Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Donderdag, 22 oktober 2020 om 11:50 • Laatste update: 12:27

Ajax is het nieuwe seizoen in de Champions League woensdagavond begonnen met een 0-1 nederlaag tegen Liverpool. Nicolás Tagliafico maakte onbedoeld het enige doelpunt van de wedstrijd. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Ajax die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Ajax tegen Liverpool
SPELER CIJFER
André Onana 7,5
Noussair Mazraoui 4,5
Perr Schuurs 4
Lisandro Martínez 7
Nicolás Tagliafico 5
Ryan Gravenberch 6
Davy Klaassen 7,5
Daley Blind 6,5
David Neres 7
Quincy Promes 5
Dusan Tadic 6,5

André Onana: 7,5
Iets minder dan een kwartier voor tijd sprintte Onana als een gek zijn doel uit om een fout van Schuurs te herstellen. Het was een riskante actie, maar het optreden van de attente Onana was uiteindelijk goed. Als hij het niet had gedaan, had Diogo Jota zonder dekking op hem kunnen afstormen. De keeper pareerde eerder in de wedstrijd een poging van Takumi Minamino in de korte hoek en weerhield in de slotminuut zowel Georginio Wijnaldum als Minamino van scoren. Eerder in de tweede helft grabbelde hij bij een corner van Andy Robertson: Onana kwam zijn doel uit, maar had de bal niet. Daardoor kreeg Fabinho een kopkans. Over het geheel keepte de Kameroener echter een prima wedstrijd.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag: 'Tactiek heeft uitstekend gefunctioneerd'
Meer videos

Noussair Mazraoui: 4,5
Mazraoui haalde zijn niveau lang niet altijd. Met name in balbezit bracht de rechtsback, van wie een aanvallende bijdrage wordt verwacht, te weinig. Slechts 65 procent van zijn passes kwamen aan: het laagste percentage van alle spelers van Ajax. Geen enkele speler van Ajax of Liverpool raakte vaker de bal kwijt: 25 keer. De voorzetten kwamen niet aan op de plek van bestemming. In verdedigend opzicht kwam Mazraoui niet in grote problemen, afgezien van een moment in de eerste helft toen hij naar het gras ging in een duel met Mané zonder dat duel te winnen; dat moment had slechter kunnen aflopen.

Perr Schuurs: 4
Op het belangrijkste moment van de eerste helft kon Mané te eenvoudig bij Schuurs wegdraaien. De aanvaller speelde de verdediger in één handige beweging uit en bereidde onbedoeld het eigen doelpunt van Tagliafico voor. Het was een sneu moment voor Schuurs, die juist bezig was aan een sterke eerste helft, waarin hij Mané meerdere keren goed in de weg zat. Na het openingsdoelpunt liet Schuurs zich niet ontmoedigen. Hij bleef voorzetten blokkeren en leverde enkele aardige lange ballen. Zijn tweede helft was niet sterk. Na een weifelend optreden in een duel met Roberto Firmino liet hij zich door de benen spelen en ontstond een riskante situatie; een kwartier voor tijd liet hij zich zomaar van de bal zetten door Jota, waarna Onana naar voren moest sprinten om de boel te redden.

Lisandro Martínez: 7
Een van zijn eerste acties was ongelukkig: na een heel zwakke breedtepass had Martínez geluk dat Mané de bal niet onderschepte. Daarna liet de Argentijn echter weinig steken meer vallen. Niemand bij Ajax kon tippen aan zijn totaal van negen uitverdedigende acties. Martínez heeft dit seizoen niet vaak een basisplek, maar stond zijn mannetje en greep de kans van Erik ten Hag met beide handen aan. Het beste moment van de wedstrijd voor Martínez was zijn perfect getimede sliding aan de zijlijn na een klein uur, waarmee hij de aanval inleidde die resulteerde in een schot van Promes.

Nicolás Tagliafico: 5
Door een heel ongelukkig eigen doelpunt van Tagliafico kwam Liverpool op voorsprong. In een reflex werkte de linksback de bal achter André Onana. Tagliafico was bezig aan een aardige wedstrijd, waarin hij enkele keren gevaar in de kiem smoorde en met succes combineerde met Tadic en Gravenberch aan de linkerflank. In de tweede helft ontstond meer gevaar van Liverpool aan de flank van Tagliafico en was hij verdedigend minder zeker. Met een goede voorzet hoopte hij in de blessuretijd nog de 1-1 te forceren, maar helaas voor Tagliafico gebeurde dat niet.

Ryan Gravenberch: 6
Gravenberch was bijzonder actief op het middenveld bij Ajax, met name in de eerste helft. Hij stoorde in de opbouw bij Liverpool, onderschepte meerdere ballen en zocht in balbezit vaak de aanvallende oplossing. Soms was hij slordig in de voortzetting, maar Gravenberch bracht in de eerste helft wel de nodige schwung in het spel van Ajax. Belangrijk was de rugdekking die hij halverwege de tweede helft verleende aan Tagliafico, waardoor hij de bal kon oppikken toen zijn ploeggenoot eroverheen trapte. Verder was zijn bijdrage in de tweede helft te beperkt, maar zeker voor zijn leeftijd hield Gravenberch zich goed staande.
.
Davy Klaassen: 7,5
Het scheelde weinig, of Klaassen zorgde vlak na de rust met een heerlijke pegel voor de 1-1. Zijn inzet spatte uiteen op de paal. Het zou de kroon geweest zijn op een goed optreden, waarin Klaassen veel werk verzette. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht leverde Klaassen een aanzienlijke bijdrage: hij liep ver terug, onderschepte meerdere ballen op het middenveld en verlegde het spel naar voren in aanvallende situaties. Zo leverde hij een uitstekende breedtepass voorafgaand aan de enorme kans van Promes na ruim een halfuur, terwijl hij het spel na een klein uur opnieuw goed voortzette richting Promes, door een bal van Tadic direct uit de lucht neer te leggen bij de aanvaller. Uiteindelijk leidde de rappe counter tot een schot van Promes. Klaassen noteerde van alle beoordeelde spelers de hoogste passzuiverheid bij Ajax: 87,9 procent. Hij bracht diepte in het spel, maar werd een kwartier voor tijd toch naar de kant gehaald.

Daley Blind: 6,5
“Blind speelt in een centrale rol. Soms in de achterhoede, soms op het middenveld. Dat hangt ook van de positie van Firmino af”, verklaarde Ten Hag voor de wedstrijd. Als hij op het middenveld te vinden was, volgde meestal een goede voortzetting of onderschepping. Maar ook in de achterhoede deed Blind zijn werk goed: zo voorkwam hij in het strafschopgebied dat een hakbal van Mohamed Salah terechtkwam bij Roberto Firmino en hield hij negen minuten na rust onder druk meerdere spelers van zich af, alvorens Onana te bedienen en de rust in het spel terug te brengen.

David Neres: 7
Volgens analist René van der Gijp was Neres in de eerste helft ‘met afstand de beste man op het veld’. De aanvaller leverde een prachtige bal op Tadic, wiens boogbal voor de doellijn werd weggehaald door Fabinho, en zette Promes vrij voor het doel met een gedurfde pass tussen drie verdedigers. Het spel van Neres was met name wisselvallig: tegenover iedere gecreëerde kans staat een moment waarop hij zich vastliep, maar zijn bijdrage was onmiskenbaar. Ook na de rust was hij handig aan de bal, maar werd hij gewisseld door trainer Ten Hag

Quincy Promes: 5
Al na acht minuten moest Promes invallen voor de geblesseerd uitgevallen Mohammed Kudus. De aanvaller had de score moeten openen voor Ajax, toen hij vlak voor het doel stuitte op keeper Adrián. Dat hij die kans onbenut liet, mag hij zichzelf aanrekenen. Promes combineerde in de eerste helft bij tijd en wijle goed met zijn teamgenoten, zoals toen hij na een rappe aanval aan de basis stond van een schot van Ryan Gravenberch na twintig minuten. Maar in de tweede helft waren zijn voortzettingen niet goed genoeg. Zonder de aanvoer van Hakim Ziyech kan hij een stuk minder laten zien.

Of AFC Ajax ook op voorsprong had kunnen komen tegen Liverpool FC? ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 21 oktober 2020

Dusan Tadic: 6,5
Kort voor de pauze was Tadic dicht bij de 1-1, toen zijn boogbal door Fabinho werd weggewerkt. Misschien had hij beter voor een schot met links kunnen kiezen. Tadic kreeg niet alleen zelf een kans, maar bereidde er ook meerdere voor: hij leverde en goede voorzet op Martínez, wiens kopbal door Adrián werd gepakt, zette Tagliafico voor het doel met een knappe steekpass, bereidde een inzet van Gravenberch voor en bediende Klaassen voor diens uithaal tegen de paal in minuut 46. Met belagers in de rug hield hij de bal altijd goed bij zich.


Poll

Ben je het grotendeels eens met onze beoordelingen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door pinko)

Zo zie ja maar. Geef elke speler eens een kans ipv afzeiken. Die Klaassen werd afgemaakt maar kan Ajax prima gebruiken!

21 oktober 2020 om 23:47

Klaassen werd niet afgemaakt, we moesten het alleen nog maar zien. En hij bewijst nu inderdaad misschien wel de ontbrekende schakel te zijn. Als hij dit niveau door trekt staat hij de rest van het seizoen basis uiteraard. Voor nu heeft hij bewezen, maar het zijn pas twee wedstrijden dus houd ik nog een kleine slag om de arm.

22 oktober 2020 om 14:41

Volgens mij was Klaassen niet iets van we moeten nog zien maar iemand die al bij Everton niet kon aanhaken en bij een Duitse degradant een beetje mee kon. Al maakt dat niet uit want het is miljoenen meningen met vaak een bril op en dat zijn we niet anders gewend op een forum. Wel is het mooi om te zien dat hij meteen kan aanhaken en kwaliteiten meebrengt die je hard nodig hebt en juist Europees. Ajax heeft gewoon goed gespeeld naar hun mogelijkheden. Je krijgt achteraf allemaal redenen wat nog beter kan en welke bal niet goed gespeeld is maar als je een beetje overview pakt is dit een slechte prestatie maar een best goede wedstrijd.

Een 4 voor schuurs vind ik persoonlijk belachelijk speelde gewoon een goede pot! Dat mane daar kan wegdraaien is ook een deels de kwaliteit van mane maar goed ik zal er geen kijk op hebben.

21 oktober 2020 om 23:13

Schuurs dekt enorm slecht bij de eerste goal en maakte in de 2e helft nog een heel grote fout die Onana goed maakte, hij verdient zeker geen voldoende vandaag.

21 oktober 2020 om 23:17

Dat was dan ook alles. Je speelt ook niet tegen RKC hè. Combi tussen jeugdigheid en simpelweg klasse van Mané. Blind verdient ook een hoger cijfer. Dankzij hem was Firmino onzichtbaar.

21 oktober 2020 om 23:27

Dus? Je speelt champions league, dan moet je wel een bepaald niveau halen. Hierop wordt je cijfer gebaseerd uiteindelijk en Schuurs speelde zeker niet voldoende-waardig

21 oktober 2020 om 23:32

De blunder van promes die has moeten scoren vond ik vele malen groter dan dat Schuurs 1x Mane liet wegdraaien. Bovendien had Mazraoui Mane moeten afdekken bij de ingooi.

22 oktober 2020 om 02:01

Het is niet alleen dat laten wegdraaien. Zoveel momenten dat hij gewoon niets doet, en gewoon kijkt hoe een man op hem afrent. Heeft zich 1 keer voor een schot gegooid, voor de rest geen tackle gemaakt. Nauwelijks overtuiging in de duels. Slappe hap. Maarja ik spiegel hem misschien nog teveel aan de Ligt die ieder duel met gevaar voor lijf en leden inklapt.

22 oktober 2020 om 07:49

@Mentalist, als je hem aan de Ligt spiegelt (logisch) moet je ook terug denken dat tegen Bayern en Juventus 4x de Ligt de zwakste speler op het veld was. Lewandowski compleet kwijt meerdere malen. Net zoals Schuurs gisteren Mané kwijt was. Instappen zoals jij graag wilt zien tegen Mané is oerdom, dat probeert elke PL verdediger ook om het fysiek te winnen. Mané is enorm sterk en zo enorm snel dat hij je dan lachend voorbij loopt. Schuurs hapte niet en hield hem op afstand, tegelijkertijd blokkeerde hij wel de richting van het doel. Enorm goed juist.

22 oktober 2020 om 08:49

Wat mij bij Schuurs opviel is dat wanneer een aanvaller naar binnen komt, hij keer op keer helemaal om zijn as draaide om mee te lopen. Volgens mij wordt dat je in de E'tjes al geleerd niet te doen, omdat je je man dan voor 1,5 seconden uit het oog verliest. Heb ik me helemaal idioot aan geërgerd gisteren.

22 oktober 2020 om 10:28

Als we gaan redeneren zoals jij nu doet ReneeKast, verdient elke verdediger, elke wedstrijd een onvoldoende.

21 oktober 2020 om 23:17

Schuurs verdiende niet meer dan een 4. Heeft te veel fouten gemaakt, waaronder één die is afgestraft

21 oktober 2020 om 23:35

Welke cijfers zou je de verdediging van Liverpool geven? Hoger dan een 4 omdat Ajax de fouten niet afstraft?

21 oktober 2020 om 23:52

Hoger dan Schuurs iig. Ik heb geen een aanvaller van Ajax een Liverpool-verdediger zien voorbij komen omdat de verdediger verkeerd instapt, om vervolgens op doel te schieten. Daarnaast zaten de verdedigers meestal kort op de aanvallers van Ajax en wonnen ze 9/10 kopduels. Dus het heeft niet per se met afstraffen te maken, Schuurs maakte te veel fouten. Bij Liverpool was dat niet het geval. Ajax kwam er door goede combinaties af en toe voorbij, niet meer dan dat..

22 oktober 2020 om 12:29

Je speelt tegen een van de beste teams ter wereld een geeft bijna geen kansen weg en dan hebben je verdedigers een 4, een 4,5 en een 5. Dat lijkt mij zwaar overdreven wanneer je als underdog verliest door een ongelukkig eigen doelpunt en daarbuiten bijna geen kansen weg geeft.

21 oktober 2020 om 23:45

Oke toch maar even ingelogd om hierop te reageren. Schuurs speelde gewoon voor zijn doen een goede wedstrijd, maar komt blijkbaar in zijn betere wedstrijden ook tekort. Het ding met Perr is gewoon dat hij bijna al zijn duels wint maar dan direct ook weer een bal in de tegenstander zijn voet speelt of kopt en daardoor ontstaat vaak weer een gevaarlijke situatie waar hij zelf op dat moment dan uit positie is waardoor er een kans komt voor de tegenstander. 9 van de 10 keer stapt hij dan ook in en dan wint hij 50/50 dat duel maar als hij hem verliest staat een aanvaller gewoon 1 op 1 met Onana. We vonden jarenlang Veltman niet goed omdat hij altijd een foutje in de wedstrijd had, en dat klopt ook. Bij Schuurs is het alleen dat het niet een foutje per wedstrijd is maar wel een stuk of 8. Ik vind zelf dat de 4 compleet rechtvaardig is.

21 oktober 2020 om 23:59

De 4 voor Schuurs is volkomen terecht. Snel verkopen, dat wordt nooit Ajax 1 materiaal. Fortuna Sittard is zijn station. Een ergernis en voortdurende bron van onrust in de achterhoede. Met Mazraoui overigens. Die bakte er ook niks van. Gelukkig speelde de door velen niet op waarde geschatte Klaassen voor twee, dus die compenseerde een en ander. Al had Ten Hag daar op het laatst genoeg van. En dus ging de gek wisselen. Met Labyad, Schuurs, Promes, Alvarez en nog een paar die nooit het beoogde niveau van Ajax zullen halen, snel afscheid van nemen. Van Ten Hag liever nog vandaag dan morgen.

22 oktober 2020 om 00:11

Ik vond Schuurs dramatisch eerlijk gezegd. De basis is goed, maar bijzonder veel fouten die meer dan eens gevaarlijk balbezit voor Liverpool opleverde.

22 oktober 2020 om 00:49

Letterlijk als dit Veltman was geweest was iedereen of in dit geval jij niet zo mild geweest. Mag dan controversieel zijn maar als hij er nog was geweest zat Schuurs nog op de bank. In potentie een topverdediher maar in zo veel situaties nog heel onzeker en leest duidelijk niet altijd goed de situatie. Ook vind ik wel dat hij wat gevaarlijker mag worden bij corners. Verder dsnk ik wel dat hij zich dit seizoen ontzettend gaat ontwikkelen en dit was ook pas zn eerste grote tegenstander.

22 oktober 2020 om 15:24

Nou hij speelde niet echt een goede pot. Het was niet alleen het wegdraaien, maar ook de actie die vooraf ging. En dan nog die matige terugspeelbal die bijna de 0-2 werd. Gelukkig voorkwam onana dat

Neres, beste man van het veld. Man, wat was die goed. Altijd man tussen de bal, als het niet lukt om er voorbij te gaan, goeie steekpass, meeverdedigen, nauwelijks balverlies.

22 oktober 2020 om 06:52

Eerste helft zeker, tweede helft onzichtbaar. Voor mij was Klaassen de beste man

Zeker waar, klaassen en neres speelden uitstekend. Wat een energie heeft die klaassen, die gozer heeft volgens mij gewoon 3 longen👌.

21 oktober 2020 om 23:31

Idd ja, zo zie je hem bij de aanval betrokken in het 16 meter gebied en even later zie je hem bij de counter weer terug verdedigen in het eigen 16 metergebied en de counters gingen vooral 1e helft aardig snel bij Liverpool. Wat een strijder Klaassen.

Je incasseert 1 eigen goal en dan komen schuurs en mazraoui uit op een 4??? nog lager dan promes ik snap er helemaal niks van

22 oktober 2020 om 12:02

Ik vond zowel Schuurs als mazraoui ook wel een onvoldoende hoor. Of het dan een 4 of een 5 is, tja, Schuurs had wel wat teveel momentjes, mazraoui was gewoon onzichtbaar aan de bal met name. Allebei een 5 zou ik zeggen. Promes was beter dan de afgelopen weken maar moet scoren. Was mij wel duidelijk dat hij op linksbuiten gelukkiger is, minder combinatie en meer voor de goal komen. Zou ook hem een 5 geven. Vond zelf Blind Klaassen en Neres erg sterk. Klaassen wel een 8 zelfs.

Promes een 5? Viel gewoon prima in speelde mazraoui een aantal keer goed vrij in de 2e helft dus alleen omdat hij niet scoort maar onvoldoende geven wat voor pannekoek geeft hier de cijfers

21 oktober 2020 om 23:25

Naar welke wedstrijd heb je gekeken?? Ik heb Promes niet 1 goeie actie zien maken sinds Ziyech weg is bij Ajax en dat was vandaag ook weer te zien.

21 oktober 2020 om 23:29

Dit was zeker niet de Promes die wij de laatste jaren hebben gezien. Niet scherp voor het doel en aanvallend durft hij geen man meer te passeren, ik zou niet inzien waarom hij een voldoende zou moeten krijgen

22 oktober 2020 om 03:01

Ik heb Promes uberhaupt nog nooit iemand zien passeren. Hij is goed in positioneren wanneer hij een klik heeft met medespelers, hij ze kan lezen en andersom. Dat kan absoluut goud waard zijn, maar als de chemie ontbreekt heb je gewoon erg weinig aan hem.

Nous heeft echt gestreden,ik vond hem zeker niet een van de minste!!

22 oktober 2020 om 01:38

“Nous” was echt verschrikkelijk, ik denk dat Mane nog nooit zo’n makkelijke tegenstander heeft gehad

22 oktober 2020 om 11:57

Hij werkte hard, maar in balbezit en bij balbezit tegenstander één van de zwakste vandaag. Tadic blijft bij velen buiten schot, maar mag ook wel benoemd worden. Goed tot uitmunted: Klaassen, Schuurs, Blind, Onana, Neres, Martinez, Gravenberch. Zwak: Tagliaficio, Promes, Nous, Tadic. Vooral Nico en Promes vallen me erg tegen de laatste tijd, terwijl Maz en Tadic juist sterk spelen begin van het seizoen.

22 oktober 2020 om 12:04

Vond zelf Schuurs onvoldoende. Martinez en Gravenberch voldoende maar zeker niet goed. Tadic weet ik niet zo goed, viel te weinig op. Waarom geef jij Schuurs een goede beoordeling?

22 oktober 2020 om 12:35

Liep veel gaten dicht voor Nous. Zat er een aantal keer goed tussen. In balbezit een aantal goede crosspasses gezien en als collectief heeft de verdediging zich goed staande gehouden tegen de huidig CL houder. Geen van de verdedigers of centrale middenvelders verdient een onvoldoende.

Schuurs afgerekend op 1 actie van mané waar die lullige goal vanuit komt😂 Mazraoui een 4,5 ook wel erg laag.. iedereen verdient een voldoende op Promes en labyad na

22 oktober 2020 om 01:39

Wat dacht je van die bal die hij zou in de voeten passt bij Jota? Of die simpele sleep van Mane waar hij ineens 4 meter van hem weg is. Ongelofelijk slechte verdediger die Schuurs. Mag nog een jaartje verhuurd worden

22 oktober 2020 om 11:51

Simpele sleep geeft wel aan tot hoever jouw voetbalkennis reikt. Edit: Voor de duidelijkheid, Mane zet die sleep met zijn linkerbeen al aan waardoor je als verdediger altijd te laat bent.

Vind het erg makkelijk zeggen dat ze te vroeg gewisseld zijn. Klaassen heb ik overal op het veld gezien vandaag dus kan best begrijpen dat de fut er een beetje uit was en dat je nieuw elan wil brengen wat op dat moment ook nodig was en Neres speelde prima, maar komt ook terug van een lange en vervelende blessure periode en moet nog veel speelritme op gaan doen dus snap ook wel dat 90 minuten dan te veel van het goede kan zijn.

22 oktober 2020 om 12:05

Neres is absoluut een logische wissel. Maar Blind en Klaassen toch niet? Blind kan die lange bal pompen, Klaassen gaf zelf aan nog fit te zijn. Neres dus helemaal met je eens, die was na 60 minuten ook onzichtbaar.

Ajax is qua breedte matig, je hebt geen verdediger op de bank. Promes uit vorm en je hebt eigenlijk geen waardige vervanging vandaag. Vond promes vandaag ook matig spelen. Ik vond ze erg sterk, blind en klaassen erg sterk. Jammer dat zij en Neres eruit gingen, neem aan dat ze niet meer konden? Anders onbegrijpelijke wissels. Nu hopen dat de blessure van Kudus meevalt en Anthony snel terug is

Tadic slechtste man zelfs Huntelaar heeft meer dan hem gedaan. En nous een 4,5 die man heeft gestreden als een gek en schuurs ook.

21 oktober 2020 om 23:32

Kom nou, Mazraoui heeft het de eerste helft oké gedaan, maar elke bal die hij in de tweede helft aanraakte was balverlies. Nee Mazraoui verdient echt geen voldoende. Wel ben ik het met je eens over Schuurs. Ja hij maakt twee fouten, maar voor de rest was hij zeer sterk bezig.

21 oktober 2020 om 23:38

Meen je dat nou? Tadic was enorm sterk aan de bal en bij elke aanval betrokken.. Wel eens dat Schuurs en Maz (iets) hoger verdienen

Vond over heel de wedstrijd gezien Klaassen, Neres maar ook Martinez en Blind goed spelen. Klaassen werkte keihard en was overal te vinden, Neres was dan misschien niet heel aanwezig maar had een aantal goede acties in huis en met een beetje geluk had hij 2 assists achter zijn naam staan als de kansen van Promes en Tadic erin waren gegaan. Martinez is heel de wedstrijd niet in de problemen gekomen en deed het gewoon prima en Blind idem dito. Gravenberch vond ik vooral in de eerste helft goed, maar naar mate de wedstrijd vorderde begon hij minder te spelen. Schuurs vond ik wel echt zwak vandaag. Maakte een onzekere indruk en vond hem veel te wild aan de bal. Dat laatste punt heeft hij overigens wel vaker, vind ik. Levert vrij gemakkelijk ballen in en grijpt dan niet goed in.

21 oktober 2020 om 23:41

Ik dram nu misschien door over Gravenberch, maar hij was gewoon slecht. Defensief hebben Blind en Klaassen alles voor hem opgeknapt op het middenveld. Zij waren fel en slim, leverde strijdt, onderschepte ballen, gingen duels aan. Gravenberch totaal niet. Dat is nog een jongetje. Hij loopt een klein beetje mee terug, maar je hebt er te weinig aan. Aan de bal was het gewoon te traag, te nonchalant, te slordig. Geen creativiteit, geen eindpass, geen dreiging... Het is af en toe een leuke schijnbeweging, maar ook daarin ontbrak het hem vandaag/op dit niveau. Hij voegt niks toe, brengt niks extra's. Hoe kunnen mensen daar tevreden over zijn?

21 oktober 2020 om 23:46

Daar snap ik ook niets van. Gravenberch verdiend ook gewoon een onvoldoende. Maakte geen cruciale fouten, maar toch echt te veel balverlies en verkeerde beslissingen bij steekballen. Je ziet wel dat hij veel potentie heeft

21 oktober 2020 om 23:52

Waaraan zie je dat dan? Eriksen was in het begin ook een timide speler en moest werken aan zijn rendement, maar daar zag je de techniek, het inzicht en het talent veel beter. Om maar een voorbeeld te noemen. Kudus heeft mij al veel meer overtuigd dan Gravenberch, terwijl hij veel minder minuten in Ajax 1 heeft. Kudus is sterk, conditioneel goed, verdedigd uitstekend mee, technisch goed, slim, toont inzicht, heeft een eindpass en is beslissend voorin. Gravenberch is nog echt een jeugdspeler die veel moeite heeft om zijn talent ook echt tot uiting te laten komen.

22 oktober 2020 om 00:02

Klopt. Aan Gravenberch heb je ook niks in de omschakeling. Wat is die traag zeg....

22 oktober 2020 om 00:02

De as waar Gravenberch om draait is klein, dat doet ie goed. Op eredivisie-niveau laat ie zien makkelijk door het middenveld te kunnen dribbelen en hij heeft scorend vermogen. Een type Pogba. En dat op 18jaar. Tegen Liverpool was het helaas niet goed genoeg

22 oktober 2020 om 00:24

Scorend vermogen? Voor de minuten die hij heeft gehad in Ajax 1 vind ik hem echt geen scorende speler.. Verre van..

22 oktober 2020 om 01:41

Dan zou ik toch maar is kijken hoeveel hij al gescoord heeft. Scoort vrij vaak voor een middenvelder..

22 oktober 2020 om 12:33

@De Toekomst Kudus is ook 2 jaar ouder. Op de TV pikten ze Gravenberch er hier in Engeland uit als een van de spelers die juist in positieve zin opviel bij een behoorlijk goed spelend Ajax.

Ik neem aan dat ik niet de enige ben die deze belachelijke beoordelingen serieus neemt? Nous en Schuurs een ruime onvoldoende, speelden allebei gewoon een prima wedstrijd. De echte journalisten geven gelukkig een beter beeld.

22 oktober 2020 om 00:04

Heb je Ajax - Liverpool gevolgd?? Want die twee speelden dramatisch. Kunnen beide niet verdedigen. Daar moet Ajax echt andere spelers voor halen.

Dus omdat een van de beste spelers ter wereld 1X snel bij je wegdraait en je 1 verkeerde bal speelt verdien je een 4? Hahaha gaat nergens over!

Hoe kan je schuurs een 4 geven. Slaat nergens op. Speelt een prima pot! Zeker een 6.5/7

Blind verdient op basis van je zeer goede passing een 7,5 a 8 en Tadic heeft niets speciaals gedaan en vertraagde het spel op bepaalde momenten. Voor hem een 4

De meeste spelers zaten tussen een 5.5 en een 7 (Neres 7.5). Weinig uitschieters naar boven/beneden, en normaal gesproken is dat niet genoeg om een resultaat tegen Liverpool te behalen. Vanavond had dat alsnog gekund, en is het zonde dat het niet gebeurd.

Kan de man die de cijfers geeft ontslagen worden. Blind een 6.5!? Beste man van Ajax en het veld

Welke blinde heeft die cijfers gegeven? Schuurs en Nous lager dan Promes? Tadic was ook niet best. Gravenberch 2e helft ook niet beter. Nee, niet mee eens. Blind en Neres de besten op het veld

Schuurs een 4? Speelde prima... Gravenberch een 6, terwijl Blind een 6,5 krijgt? Blind zat er defensief meerdere keren echt goed tussen, maakte de juiste keuzes in balbezit en had nog enkele goede diepteballen. Gravenberch was triest in defensief opzicht (echt geen toegevoegde waarde) en heeft niks bijgedragen in aanvallend opzicht. Gravenberch is een slappe hap. Heeft geen pit of slimmigheid in defensief opzicht en aanvallend bijt hij ook niet door. Nee, deze cijfers slaan nergens op.

Sorry maar ik vind deze cijfers echt onterecht laag allemaal. Blind speelde echt goed, Tadic heeft echt zich een ongeluk gewerkt, ik vond Neres wat onzichtbaar

Bijzondere cijfers zo tegen de kampioen van Engeland die 3 basisspelers missen.. Ajax miste er zelf ook 2 en spelen zeker de eerste helft beter dan Liverpool. Dat je ‘slechts’ een helft beter bent kan toch niet tot 2x onder de 5 leiden? Mazraoui snap ik al helemaal niks van. Promes doet niet alles top, maar is bij vrijwel elke aanval over de grond betrokken geweest en was op een bepaald moment in de wedstrijd zelfs de enige die aanspeelbaar was én zijn duels voorin won.

Eens met de gegeven cijfers. Met 4 onvoldoendes toch maar nipt ( onterecht ) verliezen van één van de beste ploegen van Europa geeft aan dat de taktiek goed was. Bijna alle spelers van Ajax komen (handelings)snelheid te kort voor de Europese top.

Belachelijk laag cijfer voor Schuurs! Vond Neres eerder te wisselvallig. Op een paar lepe balletjes na, speelde hij niet veel beter dan Promes.

Schuurs een 4 en Mazraoui hoger? Ik vond Mazraoui echt erg matig en Schuurs echt wel prima spelen. Daarnaast Promes een 5 terwijl die echt helemaal niets maar dan ook niets goed gedaan heeft. Is wel raar inderdaad dat je met de wissels je twee beste mensen eraf haalt want toen Neres eraf ging was de hele dreiging en diepgang meteen weg. Wanneer leert ten Hag nu eens alle mensen op de juiste plek te zetten? Leuk dat hij Labyad speeltijd wilt geven maar die is totaal geen rechtsbuiten. Als je Labyad brengt moet dat dus op het middenveld zijn. Kortom jammer dat het wisselbeleid nog zo dramatisch is van ten Hag dat heeft je zeker genekt in de eindfase.

Onana, Klaassen, Blind en Neres speelden prima. Martinez ruim voldoende. Rest brengt naar mening over hele wedstrijd gezien te weinig. Grootste dissonant Mazraoui. Snap echt niet hoe die hoger dan een 2 kan krijgen. Verdedigend slap en verliest zo vaak de bal.. Als het nou goed bedachte eventueel gedurfde ballen zijn, dan kun je daar soms nog mee leven, maar het zijn simpele passjes of voorzetten waarbij hij alle tijd heeft... Dan vervolgens als ie bal verliest op een sukkeldrafje erachter aan ipv even een sprintje trekken om het te herstellen. Schuurs zeker niet top, maar die moet daar ook wel heel veel extra opvangen. Als je stabielere back ernaast zet, krijgt die ook wat meer lucht en vertrouwen. Tadic wordt ook weer gespaard. Heeft teveel matige passes, ligt weer helft vd tijd onnodig op de grond en gaat dan weer jemmeren. Niet het voorbeeld waar je op hoopt. Mis het cijfer voor Ten Hag. Plan A was prima, maar hij blijft toch iedere keer weer falen als het op een plan B aankomt. Hoe haal je het in je hoofd om Neres eruit te halen en Labyad erin te zetten terwijl je 2 spitsen op de bank hebt. Gooit vervolgens de boel achterin open en laat dan meest instabiele verdediger (die er duidelijk doorheen zit) staan en haalt de spelers met beste pass en voorzet eraf... Op een positieve noot: abritrage was meer dan prima. Mag ook wel een keer gezegd worden!

Schuurs een 4 klopt niet. Die jongen speelde een prima pot. Het enige dat ontbrak af en toe was een goede voortzetting maar over het algemeen niet noemenswaardig in de problemen gekomen. 4 voor Nico snap ik, die was over het algemeen veel te onrustig en slordig in zijn spel. Punt voor Promes is ook niet eerlijk. Hij speelde fel, had vaak een goede passing in huis alleen ontbrak het hem in de afronding, maar kwam ook niet zo vaak voor de goal als dat je normaal zou willen met hem. Schuurs en Promes lijken voor de wedstrijd al te zijn afgeschreven terwijl ze beiden een goede pot hebben gespeeld.

Onbegrijpelijk dat Schuurs een 4 krijgt.. stond te strijden achterin en deed dat geweldig! Wat is men tegenwoordig opportunistisch, bah

Zo lang geblesseerd geweest en dan in eens de samba erin knallen. David Neres speelde echt heel goed. Hij was in mijn ogen, samen met Daley en Davy de beste aan Amsterdamse zijde. Geen doelpunt gemaakt. Gewoon zuur. Gezien de wedstrijd...

Voor mij was Mazraoui de zwakste schakel. Bijna al het gevaar kwam over zijn kant. Vaak als ie weer eens rechtsvoor liep en de bal verspeelde.lijkt ook allemaal veel te gemakzuchtig in het verdedigen. Al na 30 seconden verloor ie de bal door te slap een duel aan te gaan. Alsof ie tegen Telstar stond te voetballen.

Wat een domme reacties hier zeg...tegen een B team van liverpool bla bla bla... Jota het B materiaal is gekocht voor 45 miljoen!!!!schuurs speelde prima. We kunnen het wel vergelijken met verdedigers van liverpool maar volgens mij zit er gewoon een giga verschil tussen Ajax en Liverpool..... Ja Mane draait weg ja en is dat te makkelijk? Mane is een fantastische speler dit doet hij vaker. Schuurs vond ik prima spelen. Ajax had pech in de afronding vroor de rest prima pot. Ajax mist nog een echte spits dat is wel een gemis.

Kan mij totaal niet vinden in jullie cijfers hier de mijne;andré Onana 7,5noussair Mazraoui 5,0perr Schuurs 5,5lisandro Martínez 6,5nicolás Tagliafico 5ryan Gravenberch 7davy Klaassen 8,0daley Blind 6,0david Neres 7,5quincy Promes 5dusan Tadic 5

Ik vond schuurs een goede westrijd spelen ik weet niet na welke westrijd de schrijven heeft gezien had zeker een 7 moeten hebben had zeker zand in zijn ogen gr william

Promes en Gravenberch hadden gewisseld moeten worden. Ten Hag vond het zeker sneu voor Promes, omdat hij al inviel en hem daarna weer wisselen. Ik snap de wissel Neres aan een kant wel, hij is net terug en volgende week de concurrent voor de tweede plek.gravenberch was op dat zg je rond de 70ste minuut al

Ik vind dat die Ekkelenkamp ook gewoon enorm tekort komt en dat heeft hij mij iig al keer op keer bewezen. Als je Noa Lang wegdoet zul je ook moeten doorselecteren met een B-talent als dit. Hoe hij op het einde op het moment suprem die kans om zeep helpt is Ajax onwaardig. Zit 0 progressie in die jongen sinds hij bij de A selectie zit en ook de wedstrijden bij Jong Ajax 'voetbalt hij mee' ipv dat je hem kan beschouwen als een genadigd talent.

22 oktober 2020 om 17:33

Lang heeft volgens mij veel meer doorgroeimogelijkheden dan Ekkelenkamp. Net als overigens Botman. Maar ja, Marc kon weer innen, en dan telt het sportieve aspect niet meer. En met Ekkelenkamp blijf je gewoon zitten, of clubs die geïnteresseerd zijn willen alleen maar huren. Daar vang je niks voor. Dus maak je Ajax supporters blij met de mededeling dat hij er aan zit te komen. De financiële bank bij Ajax puilt uit, maar op de reservebank is maar amper een volwaardige speler te ontdekken. Wel,done, Marc!

Ik vind het niet terecht dat 3 van de 4 verdedigers een onvoldoende krijgen. Ajax speelde tegen een top team en gaf bijna niets weg. Dan lijkt me dat zo wie zo al zwaar overdreven. Zeker omdat er voorin, waar zij niets aan konden doen, echt wel kansen lagen voor een beter resultaat.

De waan van de dag hoor dit. Naar mijn mening is er veel te veel azijn gedronken gisteravond. Als die lob erin was gegaan, of dat schot iets meer binnenkant paal waardoor ie wel binnen zou vallen, dan hadden de cijfers er ineens compleet anders uitgezien en was het een topprestatie geweest om een punt te pakken tegen Liverpool. Blijkbaar zijn we innmiddels zo verwend geworden dat je bij een nipte 0-1 tegen Liverpool 4 mensen een dikke onvoldoende gaat geven. Ik keek even naar 3 buitenlandse websites om de gemiddelde score van een 6.0 (vz) te vergelijken en dat laat ook zien dat we nogal negatief kijken: Independent 6.6, sportskeeda 6.3, acefootball 6.5.

Mané draaide te gemakkelijk weg bij Schuurs staat er dan. Toen ben ik gestopt met lezen. Schuurs is een talent die zijn kans aan het pakken is op dit moment en wordt steeds beter. Bij Ajax hoor je die kans ook te krijgen, iets waar Ajax groot mee geworden is. Mané is 1 van de beste aanvallers ter wereld en draait 1 keer geweldig weg ja. Dat doet hij ook tegen topverdedigers uit de premier league hoor. Die is zo goed. Maar om Schuurs dan daar op af te rekenen gaat mij echt te ver. Die voorzet wordt ook nog via een ander been door Tagliafico heel ongelukkig in eigen goal geschoten. Maar dat is de schuld van Schuurs. Hou toch op. Het ene moment zijn we de Mickey mouse league en kunnen we nooit tippen aan de buitenlandse kwaliteit en het volgende moment wordt er verwacht dat een piepjonge Schuurs een topper als Mané 90 minuten in bedwang houdt.

22 oktober 2020 om 13:21

Helemaal mee eens. Hij hoeft echt geen 8 te krijgen. Maar als we alle spelers die een keer uitgekapt worden door Mane een 4 gaan geven loopt er niemand met een voldoende het veld af in de Premier League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren