Messi: ‘Het deed pijn toen Ronaldo zijn vijfde Ballon d’Or won’

Dinsdag, 3 december 2019 om

Lionel Messi geeft in een uitgebreid interview met France Football toe dat het 'pijn' deed toen Cristiano Ronaldo zijn vijfde Ballon d'Or won. Messi werd in 2015 de eerste speler die voor de vijfde keer de prestigieuze award won. Ronaldo werd in 2016 en 2017 verkozen tot de beste ter wereld en kwam daarmee op gelijke hoogte met de Argentijn. Sinds maandag gaat Messi weer alleen aan kop, nadat hij in Parijs zijn zesde Ballon d'Or in ontvangst nam.

Messi won de award in 2015 voor het laatst. Daarna ging de prijs twee keer naar Ronaldo en in 2018 naar Luka Modric. “Vertel jij me maar of de Ballon d'Or gaat naar de beste speler of naar de speler die het beste seizoen achter de rug heeft. Het heeft ook met smaak te maken”, reageert Messi op de uitverkiezing. “Sommigen geven de voorkeur aan Cristiano, anderen aan mij, Neymar of Mbappé. Mensen hebben het recht om te kiezen voor de speler die zij het liefste zien. Ik genoot ervan dat ik de enige was die vijf keer de Ballon d'Or had gewonnen. Toen Cristiano op gelijke hoogte kwam, deed dat een beetje pijn. Dat geef ik toe. Ik stond niet langer alleen aan de top. Het was logisch, ook al was het fijn om alleen aan de top te staan.”

Lionel Messi won maandagavond zijn zesde Ballon d'Or

De 32-jarige aanvaller van Barcelona won de Ballon d'Or eerder in 2009, 2010, 2011 en 2012. “Het is exceptioneel om de Ballon d'Or vier jaar op rij te winnen”, aldus Messi. “Dat ik nu, tien jaar na mijn eerste Ballon d'Or, opnieuw win, geeft aan hoe duurzaam mijn carrière is. Het is niet makkelijk om een heel decennium competitief te blijven. Dat ik daarin geslaagd ben toont deze Ballon d'Or aan, want de spelers met wie ik concurreer zij ontzettend sterk.”

Messi troefde Ronaldo eerder dit jaar al af bij het FIFA-gala, toen de Argentijn door de wereldvoetbalbond werd gekroond tot de beste speler ter wereld. Maandagavond ontbrak Ronaldo, die als derde eindigde, op het gala in Parijs. “Of ik de frustratie van Ronaldo begrijp? Het is iets waar wij voor leven, wat we voelen en hoe we zijn”, aldus Messi. “De prijzen die je wint als collectief zijn het belangrijkste. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee op als de Ballon d'Or je ontglipt. Maar als je een topatleet bent, dan wil je altijd winnen.”

Vorig jaar ontbrak Messi op het podium, dat bestond uit Modric, Ronaldo en Antoine Griezmann. “Laten we het erop houden dat ik begreep waarom ik niet won. Als team hadden we ons grote doel niet bereikt, wat het winnen van de Champions League was. Daarmee zou je een betere kans hebben op de Ballon d'Or. Toen Cristiano Ronaldo won, kwam dat doordat hij de Champions League won en bepalend was. Het was verdiend, dus daar kon ik niet veel aan veranderen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Mooi open interview. Zo blijkt ook maar weer dat niemand weet wat de criteria's zijn. Het is gewoon puur persoonlijke voorkeur van die journalisten. Ik blijf erbij dat je per linie een gouden bal moet geven. Je kan een vvD niet met een Messi of de Bruyne vergelijken.

3 december 2019 om 11:10

Ik vind het eigenlijk bizar om te bedenken dat Messi de laatse 7 jaar de gouden bal maar 2x heeft gewonnen. Als ik bedenk dat Messi zijn laatste jaren eraan zit te komen, dan doet dat toch ook echt wel een beetje pijn.

3 december 2019 om 11:12

Messi is gewoon een slechte verliezer, heeft dat tijdens de copa laten zien en geeft het hier ook weer openlijk toe. Jammer, had beter van Messi verwacht.

3 december 2019 om 11:44

@Gerard13. “Geeft het hier ook weer openlijk toe”. Naar welke zin refereer je? Ik vind hem juist heel netjes. Geeft eerlijk aan wat hij voelt en dat de prijs in het verleden terecht naar een ander ging.

3 december 2019 om 11:20

Ik ben echt met verbazing allerlei reacties op voetbalzone, Facebook en andere voetbalsites aan het lezen. Even om duidelijk te maken: ik vind Messi ook de beste voetballer van de wereld, maar de echte Messi fans lijken wel opgelucht te zijn. Ze gaan in elke topic helemaal los over het feit dat Messi zijn 6e heeft gewonnen en eindelijk voor staat op CR7. Waar maken we ons druk om? Natuurlijk is Messi de beste voetballer aller tijden!! Wel jammer om te zien dat er zelfs bij een aantal van ons zelfs haat naar boven komt t.o.v. Cr7. Beetje respect is wel op zn plaats. Die gast is bijna 35

3 december 2019 om 11:55

Dat komt omdat er ook genoeg mensen zijn die Messi proberen te bashen. Er zijn nu al genoeg reacties onder dit artikel verwijderd. Als CR7 de Ballon niet krijgt, dan mag Messi m ook niet krijgen en andersom.

3 december 2019 om 12:17

@drex niemand basht Messi zover ik weet. mensen hebben gezegd dat hij qua prijzen een beetje achtergebleven is op Ronaldo en dat Messi het de laatste jaren zoals tegen AS Roma in de CL en het Wk2018 en de laatste Copa met Argentinie bv een paar keer heeft laten afweten op het moment supreme of iig het verschil niet heeft weten te maken. dat zijn realistische constateringen maar elke terechte vorm van kritiek word tegenwoordig gezien als bashen want als een van zijn teams wint komt het puur en alleen door Messi en als een van teams verliest komt het door iedereen behalve Messi. niet iedereen ziet alleen kampioen worden met Barcelona als een uitzonderlijke prestatie. veel mensen nemen de CL winnen of een WK als Copa winnen mee in het beoordelen van een speler en dat kan ik best begrijpen. van grote voetballers word nu eenmaal verwacht dat ze hun teams ook aan de grote prijzen helpen

3 december 2019 om 14:05

Niemand basht Messi?! Niemand.. Je hoeft vz of fb maar te openen en het staat er vol mee. Zoals ik al zei waren de mods van vz vandaag snel en zijn de reacties zoals Messi is een huilenbalk, die binnen no time 100+ duimpjes krijgt, etc al gewist.

3 december 2019 om 11:48

De zoveelste Ballon d’Or die niet terecht aan iemand wordt uitgereikt. Zoveel spelers worden door de jaren heen tekort gedaan. Als je als verdediger zijnde zoveel clean sheets hebt in een seizoen (zowel de meeste in de PL als CL dacht ik), individueel gezien niet te passeren bent achterin en dit ook nog eens bijdraagt aan de CL winst + een Nations League finale, hoor je die Ballon d’Or gewoon te krijgen. Had Messi weer een fantastisch seizoen? Ja zeker, maar er wordt alleen maar weer gekeken naar aanvallende intenties, net zoals ieder jaar. Lekker afschaffen die Ballon d’Or en er een prijs per linie voor uitreiken.

3 december 2019 om 14:03

Helemaal niet onterecht joh. Messi heeft een geweldig jaar gehad.

3 december 2019 om 12:05

Criteria is al meervoud. Als je per linie een gouden bal gaat uitreiken is de charme compleet weg naar mijn mening. Discussie blijf je toch altijd houden.

Tof interview, nooit geweten dat hij er zo over dacht. Dit laat ook zien dat de topspelers meer waarde hechten aan de Ballon D’or dan aan whatever de FIFA doet

Keurige reactie van Leo en mooi om te horen dat hij ook daadwerkelijk zegt hoe het zit en tegelijkertijd enorm respectvol is naar zijn collega's en Ronaldo!

3 december 2019 om 19:03

Hij uit meer zijn gevoelens in dit interview. Hij toont zich hier ook mens. Tegerlijkertijd uit hij ook zijn respect richting zijn mede concurrenten en CR7 in het bijzonder. Een betere verwoording als hoe hij het zelf voelt en ervaart is er niet. Onbegrijpelijk dat sommige mensen Messi dan hier beschrijven als 'slechte verliezer'.

Messi, wat een fenomeen. Zowel op als buiten het veld. Dit interview geeft wel aan wat een bescheiden gast het toch eigenlijk is, ondanks dat hij 'de beste voetballer van de wereld is' (ieder z'n voorkeur). Hij heeft gewoon een geweldig seizoen gedraaid, dus is de prijs niet onverdiend. Alleen vind ik het wel jammer dat VvD 'm net niet heeft kunnen winnen. Het zijn altijd aanvallend ingestelde spelers geweest, op een enkele keer na. Vind dat ook wel heel apart. Kunnen ze geen Ballon d'Or uitbrengen voor iedere linie?

3 december 2019 om 12:04

Doen ze al,Allison kreeg soort van Ballon D'or voor Keeper bijv

Hij pakt het wel heel sportief op, moet ik zeggen. Complimenten naar zijn concurrenten, aangeven dat hij terecht niet won de afgelopen keren.

3 december 2019 om 12:18

Terecht of onterecht bestaat niet omdat niemand weet wat de criteria’s zijn... dat is wat ie aangeeft en ik en vele zich dat afvragen. Vind het maar een vage prijs dat gemoderniseerd moet worden. Verder leuke interview!

Fijn, beetje eerlijkheid. Dat gezeur over dat ze het elkaar gunnen enzo draait je mag toch van om. Ik weet zeker dat ze beiden dolgelukkig zijn als de ander nooit meer een goal maakt of pass geeft die aankomt.

3 december 2019 om 12:19

En roanldo komt daar gewoon lekker voor uit en eerst stoorde k me eraan ma daarna snapte k het Miss wel. En dat Messi hier aangeeft; k wil alleen aan kop, vind k alleen maar mooier en minder romantisch, heerlijk!

Eerlijk antwoord. Maar vraag mij af als Ronaldo met een soort gelijke antwoord had gezegd het niet als arogant zou worden bestempeld. Het laat toch zien dat alle atleten wel zo een individuele prijs kunnen waarderen.

3 december 2019 om 11:20

Ronaldo heeft dit ook weleens gezegd ongeveer en toen werd het inderdaad weer als arrogant bestempelt, maar in het leven gaat het vaak niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt

3 december 2019 om 11:31

Het grote verschil is dat Messi hier zegt dat het pijn doet, omdat hij zich realiseerde dat hij op dat moment niet meer alleen aan de top stond. Ronaldo daarentegen zegt dat het pijn doet, omdat hij vind dat hij alleen aan de top zou moeten staan

Messi had er eigenlijk al meer moeten hebben. Dat Ronaldo er 5 heeft begrijp ik niet. Minimaal 1 daar van is er onterecht. Dat Modric vorig jaar won is ook niet te begrijpen. Zo geweldig was hij nou ook weer niet. Gelukkig heeft Messi nu verdiend de prijs gewonnen en hopelijk grijpt hij er nog minimaal 1.

3 december 2019 om 11:38

Dat Ronaldo er 5 heeft begrijp ik ook niet, dit hadden er zeker 6 moeten zijn. Vorig jaar had Ronaldo hem gewoon verdiend als je kijkt naar zijn prestaties dat kalenderjaar. De potjes tegen Levante en Getafe boeien mij niet zoveel, het gaat er om of je er staat in de moeilijkste wedstrijden. Ronaldo schoot Psg, Borussia, Bayern, Tottenham en Juventus aan gort. Die man was dat jaar zo ontiegelijk goed, dat hij hem veel meer verdiende dan Modric.

3 december 2019 om 12:22

Messi heeft hoe dan ook er 1 teveel: 2010. Totaal niet verdiend. Sneijder of Iniesta hadden het verdiend. Ronaldo had het vorige jaar wel verdiend maar werd genaaid, juist zodat hij Messi niet gepasserd zou worden. Voor mij is het klinkklaar: Messi 5, Ronaldo 6.

3 december 2019 om 12:30

Precies, 2010 is nog steeds de grootste fraude ooit met betrekking tot deze prijs. Geen CL voor Messi, geen WK. Geen individuele prijs op dat WK. Sneijder: Treble met Inter, WK Finale, gedeeld topscoorder WK en zowel bij Oranje als Inter was hij de grote vormgever.

3 december 2019 om 13:46

Als er een jaar was waar die prijs naar de beste voetballer van dat jaar ging dan was het juist dat jaar. Niet omdat hij collectieve prijzen heeft gewonnen, maar omdat hij (Messi) de beste voetballer was dat jaar. Kijk de wedstrijden terug dat jaar en kom aub niet met 1 of 2 wedstrijden waar hij niet sterk speelde, dat is een zware drogreden want zo kan ik van alle voetballers wel 10x meer wedstrijden vinden waar dat ook zo was. Probeer anders voetbal te kijken zonder commentaar, volg de spelers waarvan jij/jullie vinden dat hij de beste is en trek je conclusies, doe hetzelfde bij de andere spelers die kandidaat zijn/waren. Volg dr speler niet de alleen de bal.....Niemand komt in de buurt van Messi.

3 december 2019 om 13:55

Maar wel 60 doelpunten en ik weet niet hoeveel assists...het betreft een individuele prijs. Blijkt toch een lastig woord te zijn...

3 december 2019 om 14:09

Haha lekker dit allemaal ook zeer objectief

3 december 2019 om 15:43

Verklaar 2013 dan? Ribbery treble winnaar. Ronaldo won niet eens de spaanse titel. Maar werd toch winnaar balon dor. Dit valt echt onder het mom van, mijn idool heeft alles terecht gewonnen maar de rivaal van mijn idool niet.Kinderachtig. Als je het mij vraagt zijn ze allemaal terecht joh. Alle 5 van ronaldo en alle 6 van messi.

3 december 2019 om 16:50

Voor die 60 goals krijg je een topscoorders titel. Voor de Ballon d'or moet je naar mijn mening beslissend zijn bij het behalen van prijzen. Dat jaar waren de CL en het WK de 2 belangrijkste prijzen die je kon winnen. Messi maakte veel goals (en daar kreeg ie een topscoorders titel voor) maar was nergens in de buurt van deze belangrijke prijzen. Dan kun je voor mij niet in aanmerking komen voor een Ballon D'or

3 december 2019 om 17:38

Het is jouw mening ninja. Niet de mening van iedereen. Want messi won best wel dik in 2010 de marges waren niet klein. Blijkbaar waren er meer dan genoeeg mensen die hem wel de beste vonden dan niet. En die criteria die jij stelt dat je beslissend moet zijn in de WK en CL geldt niet voor iedereen. Messi is bijna altijd beslissend in de champions league, weet nog dat hij 4x tegen arsenal scoorde. Dus om te beweren dat hij helemaal niet beslissend was toen is een beetje scheef. En won gewoon weer de titel en copa del ray. Hij was dus in meer dan 38 wedstrijden in een jaar beslissend

Ontetecht gekregen, ja natuurlijk zijn prestaties zijn ongekend maar voor mij moet je meer dan een titel in Spanje winnen om deze prijs te kunnen bemachtigen en daarom had de winnaar uit Liverpool moeten komen, deze ballon dor doet me sterk denken aan 2010 toen won Hij hem ook onterecht terwijl Iniesta en Sneijder veel beter waren.

3 december 2019 om 11:28

Jouw argument geeft hij zelf al. De beste voetballer hoeft niet per se het beste seizoen gespeeld te hebben en andersom. En elke journalist heeft kennelijk zijn eigen criteria voor deze prijs. Maar VVD is bijvoorbeeld maar 1x motm geworden in de CL. Dat vind ik weer veel te weinig voor deze prijs.

3 december 2019 om 12:32

Ligt dat aan Van Dijk of aan het feit dat aanvallers gewoon meer aandacht krijgen dan verdedigers en dus automatisch makkelijker man of the match worden? 1 goal scoren (waarmee je de wedstrijd wint) is in de publieke opinie belangrijker dan 10 goals voorkomen.

3 december 2019 om 15:46

Ligt aan van dijk, want als je gewoon de beste op het veld bent krijg je de man of the match...

3 december 2019 om 12:12

Had Liverpool maar de PL moeten winnen.waarom zou de winnaar per se uit de winnaar van de Champions League moeten komen? Is veel meer een loterij dan een nationale competitie. Liverpool ontsnapte in de groepsfase. Kwam heel goed weg met de scheids tegen City. Door een mirakel door tegen Barca.

3 december 2019 om 12:22

@thebigshow ik vind dat zo een onzin! een competitie is voor een club als Barcelona veel makkelijker te winnen omdat 95 procent van de tegenstand qua financiele mogelijkheden en qua selectie veel minder is. in de CL kom je tegenstanders tegen van je eigen kaliber en als je dan zo een toernooi wint presteer je iets wat echt een prestatie is. ik vraag me af of je deze criteria ook hanteert als Messi dit jaar wel de CL wint. waarschijnlijk is het dan zogenaamd wel een uitzonderlijke prestatie die weer aantoont dat Messi de goat is omdat de CL winnen dan opeens wel een prijs van een andere orde is

3 december 2019 om 14:30

Het hoort sowieso niet om teamprestaties te gaan. Over de gehele linie kijken is objectiever: wat heeft een speler laten zien dit seizoen. Natuurlijk moet de speler bv wel de poule fase doorkomen om überhaupt in de schijnwerpers komen te staan, en het goed doen in de competitie. Maar op team prijzen doodstaren is raar want dan kijk je naar teamprestaties ipv individuele prestaties. En die prijs is ook nog eens al gegeven ook (de grote beker). Ten derde kan je (beetje overdreven gezegd) dan net zo goed de Motm van de CL ook gelijk deze prijs overhandigden. Kortom: het wordt te veel scorebord journalistiek

3 december 2019 om 22:42

@JapieKrekel: feit is dat de huidige nummers 1,2, 3, 6 & 19(!) sowieso Europees overwinteren. Nr. 7 (Getafe) heeft dit in eigen hand... (overigens bijna een terugkerend fenomeen: Spaanse clubs die Europees ver komen & de Uefaleaque winnen) dus La Liga is niet de eerste de beste competitie. Als die-hard Messi-fan heb ik overigens alle respect voor (de carrière van) Ronaldo. Het is voor ‘ons’ voetballiefhebbers een voorrecht om al meer dan een decennium lang te mogen genieten van deze 2 grootheden.... Zie nu al op tegen het naderende Ronaldo- & Messiloze tijdperk ..... Mbappé een goed alternatief, maar ben bang dat hij (& zijn opvolgers) de stats van Ronaldo & Messi niet gaat halen....

Als Ronaldo dit zei zou iedereen gek worden, afgelopen met dat Messi niet speelt voor individuele erkenning die man is even geobsedeerd als Ronaldo en dat is helemaal niet erg. Het haalt het beste uit de 2e beste ooit en daar moeten wij als mensen dankbaar voor zijn. Helaas moesten ze beide nu 6 hebben maar goed, Ronaldo zal nooit meer zijn 6e pakken denk ik.

3 december 2019 om 12:20

Dat Messi ook graag de gouden bal wint, betekent natuurlijk niet dat hij even geobserdeerd is van de prijs als Ronaldo. Als topatleet wilt hij altijd winnen. Maar hij heeft ook aan dat hij collectieve prijzen het belangrijkste vindt. Ik geloof dat als Messi de helft van zijn gouden ballen zou kunnen inruilen voor een WK-winst, hij het zonder nadenken zou doen. Bij Ronaldo heb ik juist het idee dat hij graag teamprijzen wint omdat die hem de beste kans geven om een gouden bal te winnen.

3 december 2019 om 13:17

@passionforpink dat is weer een pure aanname! alsof Ronaldo collectieve prijzen niet belangrijk vind. zijn drive om te winnen is ongekend en daarom had hij ook een groot aandeel in de 3 CL winsten op rij met Real Madrid. hij heeft ook nog een EK gewonnen dus dan hoef je geen gouden ballen meer in te ruilen want die teamprijzen staan al in zijn kast

3 december 2019 om 13:42

@japie: Ik zeg niet dat hij de teamprijzen niet belangrijk vind, Ronaldo wil juist alles winnen. Ik stel alleen dat hij individuele prijzen nog hoger lijkt te waarderen dan teamprijzen. Dat is inderdaad een aanname, maar de manier waarop beide fenomenen over prijzen praten geeft wel deze indruk. Voor Ronaldo is het een item waar hij het veel over heeft: hij wil de allerbeste zijn van de wereld, vind zichzelf dat ook en zal niet willen onderdoen voor een ander (hoe goed die ook is). Bij Messi gaat het vaak vooral over de grote droom om nog eens een WK te winnen en bij elk gesprek over prijzen benadrukt hij ook dat hij collectieve prijzen het meest belangrijk vindt. Ik denk niet dat hij dat puur voor de buhne doet. Verder klopt dat Ronaldo heel veel (team)prijzen heeft gewonnen, net als Messi overigens. Ronaldo vaker de CL en een EK, Messi meer landstitels en heeft veel meer internationale finales gespeeld (wk/copa) die echter steeds net niet werden gewonnen.

3 december 2019 om 14:01

@passionforpink beiden zijn het legendarische spelers met een hele indrukwekkende prijzenkast maar allebei kunnen het nare mannetjes zijn. Ronaldo heeft idd vervelende nare trekjes maar Messi natuurlijk ook. met regelmaat om kaarten voor de tegenstander vragen en een hele bond van corruptie beschuldigen omdat je niet kon waarmaken wat de Argentijnse supporters van je wilden zien op dat toernooi is ook niet echt sympathiek te noemen natuurlijk

3 december 2019 om 16:06

@japie:uit je betoog maak ik op dat ik ergens Ronaldo ervan heb beschuldigd vervelende nare trekjes te hebben, want je lijkt daar op te reageren. Je reageert vervolgens als een gebeten hond dat Ronaldo niet als enige nare trekjes heeft en Messi daar ook een handje van heeft. Maar ik zie nergens terug dat ik zo'n bewering heb gedaan. Ik merk alleen een verschil in de manier waarop de beide fenomenen om gaan met prijzen en dat bij Messi het zwaartepunt meer op collectieve prijzen lijkt te liggen dan bij Ronaldo. Daar heb ik wel een mening over, maar volgens mij ventileer ik die niet...

3 december 2019 om 12:21

Het gaat om de manier waarop je het zegt. Ronaldo zegt het als blaaskaak, Messi brengt het nederig. Dat ze beiden geobsedeerd zijn door winnen, lijkt me duidelijk overigens.

3 december 2019 om 12:32

Ronaldo zei met zelfvertrouwen dat hij vindt dat hij de beste ooit is, terwijl Messi zegt dat hij pijn had toen Ronaldo er ook 5 won? Wie komt er zieliger over dan? Eerder Messi toch? Je ziet gewoon hoe dubbel de mens/media is met Ronaldo en Messi. Toen Messi er vorig jaar niet was, was er amper ophef en Ronaldo er nu niet is omdat hij de ster was bij een Italiaanse trofee vinden mensen hem een slechte verliezer.

3 december 2019 om 12:36

Naja, ik vind het persoonlijk wel tof dat Ronaldo zo zeker van z'n zaak is, dat maakt hem ook zo goed, maar de meeste mensen houden meer van bescheidenheid.naja behalve bij Ibrahimovic dan, daar vindt iedereen het grappig, maar die gaat een stap verder en maakt het over de top.

3 december 2019 om 13:18

@migi het is idd ook supernederig om als je verliest op een toernooi uit frustratie de bond maar te beschuldigen en corrupt te noemen om je eigen falen en slechte spel te maskeren. bescheiden mannetje die Messi en echt iemand die goed met zijn verlies kan omgaan. af en toe even vragen om kaarten bij de scheids om de tegenstander een kaart aan te smeren! niks mis mee

3 december 2019 om 14:44

Messi is geen heilige, maar wat gasten zoals jij niet willen zien en nooit zullen zien, is dat Messi het doet omdat hij de wedstrijd, beker of toernooi wil winnen (net als zoveel andere spelers, maar je zal Messi nooit betrappen op het naar beneden halen van een speler of prijs, of het zichzelf ophemelen ten koste van een ander. En ja dat is nederig zijn, maar dat wil(len) jij/jullie niet zien want het is Messi. Trek al die negativiteit rondom de spelers, alle (soms) terechte kritiek mbt trekjes etc. af van het beeld wat je hebt van ze en beperk het tot het belspel en wat de spelers dus op het veld laten zien met hun voeten, dan ben ik benieuwd of je nog steeds zo denkt en of iedereen (voetbalsupporter, coaches, trainers, medespelers, journalisten) of ze nog steeds blijven bij hun beste speler

3 december 2019 om 15:51

@japie Dat zal allemaal best, maar das niet mijn punt. Nederigheid siert de mens, net als kwetsbaarheid. Of het nou oprecht is of niet doet er niet toe. Iemand die zegt dat het pijn deed dat hij niet won wekt meer sympathie op dan iemand die zegt dat het niet eerlijk is dat hij won, omdat hij zichzelf de beste vindt. Geldt natuurlijk niet voor iedereen, sommige mensen vinden dat machogedrag leuker, maar er is heus een reden dat Ronaldo meer polariseert dan Messi. Hij komt over als een blaaskaak.

3 december 2019 om 16:53

@fouadsky @migi ik vind het niet nederig om andere mensen dingen in de schoenen te schuiven om je eigen wanprestatie op een toernooi te camoufleren, maar goed. dat is mijn mening en iedereen zal op een andere manier naar zoiets kijken. als je nederig bent zeg je eerlijk dat de tegenstander effectiever was voor de goal en dat ze terecht door zijn ipv mensen wijs te willen maken dan de tegenstander door is door vermeende corruptie binnen een bond. ik vind dat persoonlijk zielig en onsportief gedrag dat alles behalve nederig op mij overkomt

Als Ronaldo fan is het mooi om deze jongens met levende lijf mee te maken. Op dit moment is Messi duidelijk beter bezig. Hopelijk zullen 1 van deze jongens ook een wereldbeker omhoog tillen al is de kans heel klein.

3 december 2019 om 11:34

Voor Ronaldo is het nu wel klaar, die wint nimmer meer een ballon d'or. Messi is lastig te voorspellen, die is momenteel nog in bloedvorm maar ook bij hem beginnen de jaartjes te tellen. Wereldbeker omhoog tillen is meer voor de echt grote voetballers zoals Maradonna en Pelle.

3 december 2019 om 11:37

Dus als ik het goed begrijp zijn nog CR7 nog Messi behorend tot de echt grote spelers der aarde...?

3 december 2019 om 12:39

Deze 2 zijn veel beter dan Pele of Maradona. Mag ik zeggen want ik heb hen allemaal zien spelen.de lengte van hun carriã¨res is het grote verschil, niet zozeer de wereld titels die Pele heeft binnengehaald. In zijn tijd was de WK winnen makkelijker dan nu de EK. Toen bestonden zwakke landen nog wel, n.l. Maradona heeft met zijn clubs te weinig gepresteerd om de allerbeste te zijn. Slechts een Uefa cup. En wat titels in Italie. Maar dat is niet echt bijzonder. Eusebio was beter dan Pele maar Pele had Brazilie om zich heen. Hoe dan ook, de enige keer dat ze elkaar troffen,in 1966, was Eusebio veel beter (2 goals). Messi is voor mij meer een mooi weer voetballer. Als het tegenzit zoals de laatste jaren,(PSG-Juve-AS Roma-Liverpool) dan geeft hij niet thuis. Geen leider in het veld. Kop omlaag waar je bij Ronaldo de tranen in zijn ogen ziet. Die loopt niet met de staart tussen zijn benen weg, zelfs niet als hij geblesseerd is, zoals op de EK finale.en ja, ik ben niet neutraal. Ik ben Portugees. Dus laat even in het midden wie de beste van de 2 is. Hun carriã¨res zijn nog niet voorbij. Dit soort prijzen is als alle sporten met jurys. Niet echt meetbaar en dus discutabel. Wat telt zijn de echte meetbare prijzen, maar dat zij de allerbeste ooit zijn, is voor mij zo helder als wat.

3 december 2019 om 15:37

Je bedoelt dat je voor ons, voor anderen in het midden laat wie beter is, want aan jouw reactie te zien is t wel duidelijk waar jouw voorkeur naar uit gaat..

Ter Stege was de echte MVP. Die man heeft zoveel punten gepakt voor Barca.

3 december 2019 om 12:19

en die 50 goals van messi leverden geen punten op?ter Stege is idd een top keeper, das wat anders

"het deed pijn dat ik niet meer alleen de top stond, toen Ronaldo zijn 5e Ballon'dor won" Tuurlijk snap ik hem, maar het lijkt me ook wel vet om met zn 2e de beste ter wereld te zijn. Alleen is ook maar zo.. alleen.. snap je? zonder gelijk opgaande concurrentie is er niets aan. Goeie gozer, wereldvoetballer, maar toch zin in een wereld zonder Ronaldo en Messi, super benieuwd of iemand dan ook nog achter elkaar ballon'dor kan winnen, zin in de toekomst!

3 december 2019 om 15:51

Je zou het dus leuker vinden als er meer willekeur is in de winnaars lijst van jaar tot jaar. Mij maakt het persoonlijk niet uit, alleen is het jammer dat je dadelijk niet meer van een van de beste ooit kan genieten week in week uit. Je zult minder slaloms zien met de bal en dan ook nog eens rendement met goals enzo. Geef mij maar 10 jaar meer messi, dan mogen mensen maar elke jaar discussieren of hij het verdient of niet. Ik geniet van zn spel ook al wint hij de ballon dor niet.

Messi geeft aan dat als je als team je doel bereikt ofwel de Champions League wint je meer kans maakt op het winnen van de gouden bal en dat Ronaldo die gewonnen had omdat hij de Champions League gewonnen had.nou Messi je hebt de Champions League Niet gewonnen het afgelopen jaar en toch win je de gouden bal????????????? Virgil van Dijk heeft hem wel gewonnen en wint hem niet?????????zo zie je maar dat die gouden bal gewoon commerciële bullshit is.

3 december 2019 om 12:14

Weet jij wel wat kans inhoudt?

3 december 2019 om 15:53

Er zitten geen duidelijke criteria aan de ballon dor. Het is allemaal op onderbuiksgevoel. Degene die de meeste stemmen heeft wint gewoon. En enigzins ergens klopt het wel

Ik zie Messi er nu eerder nog 3 winnen dan dat Ronaldo er nog één wint.

Ja internationale prijzen pakt hij toch niet, dus dan maar de ballon d’or. Al die mensen die Ronaldo al 20 x hebben afgeschreven in de afgelopen 15 jaar komen nu massaal uit hun grot, om hem op 35 ste wederom af te schrijven en alsnog hun gelijk proberen te halen. 5x ballon d’or 1 ek 5 x Cl met 2 verschillende clubs neemt niemand van hem af. Je zou alleen maar respect voor de man moeten hebben. De leugen dat Messi de ballon d’or nooit wat kon schelen kan nu ook de prullenbak in. Maar als hij t zegt is het mooi en eerlijk wanneer Ronaldo het doet is het egoïstisch en kinderachtig. De anti Ronaldo campagne draait momenteel op volle toeren iedereen deelt een sneer uit naar de samen met Messi beste voetballer van de afgelopen 15 jaar ongelofelijk

3 december 2019 om 15:19

Maar laat die mensen dat toch zeggen als dat hun dag goed maakt?

3 december 2019 om 15:57

Ironisch in jou reactie doe je hetzelfde richting messi als de mensen die jij vindt dat die ronaldo onterecht behandelen

3 december 2019 om 16:02

Het is een enorm compliment voor Ronaldo dat hij met Messi vergeleken wordt. Dat hij maar een gouden bal minder heeft is een godswonder te noemen maar, eerlijk is eerlijk, daar heeft hij keihard voor gewerkt. Een exceptionele speler met een uitzonderlijk arbeidsethos, maar Messi staat op eenzame hoogte.

Al won Ronaldo 10, Messi 0 en Ronaldo 3 Wk's, Ek's en Messi 0 Wk's en Copa's en al scoorde Ronaldo dubbel zoveel. Mijn criteria voor beste voetballer zijn niet de prijzen maar het vertoonde spel. Als ik naar Messi's spel kijk is er gewoon geen betere. Het gaat in mijn optiek om de aanname, passing, dribbles, balcontrole, visie, loopacties etc. In Messi's geval leidt dat allemaal tot exceptionele assists en goals. Messi versnelt het spel en veroorzaakt chaos in verdedigingen op een grote schaal.

3 december 2019 om 15:45

Het heeft geen zin om mensen dit duidelijk te maken. Als mensen niet willen zien, dan maakt t niet uit hoeveel licht er schijnt

3 december 2019 om 15:51

Ik vind het maar raar hoe voetbalfans de kwaliteiten van spelers beoordelen op gewonnen teamprijzen. Vooral bij de uitreiking van individuele awards.

3 december 2019 om 17:00

@porque hoezo is dat raar? Maradona leidde zijn team naar een WK zege, Ronaldo leidde zijn teams naar 3 CL winsten op rij en een EK titel. dat is wat grote spelers doen. hun team aan de grote prijzen helpen, zeker als je bij een Europese topclub speelt waar je ook nog eens topmateriaal om je heen hebt staan dus dat verwachten mensen logischerwijs dan ook van Messi

Persoonlijk vind ik Messi de beste die ik ooit heb zien spelen. Qua talent en dat ook omzetten in prestaties is er geen betere dan hem. Bekijk de beelden van toen ie 6 jaar was en vergelijk dat eens met nu. Het is niet normaal. Maar sommigen zullen dat helaas nooit kunnen toegeven . Maradona heb ik net niet meegemaakt, enkel beeldmateriaal. Maar die twee zullen gelijk staan qua voetballend talent. Hebben beiden hun legacy. Alleen heeft Messi iets neergezet wat volgens mij onmogelijk te evenaren is. Of zelfs maar de helft daarvan. Wat Cristiano liet zien in zijn topjaren verdient enorm veel respect, hij was de enige die het kon bijbenen want ook hij is speciaal.

Zonder elkaar hadden ze nooit die cijfers gehaald. Twee uitzonderlijke spelers. Beiden fenomenen. En zonder twijfel de twee beste aller tijden. Boven maradona, cruyff, pele, platini. Elk op hun eigen manier. Messi is technisch waarschijnlijk wel de beste, als je het bekijkt op het dribbelen en verschillende spelers voorbij gaan. Maar ronaldo heeft het toch gepresteerd om met portugal europees kampioen te worden en nu ook in mindere mate de nations league.. Qua landstitels met barcelona is messi onevenaarbaar, maar hij zat ook wel in 1 van de beste ploegen aller tijden. Zo kun je als neutrale kijker toch van elk een resem records opnoemen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3732 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 1 1 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman krijgt vervelend blessurenieuws na nederlaag tegen Real Madrid

Philippe Coutinho staat voorlopig aan de kant, zo meldt Barcelona zondagmiddag via de officiële kanalen. De Braziliaan kampt met een kwetsuur aan de hamstrings en moet in ieder geval de Champions...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren