eens geaccepteerd. Sowieso beduidend minder dan tegenwoordig. Om dus te stellen dat enig fatsoen en denkvermogen er vroeger wellicht wat meer was in deze context, is natuurlijk gewoon pure onzin.

10 oktober 2022 om 22:08

Ik heb het helemaal niet over welke context dan ook. Ik heb het over een zogenaamd walhalla van vroeger waarin alles maar gezegd mocht worden. Dat bestaat helemaal niet. Daarnaast mag je nog vanalles zeggen, maar mag je je best wat meer bewust zijn van waar en hoe je dat doet. Die dooddoener 'je helemaal niks mee zeggen tegenwoordig' is gewoon klinkklare onzin. Allerlei figuren roepen van allerlei onzin op tv, op social media, politiek oid om daarna met krokodillentranen te janken dat ze niets meer zeggen tegenwoordig (om het vervolgens weer te doen). Het publiek debat is nog nooit zo verhard geweest als nu. Dus ja, vroeger was er meer fatsoen.

Wat er tegenwoordig trouwens wel is; tegenwoordig is het makkelijker om in één keer een heel groot publiek te bereiken door bijv social media en dus moet je ook wat beter opletten wat je zegt en niet gaan doen alsof je het alleen onder vrienden zegt. Dat werkt blijkbaar wat verwarrend voor oa Casillas.

11 oktober 2022 om 05:22

Wat een onzin Yelle. Wanneer je naar de tv rellen van vandaag de dag kijkt, was dit 30 jaar geleden een normaal tv programma. Het verschil met tegenwoordig is dat er vroeger meer tolerantie en verdraagzaamheid was, terwijl tegenwoordig elk woord gewogen wordt. Gekwetst zijn is een keuze.

11 oktober 2022 om 08:57

40 jaar geleden was de scheids een hihahondelul, 40 jaar geleden een eikel of klootzak, tegenwoorden schelden hele vakken hem uit voor k**nk*rlijer en krijgt hij nog wat anonieme doodsbedreigingen online. Case closed.

10 oktober 2022 om 21:25

Je mag alles zeggen, maar je kan ook een reactie terug verwachten in deze tijd. Wees dan een vent en zeg dat je een fout hebt gemaakt ipv een kutsmoesje bedenken.

10 oktober 2022 om 21:33

Dat dus, degene die het hardste janken dat er niets meer gezegd mag worden piepen het hardst bij een tegenreactie. Ironisch

10 oktober 2022 om 22:21

@Baardgrasmus
Ik denk niet dat het probleem is dat mensen vinden dat er niks gezegd mag worden. Het verschil met een niet al te ver verleden is dat de term zand erover niet meer bestaat. In het verleden deed iemand een domme uitspraak, werd daarop gewezen of kwam daar zelf achter, bood zijn excuses aan of wanneer het erg was ging diegene door het stof maar dan was het klaar. Zoals het nu gaat wordt je gecanceled, of voor eeuwig in een bepaalde hoek geduwd of weer een andere overspannen reactie. Gevolg daarvan is dat je dan weer domme uitspraken krijgt dat iemand zijn Twitter account is gehacked. In deze tijd moet je beter op je woorden letten, helemaal prima wat mij betreft maar vergeven en vergeten hoort daar ook bij ipv al die overspannen reacties.

11 oktober 2022 om 09:21

Ten eerste wordt er in Nederland helemaal niemand gecanceld. Al die lui die riepen dat ze dat overkwam zijn gewoon weer te zien en te horen in het openbaar. Alleen in de VS is cancelen hier en daar echt aan de hand (die Star Wars actrice die onfrisse vergelijkingen met Joden maakte bijvoorbeeld). Zelfs degenen die uitdrukkelijk niet hun excuses aanbieden zitten niet veel later toch gewoon weer hun programma te maken.
Ten tweede biedt Casillas hier niet zijn excuses aan, maar komt met een lulverhaal over hacken. Puyol doet dat wel en daar heb ik eigenlijk weinig verder commentaar op gezien. Zou gewoon je excuses aanbieden dan toch gewoon helpen?

11 oktober 2022 om 10:28

Wat een onzin. Kan in de categorie “je mag alles zeggen…maar dan mogen wij ook tot vergelding over gaan.” Als je kapot wordt gemaakt door een stelletje die zichzelf voortdurend als slachtoffer willen zien, dan is dat onterecht. Dan mag je dus juist niet alles zeggen.

Omgedraaid mag je natuurlijk van alles en nog wat zeggen, daar valt juist helemaal niemand over. Heb nu zelfs vaak genoeg gezien dat gewoon geopperd wordt dat sommige mensen vermoord moeten worden. Maarja, dat mag. Zijn man, blank en hetero. Dan mag je niet meedoen.

11 oktober 2022 om 10:31

Dit is juist wat er verkeerd is. Zeg het even hardop: “homo’s zijn gelijk en geen slachtoffers.” Waarom zou iemand excuses moeten aanbieden aan iemand die zich aanstelt? Als mensen mee willen doen in de samenleving moeten ze tegen een stootje kunnen. Voortdurend excuses maken heeft juist adem tot het idee dat bepaalde groepen mensen minderwaardig zijn. Want ja, zielige mensen, daar ga je geen grappen over maken. Dat is gewoon niet leuk.

Dus wat is het? Zijn homo’s minderwaardig en moet je excuses aanbrengen elk moment dat ze zich gekwetst voelen? Of zijn we allemaal gelijkwaardig of mag je daar ook gewoon grappen over maken?

Ik sluit me volledig bij Kieft aan. Je bent gewoon een ongelofelijke sukkel als je, zeker als je zo'n icoon bent, dit soort 'grappen' denkt te moeten maken. En dan aankomen met je hackverhaal wat zeer ongeloofwaardig is als je Puyol z'n reactie ziet. Triest.

10 oktober 2022 om 22:16

Mag weg.

Vind het echt zeuren om niks. Vond het wel een goeie grap eigenlijk..

10 oktober 2022 om 21:27

Ik kwam ook niet bij van het lachen. Zo grappig. Dat hij zoiets weet te bedenken, en het ok nog goed kan verwoorden, dat mensen dit als goede grap zien. wat een legend.

10 oktober 2022 om 21:32

Geeft de beperktheid van cassilias en puyol wel goed aan. Bedoelen het niet verkeerd, maar zijn te beperkt om te zien hoe hun masculine gedrag een negatief impact heeft op verdraagzaamheid ten opzichte van homo's in de voetballerrij.

En een goede grap? Tja, smaken verschillen.

10 oktober 2022 om 21:36

Hahaha maar wel zeker de scheids elke week in het stadion voor homo dn weet ik veel wat uitmaken. Overigens is de stad waar ik woon (amsterdam) echt een prima homo stad hoor.

10 oktober 2022 om 21:43

Geen idee hoe je daar bij komt, maar goed.

Ik heb het even over verdraagzaamheid binnen de voetballerij. Dit heeft daar natuurlijk een slecht effect op. Een stap wordt alleen maar groter voor voetballers als hier door ex-toppers zo mee om wordt gegaan.

10 oktober 2022 om 22:00

Nou ja, het is zeker onverstandig, maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. Hij heeft niets gepost dat homo-onvriendelijk was of iets dergelijks. Hij kwam een soort van nep uit de kast als tegenreactie om dat eeuwige gegis van de media omtrent zijn liefdesleven. Dat maakt z'n post niet gelijk juist, maar er zat ook duidelijk geen kwade bedoeling achter.

10 oktober 2022 om 22:28

Waarop baseer je dat Amsterdam een prima homostad is? Eigen ervaring? Of gewoon een gevoel?

10 oktober 2022 om 23:24

Alleen echte sukkels maken de scheids wekelijks uit voor homo. Als je elke week dusdanig gefrustreerd raakt door een potje voetbal zou ik je aanraden überhaupt niet meer naar het stadion te gaan. Ik heb misschien 2x per seizoen dat ik me zo frustreer dat ik de scheids uitscheld, en zelfs dan zorg ik er nog voor dat ik het niet te bont maak.

10 oktober 2022 om 23:55

Ik maak de scheids nooit uit voor homo hoor.

10 oktober 2022 om 23:56

Nou die hele gay parade bijvoorbeeld. En de reguliersdwars staat elke avond bomvol. Volgens mij hebben de homos daar het prima naar hun zin.

11 oktober 2022 om 07:46

Blaugrana, ik weet niet zeker of je nou sarcastisch bent of dat je echt denk aan die twee waarnemingen een conclusie te kunnen verbinden.

11 oktober 2022 om 08:29

Op basis waarvan denk je dan dan Oenieboy dat op een wekelijks basis doet? Of is dat gewoon heel normaal bij de wedstrijden waar jij heen gaat en ben jij de uitzondering op dat geval?

10 oktober 2022 om 23:14

Verbaast me niets dat jij dat vindt blaugrana11

Wauw, Kieft is echt 100 procent spot on met zijn reactie. Het is gewoon dom en smakeloos. Maar goed, hij heeft sorry gezegd. Laat het een les zijn voor anderen.

Benieuwd hoeveel meer tijd ze hieraan gaan besteden. Om zoiets nietszeggends. En vooral benieuwd naar de volgende oud voetballer zijn mening. Toch smullen de media tegenwoordig.

10 oktober 2022 om 21:40

Ho, ho, het is niet de media, het is toch vooral Casillas die hier zichzelf lekker relevant denkt te moeten maken en daarna toch niet zo stoer blijkt. Hij kan ook gewoon níets tweeten he?

10 oktober 2022 om 22:34

Het is volgens mij vooral een reactie op alle speculaties over zijn seksleven die de media de laatste tijd naar buiten brengt. Als de media daar nu eens mee ophoudt. Het lijkt me erg vervelend als je nu aan het daten bent met Casillas en ondertussen de hele media het heeft over andere vrouwen waar hij mogelijk iets mee heeft.

11 oktober 2022 om 08:59

Lijkt me ook vervelend, maar dat kwam hier niet in het nieuws. Het is niet dat de media nu wat maakt van een 'grapje', het is Casillas die zo'n onzinnig 'grapje' maakt. Dát komt hier in het nieuws. Dan moeten we nu niet opeens de verantwoordelijkheid voor zoiets stompzinnigs bij de media gaan leggen.

11 oktober 2022 om 19:09

Het begint toch echt bij de media. Die eerst leugens over hem verspreiden. Wat voor langere tijd door is gegaan. Dit was een reactie van hem richting hun. Vervolgens komt de media weer op hem afzeiken om een geintje. Verantwoordelijkheid ligt hier echt bij de media hoor.

Tja, het staat mensen natuurlijk vrij om op hun socials te plaatsen wat ze willen binnen de richtlijnen van zo'n platform, maar dan moet je de consequenties ervan ook kunnen dragen. Ik geloof eigenlijk weinig van dat hackverhaal en ik denk overigens ook niet dat er een bedoeling achter zat die homo-onvriendelijk is, maar het is natuurlijk niet verstandig om (wellicht in een vlaag van verstandsverbijstering) zoiets te posten.

Je zou ook kunnen stellen dat ze het onderwerp in de openbaarheid brengen en bespreekbaar maken. Je kan van iets ontzettend doms ook iets moois maken; laten we dat eens proberen. Blijkbaar is het in het Spaanse voetbal momenteel geaccepteerd en veilig genoeg om met een statement dat je homo/biseksueel bent naar buiten te komen. En zelfs als je het dan onverhoopt niet bent misschien wel in het geval van Casillas, laat ik het dan zo noemen dat de deur open is gemaakt door hem en dat Puyol en Casillas de eerste Spaanse voetballer die naar buiten treed volle bak zullen steunen.

Het gekke is, de media mogen allerhande waarheden en onwaarheden over zijn relaties en seksleven de wereld inslingeren. Maar als hij daar dan op reageert met een grap, dan is de wereld te klein.

"als je homoseksuele gevoelens hebt, waarom zou je dat in de dat in de openbaarheid moeten gaan roepen? Wat is daar zo boeiend aan? Om het makkelijker te maken voor mensen om uit de kast te komen?"

Nou, is me dát toch even een goed punt en daarom al waard om deze mensen in bescherming te nemen? Überhaupt mensen die de noodzaak voelen om "uit de kast te komen" te helpen zich geaccepteerd te voelen. Die noodzaak hebben de heren aan tafel vast nooit gehad.

10 oktober 2022 om 23:44

Dat is een soort omgekeerde tolerantie, dat sommige mensen dusdanig 'tolerant' zijn dat alles eigenlijk niet meer uit moet maken omdat het ze niet interesseert. Het is een opmerking in hetzelfde straatje als 'ik zie geen kleur', die iedereen die iets aan de kaak probeert te stellen al bij voorbaat in diskrediet brengt. Ik merk het in mijn omgeving ook, het is net als de tweets van Casillas en Puyol gewoon onwetendheid over welke problemen er allemaal spelen en er geen verantwoordelijkheid in willen nemen.

wat vond hij eigenlijk van de renate grap van van der gijp?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

672 fans
Keeper, 42 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren