AZ overweegt stap naar CAS; Gudde geagiteerd door Aachboun

Dinsdag, 7 juli 2020 om

AZ overweegt juridische stappen te ondernemen om toch nog het beste Nederlandse ticket voor de voorrondes van de Champions League in de wacht te slepen. Volgens de Volkskrant sluit de club zelfs een beroep bij het hoogste sporttribunaal CAS niet uit. Het beste ticket werd door de KNVB toegewezen aan Ajax, nadat de Eredivisie door de coronacrisis voortijdig werd stopgezet.

De UEFA neemt op 3 augustus een besluit over Europese inschrijvingen. De Europese bond is bekend met de onvrede bij AZ, dat met hetzelfde puntenaantal als Ajax op de tweede plaats eindigde op basis van het doelsaldo. Als de beslissing van de UEFA niet in het voordeel van AZ uitvalt, overweegt de club naar het in Zwitserland gevestigde CAS te stappen. De Alkmaarders kregen een plaatsbewijs voor de tweede voorronde Champions League, terwijl Ajax zich mag melden in de play-offronde van de op papier eenvoudigere kampioenenroute.

Volgens Karim Aachboun, tot voor kort juridisch adviseur van AZ, heeft directeur betaald voetbal Eric Gudde 'objectief en aantoonbaar gelogen'. De directeur stelde dat er 'geen reglement' bestond om de crisis op te lossen en dat daarom het bestuur betaald voetbal moest beslissen. Volgens de KNVB waren de bestaande reglementen niet van toepassing was bij de aanwijzing van clubs voor Europese toernooien, waarna echter een paragraaf uit datzelfde reglement is gebruikt om het verschil te maken: doelsaldo prevaleerde om clubs in te delen op de ranglijst.

AZ vindt dat het objectiever was om het onderling resultaat als uitgangspunt te nemen. De club won tweemaal van Ajax en beroept zich op UEFA-richtlijnen van objectiviteit, transparantie en non-discriminatie. "Nederland is op het verkeerde been gezet, omdat in de media het beeld verscheen dat AZ oeroude spelregels wil veranderen en opeens het onderling resultaat wil laten tellen. Zo simpel ligt dat niet", verzekert Aachboun. "Gudde heeft gelogen tegen de UEFA en het voetbalpubliek, althans, Gudde heeft de UEFA verkeerd voorgelicht. Eerst is schriftelijk, meermaals, door de KNVB bevestigd dat er geen reglement van toepassing is."

"Het bestuur betaald voetbal beslist dan op basis van UEFA-richtlijnen waaronder objectiviteit. Onderling resultaat is objectiever dan doelsaldo, vinden wij", verklaart de voormalig juridisch adviseur van AZ. "Maar in plaats van die UEFA-richtlijnen te volgen, valt de KNVB terug op doelsaldo, uit artikel 17 van het reglement. Dat deugt niet. Gudde is hierdoor ongeloofwaardig als KNVB-directeur." Gudde zelf zegt dat Aachboun 'het niet begrijpt of wil begrijpen'. "Wij hebben steeds gezegd dat het moeten beëindigen van de competitie vanwege corona niet is geregeld in de reglementen. Het besluit om voortijdig te moeten stoppen is daarom genomen op grond van artikel 1 lid 6 RWBV (reglement wedstrijden betaald voetbal, red.): het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet."

"Voor wat betreft de verdeling van Europese tickets schreef de UEFA voor dat deze verdeling gebaseerd moet zijn op de sportieve resultaten in het seizoen 2019/20", voegt de KNVB-directeur eraan toe. "Om hieraan invulling te geven, hebben wij gekeken naar de ranglijst op het moment van stoppen. De regels voor deze ranglijst staan in de reglementen, artikel 17. Kortom, hier is sprake van verschillende besluiten, niet van één besluit." Gudde geeft aan dat niemand op het verkeerde been is gezet. "Er is maar één iemand die een loopje met de waarheid neemt. Ik heb bovendien de indruk dat de heer Aachboun om publiciteit verlegen zit."Gerelateerd

Meer sportnieuws

196 reacties (laatste reactie door chrissie23)

AZ had denk ik voor heel veel mensen altijd de gun factor. Ik denk dat ze hun mooie reputatie met deze laatste acties wel in een keer weg gooien.

7 juli 2020 om 22:57

De situatie ligt daarin tegen heel anders dan dat de KNVB eerst beweerde. Hierdoor lijkt alsof AZ de boel naait, maar dat is gewoon weg niet zo. Het beste is denk ik ook dat Gudde wordt vervangen.

7 juli 2020 om 23:02

Tuurlijk naait AZ wel de boel. Die advocaat loopt nou dingen krom te praten die feitelijk heel recht zijn. Er is toch helemaal geen sprake van liegen en bedriegen hier? Er is een uitgangspunt (de stand op het moment van beëindiging) gekozen, waar AZ het niet mee eens. Dat kan je als AZ best vinden, maar dat heeft weinig te maken met liegen.

7 juli 2020 om 23:09

Hoe noem jij wat het Az doet dan? Ajax heeft ookal aangegeven om het geld te verdelen van de CL. Te triest voor woorden.

7 juli 2020 om 23:21

Onderling resultaat is wel sterk man. 2x Ajax kloppen is beest! Oorde FIFA afwachten.

7 juli 2020 om 23:55

Dat is helemaal niet sterk want het staat in geen enkel regelement. En als de UEFA AZ in het gelijk zouden stellen dan zou me dat zeer verbazen, ik bedoel; AZ wie?! UEFA gaat voor commercie en aangezien Ajax als enige NL club wat liet zien Europees en daadwerkelijk een naam heeft.. Ik lach me straks, als die tv deal afloopt, kapot wanneer Ajax individuele tv-contracten gaat afsluiten. Zonder Ajax krijgen die andere clubs nog veel minder dan het schamele bedrag dat er nu in NL betaald word. Dan horen we niks meer van AZ. Slechte verliezers en bloedirritant. Kan me normaliter wel redelijk genuanceerd uitdrukken maar persoonlijke situatie in combinatie met deze kansloze Calimero acties die aan blijven houden maken dat ik er nu niet toe in staat ben.

8 juli 2020 om 03:03

Wat een onzin je wint een keer twee wedstrijden van Ajax maar overall sta je gewoon achter in de competitie adv doelsaldo. Als je een ander uitgangspunt neemt ga je misschien ook wel anders voetballen in de competitie. Misschien had Ajax de wedstrijd met AZ dan nog wel veel serieuzer genomen en gewoon gewonnen. Weet jij het? Echt te triest voor woorden dit. Het besluit van de KNVB is gewoon logisch en je denkt toch niet dat de UEFA hierin meegaat dat wordt een grote bende met al die verschillende competities. AZ is de wat als club: typische loser mentaliteit.

8 juli 2020 om 07:43

Volgens mij heeft de uefa toch al aangegeven dat het een nationale aangelegenheid is, wie worden ingeschreven voor welk toernooi. Jammer dat ze niet gewoon direct een uitspraak doen. Waarschijnlijk om nog verdere zaken te voorkomen. AZ is tweede geworden, jammer maar helaas. Houd toch op met de gejank zeg. Onderling resultaat heeft hier nog nooit geteld.

8 juli 2020 om 08:24

Het reglement zegt ook "aan het einde van het seizoen", niet een opgebroken seizoen. Daar zijn geen geen regels voor, dat is het hem nou juist.

8 juli 2020 om 08:53

Seizoen is ten einde toch? Doelsaldo telt meteen na de 1e ronde al. Alternatief is nietig verklaren en PSV ticket geven. Ook prima.

8 juli 2020 om 08:54

Ik ken de regelementen niet letterlijk maar staat er ook na 34 wedstrijden of aan het einde van het seizoen? Want het seizoen is beëindigd en dan is het dus aan het einde van het seizoen ongeacht het aantal gespeelde wedstrijden.

8 juli 2020 om 08:58

Om dan maar zomaar een regel onderling resultaat in te voeren omdat AZ dat goed uitkomt, schiet dan toch zijn doel voorbij. Dus gewoon op basis van de huidige stand.by the way, als je alle resultaten naast elkaar zet, op basis van dezelfde wedstrijden die Ajax en AZ hebben gespeeld, hoe zou het dan staan? Heb hier weleens iemand gelezen die zei dat Ajax dan bovenaan zou staan. Maar hoe betrouwbaar dat was....

8 juli 2020 om 09:04

PSV ticket geven? Hoe kom je daar dan bij? Als het nietig wordt verklaart, wordt er naar het vorige seizoen gekeken. Daar staat Ajax toch echt bovenaan hoor.

8 juli 2020 om 10:16

Psv staat dan tweede Quancios. Die krijgen dan een vCL ticket.

8 juli 2020 om 10:19

@Tinus, dus omdat er in 1 reglement staat dat oplossing x moet, mag die oplossing niet gelden in een ander scenario? Want de KNVB heeft gewoon een besluit genomen dat losstaat van andere reglementen.

8 juli 2020 om 11:24

Ja, alleen geven de regels aan dat doelsaldo boven onderling resultaat gaat. AZ moet gewoon zijn verlies nemen, en wellicht kunnen ze de regel dat onderling resultaat boven doelsaldo gaat proberen in te voeren voor de start van een nieuw ED seizoen ipv dit te willen regelen op het moment dat het hun heel goed uitkomt. Kansloze missie die AZ veel meer kwaad dan goed gaat doen.

7 juli 2020 om 22:59

Natuurlijk hebben zij dat nog steeds wel. Het blijft een sympathieke club en het is goed te begrijpen dat dit niet goed voelt. Echter is het geen sterke zaak en snap ik niet dat zij dit aan willen gaan. Want het is inderdaad negatieve publiciteit. Het was een 50/50 zaak en er is voor de andere club gekozen. Accepteer dit, AZ. Hoe zuur het ook is.

7 juli 2020 om 23:05

Jammer. Vind az nog steeds een prachtige club qua beleid, jeugd en spelwijze. Dit heeft toch wel weer smetje op de reputatie. In bijna elk scenario waren ze de dupe geweest. Had je stand van vorig jaar genomen dan hadden ze geen voorronde cl gespeeld. Nu iets verzinnen terwijl het gewoon volgens de regels is verlopen.

7 juli 2020 om 23:07

Het was natuurlijk ook geen 50/50. De keuze is veel logischer obv ranglijst te maken dan obv iets anders. Als op de ranglijst onderling resultaat belangrijker was geweest dan doelsaldo (zoals in sommige andere landen wel t geval) dan had Az de grootste kans gehad, maar dat is in Nl nou eenmaal niet zo

7 juli 2020 om 23:20

@InkeMontana.. het is precies hoe je het noemt. Als AZ betere doelsaldo had, hadden de grootste kans op basis van ranglijst gehad. Maar 100% zeker dat de KNVB dan naar iets anders had gaan kijken wat niet in het voordeel van AZ zou zijn. Kijk hoe ze degradatie hebben opgelost? Of hoe ze het niet hebben opgelost eigenlijk.. het gaat om het gehele communiceren erom heen..

7 juli 2020 om 23:29

Leuk dat jij van te voren al weet dat de KNVB alles doet om AZ te benadelen. Zielig gedoe.

7 juli 2020 om 23:33

@mark. Komt beetje sneu over dit. Als ze az wilde benadelen dan hadden ze de stand van vorig seizoen wel gepakt. Nu komt az er juist realtief goed uit en proberen ze iets te vinden wat er niet is.

7 juli 2020 om 23:48

Nou daar gaat het in dit verhaal om er zijn geen regels bij een afgebroken competitie, alleen bij een uitgespeelde competitie telt de doelsaldo. Maar AZ heeft gewoon een punt en ja als ajax supporter zou ik ook zeggen van dat de stand telt. Maar als het andersom was geweest was het waarschijnlijk de onderlinge resultaat geweest wat telde voor de Knvb.

7 juli 2020 om 23:54

@alfredo. Leuk die aannames. Lijkt me dat je dan alsnog de meest logische keuzes volgt obv de huidige regels. Kijken naar vorig seizoen zou nog kutter voor ze zijn. Ze mogen echt niet klagen vind ik.

8 juli 2020 om 08:04

@alfredo Hoezo heeft AZ een punt? Doelsaldo is hier altijd boven onderling resultaat gegaan. Ook in de tussenstand. En waar baseer je op dat de knvb de zaak zou hebben omgedraaid wanneer Ajax tweede had gestaan? Kan je dat even onderbouwen? Misschien dat het de zaak van AZ wat meer kans geeft

8 juli 2020 om 08:05

Even voor jullie info. Als het aan de KNVB had gelegen hadden de AZ een voorronde ticket Europa League gegeven. Totdat ze last minute een bericht kregen van Uefa dat ze op sportieve gronden de tickets moesten verdelen. Neemt niet weg dat of AZ nou wel of niet een punt heeft, dat het hun goed recht is om hierover een juridisch gevecht aan te gaan.

8 juli 2020 om 08:58

@Alfredo, daarom staat er in de reglementen een artikel die gaat als volgt: “het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet." In het geval van een niet afgemaakte competitie is er sprake van gevallen die niet in de reglementen opgenomen zijn. Waarna het bestuur het recht en de plicht heeft om hiervoor een nieuw reglement toe te passen. Dit heeft de KNVB gedaan. En op basis daarvan gaat AZ de zaak niet winnen.

8 juli 2020 om 08:58

@Alfredo, daarom staat er in de reglementen een artikel die gaat als volgt: “het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet." In het geval van een niet afgemaakte competitie is er sprake van gevallen die niet in de reglementen opgenomen zijn. Waarna het bestuur het recht en de plicht heeft om hiervoor een nieuw reglement toe te passen. Dit heeft de KNVB gedaan. En op basis daarvan gaat AZ de zaak niet winnen.

7 juli 2020 om 23:22

Oh nee toch niet de gunfactor?! Wat erg alsof ze dat ook maar iets kan boeien. Voetbal is business

7 juli 2020 om 23:26

Voor mij hadden ze de gunfactor niet en verspelen ze ook niets, ook niet hun reputatie. Natuurlijk strijdt AZ voor haar kansen. Met een juridische strijd is ook niets mis. Het gaat hier wel om vele miljoenen die aan een ander vergeven zijn en niet op sportieve gronden. De competitie was gewoon niet uitgespeeld.

7 juli 2020 om 23:58

Hadden ze de stand van vorig seizoen maar gehanteerd, dat was het beste. AZ in de voorronde Europa League..

8 juli 2020 om 00:23

Misschien moet de uefa gewoon helemaal geen Nederlandse teams toelaten aangezien de Nederlandse competitie niet is uitgespeeld. Hebben we verder ook geen gezeur meer.

8 juli 2020 om 09:00

@ Boca, en in het geval van een niet uitgespeelde competitie staat het volgende reglement in de boeken: “ het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet." Oftewel, De KNVB mocht zelf bepalen wat een geschikte manier was, is gebeurt en deze is rechtsgeldig als getest.

8 juli 2020 om 11:15

In Nederland zijn de Graafschap en Cambuur inderdaad al eerder in het ongelijk gesteld. Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat het CAS AZ in het ongelijk zal stellen. Neemt niet weg dat AZ het recht heeft om de zaak aan het CAS voor te leggen.De UEFA op haar beurt kan zelf bepalen welke clubs ze tot haar competities toe laat. De voorzitter van de UEFA dreigde eerder clubs uit te sluiten van landen die competitie staakten. Op dat moment leek de competitie in veel meer landen niet uitgespeeld te worden. Uiteindelijk zijn er maar vier ietswat grotere competities die niet uitgespeeld zijn, waaronder de eredivisie. Het europees voetbal zou best zonder de teams uit Frankrijk, Nederland, Belgie en Schotland kunnen. Frankrijk en Belgie krijgen dan nog een bekerwinnaar.Laat de UEFA gewoon naar de aanwijzing kijken, laat de gevolgde procedure eventueel nog door het CAS toetsen en dan is het klaar.

7 juli 2020 om 23:45

Wanneer heeft een club met een gun factor iets gewonnen met voetbal? AZ heeft gewoon een punt en dat heeft de Knvb niet goed behandeld.

8 juli 2020 om 00:46

Had AZ maar een punt, dan zouden ze boven ajax gestaan hebben. Nu is dat niet het geval, dus zet jezelf niet zo ontiegelijk voor schut. Het is echt lachwekkend aan het worden hoe AZ en ook hun fans hier zich presenteren. Bij Twente zullen ze zich de ballen uit de broek lachen nu, die zien nu dat een club het voor elkaar krijgt om nog sneller het hele land tegen zich in het harnas weet te jagen dan dat zij zelf voor elkaar hebben gekregen

8 juli 2020 om 08:28

Het hele land lijkt me lichtelijk overdreven. Zullen vooral ajax-supporters zijn die niet gewoon rationeel na kunnen denken. Ik heb hieronder ook al een reactie van een ajax-supporter gezien die dat wel kan. AZ heeft het recht de zaak door het CAS te laten beoordelen.

8 juli 2020 om 09:58

Hoezo kunnen Ajax-supporters niet rationeel nadenken volgens jou? Er is werkelijk geen enkel scenario waarin AZ recht heeft op een eerste plaats. Er wordt een punt gemaakt van het onderling resultaat, maar dat is nooit leidend geweest in de competitie. Het slaat dus gewoon helemaal nergens op wat jullie roepen. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik had zelf gewoon het liefst een beslissingswedstrijd gezien voor het kampioenschap (dus inclusief schaal) tussen AZ en Ajax. Ook de bekerfinale had gewoon gespeeld kunnen worden. Maar de Knvb heeft anders besloten, en zij hebben 100% het recht om dit besluit te maken. Hoor je Cambuur naar het CAS gaan? De Graafschap? Die hebben veel meer recht om te klagen dan AZ.

8 juli 2020 om 10:56

Ik zeg niet dat er geen ajax-supporters zijn die rationeel na kunnen denken he. Die zijn er gelukkig ook wel degelijk. Ik zeg ook niet dat het CAS in het gelijk moet of zal stellen. Ik vind het alleen wel logisch dat AZ voor ieder kansje wil gaan en de zaak eventueel door het CAS wil laten beoordelen.

8 juli 2020 om 11:02

Cambuur, De Graafschap en niet te vergeten Fc Utrecht hadden evengoed het recht om naar het CAS te stappen. Aan de eerste divisie is alleen geen eindranglijst verbonden. Eigenlijk zijn zowel de eerste divisie als de eredivisie als niet gespeeld verklaard, maar voor de aanwijzing van de plaatsen voor Europees voetbal is wel gebruik gebruik gemaakt van een ranglijst na 25 of voor andere clubs 26 gespeelde wedstrijden. Zelfs het aantal gespeelde wedstrijden was niet voor iedere club gelijk.

8 juli 2020 om 09:38

Bwoa. We verwachten van de Spelers dat ze er alles aan doen om te winnen. Dan mag je dat van de heren in de bestuurskamer ook verwachten. Ik vind het eigenlijk wel mooi dat AZ vol voor hun gelijk gaat.

8 juli 2020 om 12:39

Dat zou je beter kunnen doen wanneer je een kans hebt. Nu maakt je kosten voor een zaak waarin je never nooit je gelijk gaat krijgen. AZ heeft welgeteld 0% kans.

8 juli 2020 om 13:13

Leuk dat anderen ons wat gunnen maar ik heb liever die 36 miljoen startgelden voor de CL.

8 juli 2020 om 15:22

Vond AZ inderdaad ook altijd een sympathieke club waar altijd geprobeerd wordt om leuk voetbal te spelen. Hoewel die sympathie met deze actie gedeeltelijk wegvalt, heb ik het idee dat het wel alleen het bestuur is dat lastig aan het doen is. Ik kan het missen hebben, maar ik heb het idee dat een groot deel van de eigen supporters het ondertussen ook een ongemakkelijke, beschamende situatie beginnen te vinden.

Het begint toch wel heel trieste vormen aan te nemen daar in Alkmaar zeg... Neem je verlies en focus je op het begin van het seizoen.

7 juli 2020 om 23:11

Ik snap dat velen dat vinden, maar de voetbalclubs zijn tegenwoordig bedrijven en even miljoenen doen vergeten is dan zakelijk gezien niet zo verstandig. Natuurlijk schoppen ze tegen het verkeerde been, zakelijk te begrijpen, sportief is het zeker niet.

7 juli 2020 om 23:18

Maar ze verspillen hier alleen maar geld mee. Keer op keer weer juridische kosten tikt ook aan als je zo'n zaak nooit gaat winnen.

8 juli 2020 om 10:14

Dat is hun eigen probleem @ajax1812. Dat is niet waarom hier zoveel mensen de actie van AZ triest noemen. AZ heeft het recht om juridische stappen te nemen, dus ik begrijp het helemaal. Sinds wanneer is het onsympathiek om voor je rechten op te komen?

8 juli 2020 om 10:22

Opkomen voor de eigen rechten is logisch. Maar wel alleen als ze echt geschonden worden. En dat is em net. Als er van de 10 mogelijke oplossingen maar 1 in het eigen voordeel is, is het dan zo vreemd dat er een oplossing bedacht wordt die in het nadeel is? Er is vooral zoveel asympathie omdat het een queeste is van AZ waar Don Quichot nog niet eens aan zou beginnen.

7 juli 2020 om 23:19

Het gaat om vele miljoenen. Moet een voetbalbedrijf die tientallen miljoenen zomaar laten liggen? Dat zou pas getuigen van slecht bestuur. De competitie is niet uitgespeeld, AZ had evenveel punten als Ajax toen de competitie werd gestaakt en ze hadden twee keer gewonnen tegen Ajax. Het is het goed recht van AZ om te procederen. Misschien moet de Uefa anders maar geen clubs uit Nederland, Belgie, Frankrijk en Schotland toelaten in de Champions League het komend seizoen, aangezien in deze landen de competitie niet is uitgespeeld

8 juli 2020 om 00:22

En dan dus ook geen clubs uit Nederland, België, Frankrijk en Schotland toelaten in de Europa League, want dat kan dan natuurlijk ook niet. Dan loopt AZ nóg meer geld mis en nemen ze het hele Nederlandse voetbal met zich mee. Als dat de conclusie wordt, dan zal ze dat van harte in dank worden afgenomen.

8 juli 2020 om 00:25

Het zou een redelijke beslissing zijn. De competitie is nu eenmaal gestaakt. Geen eindranglijst dus.

8 juli 2020 om 12:02

@4everajax niet gelijk wijzen naar AZ. Dit komt van de voormalige juridische adviseur (die voorheen belastingman was). Zolang niet van AZ komt is het niet officieel. Mogelijk zoals Gudde zegt, gaat om zelfpubliciteit voor die man

8 juli 2020 om 12:56

AZ heeft die engnek toch echt ingehuurd (en blijft ook nu nog aan hem vasthouden). Je kent de reputatie van deze meneer, die met enorme ruzie bij een zeer gerespecteerd belastingadvieskantoor is weggestuurd en zich daarna als 'fiscalist van de sterren' heeft proberen te positioneren (inclusief eigen documentaire die op quotenet terug is te vinden). Dan weet je als voetbalclub toch gewoon waar je mee in zee gaat en is het gewoon echt je eigen schuld.

Hoewel ik een voorliefde voor AZ heb denk ik dat het een goed idee is, ik weet niet wie ermee kwam, om het nieuwe dak in de vorm van een eierdopje te maken en het stadion op te dopen tot Calimero stadion. En dan te bedenken dat ze door die dakkwestie de enige club in Nederland zijn die schadeloos gesteld zijn voor inkomsten voor het gehele seizoen.

Goed zo AZ, nog even en jullie worden door iedereen met de nek aan gekeken. Accepteer de beslissing en ga het nieuwe seizoen een nieuwe gooi doen naar het kampioenschap en laat zien dat je geen een dags vlinder bent

Het wordt haast kinderachtig, ik heb veel sympathie voor AZ maar begin dit wel aardig irritant te vinden.

7 juli 2020 om 23:00

Mijn sympathie zijn ze meteen kwijt. Het was al erg kinderachtig dat ze er al echt werk van gingen maken, maar nu denkt dat dit clubje bij de top van NL hoort. Terwijl ze de laatste 15 jaar niks hebben gepresteerd op Europees niveau. Ja ze hebben goede talenten en ja hun scouting is goed. Maar dit is werkelijk waar zeer kinderachtig.

7 juli 2020 om 23:06

Volgens mij heeft AZ prima gepresteerd Europees gezien de laatste 15 jaar, als je kijkt naar de mogelijkheden. En tsja, jouw sympathie die kwijt is.. jammer

8 juli 2020 om 09:27

Nu reageer je vanuit je onderbuik gevoel en haal je er allemaal dingen bij die totaal niet relevant zijn. Daarnaast heeft AZ gezien de begroting van 25 miljoen uitstekend gepresteerd Europees de laatste 15 jaar.

In Alkmaar komen ze op voor zichzelf en terecht ook.

7 juli 2020 om 23:00

Vindt men alleen in Alkmaar. In Rotterdam vinden we het maar kansloos, net als in de rest van NL volgens mij. Neem je verlies en wees blij met de tweede plek, Feyenoord was ook lekker op stoom namelijk.

8 juli 2020 om 08:24

Helemaal niet. Volgens mij leest niemand het inhoudelijk. Gudde heeft aangegeven dat er geen reglementen zijn voor zoiets. Wanneer geen reglementen zijn voor zon geval vallen ze terug op de reglementen van de UEFA. In die reglementen staat dat onderling resultaat dan de doorslag geeft. Dit is vooraf gecommuniceerd via mail zoals ik t lees in t artikel. En dan ineens word er besloten dat Ajax 1 is en AZ 2 op basis van de reglementen. Dat kan toch niet

8 juli 2020 om 09:03

@Arnino, “ het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet." Het reglement voorziet niet in een onafgemaakte competitie, waardoor het bestuur betaald voetbal bepaalt. Deze hebben bepaald huidige ranglijst aan te houden. Klaar als een klontje. AZ heeft geen poot om op te staan.

8 juli 2020 om 09:09

Arnino, volgens mij begrijp je het helemaal verkeerd. De KNVB moest van de UEFA op sportieve gronden de tickets verdelen. Dat heeft de KNVB vervolgens gedaan, alleen volgens AZ mag dit niet omdat ze dit doen op basis van een KNVB-reglement. Daar kan ik nog enigszins inkomen, maar de redenatie daarna raakt kant noch wal. Dan is het ineens AZ dat het ticket moet krijgen omdat onderling resultaat een betere maatstaf is. Waar staat dat dan? En kom niet aan met het UEFA-reglement, want dat is even goed niet geldig als het KNVB-reglement. AZ verzint dus gewoon wat de beste maatstaf zou moeten zijn, waardoor ze echt geen poot hebben om op te staan. De KNVB beslist, pech voor AZ.

7 juli 2020 om 23:00

Totaal kansloos. Er is natuurlijk geen juridisch orgaan die meegaat in een verhaal dat 1 club toevallig onderling resultaat belangrijker vindt omdat dat haar op dat moment even beter uit komt. Ze kunnen het niet beter onderbouwen dan "wij vinden onderling resultaat beter om te hanteren", kom daar maar mee bij het cas aanzetten

7 juli 2020 om 23:00

Blijven terug vallen op dezelfde discussie maar Ajax stond op het moment van stoppen op de ranglijst boven az. Stond halverwege eerste. Waarom zou je dan ineens andere regels gaan hanteren? Oh we zijn gestopt dus nu gaan we toch ineens andere regels hanteren dan dat we altijd doen en we verwisselen de huidige nummer 1 en 2 nu op de ranglijst. Ja dat klinkt inderdaad wel eerlijk.

7 juli 2020 om 23:06

Stel dat de KNVB daar toen der tijd voor had gekozen, dan had Ajax met 2 vingers in de neus een eventuele rechtzaak gewonnen. Wat AZ nu probeert is echt niet te begrijpen.

7 juli 2020 om 23:07

Het is geen vreemd uitgangspunt om te stellen dat wanner het reglement niet van toepassing is, niet alle wedstrijden zijn gespeeld dat onderling resultaat in dit geval eerlijker zou kunnen zijn dan het reglement dat verwijst naar doelsaldo.Ik wil er aan toevoegen dat AZ heel terughoudend is met het uitbrengen van nieuws. Ze handelen volgens het proces en geven om de zoveel tijd een up;date. Het is de media die het verhaal vooral voed terwijl ze in Alkmaar stapsgewijs opkomen voor hun rechten.

7 juli 2020 om 23:09

Drogredenen. Het meest objectief meetbare is over 34 partijen te meten. Twee maal uit en thuis tegen alle clubs. Mocht je dan kampioen zijn, ook op basis van doelsaldo, dan heb je over een heel jaar gewoon meetbaar het best gepresteerd. Nu zijn er enkele partijen niet uit of thuis gespeeld. Ik weet niet dat als je de partijen pakt die zij allebei hebben gespeeld, wie er dan kampioen is? Maar dat zou zelfs een meetbaar iets zijn. Anders onderling resultaat (had ook mijn voorkeur gehad, zonder voorliefde voor één van deze clubs) of doelsaldo. De Knvb heeft gekozen voor doelsaldo. Prima natuurlijk. Ik vind ook dat AZ dat moet accepteren. Maar er zijn regels veranderd. Ook nu. Anders ook. Er was altijd 1 club dat zich terecht benadeeld had gevoeld. Nu is dat AZ

7 juli 2020 om 23:09

Het is wel een vreemd uitgangspunt. Onderling resultaat heeft in de ED nooit boven doelpuntensaldo gestaan.

7 juli 2020 om 23:10

@kingb: Nee. Dat had Ajax natuurlijk ook niet gewonnen. Dan had je hetzelfde gehad als dat je nu hebt. Een kansloze zaak. De keuze moet geaccepteerd worden. In dit geval in Ajax' haar voordeel.

7 juli 2020 om 23:14

Wat de KNVB nu gedaan heeft is de bestaande regels te behouden. Als er dan toch afgeweken zou worden(wat echt een heel raar besluit zou zijn geweest), dan moet daar een goede uitlegbare reden voor geweest zijn. Is die er? Nee.

7 juli 2020 om 23:15

Elamdaoui het is wel vreemd omdat je plotseling gaat zeggen ja sorry jullie stonden 1 maar nu niet meer want we gaan regels hanteren die wij nog nooit hebben toegepast. En het is ook raar om te stellen dat het reglement niet van toepassing is want dan vind ik dat de KNVB moet beslissen dat Feyenoord maar 1e of 2e moet worden want ja die waren goed bezig de laatste weken en aangezien er toch maar kunnen doen wat we willen. Nee sorry niet afmaken betekent niet dat het reglement even compleet genegeerd kan worden. Hoe ongeloofwaardig wil je het laten worden. Dit is de enige logische keuze. Ook als az 1 en Ajax 2 had gestaan.

7 juli 2020 om 23:17

Sjoerd, er zijn geen reglementen voor een stand bij het staken van de competitie. Als het reglement er niet in voorziet, dan besluit het bestuur Knvb en de beslissing van het bestuur is in het voordeel van Ajax uitgepakt. Zo simpel is het.

7 juli 2020 om 23:17

Er zijn hier geen regels voor. De Knvb heeft snel iets moeten beslissen en heeft dit 'verzonnen'. Anders hadden ze onderling resultaat 'verzonnen'. Er was geen scenario die dit had gerechtvaardigd. Dit is op geen enkele wijze voorzien. En begrijpelijk natuurlijk. Niemand zou een poot hebben om op te staan, omdat beide clubs op het nattevingerwerk van de Knvb moesten wachten. Er heeft 1 team geluk gehad, 1 team pech. Was de beslissing andersom, dan had Ajax misschien ook wel iets geprobeerd. Wie weet. Was natuurlijk ook mislukt, maar dat ter zijde. Verder wordt dit een wellus-nietus-discussie. Een beetje zoals de hele zaak an sich is dus. Dus ik wens eenieder een fijne avond verder!

7 juli 2020 om 23:18

Dat zijn dan ook de twee standpunten tegenover elkaar op dit moment. Ben benieuwd wat de uitkomst gaat worden. Vind het vooral goed dat ze opkomen voor hun rechten want ze hebben een punt.

7 juli 2020 om 23:20

Ja dat komt je goed uit, omdat er in dit geval 2 wedstrijden onderling zijn gespeeld. Stel ze hadden die 2e wedstrijd nog moeten spelen, was het dan nog aan de orde?

7 juli 2020 om 23:21

Lanjouwer, er zijn geen regels bij een vervroegd einde van de competitie. Dus wat doet de KNVB, die past de regels toe die al sinds jaar en dag de eventuele eindstand van een competitie bepalen, en dat is meer dan logisch. Wat probeer je nou toch te zeggen?

7 juli 2020 om 23:30

Ajax heeft niet zomaar geluk gehad natuurlijk. Van de pak em beet 15 mogelijke uitkomsten is alleen onderling resultaat in het voordeel van AZ. En als er 14 blauwe balletjes in een doos zitten en 1 rode, is de kans dat er een blauw balletje getrokken wordt een stuk groter.

8 juli 2020 om 01:02

Lierse1997 ik ben niet zo goed geïnformeerd als jij, kan jij me de pak em beet andere 14 andere mogelijke uitkomsten vertellen?

8 juli 2020 om 01:49

@Kaassie het zijn er weliswaar geen 14, maar voila: 1) stand vorig seizoen, Ajax krijgt de voorkeur, 2) europese prestaties, ajax krijgt de voorkeur, 3) huidige stand met doelsaldo, ajax krijgt de voorkeur, 4) stand winterstop, ajax krijgt de voorkeur, 5) stand na wedstrijden die AZ en ajax allebei hebben gespeeld (uit en thuis), ajax krijgt de voorkeur. Als ik niets mis heb je alleen nog de stand van dit seizoen die op basis van onderling resultaat kan uitvallen in het voordeel van AZ. Maar ook daarvan kun je dan zeggen: hoe eerlijk is het dat we in die situatie zouden zitten als beide ploegen niet tegen dezelfde tegenstanders hebben gespeeld (en er dus andere kansen waren om op deze puntenaantallen te komen). AZ grijpt zich vast aan een strohalm alsof de wereld anders vergaat en ze volledig gelijk hebben. Bizar

8 juli 2020 om 09:11

Elhamdaoui1, sorry hoor maar als doelsaldo na een oneven aantal wedstrijden (en dus niet allemaal dezelfde tegenstanders) niet geldig zou zijn, dan het aantal punten toch ook niet? Dan moet je dus naar de stand na 17 wedstrijden kijken. Prima, maar dat verandert niks. AZ is gewoon heel sneu bezig en hun redenatie is echt ongelooflijk krom.

8 juli 2020 om 10:26

@Kaassie, het was gewoon een willekeurig getal. Maar @Martijn geeft al een goed overzicht. Daarnaast kun je ook nog gemaakte doelpunten, een gemiddelde van de laatste 5 seizoenen en desnoods zelfs alfabetisch kiezen.

Onderling resultaat is eerlijker vinden wij aldus de juridisch adviseur van AZ. Ja natuurlijk vinden jullie dat maar waarom zou dat nu ineens moeten tellen. Dus de overige wedstrijden tellen ineens niet meer mee? Logisch ook dat AZ dat vind elk ander argument is in het voordeel van Ajax.

Ja doe je best Az! Lekker nog wat juridische kosten er tegenaan gooien met het argument "Ja maar wij vinden onderling resultaat wel belangrijker hoorrrr" Succes!

8 juli 2020 om 01:04

Ik snap niet zo goed dat jij je drukt maakt om de juridische kosten van AZ maar dat ligt wellicht aan mij

“Onderling resultaat is objectiever dan doelsaldo, vinden wij”. Goed argument. Wederom succes met deze kansloze missie

7 juli 2020 om 23:37

Tja, je kan ook zeggen dat Ajax in de overige wedstrijden 6 punten meer heeft gehaald. Ook best knap. Het is een besluit van het bestuur in onvoorziene omstandigheden.en dat is dan weer volgens het reglement. AZ heeft m.i. geen poot om op te staan.

Tja, de KNVB had gewoon de competitie als 'niet gespeeld' moeten beschouwen, dat was het duidelijkst geweest. Maar ze hebben AZ (terecht) willen belonen voor hun uitstekende seizoen, en nu krijg je stank voor dank. AZ presenteert zich als rupsje nooitgenoeg. Het is dat mijn grootste nachtmerrie is dat het huidige PSV een CL campagne moet opstarten, maar de ranglijst van vorig jaar aanhouden was het makkelijkst te verantwoorden geweest. Zeker ook naar eventuele degradanten en promovendi toe.

7 juli 2020 om 23:22

Je liegt aantoonbaar. De Knvb wilde het seizoen ongeldig verklaren en het ticket aan PSV geven. De Uefa heeft gezegd dat dit zo niet werkt en bepaald dat de verdeling op basis van de dit seizoen gespeelde wedstrijden moet gebeuren.

7 juli 2020 om 23:35

De Uefa heeft geadviseerd, dus zeker niet geëist, laat staan opgelegd, om de ticketverdeling op "sportieve gronden" te doen. Daarin is "sportieve gronden" multi-interpreteerbaar. Kan net zo goed op behaalde punten op de coëfficiëntenlijst. Dat de KNVB het ticket aan PSV wilde geven heb ik nergens gelezen, en ik heb het goed gevolgd. Dus tenzij jij een bron hebt blijf ik bij mijn woorden. Als ik aantoonbaar lieg, toon het dan maar aan want ik ben geen leugenaar.

8 juli 2020 om 09:01

Dit is wat ze bij de amateurs wel hebben gedaan en misschien, ik vul dit nu in, vonden ze het eerlijker om dit voor de prof tak ook te doen

8 juli 2020 om 06:47

In dat geval was de eindstand op de ranglijst van vorig seizoen bepalend geweest. Ik vermoed dat AZ daar niet zo blij mee is.

Wat schiet az er nu meer op naar het cas te stappen? Het cas kan namelijk geen beslissing nemen, ze kunnen hooguit oordelen dat de knvb geen goede beslissing heeft genomen om Europees voetbal te verdelen op basis van de huidige ranglijst maar opt het punt van degradatie de ranglijst niet mee te nemen. Het is dus alleeb mogelijk dat de knvb 1 lijn moet gaan trekken. Dat betekent dus de huodge ranglijs ajax 1 az 2,ado en rkc degraderen alsnog ofwel seizoen is niet gespeeld. Ado rkc blijven in eredivisie alleen dan is ajax 1 en psv 2. Naar de cas stappen levert dus eigenlijk alleen maar nog meer verliezers op.

8 juli 2020 om 06:48

En in die situatie wordt Ajax tot kampioen van Nederland uitgeroepen.

Ach het is ze goed recht, al klinkt de toevoeging van Gudde mij vrij sterk tov wat deze aandachtsmeneer roept.

8 juli 2020 om 00:33

Inderdaad het is hun goed recht. Laat het CAS maar oordelen.

8 juli 2020 om 01:20

Zou bijna te mooi zijn als CAS bepaald dat hele seizoen geschrapt wordt. Kijken hoe eerlijk AZ dat vind. Dan kloppen ook de argumenten van AZ weer. Dit jaar was niet eerlijk dus klopt en schrappen we dit seizoen.

8 juli 2020 om 08:56

Volgens mij is er dan geen beroepsmogelijkheid meer. 😃 Maar laat het CAS maar toetsen en een uitspraak doen.

‘Onderling resultaat is objectiever dan doelsaldo, vinden wij...’ toen haakte ik af....

7 juli 2020 om 23:01

Iets met 'Wij van WC eend adviseren WC eend'

Ik zou zeggen prima, en de knip dicht voor AZ bij het solidariteitsfonds. Geen cent uit Amsterdam naar Alkmaar.

7 juli 2020 om 23:07

Prima, gebeurde toch al niet, aangezien AZ ook zelf bijdraagt hieraan...

7 juli 2020 om 23:11

Solidariteitsfonds is sowieso niet voor de vier topclubs die er geld in hebben gestoken.

Wat een onzin. Er zijn gewoon geen objectieve regelementen voor deze situatie dus elke beslissing zal door de benadeelde partij als subjectief worden gezien. Hoe had de Knvb aan Ajax moeten uitleggen dat ze in deze uitzonderlijke situatie ervoor kiezen om enkel nu onderling resultaat te verkiezen boven doelsaldo? Neem je verlies en zorg dat je die voorronde overleeft.

Als ze nou een wedstrijd minder gespeeld hadden kon ik het mij wel voorstellen. Maar het gaat al jaren zo op doelsaldo dus dan zal het nu even veranderd moeten worden. Gaat natuurlijk nergens over.

"De KNVB beslist dan op basis van UEFA regelementen en objectiviteit. Dat is onderling resultaat VINDEN WIJ. De KNVB kiest voor doelsaldo, dat deugt niet." Dus omdat 'wij' onderling resultaat objectiever vinden deugt de beslissing niet. Het kan misschien "objectiever" zijn, maar dat is ook subjectief natuurlijk. Daarnaast beslissen ze ook op basis van UEFA regelementen die waarschijnlijk zeggen "volg de nationale regelementen". Dan ga je op basis van een eigen subjectieve mening dat onderling resultaat objectiever is een zaak aanspannen bij de CAS terwijl het geen feit is dat het objectiever is dan doelsaldo. Nou succes. Zie er geen rechter in mee gaan.

8 juli 2020 om 00:08

Het is in de advocatuur niet ongebruikelijk dat men het gelijk probeert te halen met een eigen interpretatie van reglementen. Het is aan de rechter om het eindoordeel te vellen inzake wie het bij het juiste eind heeft. Wie zegt dat AZ niet in het gelijk kan worden gesteld? De KNVB doet immers exact hetzelfde als AZ.

8 juli 2020 om 06:53

De rechter gaat zeggen dat AZ niet in het gelijk kan worden gesteld. Het feit dat je een andere interpretatie kan hebben, maakt nog niet dat je een punt hebt. De rechter gaat niet toetsen of jouw interpretatie kan, ze gaan toetsen of de interpretatie van de Knvb stand kan houden. Dat antwoord is een simpele ‘ja’. Hadden ze iets anders kunnen beslissen? In theorie wel, maar dat maakt dit besluit niet fout. Net als de zaak van Cambuur en de Graafschap. Ook daar gaf de rechter aan dat een ander besluit mogelijk was geweest en daar waarschijnlijk ook niet op had ingegrepen.

Als het onderling resultaat relevanter was geweest, dan had AZ toch wel bovenaan gestaan op basis van onderling resultaat? Leuk dat AZ 2x van Ajax gewonnen heeft, maar Ajax stond gewoon bovenaan en heeft over de afgelopen jaren ook nog eens veruit de meeste Europese punten gehaald. Kortom, alle redenen voor de KNVB om Ajax dat directe CL ticket toe te wijzen

8 juli 2020 om 02:27

Het is geen direct ticket. Het is voorronde ticket. Mogelijkheid op directe toegang is aanwezig

Zou trouwens wel pleiten voor een wijziging in de reglementen, dat bij een geannuleerde competitie, bij een gelijke stand, indien beide wedstrijden gespeeld zijn, inderdaad het onderlinge resultaat telt. Da's in deze situatie inderdaad objectiever. Volgens de huidige reglementen is het doelsaldo wat telt. Maar goed, dat kun je ook interpreten als "bij een voltooide competitie". Eigenlijk snap ik AZ dus ook wel. Nogmaals, de KNVB had de competitie echt als 'niet gespeeld' moeten verklaren. Dat is reglementair zo veel makkelijker.

7 juli 2020 om 23:28

Daar zou ik als Psv'er prima mee kunnen leven, denk AZ minder

7 juli 2020 om 23:39

Haha, ik als PSV'er niet. Qua geld wel, maar qua sportieve afgang kan ik dat niet twee keer achter elkaar aan 😅 misschien als de aankopen duidelijk worden dat ik dan bijdraai, maar met het huidige team, alsjeblieft niet! Foei, wat liepen ze er makkelijk doorheen soms, die Europese clubs.

7 juli 2020 om 23:49

Haha nee gezien de pijnlijke afgangen tegen Lask en Sporting lijkt het me inderdaad beter om het in de Europa League nog maar eens te proberen. Moet ook maar afwachten of we nu echt zo'n wonderdokter hebben binnengehaald want dit spelersmateriaal blijft onverminderd zwak op een enkel lichtpuntje na.

7 juli 2020 om 23:36

Waarom zou onderling resultaat dan objectiever zijn? Een wedstrijd is namelijk gewoon een momentopname die niets zegt over de sterkte over een heel seizoen. Dus ga je dan 2 momentopnames laten bepalen over een seizoen? Ik zie dus echt niet in waarom onderling resultaat leidender zou moeten zijn dan doelsaldo, gemaakte doelpunten, gewonnen wedstrijden, stand na de eerste competitiehelft,...

8 juli 2020 om 00:03

@Lierse1997, let wel, bij een onafgeronde competitie, he. Dus in dit geval hebben AZ en Ajax niet vergelijkbare tegenstand gehad, immers, tegen andere clubs gespeeld. Enige moment van objectieve vergelijking is dus de onderlinge krachtmeting. Bij een uitgespeelde competitie zou ik ook altijd voor doelsaldo gaan. Al is het alleen maar omdat dit een positieve spelopvatting beloond. Je kunt ook alleen de clubs tellen waartegen beiden (evt 2x) hebben gespeeld, dat is ook objectief. Maar nogal vergezocht. Sowieso draait voetbal om momentopnames. Als je het Feyenoord van Stam in het begin van het seizoen tegen krijgt, of het Feyenoord van Advocaat is een heel verschil. Of een PSV met of zonder Bergwijn en Malen. Dat maakt het isoleren van twee directe krachtmetingen alleen maar waardevoller imho.

8 juli 2020 om 00:08

Kan ik zeker inkomen. Maar ik denk dat onze kleine discussie hier wel aantoont dat het ook wat van smaak afhangt. Jij vindt het duidelijk objectiever dan andere oplossingen, terwijl dat voor net niet zo is. Dat betekent natuurlijk niet dat er 1 iemand het juist heeft en de ander fout, maar het toont wel aan dat dat begrip “objectiever” op zichzelf nogal subjectief is.

8 juli 2020 om 00:26

@Lierse1997, ja het is een unieke situatie. Zo zie je maar dat je met het opstellen van reglementen ook zeker het 'worst case scenario' moet opnemen. Dat is je enige houvast als bond.

8 juli 2020 om 01:05

Ben ik zeker met je eens. Het is dan ook wel vreemd te noemen dat er geen enkele regel is voor een niet-afgewerkte competitie. Zo ondenkbaar is het namelijk niet.

7 juli 2020 om 23:53

@MT87, jouw voorstel is prullenbak. Wil je objectief, nou bij gelijke stand en vroegtijdig beëindigen van de competitie, nemen we alleen de punten van de wedstrijden die beide clubs hebben gespeeld. Dat is het meest objectief.

8 juli 2020 om 00:08

En dat is in het voordeel van Ajax, regelmatig gelezen en gezien

8 juli 2020 om 00:22

@ninjakai, akkoord. Daar kwam ik ook pas later op. Zo moeilijk is dat rekenmodel nou ook weer niet. En inderdaad het eerlijkst/objectiefst. Het gaat mij hierin meer om het falen van de KNVB, want zij onderbouwen niet waarom de eredivisie teams beloond worden, en de KKD teams niet. Dat meten met twee maten zorgt voor al dit gedoe. Er zijn simpelweg geen statuten en reglementen voor deze situatie. De marchanderende oplossing die de KNVB nu biedt geeft zoveel ruimte voor interpretatie dat AZ de kans schoon ziet om de huidige interpretatie aan te vechten. De KNVB had al dit reglementaire mierengeneuk kunnen vermijden door de competitie simpelweg als niet gespeeld te laten beschouwen. Maar dan was AZ niet beloond voor hun goede seizoen, en ik vind wel dat zij daar in ieder geval recht op hebben.

Die Aachoun heeft best een punt met z'n 'er wordt eerst gezegd dat er geen regels voor zijn en dan ga je ineens toch de regels toepassen'. Gudde heeft ook best een punt met 'nee we passen eerst artikel 1 toe (wij beslissen) en daarna nr. 17. Gelukkig ben ik voor Feyenoord en boeit me dit niet echt Als AZ volgend jaar weer gewoon lekker voetbalt hebben ze mijn gunfactor nog gewoon. Voor Ajacieden zal dit misschien nog een jaartje langer duren om dit te vergeten.

7 juli 2020 om 23:12

Ook mij als Ajacied boeit het vrij weinig. Ik denk dat we allemaal weten dat ze zo'n rechtszaak nooit, maar dan ook echt nooit, zouden winnen. In mijn ogen zetten ze zichzelf alleen maar voor lul door dit te doen.

7 juli 2020 om 23:37

Maar als ik het goed begrijp stelt AZ dus dat als je zegt dat er geen geldende regels zijn, je je ook niet mag baseren op bestaande regels in een andere situatie? Dat lijkt me zo krom als maar zijn kan.

7 juli 2020 om 23:51

Juist Lierse1997, dat puntje snapt AZ niet helemaal. Heel simpel, 2 vragen die ze kunnen verwachten. 1.Op het moment van stopzetten van de competitie, wie stond er toen bovenaan? 2.Gebaseerd op wat? Einde beroep.

8 juli 2020 om 08:00

Fair point. Denk dat dat het antwoord is inderdaad. Vond het alleen minder onlogisch klinken van Aachoun dan ik had ingeschat toen ik de kop las.

8 juli 2020 om 07:28

Probleem voor meneer Aachboun bij zijn standpunt is echter dat als er geen regels zijn, de Knvb zijn eigen regels kan maken om een besissling te nemen, hetgeen ook gebeurt is door te stellen dat ze de gebruikelijke regels gaan volgen. Daar kun je het mee oneens zijn, maar de oplossing van AZ staat ook in geen enkel reglement geschreven. Daarbij gaat AZ er niet over maar de Knvb, waardoor de Knvb meer recht van spreken heeft. Het besluit wat ze in Zeist hebben genomen mogen ze nemen en ja ze hadden ook een ander besluit kunnen nemen. Echter maakt dat het besluit wat ze genomen heeft niet onjuist/fout/in strijd met de reglementen.

8 juli 2020 om 09:36

maar als ze de gebruikelijke regels zouden volgen dan zouden er dus ook 2 clubs moeten degraderen en promoveren dat hebben ze niet gedaan, dus ze hebben wel degelijk eigen regels gemaakt

8 juli 2020 om 10:12

Ja, ik zeg toch dat de Knvb hun eigen regels gemaakt hebben, hetgeen ze ook mochten doen. Dat AZ het niet eens is met de door de Knvb gemaakte regels (die erg lijken op de regels in de normaal gesproken geldende reglementen) mag. Maar dat maakt niet dat het besluit van de Knvb onjuist is omdat ze niet de regels hebben opgesteld die AZ gewenst had. Dat is nou precies de vrijheid die de Knvb heeft als orgaan wat het besluit mag nemen. Ze hadden ook mogen loten, ze hadden ook de stand van vorig jaar kunnen nemen, of de stand van de winterstop, of de coefficientenranglijst omdat het over verdeling van Europese tickets gaat. De Knvb heeft een keuze gemaakt om zo dicht mogelijk bij de reglementen die anders geldig waren te blijven en voor promotie/degradatie daarop een uitzondering te maken. Dat mogen ze doen, want er zijn geen regels die de Knvb in die vrijheid zou beperken en dus heeft AZ geen poot om op te staan.

8 juli 2020 om 10:28

@juweel, maar ze volgen niet de gebruikelijke regels. Ze hebben nieuwe regels verzonnen. Dat er bepaalde van die nieuwe regels overeenkomen met bestaande regels, betekent nog niet dat ze de bestaande regels volgen.

Ik had het misschien nog ergens begrepen, als Az in acute geldnood zat! Maar los dat ze met het dak kwestie tot een mooie oplossing zijn gekomen. Hebben ze volgens mij nog veel meer transfersommen binnegeharkt dan Feyenoord en Psv. Alleen die Weghorst, Jahanbaksh en Janssen die alleen voor meer dan de hoofdprijs zijn vertrokken. Diep en diep triest, Az had ik altijd hoog zitten zeker ook na dat hele Dsb debacle waar ze sterker uit zijn gekomen. Maar alle sympathie en bewondering brokkelt zo wel echt steeds meer af... 🙄🤦🏾‍♂️

8 juli 2020 om 01:19

Ik weet dat jij niet van vragen beantwoorden houdt maar leg mij eens uit wat die zaken met het toekennen van een cl ticket te maken hebben. Ik zie het verband namelijk niet.

8 juli 2020 om 08:34

Ajax heeft nog veel meer geld in kas. Waarom staan die hun CL-ticket dan niet vrijwillig af? Ze hebben ten slotte twee keer verloren dit seizoen van AZ. In de knock out fase van de CL zou dat uitschakeling betekenen. Het gaat gewoon om tientallen miljoenen. Logisch dat AZ dan het besluit van de KNVB aanvecht.

Naar het Cas? Serieus? Kom op zeg, je maakt jezelf nu zo klein als club zeg. Misschien niet eerlijk om de hele club hier op af te branden, maar je laat je hier echt kennen. Ik ben dan geen advocaat, maar ik durf te zeggen dat AZ juridish gezien geen poot heeft om op te staan.

Alle reacties ten spijt, AZ heeft gewoon gelijk. Maar uiteraard is mijn mening, net als die van jullie, perceptie

7 juli 2020 om 23:16

Kun jij mij dan uitleggen waarom AZ gelijk heeft? Az kan dit nooit winnen. Oke, ze hebben 2x van ajax gewonnen, maar er is in nederland nog nooit (naar mijn weten) onderling resultaat gebruikt om de eindstand te beslissen. Doelsaldo is altijd het belangrijkste geweest, ook nu weer. Stel, je zou kijken naar de stand na een seizoenshelft, ajax wint. Kijk je naar de stand van vorig seizoen, ajax wint. Kijk je dan naar dit seizoen, wie is er nummer 1? Precies, ajax. Want doelsaldo gaat voor onderling resultaat hier. Geen enkele rechter gaat het eens zijn met AZ dat de KNVB nu ineens de regels moet veranderen, omdat het AZ beter uitkomt.

8 juli 2020 om 08:36

Er is ook nog nooit een eindstand geweest na 25 gespeelde speelronden.

8 juli 2020 om 10:25

Precies, dus de KNVB maakt een regel voor dit uitzonderlijke geval, waar ze alle recht toe hebben. Doelsaldo gaat voor, zoals altijd.Ook telt doelsaldo al vanaf speelronde 1, dus waarom nu niet?

8 juli 2020 om 11:06

Er valt ook best iets voor te zeggen. Kan ook heel goed zijn dat het CAS AZ niet in het gelijk stelt, maar AZ heeft gewoon het recht voor iedere kans te gaan en de zaak te laten toetsen. Het ligt nu eenmaal niet heel zwart/wit.

Wat een arrogantie en disrespect naar andere clubs toe vanuit Alkmaar zeg. Blijkbaar deden de wedstrijden die zij tegen andere clubs speelden niet toe...

7 juli 2020 om 23:59

Als al die andere clubs onder je staan zou je kunnen stellen dat de wedstrijden tegen die ploegen er inderdaad niet toe doen bij de vraag wie sportief gezien recht heeft op de 1e plaats.

8 juli 2020 om 10:28

Wat een onzin, die wedstrijden deden er wel toe, maar AZ en Ajax hebben niet tegen dezelfde tegenstanders gespeeld. Bovendien hebben die andere wedstrijden er voor gezorgd dat AZ en Ajax een gelijk puntenaantal hebben. Dus die wedstrijden waren wel belangrijk. Prima dat je het niet op AZ hebt, maar kom dan met een goed argument.

Tja dubbel. Aan de ene kant zou je tegen AZ net als FC Utrecht zeggen stop nu eens met zeuren en leg je erbij neer. Aan de andere kant snap ik wel dat met CL plaatsen er veel geld op het spel staat. Ergens snap ik wel dat die nog een gevoel hadden van voor hetzelfde geld waren wij de kampioen en hadden we er recht op. Eerlijkste zou zijn om AZ en Ajax onderling nog een beslissend duel te laten spelen.

7 juli 2020 om 23:39

Dat vind ik ook. Maar stel de CAS stelt AZ in het gelijk, denk dat Ajax gelijk in actie komt.

7 juli 2020 om 23:56

Volgens mij is het een misvatting dat overtuigd zijn van je eigen gelijk en dit gelijk proberen te halen bij daarvoor erkende instituten een vorm van zeuren is. Utrecht is trouwens al gestopt met ‘zeuren’. Niet omdat ze niet meer overtuigd zijn van hun gelijk, maar omdat zij bewust zijn geworden van het feit dat Gudde gewoon geen bekerfinale wil en de juridische route, die formeel pas op 3 augustus ingezet kan worden omdat de beslissing over de tickets dan genomen wordt, nooit tijdig afgerond is. Een procedure bij het CAS duurt zo een half jaar. En dan verloopt het snel..

Az Mag blij zijn dat de KNVB niet resoluut is geweest en de hele competitie nietig heeft verklaard inplaats van alleen de onderkant. Anders hadden ze hetzelfde ticket als vorig jaar gekregen.

7 juli 2020 om 23:38

Wat meer dan terecht zou zijn.

AZ moet ook in de spiegel kijken en bedenken dat er maar 1 reden is waarom de nummer 1 van Nederland direct de CL groepsfase in mag en dat zijn de Europese prestaties van Ajax de laatste jaren. Als die er niet waren geweest was het gewoon play offs geweest voor plaatsing groepsfase. Ajax staat en bovenaan volgens de regels van de Knvb en heeft ook nog eens hoogstpersoonlijk de directe plaatsing terugverdiend. Dan zou ik maar wat meer nederig zijn als AZ zijnde.

7 juli 2020 om 23:53

Dat vind ik een drogreden. Als er 1 jaar was dat AZ kampioen had kunnen worden was het wel dit jaar. Ajax draaide al weken voor geen meter en de kans dat ze zouden worden ingehaald was best wel aanwezig. Waarom zou AZ dan nederig moeten zijn. Wat een onzin.

7 juli 2020 om 23:58

AZ noch Feyenoord was kampioen geworden. Bij Ajax kwamen spelers juist terug van blessures

8 juli 2020 om 09:41

@kenner1986 volgens mij is het geen rechtstreekse ticket hoor, volgens mij (als ik het goed heb) moet de winnaar van de CL dit jaar in eigen land ook CL halen en dan pas schuift het ticket van ajax door naar een directe plaats

8 juli 2020 om 10:39

Het is een rechtstreeks ticket dus. enige wijze waarop dat vervalt is dus als de CL winnaar zzich niet via de competitie plaatst.

8 juli 2020 om 10:42

dus is het een geen rechtstreeks ticket enige waarop het een rechtstreeks ticket wordt is als er aan voorwaarden wordt voldaan die op voorhand niet vaststaan

Met alle miljoenen een kwestie van wie niet waagt, wie niet wint.. Maar mij lijkt het echt kansloos. In dit scenario heeft AZ toevallig twee keer tegen Ajax gespeeld en kan en wil het daarop terugvallen. En in feite wordt de Eredivisie in principe altijd op doelsaldo beslist en is het ook logisch dat hier nu ook voor gekozen is wat mij betreft.

7 juli 2020 om 23:53

Doelsaldo telt alleen bij eindstand na 34 wedstrijden . De enigste vergelijking bij tussentijdse eindstand wanneer ze gelijk staan is de onderlinge resultaat. Tja bij tussentijdse beëindiging van de competitie is dit toch wel de beste optie wanneer er geen regels zijn. Want ajax had nog een paar moeilijke uitwedstrijden te gaan en hoe ze voetbalde op dat moment gaf ik ze weinig kans voor plaats 1.

8 juli 2020 om 00:03

"Doelsaldo telt alleen bij eindstand na 34 wedstrijden." Nee, hoe kom je daar bij?! Ongelooflijk hoe veel mensen deze leugen proberen te blijven verspreiden.. Doelsaldo geldt direct na speelronde 1 al om ploegen met gelijke puntenaantallen te rangschikken.. Dat weet toch iedereen die de Eredivisie volgt, of niet?

8 juli 2020 om 00:14

Blijkbaar niet haha.., wens is vader van de gedachte.. Kansloos..

“Ik heb bovendien de indruk dat de heer Aachboun om publiciteit verlegen zit." Oooh Eric doe rustig! Alle gekheid op een stokje, het is Gudde zijn goed recht om van zich af te bijten als eindverantwoordelijke hoor, maar vent, blijf nou in hemelsnaam eens bij de inhoud. Met dit soort op de man gespeelde uitspraken toont Gudde zijn eigen onbekwaamheid als Directeur Betaald Voetbal aan. Snel vervangen deze man.

7 juli 2020 om 23:58

Wacht ff Gudde wordt uitgemaakt voor leugenaar en moet dat maar pikken. Hij geeft een sneer terug op een zeer acceptabele manier.

8 juli 2020 om 00:19

Goed lezen, ik zeg niet dat hij dat maar moet pikken. Ik schrijf nota bene dat het zijn goed recht is om van zich af te bijten. Persoonlijk vind ik dat de manier waarop wel wat professioneler had gekund en dat een directeur van een organisatie als de KNVB deze ex jurist van AZ keihard de mond had moeten snoeren door uitsluitend op de inhoud in te gaan. Het heeft geen enkele zin je te laten verleiden tot moddergooien met deze Aachbouni die in deze niet eens belanghebbende is. Het feit dat Gudde dat wel doet zegt wellicht iets over het gebrek aan overtuiging op de inhoud, maar zeker iets over zijn gebrek aan capaciteit als directeur.

Wat wordt ik moe van AZ. Accepteer gewoon de geldende regels en dat je volgens diezelfde regels NIET de beste was. Nee, het seizoen is niet uitgespeeld maar het lijkt me logisch, aangezien er geen regels zijn voor een abrupt beëindigd seizoen, dat de geldende regels voor een compleet seizoen gelden. En dat vonden ze bij AZ ook als ze bovenaan gestaan hadden op doelsaldo. Ik heb alle respect voor die jankclub verloren. Terwijl ik echt van ze genoot.

Alsof iemand AZ nog serieus neemt?! Misschien een verdwaalde AZ-supporter of Ajax-hater. De mensen met verstand weten uiteraard wel beter.

8 juli 2020 om 01:14

De mensen met verstand lezen het artikel en kijken verder dan hun neus lang is. Echter is dat maar bij weinig mensen te merken en ook niet aan jou

Zag AZ altijd als leuke club en had het beste met ze voor, dat is nu wel anders...

Heerenveen heeft een beter onderling resultaat tegen AZ, dat zou meer moeten tellen dan de totale punten dus eigenlijk zou Heerenveen voorronden CL moeten spelen....... want tja competitie is niet uitgespeeld dus is het eerlijker om te kijken naar onderling resultaat dan aantal punten...... wat klopt hier dan niet of is hier dan onredelijk aan ten opzichte van wat AZ wil bewerkstelligen????? als je je niet aan de "normale" regels kunt houden moet je dus tegen alles en iedereen aanschoppen??? Willem 2 heeft ook beter onderling resultaat dan is het toch ook niet eerlijk voor Willem 2 ten opzichte van AZ want tja onderling resultaat hè....EN omdat de competitie niet volledig is dus..... AZ toont zich hierin niet realistisch maar als een klein kind dat zijn zin niet krijgt en dan maar probeert algemene regels te gaan veranderen omdat ze denken dat ze "gelijk" hebben en dan "eerlijkheid" willen..... eerlijkheid in wat.... in regels bedenken die niet in de Nederlandse competitie bestaan???? ja maar.... niks ja maar, in de Engelse en Spaanse competitie zijn er andere regels... klopt AZ, vraag een licentie aan voor La Liga misschien mogen jullie in die competitie meedoen.... echt het zoeken naar regels die niet gebruikt worden in de Nederlandse competitie is gewoon misselijkmakend en ziekgeestig gedrag van een verongelijkte kleuter.... en dat vind ik sneu voor de kleuters in deze wereld

Blijft heel erg zuur voor az. 2x gewonnen van Ajax vooral in de arena zeer overtuigend. Verder gewonnen van zowel psv en Feyenoord. Ajax was die laatste weken uitvorm en morste wekelijks punten. Az draaide lekker. Snap hun frustratie wel alleen zijn regels regels. De politiek had nooit zo snel alles moeten stil leggen. Te snel besloten van rutte en co.

Eigenlijk berust het hele pleidooi van deze man “wij vinden onderling resultaat objectiever”. En daarmee is de discussie eigenlijk klaar, want daar ga je niet uitkomen. Dat hele stuk over objectiviteit ging erom dat je niet op basis van lootjes trekken, stemming of de stand van vorig jaar de plaatsen gaat toebedelen. De KNVB heeft voor duidelijke objectieve standaard gekozen. Dat jijzelf een andere standaard prevaleert omdat dit je beter uitkomt betekend niet dat de gekozen standaard dit niet is. De Uefa gaat niet ingrijpen en ook bij het CAS lijkt me het een tamelijk kansloze zaak.

Hele leuke club en ik gun ze het maar het begint nu wel een beetje zielig te worden hoe ze zich voordoen

Moet er niet aan denken dat AZ alsnog gelijk krijgt. De enige club die ik nog wat zie presteren in de Champions League is Ajax. Snap dat ze het voor het geld doen, maar denk ook eens aan het Nederlandse voetbal. Speel gewoon die voorronde en probeer ver te komen in de Europa League.

Stel je wilt het helemaal objectief beschouwen moet je naar elke wedstrijd kijken die Az en Ajax beide al gespeeld hebben.ajax komt hier ook uit als nummer 1 boven Az.case closed.

Voortaan gaan ze door het leven als Altijd Zeiken. Volstrekt kansloos dit natuurlijk. De KNVB stelt terecht dat er voor deze situatie geen reglement is en dat het algemeen bestuur dient te beslissen. Dat het algemeen bestuur vervolgens van de UEFA krijgt opgedragen de stand op de ranglijst te hanteren en dat volgt is prima uit te leggen. De stand op de ranglijst wordt inderdaad opgemaakt aan de hand van het doelsaldi. Daar hebben we AZ gedurende de lopende competitie niet over gehoord.

Mijns insziens wordt dit een kansloze missie van AZ. Accepteer gewoon de beslissing die de Knvb terzake heeft genomen. Welke, het kan niet anders, ook gewoon door het CAS zal worden overgenomen. Daar hoef je geen rechtsgeleerde voor te zijn. Op een gegeven moment moet je net als Cambuur en De Graafschap dat morrend al eerder deden de beslissing van de Knvb accepteren. En richt je al je energie op het seizoen 2020-2021. Kortom: Een nieuw voetbaljaar met nieuwe kansen. Door maar te blijven zeuren halen de Alkmaarders de goede naam die ze in het betaalde voetbal hebben opgebouwd, naar beneden. Oftewel: AZ, kies gewoon eieren voor je geld.

Als er geen reglement doorslaggevend is, kan men toch het beste zo dicht mogelijk bij het reglement blijven en op basis daarvan een beslissing maken..lijkt me heel logisch wat de knvb besloten heeft en op welke manier. Az is echt wanhopig..

Ik dacht eerst erts dat az dit gewoon deed om aan de achterban te laten zien dat ze op kwamen voor het belang van az. Maar ze menen het echt serieus! Het is erg gênant allemaal en ik kan me voorstellen dat het grootste deel vn de achterban niet acties deze voortdurende acties en uitspraken staat.

8 juli 2020 om 08:42

Ze moeten toch ook serieus op komen voor het belang van AZ? Het gaat ook om een serieus belang, 40 miljoen geloof ik.

Zal mij niks verbazen als Aachboun AZ een beetje ophitst. Hij zit om publiciteit niet verlegen. Belastingwetgeving werd een beetje te saai voor hem, misschien kan hij zich nu ook richten op het racismedebat als ervaringsexpert (Google zijn verleden maar).

Als Aachboun daadwerkelijk juridisch adviseur is, dan weet hij dat liegen in zn kwestie niet een strafbaar feit is of iets dergelijks. Misschien heeft Gudde wel gelogen en gedraaid, maar daar gaat de rechtszaak in principe niet om. Ik neem aan dat het Cas, wanneer het zover komt. Gudde een tik op de vingers geeft en aangeeft dat de Knvb wel in hun recht staat deze beslissing te nemen en dus de claim van AZ ontoegankelijk wordt verklaard.ik meen oprecht dat AZ zichzelf hiermee flink in de vingers snijdt! Niet alleen qua good will naar andere supporters groepen toe, maar ook clubs. Bedoel, Ajax heeft bijv. aangegeven de CL gelden te delen, gezien de situatie en vervolgens krijgen ze zn messteek van AZ. Tenminste, zo zou ik het ervaren als Ajax zijnde. We doen water bij de wijn en vervolgens krijg je zn naaistreek.

"het bestuur betaald voetbal beslist dan op basis van UEFA-richtlijnen waaronder objectiviteit. Onderling resultaat is objectiever dan doelsaldo, vinden wij"op basis van 2 wedstrijden is onderling resultaat inderdaad objectiever. Maar, vergeten ze in Alkmaar dat ze een competitite spelen en niet alleen tegen Ajax? Als jij eveneveel wedstrijden hebt als Ajax, je twee keer wint van Ajax en dan in punten alsnog gelijk staat, dan doe je iets toch niet helemaal goed? Dan had je gewoon boven Ajax moeten staan. In alle andere gevallen, heb je gewoon aantoonbaar minder gepresteerd. Als we het dan toch over aantoonbaar en objectief hebben. Ook als je alleen de wedstrijden meeneemt waarin Ajax en AZ dezelfde tegenstanders hebben gehad. Er is een hoop aan te merken op de Knvb met betrekking tot de verdeling van de plekken qua Europees, promotie en degradatie maar, in dit geval is er volgens mij juit het minst te klagen.

"onderling resultaat is objectiever dan doelsaldo, vinden wij". Die zin zegt toch alles? Uiteindelijk blijft het toch hun subjectieve mening dat dit de meest objectieve maatstaf zou zijn. Objectief zijn er veel meer valide (en imo betere) argumenten aan te dragen voor de beslissing om Ajax het beste ticket te geven. Dit is wel heel wanhopig van AZ waarin het zelf de grootste verliezer is. Kans van slagen is 0 en het doet het imago van de club geen goed op verschillende vlakken.

Ik begrijp az wel ze worden straks leeg gekocht en hopen nog even de max aan gelden binnen te halen om serieus bij de zogenaamde top van Ned aan te sluiten. Straks zijn ze niet meer weer dan een provincie club je met een beschadigde repu.

Er lagen natuurlijk een aantal opties, de ene beter dan de ander. - Verdeling op basis van deze eindstand, aansluitend bij de normale reglementen (doelsaldo gaat voor onderling resultaat: Ajax 1, AZ 2 (de gekozen optie, imo redelijk logisch) - Verdeling op basis van de gespeelde wedstrijden waarbij ronde 22 geschrapt werd omdat daarin niet alle clubs in actie zijn gekomen: Ajax 1, AZ 2 (had voor de ranglijst geen verschillen opgeleverd) - Verdeling op basis van de stand halverwege het seizoen: Ajax 1, AZ 2 (iets objectiever omdat er geen significante verschillen zitten in speelschema, maar sportieve beloning voor tweede seizoenshelft zou wegvallen) - Verdeling op basis van de wedstrijden waarin Ajax en AZ dezelfde tegenstanders hebben gehad: Ajax 1, AZ 2. (een wat gekunstelde optie waarbij bepaalde sportieve resultaten wegvallen, wel iets objectiever omdat er geen significante verschillen in speelschema zitten) - Seizoen geheel schrappen en verdeling op basis van vorig seizoen: Ajax 1, AZ 4 (geen sportieve beloning voor het niet afgemaakte seizoen, wel in lijn met het schrappen van de competitie) - Seizoen geheel schrappen en verdeling op basis van Uefa clubcoã«fficient: Ajax 1, AZ 3 (sportieve beloning wordt niet zozeer in dit seizoen gezocht, maar in de waarde die clubs hebben gehad voor de positie Nederland. Momenteel is het puur aan Ajax te danken dat Nederland überhaupt een directe CL plek heeft en ligt het voor de hand ze daar zelf van te laten profiteren) Enige optie in het voordeel van AZ is de verdeling op basis van de huidige eindstand, maar met de aanpassing dat onderling resultaat zwaarder zou wegen dan doelsaldo. Terwijl er in de Nederlandse reglementen geen enkele directe aanleiding is om daar voor te kiezen. Alleen is het heel toevallig de mening van AZ die daar baat bij heeft dat het "eerlijker" zou zijn. Objectief zijn er in ieder geval veel meer (en imo betere) redenen om het beste ticket aan Ajax toe te wijzen. En in de meeste opties waarin sprake is van sportieve beloning komt AZ dan in aanmerking voor het tweede ticket, dus dat zou ik het meest eerlijk vinden. Met dit soort gekonkel van AZ zou ik er subjectief steeds meer voor voelen dat de Knvb een andere, voor AZ minder gunstige optie zou kiezen. Ware het niet dat dan weer gevolgen heeft voor andere clubs (met name Willem II valt dan buiten de boot) en je je daarmee nog meer problemen op de hals haalt. Tldr: AZ moet niet zeuren, ze hebben objectief geen recht op het beste ticket.

Ik ben groot voorstander van onderling resultaat. Maar in al die jaren Eredivisie is het altijd per doelsaldo gedaan dus AZ heeft geen poot om op te staan. Het is een gek seizoen en dan moeten er keuzes worden gemaakt. Begrijpelijk dat Utrecht en AZ zich benadeeld voelen maar dat moet ook wel een keer klaar zijn. Het is een uitzonderlijke situatie. Je hebt altijd winnaars en verliezers.. so be it.

Zijn ze daar nou nog steeds mee bezig? Wat laat men zich kennen in Alkmaar zeg. Dit is echt een beetje sneu. Het maakt het wel makkelijker. Als ik Ajax was zou ik nu helemaal geen reden zien om ook maar iets van die CL-inkomsten te gaan delen met AZ. Dat hebben ze met dit onsportieve gedrag zelf veroorzaakt.

Kan de KNVB het ticket van AZ niet gewoon aan Feyenoord geven. Die waren wellicht nog over AZ heen gegaan gezien de vorm van Feyenoord. En Feyenoord heeft geen moment geklaagd na het besluit van de KNVB

Dit begint echt een trieste wanhopige situatie te worden daar in Alkmaar. Zielig gedoe hoor. Je bent 2e geworden dankzij de knvb en ergens had iedereen in Nederland Ajax al als kampioen uitgeroepen. En ik zeg dit niet omdat ik ajacied ben. Maar omdat het gewoon de keiharde feiten zijn. Neem je verlies en stop je energie in die voorrondes zodat je alsnog aan het hoofdtoernooi mag deelnemen. Grow up man!

Az moet stoppen. Als we alleen van Ajax en Az een samenvatting maken van de uit en thuis wedstrijden die deze teams tegen dezelfde tegenstanders gemaakt hebben,heeft Ajax 1 punt meer dan AZ, zelfs met die 2 nederlagen tegen AZ. Ajax is terecht nummer 1. Ter info:mijn club is nummer 1 uit 010

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
L. BergsmaVerdediger
P. HatzidiakosVerdediger
J. KramerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren