Spaanse bond houdt transfer Depay naar Barcelona voorlopig tegen

Dinsdag, 15 september 2020 om

De Spaanse voetbalbond geeft vooralsnog geen toestemming voor de transfer van Memphis Depay van Olympique Lyon naar Barcelona, zo meldt De Telegraaf. Volgens de krant voldoen de Catalanen volgens de bond nog niet aan alle voorwaarden die vanuit de Spaanse overheid zijn gesteld bij het toekennen van een financieel steunpakket om niet dieper in de problemen te komen tijdens de coronacrisis. De Spaanse bond trapt nu op de rem: Depay mag nog niet worden aangetrokken en zal daarom naar verwachting deze week nog niet gepresenteerd worden.

De ochtendkrant meldde vannacht dat Barcelona en Olympique Lyon het eens zijn geworden over een transfersom van dertig miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog met twee miljoen euro kan oplopen. Voor Depay ligt een contract tot medio 2024 klaar en de medische keuring en presentatie zouden op korte termijn volgen. De Spaanse bond houdt de overstap voorlopig tegen: Barcelona zal eerst spelers moeten verkopen. Alle clubs in LaLiga zijn de afgelopen maanden financieel geholpen door de staat. De afspraak is daarbij gemaakt dat een transfer pas mag worden afgerond als daar honderd procent extra inkomsten tegenover staan.

Omdat Depay Barcelona dertig miljoen euro kost, moet de club op papier aantonen dat het zestig miljoen euro heeft ontvangen. Pas dan mag er dertig miljoen euro worden uitgegeven opde transfermarkt. Barça kan dit vooralsnog niet had maken, waardoor Depay geduld zal moeten hebben. Als Barcelona kan aantonen dat het zestig miljoen euro aan extra inkomsten heeft, dan wordt de hoogte van de transfersom teruggestort naar de Spaanse staat als terugbetaling voor de coronacrisislening. Deze voorwaarde werd ingebouwd bij de steun vanuit de overheid om te voorkomen dat clubs zich indirect met gemeenschapsgeld op de transfermarkt zouden kunnen begeven.

Barcelona verkocht onlangs Ivan Rakitic aan Sevilla en gaat naar verwachting ook Luis Suárez uitzwaaien. Verder staan Rafinha, Samuel Umtiti en Martin Braithwaite naar verluidt op de nominatie om te vertrekken uit het Camp Nou. Wanneer de zestig miljoen euro is opgehaald kan Depay worden aangetrokken. De club verwacht derhalve niet dat Depay nog deze week gepresenteerd kan worden. Mocht Barcelona er niet in slagen om aan de voorwaarden van de Spaanse bond te voldoen, dan zal Depay nog meer geduld moeten hebben. In dat geval zou hij volgend jaar gratis kunnen overstappen, daar zijn contract bij Lyon medio 2021 afloopt.

Mundo Deportivo deed dinsdag navraag bij Barcelona naar aanleiding van de berichtgeving van De Telegraaf over een akkoord met Lyon en Depay. De Spaanse krant kreeg te horen dat er geen sprake is van een akkoord met de betrokken partijen. Ondanks de transferperikelen is de Oranje-international gewoon opgenomen in de wedstrijdselectie van Lyon voor het competitieduel met Montpellier van dinsdagavond.

Memphis Depay droomt van grote clubs: 'Het contact met Koeman is er al heel lang'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

161 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Er is nog hoop. Wat een drama aankoop zou dit zijn zeg. Je zou maar voor Barca zijn. Oprecht te doen met de supporters. Sterkte

15 september 2020 om 12:25

Ja maar als ze deze transfer niet eens kunnen bekostigen dan kunnen ze al helemaal geen échte aankopen doen.

15 september 2020 om 12:29

Zij zullen dit wel kunnen omzeilen. Zal waarschijnlijk een huur komen met optie tot koop. Wereld teams weten perfect hoe zij regels moeten omzeilen.

15 september 2020 om 13:40

Maar als ze dat weten waarom gaan ze deze speler dan nu zo halen/presteren als je weet wat de regels zijn? Want blijkbaar weet Barca dat dan niet mocht dit waar zijn.

15 september 2020 om 13:58

regels omzeilen om een speler te kopen die gemiddeld 15 keer scoort in zwakkere competities en waarbij de bal nog 3x per helft van zn voet springt.... Sorry ik wil Depay niet bashen maar wij als nederlanders weten toch dat deze man niets toevoegd aan de absolute top?

15 september 2020 om 14:10

Meen je dit Clarkkent2? Vergeet voor de lol ff een blessure waar men normaal het hele jaar door eruit ligt erbij te vernoemen? Niet serieus te nemen, ook omdat je zegt dat je em niet wil bashen maar vervolgens wel 100% doet. Ik denk dat Depay een topaankoop is, die iedere blinde hater de mond doet snoeren. We gaan het zien, maar jij staat op een lijstje van ongefundeerde depay haters.

15 september 2020 om 14:19

@Baabman: ik zou jou steeds heel fanatiek reageren als iemand nog maar durft te stellen dat Depay niet goed genoeg voor Barca, en is die persoon volgens jou een hater. Laat me het eens omdraaien: waarom is volgens jou Depay wel goed genoeg voor Barca? Want wat mij betreft ben jij een ongefundeerde Depay fanboy, aangezien ik je geen argumenten zie geven waarom hij wel zou slagen.

15 september 2020 om 14:25

tjah, ene Nederlander genaamd Ronald Koeman weet wel wat Depay toevoegt, ook aan de absolute top. Hij heeft namelijk met hem gewerkt bij het Nederlands elftal. En Koeman wil hem er dolgraag bij hebben bij Barcelona. Misschien zie jij hem verkeerd? Of denk je soms dat Depay pikante kiekjes heeft van Ronald Koeman waarmee hij hem kan chanteren?

15 september 2020 om 14:32

@thenry.... Als ik zo vrij mag zijn daarop te antwoorden. Depay is de dragende en bepalende speler geweest bij het Nederlands elftal de laatste jaren. Een elftal dat in opbouw is en inmiddels alweer tegen de wereldtop aanschurkt. En alleen maar beter zal gaan worden. Tja, en als je dan de belangrijkste spelers van dat nationale elftal - frenkie de jong en depay - in je team kan hebben, dan is dat niet verkeerd lijkt mij... Voor de rest is Depay natuurlijik een erg speciale speler. Ik ken geen aanvaller te wereld die een enorme oerkracht combineert met een fantastiche flashy techniek. Hij heeft een weergaloos schot. Is voor niemand bang - ook niet voor Messi waarschijnlijk (een probleem waar alle aankopen van Barcelona de laatste jaren wel last van lijken te hebben). En hij is nog relatief jong met zn 26 jaar. Heeft bij Lyon (los van de laatste wedstrijden waar hij terug kwam van een helenare blessure) en het Ned. elftal laten zien er te staan op de belangrijke momenten. Ik begrijp die enorme overdreven scepsis rondom deze transfer niet. Overigens is het enige argument dat jij geeft dat de bal 3x per helft van zn voet schiet. Tja, het is een speler die risico in zn spel legt. Als je daar niet tegen kan dan moet je opteren om een speler als Marten de Roon te halen....

15 september 2020 om 14:32

Barcelona is geen abselute top. Of heb je de laatste 2jaar niet naar ze gekeken?

15 september 2020 om 14:45

@Heidi: kan je me even aangeven waar ik schrijf dag de bal 3x per wedstrijd van zijn voet springt want ik schrijf dat nergens namelijk. Daarnaast volg ik deels wat je schrijft over Depay... alleen heeft hij dat nog nooit consistent laten zien. Het is een speler die weergaloos kan zijn maar de 3 wedstrijden erna onzichtbaar. Daarnaast is het toch een spits? Zijn best scorende seizoen bij Lyon is 19 doelpunten maar dat is ook alweer van 17/18 geleden. De afgelopen twee seizoenen scoorde hij 19 doelpunten. Als spits! Daarnaast is er op geen enkel ogenblik enige interesse geweest van Europese topclubs voor Depay, in al die seizoenen Lyon. De enige concrete interesse afgelopen periode was van Roma, en die kiezen voor Milik. Het is toch omdat zijn grote vriend Koeman hem naar Barca haalt dat dit meteen wil zeggen dat hij goed genoeg is? Hij is niet consistent, hij scoort te weinig, ik twijfel of hij voetballend mee kan en er is 0,0 interesse van echte topclubs. Dat zijn allemaal feiten die er voor mij op wijzen dat Depay gewoon tekort komt. Het is gewoon jammer daarom als hater bestempeld te worden....

15 september 2020 om 14:46

Dat wordt lastig met een contract voor 1 jaar...ze kunnen hoogstens met een bankgarantie in termijnen betalen.maar de hele situatie wordt zo wel erg lastig voor Koeman als het betekent dat je slechts de helft mag investeren van wat er binnen komt.het betekent in feite dat je Griezmann of Coutinho wel moet verkopen om wat te halen. Ookal is Memphis een andere speler dan Coutinho, ze hebben wel meer van elkaar weg dan Memphis en Griezmann. Maarja, wie gaat Coutinho nog voor veel halen. Griezmann kun je nog wel wegzetten in Engeland voor 80-90 miljoen, Coutinho, misschien de helft.

15 september 2020 om 14:59

Ik ben het 100% met je eens Thenry, Depay is een goede speler, voor Lyon. Niet voor de echte top, daar komt hij ook gewoon te kort voor. En in get NL elftal, vind ik hem ook vaak onzichtbaar. Precies wat Thenry zegt hij is niet consistent genoeg voor de top.

15 september 2020 om 15:10

Vorig seizoen heeft hij de helft van de wedstrijden gemist door een knieblessure weet je nog? 15 doelpunten in een half seizoen is helemaal niet verkeerd. Er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat je team - dat vorig seizoen vrij matig was (na de blessure van Depay zakte het als een plumpudding in elkaar) - overwintert in de CL ook niet. En wat hij de laatste jaren bij het Nederlands elftal heeft laten zien is echt outstanding. Kijk naar zijn doelpunten en assists. Niet normaal. Overigens speelde hij niet altijd even goed in het Nederlands elftal, maar beslissend onder Koeman bijna altijd. En constant beslissend. Dus ik ben het gewoon oneens met je argumenten. Of Depay goed genoeg is voor de absolute top daar ga ik mijn hand ook niet voor in het vuur steken. Maar ik denk dat wel dat goed mogelijk is. Oh ja en waarom mensen je als hater neerzettem komt omdat je - en velen met jou op dit forum - zo stellig zijn en bijna boos worden van dit hele gebeuren.en als je dan ook nog eens met slechte en niet klppende argumenten komt en alle positieve dingen (die Depay zeker heeft) niet benoemd, tja, dan lijk je toch een beetje op een hater. Je kunt ook zeggen. Ik vind Depay niet zo goed, ik denk niet dat hij het gaat redden, daarom en daarom. Het is de toon die je als een hater laat overkomen.

15 september 2020 om 15:10

Beste ik hoop ook dat Depay het gaat redden bij Barca gun het hem vind hem iets hebben. Maar je vergeet helaas 1 belangrijk ding Lyon is geen topploeg als Barca veel meer druk veel meer pers. Beetje zelfde verhaal als spelers bij ajax komen of bij Psv het allemaal toch iets minder is. Depay was bij united inderdaad nog jong maar elke week stond er wel een artikel over hem. Deze aandacht krijgen spelers van Lyon niet en in veel mindere maten. Hoop hij er mee kan omgaan want lijkt me geweldig als hij daar presteert.

15 september 2020 om 15:13

Gelukkig heeft Depay al gespeeld bij Manchester United en meer aandacht dan spelers krijgen van de Engelse pers en Sunday papers is er voglens mij niet. Dus hij zou het wel gewend moeten zijn.

15 september 2020 om 18:21

@ajax33 dan vind je Frenkie denk ik ook geen speler voor de top want die is nog vaker onzichtbaar geweest als Depay in Oranje

15 september 2020 om 12:26

Inderdaad, Barca saved by the bell? Nee hoor, Koeman wil er zijn vriendje kost wat kost bij dus die deal komt wel in orde. Blijkbaar heeft zelfs de Spaanse bond genoeg van hoe Barca aan het aanklooien is op de transfermarkt😂

15 september 2020 om 12:59

Koeman heeft gewoon meer smaken nodig voorin. Ze moeten iemand halen, Depay kan goed tegen een bal trappen en redelijk goedkoop. Welke betere spelers kan je voor een zelfde bedrag kopen? Ik zie ze niet!

15 september 2020 om 13:10

In een vroeger stadium hadden ze rodrigo kunnen oppikken als er meer smaken nodig zijn. Verder loopt braithwaite er rond en met alle respect naar depay. Maar beide heren doen niet voor elkaar onder. Voor Memphis natuurlijk een fantastische transfer. Maar voor Barca vele malen minder.

15 september 2020 om 13:51

Rodrigo is minder als Memphis dus waarom wil je die dan wel bij Barca zien? Lautaro vind ik ook niet beter en die wilde wel iedereen zien komen voor 100 miljoen maar Lautaro is een pure counterspits en nog veel wisselvalliger als Depay. laatst stond hij bv 10 wedstrijden op rij droog bij Inter

15 september 2020 om 13:51

@kyle haha je kan inderdaad doen alsof Depay 60 miljoen euro kost. Maar dan moet je ook consequent zijn en de bedragen van alle aankopen die barcelona dit jaar doet verdubbelen. Als je dat doet dan is Depay zelfs voor 60 miljoen nog steeds relatief goedkoop aangezien een Neymar dan zo'n 400 miljoen zal kosten.

15 september 2020 om 13:56

Ze moeten eerst eens gaan investeren in de verdediging en het middenveld. Een goede stopper en een rechtsback lijkt me meer prioriteit dan de zoveelste aanvaller..

15 september 2020 om 14:02

Ja maar ze moeten toch nog 30 miljoen extra betalen aan de Spaanse overheid. Dus kost deze deal in totaal 60 miljoen..

15 september 2020 om 14:08

Iets wat je hebt geleend en dan weer teruggeeft kost jou toch niks? (Behalve wanneer je er rente over moet betalen)

15 september 2020 om 14:30

Rodrigo is niet minder. Is spaans international en kent dus de spaanse spelers. Speelt al jaren in la liga en kent dus de competitie. Spits met diepgang (belangrijk voor Messi) en snelheid. Is eerder gelinkt aan Barca. Valt in dezelfde categorie als Depay. Dus zoals ik zei... als je voor meer flavours wilt(wilde) gaan voorin. Dan had ik voor Rodrigo gekozen.

15 september 2020 om 15:15

Voglens mij begrijp je het niet helemaal. Spaanse club kunnen geen transfers doen zonder dat ze eerst verkopen. Anders hebben ze geen recht meer op de Corona steun. Dit heeft niets met Depay te maken, sterker nog, bij duurdere spelers zou het probleem nog nijpender zijn.

15 september 2020 om 15:54

@robinozaurus ik vind Rodrigo niet van het niveau Depay. het zegt ook genoeg dat alleen een promovendus uit Engeland hem wilde hebben. leuk dat hij Spaans international is maar als international zijn genoeg voor jou is dan is Depay automatisch ook goed genoeg voor Barca. zeker aangezien Depay vaak het verschil maakt voor Oranje waar ik Rodrigo dat zelden zie doen met veel betere spelers om hem heen en veel meer aanvoer in het Spaanse elftal als Depay in Oranje

15 september 2020 om 12:27

Hou toch op met zo dramatisch te doen elke keer en elkaar maar na te roepen. Nu lopen we allemaal te doen alsof Depay geen balletje kan trappen. We weten dat Koeman Depay wel aan de praat kan krijgen, wellicht weet hij gewoon zijn draai te vinden daar. Daarnaast wilt Koeman vertrouwelingen in de kleedkamer hebben en de spaanse supporters zijn niet eens zo negatief over deze transfer. Alleen wij Nederlanders lopen zo negatief te doen omdat Depay niet de ideale schoonzoon schijnt te zijn.

15 september 2020 om 12:30

Ja want alleen op een balletje trappen is genoeg om bij Barcelona te voetballen? Kom op.. Depay is toch 10 keer niks voor het niveau dat Barcelona nastreeft of moet nastreven? Wanneer Koeman weg is zal Depay ook weg zijn, of niet aan de bak komen.

15 september 2020 om 12:30

Depay zal dan 60 miljoen kosten: 30 voor Lyon en 30 moet worden terugbetaald aan de Spaanse staat. Vind jij hem 60 miljoen waard dan?

15 september 2020 om 12:31

Juist. Iedereen heeft z'n woordje alweer klaar. Feit is dat Memphis bewezen heeft een moeilijk bespeelbare aanvaller te zijn. Hij houdt meerdere verdedigers bezig en is onvoorspelbaar in z'n acties, lijkt me een goede aanvulling op de huidige aanval daar.

15 september 2020 om 12:34

@CMG we hebben gezien dat Depay onder Koeman wel meer dan alleen een balletje kan trappen. Niemand zegt ook nergens dat Depay het niveau is wat Barcelona na moet streven maar Depay is gewoon een goedkoper optie. Spelers als Dembele en Griezman zijn wel het niveau wat Barcelona na moet streven maar wat hebben die tot nu toe opgeleverd nadat er meer dan 100 miljoen voor ze zijn betaald? Als Depay weet te verassen is het alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

15 september 2020 om 12:44

Als ie niet is wat je nastreeft, waarom tel je er dan toch nog 30 miljoen voor neer? Is dat 'het is niet het niveau wat Barca nastreeft' niet het probleem wat Barca nou juist gehad heeft toen ze Vidal, Braithwaite, Boateng, enz haalden? Laten we zeggen dat t is wat jij zegt: goedkopere optie. Waarom is ie dan zo goedkoop? Omdat niemand hem verder wil omdat ie niet goed genoeg is. Goed voor het Nederlandse voetbal? Dus je hebt je belangrijkste spits die niet-wekelijks speelt? Hoezo is dat goed voor het Nederlands elftal of Nederlandse voetbal?

15 september 2020 om 12:44

@kyle:snap je gedachtegang, maar dat zou betekenen dat die lening van de Spaanse overheid gratis geld zou zijn. Ik mag toch hopen dat dat niet het geval is! Dus die lening moet sowieso een keer worden terugbetaald alleen wordt de terugbetaling naar voren gehaald vanwege de transferuitgave. In elk geval dat is hoe ik het begrijp. Hoor graag hoe het echt zit van iemand die er meer van weet.

15 september 2020 om 12:45

Zo is het Caribbean, Ronald koeman is niet gek, die weet echt wel wat hij doet. Als depay constanter wordt, is het zeker een toevoeging voor barca. Ook heb je gelijk dat dit allemaal goed is voor het Nederlandse voetbal

15 september 2020 om 12:55

Ik weet niet hoe JIJ naar voetbal kijkt maar als je enig inzicht hebt in het spelletje zie ook JIJ dat Depay totaal geen Barcelona materiaal is. Heb die man nog nooit een man zien passeren, behalve dan in de breedte, nooit een aantal goede wedstrijden zien spelen achter elkaar. Aannames bagger inspeelpass altijd te laat of niet goed genoeg. Bij het Nl's elftal gaat het goed sinds de komst van Frenkie niks Depay.don't get me wrong gun het hem van harte maar ow ow ow wat een idiote aankoop.met als slagroom op de taart heeft ie altijd mislukte en foeilelijke achter het standbeen en hakballetjes waar niemand op zit te wachten.je zal maar Barca fan zijn, ben je al die jaren verwend en dan ga je nu het A.C Milan ''ondergang'' scenario tegemoet.waar heeft Koeman Depay dan aan de praat gekregen dan? Wat ik al zei Frenkie is de sleutel vh succes van Koeman. En succes is een groot woord, het KON ook niet slechter bij Oranje.

15 september 2020 om 13:00

@Kyle, je hebt gelijk. Hierdoor wordt ook wel direct duidelijk waarom Barcelona niet in staat is grotere transfersommen te betalen. Die som moet dus direct verdubbeld worden als gevolg van de verkregen steun.

15 september 2020 om 13:05

Depay is dan misschien geen barca materiaal volgens sommige, maar als er geen geld is dan mag je blij zijn als je een Depay voor 30 miljoen kan krijgen.

15 september 2020 om 13:07

@DieGelbeReds, dat is mijn punt ook. Hij is zeker geen 60 miljoen waard in mijn ogen.

15 september 2020 om 13:08

@SanMarcos, het klopt dat de lening sowieso een keer terug betaald zou moeten worden, maar nu moet dat meteen in een tijd waarin amper iets wordt verdiend.

15 september 2020 om 13:09

@psv.1913constanter, prima. Maar waar gaat hij spelen? Afgaande op het oefenduel tegen Gimnastic wil Koeman 4-2-3-1 gaan spelen. Waar ga je Depay neerzetten dan? Depay is een zwervende speler, net zoals Messi. Alleen niemand gaat Messi een strobreedte in de weg leggen, die bepaalt zelf waar hij wil gaan spelen en op welke manier. Een echte 9 is Depay niet en een echte linksbuiten met het kalk aan zijn voeten ook niet. Dus ik vraag me oprecht af met welke intentie Depay gehaald wordt?

15 september 2020 om 13:09

Ik krijg ook het idee dat menig persoon een ander loopt na te praten. Depay is geen absolute wereldtop, maar je hoeft geen team met alleen maar absolute wereldtoppers te hebben. Vaak is het zelfs beter om een aantal normale toppers in de basiself te hebben, die meer een dienst doen voor anderen. Depay is ongelooflijk sterk aan de bal en heeft een prima combinatie, waardoor die anderen goed kan bedienen.

15 september 2020 om 13:53

@dk77 o ja want Frenkie was verantwoordelijk voor meer als de helft van onze doelpuntenproductie in Oranje? of was dat toch Depay? en dat met zowat nul aanvoer in Oranje. er zijn er niet veel die dat voor elkaar krijgen

15 september 2020 om 13:53

D77 Frenkie zou helemaal weergaloos kunnen spelen als jij jouw hoofd uit zijn hol wil trekken. Werkelijk alsof die in zijn eentje de nieuwe Verlosser van zowel Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal is. Of vind je hem soms nog groter dan Johan Cruijff ook?

15 september 2020 om 13:55

Gelukkig speelt Frenkie ook bij barca, dus dat zal Memphis alleen maar ten goede komen toch? Daarnaast is Memphis gewoon aanvoerder van Lyon, het elftal wat Juventus uit de CLleauge heeft geknald. Daarnaast heeft Koeman bewezen dat hij overweg kan met Depay. Ik denk dat dit best goed kan uitpakken!

15 september 2020 om 14:35

@carribean. Helemaal met je eens. Behalve dan dat er natuurlijk ook een heleboel Belgen op dit forum zitten die Nederlanders continu zitten te bashen. En die zijn fanatiek hoor.

15 september 2020 om 14:40

Dk77. Heerlijk dat iemand hem nooit ziet spelen (jij dus) en dan zegt “ik heb hem nog nooit een man zien passeren”. Memphis is -sinds zijn komst- de speler met de meeste goals, de meeste assists, meeste kansen gecreëerd, meeste key-passes, 1 na meeste succesvolle(!) dribbels (188 in 3 seizoenen) en het hoogste gemiddelde.. Maar verder kan ie eigenlijk niet zoveel joh..

15 september 2020 om 15:28

Dk77 Pardon? Sinds Frenkie gaat het helemaal niet beter met het Nederlands elftal. Dat is door Memphis Depay die bij iedere doelpunt betrokken is. Frenkie is dat helemaal niet. Moet je de statistieken er maar eens bij houden, Nederland zou zonder Memphis Depay niet naar het EK gaan.

15 september 2020 om 15:31

Hoezeer ik ook fan ben van Memphis Depay... de rol van Frenkie de Jong bij de revival van het Nederlands elftal moet niet onderschat worden. De Jong was verantwoordelijk voor het voetbal bj de revival van Oranje, Depay voor de resultaten.

15 september 2020 om 15:51

@heidihallo niemand bagatiliseerd de rol van Frenkie in Oranje maar mensen willen wel net doen alsof Depay niks heeft gepresteerd in Oranje terwijl iedereen die die wedstrijden terug kijkt of naar zijn statistieken kijkt kan zien dat dat zware onzin is

15 september 2020 om 15:54

Hoofd uit Frenkie zijn hoofd trekken?? Kan je wel lezen davy kuttenberg?? DOOR Frenkie DRAAIT het bij het NL elftal. NIET door Depay. Waar lees jij 'verlosser" of ''Ajax''? Normaal reageer ik niet op haat posts, maar die van jouw was werkelijk zo dom en irrelevant dat ik het niet kon laten om naar jouw niveau te zakken en te reageren. Reageer inhoudelijk en maak het niet persoonlijk.

15 september 2020 om 15:56

@Branquinho Statistieken???Check de statistieken van Vleminkx eens?Jij begrijpt er helemaal niks van als je zegt dat Frenkie NIET het keerpunt in Oranje is geweest. Maar ok, ga maar op statistieken af.

15 september 2020 om 16:02

@Isco24 Domme aanname van jou. Ik let heel erg op Depay. Stop die statistieken in je reet man. Hij is gewoon een sterke jongen die tekort komt voor Barça. Vindt ervan wat je wilt.En nee hij passeert geen man al a Ansu, Dembélé, Mbappe, Neymar, Salah, Sterling en nog vele andere. Tegen Amiens en consorten gaat het nog maar als het echt moet is het NIKSSSS.

15 september 2020 om 16:03

@dk77 het gaat idd niet beter door Depay, daarom is hij ook verantwoordelijk voor meer als de helft van Oranje's doelpuntenproductie. Frenkie kan leuk ballen maar als je de doelpunten van Depay weg laat dan had je daar verder weinig aan gehad want dan hadden we amper een doelpunt gemaakt. tegen Noord Ierland bv deed Depay niet mee en kreeg jouw grote vriend Frenkie ook geen poot aan de grond. Depay komt erin, maakt meteen een goal en sleept uiteindelijk de wedstrijd voor Oranje binnen

15 september 2020 om 18:50

Caribbean, Sorry mar wat lul je nou? Ik volg, elke dag (!), Spaanse voetbal programma’s, en een ding kan ik je vertellen is dat niemand op Depay zit te wachten. Prima dat jij in Depay gelooft, maar ik schaar me ook bij de mensen die vinden dat Depay niks te zoeken heeft bij Barca. Gewoon weg te hoog gegrepen voor hem. Niks mis mee.

15 september 2020 om 12:28

Echt hè, wie had gedacht dat de Spaanse Bond nog eens de reddende engel van Barca zou kunnen worden.

15 september 2020 om 12:30

Niet 1 keer. Hebben toch ook Bartomeu ondersteunt met het soap over Messi. Gingen toch zijn contract publiceren en steunde hiermee Barcelona.

15 september 2020 om 12:29

Eens. Messi, Depay. Kan me alleen voorstellen dat Depay Mesdi in de weg loopt. Even géén idee wat Koeman zich voorstelt bij deze combi. Benieuwd of dat nog eens duidelijk wordt...

15 september 2020 om 12:36

@soccerman7, Ik vind het eerlijk waar best apart hoe we een Hollander die geen koekenbakker is ofzo zo kunnen afkraken. Wanneer hij schittert bij Oranje is hij ons verlosser maar blijkbaar nog steeds niet goed genoeg voor de "top". Mensen vergeten ook voor het gemak dat clubs met de tijd meegaan en niet meer blijven hangen in dromen. Kijk naar het huidige team van United, er zijn niet veel spelers die in de gloriedagen onder SAF in de basis zouden staan maar dat is eenmaal een feit, daar kan je niets aan veranderen dan langzaam weer bouwen aan een team die mee gaat doen om de prijzen. Barca zit in hetzelfde ish en men moet accepteren dat je zonder veel geld wat je kan uitgeven aan transfers je niet zomaar eventjes een wereld elftal kunt neerzetten. Daarom vind ik dat we moeten ophouden met uitspraken als "het niveau wat Barca moet nastreven".. Depay zou zomaar kunnen verassen en ik zou niet verbaasd zijn wanneer hij gewoon zijn goals meepikt bij een team als Barca als hij dat al bij Lyon doet.

15 september 2020 om 12:41

@callee Nederland laat zich gewoon weer kennen in hun onderbuik gevoelens, is een Depay een Ronaldo of Messi? Nee tuurlijk. Maar in alles wat Depay aanraakt of doet hebben we kritiek, niet zo gek dat sommige misgunners worden genoemd. Maar als hij straks op het EK en/of WK scoort staan we wel allemaal op de banken.

15 september 2020 om 13:19

Natuurlijk staan we dan op de banken. Depay is dan ook gewoon een goede speler. Maar dat neemt niet weg dat het een totaal overbodige aankoop is voor Barca.

15 september 2020 om 13:59

Zelfs als hij schittert in oranje blijf ik van hem walgen. Barca was een club waar je kon komen als je van wereldniveau bent en als je, je kunt gedragen. Hij is niet van wereldniveau en gedraagt zich alsof hij niks meer te bewijzen heeft. Nee spelers als Robben, v.Persie & Sneijder zag ik als verlossers. Die finales hadden gespeeld. Topscorers waren geweest en alsnog keihard bikkelden.

15 september 2020 om 14:02

Die kritiek roept hij zelf op zich af met zijn houding. Ga gewoon voetballen man. Houd je niet met de camera bezig en wees nederig.

15 september 2020 om 14:57

Haha enorm bekrompen jayjay, laat de jongen lekker zijn eigen leven leiden. Ik ga jou toch ook niet vertellen hoe je je werk moet doen en dat je niet mag lachen of maar 5 min naar de wc mag. Narcistische eigenschappen heb je alleen jezelf mee.

15 september 2020 om 15:22

Dank je wel Baabman. De beste man is niet voor niets de aanvoeder van een club als Lyon. @jayjaywgmisbr hij zoekt de camera niet op, maar eerder andersom. Dat zijn twee totaal verschillende dingen!

15 september 2020 om 15:36

O want ik laat m niet zijn leven leiden. Pff wat zit ik Memphis in de weg zeg. Ga voetballen zeg ik dus laat je voeten spreken. Of die dat gaat doen moet hij zelf weten. Kwalitatief en zowel qua gedrag niet geschikt voor Barca dat zijn mijn punten

15 september 2020 om 15:37

alsof elke speler nederig moet zijn. ik vind gasten als Frenkie en De Ligt prima kerels maar niet heel de wereld hoeft toch een ideale schoonzoon te zijn? dan wordt het ook maar erg saai allemaal. Depay is gewoon een op en top professional. hij voetbalt en in zij vrije tijd zit hij in een muziekstudio. je zal hem zelden tot nooit beschonken in een club zien staan en daar met iemand op de vuist zien gaan ofzo

15 september 2020 om 15:38

Voor Lyon is hij prima en die zijn blijkbaar ook tevreden met dat hij 1 keer in de 3/4 wedstrijden wat laat zien. Camerabewust zijn he bedoel ik. De camera richt zich ook op Frenkie en die heeft wel het gedrag en de kwaliteiten om te slagen bij Barca. Memphis niet. Echt sommige reacties hier.. domoren.

15 september 2020 om 15:41

Frenkie vind ik ook vrij wisselvallig hoor. die vind ik ook maar 1 op de 5 wedstrijden ofzo echt uitblinken bij Barca. gedrag boeit mij verder niet zo zolang je presteert. we moeten ook niet doen of Memphis een of ander vervelend mannetje is in het veld. ik zie dat iig niet ik heb bij Barca wel vervelendere gasten zien lopen die bv constant om kaarten aan het smeken waren bij de scheids of bij elke scheet over de grond gingen liggen rollen en die werden ook gewoon gewaardeerd daar

15 september 2020 om 15:53

Niks moet. Alleen bij hem vind ik het geforceerd. Ibrahimovic is ook alles behalve nederig, maar die laat wel zijn voeten spreken en zo kunnen mensen het van je accepteren

15 september 2020 om 12:41

Ik vind Memphis een prima speler. Maar ik vind hem absoluut geen speler voor Barcelona, het lijkt mij een enorme mismatch. Dus als deze transfer niet doorgaat zou ik er niet rouwig om zijn.

15 september 2020 om 12:42

Soccer / Je hebt een goed punt hoor. Overigens hebben mensen vanuit Real de overheid hierop gewezen, dat er strenger gekeken moet worden naar de financiele huishouding van de Spaanse topclubs, en meteen kwamen Atletico en Barcelona in beeld. Dit wordt nog wat. Ik heb geen idee namelijk hoe barcelona 60 mil aan inkomsten kan vergaren, al lijkt het me dat ze niet Depay alvast kopen zonder een plan. Er spelen ook zoveel verschillende belangen, en barcelona kan ook niet zeggen dat ze gewoon deze selectie bij elkaar gaan houden, want dan wilde messi graag weg gaan. Ik ben echt benieuwd naar deze transfer van Depay en of het gaat lukken maar ik vrees het ergste. Wat wel mooi is voor de catalanen is dat je wss veel talent gaat zien komend seizoen, maar daar moet je ook mee afwachten of ze het niveau meteen aan kunnen

15 september 2020 om 12:53

Mocht Depay niet komen zou ik daar totaal niet rouwig om zijn. Mede door de reden die jij aankaart: Fati, Pedri en Trincao. Het vergroot hun speelminuten aanzienlijk en dat is alleen maar bevordelijk voor hun eventuele ontwikkeling. Talent is altijd leuker dan miljoenen uitgeven aan zogenaamde sterren. Want wie is de laatste echte ster die het bij Barcelona heeft bewezen? Volgens mij Suarez en Neymar de laatste en dat is alweer 6 jaar geleden. Als de situatie qua financien echt zo zijn zoals hier vermeld kan Barca het geld inderdaad liever uitgeven aan de defensie.

15 september 2020 om 12:51

Moet je als Barca zijnde eigenlijk niet willen, Depay is een leuke speler maar komt te kort voor de absolute top. Trouwens fout nummer 1 om als trainer oude spelers mee te nemen, voegen vaak niks toe en als de trainer weer weg is, is de speler overbodig. Koeman zou dit zeker moeten weten aangezien hij in het verleden Klaassen en Clasie wilde hebben wat ook een daverend succes was, ben bang dat Depay hier weer een uitstekend voorbeeld van is.

15 september 2020 om 13:05

Ach, we hebben Firpo, Braithwaite en in een verder verleden Jeremy Mathieu gehad, dus we gaan met stapjes vooruit.....

15 september 2020 om 13:06

Ach, we hebben natuurlijk ook een lange periode gehad waarin het vanzelfsprekend was dat Barcelona op alle fronten tot de favorieten behoorde. Maar eerlijk gezegd heb ik totaal geen medelijden met de clubleden, want zelfs in deze situatie en de puinhoop die Bartomeu heeft veroorzaakt gaat het waarschijnlijk niet lukken om genoeg stemmen te vergaren om de president af te zetten. Tsja, dan moet je misschien wel tot de conclusie komen dat ook de clubleden niet onschuldig zijn. Dat de oudere generatie clubleden op een zelfdestructieve manier hun club beinvloeden. En nee, met de 'supporters' die op dit moment besluiten om Bartomeu nog langer in zijn zetel te houden heb ik totaal geen medelijden. Die verdienen alle puinhoop waarvoor ze jaren geleden gestemd hebben.

15 september 2020 om 13:12

Er is nog tijd tot morgenochtend om de beoogde 16520 stemmen te halen. Het aantrekken van Depay vind ik echt zo'n belachelijke zet van Koeman. Depay werd de afgelopen jaren gelinkt met ploegen als Milan en Roma, en nu wil Barca met hem aan de haal gaan? Als hij transfervrij was, dan had ik het misschien nog begrepen, maar haal voor datzelfde bedrag toch gewoon Garcia op? Een duo Pique- Lenglet kan echt niet meer.

15 september 2020 om 13:38

Stel dat het niet lukt om het aantal benodigde stemmen voor deze motie van wantrouwen te bereiken, is het dan wel mogelijk om na een verloop van tijd een nieuwe motie van wantrouwen in te dienen? Ik heb namelijk wel vertrouwen dat rond december het aantal vereiste stemmen gemakkelijk bereikt zal worden.

15 september 2020 om 14:34

Natuurlijk is het nog niet definitief mislukt, maar het aantal stemmen per dag zou exponentieel moeten groeien in de laatste twee dagen wil het vereiste aantal gehaald worden. Er staat namelijk een vaste termijn waarbinnen de stemmen verzameld moeten worden. Het is mogelijk, maar heb er een hard hoofd in. En als zelfs deze puinhoop clubleden nog niet aanzet tot het afzetten van Bartomeu... Dan verdienen ze alle zooi die ze komend seizoen over zich heen krijgen. Overigens ben ik geen enorme tegenstander van de komst van Memphis Depay. Natuurlijk past hij qua speelstijl en uitstraling niet bij een club als Barcelona, maar als je een speler met zijn kwaliteiten (en een oefenmeester die hem in een andere situatie al enorm heeft laten ontwikkelen), dan is dit best een risico dat je kan nemen. Had zelf voor andere namen gekozen, maar we hebben nog veel slechtere ideeen langs zien komen. Zoals Wijnaldum verkiezen boven Thiago.

15 september 2020 om 14:10

Waarom zo negatief? Oké, een Salah was beter geweest, maar voor Barcelona absoluut niet te betalen. Memphis heeft -sinds hij bij Lyon is- de meeste goals gemaakt. De meeste assists gegeven, de meeste grote kansen gecreëerd, de meeste ‘key-passes” gegeven en de hoogste gemiddelde rating. Kortom, de mvp van Lyon. Maar we moeten wel met z’n allen achter Aouar aan zitten, want hij toont potentie. Hij toont eigenlijk wat Memphis al laat zien, maar Memphis is niet goed genoeg.. Vreemd hoor. Alleen maar omdat Memphis nu 2 wedstrijden niet al te best speelde voor NL elftal.

15 september 2020 om 14:11

@Soccerman7 helemaal mee eens!! Nu hebben ze met Griezmann al een speler waarvan ik overigens niet van had verwacht dat hij zou falen bij Barça toch al een miskoop in huis. En nu denkt Koeman dat Depay wel kan overleven in Barcelona.. Hahahaha totaal ongeschikt voor dit dit niveau.. Ik vind Depay helemaal niet zo'n goede speler hoor..

15 september 2020 om 16:51

😭😭, ik blijf het ook zeggen verdedigers moet je halen dan loop je eindstand nog een aanvaller te halen terwijl Suarez nog niet weg is? Of gaat koeman toch Araujo en todibo de kans geven?

Ben ik nou de enige die vind dat Memphis helemaal geen toevoeging brengt aan dit team. Hij is geen Barã§a niveau klaar. Als ze hem aantrekken om als buitenspeler te spelen snap ik er niks van. Je hebt Ansu, Pedri, Trincao, Dembele en zelfs Coutinho die als vleugels spelen ookal zie ik Coutinho liever op 10. En in de spits heb je dan nog Griezmann, Suarez gaat waarschijnlijk niet weg, Messi kan als valse 9 spelen en je hebt ook nog Braithwaite.

15 september 2020 om 12:31

Haha ''ben ik de enige die'', volgens mij staat heel voetbalzone vol met reacties waarin men Memphis per definitie afschrijft omdat het door de heren bij VI hip is gemaakt om wat tegen die jongen te hebben. Voor het gemak gaat men er even aan voorbij dat Memphis clubtopscorer* is van zijn huidige club en prima statistieken heeft. *uiteraard geen clubtopscorer aller tijden.

15 september 2020 om 12:38

Hahah ik vond 'm ook al ironisch. Letterlijk vrijwel iedereen schrijft ' m al af en dan komen met 'ben ik de enige'. Zal ik het dan maar zo draaien dat ik 1 van de velen ben die hem nog wel ziet slagen daar. Man die prima de bal in de ploeg kan houden en combineren met komende middenvelders en buitenspelers. Eindelijk weer eens iemand in de punt die een bal vast kan houden en kan combineren.

15 september 2020 om 12:57

@daan1888 Waarom mag je niet oprechte kritiek hebben op Depay? Volgens mij is het overgrote deel van de kritiek op zijn voetbalkwaliteiten en niet op hem persoonlijk. Ik denk ook niet dat hij het gaat redden, al hoop ik het wel. En wat bedoel je met dat hij clubtopscorer aller tijden is van zijn huidige club? Dat is niet waar en ik weet niet waar je dat vandaan haalt.

15 september 2020 om 13:59

Topscorer allertijden van zijn huidige club??? Juninho heeft meer vrije trappen voor lyon gemaakt dan depay totaal volgens mij. Komt nog 73 goals tekort om topscorer allertijden te zijn van lyon.

15 september 2020 om 14:43

Topscorer alle tijden klopt natuurlijk van geen kanten. Hij komt niet eens in de buurt. Verder is het gewoon een hele wisselvallige speler met meer slechte dan goede wedstrijden (in de ligue 1)

15 september 2020 om 12:31

Heb je alleen je eigen teksten gelezen? Werkelijk 9vd10 reacties is dat Depay niet goed genoeg zou zijn voor Barca.

15 september 2020 om 12:34

De enige? Heb je de reacties een beetje gezien hier? Er wordt net gedaan of Barcelona hier een amateur koopt. Depay is gewoon een prima roulatiespeler voor Barca.

15 september 2020 om 13:10

Een roulatiespeler voor 60 miljoen?

15 september 2020 om 15:03

30 miljoen, elke speler kost het dubbele. Hoezo stop je zoveel tijd in fake news verzinnen, over een speler waar je van walgt?

15 september 2020 om 16:37

Omdat ze de andere 30 miljoen dan meteen terug moeten betalen in plaats van later wanneer het economisch beter gaat. En jij maakt ervan dat ik van hem walg. Weer zo'n zwaktebod van je.

15 september 2020 om 16:38

Als elke speler toch het dubbele kost, kan je beter je geld bewaren totdat je een speler van het juiste niveau kan kopen.

Zou de Telegraaf weer is naast zitten? Net zoals zij heilig overtuigd waren dat Frenkie bij PSG zou tekenen, Donny bij Real Madrid. Hopen voor de Barcelona fans dat dit niet doorgaat, zou echt een drama aankoop zijn. Wat moet Depay aan dit Barcelona toevoegen?

15 september 2020 om 13:24

Nou uhh, ...nog een la liga titel toevoegen aan Real zou best kunnen lol.

15 september 2020 om 13:31

Telegraaf zat er kwart naast, de transfer zal alleen uitgesteld worden tot de zaken op orde zijn

15 september 2020 om 13:31

Telegraaf zat er kwart naast, de transfer zal alleen uitgesteld worden tot de zaken op orde zijn

15 september 2020 om 14:00

Met betrekking tot Real was alles rond tussen clubs en met vd Beek. Echter trok real uiteindelijk de stekker eruit om onbekende reden. Daar zaten ze dus niet heel fout.

Barca had altijd iets magisch. De topclub die boven de andere topclubs stond. Waar goed voetballen alleen niet genoeg was, je moest ook een beetje fatsoen in je donder hebben, jezelf normaal gedragen.en nu zou daar dan een figuur als Depay komen. Niet alleen qua voetbal vind ik hem matig (hiij is véél te breed geworden), maar bovenal vind ik hem een irritant figuur. Natuurlijk, de tendens is met de aankoop van Suarez al een beetje ingezet, maar dit begint steeds verder af te drijven van het Mes Que Un Club gedachte / Het prachtige Barca met jongens als Puyol, Xavi, Iniesta.

15 september 2020 om 14:29

Is depay in jouw ogen serieus erger dan een persoon die meerdere malen een speler heeft gebeten op het veld en zich bij tijd en wijlen echt misselijkmakend gedraagt op het veld? Wat doet Depay wat erger is? Rappen?

15 september 2020 om 15:00

Rappen kan je dat niet noemen, maar ik vermoed dat Bartra dát niet bedoeld. Waarschijnlijk is het zijn houding en gebrek aan zelfreflectie waar hij op doelt. En daar sluit ik me wel bij aan. Memphis vindt zichzelf een betere voetballer dan hij is. En laat dat ook zien

15 september 2020 om 15:05

gebrek aan zelfreflectie? Weet je wel over wie het gaat? Deze gast is altijd super kritisch op zijn eigen spel.

15 september 2020 om 18:20

Baabman, in dit geval gaat het over zijn gedrag buiten het veld. Hij staat immers ook niet 2x 45 min te rappen. Begrijpend lezen (wederom)!

15 september 2020 om 15:45

idd! de supersportieve Iniesta die in de WK finale tegen Oranje bij elke scheet lag te rollen op de grond en bij de scheids constant ging lopen janken om kaarten. echt een topgozer!

Ik lees net in Mundo Deportivo dat Barca ontkracht dat er een akkoord met Depay en of Lyon is . Volgens de krant is de prioriteit een CV en dat moet dan Eric García worden van Manchester City. Voor de aanval zijn er genoeg keuzes ,messi, Griezmann, Dembélé, Ansu Fati, Braithwaite y Trincao, Coutinho volgens Mundo

Ik hoop voor Depay dat de transfer door gaat. Voor NL is het interessant om te zien of hij het niveau van Barcelona aan kan en zich verder kan ontwikkelen tot een onomstreden wereldster. Hij is heel goed maar onomstreden is hij op dit moment niet.

Beter doet Barca slim en houden ze Suarez, vraag Koeman maar om het weer goed te praten oid, en gaan ze volgend jaar vol voor Haaland. Heb je gelijk een jonge speler met enorm veel potentie. Depay is niet goed genoeg voor Barca, net niet dat niveau.Als Madrid dan Mbappe haalt hebben we gelijk weer een Messi/Ronaldo rivaliteit in Spanje

15 september 2020 om 12:37

Haland is toch geen Barcelona spits. Hij heeft ruimte nodig. Barcelona wil juist de bal hebben en tiki-taka spelen.

15 september 2020 om 12:39

Ze kunnen ook hun speelstijl eens upgraden. Voetballers als Suarez, Vidal, Dembele waren ook geen typische Barcelona voetballers dus maakt blijkbaar toch al niet zoveel meer uit.

15 september 2020 om 12:50

Ik ben van mening dat de speelstijl van Barca, Tiki Taka, verleden tijd is. Voetbal is veel meeer fysiek, spelers zijn sterker en hebben betere fitness en kunnen dat eindeloze passen beter lezen en verbreken. Als Barca nog structureel met de top wil meedraaien (late rondes van de CL, minimaal 2e in La Liga eindigen) moeten ze hun speelstijl veranderen. In zo'n geval is Haaland de ideale aankoop. Sterke spits die de bal er gewoon in ramt als hij de kans heeft. Geen poespas of wat dan ook.

Wat een puinhoop daar zeg. Sterkte voor de Barcelona fans onder het huidige bestuur. Ze zijn financieel gewoon echt op daar. Logisch als je kijkt naar de laatste jaren. Gigantisch veel miskopen door de jaren heen.

15 september 2020 om 13:28

Nu haal je wel heel veel dingen door elkaar die weinig tot niets met elkaar te maken hebben. De miskopen en het dramatische bestuur zijn 1 ding, maar dat de transfer van Depay vertraging oploopt, heeft daar helemaal niets mee te maken. Zoals in het artikel staat aangegeven, hebben de clubs in Spanje dit jaar afspraken gemaakt omtrent de Corona-gevolgen, waardoor ze voorzichtiger met hun geld moeten omspringen. Atletico en Real zitten in exact hetzelfde schuitje, en dat komt vooral doordat de Spaanse clubs veel afhankelijker zijn van wedstrijdinkomsten, verloren inkomsten die dit jaar voor een groot gat in de begroting gaan zorgen.

Goedzo. Dramatische aankoop en Koeman verbindt direct zijn succes aan het slagen van Depay op deze manier. Zonder hem was Depay nooit op het lijstje beland. Hopelijk houdt de bond het in zijn totaliteit tegen, vreselijke aankoop.

Je zou ook kunnen denken, probeer het eerst eens met de aanvallers die we op dit moment hebben. Hou het geld (wat er eigenlijk dus al niet is ) op de bank en mocht het tegenvallen, haal dan echte spits van wereldklasse niveau. Nu heb je weer een aanvaller, waarvan maar ernstig de vraag is of hij wat gaat toevoegen aan dit Barcelona. Had niet verwacht dat een tussenpaus als Koeman zoveel invloed zou hebben op de transfers.

Wat een hoop negatieve reacties over Memphis zeg. Niet normaal meer. Vraag mij af waar de afgunst vandaan komt. Als Memphis naar Barcelona gaat, zal zijn niveau omhoog gaan wat ten goede komt van het Nederlands Elftal. Wel eens hierover nagedacht?

15 september 2020 om 15:09

Hij is geen blonde godenzoon van Ajax dus kan het niks goeds zijn.. ik schaam me voor mijn landgenoten op dit forum, walgelijke verkettering.

15 september 2020 om 15:36

De kritiek op Depay heeft helemaal niks te maken met waar hij vandaan komt of hoe hij eruit ziet, de kritiek is dat hij voetbaltechnisch tekort komt voor Barcelona. Waar haal je vandaan dat het te maken heeft met dat hij niet blond is of bij Ajax vandaan komt? Ik weet nog toen Blind naar Manchester United ging, daar had ook iedereen twijfels of hij het niveau aan zou kunnen, laat die net blond zijn en van Ajax komen.

Allemaal leuk, Depay is gewoon super sub. Roland krijg hem wel op de rit. En Giovanni van Bronckhorst doet de rest bij het Nederlands elftal. 4 prijzen in 5 jaar tijd. Kom goed.

Als messi nou gewoon mocht vertrekken hoefde ik (en vele anderen) niet zo geforceerd Barca nog te volgen. Gaat nergens meer over. Suarez wordt gebonjoured, messi is ongelukkig. Miskopen in de vorm van dembele griezman coutinho en alle andere meuk die voor 15 a 40 mil is gekocht. Het begon allemaal bij thiago en fabregas die weg mochten gaan en sindsdien is er niet een waardige vervanger gekomen (rakitic is toch een ander soort speler). Hoe je een club dat zo groot is gemaakt net zo snel weer sloopt is toch niet normaal. Hoop dat frenkie ook snel weggaat daar voordat het helemaal instort

Nu komt er dus aan het licht hoe slecht de financiële situatie van Barca ervoor staat. En dit is niet nu door de Corona crisis, maar dit is waarschijnlijk al jaren het geval vrees ik...

Eerste spits van het Nl's elftal gaat niet wekelijks spelen. Lekker dit Koeman.

Voor 25 miljoen was het nog wel een nette transfer voor Barcelona, maar bij 30/35 miljoen moet je er toch niet aan willen beginnen? Depay is geen basismateriaal, maar een prima speler om er in de breedte bij te hebben. Voor een transferbedrag van 25 miljoen vind je altijd wel een subtopper waar je de speler in 1/2 jaar aan kan slijten. Doe er 10 miljoen bovenop, en het wordt een heel ander verhaal.

Kijk het had pas echt een goed artikel van de telegraaf geweest als ze hadden zegt dat Depay naar Barca ging en dat alleen nog de Spaanse voetbal bond roet in het eten kan gooien. En dan met de uitleg erbij van het corona steunpakket. Dan had ik gezegd klasse telegraaf een goed stuk journalistiek. Maar ja het gaat tegenwoordig allemaal zo snel in de media , dat ze de tijd niet krijgen om alles eens grondig te onderzoeken blijkbaar. Ze moeten scoren de kranten , dus schrijven ze maar iets zonder iets grondig te onderzoeken .

Je kan Depay niks verwijten als Barca komt aankloppen natuurlijk. Maar het feit dat Barca dit wil doen is toch maar vreemd. Je hebt op de flanken al Ansu en Dembele, daarnaast nog eens Messi, Griezmann en Coutinho voorin. Leg me eens uit waar je Depay wil neerzetten? En heeft die jongen wel zin in een reserverol? Voor de bank is het geen probleem, dan kan je hem halen. Maar voor dat bedrag hoefde het niet voor mij.

Beter een verdediger halen dan een net niet aanvaller. Prima voor Lyon maar niet voor het niveau wat Barça nastreeft.

Ik ben van kleins af aan een echte Real Madrid fan en zelfs ik hoop dat deze transfer niet doorgaat. Depay bij Barca kan gewoon niet. Camerabewust en erbij lopen alsof je alles al hebt gewonnen wat er te winnen valt. Maar constant presteren ho maar. En leuk hoor al die mensen die zeggen ja maar bij Barca in de spits of valse spits zou hij heel goed uit te verf kunnen komen. Ik heb begrip voor de situatie bij Barca en dat ze geen duurdere spelers kunnen kopen. Maar als Koeman geen trainer was had niemand daar gedacht aan Depay. Vroeger niet eens lang geleden moest je echt van verre huizen komen wil Barca interesse hebben. Nu kan zelfs Depay er heen.. en dit is geen afgunst naar Depay. Maar mijn mening

Blijkbaar zijn er hier weinig volgers van de franse competitie. Er is geen speler zo wisselvallig als Depay, wisselt altijd een 9 af met vervolgens een 3. Ik denk dat Barcelona hier spijt van gaat krijgen maar ik laat mij graag positief verassen.

Wat een maf bericht is dit. Je zit eerst een heel verhaal te lezen waarin omslachig wordt uitgelegd waarom Barcelona Depay nog niet kan aantrekken en dan lees je in de laatste vier regels dat Barca verklaart helemaal niet met Depay bezig te zijn en dat Lyon hem vanavond gewoon ter beschikking heeft voor de wedstrijd tegen Montpellier.als daie laatste vier regeltjes nou waar zijn, waar lees ik dan dat omslachtige verhaal dan eerst voor ?

En de Barcelona-fans maar roepen dat de scheidsrechters op de hand van Real Madrid zijn. De Spaanse bond helpt nu FC Barcelona een ontzettend grote blunder te begaan. Als Messi was vertrokken was het al een ramp geworden, maar nu blijft Messi ook nog eens. Depay gaat 90 minuten lang Messi in de weg lopen.

Leuk al die reacties over wat voor een drama aankoop dit is vanuit nederlands perspectief. Maar kan iemand mij vertellen hoe de mensen in Barcelona hierover denken?

Wat een wanbeleid bij de club zeg! Als je het allemaal zo hoort hadden ze Messi gewoon moeten verkopen aan city 150 ipv 100 miljoen met Jezus, Silva en garcia. Had je tenmiste echt beleid kunnen maken, ipv nu noodverband op noodverband op noodverband. Beste wat ze kunnen doen in mijn beleving op het moment, thiago en garcia transfereren. Overtollige spelers waar geen gebruik van gemaakt zal worden van de hand doen ,en Suárez houden voor op de bank ,een veel betere dan depay

15 september 2020 om 15:47

je wil Depay niet maar je wil wel Edgar Garcia wat pure middelmaat is en die bij een ADO Den Haag niet eens zou opvallen

Lammers naar Lyon en Depay mooi terug naar PSV!haha😆 Ik denk dat Memphis beter bij Lyon kan blijven, of naar een middenmoter in Engeland of Spanje!

wat een negativiteit hier zeg. heeft nou niemand vertrouwen in onze beste aanvaller van oranje? ik schat hem hoger als Dembele en Braithwaite.

15 september 2020 om 15:15

Ach jayjay ik heb wel gemerkt dat je niet objectief kunt blijven als het over Depay gaat, ik zie je al helemaal woest worden dat memphis zoveel meer berijkt heeft dan je hem gunt. Ik geniet van je zuur, klinkt alleen beetje fout.

Ach ik blijf erbij Depay is geen speler die Barca direct beter maakt. Maar waar hij met Koeman werkte deed hij het wel goed en het is jammer maar Koeman wil graag spelers die hij kent. Ja dat vind ik jammer want hij heeft nooit echt topper gehad, alleen Van Dijk mssn. Toch had je als Barca achter Haaland of Neymar of Mbappe aangemoeten en kan dat niet... Vind ik Bale op 80% nog steeds 30% beter als Depay en of had je ene isco kunnen kopen... Ach tis maar goed dat ik geen TD ben anders wist je wel wie er ieder jaar de CL won D

15 september 2020 om 14:40

Van dijk, Neymar Mbappe, Bale, Isco. Je noemt alleen namen die onrealistisch zijn gezien de corona crisis en je noemt 2 real Madrid spelers op. Noem op z’n minst de Vrij ofzo

15 september 2020 om 15:21

corona crisis of niet, life goes on en je moet je ambities nooit verlagen. Zelfs al spelen ze bij Real Madrid, het is niet onmogelijk en waarom zou je het niet doen er zijn zoveel spelers van Barca naar Madrid gegaan...

15 september 2020 om 15:48

Life goes on gelukkig wel ja. Met coronacrisis verwijs ik naar het geld. Voorheen kon Barca meer besteden dan nu. Het is niet onmogelijk en in het verleden al voortgekomen idd. Alleen zoals ik zeg op dit moment niet het meest logische. Als Barca die spelers kon halen hadden ze dat al gedaan daar hoef jij geen TD voor te worden zoals je in jou reactie zegt. Ik ben real Madrid fan. Het liefst zie ik mbappe, neymar, de ligt/van dijk, Messi, ook komen

En de staat wordt geholpen door de EU en wij zijn naar rato de grootste netto betaler van de EU. Dus betalen wij toch mooi ook een beetje mee aan zn transfer. Ik bem trots.

Beter een verdediger halen dan een net niet aanvaller. Prima voor Lyon maar niet voor het niveau wat Barça nastreeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar1-1
14.Elche00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

810 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 4 4 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren