‘Frenkie vonden we perfect bij Barça passen, maar dat ziet er nu ook niet uit'

Dinsdag, 7 juli 2020 om 08:45Chris Meijer • Laatste update: 08:46

Donny van de Beek werd de afgelopen maanden nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Real Madrid. De Koninklijke zou momenteel een optie hebben op de 23-jarige middenvelder van Ajax, al is het nog de vraag of deze geactiveerd gaat worden. Rafael van der Vaart snapt dat Van de Beek geen ‘nee’ zegt als Real Madrid hem daadwerkelijk wil binnenhalen, maar de oud-middenvelder ziet hem liever in Duitsland spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Rafael van der Vaart eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Dit klopt zeker. Jammer maar Frenkie kan het niveau gewoon nog niet aan. Denk dat hij komend seizoen genoegen moet nemen met een reserverol. Erg spijtig.

7 juli 2020 om 08:55

Als je Barca een beetje gevolgd had, had je geweten dat er momenteel geen niveau is. Diemers had ook van Fortuna naar Barca kunnen gaan ipv Feyenoord

7 juli 2020 om 09:07

Messi is dus geen niveau? Speler van een andere planeet. De rest eromheen is slecht: staf en spelers.

7 juli 2020 om 09:26

Je had er toch wel een beetje van uit mogen gaan dat hij niet persee Messi bedoelt, maar het team wat er staat.

7 juli 2020 om 09:31

Barca is meer dan Messi, en dat wordt laatste tijd wel pijnlijk duidelijk. Messi is een bottleneck met zijn wandelvoetbal, terwijl wel alles via hem loopt omdat iedereen tegen hem opkijkt

7 juli 2020 om 13:18

Ik dacht in eerste instantie dat je sarcastisch was maar je bent nog serieus ook joh :P

7 juli 2020 om 09:39

Het is ook lastig als het team niet draait, je zelden op je eigen positie speelt, en er op de achtergrond grote problemen zijn binnen de club qua beleid, dan is het niet zo heel gek dat het wat minder gaat. Met Frenkie komt het wel goed, maar de vraag is eerder of de problemen bij Barca opgelost gaan worden. Het lijkt erop dat er op alle vlakken binnen de club schoon schip gemaakt moet worden.

7 juli 2020 om 09:55

Eigen positie vind ik ook zo'n gelul. Hij staat 10 meter verder naar voren dan waar die bij ajax stond en op eens is alle durf uit zijn spel. dat heeft echt niets met die positie te maken. Sterker nog, op de positie waar die nu staat zou die meer risico kunnen nemen, want hij heeft Busquets nog achter zich. Als je goed had opgelet als De Jong speelt dan had je bij ajax al gezien dat De Jong vooral heel erg goed is op zijn eigen helft / rond de middencircel. Hoe dichter hij bij het doel van de tegenstander komt, hoe minder hij wordt. Dit komt waarschijnlijk omdat daar de tijd en ruimte korter en kleiner worden. Op zijn eigen helft kan die lekker dribbelen en draaien en dat ziet leuk uit, maar eigenlijk vertraagd die het spel gewoon veels te veel en dat wordt dichter bij het doel gewoon een stuk duidelijker. Busquets speelt die er niet uit (nu niet tenminste) dus komt De Jong op dit moment gewoon te kort.

7 juli 2020 om 10:35

deels met je eens maar hij speelt nu op een middenveld met de punt naar achter en bij Ajax deed hij dat met de punt naar voren. Dat betekent dat hij bij Ajax altijd iemand voor hem had om de bal bij kwijt te kunnen. De Jongs sterkste spel is de 30 meter rondom de middenlijn. Bij ajax had hij vaak die 30 meter voor hem liggen nu bij Barca staat hij er bijna middenin waardoor er minder ruimte is voor zijn beste spel. Daarnaast is het spel van Barca ook vrij statisch. Af en toe doet Messi wat moois maar er zit weinig snelheid en diepgang in dat elftal. Bij Ajax zat dat er veel meer in, zeker in de CL wedstrijden

7 juli 2020 om 13:20

Ben ik het niet helemaal mee eens. Ik denk inderdaad mee te maken heeft dat hij in een dysfunctioneel systeem speelt momenteel, maar Frenkie's kwaliteiten die niet worden gebruikt betekenen niet dat hij tekort komt.frenkie's kwaliteit is dat hij de aanvallen van achteruit kan opbouwen. Daar is inderdaad meer ruimte, maar hij kan zich normaliter gemakkelijk onder de druk uitvoetballen.dan kan hij een man meer situatie creeren op het middenveld, door ofwel een man van de tegenstander uit te lokken en uit te spelen, of verderop het middenveld in te dribbelen. Het is nooit de bedoeling geweest dat hij een soort Ronaldinho of Inesta zou zijn die er een paar gaat uitkappen rond het penalty gebied.wel vind ik dat hij beter moet worden in dieptepassen, wat ongelooflijk zou helpen om de dribbels die hij uitvoert en de meerderheid dij hij zo creeert nog verder uit te breiden. Dan zou hij een soort Pirlo zijn met meer snelheid en dat is toch echt de droom en een van de beste spelers in de historie van het voetbal.wel vraag ik me af of dit wel echt past bij Barca.

7 juli 2020 om 10:23

En toch zie ik online Barca fans zeggen dat naast Messi en ter Stegen, Frenkie de enige is die goed presteert. Ik kijk zelf niet genoeg Barca om te bevestigen of dit wel of niet klopt. Maar voor zijn blessure stond hij wel elke wedstrijd in de basis. Dus hij zal het dus in ieder geval beter doen dan de andere middenvelders.

7 juli 2020 om 11:57

Hij kan het niveau niet aan? Juist wel, Frenkie gaf soms zelf aan dat hij nog niet eens op 100% van zijn kunnen zit bij Barcelona. De achterban van Barcelona is in ieder geval wel heel blij dat Frenkie er is.

8 juli 2020 om 16:27

Vind ik onzin. Lees hieronder ook dat de positie geen goed argument is 'omdat hij maar 10 meter verder naar voren staat', wat natuurlijk ook flauwekul is. Hij dook, zeker bij de afwezigheid van Suarez, vaak op als valse 9. Dat is bijna 50 meter verder. De kwaliteiten van de Jong zijn: balvastheid, positiespel, verdedigende discipline en bewustheid, zijn dribbel en zijn rust. Al die kwaliteiten maken hem in potentie een van de beste verbindingsspelers/controlerende middenvelders ter wereld. Hij kan het niveau ook gewoon aan, dat heeft hij in de CL bij Ajax bewezen, en bij het Nederlands elftal, dat sinds zijn entree veel beter draait en eindelijk weer in staat is wedstrijden te domineren. Een speler moet alleen wel op de juiste manier gebruikt worden, omdat het professionele voetbal steeds complexer en tactischer lijkt te worden.Kijk naar Manchester United, dat middenveld draaide voor geen meter, de spelers zouden te slecht zijn. Met Bruno Fernandes hebben ze nu een bepaalde balans gevonden waardoor andere spelers ook beter in hun spel komen (Pogba/Matic). Stel Barca zou een 4-3-1-2 spelen, met Messi als 10 en Busquets op 6. Dan is er ruimte voor de Jong om dezelfde rol te vertolken als vorig jaar: hij kan zich laten uitzakken om de opbouw te verzorgen en vervolgens het middenveld in te dribbelen en beweeglijke spelers (zoals Puig) tussen de linies vrij te spelen.

9 juli 2020 om 20:02

Wow, nadat ik al die flauwekul heb gelezen was ik helemaal vergeten dat de artikel over de overschatte Donnie ging. Matthijs de Ligt speelde op de verkeerde positie toen alles fout ging. Nu hij beter speelt maakt het helemaal niet meer uit waar hij speelt. Wat een gelul zeg. Frenkie heeft nooit op de 6 positie gespeeld. Als men wil dat Frenkie op "zijn" positie gaat spelen, moet hij vertrekken van Barca. Want "zijn" positie wordt niet gehanteerd bij Barca. Dus ik vind het allemaal flauwekul.

Is het vandaag "breng Donny naar Bayern"-dag? Eerst De Boer en nu vd Vaart. Praten ze elkaar na of zijn dit onafhankelijke meningen? Ik weet nog steeds niet waar ik Donny moet plaatsen. Vorig seizoen in een team dat zeer sterk draaide, vond ik hem echt goed, maar dat hab ik afgelopen seizoen niet meer teruggezien. Ik denk nog steeds dat een tussenstap het beste is, Real, Bayern, dat is echt te hoog gegrepen voor nu.

7 juli 2020 om 08:59

Ik ben bang dat voor Donny Real en Bayern niet alleen nu te hoog gegrepen zijn. Goede speler, maar zoals je zelf al zegt, voornamelijk in een goed draaiend team.

7 juli 2020 om 09:15

Donny is geen fantastische speler. Hij doet het wel leuk als er een heel goed elftal om hem heen staat, maar zelfs van vorig seizoen kan ik me herinneren dat hij onder druk veel grote kansen mist (hij komt wel in positie, dat wel) en verder heeft hij niet heel veel onderscheidende kwaliteiten. Te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken. Niveau Valencia/sevilla/ac Milan.

7 juli 2020 om 10:27

@feye88 Voor elke speler geldt dat ie het beter doet in een goeddraaiend elftal. Waarom zou dat enkel een nadeel van Donny zijn dan? Probeer je daarom verre te houden van open deuren intrappen, en zelf na te denken over Donny..

7 juli 2020 om 10:37

Natuuurlijk doet elke speler het beter als het elftal draait, maar dat betekent niet automatisch dat zo'n speler het goed doet als het minder draait. van de Beek neemt Ajax niet op sleeptouw in slechte tijden, zie Getafe uit bijvoorbeeld.

7 juli 2020 om 10:39

@okan61 Ik heb helemaal zelf nagedacht en dit is mijn geheel zelfbedachte mening. Vervelend voor je als andere mensen dezelfde mening hebben en je dat niet zo leuk vindt. Dat gebeurt nou eenmaal met meningen. Er is niets nieuws onder de zon. Insinuaties zijn vast niet heel makkelijk voor je, maar ik gaf met de opmerking over een goed team om hem heen aan dat Vd Beek niet echt een team op sleeptouw kan nemen. Ook dit jaar, in een team met minder kwaliteit, komt Vd Beek niet zo goed tot z'n recht. Het team draaide niet per se slecht, maar je merkt dat Donny vooral goed speelt in een team dat heel goed draait. Als het team niet heel goed draait, is hij een nuttige speler, maar komt hij nooit tot een indrukwekkend niveau. Ik vind hem niet een hoger niveau halen dan Clasie in zijn laatste seizoen voor Feyenoord. En die stond in een team met Lex Immers en Kazim Kazim.

7 juli 2020 om 09:24

Net als met de Ligt , de ' kenners ' zag lenhem liever bij Barca spelen dan bij Juve.

7 juli 2020 om 09:42

En wat is nu je punt?

7 juli 2020 om 10:37

Dat de kenners niet altijd gelijj hebbem . Dat je van een analist meer mag verwachten dat hij meer verteld , omdat het type spel bij hem past. Je mag van een analist well verwachten dat hij zijn mening meer onderbouwd dan de gemiddelde voetballiefhebber.

7 juli 2020 om 10:44

Analisten zijn veelal oudvoetballers. Die hebben op een praktische manier leren nadenken over voetbal. Sommigen kunnen daarin iets verder gaan. maar om je mening goed uiteen te kunnen zetten en met steekhoudende argumenten te komen heb je retorische kwaliteiten nodig. Aangezien al deze analisten in hun vormende jaren gevoetbald hebben (en met media training standaard antwoorden hebben gegeven op vragen van journalisten) kun je niet van ze verwachten dat ze er heel veel vanaf weten. Ik hoor echt bizar weinig nieuwe inzichten van analisten. Sommigen kunnen er nog een leuk verhaal van maken, maar niemand kan echt trends benoemen, ontwikkelingen onderbouwen met serieuze feitenkennis etc. Het is meer statistische gegevens herhalen die ze voorgeschoteld worden, maar deze interpreteren en met nieuwe, verrassende inzichten komen is er niet vaak bij. Uitzonderingen daargelaten uiteraard. Met andere woorden: na de wedstrijd, gaat mijn tv uit.

7 juli 2020 om 11:24

Je kan meer spreken van voetballiefhebbers dan van analisten. Het lijkt me ook meer dat ze hun persoonlijke voorkeur uitspreken dan dat ze kijken wat beter is voor een speler

7 juli 2020 om 09:53

Waarom zouden ze elkaar napraten? Die hebben elkaar toch helemaal niet nodig? Bovendien snap ik de redenatie wel. Voor Real Madrid is Van de Beek te saai. Qua voorkomen en ook qua voetbalstijl past hij daar minder; je kunt dat onzin noemen, maar in Madrid spelen zulke dingen gewoon een rol. Met zijn energie en diepgang past hij veel meer als box-to-box-speler bij bijvoorbeeld Manchester United of Tottenham Hotspur en ook bij Borussia Dortmund of Bayern zou hij goed tot zijn recht komen denk ik.

7 juli 2020 om 11:25

@nj: Heb je dat niet teruggezien omdat het afgelopen seizoen maar voor de helft is gespeeld? In de wedstrijden die er toe deden in en tegen Valencia, in en tegen Chelsea, heb ik het toch echt wel teruggezien. En waarom steeds praten over die tussenstap? Dit Ajax is die tussenstap. Het Ajax dat je net noemt dat vorig seizoen sterk draaide, dat was het niveau (en beter) van Bayern. Hij toont aan een belangrijke spil te zijn. Ik denk toch echt dat De Boer en Van der Vaart het beter zien en hij met gemak mee kan bij Bayern.

7 juli 2020 om 12:27

Waarom zouden De Boer en Van der Vaart dat beter zien? Het niveau van analisten is om te huilen en dat is de laatste paar maanden pijnlijk duidelijk geworden. VD Beek zal een leuke breedtespeler zijn maar voor dat is hij veel te duur.

9 juli 2020 om 20:19

Als je ziet dat jongens als Isco, James Rodriguez moeite hebben om een basisplek te krijgen. En dan artikels voorbij ziet komen dat Real van de Beek wil hebben. Je hebt spelers als Odegaard, James, Isco die je op de bank zet om vervolgens Donnie te halen ala versterking? Dat gelooft zelfs mijn dochter van 3 jaar niet. Donny is een matige voetballer die zou kunnen meegaan in een team als pak m beet Arsenal of Olympic Lyon. Zelfs bij teams als Leipzig en Dortmund zie ik hem geen basis speler worden. Laat staan Bayern, Real,oh mijn hemel. Sterker nog, ik vind dat hij bij Ajax wel op zijn plek zit. Laat hem maar mister Ajax worden. Geef hem beste salaris en probleem is opgelost. Tenzij hij in het buitenland meer kan verdienen, dan zou ik hem aanraden om naar het buitenland te gaan. Maar buiten het financieel plaatje heeft hij niks te zoeken bij topclubs.

Ik vind frenkie ook belachelijk matig spelen, hij werd ook twee keer weggevaagd in El Clasico. Ik denk dat veel mensen meer van hem hadden verwacht, en frenkie heeft echt een groot risico genomen. Volgend jaar loopt namelijk het contract van messi af, en dan moet je daar eigenlijk niet meer willen zitten als je frenkie bent, los daarvan, weet ik vrijwel zeker dat barcelona niet zijn laatste club zal zijn

7 juli 2020 om 09:02

Het scheelt dat Messi jaarlijks zijn contract verlengd met de bijbehorende salarisverhoging, en hij ieder jaar zelf bepaald of hij het daaropkomende seizoen speelt. Een aflopend contract zegt helemaal niets. Daarnaast, een vertrek (bij voorkeur een verkoop) van Messi zou momenteel het beste zijn wat Barca kan overkomen. Geld vrij, minder last van FFP en andere spelers die eindelijk gaan presteren nu ze uit de eeuwige schaduw zijn. Ik kan mij slechtere scenario's voor barca verzinnen.

7 juli 2020 om 09:10

Is het een schande dat hij het minder doet dan vooraf gehoopt werd? Of mag hij een jaar acclimatiseren? Belachelijk matig is een belachelijke opmerking, hij heeft namelijk genoeg wedstrijden gespeeld waarin hij heeft laten zien waarvoor hij gehaald is. Beetje toevallig ook dat Barca is “ingestort” sinds Frenkie niet meer speelt? Daarnaast is die clasico niet de enige graadmeter. Vorig jaar in zijn eentje heel dat middenveld van Madrid gesloopt in Bernabeu als Ajax speler, reden genoeg al om rekening met deze Frenkie te houden. Frenkie, Puig, Pedri genoeg om je borst voor nat te maken vanaf volgend seizoen

7 juli 2020 om 09:58

Voor 70 miljoen verwacht je directe prestaties. Zelfde gaat voor De Ligt, die kreeg in het begin ook veel terechte kritiek. Zelfde voor Griezman, die krijgt ook terecht kritiek. Bij een hoge transfersom hoort ook de druk van het er meteen moeten staan. En volgens mij speelde Barca zonder De Jong de beste wedstrijd van het seizoen tegen Villarreal. Met ofzonder De Jong maakt voor Barca niet veel uit.zeker niet qua veldspel.

7 juli 2020 om 10:45

Mag jij vinden. Ik vind wel degelijk dat het wat uitmaakt. Vooral sinds de Jong juist niet speelt zie je hoe statisch dat middenveld is met Vidal en Rakitic. Ik kan niet wachten om Busquets, Frenkie en Puig op 1 middenveld te zien. Je kan nu goedkoop scoren door die wedstrijd tegen Villarreal erbij te halen, maar al die wedstrijden ervoor dan? Met Frenkie heeft Barca echt duidelijk betere wedstrijden gespeeld dan na de gehele corona break. Was het goed genoeg? Soms wel, soms niet. Over het algemeen is dit het slechtste Barca van de afgelopen 15-20 jaar. Frenkie doet het voor een eerste jaar redelijk. Die prijskaart kan hij zelf niks aan doen. De hele wereldtop wilde hem, men is een beetje teleurgesteld volgens mij dat hij voor Barca heeft gekozen. Zit nog diep denk ik.

7 juli 2020 om 11:58

Maar wat heeft hij dan precies toegevoegd? Veel balletjes breed en terug over 5 meter en af en toe een stukje lopen met een bal maar hij heeft niet veel aan het spel toegevoegd. Barca speelde hun beste wedstrijd van het seizoem afgelopen weekend zonder Frenkie. Hij haalt teveel het tempo uit het spel door te veel onnodig te lopen met de bal en alles breed of terug te spelen

7 juli 2020 om 12:34

Zonder de Jong verspeelde Barca het kampioenschap. En die €70,- milj zijn voor zijn huidige en potentiële kwaliteiten. Bij bv Griezman is dat een heel ander verhaal.

7 juli 2020 om 13:21

@tiptopp en Frenkie had wel even een paar ballen in de goal gelegd die Barca 4 punten had opgeleverd? hoezo is het trouwens een ander verhaal bij Griezmann? je wordt bij een Europese topclub niet beoordeeld op je potentie want je moet er direct staan op dat niveau en in dat kader heeft Frenkie net zo weinig toegevoegd als Griezmann dit seizoen als we naar hun spel kijken. bij beiden komt dat waarschijnlijk ook omdat ze niet goed gebruikt worden maar we moeten niet net gaan doen of ze een goed hebben gespeeld dit seizoen

7 juli 2020 om 13:38

En met De Jong heeft Barca ook veel slecht(ere) wedstrijden gespeeld. Bijvoorbeeld, Osasuna uit (waar Osasuna ook nog eens meer kansen heeft gehad da Barca), Granada uit (waar die op de plaats van Busquet stond), Levante uit (waar die op de plaats van Busquets stond), Espanyol uit, Valencia uit om maar een paar voorbeelden te geven. En dan laat ik de Classico nog achterwege waar Valverde liet zien hoe je als 22-jarige een middenveld domineert. Punt blijft: Met of zonder De Jong maakt niet veel uit voor het Barca spel.de Jong doet niet meer of minder dan Arthur/rakitic of Vidal; allemaal balletjes breed en terug. Nooit eens een splijtende dieptepass of de spits inspelen of doorbewegen.. Is allemaal lood om oud ijzer, met misschien Vidal nog als de beste optie want die brengt fysieke kracht, vechtmentaliteit en scoort ook nog af en toe. Zelf support ik geen enkele club die tot de wereldtop behoort, dus er zit niets diep dat De Jong naar Barca is gegaan. Feit is dat voor een speler die 70 miljoen gekost heeft hij dit seizoen nog niets heeft laten zien dat die 70 miljoen rechtvaardigt. Puig, die gratis is, heeft nu al meer indruk gemaakt op mij. Die speelt tenminste met lef en beweging.

7 juli 2020 om 13:40

@tipptopp dit is echt een veels te rooskleurigbeeld wat jij nu schetst. Met de Jong verspeelde Barca ook punten bij Osasuna, Granada, Levante en Valencia. Ook in de Classico was De Jong erbij en verloren ze. Griezman heeft net zo'n triest seizoen. Maar met of zonder De Jong maakt niets uit bij Barca.

7 juli 2020 om 14:59

Barcelona volgers weten dat het met de Jong wel degelijk uitmaakt in vergelijk met Vidal en Rakitic. Dus je kan je praatjes bij je houden, wij weten wel beter. Griezmann heeft letterlijk afgelopen wedstrijd even iets laten zien, voor de rest het hele seizoen al 3x niks. Frenkie heeft ook genoeg goede wedstrijden gespeeld dus vergelijk die 2 maar niet met elkaar. Frenkie is nog niet de Frenkie van Ajax, maar heeft zeker meer laten zien dan Griezmann. Van Griezmann is het een grotere schande, gezien zijn staat van dienst waarmee hij is binnen gekomen bij de club. Facts mate, just facts.

7 juli 2020 om 16:11

Huilie huilie doen dat De Jong gewoon een matige voetballer is bij Barcelona dit jaar? Vidal en Rakitic hebben beide dit seizoen al meer betekent voor Barca dan De Jong door een paar belangrijke goals. En ik kijk genoeg wedstrijden van Barca om een oordeel te vellen. Of De Jong er nu instaat of Vidal of Rakitic of Sergi Roberto. Allemaal balletjes breed en terug. Griezman is ook dramatisch. Dat zeg ik ook. Ik zeg ook niet dat De Jong dramatiisch is. Alleen dat die voor 70 miljoen niet genoeg heeft laten zien.

7 juli 2020 om 18:03

@garrincha10 precies! tikkies breed en terug over 5 meter laten aankomen is alleen de besten gegeven. dat heeft superveel meerwaarde voor het team want het baltempo gaat natuurlijk enorm omhoog en de aanvallers kunnen ook heel veel profiteren met dat soort ballen. daar kan Griezmann nog een puntje aan zuigen aan die grote inbreng van Frenkie De Jong en bizar dat hij niet een van de tientallen creatieve diepteballen van Frenkie heeft weten af te ronden. Frenkie is nu al onmisbaar voor Barcelona

7 juli 2020 om 18:55

Ook noem je me nu in je reactie 'een lachertje' en zeg je dat ik maar beter atletiek kan gaan volgen. Dat heet op de man spelen en dat zie je vaker bij mensen die getriggered worden. Gewoon iets dat mij op viel. Ik heb waarschijnlijk meer kijk op het spelletje dan jij, maar goed dat wil niet zeggen dat we geen discussie kunnen hebben. Iedereen is overwegend positief en dat is gewoon de polonaise lopen. Want als je gewoon kritisch naar zijn spel kijkt zie je dat het allemaal tikkie breed tikkie terug voetbal is. En dat kan Rakitic of Vidal of zelfs Sergi Roberto (als die op het middenveld staat) ook. Daarvoor hoef je geen 70 miljoen af te tikken. Had je beter Alena en Puig een seizoen wat meer ervaring op kunnen laten doen. Rakitic 1 goal 3 assists dit seizoen in La Liga. De jong 2 goals en 2 assists in La Liga. Rakitic heeft wel 700 minuten minder op het veld gestaan dan De Jong plus ben je zijn ontzettend belangrijke goal tegen Bilbao vergeten? Dat zijn gewoon 3 onzettend belangrijke punten. Dus oke, misschien niet veel meer betekent, maar als je kijkt naar wat Rakitic gekost heeft en aan salaris kost in vergelijking met De Jong is het voor De Jong gewoon heel magertjes.

7 juli 2020 om 22:55

Toch loopt iedereen weg met Frenkie zowel de fans als zijn medespelers. Kijk jij maar naar stats net als de heer Krekel, ze zeggen iets maar niet alles. En zolang men dat niet begrijpt, wordt het moeilijk discussieren. Voetbal is veel meer dan alleen maar statistieken zoals doelpunten en assists.

9 juli 2020 om 20:13

Er kwamen artikelen uit als "Busquets heeft een probleem, genaamd Frenkie de Jong". Men sprak vol overtuiging dat FdJ Busquets wel makkelijk naar de bank zou spelen. Zelfde geldt voor De Ligt bij Juve. Maar niets is minder waar. Ik vond Arthur nog beter dan Frenkie de Jong zelfs. Begeijp me niet verkeerd, ik vind Frenkie een goeie speler, en kan op den duur Busquets zeker vervangen. Maar ik denk alleen dat hij nooit het niveau van Busquets gaat aantikken.

7 juli 2020 om 09:19

Het zou voor Barca heel goed zijn als Messi vertrekt. Maar dan moet hij in zijn vertrek wel die voorzitter meeslepen. Lekker bouwen aan een fris nieuw team, waarin niet elke kanshebbende aanval naar 1 speler moet worden gedirigeerd. Messi. Ze hebben op papier gewoon een wereldteam, maar er zit iets niet helemaal goed daar. De cultuur van de club is veranderd. De jeugd krijgt niet meer genoeg de kans en de opleiding is ingestort. Maar Frenkie heeft het niet onaardig gedaan in zijn eerste jaar. Stond niet altijd op zijn goede positie maar heeft wel een basisplaats veroverd.

7 juli 2020 om 09:54

In 2021 zijn er nieuwe presidentsverkiezingen. De kans is heel groot dat het huidige bestuur (Bartomeu en co) dan niet herkozen worden. De hoop is gevestigd op Victor Font of Joan Laporta. Laporta heeft al een periode gehad, dus mijn voorkeur gaat uit naar Font. Hij heeft duidelijk aangegeven dat Xavi zijn voetballende project moet gaan leiden als hoofdtrainer en wil ook mensen als Puyol erbij betrekken. Daarnaast moet de focus weer op La Masiá gelegd worden en minder op het “verbrassen” van geld aan “galacticos”. Ter Stegen, Frenkie, Puig, Ansu Fati, Pedri, Semedo, Dembele en Trincao zullen denk ik de kern vormen voor het Barcelona van de volgende generatie. Vooral centraal achterin en in de spits zal er goed gekeken moeten worden naar vervanging op de lange termijn. Jongens als Fati, Trincao en Dembele hebben echt een gigantische potentie. Voor Dembele zal het wel zijn laatste kans zijn, indien hij blessurevrij blijft, wat meer discipline toont kan hij een belangrijke schakel worden. Talent zat.

7 juli 2020 om 10:21

Garri/ Kan je mij uitleggen hoe de presidentsverkiezingen bij barcelona gaan? Ik hoor zoveel verschillende dingen van vzers. Eerst hoorde ik dat Barto niet meer herkozen kan worden omdat hij al zolang gedraaid heeft. Nu hoor ik jou zeggen dat hij wel weer herkozen kan worden.

7 juli 2020 om 10:53

Hij kan ook niet herkozen worden zijn ambstermijn van 6 jaar is verstreken. Pas als er geen andere kandidaat zou zijn zou hij volgens mij kunnen blijven zitten (weet ik niet zeker). Ik doelde meer op het feit dat er dan weer een incapabel bestuur komt met eigen belangen. Maar dat weet je nooit. Vooraf heeft iedereen mooie praatjes om men te paaien. Of iemand een verborgen eigen agenda heeft, komt pas aan het licht zodra ze aan de macht zijn. Maar die schimmige Neymar en Paulinho deals van Bartomeu zeggen veel.

7 juli 2020 om 11:01

Zo klonk Infantino ook ooit als een goeie gast.

9 juli 2020 om 20:29

Ik weet niey of Xavi nu moet instappen. Met spelers als Pique, Messi, Busi, Alba spelen er nog te veel spelers waarmee hij heeft samengespeeld. Gaat hij cojones tonen om ze minder speeltijd te geven of verkopen? Barca heeft nu een coach nodig als Dhr. Van Gaal! Die heeft 2 gouden ballen. Hij zorgt voor visie, structuur, discipline en heerlijk aanvallend voetbal. Hij weet hoe hij met de jeugd moet omgaan. Ik zou er alles aan doen om LvG te halen. Geen Xavi en zeker geen Koeman.

7 juli 2020 om 09:37

@inside "weet ik vrijwel zeker dat Barcelona niet zijn laatste club zal zijn". Te voorbarig. FdJ zit er pas en pakt veel minuten. Speelt vaak niet op zijn favoriete rol. Verder bijna geen andere club kan hem aantrekken, want hij pakt "gewoon" bijna 20 mil per jaar. Welke club zou dat betalen voor FdJ?

7 juli 2020 om 10:18

Kril / Ja hele goede vraag, ik wist niet dat hij zoveel pakte bij barcelona, damn! Maar als je een paar jaar geen prijzen wint en de Spaanse pers kritiek komt op je af een paar jaar lang, dan ben je zo vertrokken hoor.

9 juli 2020 om 20:26

Wat is zijn favoriete rol dan?

7 juli 2020 om 10:17

Maar vorig jaar met Ajax Modric op een f-pupil laten lijken in Bernabeu.

7 juli 2020 om 10:24

Zyot / Om een jaar later vervolgens twee keer ( niet 1 keer dus maar 2 keer) compleet weggevaagd te worden in de El Clasico. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

7 juli 2020 om 10:30

@Zytto tja en Merkel had Frenkie op een F-pupil laten lijken vorig jaar in Amelo... ook uit de wedstrijd gespeeld. (Letterlijk en figuurlijk)

7 juli 2020 om 10:38

Zo'n moment opname zegt niet zo veel over iemands niveau. In de Kuip liet Verdonk Ziyech ook op een F-pupil lijken, maar om nou te stellen dat Verdonk een wereldback is, gaat mij wat te ver

7 juli 2020 om 10:57

Zielige reactie zeg. Dus wat wil je nu zeggen dat Frenkie een eendagsvlieg was bij Ajax? Zeker al zijn wedstrijden bij het NL elftal ook vergeten dan. Die gozer had ene Kante helemaal in z’n broekzak in de Kuip. Of wat te denken van die uitwedstrijd in Hamburg? Het zit diep. Gelukkig hebben jullie de nieuwe Ozil lopen in de Kuip met Kokcu. Of wacht, de nieuwe Sneijder met Diemers? Nee ik weet het al: de nieuwe Robben met Linssen hahaha

7 juli 2020 om 11:16

wauw jij hebt echt moeite met lezen. Ik zeg juist dat momentopnames een vertekend beeld kunnen geven. Zeg helemaal nergens dat het een eendagsvlieg is. Want ook dat zou een vertekend beeld zijn. Jouw domheid in je reactie is erg lachwekkend. Zeker dan kleinzerige, semi quasimodo grappige act op het eind. pfoe jij moet een zware ochtend hebben

7 juli 2020 om 12:14

Het was geen act. Enkel benoemen hoe de laatste dagen bepaalde aankopen worden geprezen. Ze zien zichzelf alweer staan op de Coolsingel hoor. Over een jaar of 20 weer wellicht.

Ik heb juist het idee dat hij nu al zo belangrijk is dat ze punten verspelen als hij er niet is. Maar op papier staat hij in de pikorde natuurlijk nog lager dan andere spelers. Als Koeman trainer zou worden denk ik dat hij Frenkie belangrijker maakt.

7 juli 2020 om 09:27

Als Koeman trainer wordt is het definitief gedaan met Barcelona, het spel is nu al vaak niet om aan te gluren en dan wil jij er een nog behoudender coach voor zetten. Ik hoop als Spaans voetballiefhebber dat Koeman nooit naar Spanje komt, nou vooruit bij Getafe ofzo dan verandert het spelbeeld niet heel veel.

7 juli 2020 om 11:00

Ik vindt dat Koeman het Nederlands elftal toch wel aardig laat spelen, daarnaast presteerde Frenkie nergens zo goed als bij het Nederlands elftal. Volgens mij heeft Koeman precies door hoe je Frenkie moet inzetten en daarmee een van de beste defensieve middenvelders ter wereld optimaal te benutten!!

Het is altijd makkelijk om te roepen dat een speler niet geslaagd is, maar leg dan ook eens goed uit waar het dan aan ligt. Iedereen kan zie dat Frenkie minder zijn stempel drukt dan bij Ajax. Maar dat wil.nog niet zeggen dat van de Beek ook niet zal slagen of het moeilijk gaar krijgen.
Lijk me als eventuele nieuwe speler wel belangrijk om te weten wat de club/ trainer van plan met je zijn. Ik denk ook dat van de Beek aan het spelen moet toekomen en zich verder te ontwikkelen.

7 juli 2020 om 09:04

Het was wellicht ook wel wat naief als je denkt dat De Jong direct dezelfde dominantie toont in een topcompetitie als in de eredivisie en in een nieuw team versus een team waar hij de ster is

7 juli 2020 om 09:12

Wellicht, maar Frenkie wordt ook op totaal de verkeerde positie gebruikt vooralsnog. Frenkie is een echte 6 geworden, maar daar staat busquets nu natuurlijk. Ik denk dat zodra busquets weggaat of stopt en Frenkie naar 6 gaat, hij veel en veel beter in zijn spel komt.

7 juli 2020 om 09:21

Het gaat er mij om dat er van alles wordt gezegd , zonder dat het echt onderbouwd wordt. Iedereen ziet het dat Frenkie het moeilijk heeft dan mag je van een analist ook wel verwachten dat hij uitleg geeft hoe dat zit. En niet gaat roepen, omdat de ene speler het moeilijk heeft bij een team de andere speler dat ook zal overkomen.

7 juli 2020 om 09:26

Lijkt met niet dat Busquets binnenkort stopt/weggaat. Zou betekenen dat dat Frenkie nog 2 a 3 seizoenen niet op 6 speelt. Of Frenkie moet Busquets al eerder van de 6-positie spelen natuurlijk.

7 juli 2020 om 09:33

Het zou wel goed zijn. Alle verzadigde voetballers eruit en weer bouwen aan een hongerig team. Pique, Busquets, Suarez, Messi, Rakitic, ze hebben allemaal hun beste tijd wel gehad

7 juli 2020 om 10:03

De Jong heeft het moeilijk omdat het een hele matige speler is op de helft van de tegenstander. Dit was bij ajax al duidelijk en is bij Oranje ook duidelijk: hij is vooral heel erg goed op zijn eigen heflt / rond de middencirkel, maar dichter bij de 16 van de tegenstander, waar tijd korter is en ruimtes kleiner zijn is die gewoon matig.

Ah, dit gaat dus over hetzelfde artikel uit Trouw waar Ronald de Boer zijn relaas dit. Nou, nog maar eens: ik denk dat van de Beek een tussenstap moet doen in Engeland, Spanje of Duitsland bij een team in de subtop en dan vanaf daar binnen twee seizoenen de stap naar de top kan zetten.

Mooie optie voor Leverkusen wanneer Havertz deze zomer vertrekt, lijkt me. Terug onder Bosz en met oud-ploegmaat Sinkgraven. Ik zie dat wel zitten. De vraag is: hijzelf ook?

7 juli 2020 om 09:50

Donny wilt natuurlijk Champions Leegue spelen. Die kans is bij Ajax enorm veel groter dan bij Leverkusen volgend seizoen

7 juli 2020 om 09:58

Je kan Donny niet als de vervanger van Havertz zien. Twee verschillende type speler en je levert veel kwaliteiten in wanneer je Donny haalt als vervanger voor Havertz.

Rafaël durft tenminste kritisch te zijn op Frenkie

Iedereen roept maar dat Frenkie tegen valt en natuurlijk is het niet de Frenkie van ajax maar die jongen kan toch ook wel wennen aan zijn omgeving. Hij heeft nog niet eens een volledig seizoen op zitten en mensen beginnen al te roepen dat mislukt is. Frenkie heeft echt wel zn best gedaan op de positie die hem niet lekker ligt. Brengt vaak gewoon rust aan de bal en raakt de bal nooit kwijt, wat bijvoorbeeld een Vidal wel de hele tijd doet. Frenkie liet echt wel met vlagen zien dat hij het niveau aan kan en zie hem gewoon volgend seizoen het beter doen. Voor mij is hij in ieder geval niet afgeschreven en ben nog steeds blij met de aankoop. Ben ook wel super benieuwd naar de samenwerking tussen Frenkie en Puig. Frenkie had met Fati al een heerlijke connectie denk dat zelfde is met Puig.

Ik zie Donny wel bij Liverpool spelen onder Klopp. Die spelen vooral met 3 controleurs, puur voor de pressing. Ik denk dat als Donny daar aan toegevoegd wordt dat hij diezelfde pressende rol kan invullen, ook controlerend kan spelen, maar voor meer goals zorgt dan Hendo, Gini en Fabinho

Vind niet dat Verbeek gelijk heeft, de trainer ( enkele uitzonderingen daargelaten ) zitten er maar tijdelijk. Denk niet dat je daar je 3 of 4 jarige contract als voetballer op af moet stemmen. Denk dat je als speler beter kunt kijken naar filosofie van de club.

dat de jong in barcelona nog niet exact hetzelfde brengt als dat hij bij ajax deed is natuurlijk ook niet gek. het algehele niveau van de competitie ligt hoger en bij barcelona zelf loopt het ook al het hele seizoen niet geweldig. dit in tegenstelling tot het ajax van vorig seizoen dat in een unieke flow terecht kwam na de goede resultaten in de champions league. toch denk ik dat het met de jong wel goed moet komen. ondanks zijn leeftijd maakt hij al heel veel minuten en daar spreekt vertrouwen uit, ondanks dat hij nog maar af moet wachten of dit bij de volgende trainer ook het geval zal zijn. inzake van de beek: die zou er verstandig aan doen naar een club te gaan net onder de top. sevilla of leverkusen lijken me clubs waar hij zich prima verder moet kunnen ontwikkelen. voor de echte top komt hij in mijn ogen tot dusver nog te kort.

Raffie zou het echt niet kunnen hebben als hij niet en donny wel bij real slaagt. Dat lees je gewoon tussen de lijnen door. Dat frenkie helemaal niks is bij barca is ook een kul argument want frenkie is na messi de belangrijkste speler dit seizoen als pjanic het middenveld complementeert staar er volgend jaar echt een geoliede machine daar in Barcelona. Volgend jaar moet het dan ook gebeuren voor ze in het laatste seizoen van het messi tijdperk.

Frenkie doet het gewoon prima bij Barca, speelt vaak niet eens op zijn eigen positie en is alsnog belangrijk en een onbetwiste basisspeler. Van mij mag hij nog iets meer bravoure tonen zoals hij bij Ajax deed maar dit komt wel goed. Verder ben ik geen extreme fan van Donny vd Beek maar denk ik wel dat dit type speler (wijnaldum had ook een goede optie geweest voordat hij zijn contract verlengde) goed bij Barca zou passen, een middenvelder die ook voor de goal komt en daarnaast nog redelijk mee kan voetballen.

7 juli 2020 om 16:52

Ik woon in Madrid en ben volg het spaanse voetbal op de voet,ben Real Madrid fan,maar frienkie de Jong is goed bezig(goeie voetballer)moet gewoon nog een beentje wennen op zijn nieuwe positie.ik denk dat Frienkie goed genoeg is om bij Barcelona te slagen!!Dony van Beek kom in mij optiek nog te komt voor Real Madrid,zou eerst nog een tussen stop moeten maken voor hij bij Madrid wil slagen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Donny van de Beek neemt mogelijk in komende uren al besluit over toekomst

Donny van de Beek is dicht bij een tijdelijke overstap naar Crystal Palace of Valencia, zo meldt Fabrizio Romano dinsdagavond. Beide clubs hebben bij Manchester United geïnformeerd naar de mogelijkheid om...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren