Laporta ‘belooft’ Barcelona als presidentskandidaat absolute topaankoop

Maandag, 30 november 2020 om 12:36Chris Meijer • Laatste update: 13:26

Joan Laporta heeft officieel aangekondigd dat hij weer de president van Barcelona wil worden. De 58-jarige advocaat, die al tussen 2003 en 2010 de leiding had bij de Spaanse topclub, is een van de acht kandidaten tijdens de presidentsverkiezingen in januari. Volgens El Chiringuito heeft Laporta de komst van Erling Braut Haaland beloofd aan de leden van Barcelona indien hij tot president gekozen wordt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door metternich)

Of hij heeft al met haaland en zijn zaakwaarnemer gesproken of hij praat poep en spetterd diarree.

30 november 2020 om 14:36

Theone / Laten we nog even dieper inzoomen op deze presidentskandidaat en zijn belofte. Natuurlijk is dit een hele slimme move van [De Advocaat] Joan Laporta. Als Real Madrid deze zomer vol voor Mbappe gaat, is er natuurlijk nooit en te nimmer ruimte om ook nog eens Haaland aan te schaffen, en dus is komende zomer het ideale moment voor barcelona om zo een grote transfer te doen, want Haaland zou in de Laliga een dodelijk wapen zijn, helemaal met de juiste mensen om zich heen. Maar in de zomer kost Haaland gewoon de absolute hoofdprijs omdat die clausule nog niet in werking gaat (schijnt), dus ook barcelona moet flink betalen als ze hem in de zomer willen halen, en dat is op zijn beurt weer alleen mogelijk als barcelona van Griezman af komt. Wordt nog spannend wie het precies gaat worden maar tevens ben ik erg benieuwd naar de richtlijnen in de Laliga rondom eigen vermogen in de club steken, want het heeft er alle schijn van dat deze Laporta dat gaat moeten doen om Haaland binnen te halen. Persoonlijk hoop ik dat deze transfer niet lukt, omdat ik graag Haaland met Mbappe en Hazard in Madrid zou willen zien samen

30 november 2020 om 16:17

Het lijkt me sterk dat Real het voor elkaar krijgt om zowel Mbappe als Haaland binnen te halen. Real staat er financieel dan wel beter voor dan Barcelona, maar nog steeds kunnen ook zij geen 300 miljoen bij elkaar sprokkelen om de transfermarkt mee op te gaan. Ik vrees dan ook dat het een droom zal blijven. Daarbij denk ik niet dat Hazard in dat rijtje past. Die voegt echt nog helemaal niks toe aan Real en zelfs Vinicius heeft veel meer dreiging.

Ook voor La Liga lijkt het me leuker als Haaland en Mbappe niet in dezelfde ploeg spelen.

30 november 2020 om 16:19

Remcob nee dat klopt inderdaad. Mbappe of Haaland, niet beiden

1 december 2020 om 00:16

Dit zou echt een megadomme aankoop zijn. Nou ja, alleen niet als Barcelona zijn heilige tiki-taka opzij durft te zetten. Haaland is een geweldig afmaker, maar wel vaak in de ruimte. Met zijn looplijnen, kracht en snelheid is hij megagevaarlijk.

Óf Barcelona moet zijn eigen speelstijl gaan verloochenen voor Haaland óf Haaland kan beter passen voor deze stap.

Weet hij al dat hij geld nodig heeft voor aankopen? Barca zit in een diepe put waar ze lastig uit gaan komen de komende jaren.

30 november 2020 om 12:45

Messi verkopen

30 november 2020 om 12:51

Alsof Messi nog zoveel gaat opbrengen dat je een serie dure aankopen kan doen. Zijn contract loopt nog maar 7 maanden of zo. Van wat hij opbrengt kun je Haaland niet betalen.

30 november 2020 om 12:55

Komt wel 50 miljoen salaris vrij per jaar.

30 november 2020 om 13:52

Messi kan transfervrij weg. Brengt dus niks meer op. Sterker nog, ze moeten hem nog miljoenen loyaliteitsbonus meegeven

30 november 2020 om 15:54

Dat moeten ze nu al bezuinigen van Laliga dus beschouw dat maar niet als ruimte in het salarishuis..

30 november 2020 om 12:50

Hij gaat het uiteraard uit eigen zak betalen, de kiezers weten ook dat grote aankopen niet kunnen momenteel....

30 november 2020 om 13:32

Dat vraag ik me ook af. Misschien via een crowdfund actie?

30 november 2020 om 14:51

Is dat eigenlijk toegestaan? Want stel de sjeik van Oman wil toevallig 1 miljard “doneren” aan pak em beet Burnley, mogen die dat dan investeren?

30 november 2020 om 16:54

Wel als je er een vliegtuigmaatschappij tussen plaatst. Dan mag je zelfs meerdere clubs hebben. Als je de UEFA-clan ook maar wat toeschuift tenminste

30 november 2020 om 19:37

Het is eigenlijk best simpel en logisch dat een City of Psg zoiets kunnen, of Chelsea. Met een rijke eigenaar die bepaalde bedrijven heeft die tig miljarden bezit dan gaan ze gewoon bepaalde sponsor deals aan. Zo komt er veel geld binnen en kan de club uiteindelijk weer meer uitgeven. Naast dat grote clubs überhaupt al veel geld binnen halen middels merchandise en noem maar op. Als Laporta zijn netwerk heeft en rijk is, zal hij makkelijk tot zulke handelingen toe in staat zijn.

Elke kandidaat die belooft dat hij messi bij de club zal laten blijven is of een leugenaar of houdt niet van Barca. Het is overduidelijk dat een vertrek van messi cruciaal is als barca hun financiã«n op orde wil brengen. Nu zijn die kandidaten sowieso allemaal populisten die zeggen wat de socios en de barca fans willen horen, maar ik hoop dat 1 iig de ballen heeft om te zeggen dat een vertrek van messi misschien wel het beste is voor de club.

Was dit ook niet de persoon die beloofde om Xavi als hoofdcoach aan te stellen als hij verkozen werd? Eindstand zei Xavi dat hij er geen behoefte aan had. Ik denk dat hij een goedkope manier gebruikt om stemmen te vergaren.

30 november 2020 om 12:52

Dat was ene font volgens mij

30 november 2020 om 12:56

Nee, dat was Víctor Font. En volgens mij heb je de situatie compleet verkeerd begrepen, want Xavi heeft duidelijk aangegeven niet in te willen stappen onder Bartomeu. Daarom heeft hij een vroegtijdige terugkeer afgewezen, niet omdat hij 'er geen behoefte aan had'.

30 november 2020 om 13:05

ik snap niet eens dat mensen daar dolenthousiast van worden. Xavi was een fenomenale speler maar wie zegt dat het een goede coach is?

30 november 2020 om 13:18

Er is maar 1 manier om dat uit te vinden he. Want net zoals jij hebben wij het antwoord NOG niet.

30 november 2020 om 13:20

Japie dat zegt niemand. Het enige wat je kan doen is hem een kans geven? Zie je echt altijd maar het zelfde gezeik horen. Xavi was de gene die de lijnen uitzette op het veld en was tactisch ongelooflijk sterk. Je kan hem toch gewoon de kans geven om een eigen team te bouwen? Je gaat er heus niet dood aan als club. Snap niet dat jij altijd maar het negatieve in moet zien. Met jouw theorie zou je eigenlijk alleen maar trainers als van Gaal, Ancelloti en en Dick Advocaat als coach kunnen neerzetten want ja hoe weet je nou of een nieuwe coach het goed gaat doen.. Dat weet je nooit met een nieuwe coach, je geeft iemand de kans, je neemt een risico en je kijkt hoe dat gaat. Zo werkt het altijd met nieuwe coaches en trainers.

30 november 2020 om 13:27

Je zou mij ook een kans kunnen geven, want pas dan weet je hoe ik het zal doen. Maar even serieus, je zou toch verwachten dat je tenminste een idee hebt van wat voor een soort coach Xavi is? En dan zullen de voorbeelden Guardiola en Zidane wel weer komen, maar zij doorliepen tenminste de jeugdopleiding als coach. Wat nog een merkelijk verschil is met Xavi, die toch een groot vraagteken is.

30 november 2020 om 13:42

Je hoeft toch iemand niet meteen een kans al hoofdcoach te geven bij een topclub? Je kan dit toch ook peilen bij een lager geplaatst team met minder grote belangen? Immers heb je geen flauw benul wat voor coach hij is. Mooi dat hij de lijnen uit heeft gezet in het veld, dat hebben wel meerdere grote spelers die helemaal geen goede coach bleken te zijn.

30 november 2020 om 13:57

Jij was dan ook geen tactische genie is als dat Xavi dat was maar goed leuk grapje. Xavi doet het dit seizoen bij zijn club meer dan prima en we weten allemaal wat voor coach het is want hij werkt gewoon volgens de filosofie van Cruijff en Pep. Eventueel kan hij jaar of 2 mee kijken met Koeman waarna hij het stokje na 2 seizoenen over neemt. Maar om nou maar te roepen ''ja hoe weet je dat hij een goede coach is'' ja dat zal je pas weten als hij er nou eenmal zit. Niemand roept hier dat hij Pep 2.0 is maar het is wel een hele goede speler geweest die tactisch heel sterk was en die weet wat de fans willen zien en zal ook waarde hechten aan la masia.

30 november 2020 om 14:08

Klopt helemaal. Hoeveel topspelers zijn niet door de mand gezakt als trainer - ook vooral bij een topclub. Het is een vak dat je moet leren, en betreft niet alleen het showen van je eigen capaciteiten als voormalig topspeler. De beste trainers hebben vaak een goede pedagogische achtergrond. En zijn tevens speler geweest, maar lang niet altijd in de top.

30 november 2020 om 14:17

@barcalover123

Okay, waar kan je aan zien dat Lierse1997 geen tactisch genie is dan? De meeste van zijn opmerking hier op het forum (waar ik dus alleen over kan oordelen), vind ik wel wat hout snijden. Dat hij wel of niet een Braca zou kunnen sturen is een ander verhaal, maar datzelfde geldt voor Xavi, omdat je het niet weet. Trainer zijn is nogal wat anders dan speler in het veld, vind je niet, voorbeelden te over toch?

30 november 2020 om 14:44

@barcalover, ik zeg dan ook niet dat het een slechte coach is. Maar gewoon dat het een risico is. Laat hem het anders even proberen bij Barca B (al levert Pimienta daar wel echt prachtig werk) of als assistent bij het A-elftal (zoals je voorstelt). Maar nu is het toch een groot vraagteken en loop je het risico een echt clubicoon echt te beschadigen (kijk bijvoorbeeld naar Milan waar ze dat ook een hele periode gedaan hebben).

30 november 2020 om 14:56

Lierse heeft idd vaak hele goede opmerkingen en je kan vaak normaal en op een leuke manier een discussie met hem aan gaan. Maar toch is het anders om op een forum te reageren met je mening als op het veld staan en de top 3 speler te zijn van het beste team ooit. Ik wil helemaal niet zeggen dat Xavi vanwege zijn verleden als barca speler 100% gaat slagen als coach maar om nou te doen alsof het kansloos om hem daar neer te zetten slaat ook nergens op. Xavi is een van de beste middenvelders ooit en coacht nu een team die het goed doet, lijkt me niks mis mee om hem een kans te geven.

30 november 2020 om 15:02

@barcalover123 maar je gaat een beginnend coach met niet al te veel ervaring laten instromen bij een Europese topclub waar het momenteel een puinhoop is. hoe moeilijk wil je het zo een onervaren trainer maken? straks is zijn trainerscarriere al voorbij voordat die begonnen is

30 november 2020 om 15:45

Sterker nog: Barca zal het komende seizoen weer afscheid moeten nemen van de oudere spelers, nota bene de vrienden van Xavi. Lijkt mij onverstandig om hem in zo'n positie te brengen, want ik weet niet of hij het zal doen.

30 november 2020 om 20:01

@barcalover123

"maar toch is het anders om op een forum te reageren met je mening als op het veld staan en de top 3 speler te zijn van het beste team ooit. Ik wil helemaal niet zeggen dat Xavi vanwege zijn verleden als barca speler 100% gaat slagen als coach maar om nou te doen alsof het kansloos om hem daar neer te zetten slaat ook nergens op"

Lierse zegt nergens dat het kansloos is toch? Je hamert op de kans die hij moet krijgen, wat prima is, wat men alleen zegt is dat het ten alle tijden een gok blijft (niet perse kansloos). Ik zie niet in waarom je dat perse fout vind, althans, zo komen je reacties over. Goede speler betekend niet per definitie een goede trainer.

Typisch weer. Het beloven van topaankopen is de manier gebleken om gekozen te worden. Dat zulke aankopen ook precies de reden zijn dat Barcelona er zo beroerd voorstaat laten we maar even buiten beschouwing. De doorsnee supporter is makkelijk te paaien van de belofte van een grote naam, waarom zou je dan aan de lange termijn denken?

Leuk dat hij Haaland wil, maar heeft hij ook Haaland geld voor de transfersom en het salaris? Dit soort beloftes klinken natuurlijk fantastisch, maar financieel is de situatie gewoon slecht ook na het salarisakkoord van vorige week.

Haaland? Kies dan aub maar een andere voorzitter.
Haaland zou peperduur moeten zijn en daarnaast is het meer een counterspits dan een spits voor Barcelona.

Haaland zou vast zijn doelpunten maken, maar voetballend vind ik het geen topper.

Haaland zou perfect bij het spel van Real Madrid passen. Dat is (normaliter) iets meer op de omschakeling dan een Barcelona.

Ik denk dat dit een aankoop ala Griezmann zal zijn, mocht hij naar Barca komen...

Verder ben ik benieuwd waar Laporta dat geld vandaag denkt te halen. Men heeft niet eens geld voor Depay.

30 november 2020 om 13:00

Ben wel benieuwd wie je wel graag ziet komen dan. Een betere spits dan Haaland die nog lang meekan is er namelijk niet. Zie hem nog liever dan Mbappe naar Real komen.

30 november 2020 om 13:05

Peperduur niet, want hij heeft een clausule in zn contract.

30 november 2020 om 13:11

Dat wordt wel tegengesproken door Zorc.

Deze instelling heeft er precies voor gezorgd dat Barca financieel er zo slecht voor staat... Kopen kopen kopen terwijl je het je helemaal niet kan veroorloven

Barcelona heeft Frenkie al, dus de topaankoop kan geen Gravenberch zijn.
Het moet een speler zijn jonger dan 24 jaar, anders te duur of hij heeft zijn top al bereikt
Haaland past niet bij het typevoetbal dat Barca speelt

30 november 2020 om 12:54

Maar zolang er geen balans in die ploeg komt, gaat De Jong ook niet beter presteren. Hij is momenteel de middenvelder waar men naar kijkt, terwijl hij de speler hoort te zijn die zich aan de hand van de ervaren middenvelders kan ontwikkelen. De verhoudingen zijn volledig scheef momenteel en ook De Jong onttrekt zich niet aan de malaise. Dat kun je ook (nog) niet van 'm verwachten.

Nu is de positie van Alaba misschien wel het beste ingevuld in de defensie van Barca. Hij zal niet voor linksback komen, daar vragen ze bij Barca echt andere kwaliteiten. En links centraal staat Lenglet. Die voldoet ook ruim aan alle eisen. Haaland zou natuurlijk een topaankoop zijn. Maar waar komt het geld vandaan?

30 november 2020 om 13:05

Lenglet of alaba vind ik best een verschil, zou ten allen tijden voor alaba gaan.

30 november 2020 om 13:09

Lenglet voldoet ruim aan alle eisen?! Kijk jij ook wedstrijden en zo ja, ben je echt serieus hier al tevreden mee??? Een kinderhand is snel gevuld blijkbaar...

30 november 2020 om 13:13

Gewoon Alaba en Lenglet dan?

30 november 2020 om 13:25

Die Lenglet heeft in zijn leven nog nooit een bal afgepakt zonder een overtreding te maken (altijd weer dat shirtje trekken).

30 november 2020 om 13:28

Geweldig is het allemaal niet, maar echt veel beters is er ook niet echt aanwezig.

30 november 2020 om 13:36

Daar ben ik het mee eens. Pijnlijk om te zien.. maar helaas waar (resultaat van jaren lang waardeloos beleid)

Die mensen trappen er waarschijnlijk allemaal in, die mooie praatjes. Dit is toch zo doorzichtig als maar kan? Ga het eens hebben over de problemen van Barcelona en hoe je die op wilt gaan lossen. Hoe je gaat voorkomen dat de club ooit nog eens in zo'n situatie terechtkomt en hoe je de selectie weer op orde gaat brengen zonder direct met namen te gaan strooien die momenteel onbetaalbaar zijn voor Barcelona. Het is werkelijk een regelrechte schande hoe die kandidaten zich portretteren. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar de politiek is er werkelijk niets bij.

30 november 2020 om 15:05

Dat is volgens mij nog nooit anders geweest. Eerst gouden bergen beloven en als je eenmaal gekozen bent dan komt meer dan de helft van de beloftes niet uit. Dat gaat ook nooit veranderen. Als je beweert dat je het file probleem gaat aanpakken dan levert dat stemmen op maar als de vraag komt hoe je dat wil doen en je antwoordt dat je de wegenbelasting met een tientje per maand wil verhogen dan wordt je het land uit gejaagd. Politiek en voetbal hebben verrekte veel overeenkomsten wat dat betreft.

Ik vind het sowieso alles behalve netjes als dit soort gasten domweg al begint te praten over spelers die elders onder contract staan. Ik kan mij voorstellen dat ze in Dortmund nu zeggen :"laat die schreeuwerd maar komen met een bod, dan zullen we hem daarna even flink laten schrikken". Ik zou dus meer dan de hoofdprijs vragen aan die bluffer.

30 november 2020 om 13:21

Ze zullen bij Dortmund ook niet vergeten zijn hoe ze toen met Dembele zijn omgegaan. Ik kan me voorstellen dat Dortmund veel liever aan Real of een club uit Engeland verkoopt.

Laat duidelijk zijn dat je mij niet hoort klagen op het moment dat Joan Laporta terugkeert als voorzitter, maar in tegenstelling tot Víctor Font heeft hij geen duidelijke plannen over het hervormen van de club en heeft hij in mijn ogen minder capabele mensen om zich heen verzameld (voor zover we daarover kunnen oordelen). Ook vandaag was weer exemplarisch voor zijn kandidatuur. Opscheppen over zijn goede relatie met Mino Raiola, strooien met grote namen en vooral weinig prijsgeven over daadwerkelijke ideeën over hoe de club verbeterd kan worden. In de huidige situatie zou Joan Laporta een uitstekend ervaren boegbeeld zijn, maar Víctor Font is in mijn ogen degene die in deze situatie de meest geschikte voorzitter (i.e. degene met de meest concrete en moderne plannen).

30 november 2020 om 12:59

Victor Font doet toch exact hetzelfde? Die strooit er alleen de naam "la Masia" doorheen. Wat voor concrete plannen heeft Victor Font dan? Hoe wil hij ervoor gaan zorgen dat de club nooit meer in zo'n situatie terechtkomt? Inhoudelijk heb ik nog maar weinig voorbij zien komen. Ze hebben het allemaal over de opleiding en strooien daarnaast nog met wat namen om de supporters helemaal gek te krijgen. Waarom moet het ook per se een Catalaan zijn? Stel gewoon eens een directeur aan die z'n strepen allang verdiend heeft en weet hoe hij met dit soort situaties om moet gaan. Ik denk namelijk dat al die kandidaten zich wezenloos schrikken als ze eenmaal de problemen moeten gaan oplossen. Zelfs als de corona-crisis relatief snel weg-ebt, zul je de beste speler van de afgelopen decennia moeten vervangen en nog wat vedettes die veel waarde hebben gehad in het verleden.

30 november 2020 om 13:09

Sirius Ik zo even googlen op Victor Font, Yes to the future. Is een interssant artikel over de plannen van Font. Dat jij alleen het exacte hetzelfde leest heeft vooral mee te maken dat het leuker is om te lezen wie de nieuwe voorzitters willen kopen en daarom zien we elke dag dezelfde soort artikelen hier.

30 november 2020 om 13:21

Weet niet precies waar je de informatie vandaan haalt om tot zo'n conclusie te komen, maar Víctor Font heeft in de afgelopen maanden meermaals aangegeven hoe hij de club wil hervormen en transformeren. Google maar eens op 'si al futur' of 'victor font grup14'. Hij wil bijvoorbeeld frequent elektronisch stemmen introduceren, sportieve beslissingen in de handen leggen van oud-sporters en heeft zelfs gesproken over de Ramon Laguarta, CEO van Pepsi, als onderdeel van het bestuur. Maar dit is slechts een kleine greep uit zijn plannen, denk dat het verstandig is om je iets meer te verdiepen in zijn ideeën voordat je tot zo'n conclusie komt. Hij is juist de kandidaat van de inhoud en in mindere mate van de gladde praatjes.

30 november 2020 om 13:29

Guaporta zoals iedereen hier halen ze de informatie uit de artikelen van VZ. Op iemand zijn plannen even op te zoeken voor een conclusie kan worden getrokken is veel te veel gevraagd. Het irritante is dat het vaak hier ook als feit wordt neergezet.

30 november 2020 om 14:35

Mensen moeten eens duidelijk lezen hoe iemand iets verwoordt voordat een ander direct concludeert dat iemand iets als feit neerzet. Zinnen als "inhoudelijk heb ik nog maar weinig voorbij zien komen", "ik denk namelijk dat....." laten toch wel zien dat ik spreek vanuit m'n eigen observatie? Het is nou ook niet bepaald zo dat er ook maar iemand met inhoudelijke teksten komt waaruit blijkt dat deze heren wel concrete plannen hebben voor de problemen. Guaporta komt ook niet veel verder dan het introduceren van elektronische stemmen en een eventuele aanstelling van de CEO van Pepsi. Bovendien voel ik me echt niet te groot om toe te geven dat ik ernaast zit als iemand mij het ongelijk bewijst. Ik ben namelijk gewoon iemand die de situatie van buitenaf volgt. Maar goed, laat ik het dan nauwkeurig verwoorden: Ik heb nog nergens iets voorbij zien komen waarbij de presidentskandidaat inhoudelijk ingaat op de problemen bij Barcelona en hoe die persoon die problemen wil gaan oplossen. Als iemand anders dat wel heeft, zie ik graag een betoog met die plannen en hoe die plannen ervoor gaan zorgen dat Barcelona de huidige problemen te boven komt.

30 november 2020 om 14:50

Joh, denk je dat ik de tijd heb om de volledige plannen van Víctor Font te vertalen en hapklaar te maken? Natuurlijk niet. Daarom gaf ik je ook het advies om even te zoeken naar 'si al futur'. Voel je trouwens niet persoonlijk aangevallen, er is namelijk weinig aandacht voor deze 'saaie' plannen buiten de informatie die de kandidaten zelf naar buiten brengen. Feit blijft dat deze informatie wel te vinden is op het moment dat je zoekt naar 'si al futur' of andere zoektermen naar Víctor Font.

30 november 2020 om 14:51

@ Guaporta, Jij bent een Barcelona volger. Ik lees dat jouw (bijna) naamgenoot Laporta voor een waarborgsom van maar liefst 125 miljoen moest zorgen. Ik neem aan dat Bartemeu dat met een soortgelijk bedrag moest doen. Krijgt die beste man daar nog iets van terug of is dat voor de kas van Barcelona want ik ga er voor het gemak maar vanuit dat hij geen gouden handdruk krijgt.

30 november 2020 om 15:05

Je kan het toch zelf gaan opzoeken allemaal. Je weet dus niet wat er speelt en je baseert het zelf op de info die VZ je voorschotelt.

Nou heb je Fonte zijn plannen helemaal niet gelezen maar kan hier wel het volgende roepen: ''victor Font doet toch exact hetzelfde? Die strooit er alleen de naam "la Masia" doorheen'' Hoe kan je zo iets roepen als je dus zijn plannen niet hebt gevolgd? ''ze hebben het allemaal over de opleiding en strooien daarnaast nog met wat namen om de supporters helemaal gek te krijgen.''

Met dit soort opmerkingen zou ik denken dat je voor elke voorzitter onderzoek hebt gedaan naar hun plannen. Anders zou je niet weten dat ze alleen met de opleiding strooien en met wat namen om hun supporters voor de gek te houden.

30 november 2020 om 15:18

Heb je de bron van die informatie voor me, Kaassie? Weet namelijk zelf ook niet precies hoe kaniddaatvoorzitters moeten bewijzen dat ze financieel onafhankelijk zijn. Het zal ongetwijfeld ergens te vinden zijn, maar heb nu niet de tijd om dat na te zoeken.

30 november 2020 om 15:19

@barcalover123 - Ik baseer me op informatie die mij voorgeschoteld word, ja. Of gaan we nu doen alsof we ons volledig inlezen over elk onderwerp dat hier voorbij komt? Als ik het dan vervolgens onjuist heb, zie ik graag een goed onderbouwd betoog waarom. Vooralsnog zie ik die hier niet. Mijn betoog heeft een uitleg, jij schrijft alleen dat ik ernaast zit en schrijft dat ik me in moet lezen. Tja, zo kan ik 'm ook. Ik zou namelijk van een goed geinformeerde Barca-supporter verwachten dat hij/zij me moeiteloos kan samenvatten wat een kandidaat wil doen aan de problemen. Daar heb je echt geen heel A4'tje voor nodig. Vooralsnog haalt niemand hier ook maar 1 punt aan. Nu schrijf ik niet direct dat je niet goed geinformeerd bent of iets dergelijks, maar ik heb altijd geleerd: "iemand met (goede) argumenten behandelt de stof, iemand met slechte of geen argumenten speelt het op de man". Ik laat me graag informeren...

30 november 2020 om 15:44

Ah, dus dan mag ik ook mijn mening verkondigen zonder me in te lezen en vervolgens een uitgebreid betoog eisen van iedereen die het niet met me eens is? Goed, dan doen we dat. Ik ben ervan overtuigd dat gras blauw is. Dan verwacht ik van zo'n 'gras is groen' supporter dat ze me moeiteloos een betoog met valide argumenten kunnen typen. Daar heb je echt geen heel A4'tje voor nodig. Ik laat me graag informeren. Maar even serieus, vraag je nu serieus aan iemand om een volledig programma te vertalen en hapklaar te maken terwijl je zelf probleemloos (met de gebruiksaanwijzingen die we je gegeven hebben) ook even kan zoeken? Nogmaals, het ligt niet aan jou dat dit soort informatie hier niet uitgebreid gedeeld wordt. Maar de informatie is beschikbaar, vindbaar en hapklaar in het Engels beschikbaar.

30 november 2020 om 15:59

Nou Guaporta legt hier boven perfect uit wat er allemaal mis is met je betoog. Guaporta heeft daarnaast een aantal punten (in het kort) uitgelegd over de plannen van de voorzitter die niks te maken hadden met de jeugd of grote namen halen en dat vond je blijkbaar niet genoeg. Als je dan graag wil weten hoe en wat dan kan je op Victor Fonte Yes to the future een mooi artikel lezen die heel snel even door de plannen van Fonte gaat. Bespaart mij tijd en jou zulke loze opmerkingen

30 november 2020 om 16:29

Ok dan doe ik het wel: Font wil een nieuw business model introduceren dat gericht is op exclusieve content. Fans zullen bijv. een abonnement kunnen afsluiten om Barca achter de schermen te kunnen volgen. Gezien het succes van streaming, voetbal docu's, fans only websites en de kracht van social media is dit een heel sterk idee om meer omzet te generen. Barca heeft daarnaast ongeveer 400 miljoen fans wereldwijd en dus lijkt de vijver ook enigszins ruim om uit te vissen. Voor Barca lijkt dit een hele makkelijke manier om hun omzet met minstens 100 miljoen jaarlijks te verhogen. Ik ben iig erg benieuwd naar het concept en hoe het in werkelijkheid uit zal komen te zien.

30 november 2020 om 16:41

@Guaporta, daar bestaan heel interessante filosofische stukken over. Want niemand weet natuurlijk of wij dezelfde kleur zien. Misschien zien jij en ik andere kleuren als we het over groen hebben, maar zijn we gewoon beide aangeleerd dat die kleur (die dus per individu kan verschillen) groen is. Dus misschien heb je wel gewoon gelijk 😉.

30 november 2020 om 13:59

Probleem met die opzet van verkiezingen is dat je allemaal politici aantrekt, die allerlei luchtfietserij beloven en vooral bezig zijn met hun politieke carriere, en je krijgt zo'n heel circus met publiek moddergooien, moties van wantrouwen, mixen van voetbal en politiek, etc. Zo is Laporta uiteindelijk ook vertrokken, hij verloor de stemming van een motie van wantrouwen maar bleef eerst nog twee jaar zitten totdat de druk te groot werd. Professionals blijven met een grote boog om zo'n slangenkuil heen lopen. Ik bedoel, met zo'n populistisch figuur als Laporta is het toch een beetje alsof je een Geert Wilders als directeur van Ajax gaat benoemen: het kan best, en de club zal ook wel een tijdje de rijkste club van het land blijven, maar of dat voor de langere termijn nou zo gezond is...nou ja goed, bij Barcelona zijn ze al lange tijd tevreden met die verkiezingsopzet, dus wie ben ik om daarover te gaan zeuren

30 november 2020 om 14:44

Ach, dat is de keerzijde van een democratisch bestuurde club. Denk dat je het ook kan beschouwen als 'luxepositie' voor clubleden om wanbeleid relatief vroeg af te straffen en zich uit te spreken over de toekomst van de club. Overigens is het misschien goed om te beseffen dat er voor iedere kandidaatsvoorzitter financiële vereisten zijn om aan te tonen dat diegene financieel onafhankelijk kan opereren. Begrijp dus niet helemaal hoe je tot de conclusie komt dat de kandidaten 'voornamelijk bezig zijn met hun politieke carriere'. Doorgaans zien we namelijk dat die kandidaten succesvolle ondernemers, advocaten of consultants zijn. Joan Laporta was bijvoorbeeld advocaat, Víctor Font ontving onlangs nog een individuele prijs voor zijn werk als consultant binnen een specifiek werkgebied. Dus nee, professionals lopen niet met een grote boog om zo'n slangenkuil heen. Het metafoor van Geert Wilders als directeur van Ajax gaat dus ook niet op. Begrijp volledig dat je moe wordt van de populistische praatjes van kandidaatvoorzitters, maar je informatie klopt niet helemaal.

30 november 2020 om 15:14

Font is een van de mede-oprichters van de kwaliteitskrant Ara, dat in een paar jaar tijd op wist te boksen tegen alle grote kranten. Daarnaast is ie nog CEO van een ander bedrijf. Visie heeft ie zeker, net als doorzettingsvermogen.

30 november 2020 om 15:13

Heb live gekeken en hij heeft niet zoveel gezegd over toekomstige spelers of zijn relatie met Raiola. Laporta had het vooral over werken, fans die gelukkig moeten zijn met de club, een sociaal impact maken met de club, hard werken, werken, nog een keer werken heeft wat uit het verleden aangehaald en is vooral bezig met het níet uitsluiten van de spaansgezinde socis.

Laporta zei vorige verkiezing precies hetzelfde over Pogba. Ik blijf het herhalen, zijn goede contacten met Raiola schaden de club eerder dan dat het iets oplevert. Daarnaast is Laporta na zijn periode als voorzitter ook alleen maar negatief in het nieuws geweest. Zo is hij een van de mensen die de Catalaanse club Reus naar de financiele afgrond heeft gebracht. Geef mij maar Viktor Font. Hij straalt visie uit, en is ook gewoon een nieuw gezicht.

30 november 2020 om 14:12

Laporta verdiend voor het binnenhalen van Ronaldinho alleen al wel wat krediet.

30 november 2020 om 14:25

Dan moeten we Rossell ook maar krediet geven voor het binnenhalen van Neymar? Hij heeft de succesvolle Braziliaan ten koste van alles toch maar naar Barcelona gehaald. Het kostte zelfs zijn kop. Laporta heeft zeker goede dingen gedaan, maar is naar mijn mening gewoon uitgerangeerd. Die frisheid die hij destijds uitstraalde is gewoon weg. Het is niet voor niks dat hij na zijn ambtsperiode alleen maar mislukkingen heeft gekend. Zijn politieke ambities verliepen desastreus. Verder was er ook gedoe met een stripper of iets dergelijks, en hij heeft (samen met anderen) financieel wanbeleid gevoerd bij een Spaanse tweedeklasser, die vanwege dat wanbeleid nu een paar divisies terug is gezet. Liever toch een nieuw gezicht.

30 november 2020 om 18:02

Zowel Ronaldinho als Neymar kun je op 't conto van Rossell schrijven. Hij is verantwoordelijk voor de komst van beide spelers.

Misselijkmakend, de schulden zijn nauwelijks te overzien en nu alweer praten over de volgende lening. Voor mij een raadsel dat dit soort oneerlijke concurrentie geoorloofd blijft.

Haaland is niet te koop en als hij toch vertrekt zal het voor een hele bom geld zijn. Meer dan 100 milioen dus.net wat Barca niet heeft. Waarom zou Dortmund Haaland dit jaar verkopen? Ze hebben het geld niet echt nodig en hij heeft een meerderjarig contract. In 2022 zie ik Haaland wel vertrekken, maar meer richting Real. Ronaldo is ook zijn grote idool. Ook voor Real heeft hij een zwakte. Dan zou hij eerder voor Real kiezen als hij de kans krijgt. Barcelona heeft meer technishe spelers nodig denk ik, zeker on Messi te vervangen. Net als Zlatan zou Haaland niet echt succesvol zijn bij Barca Nu dat is mijn gedacht tenminste, ik kan ook helemaal verkeerd zijn.

Ja laten we weer een Griezmann kopen! Zucht.. Laten we hopen dat voetbalverstand en iemand met een voetbalvisie die past bij Barca het voor het zeggen krijgt. Dit soort uitspraken had Bartomeu ook kunnen doen...

Denk dat Barca meer toe aan is aan een Sancho dan Haaland. Een creatieve flankartiest missen ze echt in Camp Nou sinds Neymar weg is.

Gaat ie Haaland uit eigen zak betalen ofzo? Hoe kan iemand dit nu al zeggen? Pure verkiezingspraat m.i.

Die presidentsverkiezingen zijn een vorm van entertainment op zichzelf. Een waarborgsom van 125 miljoen om je uberhaupt verkiesbaar te mogen stellen. Allerlei vage teksten roepen als “ons plan is om de fans weer gelukkig te maken”. Roepen dat je speler X wil hebben, wat er vooral voor zorgt dat de vraagprijs plotseling stijgt. Erg grappig allemaal.

Die presidentsverkiezingen zijn een vorm van entertainment op zichzelf. Een waarborgsom van 125 miljoen om je uberhaupt verkiesbaar te mogen stellen. Allerlei vage teksten roepen als “ons plan is om de fans weer gelukkig te maken”. Roepen dat je speler X wil hebben, wat er vooral voor zorgt dat de vraagprijs plotseling stijgt. Erg grappig allemaal.

Van welk geld? Barcelona moet juist besparen, niet populistische domme aankopen doen.

30 november 2020 om 14:40

Alaba en Haaland vind ik allebei geen domme aankopen, maar het geld ontbreekt.

30 november 2020 om 15:34

O zeker geen domme aankopen, maar als je je spelers vraagt om salaris in te leveren danwel later uitbetaald te krijgen omdat je financieel aan de grond zit, dan moet je niet populistisch aankopen doen. Iedere aankoop is dan dom.

Messi zonder transfersom is -45 mil per seizoen aan salaris.
Maar Barca pakt geloof ik ook inkomsten vanuit reclamedeals.. Dat ben je dan wel kwijt...

Daarnaast heb je een gat van ongeveer 200 mil int rood.
Voordat je dus echt wat kunt gaat doen zal je eerst 200 - 45 = 155 mil nog moeten weg poetsen.

Ik voorspel het somber in voor Barcelona als ze geen grote uitgaven kunnen doen.
Dan zijn ze echt aangewezen op hun jeugdafdeling

30 november 2020 om 14:42

Aangewezen zijn op je jeugdafdeling met talenten als Fati en Pedri is niet erg als je het mij vraagt, maar je bekijkt de financien veel te kortzichtig. Als de stadia weer open gaan en Barca kan weer toeristen ontvangen, gaat de teller natuurlijk weer keihard lopen. Er gebeurt meer dan Messi’s salaris dat mogelijkerwijs verdwijnt.

30 november 2020 om 15:55

Hoe is het gekomen dat de berekening van 200 int rood is gemaakt op de momenten van voor corona?

Soms zie je met een heeeel kortzichtige blik al dat er te weinig binnenkomt en te veel uit gaat...

30 november 2020 om 17:20

Je zit dan toch behoorlijk mis, de club schrijft door de impact van corona een verlies van 200 miljoen omdat de miljard omzet niet wordt gehaald. Zonder corona werd een winst van 2 miljoen geprojecteerd. Overigens ben ik benieuwd wat ‘de berekening van 200 int rood’ bij jou betekent, de omzet?

Je kunt elke voetballer beloven aan de supporters, maar zouden deze kandidaat voorzitters zich ook druk maken of die spelers wel gewenst zijn, of ze bij de speelwijze passen, en het belangrijkste, of die spelers wel naar Barcelona willen komen.

Haaland is een geweldige spits en het zou me niet verbazen als hij uiteindelijk bij een Real Madrid, Manchester City, Liverpool of Bayern beland maar op 1 of andere manier vind ik hem van geen meter bij Barcelona passen.

Mooie belofte van Laporta, maar heeft hij zelf nog ergens 200 miljoen liggen waarvan ik niets weet? Dit zijn vrij populistische teksten, want om dit te realiseren moet alles weer als vanouds zijn: fans in de stadia, een geopend clubmuseum en een fanshop, plus succes in de Champions League. Alledrie zie ik niet snel gebeuren.

Kan iemand me uitleggen hoe dat zit met die waarborgsom van 125 miljoen? Waar gaat die naartoe en waar dient het precies voor?

Wat een mooie woorden. Dit lijken wel zuid-europese politici. Grote woorden, weinig daden, veel schulden maken (wat maakt het uit) en voor weinig inkomsten zorgen. Het is toch een schande dat clubs als Barça en Real torenhoge schulden kunnen maken , omdat ze de grootste clubs ter wereld willen zijn, en dat dit niet wordt terug gefloten door de spaanse overheid. Het ultieme bewijs is dat er 8 kandidaten zijn die ieder meer als eem milj kunnen storten om zich verkiesbaar te stellen. En natuurlijk is het opmerkelijk dat deze kennelijke financiële wonderdokter, vanuit een failliete boedel belooft een miljoenenaankoop te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
4.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder182
PedriAanvaller182
A. GriezmannAanvaller175
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller152
TrincãoAanvaller150
Jordi AlbaVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3740 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 17 11 3 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman noemt Neymar en Mbappé na vraag over Messi: ‘Dan zeg ik 'ja''

Ronald Koeman kan niet zoveel met de vragen over de toekomst van Lionel Messi bij Barcelona. De Argentijnse spelmaker is reeds in verband gebracht met onder meer Paris Saint-Germain en Manchester...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren