Vermeer: ‘Mijn zaakwaarnemer zei: ‘Als je in de auto zit, stop dan even’’

Dinsdag, 6 juli 2021 om 07:35 • Laatste update: 07:55

Steven Berghuis staat in de belangstelling van Ajax en lijkt voor te sorteren op een vertrek bij Feyenoord. De aanvaller zou de eerste speler worden sinds Kenneth Vermeer in 2014 die een transfer tussen de aartsrivalen maakt. In gesprek met Voetbalzone blikt Vermeer terug op zijn veelbesproken overstap. De doelman, inmiddels actief bij FC Cincinnati, was net zo verrast als iedere andere voetballiefhebber, toen zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht hem op de hoogte stelde van de serieuze interesse uit Rotterdam.

Vermeer is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde jarenlang voor het eerste elftal. Nadat hij door Jasper Cillessen werd voorbijgestreefd, oriënteerde hij zich op een nieuwe club. "Je komt op een punt dat je niet speelt en dan moet je keuzes gaan maken", vertelt de keeper. "Feyenoord is niet de eerste ploeg waar je aan denkt om naartoe te gaan als bij Ajax vandaan komt en de hele jeugd hebt doorlopen. Maar op dat moment kwam Feyenoord, dat toen ook nog Europees voetbal speelde. Feyenoord wilde groeien en dan krijg je de vraag." Vermeer was zijn hond aan het uitlaten toen zijn zaakwaarnemer belde, memoreert hij.

Het artikel gaat verder onder de video
Vermeer: 'Toen ik naar Feyenoord ging, dacht ik niet aan wat de Ajax-fans zouden vinden'
Meer videos

"Hij zei: ‘Je zit toch niet in de auto, anders moet je even stoppen en even rustig aanhoren wat ik je nu te vertellen heb’. Toen vertelde hij dat hij met Feyenoord had gesproken en vroeg hoe ik daarover dacht. Ik schrok en zei: ‘Wow, eerlijk gezegd heb ik daar nooit aan gedacht’. Hij vroeg me om erover na te denken en zei dat hij na een kwartier zou terugbellen. Toen heb ik met mijn vader gebeld en erover gesproken. Die zei uiteindelijk dat ik het gewoon moest doen", geeft Vermeer aan. "Er gaan verschillende gedachtes door je heen, maar uiteindelijk moet je voor jezelf kiezen en voor je carrière gaan. Je kan op dat punt niet gaan denken wat de supporters ervan zullen vinden."

Vermeer is 'voor zichzelf gegaan' en vond zijn overstap naar Feyenoord de beste optie. Veel haatreacties kreeg hij niet, vertelt hij. "Voor mij was het ook gewoon zaak van: ‘Natuurlijk, je komt van Ajax. Maar als je laat zien dat je honderd procent voor de club geeft, dan gaan de supporters je vanzelf in de armen sluiten.’ Je weet hoe het kan gaan in Rotterdam, dus ik ben er zeker trots op. De verhoudingen tussen Ajax en Feyenoord zijn duidelijk, helemaal bij de supporters. Het kan twee kanten op gaan, maar uiteindelijk heb je het zelf in de hand. Ik had er alle vertrouwen in, anders had ik de keuze ook niet gemaakt. Ik wilde laten zien dat ik mijn best deed en meer kon ik niet doen."

De vijfvoudig Oranje-international is behalve voetballer ook de oprichter van KV Sport. Op die website verkoopt Vermeer keepershandschoenen, terwijl hij ook samenwerkt met keepersscholen om jong talent verder te helpen. "Eens in de maand spreek ik met ze via Zoom en dan bespreken we zaken die zij belangrijk vinden", vertelt de 35-jarige doelman. "Ook met oog op de handschoenen vraag ik hen wat zij aangepast zouden willen hebben en wat hun keepertjes nodig hebben. Ik wil niet alleen verkopen, maar ook een band creëren en een community bouwen."


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door janta)

Goede keeper en een goede persoonlijkheid! Heb altijd veel sympathie gehad voor Kenneth, leuke carriere en nog steeds actief in het voetbal onder Stam. Leuk om weer iets van hem te horen.

5 juli 2021 om 13:18

En verdiende het niet om zo behandeld te worden door een klein deel van de Ajax aanhang.

5 juli 2021 om 13:24

"klein" is relatief en totaal niet belangrijk om erbij te zetten, want zo bagatelliseer je het juist. Zeg gewoon 'verdiende het niet om zo behandeld te worden door een deel van de Ajax aanhang'...

5 juli 2021 om 13:48

Het is juist belangrijk dat hij dat erbij zegt, aangezien je daarmee laat zien dat de grote meerderheid zich niet identificeert met dit gedrag.

5 juli 2021 om 17:05

“Klein” is juist belangrijk. Normale fans doen zoiets niet. Fans die we niet moeten willen bij onze clubs en onze sport moeten we samen veroordelen en wegzetten als een kleine groep hardnekkige idioten die we kunnen missen als kiespijn. Oprotten met die gasten.

5 juli 2021 om 20:12

Zoals al eerder gezegd: inderdaad belangrijk te vermelden. Helaas is die kleine groep vaker verantwoordelijk voor gek gedrag. Het lijkt er juist op dat jij liever niet wilt horen dat dit een klein groepje betreft

6 juli 2021 om 10:05

Toch knap dat je van een zeer netjes en respectvol bericht er nog een negatieve draai er aan kan geven.

7 juli 2021 om 21:30

In een stadion met max 10.000 man is dat veel maar niet bij de grootste club van Nederland.

Uiteindelijk was het voor alle partijen de beste stap. Bij Berghuis is dat in iets mindere mate ook het geval.
Feyenoord krijgt een betere vergoeding dan de 4 mil, Ajax een prima speler en Berghuis een betere club en meer uitdaging.

5 juli 2021 om 12:32

Als berghuis graag in Nederland wil blijven oké. Maar verder veel uitdaging? Alles wat hij bij Ajax zal doen heeft hij ook al gedaan bij Feyenoord. Alle prijzen in Nederland gewonnen, CL en EL gespeeld. Was dan naar het buitenland gegaan en geen binnenlandse transfer gedaan zoals hij zelf zei.

5 juli 2021 om 12:36

Elk jaar meedoen voor het kampioenschap misschien? En niet eens in de 18 jaar ofzo? Speelstijl die veel beter bij hem past? Elk jaar CL?

5 juli 2021 om 12:38

Elk jaar kampioen worden is toch juist geen uitdaging dan? Als je een nieuwe uitdaging wilt, moet je niet in Nederland zoeken.

5 juli 2021 om 12:38

Zeker, maar binnen NL heeft ie alles al gewonnen. Qua speelstijl lijkt het onder Slot ook de goede kant op te gaan. Bij Ajax krijgt ie vooral een hoger niveau en CL, wat niet onbelangrijk is. Maar ik had me ook goed kunnen voorstellen dat ie het nog een keer in het buitenland zou willen proberen, nu geeft ie dat gewoon op.

5 juli 2021 om 12:39

Is dat een uitdaging dan, elk jaar kampioen worden? Zo bijzonder is de titel ook niet voor hem lijkt mij want dat heeft die allemaal al is bereikt. Een uitdaging om het in het buitenland te laten zien is dan veel groter toch?

5 juli 2021 om 12:40

Hij zit wel op een leeftijd waar je gewoon bij een stabiele club wil zitten en dat is Ajax momenteel veel meer. En 1 seizoen CL in zijn carriere is ook niet veel. Bij Ajax zal dat nog flink meer kunnen worden. Dit seizoen zijn ze verzekerd van deelname en de komende jaren hebben ze ook meer kans op deelname dan feyenoord.

5 juli 2021 om 12:43

Stabiel is het wel, maar als je naar het buitenland wil dan moet je die stap nu maken? 1 seizoen is niet veel maar CL voetbal is ook niet alles hè. Vooral voor een club uit Nederland 4 goeie wedstrijdjes en dan EL. Als je echte uitdaging wil en je hebt alles al bereikt in Nederland lijkt het mij dat je het buitenland een keer wilt opzoeken. Maar dat is mijn mening dan.

5 juli 2021 om 12:58

Volgens mij is de uitdaging dan dat Ajax met Berghuis het niet bij *6 goeie wedstrijdjes in de CL houdt maar net als 2 jaar geleden hoge ogen gooit in de CL dan wel ver komt in de EL. Beide dingen gebeuren vaker bij Ajax, dan bij Feyenoord, dat al jaren Europees niets laat zien.

5 juli 2021 om 13:10

Niet meer op reageren als je het verschil niet kan zien houd het op.
Ik wil hem ook niet zien vertrekken maar ik wel het sportieve cerschil

5 juli 2021 om 13:28

Waar zeg ik dat ik geen sportieve verschillen zie? Helemaal nergens. Ik zeg alleen dat er weinig uitdaging is voor berghuis. Hij heeft alles al bereikt in Nederland. Als hij zegt dat hij prijzen wil winnen in Nederland zal ik ook meteen zeggen ga naar Ajax. Niemand zal zeggen dat er geen sportieve verschillen in zitten. Daarnaast gaat een speler als berghuis er echt niet voor zorgen dat je ver komt in de CL of EL. Dan heb je spelers als Ziyech maar vooral spelers als frenkie en de ligt nodig. Als berghuis hoe dan ook in Nederland wil blijven is Ajax gewoon een logische stap, maar de echte uitdaging zit juist bij een buitenlandse club voor hem. Beetje kinderachtig van myvision om dan nog een extra sneer uit te delen. Wat wil je horen? Feyenoord stelt niks voor en Ajax is de beste club in de eredivisie? Dat ajax de beste club in Nederland is weet iedereen, waarom dan zo’n onnodige en kinderachtige sneer?

5 juli 2021 om 13:34

Berghuis zou bij Ajax in een elftal komen waar hij met zijn spel precies in past, met spelers van zijn eigen niveau. Hij kan Champions League spelen, en de kans dat Ajax daarin ver komt is helaas al groter dan dat Feyenoord meedoet om de titel. Mocht Ajax na de groepsfase in de Europa League terecht komen, dan hebben ze gewoon kans om dat toernooi te winnen. Ook sportief is er bij Ajax juist heel veel uitdaging voor hem

5 juli 2021 om 13:42

Ik denk juist wel dat Berghuis ervoor kan zorgen dat Ajax Europees verder komt. Met hem hebben ze, naast Tadić, nog een buitenspeler die qua rendement heel vast is. Nog een speler van het niveau Blind, Klaassen, Tadić, Haller. Dan hebben ze Gravenberch, Timber en Rensch die volop in ontwikkeling zijn. Antony en Neres kunnen geweldig voetballen, maar zijn vaak ook zo slap als een vaatdoek. Berghuis staat er meteen, en altijd. Als Ajax nog een paar aankopen doet, gaan ze weer bouwen aan een geweldig team

5 juli 2021 om 13:51

Je kan ook overdrijven. Zover je nu kan zien was dat jaar ook gewoon een incident. Daarna is het Getafe en Roma geweest waarin de meerdere erkend moest worden, daar hoef je niet warm van te worden.
Het sportieve verschil is uiteraard helder, CL is voor een speler als Berghuis wellicht een belangrijke factor, maar je gaat geen échte uitdaging aan op die manier. Maar goed, Berghuis moet doen wat hem goeddunkt, daar heb ik niet veel van te vinden natuurlijk ;-)

5 juli 2021 om 14:07

Nouja kwartfinale EL tegen AS Roma is zeker geen schande hoor. Zeker voor berghuis die nog nooit is overwinterd met feyenoord. Overigens snap ik heel goed dat hij Ajax boven het buitenland zou kiezen. Niveautje Watford, Celta de Vigo en Stade Rennes is toch ook niet zijn droom geweest? Hij was als kind wel fan van Ajax, dus dan snap ik heel goed dat je die stap naar Ajax wil maken ipv een leuke middenmoter in Spanje of Frankrijk.

5 juli 2021 om 14:08

@arsenal,

Helemaal gelijk als je naar het buitenland wil moet het nu. In de topcompetities hebben ze geen interesse in Ajax spelers van een jaar of 32. Ow wacht.........

Ajax gaat niet voor 4 leuke wedstrijden in de CL ze gaan voor overwinteren in de CL. Als je in het buitenland binnen wil komen als iemand, dan is de stap vanaf Ajax vele malen slimmer. Zelfs Donny van de Beek heeft nog altijd interesse van topclubs.

5 juli 2021 om 14:12

Tuurlijk was dat jaar een incident, want alles viel goed. Ervaren spelers op hun top, met toptalenten die nét voor hun grote transfer nog in Nederland spelen. Heel zeldzaam dat zoiets zo samenvalt, maar dat betekent niet dat het niet nog eens kan gebeuren

5 juli 2021 om 19:04

Probeer toch eens objectief te zijn i.p.v. zo duidelijk je clubvoorkeur door te laten sijpelen.

Elk jaar voor de "Nederlandse" titel gaan is geen uitdaging meer voor Berghuis, die geen 20 maar 29 is, vandaar dat zijn voorkeur het buitenland was. Of denk je echt dat hij weer zit te wachten op RKC uit of GAE thuis. Maar het buitenland kwam niet, dan blijft Ajax over en is de keuze begrijpelijk.

Maar doe niet net alsof hij nu met volle overtuiging voor de eredivisie of wat jij denkt; Ajax, kiest. Als pak en beet Sevilla was geweest had de keuze anders uitgepaakt.

5 juli 2021 om 15:17

Volgens mij is de uitdaging om bij Feyenoord prijzen te pakken toch groter dan bij Ajax, qua uitdaging is natuurlijk alleen een buitenlandse club een optie. Ik kan me enkel voorstellen dat Berghuis nog wat kampioenschappen, bekers en CL wedstrijden op zijn naam wil, maar dit is geen transfer voor de uitdaging.

5 juli 2021 om 19:40

Dit is nou precies wat ik probeer te zeggen Goalski. Perfect verwoord. Ajax is natuurlijk een (paar) stappen hoger dan Feyenoord. Maar alles wat hij bij Ajax zal doen heeft hij al gedaan. Dan heb je weinig uitdagingen meer. Als hij in Nederland wil blijven en prijzen wil winnen is Ajax de logische stap. Maar voor een echte uitdaging is dat niet, dat is groter bij Feyenoord en een buitenlandse club.

Hoe Vermeer er een beetje over praat vindt ik dat hij totaal geen liefde had voor Ajax dat het zo makkelijk gaat ook jammer om te horen dat hij de supporters niet echt belangrijk vind , zonder de supporters zou jij niet zoveel hebben verdient meneer Vermeer.

5 juli 2021 om 12:38

Want hij moet zn carriere laten afhangen van wat Supporters willen? Laat hem zelf lekker de keuzes maken die hij wil maken en wij hebben dan even niks te zeggen. Het is niet onze carriere.

5 juli 2021 om 13:52

U denkt daar net zo over bij dhr Brobbey en consorten?

5 juli 2021 om 14:30

Wat is er constant met dat whataboutism? Moeten er bij iedere spelen direct 1000 anderen worden betrokken? Als supporter mag je best een mening over iets of iemand hebben. Je moet alleen niet denken dat jouw mening zo'n gewicht heeft dat iemand zijn carriere er van af laat hangen..

6 juli 2021 om 08:16

Daar denk ik als Ajacied inderdaad net zo over bij brobbey. Ik gun hem niets dan goeds. Net als Vermeer. Ze hebben iedere minuut bij Ajax alles gegeven. Al het andere is bijzaak. Diep respect voor het nemen van zulke moeilijke beslissingen. Echt, alle geluk gewenst en hoop dat brobbey een wereldspits wordt.

5 juli 2021 om 12:48

Och och.. Nee lekker om die supporters tegen je zin naar het buiteland, of op de bank weg rotten!
Zonder de supporters had hij niet zo veel verdient.. wat een overschatting altijd van die supporters.

Dat salaris kwam door de sponsoren en de inkomsten uit Europa niet die hardst schreeuwende groep supporters..

5 juli 2021 om 15:32

Sinds wanneer is het voor spelers verplicht om liefde te hebben voor hun club? Ik heb heus niet de illusie dat Gotze ooit gedroomd heeft van Psv, of dat jongens uit het westen als Malen en Dumfries vroeger in een PSV-pyama sliepen. Boeien. Zolang ze zich maar maximaal inzetten voor de club die op dit moment hun salarissen betaalt.

"Veel haatreacties kreeg hij niet, vertelt hij."

Iets met een pop....

5 juli 2021 om 12:36

Dat is nog steeds 1 reactie....

5 juli 2021 om 13:20

In mijn herinnering viel het ook wel mee met de haatreacties. Ajacieden vonden het niet netjes hoe hij is vertrokken, maar het was gewoon niets meer dan de 2e keeper die vertrok. En gasten zoals met die pop, die lopen bij elke club rond.

De zakenwaarnemer van vermeer
Is in de eerste plaats naar ajax gegaan
Welke prijs vermeer weg mocht
Een miljoen zo als ik dacht te lezen te hebben
Toen het serieus werdt
En achter af
Feyenoord was
Dus vermeer niet helemaal correct gedaan
Ajax een oor aan genaaid

5 juli 2021 om 12:46

Leest lekker weg dit.

5 juli 2021 om 12:51

tja, dan had Ajax toch gewoon moeten zeggen: 1 miljoen, behalve als het psv of feyenoord is.
Ik heb hier echt geen moeite mee hoor, zoals hij zelf zegt: het is zijn carriere.

Net als nu met Berghuis, als hij nu naar Ajax wil en de afspraken in zijn contract sluiten Ajax niet uit, dan moet dat gewoon kunnen,

5 juli 2021 om 13:46

Heb je misschien ook wel gelijk in, maar dan wel met zijn waarde voor het team...mooie cijfers qua doelpunten en assists, dat past beter bij Ajax, daar heb je helemaal gelijk in en als hij nog CL wilt spelen, dan moet ie zeker niet daar blijven. Goed opgemerkt dat hij beter bij ons past, dan waar hij nu zit. 😁😜Als ie zulke cijfers bij Ajax haalt, zullen die ook veel meer waarde hebben, dan daar en dan ook met cijfers van Tadic erbij. Wauw......past perfect bij Ajax👍🏾😜😜😂🤣😂🤪

5 juli 2021 om 14:09

We zijn het er in ieder geval over eens dat Berghuis een goede aankoop voor Ajax is en dat hij goed bij Ajax past, en m.i. niet alleen obv zijn cijfers.

Lijkt me ook echt een mooie stap voor hemzelf hoewel ik als ik hem was op zijn leeftijd misschien nog wel eerder had gekozen voor een avontuur in een mooi en zonnig (iit Engeland) land zoals Spanje of Italie.

5 juli 2021 om 19:30

Er zijn heel veel Ajacieden die een Berghuis niet willen qua karakter. Tuurlijk, voetbaltechnisch zou ie zeker passen, maar hij is mentaal fragiel. Ik vind het een rat. Hoe hij ook altijd voor de camera zijn gelijk probeert te halen terwijl overduidelijk is dat ie fout was. Sneu type en hoeft van mij niet in een Ajaxshirt te spelen. Dan maar kopen voor 4 miljoen en direct doorverkopen voor 10. Want heel veel Ajacieden willen hem wel, al is het puur om Feyenoord te naaien. Dus, direct maar weer verkopen lijkt me de beste deal.

Ik weet nog heel goed. De meeste Feyenoord supporters waren er ook echt niet blij mee.
Ik vond ook helemaal niks.
Maar hij heeft bij Feyenoord wel zijn waarde bewezen.
Bij Ajax was zijn situatie op speelminuten nihil geworden, Vermeer wilde keepen en denk ik in Nederland blijven dus voor hem een prima stap.
Je ziet wel dat de gekken van alle tijden zijn toen gingen de supporters ook over het randje.

5 juli 2021 om 12:45

Maar uiteindelijk verving hij de matige Mulder, bleek een versterking en een rustige aimabele kerel. Hij werd door het merendeel in de armen gesloten.

5 juli 2021 om 12:55

Helemaal eens.
Hij heeft het beter gedaan dan Charisteas
Ik ben ook blij geweest met Vermeer,

5 juli 2021 om 19:32

Weet je Nj en bliek, Vermeer is zo'n sympathieke kerel dat er vanuit veel Ajax supporters ook nog best wel begrip was dat ie naar jullie ging.

5 juli 2021 om 19:52

Weet je Formus wij hebben dit eerder meegemaakt met wijnaldem en Fer de meeste namen het hun allemaal kwalijk. Maar als je
Toch nadenk is het wanbeleid bij ooms gewoon de reden dat spelers een binnenlandste transfer maakte.
Ze gingen er op dat moment sportief en financieel op vooruit.
Het zelfde geld nu voor berghuis ik zie het liever ook niet maar ik
Snap het wel

5 juli 2021 om 20:03

En Bliek ... zo denk ik eerlijk gezegd ook over Berghuis. Zoals ik hieronder al opmerk; ik kan het hem eigenlijk niet zo kwalijk nemen, op het theatrale na.
Verder denk ik dat het ondanks dat het by far onze beste speler is (was?) het ook genoeg goeds kan brengen. Het aankoopbeleid lijkt plots wat 'verrassender' en de eerste oefenwedstrijden -voor wat het waard is- zien er beter uit.
We zullen vast vaak zat komend seizoen de deksel op onze neus krijgen, maar als we de intentie hebben om druk te zetten, om te voetballen en om te winnen, vind ik dat lang niet zo erg als dat schijtbakken voetbal van afgelopen seizoen.

5 juli 2021 om 21:27

Ik heb eerder gezegd als we aankomend seizoen bij eerste 5 eindigen ben ik op voorhand de tevreden.
Wat jij zeg we krijgen echt wel deksel op ons neus maar het is Nu al goed te zien dat er jeugd gebruikt word.
Nu nog paar gerichte aankopen zoals een cv buitenspeler en een spits en we hebben een aardig elftal staan

Ik vind zijn transfer naar feyenoord eigenlijk niet te vergelijken. Zijn tijd bij ajax zat erop, had geen toekomst meer en mocht daarom weg. Wanneer hij wel toekomst had, dan had Vermeer daar nog steeds gekeept. Berghuis heeft alles bereikt bij Feyenoord en gaat eigenlijk weg om een stap te maken. Snap daarom wel dat supporters hier anders mee om gaan en meer teleurgesteld zijn.

5 juli 2021 om 13:22

Aan de andere kant was Vermeer een kind vd club en had hij bijna 10 jaar bij het eerste gezeten. Berghuis is, hoe geliefd ook in Rotterdam, altijd een tijdelijke kracht geweest. Het is dus inderdaad anders, maar de ene is niet per se vervelender dan de andere, ligt er maar net aan wie je het vraagt.

5 juli 2021 om 14:31

@dweyer: Berghuis werd gewaardeerd om zijn kwaliteiten maar daar houdt het ook wel een beetje mee op. Een prettige persoonlijkheid of een leuke kerel is het nooit geweest. Wat dat betreft denk ik dat Vermeer op een stuk meer sympathie in Amsterdam destijds kon rekenen dan Berghuis in Rotterdam.

Berghuis is basis en bepalende speler bij Feyenoord. Vermeer was dat niet bij Ajax. Is een hele andere stap.

Berghuis heeft 5 jaar bij Feyenoord gespeeld, is geen jongen die vanuit de jeugd naar het eerste elftal doorgestroomd is, zit dus een verschil in.Je kan het Berghuis niet kwalijk nemen hoe vervelend ook,denk dat je eerder bij Troost en consorten moet zijn, die hebben deze voorwaarden in het contract gezet, en als Berghuis wil gaan dan moet hij dat doen, punt.

5 juli 2021 om 13:44

Ik neem Berghuis niets kwalijk als hij zou overstappen naar Ajax. Ik vind het wel vervelend, maar ervaar zeker niet de sterke emoties die er blijkbaar bij anderen (zeker ook niet allemaal) leven. Wat ik hem wel 'kwalijk' neem is dat hij het legioen al logo kussend verzekerde geen binnenlandse stap te zullen maken. Nogmaals, je bent vrij in je keuze, maar hang geen lulverhalen op.

5 juli 2021 om 14:31

Inderdaad, dat over die binnenlandse stap is vrij pijnlijk. Toch denk ik dat hij verder altijd oprecht is geweest, ook met het kussen van het logo (al hoeft die kleffigheid van mij sowieso niet). Hij heeft altijd veel verantwoordelijkheid gevoeld voor Feyenoord en ook voor de supporters. Veel mensen zeggen dat hij zijn koppie vaak liet hangen, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Hij heeft zich vijf jaar lang uit de naad gewerkt voor Feyenoord. Hij had ook al eerder kunnen vertrekken, maar hij wilde Feyenoord niet zo maar verlaten. Ik denk dat als hem over vijftien jaar wordt gevraagd bij welke club hij het meeste gevoel heeft, hij ook 'Feyenoord' zou zeggen. Helaas voor ons, en misschien wel voor hem, is Ajax de perfecte stap nu. Maar ik denk dat het met lulverhalen wel meevalt, behalve dan het binnenlandse transfer verhaal. Hij zei het volgens mij anderhalf jaar geleden, toen Feyenoord onder Advocaat weer naar de Nederlandse top kroop en Ajax juist weer wat minder leek te worden. Corona was er nog niet en er werd Advocaat een kwaliteitsinjectie in de zomer beloofd (Berghuis wellicht ook). Uiteindelijk is het alleen maar schever gegroeid, en ik denk dat Berghuis dat niet verwacht had

5 juli 2021 om 14:41

@nj: Helemaal waar. Als het voor jou je beroep is, behandel het dan ook als een beroep. Zie bijv. een Ziyech. Wit voetje bij de supporters scoren en dan achteraf wijzen op je professionaliteit is vrij zwak. Maar ach, principes zijn er ook alleen maar om verbroken te worden...

Ajax is vier stappen hoger dan feyenoord
En ik weet zeker dat berghuis
Daar beter tot zijn recht komt
Verzeker van cl ieder jaar
En veel meer plezier naar te kijken aan wedstrijden dan feyenoord
Beter team

5 juli 2021 om 14:45

Vier stappen? Waarom geen drie of vijf?
Leg eens uit.

5 juli 2021 om 14:54

Vier stappen
Beter team waar hij in terecht komt
Verzekerd CL
Altijd mee doen kampioen van Nederland
En financiële beter dan waar hij nu is

5 juli 2021 om 15:05

Creatief staaltje doelredeneren! Pluim !

Na verloop van jaren wordt men milder. Vermeer meldt dat hij niet zoveel haat reacties kreeg, nou volgens mij waren dat er best veel. Internet ontplofte toen de overstap en de manier waarop bekend gemaakt werd. Uiteindelijk is hij ook in De Kuip voorbijgestreefd. Keept hij nog in Amerika of is hij zoekende ? Hoe dan ook, ik vind het nooit zo geweldig als spelers naar een rivaal toe gaan. Wat dat betreft moet Berghuis 'gewoon' naar het buitenland toe !

bij ajax waren we blij dat we van vermeer af waren en dat hij naar 010 ging was helemaal mooi

5 juli 2021 om 18:41

Moet zeggen dat ik persoonlijk ook blij ben dat wij straks van Berghuis af zijn. Super belangrijk geweest, maar heb me ook net zo vaak zitten irriteren aan hem.

5 juli 2021 om 20:04

Helaas was niet iedereen zo ruimdenkend, als jij bent Marcel ....

Vermeer heeft sinds zijn gevoelige overstap (zeker op de manier waarop) afgedaan. Overstappen naar de concurrent is not done (oké JC daargelaten). Om die reden hoef ik Berghuis niet in Amsterdam. Hij hoort in Rotterdam, daarna vertrek je naar het buitenland normaal gesproken.

Ik weet nu al hoe dat gesprek met zijn zaakwaarnemer ging Winnie Haatrecht: Ik heb met Feyenoord gesproken hoe denk je daarover ? Vermeer : Hoe ik daar over denk ??? Logische keuze van Vermeer als je het zo hoort om voor Feyenoord te kiezen. Gelukkig voor hem dat hij het nog aardig heeft gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
157 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren