Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuw tenue schiet in verkeerde keelgat bij PEC-fans; club reageert meteen

Laatste update:

PEC Zwolle heeft na kritiek van de eigen aanhang de keeperstenues voor het seizoen 2023/24 gewijzigd. De oorspronkelijke tenues zouden volgens de fans te veel op de spelersshirts van aartsrivaal Go Ahead Eagles lijken. De Deventenaren spelen in het rood-geel, terwijl de mintgroen-rode keeperstenues van PEC van een afstandje óók rood-geel lijken. Daarom is de promovendus tot actie overgegaan.

PEC presenteerde de nieuwe keeperstenues zaterdag op de Open Dag. Het viel de fans direct op dat ze wel héél veel gelijkenissen vertoonden met het tricot van de aartsrivaal. PEC greep snel in en communiceerde dat vervolgens aan RTV Oost. "De combinatie is rood met mintgroen. De combinatie doet van afstand anders vermoeden, wat een combinatie is die we vanzelfsprekend niet willen. Mintgroen lijkt in de verte op geel en moet dus aangepast worden", aldus een Zwolse woordvoerder.

Het is nog onbekend welke kleurcombinatie het geüpdatete keepersshirt krijgt. Evenmin is zeker wie dat komend seizoen het vaakst zal dragen. Jasper Schendelaar was vorig seizoen eerste keus, maar PEC trok onlangs routinier Kenneth Vermeer aan om het keepersgilde te versterken. Trainer Johnny Jansen beschikt verder ook nog over Mike Hauptmeijer en Duke Verduin.

PEC trapt zijn Eredivisie-seizoen op zaterdag 12 augustus af met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De eerste IJsselderby staat ruim een maand later (op 17 september) op het programma. De PEC-aanhang hoeft dan in ieder geval niet bang te zijn dat de dienstdoende keeper in de kleuren van de aartsrivaal verschijnt. De uitwedstrijd in De Adelaarshorst vindt medio februari plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt wel op het shirt van Spartak😲

2 juli 2023 om 20:33

Als je bij deze foto het onderschrift had gezet : Sergio Canales, Alvaro Morata en Ansu Fati staan klaar om in te vallen tijdens Nations League finale had je het ook geloofd.

2 juli 2023 om 21:31

Denk dat jij de enige bent die die gozer op Ansu Fati vind lijken, zelfs van achteren of de zijkant.

2 juli 2023 om 21:40

Nee, hij lijkt inderdaad het minst, wat dat betreft is het jammer dat Iñaki Williams nu voor Ghana uitkomt, want hij was een betere kandidaat, echter moest ik het doen met wat de selectie van Spanje momenteel te bieden had. Want eerlijk is eerlijk, de Morata vergelijking is erg treffend !

2 juli 2023 om 21:51

Klopt Morata is een top vergelijking. Dus hou ik het bij een uit twee, prima score. Die Canales zou ik niet eens herkennen als ik hem op straat tegen kom dus die laat ik aan de kenners.

Mooi, heb ik m’n volgende aandoening te pakken. Als die strepen namelijk mintgroen zijn ben ik kleurenblind.

2 juli 2023 om 21:49

Kan je als kleurenblinde zeggen dat ik die strepen ook zie en als ze mintgroen waren gewest grote kans dat ik ze dan niet gezien had 😉

Ik weet niet hoever de supporters van het veld zitten bij PEC, maar ik zie geen geel in het shirt hoor. Bovendien is dit een volledig rood shirt waar GAE altijd verticale gele strepen heeft. Beetje zeuren om het zeuren. Maar goed, Vermeer wordt geen betere of slechtere keeper met een groen of zwart shirt aan.

2 juli 2023 om 21:00

Het gaat om de kleuren combinatie. Rood-geel, daar wil je als Zwollenaar dood nog niet in gevonden worden. Het is dat in de tekst staat dat het mintgroen is, maar anders zou ik zeggen dat het geel is.

2 juli 2023 om 23:08

Ja, maar die kleurencombinatie? Ik weet echt niet hoe jij geel in die kleur ziet. Ik zie er ook geen mintgroen in, eerder wit.

Maar in welke kleur wil je als Zwollenaar wel gevonden worden? Ik denk dat Zwollenaren voorlopig in geen enkele kleur dood gevonden willen worden.

3 juli 2023 om 00:35

Maakt niet uit welke kleur, zolang het maar niet rood en ogenschijnlijk geel is

3 juli 2023 om 00:08

Moet er toch niet aan denken als mijn club opeens het idee krijgt om geel met zwarte trainingspakken te gaan dragen… strepen of niet, dat is gewoon echt een no go.

3 juli 2023 om 02:06

Ach ja zo heeft ieder zijn angsten

3 juli 2023 om 07:04

Nee, dat snap ik. Maar als NEC in een zwart trainingspak met witte accenten speelt en een paar halve kleurenblinden zien het wit aan voor geel, vind je het dan ook erg?

Want er zit GEEN geel in het keepersshirt van PEC Zwolle.

3 juli 2023 om 11:21

Ja dat kan men wel zeggen, maar het grootste deel van de mensen ziet hier gewoon rood-geel, zo ook ik zelf. Dan kan PEC wel zeggen dat het niet geel is, maar dat is niet te zien.

Mintgroen.......tja....ik wilde iets met kleurenblind roepen maar dat is hierboven ook al gezegd zie ik.

En waar maken ze zich druk om.... zie totaal geen gelijkenissen. Nog even en je mag een bepaalde kleur niet meer gebruiken. Ik zie de fans van Ajax Feyenoord en PSV al zo reageren op de nieuwe thuisshirts.....pfff

2 juli 2023 om 20:31

Ja, kan me niet voorstellen dat een van die clubs in de rood-witte kleuren van hun rivaal gaan spelen.

Oh wacht...

2 juli 2023 om 20:55

Denk toch echt dat Ajax fans het niet leuk zouden vinden als ze Ajax in het groen wit zien spelen.

2 juli 2023 om 22:17

Nouja PSV, Ajax en Feyenoord hebben dan weer het geluk dat onze rivaliteiten dezelfde kleur dragen. Het enige wat wij niet mogen is het patroon veranderen in die van de vijand. Elke kleur is on the table.

Snap best dat PEC fans liever niet te veel rood of geel zien, laat staan gezamenlijk.

Herkenbaar. Zwolle is blauw-wit en Deventer rood-geel. Ik zou het als Kowet fan andersom ook niet zo op prijs stellen, dat onze keeper in het blauw-wit speelt. Kan ook begrijpen dat menig VZ regeerder hier niet echt stil bij staat, want bij vele zijn de club kleuren overwegend rood met wit.

2 juli 2023 om 23:13

Dus jullie keeper in blauw-wit is een probleem? En als de veldspelers in blauw-wit spelen?

Want het uitshirt in het seizoen 2014-15 was (donker) blauw met witte opdruk. En het 3e shirt in datzelfde seizoen was wit met (donker) blauwe opdruk.

3 juli 2023 om 05:40

Andere tinten blauw. Hier is de rode tint van Eagles gebruikt en die mint groene valt weg alsof het geel is en dan precies het gele van Eagles qua tint.

3 juli 2023 om 07:06

Als ik naar de 2 bovenstaande foto's kijk dan zie ik ook echt verschillende kleuren rood. En iedereen die geel ziet in het keepersshirt zou eens naar de opticien moeten gaan, want er zit GEEN geel in het shirt.

En als je al geel ziet, dan is het een heel andere tint dan het geel uit het shirt van de GAE en dan maakt het niets uit toch? Kortom, storm in een glas water en een hoop gedoe om niks.

3 juli 2023 om 07:49

Ik vind dat jij als niet-Zwolle supporter niet moet gaan oordelen over de mening van wel-Zwolle supporters. Sowieso erg bekrompen om voor anderen te bepalen of iets onzin puur omdat jij er anders over denkt.

3 juli 2023 om 08:18

En wie ben jij om te bepalen of ik wel of niet mijn mening mag geven?

Ik reageer omdat ik geen geel in het shirt zie. Dus mijn mening is dat het onzin is. En aangezien dit een forum is waar meningen gegeven mogen worden, doe ik dat. Dit is een vrij land, waar ik over alles en iedereen een mening mag hebben en die mag laten horen. Als je daar problemen mee hebt dan is dat jouw probleem en niet het mijne. Fijne dag verder.

3 juli 2023 om 15:18

@paulr. Je slaat de spijker op zijn kop met je laatste paar zinnen. Ik geef in eerste instantie mijn mening en zeg dat ik het niet leuk zou vinden als ik onze keeper in het blauw-wit zou zien spelen. Dat shirt in 2014-15 was zo donker, het zat meer tegen het paarse aan. Go Ahead heeft vele jaren lang in een paars of paars getint uit shirt gespeeld.

Omdat het bij de rivaal gebeurd kan ik er om lachen, maar ik snap dat het steekt. Had de Lange ook niet in het blauw wit willen zien. Dat niemand dat ook even bedacht heeft zeg.

ben wss te weinig "hardcore supporter" om de problemen rondom dit shirt te begrijpen...
want wat kan het boeien joh.. is maar een keepers shirt

Zo, PEC in Adidas? Mooi man. Thuis tenue ziet er echt goed uit. Buiten dat hebben keepers altijd meerder shirts. Geen man overboord.

Het is ook bizar dat ze zichzelf weer Pec noemen maar wel in blauw wit blijven spelen. Pec speelde immers sinds de oprichting in 1910 in groen wit...

Duke Verduin, mooie naam.

Prima shirt toch, lijkt wel degelijk op de kleuren van een niet zo geliefde ploeg uit de buurt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren