Zian Flemming spreekt Dusan Tadic aan: ‘Zielig, met drie sterren op je borst’

Maandag, 25 januari 2021 om 11:25Dominic Mostert • Laatste update: 11:33

Zian Flemming baalt van de wijze waarop Ajax zondagmiddag het winnende doelpunt maakte in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-2). Voordat Sébastien Haller tot scoren kwam, lag aanvaller Lisandro Semedo van Fortuna aangeslagen op het veld. Fortuna noemde het in een inmiddels verwijderde tweet ‘belachelijk’ dat Ajax verzuimde om de bal uit te schieten en daar lijkt Flemming het mee eens te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door danielpiening)
24 januari 2021 om 17:17

"ze hoeven het niet te doen volgens de regels". Sorry hoor, maar volgens mij fluit de scheids hier niet en is Ajax aan niemand verplicht om dat die bal uit te spelen, los van het feit of dat net is of niet.

24 januari 2021 om 18:08

Ik hoop dat je net zo reageert wanneer het andersom gebeurd. Wanneer bijv. OSC Lille op de zelfde manier scoort in de return van de Europa League en daardoor Ajax eruitzou vliegen. Denk je er dan ook nog zo over?

24 januari 2021 om 18:11

Ja zeker. Als je zo graag wil dat de bal uit gespeeld wordt dan moet je dat zelf ook doen als je de kans hebt.

24 januari 2021 om 20:22

Ik heb het net nog even zitten terugkijken. Maar Ajax heroverd de bal natuurlijk en raakt hem vervolgens kwijt door een verkeerde pass. De bal is op dat moment helemaal aan de linkerkant halverwege de speelhelft van Ajax. Fortuna is op dat moment 50 meter bij de goal vandaan en niet eens met een aanval bezig. Zij spelen zelf door, dus waarom zou Ajax die bal uit moeten spelen? Wanneer Ajax dit gebeurd tegen Lille, dan schieten ze zichzelf net zo hard in de voet als dat Fortuna dat nu heeft gedaan

25 januari 2021 om 12:10

@dennispantke Als Ajax tgen Lille in balbezit is, besluit door te spelen omdat er een Ajax speler op e grond waarmee niks aan de hand is, denk niet dat ajax dan zou klagen als Lille vervolgens ook doorspeelt.

25 januari 2021 om 18:17

er gaan tegenwoordig zoveel spelers voor de flauwekul liggen en als er niet gereageerd worden staan ze op en rennen gewoon weer weg.

24 januari 2021 om 17:21

Het is juist niet de regel dat je een bal uitspeelt als er een speler geblesseerd is. De scheids stopt het spel, niet de spelers. Dat gaat Ajax op achterstaand tegen Fortuna natuurlijk niet doen Helemaaaal niet als Fortuna daarvoor de bal zelf niet uitspeelt. En terecht. En alhoewel we dan wel enigzins dezelfde sympathieen aangaande Tadic hebben zijn dit wel erg domme uitspraken.

24 januari 2021 om 17:59

Ja die regel dat de scheids af moet fluiten schijnen velen nog steeds niet te kennen.

24 januari 2021 om 18:16

Alleen bij hoofdletsel

25 januari 2021 om 11:54

@soccerfan, inclusief ten hag en tagliafico die blijkbaar wachten om de scheids de kans te geven om af te fluiten. Maar het is inderdaad alleen bij hoofdletsel dat afgefloten mag worden. Voor mij had Fortuna kans om de bal uit te tikken. Deden het niet.

24 januari 2021 om 18:39

Die is even waardevol als jouw bijdrage in deze.

Waar ik heel slecht tegen kan bij Ajax-topics, zijn de gekleurde opmerkingen (is trouwens ook in mindere mate zo bij PSV en Feyenoord hoor). Ajax doet nooit wat verkeerd in 80% van de ogen. Omdat ik deze pot de scheidsrechter een opmerkelijke rol vond spelen, ben ik de wedstrijd in Amsterdam nog eens terug gaan kijken. En dan snap ik de frustratie toch wel. Je speelt als Fortuna-zijnde twee keer leuk mee en Ajax heeft beide keren discutabele momenten nodig om over het moeilijke moment heen te komen. Dat moet frustrerend zijn ja. Twee keer een natrappende beweging waar niks mee wordt gedaan, een aantal dubieuze strafschoppen, doelpunten die op het randje van buitenspel zijn en Ajax' kant opvallen, discutabele kaarten, etc. Daar hoor ik geen enkele Ajacied over, dat dit nodig is tegen een ploeg als (met alle respect) Fortuna Sittard. Maar als iemand een mening durft te geven die iets anders is dan die van het grote deel van de supporters, oei oei. Het was onsportief, maar wel hun goede recht. Niet meer, niet minder. Maar dat ene momentje wordt er uit gepikt om alles wat Fortuna is als negatief te bestempelen. Tja, triest is het wel van het merendeel van deze reageerders.

24 januari 2021 om 18:58

Als het volgens de VAR de goede kant van het randje is. Hoeft er toch niet over gediscussieerd te worden. Of het is buitenspel of niet. Natrappen regels zijn veranderd. Hij moet het inderdaad niet doen maar de regels zijn veranderd.

24 januari 2021 om 18:59

Ik zeg trouwens niet dat ik het er mee eens bent. Want van mij had hij er af gestuurd mogen worden.

24 januari 2021 om 19:09

Ze spelen zelf ook door dus niet zeuren. Trouwens bij Ajax-Feyenoord gebeurde hetzelfde. 95 minuut, Onana heeft de bal maar Klaassen(?) had kramp in z’n eigen 16. Onana schiet de bal uit maar krijgt hem ook niet terug en Feyenoord bouwt weer een aanval. En ze scoren ook nog bijna. Geen haan naar gekraaid.
Hoeft ook niet. Is een stomme regel

24 januari 2021 om 19:32

Onsportief is om je na zo'n duel zo theatraal op de grond te laten vallen.

24 januari 2021 om 19:46

Wanneer Fortuna zelf doorspeelt is Ajax niet verplicht om de bal uit te spelen. Btw elke fan van welke club dan ook heeft een bril op die pro hun club is
Bij jou zie ik toch een flinke anti Ajax bril of niet.

24 januari 2021 om 19:54

Lieve schat, ik zie ook veel Feyenoorders en PSV-ers zeggen dat het terecht is dat Ajax door speelt. 1)schwalbe, 2) ze gaan in eerste instantie zelf door, waarom zou Ajax dan wel de bal uit schieten? Iedereen mag een mening hebben, wil nog niet zeggen dat het ergens op slaat.
Daarnaast hebben we een VAR. Net geen buitenspel is nog steeds geen buitenspel. Natrappen hoor natuurlijk niet, maar is volgens de nieuwe regels niet per definitie meer rood. Vind ik overigens zelf belachelijk.

25 januari 2021 om 09:28

Slappe, gekleurde mening, je moet het bij de feiten houden dan lukraak claimen dat 80 een bepaalde mening zou hebben of dat een Ajacied niets zou zeggen over Ajaxspelers, wat nonsens is. Er zijn geen supporters kritischer zijn op de eigen spelers dan Ajaxsupporters. Maar even terug naar de feiten. Dit was een schoolvoorbeeld waarom de regel is ingevoerd er doorgespeeld wordt, tenzij er sprake kan zijn van hoofdletsel. Wat Semedo hier doet heet spelbederf. Hij wilde een strafschop versieren en speelt vervolgens minuten lang theater. Hij had helemaal niets, dat zag iedereen op het veld, dus geen van de spelers speelde de bal uit om het spel stil te leggen. Wat ik nu ga zeggen is weleenswaar een mening, maar ik vind het lekker dat het matennaai gedrag en theater van een speler consequenties heeft. Door te blijven liggen heeft hij zijn medespelers benadeeld. Ga daar eens wat over zeggen, maar dat past niet in het straatje van je subjectieve mening.

25 januari 2021 om 11:39

Ik had het gevoel dat Onana de bal wilde uitschoppen.
Hij deed dat niet en ging door wat gewoon mag.
De bal is bij de keeper van Ajax dus Fortuna had genoeg tijd om een overtreding te maken en de bal te veroveren echter lieten ze zich als makke schaapjes afmaken.

Vroeger was het een onbeschreven regel dat je de bal uitschiet voor een geblesseerde echter is die niet meer. De scheidsrechter bepaald of hij noodzaak of de ernst van de blessure en als hij niet fluit ga je gewoon door.

Fortuna laat zich hier amateuristisch aftroeven.

25 januari 2021 om 12:14

Waar ik dan weer slecht tegen kan is dat iemand de spelregels niet kent maar vervolgens wel meent te verwijzen naar spelsituaties. De regel omtrent natrappen is erg duidelijk tegenwoordig, er moet sprake zijn van natrappen met een bepaalde kracht en gemeenheid. Buitenspel wordt tegenwoordig nagekeken door de Var. met ondersteunende software die lijntjes trekt dus waar heb je het over ? Ik kan me er niet aan ontrekken dat juist jouw bijdrage zeer gekleurd is en gespeend is van enige objectiviteit. Bestudeer de spelregels eens en kom dan pas met een reactie.

Nou is tadic nou niet altijd een voorbeeld.
Maar dit is pas een misplaatste opmerking.

25 januari 2021 om 14:17

Wat bizar zeg. Zelf doorvoetballen maar Ajax mag vervolgens niet een tegenaanval plaatsen met als argument dat het geen directe counter was maar dat er eerst nog een bal teruggespeeld werd....Zelf beoordelen ze toch dat er doorgevoetbald kan worden? Zij hadden de keuze om het spel stil te leggen. Doen ze dat niet dan is het logisch dat Ajax dat ook niet doet. Het is tenslotte niet een Ajacied die daar op de grond ligt. Wat een waanzin.

26 januari 2021 om 02:46

Wat een onzin. De bal was bij de keeper dus iedere normale ploeg wacht dan even of speelt de bal uit. Dat is wat anders dan midden in het spel. Zeer onsportief en nog triester om het te gaan verdedigen.

Dus de aanval afmaken als je teamgenoot geblesseerd op de grond ligt is normaal maar als de tegenstander er met de bal vandoor gaat en niet uitspeelt is dan vreemd?..

24 januari 2021 om 17:20

Haha mooi dat zulke mensen niet zelf door hebben dat zoiets belachelijk klinkt als ze het al uit hun mond gooien he? Je moet toch zelf denken als die woorden over je lippen komen, hee wat komt hier nou voor hypocriete rondzooi uit mijn mond en je dan snel excuseren voor je zojuist gemompelde nonsens. En dan zeggen dat Tadic in die spiegel moet kijken haha, wat een sneuneus, blij dat deze jongen niet meer bij Ajax zit.

24 januari 2021 om 17:23

Hahah hij heeft een heeeel klein groen-geel brilletje op denk ik..

24 januari 2021 om 19:53

Tadic mag ook wel eens in de spiegel kijken. Ben het zeker niet met Fortuna eens, maar wat een galbak is die jongen. Ook maar 1 assist in de afgelopen vijf wedstrijden. Dus klopt, tadic mag wel eens in de spiegel kijken.

25 januari 2021 om 11:38

Vijfmeterlijn, het is in deze casus toch totaal niet relevant hoe Tadic zich in andere situaties gedraagt?

24 januari 2021 om 17:49

Precies dat! Ik heb niks met ajax, maar Fortuna had die bal gewoon zelf uit moeten spelen en dan was dr niks aan de hand geweest!

24 januari 2021 om 18:25

Die Semedo was helemaal niet geblesseerd. Die lag daar een groot theaterstuk op te voeren.

25 januari 2021 om 12:14

Precies dat was mijn idee dus ook, die vent was gaan liggen zodat de bal uitgespeeld moest worden of hij een penalty zou krijgen, je ziet hen vervolgens zelf nog verbaasd opkijken als fortuna verder speelt dus blijft hij nog even liggen, wanneer Ajax vervolgens verder gaat met het spel heeft die "kramp" en is iedereen verontwaardigd. Dit is gewoon een stomme fout geweest van fortuna zelf.

De overwinning was meer dan terecht maar zoals sommige zich vandaag op het veld gedroegen was Ajax onwaardig. Natrappen Anthony, continu zeuren bij de scheids Blind en inderdaad het niet uitschieten van de bal.

24 januari 2021 om 17:23

Oke Theo. De afgunst druipt er weer eens vanaf bij je. Alleen Antony had inderdaad bestraft moeten worden. Met geel volgens de regels. De rest van je betoog snijdt totaal geen hout. Vooral dat laatste niet.

24 januari 2021 om 17:55

spelers die om kaarten vragen moet je meteen straffen door hun een kaart te geven. "je vraagt om een kaart? alsjeblieft, hier heb je een kaart", dat zou ik doen als ik een scheids was. dat niet uitschieten van de bal vind ik overigens wel logisch. als Fortuna zich echt zo druk maakt om een geblesseerde teamgenoot kunnen zelf toch ook die bal uittrappen lijkt mij

24 januari 2021 om 18:27

Haha prachtig, dat is van de oude stempel Japie. M'n opa deed precies hetzelfde en dan is het snel klaar met dat 'geneuzel'. On-topic; Antony loopt wel continu na te trappen en ook de vervelende duw tegen Utrecht, dat moet er echt uit dus ik denk dat hij daar toch eens rood voor moet krijgen.. voor zijn eigen bestwil want dat gedrag hoort gewoon niet op een voetbalveld thuis. Bij Semedo heb ik het idee dat ten eerste hij zich heel gemakkelijk laat vallen en er dus geen sprake is van een ernstige (hoofd)blessure. Daarnaast is het een aanvaller, die op links staat... Net of hij die tegengoal even had voorkomen.

24 januari 2021 om 18:55

Ik ben zelf scheidsrechter en breng deze regel in de praktijk. Ik kan je vertellen, het doet wonderen. Net als met zeuren tegen de scheids en voor de bal gaan staan. Consequent toepassen en spelers weten heel snel wat ze aan je hebben.

25 januari 2021 om 09:43

‘Net als zeuren tegen de scheids’ ik Heb het idee dat jij zo een scheids bent die bij het eerste het beste wat er gezegd wordt z’n kaart uit z’n zak haalt. Verschrikkelijk. Voetbal blijft emotie en een eerste reactie hoort bij die emotie.

25 januari 2021 om 10:10

@skes14 om kaarten vragen heeft imo weinig te maken met emotie. dat is gewoon misselijk gedrag en pure matennaaierij

25 januari 2021 om 11:14

Zeuren om een kaart is inderdaad zielig en matennaaierij en moet gelijk gestraft worden, maar je frustratie kunnen uitten moet echt kunnen als het even kort is en niet door/te ver gaat. Scheids kan niet alles goed hebben en het is dus af en toe frustrerend om net een flinke tik te hebben gehad en de scheids doet even alsof je een koekenbakker bent die gemakkelijk de bal verliest.

25 januari 2021 om 11:46

@rayvg daar heb ik ook geen problemen mee daarom vond ik dit seizoen die rode kaart voor Tannane ook overdreven toen hij zich even liet gaan. alleen het vragen om kaarten dat vind ik niet door de beugel kunnen. dan wacht je gewoon op het volgende duel desnoods en dan haal je je gram. incasseren en uitdelen

25 januari 2021 om 12:16

Hij kan pas rood krijgen als het natrappen met een bepaalde kracht en gemeenheid gebeurt. En dat is tot op heden nog niet het geval geweest. Zo zijn de regels nu eenmaal.

Hé jongen toch wat vervelend zeg. Het is dus alleen belangrijk dat jullie je aanval kunnen afmaken. Eerst de coach en nu deze gast, wat een genot zeg dat het zo zoveel doet. Scheids bepaalt of het spel stil komt te liggen, verder is het actie - reactie.

24 januari 2021 om 17:39

Helemaal mee eens. Snap het ook niet. Vind ook niet eens dat er sprake is van het afmaken van een aanval. De bal is door Ajax weggewerkt en Fortuna start een nieuwe aanval vanaf de middenlijn. Als ze de bal nou nog voorin hadden gehad had ik er misschien enigszins begrip voor kunnen opbrengen. Nu is het totaal misplaatst.

25 januari 2021 om 12:39

Sjors Ultee zei t gewoon heel logisch vanuit de gedachte dat Fortuna gewoon heel netjes speelde tegen het grote Ajax: het geeft een zure nasmaak als je n goal tegenkrijgt door een Eigen Doelpunt en vervolgens het tweede doelpunt ook ontstaat door een man-minder situatie (ongeacht wie er schuldig is aan deze situatie) Wat Flemming hier doet is gewoon zeuren en dat mag ,wat mij betreft, ook als je zo jong bent. Tuurlijk doet het hen veel, het is hun baan?!

Meneer Flemming vergeet hier even te vermelden dat fortuna zelf eerst gewoon doorspeelde. Ajax is niks verplicht, zeker niet als je als ploeg de bal zelf niet uit speelt voor een medespeler. Zielig gedrag van Fleming.

24 januari 2021 om 17:13

Neehoor, vergat hij niet te vermelden. Is alleen van mening dat Fortuna nog recht had op een aanval. Wanneer die stuk loopt moet Ajax hem uitschieten want dat zou sportief zijn oid. Zou wel geweldige tactiek zijn. Elke aanval vlak voor wissel is gewoon gaan liggen, zelf doorspelen en tegenstander mag erna niet aanvallen want er ligt een speler.

25 januari 2021 om 08:32

Wat een briljante tactiek. Fortuna heeft zelf een man minder in de aanval en, nadat Ajax de bal uitspeelt, geef je de bal terug zodat Ajax alsnog een aanval kan beginnen. Ik snap niet helemaal wat het boordeel voor Fortuna moet zijn. Ik begrijp de reden van Ajax om de bal niet uit te spelen, maar Fortuna heeft hier echt 0,0 voordeel van.

25 januari 2021 om 08:54

Omdat in die situatie je vrij kan aanvallen en loopt het stuk gooi je het op gebrek aan sportiviteit als tegenstander ook doorspeelt. Is geen serieuze tactiek natuurlijk. Maar beetje spotten met hetgeen Flemming zegt. Fortuna had de bal 10m van de middenlijn met hele verdediging en middenveld van Ajax en de aanval en middenveld van Fortuna in volledigheid op helft Ajax. Die moesten weer opnieuw aan een aanval beginnen. Kozen daarvoor en besluiten te klagen dat tegenstander hetzelfde doet omdat een speler die gewisseld zou worden blijft liggen. Daar schiet je jezelf alleen mee in de voet en het klagen na afloop komt misplaatst over.

24 januari 2021 om 17:16

Dat heeft hij echt letterlijk aan, eerst even lezen Frits.

Als je een beetje een vent bent dan spreek je Semedo aan op z'n domme schwalbe, die bleef liggen in de hoop dat de var er nog iets mee zou doen.

24 januari 2021 om 22:59

Nou dat dacht ik dus ook. Maar begrijp als Fortuna hem zelf niet buiten schiet dat Ajax het ook niet doet. Mijn eerste reactie was in deze ook dat het niet sportief was wat Ajax deed. Maar dat Fortuna eerst zelf zijn aanval wel mag afmaken, slaat nergens op

Wat is dat voor club joh dat fortuna? Misplaatste grote mond opzetten. Met die trainer van ze voorop. Die zie ik wekelijks janken langs de lijn

Haha wat laat je je dan kennen zeg. Zelf doorspelen maar wel verwachten dat de tegenstander hem wel even uit trapt zodra ze de bal hebben koekoek. Hoe die gast ook spontaan weer extra pijn voelt zodra Ajax scoort, kansloos..

Beetje salty omdat meneer het niet gered heeft bij Ajax.. Jammer Zian volgende keer beter

haha wauw, echt heel Fortuna laat zich wel ontzettend kennen. Niet eens speler die gewoon eerlijk toegeeft dat als zij het niet deden het Ajax' goed recht is om ook de bal niet over de zijlijn te trappen. Lekker bezig Fortuna, maar ik snap het volledig, als je bezig bent met overleven moet je strijden voor elk punt en alles aangrijpen om je gelijk te krijgen. als je het als team niet gaat doen, doet natuurlijk niemand het.

Lachwekkend natuurlijk dat meneer Flemming even voor een andere club denkt de moeten bepalen of er een bal moet worden uitgespeeld. Ja, het had netjes geweest, maar als je een geblesseerde teamgenoot echt zo belangrijk vindt, speel je hem zelf uit. Ze stonden in hun aanval toch ook redelijk vast aan de zijkant, dus zo heel veel gevaar was er nu ook weer niet in aantocht dat je denkt van, we spelen kostte wat kost door.

Ik zou als ik Fleming was de samenvatting nog even terug kijken, een kansverhouding van 4 op 1 in het voordeel van Ajax. Fortuna was na een uur ook gewoon helemaal leeg, wat natuurlijk te begrijpen was. Maar Ajax heeft volkomen terecht gewonnen in Sittard. Dat gehuil over de 1-2 kun je als Fortuna zijnde beter laten, je kiest er zelf voor om door te spelen. Dan hoef je bij een 1-1 stand niet te rekenen dat Ajax doet wat jullie zelf nalaten.

Haha wat een zielige reactie. Vol rancune. eerst zelf doorspelen is blijkbaar nier relevant, want Fortuna heeft geen 3 sterren op de borst.

Was ook gewoon een dikke schwalbe van die gast van Fortuna. Beter houden ze daar heel snel hun mond over die tegengoal.

24 januari 2021 om 17:29

Precies, hij bleef gewoon liggen omdat ie eerst een penal wilde, en daarna omdat ie de aanval van ajax wilde stoppen

25 januari 2021 om 15:05

..En op een gegeven moment dacht hij "shit, ik lig hier al zo lang, als ik nu gewoon opsta sta ik echt voor lul"

''gezien het spelbeeld hadden ze meer verdiend, maar ze hadden niet genoeg geluk vandaag''. Ze hadden al het geluk van de wereld dat Ajax er in de eerste helft niet 4 ingeschoten heeft. Daardoor konden ze terug in de wedstrijd komen, maar ze hebben gewoon gekregen waar ze recht op hadden en Fortuna moet niet zeuren over het al dan niet uittrappen van de bal. Waarom zou je zelf doorgaan met je aanval terwijl je spits 'geblesseerd' in het strafschopgebied ligt? Bovendien was Ajax in no time aan de overkant, waardoor je het wel degelijk een counter zou kunnen noemen en Semedo had zeer waarschijnlijk ook als hij nog gestaan had geen enkel aandeel gehad in het verhinderen van Ajax' counter.

24 januari 2021 om 17:26

Als Fortuna geluk heeft dat Ajax er niet vier in schiet kan je natuurlijk moeilijk stellen dat ze gezien het spelbeeld meer hadden verdiend.

24 januari 2021 om 17:40

Dat bedoel ik. In de eerste zin haalde ik aan wat Flemming gezegd had.

Haha dus bij elke counter moet de spits gaan liggen en dan moet de tegenpartij de bal maar uitschieten.. Dan scoort PSV geen 1 goal meer...

24 januari 2021 om 17:57

De spits moet gaan liggen, vervolgens voetbal je zelf door want ja je weet maar nooit en raak je de bal kwijt ja dan is het schreeuwen dat de tegenstander de bal uit moet spelen. Zo werkt het in de wereld van Fortuna.

24 januari 2021 om 18:05

Dat je PSV er ook weer bij moet halen is diep triest hoor. Kun je niks beters verzinnen? Blijf het frapant vinden dat sommige Ajacieden zich zo druk maken om PSV dat het ook in iedere topic weer genoemd moet worden. Over obsessie gesproken.

24 januari 2021 om 19:04

Je hebt groot gelijk maar ga niet zo doen ..... net alsof Psvers dat niet doen ? Iedereen doet dat maarja

24 januari 2021 om 19:35

Hij zegt dat dit de enigste reden is waarom PSV goals maakt, volstrekt idioot dus. Snap niet wat je bedoeld met "ga niet zo doen". Ga niet zo wat doen? Een mening hebben over een kinderachtig persoon?

25 januari 2021 om 12:16

Volgens mij is dat niet wat hij zegt..Psv is sinds jaar en dag al dodelijk in de counter, dat is een kracht. Die valt dan weg in de redenatie van Fleming. Niet meteen zo aangevallen voelen

25 januari 2021 om 12:24

Volgens mij snap je niet helemaal wat hij zegt. Hij suggereert dat PSV buiten counters geen enkele goal maakt. Heeft niks met aangevallen voelen maar meer met feiten te maken. Vind het eerder een kinderachtige reactie. Of moeten we ook maar gaan zeggen dat Ajax zonder hulp van de scheidsrechter en VAR bijna geen wedstrijden wint? Ook dat is de kracht van Ajax net als counteren de kracht van PSV is.

Sorry hoor, maar je had dan als team zelf de bal moeten uitschieten. Beetje zielig om dan achteraf dit te gaan zeggen. Fortuna had tijd zat om de bal zelf uit te spelen.

Wat loopt deze gast te miepen zeg. Zelf doorgaan, maar miepen als Ajax doorgaat. Tja dan moet je maar eens op de blaren zitten. Wat een gezeik zeg bah.

Wat een zielig jankend zooitje is dat Fortuna joh. Die ultee vindt zichzelf ook heel wat nu die een paar potjes heeft gewonnen. Die Semedo probeert de boel te naaien en dat had Ajax dan ook nog moeten belonen door de bal uit te schieten. Zal wel Limburgse logica zijn.

Dus je mag zelf wel doorgaan om je aanval af te maken maar de tegenstander moet dan wel stoppen? Kinderachtig mannetje, blijkbaar nog wat rancuneus omdat hij zelf niet geslaagd is bij Ajax.

Ach, Fortuna deed het goed laatste tijd en hadden vast mooie plannen. Het heeft niet uitgepakt zoals ze willen, prima, gebeurt wel eens hè. Maar die reacties nadien vind ik nog zieliger dan het afwerken van Ajax vandaag en dat zegt vrij veel.

Fortuna heeft geen enkele recht van spreken hier, ze veroveren zelf de bal terug en beginnen een nieuwe aanval. In die fase hadden ze ongeveer 4x de gelegenheid om de bal over de lijn te spelen. Dan hoef je imo van Ajax ook niet te verwachten dat zij de bal over de lijn spelen als ze de bal terugveroverd hebben. Dat is dan je eigen schuld.

Dan zegt hij het ook net tegen de grootste pannenkoek van de Eredivisie. Ze hadden hem uit kunnen spelen, maar niets is verplicht wat betreft uitspelen van de bal. 50% van de teams doet het wel, de andere 50% niet..

24 januari 2021 om 17:56

Ze hadden hem niet uit kunnen spelen aangezien fortuna dat zelf daarvoor ook niet deed. Waarom ajax dan wel?

24 januari 2021 om 18:18

Dat hadden ze wel kunnen doen, want ze kregen de kans om het te doen. Wat een onnozele opmerking. Gebeurd op amateurvelden ook vaak genoeg. Eerst aanval door spelen en dan alsnog uitspelen. Maar ik snap ook dat ze het niet doen.

Gelijkspel was verdiend geweest. Tuurlijk Zian Flemming, lekker blijven zeggen dan geloof je het zelf misschien nog wel

Zulke onzin neemt niemand serieus als je zelf de bal niet uit het veld trapt. Serieus, lachwekkend dit.

Zelden iemand gezien met zo weinig zelfreflectie... Bij die harde, maar correcte tackle van Nico deed hij ook al zo raar. Wellicht rancune omdat hij niet gered heeft bij Ajax? Overigens ook een vreemde tweet van de club zelf. Misschien eens Semedo zelf aanspreken op dat rare gedrag.

Dus als we Fleming moeten geloven, moet de tegenpartij eerst wachten tot het meest ideale moment van de andere partij, en dan pas de bal uitspelen? Het liefst had Fleming natuurlijk nog even een doelpunt gemaakt uit hun eigen aanval.

Als je een directe scoringskans hebt oke maar dit is te makkelijk. Je kies er zelf voor om een aanval te proberen ipv de bal uit te spelen. Dan is het zielig dat je daarover gaat vallen want je kiest er bewust voor om door te voetballen, dan hoef je niet te verwachten dat de tegenstander dat dan maar wel moet doen.

Deze redenering heb ik nog nooit gehoord, dat jij als mede ploeggenoten eerst de aanval mogen afmaken zonder de bal uit te schieten voor je heel erg geblesseerde collega maar als de tegenstander de bal veroverd je dan uit collegialiteit de bal uit moet trappen, flemming ben je wel goed bij je verstand vriend ??

Ach Flemming, als Semedo er echt zo erg aan toe was, hadden jullie die bal ook zelf uit kunnen trappen of niet? Dit is zo enorm zuur. Hij had ook helemaal niets. Treurige reactie van deze jongen.

De scheids fluit niet, je gaat zelf door, en Semedo maakt eerst een schwalbe... wat wil je Zian. Heb je de kansen gezien, stel je niet zo aan man

Misschien kan Zian zn eigen ploeggenoten eens aanspreken aangezien zij zelf degenen waren die de bal niet uitspeelden waardoor ajax dat daarna ook niet deed want ja als je het zelf niet belangrijk vind.....
Kijk in de spiegel. Flemming zet zichzelf nogal voor paal nu hoor. En spreek Semedo eens aan voor zn toneelspel. Schwalbes zijn ook onsportief.

1: Fortuna had de kans, deed het niet.
2: de scheidsrechter legt het stil bij oa mogelijk hoofdletsel en die bepaalt
3: voetbal is de enige sport die rekening houdt met zwaktes als kramp. Ze stoppen toch ook niet met racen in de F1 als iemand z’n motor kapot heeft, dan gaat de rest gewoon door. Of dat ze met schaatsen degene die met kramp op de 10 km de kans geven om de ander bij te halen.

Dus als je in de aanval bent hoef je de bal niet uit te spelen, goed verhaal lekler kort ...nu snap ik ook waarom meneertje Zian nooit de top gaat halen..

24 januari 2021 om 19:29

Ach, we hoeven het niet zo persoonlijk te maken. Hij heeft iets verkeerds geroepen, meer niet. Ik gun die jongen gewoon een transfer naar een grotere club, al zit hij nu op zijn plek. Je doet net alsof dit de reden is dat hij de top nooit zal halen. Verrassing: 99 van de 100 voetballers haalt de top niet, maar hij is wel profvoetballer en krijgt betaald om zijn hobby uit te voeren. Dat hij de top niet haalt is een kwestie van kwaliteit, niet van een uitspraak als deze in de media.

De reacties vanuit Fortuna hierover vandaag zijn te hypocriet voor woorden. Het gaan liggen/blijven liggen van Senedo voor zijn wissel is natuurlijk gewoon een afspraak die ze bij Fortuna maken om bij een wissel het spel te vertragen. En dan een grote mond opzetten over sportiviteit. Lachwekkend.

Als Fortuna zelf niet doorvoetbalde valt er iets over te zeggen maar dan nog, de scheids fluitte niet dus dit is gewoon compleet onnodig. Beetje eigen schuld dikke bult zullen we maar zeggen. Ajax had hier ook met 4-1 kunnen winnen, dan kraait er geen haan naar.

Lijkt op jaloezie dat die nooit zelf dat shirt aan heeft mogen trekken...

Wat een kanjers. Fortuna had zelf de bal in bezit nadat hun als een hele slechte acteur naast de grond ging. Ook in de herhaling kon je zien dat er niets aan de hand was. Vervolgens speelt Fortuna de bal zelf niet uit en AJAX moet dat dan wel doen . Hou op zeg.

Nou, dan heeft Flemming het niet goed begrepen. Fortuna kon zelf de bal uitschieten, maar ging door met de aanval. Toen die werd afgebroken, ging Ajax in de tegenaanval en scoorde. Gevalletje eigen schuld, dikke bult. Als Fortuna uit de eigen aanval had gescoord, hadden we Flemming dan ook gehoord? Dat Ajax misschien dacht, die spelen de bal wel uit? Nee, dan was het een slimmigheidje. Nu dus niet.

Vooropgesteld leuk, zeker als PSV-fan, om te zien hoe Fortuna Ajax toch lang een spannende middag wist te bezorgen. Ik had een walkover verwacht. Maar wat een huilebalken zeg! Geef die Semedo liever een pak op zijn donder om één-op-één-kansen zo te missen én voortduren de op de grond te liggen! Als je zijn blessureleed zelf niet belangrijk genoeg vindt voor een behandeling en vervolgens het risico neemt dat je tegenstander bij balverovering die mening deelt, kun je het deksel op de neus krijgen. Moet je daarna ook een grote jongen zijn.

Wat wel irritant wordt is die regel over de intensiteit van natrappen trouwens. Snap echt niet dat het mogelijk is dat zo'n regel ervoor kan zorgen dat Anthony, die gewoon doelbewust iemand raakt na een duel, gewoon zijn wedstrijdje af mag maken. Mag van mijn part direct na het sluiten van de competitie de prullenbak in. Het gaat om intentie. Al je iemand met een langzaam, vriendelijk boogje in zijn gezicht fluimt kunnen we ook inrukken toch?

25 januari 2021 om 12:20

Voor natrappen is een aparte regel opgenoemen in het reglement. Vandaar het anders bestraft worden dan bijvoorbeeld spugen in iemands gezicht. Je kan het niet eens zijn met de regel maar de scheidsrechter moet zich er nu eenmaal wel aan houden en kan dus geen rood geven. Fluiten voor een overtreding en geel geven was natuurlijk wel mogelijk

Ik ben misschien niet geheel objectief, maar gasten.. Jullie kiezen er zelf voor om die aanval af te maken! Waarom zou Ajax hem dan wél uitschieten?

Het is juist volkomen terecht dat Ajax doorspeelt, ten eerst was er he-le-maal niets aan de hand en dat ie bleef liggen als zwaar verwond kun je opvatten als een schwalbe./toneel Dat ze daarna doorspelen en dan verwachten dat Ajax wel even de bal uitspeelt, belachelijk. Ik geniet dat dat soort vies toneelspel niet wordt beloond. Uiteindelijk bleek hij kramp te hebben en werd gewisseld maar zo lag hij er niet bij. Hij deed alsof er een gruwelijke overtreding op hm werd begaan en hij half bewusteloos was. Heb wel sympathie voor Fortuna als club maar niet voor dit soort gedrag.

24 januari 2021 om 20:14

Een gast die beweert dat Fortuna een gelijkspel verdiende is sowieso moeilijk serieus te nemen. Maar ik vind ook echt, en niet alleen omdat Ajax er nu profijt van heeft, dat er maar 1 is die bepaalt of de wedstrijd stil moet worden gelegd en dat is de scheidsrechter. En dat zeg ik ook als er een Ajacied op de grond ligt. Gewoon voetballen totdat de scheids fluit. Bovendien is het overdreven om dat goal toe te rekenen aan die blessure. Ajax moest helemaal van achteruit opbouwen, kom op zeg.

Fortuna had 2 keer de mogelijkheid om hem uit te spelen. De scheids floot niet af en al kijk je naar de beelden gebeurde er helemaal niets. Neigde zelfs naar een Schwalbe. Komt nu lullig over omdat ze de winnende maken, maar Fortuna maakte ook geen aanstalte om het spel stil te leggen

Als een speler van een ploeg die duidelijk de mindere is (want geen 3 sterren op de borst, is dat wat je bedoelt Zian?) je een penalty probeert aan te naaien tijdens een 1-1 stand dan moet je daarna natuurlijk zo lief zijn die bal uit te schieten als de duikelaar blijft liggen. Zelfs als zijn eigen ploeg wel nog eventjes door blijft spelen. En dan ben je uiteraard de onsportieve ploeg als je dat niet doet. Aha, duidelijk.

Onze spelers is geblesseerd Ajax. Wij proberen dan nog wel even onze aanval af te maken en te scoren want die speler van ons boeit ons niets. Maar .....zouden jullie dan aub de bal buiten willen schoppen als jullie hem afgepakt hebben en wij niet hebben kunnen scoren 0_o ....


Fortuna een 10 voor je inzet maar 0 punten. De groeten

Als fortuna supporter vind ik dit onzin de scheidsrechter bepaald....nee het was geen toneel van semedo maar van dat eeuwig pc correcte uitspelen.
Gewoon door voetballen totdat de scheids fluit of er direct levensgevaar is.

25 januari 2021 om 11:38

Helemaal mee eens. Maar vooral ook; niet miepen als je zelf ook doorvoetbalt. Je bent zelf in een aanval en speelt deze door terwijl je speler op de grond ligt. Dan vind ik het zeer opmerkelijk dat je als coach (en vervolgens spelers) hierover gaat klagen. Ik vind het sowieso jammer dat Fortuna zo'n negatieve nasmaak geeft aan deze wedstrijd, want ze zouden zich juist moeten focussen op het feit dat ze een zeer goede wedstrijd hebben gespeeld. Ze hadden dan misschien wat geluk dat Ajax totaal niet scherp was voor het doel, maar ze maakten er wel een echte wedstrijd van. Hele mooie prestatie als je het mij vraagt.

Hij moet zijn medespeler aanspreken. Die blijft voor niets liggen en dupeert daarmee uiteindelijk zijn eigen team.
Ze blijven 9 van de 10 keer voor niets liggen. Nooit meer stilleggen of uitschieten als het even kan voor dat spelbederf.

Het meest frappante vind ik dat meerdere Fortuna-spelers een gelijkspel een terechte uitslag zouden vinden, maar dan vraag ik me werkelijk af of ze hebben bijgehouden hoeveel 100% kansen ze tegen hebben gehad. Man man man.

25 januari 2021 om 11:41

Als je zelf ook voetbalt of hebt gevoetbald, dan weet je dat het soms zo kan voelen direct na een wedstrijd. Uiteindelijk wordt het slechts 1-2 en heb je een aantal goede mogelijkheden gehad. Dan kan ik me de lichte teleurstelling wel indenken. Het gevoel van 'het had zomaar kunnen gebeuren'. Als je vervolgens wat langer nadenkt over de wedstrijd, misschien de beelden terugkijkt, dan kom je tot de conclusie dat de uitslag gewoon terecht is.

Geinig om die rancune van Flemming te lezen, was ook al in de wedstrijd bij Nico gefrustreerd aanwezig. Beetje oud zeer richting zijn oude club? Kansloze opmerkingen verder, van 3 man sterk ook haha. Piep piep piep.

25 januari 2021 om 12:00

Ik denk dat je voornamelijk de coach hiervoor als schuldige aan kunt wijzen. Die liet zich van zijn slechtste kant zien en het is logisch dat spelers het voorbeeld van de coach volgen. Tuurlijk hebben ze ook een eigen mening, maar dat je door de leidinggevende wordt beinvloed is menselijk.

Ligt het aan mij of missen de spelers bij Fortuna Sittard hier 1 groot detail. Ze vonden het in eerste instantie zelf een goed idee om door te gaan. Vervolgens wordt de aanval niet benut van ze, en heeft Ajax de bal. Hoezo moet Ajax hem dan uitschieten, terwijl hun zelf in eerste instantie niet bereid waren dit te doen? Héél hypocriet van ze.

25 januari 2021 om 12:24

Tja zo zien ze het daar, als ze in balbezit zijn terwijl een speler van hun op de grond ligt, dan vinden ze dat ze een aanval mogen opzetten, en dus door voetballen, maar dat de tegenstander dan niet mag counteren. Die moet bij balverovering dan de bal uitschieten, zodat zij zich kunnen hergroeperen. Zo kunnen ze masaal en risicoloos aanvallen want bij balverlies hebben ze dan tijd genoeg om de verdedigende stellingen weer in te nemen. Slim bedacht alleen werkt het niet als de tegenstander niet zo dom is om er in te trappen.

Wie is er nu zielig. Een teamgenoot maakt een swalbe om vervolgens een blessure te fake. Vervolgens voetbal je als ploeg zelf door waarbij je diverse mogelijkheden had om de bal uit te schieten. Maar als je de bal kwijtraakt en de tegenpartij scoort in de volgende aanval dan wordt men als zielig bestempeld. Volgende keer moet kennelijk iedere ploeg bij een afgeslagen aanval van Fortuna en een speler van Fortuna laat zich op de grond vallen de bal uitschieten. Als je dat niet doet ben je zielig. Wie is er nu eigenlijk zielig?

Zian Flemming slaat hier volledig de plank mis. Semedo was helemaal niet geblesseerd, en werd ook helemaal geen overtreding begaan op hem. En de eerste 30 seconde na dit voorval had Fortuna zelf de bal in bezit. Zelf speelde ze de bal ook niet buiten. Dan moet je ook niet verwachten dat wanneer Ajax de bal heeft veroverd, ze het wel gaan doen. En nogmaals, het aller belangrijkste, de speler was Niet geblesseerd! En dit had helemaal geen issue hoeven zijn als beide clubs in de eerste helft iets zorgvuldiger met de kansen om waren gegaan, dan was de ruststand 2-5 of 3-6 geweest

Dit is het eerste jaar dat ik heel erg merk dat oud ajax spelers een enorme bewijsdrang hebben om ajax neer te halen en de beste wedstrijd uit hun leven te spelen tegen ze. Feyenoord heeft daar al jaren last van en nu Ajax. Toch vreemd dat zulke jongens zulke wrokken koesteren.

25 januari 2021 om 17:14

Nou zo vreemd is dat toch niet.
Vele van die jongens spelen grote delen van hun carriere in Amsterdam in de jeugd. Krijgen te horen hoe groot Ajax is en zij horen bij de lichting elkejaar en dan als t er op aan komt horen dat je niet goed genoeg bent. Nou dan zal ik dat ook wel willen laten zien toch. Menig, Cerny en zo zijn er wel meer. Bij sommige jongens draait het echt door zoals Bazoer en Flemming.

triest gevalletje meneer Flemming, Fortuna had zelf de kans om de bal uit te spelen, dit werd niet gedaan.. vervolgens moet ajax wat de tijd nodig heeft de bal gaan uitspelen voor het tijdrekken van de tegenstander ?

de scheidsrechter achtten het blijkbaar ook een toneelstukje want ook hij had minimaal 2x in kunnen grijpen.

Wat een zielige reactie, alsof Fortuna dus wél een goal mag proberen te maken en Ajax niet.

Helemaal eens met deze man. Helaas is dat nare randje ook iets wat aan ajax spelers kleeft. Spelen goed voetbal over het algemeen en hebben genoeg kwaliteiten maar altijd maar weer dat zielige gedoe. Tegen Feyenoord dat trieste tijdrekken en nu weer dit tegen Fortuna. Schaamteloze vertoning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. UlteeUnknown
M. AnghaVerdediger
G. CoxVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren