‘Uitkomst van gesprek tussen Laporta en Koeman heeft gevolgen voor Ajax’

Donderdag, 13 mei 2021 om 15:10Chris Meijer • Laatste update: 15:14

Joan Laporta en Ronald Koeman gaan een dezer dagen met elkaar om tafel om over de toekomst te praten, zo weten onder meer Sport, Onda Cero en RAC1 te melden. De Nederlandse oefenmeester heeft razendsnel een deel van zijn krediet bij Barcelona verspeeld, waardoor er nu twijfels over hem zijn ontstaan. RAC1 schuift zelfs al drie potentiële opvolgers naar voren, onder wie Ajax-trainer Erik ten Hag.

Het is echter nog verre van vanzelfsprekend dat Barcelona aan het einde van het seizoen afscheid neemt van Koeman. De oefenmeester mag in ieder geval het seizoen afmaken in Catalonië, wat betekent dat hij tegen Celta de Vigo en Eibar nog op de bank zal zitten. Barcelona heeft nog een kans om de landstitel te grijpen, al is die mogelijkheid in de afgelopen week drastisch geslonken. De Catalanen verspeelde zelf op bezoek bij Levante dure punten (3-3), terwijl concurrent Atlético Madrid won van Real Sociedad en de voorsprong daardoor naar vier punten tilde.

Dat Barcelona vermoedelijk geen kampioen gaat worden, wordt Koeman zwaar aangerekend. De Spaanse sportkranten becijferen dat een derde plaats in LaLiga eveneens miljoenen scheelt ten opzichte van de landstitel, die de Catalanen uit de handen zagen glippen door een nederlaag tegen Granada (1-2) en de remise tegen Levante. Voorafgaand aan het duel met Levante klonk er vanuit Spanje al dat er interne twijfels waren over Koeman, die zouden doorzetten indien Barcelona geen kampioen zou worden.

Koeman heeft nog een tot medio 2022 doorlopend contract en dat belemmert een eventueel vertrek. Door de huidige financiële situatie kan Barcelona het zich niet veroorloven om hem een forse ontslagvergoeding mee te geven. Verder zal Barcelona eerst zijn mogelijkheden verkennen als het aankomt op de opvolging van Koeman. ESPN meldde woensdag al dat Barcelona zich tevergeefs bij Hansi Flick gemeld had. RAC1 schuift drie kandidaten naar voren: Francisco Javier García Pimienta (Barcelona B), Xavi Hernández (Al-Sadd) en Ten Hag (Ajax).

Pimeinta zou een goedkope optie zijn, daar hij al bij Barcelona werkt. RAC1 weet dat Xavi en Ten Hag lastiger haalbaar zijn, daar zij allebei hun contract bij hun huidige werkgever recent verlengd hebben. Ten Hag werd eerder gelinkt aan Tottenham Hotspur en zou met de Engelse club hebben gesproken. Ondanks dat hij kort daarna zijn contract bij Ajax verlengde tot medio 2023, zou dat volgens transferexpert Fabrizio Romano niet per se betekenen dat een overstap naar Tottenham volledig van de baan is.


Poll

Denk jij dat Ronald Koeman volgend jaar nog trainer van Barcelona is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door galapago)

Hoop dat Barça hun volgende pot even overtuigend wint. Hoeven we deze meuk ook niet meer iedere dag te zien. Hoewel, dan is hij natuurlijk weer El Salvador 2.0...

13 mei 2021 om 18:47

Vind 't vrij bizar aan allebei de kanten eerst alle overdreven reacties over hoe fantastisch het wel allemaal niet gaat en allemaal dankzij Koeman. Terwijl het er vaak ondanks winst echt niet zo heel goed uitzag. Om vervolgens te belanden in ontslag verhalen en hoe slecht 't allemaal wel niet is. Ben geen Koeman fan en vind 'm zwaar overrated maar hij heeft het gewoon ok gedaan binnen de mogelijkheiden en geloof nou toch echt niet dat er nu een verlosser kan komen die alles opeens weer kan herstellen naar de glorie tijd die men gewend was. Laat ze eerst maar eens de huishouding en de fundamenten op orde maken.

Niet doen Erik, geen eer te behalen daar. Je krijgt blijkbaar niet eens een jaar de kans om aan een team te bouwen als je geen kampioen wordt. Als je de beker wint ben je de messias, maar als je vervolgens de titel niet pakt ben je opeens niks meer waard. Bah wat een club.

13 mei 2021 om 07:36

Koeman heeft in het loop van het seizoen gewoon laten zien een matige trainer te zijn. Die geen logische opstellingen op het veld kan zetten en al helemaal niet kan wisselen. In grote wedstrijden word hij keer op keer tactisch overklast door zijn tegenstander. Of het nou Simeone, Pochettino is of Zidane. Die leuke winstreeks die Barcelona had was volledig op conto van Messi niet door Koeman. Die leuke reeks die Barcelona had is door Koeman de afgelopen weken de grond in geholpen door waardeloze opstellingen en hele rare wissels. Blijkbaar kan Koeman niets fout doen in Nederland lijkt wel heilig hier onze Cowman.

13 mei 2021 om 07:45

Als je dit zelf gelooft, sta je ver weg van de realiteit. Het spelersmateriaal bij Barcelona is gewoon niet meer wat het was. Wat Koeman doet is er het maximale uit halen en dat is al heel wat, gezien de randzaken die het hele seizoen door voor negatieve invloeden zorgde. Daarnaast weet hij, op het moment dat er eigenlijk geen geld is, jeugdspelers in te passen en miskopen die bij vorige trainers zwaar tegenvielen weer redelijk aan de praat te krijgen. Bijna geen andere trainer had de club weer zo op de rails gekregen. Dat dit Barcelona een prijs heeft gewonnen en nu op papier nog steeds meedoet om de titel is een godswonder.

13 mei 2021 om 07:53

Sorry hoor, maar een ploeg als Barca hoort altijd punten te pakken tegen Real of Atletico. Die wedstrijden zijn altijd zo beladen dat kwaliteit niet altijd de doorslag hoeft te geven. Het feit dat Koeman steeds kansloos van Real verloor is gewoon heel slecht. Het is bovendien ook niet zo dat Real een complete basiself heeft. Koeman is gewoon een subtopcoach die wanneer er ineens wat druk bij komt kijken zich heel raar begint te gedragen.

13 mei 2021 om 07:56

De Toekomst, het is helemaal geen godswonder dat Barcelona dit seizoen mee doet om het kampioenschap. Zo geweldig zijn Real Madrid en Atletico Madrid ook weer niet. Weet je wat de echte reden is waarom Barcelona weer terug kwam? Messi die in 2021 27 goals heeft gemaakt (21 in La Liga) en 9 assists heeft gegeven én 15 keer MOTM award heeft gepakt. Dat was de reden waarom Barcelona weer mee deed, weinig met Koeman te maken. Of heeft Koeman die kleine Messi weer leren voetballen?

13 mei 2021 om 07:58

Busquets is gewoon cruciaal gebleken. Valt hij weg dan is het beduidend minder. En met alle respect, op papier heb je een aardige voorhoede met Dembele, Griezmann en Messi. Alleen ik zie het spel nooit echt samenkomen. Het is veel geduldig getik tot aan de 16, maar in de laatste fase ontbeert het gewoon aan spelers die de trekker overhalen. Niemand stuurt Messi weg en Messi heeft niemand om weg te sturen. Het voetbal verloopt voornamelijk via Messi. Dembele speelt onregelmatig en Griezmann werkt hard maar voor een spits van zijn status eigenlijk matig. Ik zie niet meteen een andere coach beter presteren. Koeman heeft het in de afwezigheid van een bestuur en een ontevreden groep goed gemanaged. Je zag hem enkele weken geleden toen het erom ging niet goed ogen, met oa uitvallen richting spelers en later de 3de official. Qua voetbal was het gewoon prima, maar op moment supreme geven ze twee keer een voorsprong weg tegen ‘mindere’ tegenstanders.

13 mei 2021 om 07:59

Ajax/Barca, misschien niet compleet, wel veel bredere kern met betere spelers... Koeman moet het doen met spelers die eigenlijk al afgeschreven waren/zijn en veel erg jonge spelers die hij deels uit pure armoede maar moet opstellen. En het opstellen van die spelers heeft onder anderen enkele keren tot puntverlies geleden..... Die blunders van spelers die hij, uit armoede, moest opstellen kosten Barcelona nu misschien de titel.

13 mei 2021 om 08:36

Prima, het was geen geweldig seizoen, maar wat verwacht je na een jarenlang slecht draaiend barca, dat dat in een jaartje opgelost is? Natuurlijk niet, maar tegenwoordig kunnen fans niet verder kijken dan hun neus lang is. Ik heb dit seizoen genoeg goeie dingen gezien: talenten die de kans krijgen, Messi die het plezier teruggevonden heeft, spelers die hopeloos uit vorm waren die weer opstaan onder Koeman. Dit alles kan het begin zijn van iets moois, maar dan moet Koeman wel de kans krijgen. Wat is dat toch tegenwoordig dat coaches/spelers het allemaal in 1 seizoen moeten laten zien en anders maar op kunnen rotten?

13 mei 2021 om 08:38

@de toekomst: met spelers als Messi, Griezmann, Frenkie, Ter Stegen, Pedri, Piqué,Alba, Busquets,... is het toch vrij normaal dat Barcelona mee doet voor de titel? Zeker als je in rekening brengt dat ook Atletico en Real met punten morsen. Het is toch geen wereldwonder wat Koeman gepresteerd heeft he... En zoals El Guaje terecht aangeeft: zoals elke Barcelona trainer de laatste 15 jaar, heeft ook Koeman veel te danken aan een excellerende Messi.

13 mei 2021 om 09:22

@toekomst ik sta er wat tussen in. Ik ben zeker niet van mening dat de top 3 halen met dit barca een zogenaamde goede prestatie is dat is het minimale. Koeman heeft wat goede dingen laten zien en ook mindere dingen. Valt me op dat als die mindere dingen aangegeven worden dat sommige dat niet leuk vinden. Mee strijden met de titel is nu zogenaamd een prestatie met barcelona. Hallo, ze zijn feyenoord niet. Er loopt eeen speler bij barca rond die meer betrokken is bij goals dan dat hij wedstrijden speelt. Geef die speler aan sevilla dit seizoen en die waren gewoon kampioen geworden. Daarnaast hebben we niet echt mee gestreden als we eerlijk zijn . Atletico stond dik voor en ze hebben het zelf laten liggen. Real madrid heeft te maken gehad met 50 blessures wat vrij ongekend is.

13 mei 2021 om 11:21

Ik heb inderdaad ook het idee dat de hosanna stemming die er bij Barcelona fans heerste voordat ze gelijkspeelden tegen Atletico vrij misplaatst was. Tuurlijk, het was mooi voor Barcelona geweest als ze kampioen werden, maar als je kijkt hoeveel punten Atletico heeft laten liggen en hoeveel blessures real heeft gehad zou het niet meer dan normaal zijn om kampioen te worden.

13 mei 2021 om 11:38

Vergeten dat Barcelona zonder Koeman met 6-2 op de broek kreeg van Bayern? Hoe denk je dat een coach die dan ook nog afscheid moet nemen van Suarez, nauwelijks iemand kan kopen dan ineens van Real Madrid gaat winnen?
Real heeft wel degelijk een complete basis elftal. Ze zijn wat op leeftijd maar het zijn de gasten die al die Cl's gewonnen hebben.

13 mei 2021 om 12:31

8-2 zelfs. Vorig jaar was Barcelona nog het lachertje van Europa en had niet eens iemand zin om naar Barca te kijken omdat het voetbal tergend slecht was. Koeman heeft dat veranderd met dezelfde matige selectie aangevuld met wat jeugd en heel lang mee gedaan om de titel wat bijna niemand op voorhand had verwacht en nog loopt iedereen te zeiken

13 mei 2021 om 12:40

@salaaf ik heb niemand zien beweren dat Koeman geen fouten heeft gemaakt. Hij heeft echter nog veel meer goede dingen gedaan. Daarom zijn mensen van mening dat het onterecht zou zijn als hij ontslagen zou worden als je ziet in wat voor een puinhoop hij terecht kwam en hoe Barca er nu voor staat

13 mei 2021 om 13:00

Geen enkele grote coach van naam gaat in dit Barca stappen die niet eens spelers kunnen kopen. Dan kan je Xavi aanstellen maar dan maak je met dit materiaal, deze omstandigheden en het totaal onrealistische verwachtingspatroon zijn carrière al kapot voordat die uberhaupt begonnen is.

13 mei 2021 om 18:09

Koeman was enkel door zijn verleden aangetrokken. Zijn CV zegt al dat hij subtoppers hoort te coachen of in lagere competitie prima te werk kan gaan. Dit is geen Champions league manager en dat is het niveau van Barcelona. Iedereen die roept dat Koeman het goed doet bekijkt dit enkel vanuit een Nederlands brilletje. De uitglijders en de gemiste kansen dit seizoen zijn evident en het is ook terecht dat hij op het matje geroepen wordt. Nog maar te zwijgen over het spel dat vertoont wordt.

14 mei 2021 om 11:55

Precies en dat zal zeker niet met de selectie te maken hebben. Zijn voorgangers deden het namelijk ook geweldig bij Barca de afgelopen jaren

13 mei 2021 om 12:29

@el_guaje7 Vorig jaar ga je er nog kansloos af tegen Bayern met 8-2. Dan komt er een nieuw seizoen zonder dat Koeman versterkingen kan doen en dan verwacht je dat hij PSG verslaat. Lekker realistisch weer. Vorig jaar dacht iedereen dat er magere jaren aan zouden komen omdat er nul perspectief zat in het elftal. Constant werd er gejankd dat de heilige talenten van La Masia nooit een kans kregen. Dan komt Koeman die allerlei jeugd inpast en lang mee strijd om de titel en dan is het nog niet goed. Ik gun Koeman een mooiere club als dit ondankbare en onrealistische zooitje bij Barcelona

Koeman en z'n staf liggen goed op schema. Volgend seizoen dus die titel,en verder werken aan een CL stabieler team. Ben benieuwd wanneer Depay tekent, net voor het EK, of na de finale ?

13 mei 2021 om 08:24

Koeman had van mij veel harder mogen ingrijpen. Lenglet, Pique, Sergi Roberto en Alba (die aanvallend wel sterk is) zijn bij alle debacles van de laatste jaren betrokken. Koeman kent de geschiedenis toch ook. Waarom stelt hij ze dan nog samen op in de tweede helft.

13 mei 2021 om 08:36

Alsof je wereldspelers achter de hand hebt. Wie wil je ipv die spelers neerzetten dan? Firpo? 2 talenten? Voor lenglet? Al was dat geen slecht idee maar aurajo was vaak geblesseerd. Roberto en dest is niveau getafe en het is niet alsof je daarvoor een wereldback hebt. Koeman liet ze allebei spelen en allebei hebben ze gespeeld als clowns op de rb positie.

13 mei 2021 om 08:58

Je kan er lastig iedereen uit gooien. Wel is het echt tijd om Roberto en Lenglet te verkopen, misschien haal je daar nog zo’n 50-60 mil mee op. Piqué prima voor de bank en Alba kan nog seizoen mee. Roberto en Lenglet hoef ik echt niet meer op het veld te zien.

13 mei 2021 om 09:08

Dus 50m voor lenglet en 10m voor roberto. Komop man dat ga je toch mooit krijgen voor onze spelers. Een varane van real is met 70m waard. Ff serieus. Zij hebben zomaar 3/4 spelers die ze kunnen verkopen voor 100+m net als vorig seizoen met reguilon hakimi en llorente om een speler te vergoeden zoals hazard mbappe. Wij gaan niemand kunnen verkopen. En helemaal niet voor zulke bedragen.

13 mei 2021 om 09:21

Lenglet zou ik gratis van de hand doen. Koeman had prima Mingueza erin kunnen zetten toen Araujo geblesseerd raakte. Hij straft fouten van de jongeren veel harder af dan fouten van Lenglet, Alba of Pique

13 mei 2021 om 13:23

@barcalover123 haha wist je nog wat ik zei dat het tijd is om roberto te verkopen omdat er geen plek voor hem is en omdat emerson terugkomt, zeurde je nog van nee hij moet blijven want het is een jeugdspeler en een goeie backup bla bla, en nu wil je hem ook weg hebben haha

13 mei 2021 om 09:28

Alsof je als Barcelona zijnde blij moet zijn met Depay? Die zorgt alleen maar voor trammelant als hij niet speelt. Ken je beter zo’n Braithwaite hebben. Accepteert het en kent zijn status.

Wel typisch, alleen omdat hij een Nederlander is die bij Ajax traint dat hij in de media genoemd wordt. Natuurlijk heeft Barca geen interesse in Erik ten Hag en zal men eerder voor een Xavi of andere Spanjaard gaan dan dat ze bij Ten Hag uitkomen. Los van dat ik nog maar moet zien of ze Koeman eruit gooien. Ik vind Ten Hag in niks bij Barca passen qua karakter of achtergrond. Taal is ook nog wel een dingetje vrees ik voor hem.

13 mei 2021 om 09:37

Dat zijn allereerst allemaal randzaken die je noemt, maar ook precies de argumenten die men een paar jaar terug opgooide waardoor ten Hag ook nooit bij Ajax zou slagen.

13 mei 2021 om 16:08

Xavi komt in elk geval niet. Die blijft nog tot 2023 in de zandbak, zonder afkoopclausule, met de mededeling dat hij zijn contract zal eerbiedigen, dus er kan een streep door zijn naam voor de korte termijn.

Maar ten Hag loves Italy, dus die kan je sowieso uit je hoofd zetten. Laten we overigens gewoon stoppen met deze onzin. Koeman heeft vriend en vijand verrast met zijn prestaties dit jaar, en nu wordt de landstitel ineens geëist, dat is gewoon unfair. Koeman heeft niks kunnen investeren, speelt al een jaar zonder spits en heeft noodgedwongen een hand vol jeugdspelers in moeten passen. Je kan simpelweg niet verwachten dat we dan de landstitel binnenslepen, zeker niet met Atletico en Real als concurrenten.

13 mei 2021 om 07:46

ben ik het niet mee eens , als je nu zei in europa geen potten kunnen breken want daar zijn ze teams tegen gekomen die wel min of meer doorselecteren , maar kom op zeg , real heeft de grootste blesure golf ooit en is over the hill en barca moet ook altijd boven atleti kunnen eindigen kwa bugdet etc alleen al , jullie hebben toch de goat , vind t zo zwak van barca supporters die roepen 3 was het best haalbaar als je niet op let word je nog 4 de , nou ik vind dat koeman gewoon gefaald heeft en nog voor het ek ontslagen diend te worden kan hij nog mee want alles beter als frank !

13 mei 2021 om 07:51

En gedurende het seizoen moest hij de griep gefocust houden, ondanks meerdere grote randzaken; afzetten voorzitter/president, vertrek Messi, inval in clubgebouw, inleveren van salaris door spelers, geen supporters, nieuwe presidentsverkiezing, Super League issue....... Ik kan me geen trainer bedenken die in één seizoen zoveel verschillende negatieve zaken te verwerken kreeg met zijn ploeg, maar hij wist de groep altijd wel gefocust en gemotiveerd op het veld te krijgen. Terwijl de club eigenlijk het hele jaar in de fik stond. Volgens mij is dat gewoon een teken dat de chemie tussen hem en de spelersgroep optimaal is. Je ziet het ook aan Messi. Volgens mij doet hij het fantastisch voor een eerste jaar onder deze omstandigheden.

13 mei 2021 om 08:49

Roerend met je eens. Koeman heeft het hele jaar puin geruimd en het onrustigste jaar van de club in 10-15 jaar meegemaakt en doorstaan met een prijs op zak. Het feit dat Messi in 2021 al 20+ goals heeft gescoord, zegt meer dan zat. De selectie is volgens mij gelukkig onder zijn hoede, dus hij moet gewoon blijven zitten.

Als het Koeman niet lukt dan lukt het Ten Hag ook niet. Daar moet je niet je vingers aan branden.

Ontslaan van Koeman is toch ongeloofwaardig. Daarmee zou Barca aantonen dat er niks is veranderd. Kijk even waar Koeman als trainer mee te maken heeft gehad dit seizoen. Als nieuwe coach heeft hij werkelijk alles eruit geperst. Mensen die roepen dat hij weg moet hebben geen visie en denken alleen aan de korte termijn. Zo kom je nooit verder.

13 mei 2021 om 08:15

Klopt probleem ligt niet bij de trainer, zet je daar klopp zonder zijn gewenste transfers heb je niks aan hem. Accepteren en doorgaan. Bouwen aan een team en je schulden aflossen zodat je later weer volop mee kan doen. Na 10 jaar dominantie mag t wel paar jaar slechter

Barcelona heeft een schuld van 1 miljard euro. Wie kan mij uitleggen hoe Barcelona überhaupt Koeman zou kunnen ontslaan (ontslagpremie), spelers kan kopen en ook nog een eventuele nieuwe trainer.

13 mei 2021 om 09:27

Die 1 miljard is een eigen leven gaan leiden. Dat was bruto. Barcelona heeft ook vorderingen. Bovendien is er al een bedrag geleend om in het stadiongebied te investeren. De echte schuld is ongeveer de helft. Bovendien heeft Barcelona ook veel bezittingen zoals het stadion gebied met de sportstadions.

13 mei 2021 om 11:41

Wat bedoel je met bruto? Ik heb nog nooit gehoord van een bruto schuld. Barcelona heeft toch gewoon 1 miljard euro aan kort lopende verplichtingen?
Dat Barcelona ook inkomsten heeft lijkt me evident, anders zou de club failliet zijn.

13 mei 2021 om 17:09

Een bruto schuld betekent dat je ervan uitgaat dat je geen vorderingen (geld dat je nog moet ontvangen van anderen) hebt bijvoorbeeld de inkomsten uit spelers die je in het verleden al hebt verkocht. Een bruto berekening is dus heel conservatief. Inkomsten staan hier los van. De kortlopende verplichtingen gaan meer in de richting van enkele honderden miljoenen.

Het is vanaf aan het begin al geen gelukkig huwelijk geweest tussen Koeman en Barcelona. Ten Hag gaat dit ook niet doen.

Terecht Koeman is een laffe coach, dat bewees ie wel de laatste wedstrijd. Kan beter trein terug pakken naar Eindhoven.

Mr koeman zal wel blijven. Ik geloof de berichtgeving niet. Dat er wat vertrouwen in hem verloren is wel vanzelfsprekend als je tegen granada verliest en levante gelijk speelt. Je zet sergi roberto gewoon neer als een centrale verdediger, dat is gekkenwerk joh. En dat pedri niet een heel seizoen alles kan spelen zonder moe te worden.

Wat een sprookje, ze gaan een coach die spaans spreekt inwisselen voor een coach die in het Nederlands niet eens te verstaan is
Zijn Engels is natuurlijk uitmuntend
Laat staan dat Erik ten Hag tactisch gezien vele malen zwakker is dan Koeman
Erik zijn zaakwaarnemer is lekker bezig met sprookjes vertellen

Wat een titel weer. Heeft gevolgen voor ajax? Neem aan dat Ten Hag graag zou willen, maar Barcelona lijkt mij een club die wel iemand van naam kan binnen halen.

Ten hag lijkt mij wel een goeie coach voor barca eigenlijk. Tactisch niet zo zwak als Koeman en speelt aanvallend voetbal met 433.

Barca miste scorend vermogen las ik recentelijk
Hmm, bij Atletico is er een speler met veel scorend vermogen

Ten Hag?
Nee die kan dit niet aan. Je moet veel ervaring hebben, uit de Barca school komen, schijt hebben aan bestuurders enz.

Maar heeft die club geld om het pas verlengde contract van ten Hag af te kopen?

Waarom willen ze zo graag af van Koeman? Had een andere trainer het beter gedaan met het materiaal dat Koeman tot zijn beschikking heeft? Een Xavi, Pimeinta, of Ten Hag gaat het denk ik echt niet beter doen. Daarnaast kunnen ze het geld wat ze dan moeten uitgeven als oprotpremie beter gebruiken voor een nieuwe speler.

Ik merk dat Koeman bij velen hier niet veel meer fout kan doen, na wat hij bij het Nederlands elftal neer heeft gezet en na hoe hij is teruggekomen met Barcelona. Maar eigenlijk mag het een wonder heten dat hij nog zo lang de kans heeft gekregen om uit het dal te kruipen, want als ik me niet vergis stonden ze lange tijd ergens zo rond de zesde plek. Normaal word je dan ontslagen.
Niet dat dat van mij hoeft. En eerlijk gezegd heeft hij ook niet het spelersmateriaal om de CL te winnen en dik kampioen te worden. Maar Real heeft nou ook niet bepaald een geweldige selectie momenteel. Die zijn weer een jaartje ouder en Vinicius laat het nog niet echt zien.

Maar goed.. ik hoop dat Frank de Boer na het EK de laan wordt uitgestuurd. Dan kan Koeman de boel daar weer overnemen. En een eventuele ruil tussen Barcelona en Ajax zou ik ook wel mooi vinden.

Ten Hag speelt met Ajax al jaren het spel dat Barcelona wil spelen, met als 2019 als absoluut juweeljaar, dus de connectie begrijp ik wel. Ik denk ook dat EtH er meer voetbal in kan krijgen, weet alleen niet of Ten Hag dat nu moet willen. Een paar zure puntverliezen en je staat op straat, terwijl hij Project Ajax nog niet als af ziet.

Kunnen de Barça volgers misschien uitleggen hoe de club dit kan betalen? Ze moeten Ajax namelijk nog veel geld betalen voor F. de Jong en Dest. En ten Hag zal door het nieuwe contract ook wel tussen de 5-15 miljoen kosten.

13 mei 2021 om 11:42

Een club heeft schulden uitstaan maar ook inkomsten. Van het geld dat binnen komt worden de salarissen en de kort lopende schulden betaald.
Barcelona kan nauwelijks nieuwe verplichtingen aangaan, ze zullen eerst spelers moeten verkopen om extra geld te genereren.

Koeman heeft van een zeer matige selectie toch wat weten te maken dit seizoen en zelfs een prijs gehaald. In januari stonden we mijlenver achter, had je hem dan toen niet moeten ontslaan? De kansen zijn er wel, maar wat wil je zonder spits? Braitwaithe kan écht niet en de selectie is gewoon flinterdun. Er zijn noodgedwongen jonge jongens ingepast en die moeten gewoon nog aan het grote werk wennen. Geef Koeman de tijd en aankopen en kijk dan verder, dat respect heeft hij afgedwongen.

13 mei 2021 om 12:37

@fcb_catalunya ik ben het helemaal met je eens en mooi om te zien dat er ook nog realistische Barca supporters zijn op dit forum die niet alleen maar worden geleid door emoties. Heeft Koeman alles goed gedaan dit seizoen? Nee natuurlijk niet. Heeft hij heel veel dingen wel enorm goed gedaan? Dat lijkt me evident. Er zit weer toekomstmuziek in het elftal, het spel is beter en hij geeft de talenten van La Masia een serieuze kans. Messi lijkt het ook weer naar zijn zin te hebben. Ik vind dat Koeman het naar de omstandigheden uitstekend heeft gedaan

13 mei 2021 om 16:26

Precies. In mijn ogen zijn er drie dingen belangrijk bij Barca. Het eerste is natuurlijk het winnen van prijzen, Barca is een topclub. Realistisch gezien konden we dit jaar alleen de Copa winnen, omdat Real en Atletico er vroeg uitvlogen, dat hebben we gedaan. Ten tweede moet er jeugd ingepast worden, daar heeft Koeman een dikke, dikke voldoende in gehaald, al was het uit nood geboren. Ten derde moet het veldspel aantrekkelijk zijn. Ten opzichte van Setien en vooral Valverde is het spel stukken beter. Koeman heeft het voor mij dus ook uitstekend gedaan. Als Xavi niet vertrok bij zijn club (Laporta wil hem duidelijk aanstellen), hadden we niks gehoord denk ik.

13 mei 2021 om 18:02

mee eens! volgend seizoen mag je hem afrekenen op de prijzen maar dit seizoen was gewoon een overgangsjaar en moest er voornamelijk puin geruimd worden. Xavi moet je ook niet aanstellen met deze selectie imo. wie weet schuilt er een goede coach in hem maar een trainer die debuteert in de Europese top moet gewoon een goede selectie hebben. anders help je zo iemand zijn carriere al kapot voordat die goed en wel begonnen is

Een gesprek tussen Laporte en Koeman heeft helemaal geen gevolgen voor Ajax. Het gesuggereerde ontslag voor Koeman betekent dat Barca dan een opvolger in huis moet halen, maar Ten Hag heeft zich al lang gecommiteerd aan nog een jaar bij Ajax. En aangezien dat ook nadrukkelijk door zowel Ten Hag zelf als Overmars voor camera's is bevestigd mag Barcelona verder gaan zoeken. Ik denk trouwens ook helemaal niet dat ze Koeman naar buiten gaan werken. Ze hebben hun geld veel te hard nodig voor het team zelf.

Barca lijdt aan grootheidswaanzin. In de CL hebben we gezien dat Barca op dit moment gewoon geen ploeg is dat bij de besten hoort van Europa. Koeman had het bijna geflikt om kampioen te worden, maar dat lijkt niet te gaan lukken. Ik ben heel benieuwd hoe het nieuwe tijdperk zonder Messi gaat verlopen daar..

'Uitkomst van gesprek tussen Laporta en Koeman heeft gevolgen voor Ajax' Wie bedenkt zo’n titel? Dit is toch gewoon klinkklare onzin om dit nu zo te formuleren?! Het is geen feit dat dat Koeman vertrekt, het is geen feit dat ten Hag dan trainer wordt.

Ik zou het echt beschamend vinden als Koeman wordt ontslagen en dan zijn ze mijn sympathie vergoed kwijt. Daar waren ze zoiezo al hard mee bezig. Om te zien waar ze stonden en nu staan, kun je zeggen dat hij een puike prestatie heeft geleverd. Messi is weer op voetbal en topscorer, dat had ook niemand gedacht. Ze hebben geen wereld verdedigers, waardoor er met 352 gespeeld wordt. Dus aankopen moeten toch verricht worden. Veel belangrijker dat er verdedigers komen dan aanvallers. Dan kan Koeman zijn systeem aanpassen. Als Barca dit niet doet en Koeman ontslaat en geen nieuwe verdedigers aantrekt, maken ze van komend seizoen 1 groot drama met een andere aanvallende coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘We hadden niet de juiste contacten, dat is cruciaal gebleken’

Ronald Koeman kijkt ondanks alle geruchten over zijn positie met een positief gevoel uit naar de start van het nieuwe seizoen. In een uitgebreid interview met Sport komt onder meer de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren