Driessen haalt uit naar Ajax-directie: ‘Dikke middelvinger naar heel Nederland’

Maandag, 3 mei 2021 om 08:11Yanick Vos • Laatste update: 08:19

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf hard uitgehaald naar de clubleiding van Ajax. De chef voetbal van de krant vindt het onbegrijpelijk dat de club het heeft toegestaan om de 35ste landstitel te vieren met de fans, die zich zondag met duizenden hadden verzameld buiten de Johan Cruijff ArenA. Driessen vindt dat Ajax is weggelopen voor zijn verantwoordelijkheid door het feest toe te staan. “Directeur Edwin van der Sar en zijn mede-directieleden Marc Overmars, Menno Geelen en Susan Lenderink hebben een enorme dikke middelvinger naar heel Nederland opgestoken door spelers, trainers en staf toe te staan de landstitel te vieren met de fans."

Na de 4-0 overwinning op FC Emmen nam de Ajax-selectie de kampioensschaal in ontvangst in de lege Johan Cruijff ArenA. Duizenden fans stonden de spelersgroep buiten op te wachten onder het parkeerdek. De supporters kregen hun zin doordat de complete spelersgroep, de technische staf en leden van de directie hun gezicht lieten zien en zich lieten toezingen. “Het Ajax-feestje was een middelvinger naar de coronaslachtoffers, medische zorg, politie, horeca, dierentuinen, amusementsparken, handhavers die mensen voor 95 euro op de bon moeten slingeren, politiek en alle mensen die zich wel netjes aan de regels houden. En niet te vergeten naar het overgrote deel van de Ajax-aanhang, dat zich wel gedroeg en niet aan de poorten van de Johan Cruijff ArenA stond te rammelen”, schrijft Driessen zondagavond.

Het artikel gaat verder onder de video
'Pak schaal, pak beker, pak alles' | XXXV | ROOFTOP
Meer videos

Ajax is met grote overtuiging kampioen geworden. De voorsprong op achtervolger PSV bedraagt met nog drie wedstrijden te spelen liefst veertien punten. “Maar het getuigt van een stuitende arrogantie te veronderstellen dat Ajax zich ook inbeeldt boven de wet te staan. Anders valt niet te verklaren dat de clubdirectie het zich veroorlooft om in deze vreselijke coronapandemie een eigen plan te trekken en zich onaantastbaar te wanen.” Driessen vraagt zich ook af waarom algemeen directeur Edwin van der Sar geen poging ondernam om de spelers die zich tijdens de wedstrijd buiten het stadion verzamelden naar huis te sturen. “Sterker, de directie werkte actief en volledig bewust mee aan het negeren van alle coronamaatregelen. Het stond toe dat de Ajax-familie zich pontificaal aan de rand van het parkeerdek meldde met de kampioensschaal en KNVB Beker. Hoe onbeschaamd. Alsof corona niet bestond.”

Duizenden fans vierden zondag het kampioenschap van Ajax buiten de Johan Cruijff ArenA.

Om escalatie te voorkomen besloot de politie zondag niet in te grijpen en een einde te maken aan het feestje dat werd gevierd door de duizenden Ajax-fans. Driessen stelt dat er door de club en burgemeester Femke Halsema grote gezondheidsrisico’s genomen. Hij denkt dat het feest een bron kan zijn voor veel coronabesmettingen. “Blijken de afwegingen van Ajax en Halsema verkeerd uit te pakken dan kan dit niet zonder consequenties blijven voor de verantwoordelijke beleidsbepalers Van der Sar en Halsema”, aldus Driessen, die ook geen goed woord over heeft voor de reactie van Erik ten Hag op het gevoerde coronabeleid. De trainer uitte na afloop van de zege op Emmen kritiek op het besluit om zondag geen supporters toe te laten bij de kampioenswedstrijd. “Waar de ziekenhuizen en ic’s zodanig vol liggen dat reguliere zorg is afgeschaald en code zwart dreigt, vond de trainer van Ajax het onbegrijpelijk dat er geen fans werden toegelaten in het stadion voor de kampioenswedstrijd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

176 reacties (laatste reactie door emilesteele)

Ach ach ach, moraalridder Valentijntje weer... Die mensen stonden er al halverwege de 2e helft. Als de spelers van Ajax niet met de schaal en de beker naar het parkeerdek waren gegaan, hadden die gasten er nu waarschijnlijk nog gestaan. Ajax heeft het prima gedaan, gewoon even kort naar het parkeerdek, het gezicht en de schaal laten zien, supporters blij en iedereen weer snel naar huis. Dit was niet te voorkomen en dat weer Driessen ook.

2 mei 2021 om 21:32

@,PaulR_1982 Alleen omdat Driessen het aankaart is het kennelijk onzin en is hij een moraalridder. Dit had niet mogen gebeuren en daar heeft Driessen volkomen gelijk in.

2 mei 2021 om 21:39

@nico50: Ik weet niet in welke wereld jij leeft, maar dit kon je al weken aan zien komen. Als het oud- en nieuw is zijn er mensen die toch vuurwerk af steken, als een blanke agent in Amerika een donkere/zwarte man doodschiet, zijn er mensen die zich willen laten horen, als het mooi weer is zijn er mensen die de parken in duiken, als Cambuur promoveert, zijn er mensen die dat willen vieren, als Ajax kampioen wordt, zijn er mensen die dat willen vieren. Dit was niet te voorkomen als je ziet hoe de politie en de overheid de afgelopen maanden hebben opgetreden. Grapperhaus zit nog op zijn plek, politie laten de parken eerst vollopen voor ze leeg geveegd worden, zonder dat overtreders een boete krijgen. In Nederland doet iedereen wat hij zelf wil zonder dat er echt iets gebeurd.

2 mei 2021 om 22:38

Het is gewoon bizar, maar vooral van Halsema. Waar demonstratie zero tollerance krijgen, waar op koningsdag een park volledig ontruimt wordt, kijken ze nu ineens toe. Heel bizar. Maar goed laten we komende vrijdag afwachten, dan gaan we zien of corona echt zo gevaarlijk is in de buitenlucht. Zijn er komend weekend geen bizar hoge cijfers, vele malen hoger als nu. Moet het land in het buitenlucht per direct gewoon volledig open. En ik heb t idee dat de cijfers niet zoveel gaan doen. Dat deden ze in Leeuwarden namelijk ook niet.

2 mei 2021 om 22:50

@PaulR_1982 Ik denk dat ik in dezelfde wereld leef als jij. Bestaat er nog een wereld dan? Juist omdat dit ver van tevoren aan zat te komen, was het nemen van maatregelen om dit te voorkomen niet zo moeilijk. Toegangswegen naar de Arena afsluiten bijvoorbeeld. Dat iedereen in Nederland maar doet wat hij wil, volgens jou, betekent niet dat je hier niet moet ingrijpen. Toen niet werd ingegrepen destijds bij die BLM demonstratie spraken veel mensen daar schande van en nu gebeurt hetzelfde en nu dan?

2 mei 2021 om 22:50

jaja omdat jij alle viooloogjes wilt geloven in hun extreme drang naar theorien die gebaseerd zijn op het meest extreme scenario maar nog nooit waarheid zijn geworden moeten we allemaal maar in angst leven en ons voordoen als slaafse slachtoffers? Nee bedankt Nico50, jij mag dat doen, maar ga niet andere mensen veroordelen omdat ze een gezond verstand hebben en zien wat er gaande is.

2 mei 2021 om 22:56

Helemaal mee eens groningerhop. Ze hebben het Leidse plein dan wel vrij gehouden met alle nodige inzet, maar het is een kwestie geweest van het probleem verplaatsen. Of het voorkomen had kunnen worden vraag ik me af. Maar de manier waarop er in andere situaties gehandhaafd wordt t.o.v. van wat er nu niet gedaan wordt zorgt wederom voor scheve gezichten. Maar ook de keuzes van Ajax zijn beschamend. Het klopt dat alle spelers weten dat er buiten een feest gaande is. Maar het profvoetbal is de sport waar de meeste uitzonderingen voor worden gemaakt in deze tijd. Ajax zegt indirect met dit signaal dat ze ruk hebben aan de regels. En doordat ze zich melden werd het nog drukker en ging iedereen nog meer naar het parkeerdek waardoor iedereen op elkaar stond

2 mei 2021 om 23:39

@nico50: Sinds wanneer mag de directie van een voetbalclub openbare wegen afsluiten? De Arena is niet eens van Ajax. Als er al een schuldige is, dan is dat de gemeente Amsterdam en de politie.

3 mei 2021 om 06:41

Piranha, kom gerust even kijken op de corona afdeling waar mijn vriendin werkt en dan mag je oordelen of de angst reëel is of niet. Het is propvol, het gaat ten koste van normale zorg die wordt uitgesteld en besmettingen komen van samenkomst. Dat jij die aandachtsgeile 'artsen' die roepen wat een bepaalde groep wil geloven klakkeloos achterna loopt geeft weinig blijk van kritisch zijn. Je mag trouwens zelf bepalen of je de afdeling op gaat met of zonder mondkap. Verpleegkundigen hebben inmiddels een broertje dood aan dit soort.

3 mei 2021 om 08:08

@paulr_1982
Zeg ik dat dan? Ik verwijs niet voor niets naar die BLM demonstratie en daarmee dus naar de Gemeente Amsterdam. Kennelijk ben je het gewoon met me eens, gezien de laatste zin.

3 mei 2021 om 08:59

@jansen veel te gemakkelijk om meteen te roepen corona afdeling is propvol. Dat heeft namelijk meer te maken met de bizar hoge verzuim, wat komt door de regelgeving. Daarnaast klopt het wat er gezegd worden, ziekenhuizen zitten al jaren vol, dat komt omdat wij onze ziekenhuizen hebben ingesteld hebben om altijd vol te zitten. Ik verwijs wederom naar het laatste corona debat en de interuptie van Ja21 over ziekenhuizen. Het enige verschil is dat Corona een langere piek heeft van circia 8 maanden ipv 3 maanden bij de griep. Maar hier is meerderemalen in verleden voor gewaarschuwd. Vergeet niet dat ziekenhuizen al jaren smeken om meer personeel. Idem voor school en politie, waar je ook merkt dat steeds meer werk blijft liggen. Dit noem je beleid en dit beleid hebben we op 17 maart weer geaccepteerd. Weer voor die Vvd, weer die CDA en weer die D66. Maar dat verandert de inhoudelijke discussie niet. Bijna elke wetenschapper erkent dat overdracht in buitenlucht minimaal is, ook de Ab Osterhausen en Marion Koopmans van deze wereld. Maar goed we zullen het vrijdag zien. Of je vriendin wordt helemaal gek en we hebben 10.000 ic bedden over (tikkeltje overdreven, maar je snapt me) of er blijft stagneren. Ik vermoed het laatste, maar we zullen het zien.

3 mei 2021 om 09:51

Verzuim door de regelgeving? Dat er veel protocollen en regelgeving is, dat klopt. Indekken, indekken, indekken.. loopt dat eens spaak, dan zie je het gevolg in Maastricht. Verzuim is ontzettend hoog door burn outs en depressies. Niet alleen werkdruk, maar de ongrijpbaarheid die ze dagelijks aan het bed zien, de zware beschermingsmiddelen, geen uitzicht hebben, etc. Als ik mijn vriendin dan tot diep in de nacht weer kwaad zie en niet kunnen slapen door berichten zoals gisteren, dan vreet dat ook ontzettend aan mij. Dat er veel is wegbezuinigd dat is absoluut zo. Echter met een exponentiële groei is het maar een kwestie van dagen dat ook die extra bedden vol zouden zitten. Zelf ben ik niet tevreden bij stagnatie, want de feit blijft dat je dan gestagneerd vol zit vaccins lopen wel door. Stagnatie is m.i. achteruitgang.

3 mei 2021 om 10:02

Je kan het als Ajax en de Gemeente Amsterdam nooit goed doen in zo'n situatie. Slaat de ME de samenscholing neer, dan krijg je commentaar over excessief geweld. Zet men het gebied rondom de Arena af, dan trekken de fans naar de binnenstad en dan breekt de pleuris uit en wordt de binnenstad afgebroken. Wat er nu gebeurt is, is niet de bedoeling, maar er zijn hiermee wel enorme rellen voorkomen in de binnenstad. Zelfs in goede tijden ging het ' feest' na de huldiging regelmatig mis. Ik spreek uit ervaring, ik was diegene die vooraan stond met de stoeptegel in zijn hand. Dit laatste is uiteraard een geintje, maar ik ben er vaak bijgeweest. Gisteren uiteraard niet.

3 mei 2021 om 10:06

Mijn vrouw werkt ook in de zorg. De enorme werkdruk is er al jaren. Allemaal het gevolg van tientallen jaren bezuinigingen. Nog niet zolang geleden hadden we veel meer IC capaciteit maar ja, heeft Rutte nog niet zo lang geleden allemaal wegbezuinigd. Niet zo lang geleden gingen er nog een paar ziekenhuizen dicht, geld gebrek en de overheid wilde niet betalen.
Nu vijftien maanden verder na de wereldwijde Corona uitbraak is de capaciteit nog altijd niet uitgebreid. Is overigens geen personeels kwestie, de operatie kamer verpleegkundigen hadden zo op de IC kunnen werken want operaties worden er niet zoveel meer uitgevoerd. Vijftien maanden is ook een hele lange tijd om gewone ziekenhuis verpleegkundigen om te scholen voor de IC .
Qua vaccinaties loopt het als trage stroop. Israel, de UK en de VS lopen mijlenver op ons voor. Waarom eigenlijk? We bestelde net zo vroeg als zij onze vaccinaties. Oh ja, we gaven onze bestellingen aan de EU, leek de heren politici wel leuk om er een EU project van te maken. Reclame voor de EU. En ja dan gaat het mis.
En nu is Ajax kampioen. Feestje met wat jonge mensen in de buitenlucht. Geen songfestival binnen maar gewoon buiten. Weinig aan de hand zou je zeggen maar daar heb je ze weer, de moraalridders.

3 mei 2021 om 10:20

Speedyafc, in theorie is het heel leuk om zomaar personeel op IC en corona cohort te zetten en dat wordt ook gedaan. Keerzijde is dat er nu ook een opnamestop is op andere afdelingen (althans waar mijn vriendin werkt) en dat 9 van de 10 verpleegkundigen niet bestand zijn tegen het leed (de ene dag een gebroken arm, de andere dag 3 overlijdens van mensen die vol in het leven stonden).
Bij mijn vrouw is de oorspronkelijke longafdeling nu opgesplitst in long- en corona-cohort. Beiden krijgen hulp van andere afdelingen. Bij beiden moeten mensen compleet ingewerkt worden met o.a. de optiflow en beademingsapparatuur. Dit kost ontzettend veel tijd die er niet is en andere afdelingen staan meer stil. Er is zo'n ontzettend grote ophoping van zorg dat dit ook grote gevolgen gaat krijgen.
Investeren in de Ic's kan natuurlijk (al is dat dweilen met de kraan open bij exp. groei). Maar is er post-corona nog behoefte aan verdubbelde longafdelingen?

Noem me maar moraalridder. Ik ben blij dat ik in ieder geval nog een greintje moraal heb. Daarnaast heb ik graag weer dat de boel snel weer open gaat en dat mijn vriendin eens wat rust krijgt. Daar gaat zoiets niet aan bijdragen...

3 mei 2021 om 10:24

Doncoxxx, het begint bij de burger. We kunnen alle instanties of Ajax op kop geven, maar met zulke burgers is een beschaving ver weg

3 mei 2021 om 10:36

Speedy weet je waarom het trager gaat in de EU? Omdat wij niet zo egoïstisch zijn en er hier ook nagedacht wordt over de kleinere landen en een eerlijke verdeling is. We hadden het ook op zijn Amerikaans kunnen doen en dan zat Duitsland op een gelijkaardige graad en zat Nederland op een nog lagere graad, is dat beter?

3 mei 2021 om 10:52

Ja regelgeving Jansen, dagelijks testen en als je nergens last van hebt en toch positief bent naar huis moeten ipv op de corona afdeling werken, waar corona toch al is. Daarnaast is dit 100% beleid, we hebben diepe zakken aldus Wopke, maar een fatsoenlijk aantal zorgpersoneel hebben is al decenia een probleem. Geldt ook voor politie en onderwijs bijv. Ons bedrijfscultuur is namelijk altijd minimaal uitgeven en maximaal benutten. Dat we bijna code zwart hebben, is jaarlijks zo. Dit is hoe wij het bedacht hebben. En als je dit echt anders had gewild dan hadden we niet op Vvd, Cda, Pvda en D66 moeten stemmen. Dan had je voor Pvv, GL, Fvd, SP, Ja21, Bbb, Bij1 etc moeten gaan. Wij hebben het huidige cultuur geaccepteerd en dat doen we al sinds de oorlog, steeds dezelfde poppetjes en ik kan je 1 ding beloven, ook in 2025, 2029, 2034 en 2037 zal de coalitie bestaan uit 75% van de grote 4 en vele edities ook 100%

3 mei 2021 om 10:54

Onzin Lierse. Wij dragen op dit moment nog helemaal niks uit aan Kenia, Zimbabwe etc. Daarnaast deze landen zijn enorm gebaard dat ons economie weer opengaat. Want door het sluiten van ons economie is in Afrika hongersnood alleen maar gegroeid. Dus ga niet beginnen over solidairiteit. We zijn alleen solidair naar Hongarije, Italie, Griekenland etc die allen ten opzichte van Afrikaanse landen prima hun eigen broek op kunnen houden. Het is pure eigen belang.

3 mei 2021 om 11:02

Zoals gezegd heb je helemaal gelijk met de bezuinigingen, al was je hooguit een paar dagen extra bestand tegen het aantal opnames. Zie ook UK als voorbeeld, waar het volledig uit de hand is gelopen ondanks de zorg die daar goed voor handen is.
We kunnen alles en iedereen altijd op kop geven, maar burgers hebben er bijzonder veel moeite mee om eens in de spiegel te kijken. Moeten we nu klagen dat er te kort is in de zorg die je niet binnen twee jaar kan opleiden, of moeten we de schouders eronder zetten? Dat tweede is een stuk zinvoller.. (en daar had een FvD nou niet bepaald bij geholpen)

3 mei 2021 om 11:15

Dat te kort was er al in 2012, daarom stapte PVV ook uit de coalitie, VVD en CDA wouden er niks mee. En schouders er onder zetten, het is een virus. Een virus kan je niet tegen gaan met een hamer. Er is veel te weinig gefocust op gezondheid, denk aan vitamines en sport. Er is geen welvarend land dat lage cijfers haalde. Zweden met geen lockdown heeft nagenoeg zelfde cijfers, Engeland met een van de strengste lockdowns heeft ook geen hele bizarre verschillen Soms wat hogere pieken en dalen, maar al met al zie je overal ongeveer zelfde cijfers. Dat bewijst gewoon dat je een virus niet kan tegenhouden. We zitten hier nu 14 maanden in, we hebben de regering 16 maanden de tijd gegeven oplossingen te bedenken, 16 maanden de tijd om te analyseren wat nu wel en niet werkt. Ik ben geen viroloog ik hoef niet te bedenken als burger wat werkt. Ik heb alleen mijn burgerrechten te beschermen en wanneer virologen zelf geeneens weten wat werkt of niet, houdt het heel snel op met de mandaat. Ken je de avondklok nog? Kuipers ziet er geen enkele waarde in. Dit was nota bene een vraag in het begin, wat wint het. Het won alleen iets met de 1 bezoekersregeling. Het zou 10% minder besmettingen opleveren, dit is feitelijk niet gebeurt. Alle maatregelen zijn een theorie, waar we in praktijk weinig waarden van zien en na 14 maanden raakt het op. Mondkapjes hebben de cijfers niet naar beneden gehaald, avondklok niet, het sluiten van buiten activiteiten niet. Wat verwacht je dan nog meer van ons? Zeg het me, wat moet ik doen? Want ik ben het zat en wil dit achter mij hebben, ik zit 14 maanden thuis, kom amper mn deur uit en ben het zat, dus kom met iets waarvan je kan bewijzen dat het echt waarde heeft en ik luister graag, maar nu wel in feiten en niet in het kan misschien 10% waarde hebben.

3 mei 2021 om 11:35

Nee maar Duitsland staat wel af aan België en Nederland, daar doelde ik op. Vandaar dat het ook trager gaat. Afrikaanse landen laten we inderdaad aan hun lot over, wat schandalig is.

3 mei 2021 om 11:47

Maar wij hebben Duitsland niet nodig. Die 1 miljard voor de testsamenleving, dat was voldoende om morgen 35 miljoen vaccins te hebben en over 3 weken dus heel Nederland gevaccineerd te hebben. We zitten nu niet in een liefdadigheid spel. In dit geval gaat het om eigen volk eerst en dat heeft 2 redenen. 1 je kan open dus je keert de rust terug in de samenleving en we kunnen beginnen met heropbouwen, want ook dat duurt jaren, maar ook 2 wij kunnen Kenia helpen met voedselvoorzieningen en solidariteitsbijdrage betalen zodat ook in Kenia het vaccin rond kan gaan. Wat we nu doen is letterlijk niks, de schuldige is de EU dus we kunnen het ook niemand verwijten en in tussentijd hebben we een twintigdeling in de maatschappij, we verraden onze buurman als die te veel bezoekers hebben, we slaan elkaar als de willen demonstreren. Je wordt onder gespugt als je geen mondkapje op kan/wilt, je wordt belachelijk gemaakt als jij je veilig voelt om buiten tijdens het hardlopen een mondkapje draagt, is dat de samenleving dat je wilt? We lopen als gekke te roepen we moeten racisme tegen gaan, discriminatie etc en zijn daarin volgens mij een vooruitstrevend land, ondanks onze racisme voelen meeste immigranten toch hier het meeste thuis, maar tijdens corona doen we exact het zelfde. Nu is het niet zwart vs wit vs Arabier vs Aziaat, nu is het, Deuger vs Wappie vs antivaccers vs angstige mensen vs weet ik het wat allemaal. We wouden toch af dan in groepjes denken, zijn we heel goed in gelukt tijdens het corona debat.

3 mei 2021 om 11:57

Helaas hebben mutaties een vrije hand gekregen. Vorig jaar had je seizoensinvloeden, maar hoe is het nu? In Zuid Afrika en Brazilië kan het virus huishouden al is het daar zomer. Het oorspronkelijke virus is nog maar beperkt en zeker de Engelse heeft de overhand nu. De besmettelijkheid is aangetoond en die is sterker dan de oorspronkelijke. Ik ben het ook zat om zo lang aan maatregelen te moeten houden. Des te meer ben gefrustreerd om dit soort dingen. Op naar de volgende varianten, want op deze wijze wordt ze geen strobreed in de weg gelegd..

3 mei 2021 om 13:16

Die mutaties vrees ik ook, al was de britse mutant achteraf gezien helemaal niet zo´n dingetje. Maar mutaties zullen komen. Maar dat heb je met de griep ook. Ik ga er vanuit dat we over 2-3 jaar gewoon een cocktail krijgen zoals de griepprik is, zodat virussen wat instabieler zijn. Virussen zullen echter nooit verdwijnen.

3 mei 2021 om 14:28

Nederland niet. Maar armere en kleinere landen zouden wel eens een probleem gehad kunnen hebben.

2 mei 2021 om 21:55

Nee Paul. Dat die mensen er staan is één ding en daar kan ajax niets aan doen. Maar door met die schaal naar buiten te gaan stimuleer je die mensen om te blijven en laat je inderdaad zien dat alle regels je niks boeien. Perfect voorbeeld van Amsterdamse arrogantie.

2 mei 2021 om 22:00

Dit is enkel en alleen de schuld van de overheid. Laat die mensen veilig het stadion in en je kan het reguleren, daar is nu niet voor gekozen. Valentijn moet zijn pijlen richten op Den Haag, niet op Ajax. Dit op Amsterdamse arrogantie gooien is echt te belachelijk voor woorden en zelfs vrij kansloos.

2 mei 2021 om 22:02

Klopt. Halsema weer eens heel erg hard aan het falen. Maar dat gebeurt en daarna had ajax die fans niet moeten belonen.door met die schaal naar buiten te gaan en lekker mee te doen met de supporters laat je zien dat je het gedrag niet afkeurt en ze lekker beloont.

2 mei 2021 om 22:03

Dat jij niet verder denkt dan de arrogantie, dat woord zal wel voor in je mond liggen als je Ajax ziet maar arrogantie koppelen aan een situatie die je niet moet escaleren is bizar en totaal ongepast. Hoe is het gegaan in de stad?? Is nog nooit zo rustig geweest. Kan dit te maken hebben dat ze toch even gedag hebben gezegd voor 15 min? Wie heeft Ajax in deze situatie gebracht? Dit had de burgemeester namelijk controleerbaar op kunnen lossen maar die heeft niets gedaan. Alles aan Ajax overgelaten en jij noemt dat arrogant? Ongepast en simpel.

2 mei 2021 om 22:05

Wat denk jij wat er gebeurd als Ajax niet naar buiten komt en vervolgens de supporters die stijf staan van de drugs en de alcohol vriendelijk verzoekt naar huis te gaan? Dan gaan helemaal alle remmen los. Met alle gevolgen van dien. Dit was prima van Ajax en kan je zelfs onder damage control scharen.

2 mei 2021 om 22:07

Oh, een kampioensfeest escaleert eens niet in Amsterdam. Moeten we die mensen belonen omdat ze zich als normale mensen gedragen en zich aan de regels houden?

Ik zeg toch duidelijk: ajax kan er niets aan doen dat die mensen daar zijn. Dat is inderdaad op het conto van de gemeente die dit hadden moeten zien aankomen. Maar goed, Halsema is incompetent, dat weten we allemaal.

Maar goed, die mensen zijn er door het falende optreden van de gemeente, maar dan moet ajax die mensen niet gaan belonen die bewust de regels overtreden. Door met die schaal naar buiten te gaan laat ajax zien dat ze schijt hebben aan de regels. Slecht gedrag wordt beloond.

2 mei 2021 om 22:12

Een kampioensfeest had met deze situatie overal voor ontsporing gezorgd. Laten we niet doen of dit in Eindhoven en Rotterdam niet was gebeurd.We kijken er gewoon anders naar. Ajax werd in deze situatie gebracht door een falende overheid en heeft toen het enige juiste gedaan. De supporters even laten juichen en blik gemaakt zodat ze in alle rust naar huis konden gaan. Als je dat niet doet gaat het echt volledig fout. Dat was ook volledig ontspoort in Rotterdam en Eindhoven. Dat heeft weinig met afkomst te maken, maar alles met hoe de mens nou eenmaal in elkaar steekt na het nuttigen van genotmiddelen. Dit was prima damage control. Ook al is dit verre van ideaal natuurlijk. Dit was vanuit Ajax perspectief de enige en juiste oplossing.

2 mei 2021 om 22:18

@amazingninja: Als Ajax de schaal niet had getoond hadden die mensen er nu nog gestaan. Uiteindelijk zijn de spelers van Ajax maar kort op het parkeerdek geweest en ging iedereen daarna weg. Prima oplossing van Ajax op mensen die toch naar het stadion kwamen.

2 mei 2021 om 22:25

@drmario we hoeven niet te gaan fantaseren over Eindhoven of Rotterdam. Die zijn geen kampioen. Daar stonden vandaag geen duizenden supporters. Het is jouw mening dat ajax het juiste heeft gedaan. In mijn optiek belonen ze slecht gedrag en hebben schijt aan de regels.

2 mei 2021 om 22:25

Goed toch als die mensen er nu nog gestaan hadden? Van mijn part hadden ze er morgen nog gestaan. Dan laat je tenminste zien dat de regels breken niet loont.

2 mei 2021 om 22:32

Laten we het houden op een verschil van mening. Die supporters stonden er, nogmaals, door gigantisch falen van onze overheid. Dan kun je als Ajax of niet komen opdagen en rellen uitlokken of even leuk doen, de schaal showen en zorgen voor een rustige situatie. Ik kies voor de laatste.

2 mei 2021 om 22:45

Maar dan beloon je toch nog steeds slecht gedrag? Toont mij weinig moreel besef/ weinig ruggengraat. Laat je maar lekker chanteren als ajax zijnde: laat ons die schaal zien of we slopen de boel.....

3 mei 2021 om 02:33

Arrogantie is hier niet het eerste woord dat komt bovendrijven, eerlijk gezegd.

3 mei 2021 om 06:49

DR.Mario, dit is niet de schuld van de overheid, maar de leeghoofden die erheen gaan. 1x is het toegelaten als firldlab experiment. Maar geef ze 1 vinger en ze willen je hele hand. Om competitie vervalsing tegen te gaan zou je dan elke wedstrijd publiek moeten toelaten. De overheid betaalt en regelt dan niets meer want het hoort niet meer bij de fieldlab. Denk je dat een ADO of RKC het op zo korte termijn allemaal perfect gaat regelen met testen e.d.? En kunnen we dan ook direct alle festivals maar laten doorgaan omdat daar fieldlab experimenten op zijn geweest? Of maken we voor 'ons aller Ajax' maar gewoon een uitzondering?

3 mei 2021 om 08:28

Je laatste zinnetje laat ik even links liggen. Natuurlijk is dit ook schuld van de mensen die daar gaan staan, lijkt mij helder. Maar als je niet ziet dat dit voor het grootste gedeelte de schuld is van de overheid, gaan wij hier niet uitkomen. Ja, het was een eenmalig experiment. Blijkbaar, want dat wisten wij vorige week nog niet. Ook de Knvb niet. Er was immers geen pot op de vrijdag, die is verzet om er voor te zorgen dat er nog wel publiek bij kon en Den Haag de tijd te geven. Als zelfs de Knvb niet weet waar het aan toe is, hoe moeten de supporters, of leeghoofden zoals jij dat noemt, dat dan weten? Het is de taak van de overheid om duidelijkheid te scheppen en ze bewijzen keer, op keer, op keer, op keer, op keer daar volledig incapabel voor te zijn. Je kunt het aan weinig mensen uitleggen dat je volop versoepelingen doorvoert, te belachelijk voor woorden gezien de situaties in ziekenhuizen overigens, je weer mensen in het stadion toelaat en het dan vervolgens '' een experiment '' noemt. Een experiment wat dus pas in een later stadium een experiment werd. De overheid heeft hier minstens het grootste gedeelte van de schuld aan en bracht Ajax, net als mevrouw de burgemeester, in een vreselijk moeilijk pakket. Had de mensen toegelaten in het stadion. Het besmettingsgevaar is in de buitenlucht nihil dat is al zovaak bewezen dat het de titel experiment niet eens waard is. Maarja, reisbewegingen enzo. Dan kom je weer uit bij die belachelijke versoepelingen waardoor de overheid, hebben we ze weer, dit gewoon zelf in de hand werkt. Om over een aantal weken weer tot de conclusie te komen dat het toch niet zo handig was. Schrijf die maar op. Er komen vanzelf weer verzwarende maatregelen.

3 mei 2021 om 08:40

Hoezo wist je dat niet dan? Dat is gewoon duidelijk gecommuniceerd. Mogelijk dat het meer wishful thinking van je. De verontwaardiging van de KNVB was dan ook stuitend. Dat experiment is trouwens niet alleen in voetbalstadions. Zoek op de fieldlab en je ziet ze in duizenden aangelegenheden, zoals ook festivals en cafés. Moeten die nu met jouw gedachtegang ook allemaal weer open? Sorry hoor, in het rijtje met versoepelingen vind ik voetbal niet zo hoog staan als scholen of een avondklok.

3 mei 2021 om 08:57

Nouja.. duidelijk gecommunieerd? Je bedoeld die duidelijke communicatie waardoor ook de Knvb niet goed wist waar het nou aan toe was? Die was verre van duidelijk en gewoon voor de buhne. Festivals en Cafes moeten helemaal niet open. Althans, Festivals met een beperkt publiek. Het besmettingsgevaar buiten is nihil Maar is er wel als je op een klutje staat en groepeert in grote aantallen. Dat is in een voetbalstadium prima te reguleren, bij festivals is dat echt niet te doen. Cafes ook niet open, afgezien van de terrassen. Besmettingsgevaar is er binnen wel dus cafã©s enkel buiten. Waar je het dus kan reguleren. Versoepelingen zijn echt niet uit te leggen met de huidige situaties in ziekenhuizen. Die avondklok versoepelen is echt de meeste belachelijke beslissing tot nu toe. En helemaal in ogenschouw nemend dat het ze gaat om reisbewegingen. Dan is die versoepeling echt niet uit te leggen. Maar, hey, het houdt de leeghoofden, zoals jij ze noemt, weer even van de straat.

3 mei 2021 om 10:29

De verontwaardiging van de Knvb is dan ook ontzettend stuitend. Zij wisten het al dondersgoed, maar wilden blijkbaar een wit voetje halen bij de supporters.

Volgens hun eigen website:
"in de routekaart van het kabinet staat precies wanneer (beperkt) publiek weer in de stadions welkom is. De Fieldlabs vinden plaats naast eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen, zoals het weer toelaten van (beperkt) publiek. Dus niet in plaats van. Het betaald voetbal heeft eerder al met ruim honderd wedstrijden aangetoond prima in staat te zijn om verantwoord publiek te kunnen toelaten met anderhalve meter afstand. De Fieldlabs gaan door de barrière van anderhalve meter om op die manier zinvolle kennis en inzichten over het coronavirus te vergaren die de samenleving kunnen helpen terugkeren naar het ‘oude normaal’ en het voetbal naar volle stadions. Op basis van de resultaten van de Fieldlabs kan het kabinet geadviseerd worden om de toetsingskaders te verfijnen en de corona-routekaart aan te passen"

Hartstikke duidelijk!

2 mei 2021 om 22:54

Precies Paul, wat je zegt, anders hadden die gasten er nog uren gestaan, nog blauwer geworden en had je veel meer problemen gehad. Als ze alles rond het stadion hadden afgezet, was er niemand op het parkeerdek verschenen. Ze hebben er het beste dan maar van gemaakt.
Denk dat het ook niet goed uit te leggen valt dat ze de regeling van vorige week niet gewoon hebben herhaald. Dan was alles veel meer gereguleerd gegaan.
Ik denk dus ook dat het allemaal uiteindelijk het beste was om dit te doen. En de gemeente had de supporters blijkbaar ook liever bij de Arena dan in de stad en begrijpelijk.

3 mei 2021 om 06:57

Het is juist prima uit te leggen. Het was een eenmalig fieldlab experiment gefinancierd door de overheid (zie ook mijn post hierboven). Als je het aantal reisbewegingen wil reduceren is het openen van stadions juist helemaal niet uit te leggen. Van der Sar had even moeten zeggen dat de spelers niet naar buiten kwamen omwille van de corona omstandigheden en dat supporters rustig naar huis kunnen gaan. De gemeente kan dan de boel gereguleerd leeg laten stromen. Nu beloon je wangedrag.

3 mei 2021 om 07:55

Dat aantal risico bewegingen valt met 7.500 reuze mee. Kijk hoeveel mensen er in het centrum lopen. Dan ben je blij als dat er 7500 zouden zijn. De situatie die de gemeente gisteren bewust bij de arena creëert is toch in alle opzichten veel slechter dan dat je gereguleerd mensen over de arena had verspreid?

Dat met slecht gedrag belonen, ben ik ook met je eens. Maar dat is een probleem dat we in Nederland nou eenmaal hebben.

3 mei 2021 om 08:34

Het ging om 12.000 maar dat terzijde. Mensen alleen toelaten in de Arena gaat niet, dan zou het ook in de andere stadion nodig zijn. En bij het gehele verloop van de competitie, omdat het dan geen experiment is, zoals in het fieldlab voor ogen was. Kijk maar de besmettingen en in de ziekenhuizen en je weet dat dat gewoon echt niet kan nu. Daarnaast zou ik verwachten dat deze 12.000 ook bij publiek in het stadion gewoon naast het stadion zouden staan. Er zitten waarschijnlijk weinig uitverkorene tussen zitten die het stadion in zouden mogen. En dat maakt de reisbewegingen des te meer..

3 mei 2021 om 09:02

Maar denk je nou werkelijk dat iedereen meteen lief en braaf naar huis was gegaan als Sar had gezegd we komen niet? Ik denk zelf dat de menigte dan echt niet zomaar naar huis was gegaan, helaas zeg ik hier bij.
Maar de gemeente laat daar iedereen samen komen. Daar gaat het al mis. Ja en als ze daar dan toch mogen doen wat ze willen, laat ze dan even naar buiten komen zodat men rustig weer huiswaarts gaan.

3 mei 2021 om 10:34

Tuurlijk gaat de gemeente mis, want die zouden sowieso moeten handhaven. Ajax kon de boodschap geven "hier valt niet te doen, er is geen feest". Dan zou een deel gewoon afdruipen. En wat is dat voor instelling dan om bang te zijn voor rellen? Een laissez faire overheid is te idioot voor woorden.

Vorig jaar klapte Ajax voor de zorg en zaten ze vol statements over het belang van de volksgezondheid. Gisteren was het moment om daad bij woord te houden, maar ze geven gewoon de dikke middelvinger.

3 mei 2021 om 00:16

Ik denk inderdaad dat als de spelers niet naar het parkeerdek waren gegaan, de supporters waren gebleven. Ik begrijp oprecht niet waarom de overheid er niet voor heeft gekozen om weer een paar duizend man negatief getest binnen te laten. Dan waren ze er weliswaar ook maar wel getest. Daarnaast vind ik dat Halsema (en alle andere burgemeesters) harder op moeten treden en hadden moeten treden tegen de parkgangers die ook alle regels aan hun laars lapten.

3 mei 2021 om 08:34

Dat mensen buiten zijn, prima. Dat mensen dit willen vieren met inachtneming van de basisregels, prima. Dat Ajax geen ballen heeft en zegt: jongens we komen niet met de schaal als jullie de regels aan jullie laars lappen, niet prima! Dat Ajax spelers fakkels afsteken die voor dit gebruik verboden zijn volgens de Nederlandse Wet, niet prima! Ik hoop dat ze daar voor de rest een leuk feestje hebben gehad. Echter hoop ik dat de mensen die daar de longen uit het lijf hebben geschreeuwd door het ziekenhuis worden weggestuurd om zelf maar de longen te gaan zoeken als ze corona hebben.

3 mei 2021 om 09:34

@ Spijkenisser: Ik heb het al vaker gezegd, die mensen stonden daar al en die zouden toch niet eerder weg zijn gegaan voordat ze iets of iemand hadden gezien. Vrij snel na alle officiële plichtplegingen zijn de spelers en staf naar het parkeerdek gegaan. Daar zijn ze een kwartiertje geweest en daarna is iedereen weggegaan. Het is aan de politie/gemeente om het gebied rond de Arena af te zetten en mensen te weren, niet aan Ajax. De Arena is zelfs niet eens van Ajax. Dus hoe kun je het de directie van Ajax kwalijk nemen dat die mensen daar stonden?

3 mei 2021 om 09:31

Ik sta echt 100% achter wat je zegt. Enige optie om het te voorkomen is iedereen bij de ingang afschieten volgens mij, je kan mensen niet hun volledige bewegingsvrijheid en behoeftes afnemen dat lukt gewoon niet meer in deze tijd en daar zullen we het 'helaas' mee moeten doen.

3 mei 2021 om 09:36

De politie had een gebied rond de Arena af kunnen zetten, dat is de enige optie. Maar je kon verwachten dat dat niet zou gebeuren. Parken sluiten we ook niet bij mooi weer, maar laten ze ook vollopen met mensen voor dat de politie in grijpt vanwege drukte.

3 mei 2021 om 10:13

Had dat gewerkt denk je? Ik geloof er niet in dat dat niet escalerend had gewerkt

3 mei 2021 om 11:13

Mee eens, maar als het om Ajax gaat moet elke kans gegrepen worden om weer met het woord "arrogantie" te strooien. Dat er bij PSV vorige week nog werd geroepen dat ze waarschijnlijk hetzelfde zouden doen in deze situatie vergeten we maar even. Arme Valentijn weet dat hij er met 9 van de 10 berichten naast zit, maar een open deur in trappen om zieltjes te scoren zal hij niet nalaten. Als hij dan iets te zeiken wilt hebben, zeik dan op de Politie of de Gemeente, die het zo ver heeft laten komen dat die fans bij de Arena konden komen.

3 mei 2021 om 14:25

Sommige zaken zijn inderdaad niet te voorkomen. Ook in buitenland hebben supporters feest gevierd bij behalen kampioenschap ondanks dringende oproepen om het niet te doen. Echter zou je als voetbalclub dit zeker niet moeten stimuleren. Nu kom je naar buiten en ga je de overtreders hun zin geven en feestje met ze vieren. Hoe kort het ook was, het is gewoon het verkeerde signaal.

3 mei 2021 om 14:41

Je maakt een denkfout, Ajax heeft niets gestimuleerd, Ajax heeft iets in de kiem proberen te smoren. Ajax heeft niet opgeroepen om naar het stadion te gaan. De gemeente heeft niet opgeroepen dat naar het stadion gaan zinloos was en de politie heeft daar al die mensen samen laten komen.

Ruim een jaar geleden sprak Overmars voor zijn beurt. De competitie moest stil gelegd worden onder het mom van volksgezondheid.

We wisten het allang, maar iedereen kan nu zien hoe hypocriet v/d Sar en Overmars zijn. Met volksgezondheid had het niks te maken, wel met 40 miljoen CL deelname. Als je zo met de gezondheid van het volk begaan bent, dan had je de supporters opgeroepen om naar huis te gaan ipv een feestje met hen te vieren. De supporters snap ik wel, mits zij vorig jaar niet Overmars verdedigde.

2 mei 2021 om 21:31

Dit leek me juist een prima oplossing, niet ideaal maar wel het beste gezien de omstandigheden. Die mannen stonden er al een tijd en werden niet weggestuurd door politie of ME. Dan kan je ze of negeren zodat ze daar nog uren blijven hangen inclusief het risico dat het escaleert of je viert 15min een feestje met ze en vertelt ze dat ze nu naar huis moeten gaan. Gezien de situatie denk ik dat dit nog niet zo’n gekke ‘oplossing’ was.

2 mei 2021 om 21:58

Dit was de beste beslissing, of eigenlijk de minst slechte. De handhavers/ME of weet ik veel hadden ze dan allang weg moeten halen. Het was de keuze tussen twee slechten en dit was de minst slechte. 4fRedondo heeft gewoon weer een makkelijk anti-Ajax iets gevonden. Denk even iets verder. Wat had Ajax moeten doen? Zeggen: we komen niet met een dolle horde supporters daar achterlatend die toch al lang bij elkaar stond? 4fR, wat denk je wat een goede oplossing was? En dan niet zo naief doen dat die supporters gehoorzaam zouden luisteren en weg zouden gaan.

3 mei 2021 om 08:54

@formus dit was kiezen uit het 2 slechte alleen had je niet tot die keuze hoeven te komen.
Dit was van te voren te voorspellen en ze hadden de Arena af moeten sluiten.
Toen Ajax officieus kampioen werd stond het daar ook al vol.
Hier was gewoon op te anticiperen. Als de de arena hadden afgesloten dan hadden die mensen daar niet gestaan.

Praten over dat die mensen daar al stonden heeft totaal geen zin meer. JE kan beter kijken wat ervoor is gebeurd en waar het fout is gegaan en dat is bij het niet afsluiten van het gebied om de Arena. Ze hadden les moeten trekken uit het feest dat is ontstaan bij het officieuze kampioenschap.

Daarnaast ben je als mens echt een verschrikkelijke remi als je daarheen gaat en trek je gewoon een dikke middelvinger naar de mensen in de zorg.

3 mei 2021 om 09:29

(bliek) Had jij enig respect verwacht dan van die gasten die daar stonden de meeste niet gevaccineerd en zonder mondkastje ja dat zijn een stel hersenloze die niet verder kijken dan zichzelf , en ja ik ben met je eens ze kunnen de omgeving van de arena gewoon afsluiten maar ik denk dat de burgemeester gedacht heeft liever daar dan op het leidse plein maar ieder normaal denkend mens zou daar niet heen zijn gegaan maar de gemiddelde voetbal supporter denk niet na over wat de gevolgen misschien zijn hierna laten we hopen dat de eventuele besmettingen meevallen .

3 mei 2021 om 09:36

De beste oplossing was geweest als je er op zijn minst rekening mee had gehouden en ook maar íets had gedaan om dit een betere banen te leiden. Al is het maar met wat afzettingen of gewoon van te voren een hard statement dat de ploeg niet naar buiten komt met de schaal. Helemaal tegenhouden is een utopie, maar er had op zijn minst wel een poging gedaan mogen worden. Maarja, dan maak je jezelf niet populair bij de aanhang. Het is gewoon laf.

2 mei 2021 om 21:33

'de supporters snap ik wel, mits zij vorig jaar niet Overmars verdedigde'

Dit vind ik een hele rare opmerking.

Maar die supporters stonden daar al, die waren niet weggegaan voor dat ze spelers of de schaal zouden hebben gezien. Ajax heeft dit prima opgelost, maar je probeert nu heel makkelijk te scoren. Bovendien waren de andere 3 topclubs het vorig jaar ook met Overmars eens dat de competitie gestopt moest worden, alleen was het Overmars die het in de media riep.

2 mei 2021 om 21:55

De supporters die achter de oproep van Overmars stonden, horen nu ook achter de maatregelen van de overheid te staan. Volksgezondheid is het belangrijkste wat er is, voetbal is maar een spelletje waren ongeveer de woorden van Overmars. In ieder geval in die strekking. Als je het daar toen volledig mee eens was, neem ik aan dat je nog steeds de maatregelen in acht neemt en niet naar het stadion ben gegaan.

Ik snap dat je Feyenoord geen Nl'se topclub meer vind.

2 mei 2021 om 22:05

4fRedondo waren deze 1500 de mensen die achter Overmars stonden? Jij weet dat niet maar gebruikt het om je slechte onderbouwing te steunen. Dit was de beste oplossing met de minste impact. Daar al eens aan gedacht??

2 mei 2021 om 22:05

Lekker aan het bashen 4fR? We zijn een jaar verder. Een jaar meer ervaring en kennis betreffende corona. Een jaar later dat de meeste zwakkeren al gevaccineerd zijn. De situatie is al heel anders dan vorig jaar, dat is bijna volledig onvergelijkbaar. Dat je dat überhaupt nog doet man? Het zit je wel heel dwars. Bovendien was dat Overmars die iets voor zijn beurt zei met de kennis van toen. Nu had Ajax de supporters die er al ruim 45 minuten stonden gewoon moeten laten gaan? Dat was vast goed gegaan ja.

2 mei 2021 om 22:15

@4fredondo: Ga nu niet zo zielig doen met dat ik Feyenoord geen topclub meer vind, Feyenoord was het er ook volledig mee eens. En het waren oa de Feyenoord supporters die bij de eerste keer dat supporters het stadion weer in mochten zich volledig misdroegen door over elkaar heen te buitelen. Wat je nu probeert is je frustratie over de nederlaag van Feyenoord te uiten door over (de supporters van) Ajax te beginnen.

2 mei 2021 om 22:28

Feyenoord was het er niet mee eens. Die wilde wachten.

En ja ik ben idd gefrustreerd over de nederlaag van Feyenoord, waardoor ik nog minimaal 1 wedstrijd extra naar dit armmietige voetbal van mijn club / Advocaat moet kijken. Maar dit staat los van al die malloten die naar het stadion gaan of de binnenstad om een feestje te vieren, maar straks weer lopen te janken als er weer strengere maatregelen worden genomen.

Het is hetzelfde als naar het park gaan, of strand, of een bevroren vijver, etc. Je weet dat het bomvol is, niet verstandig, maar ja ik heb ontspanning nodig. Ik ik ik.

@formus,

Weet je hoeveel jongeren er momenteel op de IC liggen. Het is nu voornaelijk de groep tussen 17 en 40 jaar. In Venlo is er een opnamestop. De situatie is niet anders, alleen ben jij het na ruim een jaar beu om nog langer aan je medemens te moeten denken.

2 mei 2021 om 22:39

4fR, wat een ontzettend sneue reactie zeg. Je hebt geen idee hoe ik me gedraag en hoe zeer ik om mijn medemens geef. Lees al mijn reacties op deze site maar eens. Edit: de rest weggehaald. Maar de voetballer die jij als nikcname hebt heeft 1000x meer gentleman in zich dan die persoon die onder die nickname schuil gaat. Zonde voor die naam.

2 mei 2021 om 23:09

Formus,

Ik begreep uit jouw reactie dat de coronamaatregelen maar onzin zijn met de kennis van nu alsmede de meeste 70+ gevaccineerd zijn. Dan heb ik je verkeerd begrepen, mijn excuus.

Maar ik erger me echt dood aan al die mensen die alleen aan zichzelf denken. Ik moet het kampioenschap vieren. Ik moet de promotie uit de KKD vieren. Ik moet op koningsdag naar het park of strand. En als je je aan de maatregelen houdt is de kans extreem klein dat je besmet raakt in de buitenlucht. Maar houdt je aan de maatregelen.

Ajax had van mij een fantastisch kampioensfeest in de buitenlucht mogen geven. Ze zijn terecht kampioen en bekerwinnaar. Maar alleen als niet gezinsleden afstand van elkaar houden. Maar dat laatste is een utopie.

2 mei 2021 om 23:25

@4fredondo, ''weet je hoeveel jongeren er momenteel op de IC liggen. Het is nu voornaelijk de groep tussen 17 en 40 jaar''

dat is echt bullshit. De meesten zijn 60+. Er liggen momenteel ongeveer 800 op de IC. 250 zijn daarvan tussen de 70 en 80 jaar. 300 tussen de 60 en 70 jaar. Dat is al de meerderheid. Er liggen nog geen eens 30 mensen onder de 40 op de ic.

Bron: stichting nice.

3 mei 2021 om 00:19

@Primetime, ik twijfel aan die cijfers van je. Ik heb meerdere artsen (hoofden van IC's) horen verklaren dat er meer jongere mensen in het ziekenhuis liggen omdat de ouderen gevaccineerd zijn.

3 mei 2021 om 00:21

@4Redondo, ik heb me tot nu toe bijna volledig strikt aan de regels gehouden maar in dit geval deed Ajax het minst slechte: ze hebben even feest gevierd en toen gevraagd of men wegging. Als ze dat niet hadden gedaan, zouden veel mensen zijn blijven hangen. Natuurlijk had niemand moeten komen, dat ben ik met je eens.

3 mei 2021 om 00:28

@kyle66, ja klopt. Jonger als in, 65 ipv 80. 80+ ligt nu amper meer op ic, ook omdat er bijna niemand er goed vanaf komt.

2 mei 2021 om 21:40

Je begint eigenlijk je betoog heel zwak 4fredondo, met "ruim een jaar geleden." Ruim een jaar geleden was de situatie echt totaal anders dan nu. Was er toen al zoveel kennis over het virus? Was er toen al een vaccin? Waren er toen al testevenementen? Toen de competitie stopte stond Ajax gewoon bovenaan, wat lul je nou? Het klinkt allemaal vrij kleinzieilg om Ajax maar eens ergens op te pakken, maar was het niet Feyenoord dat na de eerste lockdown de supporters allemaal superonverantwoord in een vakje stopte? De overheid had dit kunnen voorkomen door ook dit weekend supporters toe te laten in het stadion. De supporters stonden al buiten het stadion, dan is het juist een vorm van de-escalerend optreden om het even met ze te vieren. Want was er gebeurd als de selectie binnen was gebleven? Ik denk dat hele boel uit de hand was gelopen.

2 mei 2021 om 21:47

"nog tijdens de kampioenswedstrijd riep de gemeente de fans op niet naar de Arena te komen omdat het er te druk zou zijn, maar trokken zo'n 1500 supporters niets van aan. De gemeente en Ajax spreken van een spontane actie. De gemeente verzocht na een tijd Ajax er een eind aan te maken. De fans gingen daarop snel weg. Ajax zegt dat gezien de massa die zich verzameld had, het kort tonen van de schaal waarschijnlijk het beste was." - En ik denk dat eerlijk gezegd ook. En ik denk dat het bij iedere club was gebeurd, gezien het 'zelfs' er nog iets heftiger aan toe ging een divisie lager. Dus ik vraag me af wie er hier schijnheilig is.

2 mei 2021 om 22:01

ajax kan er inderdaad niets aan doen dat die mensen er zijn, maar door met die schaal naar buiten toe te komen beloon je ze en keur je het niet af. Ook die mensen wat in die hekken klommen. Echt ongekend dat daar niet op ingegrepen werd. Covid of niet, dat kan toch sowieso niet?

Vandaag werd 'amsterdamse arrogantie' nog maar eens bevestigd. Lekker boven de regels staan.

2 mei 2021 om 22:07

Hij heeft op zich wel een punt, maar het heeft geen zin om dat weer op te rakelen. Elke club zou hetzelfde doen ook al roepen ze nog zo hard van niet. En tja, dit feest zag je natuurlijk ook van mijlenver aankomen. Daar kun je Ajax ook niet op aankijken. Het is indirect het zoveelste voorbeeld van het ontzettend slechte coronabeleid van de overheid. Maar goed, nu wil ik natuurlijk ook niet goedpraten dat ze er massaal staan feest te vieren. Echter denk ik niet dat dit te voorkomen was. Je merkt al een tijd dat mensen er helemaal klaar mee zijn. Voeg daar alcohol aan toe en dan wordt het erger. Als je dan optreedt als gemeente, ontstaat er een situatie vele malen erger.

2 mei 2021 om 22:08

Ajax wilde dan ook de schaal aan ze kunnen tonen in het stadion, niet er buiten. Wat is er zo veranderd dat het vorige week wel kon en deze week niet? Dat er een groepje buiten zou gaan staan was nu toch te voorspellen? En wat in hemelsnaam heeft het klimmen in de hekken er mee te maken? Dat is juist iets wat ook gebeurde in pre-Corona tijden. En het is niet zo dat je door in die hekken te klimmen een groter gevaar vormt qua besmetting. Jij noemt het Amsterdamse arrogantie, ik noem het verwachtingen managen en escalatie voorkomen. Want als dit al bij Cambuur gebeurt in een stad dat 10x kleiner is dan Amsterdam, dan heeft het echt totaal niets met de stadscultuur te maken. Het was ook bij Psv, Feyenoord of Willem II gebeurd, getuige de recente geschiedenis. Het valt niet goed te praten, het viel wel beter door de overheden te reguleren.

2 mei 2021 om 22:11

Jeetje, wat een gezever de hele tijd over Amsterdamse arrogantie. Denk eerst even na voordat je zoiets zegt. Ajax koos de minst slechte uit twee oplossingen. De andere was waarschijnlijk op rellen uitgelopen. En dan had Ajax ook op zijn kop gekregen van de standaard bashers zoals jij

2 mei 2021 om 22:11

Inderdaad is het in eerste instantie de schuld van de gemeente Amsterdam dat ze dit zogenaamd niet zagen aankomen en geen maatregelen hebben getroffen. Maar daarna beloond ajax die mensen door met de schaal naar buiten te komen en laten ze zien dit regelovertredende gedrag niet afkeuren. Maar dadelijk wel weer klappen voor de zorg.

Gewoon lekker boven de regels staan.

En Ten Hag al helemaal triest. Die moet zich niet met het beleid van de overheid bemoeien. Ik ben het ook niet met alle regels eens, maar ik heb niet het idee dat ik het beter weet dan de experts.

2 mei 2021 om 22:16

@amazingninja - Wacht even: Als Ajax iets in jouw ogen fout doet, dan mag je er op door blijven zeveren en dan is het onverantwoord gedrag van Ajax, arrogant etc...maar als Ten Hag zich met het beleid bemoeit, om te voorkomen dat er buiten een menigte zou zijn, dan moet hij zijn mond houden?? Dat is niet echt eerlijk he? We leven in een land waar we samen proberen te leven met dit virus en waarin de clubs dus blijkbaar de beleidsbepalers behoorlijk kunnen helpen gezien zij het gedrag van de eigen supporters iets beter in de gaten lijken te hebben dan die beleidsbepalers. Maar loos je frustraties lekker op Ajax en Ten Hag joh, vergeet onder tussen vooral niet in de spiegel te kijken want blijkbaar staat daar een persoon die alles perfect heeft gedaan afgelopen Coronajaar. Hulde! Amazing!

2 mei 2021 om 22:17

Wat had Ajax moeten doen dan? Een horde idioten, die toch al lak aan de regels heeft en daar staat om te vieren, gewoon wegsturen? En die lopen vast als brave burgers naar huis, want daarom staan ze bekend. Kom op man.

2 mei 2021 om 22:19

Ruim een jaar geleden hadden we ook geen avondklok. Ruim een jaar geleden mocht je meer dan 2 bezoekers ontvangen. Ruim een jaar geleden hoefden we ook geen mondkapjes te dragen. Daarbij zijn alleen 70+ gevaccineerd die zijn ingegaan op de uitnodiging. Die 70+ stonden vandaag niet op het parkeerdek.

En ik pak Ajax niet aan. Ik pak de 2 heren hypocriete heren aan.

Klopt, en waren het niet de Ajacieden die hier op het forum de moraalridder speelden?
Door Feyenoord en Willem II kwam er een stadionverbod waren o.a. de woorden, omdat wij ons niet konden gedragen. Forumleden die toen aangaven dat je in de buitenlucht nauwelijks besmet kan raken, werden met de grond gelijk gemaakt. En nu gebruiken jullie dezelfde excuses als die malloten toen. Alles voor je eigen gewin.

Het klopt dat je in de buitenlucht nauwelijks besmet kan raken. Maar dan bedoelen ze niet dat je elkaar om de nek moet hangen en schreeuwen/zingen/vreugdegejuich.

We weten allemaal wat voor een ruggengraat Halsema heeft, dus laten we dat niet als excuus gebruiken. Als je vooraf geen maatregelen neemt, dan was dit idd de beste oplossing. Maar Overmars had ook naar buiten kunnen gaan en zeggen: Ruim een jaar geleden verzocht ik om de competitie stil te leggen ivm volksgezondheid, overvolle IC afdelingen etc. Die maatregelen zijn nog steeds van kracht. Covid-19 is nog niet onder controle. Wij vieren intern het kampioenschap. Ik verzoek jullie hetzelfde te doen en weer huiswaarts te keren. En hou het netjes.

En denk jij nou serieus dat er geen supporters buiten hadden verzameld als er 7.000 supporters naar binnen mochten? Dat hebben we vorige week toch gezien toen officieus het kampioenschap al werd gevierd. Maar hou je je maar lekker van de domme. Zijn trouwens verdomd goede oogkleppen die jij hebt aangeschaft dat je niet kan inzien dat het toentertijd niet om de volksgezondheid ging, maar om de 40 miljoen CL veilig te stellen. Want op dat moment stond Ajax idd bovenaan. Maar was de paniek groot bij Overmars en Co gezien het spel van Ajax en de vele blessures. Maar ja, mijn haat naar Ajax zou wel weer groter zijn dan de liefde voor mijn eigen club

2 mei 2021 om 22:19

Het zijn vooral mensen die de problemen zoeken en volledig Ajax er op af gaan branden. Maar met oplossingen komen? Ho maar. Pure afgunst.

2 mei 2021 om 22:22

@4fredondo: Nu is er ook geen avondklok meer. En de overige maatregelen die je noemt zijn er gekomen om juist ons 'normaal' te kunnen gedragen in een abnormale tijd. Daarom had het stadion ook gewoon open moeten zijn, dan viel het te reguleren. Je bent wederom appels met peren aan het vergelijken Goed dat je zelf aangeeft dat je weer eens meer met Ajax bezig bent dan met je eigen club. Schijnheilig hoor.

2 mei 2021 om 22:28

Haha, 4fR, ga alsjeblieft leven in de tegenwoordige tijd ipv al een jaar lang in je emotie te blijven over wat een of andere Marc Overmars ruim een jaar geleden gezegd heeft.

2 mei 2021 om 22:31

Oh, en jij gedraagt je nu natuurlijk precies hetzelfde als aan het begin vd coronatijd toen er veel meer onwetendheid was? Je zal de enige zijn.

2 mei 2021 om 22:37

@ Myvision geen frustraties van mijn kant hoor. Gewoon verbaasd over de arrogantie in amsterdam. Eerst van de lokale overheid ie dit allemaal maar toelaten en daarna van de plaatselijke afc.

Er is wel een verschil tussen Ten Hag zijn kritiek en die van mij: Ten Hag denkt het beter te moeten weten dan de experts van de overheid. Ik denk dat niet en houd mij aan het beleid van de overheid.

En ik ben zeker niet perfect. Maar werk al ruim een jaar thuis. Laat eten bezorgen en meet niet met teveel mensen. Dus ik denk dat ik me inderdaad goed aan de regels houd.

De club had de beleidsbepalers pas echt geholpen door niet met die schaal naar buiten te gaan. dat is mijn mening. Die van jou kan anders zijn. Dat is prim.

2 mei 2021 om 22:45

@amazing: Goed uitgelegd, toch denk ik niet dat het Amsterdamse arrogantie is. Zoals gezegd is het de minst slechte oplossing in mijn ogen geweest, het werkt de-escalerend zagen we ook in Leeuwarden om toch je gezicht te tonen. Daarbij is Ten Hag de coach van Ajax en die voorzag deze problemen al.

Op persoonlijk vlak doe je het dan oprecht goed. Ik ga zelf ook absoluut niet op zulke dagen de drukte opzoeken en vind het ontzettend dom dat mensen hier, net als met Koningsdag, tussen gaan staan. Ik denk alleen niet dat het de discussie is, het gebeurt bij iedere club in Nederland die iets wint. Het gebeurde zelfs bij Willem II die in een veel slechtere Coronafase bijna Europees voetbal haalde.

2 mei 2021 om 22:49

@AmazingNinja, hahaha dus dit is nu ineens Amsterdamse arrogantie... Wat een onzin. Welke club er ook kampioen was geworden, supporters waren samengekomen om het te vieren. Dit had ook gebeurd in Rotterdam, Eindhoven of Alkmaar. Kijk ook naar Cambuur. Je afgunst richting Ajax/Amsterdam is volgens mij groter dan je verstand om na te denken over wat je precies zegt, want hier klopt natuurlijk geen bal van.

2 mei 2021 om 23:19

@formus,

Ja, ik hou me nog steeds aan alle maatregelen. En nee, ik ben niet met alle maatregelen eens. Zeker niet als het om buitenlucht gaat. Aan de andere kant is het een kleine moeite om je te houden aan de maatregelen. De maatregelen hier zijn niets vergeleken met de maatregelen om ons heen. Daarbij is mijn vrouw werkzaam op de IC, zou van weinig respect betuigen als ik me niet aan de maatregelen hou. Maar door de verhalen van haar weet ik wel hoe ernstig het allemaal kan zijn.

2 mei 2021 om 23:54

De link tussen Amsterdam en arrogantie word uitermate vaak gemaakt door supporters van andere clubs, maar denk je dat dit niet zou gebeuren in Eindhoven of Rotterdam als daar de schaal terecht was gekomen?..met het mooie weer liepen ook de parken in Eindhoven en omgeving Rotterdam vol...de mensen daar zijn niet heiliger dan in andere regio's...is het wenselijk...nee! Maar gebeurt wel.

3 mei 2021 om 00:25

@AmazingNinja, je weet dat de parken in Eindhoven ook vol waren op Koningsdag? Heb je het dan over Eindhovense arrogantie? Want Ajax deed het minst slechte in deze situatie: de schaal laten zien en vragen om weg te gaan.

2 mei 2021 om 22:22

Inderdaad, de competitiemoest stil gelegd worden .... met de voorwaarde dat Ajax kampioen werd!. Ik vond het prima dat Ajax naar de CL ging. Maar ik was pist op de opmerking die Overmans en andere zoals Tadix maakte voordat de beslissing was gwmaakt: 'Ajax moet de CL in'. Arrogantie die spatte er vanaf. Wees gewoon dankbaar dat Ajax de CL in mocht. 1 wedstrijd verder en het had een zeer ander verhaal kunnen geweest zijn.

2 mei 2021 om 22:32

Maar 9 wedstrijden verder was Ajax waarschijnlijk toch wel weer als eerste geëindigd. Daar staan ze de laatste 3 jaar gemiddeld namelijk altijd 😉

2 mei 2021 om 22:34

Oh en mensen, de regering heeft de competitie beëindigd he, niet Marc Overmars. Dat lijken veel mensen te vergeten. Of niet willen te onthouden.

2 mei 2021 om 22:36

Ajax is helemaal geen kampioen geworden vorig jaar. Het was ook niet Ajax dat Corona het land binnen heeft gelaten om zo maar snel die CL binnen te kunnen harken. Het was de Knvb en de overheid die de competitie stilzetten omdat de situatie toen heel anders was. Het virus was 0.0 onder controle, we wisten nog niet eens wat het virus deed tijdens de wedstrijden met de spelers onderling. Maar jij had graag nog ten koste van alles een wedstrijdje meer gespeeld omdat de kans er dan was dat Ajax niet meer eerste stond en dus de CL niet meer in mocht. Ik kon je profielfotootje al niet goed zien maar denk nu inderdaad dat het een eierschaaltje is, kleinzieilg!

2 mei 2021 om 22:56

Het gaat er bij mij om dat Overmans en consorten meteen de competitie stil wilde leggen nogmaals. Onder de voorwaarde dat Ajax de CL in ging. Ze hebben gewoon geluk gemaakt. En jouw opmerking my vision... over kleinzieligheid gesproken haha. Neem een voorbeeld aan Formus die er nog een grapje over maakt

2 mei 2021 om 23:04

nee joh, wij hadden die titel echt wel gepakt, maar missen nu wel een titel. geen Ajax speler of bestuurder was bang voor het faal scenario. Het was Feyenoord mannetjes bij de Knvb, gudde die het verkloot heeft. Die man is er verantwoordelijk voor dat NL als enige land in Europa geen kampioen of bekerwinnaar heeft terwijl er in alle andere landen een oplossing gevonden werd. Gudde heeft het visioen van een mol,

2 mei 2021 om 23:11

Ik ben autonoom Nr.11, ik neem geen voorbeelden aan iemand hier ondanks dat ik Formus een held vind. Dat je ten koste van alles extra wedstrijden wilden laten spelen een jaar geleden is de grootste grap vandaag. Daar kan Formus niet tegenop. En ja, de nummer 1 ging de CL in, lijkt me vrij logisch toch?

2 mei 2021 om 23:19

Fijn dat je jezelf autonoom vind. Je hebt nog veel te leren over nederigheid, respect en een kritische blik hebben. Maar ook goed lezen. Je kan ook leren van Piranha, die een welbedachte reactie gaf. Verder heeft de nummer1 wel 2x verloren tegen de nummer2. Ze hebben geluk gehad dat doelsaldo toendertijd leidend was. Weltrusten

2 mei 2021 om 23:37

Ik heb zeker nog veel te leren. Ik heb Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd aan Rijks Universiteit Groningen, puur omdat ik niet goed kon lezen. Verder wist ik inderdaad niet dat de Eredivisie uit bekerwedstrijden bestond waarin je via een knockoutfase uitgeschakeld kon worden als je op de 1e plaats stond en je van een ploeg onder je verloor. N1r.11: De Eredivisie is een competitie die vanwege overmacht, namelijk een wereldwijd levensgevaarlijk virus, per direct stopgezet moest worden. En dan heeft Ajax helemaal geen geluk gehad dat doelsaldo leidend was, want dat is het al zolang de competitie bestaat. Ajax heeft pech gehad dat ze de competitie net als alle andere ploegen niet af mocht maken, want dan had Ajax kans gemaakt op nog een titel. Maar ga vooral je eigen spelregels proberen er doorheen te drukken om maar in je eigen voordeel te kunnen redeneren, jij kan me helemaal niets leren.

3 mei 2021 om 00:00

Dat doelsaldo leidend was is al heel lang in de Eredivisie dus niets toevalligs aan. Als AZ een beter doelsaldo had was het kwartje andersom gevallen.

3 mei 2021 om 07:49

@nr.11: Overmars zei dat pas nadat de regering evenementen tot augustus verbood. Dat zou al betekenen dat het voetbal stilgelegd zou worden.

2 mei 2021 om 22:43

Geef jij nu serieus Overmars de schuld van de samenkomst van 10.000 niet uitgenodigde mensen die op eigen initiatief naar de Arena kwamen? Denk jij dat die supporters niet hadden gekomen, als Overmars dat had gevraagd? Wat liefelijk naïef van je... Verder was de situatie toen echt totaal anders qua kennis over het virus, onduidelijkheid over richtlijnen/maatregelen en zeer beperkte testmogelijkheden. Logisch dat men toen ervoor koos om alles stil te leggen. Er was veel meer onzekerheid over wat het virus voor schade aan kon brengen, hoe besmettelijk het was, hoe het overgedragen werd, welke maatregelen zouden werken, qua testen waren er echt te weinig mogelijkheden, er waren geen sneltesten. Nu zijn we als samenleving bekend met de standaard maatregelen, we kunnen sneltesten voor een evenement. Er zijn veel meer mogelijkheden nu, er is veel meer kennis. Met de kennis van toen, was het logisch om te stoppen. Met de kennis en mogelijkheden van nu, kunnen we wel verantwoord een evenement organiseren binnen de geldende regels. Dat is ook wat Ajax wilde, een gecontroleerd evenement, om zo'n ongeorganiseerd feest dat niet voldoet aan de maatregelen te voorkomen.

2 mei 2021 om 22:52

Gelijk heb je, chapeau. De hele houding die vd Sar vanmorgen had sprak al boekdelen. Hij had een statement kunnen maken, maar is of te bang/of gewoon te laf. Ach ja, nah koningsdag, het voorfeestje van ze, en vandaag is de volgende golf weer ingezet....

2 mei 2021 om 23:21

Idd, zo hypocriet maar ja. En als Ajax 2e stond zouden ze dat nooit roepen. Het was zo duidelijk als wat. Ze wisten dat ze dan als nr 1 die Cl ticket zouden krijgen. Agh ja. En nu de regels dik overtreden met je fans. -_-

3 mei 2021 om 00:28

Laten we achteraf maar blij zijn dat Ajax de CL is ingegaan en niet AZ. Die had vast minder punten voor Nederland verzameld.

3 mei 2021 om 00:49

De overheid heeft de competitie stil gelegd van begin maart tot 1 oktober. Niet Ajax of de KNVB. Dat er eind mei/begin juni vragen kwamen van "wat nu?" is logisch aangezien er geen perspectief was voor het nieuwe seizoen en het al duidelijk was dat er voor juli niet gevoetbald zou worden. Zo gek is en was het allemaal niet hoor. Uiteindelijk heeft Overmars de competitie niet beeindigd, maar de maatregelen van de overheid. Lekker simpel om Overmars te bashen, maar gerbrands en arnesen kwamen net zo goed met teksten dat ze duidelijkheid wilde. Het gaat gewoon om miljoenenbedrijven in een miljardenindustrie die een begroting moeten opstellen.

3 mei 2021 om 08:24

@kyle66 Alsof Ajax niet via de voorrondes de CL zou halen agh. Az verloor van Kiev, die ook echt zuur waren. En uiteindelijk heeft Kiev zelfs de CL gehaald. Ajax zou simpel de CL halen anders. En dan had je Az erbij. 2 Nlse clubs maar nee Ajax en Overmars dachten lekker aan hunzelf. En toen makkelijk schreeuwen maar zie ze nu, lekker feesten met duizenden supporters op een kluitje! Agh!

3 mei 2021 om 10:43

Nog zo'n mooi nietszeggend statement van Ajax vorig jaar toen eigenljk de klassieker zou worden gespeeld: "dit weekend staan wij niet tegenover elkaar, maar slaan wij samen hand op hand", is zaterdagochtend te lezen in een statement, waarin de strijdliederen van beide clubs zijn verwerkt. "wij klappen nu niet voor onze spelers, maar voor alle zorgverleners. Dapp're strijders, wij zijn jullie enorm dankbaar en wensen jullie heel veel sterkte toe."

Ik vind het schandalig dat het is gevierd, maar Ajax kan er niets aan doen. Die duizenden fans die verzamelen zich buiten het stadion. Als je als team zijnde meteen vertrekt dan komen er frustraties, gaan fans vingers wijzen naar waarschijnlijk de stad en heb je rellen. Ik denk dat je in deze kwestie gewoon geen 'goede' keuzes had en dat uiteindelijk de optimale keus was om even een paar uurtjes feest te vieren.

Dat Ten Hag het coronabeleid kraakte is dan wel weer van de zotte. Die gast heeft geluk dat hij goed kon voetballen en uiteindelijk als coach bij een team aan de slag kon dat ongeveer drie keer zo veel uit kan geven dan de rest van de topclubs. Dat gevulde stadions een pilot waren was al lang en breed bekend en de resultaten daarvan meten duurt natuurlijk langer dan een week

2 mei 2021 om 22:03

ajax kan er inderdaad niets aan doen dat die mensen er zijn, maar door met die schaal naar buiten toe te komen beloon je ze en keur je het niet af. Ook die mensen wat in die hekken klommen. Echt ongekend dat daar niet op ingegrepen werd. Covid of niet, dat kan toch sowieso niet?

Vandaag werd 'amsterdamse arrogantie' nog maar eens bevestigd. Lekker boven de regels staan

2 mei 2021 om 22:16

Eigenlijk moeten ze de mensen registreren die er waren en gewoon niet helpen als ze naar het ziekenhuis moeten.

2 mei 2021 om 22:53

Ajax en de politie hadden wel degelijk wat kunnen doen. Ze hadden gewoon kunnen handhaven toen de eerste mensen binnen druppelde. Meteen weg sturen en niet met de schaal op het balkon

2 mei 2021 om 23:15

Jw in Groningen zijn ze er nog steeds niet van doordrongen dat er ook andere oplossingen zijn. Blijf slaafs volgen, simplistisch alles geloven wat virologen zeggen, wat Rutte en zijn grut aandragen en je zal voor altijd dat plantje blijven dat groeit op basis van wat zij zeggen in plaats van alles wat logica voorschrijft. Ik heb niets tegen Groningen, maar er gaat niets boven een gezonde portie verstand.

2 mei 2021 om 23:43

Piranha, je kan veel van Hopp zeggen, maar niet dat hij slaafs de regels volgt. Hij was nl een vd eersten die kritisch was op de reacties en maatregelen betreffende corona (terecht of onterecht doet er even niet toe) en heeft daarom heel veel gezeur over zich heen gekregen vorig jaar. Dus dat kan je niet over hem zeggen.

Wat moeten ze dan doen? Wachten tot ze vanzelf weg gaan? Dit scenario zag iedereen volgens mij wel aankomen. Je wordt kampioen van Nederland en de supporters willen dat vieren. Die komen dan in grote getalen naar het stadion om het feestje te vieren. Beste optie lijkt mij dan om even de schaal te laten zien, een liedje mee te zingen en oproepen om weer naar huis te gaan. Negeren kan je niet als ze met zijn allen onder het parkeerdek staan.

Zoals Johan Cruijff zou zeggen, ik snap het wel, maar begrijp het niet. (of was dit Bassie?)
Halsema wist ook wel dat de problemen nog groter zouden zijn als de ME weer eens zou ingrijpen.
En nu maar kijken of er een Covid uitbraak komt. Ik denk dat het wel mee zal vallen.

Die column van Driessen was echt walgelijk. Alles voor de kliks en de ratio, zo ook de titel waar Overmars even van totale schijt aan Corona wordt beschuldigd. Bizar weer.

Dit is toch compleet op conto van onze incompetente Burgemeester? Je weet wat er is gebeurt bij Koningsdag. Vele malen heftiger dan deze 1500 en in de stad zelf helemaal niets gebeurt. Dat op-zich is een wonder maar een compliment aan de supporters. Maar nee de heer Driessen kan weer eens iets negatiefs vinden.

2 mei 2021 om 21:50

Ze is incompetent, maar wat had ze hier kunnen doen? De metro stilleggen?

2 mei 2021 om 22:04

Ja. Ze hadden het openbaarvervoer naar de Arena en de omgeving van de Arena kunnen afzetten.

2 mei 2021 om 22:07

Echt?? Ze had zelf een plek kunnen aanwezen waar je mensen test en naar binnen laat om te vieren. Dat doen we namelijk al weken op verschillende activiteiten. Of zoals ze heeft gedaan bij demonstraties maar dan met een negatieve test bewijs. Ze heeft niets gedaan met alle risico’s van dien. Dat er geen supporters de stad inzien gegaan is bijzonder en moet echt arrogant Ninja.

2 mei 2021 om 22:11

Daar ligt ook het probleem. De vele onduidelijkheden en gebrek aan logica betreffende het coronabeleid. Dan verliezen mensen hun geduld en als er dan een reden is om in grote getalen feest te vieren, dan gebeurt dat doorgaans ook. Anderzijds was dit denk ik sowieso wel gebeurd, maar het vage beleid helpt natuurlijk absoluut niet.

2 mei 2021 om 23:09

Juist sirius, maar dat vage beleid is niet alleen in NL, dat is overal. Gepaard met de onberediheid van de overheid om meer medische plekken beschikbaar te stellen aan patiënten, en dus altijd te moeten roepen dat we de gezondheidszorg moeten beschermen en respect dienen te hebben voor hun situatie, alsmede geen oplossing te bieden voor de oplossing, a la vaccinatie, kom je uit op waar we nu, na meer dan een jaar niets zijn opgeschoten, te staan. Het is in en in triest dat de overheid slechts dit heeft gepresteerd terwijl andere landen laten zien hoe het ook kan: China, Rusland, Engeland, Servie, Hongarije, US, etc. Als de overheid niets doet. moeten de mensen opstaan en de situatie veranderen. Revolutie is de beste optie in deze.

3 mei 2021 om 07:11

Sirius: vermijd drukke plekken, houd 1,5 meter afstand.. daar is weinig onduidelijk aan lijkt mij. Het is zelfs ontzettend concreet, maar lijkt in Amsterdam niet te gelden.

Een deel was niet te voorkomen geweest en een deel had je veel beter moeten managen. Die menigte had er altijd gestaan en waarschijnlijk dat je op deze manier ze eerder wegkrijgt en dat ze geen rellen gaan schoppen. Aan de andere kant moet je niet toestaan dat er vuurwerk vanaf het dak wordt afgestoken. Ook moet je zoals Ten Hag niet over het onnavolgbare coronabeleid beginnen. Slechte reclame voor je club. Los van het feit dat wanneer er wel 7.500 fans in het stadion hadden mogen zijn, die menigte beneden er ook nog had gestaan. Tegen AZ stond ie er immers ook.

2 mei 2021 om 21:46

Klopt Master D echter deze menigte was en stond er al een tijdje. Er is op eigen houtje rensport van isolatie gecreëerd en gevolg was dat bijna niemand in de stad was ombré vieren en zich te laten gaan. Dit was de beste oplossing waar het niet allemaal 100% liep maar wel de beste uitkomst met zoveel man voor je deur. Dit had onze Burgemeester kunnen zien aankomen maar heeft het probleem en gevolgen bij Ajax neergelegd.

Waarschijnlijk hebben ze dat gedaan om ongeregelheden te voorkomen , althans dat is vaak de lezing als een demonstratie werd toegestaan tijdens deze corona periode. Maar ja als Driessen makkelijk kan scoren dan zal hij dat zeker niet laten , zo is hij dan wel weer

2 mei 2021 om 22:12

Precies dit. Supporters zijn euforisch, aangeschoten, vol adrenaline. Zet daar een M.e. tegenover en je krijgt geheid enorme problemen. Als zo'n grote groep er eenmaal is, is er niets meer aan te doen.

Wij zouden eens moeten kijken of dit leidt tot een Coronagolf! In dat geval wordt duidelijk of Rutte ons al een jaar de middelvinger geeft of dat Ajax dat nu naar de zorg doet... eigenlijk triest dat dit na een jaar nog niet geheel duidelijk is!! En nee, dit is geen wappie opmerking... dit is gewoon feitelijk onderbouwing van dat dingen na een jaar niet duidelijk zijn, wat wel of niet tot meer Corona leidt.

2 mei 2021 om 22:18

Alles is vrij duidelijk. Alle cijfers en feiten zijn te vinden. Dat sommige maatregelen buitenproportioneel zijn, is gewoon een vaststaand feit. Dat heeft verder niets met wappiegedrag te maken. Maar goed, buiten dat is het natuurlijk niet bevorderlijk dat je daar met duizenden mensen gaat staan feestvieren. Is het begrijpelijk? Ja. Is het verstandig? Nee.

2 mei 2021 om 22:28

Precies Sirius, waren alle Nederlanders maar zo verstandig. Er is alle begrip alleen een utopie te denken dat iedereen zeg houdt aan alle adviezen. Ik ben echt opgelucht dat het in de stad rustig is gebleven.

3 mei 2021 om 07:14

Ik heb zo'n idee dat deze groep nu niet in quarantaine gaat en zich over 5 dagen laat testen omwille van experiment, haha. Daarnaast heb je vooraf niet het aantal besmette personen gemeten.

3 mei 2021 om 07:36

Nee dat snap ik... alleen jij benoemd nu dus precies waar niets duidelijk door wordt. ‘Vooraf testen’ ... en als je dan besmet bent mag je niet gaan... dus er lopen alleen maar onbesmette mensen op testfestivals ... dat is toch geen testen??? En ik snap heus wel dat dat in deze situatie bij Ajax onmogelijk is... maar had al lang eerder wel een x gedaan kunnen worden in een wel mogelijke vorm.

3 mei 2021 om 07:59

Dat heeft alles te maken met ethisch onderzoek. Een experiment waarbij je moedwillig mensen in gevaar brengt omdat je weet dat er besmette personen tussen lopen is ethisch verwerpelijk. Al zie ik hier in dit topic nog wel een paar vrijwilligers volgens mij, haha

Ik ben het normaal nooit met hem eens maar voor deze keer 100%. Supporters en zeker de ajaxtop moeten zich diep schamen en hebben schijt aan al die mensen die al meer als een jaar de dupe zijn van deze pandemie. Walgelijk gedrag en hopelijk straffen ze Ajax zelf kei en keihard!

Misselijkmakend. Ajax kan hier werkelijk niets tegen doen, want die hebben totaal geen bevoegdheid buiten het stadion. Maar Valentijntje heeft al een jaartje niets te zeuren gehad he.

2 mei 2021 om 22:15

Nee maar wel lekker naar buiten gaan zodat ze nog langer blijven staan allemaal. Hopelijk straffen ze Ajax knetterhard.

2 mei 2021 om 23:11

Neenee dat is de schuld van de overheid. Meer IC plekken en meer vaccinaties inkopen is voordeliger dan alle staatsteun uitkeren. Alleen domme mensen volgen na meer dan een jaar misbeleid nog degene die geen simpele oplossingen kunnen creëren.

3 mei 2021 om 10:24

Natuurlijk meer IC plekken maken omdat een stelletje minkunkels (sorry dat ik het zeg) zich weer eens moeten misdragen.

Misleid? Denk dat je niet echt weet wat er speelt maar zegt genoeg.

2 mei 2021 om 22:16

Kom op. Vorige week stonden ze ook al op dat dek. En nu doen ze het weer. Van der Sar heeft deze week al aangegeven dat ie vindt dat de voetballerij nog meer uitzonderingen zou moeten krijgen en Ten Hag deed er vandaag nog een schepje bovenop. Supporters bij stadion kun je niet tegenhouden, dat klopt. Maar je kunt wel een fatsoenlijk standpunt innemen en in ieder geval niet je gezicht laten zien.

Het is goed Driessen. Het is goed. Als de Ajax directie dit niet had toegelaten dan wat? Hadden die duizenden daar nooit gestaan? Juist het feit dat ze bij de ArenA stonden en niet midden in de stad zorgde er misschien voor dat het allemaal rustig is verlopen. Maar ja, men zoekt weer een stok om mee te slaan. Prima, sla maar als dat Driessen of andere fans dat goed doet.

2 mei 2021 om 22:19

Zo jammer dat mensen dit soort acties goedkeurt. Je zou maar eens iemand verloren hebben aan Corona of in de zorg werken. Maar nee als je maar als een idioot kan gaan staan springen en kwijken in iemands anders zijn gezicht.

2 mei 2021 om 22:54

De hele maatschappij is door een k.t virus ontwricht. Ik was vandaag niet aanwezig bij de ArenA, maar ik zat ook niet op een terras of stond in de rij bij een winkel. Ik doe er al een jaar alles aan om niet besmet te raken, maar we zien al tig maanden dat een deel van de maatschappij moeite heeft met de beperkingen. Terecht of niet, de Ajax leiding deed er goed aan om ook toe te laten dat de spelers met de schaal even naar buiten kwamen. Er zijn tenslotte geen onrusten geweest en het is nu te hopen dat er geen massa besmettingen komen (zo ver we weten waren die er ook niet bij andere keren dat het te druk was buiten...). In een ideale wereld had men gewoon thuis een pilsje gedronken zonder op deze niet al te slimme manier een feestje te bouwen, maar helaas leven we niet in zo een wereld.

3 mei 2021 om 03:12

'men zoekt weer een stok om mee te slaan'. Alsof ze echt hebben liggen zoeken naar iets om Ajax te pakken. Je wist toch dat dit aangepakt zou worden, welke club het ook moge zijn. Inter fans deden net hetzelfde vandaag dus die zullen ook kritiek krijgen.

3 mei 2021 om 09:36

Het gaat niet om het gedrag van de fans. Het gaat hier over een goedkope aanval van Driessen op de Ajax directie. Dat is wat ik noem een stok vinden om mee te slaan. Driessen (Telegraaf) is al jaren bezig met een hetze tegen de Ajax leiding. Dit is gewoon de zoveelste onder de gordel aanval van deze zielige man. Ik ben er niet blij mee dat zoveel mensen buiten de ArenA stonden, maar dat zelfde gevoel had ik ook al bij Pasen, Koningsdag en andere momenten dat mensen niet verstandig gedragen. Ondanks de besmettingangst waren er geen ongeregeldheden en dat mag dan ook eens gezegd worden, toch? Dus in deze lastige situatie deed Ajax misschien toch iets goed, niet?

Ik snap valentijn aan een kant, hij werkt voor de Telegraaf, kranten verkopen sensatie, dat levert winst op. Maar als journalist ben je ook verantwoordelijk voor de waarheid, en dan moet je op onderzoek uit. dan moet je vragen beantwoorden als, waarom steekt de overheid geen geld in extra IC ziekenhuisbedden, het ontwikkelen en/of produceren van medicatie en dus de gezondheid van de populatie. Het geld dat ze uit hebben gegeven aan noodsteun, extra leningen, schulden gaat die twee kosten ver te buiten. Dit is een zogenaamde democratie waar je voorgelogen wordt op basis van propaganda en sociale controle maar waar je geen eigen mening mag ontwikkelen. Met andere woorden, fake democracy. Gefeliciteerd, ga daar maar lekker in geloven, of bepaal je eigen mening en zeg dag tegen dat zooitje liegende overheidsambtenaren en bepaal je eigen toekomst door te protesteren en gewoon je leven proberen te leiden zonder overheids beperkende domme regels.

3 mei 2021 om 03:39

Dat is weer zo typisch, 'whataboutism' om je punt duidelijk te maken. Het gaat nu om Ajax en hoe ze de titel vierden en niks anders, dus dan ga je over dat praten. Heeft geen enkel nut om allerlei zaken aan te kaarten die iedereen al kent. Feit is dat ze hier verkeerd hebben gehandeld, en Driessen heeft gewoon gelijk.

Te makkelijk dit. Je doet het altijd fout. Komen de spelers niet,dan zijn de supporters boos en krijg je onrust. Voor de duidelijkheid; Ajax heeft geen oproep gedaan om de titel samen met de supporters te vieren. Er is er ook voor gekozen om niet in te grijpen. Dus het werd toegestaan. Kan je Ajax moeilijk kwalijk nemen als dit feest dan ontstaat.

3 mei 2021 om 03:42

De club kon een signaal afgeven en niet opdagen dan? Dan hadden ze al een pak veel minder kritiek gekregen.

3 mei 2021 om 09:14

ach een signaal geven. naar wie? de supporters? de maatschappij? Totaal nutteloos. Ze stonden daar al, zouden daar gewoon blijven staan en vervolgens zou bij een aantal de vreugde omslaan naar frustratie, omdat ze hun energie niet kwijt konden. Met als gevolg ongeregeldheden. Dit soort dingen hou je gewoon niet tegen. Kijk maar naar Milaan en hoeveel supporters daar bij elkaar zijn gekomen. Je kan wel de moraalridder spelen, maar bepaalde dingen hou je gewoon niet tegen.

Past het in de geldende Corona maatregelen?...nee! Kon Ajax directie of politie het voorkomen?..nee, niet zonder ellende en daarbij moest politie ook keuzes maken wat echt af te sluiten en wat begeleiden ivm bezetting. Was het handig dat directie en team zich lieten zien?...Ja, want publiek stond er al en gingen op deze manier met beter gevoel weg zonder ellende. De corona regels worden door zoveel groepen genegeerd (vaccinatiewappies, parkbezoekers, strand &bos bezoekers, BLM beweging..illegale dansfeesten...etc...is het de bedoeling...Nee! Is het menselijk...ja!

Dit is de harde waarheid, kan je gewoonweg niet ontkennen.

Wat een heerlijk feest wat het zeg. Lang geleden dat we zo’n massale vreugde hebben gezien en mensen zich niet lieten leiden door het angstbeleid van onze overheid. Top ook dat de spelers nog even kwamen. Ik heb ervan genoten! En aan alle angsthazen hier: hou vooral de dagelijkse cijfers in de gaten de komende weken. Misschien zien jullie wel weer een stijging in die nikszeggende pcr-testjes. Veel plezier ermee! WZAWZDB!

3 mei 2021 om 11:38

Lijkt me duidelijk dat jij niemand in je omgeving hebt die op de ic werkt of ligt of ernstig ziek is en op een noodzakelijke operatie wacht. Er zijn meer mensen die een feestje, een drankje, een beetje winkelen etc. belangrijker vinden, dus je bent niet de enige. Ik snap alleen niet zoveel van mensen zoals jij.

Schrok even omdat ik het eens was met Valentijn Driessen. Dan blijkt het toch gewoon telegraaf poging 147 om Halsema te laten struikelen. Uiteindelijk denk ik dat de schuld meer bij ajax ligt dan bij Halsema. Dat er fans naast de Arena stonden was wel te wijten aan zowel de gemeente als aan ajax maar dat die fans gewoon worden beloond door de spelers is 100% de schuld van ajax. Nogal hypocriet dat de ploeg die vorig seizoen het seizoen niet af wou maken omdat corona zo erg was er nu zo mee omgaat. We kunnen nu wel zeggen dat het niet erg is omdat het buiten is maar die mensen gaan natuurlijk niet 2 aan 2, anderhalve meter houdend weer naar huis...

3 mei 2021 om 09:20

Hoe kan je Ajax hier nou meer de schuld van geven? Er is geen oproep geweest naar de supporters om dit te vieren. Dit is een natuurlijke reactie geweest van de supporters. Verder kan je de situatie vorig jaar onmogelijk vergelijken met nu. Het virus was onbekend en maakte toen al onverwachts veel slachtoffers. Het is dan logisch dat de Ajax directie dan uitspreekt om het zeker voor het onzekere te nemen en de competitie te beëindigen. Nu zit je in een totaal andere situatie waarbij er meer bekend is, maar vele maatregelen bewezen nutteloos zijn. Het is mens eigen dat je dan de grens opzoekt en er zelfs overheen gaat. Na de massale BLM opkomst op de dam werden er ook weinig/geen extra besmetting geconstateerd. Vermoedelijk omdat de bijeenkomst buiten was. Net als nu bij Ajax.

3 mei 2021 om 10:24

Er is ook geen oproep geweest om niet te komen. Ajax heeft vorige week met een groep mensen die buiten stond gefeest en heeft dat nu weer gedaan. En dat terwijl het volgens de regels gewoon verboden is. Als voetbalclub heb je een voorbeeldfunctie en dit is nou niet het voorbeeld waar Nederland iets mee opschiet. Natuurlijk is het niet raar dat je na een jaar corona van mening verandert maar dan nog is het raar dat je van het braafste jongetje van de klas naar een feestende kutpuber gaat. Laatste puntje is dat het nogal makkelijk is om zoiets weg te zetten als een natuurlijke reactie. Dan kunnen we al het domme gedrag wel een natuurlijke reactie noemen. Bushokjes slopen, afval laten liggen in het park, 80 rijden door een woonwijk. Allemaal een natuurlijke reactie!

3 mei 2021 om 13:11

Natuurlijk is er geen oproep geweest om niet te komen. Dat is toch geen argument. Moeten we nu gaan beginnen met oproepen wat er allemaal niet mag? Verder slaan je voorbeelden nergens op. Je beschrijft duidelijk een vorm van vandalisme, milieuvervuiling en het overtreden van de verkeersregels. Bewuste acties dus en geen natuurlijke.

Makkelijk gezegd vanaf de zijlijn door Valentijn. Bij Cambuur gebeurde het ook. De parken in de grote steden zitten bij mooi weer ook overvol. Dus een middelvinger naar heel Nederland? Daarnaast deed de gemeente ook niets om te toestroom tegen te houden.

daar heb je hem weer hoor onze Valentijn

dat ze Valentijn maar keer de mond snoeren
dit had je kunnen aan zien komen
was vorige week al
en als er zich 12.000 man bij het stadion meldden is er niemand die hun zomaar even tegenhoud
en de gemeente Amsterdam heeft er ook niks tegen gedaan

@ zo een beetje iedereen.
Mensen zijn corona moe, dat was gisteren te zien bij ajax. Te zien tijdens koningsdag en de druk om de terrassen open te gooien.
Ik ben gisteren als ajax supporter gewoon lekker thuis gebleven. Ja natuurlijk was ik liever naar de wedstrijd gegaan. Was ik liever feest gaan vieren maar dat kan helaas niet in mijn ogen.
Hierin vind ik dat de gemeente gewoon een enorme blunder heeft gemaakt. Na de promotie/titel van Cambuur kon je natuurlijk verwachten dat er in Amsterdam ook supporters gingen komen. Dat was van te voren te bedenken, dan kan je oproepen om thuis te blijven, gaat niet werken! Je wist dat er zo een stroom bij elkaar ging komen.
Ajax had in deze niks georganiseerd, gewoon niks. Maar ze wisten dat dit ging gebeuren. Wat moet ajax doen dan? Zeggen ja kom niet naar de Arena, zoals ik net al zei, werkt niet. Dan komt er een hele stroom naar het parkeerdek, en wordt er in overleg met de gemeente een snelle oplossing bedacht om zowel de orde en vrede te bewaren, en de supporters ook weer zo snel mogelijk naar huis te krijgen. Is het helemaal netjes tegenover de mensen die zich wel aan de regels houden? Nee natuurlijk niet, is het een dikke middelvinger van Ajax naar heel Nederland? Nee ook niet. Dat vind ik het zwakke in Driessen zijn betoog, de overheid bijvoorbeeld met hun feestjes in huiskamers met meer dan 1 gast na de verkiezingsuitslagen. Corona slachtoffers? Tsja die zullen hier zeker niet blij mee zijn, maar er zullen ook echt wel slachtoffers zijn die zich net zo slecht aan de maatregelen hebben gehouden als deze supporters, klinkt misschien hard maar is wel zo.
Ja een dikke middelvinger naar het MKB is het zeker! Maar daar kan ajax niks aan doen dat deze niet open mogen, en merendeel van het MKB zou ook een te grote groep binnen halen als het weer kon.
Want ze willen allemaal weer open en mensen ontvangen denk ik. Helaas mag dat niet maar dat heeft weinig te maken met de keuze van ajax om naar buiten te gaan. Is wel moeilijk iets van te vinden.. maar goed we gaan ook een songfestival organiseren met duizenden mensen die, nota bene binnen, bij elkaar mogen komen.
Heeft ajax hiermee slecht gedrag beloond, ja een beetje wel, maar ik denk dat dit door toedoen komt van het zwakke optreden van de gemeente Amsterdam! Als deze gewoon goed hadden voorbereid dan was dit merendeel te voorkomen geweest.

Ja ik vind de coronamaatregelen ook zwaar, heb verschillende vrienden al een jaar of langer niet kunnen zien omdat ik mijn sociale contacten tot een minimum probeer te beperken. Echter, heb ik het geluk dat een goede vriendin en ik tijdens deze coronapandemie meer gevoelens voor elkaar zijn gaan krijgen dan vriendschap, en is er toekomst op een relatie met elkaar. Volgens deze regels moet ik ook anderhalve meter afstand van haar blijven houden.. en nu wil ik aan al die mensen vragen die hier boven reageren dat ze de regels kosten wat kost naleven, denk je nu echt dat ik dat ga doen..
Wil dat dan zeggen dat ik een middelvinger opsteek naar heel Nederland en de coronapandemie, nee natuurlijk niet. Ik houd me zo goed mogelijk aan de afspraken, en gebruik daar waar mogelijk mijn gezonden verstand. En mijn gezonde verstand vertelde mij dat ik gisteren lekker thuis moest blijven en met mijn familie de titel van ajax op tv moest gaan kijken. De maatregelen zijn in mijn ogen richtlijnen en daar kan niemand zich 100% aanhouden, zeker als er iets onverwachts gebeurt end at je een relatie ontwikkelt met iemand. Mijn verstand zegt hierin dat ik bij haar ook de anderhalve meter mag verwaarlozen zolang het maar blijft bij die ene persoon, zodat ik het risico nog zo veel mogelijk verklein voor zowel mezelf als haar.
Nee niet conform de maatregelen maar wel dat ik zeg, ja het is toelaatbaar.
En nee dat was de supportersbijeenkomst gisteren niet, maar ik denk dat het gezonde verstand heeft gezegd, geef de supporters even wat ze willen, dan gaan ze weer naar huis. En ik denk juist dat ajax er goed aan heeft gedaan dat te doen.

Velen zijn wellicht Coronamoe, ik ben vooral Driessen-moe. Wat een luis in de pels is die meneer toch. Het enige waar Valentijn op uit is, is controverse. Was dat eerder op spelersbeleid, vervolgens ging het vizier op Ten Hag. En nu dus weer de viering van het kampioenschap door Ajax.
Ik vind het vieren van het kampioenschap logisch, mensen kijken uit naar positieve ontwikkelingen. Liever een overwegend jonge groep mensen bij de Arena die een tweetal uurtjes staat te juichen voor Ajax dan dat diezelfde groep het centrum van Amsterdam afbreekt omdat alles aan tijdverdrijf en plezier ontnomen is.

Ach die Driessen heeft geen verstand van voetbal en geen verstand van corona. Hij kan alleen maar andere napraten.

Makkelijk praten vanaf de zijlijn. Als je dit niet toelaat, dan loopt het volledig uit de hand. Dat is het probleem. Dat was ook het probleem met de BLM-protesten. Het is een Salomonsoordeel, dus dit was de weg van de minste weerstand. Ga je dergelijke lui in de weg staan, dan wordt het oorlog.

Situatie schetsen is wel zo handig hier. Ten Hag vind het jammer dat het beleid niet aangepast kon worden, omdat het veel beter controleerbaar en behandelbaar is als ze in een stadion zitten dan als ze op vrij toegankelijk gebied lopen. Daarnaast, supporters gaan massaal naar 1 plek toe en “eisen” daar de schaal en spelers te zien. Ze staan daar en gaan niet zomaar weg, sterker nog, het niet naar buiten komen van de spelers, naar het wegsturen van supporters levert waarschijnlijk groter risico op. Er is medegedeeld door gemeente en ajax om niet naar leidscheplein te gaan en daar was ook geen hond te vinden de hele dag. Waarom is deze azijnpisser nou weer aan te zeuren.. wat ik me nou wel eens afvraag, zijn er nog mensen die “valentijn driessen” horen of zien en denken aan “goed journalistiek”?

3 mei 2021 om 13:05

En waren deze mensen daar niet gaan staan wanneer er 10.000 supporters het stadion in mochten? Zou het alleen maar erger maken..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren