Johan Derksen denkt aan stoppen: ‘Nog nooit zo’n k*tshow gemaakt’

Dinsdag, 23 juni 2020 om

Johan Derksen overweegt te stoppen met Veronica Inside. De uitzending van maandagavond haalde met 1,7 miljoen kijkers een kijkcijferrecord, maar was volgens Derksen de slechtste ooit. “Ik heb in tweeëntwintig jaar tijd nog nooit zo’n k*tshow gemaakt”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Derksen geeft aan heel erg boos te zijn geworden om de uitzending. Tegenover het ANP bevestigt Talpa dat het gewoon van plan is om na de zomer door te gaan met het programma.

Derksen lag dagenlang onder vuur vanwege zijn uitspraak over rapper Akwasi, die hij bij wijze van grap vergeleek met Zwarte Piet. De analist kreeg veel kritiek te verwerken, waarop werd besloten om de volledige uitzending maandagavond te wijden aan het onderwerp racisme. “Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam”, reageert Derksen een dag later. “Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is Gijp volkomen met me eens.”

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'

René van der Gijp en Derksen voelen zich overvallen door presentator Wilfred Genee en de eindredacteur van het programma. Behalve de vaste gasten, zaten ook advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta aan tafel. “Normaal zitten de gasten aan een extra tafel, nu zaten we ineens met zijn allen”, aldus Derksen, die niet blij is met de rol die Genee vervulde. “Het leek wel of onze Wilfred Nederland wilde redden en in één uur de oorlog tussen beide kampen op social media wilde oplossen. Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden.”

Het optreden van Genee is voor Derksen niet de reden om te stoppen met Veronica Inside. “Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg”, weet Derksen. “Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al tweeëntwintig jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen.” Wanneer Derksen stopt met het voetbalpraatprogramma, zal hij geen nieuw programma meer maken. “Ik wil daar niet over uitwijden, maar we hadden een aanbieding van Talpa voor iets nieuws. Ik had daar wel oren naar, maar Wilfred en Gijp niet. Prima, we leven ten slotte in een democratie.”

Mocht Derksen daadwerkelijk stoppen bij Veronica Inside, dan weet hij wel wie hem kan opvolgen. “Wim Kieft vertelde dat hij in zijn contract heeft staan dat hij mij opvolgt als ik ooit wegga. Dat lijkt me ook prima. Ik bedoel, ik heb toch ook niet het eeuwige leven, hè?”, aldus Derksen, die op sarcastische wijze aangeeft wat de discussie aan tafel maandagavond nog heeft opgeleverd. “We hebben van die mevrouw (Harlequin, red.) geleerd dat we ook al geen ’bruin’ meer mogen zeggen. Dat is dan duidelijk, maar daar hadden we wat mij betreft de show niet voor op zijn kop hoeven zetten.”

Stengs onzeker over binnenlandse transfer: 'Het plaatje moet wel kloppen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

650 reacties (laatste reactie door ktb84)

Hij is naar mijn mening gewoon keihard laten vallen door een hypocriete Genee, iedereen weet vantevoren dat dit een verschrikkelijke opzet is. Had ze gewoon lekker met z’n 4tjes het laten bespreken, had veel beter geweest.

23 juni 2020 om 11:33

Vind ik ook, Wilfred denkt natuurlijk; als dit misloopt zit mijn carrière er ook op, en ik moet nog 15 jaar. Derksen en Gijp maakt het niks uit als ze van de buis worden gehaald. Zou doodzonde zijn, het laatste programma waar een mening gegeven gaat worden..

23 juni 2020 om 11:51

Ja mee eens hoor. Maar ik vind Wilfred Genee altijd een enorm egocentrische en geniepige vent. Altijd vragen stellen die een reactie/grap uitlokken en vervolgens keihard erom lachen en in een volgende aflevering zeggen dat het totaal niet kan wat hij daar heeft gezegd. Een enorme hypocriet die altijd een wit voetje wil halen uit een situatie zoals deze, tijdens de uitzending ook steeds die verontwaardigde vragen stellen en zeggen dat het altijd op het randje is.dat maakt deze show ook zo succesvol omdat ze met iedereen ongeacht lengte, leeftijd, huidskleur etc in de maling nemen en grappen over ze maakt omdat Wilfred altijd het voorzetje geeft of gerichte vragen stelt over gekke gebeurtenissen van de afgelopen week.

23 juni 2020 om 14:55

Blijf het vrij frappant vinden dat Genee gisteren heeft geprobeerd om in ieder geval gewoon een keer common sense te gebruiken en daarom nu zwaar verketterd wordt, ja zelfs wordt vergeleken met een Nsb'er en nazistische praktijken. Wat is er precies mis mee eigenlijk, om genuanceerd te doen? Had hij mee moeten huilen met Gijp en Derksen? Hoezo?? Onzin. Hij heeft gisteren gepoogd om de discussie op zijn minst te pogen zuiver te houden. Daar is niets mis mee. Sterker, dat moet ook wel. De meningen staan dermate onwrikbaar en stevig tegenover elkaar dat je anders geen programma hebt. Althans, dan krijg je dus discussies zoals hier op VZ. Vaak zonder nuance en zonder empathie of een poging om in ieder geval te proberen om elkaars gevoel te begrijpen. Maar nee hoor, nu heeft opeens Genee het gedaan. En hoezo een Nsb'er dan, als hij dan, in de ogen van de engerds, 'opkomt voor de zwarten'? Als je dat werkelijk ziet in de context van de Nsb, dan zie je zwarten dus kennelijk als 'vijand'. Nou, dan hebben we dus pas echt een probleem. Want dan wil ik wel weten van die mensen waar hun angst dan vandaan komt precies. Krankzinnige vergelijking. Walgelijk ook.

23 juni 2020 om 15:47

Hij had niet mee hoeven te huilen maar als je een team bent mag ik hopen dat je elkaar helpt en steunt ipv de moraalridder uit te hangen

23 juni 2020 om 11:34

Eens dat Genee hem Genee’d heeft, maar als ze het lekker met z’n 4tjes hadden mogen bespreken kom je ook nergens. Er moet tegengeluid komen, jammer genoeg hadden ze daar Dries voor laten komen waardoor t alsnog mislukte.

23 juni 2020 om 12:14

Niet mee eens. Genee is een andere mening toegedaan, dat bleek ook uit eerdere fragmenten die ze nota bene zelf lieten zien. Als je je dan in de steek gelaten voelt dan is dat best zielig.

23 juni 2020 om 13:12

Mee eens. Het tegengeluid was goed, zeker omdat deze oudere blanke mannen zelden in de spiegel kijken. En Genee moet zichzelf het diepste in de spiegel kijken.. Ik vind Dries misschien wel een van de meest negatieve, domme personen die ik ooit aan een tafel heb zien zitten. Dan had je zoveel opties en dan kom je aanzetten met meneer ‘Ik vind, maar onderbouw niks’. Nu mogen ze VI doorspoelen van mij, klaar mee.

23 juni 2020 om 13:15

@comokum, ik vind wel dat Genee hierin altijd een beetje twee gezichten toont, maar dat terzijde. Het gaat er niet om dat Genee gisteren een andere mening propageerde, maar meer dat hij Gijp afkapt als hij 'de verbinder' wil zijn, en de angel er een beetje uit wil halen met humor (wat Gijps rol is). En dat hij Kieft afkapt wanneer hij de nuchterheid brengt, en een zeer gelijkwaardig gesprek met Harlequin heeft. Om dan alles weer op de frontale aanval richting Derksen te sturen. Dat is wat Luudje10 zegt inderdaad veel te geforceerd bezig zijn. Ik vond dat ook zonde. Want je zag bij Harlequin bijvoorbeeld ook dat zij er zeer koud instapte, maar gaandeweg een beetje ontdooide. Omdat zij ook merkte dat Derksen, Kieft, en Gijp geen kwaaie jongens zijn. Maar dan moet je hen dus wel de kans geven om die kant ook te tonen.

23 juni 2020 om 13:26

Mee eens. Genee kan weleens een beetje zuigen, maar ik vind niet dat hij Derksen laat zeggen wat die eigenlijk niet wil. Ze hadden gewoon verkeerde gasten. Een advocate die zelf geen racisme heeft ervaren en een Boussatta die het over feiten heeft, maar zelf geen noemenswaardig feit aantoont, alleen maar emotie. De feiten dat Marokkanen relatief meer crimineel zijn wordt weggeschoven als niet relevant. Nou, er wonen ook tig Chinezen hier, die hoor je nooit en werken gewoon hard en is dus geen enkel probleem en integreren op die manier vanzelf. Misschien kun je eens verantwoording voor je "groep" nemen en dat eerst 's op orde krijgen alvorens naar anderen te wijzen. Als ik hier in de straat kijk bij die zogenaamde "kansloze" Marrokanen dan zie ik de ene dikke BMW na de andere gepimpte Mercedes voor de deur staan. En dan vinden ze 't raar als een 20 jarige Marokkaan wordt aangehouden omdat die in een Mercedes S-serie rond rijdt. Natuurlijk, generaliseren is niet netjes, maar "zij" doen anders exact hetzelfde. Niet elke NL-er is een racist. En de opmerking van Derksen was ook niet kwaad bedoelt. Hij neemt het in veel gevallen juist op tegen racisme, maar dat wordt wel erg makkelijk genegeerd en 1 uitspraak uitvergroot. Ik snap heel goed dat die pissed is. Derksen is Imho niet altijd fijngevoelig, maar verder wel 1 van de weinigen op TV die nog zegt waar 't op staat. Het geweten van NL, dus het is te hopen dat die blijft en we niet afhankelijk worden van die 101 niks zeggende andere talkshows. Al bleek deze afl. inderdaad de slechtste ooit te zijn.

23 juni 2020 om 14:25

Hahaha dat toont maar weer hoe diep je kop in het zand gestoken zit. Werk in Nederland al bijna 15 jaar met Chinezen en Vietnamezen, misschien niet op de voorgrond met de criminaliteit. Maar het zijn vaak genoeg Aziaten met een kweekerij, en de Marrokanen die erom heen hangen en het verkopen. Ik ga niet iedereen over een kant scheren, maar dat is hoe het vaak genoeg is. Al met al zijn er net zoveel Marrokanen slecht bezig als Aziaten. En je ziet ook genoeg goed opgeleiden Marrokanen in Nederland.

23 juni 2020 om 14:54

@yeissoonn: Kun je dat ook onderbouwen? Want volgens de cijfers (bijv Cbs) zie ik heel wat anders. Of is dit weer een voorbeeld van emotie en moet een anekdote het tegendeel bewijzen? Sterker nog ... je wilt op basis daarvan beweren dat mijn kop in 't zand gestoken zit? Je bewijst m'n punt. Het is allemaal emotie, er wordt over feiten gesproken, maar als je naar de cijfers kijkt dan zie ik toch wat anders. En voordat ik weer beschuldigd wordt dat ik de Marokkaan eruit pak ... dat geld ook voor de Pool, Somalier, Roemeen, Iraan, Bulgaar, Surinamer, Turk en Antilliaan. En (sommige) Chinezen mogen dan achter de georganiseerde misdaad zitten, die lopen geen steen en been te klagen of proberen onze cultuur te ondermijnen. En die zorgen er ook niet voor dat 2x per jaar m'n auto leeggehaald wordt. Zijn die Chinezen dan zo slim ... of ...

23 juni 2020 om 15:03

@yeien daarnaast zijn Aziaten ook ontzettend racistisch. Naar andere Aziaten en sowieso naar donkere mensen uit bv. Afrika. Enkel worden Aziaten nooit op hun gedrag aangepakt terwijl zij ontzettend (en serieus ontzettend) racistisch zijn.

23 juni 2020 om 15:20

Als donker persoon woon ik al 16 jaar in Azië en ja er word benoemt dat ik donker ben maar op een vriendelijke manier.het is ook hoe je er zelf mee omgaat.ik ben een vrolijk persoon en erg vriendelijk dus merk er weinig van. In Nederland worden buitenlandse mensen voor veel meer dingen uitgemaakt als wanneer ik in Azië ben.ik spreek vloeiend mandarijn en Thais en zit vaak in China thailand singapore en zuid Korea maar nergens merk ik het racisme zoerg als in westerse landen.Aziatische mensen worden er niet op aangesproken omdat ze ook veel beter geïntegreerd zijn en minder overlast veroorzaken.

23 juni 2020 om 11:39

Dan had het juist geen zin. Gijp wilde gisteren alles weglachen en Derksen zou misschien weer een racistische uitspraak doen.

23 juni 2020 om 12:33

Als je jezelf geen houding meer weet te geven, schakel je al snel door naar humor. Van Der Gijp was zichtbaar aangedaan door dit alles en toen ze 'm een aantal keren onderbraken terwijl de anderen het hele programma al aan het woord waren, dacht ik een soort van berusting bij Van Der Gijp te zien. Zo van: "oke, l*l maar raak. Ik ben klaar met dit alles. Hier wil ik niets meer mee te maken hebben". Ik denk niet dat de heren nog door een deur kunnen na gisteren.

23 juni 2020 om 11:40

Inderdaad. Johan legt daarbij ook wel de vinger op de zere plek, ik denk namelijk dat heel erg veel mensen er precies zo over denken. Het leek gisteren nergens op, en dan zit Genee met zijn hypocriete gezicht Johan in een hoek te duwen terwijl hij zelf geen haar beter is. Zelf de meest vervelende balletjes opgooien en voorzetjes geven voor een opmerking op het randje voor Johan, maar daarna doen alsof je heilige moeder Maria bent. Ik hoop dat Johan zich niet laat leiden door emotie en er mee stopt. Het laat zien dat het programma werd gesteund met dusdanig veel kijkers. Vond dat Johan gisteren zich soms nóg inhield.

23 juni 2020 om 12:37

Ik denk dat de relatie tussen deze heren wel enorm bekoeld is. Van Der Gijp was gisteren ook zichtbaar aangedaan en ging steeds meer achterover zitten. Die leek er echt helemaal klaar mee. Bovendien kan ik me niet voorstellen dat een persoon zich zo voor de bus laat gooien door een gluiperd als Genee. Ik denk persoonlijk dat Van Der Gijp en Derksen allebei met het programma stoppen. Derksen heeft de leeftijd sowieso al en heeft genoeg zaken buiten VI, terwijl Van Der Gijp in principe overal aan zou kunnen schuiven (als dat contractueel mogelijk is).

23 juni 2020 om 14:40

Ik denk dat je gelijk gaat krijgen Sirius. Derksen zegt nu wel dat hij gaat nadenken, maar heeft zijn besluite al genomen denk ik. Die gaat stoppen. En Gijp zegt er nu nog niks over, maar zal volgende week tijdens de laatste uitzending aankondigen dat hij er mee ophoudt. Tenzij hij denkt dat er nog wat te redden is als Kieft de vaste vervanger van Derksen wordt Maar als ik hem was zou ik de stekker eruit trekken.

23 juni 2020 om 15:25

Ik denk dat Van Der Gijp ook wel weet dat hij er in geval van ophef alleen voorstaat. Ik snap niet dat je een collega waarmee je zolang werkt zo'n mes in de rug steekt, terwijl Genee in de hele discussie totaal niet relevant is. Richt je dan gewoon op de materie van het beroep 'presentator'. De kritiek op Genee is momenteel ook niet mals. Dat kun je dan ook aan zien komen.

23 juni 2020 om 11:49

Helemaal mee eens. Genee moet natuurlijk nog even en Johan is allang klaar.als Johan daadwerkelijk wil stoppen begrijp ik dat zeker. Dat Genee een zuiger is weet iedereen , maar als hij zich zo opstelt als gisteren, Dan wil je toch helemaal niet meer met hem aan tafel zitten?

23 juni 2020 om 11:57

Aan de andere kant, Genee doet eigenlijk niks anders dan wat hij altijd doet toch? Het is zijn taak, althans, zo heeft hij het altijd aangepakt, om eigenlijk continue dwars te zitten en de andere kant te belichten van wat, met name, Derksen zegt. Dat is zijn stijl en daardoor krijg je vaak een gesprek op gang. Hij is daardoor ook nooit geliefd geweest voor zover ik weet. Maar als tafelheer weet hij wel wat hem te doen staat.

23 juni 2020 om 12:17

@kelderklass, jij voelt je ook genaaid als iemand van je vrienden een andere mening toegedaan is? Genee heeft in eerdere afleveringen al laten zien er een heel stuk genuanceerder in te zitten dan Derksen. Als je je genaaid voelt omdat Genee een andere mening toegedaan is dan ben je wel zielig hoor. Al helemaal als je zijn mening vervolgens wegzet als 'hij wilde heel Nederland redden'. Dat laatste is echt een smerig trucje.

23 juni 2020 om 12:36

@comokum. Die andere mening had ie dan ook wel vorige week kunnen bespreken hè. Ipv de voorzet geven, cynisch “nou nou nou “ meelachen, doorgaan met de orde van de dag en nu opeens de moraalridder uithangen. Valt me trouwens op wat voor aparte reacties jij allemaal post. Ik heb je op nog geen zinnig woord kunnen betrappen.

23 juni 2020 om 12:47

@co. Grappig dat je het nu een mening noemt. Johan geeft een mening en discrimineert. Genee heeft alleen een mening. Genee discrimineert net zo hard, maar daar hoor je niemand over om dat het niet speelt. Het is dan grappig. (even voor jou discrimineren=verschil maken voor mij). Zo kan je dus door blijven gaan, het is maar net zoals jij het ziet.

23 juni 2020 om 13:25

Ruud_AZ je kan niet zomaar je eigen invulling geven aan het woord discriminatie, zo werkt de Nederlandse taal niet. Johan heeft gewoon een smakeloze grap gemaakt, een van de zovele. Al jaren roepen ze dat er niemand bij hun aan tafel wilt komen omdat ze iedereen afbranden (jij zal dat waarschijnlijk een ‘mening’ hebben vinden) nu maakt Johan heel bewust of onbewust (dat maakt t Miss nog kwalijker) een smakeloze discriminerende grap, in een tijd dat juist discriminatie wordt besproken. Een dommer moment kon hij niet uitkiezen om de grap te maken. In elke wedstrijd wordt er voor de wedstrijd geknield tegen racisme, wat doet Johan een smakeloze grap maken over iemands huidskleur in combinatie met een racistische karikatuur (als je gaat zeggen dat zwarte piet geen racistische karikatuur is kan je beter gwn stoppen met een mening hebben) hoe dom ben je dan? Deze mannen roepen al jaren alles zonder filter om grappig te zijn, dat mensen dat een ‘echte mening’ vinden verbaast mij nog steeds. Kijk met veel plezier naar ze, maar ik zie ook dat ze vaak dingen zeggen die heel kwetsend en verkeerd zijn. Zal vast iets met fatsoen te maken hebben dat andere dat niet zien. Ik denk dat we voornamelijk laag geletterde tokkies naar dat programma kijken dat ze zo lang op de buis hun ongefundeerde mening hebben kunnen geven

23 juni 2020 om 13:41

PedroVasquez je geeft hier zelf even een klassiek voorbeeld van het spreekwoord: de pot verwijt de ketel. Eerst geef je aan dat iemand zelf niet zomaar de Nederlandse taal kan invullen. Maar vervolgens schrijf je een heel betoog met allerlei aannames en vooroordelen. Door te zeggen dat iemand beter geen mening kan hebben als hij niet dezelfde mening deelt als de jouwe. (Zelf vind ik het overigens ook veel beter om piet gewoon roetvegen of andere kleuren te geven). En vervolgens heb je het over de mannen van VI die dingen roepen die kwetsend of verkeerd zijn en drie regels later doe je zelf precies het zelfde door te insinueren dat het grootste deel van de kijkers laag geletterde tokkies zijn. Kom op man doe even wat beter je best hier op Voetbalzone en geef dan ook zelf het goede voorbeeld! Nu haal je je eigen standpunten zelf weer even hard onderuit, das helemaal nergens voor nodig

23 juni 2020 om 13:57

@de.theking, dus als hij niet meteen z'n mening klaar heeft op het moment dat de grap gemaakt wordt mag hij zijn mening later niet mee geven? Jij hebt altijd je mening klaar en doet er nooit even over om die te vormen? Ben wel benieuwd wat je apart vindt aan mijn reacties en waarom er geen zinnig woord tussen zit. Brand los!

23 juni 2020 om 13:57

Speciaal voor Pedro, Discriminatie. Discriminatie •het maken van onderscheid. •het beledigen van een persoon op grond van het uiterlijk wat aangeboren is. Hierbij kunnen we denken aan een andere huidskleur of ras. ( ...iemand niet dezelfde rechten geven omdat hij een bepaalde eigenschap heeft vb: in deze baan worden vrouwen gediscrimineerd ten opzichte van mannen Synoniem: achterstellen...1) Achterstellen 2) Onderscheid maken 3) Onderscheidenniet gelijk behandelen Jaar van herkomst: 1955 (aanv WNT )staatsrecht: situatie waarbij personen wegens hun geslacht, ras, huidskleur, afkomst of etnische afstamming, gezondheidstoestand, Ik geef dus niet me eigen invulling eraan, het is gewoon de betekenis van discrimineren. Je kan het alleen wat ruimer zien.

23 juni 2020 om 14:18

@ruud_az, 'genee discrimineert net zo hard', hoe dan? 'even voor jou discrimineren=verschil maken voor mij', dat is geen tegenstelling, dat is de definitie van discrimineren zoals je zelf hierboven aangeeft als reactie op Pedro.

23 juni 2020 om 14:30

@co, kom op. Genee doe wekelijks niet anders. Hij is continu aan het stoken, andere voor het karretje spanen. Dat is ook de show die de mannen opvoeren, en dat maakt het ook leuk. En gaan ook continu over een bepaalde lijn over. Maar dat kan voor een ieder confronterend werken. En ja ze zijn af en toe de pineut, maar hoe Johan nu aan de schandpaal wordt gehesen gaat mij te ver. En ja het was niet goed, maar kom op. Net alsof men zelf niet een keer wat heeft gezegd. Wat dat betreft is de sociale media echt een doodvonnis. De vrouw die aanwezig waslegde het goed bloot "harlequins optreden legde de kern van de zaak bloot: het onvermogen om de pijn van de ander te erkennen. Dat fenomeen strekt zich uit tot ver buiten het racismedebat. We eisen empathie van anderen wanneer we zelf geen empathie kunnen opbrengen." Ik trek het alleen verder dan Blm, ik betrek het op iedereen. Zoals het hoort.

23 juni 2020 om 14:34

@ruud_az, ik vroeg waar je op baseert dat Genee net zo hard discrimineert. Dat is nogal een aantijging, dan kan je niet aan komen zetten met dat hij stookt want dat is toch echt heel iets anders en meteen ook de reden waarom mensen wel over Derksen vallen en niet over Genee. En het is goed dat je Harlequins woorden op iedereen betrekt maar dat neemt niet weg dat je individuele gevallen moet aankaarten als mensen daar last van ondervinden.

23 juni 2020 om 14:37

@co, Ik ga ook geen voorbeelden zoeken, kan me tijd beter verdelen. Maar wat voor jou niet hard is kan voor een ander wel hard aankomen. Het probleem is dat iedereen uiteindelijk discrimineert. (jij net zoals ik) Het is alleen de vraag hoe komt dat over op een ander. P.s. Verder ben ik wel helemaal klaar met deze hele discussie. Lees alles door en je ziet men komt er toch nooit uit. Hopelijk blijft het rustig bij me club, en gaan we volgend seizoen vol op de titel storten. Moge we dan weer discussie voeren op voetbal gebied

23 juni 2020 om 14:58

Omdat mensen niet echt naar elkaar luisteren, alleen maar bezig met punten maken. In heel erg veel discussies zijn er waarheden van beide kanten. Derksen is een oude zeiksnor en zatfout, hij snapt niet dat zijn grapje racistisch is en mensen enorm kwetst. Daarentegen is het ook zo dat het zijn goedrecht is, en dat iedereen moet kappen met zeiken over wat een ander zegt. In besloten kringen zeggen mensen veel ergere dingen, maken veel ergere grappen en zijn ook niet perse racisten. Hoeveel nederlanders er wel niet van binnen een buitenlander niet zo snel vertrouwen, gebasseerd op ervaringen. Het leeft, of het eerlijk is of terecht dat zeg ik absoluut niet. Maar het gebeurd overal ter wereld.

23 juni 2020 om 16:03

Dus omdat ik zwarte piet niet rascistische vind mag ik niets zeggen en geen mening geven gaat degoede kant op hier man man. Volgens mij is dat juist het probleem in de zwarte piet discussie. Hun vinden dit dus dat is zo en hun vinden dit dat is ook zo

23 juni 2020 om 13:18

Genee die weet wel hoe hij de show moet verkopen . Het zou me niet verbazen als Genee en Derksen dit van te voren besproken hebben . Wat mij ook niet zou verbazen dat er een actiegroep zal worden opgericht om Derksen op de buis te houden

Tja dit is natuurlijk allemaal in de emotie. Maar hij heeft wel echt gelijk over Wilfred. Man wat viel hij mij tegen zeg. Probeerde Derksen te breken, maar gelukkig is dat niet gelukt. Ik zou, als ik Johan was, niet meer met hem willen samenwerken. Wat speelde wilfred het vies om telkens Johan aan te vallen ipv een neutraal standpunt in te nemen om het gesprek op gang te houden.

23 juni 2020 om 12:43

Dan snap je het niet, Wilfred probeerde Johan alleen door te dringen dat hij fout zat, maar dat komt bij Johan niet doorheen. Johan biedt nooit gauw zijn excuses aan, want het is een soort van machogedrag om niet je excuses aan te bieden. Had gewoon sorry gezegd en dat hij zich even aanpast. De enige waarvan ik nog kan herinneren tegen wie hij tot nu toe sorry heeft gezegd, was Mertens, dat hij een grap maakte over zijn lengte. En dat was nog toen hij nog bij Agovv speelde. Ik vond Genee ondanks echt niet onredelijk overkomen, want Derksen luisterde niet. Hij en Dries waren zo standvastig in hun meningen.

23 juni 2020 om 13:15

Ik vind het juist een verademing dat er eens geen excuses komen, en dat iemand zich daar niet toe laat dwingen. Ik denk sowieso dat dat voor iedereen beter is, want wat heb je aan excuses die niet gemeend zijn, en alleen onder druk gemaakt worden. Johan vindt dat hij niets fout heeft gedaan, en gaat zichzelf ook niet verloochenen, heel sterk.veel mensen/instanties maken excuses om andere negatieve gevolgen te voorkomen, maar niet omdat ze het nou zo erg vinden.

23 juni 2020 om 14:37

Maar kom nou, als heel Nederland over je heen is bij meerdere controversiele uitspraken, dan pas je je toch aan of niet? Je kunt toch ook wel grappig blijven en alsnog genuanceerd overkomen? Of is dat teveel gevraagd tegenwoordig?

23 juni 2020 om 14:38

@Steve Bij Derksen zou het dus juist een verademing zijn als hij eens wel zijn oprechte excuses zou aanbieden. Zelfde geld voor Akwasi die ook iets riep wat niet goed te praten is voor velen. Ik had laats ook een conflict met iemand op werk waarop ik die persoon K vervelend noemde. Heb ik na afloop ook mijn excuses voor aangeboden, al doet dat woord mij persoonlijk geen reet. Is het zo moeilijk gewoon even je trots opzij te zetten, dan ben ik bang dat dit probleem nog lang niet verholpen zal zijn.

23 juni 2020 om 15:17

Hij heeft gezegd dat het een stomme grap was en dat hij in de auto terug altijd denkt dat hij iets beter niet had kunnen zeggen - waarbij hij dus verwees naar de Akwasi grap. Derksen heeft dus gezegd dat het een slechte grap was en dat hij hem beter niet had kunnen maken. Dan vraag ik me af: wat wil je nog meer? Akwasi's voeten kussen? Huilen op televisie?

23 juni 2020 om 15:39

Nee nu haal je dingen bij elkaar. Derksen zegt altijd dat hij op de terugweg dingen regret wat hij per aflevering heeft gezegd. Maar niet voor deze grap. Maar tijdens die aflevering begon hij wel iets menselijker te worden. Maar er is toch altijd een tussenweg @ilmaestro21? Hoeft toch niet gelijk in het extreme zoals jij het benoemd? Jeetje, de comment section is echt het een of het ander, maar niet een tussenweg. Maar Derksen zei gelijk voor de aflevering, ik ga niet door het stof en mijn excuses aanbieden. Totaal niet open.

23 juni 2020 om 16:21

Jij snapt t niet fcgrunn. Zodra iemand zich gekwetst voelt moet iemand automatisch excuus aanbieden? Nee komop joh! Derksen staat voor zijn mening en dat is zijn goed recht. Derksen Gijp en de gasten zijn de analisten en degene met meningen Genee moet toch minimaal enigzins neutraal blijven dat deed hij niet, zwak van hem.

Als je wil stoppen moet je dat doen vanwege Wilfred Genee die jou mes na mes in je rug stak. Het gesprek met die advocate was goed en duidelijk, maar we leven niet meer in de jaren 60 Johan.

23 juni 2020 om 11:42

Misschien denkt Genee gewoon na met zijn hersens. Iets wat velen niet doen.

23 juni 2020 om 11:52

Misschien is Genee enkel bezig zijn eigen straatje schoon te vegen en mee te praten met de dagelijkse stroom, die praat morgen weer anders.

23 juni 2020 om 12:04

Misschien wilde Genee heel graag zo'n item maat deed d gelegenheid zich nog niet voor. Misschien zijn er ooit opmerkingen naar zijn vrouw en kinderen gemaakt. Kieft heeft ook nooit iets hier over gezegd tot gisterenavond. Hij vertelde ook hoe zijn ex vrouw is behandeld.dus begrijpt hij de pijn.

Tja.. Hier kon je natuurlijk op wachten. Ik vond het ook tenenkrommend dat zo'n Genee opeens de moraalridder ging uithangen terwijl hij er net zo hard aan mee deed. Tel daar bij op dat die Boussata alleen maar door Derksen zat heen te schreeuwen zonder enige inhoud, dan loopt de frustratie gigantisch op.

23 juni 2020 om 11:45

Doorheen praten klopt, maar zonder enige inhoud? Wat mensen als Gijp en Derksen niet willen snappen is dat Nederlanders van allochtone afkomst vaak tussen twee werelden leven. Geboren in Nederland maar tijdens hun jeugd wordt hen steeds weer duidelijk gemaakt dat ze er niet echt bij horen. "als het je niet bevalt ga dan terug", iedere keer als je ergens kritiek op hebt, terwijl 'echte' Nederlanders mogen zeuren zoveel ze willen. Dankbaar moeten zijn voor wat 'wij' voor jou gedaan hebben, terwijl je net zo veel Nederlander bent. Of zou willen zijn als je niet steeds geconfronteerd wordt met je afkomst. Een lager schooladvies krijgen dan je klasgenoten, vaker aangehouden voor controle door de politie, weten dat je zwaarder wordt gestraft als je iets verkeerd doet, weten dat je naam ervoor zorgt dat je moeilijker een baan vindt. Geweigerd worden bij uitgaansgelegenheden. Zwarte Piet worden genoemd als je huidskleur vrij donker is. Het voorbeeld dat Boussatta gaf over AZ was ook schokkend. Als je dan verbaasd bent als voetballers van Marokkaanse afkomst vaak voor Marokko kiezen, dan heb je weinig inlevingsvermogen

23 juni 2020 om 11:52

Boussatta kunnen we niet meer serieus nemen. Dan gaat ie begonnen over dat Kluivert en Reiziger minder verdienden bij Ajax dan de Boer. Ja uh, Kluivert was 18 en kwam net uit de jeugd en de boer was 27 en speelde al 10 jaar in het eerste. Rara wie verdient meer? Dat had niks met racisme te maken maar die Boussatta probeert dat wel zo te framen voor mensen die minder kennis van voetbal hebben. Echt verderfelijk vond ik dat

23 juni 2020 om 11:55

Maar Bousatta gaf voorbeelden zonder enkel bewijs. En dat is ook wel erg stuitend. Nu zat hij een Scheringa en directie van Ajax toen zwart te maken met een eigen gedachtegang en wat hij eruit opmaakt. Als je zulke uitingen maakt moet je wel bewijs hebben nu beschadig je mensen terwijl het misschien niet eens zo is. Boussata was gewoon niet de juiste man daar want die had alleen maar wat reacties op internet gelezen en die allemaal gebruikt maar dat sloeg allemaal nergens op. Dat Johan er klaar mee is kan ik begrijpen zoveel ophef om weinig en de mensen die zoveel commotie veroorzaken doen misschien wel ergere dingen en daar valt niemand over. Zoals zoveel mensen al roepen mensen moeten eens wat meer van elkaar kunnen hebben en niet om elke scheet al meteen in de slachtoffer rol kruipen.

23 juni 2020 om 11:56

Hij zat er enkel met de intentie om Johan belachelijk te maken, wat duidelijk mislukt is. Voorbeelden uit het verre verleden er bij halen terwijl momenteel Ziyech de best betaalde voetballer in Nederland is. Daarnaast kregen de gekleurde spelers bij Ajax vroeger minder betaald omdat ze simpelweg jonger waren. Ook zijn verhaal wat hij bij AZ heeft mee gemaakt blijkt overdreven te zijn.

23 juni 2020 om 12:10

Marokkaanse voetballers kiezen met name voor Marokko, omdat hun familie dit wil zoniet opdringt. Ze voelen druk vanuit hun familie en dan is er eigenlijk geen keuze. In mijn ogen is dit een van de meest vrije landen ter wereld en krijgt iedereen mogelijkheden er iets van te maken. Gratis scholing, vervolgopleidingen, sociale voorzieningen en vele hulpinstanties. Als je iets wil dan kan het! Het is ook je eigen instelling. Ik denk dat het ook een deel integratie en inburgeren is in het geval van de Marokkaanse medemens. Ik zie op mijn werk dat Turkse collega’s doorgaans veel makkelijker omgaan met de Nederlandse collega’s. Veel minder een zij tegen wij gevoel. Misschien moet de Marokkaanse gemeenschap eens bij zichzelf te rade gaan en kijken waarom bijvoorbeeld de Turkse mensen veel beter geïntegreerd zijn.

23 juni 2020 om 12:10

@zeuxis Vertel dan ook gewoon een keer het hele verhaal. Ik ben door mijn slechte gedrag ooit op een Vmbo school belandt waar ik als blanke in de minderheid was. Wij werden daar keihard gediscrimineerd door onder andere de Marokkaanse jongeren. Kaaskoop, gierige Hollander werd er gezegd, ik zag mede leerlingen geslagen worden voor niks etc. "wij zijn buitenlanders" zeiden ze dan, alsof je meer was omdat je buitenlander was. Er heerste een afzet cultuur richting Nederland. Deed jij je best op school was je verkaast, deze jongens hielden elkaar allemaal klein. Deze jongens zetten elkaar en zichzelf al op 2-0 achterstand in de maatschappij door de taal niet machtig te zijn en omdat ze moeite hebben om zichzelf houding te geven in de maatschappij. Ik mis gewoon het stukje zelfreflectie van dit soort mensen. Wil je echt vooruit moet je ook accepteren dat je gewoon Nederlander bent en niet Marokkaan in Nederland. Respect komt van 2 kanten, laat dat heel duidelijk zijn.

23 juni 2020 om 12:31

Jij schetst nu het meest zwarte scenario. Dus dat deze gasten door discriminatie of racisme kiezen voor een ander land dan Nederland. Dat is natuurlijk in de meeste situaties niet het geval. Ik ontken overigens niet dat bepaalde dingen niet gebeuren die jij beschrijft. Maar zo'n Mazraoui is geboren en getogen in Nederland maar kiest voor Marokko. Dat heeft natuurlijk niets te maken met discriminatie of racisme. Als je bijvoorbeeld kijkt hoe hij praat, hoor je een Arabische ondertoon (om het netjes te omschrijven) in zijn Nederlands. Deze jongen praat thuis Arabisch, heeft Marrokaanse vrienden etc. Kortom; deze jongen is gewoon niet goed geïntegreerd terwijl hij notabene hier is geboren! Hij distantieert zichzelf van Nederland. Dat vind ik heel kwalijk. Je wil toch onderdeel uitmaken van de gemeenschap waar je woont? En als dat niet zo is, (en god wat klinkt dit weer negatief) zoek je je heil toch ergens anders? Maar blijkbaar is Nederland toch ergens goed voor. Ik ben het daarom ook met Derksen eens. Je bent onderdeel van het land waar je bent geboren maar je kiest dan voor een land waar je eigenlijk vrij weinig mee te maken hebt. Dat vind ik inderdaad gek.

23 juni 2020 om 12:31

@amazingninja Waarom zou hij dat niet mogen zeggen? Hij vertelt gewoon iets over zijn eigen ervaringen op de middelbare school...

23 juni 2020 om 12:56

@zeuxis, grotendeels met je eens wat je zegt. Dat die ongelijkheid er is zie ik helaas ook dagelijks in het nieuws voorbij komen en vind ik schrijnend om te zien. Waar ik het totaal niet mee eens ben is wat je zegt over een lager schooladvies krijgen dan klasgenoten (en dat in 1 zin noemen met die andere punten duid erop dat je dit ook onder discriminatie/racisme schaart), maar daar zit imo wel een gedeelte van het probleem. Ik zit zelf in het onderwijs en 1 van de redenen dat ik het onderwijs in ben gegaan is omdat ik iedereen gelijke kansen wil geven. Ik heb veel gesprekken met ouders. Wat mij opvalt is dat er veel (niet alle, er zijn in Nederland ook veel uitzonderingen) ouders die oorsprokelijk uit het buienland komen niet of gebrekkig Nederlands spreken terwijl ze al (tientallen) jaren in Nederland wonen. Als die ouders al Nederlands spreken, spreken ze dat in een heel aantal gevallen dan thuis met hun kinderen weer niet. Dan vind ik het ook niet vreemd dat het voor die kinderen op school lastig wordt, aangezien je Nederlands niet alleen bij het vak Nederlands tegen komt. Als we dat verder gaan trekken, zorgt dit niet alleen voor lagere adviezen, maar ook voor minder kansen op een (goede) hogere vervolgopleiding en later een hogere functie binnen een organisatie (hier heb je vaak een hogere opleiding voor nodig). Gelijkheid in dit land is een eis in een democratie en je noemt veel punten op die schrijnend zijn waar anderen (volgens jouw voorbeelden politie, rechters, directeuren die mensen aannemen etc) een andere mindset in moeten nemen om voor gelijke kansen te zorgen. Dan is de keerzijde wel dat iedereen ook in de opvoeding, normen en waarden etc. dezelfde basis meekrijgt om in Nederland succesvol te zijn. Dan helpt tweetalig (of andertalig) opvoeden niet mee in de kansen die je later krijgt.

23 juni 2020 om 12:57

@janmulder.12 hmm ik denk niet per se dat dat gelijk betekent dat je niet goed geã¯ntegreerd bent. Waarom denk je dat hij zichzelf van Nederland distanieert? Ik denk dat dat echt onzin is. Hoe hij praat heeft alles te maken met zijn omgeving waarin hij is opgegroeid. Dat 'straattaal' accent is daar een gevolg van en betekent niet gelijk dat ie niet goed geã¯ntegreerd is. Volgens die redenatie zou iemand uit Brabant die in Amsterdam gaat wonen dan ook niet meer met een zachte 'g' moeten praten, want anders is diegene niet goed geã¯ntegreerd in Amsterdam. Klinkklare onzin natuurlijk. Los daarvan denk ik dat wij echt moeten ophouden met mensen bekritiseren wat betreft de keuze voor het land waar ze voor uit willen komen. Die mensen hebben gewoon een tweeledige indentiteit, waarbij ze niet of het éã©n of het ander zijn, maar gewoon een combinatie van beide. Daarbij spelen details een grote rol in de totstandkoming van de keuze. Het is gewoon een persoonlijke keuze, die de een op basis van gevoel neemt, de ander op basis van het sportieve vooruitzichten etc. Het is gewoon zinloos om iemand daarop aan te spreken en de conclusie eruit te trekken dat diegene zich wil distanieren van Nederland.

23 juni 2020 om 13:19

''je wil toch onderdeel uitmaken van de gemeenschap waar je woont? En als dat niet zo is, (en god wat klinkt dit weer negatief) zoek je je heil toch ergens anders? Maar blijkbaar is Nederland toch ergens goed voor.'' Jaren geleden was al voorspeld dat steden belangrijker zouden worden dan landen. Ik als allochtoon heb niet zoveel met Nederland maar ik hou wel echt van mijn stad. Daar voel ik wel echte liefde voor en ik voel de verbondenheid met Amsterdam. Ik ben hier gelukkig. Veel allochtonen die niet zoveel met Nederland hebben houden wel van hun stad. Ik vind landen sws niet aantrekkelijk, Engeland is ook shit in mijn ogen maar zou me zeker wel happy kunnen voelen in Londen.

23 juni 2020 om 13:23

Wat ik jammer vind is dat ik vaak lees wat er gebeurt vanuit 1 perspectief, namelijk dat mensen met een kleurtje gediscrimineerd worden etc. Net alsof blanken nooit uitgescholden of wat dan ook worden. Het is allebei erg, klaar. Overigens, Dries kan ik echt niet serieus nemen.

23 juni 2020 om 15:04

Jeffrey, misschien moet jij eens net doen alsof de 'marokkaanse gemeenschap' niet één grote homogene groep mensen is die allemaal hetzelfde denken en doen en ze dus niet allemaal op één hoop gooien. Jij wilt toch ook niet dat buitenlanders jou een kinderpornomaker, xtc pillen draaier of weet ik wat voor stigma noemen? En dat doe je wel door te suggereren dat Marokkaanse voetballers voor Marokko kiezen, omdat de familie dat opdringt. Maar verklaar dan eens Bousatta, Afellay, Boulahrouz, Bakkal en Ihatteren?? Die kozen voor Nederland. Niet generaliseren helpt uitstekend om te beginnen!

23 juni 2020 om 17:45

Lekker eerlijk. Leuk.

23 juni 2020 om 12:25

Janmulder.12ik weet niet of het Genee's insteek was om als moraalridder uit te hangen, wel heeft Genee duidelijk aangegeven dat hij niet kan aangeven of het wel of niet meevalt maar begrip heeft voor de mensen die aangeven dit bijna dagelijks mee te maken.ik vind het best apart dat men het zielig vindt voor Derksen, die heeft het toch allemaal op zichzelf aangeroepen? Het enige juist wat Derksen kon doen gisteren was dus toegeven dat zijn opmerking (grap) niet juist was en oprecht zijn excuses aanbieden, zelfs dat was teveel gevraagd. De vrouw aan tafel had hem een paar kansen gegeven dat aan te grijpen om het juiste te doen, alsnog was dat te veel gevraagd. En grappig dat je Boussata bekritiseerd dat hij door Johan heen zat te schreeuwen maar Johan deed precies hetzelfde, daar hoor ik je dan weer niet over. Die maakt op een gegeven moment zelfs een "eigenwijze Marokkaanse.." opmerking er bij, lijkt me zeker niet handig zo'n opmerking te maken tijdens zo'n gesprek/ uitzending.we kunnen allemaal fouten maken, niemand is perfect. Wees gewoon een man en erken wanneer je er naast zit en biedt gewoon je excuses aan want zo help je de andere partij om het los te laten. In plaats van als counter over Qatar gaan beginnen dat je het hypocriet vindt dat de jongens er wel heen gaan, wat heeft dat dan met het probleem te maken? Er wordt een probleem besproken binnen Nederland en hij haalt Qatar er bij om een punt te maken-_-We zouden meer naar elkaar moeten luisteren en wanneer iemand binnen de maatschappij gekwetst wordt door uitspraken of hoe die behandeld wordt, we niet met zijn alle gaan roepen dat degene er mee overdrijft etc want dat helpt het probleem zeker niet.

23 juni 2020 om 17:55

Wat je vergeet te vertellen is dat Johan, voor zijn "grap" een stevig anti- racisme betoog gehouden heeft. Ik vind het zo ongelooflijk bizar dat elke keer de negativiteit overal vanaf spat. Eén visie van humor is dat je lacht om dingen waar je eigenlijk zou moeten huilen. Daarnaast hebben nog altijd zoiets als vrije meningsuiting. Als iedereen rekening moet gaan houden met wat anderen als stotend ervaren dan kunnen we beter allemaal onze mond dicht laten naaien.

Clown zoals hem horen ook geen uitzendtijd te krijgen. Eerst zeggen van het maakt me niet uit om vervolgens om misschien te stoppen. Gisteren werd die op zijn plaats gezet met de feiten en kwam hij zijn woorden amper uit die clown. Misschien dat we serieuze analisten aan het werk kunnen zien, een ex-coach of iets en niet iemand die elke keer spelers aan het afkraken is alsof hij zelf beter kan.

23 juni 2020 om 11:34

Welke feiten? Dries heeft geen feit genoemd. Kwam over als een kind die zijn gelijk wilde halen zonder iets zinnigs te zeggen. Maar nu we er toch zijn, welke feiten heb je het over? Ben benieuwd!

23 juni 2020 om 11:37

Noemde hij Akwasi nou wel of niet een zwarte piet? In plaats van ja te zeggen tegen Genee, ging hij persoonlijk op hem af. Het was een racistisch grapje en het was zeker niet de eerste die te ver ging van landsheld Derksen.

23 juni 2020 om 11:38

Dries was niet de enige gast aan tafel he. Natascha heeft hem wel degelijk met de neus op de feiten gedrukt waardoor hij soms niet meer wist wat tie moest zeggen.

23 juni 2020 om 11:40

Derksen stond zwaar in de hoek. Zelfs een type Dries heeft hem gisteren op zijn plek gezet.

23 juni 2020 om 11:40

Reageer inhoudelijk Jeo. Welke feiten benoemde Dries. Kom maar op.

23 juni 2020 om 11:40

Mensen die zeggen dat Johan gister met de neus op de feiten is gedrukt hebben gister een andere show gezien. Johan hield zich meer dan prima staande bij beide gasten.

23 juni 2020 om 11:42

Sorry maar ik vind het heel erg makkelijk om dat zeggen, ja het was een grapje, ja ik haalde twee spreekwoorden door elkaar. Ja, Genee lokt ons om de meest vreselijke dingen te zeggen. Het komt gewoon herhaaldelijk voor en er is nooit iemand die er wat van zegt. Beetje hetzelfde verhaal als Giel Beelen op de radio. En tuurlijk gaat het tot een bepaalde hoogte te ver en wordt nu alles aangegrepen betreft rasisme maar sommige dingen zijn gewoon niet oke en begrijp niet dat mensen hier op de site volledig achter Johan staan terwijl hij inhoudelijk ook niet heel sterk was gister.

23 juni 2020 om 11:44

Totaal niet. Vaag gebrabbel van die vrouw. Sprong van de hak op de tak. Geen idee wat ze nou wilde zeggen. Volgens mij was de strekking iets van dat je empathie moet tonen. Johan heeft vervolgens duidelijk het verschil tussen het maken van een (slechte) grap en het uitdragen van een mening aangekaart. Het wordt allemaal veel groter gemaakt dan het is.

23 juni 2020 om 11:45

Dries compenseerde zijn gebrek aan inhoudelijke argumenten door te schreeuwen en mensen niet uit te laten praten. Dat hij begon over een uitspraak van Derksen van 6 jaar geleden was ook niet sterk en daarin kwam Johan ook met feiten in plaats van vooroordelen. We mogen in Nederland blij zijn dat er iemand als Derksen is die volledig onafhankelijk is en zonder enig belang zijn mening op tv geeft, want verder zijn die er nauwelijks.

23 juni 2020 om 11:48

JeoNowit. Toch mooi dat jij bepaald dat hij een racistisch grapje maakte. Volgens mij heeft die toch uitlegd dat hij dezelfde grap had gemaakt, mocht Akwasi blank zijn geweest? Dus jij maakt het grapje nu racistisch, dus of te wel, wie is hier nou precies de racist? Of ben jij zo'n type die selectief kijkt en dan even zijn oren sluit?

23 juni 2020 om 17:57

Nederlanders zijn kaaskoppen. Ken je die al? Is al heel oud. Doe wat aan je houding en doe tenminste een poging iets positiefs uit het leven te halen.

23 juni 2020 om 18:00

Akwasi mag, als jij een Zwarte Piet tegen komt, die wel tegen z'n kop schoppen? Het excuus waarmee hij zich daaruit kletste ging helemaal nergens over.

23 juni 2020 om 11:34

als je serieuze analisten wilt, zijn er genoeg andere programma's. Mensen hoeven niet te kijken hoor. Zijn genoeg programma's op tv die niets toevoegen, maar blijkbaar is er een publiek voor. Ik kijk er alleen niet naar.

23 juni 2020 om 14:36

Volgens mij maken ze ongenuanceerde grappen over alles en iedereen, vrouwen, homoseksuelen, uiterlijkheden, softies, etc etc. Ik neem ook wel eens ergens aanstoot aan, maar dat is het juist, aanstoot neem je, dat ligt bij jezelf. Als het om mogelijk racisme gaat, is wat mij betreft de intentie leidend. Wil iemand een ander ras als inferieur wegzetten of wil iemand gewoon lollig doen, geslaagd of niet. Ik kijk het programma al tijden niet meer, maar in mijn herinnering was Derksen zeker niet racistisch, alleen een botte zak zonder nuance. Kan me nog herinneren bv dat hij zich pal achter Van Persie schaarde toen die een oproep over racisme op de tribunes deed. Ik denk dat de focus op de echte problemen met structureel racisme moet liggen, zoals sneller worden aangehouden en minder kansen op de arbeidsmarkt krijgen, dan discussies over of een grap al dan niet onschuldig was. Daarnaast vind ik inderdaad dat je het gewoon over witte mensen mag hebben, dat is an such totaal niet beledigend of racistisch. Als je zegt alle witte mensen stinken ofzo, dan wordt het een ander verhaal.

23 juni 2020 om 18:02

Kaaskoppen mag wel? Laten we eindelijk eens ophouden met dat zwart--wit gedoe en het over mensen gaan hebben.

23 juni 2020 om 11:34

Ik denk dat de kritiek van NL hem ook weinig doet, maar het feit dat Genee opeens doet alsof hij heilig is en normaal iedereen zit op te stoken mag hem wel kwalijk genomen worden. Je naait daarmee gewoon je collega. Ik denk dat er ook amper woorden uit zijn mond kwamen omdat Dries er doorheen zat te schreeuwen hahaha

23 juni 2020 om 11:44

Sorry maar die mensen zijn toch oud en wijs genoeg om zich niet te laten leiden door Genee? Lekker makkelijk weer om zelf niet die verantwoording te pakken en het af te schuiven.

23 juni 2020 om 11:55

Heeft niks met afschuiven te maken, Als hij de verantwoording niet wou nemen zou hij niet aan die tafel zitten denk ik. Vind het gewoon waardeloos dat Genee zichzelf zat te redden aan tafel terwijl hij normaal altijd de 'voorzetjes' geeft. Ik vind dat niet netjes naar je collega's toe

23 juni 2020 om 12:22

Hij wordt betaald om daar te zitten en heeft vervolgens totaal geen verantwoording genomen voor zijn uitspraken want het was maar een grapje en nee haalde toevallig Pauw en aapje door elkaar heen. Om nu de schuld hij Genee te leggen. Als ik jou kwets en je zegt tegen mij het doet pijn zeg ik, was een grapje en bied ik me excuses aan dan pak ik m’n verantwoordelijkheid. Maar nee hoor dat doet hij niet, is net een van mijn kinderen.

23 juni 2020 om 15:26

Ben het met je eens dat hij zijn excuses kan en moet aanbieden als hij mensen kwetst. Maar de beste man toonde oprecht interesse in de dame die daar zat. Ik ben zelf ook donker en kan het al waarderen dat hij überhaupt dat gesprek aangaat met haar op normaal niveau. (dat is namelijk voor veel mensen een moeilijke stap) Ik snap best dat Johan na een tijdje ook gefrustreerd raakt door Dries en Genee als je zo aan tafel moet.

23 juni 2020 om 18:06

Wat doen KOZP en Black Lives Matter dan? Kunnen wij iets doen aan wat honderden jaren geleden is gebeurd? Hooguit kunnen we met z'n allen proberen de week een stukje beter te maken. Al dat gegriep helpt daar niet echt aan mee.

23 juni 2020 om 18:16

Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind. Ga zelf eens wekelijks live op tv. Wedden dat er kritiek komt?

23 juni 2020 om 11:35

Welke clown ? VI is juist bedoeld als clown daarom is het zo succesvol en nu moeten we ineens rare dingen gaan roepen met z’n allen en ook nog een kijkcijfers verbreken. Politieke spelletjes moeten een x stoppen. Er is nergens plaats voor racisme maar het zal ook nooit weggaan. Ben vaak racistisch bejegend voor van alles en nog wat als ik elke x hiermee moet gaat zitten janken dan kom ik nergens. We leven in een heel vrij land met verschillende culturen. Je hoort je te gedragen en alle normen en waarden respecten.

23 juni 2020 om 11:35

ik hoop dat je inziet dat je zelf op dit moment ook niet meewerkt aan een permanente oplossing waar we allemaal beter van worden ofwel?

23 juni 2020 om 11:36

Dus omdat je het niet met hem eens bent is het direct een clown? Johan kwam op mij gisteren juist sterk over en kwam juist goed uit zijn woorden. Degene van wie dat niet gezegd kan worden is die Dries. Weet dus niet of jij aan het trollen bent of niet.

23 juni 2020 om 11:36

Jij vond de foto van Depay zeker ook geweldig en terecht? Geeft gelijk aan onder welke categorie je valt.. Postertje van Babel aan de muur ook?

23 juni 2020 om 12:08

@Samcro Heb alleen nergens gezegd dat ik die foto van Memphis “geweldig en terecht vind” en dat vind ik ook niet... Dus onder welke categorie val ik nu? En een poster van Babel heb ik helaas niet, maar wel van de Nike atleten van 15 jaar terug

23 juni 2020 om 14:42

Ik wil het toch even voor Jeo opnemen. Als hij spreekt over jullie witte mensen doelt hij volgens mij specifiek op de witte mensen die in deze kwestie de tegenovergestelde mening hebben, niet alle witte mensen in het algemeen. Ik vind het niet nodig om dat telkens te moeten uitleggen in een discussie. Je hoeft daar niet gelijk racisme van zijn kant in te zien. En wat betreft slavernij snapt hij zoals hij aangeeft ook wel dat dat niet met witte mensen is begonnen of geëindigd. Feit is wel dat het de witte Europeanen waren die slavernij naar het next level hebben getild en er een enorme, geoliede machine van gemaakt hebben. Ik vind wel dat 'wij' daarin dus erger waren dan bv Afrikaanse stammen destijds.

23 juni 2020 om 18:10

Slavernij id slavernij toch? Volgens mij zaten ook de voorouders van Akwasi in de slavernij. Moeten we hem dat nu gaan verwijten? Alsjeblief zeg. Dat is geschiedenis. Verbeter de wereld begin bij jezelf. De negativiteit alom loopt de spuigaten uit.

23 juni 2020 om 11:41

@jeonowlt: Er kwamen geen feiten. Misschien eerst even opzoeken wat het woord 'feit' betekent? Hij werd evenmin op zijn plaats gezet. Vervolgens ga jij nog een stapje verder door hem clown te noemen. Zegt alles over jou. Jij werkt polarisatie van de samenleving keihard in de hand, heel triest.

23 juni 2020 om 11:44

Ik heb nooit de behoefte om te reageren, maar als je dit echt denkt dan ben je onderdeel van het probleem. Tegenwoordig heeft degene die het hardste schreeuwt gelijk, terwijl er amper naar feiten gekeken wordt. Ik vond dat Johan, in tegenstelling tot Dries, juist goed uit zijn woorden kwam. Geeft hem dat gelijk? Nee, maar je kunt een discussie op het niveau van Dries absoluut niet serieus nemen. Al deze uitspraken zorgen alleen maar voor mã©ã©r afstand. Ik vraag mij oprecht af wat de doelstelling is van alle mensen die nu schreeuwen dat het racisme is. Wil je gewoon schreeuwen om het schreeuwen voor aandacht en likes? Of wil je daadwerkelijk een oplossing aandragen voor het probleem? Waarschijnlijk het eerste, want je ziet/leest bijna nergens dat iemand ook maar een kleine oplossing aandraagt.

23 juni 2020 om 11:46

Dit bericht bevat zoveel onzin dat het knap is dat deze überhaupt wordt doorgelaten. Met welke feiten werd hij geconfronteerd? In je reactie op Arsenaliz ga je in op dat hij Akwasi zwarte piet noemde, terwijl dat niet zo is. Sterker nog, hij wilde Akwasi even op zijn plek zette zoals hij al aangaf in de uitzending. De intentie was helemaal niet om hem tot op het bot te beledigen, maar de grap was verkeerd en kwam uit ergernis voort over zijn eerdere optreden op de Dam en bij Beau. Of bedoelde je feiten omtrent de Marokkanen kwestie van een aantal jaren geleden? Daarin gaf Derksen aan dat heel veel amateursclubs worstelen met dat er veel onrust ontstaat als er teveel van zulke jongeren worden aangenomen. Dries haalt er vervolgens een quote aan over 'douchen met boxershorts' , maar dat is totaal niet wat Derksen bedoelde. Het is een voorbeeld met dat autochtone jongeren dat soms vreemd vinden en zeker diens ouders daar de bedenkingen over hebben. Het is totaal niet de kern van die hele discussie, maar al snel wordt de racismekaart getrokken om Derksen in een extreem-rechtse hoek te zetten.

23 juni 2020 om 12:00

Dan kijk je toch lekker niet? Of denk je echt dat dit soort opmerkingen van Derksen anderen aanzetten tot geweld of racisme? Die hypocriete Nederlandse voetballertjes ook. Dit schandalig vinden maar wel luisteren naar de meest vrouwonvriendelijke/homofobe tekstjes van de plaatselijke rapper. Preken voor eigen parochie, en morele waarden belangrijk vinden wanneer het hen uit komt. Walgelijk.

23 juni 2020 om 18:20

Over generaliseren gesproken.

Oh meent ie dat? Ik vond het persoonlijk best verfrissend en gezond. We moeten vaker dit soort discussies voeren. Niet op social media en op forums waar je achter je account kunt verschuilen en allerlei gore onzin kunt roepen. Goed ook dat ze die Natacha hadden uitgenodigd. Ik vond haar slim en welbespraakt. Die Dries daarentegen maakte er een persoonlijke strijd van. Maar het is goed om de argumenten van de andere kant te horen. Je moet niet in de echo chamber zitten. Jammer dat Johan er zo over denkt. Ik had hier best een vervolgaflevering van willen zien en dan met Memphis en Elia.

23 juni 2020 om 11:37

Ik weet echt niet waar jij naar hebt zitten kijken, maar ik vond het echt tenenkrommend. Ik vond haar juist echt hele zwakke argumenten naar voren brengen. Het was gewoon een non-discussie. Johan wilde geen groep mensen wegzetten, hij maakte een slechte opmerking over één persoon (die overigens tot geweld aanzette, maar daar gaat iedereen weer aan voorbij). Ik vond t een slechte opmerking van hem, maar hij geeft zelf vaak genoeg aan waar pijnpunten liggen. Zijn intentie is nog nooit geweest om iemand helemaal kapot te maken. Mensen die nu zo op hun achterpoten staan nemen hem veel te serieus. Ik haal mijn nieuws en ideeën echt niet van Johan Derksen en ik weet zeker dat de meeste mensen dat niet doen. Men maakt hem veel groter dan hij is.

23 juni 2020 om 11:42

Ik heb zowel voor Johan als voor Dries/natacha begrip. Wilfred kaartte het goed aan door aan te geven dat Johan blank is en daardoor niet weet wat er speelt onder de donkere bevolking van Nederland. Daarnaast geloof ik Johan oprecht als hij zegt dat hij het niet racistisch bedoelde. Het probleem van Johan is dat hij geen open houding heeft en bijzonder koppig kan zijn. Daar kan ik je genoeg voorbeelden van geven.

23 juni 2020 om 18:21

Dat geld ook voor Black Lives Matter en KOZP. Alleen maar negativiteit!

Wim kieft zou ik wel mooie opvolger vinden, maar de besnorde man moet gewoon blijven, zonder hem is alles politiek correct, geen oprechte meningen meer. Blijf nog even Johan, jij zorgt voor het balans in Nederland!

Ik ben zelf ook zwart en heb me kapot lopen schamen door die vreselijke Natasha. Waarom doet ze alsof ieder zwart persoon zich zo moet voelen? Echt hele enge en gevaarlijke mensen zijn dat, net zoals de zogenaamde moraalridders op social media die weten hoe de wereld in elkaar zit. Je bent voor dat soort lui een racist tenzij je het tegendeel bewijst, en zelfs dan wachten ze op een misstap of verspreking om je voor altijd te labelen. Racisme kan je alleen beinvloeden als je je het laat beinvloeden, punt. Het is een mentaliteit switch die zoveel meer rust brengt, maar anderen de schuld geven voor je eigen gebreken is het makkelijkste wat er is. Daarnaast zijn teveel mensen te trots om toe te geven aan de feiten, die juist het tegendeel bewijzen. Achja ik zie wel waar dit allemaal eindigt.

23 juni 2020 om 11:38

Ik vond haar sterk overkomen. Respectvol en onderbouwd. Je hoeft het niet eens te zijn met haar punten maar ze was niet zo als schreeuwlelijk Dries die de plank totaal mis sloeg. Ben zelf blank overigens - en ik zit in de groep: Akwasi? Wie is dat?

23 juni 2020 om 11:42

Het optreden van Dries verbloemd ook het optreden van Natasha want dat was ook niet best

23 juni 2020 om 11:47

Idd wel goed dat ze het gesprek aan gaat. Kun je van heel veel mensen al niet zeggen. Los daarvan vond ik het echt een van de meest beschamende optredens op tv, ooit.

23 juni 2020 om 12:14

Mooi verwoord, er wordt altijd gesproken alsof het een enorme groep betreft, maar het is een kleine groep extremisten aan beide zijden. Echter krijgt in Nederland één groep het woord in de (Social) media, daardoor krijgt alles veel te veel lading en aandacht.

Ik snap wel wat Johan bedoeld. Het is goed dat er aandacht aan wordt besteedt maar dit was gewoon een poppenkast waarbij gewoon totaal werd afgeweken van het concept van het programma.

23 juni 2020 om 12:23

Komt ook door de commotie van afgelopen week. Er was toch wat uit te leggen door de mensen van VI. Hopelijk is nu de angel eruit gehaald en kan de volgende uitzending weer op de oude manier verder gaan en ook vooral weer over voetbal gaan. Vind het overigens belachelijk dat sponsoren hierom niet meer wilden adverteren. Was echt een storm in een glas water. Hopelijk worden er nu andere sponsoren vastgelegd die niet zo politiek correct willen zijn. Laat de weggelopen sponsoren nu zelf ook maar boeten voor hun laffe gekozen beleid.

Zou zonde zijn als er straks alleen nog maar talkshows als M op tv zijn waar elkaar naar de mond gepraat wordt. Als je het er niet mee eens bent, kijk je niet. als je het te ver vindt gaan, zeg er wat van. als het racistisch is, doe je aangifte.monddood maken werkt juist discriminerend, want dan is er nog maar één verhaal dat verteld mag worden.

Genee is echt een huichelaar. die stookt alles op en wilt vervolgens met het vingertje gaan wijzen. Helemaal klaar met die vent. En daarnaast moeten we ook af van de slachtofferrol maatschappij waar we tegenwoordig in leven.. alles is maar racistisch en alles wat je zegt discrimineer je een ander mee. Tuurlijk zijn er enkele racisten in dit land maar daar krijgt ieder mens mee te maken (wit, bruin geel paars noem maar op) Ben er een beetje klaar mee om als blanken man maar constant op mijn woorden te moeten leten voordat ik weer eens iemand beledig. Ik hoop in ieder geval dat VI doorgaat maar ik kan het goed begrijpen als Derksen niet meer met Genee aan tafel wilt zitten.

23 juni 2020 om 11:47

Hoewel ik niet volledig oneens ben wat je zegt vind ik het allemaal wat kort door de bocht. En ja misschien moet iedereen maar weer eens wat meer rekening gaan houden met wat je zegt. Dat hele ik heb het recht om te zeggen wat ik denk en het kan me geen reet schelen wat dat voor iemand anders betekent is volledig doorgeslagen. Btw door alle kanten.

Zo opzichtig dat Genee gister krampachtig zijn eigen carrière probeerde te redden.

23 juni 2020 om 11:38

Misschien dat Genee Derksen ook al jarenlang te ver vindt gaan in zijn narcisme en profileringsdrang? Met Derksen in en praatprogramma zitten moet soms voelen al met je een valse hond het park betreden: je moet constant op je hoede zijn, dat ie niet bijt en je draagt toch de medeverantwoordelijkheid.

23 juni 2020 om 11:42

Misschien moet je geen situaties verzinnen zodat je Derksen in een nog kwader daglicht kan zeggen. Genee had dan gewoon zijn mond open moeten trekken, maar nee. Hij ging lekker mee met de kijkcijfers. Nu het hem te heet onder de voeten wordt trekt hij zich zielig terug.

23 juni 2020 om 11:44

Nou, nee. Anders zou Genee niet zo vaak van die voorzetjes geven om een opmerking uit te lokken bij Derksen of Van der Gijp. Nu is meneer opeens de moraalridder. Het is gewoon een hypocriet.

23 juni 2020 om 11:46

Die eerste zin klopt eigenlijk al niks van. Genee zorgt er juist voor dat Derksen en de andere dit soort opmerkingen maakt. Dus ik kan het mij niet voorstellen dat Genee die opmerkingen niet vindt kunnen.

23 juni 2020 om 12:35

Waarom zou Genee al 12 jaar met die man aan tafel zitten zonder hem serieus tegengas te geven als hij hem te narcistisch vind en hem teveel profileringsdrang vindt hebben?

23 juni 2020 om 13:27

Supernico31, Ik hoorde Genee anders vaak genoeg zeggen: “Maar jongens, dit kan toch niet?!” of “Johan, dat kun je toch niet zeggen?!”. Ik wordt er een beetje misselijk van, dat Derksen ineens in de slachtofferrol kruipt en door velen wordt behandeld als een onwillig slachtoffer van de aangever. Derksen is verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken en gedachtegoed.

23 juni 2020 om 13:33

Airbag, Genee heeft zelf ook een sterke profileringsdrang en een tamelijk narcistisch karakter. Wat ik zeg is dat Genee hem misschien toch te vindt ver gaat in zijn uitspraken. Ondanks hun beide karakter. Als een dominant baasje, dat ervoor kiest een pitbull te houden, i.p.v. een golden retriever. Het één sluit het ander niet uit.

23 juni 2020 om 13:35

Feynec, een host van een praatprogramma geeft altijd de voorzet tot het te bespreken onderwerp aan tafel. Dat is zijn job. Maakt dat elke host hypocriet?

23 juni 2020 om 13:37

Arsenal890, als ik een discussie met een ander aanga, dan ben ik toch niet verantwoordelijk voor wat de ander als antwoord geeft? Derksen is zelf verantwoordelijk voor wat hij als reactie uitbraakt.

23 juni 2020 om 13:40

Arsenalen, haha, zet ik Derksen in een nog kwader daglicht met mijn post? Dat past goed in de mythische slachtofferrol, die de man door velen aangemeten krijgt. Derksen maakt het zichzelf geregeld moeilijk met zijn boude uitspraken. Ik constateer slechts en geef daarop mijn mening. Ik denk dat niemand medelijden hoeft te hebben met Derksen, dat zegt hij ook zelf altijd al.

Ik denk ook dat het het beste is wanneer hij een tijd rust neemt. Vroeger had deze man nog exclusief voetbalnieuws....het eerste half uur was daarom altijd interessant om te volgen. Nu merk je dat de voetbalwereld hem grotendeels uitkost en hij het nu moet doen met een paar standaardgasten en zijn uitzending ook moet vullen met maatschappelijke thema's.overigens vond ik Derksen wel gelijk hebben over Genee. Die geeft normaal alle intikkers aan Derksen. Gisteren leek het wel of hij zijn eigen carriere aan het redden was en opeens aangaf dat de grappen van Derksen niet kunnen.

23 juni 2020 om 11:47

Het is juist goed als hij blijft omdat hij juist niet meedoet aan dat verschrikkelijke kliekje in de media. Neem een voorbeeld aan Fraser, die zegt tenminste waar het op staat en waar het overgrote deel van dit forum al massaal heeft gedeeld de laatste dagen. Ben blij ook de reactie hierboven van Barcaboy te zien. Jij zit structureel op de Akwasi toer (je hebt ook niet eerder aangegeven dat jij geweld verheerlijken fout vindt wat hij deed wat ik heel zwak vind). Niemand met een weldenkende geest is voor racisme. Echt racisme moet keihard worden aangepakt. Grappen (ook al zijn de smakeloos) moeten kunnen in een vrije wereld.

23 juni 2020 om 12:21

Waar heb je het over zeg? Ik vind persoonlijk dat de grap van Derksen niet kon. Daarnaast vind ik ook dat Akwasi helemaal niks met voetbal te maken heeft, dus snap uberhaupt niet dat dit een thema is van een voetbal talkshow. Ik ken Akwasi niet, houd niet van rap muziek en zijn opmerking was ook super slecht. Derksen zorgt er indirect voor dat hij een podium krijgt.

23 juni 2020 om 14:14

Nee, de media zorgt ervoor dat hij een podium krijgt. Nog voordat Derksen het tegengeluid gaf.

23 juni 2020 om 14:48

@genieterr: Je weet dat als Akwasi die opruiende en tot geweld oproepende teksten op de dam niet had gedaan, dat Johan er geen enkele grap over had gemaakt? Hij was juist heel lovend over de demonstratie an sich en reageerde (in mijn ogen volkomen terecht) puur op het haatzaaien van Akwasi. Mensen die de opmerking van Derksen los zien van Akwasi, zijn op zoek naar spijkers op laag water.

23 juni 2020 om 15:57

Het is absoluut niet de eerste keer van Derksen, altijd maar weer minderheden beledigheden. Hij kan toch ook een keer zijn mond over een onderwerp houden.

Eindelijk. 71 jaar is een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Wellicht schuif ik op maandag- en vrijdagavond dan ook weer aan na jaren weg te zijn gebleven om zijn aanwezigheid, foute grappen en boude uitspraken.

23 juni 2020 om 12:21

Zonder Johan is er op dit moment denk ik geen Veronica Inside.dan weet ik niet waar je maandag en vrijdagavond naar wilt gaan kijken?als er geen foute grappen meer worden gemaakt, dan zullen heel veel kijkers afhaken en wordt het de nieuwe Studio Voetbal en Rondo. Dus heeft het programma dan geen toegevoegde waarde meer en zullen de kijkcijfers ook tegen gaan vallen vermoed ik.ik hoop dat hij nog even doorgaat en dat ze het samen uitpraten, ze hebben vaker onderling conflicten gehad.

Ondanks dat ik het een ongepaste opmerking vind van Johan. Kan ik het heel goed begrijpen. De aflevering was zodanig opgezet dat het doel was om hem in het harnas te jagen. Daarnaast is het natuurlijk ook een optel som van andere incidenten, wat veel kan gaan wegen op ten duur.

Ik ben groot fan van het programma, al jaren en ik zou het zeer bedroevend vinden als Johan besluit te stoppen. Ik hoop dat de storm snel gaat liggen en hij het plezier weer terug vindt, zonder Johan is er geen zak meer aan...

Ik geef je groot gelijk Johan, na 22 jaar eigen invullingen mogen geven + opmerking die net wel/niet door de beugel konden zou ik de laatste 2 jaar niet 180 graden draaien. Je hebt mooie TV gemaakt en je bent een boegbeeld, geniet nog lekker van de rest van je leven op je eigen manier i.p.v. constant door de media als l*l uitgemaakt te worden. Je hebt je woord gezegd en je bent de enige die het nog durft. Je bent ook nog voor gek gezet door je maatje Wilfred, dus laat ze het allemaal uitzoeken. Je bent een topper!

De show heeft sowieso al jaren niet meer de charme die het eerst had. Op een gegeven moment heb je dezelfde flauwe grapjes wel genoeg gehoord. Want voetbal inhoudelijk vind ik dat Johan niet veel toevoegt.

Jammer dat Maduro niet bij VI zat gisteren. Hij sloeg de spijker op ze kop OP1. Het was een gênante aflevering, veel roepen over en weer zonder kijkend naar een oplossing in de maatschappij. Ik hoop dat Derksen gewoon aan tafel blijft schuiven.

Was ook echt een dramatische show. Zowel Gijp als Johan hadden geen idee wat ze nou wel of niet konden zeggen. Alles wat ze zeiden werd onder een vergrootglas bekeken en geanalyseerd met ronduit slechte argumenten. Dat blank/bruin verhaal van die mevrouw (rein/onrein) was ook weer erg ver gezocht.

23 juni 2020 om 11:47

Dat blank/bruin is eigenlijk helemaal niet vergezocht. Is iets wat jaren geleden al is “aangepast”. Ook in de wetenschap worden al jarenlang de termen zwart/wit gebruikt, aangezien dat de meest neutrale woorden zijn.

23 juni 2020 om 11:59

waarschijnlijk zat je op je telefoon. als je dan op verzenden drukt blijft hij vaak hangen. dan ga je er vaker op drukken en dan post hij dus voor elke keer als je er op drukthet beste kun je een keer op reageer drukken. mocht hij hem dan niet plaatsen je reactie kopieren en de pagina verversen. dan staat je reactie er meestal al

Ik vraag me af of Veronica Inside het wel zou redden zonder Derksen. Ik bedoel er ontbreekt dan toch een stukje aan een puzzel. Je merkt het ook toen Rene van der Gijp een aantal weken er niet was.

Deze discussie gaat volledig de verkeerde kant op. BLM is sowiezo al belachelijk en schiet zijn doel voorbij. Onder mijn donkere vrienden zijn alle meningen exact zoals die van Henk Fraser. Straks gaan we de kant op dat alle blanken na worden gekeken op straat als racist wat belachelijk is. Natuurlijk is er racisme en dat moet weg. Aanval op Johan komt voornamelijk van de kant van mensen die hij ooit een keer belachelijk heeft gemaakt op tv en dat is zo goedkoop.

Wat ik bizar vind is dat hij zelf totaal geen verantwoordelijkheid neemt voor de dingen die hij zegt. Nu ook, geeft hij Genee de schuld omdat hij hem de vreselijkste dingen wilt horen roepen. Dit is iets wat mijn kinderen zeggen tegen me.

23 juni 2020 om 11:52

Misschien moet je de aflevering nog maar eens kijken voordat je zo'n gekke conclusie trekt. Hij geeft zelf aan dat het geen goede grap was. Dat klopt ook denk ik, maar grappen maken is niet verboden. Excuses aanbieden zou het domste zijn wat hij had kunnen doen. Gisteren was een tenenkrommende uitzending, was alleen maar bedoeld om Johan te verleiden tot excuses. Er wordt zo enorm met 2 maten gemeten. Een standaard cabaretshow van Jandino, Roue Verveer, Jurgen Raymann of Najib Amhali bevatten veel meer en ergere racistische grappen en daar vallen alle leden van BLM dan weer niet over, want ja, het gaat over blanke mensen en dat moet maar allemaal kunnen. Voor de goede orde, ik vind ook zeker dat dat moet kunnen, maar wel voor iedereen en niet alleen van niet-blanke mensen.

23 juni 2020 om 12:27

Waarom zou hij geen excuses aanbieden? Als ik jou kwets en je geeft dat aan bij mij dan bied ik gewoon m’n excuses aan toch? Is toch normaal of niet? En daarnaast heb je het over cabaretiers, dit geld toch net zo goed voor de “witter” cabaretiers of niet? Youp, Theo, Hans, Guido. Maken ook grappen en die worden toch ook geaccepteerd omdat je dat daar verwacht maar de laatste keer dat ik checkt was Derksen geen cabaretier.

23 juni 2020 om 12:46

Dus omdat je de grap verwacht mag je het wel zeggen en als het uit de lucht komt vallen is opeens de wereld te klein. Nu volg ik het niet meer.

23 juni 2020 om 12:57

@4everAjax Wat een vreemde vergelijking. Derksen geeft zelfs toe dat hij Akwasi wilde raken. Hij heeft gisteren heel erg duidelijk gemaakt wat de 'intentie' was van zijn grap. Hij wilde een sneer uitdelen zoals hij zei. Dat zegt voldoende.

23 juni 2020 om 13:26

@fcvoetbal23: Inderdaad, dat geldt voor alle cabaretiers en grappenmakers in Nederland. VI valt wel degelijk onder satire. Je hoeft niet in naam cabaretier zijn om grappen te mogen maken.

23 juni 2020 om 12:00

Dat deed hij wel degelijk. Maar Genee doet aan die grappen mee en lacht er om, en was gister opeens de onschuld zelve. Ik vond het goed dat het programma de dialoog aan ging, want hoewel het inderdaad grotendeels poppenkast was zoals Johan zegt, denk ik wel dat het voor alle partijen nut heeft gehad (behalve voor schreeuwende Dries misschien)

23 juni 2020 om 12:29

Maar met die grap van Derksen trok hij toch aan de rem? Er zijn bepaalde momenten dat hij aan de rem trekt en er niet in mee gaat. Daarnaast is Derksen toch een volwassen vent die weet wat hij zegt of doet? Straks gaat hij nog zeggen dat hij het van Genee moest zeggen.

23 juni 2020 om 13:04

Ik krijg steeds meer het gevoel dat jij het programma niet vaak gezien hebt Fcvoetbal23

Beetje jammer zo’n reactie, zo na de uitzending weer klagen over de show. Gisteren was een prima uitzending, gewoon mensen die normaal de dialoog met elkaar aangaan en begrip tonen voor elkaars standpunten, dat is wat we nodig hebben. Johan mag daar al jaren aan tafel vanalles verkondigen zonder enige tegenspraak, krijgt hij een beetje tegenspraak, wil hij er meteen mee stoppen. Man up Johan!

De rol van Genee was inderdaad storend en het programma wat we gisteren zagen had niks te maken met hoe het programma ooit bedoeld was. De manier waarop het werd uitgevoerd en de uitkomst heeft voor mij ook weinig vernieuwends in het debat opgeleverd of dat groepen dichter tot elkaar zijn gekomen. Dat vond ik jammer. Ik snap dat Derksen zich liever niet wil lenen voor dit gedrag van Genee waar hij de ene week de voorzetjes geeft en als ze dan worden ingekopt hij het geweten van Nederland gaat spelen. Maar goed als Derksen weg is zijn alle problemen voorbij. Tenminste die indruk krijg ik met de aandacht die momenteel wordt geschonken aan hem.

Over en uit.je bent niet meegegaan met de tijd je leeft nog in de jaren 60 ,de voetballers van tegenwoordig pikken het niet meer,ik geef ze groot gelijk.er moet een frisse wind door het hele media land,mensen kwetsen met een grap is binnenkort voorbij.

23 juni 2020 om 11:40

want jij kwetst nooit iemand met een grap....iedereen is tegenwoordig roomser dan de paus. Waarom moet iedereen zo gevoelig zijn en zich niet gewoon bezig houden met zaken die echt belangrijk zijn in het leven.

23 juni 2020 om 11:51

Als je wit bent dan kan jij niet voelen wat een ander meemaakt of voelt.wil je kwetsen doe dat tegen je familie en vrienden,ze moeten het op tv verbieden.

23 juni 2020 om 11:52

Punt is wel dat als je het op TV doet voor een miljoen mensen, je deze miljoen mensen min of meer vertelt dat je het er mee eens bent en dit soort grappen dus ook binnenskamers blijven bestaan. Satire is een heel belangrijke vorm van humor en haalt de scherpe kanten af van bepaalde onderwerpen, maar op dit moment is daar echt even geen ruimte voor en dat moet je als media personage toch wel weten. Overigens vind ik TV programma's waar constant gepraat en geroddeld wordt over anderen allemaal hele slechte voorbeelden, mooi moment om alle boulevard journalistiek door elkaar te schudden.

23 juni 2020 om 12:16

@ pietje k, en als je zwart ben dan kun je ook niet voelen wat een ander meemaakt of voelt, iets wat gisteren nog zelf in de uitzending werd benoemd. of denk je echt dat er witte mensen zijn die het prettig vinden om tegenwoordig direct voor racist uitgemaakt te worden.en een grap over een persoon is per definitie kwetsend voor een persoon die zichzelf geassocieerd met diegene die in de grap benoemd wordt. en als het op tv verboden moet worden dan kunnen we vanaf nu alle vorm van cabaret afschaffen.

23 juni 2020 om 11:45

Alsof de voetballers van nu ook maar iets toevoegen aan het programma behalve datgene waar ze voor betaald worden: Voetballen! Kleuters van 5 kunnen tegenwoordig de voetbalclichés wel opdreunen... VI is voor 95% juist een frisse wind in plaats van die pre-gefabriceerde tv formats waar niemand iets nieuws zegt en men vooral het publiek belerend toespreekt alsof het gek is...

23 juni 2020 om 11:56

Eens, alleen het teert wel heel erg op het kleineren en denigreren van personen en maken van de populairste opmerkingen. En daarmee zeggen de makers 'wij doen het, het mag, dus jij mag het zelf ook'. En of het dan gaat over Sneijder, Manolev, je buurjongetje of een collega, het is altijd op de man en dus kan het kwetsen.

Johan heeft groot gelijk!!!! Wilfred gooide hem voor de leeuwen maar vergeet dat hij zonder Derksen en v/d Gijp nooit geen carrière gehad. Johan ga lekker genieten van je pensioen!!

Johan moet gewoon sorry zeggen en toegeven dat hij fout zat. Opzich is het niet heel erg wat Derksen zei, maar hij moet gewoon niet zo ontzettend koppig blijven. Hij heeft een voorbeeldfunctie. Als hij grappen maakt over homo’s of donkere mensen zullen zoveel kinderen dit overnemen en denken dat dit allemaal maar kan. Renee maakt natuurlijk ook veel van deze grappen en moet dus ook niet zo onschuldig doen naar mijn mening. Verder vind ik het een topprogramma, maar dan moet het wel over voetbal gaan!

23 juni 2020 om 11:55

Moet je als ouder zijnde je kind uberhaupt wel naar een programma als VI laten kijken met al die sexgrappen?

Genee liet werkelijk zien bang te zijn om ook als racist gezien te worden in een poging de naam van het programma te zuiveren. Waarom is VI zo succesvol? Precies wat Johan en Renee zeggen, omdat wij altijd zeggen wat wij denken en daar komt wel eens een misplaatste grap uit, die duidelijk niet leuk is maar niet bedoeld is als racisme. Leer er gewoon mee leven en we gaan door.

Ik kijk dit programma al meer dan 10 jaar en die Genee was met toch een potje hypocriet vanavond. Zo heb ik die man nog nooit gezien. Normaal gesproken net zo hard meelachen en nu de moraalridder uithangen. Echt een schande

23 juni 2020 om 15:20

Als jij tien jaar VI hebt gekeken, dan had je op zijn minst al duizend keer op kunnen vallen hoe Genee is, hoe hij zijn rol ziet en hoe hij die invult. Dat je hem gisteren zomaar opeens 'hypocriet' vindt, terwijl hij de rol speelde die hij altijd speelt, dan zegt niets over Genee, maar álles over jou. Kennelijk vindt je het schandalig als mensen verstandige dingen zeggen. Want nogmaals, het is gewoon zijn taak, zoals altijd, om de stem van het verstand te laten spreken. Kijk eens wat vaker, zou ik zeggen.

23 juni 2020 om 15:53

Wat zit jij nou uit je nek te praten joh, Genee doet anders nooit zo maar nu er twee andere personen aan tafel zaten ging hij zich totaal anders gedragen. Dat is iedereen opgevallen die altijd naar VI kijken. Misschien moet jij wat vaker kijken zou ik zeggen

Jammer dat dit het enige is wat Johan dus uit de ''aflevering'' van gisteren heeft kunnen halen. Dat hele empathie verhaal is dus niet echt tot hem doorgedrongen. Dat Wilfred hem wat genaaid heeft ben ik overigens wel mee eens, maar aan de andere kant gebeurd dat al jaren zo met die twee, dacht dat Rene zelf nog aangaf ''als je wekelijks kijkt naar ons programma weet je hoe we zijn en met elkaar omgaan''. Volgende week gewoon weer lekker over voetbal praten.

vraagje aan dit forum, nog niet zolang geleden was er hier een artikel over 2 ex donkere PL voetballers,(kan even niet meer op de namen komen), die klaagden dat de blanke ex profs een voorkeur behandeling zouden krijgen ivm aanstelling trainer in de PL. Dit vonden ze een vorm van racisme, wat ik me best voor kan stellen maar wij leven hier in een blanke samenleving dus is dit enigzins te begrijpen alle Ceo's, bestuurders etc. van deze clubs zijn over het algemeen blank dus een begrijpbare beslissing (zeg niet dat het de juiste hoeft te zijn). Nu draaien we het verhaal om en gaan die 4 ex profs met hun trainersdiploma naar Afrika waar over het algemeen alle Ceo', bestuursleden etc. donker zijn, logish heerst daar een donkere samenleving maar nu zou ik graag willen weten of deze donkere ex profs zo simpel boven de blanke ex profs worden verkozen, ik denk zelf van niet, denk ook dat daar eerder voor de blanke ex profs worden gekozen, en wat is dan de conclusie???

23 juni 2020 om 12:34

Hoeveel procent “witte” mensen wonen in Afrika als je dat tegenover “zwarte” mensen in Europa zet? Is nogal een verschil denk ik en daarnaast krijgen “witte” coaches heel vaak banen bij landen teams volgens mij. Zoek maar even op en dat is andersom ook anders. Maar zoals Arsenal al zegt heeft het hier niet heel veel mee te maken.

Vind dit een beetje kinderachtig van Johan. Ik begrijp dat hij voelt dat hem onrecht wordt aangedaan, maar an sich vond ik de toevoeging van Harlequin best goed. Die weet dan idd niets van voetbal, maar kan prima de spiegel voorhouden. Boussatta had inderdaad thuis mogen blijven. Je zag in zijn oliedomme ogen al dat hij vanaf het eerste moment al met twee benen op Johan in wilde vliegen en dat hij voor zijn gevoel een appeltje wilde schillen met de Nederlandse maatschappij.

23 juni 2020 om 11:42

Het gaat niet om die Boussata en mevrouw Harlequin. Het gaat om Wilfred Genee die zich totaal anders voordeed dan dat hij normaal gesproken doet. Dat schept een vertrouwensbreuk.

23 juni 2020 om 11:46

Komop, dit is TV, iedereen “doet zich voor” - Genee en Derksen weten precies welke standpunten ze in de aflevering gaan aannemen, we worden collectief voor de gek gehouden joh.

23 juni 2020 om 11:49

Nou kent Johan Genee toch ook al langer... Dus het verbaast me dat hij daar zo door wordt ‘verrast’. Desondanks weet ik zeker dat als daar Gullit en ten Cate hadden gezeten, dan hadden Johan en René zich een stuk comfortabeler gevoeld... Maar harlequin wilde komen en zij niet, nou daar heeft Johan het dan ook even tijdelijk naar gemaakt en dan moet die haar te woord staan.

Ach, die trekt wel weer bij. Onkruid vergaat niet dus Johan Derksen ook niet. Hoop dat hij gewoon doorgaat waar hij gebleven was. (buiten gisteren dan)

Als je het programma niet bevalt kun je ook gewoon niet kijken. Als je de grappen van Theo Maassen te hard vindt, ga je toch ook niet naar zijn show of kijk je de uitzending niet. VI heeft heel veel fans, die de humor wel begrijpen. Laat deze mensen lekker kijken en ga niet iedere uitspraak of grap op een weegschaal leggen. Ze zijn tegen racisme, klaar. Zand erover. Dat er online op social media een rel bezig is en dat Fer nu screenshots laat zien hoe erg het allemaal is helpt natuurlijk niet. Boycot heel social media en het hele probleem is meteen een stuk kleiner. Want lekker anoniem achter je scherm kun je van alles roepen, waarbij de rivaliteit tussen verschillende clubs vaak meer speelt dat het verschil in huidskleur.

Kijk, dit is nog eens goed nieuws. Ik zal er geen traan om laten. Zal wel lastig te verwerken worden voor veel mensen hier, maar geloof me: jullie zullen er ook wel overheen komen hoor.

23 juni 2020 om 11:50

Het gaat niet zozeer om Derksen of om VI. Mocht Derksen, en met hem VI, van de buis worden gehaald, dan is dat het begin van het einde. Enkel het politiek correcte mag dan nog op TV worden verkondigd straks. Voor een afwijkende mening is geen ruimte meer. Gevaarlijke praktijken vind ik dat.

23 juni 2020 om 12:16

Waarom willen mensen zo graag kijken figuren die al dan niet racistische opmerkingen/grappen maken? Heeft dat te maken met een soort identificatie ofzo?

Haha, net doen alsof ie totaal niet wist wie dr aan tafel kwamen - je gelooft toch niet dat hij hier zonder enige voorbereiding inkomt joh?

23 juni 2020 om 11:46

Het gaat hem voornamelijk om Genee, niet om Dries of de advocate. Daarnaast had hij toch ook niet kunnen verwachten dat Dries geen enkel inhoudelijk argument of feit op tafel zou leggen? Ging alleen maar gestrekt op Derksen terwijl hij zo vooringenomen is als de pest. Heeft zijn 'groep' totaal geen dienst bewezen.

23 juni 2020 om 11:49

Het is TV joh - misschien ben ik cynisch maar dit is toch gewoon een grote poppenkast? Alsof JD totaal geen idee heeft van wat WG tijdens de uitzending gaat zeggen, hier zit (naar mijn idee, iig) meer show achter dan we denken.

23 juni 2020 om 11:53

Dat denk ik gezien Johans reactie juist niet. Ik vind het oprecht zielig voor hem dat hij nu zo hard wordt aangepakt om een grapje. Dat is gewoon vuil. Genee wil zijn carrière redden terwijl hij zo vaak dit soort grappen heeft uitgelokt. Als Derksen stopt kijk ik het programma nooit weer, dat weet ik wel.

Ik moet toch even reageren op het algemeen. Ik ben absoluut tegen rascisme of discriminatie in welke vorm dan ook.maar het omvertrekken van beelden of bekladden hiervan gaat mij echt toch iets te ver. Zoek het dialoog op zoals het hoort en sta open voor ieders mening of je het nu eens of oneens met iemand bent.het moet niet zijn "black Lives Matter", maar "all Lives Matter !!!"want met de uitspraak black lives matter zetten de mensen zichzelf in een aparte groep, wat alleen voor hun uitkomt.iedereen moet respectvol met elkaar omgaan, of je nu zwart, blank, latino of aziatisch bent.of je nu katholiek, moslim, protestant of welk geloof dan ook ben, en of je nu homo, straight, lesbienne, transgender etc.. bent.in de wereld is er nog een lange weg te gaan, maar het begint vooral bij jezelf !!!!

23 juni 2020 om 12:22

Waarom moet het pas all lives worden nadat black lives op de proppen is gekomen? Omdat hiervoor all lives er niet toe deden. Dat maakt het zeer triest. Al die mensen die all lives matter roepen. Als het zo is waarom niet eerder?

23 juni 2020 om 12:45

De term ''black lives matter'' op zich zelf is racistisch. Daarmee geef je namelijk aan dat alleen de zwarte levens er toe doen en de rest niet.waarom mensen niet eerder met all lives matter kwamen is niet relevant.de ''all lives matter'' is meer een tegen geluid tegen ''black lives matter'' die er op wijst dat zij zichzelf buitenspel zetten met dergelijke slogans.heb de laatste tijd (na de dood van Floyd) vaak berichten op social media van zwarte mensen gezien dat iedereen die voor ''all lives matters'' is beter dood kunnen gaan..........zonder dat ze het zelfdoor hebben zijn een grote groep van de black lives matter beweging super racistisch, in hun ogen kunnen alleen blanke mensen racistisch zijn.

23 juni 2020 om 13:24

Huh hoezo alleen black lives matter voor de donkere gemeenschap volgens mij begon het bij geweld tegen een donker iemand in amerika en daarom het het volgens mij black lives matter vegitosan niet omdat de andere levens er niet toedoen maar omdat er in dit geval het opviel dat donkere mensen harder werden aangepakt het doel aan het begin was een beweging in stand zetten niet alle rellen eromheen niet alle nutteloze discussies zoals op deze site maar dat mensen met hoor en wederhoor gingen praten.nu maak je er je eigen verhaal van

23 juni 2020 om 13:39

Jajakong , daarom heb ik het over de ''term'' en niet over de insteek.de beweging kwam in stand door middel van rellen , het was/is een vrij agressieve beweging, het is nooit een beweging geweest om een vredige discussie te houden,...black Panther achtige vibes.hoe maak ik er ''mn eigen verhaal'' van?ik geef aan het ironisch te vinden dat de ene groep de andere groep beticht van racisme terwijl ze zelf niet inzien dat ze exact hetzelfde doen.

23 juni 2020 om 15:52

Blm bestaat als een aantal jaar. Al die andere keren toen ze op de voorgrond kwam zag je niks over all live matters. Die deden er toen niet toe? Ik snap het niet

Ja, het was gisteren al wel duidelijk dat dit een vooropgezet plan was. Een paar mensen moesten hun carrière redden, ook al moest Derksen voor de bus gesmeten worden. Het was een onnozele schreeuwpartij waarin Natacha, Genee en Boussatta elkaar bij vlagen overschreeuwden om Derksen 'aan te pakken'. Kansloze uitzending. Stuur Genee maar weg en zet er iemand anders neer. Wat een kwal.

Het viel voor Wilfred ook niet mee. Ga der maar aanstaan. Iedereen heeft makkelijk lullen.

23 juni 2020 om 11:51

Hij had de tafel moeten aanvoelen, iets wat hij niet deed. Als gastheer zit je daar niet enkel om tegen Derksen te schreeuwen. Je zit daar om een gesprek op gang te helpen en een gesprek uit balans, bijvoorbeeld als twee mensen tegen 1 persoon zitten te schreeuwen, recht te trekken. Hij deed het tegenovergestelde.

Gewoon kappen met hele gezeik, alle gekleurde mensen moeten zich niet constant op hun tenen getrapt moeten voelen. Vooral voetballers niet, die worden allemaal goed betaald. De muziekwereld wordt gedomineerd door gekleurde mensen en alsnog voelen ze zich beledigd. Alsof blanke mensen geen problemen hebben ofzo? Als je geen grap meer over jezelf kan hebben dan moet je maar onder een steen gaan leven. Dit geld voor alles en iedereen of je nou wit zwart, lang of dun, Marokkaan of kaaskop bent. Wat boeit het?!

23 juni 2020 om 12:04

Dit is toch wel de meest onnozele reactie die ik gelezen heb. Waarom zouden voetballers zich moeten inhouden, omdat ze goed betaald zijn!? Het probleem zit hem in het discrimineren en het racisme. Hoe succesvol of rijk iemand is staat hier los van.

23 juni 2020 om 13:34

Haha wat een belachelijke reactie net of elk donkere persoon hetzelfde is niemand aan tafel bijvoorbeeld geloofd dat derksen een racist is ze zeggen alleen dat hij i.v.m zijn voorbeeld functie precies ook in deze tijd niet zo handige opmerking maakte.tuurlijk zijn er ook blanke mensen die problemen hebben kijk naar syrie en dat soort landen die worden ook gewoon geholpen. En ik vind persoonlijk jochem myer met de bonaire meneer heel grappig jan dino die vinden de meeste mensen niet grappig omdat hij grappen maakt over blanke mensen terwijl in bon bini en als je zijn cabaret volgt net zo goed grappen worden gemaakt over hoe lui mensen op de antillen en suriname zijn. Maar heel veel mensen kijken net als bij vi niet elke show en kunnen daardoor het helemaal niet nuanceren. Net als najib daar word ook hierboven in de reacties van gezegd dat die grappen maakt over blanke mensen terwijl hij ook grappen maakt over afro afrikanen marrokanen maarja dat word dan weer niet gezegd waar ik het wel mee eens ben is dat het soms overtrokken is maar dat is ook aan twee kanten het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen je moet alleen je best doen om te relativeren

Ik heb sowieso niks met het programma (de tafelheren verdienen goudgeld met het afzeiken van zo'n beetje iedereen die ter sprake komt) maar vind de ophef over de ongelukkige grap van Derksen zwaar overtrokken. Die opmerking volgde namelijk op een zeer genuanceerd verhaal waarin hij racisme veroordeeld. Ik zal er geen traan om laten als VI ophoudt met bestaan; er wordt namelijk al heel lang amper meer over de V van voetbal gepraat.

23 juni 2020 om 11:49

Kan iemand trouwens uitleggen hoe het zit met dat je alleen vanaf 'niveau 3' kan reageren op bepaalde, zwaarbeladen artikelen? Ik kan nergens vinden welk 'niveau' ik ben en hoe je dat kan verhogen, maar ik vind het een beetje apart. Het heeft iets weg van selectieve censuur.

23 juni 2020 om 11:53

Heeft te maken met hoeveel punten je hebt. Dus als je lang genoeg en vaak genoeg reageert zonder dat er reacties van jou worden verwijderd door de mods en zonder dat je een ban krijgt, dan raakt dat groene balkje onder je profielfoto vanzelf vol en dan zit je op niveau 3.

23 juni 2020 om 12:20

Als jij gewoon normaal reageert dan zit je zo boven dat level. Anders word het een groot gekkenhuis hier op het forum met de meest vreselijke reacties.

23 juni 2020 om 12:41

De V staat in dit geval dan ook voor Veronica en niet voor Voetbal.maar even zonder gekheid, het zou jammer zijn dat zo'n programma om deze reden moet stoppen. Daar hebben we dan met z'n allen in Nederland ons best voor gedaan, voornamelijk de donkere gemeenschap en aanhangers daarvan. Gefeliciteerd met deze bijna zekere overwinning!

Ik ben al een tijdje gestopt met VI. Ging te weinig over voetbal en teveel over alles behalve voetbal. Gewoon korter maken en terug naar de basis.

Het maakt mij weinig uit of het doorgaat of stopt, want ik keek het toch al zelden. Ik denk dat Derksen vooral boos is omdat het in zijn ogen nergens over ging en zonde van zijn tijd was. Daar kan ik mij wel wat bij voorstellen als je met zo’n hersenloze als Dries Bousatta in discussie moet. Daar is het niveauverschil te groot voor. De dame daarentegen kon zich goed verwoorden.

Ik vond het opzich een prima uitzending. Puur omdat je in gesprek met elkaar gaat. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar het gesprek aangaan is altijd goed. Wel ben ik het eens met Johan dat Genee heel vies bezig was. Je zit daar om tot elkaar te komen en het enige wat hij deed was een beetje reacties uitlokken op een hele foute manier. En verder vond ik die mevrouw heel duidelijk en respectvol overkomen dat vond Johan volgens mij ook als je op de manier lette hoe hij tegen en met haar sprak. Laten we hier allen een voorbeeld aannemen in plaats van heen en weer schreeuwen. In mijn optiek is niks belangrijker dan het gesprek aangaan met elkaar.

Ik had het gevoel dat Derksen zijn best deed om te luisteren naar wat die advocate te zeggen had. De interactie tussen die twee leek fatsoenlijk te gaan. Het nadeel is dat er gewoon niet de ruimte was voor die twee om met elkaar te praten wanneer de climax eraan kwam, want dan had je weer Genee die zijn eigen interpretatie moest toevoegen, dan had je weer Boussatta die het gesprek kaapte door te praten over zijn eigen ervaringen, het was heel irritant en zo kwamen ze niet verder.

Zou het jammer vinden als hij stopt. Ik ben ook zwart maar voel me absoluut niet beledigd of wat dan ook door de grap van Derksen. Ik ben het echter wel met hem eens dat de spelers van Oranje erg hypocriet zijn. Wel in een toernooi willen voetballen dat is opgezet doormiddel van slavernij, notabene in een land waar veel discriminatie is. Maar o wat een probleem is het als iemand een zwarte piet grap maakt. Naar mijn mening slaat de BLM beweging compleet zijn doel voorbij. Het zou moeten gaan om gelijke rechten en behandeling, iets wat in bepaalde landen zoals bijvoorbeeld Amerika nog niet het geval is. Hier is het gelukkig een stuk beter.

23 juni 2020 om 13:37

Zoek voor de grap de standpunten van BLM op en je zal schrikken. Had je de term black verandert voor white stond de hele wereld op z'n kop. Amerikaanse democratische politici en media die het lekker uitmelken net voor de verkiezingen. En het ergste van alles is dat dit voor nog meer sociale segregatie veroorzaakt in verschillende landen. Dries was echt een een gefrustreerd type die nooit met de intentie was gekomen om daar een gesprek te voeren. Gezicht stond de hele uitzending op onweer en hij liet z'n gasten niet uitspreken. Z'n standpunten vond ik ook alles behalve sterk. Je zag ook echt dat Rene het probeerde maar al snel merkte dat er geen gesprek met zo iemand te voeren valt.

Het zou eeuwig zonde zijn als Johan van tv zou verdwijnen. Sowieso is VI het enige programma waar mensen het echte mening geven, zonder een dubbele agenda.ik snap dat hij geen zin meer heeft in al dit gezeik, maar ik vind het altijd een verademing om naar hem te kijken. ik hoop dat de mening van Henk Fraser een groter podium krijgt, en dat kinderachtige types als Memphis daarvan verdwijnen.

Ik vond de show gisteren juist erg goed. Hoop dat de heer Derksen in de toekomst meer open staat voor dialoog. Verder moet hij vooral zich zelf blijven en af en toe een grap maken. Het kan echter geen kwaad om dan een beetje op te passen dat hij niet hele groepen beledigt en af en toe wat empathie tonen kan ook geen kwaad. Hij gedraagt zich nu een beetje als de starre knorrige oude man. Nergens voor nodig.

Wat is die Dries ook een sneue kerel zeg. Foei. In plaats van een respectvolle statement te maken bleef hij maar tieren door Derksen heen waardoor er van een 'dialoog' zoals Valentijn in gedachten had niks overbleef ... gemiste kans ... ik denk dat Derksen nu weer meer krediet gaat krijgen want hij was, ondanks vele stemverheffingen, wél duidelijk in zijn bewoordingen. Vond het maar suf geregisseerd waarbij Genee zich erg gênant gedroeg

Weer een trucje van Derksen. Hij is te ijdel om vanuit zichzelf op te stappen. Hij vindt het namelijk heerlijk om wekelijks de "grote Johan Derksen show" te geven. Hij kan niet zonder. Zonder deze show verdwijnt hij in de anonimiteit van het organiseren van muziek concerten. En anoniem zijn is zijn grootste nachtmerrie. Daarbij, als je echt wil opstappen, dan zeg je dat niet van tevoren maar dan doe je dat gewoon. Op deze manier wil Derksen nog hardere steun vergaren van het publiek dat hij niets fouts heeft gedaan, terwijl gisteren pijnlijk duidelijk werd dat wat hij gedaan heeft op zijn minst tegen racisme aanschuurt. Het is een goedkope truc om zijn handen in onschuld te wassen. Hij heeft zijn mond vol over het zijn van kerels, maar is zelf geen kerel. Zeg gewoon: "hetgeen ik gezegd heb kwets ik mensen intens mee en dat moet ik ook gewoon niet doen. Ik had het gewoon niet moeten zeggen en dat geldt ook voor het feit dat ik sommige spelers bij hun huidskleur noem. Ga ik niet meer doen." Dan is de kous af voor iedereen. Maar nee hoor, het ettertje gaat doodleuk de volgende dag zeggen dat hij het een kuttaflevering vond. Zeg dat dan gisteren richting het einde aan tafel en hadden de gasten erop kunnen reageren. Dan had het grote publiek die kant ook van je gezien. Misselijkmakend.

23 juni 2020 om 13:25

Het lijkt alsof mensen te gevoelig zijn deze dagen en zwaar aan het zoeken zijn. Hij heeft gezegd over die zwarte piet die naar een blm protest was gegaan in Limburg, weten we zeker dat het geen Akwasi is? (of iets in die richting) Je kan toch ook de link leggen dat hij ze allebei voor gek verklaard, de zwarte piet bij het blm en Akwasi met z'n gekke uitspraken. Mensen zoals jij zijn er heilig van overtuigd dat hij het racistisch bedoelde terwijl hij meerdere malen heeft gezegd dat dat niet zo is. Hij heeft Akwasi niet vergeleken met zwarte piet maar met die gek die als zwarte piet daarheen ging. Zijn 2 grote verschillen die mensen niet kunnen of willen inzien. Ik hoop verder dat Derksen doorgaat met het programma, het is het enige programma dat ik nog wel eens kijk op tv en als hij wegvalt zal het niet meer hetzelfde zijn. Erger me vaak kapot aan z'n uitspraken maar kan ook vaak kostelijk om hem lachen. Genee was gister verder beschamend slecht gister. Met plaats vervangende schaamte gekeken naar z'n optreden hoe hij met name z'n eigen carriere probeerde te redden door de mensen met wie hij jaren heeft samengewerkt zo voor de bus te duwen.

23 juni 2020 om 13:46

@joe rogan. Ik heb geen enkele uitspraak gedaan over de akwasie-uitspraak van Derksen. Dus u kunt helemaal niet weten hoe ik daarover denk. Vervolgens schuift u mij in de schoenen dat ik het een 'racistische' uitspraak vindt en dat ik daar heilig van overtuigd ben. Ik doe het fout en u doet het kennelijk goed, terwijl u letterlijk mijn mening verzint..... Ongelooflijk! Ik zeg gewoon dat Derksen helemaal niet wil opstappen. Hij zegt dit enkel omdat gisteren duidelijk werd dat hij tegen racisme aanschuurt met zijn herhaaldelijke aanduidingen van donkere spelers met hun huidskleur. Dat is een feit. Hij zegt al jaren constant: die zwarte speler, en nooit: die witte speler. Derksen doet dat zelf. Niemand verplicht hem daartoe. Zoiets doe je niet. Maar hij doet het wel. Dan schuur je op z'n minst tegen racisme aan. Dat werd gisteren pijnlijk duidelijk. En vandaag probeert hij dat recht te zetten en de aandacht af te leiden daarvan door te zeggen: ik overweeg om te stoppen. Zodat het grote publiek gaat zeggen: omdat Derksen niet meer een grapje kan maken, wil hij stoppen. Als hij wil stoppen moet hij stoppen, want daar gaat het niet om. Het gaat om wat hij jarenlang zegt. Niet hetgeen hij over Akwasi heeft gezegd. Dringt het nu door tot je. Overigens heeft Genee 1 van zijn beste avonden gisteren gehad omdat hij onpartijdig was en als verbinding tussen de 2 meningen fungeerde. Uitstekend. Hij hoeft toch niet per se zijn 2 collega's te steunen om het steunen. Die 2 hebben foute dingen gedaan en Genee wees ze daar direct op. Het is beschamend hoe Derksen daarop reageerde met: ben je nu de advocaat van de duivel? Genee hoort niet per se die 2 te steunen, maar hetgeen wat goed is. Wat mij zorgen baart is dat iemand met gezond verstand als u daar kennelijk anders over denkt.

23 juni 2020 om 14:07

Met de uitspraak dat 'derksen tegen racisme aanschuurt' leg je wel degelijk een link met racisme, de veronderstelling van Joe Rogan is dan ook niet zo vreemd. Wel weerlegbaar, als we naar de strikte letter der woord gaan kijken. Waar ik me vooral over verbaas is jouw verontwaardiging dat Derksen 'zwarte speler' zegt. Daar lijkt me namelijk niks mis mee. Zwart is op geen enkele manier een belediging, net zo min als wit dat is. Tevens legt de BLM beweging graag de nadruk op de huidskleur van haar aanhangers én haar tegenstanders (voor zover je ze zo kan noemen). Als Derksen zegt 'die speler met dat rode haar' of 'die kleine middenvelder' is er toch ook niks aan de hand? Overigens gaat het niet zozeer om het feit dat Genee wellicht een andere mening als Derksen is toegedaan. Het steekt Derksen vooral dat Genee hem sinds jaar en dag uit de tent lokt en nu opeens frontaal de aanval op hem opent. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Mocht Genee de mening zijn toegedaan dat Derksen écht te ver is gegaan, dan is dat natuurlijk zijn goed recht. Het komt op mij alleen wel over, en ik denk op Derksen ook, dar Genee vooral bezig was zijn eigen hachje te redden. Hoe ironische ook, Genee heeft Derksen harder nodig dan andersom. Valt Derksen weg uit het programma, kan het wel eens einde oefening betekenen. En om nou te zeggen dat de andere tv avonturen van Genee een onverdeeld succes waren....

23 juni 2020 om 13:31

@okan61: de ongefundeerde beschuldigingen van jou zijn misselijkmakend. Het grote publiek (check de poll op de site van de telegraaf waar 91% het eens is met Johan Derksen) heeft juist nog meer sympathie gekregen maar zovelen zijn bang dat als je dat zegt, je direct door de kleine schreeuwende minderheid als racist wordt betiteld. We mogen blij zijn in Nederland met iemand die gewoon zegt wat hij vindt op tv en zich niet laat leiden door schreeuwers. Hij is juist een kerel door niet te buigen. Hij geeft netjes aan dat zijn grap niet zo goed was, en daarmee basta.

23 juni 2020 om 13:52

@4ever. Dus jij hebt meer sympathie gekregen voor Derksen omdat hij zegt wat hij denkt. Hij zegt namelijk al jaren: 'die zwarte speler......'. Dat vind jij dus kennelijk goed. Ik weet niet of Onana en Ziyech van jouw cluppie Ajax het met jou eens zijn. Maar goed.....jij mag er natuurlijk voor kiezen om Johan te steunen als hij steevast donkere spelers bij hun huidskleur noemt en witte spelers nooit. Weten we gelijk wie jij bent. ( en nu ga je vast kokend van woede ontkennen dat je dat vind)

23 juni 2020 om 14:37

okan61 hij noemt Noa Lang ook die kwajongen met tattoos. Als hij de naam niet weet grijpt hij naar uiterlijkheden. Ik vind het nogal wat als ik niet mag zeggen 'die zwarte speler'. Ik vind het verder nogal kwalijk dat jij in een eerdere post letterlijk zegt dat het witte mensen niet interesseert hoe het met zwarte mensen gaat. Ik weet gelijk hoe jij bent, nl. een grotere racist dan waar je zogenaamd tegen strijdt.

23 juni 2020 om 14:45

@okan61: ik kook niet van woede, ik krijg steeds meer medelijden met jou en hoe jij in het leven staat. Ook lezen is niet je sterkste punt.

23 juni 2020 om 14:49

'het grote publiek' en '91% van een poll van een reactionair populistische krant (ga eens kijken op de reacties onder de artikelen, het is het deel van ons volk dat hooguit LBO opleiding heeft)' daar zit heelk erg veel verschil in. Ik lees het vaker. 'het volk' staat achter Derksen. Nonsens! Wat achter Dersen staat is een deel van ons land dat gewoon vind dat het normaal is een zwarte 'zwarte Piet' te noemen, omdat zij dat grappig vinden. Dat is geen meerderheid. De meerderheid van ons land, die hoor je niet. Dat zijn gewone mensen, normale mensen, die gewoon heel normaal vinden dat je niet begint met 'je trekt de racismekaart' of 'jij stelt je aan' 'joh, ik ben geen racist, jullie zwarten zijn zélf de grootste racisten' of de klassieker 'racisme komt van twee kanten he', maar dat je luistert naar je medemensen. En dat je van daaruit probeert begrip te krijgen voor het gevoel van een ander. Maar ik snap het wel. Intellect en empathie zijn niet gelijkelijk verdeeld onder de mensen. Sommige mensen missen echter beide en dat is een hele ongelukkige combinatie. Maar de meerderheid van de mensen in Nederland staan gewoon voor redeljike oplossingen en redelijke dialogen en niet voor de schreeuwlelijken aan beide kanten. Daar bevinden zich enkele de extremisten. Die zijn niet in de meerderheid.

23 juni 2020 om 14:55

@constant Kante: Als jij de Telegraaf een reactionair populistische krant noemt, is er geen discussie met je te voeren. Het is de grootste krant van het land en bovendien het economisch katern is van hoog niveau. Kijk eens naar de reacties op nu.nl, als je dat als leidraad zou nemen, zou je denken dat de wereld uit links extremisten bestaat. De poll is door 35.000 man gedaan en daar kan je echt wel iets van vinden. Al deze stemmers uitmaken voor LBO-publiek, je moet het maar durven. Ik ken je hier vaak als een welbespraakte vent, maar je gaat hier gierend door de bocht. Je zegt hier letterlijk dat als je achter Johan Derksen staat, dat we het normaal vinden een 'zwarte Zwart Piet te noemen'. Hiermee werk je keihard mee aan de polarisatie. Als je nou eens met je tekst begonnen was bij "maar de meerderheid van de mensen...." dan was ik het helemaal met je eens. Maar je vindt het blijkbaar nodig om eerst eens flink te provoceren en de discrimineren. Valt me heel erg van je tegen.

23 juni 2020 om 15:33

Hoop text voor iemand die geen discussie met me wil voeren. Verder ga ik puur in op één opmerking van je. "het is de grootste krant van het land en bovendien het economisch katern is van hoog niveau. " Ja duh, dus omdat het de grootste is zou het geen reactionair populistsche krant zijn?? Sorry, geen argument. Economische katern van hoog niveau? Yep, gelijk in. Maar hoeveel tokkies die PVV stemmen lezen die katern? Nul. Even reality check: je suggerreert dat De Telegraaf een kwaliteitskrant is. Dat is evidente onzin. Kwaliteitskranten refereren niet naar burgers met een uitkering als 'steuntrekkers', noemen landgenoten geen 'profiteurs' etc. Maar als je nog een steekhoudend argument hebt waarom de Telegraaf geen reactionair populistische krant is, doe je best! Want wat je nu te berde brengt raakt kant noch wal. Op je suggestie dat ik aan polarisatie meewerk ga ik al niet eens in. Voor jij-bakken moet je maar op De Telgraaf gaan discussieren, dat is daar inderdaad het discour.

23 juni 2020 om 15:41

Oei, nu raak je nog verder weg. Je kon het niet laten om nog een extra polariserende tekst te typen. Je bent hier niet voor de dialoog maar om extra aan te zetten, sterkte ermee!

23 juni 2020 om 15:48

Akkoord. Ik stel vast, mijn opmerking dat De Telegraaf een reactionair populistische krant is en we dus een poll in die krant van mensen die vinden dat Derksen gewoon gelijk heeft zeker niet als representatief voor Nederland hoeven nemen is door jou niet van tafel gehaald, want je was niet in staat daarvoor een steekhoudend argument aan te dragen. Dus we moeten niet de fout maken te denken dat een paar schreeuwers heel Nederland vertegenwoordigen.

Ik kan mij een programma met én Genee én Derksen nauwelijks meer voorstellen. Genee is net als van Erven Dorens zo hypocriet als maar zijn kan. Zoals ik dat ook denk over een aantal spelers van Oranje en de hele Knvb er bij. Ga lekker in het racistische Qatar voetballen volgend jaar met al die hypocriete snuiters. Ik ga op vakantie in die periode. En ik kijk geen minuut naar die bende die wat mij betreft na drie wedstrijden naar huis wordt gevoetbald. Voor mijn part met drie keer 5-0.

23 juni 2020 om 12:27

Ik denk dat zowel Derksen als Van Der Gijp niet veel meer in dat idee zien. Genee heeft zich in deze affaire van z'n gluiperigste kant laten zien en Derksen liet al merken 'not amused' te zijn. Van Der Gijp was zichtbaar aangedaan en leek er werkelijk helemaal klaar mee. Niet zozeer met specifiek dat, maar met de hele situatie. Van wat ik gisteren heb gezien, zie ik die relatie niet goed komen. Ik denk dat er weinig mensen zijn die zich zo voor de bus laten gooien en dat geldt des te meer voor een uitgesproken persoon als Derksen die geen blad voor de mond neemt.

Krankzinnig en totaal irrationeel om Zwarte Piet met racisme en/of slavernij te associëren. Het gaat om de olijke knecht van Sinterklaas. Het is een volstrekt onschuldig sprookje dat op veel plekken in de wereld (zoals in Iran) wordt gevierd.waarom zou je iemand niet mogen vergelijken met Zwarte Piet? Bepaalde mensen grijpen Zwarte Piet aan om hun haat tegen blanken en de Westerse Beschaving te ventileren. Hetzelfde zie je met de racisme waanzin. Nederland is één van de meest tolerante, humane en oikofobische landen op aarde. De meeste Westerse landen betalen al sinds mensenheugenis jaarlijks miljarden euro's aan ontwikkelingshulp en vangen al sinds mensenheugenis miljoenen migranten op. Nogal ondankbaar en ronduit misdadig om Westerse landen met racisme te associëren.dat geldt ook voor slavernij en imperialisme. Dat zijn immers universele praktijken waar zo'n beetje alle beschavingen op aarde zich ooit in meer of mindere mate aan "schuldig" hebben gemaakt. In veel afrikaanse en islamitische landen is slavernij bovendien nog springlevend. Slavernij is geen Westerse uitvinding, maar het Westen schafte het wel als eerste af. Als je het echte racisme wilt zien, moet je naar afrikaanse/islamitische landen gaan.

Het was een Genee show. Hij ging het allemaal wel even recht breien, nodigt een paar mensen uit het andere kamp uit en maakt er een mooie discussie van.dries was duidelijk de derde keus of iets dergelijks, maar dat is geen gesprekspartner. Hij laat een ander zijn verhaal niet doen en had geen sterke teksten.die advocate had een uur nodig om in te zien dat 'het horen zeggen van 'het was een misplaatste grap' niets met racisme te maken heeft.en ondertussen is er een rapper die op een plein oproept tot geweld bij een kinderfeest die er mee weg komt. Waar zit nou echt het probleem hier...

Bizar hypocriet van Genee inderdaad, die zich gisteren als de heilige pastoor opstelde. Normaal probeert hij altijd op de gekste manieren Johan en de andere tafelgasten de meest bizarre dingen te laten zetten, geeft voorzetjes en nu is hij ineens de moraalridder. Ja, dat is een beetje het format va het programma, maar nu gaat hij over de schreef. Zo'n uitzending als gisteren moest misschien wel, maar past totaal niet bij vd Gijp en Derksen. Ik snap Johan in deze wel.

Gister was ook bijzonder ergelijk. Die Advocate laat maar zien dat je eigenlijk niks meer kan en mag zeggen aangezien alles wat je zegt zo gedraaid kan worden dat het op racisme lijkt (die mensen is kleinerend en blank is symbool van reinheid als voorbeelden) die Dries Boussatta zette juist het punt neer waar het eigenlijk vooral misgaat in Nederland. Als je zo heftig en agressief reageert zoals Dries deed wekt dat tot veel weerstand (ook dit zie je terug door mensen die heftig en agressief reageren tegen racisme wat weerstand wekt van de witte (mag geen blank meer zeggen) mensen, terwijl als je rustig afspraken met elkaar maakt het veel vredelievender zal zijn) die Genee is ook wel een eng mannetje en denkt eigenlijk alleen maar aan zn eigen hachie/carriere door nu Johan af te branden als hij onder vuur ligt (vind het nog wel een goede presentator) het stuk van Fraser vond ik vandaag echt heel mooi om te lezen. Er is maar een kleine groep in Nederland racist, en het is treurig dat er nog altijd incidenten plaats vinden die alleen maar plaatsvinden om de huidskleur, maar sommigen hebben wel erg lange tenen en klagen over alles wat racistisch kan overkomen. We moeten ook beseffen dat sommige incidenten of als (verkeerd) grapje bedoeld zijn of dat het onbedoelde racisme is. In het geval van Johan was het een verkeerde grap op het verkeerde moment, maar hij pakte 1 iemand uit om op te reageren en niet de hele zwarte/bruine gemeenschap. En ik vind ook dat je het recht hebt om te reageren op iemand die tot geweld aanspoort op mensen die als enige doel hebben om kinderen te vermaken.

23 juni 2020 om 12:17

Idd je kan en mag eigenlijk niks meer zeggen tegenwoordig want alles kan tegen je gebruikt worden. Ook Kieft die heel aarzelend zei dat die advocate een blanke man had. Je zag hem echt denken van hoe moet ik dit zeggen en kwam toen heel onzeker maar met 'blanke man'. Komopzeg mensen bewust zonder enige rede belachelijk maken, uitschelden of bepaalde handelingen (zoals wit wel toestaan en zwart/bruin niet of zwart en bruin minder betalen dan wit) alleen maar op basis van huidskleur is racisme. Maar (verkeerde) grappen en onbedoelde racisme (bijv. Verkeerde woordkeuze) is geen racisme! Dat onderscheid moeten we leren maken, want tegenwoordig is als je iets zegt over een zwart,bruin, Turks/Marrokkaans mensen en dan hoeft het helemaal niet te gaan over het ras zelf (bijv. Ziyech zijn houding in het begin werd bekritiseerd en niet zijn ras) wordt meteen gezien als racisme, terwijl dit niks met racisme te maken heeft.

23 juni 2020 om 12:29

Racisme wordt in Nederland keihard ontkend. Discussies lopen al sinds de jaren 60 zonder enig resultaat. Wat jij schrijft is dus helemaal niet waar. Sterker nog racisme in Nederland wordt keihard ontkend door een groot deel van Nederland zelfs als het bewezen wordt op de arbeidsmarkt, uitgaansgelegenheden enz. Mensen stemmen zelfs op partijen die deze feiten keihard ontkennen.

23 juni 2020 om 12:54

Er zullen altijd mensen voor en tegen zijn, en je hebt altijd een stel gekken. Daar doe je niks aan. Of we worden robots. Wat waarschijnlijk over 200 jaar ook wel zo zou zijn als je de technologie ziet haha

23 juni 2020 om 13:00

Hoezo ontkend? Ik lees juist heel veel dat het er juist wel is alleen het verschil in mate zijn de meningen over verdeeld. Het beeld wat zwart en bruin schetsen vinden de witten vaak erg overdreven. Door er dan te heftig op te reageren krijg je juist meer weerstand. Ook ik denk dat het er wel is en dat moet natuurlijk direct de kop in gedrukt worden, maar we moeten ons ook realiseren dat niet alles racisme is, wat tegenwoordig wel zo wordt geschetst. Ik zie racisme als het zonder enige reden iemand belachelijk maken, uitschelden of bepaalde handelingen verrichten (zoals wit wel toelaten tot een club en zwart/bruin/Turks/Marrokkaans niet of wit meer betalen in dezelfde functie enz.) Alleen maar op basis van huidskleur en ras, maarja dat is mijn mening en daar zullen ook weer meningen over verschillen.

23 juni 2020 om 13:26

@geaajax94 Er wordt helemaal niets aan gedaan. het wordt ontkend. Die rustige discussie die je schetst is al vanaf de jaren 60 gaande zonder enig resultaat. Racisme wordt keihard ontkend in Nederland. De eerste reactie is vaak ontkennend en men doet alsof ze persoonlijk aangevallen worden. In nederland worden zelfs rapporten van de VN ontkend als er kritiek komt. Nederland kan niet tegen kritiek.

23 juni 2020 om 13:56

Laatste tijd is er toch wel meer aandacht voor, en dat is ook goed. Dat er weinig aan gedaan word ben ik met je eens, maar denk dat het vooral is omdat mensen niet goed weten wat we er aan moeten doen (dan heb ik het over de weldenkende mensen die tegen racisme zijn.) Maar iemand direct beschuldigen als racist, dan kan ik best begrijpen dat je tegengas geeft. Verder is het ook lastig praten want veel dingen kunnen wij als buitenstaanders niet weten, daarnaast is het ook lastig om te oordelen wanneer iets echt racisme is. Bijna iedereen is tegem racisme en vind ook dat er wat aan gedaan moet worden als het er is, maar mensen kunnen moeilijk oordelen of het er is en weten dan ook niet goed hoe ermee om te gaan.

23 juni 2020 om 15:09

Ik denk dat niemand moeite heeft met 'racisme' van de gewone man. Iedereen heeft namelijk voorkeuren. Alle mensen zijn allemaal hetzelfde. Ik heb het over de overheid die dit in de hand werkt en hier politiek op bedrijft. Iedereen trapt erin van 'beide' kanten. De middenklasse onderling laten uitvechten en verdelen en boven maar graaien.Racisme wat van bovenaf wordt bedreven en wat invloed heeft op de gewone man moet bestreden worden.Waarden en normen zijn niets waard. waarden en normen gelden enkel als het in het belang van de bovenlaag is.

Beste joh. Lekker stoppen en de cast vervangen met van de Meyde, Helder en Perez. Het liefst nog een vrouwelijke presentator. Die van nos studio is wel een goede, die veel van tennis houdt. Tijd voor een nieuwe generatie. Sinds het ek2012 is heet leuke van vi er al van af

Die Genee is wel een mooie ja. Steeds uitlokken en dan nu de het redelijke geluid willen laten horen. Die denkt natuurlijk, fuk, ik wil wel nog meer carriere maken, dit moet ik snel redden.

Eigenlijk was de uitzending van gisteren best komisch. Half Nederland valt over een grap van Johan heen en vind hem een racist. Johan zegt dat hij er geen spijt van heeft en legt vervolgens uit dat hij Akwasi niet voor zwarte piet uitmaakt, maar dat hij door zijn uitspraken op de Dam de link snel legde en een slechte grap maakte. Bovendien zegt hij zelfs nog dat als Akwasi wit was geweest hij de zelfde grap had gemaakt wat logisch is omdat een zwarte piet zich verkleed en ook vaak schminkt. Vervolgens gaan ze de rest van de uitzending een zoektocht houden naar het racistische wat dan wel in Johan moet zitten. Heb het de doen met Johan en hoop dat gekkies als Memphis eens slimmer worden en dit soort dingen snappen.

Net een tweet gezien. Ali B die in een zaal vol met donkere mensen een grap maakt, waarbij hij zegt dat wanneer hij zou hebben geweten dat er zoveel donkere mensen er waren dat hij zijn schoen had gelegd. Heel de zaal ging plat. Wat is nou het verschil tussen die grap en die van Derksen? Ik zie het in ieder geval niet.

23 juni 2020 om 14:35

Het enige waardoor dit onderwerp nu mega groot is geworden, komt door Social media en maar een klein deel van de gehele situatie wordt weergegeven. Als je dat ene stukje van zijn show nu ook pakt en online gooit, zal hij gerust ook ter verantwoording worden geroepen. De show op zichzelf en de grappen die erbij horen, kunnen dan ook een hele andere sfeer en context krijgen. Hetzelfde als de situatie bij VI dus. Ben ook bang dat het ontbreken van context op social media in combinatie met het anonieme aspect altijd de voeding zal blijven voor alle problematiek in Nederland

Ik heb het gisteren gezien en waar ik zelf moeite mee had was de taal ontleding die werd gedaan. Derksen vertelde iets en daar ging Natasja inhoudelijk op in en viel over zijn woordkeuze. In het programma van Beau ontlede Akwasi zijn eigen tekst in zijn voordeel (hij is dan ook een woordkunstenaar he Millonario) hoe hij het bedoelde terwijl het nu de woordontleding tegen Derksen werd gebruikt. Ik hoop dat Rasisme stopt echter moeten mensen wel kunnen praten en woorden kunnen gebruiken zonder continu op eieren te moeten gaan lopen in angst om racist te worden genoemd. Als voorbeeld blank en wit. Blank is (heb ik gisteren geleerd) not done omdat het voor reinheid staat terwijl iemand die het woord blank gebruikt daar, naar mijn mening, niets mee bedoeld (ik heb die link in ieder geval nooit gelegd). Je kunt onmogelijk alle woorden op een weegschaal gaan leggen op te voorkomen dat je iemand op zijn teentjes trapt.

Is het programma zo speciaal dat zelfs als je het niet leuk vind dat je er alsnog naar moet kijken? Mensen die blij zijn als het programma stopt. Je kan toch gewoon wat anders kijken op maandagavond of vrijdagavond? Ik vind het programma rtl boulevard schandalig, beetje in iedereen zijn prive leven vroeten. Maar ik heb er iets op gevonden, niet kijken. Zo erger ik me er ook niet aan. Kan het iedereen aan bevelen.

Alles wordt zo giga uitvergroot, bah. Opmerking Derksen niet handig en zeker ook niet de opmerking van Akwasi.....maar om daar zoveel opheft over te krijgen. Tjonge jonge. De één vindt dat, de ander weer wat anders en zo gaat het door. Daarnaast zijn er moraalridders en mensen die de zaak in vuur en vlam willen zetten, de media smult ervan en doet net zo hard mee. Voorstanders, tegenstanders.genee viel vreselijk door de mand, als er iemand nu het programma moet verlaten en is hij het wel.bah wat een streek.

Verbijsterend dat mensen Zwarte Piet überhaupt met racisme associëren. Men slikt het voor zoete koek zonder een inhoudelijke discussie.

23 juni 2020 om 12:21

Verbijsterend dat jij in 2020 nog steeds die link niet kan leggen. Zijn genoeg inhoudelijke discussies over te vinden, maar vermoed dat jij die dan gemist hebt of geen zin hebt om op te zoeken.

23 juni 2020 om 12:27

Wat zou er in hemelsnaam racistisch zijn aan de olijke knecht van Sinterklaas? Het is een onschuldig sprookjesfiguur met geen enkele link met racisme. Het wordt op heel veel plekken in de wereld gevierd, waaronder in Iran, waar het zelfs beschermd wordt door de VN.

23 juni 2020 om 12:44

@john Sobieski: Ik zal een paar voorbeelden geven waarom mensen het met racisme associëren. 1. Vroeger had zwarte piet altijd oorbellen. Deze oorbellen hadden zwarte slaven vroeger ook.2. Zwarte piet had vaak dikke rode lippen en heeft nog steeds kroeshaar. Dit verwijst ook naar hoe slaven vroeger werden afgebeeld. 3. Zwarte piet was waarschijnlijk een Moor. De kledingstijl is mogelijk gebaseerd op werkkleding van 16e-eeuwse Moorse pages die in Spanje werkzaam waren als bedienden. Later was zwarte piet een boeman of een knecht.ik zeg niet dat het huidige sinterklaasfeest racistisch bedoeld is. In de huidige vorm ben ik ervan overtuigd dat het niet racistisch is of bedoeld is. Ik ken niemand die zijn of haar kinderen opvoedt met het idee dat zwarte piet een neger is die altijd een knecht moet zijn. Maar ik begrijp gezien de geschiedenis absoluut wel waarom een link met racisme gelegd wordt.

23 juni 2020 om 13:03

Waarom zouden zwarte slaven in hemelsnaam gouden oorbellen dragen? Veel mensen van afrikaanse afkomst hebben dikkere lippen en kroeshaar. Het Middeleeuws page kostuum werd gedragen door Spaanse edellieden. Waarom zou een slaaf zulke luxe kleding dragen? Er is geen enkel historisch bewijs dat Zwarte Piet een moor zou zijn. In de hele Sinterklaas geschiedenis, in de praktijk, maar ook in de (kinder)literatuur, bevat geen enkel bewijs dat Sint-Nicolaas slaven in dienst had.

23 juni 2020 om 14:20

@john Sobieski: Kijk even op wiki op Zwarte_piet. Ik zeg niet dat wiki heilig is, maar het is wel informatie die over de geschiedenis van zwarte piet is verzameld. Als gemiddelde Nederlander snap ik dat mensen zwarte piet met racisme kunnen associëren als ze zulke informatie te zien krijgen. Los van het feit of de informatie historisch correct is.

23 juni 2020 om 14:33

Nu nog roepen dat jij Zwarte Piet niet een voorbeeld is van racistische bejegening, in weerwil van zoveel mensen die aangeven dat ze het wél als racistisch ervaren is echt een duidelijk gebrek aan empathie. Ga eens praten met mensen, en luister naar ze!

23 juni 2020 om 14:44

Leg eens uit wat er racistisch aan Zwarte Piet zou zijn. Ben benieuwd naar de rationele argumenten. Die mensen die Zwarte Piet met racisme associëren, grijpen het louter aan om hun haat tegen blanken en het Westen te ventileren. Wie Zwarte Piet rationeel analyseert, gebaseerd op feiten, weet dat er helemaal niets mis is met Zwarte Piet.

23 juni 2020 om 14:55

Wat zijn de rationele argumenten om Zwarte Piet met racisme te associëren? De bekende page kostuums werden gedragen door o.a. Franse en Spaanse edellieden.

23 juni 2020 om 15:15

Probleem is dat enige kritiek op onze tradities en geschiedenis wordt gezien als ‘haat tegen blanken en het westen’. Totale onzin natuurlijk. Het is gezond dat dit soort dingen ter discussie staan. Ik ben zelf een witte Nederlander maar kan prima begrijpen dat men zich niet prettig voelt bij een racistische stereotypering op een kinderfeest. Overigens zit de rest van de wereld met stijgende verbazing te kijken naar hoe een modern land als Nederland nog steeds een feestdag heeft met blackface, dat zegt al genoeg.

23 juni 2020 om 15:20

@john Sobieski: Het gaat mij niet om het feit waarom zwarte piet wel of niet racistisch is, of is is geweest. Ik reageer op jouw uitspraak dat je het verbijsterend vindt dat mensen Zwarte Piet überhaupt met racisme associëren. Als ik lees dat Zwarte piet structureel als boeman of als knecht is neergezet, dan snap ik de negatieve associatie. Of die associatie terecht is, daar zijn verschillende meningen over. Die zijn door verschillende mensen ook benoemd.

23 juni 2020 om 15:30

@john Sobieski: De oorringen van zwarte piet kun je verschillend interpreteren. Het kan duiden op een oude vissersgewoonte dat bemanning op vissersboten gouden oorringen droegen. Als ze overboord sloegen, en het lijk werd later gevonden, dan kon van de gouden oorringen een fatsoenlijke begrafenis betaald worden. Aangezien zwarte piet met de boot naar Nederland komt, kan het daar op duiden. Een andere betekenis kan de Moorse gaper zijn, de beelden die je vroeger boven een apotheek zag van Moorse kooplui met gouden oorbellen. Dit zou kunnen zijn als je er vanuit gaat dat zwarte piet een Moor was. Een derde uitleg zou kunnen zijn dat vroeger zwarte slaven een permanente gouden oorring kregen, waarmee werd aangeduid dat de betreffende slaaf al een meester had. Het zou ook gebruikt worden door vrije slaven, die daarmee nog iets van eigen bezit hadden. Er zijn meerdere uitleggen over de oorring. De ene uitleg heeft niets te maken met het feit dat zwarte piet zwart is, maar bemanning van een schip is. De andere uitleg heeft wel degelijk met slavernij te maken. Aangezien er geen eenduidig verhaal is, snap ik dat mensen het met slavernij kunnen associëren en met racisme.

23 juni 2020 om 15:38

Leg eens uit: Wat zijn de rationele argumenten die erop zouden duiden dat Zwarte Piet racistisch zou zijn. Waarom zou een blanke zich niet zwart mogen schminken?

23 juni 2020 om 15:44

Er is geen eenduidige uitleg en dus is het legitiem om het met racisme te associëren? Er is geen enkel rationeel argument te bedenken waarom een slaaf gouden ringen zou dragen en dure page kostuums.

23 juni 2020 om 15:53

@john Sobieski: 'er is geen eenduidige uitleg en dus is het legitiem om het met racisme te associëren?' Nu vraag je in ieder geval af of het legitiem is om zwarte piet met racisme te associëren. Ik ben blij om te lezen dat ik je uit heb kunnen leggen waarom het geassocieerd zou kunnen worden met racisme. De discussie of het wel of niet legitiem is ga ik niet aan, die mag je met anderen voeren.

Johan heeft groot gelijk, ik kan me voorstellen dat hij hier geen zin in heeft. Hij doet niet mee aan politiek correcte nonsens maar is zeker geen racist, als mensen dat wel zo zien kun je ze in 99 procent van de gevallen toch niet van mening laten veranderen want de 1 ziet dat wel zo de ander niet. Gisteren probeerde Wilfred via Johan zijn eigen straatje schoon te vegen en dat was gewoon laag. Als eindredacteur wist Wilfred natuurlijk ook wel dat die foto van zwarte piet getoond zou worden tijdens het gesprek wat ze over racisme hadden en hij weet natuurlijk dondersgoed dat Johan daar een grap over gaat maken. Johan moet gewoon lekker de dingen gaan doen waar hij echt plezier aan beleefd zoals zijn muziek, en hypocriete Wilfred kan er verder aan gaan werken om de zoveelste 13 in een dozijn talkshowhost te zijn en mogelijk een switch maken naar de NPO.

23 juni 2020 om 13:01

Wat maakt het uit of hij een racist is? Wanneer ben je uberhaupt een racist? Als jij weet dat een bepaalde 'grap' voor sommige mensen diep kwetsend is, waarom zou je hem dan toch maken? Dan ben je toch gewoon een eikel en verdien je deze drek die nu over Derksen heen komt.

23 juni 2020 om 18:29

Ehm nee hoor.

Derksen die het slachtoffertje speelt. Het zou mooi zijn als Derksen zou stoppen. Het was gisteren heel duidelijk dat hij maling heeft aan de gevoelens van anderen. Dit is de beste beslissing die hij ooit neemt als hij stopt. Dit verwend jochie denkt namelijk al jaren dat hij zich ongestraft alles kan permitteren in naam van het grote geld. Hij speelde een rol gisteren en keek neerbuigend op de anderen neer.

Ik denk dat dit het einde van Voetbal Inside is. Dit staat overigens los van de racisme-discussie. Als je jaren met iemand werkt die je op deze manier zo'n mes in de rug steekt uit eigen gewin, komt dat over het algemeen niet meer goed. Als je ook zag hoe Van Der Gijp er gisteren bij zat, kon je wel zien hoe laat het was. Die raakte er naarmate de show vorderde steeds meer klaar mee. Genee heeft zich hier absoluut geen dienst bewezen door plots het "zinkende" schip te verlaten en de andere twee aan hun lot over te laten. Dan ben je echt een enorme gluiperd. Dat deed hij eerder ook al door de overstap naar Veronica in de schoenen van Derksen te schuiven, terwijl het Genee was die de overstap dolgraag wou maken. Dat werd toen direct in de kiem gesmoord.

23 juni 2020 om 12:48

@Sirius Wat gisteren vooral duidelijk is geworden is dat ze bij VI niet kunnen incasseren. Nu ze worden aangepakt, beginnen ze zich ongemakkelijk te voelen. Jaren maken ze iedereen met de grond gelijk en verwoesten ze persoonlijke levens zoals die PSV supporter die aangifte deed. Maar nu ze worden aangepakt, vinden ze het niet meer leuk. Wat een hypocrisie van VI.

23 juni 2020 om 13:01

Sorry hoor, maar met jou is tot op dit moment echt geen constructieve discussie te voeren. Prima dat je tegenstander van Derksen bent en ik ben ook zeker geen fan van de man, maar Je komt met totaal iets anders aanzetten dan waar mijn betoog over gaat en in een ander topic doe je allemaal aannames alsof je er zelf bij was zonder het op 1 of andere manier te kunnen onderbouwen. Prima dat je hypocrisie aan wilt kaarten, maar doe dat dan onder een betoog die het daarover heeft. Mijn betoog gaat over een hele andere zaak.

23 juni 2020 om 13:27

Wat een onzin. Als er juist mensen kunnen incasseren zijn het Gijp en Derksen wel. dat is al wel 1000x gebeurt aan die tafel en dan halen ze de schouders op en zeggen ze. Dat mogen ze zeggen net zoals wij dingen over hun mogen zeggen.

23 juni 2020 om 13:33

@Sirius jij bent hier de boel aan het verdraaien. Wat Genee deed, deed hij al jaren tegen Derksen ingaan. Derksen en Genee zijn structureel tegen elkaar ingegaan over de afgelopen jaren. Maar nu het om racisme gaat, steekt hij opeens een mes in zijn rug? Genee deed gisteren niets anders dan wat hij al jaren doet. felle onderlinge discussies. Het is niet Genee die verantwoordelijk is voor die opmerkingen van Derksen. Het is Derksen die deze uitspraken deed. Jij probeert Derksen neer te zetten als het slachtoffer die een mes in zijn rug krijgt. Het is Derksen die de andere gasten een mes in de rug steekt. Genee en Gijp zijn nota bene naar hem toegereden in Grollo. Derksen kiest ervoor om de racist uit te hangen.

23 juni 2020 om 14:29

Eens. Ik snap dat voor de reactionaire goegemeente die vindt dat wat Derksen zegt moet kunnen het Gefundenes Fressen is dat Genee een kwalijke rol speelde in de discussie gisteren. Maar zoals wel vaker heeft deze club meneren een zeer troebel beeld bij de realiteit. Genee deed wat hij een presntator in dit soort gevallen moet doen. Het vertolken van de stem van het verstand. Tussen de stormen van een opgewonden Marokkaanse Nederlander (totaal verkeerde gast voor dit thema, dit mannetje heeft de goede zaak alleen maar slecht gedaan) en een notoire brompot die het zich met zijn zorgvuldig opgebouwde imago van de Pietje Bel van de Sportverslaggeving niet meer kon veroorloven om op een verstandige wijze zijn woorden terug te nemen (zonder gezichtsverlies, want dat had gewoon gekund) en dus al bij voorbaat in een zelfgekozen hoek zat en geen enkele mogelijkheid zag om daar gewoon normaal uit te komen, hoort een presentator de voice of reason te zijn. Die rol is uitstekend vervuld door Genee. Snap best dat de reactionaire meute liever had gehad dat Genee nog even de acties van Derksen zou ondersteunen. Maar nogmaals, een programma heeft ook één persoon nodig die zijn hersens gebruikt en niet de onderbuiken zoals Gijp, Derksen en Bousatta deden. Los hiervan, Genee is al jaren de initiator, aanjager van dit programma. Dus wat hij gisteren deed sluit perfect aan bij zijn normale rol.

Het was af en toe tenenkrommend slecht. Ze hadden beter een Jinek of Pauw als gesprekleider kunnen hebben. Geneengeeftninderdaad de voorzetjes en wilt zo zijn hagje redden als leider. Dat Derksen boos is snap ik zeker. Jammer genoeg zat Henk Fraser niet aan tafel. Die heeft hele zinnige dingen gezegd. Of dit goed komt weet ik niet, maar ze hebben wel vaker in zwaar weer gezeten en een zomerstop deed er goed aan. Genee gaf ook al toe dat er andere irritaties waren naast deze opmerking. Dus zal ongetwijfeld vervolgd worden.

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat we in 2020 volwassen in een show zien praten over kleurtjes. Niet meer bruin zeggen? Wie zegt dat??? Wie heeft dat in godsnaam uitgevonden? Kan je niet overweg met je eigen huidskleur? Prima, maar dan ligt het probleem bij jou en jou alleen. Werk dan aan jezelf zodat je nooit meer overgevoelig reageert op de dingen. Wat is dit eigenlijk voor onnodige oorlog. Wat Derksen doet, is gewoon zijn eigen mening verkondigen. Waarom moet er zoveel ophef zijn over de mening van een 70-jarige man? Jarenlang wordt ons verteld onszelf te zijn, 'express yourself' en weet ik veel nog wat. Maar neen, liever aan heksenjachten doen. Een social media oorlog zoals Derksen het perfect verwoordde. Mensen moeten echt rustiger gaan doen want dit brengt niks op.

23 juni 2020 om 12:30

Ben het helemaal met je eens. Een grap over iemands huidskleur staat niet gelijk aan racisme en dat wordt nu wel zo beweerd. Daarom vond ik Kieft gister ook sterk (ondanks dat hij niet veel te vertellen had) met de vraag of grappen overs huidskleur uberhaupt nog wel toegestaan is.

23 juni 2020 om 12:42

Blijkbaar kan het selectief nog wel. Ik ga je een voorbeeldje geven uit mijn ervaring. Ik speel geregeld online nba 2k, en dan kan je je eigen speler maken. Ik heb Zuiderse roots maar ben zo wit als Casper. Kom ik daar online in contact met zwarte jongens en die maken me uit voor 'white sh*t' en dergelijke dingen. Daar zeg ik wat van terug, maar dat kan ineens niet. Meteen agressief doen en me vragen wat ik zei, dus ik herhaal het dan weer. Ze kunnen het niet geloven dat iemand wat terug zegt. Het lijkt wel alsof ze willen zeggen 'ik heb het recht om jou uit te schelden, want ik ben vrijgesteld van racisme en maak misbruik van mijn situatie. Maar zeg niks terug want dan wordt het pas echt geregistreerd als racisme.' Ja, grappen maken over zwarten kan haast niet meer. Ik hou van stand-up comedy. Artiesten als Dave Chappelle, Eddie Griffin, DL Hughley, Aries Spears. Allen zwart en maken heel veel grappen over blanken. Dat kan en mag, en ik vind ook dat dat kan. Maar andere comedians zoals Bill Burr, Louis CK, Ricky Gervais hebben het daar moeilijker mee, die zouden niet meer zoiets kunnen zeggen. Ik snap het echt niet meer.

23 juni 2020 om 14:19

"'ik heb het recht om jou uit te schelden, want ik ben vrijgesteld van racisme en maak misbruik van mijn situatie. Maar zeg niks terug want dan wordt het pas echt geregistreerd als racisme.' "okay, dat is jouw ervaring. Nu even de ervaring van een aantal zwarten. Die worden uitgemaakt voor Zwarte Piet. Als ze daar iets van zeggen, bijvoorbeeld dat ze zich racistisch bejegend voelen, dan krijgen ze te horen: 'joh, is maar een geintje, ik heb toch wel het recht om een geintje te maken? Ik ben echt geen racist!" Waarop ze dus niets mogen zeggen want als ze daarna volhouden dat het voelt alsof ze racistisch bejegend worden krijgen ze te horen dat ze de 'racismekaart spelen' dat ze 'het voor zichzelf alleen maar erger maken, omdat ze racisme in stand houden' of meer van die drogredenen. Daarbij stoor ik me ook enorm aan die omgekeerde slachtofferrol van momenteel. 'je mag niets mer zeggen, je mag geen grappen meer maken, blabla. ' Prietpraat. Als ik een maat van mij met een donkere huidskleur 'mijn roetmoppie' noem, dan weten hij, ik en onze vriendenkring dat die grap inderdaad puur als grap en niet als belediging of wat dan ook bedoeld is. Omdat we elkaar kennen, vrienden zijn en elkaar door dik en dun steunen. Dat is totaal wat anders als een totale vreemde mijn vriend voor Zwarte Piet uitmaakt. Die man is geen vriend van mijn maat. Zijn bedoeling is, anders dan die van mij, niet gericht op een geintje onder maten en dus heel anders. Snap je dit niet? Mensen maken echt ene tragische fout om iedere uitspraak zonder context gelijk te schakelen. Iedere tekst die je uitspreekt is context gevoelig én dus afhankelijk van het geval. En dus is er verschil tussen wat ik zeg en wat een willekeurige man zegt. En het is ook anders als zwarten het onderling doen, ook al zo'n rare kronkel bij mensen om hun eigen racistische gehalte te ontkennen.

23 juni 2020 om 15:41

@constant kante, racisme komt van alle kanten. Als het als grap bedoeld is (en ik ben er volledig van overtuigd dat dat bij Derksen het geval was), vind ik het prima. Zwarten beledigen blanken ook bij de vleet, dat is niet anders. Daarom dat ik ook zeg dat zij denken en voelen dat ze een 'license' hebben om dat te doen. Maar wie de bal kaatst, kan ze terug verwachten hoor. En stel nu dat iemand zich beledigd voelt door de grap van Derksen: get over it, je overleeft het wel!

Het is droevig Maar het eind is zoek in Nederland Zou het komen door de zwalkende leiding in dit land? Bestuurders die verschillende beslissingen nemen? Democratie heeft geen kleur en moet geleefd kunnen worden met respect voor een IEDER! Vrijheid van meningsuiting is gemeengoed voor allen in NL. Laten we ons daarna gedragen!

VI is het enige programma waar ik de tv nog voor aan zet. In het geval dat Johan inderdaad zo is verrast door de redactie is dat natuurlijk heel kwalijk. Ben het met hem eens dat afgelopen uitzending de allerslechtste aflevering was. Meer dan een uur lang naar een zinlose discussie lopen luisteren. De advocate had het vooral over empathie en dat een wit persoon zich niet kan verplaatsen in een zwart persoon en ook andersom. Dit kon alleen opgelost worden met empathie, wat dus precies betekent waarvan zei dusbzei dat het niet kon. Dus geen ene centimeter opgeschoten. De Nederlands marrokaanse man kwam met allemaal argumenten die niet gebasseerd waren op feiten en liep door iedereen heen te lullen en wilde ook niet van standpunt verranderen, kortom ook zinloos.

Ik vond het goed dat ze het erover hebben gehad. Heeft teveel ophef in Nederland gezorgd en kan nu met rust gelaten worden. Jammer dat de Nederlandse voetballers met de grote bekken op sociale media er nu niet waren, maar een dame en dries de kooltjes voor hun uit t vuur moest halen. Dat Genee Derksen publiekelijk afvalt / aanvalt is weinig collegiaal en zegt meer over de achterbaksheid van deze man. Probeert goedkoop te scoren zoals menig zelfverklaarde BN-er. Zou het jammer vinden als hij idd stopt, zou het einde van het programma zijn en een slap aftreksel van studio sport worden op zondagavond....

Ik noem even een aantal personen die Johan Derksen structureel heeft aangepakt vanwege gedrag of uitspraken:- Dirk Kuijt- Andries Jonker- Andries Knevel- Memphis Depay- 'piepkuiken' Marc Marie Huijgregts- Albert Verlinde- Ellie Lust- Sylvana Simons- Claudia de Breij- Frans Hoek- Graydonmannetjedeze kan ik nu snel bedenken, maar de lijst is veel langer. Van deze 10 hebben er 2 een getinte / donkere huidskleur. Ik zie absoluut geen patroon in het beledigen personen vanwege hun huidskleur. Ik kan het snappen als mensen een discussie willen starten over de manier waarop Derksen op landelijke tv over anderen praat. Maar om dit puur en alleen over racisme te laten gaan snap ik niet. Op basis waarvan merk je dat Derksen een racist is? Is van Basten een nazi omdat hij een foute grap over een Duitse trainer heeft gemaakt? Is Akwasi een terrorist omdat hij zegt dat hij een specifieke groep 'in het gezicht wil trappen' als hij die ziet? Is Memphis Depay een dierenhater vanwege een foto met een lijger? Als iemand mij een patroon kan laten zien bij Derksen waarop hij puur reageert op de afkomst van iemand, niet op diens uitspraken of gedrag, dan zie ik het graag tegemoet. Ik sta er open voor om mijn mening bij te stellen. Tot die tijd blijf ik van mening dat we dit niet als discussie over racisme moeten behandelen.

23 juni 2020 om 12:52

@KTB84 En bij hoeveel van deze mensen heeft hij huidskleur en etniciteit erbij gehaald. je vergelijking slaat nergens op. Bij hoeveel van deze mensen koppelt hij gedrag aan etniciteit wat hij structureel doet.

23 juni 2020 om 13:30

@pressing12: In mijn comment vraag ik juist om die voorbeelden, omdat ik ze niet kan noemen.

23 juni 2020 om 14:19

Structureel insinueert dat hij het wekelijks doet. Dat is dus niet zo. Ik heb hem niet 'structureel' gedrag aan etniciteit zien koppelen. Als jij dat zo ziet is het meer je eigen interpretatie, waarschijnlijk.

23 juni 2020 om 15:06

@KTB84 hij heeft zelfs eens gezegd dat Ziyech niet met Helene praat omdat ze een vrouw is. Dit soort smerige insinuaties Ik heb niemand toen gehoord dat Derksen iemand van discriminatie beticht puur door zijn afkomst. hij vaat ervan uit dat Ziyech door zijn etniciteit moslim is en verklaart gedrag vanuit zijn etniciteit. Ik heb hier 100 voorbeelden van.

23 juni 2020 om 15:41

@pressing12: Ik snap dat je het als argument aanvoert. Maar Derksen zegt in de betreffende uitzending niet dat Ziyech niet met Helene Hedriks praat omdat ze een vrouw is. Hij zegt dat Ziyech gepikeerd is omdat ze een relevante vraag stelt en dat die vraag door een vrouw gesteld is. Vind ik nog steeds geen hele sterke uitspraak, maar het is wel veel genuanceerder dan jij stelt. Dat is jammer, want nu breng je iets in dat Derksen niet gezegd heeft.

23 juni 2020 om 16:06

@KTB84 Er bestaat geen nuance. Hij zegt letterlijk dat hij vrouwen minderwaardig vindt vanwege zijn afkomst. Dit zijn smerige insinuaties puur en alleen door zijn etniciteit. Toen vond hij het wel ok om iemand van discriminate te betichten. Hij heeft zelfs gezegd dat je maar met 3 Marokkanen in een elftal kan spelen en bijna gepleit voor rassenwetten in het voetbal. Derksen is eem smerige bekrompen vent die structureel mensen benadert vanuit hun etniciteit. Marokkanen met een baard noemt hij Isis aanhangers. Het moet allemaal maar kunnen onder het mom van grappen en satire.

Begin van de uitzending zegt Genee: we zijn een team met z'n 3en. Dat was gelijk het enige teammomentje van de avond

23 juni 2020 om 13:08

Hij doelde op Johan, René en Wim...

23 juni 2020 om 13:21

Dat denk ik nu ook ja

Dries Boussatta aan tafel zetten was olie op het vuur gooien. Boussatta heeft al meerdere keren laten blijken totaal geen fan te zijn van Derksen, wat op zich niet veel uit hoeft te maken als je maar respect voor elkaar kunt hebben. Op een gegeven moment wees Johan hem aan, daar flipte hij helemaal over. Ook het niet uit laten praten van de andere mensen aan tafel stoorde mij heel erg, dat is zo respectloos. Daarnaast haalde hij items aan die minstens 5 jaar oud waren. Een voorval wat er ooit bij AZ heeft plaats gevonden, wat totaal niet relevant was omdat de betrokkenen niet aan tafel zaten. De aanwezigheid van Natacha Harlequin vond ik echt wel goed. Ze stelde de goede vragen, toonde begrip voor de andere mensen aan tafel en had goede verhalen. Je kunt over dit onderwerp niet lang genoeg met elkaar praten, alleen zo kom je tot elkaar en kun je begrip opbrengen voor elkaars meningen en standpunten. Ik vraag me alleen af of dit programma geschikt is om een uur lang over dit onderwerp te praten. De kracht van het programma is juist de vele verschillende onderwerpen die aanbod komen en de inbreng van de mensen aan tafel. Nu zaten er 2 mensen aan tafel die absoluut geen zin hadden om een uur lang over een en hetzelfde onderwerp te praten.

Denk dat bepaalde soort mensen vanaf leeftijd van Derksen zeggen we maar, heus niet racistisch zijn. Maar toch vinden zij bepaalde grappen normaal. Op één of ander manier betrap ik velen uit genoemde leeftijdscategorie die dit soort "gerelateerde" opmerkingen maken. Je zou bijna denken dat zij ermee opgegroeid zijn om over bep rassen (bijv!!) te praten: aap, roetmop, zwarte piet ed....toch denk ik dat velen dit doen, niet uit racistische bedoelingen maar leuk te wezen. Racisten hebben we overal. Als Surinamer kan ik helaas ook niet ontkennen dat in onze kringen genoeg vervelende grappen worden gemaakt richting "blanken". Wat wel anders is, in mijn ogen, dat het niet direkt tegen genoemde personen gericht wordt maar Surinamers onderling zonder bijzijn van.. Betreft veronica inside, Driessen, Derksen en Genee mogen van mij opzouten. Puur omdat ik vind dat genoemden geen toegevoegde waarde hebben als het gaat om "voetbal". Voetbal is dus ook mijn enige reden om naar dit programma te kijken. Alleen laatste periode is voetbal bijzaak lijkt het wel.

23 juni 2020 om 12:48

Geen wonder dat voetbal bijzaak is, het is corona tijd, dat heeft een boel losgemaakt. Toch viel het me tegen gisteren, Derksen had gisteren de mogelijkheid om de angel eruit te halen. Hij had zich moeten beseffen dat mensen zich geschoffeerd voelden, enige empathie, een sorry, dat had zoveel kunnen helpen in deze gepolariseerde discussie. Dan ben je een grote jongen en had je de bal ook meteen richting Akwasi kunnen kaatsen. Zou ook een grote jongen zijn als hij iets over de woorden zou zeggen die hij gezegd heeft. Overigens ik ben niet zo oud als Derksen maar wel oud genoeg om als boze witte man te boek te staan. Ben niet zo opgevoed, maar voor het eerst in mijn leven voel ik mij een witte man en voel ik dat groepen uit elkaar gespeeld worden. We zijn geen Amerika! Ik denk overigens dat vooral de jeugd heel erg rechts en onverdraagzaam is. Dat is het politiek correct van nu.

23 juni 2020 om 13:00

Als Surinamers en Indo’s kritisch zijn en grappen over ons maken denk ik dat weinig blanken daar problemen mee. Wel wanneer allerlei andere volkeren waarmee Nederland geen enkele koloniale relatie heeft ons hier de les willen lezen en weigeren in te gaan op het verleden van hun eigen land van herkomst.

Dries begon zo slecht met werkelijk waar de slechtste argumenten/vergelijkingen, tenenkrommend was het op een gegeven moment. Gelukkig heeft ie dat enigszins nog hersteld naarmate het programma vorderde. Wim Kieft vond ik prima en ook de advocate was erg sterk. Ze bleef kalm, stipte de pijnpunten aan en was oprecht benieuwd naar de mening van Johan door hem zelf direct vragen te stellen en aan te horen. Verder was Gijp erg stil en Derksen, tsja wat moet je zeggen. Het meest wrange is denk ik dat je gewoon ziet dat hij in de kern een goed mens is, helaas mist ie een beetje dat empatisch vermogen (in deze situatie). Denk dat de kern van deze discussie het volgende is: zoals Natascha al aangaf is het lastig om je als wit persoon te verplaatsen in de gevoelens van een zwart persoon (en andersom) als het aankomt op dit onderwerp. Het is simpelweg bijna niet te doen. Wat je wél kan doen (iedereen) is naar elkaar luisteren, en als een groep mensen aangeeft dat bepaalde dingen kwetsend/vervelend over kunnen komen, dan heb jij de optie om daar in het vervolg rekening mee te houden. Hoeft niet, het mag. Maar dan is het natuurlijk ook niet raar als er dan weer een reactie van de andere kant komt op jouw beslissing om dat niet te doen. Dus laten we voortaan gewoon oprecht luisteren naar elkaar (en dan ook echt luisteren) dat meenemen, er een paar dagen rustig over nadenken en je keuze te maken wat je er mee gaat doen.

23 juni 2020 om 12:52

Dries was na 5 minuten al af. Heeft het laatste half uur ook niks meer gezegd. Alleen als de advocate wat zei ging hij daar nog even op door omdat hij zelf geen valide punt kon verzinnen

Ik vond het ook wel tekenend dat men Natascha Harlequin en Dries Boussata moest uitnodigen. Natascha bood Derksen goed en kritisch van repliek, maar die Boussata voegde echt helemaal niks toe met zijn steeds harder wordende geschreeuw. Dit was dé uitgelezen kans voor alle prominente critici uit de voetbalwereld om één op één met Derksen in gesprek te gaan. In plaats daarvan komen ze allemaal niet opdagen, en moet men uitwijken naar een advocate die niks met voetbal te maken heeft en een Nedeerlands-Marokkaanse oud-voetballer die weinig toevoegt aan het gesprek. Als je de ballen hebt om kritiek te uiten, heb dan ook de ballen om die kritiek recht in het gezicht van de heren van VI te uiten.

Begrijpelijk. Ipv een een verdiepende discussie over racisme te organiseren zeikt half het land blijkbaar liever op de grappen van een voetbalanalist. Gaat nergens meer over. Niemand schiet hier wat mee op.

Begrijpelijk. Ipv een een verdiepende discussie over racisme te organiseren zeikt half het land blijkbaar liever op de grappen van een voetbalanalist. Gaat nergens meer over. Niemand schiet hier wat mee op.

Kinderachtige reactie. Hij gedraagt zich een beetje als een pestkop op school die iedereen zit te pesten maar als iemand het dan terug doet, hij het opeens niet meer leuk vindt. Wat betreft zijn 'grap'. Of hij het racistisch bedoelde of niet, daar gaat het helemaal niet om. Derksen mist het vermogen, net als heel veel mensen op dit forum, om zich in te leven in een andere persoon. Derksen zit daar een beetje als bevoorrecht man 'grapjes' te maken, die voor sommige mensen heel kwetsend zijn. Het is lekker makkelijk goed praten als je geen idee hebt hoe het voelt om racistisch bejegend te worden.

23 juni 2020 om 13:31

Ik ben het niet met je eens over dat pestkop moment. Hij kan het makkelijk incasseren maar op een gegeven moment is het ook genoeg. Het leek wel of hij bij de rechtbank zat. Waar gaat het allemaal over. er zijn ergere dingen dan een fout grapje van derksen.

23 juni 2020 om 13:52

Ik ben het met je eens dat de stortvloed aan berichten hierover buitenproportioneel is en dat het wellicht wat wordt opgeblazen. Andere kant is dat Derksen constant mensen loopt te beledigen en belachelijk te maken (en daarmee in sommige gevallen bijna voetbalcarrieres heeft kapot gemaakt). En dat mag hij doen en ik snap het ook ergens wel want het heeft hem en zijn tv-programma veel succes opgeleverd. Maar dan moet je ook op de blaren zitten als het een keer in je gezicht opblaast. Ik heb het gevoel dat hij voor het eerst echt in een hoek zit waaruit hij zich niet makkelijk kan lullen en grappen en dat hij dat niet prettig vindt. Wat betreft het racisme aspect. Of hij weet niet hoe gevoelig het ligt. In dat geval leeft hij volgens mij in een enorme bubbel. Of hij weet wel hoe kwetsend sommige mensen zo'n grap zouden ervaren en hij kiest toch om die grap te maken. Dat zou ik erg kwalijk vinden.

23 juni 2020 om 13:03

Dat viel me gisteren ook al op. week in week uit gedraagt hij zich als de moraalridder van Nederland en misbruikt zijn macht om mensen die niet het platform hebben om neer te sabelen. Maar bij het geringste is hij in zijn eer aangetast en wil stoppen. Dat neemt hij vaak voetballers kwalijk die niet op een andere positie willen spelen en boos zijn. Derksen is een hypocriet die enkel wil uitdelen en totaal niet kan incasseren.

23 juni 2020 om 13:19

Weet niet hoor maar Derksen krijgt regelmatig draaien om zijn oren terug, wat gister gebeurde heeft niks te maken daarmee."het vermogen om je in te leven in een ander persoon"meeste mensen hebben dat wel hoor maar de vraag is of je dat met elke uitspraak of grap moet doen. Vind ik van niet want kan je geen reet meer zeggen maargoed het zal wel allemaal.

23 juni 2020 om 13:37

Dat is inderdaad de vraag en daar heeft iedereen vast zijn mening over. Ik vind dat mensen (in NL) best wat bewuster mogen zijn. Je kunt nog genoeg grappen maken die geen racistische ondertoon hebben wat mij betreft. Bovendien, wat voor jou of mij een grap is, is wellicht voor een grote groep van de bevolking een zeer kwetsende opmerking. Dan kun je er voor kiezen om toch dat soort opmerking of grappen te maken, maar dan vind ik je gewoon een lul. Vrijheid van meningsuiting is wat mij betreft ook wat anders dan die vrijheid misbruiken om andere mensen te beledigen.

23 juni 2020 om 14:34

Denk dat je iets door elkaar heen haalt, als je een grap maakt betekend niet dat je iemand wil beledigen. Je vind je zowieso al heel wat als je een grap maakt om iemand te beledigen.iedereen mag van mij een grap over mij maken, mij beledig je er niet mee, het intresseerd me helemaal niks en als hij grappig is lach ik met de persoon mee. Zo niet ben ik het een uur later vergeten en lig ik lekker rustig te slapen.je kan overal voor kiezen maar je kan er ook voor kiezen om je niet te laten beledigen, zo moeilijk is het niet hoor en maakt je leven een stuk makkelijker.als je grappen maakt moet je overal grappen over maken en niet onderwerpen uitsluiten omdat het gevoelig ligt want dan ben je gewoon een hypocriet. Wat de meeste mensen zijn tegenwoordig.en ja als je een verkeerde grap maakt ben je een lul op dat moment, prima niks mis mee toch?een mening kan heel erg beledigd zijn voor anderen, dat is die persoon zijn eigen probleem en moet je maar mee leren omgaan maargoed tegenwoordig moeten we mensen beschermen ofzo ervoor.heb geen idee maar zoals ik zei, ik vind het allemaal goed. Ik ben helemaal klaar met al deze onzin van de laatste nou 10 jaar.

23 juni 2020 om 15:37

Ik zit er wat dat betreft hetzelfde in. Iedereen mag mij ook belachelijk maken, het maakt me (meestal) niet (veel) uit. Maar ik besef me wel dat ik een blanke, hoogopgeleide man in Nederland ben en daardoor enorm bevoorrecht. Ik hoef bijvoorbeeld nooit voor mijn plek te vechten vanwege mijn huidskleur, mijn CV zal nooit linea recta in de papierversnipperaar terecht komen vanwege omdat ik een niet-westers klinkende naam heb. Ik zal nooit precies weten hoe dat voelt. En dat zelfde geldt waarschijnlijk voor alle mensen hier die proberen racistische grappen proberen goed te praten. Ik vind het te makkelijk om vanuit een bevoorrechte positie te zeggen dat mensen zich niet moeten aanstellen. Wat Derksen zijn intentie was, weet alleen hijzelf. Maar volgens mij is hij slim genoeg om te weten dat die grap wel degelijk een grote mensen zou beledigen.

Liever gisteren dan vandaag, altijd maar zeiken op anderen en alles en iedereen afkraken en wanneer er mensen opstaan die dat niet meer pikken voelt meneer zich op z'n pik getrapt!

23 juni 2020 om 13:43

Hij heeft toch duidelijk uitgelegd dat de grap niet racistisch was maar wel verkeerd? Moet hij dan zeggen dat het wel racistisch was omdat andere dat zo hebben ervaren? Heeft niks met op je pik getrapt te voelen. Als iemand mij ten onrechte als racist zou bestempelen zou ik ook boos worden zeker als een deel van Nederland dat heel hard schreeuwt maar duidelijk in de minderheid is ten onrechte beweerd. Ik snap z'n frustratie volledig.

De oorzaak van deze hele discussie: dat de overheid en de Knvb zo makkelijk en zo snel besloten hebben de competitie te stoppen. We hebben in Nederland niets anders om over te lullen. Dus vergeten we het belangrijkst: sport en politiek gescheiden te houden. Zoals ook Kerk en Staat. Wil niet zeggen dat de voetballerij het probleem racisme in het voetbal moet negeren. Zeker niet maar het probleem BLM en anti Zwarte Piet mag niet leidend zijn in de discussie hoe discriminatie uit de voetballerij en de samenleving moet worden verbannen.

Genee zit, niet zoals Derksen en Gijp, nog middenin zijn carrière en wil geen stempel krijgen nu, daarom trok hij alles uit de kast om te doen wat hij gisteren deed.maar het sloeg helemaal nergens op, iedereen die daarvoor keek weet precies wat ze bedoelen als ze wat zeggen, en slechts omdat wat slimmerds de boel willen ondermijnen door wat quotes te misbruiken voor hun eigen strijd of om Derksen om de oren te slaan, maken ze er een 'ik zal het even uitleggen' show.aan de reacties van Depays en consorten zie je dat het niet om de dialoog gaat, niet om de oplossing, maar gewoon om nog meer zout op de wonden te leggen. En daarom was het een show van niks. Het was om te kotsen in feite en je zag duidelijk dat niemand het ergens op vond slaan m.u,v. Genee en mevrouw Harlequin, die zich goed uitte en het issue goed kon verwoorden. Dolle Dries zat vol met adrenaline, dacht ook even Johan een veeg uit de pan te gaan geven, maar kwam bedrogen uit en verliet met de staart tussen de benen, chagrijnig als een kind zonder zijn beloofde ijsje het programma.ookal zou ik het erg jammer vinden als hij stopt, kan ik me erop wel in vinden. Het is niet helemaal zijn tijd meer, hoe mensen tegenwoordig elkaars statements uit zijn verband rukken en op social media extremist spelen staat haaks op hoe hij vroeger de media bestuurde.

23 juni 2020 om 13:46

Wat Derksen al aangaf in de uitzending. Op het begin zei niemand iets erover en was hij zelfs te gast in een ander programma nadat hij dat had gezegd. De hele ophef begon pas toen er bewerkte(!) filmpjes van hem op het internet verschenen en rond gingen. Het feit dat er mensen filmpjes moeten bewerken om een beeld te creëren over iemand zegt voor mij eigenlijk al genoeg.

Groot gelijk heeft die, ik was als hem er al lang mee gekapt. Er is altijd wel iemand op zijn pik getrapt om wat er aan die tafel word gezegt. En die hele uitzending gister sloeg nergerns op, het was een soort kruisverhoor over een grap waar van alles naar voren werd gebracht wat er niks mee te maken had.over een tijdje hebben we enkel nog programmas waar mensen gezellig kumbaya zitten te zingen en durft geen mens zijn bek meer open te trekken.nou mooi man, kudos.

Johan heeft toegegeven dat zijn grap verkeerd was. En ik denk ook niet dat het zijn schuld is. Het is eerder de schuld van de racistische figuur Zwarte Piet. Die lokt namelijk zowel bij kinderen als volwassenen racisme uit. Het is gewoon pijnlijk als een zwart iemand wordt uitgemaakt voor zwarte piet, omdat er dan puur en alleen op huidskleur wordt beoordeeld. Ieder fatsoenlijk mens beoordeelt een ander om wat hij zegt en wat hij doet, en niet op basis van raciale kenmerken. Dat is zo oppervlakkig en dom. En de figuur Zwarte Piet lokt zulke uitspraken wel uit. Het is eigenlijk een schande dat Nederland dit racistische fenomeen in stand heeft proberen te houden. De politiek zou eigenlijk Zwarte Piet bij wet moeten verbieden.

23 juni 2020 om 13:59

Uh nee? Moeten wij ook tradities uit andere landen in hun landen gaan laten verbieden als deze ons niet aan staan? Als iemand je discrimineert kun je altijd nog aangifte gaan doen in Nederland.

23 juni 2020 om 14:08

Tradities uit andere landen die in strijd zijn met onze wetten worden inderdaad hier verboden ja. Dus als dat je argument is, dan heb je een matig argument.

23 juni 2020 om 14:38

Lees mijn argument nog een keer.

Ik ben gisteren wel een beetje verliefd geworden op die advocate! Wat een welbespraakte, elegante, rust uitstralende, open minded en beheerst pareltje van een vrouw is dat. Een geweldenaar! Jammer dat zo zo racistisch is om te zeggen dat blanken niet kunnen begrijpen wat zwarten doormaken omdat ze blank zijn en ook dat ze daar in de eerste plaats natuurlijk aan tafel zat om Johan Derksen te scherprechten om de reden dat hij als blanke man (geen andere reden!) een opmerking had gemaakt over een gekleurde man, waar natuurlijk de expliciete racistisch implicatie in verwoven zit dat Derksen zulks enkel doet omdat hij blank is. We gaan er aan werken, schat! Ik krijg je wel uit de racistische hoek. Verder ontpopte Genee zich tot degene die je er metaforisch gesproken altijd al achter had gezocht: iemand die in de maanden voor de reeds geanticipeerde inval in '40 meeheulde met het Hollandse verzet, om bij de eerste Duitse voet over de grens de Duitsers warm te verwelkomen, terwijl hij druk aan zijn landgenoten uitlegt dat het allemaal wel meevalt met die Duitsers...verder was de simpele Wim gewoon de simpele Wim en had van der Gijp overduidelijk eenvoudigweg geen trek in deze hele 'hypocrazy', noch het intellect om zich er tegen te verweren. Bousatta presteerde het zelfs om tussen toch al niet al te nozele tafelgenoten af te steken als een totale zwakzinnige. Welhaast een prestatie op zich. De arme Johan Derksen werd totaal gefileerd, omdat hij niet wist hoe zich te wapenen tegen hetgeen slechts beperkte specifieke bewapening mogelijk is: verdedigen vanuit onschuld tegen krankzinnige aantijgingen door kwetsgestoorden. Ik geef het een ieder te doen die zich dient te verdedigen tegen een gek die uit het niets in het openbaar tegen je begint te schreeuwen: "Je bent een verkrachter!" "Je bent een verkrachter"."verkrachter!". Kortom: ik vond het topamusement van de bovenste plank. Het programma leverde precies op wat je verwacht als je een paar simpletons en een intelligente dame als Natacha uitermate complexe materie laat bespreken en bood ook tegelijk opnieuw een duidelijk signaal van hoe gevaarlijk dit marxistische gaslightning wel niet is voor diegenen die niet in staat zijn om logische, consequente en rationele gedachten te formuleren...de beschuldigden weten zich geen raad met de krankzinnige beschuldigingen en de beschuldigers zijn wel zo krankzinnig dat er geen redelijk woord mee te spreken is.en zo dwalen we ondertussen verder en verder af van het oplossen van racisme, wat werkelijk zo simpel is als je je als individu geen ras voelen. Daarmee zou onze rechtsstaat in tact kunnen blijven, in tegenstelling tot met dit ontwrichtende marxistische pad waarin mensen in rashokjes gestopt worden. Wil je vrijheid (o.a. van meningsuiting) of staatsbescherming tegen gekwetste gevoelens? U moet helaas kiezen, want u can't nou eenmaal have your cake and eat it too. Wilt de vrijheid....of een totalitaire marxistische samenleving met gedachtepolitie erbij? Wel, doet u mij maar de eerste optie en graag hierbij ook een dikke middelvinger aan deze samenleving die intussen geregeerd lijkt te worden door de meest bonte verzameling gekken die ik ooit bij elkaar heb gezien en dat nog lijkt te accepteren ook...

23 juni 2020 om 13:52

Aangezien grondrechten wel vaker clashen en artikel 1 niet minder wordt geacht of behandeld dan artikel 7 en, volgens onze rechtssysteem, vaker van een hogere orde wordt geacht dan artikel 7 (we vinden het aanpakken van racisme dus eerder belangrijker dan het mogen uiten van grove, kwetsende en beledigende teksten die puur gebaseerd zijn op afkomst, religie of ras) is je suggestie dat het hetzij het 'mogen beledigen van landgenoten' is, danwel een 'totalitaire marxistische (hoezo marxistisch????? te lang in de zon gezeten vandaag of zo, wat heeft marxisme hiermee te maken??) samenleving met gedachtepolitie erbij' een totaal absurde en vooral vooledig valse vergelijking. Waar zagen we dat soort retorische trucs ook alweer? Oh ja, ik weet het weer. Wilders bedient zich bij voortduring van deze debattruc. Je zet valse tegenstellingen tegenover elkaar en bespeelt daarmee het gevoel van mensen. Hoe dan ook, het is volstrekte bullshit. Dát is niet het dilemma dat we onder ogen moeten zien. Het dilemma wat we onder ogen zien is of jij mag bepalen hoe een ander zich voelt als ik iets tegen jou zeg. Dáár gaat het over. En ik vrees dat als we exact dezelfde standaard die jij voorstelt eens toepassen op een bepaalde bevolkingsgroep, laten we zeggen, joden, dat de discussie opeens een hele andere lading krijgt. Opvallend genoeg ook de achilleshiel van de Pvv. Dus, tenzij jij natuurlijk je hypocriete kant gaat laten spreken, vind jij dus dat we joden constant mogen kwetsen, beledigen en dat we daar hele misse en smakeloze en zelfs racistische grappen over zouden mogen (nee: moeten!) maken, omdat we anders kennelijk allemaal Marxisten zijn? Leg mij anders dat verschil maar eens uit.

23 juni 2020 om 14:21

Kante. Ik hoop dat je de ironie van je eigen reactie inziet. Dit is letterlijk een politiek debat van links vs rechts. Het is misschien handig voor beide om een keer los te denken van rassen. "je mag een jood kwetsen." Daar ga je de fout in Kante, zie hem niet als een jood en het gaat al een stuk beter.

23 juni 2020 om 15:46

@gibsonfcu: Ik raakte je kwijt nadat je begon over het marxistische pad. Dat zegt niets over de inhoud, maar meer over mijn onvermogen om lange lappen tekst te lezen... Voor zover ik was gekomen, was ik het helemaal met je eens!

Zou ik jammer vinden krijg je allemaal politiek correcte mensen die een ingestudeerd tekst gaan oplezen. Laat hem lekker blazen af en toe. tja ze nemen er veel in de zeik mocht hij toch stoppen dan zou ik Theo Jansen of Andy van der Meijden gaarg willen zien. die hebben ook overal lak aan. gewoon lekker plat dat maakt de show. en als spelers kut voetballen mag dat ook gezegd worden. als er iets over het hedendaagse gaat mogen ze van mij ook gewoon hun mening geven.

Sinds dat ze Manolev en Grandel zo belachelijk hebben gemaakt in hun programma's kijk ik al niet meer naar dit programma. Als er dan zulke opmerkingen worden gemaakt, bevestigd een fijn gevoel mijn keuze. Bij Derksen merk je dat hij discrimineert op basis van huidskleur (aap, pauw verhaal), maar zo zijn er nog meer mensen in Nederland. Denk aan de uitspraak 'dobberneger' bijvoorbeeld. Nu die naar buiten brengt dat hij denkt om eerder te stoppen om de 'slechte' show van gister: Zie alinea 1 van mijn verhaal.

Dat is nog eens goed nieuws. Had jaren geleden moeten stoppen. Programma ging ooit over voetbal nu al tijden niet meer.

23 juni 2020 om 13:39

Is ook lastig als er geen bal rolt in Nederland

23 juni 2020 om 13:44

Er wordt toch gevoetbald in het buitenland? Daar kunnen ze het prima over hebben. Derksen is alleen volgens mij al jaren niet meer echt geintresseerd in voetbal en is over het algemeen matig op de hoogte. Wanneer het niet over voetbal gaat voegen de heren niet veel toe.

23 juni 2020 om 13:46

Daarom gaat het er ook vaak over dat het niets toevoegd buiten voetbal om en praten we er nu al een week over.

Je kunt er van alles van vinden. Ik vind racisme en discriminatie verschrikkelijk laat ik dat voorop stellen. De nuance blijft echter altijd bestaan.. als derksen zegt "die mensen" wordt dit direct als negatief opgepakt, als discriminerend. De advocate zegt " wat was je intentie met die grap".... ja dat is vaak het grappige van een grap, dat je er niet zoveel mee bedoeld als dan een grap! Die man heeft al zo vaak gezegd dat hij racisme en discriminatie veroordeeld.hoe vaak moet je je verdedigen dan? Ik begrijp het wel, ik ben blank(zoals ik gister begreep gewoon wit) dus ik heb het nooit meegemaakt maar ik begrijp best wel wat mensen bedoelen als ze gediscrimineerd worden. Verwerpelijk is het. Maar zoals Henk fraser ook zei, 95 procent van NL is echt tegen racisme en daar geloof ik ook in. Het is een kleine minderheid die het verstand van een visstick hebben die dat soort uitlatingen tegen leroy fer doen op Instagram.. Genee wilde derksen ontlokken dat hij in ging zien wat hij fout had gezegd en dat hij zijn excuses ging maken. Hij kapte kieft en gijp een paar keer af terwijl zij een voorbeeld wilden stellen. Of Dries ging er wel weer tussendoor.. daar hadden ze toch een betere keuze in kunnen maken.

Hoe hard dit ook klinkt,racisme moet je uiteindelijk ook mee leren leven!Denkt men werkelijk dat er na zo een opstandje,oproep,demonstratie etc,racisme de kop is ingedrukt.Niet dus! Racisme bestaat sinds het begin van de mensheid en dat verdwijnt niet over 1 nacht.Uiteraad moet men wel de strijd blijven aangaan,maar tegelijkertijd accepteren dat het voor een deel, een defect is van de mensheid!Overigens ben ik zelf van buitenlandse komaf!

23 juni 2020 om 14:33

Racisme is eigenlijk niets meer dan logisch. Soort zoekt soort luidt het gezegde niet voor niets. Dat voelt evolutionair wel zo veilig in een onveilige wereld. Je moet het alleen niet overdrijven en mensen structureel gaan benadelen enkel en alleen op huidskleur. Maar waar ligt die grens? Dat we daarvoor al sinds het ontstaan van ons koninkrijk gewoon een Wetboek van Strafrecht hebben lijkt iedereen in deze storm te zijn vergeten. Net als dat Akwasi zich met zijn opmerking eerder schuldig maakt aan een strafbaar feit dan Derksen in deze doet. Goed dat mensen zoals jij van buitenlandse komaf zich zo nuchter en reã«el uitspreken. Chapeau! Graag meer van dat!

Wilfred Genee is hier gisterenavond duidelijk door de mand gevallen. Hij praat dan over een familie die er is tussen hem met Johan en Rene. Maar hij veegt vooral zijn eigen straatje schoon. Als hij Johan zou verdedigen dan zou dat gevolgen kunnen hebben voor zijn carrière. Wellicht kan hij dan ook minder mensen interviewen in zijn radioprogramma

Ik hoop dat Derksen stopt. Dit programma heeft een frisse wind nodig. Dat eeuwig maar mensen afbranden/ uitlachen kennen we nu wel. Dat het optreden van Genee hier zo opvalt geeft aan hoe inhoudsloos het programma altijd is. Normaliter vallen de heren elkaar nooit aan, een kritische vraag wordt nooit gesteld en een discussie nooit gevoerd.

23 juni 2020 om 14:14

Als je liever naar een kritiekloze show kijkt, dan kijk je toch niet? Zulke programma's heb je ook hoor, van Gelder, Egbers, Jansma, je kan er zo wat opnoemen die alles positief benaderen. Of in je vakkie G natuurlijk, waar alles goed is

23 juni 2020 om 14:35

Meen je dat nou? Ze vallen elkaar nooit aan? Je kan makkelijk een compilatiefilmpje maken van 20 minuten met ruzies tussen Derksen en Genee. Ik vind Genee juist een verademing van een presentator. Is altijd heel genuanceerd en gaat niet zelden dwars tegen Johan in. Daarom vond ik Genee gisteren ook heel goed, want hij bleef in zijn rol.

Kunnen we het alsjeblieft weer gewoon over voetbal hebben? Afgezien dat ik niets met VI heb, begint het op een veredelde soap serie te lijken. Mijn vrouw wordt er bijna enthousiast van.

Ik zou het erg klote vinden als Johan om deze reden zou stoppen ik vindt persoonlijk dat hij het top heb gedaan en de vrouw die daar zat heeft ons ook gekwetst dat wij blanken rein zijn en daarom we niet blank zijn maar wit dus dat mag wel en het was voor mijn de slechtste uitzending ooit van alle VI ooit en gewoon door gaan zo als jullie bezig waren en vervang Genee maar voor die mevrouw lachen jo

Eigenlijk best een kleinzerig (te weinig echte ruggengraat) en eigenwijs (met zijn ego van ik wil geen excuses aanbieden) ventje die het er toch wel zelf naar heeft gemaakt. Hij is een bekendheid, maar niet echt iemand met een uniek talent. Het is geen Max Verstappen, Francis Ngannou of een Lionel Messi. Dat voetbalkantine humor (clownheid zoals Depay het zou afbeelden) beheersen meer mensen, Johan is wat dat betreft zo inwisselbaar voor een ander.

Niet stoppen Johan en René alsjeblieft! Gooi die vieze rat van een Genee eruit! De etterbal.. JOHN, ontsla die Genee alsjeblieft voor dit programma. Zet bijvoorbeeld Umberto Tan, Jan-Joost van Gangelen, desnoods voor de vrouwelijke vi kijksters Fresia of Helene.. Of Bart Nolles/Simon Zijlemans als presentator erbij aan de tafel. Maar als die rat van een Genee er maar uit vliegt!

Waarom halen we Qatar er steeds bij. Misschien heb ik iets gemist,maar Oranje heeft zich nog niet geplaatst voor het WK. Wie garandeert dat wij het wel halen.pas als dat gebeurt is kunnen wij wat gaan roepen. En trouwens waarom alleen naar Henk ten Cate wijzen ook Ronald de Boer heeft dik verdiend aan het promoten van Qatar.

23 juni 2020 om 15:02

Ja zo lust ik er nog wel 1 . Ten eerste zat Henk ten Cate in dat programma en vertelde onzin over die mensen in Qatar. De rest van zijn verhaal was uitstekend maar dit standpunt haalde het behoorlijk onderut wat hij daarvoor zei. Ronald de Boer is al tijden niet op tv gezien geweest maar dit lijkt weer zoeken naar iets van racisme?? Ten 2e. Jij zegt dus eigenlijk dat we het allemaal maar moeten laten begaan in Qatar en als we ons plaatsen gaan we het er eens over hebben. Plaatsen we ons er niet voor dan moeten we die mensen daar dus lekker laten stikken. en er geen aandacht aan schenken.

23 juni 2020 om 15:18

Ja die Henk haalt het in zijn hoofd om de praktijken in Qatar normaal te vinden onder het mom van daar kiezen ze zelf voor... Helaas kiezen die mensen er niet voor om niet betaald te krijgen en te werken onder idiote omstandigheden. Hoe je dit als Ten Cate kan zeggen begrijp ik oprecht niet.

23 juni 2020 om 15:25

Ik ga er dan vanuit dat jij uitzoek waar je kleding en schoenen worden gefabriceerd.dat je even langs de uitzendbureau gaat die de arbeiders uit Oost-Europa hier halen en onder erbarmelijke omstandigheden laten werken en leven,of laat jij die voor het gemak maar zo.

23 juni 2020 om 15:27

Dat heeft niks met jouw punt te maken. Ik hoef niet naar een WK en ik kom niet met een boycot

23 juni 2020 om 15:31

Voor zover ik kan zoek ik dat inderdaad uit klopt. Maar als ik het goed begrijp sta je dus achter de woorden van ten Cate? Kan je even beargumenteren waarom jij dat normaal vind?

Wat worden zaken zowel op tv als bij KOZP en Black Lives Matters toch ongelooflijk éénzijdig belicht.Standbeelden moeten en zullen om. Eerder gaat het oneindige gezeur niet stoppen.Wat vergeten wordt is dat die "hier plant ik mijn vlag" mentaliteit veel welvaart gebracht heeft in Nederland. Daar geniet iedereen nu nog van.Wat vergeten wordt is dat Ffloyd een gewelddadige crimineel was met een lang strafblad. De moord op hem had nooit mogen gebeuren maar ga hem nu niet afschilderen als een soort held.Wat vergeten wordt is dat Johan Derksen, voor zijn "grap", eerst een heel helder anti- racisme commentaar had.Wat vergeten wordt is dat een definitie van humor is dat je lacht om dingen waar je eigenlijk om zou moeten huilen.Wat vergeten wordt is het filmpje van een blanke mevrouw van 92 jaar met een rollator die omver wordt geduwd door een zwarte man.Zij valt languit op straat. Niet 1 zwarte man of vrouw helpt haar.Wat vergeten wordt als het over "vlaggen planten" gaat zijn de Engelsen die de hongersnood in Afrika veroorzaakt hebben. Vroeger waren dat nomaden die van het ene gebied naar het andere trokken. Was het water op dan gingen zij verder naar een volgend gebied. De Engelsen trekken grenzen. Ontsnappen niet meer mogelijk en daar was de hongersnood. Allemaal donkere mensen. Waarom heeft niemand bij KZOP of Black lives Matters het daarover?Wat vergeten wordt is dat we jaren geleden legio grappen maakten over Joden en Belgen. Heeft nooit iemand ophef over gemaakt.Wat vergeten wordt is dat Nederlanders altijd uitgescholden werden voor "kaaskoppen". Heeft niemand ooit ophef over gemaakt.Wat we vergeten is dat op www.sintenpietengilde.nl heel duidelijk beschreven staat waarom Zwarte Piet geen racisme is.Wat vergeten wordt is dat vrouwen op de arbeidsmarkt vaak minder verdienen voor hetzelfde werk als mannen.Wat vergeten wordt is dat 35+ op de arbeidsmarkt niet meer meetelt.Wat vergeten wordt is dat heel veel jongeren depressief zijn omdat de drang tot presteren steeds groter wordt.Wat vergeten wordt is dat homo's, lesbiënes en transgenders nog te vaak niet geaccepteerd worden om wie ze zijn.Wat vergeten wordt is dat we 1 wereld hebben die we met z'n allen leefbaar moeten houden.Daarbij mag afkomst of geloof geen rol spelen.Wel hebben we het goed recht om de realiteit onder ogen te zien.Daarbij mogen we niet vergeten dat:Het grootste aandeel in de criminaliteit in Nederland wordt veroorzaakt door Marokkaanse jongeren. Daar zijn simpel statistieken van.Dat veel vluchtelingen uit Aziatische en Arabische landen hier vrouwen + homo's lastigvallen (en erger) omdat onze 'vrijheid" hen totaal vreemd is.Dat talloze arbeidsmigranten hier vaak onder slechte omstandigheden leven. Een aantal van hen vergoedt dat ruimschoots aan zichzelf door maanden in het thuisland te verblijven. Dat gebeurt op kosten van onze sociale voorzieningen.Een onderwijzeres uit Suriname die in Nederland woont en werkt zegt: "Ik ben vertrokken uit mijn geboorteland omdat ik niet meer tegen de heersende mentaliteit kon daar. Is er iets kapot? Moet er iets gebeuren? Moet ik leren? Heb ik wel zin?Wat vandaag niet komt komt morgen wel" zo besloot ze.Reden voor haar, een zwarte vrouw, om naar Nederland te emigreren.Tot slot:Is er racisme? Ja zeker.Is er discriminatie? Ja zeker.Er is geen zwart, wit, geel of welke kleur dan ook. Er is 1 aarde bewoond door ons mensen. Dat is waar het over moet gaan. Hou daarom op met klagen en zeuren. Positiviteit levert veel meer op dan wat er nu gebeurt. Dat geldt voor iedereen die het aangaat. Die zogenaamde zwart-wit discussies leiden alleen maar tot meer polarisatie aan beide kanten. Dat moet stoppen.Laten we met z'n allen proberen er een betere wereld van te maken voor iedereen.

23 juni 2020 om 15:38

Wat jij vergeet is dat de gouden eeuw waar Nederland zijn rijkdom bij elkaar roofde, en moorden en genocide pleegde te danken heeft.

23 juni 2020 om 17:29

Zie je me ergens zeggen dat ik dat vergeten ben? Geloof toch van niet. Het enige wat ik zeg is dat de kant van de welvaart compleet wordt overgeslagen. Het enige wat de club schijnt te willen is al het negatieve eruit lichten en he positieve overslaan. Dat komt kennelijk beter uit. Snuif eens wat frisse lucht op buiten is mijn advies. Het verleden kan niemand ongedaan maken. Ook jij niet. Ombuigen naar positiviteit is het enige dat wel werkt. Bende daar toe in staat denk je?

We leven in een land met vrijheid van meningsuiting. Achteraf had Dhr Derksen beter de "grap" niet kunnen maken. Maar hij is absoluut geen racist. Waar ik wel mijn vraagtekens bij zet is het feit, dat Dhr Genee een aantal mensen had gebeld waaronder Dhr Awakasi om aan tafel te komen zitten en de discussie aan te gaan. Op dat moment weigert Dhr Awakasi, dan denk ik, je hebt er wel een mening over maar als puntje op paaltje komt en hij moet de discussie aan gaan dan is hij niet thuis. Dan reageren er ook nog een aantal voetballers van het Nederlands elftal hebben ook allemaal een mening, en dat mag natuurlijk ook, maar die weigeren ook aan tafel te zitten. Nog heel even en bijna al onze Nederlandse tradities gaan eraan, het allemaal triest, als we nu is allemaal elkaar respecteren wat voor afkomst dan ook.

23 juni 2020 om 16:02

@brabant1972: 'nog heel even en bijna al onze Nederlandse tradities gaan eraan, het allemaal triest, als we nu is allemaal elkaar respecteren wat voor afkomst dan ook.' Het zal onmogelijk zijn om én onze tradities te behouden zonder aanpassingen én iedereen ongeacht afkomst te respecteren. Aangezien in onze tradities fragmenten zitten die waar sommige mensen met een andere afkomst zeer verdrietig kan worden. Dan pas ik liever de traditie aan. Maar dat is mijn mening.

23 juni 2020 om 17:33

Zo mee eens. Het gezeur moet eindelijk eens ophouden. Er zijn foute dingen gebeurd in ons verleden en die kunnen wij onmogelijk nog recht zetten. Wel word ik erg moe van het maar blijven doorzeuren van groepen die weigeren in te zien dat ook onze rijkdom daar vandaan komt. Tot op de dag van vandaag.

Triest dat het zo ver moet komen in een land waarbij vrijheid van meningsuiting ooit hoog in het vaandel stond....

23 juni 2020 om 15:42

Tja, in de strijd tussen grondrechten kan het inderdaad zo zijn dat je een keuze moet maken en dat je voorrang geeft aan een ander grondrecht. Een grondrecht trouwens dat als eerste genoemd wordt. Misschien dat de wetgever daarmee ook wel iets bedoelde uit te drukken. Qua gewicht en belangrijkheid. Jij bent duidelijk niet op de hoogte van het feit dat het recht van een vrije meningsuiting, dat oorspronkelijk bedoeld was als bescherming tegen de overheid, niet boven alle andere grondrechten staat. Ja, Wilders wil dat aanpassen. Maar tot die tijd gelden in ons Koninkrijk gewoon andere wetten. Dus je verzuchting in je eerste zin is nogal overbodig. Vrijheid van meningsuiting staat nog steeds hoog in ons vaandel.

Was tot 2jaar geleden altijd fan van het programma. Keek er naar uit. Maar het programma is afgehaald van wat het ooit was. Een voetbal praatprogramma. Steeds meer werden randzaken over vrouwen van, auto’s van, kleding van , politiek van enzovoorts erbij gehaald. En maar lekker blijven beledigen. Johan voorop. En dit alles onder het mom van kijkcijfers, satire, grappig zijn, een teer huidje hebben. het land is helemaal de weg kwijt , we zijn volledig doorgeslagen, je mag tegenwoordig nietsmeer zeggen . om het allemaal te bagetaliseren. Johan is teveel in zichzelf gaan geloven en gedraagt zich als een volksmenner . Dus daarom zou het een uitstekende keus zijn om hem van de buis te halen.

Ik vond en vind Ruud Gullit en Maduro gewoon het beste overkomen. Gisterenavond vond ik mevrouw Harlequin wel goed overkomen, net zoals Wim Kieft. Boussata en Derksen vond ik beiden weinig naar de consensus zoekende terwijl Van der Gijp heel duidelijk moeite heeft met gevoelige onderwerpen en eigenlijk dit helemaal niet wil doen.

Het had inderdaad wel iets merkwaardigs dat Genee ineens, zijn handen wassend in onschuld, als een verkapte Mathijs van Nieuwkerk met alle verwondering op zijn gezicht Johan Derksen ineens ging bevragen wat hem toch bezield had. Terwijl hij als aangever evengoed part heeft aan de bijdrage van zijn tafelgasten, want met zijn geintjes en open doekjes maakt hij het de heren altijd erg makkelijk om daar met een grap op in te spelen. Zeker als je samen met Gijp er voor gekozen hebt in het belang van de carriere van Genee over te stappen naar Veronica, is zijn opstelling best een naaistreek. Ook vreemd dat Derksen van niets lijkt te weten over de opstelling en het hele doel van de uitzending.verder vind ik ook dat er soms wel enorm spijkers op laag water wordt gezocht hoor. 'bruin' mag je niet meer zeggen, zelfs als het letterlijk om een bruine huidskleur gaat. Maar zeg je zwart of donker, dan is dat voor een ander weer kwetsend. Zelf zou ik me omschrijven als blank, maar dat blijkt dan weer te verwijzen naar reinheid en suggereert kennelijk ook superioriteit ten opzichte van anderen. Intussen is het logisch natuurlijk dat je het n-woord niet bezigt, maar vreemd genoeg is dat voor sommige donkere mensen onder elkaar dan wel weer OK. Sorry hoor, maar daar kun je toch ook geen touw meer aan vast knopen?

23 juni 2020 om 17:37

Het gaat om ageren en onrust zaaien. Mensen hebben een keuze om hun kwaliteiten naar boven te halen of in het verdomhoekje te blijven zitten. Jammer voor degenen die het aangaat. Laten we er niet in mee gaan. Dan is het einde zoek.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren