Ten Hag sluit EK-deelname niet uit: ‘Maar een zekerheid? Zover is het nog niet’

Maandag, 10 mei 2021 om 09:29Rian Rosendaal • Laatste update: 09:30

Met het EK in aantocht is bondscoach Frank de Boer druk bezig met de invulling van de definitieve selectie van Oranje. Maarten Stekelenburg lijkt een goede kans te maken om als derde doelman mee te gaan, zo bleek zondag in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Ook Daley Blind mag nog steeds hopen op een plaats in de EK-selectie, maar over de Ajax-verdediger zijn bij met name Erik ten Hag nog wel de nodige twijfels.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Daley Blind en Maarten Stekelenburg naar het EK gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Ik hoop eigenlijk dat Blind het EK laat schieten en gewoon weer rustig naar volgend seizoen toewerkt. Dan kan hij topfit weer bij Ajax aansluiten en heeft hij wat langer vakantie. Moet er niet aan denken te vroeg weer los te gaan en dan wederom geblesseerd te raken.

10 mei 2021 om 09:42

Ja als Ajax fan hoop je dat, maar ik denk dat Blind daar heel anders over denkt. En tevens schat ik de medische staf hoog genoeg in om te kunnen beoordelen of het te vroeg is of niet.

10 mei 2021 om 09:46

Sluit ik me bij aan. En is het niet alsof Blind een dragende kracht ik bij NL. (Wat hij bij ons wel is) Gooi Wijndal maar op linksback. De Ligt met Van Dijk centraal (mits fit) en op rechtsback Karsdorp. Op het middenveld zijn er ook genoeg andere opties.

10 mei 2021 om 09:50

Ik hoop ook dat Blind het EK laat schieten, maar dan vanuit het oogpunt van Oranje. Het is natuurlijk normaliter een prima 12e man, maar na een jaar als dat hij heeft gehad, kan ik mij niet voorstellen dat hij weer wat op niveau is. Daarnaast vind ik het al geen topper (als in een onmisbare speler) dus: Laat maar thuis. Geef talent de kans.

10 mei 2021 om 10:06

Het zou voor Oranje erg jammer zijn wanneer Blind niet mee kan doen. Is onmisbaar in dit team wat mij betreft. Met zijn passing en inzicht is het 1 van de weinige die tussen de linies door spelers vrij kan spelen. Daarin schieten de overige verdedigers toch echt te kort. En ja, ik weet dat er bij zijn die vinden dat een verdediger toch vooral moet kunnen verdedigen, maar daar heb je De Ligt en De Vrij voor.

10 mei 2021 om 10:22

Nou ja met een volledig fitte selectie zou Blind waarschijnlijk niet eens in de basis staan. Dus wat betreft onmisbaar lijkt me wat overdreven. Dan heb je De Vrij, De Ligt en Van Dijk. 3 centrale verdedigers die wel Europese top spelen. Dan zou je Blind moeten wegmoffelen op de aanvallende back positie (en daar is hij niet snel genoeg voor) of voor de verdediging moeten zetten (en daar staat Frenkie).

10 mei 2021 om 10:22

Ff los van de discussie wel of niet goed genoeg. Moet je willen dat Blind en Van Dijk meegaan? Kijk naar Ramos afgelopen woensdag tegen Chelsea. Geen vorm, geen wedstrijdritme. De jongens zullen pas vlak voor het EK weer fit zijn (ff vanuit gaan dat ze geen tegenslag krijgen). Maar dan moet je ook nog op niveau komen. Hoe dan? Ze moeten er meteen staan. Trainingsfit en wedstrijdfit is een wereld van verschil.

10 mei 2021 om 11:17

Blind kan je prima missen, vdijk is top 3 cv van de wereld, dus die laat je alleen thuis als ie echt niet fit is. Zelfs zonder wedstrijdritme is hij beter dan de rest, plus hij is de aanvoerder. Ook als hij pas in de loop van het toernooi wedstrijdfit kan worden, zou ik hem meenemen.

10 mei 2021 om 12:21

@4fRedondo aan de ene kant heb je gelijk, maar aan de andere kant kan het ook precies het omgekeerde zijn. Veel spelers hebben een slopend seizoen gehad en moeten daarna ook nog een EK spelen. Blind en ook Van Dijk zijn wat dat betreft hartstikke fris. Zie bijv Robben bij het WK2010 voor een voorbeeld waarbij een blessure juist de vorm goed deed (al was dat achteraf natuurlijk niet positief voor Bayern).

10 mei 2021 om 19:03

Als blind om deze reden mee gaat, kan de boer wat mij betreft ook niet meer om een fitte robben heen.

10 mei 2021 om 11:04

Ik snap dat je als Ajax fan zo denkt, maar vanuit Blind gezien dan ziet het er toch anders uit - het EK kan het hoogtepunt van zijn carriere worden, een seizoen bij Ajax is maar gewoon een standaard Eredivisie jaar zoals hij er al tien heeft gehad.

Waarom maakt Stekelenburg kans om mee te gaan als 3e doelman ? Mij zal het niet verbazen als die mee gaat strijden om een plek onder de lat als 1e doelman. Doet het op dit moment meer dan prima en betwijfel dus ook of hij op dit moment niet de beste keeper voor oranje is.

10 mei 2021 om 10:10

Dat risico kan je niet nemen.

10 mei 2021 om 10:10

Met alle respect hoor, maar in dat geval kan je ook hetzelfde zeggen over Bijlow. Heeft gewoon pech gehad met blessures, maar nu die keept, is hij altijd wel de uitblinker bij Feyenoord qua reddingen. Stekelenburg heb ik nog geen bijzondere reddingen zien maken, tuurlijk hij is rustig, maar dat is Bijlow ook, ondanks zijn leeftijd

10 mei 2021 om 10:42

En welke bijzondere reddingen heb jij Bijlow.zien maken? Gister heeft Maarten nog een penalty gepakt.

10 mei 2021 om 22:23

Je kan beter op een jeugd EK spelen. Dan alleen maar op de bank te zitten als 3e doelman.

10 mei 2021 om 11:11

Ik vind Stekelenburg op dit moment zelfs betrouwbaarder dan Onana in zijn laatste wedstrijden. Hij krijgt weinig goals tegen en lijkt per wedstrijd beter te worden. Ook ben ik gecharmeerd van zijn uittrappen die met name in de wedstrijd tegen AZ heel belangrijk waren...

Nou, nu dat we 26 man mee mogen nemen zal F.deboer wel wat meer Ajax spelers meenemen gok ik zo

10 mei 2021 om 09:48

Bij dit soort reacties vraag ik me altijd af welke Ajacied jij niet mee zal nemen ? Ik denk dat iedereen behalve Babel een plek in deze selectie verdient.

10 mei 2021 om 11:00

Van iedereen die in de afgelopen selectie zat van Nl?

Bakker ipv Tete
Botman ipv Veltman
Gakpo ipv Babel
Danjuma(groeneveld) ipv van de Beek

Veltman vind ik enigszins een discussie waard. Maar Tete Babel en van de Beek? Voor mij is het een groot raadsel waarom die 3 worden opgeroepen.

Tete speelt bij Fulham en speelt om degradatie te voorkomen.
Babel speelt al jaren niet meer op hoog niveau. Je kan misschien zeggen dat hij "goed voor de kleedkamer" is. Maar hij word toch nog genoeg in het veld gebracht. Vervolgens voegt hij weinig tot niks toe aan het spel van het Nederlands elftal.

van de Beek vind ik ook een Typisch gevalletje 'ajax jongens oproepen'.
Speelt Amper dit seizoen, heeft letterlijk maar 1 goede wedstrijd gespeeld. Op basis waarvan word hij meegenomen? Op het feit dat hij ontzettend goed is in het warm houden van de bank? Of omdat zijn beste positie de rechtsvoor op het puntje van de bank is? Zonder grappen, nogmaals, van de Beek heeft letterlijk niks gedaan dit seizoen maar word toch beloont met een plek bij het NL elftal. Ronduit schandalig vind ik het.

10 mei 2021 om 11:08

Tete is rechtsback, Bakker is linksback. Botman is centrumverdediger, Veltman zou als rechtsback meegaan, dus ik denk dat ook die niet echt elkaar in de weg zitten. Op rechtsback heeft De Boer feitelijk de keus uit Dumfries, Karsdorp, Hateboer, Veltman en Tete. Als je van die vijf er twee moet kiezen, zou ik zelf denk ik voor Karsdorp en Veltman gaan (de beste aanvallende rechtsback, de beste verdedigende rechtsback), maar het is nou niet alsof er een absolute wereld van verschil is tussen deze spelers.

10 mei 2021 om 11:11

Ik denk dat het ook voornamelijk gaat om 't feit dat Ajax spelers hoe dan ook altijd wel eerder de keus krijgen zelfs wanneer ze een niet zo goed seizoen hebben.
Ik ben van mening dat het Nederlands elftal je hoe dan ook Altijd de beste spelers van je land mee moet nemen, ik persoonlijk bijvoorbeeld ben gewoon geen fan van Blind meer in het Nederlands elftal, begrijp me niet verkeerd het is echt een hele goeie voetballer en er zijn er weinig met zulke fijne passing als een blind voor Nederland maar wanneer we tegen een Frankrijk moeten of tegen wie dan ook en ze hebben een snelle spits voorin is Blind weg.
En tuurlijk een Mbappe rent een de Ligt of van Dijk er ook uit, maar die 2 zijn in mijn mening net wat beter dan een Blind en jonger ook en hebben net dat verdedigende inzicht wat meer, en daarbij ook meer body.

Goed dat is een mening natuurlijk, voor de rest ben ik het wel eens met Yojimbo, wat in godsnaam doet van de Beek nog bij het Nederlands elftal? Of een Babel, dat is een mooi voorbeeld van ''jongens met een ajax verleden'' dan merk je gewoon die krijgen voorkeur.
Ik ben dan van mening laat Babel lekker thuis en neem Robben mee? Als je Babel meeneemt zoals we Strootman lang mee hebben genomen want ''de jongens kunnen goed met hem opschieten'' dan heb ik liever een leider als Robben dan een leuke jongen als Babel.

Maar goed nogmaals, allemaal een mening. Je merkt toch wel wanneer er geen coach staat met een ajax hart en toch een stuk minder ajacieden worden meegenomen.

10 mei 2021 om 11:27

Blind heeft wel beter verdedigend inzicht dan De Ligt, dat is natuurlijk ook een ervarings dingetje maar dat zie je direct. Maar aan de andere kant, De Ligt is fysiek wel een stuk sterker, daardoor heb je tegen sterke/snelle spitsen toch wel een voordeeltje. Daarom werkte destijds bij Ajax het rijtje Blind - De Ligt - Veltman zo lekker, De Ligt stond op die manier tussen de twee ervaren verdedigers in, en kon wel zijn lengte en kracht brengen zonder teveel risico.

10 mei 2021 om 15:13

Idereen behalve Babel werd gevraagd.. Maar van die namen die jij noemt zijn Bakker, Tete, Botman en Veltman allemaal ex Ajax. Dus uiteindelijk zijn er dan 2 spelers in een gehele selectie die volgens jou 'ajax jongens oproepen' als probleem aankaarten. Van een gehele selectie 2 spelers waarbij je vindt dat die enkel vanwege clubverleden mee zullen gaan. Is het dan niet eens tijd om gewoon je anti Ajax bril af te zetten? Van de door jou genoemde namen vind ik overigens enkel Gakbo een echt duidelijk argument qua foutieve keuze. Botman en Bakker zou eventueel kunnen, maar bijv. Veltman doet het momenteel erg goed in Engeland. Groeneveld is een speler van Bournmouth. Of die per se mee moet ipv een (wissel)speler van United..

10 mei 2021 om 09:49

Ja want Lang, Gakpo en bijvoorbeeld Weghorst zijn allemaal Ajacieden. En leuk dat je over Ajacieden begint, maar heb jij liever Rosario, Toornstra (waar ik wel fan van ben), Viergever, Linssen, Clasie of Malacia in Oranje dan ?

10 mei 2021 om 10:02

Als Viergever mee gaat weten we in ieder geval zeker dat we 2e worden. Is het overwegen waard 😂

10 mei 2021 om 11:16

Ja maar dan zeg je nu toch wat Yojimbo denkt en zegt? Gakpo en Weghorst spelen beide goed en verdienen het wel, waarom worden ze niet meegenomen dan? Of als Weghorst bij Ajax had gespeelt werd hij dan wel meegenomen? Wat ik overigens wel een grappige opmerking vond van Johan Derksen.

10 mei 2021 om 10:02

Noem voor elke Ajacied in de selectie een logische niet-Ajacied als vervanger op die positie en we praten dan verder.

10 mei 2021 om 11:22

Het gaat niet per se om Ajax spelers, maar om spelers met een Ajax-achtergrond. Ik geloof niet per se dat hij spelers selecteert omdat ze een Ajax-achtergrond hebben, maar hij heeft de schijn wel enorm tegen met allerlei vreemde keuzes omtrent spelers met Ajax-achtergrond: Stekelenburg die na een paar leuke wedstrijden ineens weer opgeroepen wordt terwijl er ook nog andere opties zijn die wel het hele seizoen gespeeld hebben en zich daarin goed hebben bewezen (drommel bijvoorbeeld), Tete en Veltman achterin zijn natuurlijk keuzes waar je echt wel vraagtekens bij kan hebben, op het middenveld met Van de Beek die nooit speelt en voorin Babel, en ook Promes heeft hij heel lang de hand boven t hoofd gehouden terwijl die eigenlijk geen goede minuut speelde destijds en destijds ook al bijvoorbeeld Gakpo aan het uitblinken was (al 1,5 jaar overigens). Nogmaals, ik zeg niet dat hij bewust allemaal spelers met Ajax-achtergrond selecteert vanwege de ajax-achtergrond, maar de schijn heeft hij wel tegen.

10 mei 2021 om 15:20

Ik weet niet hoor, maar steek heeft sinds hij speelt voor Onana volgens mij geen fout gemaakt. Naar mijn mening momenteel gewoon een top 3 keeper in Nederland en logische keuze. Drommel zit echt niet op hetzelfde niveau als Steek. Een leuke keeper die erg werd gehyped. Ik vind persoonlijk Padt en Pasveer beide beter dan Drommel. Vd Beek is geen wisselspeler bij een middelmatig cluppie maar de nummer 2 van Engeland, dus ook dat zou ik nog steeds niet zo'n rare keuze vinden, aangezien hij daar niet voor niks zit. Uiteindelijk gewoon 1 van de beste voetballers van NL op die positie toch?

10 mei 2021 om 10:10

@yojimbo, we kunnen ook de NL spelers van Feyenoord, Vitesse, Az en Psv oproepen ipv Ajax, dan weten we iig zeker dat we na de poulefase thuis zijn.. Ajax staat mijlenver voor op de 'concurrentie', logisch dus dat die spelers een streep voor hebben op de rest van NL

10 mei 2021 om 11:21

Oke,@kokkieafc

Je doet nu net alsof Ajax het almachtige is. Alsof dat er Niks beters bestaat. Niet voor niets dat spelers lekker naar het buitenland vertrekken. We hebben ZAT goede spelers die niet van Ajax vandaan komen.

Uiteraard ben ik het met je eens dat Ajax qua voetbalschool veruit de beste is. Maar serieus, spelers als van Persie, van Dijk, Robben, Wijnaldum, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn dus echt genoeg spelers die cruciaal zijn/waren voor het NL elftal die niet van Ajax afkomen.

10 mei 2021 om 12:31

@yojimbo, het gaat toch om het aankomende EK? Dus is het op dit moment toch logisch dat een speler van Ajax eerder wordt opgeroepen dan een speler van Feyenoord als het om dezelfde positie gaat? Ik zeg namelijk nergens dat we almachtig zijn, dat zeg je alleen maar in de hoop om wat van die duimpje te scoren, je goed recht hoor maar ga geen onzin verkopen

Stekelenburg als derde keeper? De beste man hoort gewoon tweede keeper te zijn. Krul heeft laten zien dat hij gewoon tekort komt. Hij zou enkel van nut kunnen zijn wanneer een wedstrijd door middel van penalty's moet worden beslist. Bij een eventuele blessure van Cillessen heb ik toch veel meer vertrouwen in Steek die gewoon heel goed met zijn voeten is en ook de ballen eruit houdt.

10 mei 2021 om 09:51

Krul als eerste op tweede keeper neem ik aan. Cillessen en Krul zijn zekerheidjes. Ik zou daarnaast op zeker Bijlow meenemen, mits fit.

10 mei 2021 om 09:54

Dus jij schat Bijlow op dit moment hoger in als Stekelenburg? Vraag me af waar je dat vandaan haalt, Stekelenburg laat in alles zien momenteel een betere keeper te zijn dan Bijlow.

10 mei 2021 om 09:58

Dat laat Stekelenburg helemaal niet zien. Dat is gewoon een loze uitspraak naar mijn mening. Daarnaast zijn Cillessen en Krul al ervaring genoeg. Een jongere doelman mee vind ik dan helemaal niet gek. Ruiken aan het echte werk. Trainen met jongens als Depay, Wijnaldum en Frenkie. En keihard de kwaliteiten hebben om heel ver te komen, mits hij fit blijft. Topkeeper gewoon

10 mei 2021 om 10:07

Bijlow moet eens een lekkere vakantie nemen, en dan maar hopen dat hij een keer een seizoen lang fit blijft. Een EK is geen leerschool,

10 mei 2021 om 10:34

Bijlow moet ook blij zijn dat hij thuis word gelaten. Dan zit je daar op de bank zonder enig uitzicht op speeltijd, wedstrijden te kijken tegen Oekraine,oostenrijk en Noord Macedonie. Dan kan je beter van je vakantie gaan genieten.

10 mei 2021 om 10:06

Hoezo heeft Krul laten zien dat hij te kort komt? Omdat hij de vorige wedstrijd slecht keepte? Dat gaat snel dan... Maar een keeper die jarenlang niet heeft gekeept is dan wel betrouwbaar omdat hij er 2 ballen uithoudt.... kom op zeg haha. Krul is gewoon een prima keeper en mag het met Cillessen uitvechten. We hebben gewoon geen echte topkeeper.

10 mei 2021 om 10:14

@skede, als je ziet wat voor rust Ajax achterin heeft sinds Stekelenburg op doel staat dan zegt dat wel genoeg, ik zou ook eerder Stekelenburg kiezen dan Krul, heb Krul nooit heel sterk gevonden, de enige rede dat mensen hem graag willen is omdat die toen 2 penalty's heeft gestopt op het EK, daarnaast heeft die in het NL elftal nooit iets gedaan waarvan je zegt dat is top..

10 mei 2021 om 10:24

Maar 'rust in een verdediging' is toch geen meetbaar criterium? Voordat Stekelenburg keepte liepen de verdedigers toch niet kriskras door elkaar en botsten ze toch niet tegen de reclameborden op ofzo? Krul is gewoon de keeper van de kampioen van de Championship, ee competitie die sterker is dan de Eredivisie. Dat het geen wereldkeeper is klopt natuurlijk, maar die hebben we simpelweg niet.

10 mei 2021 om 10:39

Kijk alleen al naar het aantal tegendoelpunten voor de winter en na de winter, en dat ligt echt niet alleen aan Stekelenburg maar hij is kwa organisatie gewoon heel sterk, doet geen gekke dingen, ik schat hem hoger in dan Krul, het is nou ook weer niet dat het super groot verschil maakt.. Alle keepers die je kan opstellen zijn aan elkaar gewaagd, dat is het probleem ook

10 mei 2021 om 10:48

Het wordt inderdaad wel weer eens tijd voor een type vd Sar in Oranje. Maar dat kon nog wel eens een tijdje duren ben ik bang. Denk dat Bijlow over een aantal jaar wel een topkeeper kan zijn, maar die moet zich ook nog heel erg ontwikkelen.

10 mei 2021 om 11:15

@ Kokkie Als je dat over Stekelenburg kunt zeggen dan over Krul ook. 36 gespeeld voor Norwich, 22 tegen goals 17 clean sheets. Die heeft gewoon een topseizoen met Norwich en was vorig jaar, ondanks de degradatie, een van de betere keepers in de PL. Dankzij Krul is de score vaak nog beperkt gebleven als je ziet hoeveel kansen Norwich vorig jaar weggaf. En op basis van wat schat jij Stekelenburg hoger in dan Krul? De Steek die nooit eerste keeper kon worden in het buitenland? Ten opzichte van Krul die al jaren eerste keeper is (voornamelijk in de Pl)?

10 mei 2021 om 11:26

Toch apart wel, want Krul promoveert wel met zijn cluppie naar de Bpl. En hij had daar zeker een aandeel aan. Zo slecht is Krul helemaal niet, alleen de vraag is... hebben wij überhaupt momenteel een keeper rondlopen die het allemaal wel kan? Wat ik wel grappig vind is dat wij Nederlanders bekend staan om het lang zijn, we zijn een van de langste bevolking op deze wereld. En dan zie je onze keepers en het zijn allemaal jongens richting de 1,80. Begrijp me niet verkeerd, maar ik heb toch altijd wat meer vertrouwen in een keeper die wat dichter bij de 2 meter zit. Wat je gewoon vaak ziet is dat afstandschoten er tevaak in gaan tegen ons. Of zeg ik nu iets heel geks?

10 mei 2021 om 11:43

Dat Krul een prima lijnkeeper is wordt door niemand betwist. Echter speelt hij wel bij ploegen die altijd met hun kont tegen de eigen doel staan. Zeker in de PL. Dan krijgt Krul inderdaad 10 schoten op doel. Stel hij houdt er 7 of 8 tegen, dan is iedereen van oordeel dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld. Stekelenburg wordt echter beoordeeld op die ene bal die hij moet tegenhouden. Dat vind ik dus een betere graadmeter voor de kwaliteiten voor het Nederlands elftal. Ook de voetballende kwaliteiten zijn gewoon belangrijk aangezien je dan ook wat zorgen bij je verdediging wegneemt. Een verdediger moet gewoon op zijn keeper kunnen rekenen wanneer hij er even niet in balbezit weet uit te komen. Op dat vlak heeft Krul mij echt niet gerust gesteld.

Tsja, we zagen het niet aankomen dat hij nog zoveel aan keepen zou toekomen en dat hij het ook nog eens zo sterk zou doen. Zijn avonturen in het buitenland gaven daar geen aanleiding toe. Eigenlijk toch wel bijzonder als je ziet hoe stabiel hij keept dat het eigenlijk bij geen enkele club in het buitenland iets is geworden. Dan kun je wel gaan roepen dat het bij Ajax zogenaamd makkelijk is om keeper te zijn, echter Lamprou, Scherpen en Varela stonden er totaal niet toen zij plotseling moesten spelen. Zo simpel en vanzelfsprekend is dus ook weer niet om zo overtuigend onder de lat te staan bij Ajax.

10 mei 2021 om 11:26

Hij heeft in het buitenland zeker niet altikd zijn beste wedstrijden gekeept, maar zowel bij Roma als bij Southampton begon hij zijn niveau te etaleren en kreeg hij beide keren een vervelende blessure aan zijn schouder. Dis dat zat ook niet echt mee. En ja, als je vervanger dan de pannen van het dak speelt, dan moet je je mond houden en bkijven zitten. Zorgen dat je fit bent en aan de bak kan als ze je nodig hebben. Want een heke belangrijke kwaliteit die je als keeper moet bezitten is fit zijn. Zorgen dat je niet geblesseerd raakt. Want het is de enige positie die niet meer in beeld komt om te vervangen als je concurent geen opzichtige fouten maakt.

Ik denk dat Stekelenburg misschien nog wel de beste keeper is die Nederland heeft. Enige wat hem tegenstaat is zijn leeftijd, maar als je kijkt naar de rest: lengte, ervaring, rust, opbouwend sterk, goeie trap, goede reflexen voor zijn leeftijd en kan ook nog eens een pingel stoppen. Zou het ondenkbaar zijn dat hij 1e keeper wordt?

10 mei 2021 om 10:10

De rust die hij uitstraalt vind ik zo mooi. Bescheiden jongen met veel ervaring. Ik denk alleen niet dat F de Boer dit aandurft. Het zou de hierarchie in de kleedkamer verstoren (rol Cilessen). Maarjah die heeft afgelopen seizoenen echt veel te weinig gekeept. Het zou mij niet verbazen als hij sinds zijn overstap naar Barca tot nu toe in totaal meer interlands heeft gespeeld als wedstrijden in de competitie. Geldt natuutlijk ook voor Steek. Zonde eigenlijk hoe zijn carriere is verlopen.

10 mei 2021 om 10:17

Ik zag op VI laatst een anekdote over Stanley Menzo en het EK van 88. Michels vond hem beter, maar wilde van Breukelen toch niet wisselen. Hij nam hem dus ook niet mee omdat van Breukelen anders misschien zenuwachtig zou kunnen worden van de concurrentie. Nu denk ik niet dat Cillessen zich snel bedreigd zal voelen aangezien hij al zoveel jaar eerste keus is en Steek toch ook al 38 is, maar ik zou wel begrip hebben als De Boer zou redeneren.

10 mei 2021 om 10:46

@Ajax/Barca Dankjewel voor het delen van de anekdote. Dit soort situaties komen wel vaker voor. Steek heeft wel mijn gunfactor, maar het teambelang gaat voor. En ja, als Michels het EK in 88 uiteindelijk wint, dan heeft hij achteraf een goede beslissing genomen. Ook al weten we niet hoe het gelopen zou zijn als die Menzo wel had meegenomen.

Please blind doe het niet. Ik snap dat je mee wilt. Maar laat het lkkr zitten en zorg dat je fit bent voor nieuwe seizoen. Je gaat totaal niet fit daar naar toe dus kans op blessures veel groter lijkt me

Dat blijft toch sowieso een dingetje met spelers in het buitenland. Bijvoorbeeld Veltman en Riedewald spelen vrijwel altijd basis in de PL. Is toch even andere koek dan bij AZ spelen tegen Heracles. Babel blijkt het in Turkije ook gewoon goed te doen, maar ik zie hem alleen nooit spelen. En zo zijn er nog genoeg andere voorbeelden.

10 mei 2021 om 10:20

Babel speelt sporadisch goed in Turkije. Daarnaast was het vorig seizoen bij Ajax echt om te janken om wat hij liet zien. Wat is overigens zijn beste positie? Als vleugelaanvaller vind ik hem veel te weinig flair en creativiteit hebben, en als spits mist hij het killerinstinct. Het zou toch te belachelijk zijn dat hij boven Weghorst wordt verkozen.

10 mei 2021 om 10:47

Tja, maar om nou spelers uit de Eredivisie niet meer te selecteren is ook wel wat. Ajax of PSV is ook niet veel beter dan AZ. Dus om die spelers nou dan ook maar niet meer op te roepen... Natuurlijk spelen velen in een betere competitie (dilrosun, St Juste, Tete ook bijvoorbeeld). Maar of het betere spelers zijn allemaal? Ik waag het te betwijfelen

10 mei 2021 om 11:13

Sommigen wel, sommigen niet. Ik bedoel, spelers als VD Beek, Kluivert en Bergwijn waren uitblinkers in de Eredivisie en toe aan een stap hoger. Dat die stap hoger (vooralsnog) niet geweldig uitpakt dat is duidelijk, maar dat neemt niet weg dat ze toch wel behoorlijk voetballend niveau hebben, wat bij bv een Gakpo, Stengs, Timber of Boadu nog niet kan zeggen.

10 mei 2021 om 11:19

Ik kan nu al met zekerheid zeggen dat Gakpo beter is dan Kluivert. De toekomst zal dat alleen maar bevestigen. Als Kluivert een andere achternaam had, had die nooit bij de clubs gespeeld waar die nu voor heeft gespeeld.

10 mei 2021 om 19:19

We kunnen een heel NL team opstellen van spelers die in de PL basis spelen.

Denk dat Oranje gewoon moet spelen met het sterkst mogelijk elftal en dat is:

Stekelenburg Timber de Ligt Blind Rensch Klaassen Gravenberch v Beek Lang Brobby Promes.

Gewoon zonder clubvoorkeur moet FdB eens gaan selecteren!!!

Ontopic

Voor Steek zou dit echt geweldig zijn! Wie had dat kunnen bedenken begin van het seizoen. Zoveel (internationale) wedstrijden en als kers nog mee met het EK. Verdient het ook. Altijd een prof en je hoort hem nooit klagen of zeuren. Kent zijn rol.

Blind moet het EK uit zijn hoofd zetten. Met zijn verleden met hart en blessure is het gewoon beter om rust te pakken en goed te herstellen. Gewoon een lekker lang vakantie nemen en genieten van het gezin.

10 mei 2021 om 10:40

Haha, benieuwd wat het met clubvoorkeur zou zijn dan 😉. On: persoonlijk een voorkeur voor Stekelenburg boven Krul, maar zie Krul nooit meer spelen, dus gebaseerd op voorgaande jaren. En Blind, ik kan me voorstellen dat ie wil, maar zou het goed voor hem zijn? Niet te geforceerd? Ach, als iemand zijn lijf ondertussen wel goed kent is hij het wel.

10 mei 2021 om 11:19

Anderen zouden dan zeggen dit een veel te gekleurde bril is, en dat je met Bijlow, Haps, Ake, De Vrij, Karsdorp, Clasie, Vilhena, Wijnaldum, Berghuis, Linssen en Boetius zou moeten spelen.

10 mei 2021 om 11:26

Nee nee, ik denk dat Zoet Dumfries Teze Rekik Brenet Rosario Strootman Wijnaldum Depay Malen Bergwijn een betere optie is. Misschien Luuk de Jong als stormram, en we kunnen Jeffrey Bruma nog oproepen, dan hoeven we helemaal niet meer bang te zijn.

10 mei 2021 om 11:54

De kleur van de bril is ieder geval rood wit dan....

Steek kan prima mee. Maar ik weet niet of je het moet willen.
Ja, hij heeft ervaring. Maar puur gezien ons team, zie ik er geen eindzege inzitten.

Indien van Dijk niet meegaat en Blind ook niet, wordt het wel wat dunner.
Ben zelf geen fan van Blind als LB. Maar als LCV in een 4-mans defensie al helemaal niet.

Indien men met 3 verdedigers gaat spelen, zou ik hem (als voetballende verdediger) nog wel graag zien.

Er van uit gaande dat Van Dijk dan nog niet fit is, zou ik zoiets als opstelling nemen.
Dan kan je nog op het middenveld kiezen voor Wijnaldum op 10 en een De Roon op CM naast Frenkie, maar dat is een keuze.

Cilissen
De Ligt
De Vrij
Blind
Karsdorp
Wijnaldum
Frenkie
Wijnd/Aanhol
Klaassen
Weghorst
Depay
10 mei 2021 om 11:21

Prima opstelling, teken ik voor.

10 mei 2021 om 11:30

Ik zie dat Blind verdedigend al moeite heeft tegen Letland, die is echt passé wat mij betreft. Mijn ideale elf is de volgende, gewoon in 433 wat in mijn ogen de beste optie is met de spelers die we hebben. Klaassen ben ik ook niet van overtuigd, in internationale wedstrijden maakt hij toch te weinig verschil naar mijn idee en afgelopen interlands bij Oranje waren ook niet top. In kleinere wedstrijden kan dat wel, maar ik twijfel echt of hij voor het EK een hoog genoeg niveau kan halen. Voorin Malen in de spits, Depay in de vrije rol met een opkomende Wijndal, Berghuis vanaf rechts die met steekpassjes de diepgaande backs kan bedienen of de steekbal op Malen kan geven.

Cillessen
Dumfries
De Ligt
De Vrij
Wijndal
Wijnaldum
Roon/Klaasse
De Jong
Berghuis
Malen
Depay
10 mei 2021 om 11:36

In internationale wedstrijden maakt Klaassen het verschil niet ? Hoe kom je daar in vredesnaam bij ? En vervolgens wel Malen in de spits zetten, nee die maakt het verschil in internationale wedstrijden. En daarnaast heeft Blind ook vaak genoeg laten zien zijn mannetje te kunnen staan tegen de internationale top.

10 mei 2021 om 11:41

Dit is wel verdedigend erg risky, Dumfries is niet echt het soort back die De Ligt erg veel kan ondersteunen, en Wijndal is ook al vooral aanvallend sterk. Als ik Frank de Boer een beetje ken dan gaat-ie dit nooit doen, zeker niet tegen de grotere landen.

10 mei 2021 om 12:02

@daanson dat heb ik aangegeven, ik vind dat hij in t Nederlands elftal sinds zijn terugkeer bij Ajax nog geen goede interland heeft gespeeld, en ook in de Cl/el vind ik hem niet zo goed als hij in de eredivisie is. Blind werd in de tweede competitiewedstrijd tegen PSV aan alle kanten voorbij gelopen op linksback, waar hij ook moet spelen in Oranje. Toen speelde daar Vertessen en Thomas, op t EK kom je tegen tegenstanders die gewoon beter zijn dan die spelers. Blind kan misschien nog prima op de 16 verdedigen, dus als we teruggezakt spelen, maar dat gaan we niet doen in de poule tegen onze tegenstanders, dan zijn gewoon elftallen die terugzakken en op de counter gaan spelen. Dan heb je niets aan Blind. En Malen maakt wat mij betreft wel de kwaliteiten en potentie om in topwedstrijden het verschil te maken, dat kwam dit seizoen niet altijd uit de verf omdat hij zn kansen niet afmaakte, maar doet hij dat wel, dan helpt hij denk ik PSV in de topwedstrijden aan meer punten. Ook in de EL was hij wel degelijk belangrijk en beslissend, dat is vaak een belangrijke graadmeter. Bovendien vind ik dat Malen dusdanig exceptionele kwaliteiten heeft dat hij gewoon moet starten op zn favoriete plek in de spits, hij is zo snel en zo goed in de kleine ruimte.

10 mei 2021 om 12:05

@hangover over Dumfries kan ik je wel volgen, maar welke back is dat wel? Misschien Tete, maar in balbezit heb je daar niets aan. Dumfries is de beste allround back die we hebben, kan behoorlijk verdedigen, sterk in de duels, er is niemand die meer energie in de wedstrijden legt dan Dumfries. Met De Ligt naast hem denk ik dat hij beter zijn momenten kan kiezen omdat de Ligt qua coaching gewoon beter is dan wat er bij PSV speelt. En de verdedigende kwetsbaarheden zou je dan ook kunnen oplossen met De Roon. Die is voetballend niet super goed, maar verdedigend staat die wel zn mannetje. Op dit moment is de plek naast De Jong nog volledig open overigens, daar kunnen veel spelers gaan spelen: Klaassen, Gravenberch, De Roon, Koopmeiners... Ik had zelf heel even in mn hoofd om bijvoorbeeld Wijnaldum naast Frenkie te zetten en dan bijvoorbeeld Berghuis of Depay in de vrije rol vanaf het midden, maar dat is verdedigend helemaal risky.

10 mei 2021 om 12:20

@rubentje13 Ik zou een beetje uitkijken om er een norm in te gooien dat je verschil moet maken internationale wedstrijden zoals bij Klaassen. Met die redenatie zou je immers ook niet aan een Berghuis moeten beginnen want als die in totaal in 3 Europese wedstrijden voor Feyenoord het verschil gemaakt heeft en beslissend was, dan is het veel. Die heeft zijn halve Europese productie geleverd tegen Dinamo Tbilisi en Beer Sheva met alle respect. Net zo veel kaarten als doelpunten en assists. Overigens zou Blind als middenvelder ook nog kunnen dat je Frenkie wat aanvallender laat spelen(zoals soms bij Barca) en dan in plaats van de Roon/klaassen Daley Blind voor het voetballende deel neerzet.

10 mei 2021 om 12:56

Wat betreft Dumfries kan ik je nog wel volgen, wat betreft Blind helemaal niet. Die heeft voetballend wel zoveel extra kwaliteiten ten opzichte van Aké en Wijndal dat dat altijd zwaarder weegt dan zijn gebrek aan snelheid. Vindt het sowieso gek dat er altijd wordt begonnen over zijn gebrek aan snelheid, maar kijk de top affiches in de CL nog maar eens terug. Hij staat verdedigend altijd goed. R. Koeman en F. de Boer waren ook niet snelste, maar speelden vanwege hun voetballende kwaliteiten. Om maar met de woorden van Cruijff en Van Hanegem te spreken....de bal en het denkwerk gaan altijd sneller dan dat iemand rennen kan.

10 mei 2021 om 13:19

Ja tuurlijk is Blind voetballend erg goed en hij heeft ook enorm veel inzicht, maar je kan niet ontkennen dat het huidige voetbal veel meer focus legt op dynamiek, snelheid en fysiek. Op enkele uitzonderingen na staat bij vrijwel elke topclub een snelle en sterke centrale verdediger en op de backposities staat vrijwel ook overal een speler met enorm loopvermogen en veel snelheid. Dat Blind goed kan voetballen staat ontegenzeggelijk vast, maar in het huidige voetbal is hij behoorlijk gedateerd en na zn hartblessure is hij ook niet meer de oude en maakt hij vaker foutjes en wordt hij verdedigend vaker afgetroefd. Ik zie voor hem in het NL elftal twee mogelijke posities: als centrale verdediger in een 532 of 352 (oid) waarbij hij de opbouwer wordt met naast hem twee goede verdedigers, of naast Frenkie op het middenveld tegen de kleinere tegenstanders. Voor linksback mist ie gewoon echt snelheid en dynamiek, als een van de twee centrale verdedigers mist ie snelheid en duelkracht.

Schattige reacties hier allemaal. Wat mij betreft gaat Maarten mee ipv Bijlow. Waarom? Omdat ik al sinds Maarten zij debuut fan van hem ben, ik ging ook elke week naar de training kijken, zien hoe jij het deed. Maar is Maarten beter dan Bijlow? Ik denk dat ze op het gebied van een bal tegenhouden wel gelijkwaardig zijn, maar dat Maarten met zijn postuur, ervaring en recente optredens toch wel veel verder is. Ook verder dan Krul ja. Cillessen doet het weer goed bij Valencia en hoe zeer ik ook fan ben van de steek, is Cillessen onze beste doelman. Bovendien is het voor Bijlow ook wel goed om minuten te maken op een Jong EK. Echter zie ik niet in Bijlow wat ik bij Maarten, Jasper, Gomes etc zag. Ik hoop voor iedereen dat ik een beetje uit m'n nek lul, maar ik ben niet zo onder de indruk van Bijlow. Hij kan keepen, maar ik heb het idee dat zijn potentiële topkeeper status hem meer aangepraat is dan dat hij het echt laat zien. Is overigens niet provocerend bedoeld! Maar een Maarten of Jasper waren gewoon veel beter, vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

349 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren