Algemeen Dagblad kiest Speler van het Jaar bij Ajax en wijst ‘flop’ bij PSV aan

Donderdag, 23 april 2020 om

De kans is groot dat er vrijdag een punt wordt gezet achter het Eredivisie-seizoen, daar het tot minimaal 1 september verboden is om profvoetbal te spelen. Het Algemeen Dagblad heeft om die reden de balans opgemaakt in het zogenaamde spelersklassement. De krant roept Ajacied Daley Blind met een gemiddeld rapportcijfer van 6,88 uit tot beste speler van het seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Daley Blind de beste speler van het seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Ik volg niet alle spelers uit de Flop-5 even nauwlettend, maar het ontbreken van Bruma is toch wel zeer opvallend 😮

23 april 2020 om 08:18

Misschien moet je een minimaal aantal wedstrijden hebben gespeeld?

23 april 2020 om 09:21

Als Bruma erbij had gezeten, had je geen top5 nodig

Opvallend dat in de top 5 veel dezelfde type spelers staan en eigenlijk niemand met een surplus aan creativiteit/scorend vermogen/dribbel. Het zijn allemaal vooral degelijke spelers met een prima functionele techniek, maar die niet automatisch opvallen binnen een wedstrijd, tenzij je echt op ze gaat letten. Die flop 5 zegt mij niet zoveel. Was meneer Abels zo slecht dan? Kan mij niks van hem herinneren dit seizoen. Niet negatief, maar ook niet positief.

23 april 2020 om 08:46

Ik vind dat een fijne observatie. Jaren geleden was dat het geval met doelmannen. Stonden er 6 of 7 in de top 10 ofzo. Blijkbaar is het verwachtingspatroon rond creatieve voetballers zoals Ziyech, Berghuis, Tadic etc. hoger waardoor als het wat minder uit de verf komt, meteen lagere cijfers oplevert.

23 april 2020 om 09:30

Dit lijstje kun je nauwelijks serieus nemen. Kijk alleen al wie er in de voorhoede geselecteerd is: Calvin Stengs. Werkelijk lachwekkend om hem te selecteren, als je ziet wat spelers als Idrissi, Tadic en Berghuis gepresteerd hebben. Ik begrijp er ook weinig van hoe Svensson boven Dumfries kan staan.

23 april 2020 om 10:00

Svensson boven Dumfries inderdaad ook erg opvallend. Op doel Joel Drommel, terwijl je juist daar weer wel Bizot zou verwachten. Heel vreemd allemaal. Voor Stengs had je inderdaad ook betere opties met de door jou genoemde namen. Geen idee hoe zo'n lijst dan weer tot stand komt. Is het iedere week een cijfertje geven en dan het gemiddelde nemen? Dan kun je je afvragen of dit de juiste manier is. Als een keeper niks te doen krijgt kan ie geen hoog cijfer krijgen en verliest ie dus dit klassement.

23 april 2020 om 10:13

Idrisssi en Berghuis: ja. Tadic dit jaar toch ook niet echt he.

23 april 2020 om 10:21

Derede, Tadic is gewoon MVP dit seizoen hoor. misschien niet zo opvallend als vorig seizoen, maar zou zeker boven Stengs verkozen moeten worden.

Hartkwaal of niet, de Blind van de tweede hft was zó slecht dat het bizar is dat ze hem nog uitroepen tot speler van het jaar.

23 april 2020 om 08:56

Wie had het anders moeten zijn volgens jouw dan ? Ben benieuwd

23 april 2020 om 09:35

Berghuis. Hoe belangrijk hij wel niet was voor zijn ploeg. Blind was na de winterstop echt verschrikkelijk slecht en ook zonder hem werden de potjes gewoon gewonnen door Ajax, buiten AZ en Groningen dan. En gemiddelde rapportcijfer pakken, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Dan kan je dus 10 potten geweldig spelen om vervolgens 7 potten geen bal te raken en dan heb je nog steeds een hoog gemiddelde. Maarja daar kan blind natuurlijk ook niks aan doen..

23 april 2020 om 09:46

Berghuis of Ziyech. Blind heeft eind november/ begin december z'n laatste goede wedstrijd gespeeld. Zelfs voor een seizoen dat eerder afgebroken wordt is dat vreemd om hem dan uit te roepen.

23 april 2020 om 09:46

Hahaha potjes gewonnen buiten AZ en Groningen. Tja dat is nogal wat als je ziet hoeveel potjes Ajax verliest. En hoeveel wedstrijden heeft Blind gespeeld na zijn hartkwaal?? Maar goed buiten dat zal het. Er zijn zat spelers om een lijstje van te maken. Dan doen we Berghuis toch. Dan vergeten we de gemiddelde rapportcijfers toch?

23 april 2020 om 09:53

4 potjes en 3 daarvan was die verschrikkelijk slecht. Tegen RKC thuis mag je niks anders verwachten dan een makkelijke overwinning. Tegen AZ en Heracles was hij verschrikkelijk en tegen Heerenveen was hij ook drama waar Ajax goed weg kwam.. ik zeg al dat hier rapportcijfer wordt gepakt daar kan Blind ook weinig aan doen. Maar ik vind hem over alle wedstrijden gezien gewoon niet de beste speler van de eredivisie..

23 april 2020 om 09:55

Berghuis’ was begin vh seizoen ook slecht.... niemand was altijd goed. Ziyech kan sowieso beter.

23 april 2020 om 09:58

En blind speelde een handje vol wedstrijden na zijn hart kwaal. Dan maar die 18 geweldige potjes vergeten. Dat is pas lachwekkend

23 april 2020 om 10:12

'geweldig' is ook wat overdreven, tenzij je het zo als een bepaalde fan hebt ervaren. Wellicht een geval van het land der blinden?

23 april 2020 om 10:16

Hoe Blind dit seizoen eindigde begon Berghuis. Belicht dan wel alles Tilburg als je kritiek hebt.

23 april 2020 om 11:29

Ja is ook wel wat makkelijk als je in een team speelt dat dramatisch is zoals Feyenoord was aan hst begin van het seizoen. Moeilijk om helemaal in je eentje jezelf te onderscheiden. Blind speelde in een team dat zowat iedereen op 60% oprolde en hoefde verdedigend amper werk te verzetten. Dan is het ook een stuk makkelijker voetballen. Plaats dan ook alles in perspectief als je kritiek hebt.. en het is maar wat je slecht noemt. In zijn eerste 8 wedstrijden had berghuis 5 goals en 2 assists in een zwaar matig elftal. Dan heb je toch nog een redelijke bijdrage.. Blind heeft ook maar 5 wedstrijden gemist en er daarna nog 4 gespeeld. Dus ongeveer even veel gemist als gespeeld na die blessure.. maar goed, ik geef ook maar mijn mening. Berghuis heeft over het hele seizoen gewoon een betere bijdrage gehad aan Feyenoord dan Blind aan Ajax ik mijn ogen..

23 april 2020 om 16:29

Los van de goals hij speelde verdomd slecht. Lekker makkelijk. 4 slechte potjes nou nou wat erg.....

23 april 2020 om 08:59

Eerste helft was hij echter zó goed. Geen idee of Blind ook daadwerkelijk de beste was, zulke lijstjes is altijd gebaseerd op onderbuik gevoel, maar men heeft altijd de neiging om enkel te kijken na het meest recente.

23 april 2020 om 09:05

@De rede, moet je nagaan wat voor een absurd hoog niveau hij voor zijn hartkwaal had.

23 april 2020 om 09:10

Het gaat om gemiddelde rapportcijfers

23 april 2020 om 13:22

Ach, Boadu en Stengs staan er ook in. Na hun oproep bij NL hebben die twee geen pepernoot meer geraakt. En dat is wel ff langer terug dan Blind zijn hartkwaal.

23 april 2020 om 14:47

Boadu heeft gewoon 6 doelpunten en 3 assists na zijn interlanddebuut. Waarom zeg jij dat Boadu geen pepernoot raakte na zijn debuut?

Serieus Daley Blind!? Die had ik echt niet verwacht... Zoals Master D ook zegt, het je ziet inderdaad meer spelers die vaak toch wel een 6je halen omdat ze constant niet fantastisch of dramatisch spelen. Maar dan nog had ik Blind niet verwacht als nummer 1, genoeg hele slechte wedstrijden gespeeld.

23 april 2020 om 08:55

Op het moment dat Ajax het moest doen zonder Blind zag je wat voor gatenkaas het geworden was achterin. Hij heeft voldoende goede wedstrijden gespeeld en ondanks dat hij twee maanden uit de roulatie was heeft hij het goed opgepakt.

23 april 2020 om 09:22

Juist toen hij terug was was het ook 1 grote gatenkaas. Zoveel wedstrijden heeft blind namelijk niet gemist.

23 april 2020 om 10:51

Blind heeft na zijn hartkwaal maar 4 Eredivisie wedstrijden gespeeld waarvan er 2 gewonnen werden en waar hij gewoon solide speelde. In de eerste seizoenshelft had Ajax na 16 wedstrijden 14 keer gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld. Ja uit bij heracles stond hij niet lekker te dekken, maar dat is zo ongeveer zijn enige slechte wedstrijd in de Eredivisie geweest. Hij was ook slecht tegen Getafe en utrecht, maar dat was de EL en de beker. In de Eredivisie van de 20 wedstrijden gewoon 19 goed en in de eerste 16 wedstrijden zonder twijfel onze beste man.

23 april 2020 om 08:55

Genoeg hele goeie ook. Vooral voor z’n hartproblemen was hij verreweg de beste.

23 april 2020 om 09:50

Een speler tot beste van het seizoen uitroepen op basis van een helft van een seizoen zou bijna net zo gek zijn als een club tot kampioen uitroepen op basis van de tweede helft van het seizoen, vind je niet?

23 april 2020 om 09:57

Wat wil je anders? Het seizoen lijkt wegens Corona voorbij. Het is nou eenmaal een zeldzame situatie. Op basis van alle gespeelde wedstrijden verbaasd het me niet dat hij het is geworden volgend het AD.

Wat doe die Drommel daar? Haha Beste keeper is met afstand Onana, en als je naar clean sheets kijkt zou het toch Bizot moeten zijn.

23 april 2020 om 10:06

Drommel wordt vaak uitgelachen, vooral ontstaan door VI. Dat Drommel al twee jaar onze beste speler is zegt genoeg. Ik zeg niet dat hij beter is dan Onana maar vind het wel leuk dat hij zichzelf in dit lijstje heeft gekeept. En wat heeft beste keeper er mee te maken? Blind staat er in, die is by far niet de beste verdediger dit seizoen. En waarom staat Babel niet bij de grote flops?

24 april 2020 om 17:39

Omdat Babel alleen de nog niet afgemaakte tweede seizoenshelft heeft gespeeld dat zijn heel weinig wedstrijden om dan iemand in zo'n lijstje te plaatsen. En blind by far niet de noem 5 centrale verdedigers die dan duidelijk beter zijn.

Ik snap niet zoveel van deze ranglijst. Lijkt erop dat er erg subjectief is geoordeeld. Daley Blind vond ik nou niet echt goed nadat hij terug was gekomen van zijn hart blessures. En daarvoor was hij wel stabiel, maar toch niet echt de speler die uitblonk bij Ajax. Daarnaast had ik ook wel Berghuis verwacht. Die blonk juist uit in wedstrijden dat de andere Feyenoorders dramatisch waren. Nam de ploeg op sleeptouw.

23 april 2020 om 09:55

Blind speelde voor zn hartkwaal fantastisch. Daarna 3 potjes minder. Hij was nog niet eens 100% fit. Borghuis kon in het begin juist helemaal het verschil niet maken. Pas later werd hij belangrijk. Of te wel, tijd maakt niet uit. Het gaat om de gemiddelde scores.

23 april 2020 om 10:07

Ik snap dat het om gemiddeldes gaat. Daarom verbaasd het mij van Blind. 3 potjes een onvoldoende zou toch zwaar moeten meewegen, op de beperkte wedstijden die hij speelde. Onbegrijpelijk dat hij daarmaa ook bijvoorbeeld boven Ziyech staat gemiddeld gezien.

23 april 2020 om 10:27

Die 3 potjes zijn minder dan 15% van het aantal wedstrijden, stond bij de winterstop wel op grotere voorsprong dan nu geval is. Niet gek want eerste seizoenshelft meermaals boven de 7 gescoord en eigenlijk nooit onder de 6. Daarnaast was het duo Veltman-Blind dit seizoen misschien wel het beste in de Eredivisie en vulde elkaar goed aan en voor hartcomplicatie Blind en knieblessure Veltman hadden die 2 samen 1 verliespartij in de 14 wedstrijden die ze samen speelde tegenover 3 in de 11 dat andere speelde/dat ze met andere speelde. Met een verdediger als Veltman erbij kon Blind zich in de passing meer laten zien als met Schuurs en Alvarez het geval was waarbij Blind meer als een laatste man speelde. Hij was zeker bij de beste 3 eerste seizoenshelft bij Ajax en de meest constante van die 3 dan ook direct.

Hoe staat Bazoer nou bij het lijstje flop ? Speelde toch wel gewoon redelijk bij Vitesse.

Apart dat Berghuis er niet in staat met 15 doelpunten en 7 assists maar Stengs wel met 5 doelpunten en 8 assists.

23 april 2020 om 09:51

Jong opkomend talent vs mislukt in buitenland labeltje. Zijn moeilijk af te weken bij veel mensen.

Als Bruma niet in je Flop 5 zit kun je sterke twijfels over de bron van dit bericht hebben. Bazoer is niemand intussen opgevallen, dat klopt, maar ik kan wel grotere flops aanwijzen. Marin bijvoorbeeld.

Ik vond Ziyech dit jaar veruit de beste speler bij Ajax en Blind best wel tegen vallen. Waarom staat Bazoer overigens bij de flops? Die speelde echt een aantal wedstrijden heel goed voor Vitesse in de eerste seizoenshelft

23 april 2020 om 12:08

Dan raad ik je aan om de wedstrijden van Ajax eens terug te kijken. De eerste seizoenshelft was er maar 1 speler foutloos en dat was Blind. Linies overslaan, steekpasses, crosspasses en nog veel belangrijker, ieder keer de juiste keuze maken. Daarbij voetbalde hij zo makkelijk, dat het leek alsof hij als oudprofvoetballer, nog even een paar wedstrijden bij de amateurs meedeed. (om maar even aan te duiden hoe eenvoudig het allemaal bij hem ging) Dat hij door een hartkwaal wat minder was, vind ik niet zo zwaar meewegen eerlijk gezegd. Dat kun je eerder Ajax kwalijk nemen.

23 april 2020 om 12:19

ik vond Blind niet zo goed als Ziyech. neem alleen al de 4 goals die Ziyech maakte in de CL bv, waar ik Blind bv in de wedstrijden tegen Lille (eerste wedstrijd) en Chelsea echt niet goed vond spelen. vorig jaar vond ik Blind veel beter met De Ligt naast hem. dit jaar heb ik verdedigend teveel momenten van hem gezien waar hij niet goed stond te verdedigen en dat was niet alleen na zijn hartproblemen maar ook daarvoor

23 april 2020 om 17:19

Ik denk dat die problemen vooral kwamen door het middenveld wat niet in balans was. Wanneer er continu 4-5 spelers van de tegenpartij aan komen stormen, wordt het voor de defensie ook een heel stuk moeilijker. Je was er zelf heilig van overtuigd dat Schuurs en Alvarez het beter zouden doen dan Veltman, we hebben allemaal kunnen zien dat dat niet het geval was. Dus ook daarmee had Blind pech.

In Spanje en Engeland is het veel duidelijker,wie de beste speler is!niet na elke wedstrijd een cijfers uitdelen,gewoon aan het einde van het seizoen aan de logische beste speler geven en dat is gewoon ziyech!,Je ziet vaak spelers van teams die nooit bij een topclub zouden spelen hoog eindigen in zulke lijstje,omdat sommige spelers hoge cijfers krijgen omdat het verwachtingspatroon laag was...

23 april 2020 om 17:20

Wat is dit nou voor kromme beredenering.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

341 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 1 2 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen vernietigend na Atalanta - Ajax: ‘Hij viel hier volledig door de mand’

Ajax moest dinsdagavond in de tweede groepswedstrijd van de Champions League op bezoek bij Atalanta genoegen nemen met een punt na een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen voor rust nog op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren