Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermeer wil interlandloopbaan met hulp van FIFA nieuw leven inblazen

Laatste update:

Kenneth Vermeer droomt van een interlandloopbaan bij Suriname, zo onthult de zomeraanwinst van PEC Zwolle tegenover Voetbal International. De 37-jarige doelman hoopt dat de FIFA hem hiermee kan helpen in de komende periode. Of Vermeer slaagt in zijn missie is nog onzeker, want de routinier speelde tussen 2012 en 2015 vijf interlands voor het Nederlands elftal.

Vermeer stelde zich in mei beschikbaar voor de nationale ploeg van Suriname. "Dat zou ik heel mooi vinden, om de kleuren van het land te dragen. Het zou me zeker trots maken", zo laat Vermeer twee maanden later optekenen. De voormalig keeper van onder meer Ajax en Feyenoord hoopt op medewerking van de FIFA, dat de regels in 2020 versoepelde. Onder bepaalde voorwaarden kunnen internationals van land wisselen. Daarbij wordt gekeken naar de periode sinds de interland van de betreffende speler en de competities waarin de interlands zijn afgewerkt.

De PEC-doelman speelde acht jaar geleden voor het laatst een interland namens Oranje. Daarnaast was hij nooit actief op een EK of WK. Hierdoor lijkt de deur naar Suriname op een kier te staan voor Vermeer. "De FIFA is dat nu aan het uitzoeken, dus het is nog even afwachten. Het zou wel bijzonder zijn, om misschien nog wel een toernooi mee te maken met Suriname. Ze zijn een mooie ploeg aan het bouwen. Het zou mijn ouders natuurlijk ook enorm trots maken. Maar zij steunen me, ongeacht de keuzes die ik maak."

"Ik hoop dat het lukt, het lijkt me een mooi avontuur om aan het einde van mijn carrière nog mee te maken", spreekt Vermeer hoopvol uit. "Maar mocht het uiteindelijk toch niet mogelijk zijn, dan is het op mijn leeftijd natuurlijk ook niet verkeerd om een beetje rust te hebben tijdens de interlandweekenden", zo besluit de voormalig Oranje-goalie, die met PEC volop in voorbereiding is op het nieuwe seizoen. Dat begint voor de Zwollenaren op 12 augustus tegen Sparta Rotterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De man is 37. Waarom zou je daar nog aan beginnen. En voor Suriname is het misschien 2/3 jaar leuk, maar daarna moet je weer opzoek naar een andere keeper. Beter kies je nu voor een jonge keeper waar je de komende 10 jaar op kunt bouwen.

13 juli 2023 om 16:33

Bij het nationale team moeten de beste spelers spelen vind ik. Stel hij is de komende 2/3 jaar (veel) beter dan de jongens achter hem, dan is dat toch mooi meegenomen voor het team? Beter worden etc doe je bij je club, niet in die paar interlands per jaar.

13 juli 2023 om 17:45

Die keepers van Suriname zijn nu reserves bij Anderlecht, Almere City en SV Robinhood (suriname). In interlands speelt Suriname doorgaans tegen veel betere landen uit Noord-Amerika en Midden-Amerika. Daar worden spelers echt wel beter van. Niet van de bank warm houden bij hun club.

13 juli 2023 om 22:03

Maar het hoort geen transfermarkt te zijn. De enige reden waarom hij nu opeens 'droomt van een interlandcarriere bij Suriname', is omdat hij geen enkel perspectief meer ziet in Oranje. Anders was hij al heel wat jaren eerder aan een interlandloopbaan bij Suriname begonnen. Voorheen had hij die zogenaamde droom overduidelijk niet, want dan was hij wel international van Suriname geweest. Enkel daarom zou ik het dus belachelijk vinden als dit soort dingen zomaar kunnen.

14 juli 2023 om 08:37

@sirius, misschien je eerst inlezen in de materie voordat je reageert met "voorheen had hij die zogenaamde droom overduidelijk niet, want dan was hij wel international van Suriname geweest".
Tot een paar jaar geleden was het niet eens mogelijk om voor Suriname uit te komen met een dubbelpaspoort!
De nieuwe regeling is tijdens het dienst verband van Dean Gorre ingegaan en nu zie je dat veel "buitenlandse" Surinamers geselecteerd worden.

Echt onzin, nationale teams betekenen steeds minder zo.

13 juli 2023 om 17:25

Als groot land alle jonge talenten kapen door ze te selecteren en laten debuteren om ze vervolgens links te laten liggen is pas onzin. Het niveau van landenteams gaat omhoog als spelers die voorheen niet meer mogen meedoen nu weer vrijgegeven worden.

13 juli 2023 om 19:11

Blijft altijd lastig denk ik, zelfde geld voor jongens die kunnen kiezen. Neem bijvoorbeeld. Ziyech, geboren en getogen in Nederland maar kon ook kiezen voor Marokko. Kokcu idem dito of idd jonge talenten die al op heel jonge leeftijd in het buitenland terecht komen. Zou goed zijn als er gewoon een vaste regel komt

13 juli 2023 om 22:06

@cacciat0re - Dat gaat echter niet op voor Nederland. Die zijn doorgaans vrij conservatief betreft dat soort dingen. Het zijn juist de andere landen die daarin erg snel zijn en waardoor jongens met een dubbel paspoort hun heil elders zoeken. Verder schaar ik me bij de mening van Drumsgoon. Internationaal voetbal hoort niet op deze manier te werken, maar het gebeurt steeds meer. Het wordt tijd dat er strengere regels voor komen, maar in plaats daarvan maakt de FIFA er een soort transfermarkt van waarbij vergane glorie of de 'niet goed genoegjes' een deur verder kunnen kijken.

14 juli 2023 om 16:06

Het leven is hard, ook maar heel weinig mensen met 1 paspoort komen ooit in aanmerking. Prima dat sommigen er 2 of nog meer hebben. Maar als je dan eenmaal officieel 1 land hebt gepresenteerd, dan heb je wel je keuze gemaakt.

Warner Hahn is echt niet minder dan Kenneth Vermeer, dus vraag mij af waarom hij überhaupt nog opgeroepen zou moeten worden.
Volgens mij probeert Winter juist nu een elftal te bouwen met spelers waarmee ze langer vooruit kunnen.

13 juli 2023 om 18:54

Nou kan ik het huidige niveau van Vermeer lastig inschatten, maar Hahn is toch vrijwel zn hele carriere toch redelijk overschat geweest. Matige doelman



Hoeft er in principe niet bij. Met Roggeveen en Hahn heeft Suriname momenteel 2 doelmannen die niet minder zijn en veel jonger, dus waarop gebouwd kan worden voor de lange termijn. Daarachter zit er wel weinig achter qua aankomende Surinaamse doelmannen. Ken enkel Jason Fitz-Jim van Top Oss

Vermeer is al 37 kom op zeg. Denk ook dat Suriname al jongere keepers hebben en daar moet je meebouwen. Niet iemand die in de nabije toekomst gaat stoppen. En 5 interlands is al best veel om dan nog te wisselen.

Van der Vaart: je bedankt niet voor het Nederlands elftal. Het is de grootste eer.

13 juli 2023 om 21:56

En dat is echt iets wat een individu zelf mag bepalen.

Vind het niet kunnen dat spelers van land kunnen veranderen. Vind dat ook van trainers. Alle trainers mogen meerdere landen trainen/coachen en dat is zeer tegenstrijdig met spelers.

13 juli 2023 om 18:00

Het is sowieso raar dat dit kan. Het land die je heeft opgeleid en door dat land ben je prof, dat land representeer je ook aan de hand van interlands/ eindtoernooien. Ik vind dat de FIFA juist hier iets aan moet doen want ze profiteren van alle faciliteiten om vervolgens een ander land te gaan dienen. Zo werkt het niet in mijn ogen.

13 juli 2023 om 19:15

Maar stel k ben geboren in Luxemburg, speel van m'n 8e tot m'n 15/16 in België, speel daarna van m'n 15/16 tot m'n 20in Nederland en teken dan in Nederland een prof contract. Moet ik dan voor Luxemburg, België of Nederland uitkomen?

13 juli 2023 om 22:11

@fc moulijn - Tja, een ideaal voorbeeld om voor dit soort artikelen te preken, maar er zijn zeer weinig spelers met een dergelijke situatie. Dan heb je de vertegenwoordigde jeugdelftallen om een indicatie te geven van je voorkeur. Sowieso is het niet van toepassing op Vermeer die geboren is in Amsterdam, alle vertegenwoordigde jeugdelftallen van Oranje heeft doorlopen en in een carriere van 18 jaar slechts 3 jaar in het buitenland hebt gespeeld, al voorbij z'n dertige jaren. Het zou lachwekkend zijn als hij nog voor Suriname uit zou mogen komen.

Of ik ook nog voor Suriname zou willen uitkomen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren