Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het klinkt gek, maar het is waar: de teamgenoten mochten Messi niet aanraken’

Laatste update:

Jean-Clair Todibo stond ruim twee jaar onder contract bij FC Barcelona, maar een succesvolle periode werd het niet voor de verdediger. Wel beleefde hij er een interessante tijd, zo blijkt uit een interview dat Todibo geeft aan Mundo Deportivo. De Fransman onthulde dat hij en zijn collega's Lionel Messi niet mochten aanraken tijdens trainingen.

Barcelona wilde duidelijk voorzichtig zijn met zijn superster. "Ze stonden het niet toe dat we Messi aanraakten tijdens de training", vertelt Todibo. "Het klinkt gek, maar het is waar. We moesten voorzichtig met hem zijn. Hij is de beste, dus je raakte hem niet aan. Het was logisch."

Todibo werd in januari van 2019 door Barcelona aangetrokken. De Catalanen maakten destijds één miljoen euro over naar Toulouse om zich te verzekeren van de diensten van de voorstopper.

In Spanje lukte het Todibo maar niet om te aarden en een jaar na zijn komst werd hij voor het eerst verhuurd. Uitleenbeurten aan Schalke 04, Benfica en OGC Nice volgden, alvorens laatstgenoemde club hem definitief overnam in de zomer van 2021.

Voor Barça was de periode van Todibo bij de club geen volledige ramp, daar Nice 8,5 miljoen euro betaalde om de centrale verdediger in huis te halen. Voor Barcelona betekende dat dus een aanzienlijke winst.

Of ze in Camp Nou nog steeds blij zijn met de ontvangen transfersom valt nog maar te bezien. Terug in de Ligue 1 weet Todibo namelijk op regelmatige basis uitstekend te presteren. Nice weet vooral dit seizoen defensief te imponeren. De ploeg van trainer Francesco Farioli kreeg in dertien wedstrijden slechts vier doelpunten tegen en wist de afgelopen acht wedstrijden de nul te houden.

Het aandeel van Todibo daarin is ook Europese topclubs opgevallen. Zo zou onder meer het Manchester United van Erik ten Hag in de mandekker een versterking zien. Transfermarkt schat zijn waarde inmiddels in op 30 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt gek? Lijkt mij nogal logisch dat je je beste speler niet te hard aanpakt / voorzichtiger bent.

2 december 2023 om 14:38

Maar hoe moet je dan fatsoenlijk trainen als iedereen je maar voorbij moet laten lopen? Ik zou er dan niks aan vinden

2 december 2023 om 14:41

Volgens mij verveelde Messi zich ook in de echte wedstrijden dan

2 december 2023 om 14:57

Op een training schuw je de harde of risicovolle tackles / manoeuvres denk ik toch wel, doorgaans. Denk alleen dat het in het geval van Messi nog iets voorzichtiger is. Een training is qua intensiteit doorgaans ook niet gelijkwaardig aan een wedstrijd. Anders was half Real Madrid geblesseerd met de aanwezigheid van Ramos en Pepe 😅

2 december 2023 om 15:00

Nouja verdedigers kunnen toch gewoon weinig ruimte geven en bij een foute aaname/dribbel de bal wegtikken. Dat ze geen spijkerharde tackles a la Ramos mochten maken snap ik wel. Daarnaast moet een verdediger bij een tackle juist een eerdere fout herstellen, dus ook in dat opzicht een prima training.

2 december 2023 om 15:42

Probleem is alleen dat je Messi dus ook bij het wegtikken van de bal niet aan mocht raken. Gaat Messi dus vol voor de bal, moet jij je maar inhouden, want wie weet raak je hem wel. Iedereen snapt echt wel dat je er op een training niet keihard in kleunt, maat überhaupt niet aanraken is echt een heel ander uiterste.

2 december 2023 om 15:31

Maar niet aanraken is een ander uiterste toch?

Ja logisch... alles draaide om Messi, wat hij daar allemaal deed snap ik het volkomen. GOAT!!

Niet zo vreemd toch? De scheidsrechters in La Liga volgden die instructie ook strikt op toen hij er speelde en uit de beelden van Miami kan je zien dat het ook daar wordt voortgezet. Logisch, het is een grote investering, daar ga je voorzichtig mee om.

2 december 2023 om 15:16

Niet zo vreemd toch? De scheidsrechters in La Liga volgden die instructie ook strikt op toen hij er speelde en uit de beelden van Miami kan je zien dat het ook daar wordt voortgezet.

Genoeg scheidsrechters die Messi hebben aangeraakt in La Liga. Vooral toen Messi de aanvoerder was van Barcelona. Toen raakte ze hem al voor de wedstrijd aan bij de toss.
Bij Inter Miami raken de scheidsrechters hem ook aan.
Waarom verspreidt u onwaarheden?

2 december 2023 om 16:18

@rm1335

Haha dat is dus niet waar, sterker nog Messi hebben ze vaak genoeg aangeraakt en Messi kreeg in 2021 geloof ik in de supercopa finale nog een rode kaart dus ja...

2 december 2023 om 16:37

Kan mij nog wel een aantal madrilenen herinneren die flink gespaard werden in sommige classico's hoor. Nergens voor nodig om zo klein te reageren.

2 december 2023 om 16:45

@ rikas1: Ik zie niet helemaal wat dat te maken heeft met mijn comment. Dat is een ander onderwerp. Al heb je zeker gelijk. Net zoals dat omgekeerd nog veel meer het geval was.

2 december 2023 om 17:01

Nou nou.. die Messi mag van mij zelfs een prijs krijgen dat hij altijd zo rustig was gebleven na al die tackels en dat week in week uit. Drenthe zei laatst bij rondo zelfs dat zijn teamgenoten bewust Messi neer wilde leggen maar hij te snel was om dat überhaupt voor elkaar te krijgen. Zegt wel genoeg

Dat is toch erg overdreven primadonna in de wedstrijd wordt je ook aangeraakt dus het lijkt me overdreven zo met je beste speler om te gaan. Dat je zegt geen tackles op hem of harde beuken oké. Maar geen contact wauw..

2 december 2023 om 16:06

in een wedstrijd is er een echte inzet waar winst of verlies belangrijk zijn.
een training is maar een training en heeft totaal niet die inzet, waarom zou je dan hetzelfde risico riskeren op letsels?

Ah. Nu begrijp ik waarom Minqueza en Dest vaak in de basis stond. Op de trainingen lekker op halve kracht trainen, want mag toch niets doen....laat hem gaan! Oke! Zondag toch basis.

Toch werkt dit niet. Ja dit is messi, maar er zijn zat clubs die dit doen, en dan word een speler oud en mag je de nieuweling niet aanraken.

Dan is de vedette op de pik getrapt.

Zou meer een team willen zien waar iedereen gelijk is en het steentje bijdraagt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren