Wondergoal Senesi en penalty's Berghuis redden tiental Feyenoord

Zondag, 22 november 2020 om

Feyenoord heeft zondagmiddag een verdienstelijke overwinning geboekt op Fortuna Sittard. De Rotterdammers kwamen vroeg op achterstand en incasseerden in de twaalfde minuut een rode kaart, toen Orkun Kökcü van het veld werd gestuurd. Dankzij een wereldgoal van Marcos Senesi en twee rake strafschoppen van Steven Berghuis werd het desondanks 1-3. Feyenoord, dat Nicolai Jörgensen weer welkom heette in de ploeg na blessureleed, neemt de derde plek in de Eredivisie in.

De rode kaart voor Kökcü werd na elf minuten toegekend door arbiter Dennis Higler. Na een één-twee met Nicolai Jörgensen zette Kökcü zijn noppen op de achillespees van middenvelder Roel Janssen. Op dat moment leidde Fortuna al met 1-0: in de eerste minuut was de thuisploeg op voorsprong gekomen. Tesfaldet Tekie stuurde Zian Flemming de diepte in met een fraaie steekbal en de aanvaller kon niet worden afgestopt door Marcos Senesi. Doelman Nick Marsman had vervolgens geen antwoord op zijn schuiver.

Veelbesproken penalty voor Feyenoord: ‘Schelden is niet nodig'

De strafschop die Feyenoord kreeg bracht het nodige teweeg. Lees artikel

Het leek dus een zware bevalling te worden voor Feyenoord, maar na de rode kaart speelden de bezoekers fel en gedisciplineerd. Het team van Dick Advocaat gaf relatief weinig kansen weg en kwam zelfs op gelijke hoogte door een zondagsschot van Marcos Senesi vanuit de tweede lijn. De verdediger nam een afvallende bal ineens op de slof en plaatste het leer exact in de rechterkruising. Op slag van rust kreeg Feyenoord bovendien de eerste penalty. Bryan Linssen nam een lange bal van Steven Berghuis rond de zestienmeterlijn aan op de borst en betrad het strafschopgebied. Hij kwam in contact met Martin Angha, ging naar het gras en kreeg de strafschop mee; Berghuis benutte de penalty.

Een van de weinige gevaarlijke momenten voor Fortuna uit de eerste helft ná de rode kaart, was een vlammend afstandsschot van Mats Seuntjens op de lat. De thuisploeg wist zich in grote lijnen echter geen raad met een man meer. Na de pauze kwam Feyenoord minder toe aan voetballen en zocht Fortuna naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft moest Marsman opeenvolgende reddingen verrichten op inzetten van Sebastian Polter en Flemming. Twintig minuten voor tijd stuitte laatstgenoemde opnieuw op de keeper van Feyenoord. Vlak voor tijd besliste Feyenoord de wedstrijd definitief: Berghuis legde opnieuw met succes aan vanaf elf meter, nadat hij zelf werd gevloerd door Jorrit Smeets.

Senesi geniet van het spelen in het Feyenoord-shirt
Meer video's

Poll

Vond je de strafschop die Feyenoord kreeg terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door powned_nl)

Gefeliciteerd Feyenoord knap werk (ook wel mooi voor Dick advocaat gun het die man echt)! 80 min met een man minder spelen met een 1-0 achterstand en uiteindelijk met 1-3 winnen bij Fortuna

Niet een al te best team van Fortuna echt slecht mogen blij zijn als hun directe degradatie ontlopen toch wel samen met Ado het minste elftal van de eredivisie

22 november 2020 om 16:30

Thanks! Wel irritant dat ze iedere keer zo slap beginnen en ongelofelijk dat Botteghin er nog steeds in staat. Zet gewoon Geertruida rechts centraal en Johnston of een jeugdspeler op back. Met Botteghin roep je problemen op je af. Staat altijd een meter achter de laatste lijn en is te traag

22 november 2020 om 16:36

Botteghin is inderdaad gewoon klaar. Prima om in te brengen als de tegenstander hoge ballen erin gaat pompen maar je bent zo kwetsbaar in de omschakeling. Maar goed, het zou zomaar kunnen dat hij op de bank gelaten was als keuze 1 en 2 van de linksbackpositie niet geblesseerd waren.

Motm Semedo uiteraard.
Slechte pot, jammer dat we weer met een achterstand beginnen , daar moet echt iets aan gedaan worden.
Voor de rest 2e helft erg makkelijk.

22 november 2020 om 16:35

Stond bij de eerste aftrap zoals gebruikelijk toch gewoon 0-0 of heb ik iets gemist?

22 november 2020 om 16:38

Scheelde niet heel veel haha

22 november 2020 om 16:40

Kreeg via livescore serieus eerst een melding van de 1-0 en een paar seconden later pas een melding dat de wedstrijd begonnen was 😂

Volledig terechte overwinning voor Feyenoord met een wereldgoal en een belachelijke penalty. Na de 2-1 erg degelijk uitgespeeld. Fortuna erg zwak, welgeteld een kans in 70 minuten met een man meer kan echt niet. De echt zwakke broeders lijken toch wel ADO en Fortuna te zijn dit jaar. Feyenoord nog steeds niet verloren onder Advocaat, toch knap.

22 november 2020 om 16:43

Waarom heeft die rechtsback van Fortuna voetbalschoenen aan? Ongeloofelijk zwak.

Prima overwinning. Mooi om te zien dat Berghuis na die rode kaart wel echt opstaat als leider. En zonder Toornstra was het nog spannend. Wat een meters maakt die kan! Pracht goal van senesi trouwens, hemels!

22 november 2020 om 16:36

Ja Toornstra erg goed. Als hij zo doorgaat kan hij naast Frenkie op het middenveld op het Ek. Vind Klaassen en de Roon daar maar matig.

Na de vroege goal en rode kaart had ik een zware middag verwacht.Maar uiteindelijk toch heel eenvoudig en zakelijk die verdiende overwinning over de streep getrokken. Het verschil is echt opvallend groot zelfs tegen 10 man. Rode kaart terecht.Beide penalties terecht. Marsman barslecht dat wel. Maar helaas geen Bijlow (en een heleboel anderen natuurlijk).

22 november 2020 om 16:30

Beide penalty’s terecht, meen je dat nou? Ga je met drogen ogen beweren dat die eerste een penalty was? Echt weer schandalig dat die VAR Higler niet terecht wijst.

22 november 2020 om 16:32

100 procent pingel. Die verdediger trekt gewoon aan de noodrem omdat hij uitgespeeld is. Gewoon lomp en oerdom.

22 november 2020 om 16:32

Lucatoniet, hij zorgt er gewoon voor dat Linssen niet richting de goal kan. Je kan hem gewoon geven. Zit verder geen opzet aan, Linssen tikt hem net weg, maar dat was bij Kokcu ook.

22 november 2020 om 16:35

Hij geeft een kopstoot tegen zijn lichaam. Kopstoten horen tegen een bal.

22 november 2020 om 18:18

@lucatoniet: we wilden toch allemaal dat voetbal eerlijker werd? Dat contact in de 16 een pingel moest zijn? Ok, dan krijg je een VAR die in elke buitelpartij in slow motion een penalty zie. Lang leve de Var!

22 november 2020 om 18:19

Terechte pingels, tenzij Ajax ze krijgt toch Luis? Heb je bij een ander topic zien verkondigen dat Ajax de meeste wedstrijden niet op eigen kracht heeft gewonnen (lachwekkend). Maar dit is natuurlijk anders.

Wat een triest elftal dat Fortuna, helemaal niks gecreerd de 2de helft behalve dat momentje met Polter. Na zon prestatie zie ik ze als degradatiekandidaat nummer 1 samen met Ado

een schouderklopje mag wel. missen 8 spelers die in de basis zouden staan of er dicht tegen aan zitten. je krijgt na 30 seconde een klap en 10 minuten later sta je met een man minder. daarna de rug rechten en zelfs met een b team gewoon leuk kunnen voetballen. 1 onterechte pingel dat dan weer wel. hoe zou het gaan als we gewoon met de beste 11 en iedereen op zijn eigen plek kunnen gaan spelen? dan kunnen we echt die 2de plaats binnenhalen.

22 november 2020 om 16:53

Nou ja, zoveel verschil zit er niet tussen spelers van Feyenoord. Die hebben wat dat betreft toch wel een vrij stabiele ploeg. De wissels zijn niet beduidend slechter dan de spelers die erin staan. Dat is ook de reden dat dit Feyenoord zoveel punten pakt ondanks dat het spel vaak niet geweldig is.

22 november 2020 om 17:11

Sirius je maakt een grap toch zeker? Spajic is veel beter dan Botteghin Haps is veel beter dan Geertruida Fer is heeeeel veel beter dan Diemers Sinisterra is heeeeeel veel beter dan Linssen Bijlow is zwaar veel beter dan Marsman En persoonlijk zou ik altijd Teixeira over Toornstra opstellen Malacia als rechtsback over Nieuwkoop zou ik ook weleens willen zien. Kortom het is echt onzin dat de spelers die Feyenoord anders op zou kunnen stellen niet veel beter zijn.

22 november 2020 om 17:43

Toornstra was anders de beste van het veld vandaag. Maakt zoveel meters en is zwaar onderschat

22 november 2020 om 17:48

Bijlow basis, haps basis, Spajic basis, Sinisterra basis, Fer basis, Teixeira basis,(oke die speelde nog 20 minuten mee), Malacia dicht tegen basis, bozenik dicht tegen basis. dit zijn 8 spelers die in de basis zouden staan of er dicht tegen aan zitten. die zullen Feyenoord altijd sterker maken.

22 november 2020 om 18:20

Jij wilt zowel Malacia als Haps als Sinisterra opstellen? En wie gaan er daarvoor uit dan? 8 is onzin. 5 max.

22 november 2020 om 18:22

Ze spelen niet eens op dezelfde posities behalve haps en malacia dus waarom niet?

22 november 2020 om 20:57

En waar laat je de rest dan? Want ook Texeira, Berghuis, Bozenik/Jörgensen en Fer zijn zo te horen basisspelers.

22 november 2020 om 21:46

even lezen vriend. ik zeg meer dan een keer: ''die in de basis zouden staan of er dicht tegen aan zitten''. ik zeg het letterlijk 3 keer.

22 november 2020 om 21:47

Marsman, Nieuwkoop, Botteghin, Diemers, Toornstra en Linssen, waarbij Malacia nog wel eens voor Geertruida op rechts zou willen zien spelen. Zelf ben ik het niet eens over Toornstra. Die speelt de laatste weken erg goed, als hij geen voetballer was geworden dan hadden we hem zeker terug gezien bij de marathon. Toornstra, Klaassen of De Roon is lood om oud ijzer. Had Toornstra bij Ajax gevoetbald, dan had hij veel meer caps achter zijn naam gehad.

23 november 2020 om 11:16

Dit is natuurlijk onzin, ik ben voor Feyenoord maar Toornstra had bij Ajax niet eens bij de selectie gezeten. Die man kan echt behalve rennen echt heel erg weinig. Levert zo ontzettend veel ballen in en heeft nul creativiteit.

Schande zulke pingels geven dikke envelop voor de scheids

22 november 2020 om 16:29

Niet zo aanstellen

22 november 2020 om 16:35

Kijk die tweede nog even terug, zeikerd.

Prima, 3 punten binnen en weer door. Wat een zaadpot en die eerste tegengoal compleet op het conto van Botteghin, net zoals tegen Wolfsberger. Wordt toch echt snel minder zonder Spajic zeg...

Karakter getoond vandaag Rotterdammers, na die snelle achterstand en rode kaart zag ik het somber in voor jullie. Wilskracht is een gouden goed, ook wanneer je er slecht voor staat blijkt maar weer. Gefeliciteerd Feyenoorders.

22 november 2020 om 16:31

Meer mensen zoals u graag. heerlijk die rivaliteit terwijl je toch gewoon dit soort klasse reacties kan plaatsten. moet ik ook leren dus bij deze: jullie geweldig gespeeld tegen heracles vanmiddag!

22 november 2020 om 16:46

Odesza en AcMilan, ik ben zeker geen heilige en elkaar plagen en rivaliteit hoort zeker erbij! Maar ik haat Az, Feyenoord en Psv helemaal niet! Ik ben bovenal voetbal liefhebber, en het geprovoceer van enkele mede supporters van mij voegen niks toe. Maar ze moeten het naar zelf weten. Thanks voor het compliment wij speelden zeker wel aardig, maar als je er zo slecht voor staat tot minuut 40 ongeveer. En dat omdraait tot een 1-3 overwinning is zo een overwinning natuurlijk nog altijd veel zoeter.

22 november 2020 om 18:15

Sulejmanii is al jaren een van de realistischere Ajacieden hier op het forum. Geeft eerlijk toe als een andere ploeg beter is en haat niet op andere clubs. Kunnen veel een voorbeeld aan nemen.

22 november 2020 om 16:36

Jullie ook gefeliciteerd met de mooie overwinning tegen Heracles!

22 november 2020 om 16:40

Super reactie, dit is het juiste sentiment na deze wedstrijd. En dat van een 'rivaal', wat blijft al die vijandigheid toch een onzin.

22 november 2020 om 16:42

Mijn complimenten sulejmani. Ik vind jou altijd zeer leuke reacties geven

22 november 2020 om 16:45

De dag dat ik een Ajacied met iets feliciteer zal nooit komen. Maar goed dat je wel klasse toont. 👍🏼

22 november 2020 om 17:06

De reactie van Sulejmaii siert hem. Leer ervan

22 november 2020 om 17:07

Ik was er eigenlijk na 12 minuten redelijk klaar mee, hoewel we het spelbeeld al aardig aan het omdraaien waren. Dit zijn typisch tegenstanders en wedstrijden waar we het alten liggen.
Thnx.

Tjongjonge het heeft Feyenoord niet tegen gezeten vandaag zeg. 1-0 achter en een rode kaart en wat gebeurt er? Je cv maakt een absolute wereld goal die hij nooit meer maakt en je krijgt een onterechte penalty mee. Het zit Fortuna ook absoluut niet mee dit seizoen.. Vervolgens missen ze gewoon kwaliteit om het weer om te draaien.

22 november 2020 om 16:29

Die hij nooit meer maakt. Heeft al een omhaal achter zijn naam staan maar goed

22 november 2020 om 16:31

Gewoon zuivere pingel. Stel je niet aan.

22 november 2020 om 16:34

Nee hoor, dit zijn gewoon duels. Voetbal is een contact sport. Hiervoor een penalty geven is lachwekkend. Die tweede was wild inkomen ban Smeets, die kun je geven al raakt hij Berghuis daar ook amper of niet.

22 november 2020 om 16:37

Raakt hem niet? Kijk hem nog even terug, zou ik zeggen.

22 november 2020 om 16:37

Dus als ik jou op je oog beuk is het ook geen penaltie want contactsport?

22 november 2020 om 16:37

Dus als ik jou op je oog beuk is het ook geen penaltie want contactsport?

22 november 2020 om 16:41

Jij hebt nog nooit tegen een bal getrapt geloof ik. Angha kopt mis en raakt Linssen op zijn schouder. Die gaat als een stervende zwaan naar de grond want doorlopen en scoren heeft hij dit jaar nog niet gedaan. Als je voor dit soort contacten penalty's blijft geven kun je beter gaan zaalvoetballen. Exact de reden waarom we Europees vaak te kort schieten en onze beste spelers zich in de PL rot schrikken. Ongelooflijk hoe je zoiets probeert te verdedigen.

22 november 2020 om 16:47

Hij beukt hem gewoon met zijn hele lijf omver omdat hij de bal mist en daarom aan de noodrem moet trekken. Het is geen judo. Linssen had anders zo door kunnen lopen. Lomp en onbehouwen en gewoon terecht. En ja ik heb zelf gevoetbald en op hoog niveau ook.

22 november 2020 om 17:29

Zo kan je alles goedpraten, geen penaltie want hij wilde de bal trappen en trapte mis, geen penaltie want hij wilde ze hand weghalen maar was te laat, geen penaltie want hij wilde een sliding op de bal doen maar raakte z'n knie.. De verdediger is te laat en raakt daarna Linssen, gewoon een strafschop.

22 november 2020 om 16:32

Senesi maakt alleen maar mooie goals dit seizoen

22 november 2020 om 16:35

Ik laat hem die bal tien x nemen, die schiet je er nooit meer zo in. Fantastische goal natuurlijk, zuur dat het net weer tegen ons gebeurt. Het zit gewoon tot nu toe telkens tegen op elke mogelijke manier. Erg frustrerend.

22 november 2020 om 16:37

Misschien is geen domme overtredingen meer maken.

22 november 2020 om 18:43

Lijkt me frustrerender dat er maar weinig kwaliteit rondloopt bij jullie , Kalou.
Heb een paar spelers gezien waarvan ik me afvraag hoe die uberhaupt prof zijn geworden, heb in het amateur voetbal betere spelers gezien.
Jullie hebben maar 4 a 5 spelers die Eredivisie waardig zijn.
Geen kwaliteit , dus moet je ervoor zorgen dat ze zich kapot rennen ...mja dat gebeurde ook niet, dan houdt het al snel op, of je die penalty nou wel of niet geeft (vond het persoonlijk geen penalty) de kans is ontzettend groot dat je alsnog zou verliezen.

Echt een prima prestatie. 0-1 achter en 10 man en dan nog 3-1 winnen. En wat een goal van Senesi. Heerlijk.

En absoluut niet onverdiend, met 10 man maakte Feyenoord een behoorlijke indruk terwijl Fortuna er na het eerste kwartier niks meer bakte. Ze weten niet waar ze moeten lopen, ze weten niet wanneer ze rust aan de bal moeten hebben, ze maken domme overtredingen, voorzetten die niet aankomen en een spits die behoudens buitenspel lopen ook helemaal niks kan. De twee ploegen die hun trainer op straat hebben gezet zijn absoluut topfavoriet eruit te vliegen.

22 november 2020 om 16:51

Fortuna en ADO lijken zich inderdaad op te moeten maken voor degradatie als er niet snel iets verandert. Bij ADO lijkt het me sowieso een heel lastig verhaal. Die hebben echt een flink gebrek aan kwaliteit, maar bij Fortuna wordt het ook eerder slechter dan beter. Als dat vertrouwen eenmaal is aangetast, is het heel lastig om de boel weer op orde te krijgen. In zo'n wedstrijd moet je gewoon minstens een punt kunnen pakken, ook al speel je tegen Feyenoord.

Ik denk dat dit Fortuna blij mag zijn dat er met ADO een nog matiger elftal rondloopt in de Eredivisie maar dit is wel de slechtste tegenstander die ik tot nu toe heb gezien dit seizoen. Zelfs ADO speelde beter voetbal tegen Feyenoord.

Op karakter de 3 punten gehaald na die vroege rode kaart maar een tegenstander die het Feyenoord daarna geen seconde moeilijk heeft gemaakt. De eerste penalty was misschien een discussiepunt al kan je hem gewoon geven en is het onhandig het duel aan gaan, hetzelfde geld natuurlijk voor die tweede.

Ik heb in een ander topic ook al mijn verbazing uitgesproken over die rode kaart, maar ik hoop nogmaals dat iemand me hier kan vertellen waarom het terecht rood is. Het gaat me er overigens niet om dat het Feyenoord overkomt, maar ik begrijp oprecht niet hoe iedereen dit zo volkomen terecht vind. Die Janssen gaat er flink in (wat prima is), daardoor glijdt Kokcu dusdanig weg dat ie op dat been staat. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat Kokcu daar rood voor krijgt? Hij heeft hier nul invloed op. Hij is 'te laat' omdat die Janssen er ineens voorschiet. Kokcu neemt het risico hier niet. Dan kun je volhouden dat ie vol de enkel raakt, maar dat slaat nergens op. Als Kokcu er zelf ingaat en te laat komt, is het een ander verhaal. Ook als hij het dán onbewust doet, want dan is het pure lompheid. Nu echter niet. Hij zet zijn voet neer en er komt iemand onder, dat is iets anders dan dat hij erop gaat staan

22 november 2020 om 16:35

Ja, die overtreding ervoor lijkt niemand te zien. Als je alleen kijkt naar de landing van Kokcu kan ik rood wel voorstellen, maar kijkend naar de gehele situatie is het vooral ongelukkig.

22 november 2020 om 16:40

Haha grapjas. Wees blij met de punten maar dit is gewoon rood. Gestrekt been terwijl de bal al weg is. Gaat vol erop staan. Misschien niet expres maar rood. Geniet van je dag en de punten👍🏻

22 november 2020 om 16:46

Dank je Haastrecht, ik geniet zeker van deze onverwachte punten, maar los daarvan snap ik gewoon echt niet dat dit rood is. Bewust is rood, onbewust maar lomp is rood. Dit is echter geen van beide. Er schiet ineens iemand onder hem langs en dan staat hij erop. Kan hij totaal niets aan doen

Prima F. Met veel geblesseerden en overdreven rode kaart toch terecht gewonnen met een kwalitatief matig team tegen een onthutsend slecht 11tal. Lekker Dickie

Wat een slap begin weer, zoals ik in de reacties las want ik was te laat thuis, en wat een spirit opeens en een geloof in eigen kunnen wat in een prima overwinning resulteerde. Maar verdorie, start eens een keer scherp. En wat bewees fortuna weer dat ze niks te zoeken hebben in de eredivisie, zo lafhartig spelen met een man meer. Armetierige spelers die weinig te zoeken hebben op het hoogste niveau. Ze mogen blij zijn dat ADO en RKC ook niks voorstellen.

Toch respect.
Ik had de stream al weer afgezet na de rode kaart, ik en mijn uitwedstrijden in Sittard als Feyenoord-supporter wel. Ja de eerste strafschop is makkelijk gegeven en persoonlijk vond ik het te weinig. Maar verder heeft Fortuna praktisch 1 kans gehad in de tweede helft. Advocaat heeft het bijzonder goed neergezet en dat met weer een aantal blessures al moet gezegd; dit lag absoluut ook aan de onmacht van Fortuna.

Begrijp me niet verkeerd, het is nog steeds matig. Geen hosanna hier. Maar stel, stèl, je voor dat ze goed beginnen te voetballen. Vraag me niet hoe maar de punten blijven binnen boord.

Verder erg blij met Diemers, jongen die de schijn tegen had en heeft. Ik ben altijd fan geweest en het begint duidelijk te worden, voor mij tenminste, dat hij een aanwinst is, niet énkel voor de breedte.
Vandaag Toornstra echt geweldig, hij heeft soms van die wedstrijden waar álles lukt. Halve marathon gelopen en heeft elk grasprietje wel gezien.

Als laatste, mocht je het niet gezien hebben, kijk even de goal van Senesi terug.

22 november 2020 om 16:45

Maar wie zegt dat dat gaat gebeuren? Dit Feyenoord leent zich niet echt voor goed voetbal. Ze leunen op Berghuis en wellicht Senesi. Iedere ploeg speelt natuurlijk weleens een aantrekkelijke wedstrijd, maar dit Feyenoord moet het hebben van de organisatie in het veld en de individuele kwaliteiten van z'n sterkhouders. Verder vind ik Diemers helemaal niet zo goed. Het is alleen verfrissend om eens wat creativiteit te zien bij Feyenoord, maar dit is natuurlijk niet het niveau dat je na zou moeten streven als 1 van de grootste clubs van Nederland. Diemers doet leuk mee, maar dat is het ook wel mee gezegd. Toornstra speelt verder sowieso wel goed dit seizoen. Hij heeft zich toch aardig herpakt.

22 november 2020 om 16:50

Feyenoord word al heel het seizoen geteisterd door vele (langdurige) blessures. Met Fer, Bijlow, Haps, Sinisterra, Haps en Malacia erbij (en dat voor langere tijd) dan zul je gewoon mooi en goed voetbal zien. En vergeet niet dat het programma loodzwaar is door de corona.

22 november 2020 om 16:54

Feyenoord moet het ook hebben van degelijkheid, maar het zal natuurlijk nog wel beter worden. Straks is Sinisterra terug die twee man bezig houdt en kun je ook frivoler spelen, omdat Fer er weer is om te corrigeren. Dan Haps er nog bij. Organisatie blijft het toverwoord voor dit team, maar ik weet zeker dat het voetbal ook leuker gaat worden.

22 november 2020 om 16:58

Haha en dat is exact de reden waarom ik het woordje 'stel' herhaalde. Ik heb geen idee of het gaat gebeuren, dat goede voetbal. Het zal nooit heel sprankelend worden. Maar er zitten wedstrijden tussen, ze zijn dun gezaaid dit jaar, dat ze laten zien mooi voetbal te kunnen spelen. Tegen Cska bijvoorbeeld, inderdaad vanuit de organisatie en dat zal ook niet veranderen. Het is hoe dan ook een wonderbaarlijke prestatie geworden onder Dick en dat met slecht voetbal. En het riedeltje 'dat is niet het niveau dat je na moet streven' zal altijd worden herhaald. Ja, klopt, het is geen Gã¶tze. Maar naar vermogen en opties is het toch geen slechte aankoop? En hij blijkt, en volgens jou zegt het dan wat over de rest van het team qua niveau, beter te zijn dan enkel breedte-aankoop. Kijkende naar het aantal basisplaatsen. Niet alle spelers zijn supersterren. Daarvoor heeft Feyenoord ook geen geld (meer). Ik ben zeer tevreden met de rol van Diemers, is gewoon erg nuttig, al zal hij inderdaad nooit een sterspeler worden. Meer dan vrede mee. Net als Toornstra! Geen sterspeler, erg nuttig. Die vond ik aan het begin van het seizoen helemaal niets maar sinds hij op CVM staat laat hij weer klasse zien.

Knap van Feyenoord om dit resultaat neer te zetten met 10 man en 1-0 achter. Maar wat was Fortuna matig. Helemaal niks kunnen creeeren en Feyenoord toch vrij eenvoudig de 1-2 ruststand over de streep kunnen trekken zonder echt veel moeite te doen en dan zeg ik nog niks over de dom weggegeven penalty in de 2e helft. Fortuna liet vandaag wel goed zien dat ze 1 van de degradatiekandidaten zijn.

Ben nu wel benieuwd wanneer al die spelers weer terugkomen en fit zijn. Fer, Haps, Sinistera, Jorgensen, Malacia en ga maar door. Dan heb je gewoon echt een heel sterk elftal dat bovenin lang mee moet doen en wellicht een paar EL rondes kan overleven.

22 november 2020 om 16:49

Nou ja, laten we het niet overdrijven. Zo ontzettend veel kwaliteit is dat rijtje spelers nou ook weer niet. Het geeft Feyenoord wel wat meer lucht en variatie. Een Jorgensen heeft al meerdere seizoenen nauwelijks nog wat geraakt en is ook alweer 29 jaar. Mits iedereen fit kunnen ze meedoen voor de bovenste plekken, maar in de Europa League zie ik dat niet snel gebeuren tenzij je de loting echt mee hebt.

22 november 2020 om 16:57

Ze brengen vooral diepgang. Dat mis je nu. Het hoeven geen superspelers te zijn om het team beter in balans te brengen.

Knap van Feyenoord door zo'n wedstrijd om te buigen met 10 man, maar het toont eens te meer aan dat dit Fortuna 1 van de grote kandidaten is om te degraderen. Als je in zo'n situatie terechtkomt, moet je zo'n wedstrijd over de streep trekken. Zelfs tegen ploegen als Feyenoord moet je er dan minimaal een gelijkspel uit 'willen' halen. Nu ligt het allemaal nog wel dicht bij elkaar, maar op een gegeven moment worden bepaalde ploegen wat brutaler, krijgen meer vertrouwen of komen er simpelweg beter in. Dit Fortuna lijkt met de week slechter te worden. Dan kan er wel meer in zo'n ploeg zitten, maar als het zelfvertrouwen er niet is heb je er weinig aan.

Na de beginfase, vroege goal en rode kaart, kreeg ik er zin in. Fortuna beet ff van zich af, maar na het werelddoelpunt van Senesi kon je aan alles merken dat Feyenoord de wedstrijd zal doen kantelen. Ben dan stiekem wel fan van Berghuis die de boel op sleeptouw neemt, maar vergeet vooral niet Jorgensen die op het eerste oog onzichtbaar leek, maar een prima wedstrijd speelde als bliksemafleider. Hij werkte hard. Dikke prima na zo'n blessure. In mijn ogen, vooral de eerste, wat makkelijk gegeven penaltys, maar meer dan terechte overwinning van Feyenoord. Ook zonder de penaltys had ik het idee dat ze het wel zouden winnen. Van harte Feyenoorders.

Gewoon razend knap wat dit Feyenoord weer laat zien. Veel te makkelijk gegeven rode kaart want ernstig gemeen spel was het zeker niet, Kokcü was gewoon te laat, geel was op z'n plek geweest. Wat een wondergoal van Senesi zeg, die kan wel meer dan alleen verdedigen. Ben benieuwd waar Feyenoord dit seizoen gaat eindigen.

Sowieso weer belachelijke strafschoppen vandaag.. bij psv wel een penal voor hands en bij Sparta weer niet.. en die strafschoppen voor Feyenoord waren ook belachelijk... die Linssen en berghuis vallen als veertjes.. schwalbes allebei..

Wat een manier om te winnen. Een wereldgoal, een kadotje en de 1-3 moet ik nog terug zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

51 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 10 9 2 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren