Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: ‘Wil wel die kant op’

Laatste update:

Daley Blind ziet een carrière als trainer wel zitten. De 34-jarige verdediger annex verdedigende middenvelder is voornemens om na zijn actieve carrière als speler snel zijn trainerspapieren te halen, zo vertelt hij in zijn podcast Football Is Life.

Blind discussieert samen met Siem de Jong, die vorige zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, wat ze als volgende stap in hun carrière zouden willen doen. Blind ziet zichzelf in de toekomst wel aan de slag gaan als hoofdtrainer.

“Ik ga er wel voor als het moment daar is”, aldus Blind. “Je gaat eerst ontdekken bij de jeugd. Als ik dat op een gegeven moment leuk vind, dan ga ik verder. Ik ga het niet doen als ik het niet leuk vind, maar hoe ik er nu over denk, wil ik die kant wel op.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Als Blind daadwerkelijk de trainerswereld in wil, zou hij zijn vader Danny achterna kunnen. Danny Blind, momenteel lid van de Raad van Commissarissen bij Ajax, was eerder al hoofdtrainer bij de Amsterdammers. Bovendien was hij zeventien wedstrijden bondscoach van het Nederlands elftal.

Wanneer Daley Blind een punt achter zijn loopbaan zet, is nog onbekend. Momenteel beleeft hij een geweldig seizoen bij Girona en ligt hij op koers om Champions League-voetbal te halen. Blind heeft nog een contract tot de zomer van 2025.

Een trainerscarrière in Spanje behoort niet tot de mogelijkheden, aldus Blind. “Het is goed vertoeven hier, maar ik blijf hier niet. Ik ga altijd terug naar Nederland”, is hij duidelijk over zijn toekomst.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tactisch een hele sterke speler. Ben benieuwd of hij dat ook op een groep kan overbrengen. Maar dit is typsich zo'n speler waarvan je zegt: Dat wordt een trainer.

3 mei 2024 om 14:47

Ik denk juist dat zijn tactische kennis vooral zit in inzicht en weinig in voorgevormde patronen. Dat kun je dan eigenlijk niet een ander aanleren. Je kunt er wel heel snel mee op situaties inspelen. Dan zou je dus de tactiek wisselen als iets niet werkt, een speler die net datgene brengt dat je mist in kunnen brengen en dat soort dingen. Maar echt tactisch de boel neerzetten dat is volgens mij nu ook al niet zijn kwaliteit, vooral op instinct op een bepaalde plek komen of staan, zodat je gevaar sticht of oplost.

Blind heeft ook de tactische kennos, voetbalknowhow en netwerk voor een trainer. Ik zie in hem wel een toekomstig Ajax trainer. We zullen zien binnen 10 jaar.

3 mei 2024 om 12:50

Zullen we eerst even kijken of hij het leuk vindt om trainer te zijn en afwachten wat zijn resultaten elders zijn, voordat we hem als toekomstig Ajax trainer bestempelen?

3 mei 2024 om 17:05

Dat moet blijken, hij wou in eerste instantie nooit aanvoerder worden. Ik vraag me af of hij de autoriteit ook heeft om hoofdcoach te zijn van Ajax 1. Op de toekmost nog genoeg andere trainers posities natuurlijk maar hoofdcoach vraag ik me af.

Zal wel direct de nieuwe bondscoach worden dan.

3 mei 2024 om 13:25

Hahaha! Waarom ook niet 😂

3 mei 2024 om 14:56

Slechter dan z'n vader kan hij het niet doen.

Snap dat dus nooit zo goed, je hebt jouzelf en jouw kleinkinderen financieel onafhankelijk gevoetbald. Jouw ouders broers en zussen zitten er ook netjes bij.. waarom wil je dan nog hoofdtrainer worden? Is toch veel mooier om lekker als veldtrainer, assistent of als scout te werken? Lekker uit de drukte van het hoofdtrainerschap. Meer controle over jouw agenda.

3 mei 2024 om 13:09

Iedereen is toch anders? Wellicht functioneert bij het beste onder druk en vindt hij dat fijn werken.

3 mei 2024 om 13:11

Jij houdt waarschijnlijk zelf van de luwte. Genoeg voetballers die juist kicken op de druk die het trainerschap met zich meeneemt. Hoe meer verantwoordelijkheid je hebt, hoe groter je invloed op het resultaat is.

3 mei 2024 om 13:21

Als je lekker makkelijk nog wat geld wil verdienen wel anders lijkt me dat behoorlijk saai/ambitieloos. geld heeft ie zat dus ik snap best dat hij iets met meer uitdaging zoekt. wellicht als trainer nog groter worden dan als speler waar hij zn hele leven toch een hoop zooi over hem heen heeft gehad. wellicht dat mensen hem wel gaan waarderen om zijn trainer prestaties

3 mei 2024 om 13:34

Hij kan het toch altijd proberen, misschien is hij wel een geweldige trainer. Mocht zijn trainerscarrière faliekant mislukken dan kan hij nog altijd als analist aanschuiven bij Ziggo samen met Gullit en Van Basten.

3 mei 2024 om 14:58

Misschien houdt ie ook van z'n vak.

3 mei 2024 om 17:14

Voor een voetballer is 34/35 jaar het einde ongeveer maar over het algemeen is hij nog relatief jong natuurlijk. Snap dat hij dan nog wel drive en ambitie heeft. Wat moet je dan? Op je dooie gemak een soort van pensioen uitleven? Daar ben je na 2 jaar ook wel klaar mee lijkt me.

Ervaring bij Man United, Ajax, Oranje, Bayern Munchen en Girona. Die heeft in zat keukens gekeken. En daarnaast iemand die van aanvallend voetbal houd met balbezit en controle als uitgangspunt. Als aanvoerder ook in de communicatie belangrijk geweest. Dit zijn veel ingredienten om een prima coach te zijn.

Het is te hopen dat hij meer kwaliteiten heeft als trainer dan zijn papa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren