Strijd tussen Stekelenburg en Bijlow lijkt gestreden bij Oranje

Zondag, 9 mei 2021 om 12:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:54

Frank de Boer acht de kans groot dat Justin Bijlow komende zomer deel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje voor het EK, zo heeft hij zondagochtend te kennen gegeven tijdens Goedemorgen Eredivisie. De bondscoach werd gevraagd naar de concurrentiestrijd onder de lat en leek daarbij aan te geven dat de strijd tussen Bijlow en Maarten Stekelenburg wel gestreden is. Beide doelmannen treffen elkaar zondagmiddag tijdens de Klassieker in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij het terecht dat Frank de Boer de voorkeur geeft aan Maarten Stekelenburg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door edenhazard)

Ik zou echt niet weten wie de de nr 1 momenteel is

9 mei 2021 om 12:46

Cillessen keept gewoon als ie fit is. Krul 2e keeper. Stekelenburg 3e keeper.

9 mei 2021 om 12:59

Cipressen. Krul is tegen Turkije ongenadig door het ijs gezakt. Ik denk daarom dat Steek keept als Cilessen geblesseerd of geschorst is. Zelf vind ik Bizot na de winterstop weer goed en zou ik die als 3e keeper meenemen.

9 mei 2021 om 13:04

Steek? Dan eerder Krul mag ik hopen.

9 mei 2021 om 13:42

Bizot? Ik vind dat echt een waardeloze keeper. Niet dat hij geen ballen tegenhoudt, daar doet hij niet voor onder. Maar het lijkt wel of hij bang is om een bal vast te pakken. Daar onderscheidt Bijlow zich. Oké, hij is vaak geblesseerd. Maar wel door de juiste intentie. Liever een doelpunt voorkomen dan jezelf beschermen ten kostte van een tegendoelpunt.

Bijlow moet eerst ff fit blijven dan zien we wel verder. Jeugd EK in de basis niks mis mee dan niet spelen op het grote EK.

9 mei 2021 om 14:03

Vind dat altijd zo’n matige reden. Ervaring in het echte EK is toch veel belangrijker dan die potjes bij Jong Oranje. Het boeit echt niet wie je daar neerzet. Bijlow wordt waarschijnlijk over 2 tot 3 jaar de eerste keeper van Oranje, dan is het toch fijn om al een toernooi en de daarbij horende druk aandacht mee te maken.

Voor Bijlow zal wel een rol zijn weggelegd bij Jong Oranje, anders zou dit onlogisch zijn om met drie veteranen naar het EK te gaan.

9 mei 2021 om 13:12

Als hij fit is, is hij volgens mij gewoon de eerste keeper van jong Oranje. En als Oranje toch een extra keeper nodig heeft, mag hij alsnog toegevoegd worden, ook tijdens het EK.

De strijd voor 3e keeper zou wat mij betreft om een stuk of 5 of 6 keepers kunnen gaan die allemaal rond hetzelfde niveau zitten. Deze uitspraak geeft gewoon aan dat de Boer zijn keuze al gemaakt heeft. Eentje die van hem uiteraard te verwachten viel.

Tja.. Enige waarom je Bijlow echt boven Stekelenburg zou kunnen plaatsen dit EK is omdat Bijlow zeer waarschijnlijk in de toekomst 1e keeper wordt van Oranje en je hem dus daarom al mee kan nemen om eraan te wennen. Qua kwaliteiten op dit moment maakt het geen reet uit wie je meeneemt. Beide van vergelijkbaar niveau op het moment. Maar waar ik Bijlow in de toekomst wel beter zie worden.

Als Bijlow fit blijft voor langere tijd is hij voor de komende jaren gewoon de eerste keeper. Voor nu nog te onbetrouwbaar om mee te nemen. Steek of Krul of Cillissen heeft meer ervaring en is niet aantoonbaar minder.

9 mei 2021 om 13:58

Ja, echt onbetrouwbaar om als derde doelman mee te gaan en aan het grote werk te ruiken. Met alle respect voor Stekelenburg, maar die hoort er gewoon niet meer bij. Tevens is Bijlow ook gewoon beter dan Stekelenburg. Als ie fit is, hoort ie mee te gaan, maar net zoals hij Babel boven een Gakpo gaat kiezen, was het te verwachten dat een Ajacied voorrang krijgt. Het kan niet eens meer ontkent worden, want elke keer als er een keuze is, valt ie terug op Ajacieden. Dat zou niet erg zijn als ze daadwerkelijk beter zijn, maar de genoemde namen zijn dat dus niet.

9 mei 2021 om 14:12

Gakpo boven lang? Die de relevatie in België is? Wat psv minded zeg.

Beter ook je moet een betrauwbare stabiele keeper hebben als 3de. Helpt ook dat stekelenburg al ervaring heeft op eind toernooien

Hoezo strijd, Bijlow zit er nooit bij..

9 mei 2021 om 13:06

Tja, hij is ook zo vaak geblesseerd geweest. Met het oog op de toekomst zou ik hem wellicht meenemen maar zijn blessuregevoeligheid maakt het zo onzeker

Het is voor Bijlow denk ik alleen maar goed als hij op een eind toernooi met jong oranje minuten kan maken. Hier heeft hij toch meer aan dan op de bank zitten bij oranje, met een hele geringe kans op speeltijd. Dit is juist ideaal voor Stekelenburg, brengt ervaring mocht het in uiterste nood nodig zijn en anders heb je er gewoon een ervaren jongen, die goed in de groep ligt en niet moeilijk doet als hij niet speelt, bij.

Waarom zou dit een discussie zijn dan? Bijlow heel het jaar al geblesseerd en Stekelenburg doet het gewoon prima. Plus heeft een WK-finale gespeeld, dat telt echt wel mee.

9 mei 2021 om 13:11

Een WK in 2010, zijn nu 11 jaar verder.

9 mei 2021 om 13:14

Omdat er wat voor te zeggen valt dat je een jongere keeper eraan laat ruiken. Zou het zelf echter ook niet doen, vind Stekelenburg een heel logische keuze. Heeft veel toernooiervaring ook

Na het EK moet Bijlow gewoon de eerste keeper worden van Oranje. Dat zal hij moeten gaan bewijzen, maar het is gewoon de keeper met de meeste aanleg en de meeste toekomst. Sterk in de lucht, heel goed in de een op een, meevoetballend prima, eigenlijk geen enkele zwakke plek. En dat al op die leeftijd.

Dat hij dit toernooi nog niet meegaat is geen drama, bij het jeugd ek zal hij onder de lat staan. Kan me niet voorstellen dat er nog voor Scherpen wordt gekozen, alleen al het feit dat een discussie is of Bijlow mee moet met het grote oranje is een teken, niemand schuift voor die plek Scherpen naar voren.

9 mei 2021 om 13:03

Opzich wel met je eens dat Bijlow het grootste talent is. Alleen zou hij eigenlijk wel eens voor een echt lange periode blessure vrij moeten zijn om de onbetwiste nummer één bij het Nederlands elftal te zijn. Een Cillessen is namelijk ook nog op een leeftijd dat hij prima mee kan naar het WK. Daarnaast zijn Krul en Bizot in vorm momenteel ook niet minder dan Bijlow. Daarom denk ik dat als Bijlow fit blijft tot het WK, hij een goede kans maakt. Maar anders denk ik toch dat de Boer voor anderen zal kiezen

9 mei 2021 om 13:14

Bijlow is zeker een keepers talent, alleen breekt hij maar niet door door zijn blessure gevoeligheid. Hij zal echt een behoorlijke periode stabiel moeten keepen wil hij ooit de eerste keeper worden van Oranje. Als hij blijft kwakkelen zoals afgelopen jaren, zie ik het niet gebeuren.

9 mei 2021 om 14:03

Agh, De Ligt kwakkelde in het begin ook bij Ajax, maar werd toch opgeroepen voor Oranje. Ook daar viel hij door de mand in het begin met grote fouten, maar hij bleef de kans krijgen. Bijlow presteert goed als hij fit is, dus dat is waar je hem op moet afrekenen. Het verschil zit hem gewoon in de club en dat is al jaren duidelijk. De Boer is namelijk niet de eerste trainer met die voorkeur. Laten we het al helemaal niet gaan hebben over Blind op linksback (let op: terwijl er daadwerkelijk echte linksbacks zijn die prima kunnen spelen) of de keuze voor een jongen als Babel.

9 mei 2021 om 14:21

Op dit moment heeft Bijlow nauwelijks ervaring. Met hem in Oranje nu zou je een enorm risico nemen. Volstrekt te begrijpen dat hij nu niet opgeroepen wordt. En het is je al jaren duidelijk dat het om club voorkeuren gaat? Frank zit er nu net acht maanden. De jaren ervoor was Ronald Koeman de bondscoach. Ronald Koeman's laatste club in Nederland was toch Feyenoord. Zou Ronald nu echt de voorkeur voor Ajacieden hebben gehad omdat hij die club een warmer hart toe draagt dan Feyenoord of zelfs PSV waarmee hij een Europa Cup 1 won?

Ik vind deze keuze ergens nog wel te verdedigen, Bijlow zal nummer 1 zijn bij Jong Oranje. Wat ik niet begrijp is hoe opeens Bizot helemaal niet meer in beeld is?! Die jongen is al jaren de nummer 3 en plots keept Stekelenburg een paar potjes en schuift hem zo opzij? Ik vind dat echt vreemd. De Boer heeft de schijn al tegen qua Ajax spelers, dit helpt niet.

9 mei 2021 om 13:03

Steek heeft natuurlijk wel toernooi ervaring, het is toch wel prettig mocht hij er in moeten. Ik vind Bizot de laatste tijd ook goed en zou die meenemen ipv Krul. Die was dusdanig slecht tegen Turkije dat ik me niet kan voorstellen dat de verdedigers zich relaxed voelen met hem achter zich

9 mei 2021 om 13:18

Ja steek heeft eeuwen geleden op een toernooi gespeeld. Daarna overal de bank warm gehouden. En als je nu zuiver kijkt nog niets te doen gehad. Belachelijk dat hij überhaupt geselecteerd werd voor het Nederlands elftal.

9 mei 2021 om 17:03

Je laat dus een keeper die een WK finale gespeeld heeft dan maar thuis? Misschien kan hij met zijn ervaring nog een rol spelen in de kleedkamer? Wat voor nut heeft het zelfs om een talent als Bijlow mee te nemen?

9 mei 2021 om 13:17

Hahaha, je maakt mijn dag meteen goed. Leukste grap van de dag
Mocht het geen grap van je zijn, Bizot is een Ajax keeper. Heeft de hele jeugdopleiding doorlopen en nog met Frank de Boer gewerkt in de jeugd.

Lijkt mij dus Cillessen Stekelenburg en Bijlow. Krul moet je helemaal niet erbij hebben, dat zag je toch tegen Turkije , heb je niks aan.

met bijlow sorteer je toch voor op de toekomst

Voor de ontwikkeling van Bijlow is het beter om gewoon alles te spelen bij Jong Oranje. Wie er als 3e keeper de bank warm gaat houden bij de grote jongens is mijns inziens helemaal niet zo van belang. Daar komen een stuk of 4/5 keepers voor in aanmerking (Bizot, Steek, etc.). Bijlow’s tijd komt nog wel. Wellicht na het EK al.

Bijlow speelt of heeft niet bij Ajax gespeeld,tsja dan weet je het wel...⚽

9 mei 2021 om 13:12

Ik denk dat als Bijlow een heel jaar fit was geweest en gewoon gekeept zoals hij eerder deed er niet eens een discussie was geweest. Maar ja, te veel niet gespeeld door blessures

9 mei 2021 om 14:06

Donny van de Beek speelt ook amper en die is wel fit. Toch zit hij er telkens bij. Vreemd, niet waar? Of hebben de Ajacieden ook daar weer een uitleg voor?

We kunnen kiezen voor de beste Nederlandse keeper, of we kunnen kiezen voor de keeper van Ajax. De keuze van Frank verbaast me niets.

Dat Nederlands elftal zo snel mogelijk uitgeschakeld is en deze koekenbakker eruit vliegt. Wanbeleid.

Misschien een vreemde vraag, maar ben je verplicht om drie doelmannen op te roepen? Als je namelijk toch ongelimiteerd doelmannen mag vervangen in je selectie is er toch geen directe aanleiding om een reservedoelman mee te nemen? In een noodsituatie roep je dan toch gewoon iemand anders op. Dan kan je die plaats in de selectie gebruiken voor een extra veldspeler.

Wat heeft Bijlow nu laten zien? Padt is de keeper die het meest goede heeft laten zien! Bijlow alleen maar geblesseerd, pakt geen punten voor zijn club. Padt 2benig, uitstekende meevoetballen, perfecte uittrap, goede reflexen, en nog geen minuut gemist en pakt punten voor zijn club. Bijlow laat hem keepen op het EK u21 heb je veel meer aan.

9 mei 2021 om 14:07

Bijlow pakt geen punten voor zijn ploeg? Padt een meevoetballende keeper met een perfecte trap? Geef mij ook wat van dat spul dat jij gebruikt alsjeblieft! Waar kan ik dat halen?

Ik kan nog best leven met het feit dat Bijlow er niet bij zit. Is veel gebleseerd geweest en kan zich wellicht nuttiger maken bij het EK van jong oranje. Wat wel ronduit belachelijk is, is het feit dat de 3e keeper van Ajax opeens op het toneel verschijnt en dan direct onbetwist is. Ik weet niet welke criteria er zogenaamd gelden, maar dit is natuurlijk gebasseerd op één ding en dat is club. Er zijn diverse keepers, ook dit seizoen, die al langere tijd hebben bewezen iets te kunnen. Bizot, padt, marsman, drommel om maar een paar namen te noemen. Nee allemaal geen absolute topkeepers, maar die hebben we ook gewoon niet. Maar de heer Stekelenburg speelt een paar potjes mee en wordt direct onomstreden geselecteerd. Dan nog te bedenken dat De Boer over Bijlow eerder nog (wellicht terecht) zei, laat het hem over een langere periode eens bewijzen.

Typisch de Boer. Waardeloos deze bondscoach die zo gekleurd is.

9 mei 2021 om 13:41

Hoezo gekleurd? Ik wil Feyenoord absoluut niet in een slecht daglicht zetten maar ze spelen met Bijlow o.a. super ondermaats. Ik snap niet waarom er dan eventueel Feyenoord spelers opgeroepen moeten worden voor een EK terwijl ze nummer 5 staan in de Eredivisie. Berghuis is een uitzonderlijk talent en stijgt ver boven de selectie uit dus dat is misschien nog te begrijpen. De rest moet echt een schepje erbij doen mochten ze ooit in aanmerking willen komen voor Oranje.

9 mei 2021 om 13:58

Dus omdat Feyenoord ondermaats speelt moet Bijlow thuisblijven? Hij is de beste Nederlandse keeper momenteel en dat in een team tussen de lamme en de blinde.

9 mei 2021 om 14:10

Mmm sorry theking ik zie het nog niet echt. Ik zie bijvoorbeeld 3 goals er heel makkelijk in gaan tegen een Ado Den Haag. Hij heeft absoluut paar wedstrijden goed gekeept en je ziet dat er potentie in zit maar dat zie ik bij meerdere keepers in de eredivisie. Bijlow, Bizot en Drommels liggen allemaal dicht bij elkaar maar in mijn ogen niet goed genoeg voor het grote Oranje.

Bijlow moet gewoon keepen in Jong Oranje. Maar met die rare bondscoach vd Looy weet je het nooit, die kan ook zomaar Scherpen er weer inzetten. Die vind ik nog raarder dan De Boer. Ik zie nog liever Stekelenburg op doel dan die Cilissen, wat een overschatte keeper is dat.

Ik snap dat Bijlow graag bij het grote Oranje zal willen horen, maar hij heeft er toch eigenlijk veel meer aan om eerste keeper bij Jong Oranje te zijn op het EK dan om als 3e keeper bij oranje alleen maar mee te trainen en bij de groep te zijn?

Logische keuze. Bijlow is veel geblesseerd geweest. Bizot keept een minder seizoen dan vorig jaar. Stekelenburg heeft onana goed vervangen. Heeft een WK op zijn naam staan. Brengt veel ervaring mee.

Stekelenburg heeft vandaag weer bewezen dat hij gewoon mee moet. Bijlow gaat er heus wel komen, kon vandaag weinig doen tegen de tegentreffers, maar naar het EK moeten Cillissen, Krul en Stekelenburg.

9 mei 2021 om 17:06

Wat Steek dit half jaar heeft laten zien, is gewoon tweede keeperwaardig. Hij heeft letterlijk voor rust gezorgd in een zeer jonge verdediging. Krul daarentegen, zorgt juist voor onrust bij een ervaren verdediging met zijn geklungel.

Scherpen gaat zeker keepen bij jong oranje , Stekelenburg 10 jaar alleen maar op de bank gezeten en voor de kleedkamer hoef je die droogkloot niet mee te nemen.

9 mei 2021 om 21:10

🤣🤣 vond Stekelenburg anders weer zeer goed keepem vandaag.

Bijlow is veelbelovend maar hoort gewoon bij Jong Oranje. Hoe slecht Krul, Cillessen en Stekelenburg wel zijn, ze hebben als dertigers een prima leeftijd om als ervaren keeper bij Oranje te keeperen. Liever toch een ervaren keeper dan een talent. Na het (u21) EK kan je Bijlow wel uitproberen in oefeninterlands maar verwacht ook niet te veel van een 23-jarige doelman uit de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. de LigtVerdediger00
M. BizotKeeper00
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger00
D. BlindVerdediger00
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

7 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren