AZ verslaat en passeert Feyenoord via vermakelijke kraker in De Kuip

Zondag, 24 januari 2021 om 18:39Dominic Mostert

AZ is er zondag in geslaagd om Feyenoord de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen. In een enerverende topper wonnen de Alkmaarders met 2-3, waardoor ze Feyenoord passeren op de ranglijst in de Eredivisie. AZ staat vierde met zeven punten achterstand op koploper Ajax; Feyenoord neemt de vijfde plek in, op negen punten van de koploper. De ploeg van Dick Advocaat lijdt de tweede competitienederlaag op rij, na het 1-0 verlies tegen Ajax van vorige week.

De neutrale toeschouwer hoefde zich geen moment te vervelen. Het tempo was hoog, het spel ging op en neer en beide ploegen maakten fouten, waardoor de nodige kansen ontstonden. Een penaltyclaim van AZ na twee minuten, na een vermeende handsbal van Steven Berghuis, sorteerde niet het gewenste effect, maar even later grepen de bezoekers toch de leiding. Bij een vlotte aanval van AZ werd Marcos Senesi afgetroefd door Albert Gudmundsson, waarna Jesper Karlsson de ruimte kreeg voor een geplaatst schot in de verre hoek: 0-1.

Feyenoord reageerde met een aantal dreigende momenten, waaronder een goede mogelijkheid voor Nicolai Jörgensen. Na 25 minuten claimde AZ opnieuw tevergeefs een penalty. Senesi verdedigde Gudmundsson in het strafschopgebied, had de arm van het lichaam verwijderd en kreeg de bal daartegen aan na een pass van de aanvaller. Kort daarna ontstond een grote kans voor de Alkmaarders, toen Karlsson werd weggestuurd door Myron Boadu. De Zweed moest snel handelen en stuitte met zijn schot op de uitgekomen Nick Marsman.

Het was een dure misser, want enkele minuten later kwam Feyenoord langszij. Lutsharel Geertruida veroverde de bal van Stengs, waarna Berghuis de ruimte vond bij Jens Toornstra in het strafschopgebied. Die bediende Jörgensen aan zijn linkerzijde; de spits worstelde met de afronding, maar kwam in twee instanties tot scoren. Twee minuten na de pauze kwam AZ echter opnieuw op voorsprong. Fredrik Midtsjö omspeelde Ridgeciano Haps en verstuurde een feilloze voorzet richting Boadu, die oog in oog met doelman Marsman geen fout maakte.

Het was het startsein voor ook een aantrekkelijke tweede helft. Mark Diemers stuitte op Marco Bizot na een fraaie schijnbeweging in het strafschopgebied; Gudmundsson kreeg zijn voet aan de overzijde net niet tegen de bal, toen de bal langs de doellijn zeilde na een schot van Boadu. Niet veel later kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte. Yukinari Sugawara verdedigde zwak uit en leverde de bal in bij Diemers, die ditmaal wel doel trof: 2-2. Twintig minuten voor tijd kwam AZ echter wederom op voorsprong en opnieuw ging daar een goede aanval aan vooraf. Via Karlsson en Stengs kwam de bal bij Boadu, die van dichtbij de 2-3 binnentikte. Drie minuten voor tijd stuitte Tijjani Reijnders na een counter op de paal. In de blessuretijd kreeg AZ echter een penalty na een overtreding van Senesi op Stengs op de rand van het strafschopgebied en Teun Koopmeiners schoot die wild over.


Poll

Verdiende AZ de overwinning op Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

246 reacties (laatste reactie door memyselfandi)

Zeer terecht dit. Vandaag te weinig goals gemaakt, maar ze creëeren veel. De scheids is dramatisch geweest vandaag. Zag de overtreding op Stengs, maar weigerde ook daar iets aan te doen.

24 januari 2021 om 18:45

AZ mocht letterlijk alles, kreeg geen enkele vrije trap tegen. En andersom werd alles afgefloten zelfs als er niet eens contact was. Schandalige vertoning. Linssen krijgt 3x een vrije trap tegen waar werkelijk niets te doen is. En zo zijn er nog tientallen voorbeelden.

24 januari 2021 om 18:48

Luissini, af en toe is het beter om even niks te zeggen. AZ heeft verdient gewonnen en speelde simpel weg beter dan Feyenoord. Doorgaans staat het verdedigend bij ons goed, maar dat was vandaag gewoon helemaal niet het geval. Alleen Geertruida verdient een voldoende derest ondermaats. Door naar de volgende wedstrijd iedereen weer op scherp.

24 januari 2021 om 18:49

Haha ben je de handsbal vergeten ?

24 januari 2021 om 18:49

Inderdaad slecht gefloten AZ had na de 0-1 een penalty verdiend.

24 januari 2021 om 18:57

Los van die handbal heeft hij een punt en dat helpt niet mee om in de wedstrijd te komen of het spel te verplaatsen.

24 januari 2021 om 18:59

Dat bepaal ik zelf wel. Ik heb gewoon gelijk in wat ik zeg ook al was AZ beter.

24 januari 2021 om 19:01

Maar geen pingel tegen bij een 0-1 achterstand helpt dan wel heel erg bij het terug in de wedstrijd komen. Denk dat er genoeg dingen bij Feyenoord zelf kritisch benoemd kunnen worden, dan is zo'n sneer naar de arbitrage wel erg makkelijk.

24 januari 2021 om 19:03

Ik heb in eerdere berichten al aangegeven dat het echt aan Feyenoord zelf ligt, maar een niet gegeven penalty wil niet automatisch zeggen dat de scheids 90 minuten tegen je fluit

24 januari 2021 om 19:05

Een bal vanaf 30 centimeter tegen een hand aan wippen is geen penaltie. Wat een idioterij tegenwoordig.

24 januari 2021 om 19:08

Kwestie van tijd tot Luissini met zijn rare opmerkingen van de site zal verdwijnen. Geeft de scheids die penalty kan de wedstrijd al voorbij zijn en hoeft AZ enkel nog te counteren, en we weten inmiddels hoe scherp ze dat kunnen.

24 januari 2021 om 19:08

Precies en het was niet eens een penaltie.

24 januari 2021 om 19:08

Je mag het idioterie noemen maar het nu eenmaal de regel zoals men deze aan het begin van het seizoen heeft uitgelegd. Andere kregen wel penalties tegen in echt vergelijkbare gevallen.

24 januari 2021 om 19:17

Sorry hoor, maar die Linssen is een enorm domme speler die telkens domme, onnodige overtredingen maakt. Zwaar irritant om naar te kijken en dan laat ik zijn enorm slechte spel buiten beschouwing. Als een idioot tegen iemand aanspringen, of met een karatetrap denken een bal te kunnen raken. Linssen is de belichaming van de staat van Feyenoord, die zou bij die andere drie grote ploegen nooit spelen.

24 januari 2021 om 19:18

Misschien eens hand in eigen boezem steken LuisSini. Feyenoord speelde ook veel en veel lomper en had 2 handballen in de zestien. Je komt nog goed weg.

24 januari 2021 om 19:34

Toen Linssen bij Vitesse speelde heb ik wel eens geroepen dat hij wellicht een stapje hogerop moest gaan. Zijn spel was goed en hij haalde bijna altijd een voldoende. Ik zag hem als een soort Schone die van NEC naar Ajax ging. Niemand verwacht iets, het kan alleen maar goed gaan. Wellicht stond er bij Vitesse minder druk op, daar mag je een kans missen zonder in de media te komen

24 januari 2021 om 19:49

Bij Vitesse zijn de ruimtes veel groter en heb je niet altijd een dubbele dekking. Linssen is in alles een speler voor een provincieclub. Heeft trouwens ook geeneens een passeeractie. Zelden zo'n domme spelers ook gezien trouwens. Helaas doet Feyenoord dus nog steeds van zulke aankopen.

24 januari 2021 om 20:30

Luissini. Gelijk mag je hebben als je dat graag wilt maar de wedstrijd vertelde mij genoeg. En ook overtredeingen ( sinistera o.a ) werden niet bestraft. Evenals de niet gegeven penalty. Maar ja het is wat je wil zien.

24 januari 2021 om 21:46

Stop met Diemers, dan staat het verdedigend ook beter. Verder Jorgensen wisselen, vervolgens Pratto er in brengen. Dusss...

24 januari 2021 om 22:05

Dat is tegenwoordig de regel. Als je armen weg van je lijf staan is het hands. In Engeland is dat een 100 procent strafschop.

24 januari 2021 om 18:45

AZ mocht letterlijk alles, kreeg geen enkele vrije trap tegen. En andersom werd alles afgefloten zelfs als er niet eens contact was. Schandalige vertoning. Linssen krijgt 3x een vrije trap tegen waar werkelijk niets te doen is. En zo zijn er nog tientallen voorbeelden.

24 januari 2021 om 19:15

Vond dat de scheidsrechter heel veel kopduels telkens onnodig af floot. Volgens mij gaf die een penalty bij die overtreding op Stengs.

Alle topwedstrijden zijn bijna geweest voor Feyenoord en als je dan de balans opmaakt is het toch erg pover. Allemaal verloren en als de arbitrage normaal was geweest deze pot in de eerste helft al klaar. Feyenoord zou meer kunnen klaarspelen met deze selectie maar de achterstand is al 9 punten. Senesi is een fantastische verdediger maar heeft in iedere topwedstrijd foutjes gemaakt, dat zijn wel details die beter moeten maar dat komt vast wel goed. Blijft een beest

24 januari 2021 om 18:42

Ze krijgen PSV nog thuis he volgende week, verder heb je gelijk al hadden ze zowel in Arnhem als in de Arena minimaal een punt verdiend

24 januari 2021 om 18:43

Daar hadden ze punten verdiend ja, maar twee keer niks gekregen. En vandaag volledig terecht verloren. Zal echt beter moeten

24 januari 2021 om 18:47

Minimaal een punt? Beide wedstrijden de 3 punten. Net als tegen Twente en RKC. We hebben het zelf weggegeven door vele kansen te missen.

24 januari 2021 om 19:06

Vertel mij eens hoe je 3 punten verdiend als je verliest? Volgens mij moet je dan altijd eerst nog de gelijkmaker maken voordat je aanspraak maakt op een overwinning. OT: AZ was toch wel een stuk sterker vandaag, maar dat heeft Feyenoord volledig aan zichzelf te danken. De grootste kwaliteit van AZ is nou eenmaal de snelle omschakeling en daar komen ook de doelpunten uit zo ongeveer. Wanneer AZ het spel moet maken, dan hebben ze het gewoon veel lastiger. Snap daarom ook niet dat Feyenoord relatief ver van eigen doel ging spelen, want ook na de twee gelijkmakers deze ze dat.

24 januari 2021 om 19:08

Minimaal 6 honderd procent kansen creëeren en maar 1,5 kans tegen krijgen zo moeilijk is het niet.

24 januari 2021 om 19:21

In Arnhem en Amsterdam had gewonnen kunnen worden, maar kansen afmaken heeft ook met kwaliteit te maken, iets dat bij Feyenoord ondermaats is. En die andere drie ploegen zijn technisch en tactisch beter en bij Feyenoord heb je te veel spelers die voetballend ondermaats zijn. Was vandaag ook te zien, bij AZ beheersen de meeste spelers alles net iets beter. Zo'n Toornsta en Diemers op het middenveld is gewoon veel te beperkt.

24 januari 2021 om 19:45

Dan nog snap ik niet hoe je 3 punten verdiend als het je niet eens lukt om gelijk te maken, maar dat zal wel volledig aan mij liggen.

25 januari 2021 om 06:27

Neem jij nou eerst even je 💊 voor je nog meer onzin uitkraamt

24 januari 2021 om 18:43

PSV nog twee keer Ajax nog thuis AZ nog een keer, hoezo alle topwedstrijden?

24 januari 2021 om 18:56

Hahaha,....ik snap hem ook niet nee, misschien bedoeld hij andere "topwedstrijden".

25 januari 2021 om 08:44

Je zit nu mooi op de helft ongeveer van het seizoen en hebben op PSV na alle toppers al 1x gehad. Goed moment om de balans op te maken toch? Daarom zei ik ook, bijna alle toppers.

24 januari 2021 om 18:44

Advocaat heeft vandaag gewoon gefaald. Juist in deze wedstrijd laat hij ruimte achter de verdediging en dan haalt hij ook nog Jorgensen eraf. Diemers scoort maar de slag wordt door hem verloren op het middenveld.

24 januari 2021 om 18:45

Het is jammer dat Feyenoord bij vlagen veel potentie laat zien maar op beslissende momenten tegen de concurrentie bijna niet thuis geven.

24 januari 2021 om 18:49

Ja, maar normaal geeft Feyenoord vrijwel niks weg, maar nu had AZ iedere keer een overtal situatie kreeg omdat het middenveld de bal verloor. Dan is het niet te verdedigen. En Berghuis die is al 5 wedstrijden niet direct beslissend geweest. Hij is het even kwijt.Overigens, los van de handsbal, werd echt ieder duel in het nadeel van Feyenoord gefloten. Niet dat het daaraan lag, maar dat helpt niet mee

24 januari 2021 om 19:17

@jk Fijn dat jij de potentie ook ziet. Feyenoord zit niet zo heel ver van een kampioensteam af, alleen is het nu nog net niet. Het fundament staat er echter. Bijlow, geertruida, senesi, malacia met Fer daar voor. Volgend jaar wellicht nog svenssin daar bij. Kokcu kan alleen maar beter. Sinisterra is op de weg terug. Een scorende spits en een topmiddenvelder missen nog. Verder kan ik niet zoveel aanmerken. Er komen nog wat talenten aan (antonucci en Balde bv). Ik zou haps verkopen en berghuis proberen te houden. Dan kun je met dat geld iig voor die spits gaan.

25 januari 2021 om 08:45

Ik heb met een schuin oog gekeken dus dat geloof ik zomaar hoor. Het is opvallend dat juist in de beslissende wedstrijden Berghuis toch het net niet brengt. Alsof hij met zijn hoofd er totaal niet bij is of al mentaal afgehaakt is voor dit seizoen. Wellicht maar een keertje banken als het kan en met Sini en Haps als flankspelers spelen.

24 januari 2021 om 18:44

Ik ben wel blij dat we in de top wedstrijden wel laten zien dat we kunnen voetballen.
Tegen Ajax verloren waar we hadden kunnen winnen, tegen Az hebben we met vlagen ook prima gespeeld ... je koopt er niks mee maar het is voor mij wel wat waard.
Heb liever dat we hier en daar verliezen met leuk voetbal dan dat we met alle moeite van de wereld en ongelooflijk slecht voetbal winnen van de kleintjes.

24 januari 2021 om 19:44

Nou ik win liever de wedstrijden tegen de kleintjes met slecht voetbal, dan dat ik ze gelijkspel met goed voetbal.

24 januari 2021 om 18:46

Pover? Vandaag was AZ beter maar jullie stonden 60 minuten onder druk en kregen 6 honderd procent kansen tegen net als Vitesse. Niet zo stoer praten nou.

24 januari 2021 om 18:50

Het blijft een beest in wedstrijden tegen clubs uit het rechter rijtje. Zowel Europees als tegen de top in nl nog niet veel laten zien. Ben benieuwd of de interesse verder aanwakkert nu deze transferperiode.

24 januari 2021 om 18:54

Europees werd je 4 van de 6 wedstrijden kei hard genaaid. Tegen Vitesse en Ajax was je gewoon veel beter en creëerde je veel meer kansen doe niet zo provoceren nou.

24 januari 2021 om 18:55

Tegen Ajax was hij anders de beste speler, of is dat niet top van nl?

24 januari 2021 om 19:04

De beste speler die achteraf gezien een beslissende fout maakt...

24 januari 2021 om 18:53

Tegelijkertijd heeft Feyenoord wel qua veldspel een hele goede dingen laten zien. We waren over de hele wedstrijd beter tegen zowel Vitesse als Ajax. Vandaag was dat minder maar had het ook nog zo de andere kant op kunnen vallen. In het begin van het seizoen was ons spel pover en de resultaten matig. Toen kwamen de resultaten (tegen kleinere ploegen) en nu een reeks van goed spel zonder resultaten (tegen grote ploegen). Ik kijk dan ook nog positief tegen dit team en de tweede seizoenshelft aan. Als Sinisterra en Kokcu weer wedstrijdfit zijn en Bijlow er weer is dan staat er wel gewoon een echte topploeg. Ook vind ik verder het spel van Jorgensen een compliment waard. Daar leek echt niks van over maar nu oogt hij weer zeer sterk.

24 januari 2021 om 18:59

Vond je juist serieus over de hele wedstrijd beter tegen Ajax? Als het tegen had gezeten had Ajax in het eerste halfuur meer gescoord. Een gelijkspel was verdiend geweest maar winst?

24 januari 2021 om 19:06

Vond een gelijkspel ook niet verdiend hoor. Feyenoord heeft 0 controle gehad over de wedstrijd. Gewoon tactisch geblunderd door Advocaat. AZ sneed er te makkelijk doorheen

25 januari 2021 om 09:15

Ja, ik vond Feyenoord echt aanmerkelijk beter dan Ajax tijdens die wedstrijd. Ajax had de eerste 20 minuten balbezit, maar enkel omdat Feyenoord dat toeliet. Advocaat gaf ook duidelijk aan dat dit gewoon bij het plan hoorde. Ze hebben ook de gehele wedstrijd niet een kans meer gecreëerd buiten die goal. Ik zie dan ook niet hoe Ajax verder had kunnen uitlopen? Dit ten opzichte van de ongeveer 6 100% kansen die Feyenoord had. Feyenoord had 90 minuten de controle, 90 minuten lang de grotere kansen en 70 minuten het betere van het spel. Ik snap dat ik niet helemaal neutraal ben maar als je niet zag dat Feyenoord hier de volle mep verdiende dan ben je echt gekleurd.

24 januari 2021 om 18:54

Ben het met je eens dat Senesi vandag niet best was, maar tegen Ajax heeft hij geen fout gemaakt. De goal is gewoon de schuld van Diemers die net als altijd staat te slapen en het was een goede kapbeweging van Gravenberch. Verder is Senesi zo ongeveer elke wedstrijd de beste Feyenoorder.

24 januari 2021 om 19:02

Het werd Senesi ook niet makkelijk gemaakt, maar mensen willen dat niet zien. Er doken iedere keer meerdere mensen voor hem op. Neemt niet weg dat het niet zijn beste wedstrijd was. Achja hebben de mensen ook hun zin, het is toch geen wereldtopper. Nou, kunnen ze weer rustig slapen, want het was wel een zware week zo. Triestig hoe mensen hun gelijk willen halen en niet naar de gehele situatie kijken

24 januari 2021 om 20:25

Senesi staat achterin om fouten van middenvelders en aanvallers te herstellen. Diemers was idd medeschuldig maar Senesi had het natuurlijk ook beter moeten oplossen. ik ben een Feyenoorder en Berghuis en Senesi vind ik onze beste spelers maar we moeten wel objectief blijven en kunnen toegeven dat ook onze sterspelers wel eens fouten kunnen maken en Senesi had de afgelopen 2 wedstrijden een te groot aandeel in de tegengoals. dan komt daar logischerwijs kritiek op net zoals hij ook logischerwijs veel lof krijgt in de wedstrijden waarin hij wel goed staat te verdedigen

24 januari 2021 om 19:00

Alle? Ongeveer de helft eerder. Feyenoors doet het gezien alle blessures best acceptable. Gewoon een smalle selectie met vrij weinig kwaliteit. Dat Ajax er maar zo weinig op voor staat is eerder hun falen.

24 januari 2021 om 19:11

Haha we staan halverwege al 9 punten voor, hoe kom je bij zo weinig?

24 januari 2021 om 19:13

@migi, dat heeft weinig met falen te maken, in NL is uitlopen gewoon lastig aangezien de top 5 dit seizoen nagenoeg elke wedstrijd wel wint, hoe wil je dan uitlopen? Kijk naar Vitesse, geeft amper een punt weg, hoe wil je ze dan opzij zetten als je concurrent amper verliest? Als je mij dat kan uitleggen, graag! En niet aankomen met Twente, Groningen en Willem 2 niet winnen want geen 1 club op de wereld wint alle wedstrijden buiten de concurrentie om

24 januari 2021 om 19:23

Tja 2 potjes geleden waren het er 3, terwijl Feyenoord vrijwel het hele seizoen al dramatisch is en meer dan de helft van de selectie een flink deel van de eerste helft heeft gemist. Daarnaast zijn ook nog lang niet alle topwedstrijden gespeeld.

24 januari 2021 om 19:24

Omdat er bijna nooit een ploeg ter wereld is die dezelfde vorm gedurende een heel seizoen blijft volhouden. Een paar blessures, 1 of 2 slechte wedstrijden en je hebt zo maar een paar verliespunten op rij. Is toch niet een hele gekke gedachte?

25 januari 2021 om 08:40

2 potjes geleden had je ook nog niet echt moeilijke tegenstanders gehad op Vitesse na, die je overigens ook verloren hebt. Je zit nu mooi op de helft en je hebt nog PSV te gaan maar staat al wel 9 punten achter, er is maar éã©n ploeg die momenteel faalt met een 5e plaats Migi.

24 januari 2021 om 19:20

Ik vond Feyenoord vorige week tegen ajax een half uur erg pover, maar daarna wel de betere. Dat ze vorige week verloren was dan ook gewoon onterecht. Het zat ze die wedstrijd niet echt mee. Zoals het PSV tegen AZ niet mee zat, en AZ in de beker niet mee zat.

Zo zeg, wie zei dat AZ zonder Slot in elkaar zou storten moet nog even deze wedstrijd terugkijken. AZ speelde echt geweldig voetbal, heel gevaarlijk vanuit de omschakeling. Jansen had de poppetjes vanavond goed neergezet en AZ was tactisch zeer sterk. Hulde aan AZ, benieuwd of ze nog wat verder op kunnen klimmen en nog een gooi kunnen doen naar het kampioenschap. Voor Feyenoord rest denk ik de beker, 9 punten achterstand + een veel minder doelsaldo dan Ajax zullen ze niet meer goedmaken

24 januari 2021 om 18:43

Want het kampioenschap was sowieso al reëel?

24 januari 2021 om 18:47

Volgens velen oa op mijn werk wel ja

24 januari 2021 om 18:48

Feyenoord doet/deed toch nog gewoon redelijk mee? Psv en Ajax zijn niet in bloedvorm, alleen Vitesse (wonderlijk genoeg) wel. Feyenoord verdiende meer in Amsterdam, daar deed het zich tekort.

24 januari 2021 om 18:50

Een week geleden spraken ze toch uit op gelijke hoogte met de koploper t3 willen komen en vol voor het kampioenschap te gaan. Ipv op gelijke hoogte nu op 9 punten. Het kan snel gaan. 2 nederlagen in 8 dagen zijn dodelijk. Benieuwd of Feyenoord na nederlagen tegen Vitesse, zajax en AZ volgende week tegen PSV wel punten kan pakken in een topwedstrijd. Alles minder dan een overwinning zal de definitieve genadeklap betekenen.

24 januari 2021 om 18:58

De doelstelling is en blijft Europees voetbal halen en een kampioenschap was eventueel bespreekbaar als we op het einde er goed voor zouden staan. Voorlopig zitten we pas op de helft en sprak de wisselvalligheid al niet in ons voordeel.

24 januari 2021 om 18:48

Jemig alsof AZ voor het kampioenschap kan gaan, die zijn toch veel minder dan Ajax en PSV. Ze verliezen nota bene van Ajax B voor de beker. Vandaag zat alles mee voor AZ, in normale doen had Boadu beide goals nog gemist, die heeft het hele seizoen nog niet zo goed gespeeld. Misschien werd het hem overigens ook niet al te moeilijk gemaakt.

24 januari 2021 om 19:01

Voorop gesteld dat AZ dit seizoen niet gaat meedoen voor het kampioenschap maar dat verlies van AZ tegen Ajax B. Dat ajax B heeft qua tranfers waarde meer dan AZ 1. Het salaris wat Ajax B verdient is meer dan de gehele AZ selectie bij elkaar, dus hoezo Ajax B. Oh ja AZ speelt zonder De Wit en Svensson.

24 januari 2021 om 19:02

Feyenoord moet 't ook gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Die beginnen na dit seizoen met het bouwen aan iets nieuws en deze ploeg is gewoon niet goed genoeg om de koploper echt uit te dagen.

Nou het seizoen voor Feyenoord is weer even klaar, tenzij we een enorme serie overwinningen neer gaan zetten. Ik had in de rust toch echt niet verwacht. Az is meestal de tweede helft minder en Advocaat tactisch doorgaans goed. Maar niets op af te dingen. Gewoon weggecounterd.

24 januari 2021 om 19:05

Zo erg is dat ook niet. Op deze manier geef je de nieuwe trainer geen reden om vast te houden aan bepaalde structuren, spelers e.d. Senesi en Berghuis zullen deze zomer wel vertrekken en dan is er ruimte voor het aantrekken van spelers. Voor Berghuis vang je dan verre van de hoofdprijs, maar z'n salaris van 2 miljoen euro valt ook weg. Senesi moet wel zo'n 20 miljoen euro op kunnen leveren als de juiste clubs interesse hebben (waar ik wel vanuit ga). Feyenoord moet het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en dan maar zien waar het schip strandt.

24 januari 2021 om 20:02

20 miljoen voor een verdediger die in Nl se top wedstrijden veel te weinig laat zien? 12 Tops.

24 januari 2021 om 20:17

Hoewel ik geen makelaar ben, denk ik dat 15 tot 20 zeker wel moet lukken. Hij was vandaag niet goed en dat mag gezegd worden. Tegen Ajax was hij betrokken bij de tegengoal, maar om dat nou volledig op zijn conto te zetten vind ik iets te ver gaan. Nee, hij heeft Europees niets laten zien, maar in de wedstrijd tegen Ajax was hij verder wel erg sterk. Er zit potentie in hem, daarom is hij wel iets waard. Het beleid van Feyenoord in de laatste jaren, alsmede de slechte prestaties, hebben ervoor gezorgd dat Feyenoord niet dezelfde stempel als Ajax en in mindere mate Psv heeft. Even voor de vergelijking, Ajax kreeg volgens mij zo'n 6 miljoen voor de mislukte Kristensen en krijgt nu bijna 12 miljoen voor Promes. Als je mij vraagt welke speler ruim de betere van de 3 is, zeg ik Senesi. Kan je nagaan wat Senesi had opgebracht als hij in een Ajax shirt had rondgelopen

24 januari 2021 om 20:33

@fantje - Ach, Til leverde 18 miljoen euro op, Janssen 22 miljoen euro, Jahanbakhsh 19 miljoen euro. Dan moet Feyenoord echt wel 20 miljoen euro kunnen krijgen voor Senesi.

Lindhout wat een dwaas. Wat een enorm slechte scheidsrechter. Wel een verdiende overwinning van AZ.

Heel sterk Az gezien, eindelijk weer eens wat ouderwets gezien en nu de volgende 2 afmaken

24 januari 2021 om 18:54

Jansen heeft het ook uitstekend neergezet. Feyenoord had moeite om de zwervende Gudmundsson in toom te houden en daardoor ontstonden veel gaten. Verder lekker op de omschakeling, waarin AZ toch op z’n best lijkt.

24 januari 2021 om 19:36

Klopt, maar blijf erbij dat ze in de mindere goden meer moeten brengen en meer focus. Je merkte het ook net bij Boa en Stengs hun interview, ze denken te makkelijk als ze tegen het rechter rijtje spelen. En ja de ruimte die Boa krijgt is ideaal voor hem.

Vermakelijke kraker? Wat een draak van een wedstrijd.

24 januari 2021 om 18:52

Het is allemaal persoonlijk natuurlijk, maar ik vond het een vermakelijke pot. Feyenoord viel mij overigens enorm tegen. 2 lucky goals, vooral de eerste. De 2e goal van AZ was echt een beauty

24 januari 2021 om 20:05

1e aanval was mooi en de derde ook prima ingeschoten. ook mooi.

de achillishiel van Feyenoord wordt hier even heel duidelijk blootgegeven. defensie staat als een huis totdat je er 2/3 snelle spelers tegenover zet. dan snij je er zo doorheen. 0 punten uit 3 topwedstrijden, had toch verwacht dat dick met zijn ervaring juist op deze wedstrijden zijn stempel zou kunnen drukken maar t valt vies tegen. vorig seizoen stonden we nu 15 punten achter de lijstaanvoerder nu 9. glas halfvol ofzoiets. gezien het spelbeeld gewoon terecht verloren. maargoed wij hebben een betere grasmat en een mooiere spelersbus, kijk dan hebben zij dan weer niet. die teun mag ik wel trouwens, stengs gaat zitten om tijd te rekken hij trekt hem snel omhoog dat siert hem wel.

24 januari 2021 om 18:44

Zit hem meer in het middenveld wat op Toornstra na echt niks doet bij de omschakeling.

24 januari 2021 om 18:50

Exact dat is het probleem, de nr 6 van Feyenoord die op zijn gemakje terug sjokt terwijl AZ er met 6 man uit vliegt.

24 januari 2021 om 18:48

Nee het stond prima tot dat Geertruida super hoog moest staan en Malacia zo'n beetje centraal ging spelen.
En Spajic en Senesi waren erg slordig vandaag , zowel verdedigend als in balbezit.
Als we de concentratie hadden behouden en de spelers blijven staan waar ze moeten staan , dan is het gewoon prima.
Ons achilleshiel is ons middenveld in balbezit.

24 januari 2021 om 20:19

Nee hoor, dat ging tegen Ajax prima op het middenveld. Feyenoord was Ajax de baas, ook al mag er lichtjes bij gezegd worden dat je dat Ten Hag mag aanrekenen als je Gravenbergh vervangt door Ekkelenkamp. Ik ben er van overtuigd dat we met een Martinez of Alvarez meer controle zouden hebben.

24 januari 2021 om 18:42

Beter dan dit gaat het echt niet worden in de Eredivisie hoor..

24 januari 2021 om 18:55

Dit was echt geen goede wedstrijd, het spijt me zeer. AZ profiteert goed van de enorme ruimtes die ze krijgen en Feyenoord levert bal op bal in. Terecht verloren al met al, helaas.

24 januari 2021 om 18:53

Ik vraag me serieus af wat gasten zoals Richardmas denken. Wanneer is het wel goed? En waarom kan dit niet vermakelijk zijn? Of probeer je gewoon populair te doen?

24 januari 2021 om 18:58

Vermakelijk is het wel, maar dat is het schakelprogramma op vrijdagavond ook door alle fouten. Het was voor mij gewoon vermakelijk omdat beide ploegen de kans kregen toe te slaan door alle fouten van de tegenstander.

De mannen die het normaal toch moeten doen voor Feyenoord zakte vandaag allebei compleet door het ijs. Berghuis en Senesi. Als je ‘sterkhouders’ dit laten zien gaat het wel heel moeilijk worden. Verder een zeer vermakelijke wedstrijd voor de neutrale kijker.

24 januari 2021 om 18:42

Senesi mag blij zijn dat zijn 100% handsbal niet werd bestraft met een penalty. Ongelofelijk dat de VAR niet ingreep.

24 januari 2021 om 18:48

Juist heel goed. Die belachelijke handsregel moet er gewoon af. Het prijsschieten op een hand op 1 meter afstand belonen met een penalty is gewoon een absurde regel. Valt me wel op na de winterstop dat hier lang niet meer zoveel penalty's voor gegeven worden.

24 januari 2021 om 18:59

Ik denk dat iedereen van die handsregel af wil, maar als hij er is moet je hem wel handhaven. Ik word echt moe van de inconsequentie van de scheidsrechters. Het is nu dat het niet fataal wordt, maar 2 keer in 1 week zo benadeeld worden is wel echt schandelijk.

24 januari 2021 om 20:21

2 keer in 1 week? Ik mag hopen dat je niet doelt op de handbal van Gravenbergh, want dan ben je het spoor echt kwijt. Senesi had zijn hand uitgestoken, Gravenbergh op zijn rug.

24 januari 2021 om 21:30

Nee bedoelde niet een handsbal, weet niet eens meer wat dat was met Gravenberch. Bedoelde de onterechte buitenspel Boadu en niet buitenspel gevlagd voor Neres bij de goal.

Van harte AZ(-supporters). Wederom een ongelooflijk zwak Feyenoord gezien aan het begin van beide helften waarmee je ook direct wéér goals inleidt. Lekker inzakken, zwak de duels in gaan en het maar laten lopen allemaal. Compleet overklast door een slim AZ. En het erge is nog dat als we er wél druk op zetten, we wél gaan en kunnen voetballen. Wellicht had je Slot toch effe moeten bellen, Dick. Verder mezelf geërgerd aan een onzinnige scheidsrechter die in elke valpartij en elke vorm van geschreeuw trapte.

24 januari 2021 om 18:45

Dick moet gewoon is stoppen met die Diemers maar te blijven opstellen. Elke aanname is naar achter draaien nooit naar voren en open. Continu balverlies omdat hij het tempo niet aan kan. Daarnaast kappen met haps op linksbuiten gewoon linksback en dan spelen met Sini of Linssen. Wissel van Jorgensen begreep ik ook niks van

24 januari 2021 om 18:54

Ja, Diemers wil ik geen woord meer aan vuil maken, dat blijft een repeterend verhaal. Bijvoorbeeld bij de 2-3 ook weer zo ongelooflijk simpel van de bal gezet. Die heeft 't gewoon niet.

24 januari 2021 om 18:57

Ja bij de 1-2 idem. Als je een beetje druk op hem zet dan heb je de bal. Hij moet gewoon weer Haps links achter zetten die moet er komen en niet al zijn. Daarnaast een betere voorzet dan malacia

24 januari 2021 om 20:23

Het is uberhaupt al een schande dat Diemers het Feyenoord shirt aan heeft, laat staan dat hij altijd in de basis staat. Die jongen had gerust een stapje hogerop gekund, maar had dan naar een Heerenveen, Groningen ofzo gegaan.

Gefeliciteerd az-ers, verdient gewonnen. De angsthazentactiek in de opening van advocaat doet ons wederom in de 3e topper van het jaar weer de das om. Met zn allen naar achteren om geen tegendoelpunt te krijgen en vervolgens weer achter te feiten aan te lopen. Net als tegen ajax en vitesse komt az hierdoor ook lekker in de wedstrijd en is feyenoord aanvallend weer niet bij machten om de kansen te benutten, mede door het opstellen van een back als linksvoor terwijl je twee spelers hebt voor die positie. Iemand die daar in godsnaam iets van begrijpt? Advocaat mag dan een schat aan ervaringen hebben, maar daar zie ik in deze wedstrijden niks van terug.

AZ heeft echt een heerlijk team zeg. Gevaarlijke outsider voor de titel. Winnen de toppers en lijken alles weer goed op de rit te hebben. Klasse.

24 januari 2021 om 18:45

Verschil met Ajax in punten is aanzienlijk. Het is fijn dat AZ zijn draai weet te vinden en weer wat frivool spel laat zien maar ik denk dat het niet genoeg zal blijken na 34 wedstrijden.

24 januari 2021 om 18:51

Persoonlijk denk ik dat ook niet, maar ze spelen toch wel goed en verzorgd voetbal. Winnen toppers en zijn daadwerkelijk sterker. Wanneer Ajax of Vitesse in een dip terecht komt liggen er zeker kansen voor AZ. Momenteel de best spelende ploeg imo.

24 januari 2021 om 18:53

Dat valt toch reuze mee, die gaan echt geen bedreiging vormen voor PSV en Ajax, totaal geen outsider tenzij alles mee gaat zitten zoals vandaag.

24 januari 2021 om 23:29

Ajax mee eens. Maar hoezo niet voor Psv? AZ staat 3 punten achter. Dat is in 1 wedstrijd te overbruggen.

Tweede helft gewoon geen kans gehad.. nadat Jørgensen gewisseld werd was het aanvallend helemaal niks. Zelfs verdedigend totaal instabiel

AZ terecht gewonnen maar niet meer zeuren over de VAR. Die penalty was een goedmakertje.

24 januari 2021 om 18:43

Een goedmakertje? Zuiverder worden strafschoppen niet hoor.

24 januari 2021 om 18:45

Zuiverder strafschoppen zijn er niet? Hoeveel flessen heb jij al achter je kiezen? Hij gaat per ongeluk op iemands voet staan, wat een onzin.

24 januari 2021 om 18:46

Stond gewoon op zijn been, dus was wel degelijk een zuivere strafschop.

24 januari 2021 om 18:46

Hij gaat voor de bal en gaat dan op zijn voet staan. Gewoon geen enkele bal in de buurt, een zuivere penalty dus.

24 januari 2021 om 18:47

Hoe weet je zo zeker dat het per ongeluk is? De beelden zijn objectief. Dan is de enige conclusie penalty.

24 januari 2021 om 18:48

Hahahaha ga toch weg, ik hoop echt dat je sarcastisch bent. Hoe kan hij nou voor de bal gaan als er geen bal in de buurt is?

24 januari 2021 om 18:49

@messino je bent onschuldig totdat het tegendeel bewezen is, niet andersom.

24 januari 2021 om 18:51

Omdat de bal er eerst wel was maar die weggetrapt werd voor de tackle aan zijn eindpunt was?

24 januari 2021 om 18:53

Nou ja er was heeeeeeeel veel twijfel of het op de lijn van het strafschopgebied was. Het was uit de beelden ook nog steeds niet uit te sluiten. Ik denk toch dat de onterecht niet gegeven penalty uit de eerste helft de de doorslaggevende factor was.

24 januari 2021 om 18:54

Op zijn voet, niet op zijn been.

24 januari 2021 om 18:54

Het was perfect duidelijk te zien dat het op de lijn van de 16 was. Zeker dat beeld vanaf links gaf uitsluitsel.

24 januari 2021 om 19:00

En dus beland zijn voet per ongeluk die van Stengs. Je haalt je eigen verhaal onderuit. Met hel eindeloos herhalen in ultra slowmtion kom je vanzelf wel een keer iets tegen en schiet de VAR zijn doel voorbij.

24 januari 2021 om 19:05

Ah wacht gaan we vanaf nu alleen nog maar fouten fluiten als het zo bedoeld was? Dan zullen er nooit meer penalties gefloten worden, want ja wie gaat nu bewust fouten maken in de 16... Wat een onzin zeg. Hij is gewoon veel te laat en raakt de man, een meer zuivere fout krijg je niet.

24 januari 2021 om 19:16

Ah wacht zullen we voortaan dus bij elk contact in de zestien penalties geven? Oke dus stel het volgende: een aanvaller en verdediger zijn in duel in de zestien terwijl de aanvaller op het doel afloopt. De aanvaller schiet en de verdediger probeert de bal te blocken en raakt, nadat het schot al is gelost, nog de aanvaller. In dit geval geef jij een penalty? Dit is namelijk iets wat ik al ontelbaar vaak heb gezien en waar, zeer terecht, nooit een penalty voor wordt gegeven. Leg mij vervolgens eens uit, mits je dit geen penalty vindt, hoe dit dan anders is dan het moment van Senesi en Stengs (waar in dit geval de pass, die Senesi wou blokkeren/afpakken, al weg was)?

24 januari 2021 om 19:26

Omdat er een voet los op de enkel geplaatst wordt en het dus gevaarlijk spel is?

24 januari 2021 om 19:36

Volgens mij zit je enkel niet op de wreef van je voet, maar elk contact met de enkel van je tegenstander in de zestien, al is de bal vijftig meter verderop, vind jij gevaarlijk spel en dus een penalty?

24 januari 2021 om 19:38

De bal was geen 50 meter verderop.

24 januari 2021 om 19:53

Want dat maakt uit voor jou mbt of de enkel wel of niet gevaarlijk spel is?

24 januari 2021 om 20:58

Nee het is gewoon dat alles samen. Je kan nu wel alles afzonderlijk gaan benoemen, maar al de factoren samen (hij was te laat, de bal was weg maar dat was alleen omdat Senesi te laat was en het was op de voet) maken het een strafschop.

24 januari 2021 om 21:34

waren zeker 2 100% penalty's voor AZ, en dan wil ik de eerste nog wel wegwuiven (handsbal met de sliding van Berghuis).
Maar laten we eerlijk zijn, ook die handsbal van Berghuis gaat met een VAR vaker wél op de stip dan niet.

Ik word niet goed van de opmerking ' was het per ongeluk ' of 'niet de intentie'. We willen met een VAR spelen, overtreding is overtreding klaar. Vele overtredingen zijn niet bewust, de Polter zal vanmiddag tegen Ajax alvarez ook niet bewust hebben willen raken. Maar pakt wel rood.

Gewoon opletten wat je doet, en anders heb je pech

Helaas verloren maar ik heb eindelijk weer een leuke pot gezien van Feyenoord.
Jorgensen speelde bijna als in zn prime tijd.
Berghuis, Diemers , Toornstra , Haps , Spajic en Senesi speelde niet best.
Berghuis een wedstrijdje banken en Diemers nooit meer opstellen aub.
Ondanks dat we verloren hebben ben ik niet al te ontevreden.

24 januari 2021 om 18:47

Vond je dit een leuke pot ja? Ik heb me dood geërgerd. Haps was een ongeleid projectiel, Berghuis weinig gezien, Spajic en Senesi heel slordig. Alleen Toornstra en Jørgensen vond ik goed spelen

24 januari 2021 om 18:52

Ik vond het een leuke pot ja , hoog tempo , inzet , spanning etc. alles zat erin, helaas komen ze er iedere x door individuele fouten doorheen, maar qua beleving vond ik dit een leuke pot.
Kwalitatief gezien heeft de helft van het elftal helaas niks laten zien.
Dick speelt hier een grote rol in.
- Waarom Haps op linksbuiten als je Sini tot je beschikking hebt?
- Waarom Diemers blijven opstellen?
Als je die 2 spelers vervangt dan ziet het er in balbezit heel anders uit.
Vervolgens Jorgensen eruit halen die heerlijk in de wedstrijd zat....tsja ik snap Dickie totaal niet.

24 januari 2021 om 18:57

Ik vond het vreselijk de tweede helft en echt niet alleen omdat we verloren hebben.

Heb enkel de 2e helft gezien, maar AZ heeft heel verdiend gewonnen. Ze hebben verzuimd om met grote cijfers te winnen. Had makkelijk 2-6 kunnen zijn. Feyenoord haakt af voor de titel. AZ blijft toch voetballend ijzersterk! Ik vlak ze zeker nog niet uit voor de titel. Spannend zo op deze manier. Leuke pot voor de neutrale kijker.

24 januari 2021 om 19:02

Feyenoord had er ook 5 mogen/moeten maken. Maar inderdaad verdiende overwinning.

24 januari 2021 om 21:36

over 5 jaar tijd genomen had feyenoord er 5 moeten maken msischien. Maar de laatste 2 edities Fey- AZ heeft feijenoord 2x geen schijn van kans gehad. Vandaag onnodig moeilijk gemaakt tegen Feyenoord, maar daardoor voor de kijker aantrekkelijke pot

Blij met de overwinning en ook met het spel van AZ, maar dit had nog puntverlies kunnen opleveren ook, want ze hadden er natuurlijk een stuk of 3 meer moeten maken. Twee pingels (een gegeven en een niet) en nog minimaal 1 goal uit veldspel, waar je jezelf eigenlijk vergeet te belonen.
Middenveld was de sleutel. Midtjo, Koopmeiners en Stengs stonden daar erg sterk te spelen en bedienden de vleugels met fijne passes.

24 januari 2021 om 18:56

Terechte overwinning, dus proficiat. Advocaat heeft Feyenoord uit de wedstrijd geholpen, maar het was sowieso een gatenkaas. Vond de scheids buiten de handsbal wel veel in het voordeel van AZ beslissen. Kleine of geen duwrjes van Feyenoord bestraffen en andersom door laten gaan. Maar ach....Had waarschijnlijk weinig uitgemaakt.

24 januari 2021 om 18:59

Dank, ik vond de scheids ook slecht, die handsbal was wat mij betreft echt een 100% pingel, maar ook die andere handsbal zou je volgens de regel kunnen geven volgens mij en die aanval waar hij hands van Gudmondsson af fluit, terwijl die bal via de voet kwam, wat betekent dat het volgens de regels juist geen hands is.

Maar ik kan me voorstellen dat jouw gevoel vooral richting acties rond Feyenoord focust, dat is een beetje inherent aan "fan-zijn" denk ik, dat heb ik dus ook .

24 januari 2021 om 18:58

De middenvelders van AZ maakten inderdaad het verschil. Konden goed de vrije man en ruimtes vinden, mede dankzij het halfbakken druk zetten van Feyenoord.

24 januari 2021 om 19:13

Bizar idd. Die hands regels zijn echt verpest. Bij Gudmon, daar haalt Feye gewoon dik voordeel uit anders kwam Boadu in scoringspositie. Ze moeten bij grijs gebied gewoon simpel afvragen hebben ze er voordeel aan, ja oke penalty, anders niet. Bedoel die eerste van Berghuis, dus als je vrij staat voor de doel en je krijgt een pass maar de tegenstander glijdt in en houdt de bal zo tegen met de arm, dan is er nu niks aan de hand. Hoe krom is dat!

24 januari 2021 om 20:19

Sorry maar Stengs was erg wisselvallig, diverse keren top. Maar ook veel dom balverlies, niet snel genoeg en zeker niet slim genoeg. Hij leidde de 1-1 in door dom balverlies.

Verdiend verloren van een beter az dat heel snel in de omschakeling was. Mag ik nog een speciaal bedankje uitdoen naar Diemers die er week in week uit bal verlies op het middenveld heeft en ongeveer elke tegen goal uit komt. Vond de scheidsrechter ook serieus van het niveau kkd

Absoluut verdient voor AZ. Hadden de grootste kansen, voetbalden het beste en hadden nog een penalty moeten krijgen voor dat handspel van Senesi. De defensie van Feyenoord was ook echt wel slecht. Slecht uitgevoetbald en ze hadden eigenlijk twee penalties weggeven. Die Pratto is ook echt wel een aanfluiting.

Heerlijke winst! Lekker hoor Az. Mooi dat Boadu ook weer aan het scoren is. Hooppaaa volgende topper gewonnen. Zeer netjes zeg! Nou Ajax binnenkort. En dan doe je echt sterke zaken. Sterk gedaan van Az!

Wat een verschrikkelijke scheidsrechter is dit joh, die handsbal kun je geven (is al jaren een discussiepunt). Echter, dat moment in de blessuretijd is zo verschrikkelijk gezocht. We zijn helemaal doorgeslagen in dit land. Bij voetbal staat wel eens per ongeluk een speler op de voet van een ander. Desalniettemin heeft AZ vandaag verdiend gewonnen, Feyenoord was vandaag verschrikkelijk zwak in de omschakeling met een hoofdrol weggelegd voor Fer.

Terechte overwinning van Az, het is duidelijk dat iedereen weer rekening moet houden met de Alkmaarders. Al had ik persoonlijk liever een gelijkspel gezien. Desalniettemin, felicitaties aan de Az fans.

Wat een slechte scheidsrechter.. wauw. Maar volledig verdiend gewonnen door AZ! Leuke wedstrijd, leuke uitslag. Onze welbekende AZ fan Prem zal nu vast wel van zich laten horen, itt vorige week.

24 januari 2021 om 18:51

Ja, heb me ook echt doodgeërgerd aan de scheids. Is totaal niet gemaakt voor dit soort potjes blijkbaar.

24 januari 2021 om 18:54

Hij had een penalty aan AZ moeten geven na de handbal, maar voor de rest vond ik hem lichtjes in het voordeel van AZ fluiten. Had ook wat vaker zijn boekje mogen pakken, maargoed. Senesi is na vandaag 5 miljoen minder waard haha

24 januari 2021 om 18:59

Ja, vandaag was Senesi inderdaad bijzonder slecht. Dat die penalty niet gegeven werd was inderdaad ook bijzonder en kwamen wij goed mee weg. Ergerde mezelf vooral aan het feit dat hij voor elke schreeuw of elk kleine duwtje al floot (en niet eens aan beide kanten inderdaad).

AZ verdient gewonnen, waar Feyenoord normaal goed speelt vanuit de organisatie was vandaag elke counter gevaarlijk. We hebben weer kunnen zien dat Diemers nooit meer opgesteld moet worden, maakt altijd de verkeerde keuze. Senesi en Spajic helaas niet hun sterkste wedstrijd gespeeld. Gefeliciteerd AZ fans!

Terechte zege voor AZ. Zeker na rust toen Boadu en Stengs eindelijk opstonden. Arbitrage dramatisch, maar uiteindelijk heeft AZ zich er niet door van de wijs laten brengen. Senesi laat wederom zien als het niveau omhoog gaat er toch wat fouten in sluipen en hij niet zo heel betrouwbaar is. Feyenoord haakt even af en AZ behoud nog enigszins aansluiting. Volgende week kan alles weer anders zijn op super sunday.

Verschrikkelijke pot, AZ ging overal voor liggen, dramatische scheids en ook wel een slecht Feyenoord hoor. Maar echt verschrikkelijk hoe AZ "voetbalt". 8 man achter de bal. Beetje druk zitten en hop rennen naar voren. Tuurlijk het werkt. Het is voetbal, maar vreselijk om naar te kijken

24 januari 2021 om 21:29

hahah, ach ik kan ook balen van een verlies, maar pff het was vooral verschrikkelijk 'smullen ' geblazen hoe AZ combineerde zeg, wat een machine vanaf het middenveld als het voorin ook een keer loopt.

Feyenoord zette AZ onder druk maar AZ vlijmscherp in de counter. Qua kansen ook gewoon terecht gewonnen maar qua spel was een gelijkspel ook terecht geweest. Wel een waardeloze scheidrechter, wat een beschamend optreden. Feyenoord kreeg letterlijk alles tegen, terwijl er 9 van de 10 keer niets te doen was. En andersom floot hij niet een keer. En je zag hem er nog bij genieten ook. Walgelijke vent.

24 januari 2021 om 18:49

Uiteindelijk vond ik die hoge druk van Feyenoord echt heel matig. Ook vanuit de geleidelijke opbouw kon AZ kansen creëren. Ik noemde het voetbal van Feyenoord voor de winterstop degelijk. Na de winterstop lijkt er nog maar weinig van over. Jammer, had Feyenoord graag zien strijden om een landskampioenschap.

24 januari 2021 om 18:56

Feyenoord speelde vandaag niet goed maar hoezo ja de winterstop? Amper kansen tegen gehad tegen Ajax en er veel meer gecreëerd. Feyenoord speelt behalve vandaag beter voetbal dan voor de winter.

24 januari 2021 om 18:59

Inderdaad, het druk zetten leek helemaal nergens op. Met fases in de eerste helft wel, maar tweede helft geen moment de controle gehad.

24 januari 2021 om 20:25

LuisSini je blijft jezelf herhalen. Beetje vermoeiend. Nrt als Trump heel vaak zeggen dat je gelijk hebt gaat de rest het misschien geloven...veel van je medesupporters zijn gelukkig een stuk realistischer.

24 januari 2021 om 21:19

Trump had ook gelijk. Dat zie je nu wel met wat die oorlogsmachine Biden allemaal flikt.

Feyenoord zette AZ onder druk maar AZ vlijmscherp in de counter. Qua kansen ook gewoon terecht gewonnen maar qua spel was een gelijkspel ook terecht geweest. Wel een waardeloze scheidrechter, wat een beschamend optreden. Feyenoord kreeg letterlijk alles tegen, terwijl er 9 van de 10 keer niets te doen was. En andersom floot hij niet een keer. En je zag hem er nog bij genieten ook. Walgelijke vent.

Leuke wedstrijd, de beste heeft uiteindelijk gewonnen. Feyenoord hield de linies te ver uit elkaar en gaf na rust veel teveel ruimte aan AZ wat daar wel raad mee wist. Vandaag waren Boadu en Stemgs eindelijk weer bepalend en dan heeft AZ echt een hele gevaarlijke aanval. Feyenoord lijkt voorlopig even pas op de plaats te maken in de strijd om de bovenste plekken, terwijl AZ zich nadrukkelijk meldt.

Zeer blij, maar waarom was die handbal in de eerste helft geen penalty waard. Wst is de regel vandaag?.....en veranderd die morgen weer? Wue heeft daar antwoord op.....zeer storend.

Vooraf hoopte ik op een lekkere pot voetbal en dat heb ik gekregen. Veel strijd en leuke goals gezien. AZ heeft heeft wel het betere van het spel gehad dus ook terecht gewonnen in mijn ogen. Belachelijk dat Senesi (die echt een slechtte pot speelde) geen penalty tegen kreeg. Duidelijker ga je ze niet krijgen in mijn optiek. Het is voor boadu te hopen dat hij deze lijn doortrekt (behalve tegen ajax ) In de omschakeling is AZ enorm sterk

Genoten van deze wedstrijd. Een bijzonder hoog tempo en en de wedstrijd had alles.
AZ heeft deze wedstrijd veel slimmer gespeeld en hun counters waren dodelijk.
Feyenoord is aanvallend toch wel erg zwak weer. Berghuis onzichtbaar en een linksback als buitenspeler.

Heb me maar aan 1 ding geërgerd deze wedstrijd en dat waren de zielige comments mbt senesi hier op voetbalzone.

Ik ga Pratto nu wel een beetje afschrijven. Voetballend is hij wel erg zwak.

24 januari 2021 om 18:47

Die pass op het einde over de zijlijn was echt pure comedy.

24 januari 2021 om 19:23

Als Feyenoord zijnde kan je toch beter de jeugd een kans geven nu? Ze hebben die jeugdspeler rondlopen die een paar weken terug zo nu en dan nog mocht invallen, ik kom even niet op zijn naam. Nou verwacht ik niet dat dit een superspits wordt want wat ik vooralsnog gezien heb is niet echt hoopgevend.. maar liever dat gokje nemen dan Pratto voorlopig nog veel minuten geven.

Zal hier wel weer weggehoond worden, maar blijf erbij dat Senesi in alle 'topwedstrijden' bij tegengoals betrokken is en dus niet zo goed is als beweerd wordt. Tegen Vitesse en Ajax bij de beslissende goal betrokken en vandaag zijn er ook genoeg momenten uit te pikken.

24 januari 2021 om 18:52

Vandaag sowieso een erg zwakke wedstrijd van 'm, hoor. Mag en moet ook gezegd worden.

7 op rij tegen de top 3 in de Eredivisie. Dat is wel eens anders geweest voorheen. Maar wat een leuke wedstrijd zeg, echt reclame voor de competitie. Hoog tempo en kansen over en weer. Feyenoord werd wat slordig aan het einde, maar tot de 2-3 vond ik het van beide kanten echt heel goed. Van AZ kant was dit wat mij betreft ongeveer de beste pot van het seizoen, samen met Heerenveen uit. AZ voetbalde heel kalm onder de druk uit en heeft wat mij betreft nog teveel grote kansen gemist. Gelukkig dat dan een keer niet fataal wordt. Ook geweldig dat Boadu na alle kritiek ook weer opstaat. Vond het al apart dat alles en iedereen hem afschreef, terwijl hij pas een paar dagen 20 is. Nu boven Feyenoord op de ranglijst, heerlijk!

Totale offday voor Feyenoord. Je kan niet altijd de betere zijn. AZ heeft verdiend gewonnen!

Prima pot van AZ die heer en meester was , De verdedigers van Feyenoord door het ijs gezakt. Wel een goede Diemers gezien imo de beste man van Feyenoord .

24 januari 2021 om 18:56

Ik weet dat die tenues oogverblindend waren maar Diemers de beste man??

24 januari 2021 om 18:57

Levert 2x de bal in waar de tegengoal uitkomt.

Dat zijn al weer 3 verlies partijen in korte tijd. Hoeven we dat gezeur over die ongeslagen reeks (met heel veel gelijke spelen) ook niet meer aan te horen. Verder aardig potje voor neutrale kijker

Het kan verdagen. Voor de Klassieker stond Feyenoord op drie punten van Ajax, nu staan ze er maar liefst negen achter. Deze verliespartij is overigens volkomen terecht, ik vind het echt enorm pover. Er wordt over Senesi ook gedaan of het een held is, maar tegen twee topploegen heeft hij nu fouten begaan - tegen Ajax kostte dat zelfs de wedstrijd.

24 januari 2021 om 19:02

Tegen Ajax was ie de beste man op het veld. Gravenbergh maakt gewoon een mooie actie, alsof dat een blunder is.

24 januari 2021 om 19:03

Vandaag toch ook wel. De 0-1 is matig verdedigd op zijn best en daarna mag hij god op zijn blote knieën bedanken dat er geen penalty wordt gegeven na die handsbal. En dan geeft hij nog een penal weg op het einde ook.

24 januari 2021 om 19:11

Ja, hij is ook geen Beckenbauer, maar hij is wel een held. Alleen al door die 2 goals die hij heeft gemaakt. Zat aanvallers die ze in hun hele carriere niet zo binnen schieten.

24 januari 2021 om 19:27

Zeer zeker een goede verdediger.

Totaal verdient verloren. Gefeliciteerd Az supporters

Advocaat leert ook echt totaal nergens van en weer tot de 0-1 lekker achteruit hangen en we zien het wel. Precies het zelfde starten als tegen Ajax vorig week, met precies het zelfde resultaat 1-0 achter komen. Ineens kunnen ze wel vooruit gaan voetballen als we 0-1 achterstaan, we maken en 1-1 en we gaan weer achteruit hangen. Bij de 1-2 precies het zelfde.

Daarbij staan continu je backs extreem hoog waardoor je in de counter enorm kwetsbaar ben en soms 2 wel tegen 4 staat. Middenveld word ook continu over lopen omdat Fer totaal geen snelheid heeft, Diemers niet mee verdedigd en het niveau gewoon niet aan kan. Berghuis mag van mij ook wel eens even in de spiegel gaan kijken, loopt er bij of hij god zelf is en presteert geen klote al maanden lang.

We hebben gewoon een enorm middelmatig elftal en ben oprecht ook blij als Advocaat weg is met zijn verschrikkelijke voetbal al maanden lang. Overigens ben ik het gewoon eens met veel mensen dat Senesi door de mand valt, hij moet bij de 0-1 nooit voetballende proberen uit te verdedigen op die plek en gewoon die bal weg rammen.

Behoorlijk ongelukkig dat die Timmers net deze week iets roept over de transferwaarde van Senesi. Dat heet nu luchtfietserij.

Heerlijke wedstrijd, terechte winnaar met az. Zo moeten meer wedstrijden zijn

Wat hebben we nog een hoop kansen gemist. Had minimaal 2-5 moeten zijn. Het subtopploegje wat zogenaamd niet met druk om kan gaan heeft topclub Feyenoord kansloos gelaten. Mooi al die woorden voorafgaand aan de wedstrijd, vooral van sergiogreene en LuisSini.

24 januari 2021 om 21:29

Kansloos gelaten is natuurlijk schier overdreven. Wel terecht gewonnen en vandaag en wellicht ook aan het van het seizoen, de betere ploeg.

Wordt tijd dat de kuip weer vol zit, misschien doen ze dan een beetje hun best,want wat is het slecht...

Ff serieus, wie heeft die pratto gescout ? Wat n lompe boer is dat zeg ! Iedere een beetje op niveau gevoetbalde ziet met één oog dat die gozert er he-le-maal geen pepernoot van kan maar Feyenoord dacht wat je van ver haalt moet haast wel n topper zijn, NOT !

Wat maakt az het zich zelf soms moeilijk . Wat een kansen. Gudmonson wederom voor open goal en dan de bal missen net als in de Europa Leaque. Verder moet koopmeiners voorlopig geen penalty’s meer nemen. Die jongen mist nu vaker dan dat die ze scoort. Midjo baas op het veld . Wat is die gast belangrijk en echt de motor van az.

AZ had dit gewoon met 1-4 moeten winnen. Een penalty door de neus geboord na een duidelijke handsbal (onbegrijpelijk dat die zelfs door de VAR niet werd gegeven) en het was natuurlijk een duidelijke overtreding op Stengs voorafgaand aan het doelpunt van Jorgensen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2312
F. MidtsjøMiddenvelder222
M. BoaduAanvaller218
M. BizotKeeper220
J. KarlssonAanvaller217
C. StengsAanvaller206
Z. AboukhlalAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren