‘Koeman brengt na Riqui Puig ook ander toptalent Barcelona slecht nieuws’

Zondag, 20 september 2020 om 16:26Demen Bulbul

Jean-Clair Todibo is de volgende speler van Barcelona die van Ronald Koeman te horen heeft gekregen dat hij dit seizoen niet hoeft te rekenen op veel speeltijd. De Franse centrumverdediger staat zodoende opnieuw voor een vertrek bij de Catalaanse grootmacht, zo weet L’Équipe vanmiddag te melden.

Todibo maakt anderhalf jaar geleden voor slechts één miljoen euro de overstap van Toulouse naar Barcelona, maar een doorbraak in het Camp Nou is vooralsnog uitgebleven. De twintigjarige centrumverdediger werd het afgelopen seizoen een halfjaar op huurbasis gestald bij Schalke 04 en mag deze transferperiode opnieuw vertrekken.

Todibo sprak deze week met de clubleiding van Barcelona en kreeg tijdens dat gesprek te horen dat hij dit seizoen niet op veel speeltijd hoeft te rekenen onder Koeman. De Nederlandse oefenmeester heeft centraal achterin de beschikking over onder anderen Gerard Piqué, Clement Lenglet, Samuel Umtiti en Ronald Araújo, waardoor het perspectief van Todibo broos is.

Barcelona had aanvankelijk een prijskaartje van 25 miljoen euro om de nek van Todibo gehangen, maar de eisen van de club zijn inmiddels minder fors. L’Équipe stelt dat Barcelona zelfs open zou staan voor een verhuurperiode van de stopper en noemt Everton, Wolverhampton Wanderers, Leicester City en Benfica als geïnteresseerde clubs.

Barcelona is deze transferperiode bezig aan een behoorlijke schoonmaak. Ivan Rakitic en Arthur Melo vertrokken bijvoorbeeld al naar respectievelijk Sevilla en Juventus, terwijl Arturo Vidal op het punt staat zijn transfer naar Internazionale af te ronden en ook Luis Suárez mag vertrekken. Daarnaast rekent Koeman dit seizoen ook niet op Riqui Puig, zo bevestigde de coach zaterdagavond al na het oefenduel met Elche (1-0 zege).Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door iamunited1967)

Sla je slag Marc. Dest mooi naar Barcelona. Kun je toch een leuk dealtje sluiten niet?

20 september 2020 om 16:39

Lijkt me ook, Todibo best een talentvolle speler, mag van mij ook best naar Ajax. Snap niet dat Koeman dit doet, zo'n jonge verdediger kun je goed achter de hand houden en zo nu en dan in laten vallen. Zo ruim zitten ze ook weer niet in de verdedigers.

20 september 2020 om 16:55

Todibo zal bij menig club op het lijstje staat. Geen realistsiche optie voor Ajax, tenzij je op een huurdeal doelt.

Koeman maakt er echt een rotzooitje van. Denk dat die er in januari al uit ligt.

20 september 2020 om 18:53

Denk zelfs voor winterstop, heeft semedo ook verkocht zonder iemand te kopen voor zijn positie. Alsof t aan hem ligt

20 september 2020 om 20:02

Ook heeft hij Vidal verkocht dus niet alleen klagen over de spelers die jij vind dat een kans moeten krijgen.. want verder geeft hij veel vertrouwen aan bv een coutinho en griezman.. en er gaan echt nog wel aankopen gedaan worden voor een somedo of todibo.. maar er moeten gewoon eerst spelers verkocht worden. En puig zou blijkbaar weinig spelen onder Koeman dan is het toch goed dat hij een jaartje verhuurd word.. kijk naar alena .. die komt nu ook veel beter terug met meer ervaring.

20 september 2020 om 20:21

Er zijn divrse spelers die uitgeleend waren teruggekeerd waaronder Coutinho, Alena, Rafinha, Wague, Todibo, Oriol Busquets, Alena, Miranda etc.dan heb je ook nog spelers die vanuit B team promoveren zoals Puig en Araújo, maar ook andere talenten.en nieuwe aankopen als Pjacnic, trincao, Pedri. En Dembele is weer fit, terwijl zijn tijdelijke vervanger (braithwaite) er nog is.totnutoe is alleen Rakitic and arthur verkocht. Dus meer dan15 zijn er bij gekomen en 2 weg. Ook al gaan Suarez, Vidal en Semedo inderdaad weg, dan nog is de verhouding heel scheef.dus er moeten nu eenmaal spelers weer verhuurd of verkocht worden, dus het is helemaal niet gek dat een speler die al verhuurd was, weer verhuurd word.

20 september 2020 om 20:52

Vraag is wie de touwtjes in de handen heeft daaro. Zijn dit keuzes van Koeman zelf of heeft hij dit als opdracht van het bestuur gekregen. Het lijkt me sterk dat Koeman, een man die nog niet zo lang geleden in een interview aangaf dat Barcelona te veel oude spelers heeft en zich moet gaan versterken met jongere spelers nu opeens deze talenten van de hand doet.

Nou wil ik graag elke trainer een kans geven, maar als dit klopt heeft Koeman mij nog niet overtuigd in ieder geval. Zowel Todibo als Puig zouden dit seizoen juist vee moeten spelen in het eerste en hebben de potentie wereldtoppers te worden. Lekker nog met Lenglet en Piqué schutteren (niet te verwarren met schitteren...). Krijgt Mats weer lekker veel te doen.

20 september 2020 om 16:35

Er moet toch ook wel geld zijn om dingen te veranderen? Jullie klagen allemaal om die talenten. Valverde, Setien en nu Koeman zien het allen niet in ze zitten. Zal toch niet zonder reden zijn? Ik denk persoonlijk dat het voor een Puig veel beter is om een jaar ergens aan spelen te komen. Die andere spelers hebben we met z’n allen een handje vol wedstrijden zien spelen en nu moeten zij de redders zijn? Beetje nuance mag wel. Iedereen praat elkaar in deze lekker na.

20 september 2020 om 16:41

Beetje onzinnige opmerking om aan te geven dat het beter voor Puig om een jaar elders ergens te gaan voetballen terwijl hij beter is en meer kan dan veel van zijn concurrenten die blijkbaar wel veel gaan spelen Pjanic en Busquets. Nee, Koeman is de weg kwijt en zit binnenkort weer thuis en maar beter ook.

20 september 2020 om 16:42

Het gaat erom dat je vorig jaar met een compleet uitgebluste selectie bent afgedroogd met 8-2 in de CL en geen prijs hebt gepakt. Er werd overal gesproken van een “revolutie” en weet ik veel wat, maar er worden tot nu alleen (top)talenten de deur gewezen. Spelers als Pique, Alba, Busquets, Sergi Roberto zijn heilig. Die gaan gewoon basisspelers blijven dus in essentie veranderd er helemaal niks.

20 september 2020 om 16:45

Sommige Barca fans zijn goed in piepen. Maar wat verwacht je anders na jaren wanbeleid. De talenten zijn niet goed genoeg, de vedettes zijn over hun top en geld is er niet. Mooi talenten verhuren en met de overige talenten en gevestigde namen alvast een kern proberen te bouwen.

20 september 2020 om 16:48

nu al beter als Pjanic? Puig heeft nog wel wat te bewijzen natuurlijk. Busquets is idd een beetje op zijn retour

20 september 2020 om 16:54

Hoe kan je nou zeggen dat Puig en Todibo niet goed genoeg zijn? Heb je ze wel gevolgd? Todibo zou het echt niet minder doen dan Pique en bij de eerste weet je dat hij beter kan worden. puig heeft in elk minuut die hij heeft gekregen laten zien de missende link te zijn op het middenveld. Hoe krijg je het dan voor elkaar om hem alsnog weg te sturen als je ziet dat busquets gewoon klaar is. Wat is et pijnlijk om barcafan te zijn nu.

20 september 2020 om 17:12

@elamdoui puig is toch wel goed genoeg of ben je het daar niet mee eens? Hij was na de coronastop de beste middenvelder van barcelona. Ik vind dat koeman een paar rare beslissingen maakt. Afwachten hoe het uitpakt.

20 september 2020 om 18:07

Hij heeft het talent, maar hij is zeker niet beter dan de spelers die je opnoemt en dat weet jij ook. Busquets kan je over twijfelen maar Pjanic niet, dan onderschat je die enorm!

20 september 2020 om 18:08

Ahh oké dus ze moeten daarom met alleen maar jeugdspelers spelen? Dat is inderdaad een goed beleid.

20 september 2020 om 18:13

Tobido heeft bij Barca 5/6 wedstrijden gespeeld, bij Schalke ook niet veel meer. Voor Puig en de andere spelers geld hetzelfde en op basis daarvan zijn ze beter en zullen ze het beter doen. Knap dat jullie dat zo snel kunnen zien.

20 september 2020 om 16:55

Todibo heeft maar een handjevol wedstrijden gespeeld op hoog niveau en viel daarnaast nogal door de mand bij Schalke. Zou graag willen weten waarop je de potentiele wereldtopper analyse baseert?

Fc barca bejaarden opvang tijdens corona. Ongelofelijk de vedettes die de motivatie niet meer hebben behouden en de goede talenten wegdoen. Valencia 2.0 onder koeman. Ronald dien je ontslag maar alvast in dit word 3x niks.

20 september 2020 om 16:40

Bij Valencia gooide Koeman juist de vedettes uti het elftal ten favoeure van de jonkies. Enkele maanden later zat ie weer thuis. Wat denk je dat er gebeurt als Koeman met de jeugd gaat spelen en de prestaties blijven uit? Denk je dat ie dan het seizoen dan af mag maken?

20 september 2020 om 17:21

Niet heel de selectie moet gerenoveerd worden. Maar gewoon Puig geen kans geven is ridicuul.

20 september 2020 om 17:29

@speedy, dat had Koeman destijds ook helemaal verkeerd aangepakt. Ik kan me die persconferenties waar al die uitgezwaaide iconen huilend afscheid namen terwijl Koeman daar emotieloos het hele gebeuren zat te aanschouwen ook nog heel goed herinneren. Die gasten waren de pijlers van een van de succesvolste periodes van Valencia. Dan is het toch logisch dat je op een beschaafde manier afscheid van hen neemt, zonder de achterban (en de rest van de selectie) tegen je te hebben. Hier bij Barca schreeuwt de achterban juist om vernieuwingen. We weten ook wel dat er geen geld aanwezi is, maar spelers als Puig, Fati, Araujo en Todibo zijn allen spelers die de supporters wat hoop op een betere toekomst kunnen geven. Het is dan toch ongelofelijk dom van Koeman om juist die spelers als grof vuil weg te sturen. Ik denk dat hij op deze manier zelfs de kerst niet gaat halen.

Als Koeman zo doorgaat heeft hij de fans al tegen zich nog voor dat het seizoen moet beginnen ik zou juist graag naast Lenglet eens een Todibo of Araujo zien

Barca moet minstens 10 splers uitwijven en zij spreken van een behoorlijk schoonmaak. Vidal Rakitic daar ga je niks mee verdienen het gaat om spelers als Semedo, Wague, Todibo, Umtiti, Firpo, Rafinha, Braithwaite waar je nog geld aan kunt verdienen daar horen we niks over. Die Baretomeu belooft steeds zaken die hij niet kan waarmaken. wat een revolutie. Alles komt nog steeds van Messi!

Koeman geeft duidelijk niks om Barcelona op lange termijn te helpen.

20 september 2020 om 16:42

Als Koeman wil overleven bij Barcelona zal er heel veel gewonnen moeten worden. Anders gooit de volgende president hem er meteen uit. Dus kan hij niet anders dan kiezen voor de spelers die hem de hoogste kans geven op onmiddelijk succes.

20 september 2020 om 16:45

Oftewel hij is er niet geschikt voor. Want winnen thuis van de Eibars, Valladollid etc zul je ook doen met een Ricky Puig of een Araujo/Todibo in de basis. Maar nee er wordt schijnbaar vastgehouden aan de oude garde die vorig jaar compleet afgemaakt is. Zo bouw je toch uberhaupt nergens naartoe?

20 september 2020 om 16:52

Hoe wil je bouwen als er al een motie van wantrouwen ligt tegen de president en een van de kandidaten in principe al aangekondigd heeft dat Koeman eruit gaat? Koeman krijgt geen jaren om een nieuw elftal te bouwen, hij moet echt meteen alles winnen om er straks niet uit te liggen. En dat gaat beter met ervaren spelers dan met jonkies. Want laten we eerlijk zijn, Todibo heeft in twee jaar slecht vier keer meegedaan bij Barcelona. Onder verschillende trainers.

20 september 2020 om 17:23

Alles wat hij nu doet versnelt zijn weg naar de uitgang alleen maar. Dit is echt alsof een trainer van Ajax absoluut Schöne erbij wilt en daardoor tegen Gravenberch zegt dat die weg mag.

Gat-ver-damme. Pique en Umtiti gewoon weer 1e keus.

Maak het compleet Koeman! Keihard op de tafel slaan en Depay eisen vervolgens Ansu Fati verkopen. Weet Koeman eigenlijk wat hij wilt en doet?

Bii mij heeft Koeman het verpest. Als we Puig kwijt raken en Todibo en we weer moeten kijken naar pique en Lenglet dan is het voor mij echt klaar. Het seizoen lijkt al weer verpest voor het begon. Letterlijk iedereen ziet dat Puig zoveel meer brengt op de positie van Busquets en Frenkie. Hoe kan je dan zeggen dat hij geen plek heeft. Waarom haal je überhaupt nog een speler van 30 als je Puig hebt die 22 is. Geef die jongen mou gewoon het vertrouwen.

Puig gaat hem duur komen te staan. Daar snapt werkelijk niemand wat van. Die jongen heeft gestreden en was na de Corona zelfs al de nieuwe Xavi genoemd in Catalonië. Die krijgt dood leuk te horen van er is geen plek voor je. Koeman dan maak je maar plek voor die jongen ... todibo had minder kans op speelminuten aangezien de oude garde mag blijven van Koeman.

20 september 2020 om 17:04

Xavi was al rond met Milan. Ook hij had het lastig. Ook hem vonden ze te klein. Koeman en Bartomeu hebben de mazzel dat er geen publiek in het stadion zit nu.

barcelona is een meme geworden, eerst wordt er gezegd dat er ververst moet worden, waarop pique zegt dat hij bereid is aan de kant te stappen, messi zegt dat hij weg wilt en plek wilt maken voor een jongere gast in de team. Wat doet barca? zij zeggen tegen een paar goede talentvolle spelers dat ze niet voor komen in de plannen en verplichten de oude spelers om te blijven. Daar bovenop kopen ze een extra speler van boven de 30. Dit is meme materiaal mensen. Ik ga helemaal stuk.

Koeman is er precies op uit niet heel lang bij Barca te blijven. Eerst Puig, het enig lichtpuntje van vorig seizoen de deur wijzen en vervolgens weer een jonge, in potentie goede verdediger in naam van Todibo lozen. Denk dat hij onder eender elke nieuwe voorzitter niet moet hopen op vertrouwen. Zeker niet als je goede spelers uit de jeugdopleiding niet wil inpassen, maar daarnaast wel speelt met uitgebluste oude spelerd in naam van Busquets en Pique (met alle respect). Vorig jaar die 8-2 heeft precies de ogen toch niet zo zeer doen opengaan als we hadden verwacht of gehoopt.

Als ie zo doorgaat kunnen ze de Boer afbellen en komt Koeman gewoon terug

Barca is nu bezig met een schoonmaak. Dat Koeman wordt afgeschilderd als boeman snap ik niet, want dit is toch het werk van de leiding.

20 september 2020 om 20:49

Sorry hoor maar als Koeman wil dat puig blijft dan blijft hij. Koeman is baas op het veld en die heeft aangegeven dat er geen ruimte is voor puig. Dus dit stukje ligt wel degelijk bij Koeman. Suarez en vidal waren een ander verhaal. Die waren te duur en oud. Daar had het bestuur gelijk in

Puig en Todibo zijn prima spelers, maar niet de types waar Koeman verder op wil bouwen. Barcelona moet ruimte creeren voor nieuwe aankopen. Op zich prima als daar beter aankopen tegenover staan, dus geen Depay, Wijnaldum. Als Koeman het volledig voor het zeggen heeft, zal dit de opstelling worden (zie opstelling). Of ze daar bij Barcelona nou zo blij mee worden is een ander verhaal.

Ter Stegen
Belerin/Dest
Eric Garcia
De Vrij
Alaba
Wijnaldum
Frenkie
Messi
Griezman
Fati/Dembele
Depay

Ongelofelijk, wat een beleid is dit hoor. Ik heb liever Todibo dan Piqué in de basis op dit moment.

Als de Jong nu eens een belletje pleegt naar Koeman om Puig naar psv te halen via huur. Kunnen we wel gebruiken op ons middenveld. Niet dat ik enige illusie heb dat hij bij psv komt spelen. Maar wie niet waagt.....

Waar is Koeman mee bezig? Konden ze beter Valverde als coach aanhouden. In die tussentijd is er geen haar veranderd aan het spel wat ze speelden. Valverde speelde toen ook behouden maar werd uitgekotst omdat het spel niet om aan te gluren was. Nou dat is nu met Koeman ook niet..

Koeman is er zooitje van aan het maken. Ik herken de Barça ploeg niet meer. Tegen Elche was het buiten Messi en Alba precies een straatploeg die aan het spelen was. Wordt een rotseizoen denk ik. En Messi ja, die doet zijn jaartje uit zonder zich druk te maken en wandelt nadien gratis en voor niets weg. Bye bye Barcelona.

Wat moet het kosten om Koeman de laan uit te sturen en kan Barcelona dat heeel misschien ergens vandaan toveren alsjeblieft? Ik had zo de hoop dat jongens als Puig, Todibo en Fati nu een echte kans zouden krijgen. Messi en misschien Griezmann als grote, ervaren namen en verder heel veel jong spul. Koeman lijkt echter te erg de druk om gelijk te presteren te voelen en kiest wederom voor de uitgebluste sterren.

Sjeeeezus. Trainer Koeman maakt zich steeds minder populair. En dat terwijl het seizoen nog moet beginnen. Ik had stiekem goede hoop dat we eindelijk eens een jong talent als Todibo veel meer gingen zien dit seizoen. Is iedereen daar oprecht blind, en/of niet zien dat Pique al twee seizoenen te vaak schuttert? Sneu voor Todibo. Had die gozer graag een eerlijke kans gegeven!

Koeman is daar precies Enkel om het puin op te ruimen die Bartomeu heeft gecreëerd! Als Corfee je zo laten gebruiken daar verschiet ik toch van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren