Dick Advocaat en Feyenoord willen seizoen samen afmaken

Maandag, 3 mei 2021 om 14:16Chris Meijer • Laatste update: 14:29

Dick Advocaat en Feyenoord willen het seizoen samen afmaken, zo weet RTV Rijnmond te melden. De 73-jarige oefenmeester is maandagochtend op de club geweest voor een bijeenkomst met zijn assistenten. De spelersgroep treft hij dinsdag pas, maar toch acht de regionale omroep het onwaarschijnlijk dat de selectie Advocaat gaat wegsturen.

Advocaat had zondagavond al contact gehad met technisch directeur Frank Arnesen en zijn technische staf, om te bespreken hoe het nu verder moest na de dramatische 3-2 nederlaag tegen ADO Den Haag. De oefenmeester sloot na afloop van dat duel niet uit dat Feyenoord nog voor het einde van het seizoen zou verlaten. Hij wilde maandagochtend het vertrouwen vanuit de spelersgroep voelen om aan te blijven. Het onderhoud met Arnesen en zijn staf heeft de insteek opgeleverd om het seizoen bij Feyenoord af te maken.

Het artikel gaat verder onder de video
'Met mijn Feyenoord-hart was het zwaar, maar uiteindelijk is AZ voor mij een betere keuze'
Meer videos

De selectie was maandag echter vrij, waardoor Advocaat en de spelers elkaar dinsdag pas weer treffen. Toch denkt RTV Rijnmond niet dat de spelers gaan pleiten voor het voortijdige vertrek van Advocaat. Het seizoen duurt nog tweeënhalve week. Feyenoord neemt het in het slot van de competitie nog op tegen Ajax, Heracles Almelo en RKC Waalwijk. De kans is groot dat de Rotterdammers daarna play-offs om Europees voetbal moeten spelen. De halve finale van de play-offs wacht op 19 mei, waarna de finale drie dagen later op 22 mei wordt gespeeld.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Advocaat serieus overweegt om op te stappen. Na de teleurstellend verlopen januari-maand gingen directeuren Mark Koevermans en Arnesen in gesprek met Advocaat. “We hebben afgesproken dat we het seizoen afmaken. Voor Advocaat, voor alle spelers die vertrekken”, zei Koevermans onlangs in het programma Goedemorgen Eredivisie. Advocaat nam in oktober 2019 het roer over van de ontslagen Jaap Stam en maakt aan het einde van dit seizoen plaats voor Arne Slot.Gerelateerd

Meer sportnieuws

187 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Feyenoorders, nog een paar weken volhouden.

3 mei 2021 om 14:48

@deem. Ongelooflijk he! Die man boekt 0% progressie met het team, sterker nog hij presteert dat zij nog slechter worden. En ze willen door met elkaar. Als Feyenoord 5e wordt, gaan zij gewoon de playoffs verliezen.

3 mei 2021 om 15:28

MrKrillin, Feyenoord en play-offs gaat altijd fout. Wellicht omdat het voor Feyenoord een straf is en voor clubs als Groningen en Utrecht iets moois. Ik hoop ook gewoon dat dit seizoen zo snel mogelijk klaar is

3 mei 2021 om 15:47

Er valt geen progressie te boeken met dit team met welke trainer dan ook. Dit ligt puur aan de mentaliteit van de spelers

3 mei 2021 om 15:59

We zullen het volgend jaar zien. Mentaliteit is iets wat een trainer erin kan slijpen

3 mei 2021 om 16:24

mentaliteit wel maar kwaliteit niet

3 mei 2021 om 16:49

Precies, je kan nog zo'n goede mentaliteit hebben, als de kwaliteit er niet is speel je voor het rechter rijtje. Zo jammer dat dit feyenoord zo is afgezakt

3 mei 2021 om 18:28

Klopt. Maar als je weet dat je een kwaliteitsprobleem hebt, hoef je daar geen mentaliteitsprobleem bij te creëren. Ik had 'm ontslagen. En als ik Advocaat was had ik de eer aan mezelf gehouden, voor zover dat nog gaat. Alleen, wie zet je er dan voor? Oprechte vraag trouwens, kan zijn dat ik het gemist heb, maar is er een reden dat ze Slot niet al hebben laten instappen? Is die nog niet beschikbaar?

3 mei 2021 om 19:15

Mitchajax. Dit team kon vorig seizoen wellicht kampioen worden. Hoezo geen kwaliteit? Jij volgt wellicht de verkeerde sport? Een verdediging met Malacia/Haps Geertruida en Senesi is uitstekend. Met Bijlow heb je één van de beste keepers in de ED. Met een fitte Sini op links en berghuis op rechts ben je beter dan 16 andere teams. Het middenveld valt idd tegen maar met Toornstra, Kokcu en eventueel Wehrmann is dat niet zo slecht hoor. Dan dient het team wel hoger te gaan staan. Deze ploeg is het gewoon zat om dick zijn bedroevende tactiek uit te moeten voeren. Wanneer ze gewoon thuis tegen emmen enzo vanaf het fluitsignaal druk zetten, en naar voren mogen spelen... winnen ze zulke potten gewoon eenvoudig. Net als die absurde pot tegen bijvoorbeeld heerenveen. Dick is leuk voor de korte termijn, voor te punten pakken maar voor de lange termijn demotiverend.

3 mei 2021 om 14:51

helaas nog een paar jaar volhouden verwacht ik. met dit materiaal wordt het volgend jaar weer een drama en geld om directe versterkingen te halen is er weer niet heb ik begrepen. ik denk dat je de meeste van onze spelers ook aan de straatstenen niet gaat kwijt raken, mist je bereid bent te verkopen met een enorm verlies. versterkingen halen zit er voorlopig dus niet in. als ik Advocaat was geweest had ik de eer aan mezelf gehouden

3 mei 2021 om 14:56

Klopt, de prestaties van Feyenoord dit seizoen hebben weinig met Advocaat te maken.

3 mei 2021 om 15:08

Ja klopt Soccerskins. De eindverantwoordelijke heeft er heel weinig invloed op......

3 mei 2021 om 15:13

dit slechte seizoen kan achteraf ook een zegen blijken te zijn. als we Europees voetbal mis lopen kunnen de beleidsbepalers misschien eindelijk een keer wakker worden en kunnen we stoppen met ons geld weg gooien aan van die zaadspelers zoals die afgelopen zomer zijn gehaald en wordt het geld misschien op zij gelegd voor echte versterkingen in de toekomst. nu blijven we dweilen met de kraan open. Van Geel werd toen elke keer gered door de Knvb beker en die kwam dan elke zomer weer met een rits spelers aanzetten waar we niks aan hadden. Arnesen afgelopen zomer ook weer. misschien leren we dat nu dan eindelijk eens een keer af bij Feyenoord en kunnen we dan straks financieel en dus eindelijk ook sportief weer eens een beetje vooruit gaan kijken

3 mei 2021 om 16:12

@fr010frdam Eindverantwoordelijk voor wat? De niet-bestaande scouting of het financieel beleid wat al jaren slecht is bij Feyenoord? Dit is een probleem dat veel groter is dan Dick Advocaat. Ik kan me geen haalbare trainer bedenken die het met deze selectie direct beter zou doen.

3 mei 2021 om 16:33

@FR010FRDAM Sinds wanneer is de trainer verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Jij bent veelste gefixeerd op Dickie de schuld geven, schei uit man. Pep, Klopp en Van Gaal samen hadden dit zooitje ongeregeld niet aan de praat gekregen. Niemand zegt dat Dick geen blaam treft maar de meeste Feyenoord fans overdrijven zijn schuld schromelijk. Is Arnesen niet verantwoordelijk dan? De scouting? Oh wacht dat is 1 iemand (!!!) bij zo'n grote club? Zijn de spelers zelf niet verantwoordelijk dan? Een bal over 3 meter naar een teamgenoot passen gaat al niet, beetje pit in het duel ontbreekt al en een narcistische aanvoerder helpt het groter doel niet. Dick zal vast fouten hebben gemaakt maar hier hebben meer mensen schuld. Jouw hetze tegen Dick is ongenuanceerd als maar kan, vorig jaar presteerde hij met nagenoeg dezelfde selectie wel. Bekerfinale en al ... Het kan dus wel en nee Dick zou volwassen mannen die prof claimen te zijn niet hoeven motiveren. De selectie is gemiddeld 27 jaar dus wie verwachtte jij dat hij beter maakte los van Kokcu, Bijlow en Geertruida. Toornstra? Linssen? LOL ... Prato? Of een Jorgensen? Ooh nee wacht Botteghin zeker, schei uit Dick heeft het redelijk gedaan. Probeer er toch wat realistischer naar te kijken.

3 mei 2021 om 16:38

wat heeft iedereen met die Kokcu? wat heeft die nou laten zien de afgelopen 3 seizoenen waardoor hij wordt bestempeld als zo een enorm talent? Stengs wordt overrated genoemd en misschien is dat zo maar zelfs hij heeft 10 keer meer laten zien als Kokcu

3 mei 2021 om 16:48

Maar Savano, ik heb je gisteren ook al uitgelegd dat ik de selectie ook niet geweldig vind. Maar goed genoeg om niet in te zakken tegen het rechterrijtje. En jij hebt duidelijk niet alles gezien, anders was je ook wel wat kritischer op Dick. En wat vind jij van het publieke slachten van een jongen van 21 voor een politiek spel? En het in de spits posteren van Linssen die de bal niet kan vasthouden? Of Haps constant inzetten als linksbuiten? Dat zijn gewoon aanwijsbare fouten. Dat kan je niet ontkennen.

3 mei 2021 om 16:50

Japie jij weet nou ook wel dat er zeker 8 spelers of meer vertrekken. Dus dit team is niet vergelijkbaar met komend seizoen, omdat er gewoon een totaal ander team zal staan. En of dat veel meet jeugd is hang af van de investeerders. Voor de zomer hopen ze daarin witte rook te produceren.

3 mei 2021 om 17:12

Natuurlijk maakt Advocaat fouten, maar dat is ook door gebrek aan kwaliteit en dingen moeten proberen. Ik heb enorm veel respect voor de man en trainer Advocaat. Structureel zijn ze de laatste jaren inderdaad niks opgeschoten, maar dat heeft meer met het beleid te maken. Hij heeft over de hele periode enorm wel punten gehaald gezien de kwaliteit van de selectie!

3 mei 2021 om 17:15

@Japie, Feyenoord heeft veel meer uitgegeven dan Vitesse en AZ, hoe kan het dan dat ze onder hen staan? Jij bent toch van de budgetconclussies altijd ;-)

3 mei 2021 om 17:20

Japie jij bent echt gefocust op Advocaat maar stop daar nu eens mee. Ook arnesen is niet de schuld van de spelers die gekomen zijn. Zat daar eerst niet iemand anders meneer Troost of zo die al de contacten had gelegd. Je zegt ook steeds zaad spelers maar met zaad moet je oogsten en een daarvan is Bozenik als hij maar vaak zat goed gebruikt wordt. Ik geef je 100% gelijk betreffende Kokcu aangezien die mij ook niet kan bekoren zoals er allemaal wordt beweerd als een groot talent. De staf zit er met 3 man en zijn alle drie verantwoordelijk voor het spel wat gespeeld wordt. Zo niet dan kun je dat geld beter besparen als Collen nog de Wolf iets te zeggen hebben. Je bent een echte supporter maar je schrijft je club wel heel erg de begraafplaats op en dat is echt niet nodig. Dat Feyenoord niet goed draait is helaas jammer en is nu uithuilen en opnieuw beginnen. Blijf eens sportief denken en beredeneren. Toen ze kampioen zijn geworden speelde ze ook niet echt goed en die wedstrijden zijn we allang vergeten alleen zat er wel meer bezieling in. Ik ga onderhand denken dat er in de spelersgroep kampen zijn tegen elkaar en niet voor elkaar willen vechten. Een Toornstra met zijn mentaliteit moet toch de groep op sleeptouw nemen. Je kunt wel negatief blijven schrijven maar zoals je stelt misschien eens goed dat ze afdalen en de directie ziet dat het zo niet langer kan en ingegrepen moet worden als ze dan wel de juiste mensen wippen.

3 mei 2021 om 17:33

@neutraal1980 dat ben ik zeker maar er is gewoon heel lang wanbeleid gevoerd, zeker qua aankopen. Arnesen zal ik niet afrekenen na 1 seizoen maar iemand als Van Geel bv heeft veel te lang mogen aanmodderen

3 mei 2021 om 17:34

@fvddb ik ben niet tevreden over Advocaat hoor, alles behalve. alleen Feyenoord heeft te lang wanbeleid gevoerd wat ook van grote invloed is op het spel en de resultaten. hopelijk kan Arnesen Feyenoord weer een beetje op de rit krijgen want onder Van Geel vond ik het beleid niet goed

3 mei 2021 om 18:55

De prestaties van dit seizoen hebben dus alles met Dick te maken. Vorig seizoen was je met nagenoeg dezelfde spelers heel dicht in de buurt gekomen van het kampioenschap. En nu kunnen ze het ineens niet meer. Geen enkele speler is bereid voor Dick te lopen en dat heeft hij over zichzelf afgeroepen. Hij heeft spelers individueel gesloopt in de media (jorgenson, Bozenik, Pratto) maar ook door zijn opstellingen, tactieken en rare wisselbeleid (haps bijvoorbeeld of een Linssen die eindelijk 3x scoorde en de wedstrijd daarna weer op de bank mocht plaatsnemen). Vervolgens heeft hij ook nog het team in zijn geheel als amateurs weg gezet in de media net zoals hij dit deed bij de jeugdopleiding. Terwijl Dickie alleen maar zwaar defensief heeft proberen te spelen en hiermee heel het spelplezier heeft weggezogen uit dit elftal. Waardeloze tactieken, opstellingen en wissel om vooral maar niet te verliezen. Het is schandalig om iedereen openlijk af te vallen puur om zijn eigen falen te maskeren.

3 mei 2021 om 19:23

Japie. Vriend! Volgend seizoen lekker op het middenveld Antonucci, Kokcu en Wehrmann/Toornstra. Heerlijk creatief en technisch middenveld. Met Bijlow een zeer zeer goede keeper. Met een centraal blok Geertruida en Senesi heb je wellicht het beste blok in de ED. Wanneer Sini weer echt fit is, heb je een swingende buitenspeler op links. Met Berghuis op rechts, perfect. Gewoon Bozenik in de spits. Hoger staan in het veld, Bozenik bedienen en vetrouwen geven. Komt het zeker goed. Afscheid nemen van Diemers uiteraard. Botje ook afscheid nemen, zepfs niet op de bank zetten. Jeugd de kans geven. Wellicht nog een goede ervaren middenvelder er bij (je weet maar nooit) en klaar.. Gewoon voor de 2e plek spelen. Ben ik van overtuigd. Met Slot mogen ze doen wat ze graag willen, voetballen! Ik zou als speler mijn contract laten ontbinden met een coach als Dick. Daarvoor zit je niet op voetbal, ook deze gasten niet.

3 mei 2021 om 20:35

Dus dat het team vorig jaar dicht bij het kampioenschap kwam is te danken aan de spelers, maar dat het dit seizoen niet goed is komt door Advocaat?? Ik denk eerder dat het andersom is. Zonder Advocaat had Feyenoord het vorig jaar never nooit zo goed gedaan!!

3 mei 2021 om 20:46

Maar ja, je hebt meer dan 11 spelers nodig he

3 mei 2021 om 21:38

Japie wie moeten ze halen dan? Het is nou niet dat ze spelers die het al bewezen hebben kunnen halen. Dus ze moeten gokjes wagen en risico nemen en ook meer jeugd een kans geven.. dat kokcu het niet laat zien geeft al aan dat in de jeugd het toch niet allemaal zoveel beter is.

3 mei 2021 om 21:50

er zijn zoveel clubs die goede spelers halen waar nog nooit iemand van gehoord heeft. neem een Leicester met Mahrez, Vardy en Kante een tijdje terug. Twente met Arnautovic, Groningen met Suarez, Tadic en Kostic, AZ die een aantal spelers voor weinig geld haalde voor weinig geld en die vervolgens met dikke winst doorverkochten. Ajax wat een Milik oppikte voor 2,5 miljoen. met een beetje een creatieve scouting kan je af en toe echt nog wel haalbare pareltjes halen. stuur een paar scouts naar Servie, de Ligue 2 in Frankrijk, Colombia, Ivoorkust en noem het allemaal maar op. daar lopen echt nog wel haalbare talenten rond

3 mei 2021 om 15:28

Dit is toch dé manier om zijn selectie scherp te krijgen voor de pot tegen Ajax?!

3 mei 2021 om 15:31

Ajax-rk, misschien. Kan echter ook zijn dat ze nu beslissen alles op alles te zetten en dat je er dan zondag gewoon flink af gaat. Dan is dat scherpe er direct weer af

3 mei 2021 om 15:38

Ik heb niet het idee dat het aan Advocaat ligt. De selectie is gewoon subtop en dan krijg je subtop resultaten.
Ik zou er ook niet van uit gaan dat het onder Slot beter gaat, ik denk eerder dat het met nog meer jeugd en aanvallend voetbal qua resultaten nog minder gaat worden.

3 mei 2021 om 15:43

Misschien is de selectie niet geweldig, maar Advocaat heeft aanwijsbare fouten herhaaldelijk gemaakt. Ik ga ze niet opsommen, daarvoor mag je de topics van gisteren lezen. Het spel ziet er in ieder geval het hele seizoen niet uit en toch ben ik supporter voor mijn plezier. Dat heb ik dit seizoen op een enkele wedstrijd na niet gehad. Zelfs niet als we wonnen.

3 mei 2021 om 16:01

dat heb ik al meerdere seizoenen niet meer. de laatste Feyenoord wedstrijd waarvan ik echt heb genoten was die 6-2 overwinning op Ajax

3 mei 2021 om 17:05

Maar ligt dat dan aan Dick Advocaat of aan de spelers die duidelijk een andere richting op willen. Betekent dat je 2 richtingen hebt en de selectie niet voluit gaat voor wat de trainer wil. Het is wellicht Advocaat zijn fout dat hij de spelers niet kan overtuigen en dat ze niet voor hem door het vuur gaan, maar het is evenzeer de fout van de spelersgroep die blijkbaar te bokkig is en zichzelf ernstig overschat en zich blijkbaar niet aan de afspraken houdt mbt het spel.

3 mei 2021 om 17:09

@fr010frdam ik weet niet of hij echt veel fouten heeft gemaakt, hij zou iets meer achter zijn spitsen kunnen staan maar voor de rest zie ik het niet.

Ik lees her en der dat hij aanvallender moet spelen maar dat kan helemaal niet met deze spelers. Je hebt aanvallers die niet mee terug verdedigen, Fer is een prima speler maar is al lang niet meer de box to box speler die hij ooit was, en Senesi is een prima verdediger maar ook niet iemand die goed is met ruimte in zijn rug.

Ik denk oprecht dat als Slot met dit team aanvallend voetbal gaat spelen hij net als Stam de kerst niet haalt omdat hij dan nog een paar plekken lager staat dan Advocaat nu.

3 mei 2021 om 17:16

Maar London Calling, er zit ook iets tussen het ultradefensieve van Dick en het ultra aanvallende van Stam. Iets meer van eigen kracht uitgaan tegen clubs als Emmen en Ado is mijns inziens niet te veel gevraagd. En Linssen in de spits zetten zorgt er ook voor dat je niet op kan schuiven.
En hij is ook enkele malen volledig tactisch overklast. Daar ben ik ook kritisch op. twee keer in twee weken door zowel Heerenveen als AZ volledig zoek gespeeld. Dan maak je als trainer gewoon fouten.

3 mei 2021 om 17:24

Een juiste veronderstelling van ajaxmind zoals hij het omschrijft en het ook aan de spelers ligt die anders willen maar dat helemaal niet aankunnen. Zoveel klasse bezitte ze echt niet om dat spelletje te spelen wat ze graag wensen en dat ziet Advocaat al veel langer dan vandaag. Alleen de spelers willen inderdaad bokkig blijven althans enkele ervan.

3 mei 2021 om 17:44

@fr010frdam Maar dan kijk je wel met een hele Nederlandse blik naar het voetbal. Verdedigen is ook gewoon een eigen kracht net zo goed als dat aanvallen of het spel maken dat is.

Zelfs de top teams hebben 2 of 3 keer per jaar zo'n wedstrijd. Alleen heeft Feyenoord geen top team maar een subtop team, dan speel je die 5 of 6 keer in een seizoen. Dat gaat niet anders worden hoe je ook speelt of wie je dan ook voor de groep zet.

3 mei 2021 om 18:58

Vorig seizoen bijna kampioen met nagenoeg dezelfde selectie.

3 mei 2021 om 19:37

@luissini meen je dit nou serieus?

Ajax en PSV zijn nu al bezig met versterkingen en Feyenoord heeft geen cent om uit te geven en dan kom je daar mee. . Zuinig aan doen schijn deze zomer in Amsterdam te beteken dat de duurste aankoop maar 10 miljoen wordt tenzij ze spelers verkopen

Als dit echt het verwachtings patroon is - wordt van de Feyenoord fans dan heb ik nu al medelijden met Slot want dan kan hij het nooit goed doen. Ze hebben gewoon de 4e selectie van Nederland en dan moeten ze hopen dat Berghuis en Senesi blijven. Als Slot 4/5 wordt met het inpassen van een paar jonge spelers in deze groep heeft hij get gewoon fantastisch gedaan.

3 mei 2021 om 20:25

@London calling Haha goed lezen, hij zegt vorig seizoen

3 mei 2021 om 23:23

Misschien moet je lezen. Hij zei vorig seizoen en geen volgend seizoen. Dus nee hij meent niet serieus wat jij zei, iedere Feyenoordsupporter kan het prima vinden in wat jij schetst (al wil men de Feyenoordsupporters een ander beeld opdringen om vervolgens weer te praten over een te hoog verwachtingspatroon, ook zoiets simpels) en we willen eindelijk eens voetbal zien vanuit een idee. Hoeft geen Bosz of stamvoetbal en geen advocaat voetbal. Er zit heel veel tussenin en ik vertrouwen dat Slot zoiets kan neerzetten.

3 mei 2021 om 16:02

Ga er maar niet vanuit dat het volgend jaar zoveel beter is onder Slot. Dan zal er echt wel meer kwaliteit moeten komen, om van Feyenoord een top3 club te maken in de ED. Ze staan nu 5e en daar horen ze naar mijn mening ook te staan met het matige materiaal dat ze hebben.

3 mei 2021 om 16:16

Dat lees ik iedere keer, maar wat mij betreft is de klassering op de ranglijst niet bepalend of het beter gaat. Als Slot met een mindere selectie toch een herkenbaar systeem speelt waarbij hij uitgaat van eigen kracht, spelers op de plek zet waar ze horen, spelplezier terugbrengt en spelers vertrouwen geeft ipv afzeikt dan gaat het al beter. Wordt hij daarmee 8e....ook prima, als we maar bouwen aan de toekomst ipv alles afbreken zoals Dick deed.

3 mei 2021 om 16:36

dat zeg je nu. als Slot volgend jaar met iets beter voetbal punten verspeeld tegen een Emmen, ADO etc. kan ik nu al voorspellen dat de kritiek na een tijdje weer los barst en dat Slot een koekenbakker is omdat we zogenaamd zo een geweldig getalenteerde selectie hebben staan die door de coach niet uit de verf komen als ze niks laten zien

3 mei 2021 om 16:51

Jij weet ook dat er zeker 8 spelers zullen vertrekken Dus vergelijken = onzin

3 mei 2021 om 17:36

Slot moet idd gewoon de tijd krijgen en kunnen bouwen naar een selectie toe die aansluit op zijn speelwijze en dat kan wel twee of drie seizoenen duren. het lijkt me een goede coach maar we moeten wel geduld hebben want hij komt nou niet in een makkelijke situatie terecht bij Feyenoord

3 mei 2021 om 17:58

Maar krijgt hij wel die tijd? Feyenoord kennende zal, als het niet loopt, al na 5 wedstrijden het hoofd van Slot eisen. En ik zie op dit moment niet hoe de situatie kan verbeteren: geld voor versterkingen is er niet, je beste speler gaat voor een schijntje weg waardoor je je niet kan versterken, er is geen creatieve middenvelder en aanvaller die de ploeg op sleeptouw kan nemen, er breken geen echte toptalenten door en de talenten die nu verhuurd zijn toren echt niet boven de rest uit in de KKD. En dan wil Slot ook nog eens aanvallend voetbal spelen, wat totaal onrealistisch is. Nogmaals, hopelijk komt het goed met Feyenoord, maar volgend seizoen ziet het ernaar uit dat het rechterrijtje wordt. Zelfs play-offs halen wordt al een zware kluif.

3 mei 2021 om 18:12

er moet gewoon naar de achterban gecommuniceerd worden dat er op de lange termijn wordt gericht. als supporters moeten we dan maar accepteren dat we wat tussenjaren krijgen maar dat is denk ik de enige oplossing en manier om weer een beetje kapitaal op te bouwen. met al die korte termijn aankopen die je niet beter maken blijf je dweilen met de kraan open en wordt het nooit beter. eindigen we dan wat lager op de ranglijst moeten we dat maar accepteren

3 mei 2021 om 19:15

Hopelijk dat de supporters dat begrijpen. Maar Feyenoordsupporters kennende willen die nu resultaat en accepteren ze lange termijn plannen heel moeizaam. En die gaan het echt niet accepteren als je volgend jaar rond plek 12 staat onder het mom van lange termijn plannen.

3 mei 2021 om 23:26

Henktak, als je niet weet waar je het over hebt moet je niet zo stellig praten. Over Feyenoordsupporters kennende... plek 12 is wel heel erg extreem maar hang je het eerste half jaar in de middenmoot maar zie je een idee dat langzaam gaat werken, dan hoor je er heel weinig. Het zijn eerder journalisten en Ajaxsupporters die roepen over het verwachtingspatroon van Feyenoorders dan Feyenoorders zelf. Natuurlijk snakt iedereen naar een titel, maar voor nu is een fundament prima, dan wordt het meedoen en pas daarna eventueel een prijs. Maar dan praat je niet over 1 seizoen. En dat is een tendens die je bij heel veel Feyenoord supporters leest. Dus blijft dit hangen?

3 mei 2021 om 16:30

Alsof een andere trainer hier een verschil gaat maken. Feyenoord gaat er ook de komende jaren weer vrij weinig van bakken. Je kan er een Guardiola neer zetten, maar met een matige selectie, geen mogelijkheid tot nieuwe aankopen, en het (waarschijnlijke) vertrek van een of meerdere dragende spelers, gaat ook een top trainer deze rommel niet omdraaien.

Feit blijft dat Feyenoord tegenwoordig niet meer is dan middenmotortje. Kan je Dick Advocaat niets vinden als fan, lijkt me vrij bizar om de verantwoordelijk bij die man neer te leggen.

3 mei 2021 om 19:05

Volgend jaar geen europees voetbal, het zij zo. Dan maar voor de dubbel gaan

Niet verwacht. Ik had gedacht dat Dick de handdoek in de ring zou gooien, zodat hij zondag geen afgang zou krijgen. Maar respect dat hij dit doet.
Voor Feyenoord weet ik niet of het de juiste keuze is. Het lijkt gewoon totaal niet meer te werken met Dick. Maar ach, seizoen is toch al kapot. Slot voor de groep gooien zou alleen maar een valse en oneerlijke start op kunnen leveren, dus prima zo.
Nog 3 wedstrijdjes genieten van het oogstrelende voetbal.

3 mei 2021 om 14:22

Je hoeft Slot nu niet voor de groep te gooien. Maar je kan wel met spelers verder gaan die volgend seizoen wel willen.
Tis een bedroevenis.

3 mei 2021 om 14:25

Ja, de chemie tussen Advocaat en de spelersgroep is wel volledig weg. Maar ik heb er vrede mee. Als we geen Europees voetbal hebben komend seizoen is het jammer, maar kan Slot rustig bouwen en hebben de jeugdige spelers geen 3 wedstrijden per week. Hebben we het wel is het mooi meegenomen, meer geld en de ervaring.

3 mei 2021 om 14:44

Mij persoonlijk kan het mij ook niet boeien of we de Conference league halen. Ik vind de EL al niet veel, al kan je daar nog wel aardig loten. Maar goed qua geld is het hard nodig, daar juich ik dan maar voor. Geld binnen harken.

3 mei 2021 om 15:04

Achter dit voorstel kan ik zeker staan van Bliek. Spelers erin waar je volgend jaar mee verder kunt gaan en die niet willen de tribune op en geen loon geven. Jeugd eromheen en die de kans geven. Spelers waar je nu al van weet die gaan weg vervangen voor spelers die willen blijven en zich inzetten. Spelers die je zelf weg wilt laten gaan niet meer opstellen. Een trainer eruit gooien of zelf laten gaan is een afgang voor beide en zeker Feyenoord niet waardig. Men heeft toch zo'n mooi lied van Hand in Hand kameraden, laat dat dan de laatste wedstrijden eens tonen op het veld. Nu Slot er voor zetten is een afgang eerste klas voor die man, die moet dan ergens mee doorgaan wat al een afgang is en geen goede zet. Een assistent Coolen of de Wolf het over laten nemen vind ik ook ronduit schandalig aangezien die wel met 3 man erin gestapt zijn dus ook met 3 man verantwoordelijk zijn of zijn het van die slappe mannen dat ze niets durven zeggen. Niet alleen Advocaat maar ook zijn assistenten zitten er om het team te begeleiden. Dat er van hogerhand mogelijk ook druk is uitgeoefend zal mij niet bevreemden. Je moet hem toch uitbetalen dus wat heeft het voor nu hem er nu uit te gooien met een oprotpremie.
De spelers moeten heel erg duidelijk gemaakt worden dat het zo niet verder kan en tegen gezegd worden per speler wil je ja of nee en geen twijfel of nee mogelijk anders de tribune op. Blijken ze in het veld te staan en willen niet meteen wisselen. Het publiek verwacht van jullie inzet en klasse en niet van dat slap gedoe. De supporters hebben daar recht op.
Dat de chemie weg is tussen trainer dan is het niet alleen tegen Advocaat maar tegen de gehele trainer staf en daar had dan al eerder hard op ingegrepen moeten worden. De helft van het team wil hoog druk en de andere helft kan dat niet belopen. Stop dan met die onzin en speel je spel waar je goed in bent en dat is punten behalen. Na 7 magere jaren komen er heus wel weer vette jaren aan en blijf alles eens positief zien. Afbreken is zo gebeurd maar opbouwen niet. Het moet niet aan een speler mogen liggen dat het slecht gaat. Je hebt een spits gebruik die dan ook en bedien die van de flanken wat nu niet gebeurt. Kan mij vergissen maar zie in Bozenik zeker wel de nodige potentie. Hoor hier ook vaak zaadspelers aangetrokken nou een mooier woord bestaat er niet aangezien je uit zaad moet Oosten.

3 mei 2021 om 16:52

dat zijn er bar weinig, want veel contracten lopen of af of spelers zijn gehuurd. Ook een Narsingh en van Beek zullen niet terugkeren ( aflopende contracten)

3 mei 2021 om 14:23

Slot voor de groep gooien was sowieso heel onverstandig geweest. Ik had persoonlijk Dick eruit gegooid en Coolen en de Wolf de laatste weken voor de groep gezet. Of dat qua resultaat voor veel verbetering gaat zorgen durf ik niet te zeggen, maar qua spel en spelopvatting kan het niet minder gaan dan dat het nu gaat.

3 mei 2021 om 14:26

Ja ook een prima optie en wie weet komt dat morgen nog uit het gesprek met de spelers.

3 mei 2021 om 15:06

en wie gaat dat contract van dick afkopen dan?
je wist dat hij gewoon tot het einde zou blijven en dan trekt ie de deur achter zich dicht en kijkt ie niet meer om.

3 mei 2021 om 15:09

Je betaalt in principe gewoon door tot juli dan en je zet iemand voor de groep die er al is. Qua kosten scheelt het niks.

3 mei 2021 om 15:33

Ik zou dan zelfs de bejaarde Don Leo even vragen. Spelers kunnen wel een arm om de schouder gebruiken na een jaar lang afgemaakt te zijn

3 mei 2021 om 15:42

Slot nu voor de groep gooien zou inderdaad alleen maar tegen hem werken. Er valt geen eer te behalen en het zal volgend seizoen al moeilijk genoeg worden zonder dat hij al met een achterstand begint. Dan kun je beter het seizoen afmaken met een van de assistenten of een interim trainer.
Overigens worden het met de huidige stand waarschijnlijk minimaal 5 wedstrijden en voor feyenoord hopelijk 7 wedstrijden genieten van oogstrelend voetbal.

3 mei 2021 om 16:53

Het seizoen is zo goed als voorbij dus wat heeft het voor zin om nu Slot voor de groep te zetten? Het is net wat je zegt, kan Slot alleen maar een valse start opleveren.
Zondag zal echt geen afgang worden, de scherpte bij Ajax is er na de titel wel af dus heeft Feyenoord een goede kans om punten te pakken.

Jammer dat het sentiment rond Advocaat nu zo negatief is. Vorig seizoen deed hij het toch aardig goed met Feyenoord.

3 mei 2021 om 14:31

Mulensa, ik lees dit vaker maar voetballend was het vorig seizoen ook pover, niet vaak de betere maar wel vaak de punten. En dat is een kwestie dat het allemaal even meezit. Nu veel minder punten en nog steeds matig voetbal. Ook vorig jaar moest je voor leuk voetbal niet in de Kuip zijn, resultaat voetbal wel.

3 mei 2021 om 14:44

Babel deed het ook prima onder Ronald Koeman, echter wil dat niet gelijk zeggen dat Babel het ook goed gaat doen onder Frank de Boer en dat hij hem daarom maar mee moet nemen naar het Ek.

De koek is op bij Advocaat. Vorig jaar was het voetbal ook niet goed, maar werden er wel punten behaald. Als dat dit jaar niet gebeurd en daarnaast ontwikkelen spelers zich ook niet, dan moet je gewoon afscheid nemen van elkaar.

3 mei 2021 om 14:55

Feyenoord is gewoon een hele matige ploeg. Ik verwacht ze volgend jaar niet hoger te eindigen dan dit jaar al zet je daar de paus neer

3 mei 2021 om 14:58

Niemand had verwacht dat Feyenoord zomaar even kampioen zou worden of dat ze elke ploeg van de mat zouden spelen, maar je mag met dit materiaal wel je plicht doen en van Ado/emmen/rkc winnen met goed voetbal. Als je de Paus voor de groep had gezet en die was van eigen kracht uitgegaan, had je niet maar 2 punten gehaald uit Emmen-thuis, RKC-uit en ADO-uit.

3 mei 2021 om 16:47

Maar je moet het altijd over het hele seizoen zien. ergens anders heb je misschien weer punten gepakt waar het niet had gehoeven. You win some you lose some, Feyenoord heeft gewoon niet de ploeg om elk potje tegen kleintjes te winnen. Dat hebben de ploegen boven jullie ook niet alleen Ajax en daarom zijn ze kampioen geworden. Zoals ik aangaf, kijk je volgend jaar naar de eindscore verwacht ik ze niet hoger dat dit jaar, wellicht wel gewonnen van de onderste maar dan wel weer verloren van de een na onderste.

3 mei 2021 om 15:02

Dick en Feyenoord waren in december nog de club die het langst ongeslagen waren van alle Europese clubs in competitieverband. Nu kan Dick er niets meer van volgens de kenners. Beetje voorbarig toch?

3 mei 2021 om 15:12

@joehoe ik kan het ook omdraaien. Dick en Feyenoord waren in december nog de club die het langst ongeslagen waren van alle Europese clubs in competitieverband. Nu kan de spelersgroep er niets meer van volgens de kenners en Dick Advocaat.

Overigens zag het spel er toen ook helemaal niet uit. .

3 mei 2021 om 15:33

Hij zegt toch niets dat de spelers er niets van kunnen? Hij zegt dat ze geen inzet, strijd en wil om te winnen tonen. Dan lijkt het wel alsof ze er niets van kunnen idd.

3 mei 2021 om 15:51

Hij heeft meerdere keren gezegd dat ze kwalitatief niet goed genoeg zijn. Dat geeft lekker veel vetrouwen

3 mei 2021 om 16:02

Dat is nou juist het hele probleem, dat zegt Advocaat dus juist wel. Zo zei Advocaat voor de wedstrijd tegen FC Utrecht letterlijk dit over Bozenik:

"hij zal toch wel iets hebben? Hopelijk komt dat er een keer uit"

Combineer dit met zijn andere opmerkingen over o.a. Pratto, Jorgensen en ik snap dat de spelers niet voor hem door het vuur gaan. De enige die, wonder boven wonder, geen kritiek krijgen zijn (zijn eigen aanbevelingen) Linssen en Diemers.

3 mei 2021 om 17:48

@joejoe een beetje overdreven gezegd maar als je 34x gelijk speelt heb je een waardeloos seizoen. Dus ongeslagen zegt niet heel veel

3 mei 2021 om 16:53

Had na dat seizoen weg moeten wezen, want een 2e seizoen werkt zijn aanpak niet meer

3 mei 2021 om 18:59

Vind ik ook, maar Dick heeft zijn eigen graf gegraven.

Wat een ellende.
Het seizoen is nu volledig klaar.
Ik kan me niet voorstellen dat het nog goed komt.
Gelukkig rijd max om dezelfde tijd dat Feyenoord moet spelen heb ik nog een alternatief.

Ze kunnen gewoon geen afkoopsom betalen.

3 mei 2021 om 14:22

Denk niet dat Dick nog per se een afkoopsom eist. En als dat zo is, dan is dat net zoveel als hem aanhouden tot 1 juli, dus dat zal wel meevallen. Het is nou ook weer niet zo dat ze in de tussentijd iemand anders zouden moeten aantrekken.

3 mei 2021 om 14:58

Feyenoord publiek loopt toch nooit weg al staan ze achter toch?

Lopen gewoon een hoop matige spelers bij feyenoord, ik verwacht ze volgend jaar niet beter dan nu.

3 mei 2021 om 15:40

RAY als je hem niet aanzet hoef je ook niet weg te lopen toch?

3 mei 2021 om 16:41

Zo kan je het ook zien ja

Snap ik ook wel, maar kan me voorstellen dat er een hoop supporters niet gelukkig van worden.

Tja, wat was de andere optie? Je kan Slot moeilijk voor de laatste wedstrijden + play-offs voor de groep zetten. Dat zou geen fijn begin voor hem zijn. Ook niet eerlijk naar hem toe.

3 mei 2021 om 14:31

Gewoon Van Gastel?

3 mei 2021 om 14:36

Van Gastel is wat lullig weggegaan. Maar Coolen had wel gekund

3 mei 2021 om 14:39

Die is al ff weg haha

Tja, het heeft ook weinig zin om nu nog met een interim trainer het seizoen af te maken. Het gaan play-offs worden en in de huidige vorm hoef je niet verrast te zijn als bijvoorbeeld Utrecht op een zonnige zondag beter is.

3 mei 2021 om 14:22

Als de spelers echt zo'n antipathie hebben tegen advocaat is het denk ik meer dan prima om met een bijvoorbeeld de Wolf het seizoen af te maken.

3 mei 2021 om 16:59

Ja, maar de is dat het geval? Zijn dat een paar spelers, is dat de meerderheid? Dat zal dinsdag dan moeten blijken. Maar van een interim verwacht ik geen wonderen, het materiaal blijft beperkt en bij gebrek aan vorm oogt het kwetsbaar.

3 mei 2021 om 17:24

Al zou het alleen maar betekenen dat de spelers de normale inzet zou hebben heb je al een hoop gewonnen. Ik denk ook niet dat een interen wonderen gaat verrichten. Als de spelers echt niks voor advocaat over hebben dan is dat misschien wel de oplossing

Lekker makkelijk weer dat Advocaat de bal bij de spelers legt, dezelfde spelers waarvan hij het gehele jaar al zegt dat ze er niets van kunnen. Ik mag hopen dat hij een plan heeft voor de laatste weken van het jaar en dat hij de spelers weet te motiveren voor de play-offs, anders worden het nog 4 hele lange weken..

Laten ze dan alsjeblieft ook gewoon Laten zien dat ze het samen WILLEN afmaken! Ik verwacht allesbehalve een overwinning zondag maar in ieder geval strijd en beleving zou al enorm fijn zijn..

Juiste beslissing. Wat gaan een andere coach op dit punt van de competitie nog voor verschil maken?! Als je advocaat had willen vervangen had je dat na de januari maand moeten doen.

3 mei 2021 om 14:26

Deze redenering is nagenoeg hetzelfde als de redenering die Feyenoord erop na houdt betreffende Feyenoord City: "we hebben er nu al zoveel geld ingestopt dat we niet meer terug kunnen, dus pompen we er maar gewoon meer geld in"..

Als het niet meer werkt, dan werkt het niet. Feyenoord moet nog alle zeilen bijzetten om überhaupt Europees voetbal te halen en daar moet alles voor gedaan worden. Als je dan een trainer hebt die laf voetbal speelt, weinig tot geen vertrouwen meer heeft vanuit de spelersgroep (o.b.v. de geluiden die je hoort) en de groep niet meer kan motiveren dan moet je daar gewoon afscheid van nemen. Of dit nou in de 1e, 2e of laatste maand van het seizoen is.

3 mei 2021 om 16:54

Jouw vergelijking slaat als een tak op Janus. Jeetje man verdiep je eens echt ergens ipv alleen maar onzin uit te kramen

3 mei 2021 om 14:28

Er kan wel een hoop van de spelers afvallen als de aversie richting Dick in de spelersgroep echt zo groot is. In dat geval kan dat net het verschil maken in de laatste wedstrijden.

Had niet anders verwacht eigenlijk. Het zijn nog maar twee wedstrijden in de playoffs die er inmiddels echt toe doen, aangezien 4e worden al een utopie is. Gezamenlijk nog de schade beperkt houden en tweemaal opladen voor die potjes en dan krijgt Dick toch nog z'n afscheid zonder dat hij ontslagen wordt of opstapt.

Afgelopen zondag verlies je gewoon door 3 persoonlijke fouten. Daar kon Advocaat niet veel aan doen. Daarmee wil ik niet zijn tactiek en wissel beleid mee goed praten.

De oude man is 73, ik gun hem een mooi eind van zijn carriere loopbaan bij de mooiste club van Nederland!

Dicky dik kan er niks aan doen dat zijn ploeg zo slecht speelt komt gewoon door de spelers groep die kunnen er niks van en zondag krijgen ze ook op hun klote de de kers verse kampioen

Gewoon lekker het seizoen afmaken joh, misschien dat er nog voor hem gezongen kan worden die laatste thuiswedstrijd, als er weer publiek bij mag in de Kuip. Een grote bos bloemen uitgereikt door Jantje Boskamp of een andere Feyenoord-dino (beenhakker gespot in de Kuip?!) die hem graag mag terwijl het Legioen zijn laatste eerbetuig doet aan één van Nederlandse succesvolste voetbaltrainers aller tijden. Kan best wel eens heel mooi worden!

Onbegrijpelijk dat je hier nog steeds mee verder gaat. De chemie is al een tijdje weg tussen trainer en spelersgroep en dagen zoals gisteren brengen dat echt niet terug. Had het seizoen lekker met een interim trainer afgemaakt, want ik snap dat je Slot er niet nu al gaat neerzetten.

3 mei 2021 om 15:23

Extra onrust creëren met nog een handjevol wedstrijden te gaan levert je ook niks op. Feyenoord zou nog 5 punten in moeten lopen willen ze hoger komen te staan op de ranglijst. Daarnaast is een interim ook zeker geen garantie op meer succes in de play-offs.

en terecht
schouders rechten kop omhoog en ga ervoor
4de plek haast onmogelijk
nu vol de play offs in en Europees voetbal afdwingen

Dickie toppertje

Wat heeft het ook voor zin om 3 wedstrijden voor het einde een trainer weg te sturen.

De laatste jaren is geen enkele trainer goed genoeg gebleken voor Feyenoord. Ligt niet aan de trainer, maar de cultuur van Feyenoord bestaat uit allemaal haantjes. Vanuit de bestuurslagen tot in het veld. Het Feyenoord van weleer was altijd een eenheid, met allemaal dezelfde winners mentaliteit. De eenheid binnen de club zal eerst moeten terugkomen, anders stranden alle trainers bij deze club. Neem een voorbeeld aan de eigen hechte supporters, dat is een groep!

3 mei 2021 om 14:35

Hoe graag ik het ook anders zou willen zien, momenteel is het Legioen meer verdeeld dan ook. Toegegeven, social media is daar een belangrijke oorzaak van aangezien iedereen anoniem zijn/haar mening kan verkondigen, maar o.a. over het bestuur, de spelersgroep, de weg die ingeslagen moet worden en vooral Feyenoord City lopen de meningen heel erg uiteen. Ik durf zelfs te zeggen dat het Legioen dankzij Feyenoord City in tweeën is gesplitst, waar vooral de anonieme roepers als boosdoeners gezien mogen worden.

3 mei 2021 om 16:56

Spreek voor jezelf. Het merendeel snakt naar een fonkelnieuw stadion met veel meer comfort. En gelukkig gaat dat er ook komen.

3 mei 2021 om 17:06

@nicomos

Dat is die 'zwijgende meerderheid' die je bedoeld? In dat geval mag die 'zwijgende meerderheid' laten zien hoe graag ze dat nieuwe stadion willen, aangezien Feyenoord een kleine 30 miljoen denkt op te halen bij de fans. Jij en dat 'merendeel' gaan gul geven neem ik aan?

Daarnaast is een groot gedeelte van de tegenstanders van Feyenoord City niet tegen een nieuw stadion an sich, maar vooral tegen dit plan. Ik kan hetzelfde verhaal weer voor de 4e keer gaan uitleggen, maar feit is dat plan dat nu op tafel ligt niet het beste is voor Feyenoord en dát is hetgeen waar het om zou moeten draaien. Waarom zou je je oude schoenen weggooien voordat je zeker weet dat je een nieuw paar krijgt waar je lekkerder op kan lopen of die er beter uitzien? Momenteel reserveert Feyenoord een nieuw paar schoenen dat elke dag duurder wordt en waar steeds meer concessies gedaan moeten worden omdat het onbetaalbaar gaat worden.

Mocht je een andere mening over het stadiondossier hebben is dat natuurlijk helemaal prima, maar ik hoop dan wel dat je d.m.v. cijfers kan onderbouwen waarom Feyenoord City goed is voor de club Feyenoord en niet alleen voor de stad Rotterdam. Argumenten als "dan gaan we Ajax voorbij" en "dan zitten we droog" of "de Kuip kan echt niet meer" heb ik ondertussen vaak genoeg voorbij horen komen zonder verdere onderbouwing.

3 mei 2021 om 14:47

De laatste jaren bestaan vooral uit de succesvolle Gio, de slechtste trainer in jaren Jaap Stam en
crisismanager Dick Advocaat?

3 mei 2021 om 14:57

sinds Vd Herik weg is gegaan is het eigenlijk al een puinhoop. die werd na een mindere periode met pek en veren de Kuip uitgejaagd maar daarna is Feyenoord steeds verder afgegeleden. dat incidentele kampioenschp heeft toen zand bij veel mensen in de ogen gestrooid want ook toen was het beleid al slecht en alleen gericht op de korte termijn, zonder een plan voor de lange termijn te hebben

3 mei 2021 om 15:38

@Japie_Krekel - Waar haal jij nou weer vandaan dat er na het kampioenschap alleen maar korte termijn beleid is gevoerd? Het trainingscomplex is toen vernieuwd. Een jonge St. Juste, een jonge Amrabat, een 24 jarige Haps die het seizoen daarvoor uitstekend had gepresteerd en Berghuis die 4 seizoenen later nog steeds veruit de beste speler is van Feyenoord zijn toen gehaald. Dat is toch geen korte termijn beleid? Veruit de meeste mensen vonden dat gewoon goede aankopen, op zowel korte als lange termijn. Jij bent altijd zo bizar negatief man. Als je alles op de lange termijn gaat gooien, is de kans ook gewoon heel groot dat er niks meer te halen valt omdat je zover bent afgegleden.

3 mei 2021 om 15:45

juist niet. kijk maar wat het voor Ajax heeft gedaan die lange termijn visie. ik was toen iets minder enthousiast over die aankopen op Amrabat en Berghuis na. St.juste vond ik nooit echt heel denderend bij Heerenveen en als je al niet veel geld hebt snap ik niet dat je 6 miljoen gaat aftikken voor een back wat niet de meest cruciale positie is in een elftal. ik ben idd vaak negatief maar dat heeft een reden. het is toch al jaren kommer en kwel bij Feyenoord? ik kan wel net gaan doen of het allemaal mee valt maar als ik op zondag dan weer de opstelling zie dan wordt je weer met de neus op de feiten gedrukt. dit is een Feyenoord onwaardige selectie

3 mei 2021 om 15:55

Dat je denkt dat St Juste een back is zegt genoeg. Hij is gewoon gehaald als CV, maar misbruikt als back bij Feyenoord. Gio koos ook al voor trage Botteghin ipv snelheid achterin, maar had nog geluk dat hij El Ahmadi en Vilhena had die veel corrigeerden. St Juste heeft als cv inmiddels oranje gehaald. Verder was ook nog Larsson gehaald, wat iedereen toen ook een goede aankoop vond.

3 mei 2021 om 15:58

@japie: maak van het bedrag van st Juste maar 4,5 miljoen en van zijn positie een centrale verdediger (wat hij was bij Heerenveen). Dat hij als rechtsback misbruikt werd daar kan hij niets aan doen. Dat gebeurt bij Feyenoord met grote regelmaat. Linssen in de spits, Haps linksbuiten, Geertruida rechtsback, Kokcu als loper op het middenveld, Amrabat en Tapia als verdediger, Toornstra als verdedigende middenvelder.

3 mei 2021 om 16:12

4,8 miljoen van wat ik kan vinden maar goed dat is muggenziften van mijn kant. Ajax haalde Davinson Sanchez en Orelejuana of hoe die moge heten in een combinatiedeal (die laatste was wel een flop) voor 5,5 miljoen rond dezelfde periode. Sanchez vond ik echt een klasse beter dan St.juste, want die heb ik bij Heerenveen vaak genoeg als CV zien spelen. dat er spelers zijn die worden misbruikt op verkeerde posities dat is zo maar dat maakt het niet gelijk geweldige spelers. wat mij betreft kan er veel beter gescout worden. het is ook niet voor niks dat Ajax en PSV bv geen interesse hadden in Larsson. Milik werd door Ajax voor 2,5 miljoen gehaald en Frenkie geloof ik voor een symbolisch bedrag van 1 euro. met een beetje een visie en creatief beleid hoeven goede voetballers niet altijd heel duur te kosten

3 mei 2021 om 16:14

@japie_krekel

Dat het al jaren kommer en kwel is betekend niet dat je ook maar elke mogelijkheid moet aangrijpen om aan te geven dát het zo slecht is. Daarmee bedoel ik niet dat je maar moet roepen dat het geweldig is (ook al is dat niet zo), maar jij maakt het wel heel erg bont. Er zijn genoeg punten te benoemen die óf wel al goed gaan, óf waar keihard aan gewerkt wordt door de club om te zorgen dat het binnen afzienbare tijd wél goed gaat. Echter blijf jij steeds maar roepen hoe slecht het allemaal gaat en steek je je kop in het zand zodra er een positief punt wordt benoemd.

Neem als voorbeeld de (top)talenten die behouden zijn voor de club en een nieuwe contract hebben getekend zoals Milambo, Kleijn en hopelijk binnenkort Slory. Daarnaast staat er een gloednieuw trainingscomplex en lijkt Arnesen met de nieuwe scouts een nieuwe weg te zijn ingeslagen. Is dat al voldoende? Nee. Had het sneller/beter kunnen gaan? Wellicht. Maar je kan ervoor kiezen om constant te benoemen dat het niet goed is, óf je kan benoemen dat we er nog niet zijn maar dat we wel (kleine) stappen zetten. Jij kiest steevast voor het eerste waardoor de negativiteit van elke post van jou afspat. Je claimt Feyenoord-supporter te zijn, maar daar merk ik persoonlijk weinig van.

3 mei 2021 om 16:15

4,8 miljoen is nog steeds geen 6 miljoen... dat was het punt. Niet het transferbeleid van Ajax

3 mei 2021 om 16:21

@jjr12 ik snap het probleem niet zo. dus we mogen alleen constant klagen over trainers maar niet over degenen die verantwoordelijk zijn voor de selectie waar zo een trainer het mee moet doen? veel mensen vinden de matige resultaten de schuld van Advocaat. ik vind het de schuld van de scouting en de Td's die verantwoordelijk zijn voor deze selectie. ik ben idd een Feyenoord supporter maar dat wil niet zeggen dat ik slecht beleid support. ik zie Feyenoord elk jaar verder afglijden en elk jaar horen we weer mooie verhalen om vervolgens weer een rampseizoen mee te maken. hoeveel trainers gaan we nog de schuld geven voordat we ons gaan realiseren dat het echte probleem het amateuristische beleid bij Feyenoord is? leuk dat ze nu bezig zijn omdat te proberen te verbeteren nu alle schade al is gedaan maar waarom heeft dat zo lang moeten duren en waarom kopen we afgelopen zomer weer een hele rits aan zaadaankopen? leren ze dan niks van het verleden bij Feyenoord? ik roep al 8 jaar dat het scoutingsapparaat aangepakt moet worden. dat gaan ze nu pas doen. ze hadden sowieso Van Geel al nooit zo lang moeten laten aanmodderen

3 mei 2021 om 16:22

@ijsmuts ik had het over Haps die 6 miljoen heeft gekost. niet St.juste

3 mei 2021 om 16:35

@japie_krekel

Geloof me, als er iemand is die zich al jaren groen en geel ergert aan vrijwel alles wat er binnen Feyenoord gebeurd dan ben ik het. De club is dood en doodziek en daar zijn de heren van het Maasgebouw verantwoordelijk voor. Echter zijn deze artikelen niet geschikt om uitgebreide discussies te voeren over de Rvc, Stico, het 'old boys network' dat al jaren alles bepaald in Rotterdam, Koevermans (niet geschikt als FD, maar wel als AD? Laat me niet lachen), de bizarre potentie die keer op keer niet benut wordt en het uitgebreide stadiondossier (over zaken die over supporters gaan wil ik niet eens beginnen). Feyenoord is al jaren, vooral op bestuurlijk niveau, de grootste amateurvereniging van Nederland, echter zie je nu langzaamaan dat daar qua voetbalgerelateerde zaken verandering in begint te komen. Is dat te laat? Ja, zeker. Had het sneller gekund? Het had sneller gemoeten! Maar feit is wel dat de eerste stappen gezet zijn en dat we die óók mogen benoemen.

Daarnaast is Advocaat zeker niet volledig verantwoordelijk voor de slechte resultaten, maar wél mede verantwoordelijk. Echter is die 'goedlachse Dickie' de grootste vriend van de Nederlandse media en zal je vanuit daar geen enkele negatieve klank over Advocaat horen. Daar ben ik, en met mij vele medesupporters, helemaal klaar mee en dat zal de reden zijn dat je zo (misschien overdreven) veel negatieve reacties jegens Advocaat ziet. Daarnaast zijn Linssen en Diemers op aandringen van Advocaat gekomen, dus waarom zou hij niet verantwoordelijk zijn voor hoe de selectie er momenteel uit ziet? Feit is dat Advocaat heel hard roept dat de spelers zo absurd slecht zijn, puur om zijn eigen prestatie groter te maken. Want ook al zijn ze zo slecht, waarom zou je dat elke keer moeten roepen? Denk je dat een Bozenik beter gaat spelen als hij elke week hoort dat die er geen reet van kan?

3 mei 2021 om 16:43

natuurlijk is Advocaat mede verantwoordelijk net zoals Stam en Gio dat waren maar ik ben blij dat jij iig wel ziet dat er ook qua beleid veel moet veranderen wat veel Feyenoorders zich niet lijken te realiseren. wat Feyenoord moet doen naast de scouting en jeugdopleiding aanpakken waar ze dan nu mee bezig zijn, is een visie gaan bepalen over hoe we willen spelen en daarop spelers gaan inkopen en opleiden. nu worden er allerlei spelers willekeurig ergens vandaan geplukt en dan wordt er later gekeken wat voor systeem daar bij past. dat kan echt niet. geldt ook voor trainers. als je eenmaal een speelwijze voor ogen hebt moet je daar een geschikte trainer bij zoeken. niet bv aanvallend willen voetballen en dan voor een resultaat coach gaan. Ajax heeft al jaren een duidelijk visie over een 4-3-3 systeem met een opbouwende verdediger en een voetballende controleur bv. dan kan je daar af en toe enigszins van afwijken maar dan is er iig een voetbalvisie. daar moet Feyenoord ook aan gaan werken. een herkenbare huisstijl die bewaakt wordt over de lange termijn door capabele mensen binnen de club

3 mei 2021 om 17:10

Met je laatste bericht ben ik het volledig eens japie. Ik vind het jammer dat Arnesen niet direct voor de lange termijn is gaan inkopen, maar hij heeft voor d e korte termijn zijn oren iets te veel laten hangen naar Dick. Hij heeft de selectie willen verbreden voor dit seizoen en daarvoor had hij weinig geld. Advocaat heeft aangegeven dat hij de jeugd niet goed genoeg vindt (hij heeft ze namelijk nooit opgesteld) dus hij moest wat. Je ziet welk politiek spel Advocaat heeft gespeeld rond de extra spits. Als hij geen CV of middenvelders had gehaald was Advocaat waarschijnlijk ook op die manier omgegaan in de media. En dan moet je dus vissen uit de transfervrije goedkope vijver. Daarom ben ik minder kritisch op Arnesen, omdat ik ook zie dat hij voor de lange termijn de juiste stappen zet, met het contracteren van jeugd, Slot en omgooien scouting etc. Ik geef hem dus ook de kans om het voor de langere termijn en deze zomer beter te doen. En ik ben extra kritisch op Dick. Hij zit er ook voor de korte termijn, maar heeft voor de lange termijn ook helemaal niks uitgevoerd. Geen lijn in het spel, geen vertrouwen aan het team en spelers misbruiken op posities. (zelfs Haps een EK door de neus geboord) en voor de korte termijn heeft hij mijns inziens ook te weinig goed gedaan. Hij greep nooit in bij wedstrijden en bleef dezelfde fouten maken. Nu is het inderdaad zaak dat Arnesen en Slot samen een herkenbare speelstijl gaat neerzetten en daar het transferbeleid op aanpast.

3 mei 2021 om 17:15

@japie_krekel

Ik ben blij dat je benoemd dat Feyenoord een visie moet gaan bepalen en dat er van het 1e tot aan de U7 op dezelfde manier gevoetbald moet gaan worden. Dat is namelijk nou net wat er momenteel gaande is. De jeugdopleiding gaat op de schop en met de 'nieuwe lichting trainers' gaat er gewerkt worden vanuit één systeem, waardoor je inderdaad talenten gaat krijgen die vanaf de jeugd al opgeleid zijn om in hetzelfde systeem te spelen als Feyenoord 1. Echter gaat dit niet over één nacht ijs en hebben we o.a. dankzij onze grote vriend van Geel de boot gemist wat betreft voetballen in de Kkd.

Het gevolg is dat veel grote talenten vertrokken zijn en helaas waren de lichtingen daaronder niet van dermate niveau dat er jeugdspelers door konden breken. Momenteel blijven die toptalenten wél en aangevuld met jongens van buitenaf lijkt het erop dat Feyenoord daar over een jaar of 2 de vruchten van kan gaan plukken als alles meezit.

Het is echter te hopen dat dit een structurele verandering gaat zijn en dat deze verandering vanaf 1908 wordt doorgetrokken tot diep in het Maasgebouw. Echter heb ik daar een hard hoofd in, kijkend naar alle personen die daar zitten en de belangen die zij op dit moment hebben. Zodra al die lijntjes en 'eigen Bv's' weg zijn, kunnen de neuzen dezelfde kant op en kan je écht gaan bouwen.

3 mei 2021 om 17:28

@fr010rdam dat ben ik zeker met je eens maar het is pas Arnesen zijn eerste seizoen dus dat kan nog goed komen. ik hoop dat hij ook wat echte Feyenoord mensen om hem heen verzameld die de clubcultuur kennen zoals je dat bij Ajax ziet. mensen als een Van Persie en Gio (in een andere soort functie dan coach) bv en zo zullen er meer zijn die zeker wat kunnen toevoegen aan Feyenoord

3 mei 2021 om 17:31

@jjr12 het is niet onmogelijk. bij Ajax en Bayern hebben ze allerlei oud spelers etc. die de clubcultuur kennen neergezet op hoge posities. dat zal in het begin misschien niet meteen als een geoliede machine lopen zoals met Vd Sar en Overmars maar op de lange termijn zie je nu wel hun meerwaarde. hopelijk gaat Feyenoord ook werken met zo een constructie. weg met alle bobo's en echte Feyenoord mensen aanstellen die het beste voor hebben met de club en die ook de know how hebben

3 mei 2021 om 17:34

Van Persie wordt in ieder geval al ingezet lees ik net. Begin is gemaakt

3 mei 2021 om 18:00

@Japie_Krekel - Je kan wel weer gaan beginnen over het lange termijn beleid van Ajax, maar dat valt natuurlijk totaal niet te vergelijken met Feyenoord. Ajax had toen alsnog gewoon de beste selectie van de Eredivisie en werd 4x achter elkaar kampioen. Dan gaat dat natuurlijk veel makkelijker. Overigens ben ik het met je eens dat we niet creatief genoeg scouten, maar daar worden nu wel stappen ingemaakt. En dat Frenkie verhaal is ook onzin, zowel PSV en Feyenoord waren volgens mij ook geïnteresseerd maar Frenkie koos voor Ajax. Je laatste comments ben ik het wel mee eens, het beleid moet zeker op de schop.

3 mei 2021 om 18:06

@fr010frdam ik zag het idd ook net voorbij komen prima zet van Feyenoord en Arnesen. dit zijn de dingen die je wil zien als supporter. clubhelden die worden aangesteld en die de jeugd veel kunnen leren

3 mei 2021 om 18:08

@bankstel dat snap ik zeker. Ajax heeft veel meer financiele mogelijkheden maar we zouden ook de vergelijking kunnen maken met AZ. een club met vrij beperkte middelen maar die spelers heel creatief inkopen voor lage bedragen en dat aanvullen met eigen jeugd. misschien speel je dan niet mee om de titel maar wel om plek 2 en 3 en mocht je een keer 2e worden en zo een CL voorronde doorkomen met een gunstige loting dan krijg je aardig wat miljoenen gestort. dat moet Feyenoord ook zeker kunnen

3 mei 2021 om 18:14

@Japie_Krekel - Dat AZ beter beleid voert is denk ik iedereen het wel mee eens. Dat doet AZ ook wel heel knap, maar het is maar afwachten hoe lang dat goed gaat. Afgelopen jaren stromen er heel veel goede talenten door maar ze hebben nu dan ook een geweldige lichting. En omdat AZ een Jong team in de KKD heeft kunnen zij zich ook beter ontwikkelen. Feyenoord heeft dan ook de pech dat de grote talenten eigenlijk altijd worden opgepikt door buitenlandse clubs, en dat wij geen Jong team in de KKD hebben. Over de scouting ben ik het compleet met je eens, daar moet verandering in komen. Maar daar worden wel degelijk stappen in gezet, maar dat kost nou eenmaal tijd.

Zondag zit ik in mijn schuilkelder iig met ons voetbal en zonder Berghuis en Toornstra.
Het is maar te hopen dat we de play offs winnen want zonder geld van europees voetbal wordt het lastig..
Zou ook niet zo snel een goede optie weten voor 5 wedstrijden, John de Wolf gewoon ofzo..

Iedereen vind Ten Hag belachelijk in het blijven beschermen van zijn spelers richting de media toe maar als je kijkt naar het tegenovergestelde dus naar Dick, dan kan je concluderen dat de spelers tegenwoordig meer aan de aanpak van ten Hag hebben.

Begrijpelijke keuze. 3 wedstrijden voor het einde afscheid nemen slaat ook nergens op, maar dan gewoon lekker het seizoen af.

3 mei 2021 om 15:02

Plus de play-offs en dat ga je op deze manier niet redden.. Ik dacht misschien kunnen ze Gio ff van stal halen voor die laatste wedstrijden. Zou toch fijn zijn als we volgend jaar europees voetbal (als is het die nieuwe competitie) kunnen spelen. En ik denk dat Gio (die zit toch om de hoek thuis) het misschien wel wilt doen.

3 mei 2021 om 15:23

Maar vind jij dat het slechte spel nu aan Advocaat ligt dan? Het klopt inderdaad dat het lijkt alsof hij de spelers niet meer weet te raken, maar met een andere coach moet je dat ook altijd maar zien. Als Van Bronckhorst zijnde zou ik er nu in ieder geval niet instappen, valt ook niet veel eer mee te behalen, want volgend jaar neemt Slot het dan weer over. Als hij het niet redt is dat weer slecht voor zijn cv. Advocaat heeft al zoveel meegemaakt, ik zie hem met zijn ervaring nog wel als winnaar uit de play offs komen.

Onbegrijpelijk wat een wanbeleid. Ik dacht dat met aanvoering van een nieuw technisch bestuur dit soort zaken wel goed afgehandeld kon worden. Met Advocaat zie ik zelfs nacompetitie nog misgaan. Sta niet raar te kijken als de aankomende wedstrijden nog gekkere dingen gaat gebeuren.

Advocaat is een bewezen goede trainer. De spelersgroep van Feyenoord is bewezen goed in bedroevend voetbal spelen. Wiens schuld is dit?
Heel goedkoop om hier alleen Advocaat de schuld voor te geven. Er lopen een aantal spelers die denken dat ze heel goed zijn. Slechts 1 speler die echt goed is maar zijn frustratie niet de baas kan zijn en de rest is echt gewoon Subtop onwaardig.
Het beleid van Feyenoord is doodziek. Slechte aankoop van spelers en jeugdspelers die wel aanhaken maar net niet de stap zetten naar bepalende spelers zodat ze voor veel geld naar een volgende club kunnen.
Feyenoord heeft alle afslagen gemist en zelfs Pep zou met dit zooitje net niet voetballers geen prijs pakken. Nieuw beleidsplan maken, ambities naar beneden bijstellen en vanaf de grond af opnieuw opbouwen......

3 mei 2021 om 15:12

Klopt. Meldde al: alleen mensen RvP, Gio, Gullit en van Hanegem zouden deze zieke club weer kleur kunnen geven nadat de waterdragers en nobody’s zijn weggestuurd. Een beleid zonder plan.

De selectie is vrij vandaag. Als je als gedisiciplineerde selectiespeler echt serieus met je vak bezig bent dan hadden ze zich vanochtend op de club gemeld en waren ze naar Advocaat gestapt en hadden ze gezegd wij willen geen vrije dag we stappen dat veld op en we gaan trainen om er nog iets van te proberen te maken de rest van het seizoen. Ik verwacht van spelers als Berghuis, Fer en Toornstra dat zij hierin het voortouw nemen. Maar nee hoor, gewoon lekker uitslapen. Terwijl ze toch niet moe zullen zijn na die wereldprestatie van gisteren

3 mei 2021 om 15:10

van hard trainen ga je niet meer kwaliteit krijgen. Berghuis kan beter even langs het bestuur lopen en om spelers vragen die Feyenoord beter maken

3 mei 2021 om 15:22

Dat zou voor Feyenoord mooi zijn. Maar het probleem is dat er geen geld is. Ik heb even gekeken naar de selectie voor volgend seizoen. En achterin is het wel heel mager. Geertruida,Senesi,Haps en Malacia de rest gaat vertrekken dus daar moet flink wat gebeuren. In het doel. Bijlow, Thijs Janssen en Tein Troost daar kun je de competitie niet mee in. 4 verdedigers op dit moment en 3 keepers waaronder 2 uit onder 21. En dat is alleen nog maar de verdediging en het doel Arnesen en Slot staan voor een bijna onmogelijke taak.

3 mei 2021 om 15:24

precies. Slot lijkt me een goede coach maar hij heeft ook kunnen profiteren van uitstekend beleid en goed materiaal bij AZ. bij Feyenoord krijgt hij te maken met een slecht beleid en een enorm povere selectie. ik verwacht dat hij een moeizaam seizoen tegemoet gaat als hij het met dit materiaal moet doen en er is idd amper geld voor spelers die je beter gaan maken. als je pech hebt en Berghuis vertrekt kan je ook zomaar 7e of 8e worden

Ach, indien er aankomend weekend van Ajax wordt verloren, laait de discussie rondom het aanblijven opnieuw op. Of wellicht dat Advocaat dan zelf de handdoek gooit.

Al maanden lang roep ik, en met mij vele mede-Feyenoorders, dat Advocaat weg moet. Vorig jaar heeft hij zijn kwaliteiten als crisismanager getoond en prima resultaten geboekt, maar hij heeft dit seizoen gewoon veel kapot gemaakt.

Geen enkele speler, behalve Geertruida, ontwikkelt zich onder Advocaat, het voetbal is niet om aan te zien en zelfs tegen clubs in de onderste regionen van de ranglijst moeten we vrezen. Europees voetbal halen is ook geen zekerheid. Hij heeft maandenlang geen enkele jeugspeler de kans gegeven, zelfs niet toen er maar een aantal veldspelers op de bank zaten. Daarmee heeft hij ook het kapitaal en mogelijke toekomstige opbrengsten behoorlijk geschaad. De selectie van Feyenoord is echt niet zo slecht als een aantal mensen doen vermoeden. Het is zeker een paar niveaus hoger dan die van Vitesse en ongeveer gelijkwaardig aan die van AZ.

Advocaat in het seizoen 2020/2021 is een van de slechtste trainers die ik ooit heb gezien bij Feyenoord.

3 mei 2021 om 15:26

een paar niveaus hoger dan de selectie van Vitesse? hoe kom je daarbij? ik denk dat alleen Berghuis en Bijlow bij Vitesse in de basis zouden staan

3 mei 2021 om 15:35

Senesi willen ze inderdaad niet hebben bij Vitesse. Laat die maar naar Napels gaan, zij hoeven hem niet

3 mei 2021 om 15:39

Ja, een paar niveaus hoger dan de selectie van Vitesse inderdaad. Senesi, Geertruida, Malacia (en Haps), Toornstra, Kokcu en Sinisterra zouden ook gewoon in de basis staan bij Vitesse. Dat Feyenoord minder draait (mede door Advocaat), wil niet zeggen dat die spelers minder goed zijn dan wat er bij een goeddraaiend team als Vitesse rondloopt.

3 mei 2021 om 16:03

@bobiku29 die hebben ze niet nodig nee. ze hebben Doeki en Bazoer daar achterin lopen

3 mei 2021 om 16:08

@emre61 Vitesse heeft met Wittek al een hele goede linksback en Tannane laat veel meer zien als Kokcu en is ook gewoon een veel betere voetballer met veel meer creativiteit in huis. wat heeft Kokcu nou laten zien de afgelopen 3 seizoenen? Bero is imo ook niet minder dan Toornstra. op Sinisterra zitten ze denk ik ook niet te wachten want ze hebben daar een prima aanval. heel misschien Geertruida dan op rechtsback nog. dat zou kunnen

3 mei 2021 om 16:56

Ok Japie, maar jij jezelf maar wijs dat Vitesse een betere selectie heeft dan Fetenoord. Dat Wittek beter is dan Malacia/haps, dat Vitesse Sinisterra niet zou willen, dat Kokcu (die pas 20 is), niets heeft laten zien in 3 seizoenen. Prima

3 mei 2021 om 17:39

jij schat de Feyenoord selectie blijkbaar hoger in dan dat ik dat doe. ik heb tegen ADO spelers gezien die het niet eens lukte een pass over 3 meter aan te laten komen bij een medespeler. dat ligt natuurlijk niet alleen aan Advocaat. we kunnen ook wel alles afschuiven op de tactiek maar echte goede voetballers kunnen zich onderscheiden in meerdere speelstijlen. wellicht zijn ze dan ietsje minder, maar niet opeens totaal onzichtbaar lijkt mij

3 mei 2021 om 16:56

Hij heeft gewoon een hele matige selectie en dan zitten wedstrijden als afgelopen zondag gewoon wel eens tussen. Ook Ajax, PSV en AZ hebben dat soort wedstrijden, waarbij alleen die eerste dit seizoen vrijwel niet door de ondergrens zijn gezakt.

Het is voor Feyenoord te hopen dat ze Europees voetbal halen zodat er financieel iets kan, want met deze selectie gaat Slot het echt niet beter doen.

Je kunt makkelijk iets roepen over jeugdspelers, maar zoveel jeugdspelers heeft hij niet. En al zou hij het willen dan had hij ze niet op kunnen stellen want jeugdspelers hebben als sinds september dit seizoen geen competitie meer gehad en daarom zijn de jeugdspelers die er boven uitstaken verhuurd. Dus de spelers die iets kunnen zijn er niet, en de groep daar onder is niet fit. En dan nog kun je je afvragen of die spelers wel goed genoeg zijn (worden in de verschillende jong oranje elftallen bijvoorbeeld niet voor niets op de bank gehouden door spelers van Ajax, AZ en Psv).

Lijkt me niet heel gek. Het seizoen is toch al verloren en Feyenoord ontbeert het aan kwaliteit om er nog iets beters van te maken. Feyenoord moet hopen dat Slot wat meer met deze belabberde selectie kan (want dat is het helaas gewoon). Ik verwacht geen vuurwerk van Feyenoord op de transfermarkt dus het lijkt me dan ook niet aannemelijk dat Feyenoord volgend seizoen de top 3 gaat bestormen. Het wordt wederom vechten om plek 4/5 samen met Vitesse.

Vind het jammer dat fyenoord geen topclub meer is ..er is ook geen geld dus welke trainer er ook komt .
Beter dan dit word het niet .eerder slechter ben ik bang voor ...

ik denk als Feyenoorder Fan dat Dick echt het meeste uit heeft gehaald uit dit Feyenoord, meer zat/zit er niet in met spelers als Bozenik en Pratto. wat ik hem wel kwalijk neem is waarom hij eigen jeugd geen kans heeft gegeven, ook met hen werd je gewoon 4-7e in de competitie. Snap echt niet waarom Feyenoord eigen jeugd geen kans geeft, uiteindelijk kun je met goede spelers opleiden en verkopen er weer bovenop komen. Want spelers als Diemers en linssen gaan je straks niks brengen. ben benieuwd of Arne er wat van kan maken.

Wel netjes dat Dick via de voordeur de kuip kan verlaten ,dit heeft ie wel verdient na zo'n loopbaan, hierna alleen geen coaching meer doen want je bent echt over de datum helaas, dit moet je zelf ook wel inzien nu, geniet van je spaargeld

Dat Dick daar nog zin in heeft. Heeft het Maximale uit die vreselijk slechte selectie gehaald! Slot gaat het heel erg zwaar krijgen als ie niet minstens 30 miljoen aan spelers kan kopen

Niet meer dan terecht dit. Advocaat kan ook vrij weinig aan deze situatie doen. Het is een prestatie van formaat dat hij nu vijfde staat en play-offs gaat halen met deze ploeg, al komt dat ook voor het grootste gedeelte door Berghuis.

Niet meer dan terecht dit

Nacompetitie levert toch niks op, dus maar met deze groep en Dick en dan uithuilen!! Daarna opnieuw beginnen met een nieuwe trainer en een andere groep! Zonder: Fer - jorgensen - Berghuis- Haps - Bottegin - Toornstra - Diemers en dan opnieuw beginnen!

3 mei 2021 om 19:10

Met wie wil jij dan opnieuw beginnen? Wanneer je die spelers weg doet hou je niemand over.

3 mei 2021 om 19:20

Helemaal mee eens, tijd voor een grote schoonmaak. Goal: Bijlow / Aankoop / Jansen / Troost RB: Aankoop / Hall Rcv: Geertruida / Aankoop Lcv: Senesi / Hendriks LB: Malacia / Hartman Cvm: Aankoop / EL Bouchataoui / Burger / Wehrman AM: Aankoop / Kokcu / Antonucci RB: Aankoop / Linssen / Azarkan SP: Bozenik / Bannis / Belarbi LB: Sinisterra / Balde / Conteh 4 aankopen voor de basis: Rechtsback Rechtsbuiten en een verdedigende en aanvallende middenvelder. En extra spits zou ook niet verkeerd zijn. 2 aankopen als back-up: Keeper en Rcv. Dan heb je ook nog wat spelers uit U18 die je kan testen: Baars, Kleijn, 't Zand, Milambo, David Dos Santos, Benita, Felicia en EL Mouassaoui hebben allemaal erg veel potentie. Er komt weer een goede lichting aan. De rest van de selectie gewoon verkopen/ontbinden: Berghuis, Jorgenson, Pratto, Spajic, Haps, Nieuwkoop, Narsingh, Toornstra, Ten Hove, Marsman, Fer, Texeira en Diemers je hebt er allemaal niets (meer) aan. Het vertrek van deze spelers moet wel 10 miljoen op kunnen leveren en maakt belachelijk veel ruimte vrij in het salarishuis. Tel daarbij de 10 miljoen op die Feyenoord ieder jaar wel te besteden heeft en je kunt best een aardig, jong elftal neerzetten.

Ik hoop als Ajacied dat Feyenoord snel weer beter wordt. Ik snap er overigens niks van dat ze zo zwak zijn geworden. Ik hoopte echt nog op de 4de plek. Ging ook lekker zitten voor die wedstrijd tegen Ado en dan verliezen ze.

3 mei 2021 om 20:12

Weet trouwens niet wat ze moeten doen om de selectie te versterken. Ik hoor steeds dat er geen geld is. Kunnen ze dan niet lenen ofzo

Advocaat laat Feyenoord achteruit voetballen ipv vooruit,iedere ploeg kan op z'n dooie gemak afwachten.Feyenoord kampioen breed en achteruit spelen en daar is de coach schuldig aan,want tenslotte gaat Advocaat voor resultaten en zelfs dat gebeurt niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger323
J. ToornstraMiddenvelder307
S. BerghuisAanvaller3017
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller224
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Kökçü: ‘Het is normaal een heel lieve jongen, maar hij was nu echt boos’

Het gelijkspel tegen Heracles Almelo voelt voor Orkun Kökçü als een nederlaag. De middenvelder van Feyenoord opende de score in de tweede helft, maar zag Heracles uit een discutabele strafschop langszij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren