‘Niemand durft het te zeggen, maar het ligt aan het uiterlijk van Cillessen’

Donderdag, 23 juli 2020 om

Jasper Cillessen beleeft zeker niet het beste seizoen uit zijn loopbaan. De 31-jarige doelman ging vorige zomer van Barcelona naar Valencia, maar wist daar niet alle verwachtingen in te lossen. Onder interim-trainer Voro González, die sinds 29 juni de leiding heeft, lijkt Cillessen zijn basisplaats verloren en de ex-Ajacied werd door Marca ook nog eens opgenomen in het flopelftal van dit seizoen in LaLiga. Nico Dijkshoorn zoekt in zijn column voor Voetbal International opvallend genoeg de verklaring voor een groot deel in het uiterlijk van Cillessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Hahah prachtige column en geen woord gelogen door Nico. Jasper mist gewoon uitstraling. Daarnaast mist hij ook de echte kwaliteit een topkeeper. Tel daar jaren bankzitter in Spanje bij op, en hij is inmiddels goed voor subtop Nederland, rechterrijtje europese toplanden.

22 juli 2020 om 19:56

Overdrijven is ook een vak zeg. De beste veldkeeper van het WK 2014. Prima geschikt voor de Europese subtop en eredivisie top.

22 juli 2020 om 19:58

Beste keeper van wk 2014? Wat zeg jij? Op 1 sowieso Manuel Neuer

22 juli 2020 om 20:10

Qua stats was Cilessen de beste veldkeeper van het Wk2014. En dat inderdaad met de grote Neuer bij Duitsland als concurrent. Zegt wel iets lijkt me.

22 juli 2020 om 20:15

Zegt niets. Cillissen boven neuer zetten is ultieme vorm van blinde idolatie. Neuer is niet 2 maar 3 klassen beter dan cillissen. Je zet niet 1 van de beste keepers uit de voetbalhistorie op gelijke hoogte met jasper cillisen. En Jasper is sinds hij bij Ajax is vertrokken slechter geworden.

22 juli 2020 om 20:28

Ik zet hem nergens boven, ik merk alleen op dat hij qua stats in dat toernooi de beste veldkeeper was. En dat terwijl de drie klasses betere Neuer in hetzelfde toernooi keepte. Jij haalt Cilessen echt veel te veel naar beneden, nergens voor nodig. Cilessen is gewoon een prima keeper, een veel betere dan er rondloopt in de eredivisie subtop.

22 juli 2020 om 20:29

Qua stats de beste veldkeeper? Wat moet ik me daar bij voorstellen?-edit- ik zoek me suf maar nergens wat te vinden. Opta en BBC hebben een statistisch beste 11 geformuleerd na de groepsfase en Cillessen is niet in de top 3 te vinden. Zelf had ik de passing percentages van alle keepers in de groepsfase bekeken en Cillessen had samen met de keeper van Griekenland het laagste percentage van alle Europese keepers. Alleen enkele Afrikaanse keepers hadden nog lager. In de lijstjes met beste keepers van dat WK is Cillessen nergens te vinden. Zelfs niet in top 10 lijstjes. Dus ik ben heel erg benieuwd naar de onderbouwing van jouw bewering dat jij statisch de beste veldkeeper van het WK 2014 was.

22 juli 2020 om 20:43

Aantal reddingen, veld goals tegen, dat soort stats. Hij speelde echt een uitstekend toernooi. Begon al met de kwalificatie, maar drie veld goals tegen in tien wedstrijden. In het hoofd toernooi ging het nog beter, slechts 1 veld goal tegen in 7 wedstrijden terwijl er tegen Spanje (xavi, Iniesta, Diego Costa), Argentinie (messi, Higuan, Aguero) en Brazilie gespeeld werd.

22 juli 2020 om 20:46

Dat lag niet aan de blok van 5 achterin ofzo. Loze statistiek echt, neuer, navas hebben een beter toernooi gekeept dan onze Jasper die gered moest worden door Tim krul

22 juli 2020 om 20:53

Nee dat ligt niet alleen aan de verdedigers, het ligt aan alle spelers inclusief de keeper. Verder speelde men met een blok van drie, de buitenspelers kwamen juist veelvuldig op. Als een keeper in 7 WK wedstrijden inclusief twee verlengingen slecht 1 veldgoal tegen krijgt, dan speelt die speler een uitstekend toernooi. Maar goed, dat jij dat niet kan hebben, prima. Dan mag jij dat een prima keeper voor Utrecht of Vitesse vinden.

22 juli 2020 om 20:58

Whahahaha de beste veldkeeper op WK 14? Euh Neuer vergeten? Cilissen is , in het beste geval, een degelijke keeper. Niet meer, niet minder. Enige waarmee Cilissen opviel, was zijn wissel door Krul omdat voor de penalty serie. Dag zegt eigenlijk al genoeg over Cilissen. Want met een echte topkeeper doe je zoiets niet...

22 juli 2020 om 20:58

Die stats waren sowieso gekelderd als hij de strafschoppen moest doen want hij loopt 1 op 1000 ofzo.

22 juli 2020 om 20:58

Speedyafc, Een goed toernooi spelen is wat anders dan de beste op je positie zijn. Ik geef je dat cillisse dat toernooi op zn persoonlijke best was. Maar mijlenver achter de topkeepers. Inmiddels - 6 jaar later en veel bankzitterij- is hij rechterrijtje Europa materiaal. Zelfs bij Valencia inde middenmoot was dit seizoen te hoog gegrepen

22 juli 2020 om 20:59

Cillessen speelde juist een vrij anoniem toernooi. Niets bijzonders laten zien. Standaard reddingen en komt logischerwijs dan ook in geen video van beste reddingen voor. In geen top 5 of 10 lijstje van beste keepers terug te vinden. Had een erg laag passing percentage. Er waren 6 keepers met een hoger reddingspercentage dan Cillessen. Er waren 8 keepers met meer saves dan hij. Dat zijn statische feiten.Daarnaast was zowel het houdbare afstandsschot van Mexico als het schot van Cahill een veldgoal, dus slechts 1 veld goal tegen is ook feitelijk onjuist. Prima dat je Cillessen een goede keeper vindt, maar je verzint nu zaken om hem op te hemelen.

22 juli 2020 om 21:02

Ook meerdere seizoenen de beste tweede keeper van Europa. Barcelona dankt bekers aan hem.

22 juli 2020 om 21:10

Visca, echt iets om trots op te zijn, beste 2e keeper van Europa. Barça dankt bekers aan Jasper cillissen en aan hiphop pinto.

22 juli 2020 om 21:51

@speedyafc hij is geflopt bij Valencia en volgens mij is Valencia Europese subtop

22 juli 2020 om 21:53

@thenry_228 ik ben alles behalve een Cillessen fan maar tegen Spanje en Costa Rico heeft hij wel een goede belangrijke redding verricht. maakt dat hem echter meteen de beste keeper van het Wk2014? nee, verre van zelfs imo

23 juli 2020 om 00:30

Als tweede keeper hij meer gewonnen, met betere spelers getraind, in een beter klimaat gewoond en veel meer verdiend dan als hij bij Ajax was gebleven. Zo slecht heeft hij het niet gehad. Waarom zou je er niet trots op kunnen zijn?

23 juli 2020 om 09:02

Kijk die wedstrijd tegen Costa Rica eens terug, en spoel vervolgens je mond. Hij verrichte diep in de verlenging gewoon een cruciale redding waardoor we überhaupt tot penalty’s kwamen. Idereen heeft het (terecht) over Krul, maar de rol van Cillessen op dat toernooi bagataliseren gaat mij te ver.

23 juli 2020 om 09:43

@Ajax/Barca, Kijk het zelfs een terug. Je laat het moment de kwaliteit van de redding bepalen. Die bal werd recht op hem af geschoten. Was die er in gegaan dan was het gewoon een blunder geweest. En dat is nu precies het punt. Cillessen heeft best wat ballen tegen gehouden maar het waren allemaal relatief simpele ballen die iedere keeper op een WK gepakt zou moeten hebben. De goal van Mexico was niet onhoudbaar en daar had hij zich dus kunnen onderscheiden, maar dat was hem niet gelukt. Buiten dat een anoniem en hoogstens degelijk WK, maar simpweg niet uitstekend, bijzonder of fabuleus te noemen.

23 juli 2020 om 11:59

@ Sammerens ahh iemand die gedegen onderzoek doet voordat hij/zij iets plaatst, wat een zeldzame verademing op een forum! kudos

23 juli 2020 om 11:59

@sammerens dat is idd wel een kenmerk van Cillessen vind ik ook. hij pakt altijd alleen de houdbare ballen maar de onmogelijke reddingen zie je niet bij hem. het is ook geen keeper die punten voor je pakt

23 juli 2020 om 12:02

Jasper zie ik graag terugkomen als Onana verkocht wordt. Prima oplossing voor Jasper en Ajax. Denk dat je onder de 10 Mio al zaken kunt doen aangezien Valencia ook van hem af wil. De vraag is meer neemt Jasper ook genoegen met een lager salaris.

23 juli 2020 om 12:08

ik zou er niet aan beginnen. Ajax wil structureel aanhaken bij de Europese subtop en dan ga je op een cruciale positie Cillessen neerzetten die is geflopt bij Europese subtopclub Valencia. ik zie daar totaal de logica niet van in. Klaassen vond ik ook al zo een vreemde optie die genoemd werd, want die kon het niet eens bolwerken bij een club uit de Engelse middenmoot en speelt nu bij een Duitse degradatiekandidaat waar hij er ook niet met kop en schouders bovenuit steekt. Ajax moet imo echt hoger mikken willen ze die ambitie om bij de Europese subtop te horen kunnen realiseren

23 juli 2020 om 12:12

Wat zegt u 2014 ? Dat is dan 6 jaar geleden . Wat heeft hij daarna laten zien ? Hij herft een goede periode bij Ajax en Oranje gehad , daar is ook alles mee gezegd. En qua uitstraling is het nu niet een keeper waar je zenuwachtig van wordt. Ok van de Sar en de Goey moesten het ook niet hebben van hun uiterlijk, maar die hadden een constant hoog niveau

23 juli 2020 om 12:23

@bvbrunschot, Bedankt. Zeker op het gebied van keepen doe ik extra moeite. Analyseert goals vaak met beelden van diverse media zodat alle hoeken te zien zijn. Dat heeft simpelweg mijn interesse. Jammer dat Speedy zich niet meer laat horen nu hij zijn bewering dat Cillessen statistisch de beste was onderuit gehaald is. Myth busted zullen we maar zeggen en jammer dat mensen dergelijke dingen verzinnen om een speler op te hemelen, want je merkt toch dat veel mensen dat lezen en automatisch denken dat het waar is.

23 juli 2020 om 12:51

@speedyafc. Als je kijkt naar een statistiek als doelpunten tegen, maar dan niet verder kijkt naar hoeveel schoten op doel zijn gegaan kan je inderdaad spreken van misplaatste idolatie (zoals bochheriek al zei). Een statistiek van 2 doelpunten tegen op 20 schoten is beter dan 1 doelpunt tegen op 1 schot.

23 juli 2020 om 13:03

@bossie dat zeggen mensen ook altijd als je zegt dat Blind als linksback niet goed genoeg is. dan is het argument van mensen waarom ik zogenaamd ongelijk heb een voorzet op Van Persie op dat Wk2014 wat inmiddels alweer 6 jaar geleden is

22 juli 2020 om 20:03

Ik heb nog nooit met zoveel plezier een stukje tekst op Vz gelezen in de afgelopen 10-15 jaar. Wat een komisch stukje waar je bij moet erkennen dat het nog waarheid ook is als je naar Cillessen zijn uitdrukkingen kijkt.

22 juli 2020 om 20:31

qua verongelijkt kijken lijkt hij wel de neef van Frank de Boer. Maar ik vind het ook maar een simpele keeper en helaas is er ook weinig keeper talent in Nederland!

22 juli 2020 om 20:59

Alleen straalt de boer wel onoverwinnelijkheid uit en Jaspertje zeker niet. Vergelijk hem liever met Erwin Mulder.

22 juli 2020 om 23:37

Ja laten we met zijn allen jasper de grond in praten. Waarom toch? Dijkshoorn moet zich schamen want als we zo over onze veruit beste keeper praten dan winnen we nooit een WK. Hij is net zo als een f de boer iemand die altijd beter wil en kan en nooit tevreden is. Maar of dat nou zo slechte eigenschap is?

23 juli 2020 om 06:01

Valt toch wel mee? Nico zegt helemaal niks over zijn haast arrogante houding tijdens interviews.

22 juli 2020 om 21:20

Uitstraling zegt me nooit zoveel. Cillessen is kwalitatief een sobere doelman. Hij kan alles redelijk met hier en daar ergens een ruim voldoende, maar blinkt nergens in uit. Bovendien heb ik in m'n leven geen doelman gezien die er zo weinig strafschoppen uithaalt. Overigens is hij wel minder dan andere jaren waarin ik heb vrij stabiel vond.

22 juli 2020 om 21:56

ik denk juist dat hij nooit een penalty stopt omdat hij geen uitstraling heeft. spelers worden niet bang van hem als hij op goal staat en schieten er alles meteen met overtuiging in omdat ze niet zenuwachtig van hem worden

23 juli 2020 om 10:19

Het is vooral zijn gebrek aan explosiviteit. Ik denk niet dat zijn uitstraling er super veel mee te maken heeft. Eerder dat zijn reputatie op dat gebied hem inmiddels wel tegen werkt. Maar als je Cillessen goed analyseert zie je bij veel goals dat hij nauwelijks de hoek in komt. Het doelpunt van Mexico in 2014 is daar een uitstekend voorbeeld van. Daar is een mooi shot van waarbij je goed kan zien dat hij min of meer omvalt in plaats van dat hij zich krachtig af weet te zetten. Dat zie je ook bij penalty's terug. Al moet ik zeggen dat ik het idee had dat het bij recentere penalty's iets beter leek te worden.

23 juli 2020 om 12:02

@sammerens hij gaat idd altijd als een zak aardappelen naar de hoek. dat zagen we ook weer bij dat afstandsschot van Portugal in de Nations League finale. een beetje keeper heeft zo een bal natuurlijk. wat hij bij dat schot van Ziyech stond te doen in de CL is me overigens ook nog steeds een raadsel net zoals die tegengoal bij Ajax tegen Djnepr en die blunder tegen Turkije in de EK kwalificatie bv. die ballen waren een uur onderweg en nog wist hij niet te anticiperen op de situatie om zomaar even wat voorbeelden te noemen

23 juli 2020 om 12:49

(japie) ik ben zeker geen fan van Cillissen maar dat hij nooit een penalty stopt heeft daar weinig mee van doen , als een keeper een penalty stopt is hij 9 van de 10 keer slecht ingeschoten en goed genomen penalty is voor de beste keeper ter wereld onhoudbaar . En ik hoop ook dat Ajax mocht Onana weggaan kiezen voor een andere keeper dan Cillissen .

23 juli 2020 om 13:04

@sloep01 wel heel toevallig dan dat ze hem dan alleen bij Cillessen wel heel goed binnen schieten altijd die penaltynemers

23 juli 2020 om 13:12

Je leest mijn vraag niet zoals gewoonlijk maar dat geeft niet hoor , ik heb nl zelf ook op een aardig niveau gevoetbald en weet best of een penalty goed of slecht wordt genomen , en jij lijkt mij toch niet zo dom dat je donders goed weet dat een goede penalty onhoudbaar is . Maar het is altijd leuk om te bashen op een Ajax of oud Ajax speler , ik ben ook niet zo'n fan van hem hoor maar wat ik hier allemaal lees is wel erg overdreven .

23 juli 2020 om 13:59

@sloep01 maar jij weet toch ook dat penalty's stoppen geen specialiteit is van Cillessen? je denkt toch ook niet dat Van Gaal hem voor de lol wisselt voor een penaltyserie op het WK? ik ben geen groot Van Gaal fan maar ik kan niet ontkennen dat de man heel veel verstand heeft van voetbal namelijk

22 juli 2020 om 22:26

Waardeloze en kansloze column. Je mag voetballers best aanspreken op hun prestaties of in het geval van Cillissen, het gebrek daaraan, maar dit op zijn uiterlijk gooien vind ik veel te ver gaan. Zouden jullie het leuk vinden zoiets over jezelf te lezen? Gelijk of niet, zoiets schrijf je niet. Leuk ook voor de moeder van Cillissen. Kom op zeg, dit doe je toch niet.

23 juli 2020 om 12:16

Volgens mij ben je niet zo bekend met Dijkshoorn, of wel?

22 juli 2020 om 23:08

Zijn uiterlijk heeft voor mijn gevoel alleen invloed op de perceptie, niet op hoe goed hij daadwerkelijk is. Jasper is gewoon een hele degelijke keeper.

Nico Dijkshoorn heeft hier wel een punt, hoewel ik de manier waarop hij Cillessen de grond in boort echt beneden alle peil vind. Cillessen heeft inderdaad niet de meest fantastische uitstraling en heeft inderdaad standaard een wat angstige uitdrukking op zijn gezicht. Absoluut geen keeper waar je bang voor bent als tegenstander. Maar om dan zó tekeer te gaan als Dijkshoorn doet? Echt idioot en lager dan laag. Dan vraag ik me toch af, wat heeft Cillessen misdaan bij Dijkshoorn? Wat een galbak zeg.

22 juli 2020 om 19:54

Dat is gewoon Dijkshoorn zijn manier van praten over voetbal. In het nieuwsblad heeft hij ook elke zaterdag een column staan. Het is entertainend om te lezen, maar met voetbal heeft het niet veel te maken.

22 juli 2020 om 19:59

@Lierse, ik ken de uitlatingen van Dijkshoorn. Persoonlijk vind ik dit te ver gaan en totaal geen entertainment. Hij is taalkundig goed onderlegd, dat laat hij nu ook weer zien, maar de boodschap vind ik onthutsend.

22 juli 2020 om 20:01

Ja ik lees het dan ook vaker niet dan wel aangezien ik er zelf ook niet echt een fan van ben. Maar ja als hij zo wilt afgeven op iemand moet hij het maar zelf weten.

23 juli 2020 om 00:16

In Dwdd waren zijn "gedichten" juist nogal slijmerig. Hij kan dus afhankelijk van wie hem betaalt zijn toon aanpassen.

22 juli 2020 om 21:01

Champagnepapi, ik denk dat iedereen dat voor zichzelf wel kan beslissen. Zijn gedrag en houding is gewoonweg verschrikkelijk Memphis is een over het paard getild varken. Dat is waarom hij door iedereen uitgekakt wordt. Meneertje denkt dat hij CR7 is en zelfs die gedraagt zich minder als een diva.

22 juli 2020 om 19:57

Volgens mij is het idioot om een column niet als een column te lezen.

22 juli 2020 om 20:00

@Kaaiman, dit is toch gewoon ronduit denigrerend en beledigend bedoeld? Ik kan er weinig anders van maken eigenlijk.

22 juli 2020 om 20:05

Of hij schrijft een grappige column waarbij hij cillissen als pispaal gebruikt. Dus?

22 juli 2020 om 20:09

@Kaaiman, tsjah zeg inderdaad maar waar de lijn ligt tussen grappig en kwetsend/beledigend. Ik vind deze column bij de tweede categorie horen, jij niet. Ik ben blij dat jij er om kan lachen! Ik sla even over.

22 juli 2020 om 20:21

Het is beeldspraak. Dijkshoorn gaat in al zijn columns in de overdrive, dat is de stijlvorm die hij hanteert (en die mij persoonlijk zeer aanspreekt). Je moet vooral niet ieder woord letterlijk nemen.

22 juli 2020 om 22:42

Waar ligt de lijn tussen grappig en kwetsend? Hou op man. Wat voor de ene grappig is, kan de andere als kwetsend ervaren. Maar dat betekent niet dat die columns niet geschreven moeten worden. Als we alles onder het mom 'kan eventueel als kwetsend ervaren worden door iemand ' maar gaan verbieden is er ook geen reet meer aan.

23 juli 2020 om 00:20

Hij zegt toch nergens dat het niet geschreven moet worden. Hij zegt dat hij het zo ervaart en het niet grappig vind. Daarnaast ben ik het volledig met je eens dat je colomns niet moet gaan verbieden omdat iemand het als kwetsend kan zien. Maar de stelling “kan eventueel als kwetsend ervaren worden door iemand” is hier natuurlijk niet van toepassing. Het stuk is namelijk enkel en volledig gericht op 1 persoon en kraakt vrijwel alles van uiterlijk tot persoonlijkheid af. Ik snap je punt zeker en ben het er vrijwel altijd mee eens, maar ik vind deze column zelf ook te doelgericht op een persoon denigerend dan grappig. Niet mijn gevoel voor humor denk ik.

23 juli 2020 om 00:32

Het gaat erom dat het stuk geen inhoud heeft. Van mij mag je het slechte spel van Cilessen beoordelen, want hij heeft het niet heel goed gedaan bij Valencia. Ik had er mee van verwacht. Maar koppel dat dan niet aan zijn uiterlijk. Dijkshoorn is toch geen klein kind dat zo nodig een ander moet treiteren.

22 juli 2020 om 19:58

Het is een column, denk dat jij er te veel waarde aan hecht. Je moet het lezen met een beetje gevoel voor humor. Ik hoop dat ze dat niet hebben afgesneden bij je geboorte...

22 juli 2020 om 20:03

@Millonario, ik vind het gewoon een hele flauwe column. Hij gaat wat mij betreft te lang door, het lachen vergaat mij dan inderdaad. Maar goed, ik heb dan weer niets met Nico Dijkshoorn. Dat verklaart mijn reactie wellicht ook.

22 juli 2020 om 20:12

Nou, maar snel doorgeven aan Arie Boomsma. Die doet dan onmiddellijk een oproep aan adverteerders van VI dit weekblad in de ban te doen. Of kijk jij ook net zo als Cillessen??;-))

Hij ziet er zeker als een slappeling deruit maar alleen aan dat kan het natuurlijk niet aan liggen. Misschien is ie nooit zo goed geweest als mening Ajacied dacht. Sowieso heeft ie nooit het niveau aangetikt die Stekelenburg of Onana wel hebben gedaan.

22 juli 2020 om 19:57

Haha heerlijke reactie. Ben t met je eens dat Jasper is opgehemeld. Stekelenburg was echt een klasse beter. En daarboven heb je weer de keepersgoden.

23 juli 2020 om 13:03

(bochherief )stekelenburg was veel beter dat klopt maar wat heeft hij na Ajax nog gepresteerd ? Ook nul komma nul terwijl ik dacht de groeit nog verder maar niet dus .

23 juli 2020 om 17:41

Eens, ik had echt verwacht dat hij bij Roma zich zou ontvouwen tot een top10 keeper. Helaas werd t hem niet. Ook van der sar had opstartproblemen die bij fulham moest opbloeien. Dat lukte steek niet om wat voor reden dan ook

Het klinkt belachelijk en veel mensen zouden dit wegwuiven, maar het is niet uitgesloten hoor. 93 procent van onze communicatie met mensen bestaat puur uit het uiterlijk bestuderen, dus ik snap Dijkshoorn wel in deze. En de uitstraling van Cillesen is soms tenenkrommend. Maar: dat komt pas in werking als het slecht gaat, dan pas gaan mensen zich er echt aan ergeren. Als Messi prijzen wint, zwijgt iedereen. Draait het niet, ergert iedereen zich aan zijn 'gewandel op het veld'. Dus het is degelijk wel zo dat uitstraling bijna alles zegt, alleen durven wij dat niet toe te geven. Ik raad mensen ook aan om Mgtow op te zoeken, heel goed uitgelegd en wat mij betreft een accurate studie over uiterlijk en aantrekkelijkheid.

22 juli 2020 om 20:06

Goed punt Millonario, er zijn genoeg studies over gedaan. 55% van de communicatie bestaat uit non-verbale gedragingen. Daar hoort presentatie en voorkomen dus ook bij. Het is simpelzat, een keeper met charisma boezemt ontzag in. Cillessen heeft dat simpelweg niet.

22 juli 2020 om 20:26

Ik zou niet teveel op die MGTOW videos hangen. Je wordt gewoon ongelukkig ervan. Genoeg andere groepen die uitleggen hoe belangrijk het non verbale is.

22 juli 2020 om 21:07

Haha, gelukkig ben ik daar niet depri door geworden. Het heeft me realistischer gemaakt. Soms is de waarheid keihard zoals in deze.

Altijd die wallen onder zijn ogen, en dat stukje kauwgom herkauwen. Dat is Jasper. Hoop dat Koeman tijdig bij verstande komt, en hem niet eerste keeper maakt voor het aankomende EK. Laat de aankomende potjes van Oranje, Bizot zich maar eens bewijzen.

22 juli 2020 om 22:04

Ik heb niks met Cillissen en vind 'm ook niet sympathiek over komen in interviews of iets dergelijks. Maar over z'n wallen beginnen is wel erg goedkoop zeg. Wat kan die jongen daar aan doen, zo ziet ie er nou eenmaal uit. Hij heeft wellicht wat weinig uitstraling voor een keeper maar hou het dan algemeen in plaats van iemand zo op z'n uiterlijk pakken. Je moet je voorstellen dat hij, z'n vriendin of eventueel zin kinderen hier op VZ de reacties zitten te lezen. En stel dan dat je een van hen zou zijn. Je kunt 'm op van alles aanpakken wat mij betreft, dat moet je als publiek persoon kunnen hebben. Mits enigszins onderbouwd. Maar dit soort specifieke uiterlijke kenmerken.... Kom op.

22 juli 2020 om 22:43

Nico Dijkshoorn maakt een vergelijking met Jezus aan het kruis, en Skede begint te huilen over mijn optische waarneming over zijn uiterlijk. Hahaha

Als jasper even ongelukkig is als die eruit ziet dan is dat een probleem. Een bitchface is echter niet altijd gelijk iemand die ongelukkig is. Ik denk dat het te maken heeft met ten eerste te hoge verwachtingen vanuit nederland, na elke doornsee redding in barca werden er veren in zijn kont gestoken. Gecombineerd met het feit dat hij gewoon niet zo goed is en daarbij ziet hij er ongelukkig uit. Of hij ook ongelukkig is kan je niet zeggen.

Wat een laag artikel is dit zeg.. bahh. Cilissen trekt zich hier echt niets van aan. Hij heeft inderdaad niet de ijzingwekkende uitstraling van Kahn, de marinierskop van Neuer of de mooiboylook van De Gea, maar hij is gewoon een prima doelman. Niet de beste NL doelman ooit, maar NL mag blij zijn met hem in het doel, want Zoet, Mulder of Vermeer had ook de nationale doelman kunnen zijn en daar word je ook niet vrolijk van.

22 juli 2020 om 20:58

Bijzonder laag inderdaad. Cilisssen neemt zijn baan erg serieus en zet zichzelf erg onder druk. Toen Valdes stopte las ik dat hij als keeper nooit lol had. Hij was blij te stoppen. De druk om geen fout te maken was immens en hij voelde zich als keeper wat eenzaam. Als je ziet wat er met een keeper als Enke is gebeurt dan zet je dat aan het denken.

Wel een mooie stuk column, maar natuurlijk grootste onzin. Jasper komt gewoon zwaar kwaliteit tekort om bij een topclub te spelen. Jan Oblak heeft nou ook niet bepaald een uitstraling, maar is toch wel misschien de beste keeper op dit moment.

Cillessen straalt geen zekerheid uit onder de lat, iets wat wel vereist is naar mijn mening. De manier waarop Nico Dijkshoorn hem hier aanpakt is wel wat grof, in de kern heeft hij gelijk. Is het niet een idee dat Cillessen zich gaat concentreren op kracht training? Wellicht ziet hij er dan een stuk imposanter/zekerder uit? Hij zal iets moeten, hij heeft nog genoeg jaren te gaan als keeper. Een gelaatsuitdrukking kan je niet zo makkelijk veranderen..dan maar op een andere manier proberen, toch?

Ik moet wel zeggen, hoe cilessen gekleed eruit ziet... hij ziet er beetje uit als een lulletje. Het is helemaal geen slechte keeper, maar zo ziet ie er wel uit. Daarbij een gezichtsuitdrukking van 'tsja als ik maar mijn centen verdien is het best' i.p.v. 'IK WIL ALLES OP ALLES ZETTEN OM DIE CUP TE PAKKEN'. Dat heeft hij niet.

22 juli 2020 om 21:05

Van der Sar was ook niet een man met uitstraling. Of Ed de Goei. Who cares.

22 juli 2020 om 21:15

Ed de Goei? Was die zo fantastisch dan, niet dat ik weet? Ken hem namelijk niet. Van der Sar had geen uitstraling? Leg uit?

22 juli 2020 om 21:18

Ed de goei was keeper op t wk van 94, gewoon een ok keeper, onder t niveau van Breukelen en van der sar, maar dik boven cillissen .

22 juli 2020 om 21:32

De Goeij had juist uitstraling. Echt de kop van een antiheld die na de wedstrijd zo snel mogelijk een bamischijf met joppiesaus gaat halen in de kantine en die in z'n eentje opeet in een hoekje met een blikje fristi. Fantastisch juist.

23 juli 2020 om 00:11

De uitstraling van een anti-held zoals Kiprich.

Eerst de hoed van Depay, en nu het uiterlijk van Cilissen.... Had ie wat gekke tattoo's gehad, had ie dan opeens wel uitstraling? Ik vind het maar onzin. Cillessen is gewoon een degelijke keeper die dit seizoen ook pech heeft met blessures. Geen top keeper, maar prima voor een subtop club. Als we het toch over uiterlijk en uitstraling hebben vind ik die Nico Dijkshoorn er allesbehalve uitzien als een aardige man, maar dat terzijde.

Ik vind, ook heeft hij gelijk, het een beetje laag om zo door te draven over z'n uiterlijk. Maar naast z'n uiterlijk doet Cillesen het gewoon niet best. Bij Ajax deed hij het goed, maar had hij niet vaak te maken met top spitsen. Ook dat hij bijna nooit penalty's stopt zegt wat over z'n kwaliteiten. Ik denk dat het ook aan z'n gemoedstoestand op dit moment ligt, want hij zit volgens mij gewoon helemaal niet lekker in z'n vel.

In welke wereld is dit topic geen uiterlijke discriminatie? Snap best dat de persoon in kwestie altijd zo praat, maar dit gaat echt veel te ver. Cilissen is overigens echt gewoon minder geworden sinds WK 2014.

Courtois ziet er ook uit als een pino. DDG ook. Cillissen is gewoon niet zo goed.

Cillessen doet zelf ook wel eens popie jopie hoor. tegen Kazim ging hij een keer doen of hij een gangster van de straat was en hem zitten uittesten en als hij een fout maakt en een journalist stelt een terechte vraag daarover dan is Cillessen meteen beledigd en in zijn eer aangetast

23 juli 2020 om 12:24

Het een heeft echt totaal niets met het ander te maken. Wat een niveau weer. On Topic: Wel frappant dat iedereen tegen racisme is, maar dit mag dan kennelijk wel. Wat een clown die Dijkshoorn.

23 juli 2020 om 13:09

Wat een onzin. Als er iemand zichzelf een ander imago aandeed was het wel die verschrikking van een Kazim... Als je met dit voorbeeld aankomt dan lijkt het sterk dat de wortel van jouw kwalitatief matige opmerking weer in een Feyenoord Ajax hoek te zoeken is. Die kolom is op zich niet slecht, maar om nou te doen alsof die geen top 40 keeper van Europa is vind ik onzin. Is dat wat we zoeken nee, maar de eerst volgende staat misschien op plek 90.

23 juli 2020 om 14:04

volgens mij viel Cillessen toch echt Kazim lastig en niet andersom. maar toen Kazim na dat getreiterij reageerde na een tijdje wist Cillessen niet hoe snel hij weg moest wezen en geloof mij, ik ben alles behalve een Kazim fan

Ach Nico Dijkshoorn. En natuurlijk is het een column, maar hij is altijd alleen maar negatief. Wat een ontzettend nare man is dat. Alleen maar op zoek naar het afzeiken. Wat dat betreft past hij helemaal bij vi en Veronica Inside.

Ik zal wel weer een rottende aura hebben, maar ik heb echt paar keer hardop gelachen. Dank je Nico. Kern van waarheid (voor mij dan) en dat ontzettend beeldend opgeschreven.

Wat een verschrikkelijke column, echt triest om iemand op deze manier aan te pakken. Beoordeel die man op zijn voetbalkwaliteiten, die heeft hij genoeg laten zien. Maar op deze manier iemand bekritiseren is echt beneden alle peil. Wat mij betreft staat dit gelijk aan racisme.

23 juli 2020 om 00:09

Het is treitergedrag. Vanenburg werd ook al zo gepest om zijn voorkomen.

23 juli 2020 om 12:20

Haha, huh? Wat? Gelijk aan racisme? Wordt toch steeds gekker hier.. Het is Dijkshoorn, die je vooral niet zo letterlijk moet nemen. Al zijn columns zijn gigantisch overdreven en in grote vorm van beeldspraak en ik persoonlijk lees ze graag. Je moet dit ook vooral gewoon weglachen als je ook maar een beetje zelfspot hebt. Maar dat is steeds zeldzamer, helaas.

23 juli 2020 om 12:26

Ja of mag je alleen in de slachtoffer rol kruipen wanneer je zwart ziet ? Dit is toch iemand vernederen, terwijl hij er totaal niets aan kan doen ? Net zoals iemand zwart ziet omdat hij een donkere huidskleur heeft ? Of past dit niet in je straatje ?

23 juli 2020 om 18:35

Precies dit, en als je Dijkshoorn niet zo letterlijk moet nemen moet men Derksen ook niet zo letterlijk nemen. Maar helaas werkt het niet zo @MGMV

Nico vergeet een beetje dat Jasper ondertussen wel het maximale uit z’n carrière haalt. Barca, Oranje, Valencia en dat terwijl hij qua niveau niet meer dan subtop/iets daaronder is. Gewoon knap werk van Cillessen (en dat inderdaad zonder knappe kop )

23 juli 2020 om 03:31

Inderdaad. Laat iedereen maar lullen. Ondertussen speelde hij een fabuleus WK met 3 veiddoelpunten tegen in 720 minuten; en hij op een teen na wereldkampioen werd, heeft hij jaren gespeeld bij een van s werelds beste clubs waar hij zeer gewaardeerd werd. Binnen voor de rest van zijn leven. Bovendiien kan iedereen wel zeiken, Maar is hij nog altijd by far de beste keus voor NL. Je zag eigenlijk pas echt wat je mist toen Zoet een paar wedstrijden onder de lat stond. Je moet er toch niet aan denken dat die meer wedstrijden zou keepen.

23 juli 2020 om 07:59

Hij is wel de beste keeper van Oranje maar dat maakt hem nog geen geweldige keeper. Als Lamprou nu toevallig de beste keeper van Griekenland zou zijn zou dat het ook niet meteen een topkeeper maken. Cillessen is imo pure middelmaat maar helaas wel de beste keeper die we hebben

23 juli 2020 om 08:49

Kom op, fabuleus WK? Ga nou een overzicht van zijn reddingen op het WK kijken en probeer dat nogmaals met droge ogen te beweren. Cillessen heeft gewoon weinig bijzonders te doen gehad en een vrij anoniem WK gehad. Heeft geen bal echt uit de hoek hoeven te tikken en bij het afstandsschot van Mexico had hij daar juist de kans voor maar verzuimde hij dat. Dat was geen onhoudbare tegengoal. Iedereen zijn mening over de beste man zijn kwaliteiten, maar dat hij fabuleus was op het WK slaat nergens op en is totale onzin.Dat we weinig goals tegen kregen op het WK was aan het systeem te wijten, met achterin een ijzersterke de Vrij en niet dankzij bijzondere reddingen van onze keeper.

23 juli 2020 om 09:09

@japie krekel ik zeg ook niet dat hij het hoogste niveau van een Neuer of zo is. Maar hij heeft zich bewezen op het allerhoogste niveau mogelijk (WK, Barca) en dat heeft Lamprou niet (overigens is ook Lamprou niet Zo slecht als mensen graag zeggen, hij heeft 3 prima jaren bij Willem II gekeeot). Dus iets meer respect voor en minder gezeik op vind ik gepast.

23 juli 2020 om 09:16

@sammerens een verdediging die bijna niks tegenkrijgt op het allerhoogste niveau doet het uitmuntend , en de keeper is een belangrijk onderdeel van de verdediging. Dat begint met degelijkheid en eindigt met enkele goede reddingen tegen is Spanje , Costa Rica Argentineen Brazilie. Dat jij deze prestatie , tweede op een wk toch nog omlaag wilt praten is Zo ontzettend zurig Nederlands. Al's we Maar wat te zeiken hebben he. En iemand die wat minder glamourus en adrem is ...heerlijk lekker tegen aan pissen he

23 juli 2020 om 09:57

We hebben hier het simpelweg over 1 speler en als zodoende bekijk ik de prestaties van die speler dan ook geïsoleerd. Jij zegt dat hij een fabuleus WK heeft gespeeld en dat is als je kijkt naar wat hij als keeper te doen heeft gehad zwaar overdreven. Heeft niets bijzonders laten zien en geen redding gemaakt die een andere keeper niet gemaakt zou moeten hebben. Zoek gewoon op YouTube naar Cillessen zijn reddingen op het WK en kijk daar objectief naar de reddingen op zich.Verder praat ik helemaal nergens de tweede plaats van Oranje naar beneden. Je hele tweede gedeelte van jouw reactie slaat derhalve helemaal nergens op en getuigd niet van enige vorm van objectiviteit.

23 juli 2020 om 12:05

@pieterprins773 ik zeg ook niet dat hij er helemaal niks van kan maar het is een degelijke keeper en niet meer als dat. punten gaat hij niet voor je pakken, hij houdt voornamelijk de ballen tegen die je als keeper ook gewoon hoort te hebben maar onmogelijke reddingen zie je zelden van hem. het is jammer dat Onana al voor Kameroen heeft gekozen want die had ik liever op goal zien staan in Oranje

23 juli 2020 om 12:13

Dat klopt wellicht Japie, je ziet hem zelden een Bal uit de kruising ranselen. Maar een degelijke keeper die in ieder geval de ballen tegenhoudt die hij moet tegenhouden en waarbij je niet zewnuwachtig wordt bij corners en vrije trappen is ook veel waard, dat zag je bij die paar wedstrijden van Zoet heel goed. Bij Barca deed hij het ook gewoon goed. Ik zeg niet dat hij het niveau Neuer / Ter Steven / Oblak is. Maar ik denk dat Nederland blij mag zijn dat hij we was want zijn concurentie was in die tijd een stuk minder. Daarom wordt ik een beetje kriezelig van dat gezeik op hem. De man heeft het maximale uit zijn kwaliteiten gehaald en verdient meer respect Dan dit.

23 juli 2020 om 17:47

Pieterprins cillisen is degelijk at best en matig als ie zn normale niveau haalt. Nergens staat hij bovenaan een lijstje bij Europese clubs. Dit seizoen bij Valencia wel toevallig en die hebben zwaar spijt van die keuze. Bij Barça deed hij het voor een 2e keeper redelijk, maar dat deed hiphop pinto ook.

Dit is wel de laagste column van die gast ooit. Heeft het erover dat Cilessen niet op deze wereld wilt zijn. Zal die het over zichzelf hebben of zo. Dijkshoorn ziet er zelf uit als iemand die standaard een fles azijn bij het ontbijt wegwerkt. Deze column is erg laag bij de grond en had door de hoofdredacteur geweigerd moeten worden. Het is toch wel triest dat je om geld te verdienen iemand anders zo moedwillig de grond in moet boren. Hij kan ook zeggen kom Jasper ga er eens bij staan als een stoere vent. Als een wereldkeeper mag je best wat meer zelfvertrouwen uitstralen.

23 juli 2020 om 17:45

"Als een wereldkeeper" Ik heb zo hard gelachen hierom, je gelooft toch niet dat cillissen een wereldkeeper is hè? Hij was subtop europa materiaal in 2014, degelijk, maar daarna alleen maar afgegleden

Cilissen heeft zijn toptijd inmiddels lang achter zich gelaten. Tijdens het WK vn 2014 was hij heel erg goed, maar daarna is het gewoon minder geworden. We hebben nu ook echt betere kepers in Nederland en die verdienen een kans. Krul en Bizot. De uitstraling van Cilissen is ook echt zoals Dijkshoorn het beschrijft. Natuurlijk overdrijft hij lekker, maar dat is juist om het duidelijk te maken. Uitstraling is voor geen enkele ander speler zo belangrijk als voor een keeper en juist uitstraling is iets dat Jesper volkomen mist.

Cilissen heeft destijds transfer verdiend door goed jaar. Heeft geluk gehad dat niet veel keepers toen veel beter waren/presteerden in het veld. Hij heeft echter gekozen voor de bank en is niet beter geworden. Is leuke keeper maar zal geen wedstrijden winnen voor zn club waar dat ook is.is niet de keeper die op cruciale momenten de nul houdt voor zn elftal. Het maakt als keeper niet uit wat je doet als je maar zorgt dat juist die moment er niet gescoord wordt. Dat maakt dat sommige keepers boven de rest uitstijgen. Dijkshoorn heeft wel gelijk met de uitstraling cq verongelijkheid. Kan hij niets aan doen maar tegenstanders lopen met plezier alleen op hem af en weten dat ze niet onder het gras geschoven worden en bijna altijd wel scoren. Kan beter gaan denken aan zijn bankrekening en genieten zolang hij nog ergens een contract heeft of kan krijgen. Komen weer genoeg goede keepers aan voor NL.

Klopt enigszins wel over Jasperik heb op de middelbare school paar jaar bij jasper in de klas gezeten op Ssgn in Nijmegen.toendertijd verwachtte niemand dat Jasper het ooit zou maken.hij was zelfs 2e keeper in de jeugdeltal toen.hij kwam altijd over als een hele rustige jongen, beetje tot nerdy aan toe.stond echt van te kijken toen hij zn profdebuut maakte bij Nec.want hij was niet de grote talentkeeper. Dat was Nicholas Skverer.ging toen zelf mee met Nederland onder de 17 na de wk in Peru als 2e keeper achter Tim Krul.maar gek genoeg heeft hij het niet gered en Jasper welalle respect, want is niet makkelijk om je hele jeugd op te geven voor voetbalhopelijk komt hij weer vast in actie.aan zn grimas kan hij helaas niks doen

Wat prachtig verwoord .... alsof ie midden in de nacht op zoek naar z'n telefoon op een lego blokje is gaan staan. Dat is precies hoe hij eruit ziet op de foto bij dit artikel!

Oja en Thibaut Courtois stond vroeger altijd met ontbloot bovenlijf in de Abercrombie&Fitch winkels. Wat een gelul over uiterlijk

Ik ging die Nico Dookshijrn even opzoeken, ken hem namelijk niet. Gaat hij serieus over uiterlijk praten? Moet eens in de spiegel gaan zien. Ik zou ook verongelijkt zijn als ik met hem moet praten. Verder zijn er veel topkeepers geweest zonder uitstraling. Wat boeit dat nu. Cilessen is gewoon bij een onstabiele club terechtgekomen. Hij had een mooie status opgebouwd bij Barca, helaas heeft 1 seizoen Valencia daar een einde aan gemaakt. Echt zonde, want ik vind Cilessen echt een goede doelman.

23 juli 2020 om 13:08

als een topkeeper geen uitstraling heeft kan hij dat compenseren met zijn andere uitzonderlijke kwaliteiten maar Cillessen is geen topkeeper en verre van uitzonderlijk en dan gaat zo een gebrek aan uitstraling natuurlijk wel een rol spelen. spelers worden niet zenuwachtig van hem, dat zien we ook bij de penalty's. zodra Cillessen op goal staat worden alle penalty's overtuigend binnen geschoten door de tegenstander

Man man man, wat is die Nico Dijkshoorn ook een lul zeg. Ga lekker iemand beoordelen op zijn uiterlijk, iets waar hij niets aan kan doen, terwijl je er zelf als een sjappie bij loopt. Cillessen moet je gewoon beoordelen op zijn prestaties. In het Nederlands Elftal en tijdens de minuten die hij bij FC Barcelona speelde was dat gewoon prima. Ik heb hem het afgelopen seizoen bij Valencia zelf te weinig gezien om daar iets over te zeggen.

Nico Dijkshoorn wordt al jarenlang door V.i. betaald omdat hij iedereen op geweldig cynische wijze en met de nodige humor te beschrijven. Dat vind je leuk of niet. Ik begrijp niet waar het goed voor is dat voetbalzone die stukjes dan gaat zitten ontrafelen en voorzien van serieus commentaar. Wat een onzin allemaal......

Nico Dijkshoorn wordt al jarenlang door V.i. betaald omdat hij iedereen op geweldig cynische wijze en met de nodige humor te beschrijven. Dat vind je leuk of niet. Ik begrijp niet waar het goed voor is dat voetbalzone die stukjes dan gaat zitten ontrafelen en voorzien van serieus commentaar. Wat een onzin allemaal......

Ik ben niet echt een fan van Dijkshoorn maar met dit stukje over Cillessen heeft hij zichzelf verre overtroffen. Dijkshoorn rekent hier op genadeloos cynische wijze af met de altijd aanwezige arrogantie van Cillessen bij al zijn interviews. Wat mij betreft mag hij nog vaker de maat nemen met al die non-valeurs die hun opleiding in zelfgenoegzaamheid en ubermensch gevoelens genoten hebben bij maar één club in de Nederlandse eredivisie.

Ik moest wel glimlachen toen ik het las.. die Nico. Is dit trouwens erger dan racistische grapjes of niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
15.Alavés7-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder71
Manu VallejoAanvaller72
M. GómezAanvaller63
K. GameiroAanvaller50
Gabriel PaulistaVerdediger41
M. DiakhabyVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren