Statistieken van Oranje-keepers tonen zeer opvallend beeld over Tim Krul

Donderdag, 3 juni 2021 om 20:14Thijs Verhaar • Laatste update: 20:24

Een flink aantal Oranje-internationals is zonder blessures zeker van een basisplaats op het naderende EK, maar er is ook een groep die zich tijdens de oefeninterlands in de kijker moet spelen bij bondscoach Frank de Boer. Voetbalzone zoomt de komende weken in op die laatste categorie. Ditmaal gaat de aandacht uit naar Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Marco Bizot, die door het gedwongen vertrek van Jasper Cillessen plots mogen hopen op een glansrol tijdens het EK.

Door Thijs Verhaar

Als man die het met podcasts, blogs en televisieoptredens zijn missie maakt om doelmannen meer onder de aandacht te brengen, kan analist en voormalig profkeeper Harm Zeinstra een flauwe glimlach niet onderdrukken. “Bij het Nederlands elftal gaat het dit jaar sowieso wel redelijk vaak over de keeper, maar nu helemaal natuurlijk.” De positie onder de lat is plots discussie nummer 1 in Nederland door het wegvallen van eerste keuze Jasper Cillessen, die door een coronabesmetting een groot gedeelte van de voorbereiding moet missen en daarom is geslachtofferd door bondscoach Frank de Boer. De keuzeheer gaf op de persconferentie aan geen enkel risico te willen nemen met niet volledig inzetbare spelers en heeft daarom besloten om het plekje van Cillessen alsnog aan de in de voorselectie afgevallen Marco Bizot te geven.

Het artikel gaat verder onder de video
'Ik betaalde een maandsalaris om maar op tijd te zijn voor die wedstrijd'
Meer videos

De keuze om de eerste keeper zo snel op te offeren leidt echter tot onbegrip bij critici. Voor dit EK is immers een regel toegevoegd dat serieus geblesseerde of zieke spelers voor de eerste wedstrijd vervangen mogen worden en keepers zelfs gedurende het hele toernooi, zelfs wanneer er nog andere sluitposten beschikbaar zijn. De UEFA wil de druk op de spelers en bondscoaches daarmee verlichten na een ‘belastend en door COVID-19 aangetast seizoen’. Het woordje ‘serieus’ geblesseerd of ziek zorgt enigszins voor een grijs gebied, maar een coronabesmetting lijkt in alle gevallen een valide reden om tijdens het toernooi nog te mogen wisselen. “Daarom is die hele regel bedacht”, meent ook Zeinstra.

Frank de Boer over Cillessen: 'Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. (...) We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid, hoe naar ik het ook voor Jasper vind.'

Hij begrijpt daarom niet goed dat De Boer nu al heeft besloten om Cillessen uit de selectie te halen, al bestaat er - omdat dit nipt voor de deadline is gedaan - nog wel een kans dat Cillessen - mits negatief getest - weer opgeroepen kan worden als een andere doelman geblesseerd of ziek raakt. Die kans is echter te verwaarlozen, weet ook De Boer. Hij gaf dan ook aan het 'ongelooflijk zuur' te vinden. De bondscoach wil echter alleen keepers die de volledige voorbereiding mee kunnen doen. Ergens snapt Zeinstra die uitleg wel, maar tegelijkertijd is hij van mening dat iemand met de ervaring van Cillessen het niet per se nodig heeft. “Hij kent de jongens al door en door. En als er tactische veranderingen doorgevoerd moeten worden, zijn er ook genoeg manieren om dat met hem te bespreken. Je had hem dus sowieso mee kunnen nemen”, aldus Zeinstra. “Met twee ervaren doelmannen achter de hand, had je de keuze absoluut uit kunnen stellen.”

In zijn optiek was het prima geweest om met Krul of Stekelenburg als eerste doelman te beginnen en dan aan te kijken of Cillessen die plek gaandeweg over kon nemen of zich ‘als op en top professional’ moest schikken in een reserverol als de eerste keuze zich goed staande hield. De kwestie voorbereiding missen pareert de analist met een voorbeeld uit 2010. “Toen was Arjen Robben bij de start van het WK ook niet fit, maar met een aangepast traject werd hij gedurende het toernooi wel klaargestoomd en zie waar ons dat gebracht heeft. Hij maakte ons bijna wereldkampioen.” Niet dat Zeinstra Cillessen nu dezelfde status wil toedichten als Robben, maar het is wel de eerste doelman van de laatste jaren, redeneert hij. “Ik snap dat hij ter discussie stond toen hij niet speelde bij Valencia, maar de laatste weken was hij uitstekend in vorm bij zijn club. Hij liet echt mooie dingen zien en ik had goede hoop dat hij dat mee kon nemen naar Oranje, maar het is niet anders. Heel jammer voor hem en voor ons. Ik vind zijn absentie een aderlating.”

De statistieken van Opta zijn gebaseerd op alle officiële wedstrijden met hun clubs in seizoen 2020/21.

Nu gaat het echter tussen Krul, Stekelenburg en Bizot, waarbij de eerste twee uit mogen vechten wie eerste doelman wordt. Krul speelde tegen Schotland (2-2) en kreeg van Voetbalzone een 5,5 voor zijn optreden. Stekelenburg mag zondag aantreden tegen Georgië. Krul promoveerde met Norwich City naar de Premier League en Stekelenburg verving André Onana op zeer degelijke wijze bij Ajax. De routinier van de Amsterdammers kwam uiteindelijk tot 21 optredens dit seizoen, waar Krul er 36 onder de lat stond bij de kampioen uit de Championship. Krul kan een reddingspercentage van 80 procent overleggen, terwijl Stekelenburg ietsje lager eindigt met 76 procent. Wel moet worden opgemerkt dat Krul ook veel meer schoten tegen kreeg om zich bij te kunnen onderscheiden, terwijl het voor een keeper die minder te doen heeft vaak lastiger is om scherp te blijven. “Stekelenburg stond echter zijn mannetje”, concludeert data-specialist Hidde Spaan van Opta.

Stekelenburg en Krul hebben ook allebei aangetoond een penalty te kunnen stoppen (33% succes om 40%). Het grootste verschil tussen de twee zit hem echter in het verijdelen van grote kansen. Als je redelijkerwijs mag verwachten dat een kans van de tegenpartij een doelpunt oplevert, wordt dit bij Opta aangemerkt als een ‘expected goal’. Volgens de statistieken mocht Krul bij Norwich City 32,9 tegengoals verwachten, maar het werden er slechts 23 (-9,9). Stekelenburg moest 12 keer vissen, waar de statistieken rekenden op 14,4 tegengoals (-2,4). Spaan benadrukt echter wel dat de cijfers van Krul bij het Nederlands elftal hierbij buiten beschouwing zijn gelaten en die tonen een heel ander beeld aan bondscoach Frank de Boer. “Opvallend genoeg had hij voor het duel tegen Schotland in zijn eerste zes wedstrijden onder Frank de Boer bij Oranje een reddingspercentage van slechts 42 procent. Hij moest zodoende zeven tegentreffers incasseren, met 6,0 expected goals tegen.”

Derde keeper Bizot blijft op de meeste vlakken ver achter bij zijn concurrenten. Hij speelde weliswaar meer wedstrijden bij AZ, maar kreeg verhoudingsgewijs ook veel meer tegengoals, had een lager reddingspercentage, stopte geen enkele penalty en wist het aantal expected tegengoals nauwelijks omlaag te brengen (-0,9). Dat heeft volgens Spaan vooral te maken met zijn optredens in de Eredivisie, want in de Europa League hield hij zijn ploeg juist geregeld in de race met een reddingspercentage van 78% en slechts 5 tegengoals (met 8,6 expected). Analist Zeinstra beaamt dat Bizot over het hele seizoen genomen minder goed was dan in de jaargang ervoor, maar noemt het toch een ‘volkomen logische keuze’ om de sluitpost van AZ te kiezen als vervanger van Cillessen. “Hij zit altijd bij de voorselectie en is daarom bekend met Oranje. Dan zou het heel raar zijn geweest als je ineens vlak voor de start met een heel andere naam op de proppen was gekomen.”

KNVB maakt rugnummers bekend: Stekelenburg krijgt nummer één

Op woensdagochtend 2 juni werd bekend dat Stekelenburg nummer 1 krijgt, terwijl Krul het moet doen met nummer 13 en Bizot met 23.Lees artikel

Op de vraag of hij Krul of Stekelenburg onder de lat plaats zou laten nemen, geeft hij aan dat hij verder wil kijken dan alleen de statistieken. Hij zou zijn keuze af laten hangen van het spelsysteem. “Ik begrijp dat het waarschijnlijk 5-3-2 gaat worden en dan kan het zijn dat het aspect meevoetballen minder belangrijk wordt. Dan heb je een extra centrale verdediger voor je die de druk weg kan nemen en kan helpen met de opbouw”, legt hij uit. Zeinstra is van mening dat Stekelenburg zichzelf ‘veel beter’ redt in het positiespel, terwijl Krul in zijn optiek weer wat sterker is in één-tegen-één-situaties en zichzelf de betere lijnkeeper mag noemen. “Als het meevoetballen door de tactiek minder van belang is, kun je er dus voor kiezen om hem het vertrouwen te geven. Anders zou ik voor Stekelenburg gaan. Hij heeft natuurlijk ook de meeste ervaring van de twee en is gewoon heel betrouwbaar.”

Hij noemt alle drie de doelmannen ‘spelers waar je prima mee op het EK kunt aankomen’, maar geeft tegelijkertijd aan dat Nederland het met het keepersgilde af moet leggen tegen heel veel andere landen. “We hebben op dit moment niemand onder de lat bij de echte topclubs, waar Duitsland de afwezigheid van Marc-André Ter Stegen bijvoorbeeld moeiteloos op kan vangen met Manuel Neuer, Bernd Leno en Kevin Trapp. Bij Spanje wordt iemand als Kepa niet nodig geacht en ook David De Gea is niet eens zeker van een basisplaats.” Dat is natuurlijk deels verklaarbaar omdat beide nationale elftallen kunnen putten uit een veel grotere bevolking, maar ook Zwitserland met haar inwonertal van net 8,5 miljoen heeft de zaken op doel prima op orde, aldus Zeinstra. “Zij hebben alleen al drie keepers bij Borussia Dortmund lopen (Roman Bürki, Marwin Hitz en de nieuw aangetrokken Gregor Kobel, red.), maar die zitten allemaal niet eens bij de EK-selectie.”

Zij leggen het af tegen Yann Sommer, Jonas Omlin en PSV-huurling Yvon Mvogo. “Hun eerste keuze Sommer heeft echt een heel mooie stijl”, looft Zeinstra, die vooral veel verwacht van het Duitse keepersgilde en ook uitkijkt naar de verrichtingen van de Spaanse sluitpost Unai Simón, al wordt inmiddels in de Engelse en Spaanse pers gespeculeerd dat bondscoach Luis Enrique zint op een verrassingsmove met de voor het eerst opgeroepen Robert Sanchez van Brighton. “Dat is ook het mooie van een EK. Er staan altijd weer nieuwe spelers op en ik weet zeker dat er ook weer nieuwe doelmannen zijn die de spotlights gaan pakken”, verzekert Zeinstra. “Zo zal zich in de toekomst ook weer nieuw Nederlands talent aandienen, maar voorlopig moeten we het doen met ervaren dertigplussers. Gelukkig kan je daar ook heel ver mee komen."

Aflevering 1: ‘Veltman is een goede kandidaat om beste aankoop van het jaar te worden’
Aflevering 2: ‘Als Bakker dat aan zijn spel weet toe te voegen, kan hij echt heel ver komen’
Aflevering 3: ‘Als je Klaassen en Gravenberch door elkaar doet, kom je bij Schouten uit'
Aflevering 4: Waarom ‘leeuw’ met nul goals en nul assists tóch de beste optie voor Oranje is
Aflevering 5: ‘Gezien zijn seizoen verdient Vilhena het niet om met Oranje naar het EK te gaan’
Aflevering 6: St. Juste biedt De Boer extra wapen: ‘Daarmee troeft hij zelfs Haaland af’
Aflevering 7: Gakpo en Timber kunnen historie schrijven: ‘Dat is al veertig jaar niet gebeurd’

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Wie wordt volgens jou de eerste doelman van Oranje tijdens dit EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door gertajax)

‘Voor dit EK is immers een regel toegevoegd dat serieus geblesseerde of zieke spelers voor de eerste wedstrijd vervangen mogen worden en keepers zelfs gedurende het hele toernooi, zelfs wanneer er nog andere sluitposten beschikbaar zijn.’ Blijft doormiddel van deze regel wel een aparte keuze. Ook als duidelijk wordt dat Cillessen helemaal geen klachten heeft.

2 juni 2021 om 13:41

Wat verwachten we van De Boer. Heeft zeker de regels van het vorige EK erop nageslagen. Verkeerde document. Zal dit wel weer niet geweten hebben.

2 juni 2021 om 14:08

@ diegopeladona Frank de Boer over Cillessen: 'laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. (...) We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid, hoe naar ik het ook voor Jasper vind.' Dit geeft al aan zoals je het verwoord dat hij de regels niet eens kent. Hij had hem gewoon mee kunnen nemen en was er dan daar iets aan de hand had hij alsnog Bijlow of Bizot kunnen oproepen maar helaas de Boer is niet slim zoals al gebleken in al zijn voorgaande gesprekken waar tal van fouten door hem werden gemaakt. Niet alleen is het aan hem te wijten maar ook aan de Knvb die hem heeft aangesteld. Hij mankeert niets en is goed op dreef en laat de beste keeper op een na thuis. Kunnen we niet zeggen van de knoop doorhakken en de |boer per direct naar huis sturen aangezien die in de ar is door de regels niet te kennen.

2 juni 2021 om 14:15

Klopt, niet de eerste keer dat de Boer en zijn staf amateuristisch bezig zijn. Ben benieuwd of het op het EK beter gaat. Cillessen meenemen had makkelijk gekund en was een logische keuze geweest.

2 juni 2021 om 14:39

@FvDdb en arsenal890 Persoonlijk denk ik niet dat hij niet slim is, hij is gewoon niet goed voorbereid. Ik denk oprecht dat het mogelijk is, dat hij niet op de hoogte was van die regel. Hoeveel zulke blunders kun je maken. Maar de lobby voor Frank om bondscoach te worden is zo sterk. Ik begrijp er echt geen snars van. Persoonlijk heb ik een zwak voor Steek, maar het gaat hier niet om voorkeuren, maar om redenatie en goed geinformeerd zijn. Ik zou echt willen weten of hij dit wist..

2 juni 2021 om 17:21

ik vind dat jullie de moeilijkheidsgraad van een papiertje lezen zwaar onderschatten. zo makkelijk is dat helemaal niet

2 juni 2021 om 18:04

Wow, de ene keer lees je dat we in Nederland te snel oordelen en de andere keer gaan we los bij elke scheet. Zou het zo kunnen zijn dat ze alle scenario's hebben doorgenomen en dat de bond aangeeft dat Corona geen valide reden zou kunnen zijn? Zou het kunnen zijn dat Frank, die verantwoordelijk is, meer waarde hecht aan een fitte speler die ook de voorbereidingen mee heeft gemaakt tov toch maar meenemen?

Mooi dat er veel op Frank is aan te merken maar zonder enige extra info en te vergeten dat wij hier met een supporter bril op kijken en Frank als coach/manager. En dat met 2 ervaren keepers in je gezelschap. Of Cillessen ineens van extreem hoog niveau dat je dit risico neemt? Want van de meeste hier die reageren was Cillessen een aardige keeper en niet meer dan dat. Dus waarom al deze commotie?

2 juni 2021 om 18:08

Laten we het positief bekijken, als we ver komen lopen we met z'n allen de polonaise. En als we er meteen uitvliegen lopen we ook de polonaise omdat de boer dan waarschijnlijk wel z'n biezen moet pakken. Dus op zich zal dit EK voor veel criticasters win win zijn.

2 juni 2021 om 19:56

Thamiko, in dat geval kunnen we wel stoppen met VZ. Want waarom geven wij onze mening als we toch niet alle details weten? Wij vormen onze mening op basis van wat we weten. Als wij het verkeerd hebben en er een andere informatie vrijkomt geven we onze fouten toe en gaan we verder. Cillessen is inderdaad geen wereldtop keeper, maar wel veruit onze beste vind ik. Waarom zal je je beste keeper niet meenemen? Omdat die ''zogenaamd'' niet fit is? De informatie zegt namelijk dat hij helemaal geen klachten heeft en dus na 5 dagen zijn voorbereiding kan vervolgen. Zou de ligt, de vrij, frenkie of depay ook niet meegenomen worden als zij corona hadden? Welk risico neem je dan? Helemaal geen 1. Als cillissen echt ziek blijkt te zijn en niet fit kun je altijd nog een andere keeper oproepen. Dus nogmaals mijn vraag welk risico?

2 juni 2021 om 14:05

Juist die regel zorgt ervoor dat het een goede keuze is. Door hem nu te vervangen mag hij nog terugkomen. Als vanaf vandaag Cillessen was vervangen mocht hij niet meer terugkeren. Leuk geprobeerd maar jammer man.

2 juni 2021 om 14:13

Waar heb jij het nou over dan? Hij had Cillessen gewoon mee kunnen nemen. Hij heeft geen klachten en is de kans aanwezig dat hij na 5 dagen quarantaine weer negatief is. Als dat niet zo was had je hem altijd nog kunnen vervangen?

2 juni 2021 om 22:58

Je hebt helemaal gelijk. Ten minste, de woorden 'is de kans aanwezig' klopt, de rest niet. Wat als hij dan toch weer positief test? Dan moet je last minute keuzes gaan maken en kan hij niet meer later terugkeren als je dat zou willen. Nu kan je hem op elk moment terug laten keren in je selectie.

Denk dat de rust die Stekelenburg uitstraalt ook effect kan hebben op de ploeg. Krul is nooit de zekere keeper geweest en heeft vaak in het verleden rare momenten meegemaakt. Want als verdediger is het altijd fijn dat je weet dat een bal terugspelen op je keeper altijd kan.

Krul heeft hoge pieken en diepe dalen, op een EK zou ik voor een constante factor gaan.

2 juni 2021 om 12:58

Ik denk dat jongens als de ligt en de vrij nu niet echt nerveus worden van Krul achter hen. Maar het is natuurlijk weer begonnen. Het is moeilijk Stekelenburg op fysieke prestaties en niveau boven Krul te plaatsen dus mensen gaan argumenten aanhalen die niet echt te meten zijn en daarom eigenlijk niet feitelijk onderbouwd kunnen worden.

2 juni 2021 om 13:02

Dat valt te verwachten op Voetbalzone. Het Ajax-gehalte is hier relatief hoog en genoeg mensen overschatten spelers van 'hun' club. Uitstraling is niet meetbaar en Krul heeft inmiddels ook wel een bepaald imago, helemaal na de strafschoppenreeks tegen Costa Rica. Het argument dat Krul in het verleden vaak rare momenten meemaakt zie ik ook niet echt als logisch. Krul speelde tenminste in al die jaren, terwijl Stekelenburg zijn carriere heeft vergooid en het grote gros op de bank heeft gezeten bij Roma, Fulham en Everton.

2 juni 2021 om 13:08

Er zijn genoeg Ajacieden die kunnen relativeren hoor Op basis van het afgelopen seizoen lijkt me dat Krul gaat keepen. Is ook gewoon een degelijke keeper. Wel vond ik hem in de laatste interland erg slordig en onrustig. Maar dat kan ook door de spanning zijn gekomen, je kan een sporter nooit afrekenen op 1 wedstrijd. Denk dat het gezien niveau niet heel erg verschilt.

2 juni 2021 om 13:11

Zeker waar 4ever4ajax. Het is ook niet mijn intentie om iedereen over een kam te scheren.

2 juni 2021 om 13:57

Ik heb niets met Ajax (altans ik vind het een mooie club en juich voor ze in in europa, maar zou dat doen voor alle nederlandse clubs), maar zou alsnog het liefst Stekelenburg zien. Alles draait toch om vorm, en de vorige wedstrijd heeft Krul meerdere blunders gemaakt, terwijl Stekelenburg een half seizoen gewoon een zekerheidje is. Daarnaast denk ik dat spelers die rust achterin echt wel fijn vinden, ook spelers als De Ligt en De Vrij, en Krul oogt alles behalve rustig.

2 juni 2021 om 14:01

@arsenallz: I know, was ook geen aanval op jou hoor. Is mij echt om het even wie van deze 2 gaat keepen, alhoewel ik het Krul gezien afgelopen seizoen meer gun. Stekelenburg heeft gewoon niet veel gekeept (wel prima in mijn ogen).

2 juni 2021 om 14:05

Lierse, bij keepers vind ik statistieken toch wat minder zeggen dan bij spelers. Je weet nooit de kwaliteit van de schoten omdat dit heel erg ligt aan de manier van spelen van een elftal. Speelt een team zeer behoudend, dan zal de keeper ongetwijfeld heel veel afstandsschoten op zich af krijgen met een lage kans van slagen. Als we alleen naar statistieken zouden kijken zouden we Nick Marsman ook op moeten roepen, die heeft na Onana en Stekelenburg het hoogste reddingspercentage van alle eredivisie keepers.

2 juni 2021 om 14:40

Daar ben in het zeker mee eens. Maar statistieken zeggen meestal wel iets. Xg houdt bijvoorbeeld wel rekening met hoe groot de kans op een goal is, dat is er namelijk het hele ding van.

2 juni 2021 om 17:14

Krul en Stekelenburg ontlopen elkaar ook echt niet zoveel hoor. In 2014 deden we ineens alsof Krul de superman van het keepers gilde was, maar in die 7 jaar daarna heeft hij nooit een onomstreden plek kunnen afdwingen bij welke bondscoach dan ook. Ik als Ajacied had het prima gevonden als Stekelenburg niet eens geselecteerd was geweest, daar zijn in principe genoeg argumenten voor aan te dragen, maar die zijn er ook voor zijn selectie en zelfs voor speeltijd. Dat er zoveel discussie is, dat geeft wel aan dat er niet heel veel verschil in niveau is. Ik vind het wel echt van trieste proporties worden, de hoeveelheid mensen die alle meningen op vz weg zetten als: zie je wel daar heb je ze weer, de Ajacieden. Er zijn genoeg Ajacieden die heel positief over Malacia zijn bijvoorbeeld en die Bakker (ex-Ajax) ridiculiseren, maar als je als Ajacied op een debatable topic voor een Ajacied kiest, terwijl een Feyenoorder net zo graag liever een eigen speler omhoog praat idem PSVers, dan wordt je daar als Ajacied hier gelijk op aangesproken. En dan zielig doen dat het gehalte Ajacieden zo hoog is en het zo lastig vertoeven is, nou wees niet bang hoor als Ajacied heb je hier net zo snel te maken met mensen die je aanspreken op basis van hun persoonlijke aversie.

2 juni 2021 om 13:00

Ik vind 'rust uitstralen' altijd wel een erg subjectief en moeilijk meetbaar begrip. Het is volgens mij niet zo dat de Cv's met Krul op goal blind tegen elkaar aanrennen oid. Zeker Cv's van het kaliber de Vrij en de Ligt niet.

2 juni 2021 om 13:03

De Ligt is inmiddels Szceszny gewend, wat ook alles behalve een 'rustige' keeper is. Bovendien is het bij Ajax ook veel makkelijker om rust uit te stralen omdat je 50% van de wedstrijd eigenlijk op de grond kan zitten niksen.

2 juni 2021 om 14:17

Rust uitstralen vooral voetballend, als ze ziet hoeveel aanvallen teams tegen krijgen door een niet voetballende/panikerende goalie. Zie bijvoorbeeld Ajax-Real madrid waar Courtois letterlijk elke bal inleverde waardoor Ajax druk kon houden. En zie een Onana die er voort zorgt dat je overal bijna onderuit voetbalt. Scheelt echt 5/6 goals minimaal in een seizoen. Nederland kan dit extra beetje overwicht echt wel gebruiken met stekelenburg gezien we niet de beste aanvallers hebben en dus meer kansen nodig hebben. Zeker gezien Nederland altijd de voetballende oplossing verwacht. Als je nou echt een duidelijk betere ballentegenhouder hebt snap ik dat je daarvoor gaat maar nu is het echt om het even.

2 juni 2021 om 15:20

Goed punt Rayvg. Je geeft zelf ook al aan dat Stekelenburg voetballend ook niet super veel toevoegt (i..t.t. Onana). Ik zou daarom ook het aantal wedstrijden mee laten wegen en daardoor kiezen voor Krul. Bovendien gaat Nederland nooit zo dominant spelen als Ajax doet. Ik verwacht dat Stekelenburg meer dan 2 reddingen per wedstrijd zou moeten maken.

2 juni 2021 om 13:00

Het is maar net in hoeverre Stekelenburg een constante factor is? Volgens mij is hij na 2010 alles behalve een constante factor geweest? Zijn laatste interland liet die een houdbare bal van Pogba door zijn handen glippen, tegen PSV een terugspeelbal die die over de achterlijn laat gaan, een vrije trap waarbij die opeens niet meer kon duiken, en Heerenveen thuis een hoge bal waar die meer had kunnen doen. Overigens zeg ik niet dat Krul beter is hoor, maar Stekelenburg een constante factor noemen?

3 juni 2021 om 11:10

Heb je het artikel ook gelezen? Krul stijgt er gewoon bovenuit. Alleen al het feit dat Krul 10 expected goals heeft kunnen voorkomen. Terwijl Bizot en Stekelenburg dit vrij laag hebben. Expected goals zijn de ballen waar het om draait als keeper zijnde. Stekelenburg wordt amper op de proef gesteld bij Ajax.

3 juni 2021 om 15:19

Als je een extra man wilt hebben, dan heb je een voetballende keeper nodig en krul kan dit absoluut niet. Maar ook echt niet. Stekelenburg 100% zeker eerste keeper als je het mij vraagt.

3 juni 2021 om 17:44

Als jij denkt dat dit oranje voetballend moet gaan spelen, heb je ons selectie nog niet goed bekeken met alle respect

Die statistieken staan natuurlijk harstikke leuk voor een keeper die bij een ploeg speelt die te goed is voor de championship. Dan valt het allemaal wel weer mee

2 juni 2021 om 12:58

Als Norwich te goed zou zijn voor de Championship zouden ze toch niet zoveel schoten tegen krijgen en een dusdanig hoog expected goals tegen hebben?

2 juni 2021 om 13:14

Hij krijgt inderdaad veel doelpogingen tegen, maar dan moet je ook kijken naar van wie die doelpogingen komen. Veel van die spelers zouden nog niet eens mogen dromen van spelen in de nationale ploeg. Als Stekelenburg zo veel doelpogingen tegen gehad had van dat niveau, waren zijn statistieken waarschijnlijk ook een stuk beter.

2 juni 2021 om 13:22

En de tegenstanders uit de Eredivisie wel wil je zeggen? De meeste spelers in de Championship zijn beter dan Eredivisiespelers op wat lager niveau. Of tellen schoten van Michael de Leeuw extra mee? Wie jou hiervoor een duimpje omhoog heeft gegeven

2 juni 2021 om 14:27

Norwich te goed voor de championship noemen, als je dat typt denk je dan niet bij jezelf, maar wacht is even wat is Ajax dan voor clubs als VVV. De ondergrens van de championship ligt veel hoger dan in de Eredivisie. Krul was overigens ook speler van het jaar voor Norwich in de Premier League en ik denk niet dat hij dit was geworden omdat hij de jaarlijkse bingo aan het eind van het jaar had gewonnen of wel?

2 juni 2021 om 12:59

Expected goals zijn expected goals. Als je het hebt over de statistiek 'schoten op goal tegen' dan heb je gelijk. Voor Expected goals geldt dat niet. Bovendien geldt jouw argument dan natuurlijk net zo goed voor Stekelenburg bij Ajax......

2 juni 2021 om 12:59

Ajax is inderdaad echt het kneusje van de eredivisie...

2 juni 2021 om 13:11

@Seppie1998 - En Ajax is natuurlijk ook te goed voor de Eredivisie. Dan vallen de statistieken van Stekelenburg allemaal wel weer mee.

2 juni 2021 om 13:48

Het maakt heel erg veel uit of een keeper continu onder druk staat, met de verdediging dicht voor zich, of een keeper die sporadisch gefocust moet zijn. Dat vereist een andere concentratie. Krul heeft zich vooral bewezen als keeper die veel moet tegenhouden, continu onder druk. Voetballend is hij verder echt een drama en als die bij een voetballende ploeg speelt heeft die iig in Nederland niet een al te goede indruk gemaakt. Maar ik ben bevooroordeeld. Ik vind Stekelenburg een geweldige keeper. Ik vind hem rust uitstralen, uitstraling hebben, hij is extreem goed 1op1, en maakt zelden een blunder, of vergrijpt zich zelden. Nog altijd denk ik dat hij met minder blessures aan het begin van zijn carriere misschien tot een vd beste keepers ter wereld zou zijn uitgegroeid. Verder is hij ook goed aan de bal en net als Krul met penals. Maar nogmaals, ik ben mij ervan bewust dat ik een zwak heb voor Maarten. Altijd al gehad. Ik zou hem ook opstellen als Cilessen fit zou zijn en zou meegaan. Maar ik vind hem echt heel goed.

2 juni 2021 om 17:27

ik heb liever een keeper die totaal niet kan meevoetballen. dan krijgen we niet elke keer meer van die passjes terug naar de keeper waar ik altijd moe van wordt. die bal moet vooruit

3 juni 2021 om 15:23

Als een keeper niet kan meevoetballen, dan krijg je lange halen van een keeper en daardoor direct balverlies.

4 juni 2021 om 10:16

@Musi Exact. Je komt dan niet onder de druk vandaan. Paar seconde later is de bal weer in je strafschopgebied.

2 juni 2021 om 14:00

Aan de andere kant heeft Stekelenburg heel weinig te doen gehad bij Ajax. Bizot maar opstellen dan?

90 procent van de voorstanders van Krul zijn anti Ajax en hebben geen minuut van norwich gezien... Met al het respect voor Krul, maar die is mislukt bij Ajax en az. Keept nu op nog steeds een ontzettend goed niveau en doet het daar erg goed, maar dat kan je toch niet vergelijken met wat Stekelenburg sinds februari aan het doen is o.a. In de Europa league en in wedstrijden tegen az psv en Feyenoord. Voor mij is de keuze zodoende simpel. Ik betwijfel zelfs of Krul beter is dan bijlow. Alleen moet die jongen eerst een poosje fit zijn.

2 juni 2021 om 13:02

Stekelenburg is mislukt bij Roma, Monaco, Fulham, Southampton..... haha. De Championship is een hoger niveau dan de Eredivisie dus om dat af te doen als 'leuk niveau' is vrij neerbuigend natuurlijk. En wat Stekelenburg dan precies aan het doen is... men doet opeens alsof de nieuwe Neuer is opgestaan bij Ajax. Kom op.

2 juni 2021 om 13:07

En jij kijkt wekelijks norwich zeker? De championship is geen hoger niveau, je kan t niet vergelijken. Lange ballen hoop rennen en vliegen. 2 centrale verdedigers die in de eredivisie t bij iedere club moeilijk zouden hebben etc. Het is gewoon anders... maar feit is dat wanneer het om keepen gaat en bal uit het doel gehouden moet worden. Stekelenburg was tegen Lille en psv vooral fantastisch. Ajax verliest 1 wedstrijd en toen stond scherpen op het hok.

2 juni 2021 om 13:09

Kijk jij elke week Norwich?

2 juni 2021 om 13:10

Sorry ik kijk/keek inderdaad bijna wekelijks Championship. Geen 6 wedstrijden per weekend maar probeer er altijd 1 of 2 mee te pakken 😂 Is wel degelijk een hoger niveau dan de Eredivisie. Dat kick and rush imago is echt een beetje ouderwets hoor. Het is niet zo dat er overal vloeiend gevoetbald wordt maar kwalitatief is het echt 4 klasses hoger dan de gemiddelde eredivisie wedstrijd.

2 juni 2021 om 13:24

En hoezo zit danjuma er niet bij dan en gakpo/malen wel als dat niveau zoveel hoger is?

2 juni 2021 om 13:29

Uit dat antwoord kunnen we dus concluderen dat je zelf niet naar de championship kijkt wat je eerdere kritiek dus ook gewoon hypocriet maakt. En het antwoord daarop is best eenvoudig. Bij de huidige bondscoach heb je als je in een topcompetitie of de eredivisie speelt altijd een voordeel op spelers die dat niet doen.

2 juni 2021 om 13:30

Ho ho, nu draai je het om. Jij stelde dat Krul zijn prestaties minder bijzonder waren omdat het geen hoog niveau was. Dat weersprak ik. Ik stelde nergens dat alle spelers die in de championship goed presteren per definitie goede spelers voor Oranje zijn. Buiten dat heb je gelijk dat Danjuma er wel degelijk bij had kunnen zitten.

2 juni 2021 om 13:51

Ik denk dat het bij Stekelenburg niet een mislukking is geweest qua kwaliteit, maar meer qua persoonlijkheid. Ik denk dat hij gewoon niet zo gedijt in een andere - niet vertrouwde omgeving. Heeft minder dat knokken en profileren in zich. En je ziet dat die zich makkelijk schikt als 2e keeper bij Ajax, maar als die dan de taak van Onana overneemt mis je Onana niet. De wedstrijden dat Steek heeft gekeept, heeft die uitstekend gekeept. Er was niets op aan te merken vond ik.

2 juni 2021 om 14:24

Niet hoger? Een Go Ahead Eagles, Cambuur, Willem 2, FC Twente, FC Zwolle, Sparta, Fc Groningen zouden het allemaal niet redden in de championship! Een Norwich zou gewoon top 6 draaien in de Eredivisie hoor. Steekie doet het prima bij Ajax, maar is voor de rest bij elke club mislukt, behalve bij Ajax! Krul heeft inderdaad een moeilijke periode gehad maar heeft zich prima staande gehouden bij clubs in Engeland en is gewoon eerste keeper.

2 juni 2021 om 14:42

Steek heeft het ook altijd uitstekend gedaan bij het Nederlands elftal.

2 juni 2021 om 17:27

De top van de championship is minder, maar de onderkant is beter dan de Nederlandse onderkant. Mag het ook met dat verschil in budget? Ajax zou ze in ieder geval stuk voor stuk een pak slaag geven en PSV wint ook 9 8/10 wedstrijden.

3 juni 2021 om 15:24

De championship is absoluut niet van een hoger niveau. Iets fysieker misschien, maae voetballend gezien is het absoluut minder.

2 juni 2021 om 13:04

Of jij bent gewoon een iets te extreme Ajax fanboy die een oude keeper na een paar nietszeggende competitieduels bij een zeer dominant team op wil stellen. Natuurlijk is het voor jou simpel, maar om onlogische redenen.

En over mislukkelingen gesproken. Stekelenburg is overal buiten Amsterdam geflopt. Koekoek Shenkie, denk even na joh.

2 juni 2021 om 13:27

Persoonlijk vind ik de clubs waar steek geflopt is wel een hoger niveau. Het gaat mij er meer om dat mensen een keuze maken obv iets wat ze nooit gezien hebben. 95 procent ziet Krul nooit! Argumenten over hoog niveau championship is prima, maar dan is t wel krom dat malen (raakt na de winterstop niet heel veel) boven danjuma verkozen wordt toch? Maar daar hoor je niemand over.

2 juni 2021 om 13:29

Is het nu ook al een prestatie om bij een 'hogere' club op de bank te zitten? Doe even normaal. Bij heel veel topclubs zijn de meeste dramatische keepers derde doelman.

Danjamu speelt doorgaans op de vleugel - Malen niet. Probeer nou niet de discussie af te wenden naar zoiets, want dat boeit jou totaal niet. Je argumenten zijn te verwaarlozen zoals verwacht.

2 juni 2021 om 14:26

Krul is jaren eerste keeper geweest bij Newcastle! Stekelenburg redde het niet eens bij degradatie kandidaat FC Fulham, hou toch op man met je niveautje hoger. Als je dingen zegt, zorg dan ze ze kloppen. Stekelenburg mocht blij zijn dat Koeman hem elke keer als 2e pion mee nam naar Southampton en Everton.

2 juni 2021 om 13:05

En alle tegenstanders van Krul zijn pro-Ajax en hebben geen minuut van Krul in de championship gezien. Stekelenburg doet het nu wel leuk maar dat is niet te vergelijken met het constante niveau dat Krul nu al een hele tijd laat zien. Lekker niveautje weer hoor.

2 juni 2021 om 13:15

90% van de voorstanders van Stekelenburg zijn voor Ajax, die hebben geen minuut van Krul gezien bij Norwich. Mooi he dat je zulke teksten precies zo kunt draaien dat het in het voordeel van je favoriete keeper gaat werken? Er zit vrij weinig verschil in kwaliteit van de keepers, daarom zou ik voor Krul kiezen omdat hij al jarenlang een basisplek heeft bij z'n club. De Steek speelt net een half seizoen aardig bij Ajax.

2 juni 2021 om 13:22

Nog niet eens een halfjaar. Schorsing was begin februari. In de zware januari maand waarin ze alle toppers af moesten werken stond Onana gewoon nog op doel. Kan je nagaan.

2 juni 2021 om 13:37

En deze kunnen we ook toepassen op andere spelers: 90% van alle voorstanders van Timber/Stekelenburg/Promes/Vd Beek/Veltman zijn pro ajax en hebben slechts enkele minuten/wedstrijden van St juste/Karsdorp/Bijlow/Lang gezien.

2 juni 2021 om 13:43

@fr010frdam ik denk dat er bij ajax ook weinig voorstanders van Promes zijn.

2 juni 2021 om 14:49

Van mij mogen Timber, Promes Veltman allemaal banken. Sterker nog promes rn Veltman hoefde ik niet te zien. Van der Beek vind ik wel een van de beste spelers op het middenveld.. Alleen zit je met Wijnaldum en Klaassen. Zij hebben beide een veel beter seizoen gedraaid en kunnen ook op de positie van Vd Beek spelen. Dat vind ik een lastige. Maar als we een Promes wegdoen komen bij mij 2 namen opdagen: Al Ghazi (weer ex Ajax), en Bergwijn (ex PSV). En in het geval van Veltman zou ik kiezen voor Tete (ook al ex Ajax). Ben verder niet per se voor Ajax.. Maar Steek zou ik altijd kiezen. Ook boven Cilessen. Ik vind hem gewoon altijd heel goed gevonden.

2 juni 2021 om 16:11

Dan hoor jij bij enkele spelers bij de 10% dat kan natuurlijk ook

2 juni 2021 om 13:39

Stekelenburg is bij elke club mislukt behalve bij Ajax en heeft nauwelijks gekeept de laatste jaren. En eredivisie hoger als championship? Sorry, maar een VVV, Heracles, Sparta, FC Emmen, Ado den Haag, FC Twente, FC Zwolle zijn allemaal clubs die zich niet staande kunnen houden in de championship. Krul heeft een goed en stabiel.seizoen gehad !

2 juni 2021 om 13:42

Krul is mislukt bij AZ door Van Den Brom. Half geblesseerd laten starten tegen PSV in de eerste jaar sinds 2 jaar

2 juni 2021 om 17:49

En 99% van de voorstanders van Stekelenburg zijn voor Ajax want hoe kun je nu een zer oude keeper met 0 ritme in de basis zetten?

Je gaat toch niet menen dat Stekelenburg echt het EK gaat keepen. Was vorig jaar gwn reserve keeper. Tim Krul heeft het met Norwich super goed gedaan en zou hem dan ook laten keepen op het EK.

De statistieken tonen vooral aan dat Stekelenburg het afgelopen half jaar niet veel te doen heeft gehad. 39 reddingen, gemiddeld nog geen 2 per wedstrijd. En dan te bedenken dat hij in de 3 jaar hiervoor alleen maar op de bank zat. Stekelenburg heeft dus 39 reddingen gemaakt in 3 jaar tijd. Blijkbaar genoeg voor een oproep onder Frank de Boer.

2 juni 2021 om 14:55

Steek weet zijn team ook goed neer te zetten. Zijn positionering is ook heel goed. Hij zorgt hierdoor ervoor dat er simpelweg minder schoten zijn. Verder is idd Ajax veel beter dan de rest van de competitie. Weinig kansen tegen. Maar dat is denk ik ook een kwaliteit, dat je 90 procent van je tijd niets te doen hebt, maar dat je op dat ene moment waar je wel redding moet brengen, je dat ook gewoon foutloos doet. Dat kan niet iedereen. Je moet dan gefocust zijn en scherp blijven. Ik denk dat dat net als met verdedigers is.. Sommige keepers kunnen heel goed keepen in de hectiek, waar ze continu onder druk staan, maar kunnen dat niet net zo goed wanneer ze weinig te doen hebben.

Ik zit me echt kostelijk te vermaken met de reacties hier op de burelen. Stekelenburg is een 'constante factor', die 'rust uitstraalt'. Hoe effing constant was hij die vier seizoenen waarin hij in totaal 17 wedstrijden heeft gekeept? Krul zou maar matig zijn want heel Amsterdam en omstreken heeft plots een abbonement op de Chapmionship waar Krul is uitgeroepen tot keeper van het jaar. Bijlow heeft amper een wedstrijd gespeeld krijg je het idee maar het blijkt dat hij meer wedstrijden dan Stekelenburg en Cilessen gespeeld.

2 juni 2021 om 14:28

Orgullo. Stekelenburg is de laatste 10 jaar wel een constante factor geweest op 1 punt, namelijk: contant zijn in het niet spelen....

2 juni 2021 om 14:35

Echt zo. Krul kan geen ontwikkeling door hebben gemaakt maar Stekelenburg wel... slaat nergens op

2 juni 2021 om 14:43

Ik denk niet dat men liever Stekelenburg heeft omdat hij zo goed is, maar eerder omdat Krul zo matig is. Leuke keeper voor een ploeg als Norwich, maar hij is inmiddels 33 en heeft nooit het niveau gehad om 1e keeper bij het Nederlands elftal te zijn, zelfs niet toen Cillessen jarenlang op de bank zat bij Barcelona. Zelfde als Bizot, die heeft ook het niveau niet en gaat het nooit halen. Het is gewoon armoede dat we met een 38-jarige keeper moeten doen die 10 jaar lang niets heeft laten zien, of met een keeper die niet eens op het hoogste niveau keept. Op basis van de weinige wedstrijden die ik van beide gezien heb afgelopen tijd zou ik toch voor Stekelenburg kiezen.

2 juni 2021 om 15:11

Krul heeft ook gewoon jarenlang in de Premier League onder de lat gestaan als onbetwiste basisspeler. Iets wat Stekelenburg en Cillessen niet voor elkaar hebben gekregen in een topcompetitie.

Krul heeft vorig seizoen meer dan prima gespeeld in de Premier League en heeft afgelopen seizoen wederom indrukwekkend staan keepen, want onderbouwd wordt door de statistieken.

Krul verdiende naar mijn mening jaren geleden al een kans en heeft die nimmer echt gehad, mede doordat hij die nare blessure opliep bij Oranje. Dat was net het moment dat hij de positie had kunnen pakken.

Begrijp me overigens niet verkeerd. Krul is ook geen wereldkeeper, die hebben we simpelweg niet momenteel.

2 juni 2021 om 20:12

Echt he Stekelenburg heeft echt niets te doen gehad in het goal van Ajax. Daar had menig reaguurder van Voetbalzone ook gestaan en rust uitgestraald. Natuurlijk kan hij nog wel een beetje keepen maar heeft buiten een paar reddingen ook niet veel hoeven laten zien. Want Ajax domineert nou eenmaal in de wedstrijden.

3 juni 2021 om 08:24

This didnt age well did it? Misschien is Krul gewoon niet een interlandspeler. Hij was zo onrustig. Elke keer als de bal naar hem gaat schrik je al.

De statistieken zijn duidelijk. Krul is de beste keuze, maar met deze bondscoach weet je het maar nooit. Die kent deze statistieken waarschijnlijk niet eens. Die weet niet eens hoeveel minuten zijn spelers maken, terwijl hij wel zegt te selecteren op basis van speeltijd.

Vond Krul wel erg matig tegen Turkije. Uit deze 3 dan maar Steek, al had ik denk ik zelf serieus Bijlow basis gezet. Is sinds z’n terugkeer bij Feyenoord erg overtuigend aan het keepen.

2 juni 2021 om 13:30

Zoals Davilla aangeeft; Stekelenburg heeft 39 ballen tegengehouden in circa 3 jaar tijd. Dan hoor je eigenlijk niet eens bij de selectie te zitten, laat staan eerste doelman te worden. Ik zou ook nog liever Bijlow als #1 zien dan Stekelenburg.

Ik heb het eens opgezocht en Krul en Stekelenburg hebben in de Premier League allebei een reddingspercentage van ongeveer 65%, dus die 80% geeft een vertekend beeld omdat Krul over het algemeen gewoon tegen middelmatige spelers speelt in de Championship.

2 juni 2021 om 13:30

Stekelenburg heeft een stuk minder wedstrijden in de PL gespeeld dus dat vertekent die het beeld ook stevig.

2 juni 2021 om 13:31

Weer zo'n onzinnige reactie Jan.

De gemiddelde Championship speler IS beter dan de gemiddelde Eredivisiespeler.

3 juni 2021 om 15:30

Daarom zie je ook regelmatig middelmatige spelers uit de keuken kampioen richting de championship gaan. Hou toch op. Ze hebben geld, maar verder helemaal niets.

3 juni 2021 om 15:35

Goede onderbouwing, want middelmatige KKD spelers gaan Nooit naar de Eredivisie, toch?

2 juni 2021 om 13:31

Met dien verstande dat het laatste jaar dat Stekelenburg een beetje regelmatig keepte in de PL 2015/2016 was, en Krul vorig seizoen. Is wel een verschilletje.

2 juni 2021 om 14:07

Je vergeet (voor het gemak?!?) dat Krul met Newcastle ook ruim 170 wedstrijden in de premier league heeft gespeeld?

Ik moet wel zeggen dat ik Bijlow een betere indruk vind achterlaten dan Bizot. Maar ze kunnen hem nu moeilijk bij Jong weghalen.
Verder vind ik de onderlinge verschillen klein. Ik kijk het Championship niet, dus kan ik alleen afgaan op wat ik wel zie van Krul en dat was tegen Turkije matig. Ik vind dat Steek erg weinig te doen kreeg bij Ajax, maar vond hem wel sterk en rustig aan de bal.

Ik weet het niet, vond krul tegen Turkije 2x aardig blunderen en vindt stekelenburg veel rust uitstralen en een heerlijke pass te hebben. Wordt een moeilijke keuze

Op basis van statistieken is Krul duidelijk de beste keuze. Ik vond hem eerder in Oranje, maar ook bij Ajax en vooral bij AZ niet echt goed. Veel foutjes en onrust in zijn spel. Misschien is hij beter als hij veel te doen heeft? Het is mij om het even wie er keept.

Laten we het niveau van de 2e divisie in Engeland nu niet overschatten. Datzelfde geldt uiteraard voor de eredivisie, zeker waar. Echter zijn de wedstrijden van Krul die hij in Oranje mocht keepen, nooit zo sterk geweest. Het is overall ook een tamelijk onrustige keeper om te zien. Simpelweg niet mijn stijl, al kan hij zeker wel een balletje stoppen.

We hebben momenteel helaas geen topkeeper in de selectie. Bijlow zal dat vrijwel zeker gaan worden in de toekomst, maar voor nu moeten we het met Stekelenburg of Krul doen. Waar mijn voorkeur uitgaat naar Steek is het eigenlijk om het even.

2 juni 2021 om 14:27

Stekelenburg heeft eigenlijk alleen maar op de bank gezeten de laatste jaren, in 5 jaar tijd nog geen 30 wedstrijden dat is wel erg weinig natuurlijk. Nederland heeft met Cillessen al een keepers probleempje en dat wordt er zonder niet beter op. Te veel middelmaat te weinig top, geldt overigens ook voor de veldspelers.

2 juni 2021 om 14:39

Zeg nu zelf; Cilessen, Stekelenburg, Krul; het maakt allemaal geen reet uit. Bijlow is onze keepershoop in bange dagen. De enige van wie ik zeg; dat kan écht een topkeeper worden! Voor de rest zie ik ook weinig jong keeperstalent echt grote stappen maken op relatief korte termijn. Voor wat betreft de veldspelers is dat klingklare onzin. Als je het wat meer gespecificeerd had richting de voorhoede, ben ik het wel weer met je eens. Maar defensief en op het middenveld hebben we écht wel klasse in deze selectie! Memphis is de enige speler voorin die, mits in hele goede vorm, topklasse kan zijn.

Het is een beetje lood om oud ijzer. Beide zijn ervaren keepers geen top maar voldoende als reserve keeper. Dit geldt eigenlijk ook voor Cillessen die behoort internationaal ook zeker niet tot de top.
Stekelburg of Krul maakt weinig verschil, Stekelburg voetballend wat beter Krul beter op hoge ballen....

De keeper van het jaar in de championship moet banken voor een keeper die in de laatste 9 jaar 42 wedstrijden heeft gekeept?

2 juni 2021 om 15:20

Dat is wel heel eenzijdig verwoord. Het laatste halfjaar keept Stekelenburg gewoon, dus die 8,5 jaar daarvoor zijn niet relevant.

2 juni 2021 om 15:45

Dus 25 wedstrijden in 8.5 jaar?

2 juni 2021 om 16:27

Ja, klopt. Maar wat zegt dat over nu dan? Het gaat toch om de huidige vorm en omstandigheden? Gaan we ook zeggen dat Luuk de Jong bij Gladbach geflopt is en daarom nu maar niet moet spelen?

Spelers moeten nú fit en beschikbaar zijn, en dat is Stekelenburg op dit moment.

Leuk hoor statistieken, het gaat om de vorm van de dag en de geluksfactor bij keepers, en daarna pas statistieken.

2 juni 2021 om 15:32

Precies dit. Het gaat erom wie op dit moment de beste vorm heeft, niet de afgelopen 8 jaar. Dan kom je in mijn ogen gewoon op Stekelenburg uit.

2 juni 2021 om 16:52

Dan kom je op Bijlow uit lijkt me. Die stond maandag nog een wereldpot te keepen. Maar dan is het argument 'moet het langer laten zien' plots wel weer geldig.

2 juni 2021 om 17:09

Bijlow heeft in mijn ogen gewoon pech dat ie op het verkeerde moment geblesseerd is geweest, waardoor hij maar weinig wedstrijdjes heeft gespeeld de afgelopen maanden. Ik denk dat voor iedereen wel duidelijk is dat Bijlow in de nabije toekomst de eerste keeper van Oranje gaat worden mits hij zich zo blijft ontwikkelen, laten we het hopen in ieder geval. Ik vind Stekelenburg (nu Cillessen is afgevallen) de beste optie op dit moment vanwege zijn ervaring omdat ie het allemaal al eens heeft meegemaakt, die maak je niet meer gek en ik vind hem zekerder als Krul en Bizot. Qua niveau zal het elkaar allemaal niet zoveel schelen. Krul, Bijlow (op dit moment), Bizot, Stekelenburg. Ik ben benieuwd wie de nummer 1 wordt dit toernooi.

Lijkt mij vrij logisch dat Krul gewoon onze eerste keeper wordt. Heeft vrijwel alles gespeeld dit seizoen in een lastige/zware competitie en de statistieken spreken voor zich. Daarnaast heeft Krul de kwaliteit om te heersen in zijn 16 meter gebied, Stekelenburg daarentegen is een goede lijnkeeper maar bij hoge ballen is hij zwak. Als we iets willen bereiken dan zou ik altijd voor Krul kiezen.

Ik heb Krul in het Ned. elftal (buiten de beroemde penaltyserie) ook nog nooit op buitengewone prestaties kunnen betrappen. Echt lood om oud ijzer als je het mij vraagt.

En een topkeeper zijn in het Championship is toch ook niet buitenproportioneel goed? Dat is nog altijd het tweede niveau.

Deze discussie is het gevolg van de zoveelste flater van onze bondscoach. Eigenlijk zou de Knvb hem thuis moeten laten voor het komende EK, want hij heeft nog niks goed gedaan bij Oranje. En ook bij al de clubs die hij na Ajax onder handen heeft gehad. Er is 1 constante in dat hele verhaal: 0 resultaat. En zo'n cloiwn is tranier van Oranje. Zijn broer maakt het nog bonter: ambassadeur van het WK in Qatar. Als je het over personen met een plaat voor de kop hebt, heb je met de 2 Boertjes een serieuze top notering...

Cilissen, Stekelenburg, Krul en Bizot is allemaal om het even. Matige keepers die of weinig spelen of op te laag niveau. Op afstand de zwakste plek van Oranje.

2 juni 2021 om 18:36

Je hebt groot gelijk! Ik lees allemaal van die onzin discussies. Mensen die zeiken over de weinige speeltijd van vd Beek, maar wel Ake in een basisopstelling zetten(die jongen heeft alleen bij een middenmoter in Engeland minuten gemaakt...) Cillessen die na 3 jaar bankzitten ineens onbetwist is. Geen uitstraling en al zijn lange spelhervattingen zijn standaard een prooi voor de tegenpartij!

Iedereen kan wel gaan zitten zeiken op Frank de Boer, maar het is toch gewoon ontzettend onprofessioneel geweest van Cillessen dat hij vlak voor een EK naar de viering van de promotie van NEC is geweest?! Ook al is het niet helemaal zeker dat hij daar Corona heeft opgelopen, hij had het gewoon volledig moeten uitsluiten

Waarom bekruipt mij toch het gevoel dat De Boer op zoek was naar een reden om Cillessen te lozen. Anders kan ik niet verklaren waarom hij dit besluit zo voorbarig heeft genomen.

1. Bijlow 2. Krul 3. Stekelenburg, geen discussie over mogelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren