‘Zwakke plek’ van Ajax blootgelegd bij Ziggo: ‘Dat mag hem niet meer gebeuren’

Woensdag, 21 oktober 2020 om

Ajax ging woensdagavond in het eerste groepsduel in de Champions League met 0-1 onderuit tegen Liverpool. Een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico in de eerste helft bracht de beslissing in de Johan Cruijff ArenA. Jan van Halst bestempelt Perr Schuurs bij Ziggo Sport als ‘zwakke plek’ aan de kant van de Amsterdammers en zag hem in de fout gaan bij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sadio Mané ontdeed zich na 35 minuten spelen aan de rechterkant van het veld van Schuurs en bracht de bal voor het doel, waar Tagliafico de bal in eigen doel werkte. “Het zijn cruciale dingen. Bij AZ-uit hebben we vorig seizoen ook een keer gezegd dat hij slecht stond te dekken. Dit is Champions League-niveau, dan moet je Mané voor je houden”, analyseert Van Halst. “Laag zitten, hem voor je houden en hem in ieder geval niet laten wegdraaien. Je moet die kant dichthouden, het is zo dom ingestapt. Het zijn technische verdedigende acties, dat mag hem niet meer gebeuren. Dat gebeurt nog teveel.”

Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Ajax.Bekijk rapport

Van Halst zag Schuurs na de 0-1 ‘minder en minder worden’. “In zijn draaien, wendbaarheid en handelingssnelheid. Ik vond Mazraoui ook wat terugvallen. Dat zijn zwakke plekjes die je op topniveau gaat zien”, concludeert de analist. Van Halst laat ook nog een moment uit de 76e minuut zien, waar Schuurs invaller Diogo Jota bijna een vrije doortocht richting André Onana biedt met een slechte terugspeelpass. Uiteindelijk weet de doelman van Ajax het gevaar ternauwernood te verijdelen. “Het zijn allemaal slimmigheden, hij wordt aangetikt door de spits. Dit moet je weten.”

Presentator Bas van Veenendaal stelt dat Schuurs er ‘ineens heel snel moet staan’. “Daar ben ik het niet mee eens, hij heeft een jaar gehad om hier naartoe te groeien”, reageert Van Halst. “In een jaar heeft hij ook heel veel geleerd en het laten zien, maar dit is tegen een Europese topploeg. Los daarvan moet je tegen RKC ook laag zitten, al heb je daar geen spitsen die zo makkelijk wegdraaien. Dit is te makkelijk.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Perr is geen Matta, maar dat is ook meteen het zure matta was een speler die 1 keer in een decennium opstaat perr is gewoon een modale verdediger die het niet eens heel verkeerd heeft gedaan tegen de kampioen van Engeland.. edit: toch vond ik vandaag de afwerkers het minste (promes) over het algemeen hebben ze naar hun kunnen gespeeld en zich niet kapot laten spelen door een ongemotiveerde liverpool

21 oktober 2020 om 23:39

Who the hell is matta

21 oktober 2020 om 23:45

Denk de ligt

22 oktober 2020 om 00:05

Perra speelde gewoon heel matig

22 oktober 2020 om 16:51

Beter dan Tagga dat dan weer wel

22 oktober 2020 om 17:23

Of Nananana

Vooral die Mazraoui wordt gehyped. Ik heb echt liever Dest vooral aan de bal. Een goede CV scouten a la Sanchez in Zuid Amerika en een hele goede spits.

21 oktober 2020 om 23:32

Niets voor niets dat Liverpool in de 1e helft vooral via de linkerkant ging aanvallen. Daar lag de zwakte bij Ajax. Mané speelde ook sterk tussen Mazraoui en Schuurs in. Schuurs valt ook weinig te verwijten. Mané is een wereldtopper en probeer hem maar bij te houden als hij aanzet.

21 oktober 2020 om 23:38

Mane vind ik zelfs beter dan Salah eerlijk gezegd. Misschien is Salah wel wat beter in kansen afmaken.

21 oktober 2020 om 23:36

Mazraoui vind ik wel gewoon prima. Natuurlijk was hij vandaag niet heel goed, maar dat was bijna niemand bij Ajax vandaag en over het algemeen ben ik wel tevreden over Mazraoui. Ondanks mijn commentaar op Schuurs in mijn reactie hieronder, ben ik wel fan van hem alleen moet hij wat 'feller' en rustiger aan de bal worden. Ik heb liever dat Ajax echt gewoon een goede nummer 9 haalt, want dat heeft Ajax niet echt. Tadic zie ik daar graag, maar is van oorsprong geen nummer 9, Traoré is (nog) niet goed genoeg, Huntelaar is leuk als pinchhitter maar niet meer dan dat, Brobbey vind ik wel goed maar het is de vraag of hij zijn contract zal verlengen (loopt in de zomer af, maar las vandaag positieve verhalen rond het verlengen van zijn contract) en als hij blijft, kan je niet meteen teveel van hem verwachten en bij FC Twente loopt Danilo op huurbasis rond, die het daar tot nu toe erg goed doet. Als Danilo zo door blijft gaan bij Twente, dan zal hij zeker van toegevoegde waarde zijn voor Ajax maar of hij dan ook echt de nummer 9 is die echt een 'killer' is, dat weet ik niet (ondanks zijn 4 goals tot dusver bij Twente). Misschien een rare suggestie, maar als Ajax in de zomer dan toch de portemonnee wilt trekken voor een spits: misschien Gabriel Barbosa van Flamengo proberen? Dat is een spits die fysiek sterk is en ja, hij is in Europa mislukt bij Inter Milan en Benfica. Maar bij Inter had hij vanaf dag 1 al geen toekomst omdat Frank de Boer hem gewoon niet wilde en bij Benfica had hij gewoon pech. Is nog altijd maar 24-jaar en schiet bij Flamengo heel de Braziliaanse-competitie, maar ook de Copa Libertadores (de CL voor dat continent) de ballen er vrij gemakkelijk in. Is echt wel een aanspeelpunt en heeft wel een bepaalde explosiviteit en hij heeft een contract tot 2024 bij Flamengo, maar ik las dat de financiële situatie bij Flamengo niet heel rooskleurig is. En waarschijnlijk zal hij vrij duur zijn qua transferprijs (denk zo'n 20 tot 25 miljoen) en ook wel een vrij fors salaris willen, maar Ajax wilde afgelopen zomer ook Suárez terughalen en ik denk dat Gabigol dan wel wat goedkoper is qua salaris en transfersom.

22 oktober 2020 om 00:25

Sorry, maar Mazraoui was vandaag gewoon heel zwak. Te lang aan de bal om vervolgens balverlies te lijden, foute passes en als toppunt dat terug gesjok van m wanneer een counter in de maak was. Even serieus!? Hij kan nu zich laten zien en ervoor zorgen dat Dest niet wordt gemist alhoewel het altijd gelijke concurrenten waren maar als ie niet oppast gaat Kaliber nog de kans krijgen, dan kan ie echt ophouden met voetballen als dat gebeurt. Dit is echt een seizoen dat hij stappen moet gaan zetten als voetballer, loopt nu namelijk al een paar seizoenen mee. Heeft een paar uitschieters gehad maar moet constant leren te presteren en meer gif in zijn spel hebben.

Los van dat wegdraaien van Mane en dat foutje in de tweede helft vond ik Schuurs eigenlijk wel goed spelen, waarbij ik hem dat van Mane niet eens kwalijk kan nemen dat is gewoon kwaliteit van Mane hij doet dit ook tegen verdedigers van topniveau. Tadic en Promes kan die beter benoemen wat speelden die slecht zeg!

21 oktober 2020 om 23:28

Tadic had nog wel goede momenten hoor. Ik vond iedereen behalve Promes wel goed spelen eigenlijk. Martinez en Blind waren fantastisch verdedigend.

21 oktober 2020 om 23:32

Ik weet dan niet welke goede momenten jij heb gezien. Martinez en Blind speelden goed inderdaad. Vooral Martinez die was was verdedigend echt ijzersterk en speelt de bal altijd naar de goede kleur. En dan heb je zo iemand als Johan Derksen die roept dat het een miskoop is belachelijk natuurlijk.

21 oktober 2020 om 23:36

Tadic was in de omschakeling steeds heel nauwkeurig in zijn passing, en deed ook mee met een paar snelle combinaties rond het strafschopgebied van Liverpool.

22 oktober 2020 om 01:17

AsRoma helemaal mee eens, vraag me echt af of mensen andere wedstrijden zien soms. Tadic was niet erg opvallend, maar speelde best behoorlijk.

Ik vond Schuurs zo zijn goede momenten hebben, maar inderdaad ook wat mindere. Kun je meer verwachten van een jonge gast met weinig ervaring op dit niveau? Als hij constanter wordt dan is het gewoon een hele goede verdediger, maar dan moet hij dat wel nog ontwikkelen. Als je het in context zet, dat je tegen de gevreesde aanval van de wereldkampioen stond.. Dan valt het niet tegen toch?

Wat een gelul. Schuurs werd gedold door Mane, die dolt wekelijks verdedigers, is gewoon een gruwelijke aanvaller. Schuurs speelde helemaal niet slecht, paar mooie passes, won bijna al zijn duels. Ging alleen 2e helft nog een keertje de fout in. Oké, hij is geen De Ligt op die leeftijd, maar ook Schuurs is nog jong en hij doet het prima.

22 oktober 2020 om 03:21

Precies, alsof het zo’n schande is om in zo’n wedstrijd welgeteld 1 keer gedold te worden door de man die iets meer dan een jaar geleden met 1 beweging de hele Bayern verdediging incl Neuer voor joker zette. Als Promes en Klaassen die kansen gewoon afmaken kan je het je permitteren om een keer gedold te worden door Mane, dat dat gaat gebeuren moet je van te voren eigenlijk al incalculeren ongeacht met welke verdedigers je het veld op gaat. Lekker makkelijk om achteraf dan naar Schuurs te gaan wijzen.

Schuurs heeft wel potentie hoor, maar vond hem vandaag regelmatig onzeker en te wild aan de bal. Ze lieten het in de rust bij Veronica Inside al zien, maar bijvoorbeeld vlak voor de goal levert Schuurs zo de bal in bij Liverpool door een bal gewoon in 1x weg te schieten ter hoogte van de middenlijn terwijl er geen enkele tegenstander bij hem in de buurt stond. Daar ontstond toen de ingooi voor Liverpool en het doelpunt uit, maar hij had dat heel de wedstrijd. En ik vind ook altijd dat Schuurs de duels veel te 'lief' aangaat. Hij hoeft geen spelers doormidden te schoppen of wat dan ook, maar wat feller erbovenop zitten mag ook wel. Ondanks dit, ben ik wel een fan van Schuurs maar dit zijn punten die hij in mijn ogen wel moet verbeteren. Hopelijk kan bijvoorbeeld iemand als Bogarde hem dat 'felle' een beetje bijbrengen.

Ik hoor hier veel over de spelers die Liverpool mist. Maar Ajax miste eigenlijk deze hele wedstrijd de twee beste spelers, of toch wel minimaal de twee spelers die het meest in vorm zijn: Antony en Kudus. Een uur lang speelde Ajax echt fenomenaal, gaf het nauwelijks iets weg en creeerde het een handvol kansen. Na de driedubbele wissel zakte Liverpool iets meer in en zag je dat bij Ajax ook deels de pijp leeg was. Deze wedstrijd geeft me hoop, je bent een uur lang veel sterker dan Liverpool en toont aan defensief goed te staan en offensief een vuist te kunnen maken. En iedereen die spreekt over het "B-team"; in het oorspronkelijke team zijn Adrian en Curtis Jones misschien B-spelers maar als je drie wissels inbrengt met een gezamenlijke waarde van een slordige tachtig miljoen euro kan je nauwelijks spreken van slechte spelers. Het is lastig om een fysiek sterk team als Liverpool in die eindfase helemaal onder druk te zetten. Daarom ben je Ajax en geen Bayern.

Dit is allemaal zo makkelijk. Schuurs speelt een prima wedstrijd en is mane 1x kwijt en gelijk doelpunt. Dat gebeurt in de eredivisie helaas niet. In de eredivisie is het voor Ajax en in mindere mate PSV gewoon teveel in de comfort zone waardoor er niet (genoeg) geleerd wordt. Daardoor maken jongens als schuurs dit soort fouten, het is in één keer wel uit hun comfort zone, daar maak je fouten, maar leer je wel het meest

Ben het wel eens met van Halst. De rechterkant was onze zwakke plek. Schuurs speelde niet met overtuiging en Mazraoui was zo nu en dan weer zijn nonchalante zelf.

Goed zo, iemand die het ook snapt en ik doe nog een schepje bovenop. Perr Schuurs komt te kort, zowel als verdediger als uitstraling. Het is wel wat anders of je tegen een Martinez speelt of Schuurs. Kijk alleen die kop van Martinez en je begrijpt me. Die eet je op, figuurlijk. Schuurs heeft dit vaker gehad. Zo ook tegen Getafe uit met een merkwaardige blunder. Ik lees verhalen dat Schuurs goed speelde dit dat, maar het is een soort Veltman 2.0. Speelt 90 minuten goed, maar maakt een paar krankzinnige fouten... zo krankzinnig dat er een giga kans uit voortvloeit. Geef me dan maar gwn een wat mindere voetballend type, maar die wel een aanvaller figuurlijk breekt.

Wat is die Ten Hag soms zo een rare vogel zeg. Wanneer is het in Europees verband goed afgelopen met zijn lopende wissels? Ekkelenkamp, Labyad en Traore erin voor Klaassen, Blind en Neres. Al je voetbal haal je er per meteen uit. Jammer van de blessures van Kudus en Antony trouwens. Neres met afstand de meest creatieve en beste man vandaag aan Ajax kant. Had met Antony de verdediging zo bezig kunnen houden dat Klaassen en Promes in de gaten konden duiken.

21 oktober 2020 om 23:41

Besef je wel dat Neres nog geen volle wedstrijd gespeeld heeft sinds zijn lange blessure? Als je hem nu overbelast, ligt ie er zo weer uit.

Het is wel jammer, dat foutje van hem daargelaten had je hier vanavond misschien nog wel een punt uit het vuur kunnen slepen. Maar eigenlijk heeft het er niet ingezeten, op enkele kansjes na aan beide kanten. Bij een gelijke stand had Liverpool ook wel meer druk gezet natuurlijk.

Makkelijk scoren natuurlijk. Ik vond Schuurs het eerste half uur erg goed, daarna maakte hij veel foutjes. Laten we wel bedenken dat hij bij de goal tegen een van de beste aanvallers van de wereld staat die dit bij de grootste der aarden ook flikt. Daarmee bedoel ik niet dat hij niet meer had kunnen doen, maar dat ook topverdedigers door mane in de luren worden gelegd. Tweede helft vond ik ‘m zwak en terecht gewisseld.

22 oktober 2020 om 02:19

Schuurs speelde ook goed. Maar zolang hij zulke fouten blijft maken, is het niet goed genoeg.

Ik kan altijd echt genieten van Van Halst en nog meer van het begrip 'een type Jan van Halst'... Die gozer stond 3 seizoen onder contract bij Ajax. Daarvan speelde hij er 1 als huurling bij Fortuna. In de andere 2 jaar in totaal(!) 36 potten... Joeh.. Laten we Jan dus vooral niet te serieus nemen.

22 oktober 2020 om 02:20

Neem jij Louis van Gaal wel serieus? Deze man heeft ook niet echt op hoog niveau gespeeld. En ten Hag vind je zeker ook een slechte trainer. Hoeveel top wedstrijden heeft hij gespeeld ?

Ajax is qua breedte matig, je hebt geen verdediger op de bank. Promes uit vorm en je hebt eigenlijk geen waardige vervanging vandaag. Vond promes vandaag ook matig spelen. Ik vond ze erg sterk, blind en klaassen erg sterk. Jammer dat zij en Neres eruit gingen, neem aan dat ze niet meer konden? Anders onbegrijpelijke wissels. Nu hopen dat de blessure van Kudus meevalt en Anthony snel terug is

22 oktober 2020 om 00:03

Qua breedte matig? Normaal heb je Schuurs, Alvarez, Blind, Martinez en Timber als cv's. Wat is daar niet breed aan? Voorin heb je ook meer dan genoeg met Neres, Antony, Promes, Tadic, Traore en Huntelaar. Dat Promes uit vorm is en Antony er niet bij was wil niet zeggen dat je qua breedte matig bent. Als je zo kijkt is elke ploeg ter wereld matig in de breedte.

22 oktober 2020 om 02:23

Maar voorin met Labyad, Huntelaar en Traore heb je drie spelers die momenteel niet de kwaliteiten hebben die Ajax verder brengen. Daarnaast is Promes volledig uit vorm. Dus de breedte valt kwalitatief tegen.

Mane heeft wel meer verdedigers in de luren gelegd en die hadden meer ervaring en kwaliteit dan Schuurs. Waar hebben we het over?

Je moet die actie van Mané en Schuurs even terugkijken. Gewoon een wereldaktie van Sané zo snel zo goed. Kan Per “laag gaan zitten” (nooit van gehoord) maar dan nog komt hij er nooit aan

Je moet die actie van Mané en Schuurs even terugkijken. Gewoon een wereldaktie van Sané zo snel zo goed. Kan Per “laag gaan zitten” (nooit van gehoord) maar dan nog komt hij er nooit aan

Onzin. Tagliafico staat gewoon verkeerd ingedraaid met schouders en lichaam. En pakt een bal met zijn linker terwijl dit 100 % met de rechter moet. Ik wordt knettergek van dit soort slechte verdedigende acties. Dit leer je verdedigers in de jeugd al vanaf de O14 op elk niveau.

Van Halst, hahaha, maakt daar een domme beslissing, maar hij is goed genoeg voor ajax, voor de rest had hij mane gewoon in zijn zak, daarom was klop zo aan het zeiken en kwaad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 9 0 1 0
2019/2020 Ajax 10 1 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 29 4 1 0
2019/2020 Jong Ajax 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Het kost voor Ajax een vermogen om iemand die vergelijkbaar is te vinden’

Een fout van André Onana besliste dinsdagavond het Champions League-duel tussen Liverpool en Ajax (1-0). De doelman van de Amsterdammers verkeek zich op een voorzet van Neco Williams, waardoor Curtis Jones...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren