Buitenlandse media onder de indruk van ‘de sensatie van het EK’

Vrijdag, 18 juni 2021 om 08:16 • Laatste update: 08:44

Nederland heeft zich na twee wedstrijden op het EK al als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales. Na een 3-2 overwinning op Oekraïne was Oranje donderdagavond met 2-0 te sterk voor Oostenrijk. De buitenlandse media zijn in hun oordeel positief over het team van bondscoach Frank de Boer, dat volgens L’Équipe ‘de sensatie van het EK’ in het team heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door porque)

Hebben zij een andere wedstrijd gezien? Ik vind het allemaal nog niet geweldig. Maar het toernooi begint pas echt na de groepsfase. Ben benieuwd hoe wij gaan presteren tegen betere landen.

18 juni 2021 om 08:53

Andere landen klagen minder. Je wint 2x en dat is een dikke prima.
Het WK van 2010 wel eens teruggekeken? Dat was ook gewoon een saai toernooi, maar je haalt wel de finale.

18 juni 2021 om 09:11

Tuurlijk winnen is belangrijk. Maar ik zelf hou ook van goed voetbal. Je wint nu van 2 lagere landen maar hoe moet dit tegen de top? Dit soort wedstrijden brengt geen vertrouwen mee, of vindt jij ons wel superieur?

18 juni 2021 om 09:20

Je hoeft niet superieur te zijn om te winnen.

18 juni 2021 om 09:28

Heb je Frankrijk - Duitsland gezien? Frankrijk zakte gewoon helemaal in en heeft 4 kansen gecreëerd waarvan er 1 fortuinlijk in ging en die hebben toch wel klasse spelers. Nederland speelde redelijk slim.
Ik als Ajacied hou natuurlijk van dominant aanvallend voetbal, maar ik wil ook winnen. Als we met saai voetbal ver komen vind ik dat prima.

18 juni 2021 om 09:32

MVB-PSV, dat zeg ik ook niet. Maar de media noemt ons superieur en dat vind ik onzin. Melvin, ja tuurlijk maar dat is typisch Frankrijk natuurlijk. Die spelen dan ook tegen Duitsland. Zij spelen dat bijna altijd maar ik vind dat niet genoeg. Daarnaast is Oostenrijk met alle respect minder. Tegen dit soort teams verwacht ik wel iets meer. Maar dat is mijn mening.

18 juni 2021 om 09:41

Die media noemt ons superieur aan Oostenrijk in het duel van gisteren en dat waren we ook. Niks weggegeven, zelfs 2 goals gemaakt, de nul gehouden. Soevereine overwinning van Nederland, geen seconde in de problemen geweest.

18 juni 2021 om 09:45

Ondanks het degelijke spel van toen - afbraakvoetbal soms - vond ik het spel toen wel wat soepeler allemaal, directer. Met De Roon, Weghorst en Dumfries heb je toch al een paar, zoals laatstgenoemde zelf zegt, harde voeten in je elftal die de kans op een vloeiende aanval toch wel verkleind (De Roon had tien keer balverlies in de eerste helft!). Natuurlijk staat het resultaat, maar de nuance die arsenal890 geeft met de opmerking dat dit de groepsfase is (met zeer zwakke tegenstanders) mag je ook best verwachten van buitenlandse media. Als ik hun analyse lees, vraag ik me hetzelfde af als arsenal890: 'hebben zij (of wij) een andere wedstrijd gezien? Ik kan me niet herinneren wanneer ik zo'n slaapverwekkende interland van Oranje heb gekeken namelijk.

18 juni 2021 om 09:58

waarom zouden deze wedstrijden geen vertrouwen opleveren? Als team denk ik dat het juist vertrouwen opbouwt. Ze weten dat het nog beter kan en moet, maar toch win je de wedstrijden al op werklust en strijd. als daar nog de juiste finesse bij komt als ze verder in het toernooi groeien, heb je mijn in ziens best een lekkere cocktail. één ding is wel duidelijk naar gisteren. Oranje is echt een team. 99 van de 100 spitsen was voor eigensucces gegaan. Oranje heeft 2 spitsen die echt in team belang spelen in het geval van Malen en Weghorst die niet voor jezelf gaan, maar eerst gezamelijk de zege veilig stellen. Laat aan mij zien dat ze echt voor elkaar willen vechten.

18 juni 2021 om 10:15

Letterlijk gezien was Nederland inderdaad superieur aan Oostenrijk, maar zo speelden ze absoluut niet. Nederland is tot welgeteld 3 schoten op doel gekomen, had minder balbezit, het passingspercentage lag niet ver uit elkaar, Oostenrijk had meer aanvallen en zo spreken er nog meer stats in het voordeel van Oostenrijk. Dat noem ik zelf niet bepaald superieur, maar goed. Meningen verschillen

18 juni 2021 om 10:17

Ik noem superieur toch wel meer zoals Italië heeft gespeeld de afgelopen wedstrijd maar goed. We gaven niks weg maar waren zelf ook niet bijster sterk. Maar dat is mijn mening. Ik krijg hier niet vertrouwen van om opeens te presteren tegen toplanden maar oké. Zoals roman al zegt, meningen verschillen.

18 juni 2021 om 10:23

In het buitenland vinden ze gewoon dat als jengeen kansen weggeeft en er zelf meerdere creeerd, dat je superieur bent. En dat was natuurlijk wel het geval. En dat is ook gewoon zo. Maar wij nederlamders wensen daar altikd zeer aanvallend pressing boetbal bij met 75% van de tijd op de helft van de tegenstander. Maar daar hebben wij geen soelers vior op het moment, sus moet het anders. Het enige team dat dat overigens zou kunnen dit toernioi is Frankrijk, maar die gaan het zeker niet doen.

18 juni 2021 om 10:27

@arsenal890 Nee weet ik maar het mooie is dat je niet superieur hoeft te zijn om te winnen maar als je wint ben je wel superieur

18 juni 2021 om 10:29

Waar kan ik die statistiek vinden dat de roon zoveel bal verlies heeft?

18 juni 2021 om 10:44

Ik denk dat je Ukraine een beetje onderschat. Ik verwacht dat Ukraine tweede eindigt in de poule, dat zou betekenen dat ze tegen Italië moeten in de volgende ronde. Ben benieuwd hoe "makkelijk" Italië het gaat krijgen. Wat gaan het zien.

18 juni 2021 om 11:14

@rubje: op apps als Sofascore kun je dat prima terugvinden. Weet niet of de 10 keer in 1e klopt (dan had je in de rust even moeten kijken) maar in de hele wedstrijd, 74 minuten dus in het geval van De Roon, is hij in ieder geval 13 keer belbezit verloren. Daar staat wel tegenover dat hij ook 10 keer balbezit terug won.

18 juni 2021 om 11:17

Ik weet ook wel dat je niet superieur hoeft te zijn om te winnen. Ik heb zelf daar een andere gedachte in maar dat verschilt per mening.

18 juni 2021 om 08:53

Ik denk dat ze dezelfde wedstrijd hebben gezien 😉Maar dit is misschien wel het verschil tussen NL en de rest van de wereld. Ben het met je eens dat het nog niet geweldig was, maar als je het zakelijk bekijkt dan is het gewoon een hele goede pot van Oranje. 2 goals, vrijwel niks weg gegeven en je grootste concurrent in de poule uitgeschakeld voor de eerste plek. Daar gaat het om in het moderne voetbal.

18 juni 2021 om 09:35

Klopt hoor, maar ik verwacht wel iets meer dan zakelijk tegen Oostenrijk. Maar goed, misschien teveel gevraagd. We gaan het zien.

18 juni 2021 om 08:57

Als je wint heb je vrienden….. Oostenrijk had zelfs meer geslaagde passes 377( 79%) om 438 (82%). We komen echt kwaliteit aan de bal tekort, De Jong en Blind leveren dat altijd. Maar vooral voorin is het veel te wisselvallig, door een gebrek aan kwaliteit en creativiteit.

18 juni 2021 om 09:06

En hoeveel van die passes waren naar voren? Ik vind dat geslaagde passes zo'n nutteloze statistiek zonder context.

18 juni 2021 om 09:16

Klopt inderdaad. Het is allemaal nog wisselvallig. Voorin staat het niet goed en verdedigend wel. Maar dat zijn niet de beste landen waar je tegen gespeeld hebt. Ik wil het straks wel zien tegen de absolute toplanden.

18 juni 2021 om 09:31

En hoeveel schoten op doel heeft Oostenrijk gehad? Een kopbal en? Het is verdedigend gewoon top. En we hebben er twee gescoord dan heb je maar wat minder passes who cares?

18 juni 2021 om 10:14

@baradona wel grappig, normaal krijgt De Boer altijd kritiek op zn saaie voetbal met tikje breed en tikje terug. Heel veel balbezit, maar niks creeëren?

Nu heeft Oostenrijk dus meer passes en meer geslaagde passes maar ze hebben niks gecreeerd en kansloos verloren, maar toch is het weer niet goed.

Ik ben t op zich met je eens dat Nederland nog niet goed genoeg speelt om meerdere toplanden uit te schakelen, maar goed, je zult toch eerst de poule door moeten komen en spelen tegen een topland is heel anders

18 juni 2021 om 08:58

Omdat je gewoon 2-0 wint van Oostenrijk, 3-2 van Oekraïne waar als je scherp was gebleven de hele pot je hier niet in de problemen was gekomen, dat je dan veerkracht toont en toch weer die 3-2 maakt is klasse. In het buitenland kijken ze niet na het niveau. Frankrijk was op het WK van 2018 echt belabberd net als Portugal op het EK van 2016. Uiteindelijk winnen ze het toernooi en niemand die er iets om geeft.

18 juni 2021 om 09:13

Niemand heeft er wat om terwijl de hele wereld commentaar levert op het spel van Frankrijk en Portugal. Maar goed, tuurlijk win je 2 wedstrijden maar dit moet je natuurlijk ook winnen. Ik vind het allemaal nog niet zo overtuigend.

18 juni 2021 om 09:21

Frankrijk was in 2018 niet belabberd. Het voetbal was niet leuk om naar te kijken maar het was wel van een hoogstaand niveau want geen tegenstander heeft het ze toen moeilijk kunnen maken. Frankrijk heeft geen aanvalsdrang en ze maken amper fouten dus dan is zo een wedstrijd al snel saai. Iedereen vond de wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne leuker dan een Frankrijk - Duitsland of Engeland Kroatië maar dat kwam omdat er veel meer fouten aan beide kanten gemaakt werden waardoor er meer wordt gescoord en het daardoor leuker is om te kijken. Was het niveau van Oranje echter hoger dan dat van Frankrijk of Duitsland? Imo niet

18 juni 2021 om 09:26

@japie_krekel 2-1 tegen Australië met een makkelijke strafschop, 0-0 tegen Denemarken, 1-0 tegen Peru in de poule. Daarna gingen ze iets beter spelen, maar ook tegen België waar ze 1-0 wonnen was het niet best. De finale daarentegen was goed en overtuigend maar ik weet nog goed dat wk een goed en een slecht schema had. Dus was de andere kant van het schema niet al te best toen. Dus zo denderend was het ook niet voor Frankrijk op het WK.

18 juni 2021 om 10:50

Het probleem is dat we maar één top aanvaller hebben en die speelt als een natte krant. Maar elke wedstrijd krijgen we genoeg kansen. Frankrijk had 1 schot op goal tegen Duitsland. 1!!!! En dan heb je aanvallers rondlopen zoals Benzema, Giroud en Griezmann. Dan kijk ik liever Oranje...

18 juni 2021 om 12:16

Frankrijk had tijdens dat WK ook werkelijk iedere scheidsrechterlijke beslissing mee. Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben, maar het was redelijk schandallig

18 juni 2021 om 10:09

We zijn altijd sceptisch. Kijk eens naar een Portugal. Spelen veelal nooit echt goed maar zijn wel regerend Europees kampioen. We zullen zien waar we staan straks met meer tegenstand

18 juni 2021 om 10:52

Het hoeft ook niet geweldig te zijn. Typisch Nederlands dit weer. Je haalt zonder problemen de achtste finales. Achterin niks weggegeven en genoeg kansen gecreëerd in beide wedstrijden. Voetballend kan het nog beter, maar dat is prima.
En hoezo ben je benieuwd hoe we presteren tegen betere landen? Je zegt het zelf al het zijn betere landen. Dus dat je daar eventueel van verliest zou geen schande zijn aangezien ze gewoon meer kwaliteit hebben. Op een goede dag kan NL van elke tegenstander winnen en met een beetje geluk kom je pas in de halve finale een “beter” land tegen.

18 juni 2021 om 10:59

Ik bedoel meer van dat ik ben benieuwd hoe we dan presteren. Ja het zijn betere landen maar hoe gaan wij tegenstand bieden? Dat is waar ik benieuwd naar ben. Het hoeft niet geweldig te zijn hoor maar ik geef alleen mijn mening. Ik hoop zelf op iets meer spektakel en goed voetbal. Daarom zeg ik ook zo, als je dit op de mat legt tegen Oostenrijk wat moet er dan straks van komen? Ik krijg niet veel vertrouwen voor de topwedstrijden. Maar ik blijf gewoon benieuwd en dat is wat ik aangeef.

Deze recensie van L'Equipe zal ook wel weer 10 mln bovenop zijn transferwaarde leggen. Lekker cashen voor PSV dit.

18 juni 2021 om 09:10

We hebben het over dat John de Jong, Dumfries moet verkopen. Overmars had er lachend 30 miljoen voor gekregen, de Jong kennende verkoopt hij Dumfries voor 15 miljoen. Is gewoon niet zo sterk in zijn vak als Overmars.

18 juni 2021 om 09:59

Heeft wel gewoon Lozano en Bergwijn voor goede prijzen verkocht. Dat John de Jong wat miskopen heeft gedaan klopt, maar dat betekent nog niet dat hij spelers niet goed kan verkopen. Overmars kon meeliften op de halve finale CL met Ajax waardoor zijn spelers in waarde flink zijn gestegen

18 juni 2021 om 10:28

Wat denk je hoe wij vanuit Heerenveen naar Dumfries kijken? Laat hem maar voor de hoofdprijs de deur uit gaan. Heerenveen pikt ook een graantje mee en kan de centen zeer goed gebruiken. Voor ons toch ook mooi dat Dumfries en de Roon basis spelen.

18 juni 2021 om 10:45

Misschien wil City hem wel ruilen tegen de Bruyne + 120 miljoen

Hopelijk blijft de groei doorzetten! Dan kunnen we nog wel eens verrassen dit EK.

Even over kyle Walker VS Dumfries. Denk niet dat Walker het beter had gedaan bij een dolend Psv. Ook Angelino en Max zakte vaak door de ondergrens wanneer we in een mindere fase terechtkwamen. Denk daarom dat Dumfries een club als Bayern, Dortmund of toch een Engelse topclub (ben van mening veranderd) toch wel aan zou kunnen.

18 juni 2021 om 08:56

Voetballend kan hij dat niet aan. Daar willen ze echt wel iemand die iets kan met een bal. Dumfries kan lopen en heeft een hele goede inzet. Iemand voorbij dribbelen zal hij echter niet doen en voorzetten op het hoofd schilderen van een spits al helemaal niet. Dit is echt een gevalletje Moussa Sissoko op het EK 2016. Lopen, lopen, lopen. Maar dat maakt je nog niet klaar voor de wereldtop.

18 juni 2021 om 09:00

Pavard is ook geen geweldenaar.

18 juni 2021 om 09:08

Het is ook niet voor niets dat Bayern een nieuwe rechtsback zoekt.

18 juni 2021 om 09:09

Maar die heeft wel een betere voorzet, passing en techniek. Verder vindt niemand hem blijkbaar ook goed genoeg, dus dat zegt ook iets dan.

18 juni 2021 om 09:10

Klopt helemaal wat je zegt over Sissoko. Die groeide ineens ook uit tot een revelatie, met een toptransfer naar Spurs als gevolg. Het enige wat hij toen deed was gewoon keihard met de bal naar voren rennen, en overeind blijven.

18 juni 2021 om 09:14

@Ajax/barca en het was nog indrukwekkend ook want hij had regelmatig rushes waar je van dacht “wauw wat een speler”. Maar zoals gezegd krijg ik ook echt zulke vibes bij Dumfries.

18 juni 2021 om 09:15

Net alsof Daniel Alves, Maicon of Cafu zo even een mannetje passeerde. Dumfries is er nog niet dat is zeker waar, maar om hem daarom af te schrijven vind ik onterecht. Denzel is iemand die je moet lanceren en ook daarmee kun je ver komen mits je de juiste keuze maakt qua club. En qua bedrag moeten we gewoon ongeveer 30 miljoen vragen, want die Golovin, een eendagsvlieg, betaalde Monaco ook zo even 30 miljoen voor.

18 juni 2021 om 09:23

Café is de beste rechtsback die ik ooit gezien heb. In 1 actie lobte hij een keer drie keer de bal over Simeone heen zonder dat die bal de grond raakte. Die man was fenomenaal aan de bal

18 juni 2021 om 09:25

Die heb ik dat toch wel zien doen ja. Daarnaast laat je wel even uit je betoog weg dat Dumfries niet kan voetballen (even gechargeerd uiteraard). En dat kost je de kop in de wereldtop.

18 juni 2021 om 10:10

Zit je nu al in het café Japie ? Mijn voorkeur gaat toch uit naar de Braziliaanse backjes Marcelo en Alves. Die waren zo verfijnd aan de bal en goed in de combinatie.

18 juni 2021 om 10:16

Marcelo en Roberto Carlos waren linksbacks. Dani Alves was geweldig maar Cafu was imo nog beter. Zeker technisch gezien. Had je die als rechtsbuiten opgesteld had hij elke verdediger alle hoeken van het veld laten zien

18 juni 2021 om 10:55

Ik denk inderdaad dat hij beter, of in Engeland bij Everton of bv. bij een Sevilla zou passen.

Vanuit daar weer een stap maken. Die rol als lopende speler heeft hij ook bij Oranje, zit echt in zijn kracht nu, lijkt mij toch een vrij vervelende spelers om tegen te spelen. Hij is sterk, snel en fel en blijft maar gaan.

18 juni 2021 om 09:18

Ik vind dat hij toch echt tekort komt voor die clubs. Hij heeft natuurlijk veel loopvermogen en veel drang naar voren maar je moet wel wat kunnen met een bal hè. Zoals Dumfries zelf al zegt heeft hij harde voeten. Hij kan beter naar een middenmoter en daar laten zien dat hij het niveau aankan.

18 juni 2021 om 10:15

@pieterpost maar volgens de psvers was Dumfries ook heel vaak heel matig dit jaar. T is niet dat hij psv heeft gedragen dit seizoen.

18 juni 2021 om 11:10

Dumfries moet 100% geven en dan kan hij echt van gigantische waarde zijn met zijn kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en inzet. Daarnaast is bij PSV voetballend er wel op vooruit gegaan, hij blijft vaker rustig wanneer hij zich in kleine ruimtes aan de lijn moet uitvoetballen. Ik vind dat gepraat over harde voeten dus erg overdreven. MAAR, als Dumfries niet 100% geeft en niet 100% geconcentreerd speelt.. dan is hij erg zwak, ook voor PSV. Ik vermoed dat hij misschien daarom juist een stap hoger moet maken zodat hij zichzelf naar een nog constanter niveau kan stuwen, dit EK is iig daarvoor al een proef om te zien hoeveel beter hij speelt dan gemiddeld genomen bij PSV afgelopen seizoen.

Haha Dumfries is zijn marktwaarde aardig aan het opschroeven. Hiet gaat 1 van de topclubs in Europa ontzettend intrappen ben ik bang, met alle respect. Zou leuk voor hem zijn om naar de absolute top te gaan maar hij moet beter naar middenmoot PL gaan of Wolfsburg oid. Overigens hoop ik voor John de Jong dat hij hier wel van gaat profiteren en we niet alsnog weer zo'n lullig bedragje van 15 miljoen krijgen. Hij is geen 25 waard maar als je niet richting dat bedrag kunt onderhandelen terwijl Dumfries nu zwáár het momentum heeft dan doe je je vak niet goed.

18 juni 2021 om 09:08

Tja wat is iemand waard. Als Traore voor 10 miljoen verkocht wordt is Dumfries 50 miljoen waard...
PSV koopt Bruma voor meer dan 10 miljoen in, nou dan is Dumfires misschien wel 200 miljoen waard haha.

Je moet een beetje geluk hebben met de trainer etc. maar als Dest kan spelen bij Barca kan Dumfries dat ook bij een Inter, Arsnel, Chelsea, Dortmund, Bayern etc,

18 juni 2021 om 09:56

Het probleem is een beetje dat Dest echt goed in balbezit is. Dumfries mist een beetje het voetballend vermogen, maar met zijn conditie, werklust en kracht maakt hij een hele hoop goed. En hij speelt nu in een opstelling met 5 verdedigers, bijna rechtshalf, maakt het toch allemaal een stukje makkelijker voor hem

Super goed dat we door źijn maar het spel was gisteren ook niet goed. Ik vrees als we in de achtste finale tegen Portugal, Duitsland of Frankrijk moeten dat we met dit spel eruit vliegen. Nederland speelt weliswaar net als in 2014 in een 532 systeem maar toen hadden we nog Robben , van Persie,Sneijder etc die het team op sleeptouw namen. En je had van Gaal

18 juni 2021 om 09:13

Met 433 zou je er waarschijnlijk nog harder afgaan tegen die teams. Onze selectie is gewoon vele malen minder dan die van hen. Dan moet je vooral tegenhouden (in 532) en een beetje geluk hebben (tijdens nations league onder koeman) en dan vergroot je de kansen nog enigszins.

18 juni 2021 om 11:38

Ik vond ons verdedigend anders ijzersterk. Voor het eerst in jaren zag ik een echte topverdediging. Die spitsen van de tegenstanders zullen niet uitkijken naar een potje tegen De Ligt en De Vrij, wat een beesten zijn dat. Moet je je voorstellen dat Van Dijk straks ook terug is, dan hebben we echt een onvoorstelbaar goede verdediging. En gisteren zag je dat al een beetje, de momenten dat Oostenrijk tot aanvallen kwam werden die aanvallen afgestopt door onze verdedigers. Jammer dat we niet als Ajax gedomineerd hebben, maar uiteindelijk hebben we gewoon zat kansen gecreeerd en niks weggegeven. Dan doe je het gewoon goed. Je had zo maar met 4-0 van het veld kunnen gaan hier als het vizier echt op scherp had gestaan. En ja, Oostenrijk is geen Frankrijk, maar op deze wijze afrekenen met een subtopper betekent dat wij toch meer dan een subtopper zijn.

En terecht, in het buitenland wordt Dumfries wel op waarde geschat. Bij VI krijgt hij een 6.5 als beoordeling, ondanks een goal en een penalty en verdedigend een zeer stabiele wedstrijd. Gewoon een grap.

18 juni 2021 om 09:17

De Ligt het hoogste cijfer,Wijnaldum 5.5. Zitten mensen met een bepaalde bril te beoordelen heb ik het idee.

18 juni 2021 om 10:39

Ik denk dat Sjaak Swart en Freek Jansen de punten hebben gegeven...

18 juni 2021 om 15:33

Denk het ook ja want die cijfers slaan absoluut nergens op.

Het is echt genieten momenteel om naar Denzel te kijken! Vond hem geen best seizoen hebben bij Psv, maar is op het EK helemaal opgeleefd. Een club als Everton zou perfect bij hem passen. Mocht hij het daar goed doen, kan hij weer een stap omhoog zetten.

Trekt Dumfries deze lijn door als 1 vd smaakmakers van dit toernooi kan maar zo een Spurs of BVB 25-30 miljoen bieden. De absolute top is te hoog gegrepen maar net daaronder...Hopelijk krijgt Malen iets meer tijd maandag en de rest van het toernooi. Kan die zn transferwaarde ook wat opwaarderen, wie weet richting 40 miljoen.

18 juni 2021 om 09:26

De Dortmund fans vinden hem geweldig. Die zag ik gisteren al op een forum praten dat ze Meunier maar al te graag inruilen voor Dumfries. In Nederland vinden we hem geen topper maar ik het buitenland zijn ze echt onder de indruk van Dumfries dit toernooi

18 juni 2021 om 10:52

Hoeveel echt goede rechtsbacks zijn er nou? De toplanden hebben Meunier, Di Lorenzo, Pavard, Semedo of Walker daar doet Dumfries niet perse veel voor onder.

Ik snap de Dumfries-hype totaal niet. Hij rent als een blinde kip naar voren, dat is zijn kwaliteit, verdedigend komt hij (zwaar) tekort en qua techniek hetzelfde. Af en toe wel een goede voorzet maar (normaliter) vaker niet dan wel. Wel een tomeloze inzet, daar zouden meer spelers een voorbeeld aan mogen nemen.
Desondanks blij dat hij deze wedstrijden op zijn top presteert voor Nederland

18 juni 2021 om 09:23

Hij was Alaba toch mooi ff te vlug af..

18 juni 2021 om 09:39

Precies wat ik ook al zeg, Het zit hem allemaal goed mee, want echte goede acties maakt hij niet. Gisteren heeft hij het geluk dat Alaba een domme fout maakt. En zijn laatste goal is vooral aan te rekenen op Malen, waarna hij hem nog bijna mist ! Ik was gisteren aan het kijken en wat me opviel was dat ze eigenlijk gewoon 4-3-3 aan het spelen waren. van Aanholt stond linksback, Blind, de Vrij en de Ligt daarnaast, waar de Vrij verder naar rechts stond uitgezakt. Dumfries stond als rechtsbuiten (continu voor het middenveld, en bij zijn goal stond hij zelfs voor Depay). Nou is daar niks mis mee, en het pakt allemaal lekker uit. Maar kun je dan niet beter op zijn plaats een iets creatievere speler neerzetten. Berghuis ofzo. Ik heb gisteren speciaal op Dumfries zijn positionering gelet. Maar hij was ook letterlijk op 2 keer na ( heb geteld) bij elke verdedigende actie te laat/niet in positie. Zo word de positie als Wingback wel makkelijk, je kan nooit iets fout doen.

18 juni 2021 om 10:39

Bij aanvallen stond Dumfries ver naar voren, maar hij was bij de aanvallen van oostenrijk ook veel achterin terug te vinden. Een berghuis heeft niet het loopvermogen om da hele kant te bestrijken.
Het hele idee met 532/352 is toch ook dat dan de rechter CV de rechtsback overneemt? Daartegen zag je nu dat de ligt de laatste man was ook de vrij een aantal goed naar voren opstoomde. Die positiewisselingen is ook het meest lastige te verdedigen door de tegenstander omdat je dan steeds op een andere plek op het veld een overtal situatie creeert.

18 juni 2021 om 10:49

Volgens mij is dit een creatieve invulling, een van de twee wingbacks mag/moet volle back naar voren, daarvoor hebben we die extra centrale verdediger. Juist dat ze er komen is veel gevaarlijker.

Berghuis opstellen zou ook maar uit noodzaak zijn, leuke speler maar komt echt tekort, dan hebben we meer aan een razende Dumfries, dat blijkt wel. Ik zou nog eerder Promes opstellen voor een meer creatieve variant, die is ook RB geweest bij Sevilla.

Pas als je naar 4-3-3 overschakelt zou ik Berghuis een keer opstellen, maar nogmaals, hij is niet een speler waar je het systeem voor aan moet passen.

18 juni 2021 om 10:46

Tja we hebben 5 absolute topspelers, dat aangevuld met specialisten en veel inzet zoals Dumfries en Weghorst kan gewoon een succesvolle combinatie zijn.

Denzel Dumfries: de stier van Oranje
Ik kan genieten van zijn inzet en kracht. Het is ook echt een beest. Ik weet even niet meer in welke wedstrijd het was afgelopen jaar, maar Dumfries viel in, ging mee naar voren en kegelde bij een corner twee man om. Wat een krachtpatser.

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen fan van Dumfries maar tot nu toe komt hij wel volledig tot zijn recht in dit systeem. Ben wel benieuwd wat er gebeurd als hij ook moet gaan verdedigen... Voor mij is overigens de sensatie toch echt Frenkie. Ook al wisten we al wat hij kon, het gaat zo makkelijk bij hem, het ziet er zo simpel uit, echt heerlijk om hem te zien dansen over het veld.

18 juni 2021 om 10:40

Dat heeft Frank de Boer goed gezien, onze rechtsback positie was een zwakte en is nu met Dumfries die raast over de rechterkant een wapen. Ik ben ervan overtuigd dat Daley Blind dat op links in een iets andere rol ook kan doen. Dan kun je Ake of Timber naast de Ligt en de Vrij zetten.

Stekelenburg
de Vrij
de Ligt
Ake
Dumfries
F. de Jong
Wijnaldum
Blind
Depay
Weghorst
Malen

De belangrijkste kwaliteit om ver te komen, is weten hoe je wedstrijden wint. Zelfs met een mindere ploeg kun je daarmee ver komen. Qua spel is het vergelijkbaar met 2010 en daar heeft Frank de Boer zijn cursus bondscoach genoten.

Kan ik ergens aandelen in Dumfries kopen? Gratis geld zo.

"maar de rechtsachter van PSV mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past" Hier moest ik toch wel even om lachen, geweldige teksten.

We hebben toch wel wapens hoor, buiten 5 exceptionele spelers (depay, Wijnaldum, Frenkie de Jong, de Ligt, de Vrij).

Dumfries die raast over rechts, De Roon als balafpakker, Blind aan de bal, Luuk de Jong in de lucht, Weghorst als strijder, Malen met snelheid, Dynamiek van Klaassen en nog een drie tal grote talenten zoals Gravenberch, Timber en Wijndal naast de erg ervaren en rustige Stekelenburg.

Valt mij altijd op wat voor obsessie onze Nederlandse media hebben omtrent wat buitenlandse media over ons te zeggen hebben. Altijd die compilaties op tv of artikelen zoals deze. In andere landen zie je dit niet echt. Dit is toch wel echt iets Nederlands. Nooit zulke compilaties gezien in Engels/amerikaans/russische/franse nieuws.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

7 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 30 2 6 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
Laatste voetbalnieuws

PSV zit in de maag met situatie rond Dumfries en plant gesprek in

PSV en Denzel Dumfries gaan vrijdag met elkaar om de tafel om de huidige situatie rond de vleugelverdediger te bespreken, zo meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag. De aanvoerder loert op een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren