Van Bommel wijst Ajax aan als favoriet: ‘Zij hebben meer geld’

Vrijdag, 20 september 2019 om

Mark van Bomel heeft Ajax aangewezen als de favoriet in de strijd om de landstitel. De trainer van de Eindhovenaren vindt dat de regerend landskampioen de favorietenrol moet krijgen omdat de Amsterdammers er financieel beter voorstaan. Toch denkt Van Bommel dat de verschillen zondag in het Philips Stadion niet groot zullen zijn. “Het zal dicht bij elkaar liggen”, aldus de trainer.

"Ik denk dat de verhoudingen redelijk dicht bij elkaar liggen, maar Ajax is favoriet. Dat was vorig seizoen zo en dat is nog steeds zo”, zei Van Bommel vrijdag tijdens de persconferentie. “Je ziet het aan alle lijstjes met voorspellingen, maar ook aan het feit dat ze meer geld hebben en ontzettend veel kunnen uitgeven. Wij hebben veel kwaliteit, maar zover zijn wij nog niet. Maar er zijn geen garanties dat de favoriet ook altijd kampioen wordt.”

In the Zone | Dumfries: ‘We laten zien dat we klaar zijn voor zondag’

Waar Ajax dinsdag met 3-0 te sterk was voor Lille OSC in de Champions League, boekte PSV donderdag een 3-2 overwinning op Sporting Portugal in de Europa League. Dat Ajax langer rust heeft gekregen in aanloop naar de topper wil Van Bommel niet als excuus gebruiken. "Dat is onze eigen schuld. Dan hadden we maar de Champions League moeten halen.”

De PSV-trainer beschikt over een vrijwel fitte spelersgroep. Erick Gutiérrez ontbrak de afgelopen weken met een handblessure, maar is op de weg terug. Van Bommel besluit zaterdag of hij de Mexicaanse middenvelder opneemt in de wedstrijdselectie. Ryan Thomas en Ibrahim Afellay speelden donderdag met Jong PSV mee in een oefenwedstrijd tegen de beloften van Swansea City. De twee zijn opties voor het duel met Ajax. “Ik praat morgen met Ibi, Thomas zou ook kunnen. Hij doet het goed, begrijpt de speelwijze steeds beter. Dat vind ik knap, want hij is vorig jaar na zijn komst van PEC Zwolle al na twee trainingen geblesseerd geraakt.”

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak vrijdag op de persconferentie zijn bewondering uit voor de voorhoede van PSV. Hij noemde de Eindhovense aanvallers ‘cowboys’. “Voorin zijn het wel cowboys, ja. Ach zolang als wij winnen maakt het mij niet uit hoe. Dat we voorin heel spectaculaire kwaliteiten hebben klopt. Het is soms echt genieten”, aldus Van Bommel, die ervan uitgaat dat Ajax hetzelfde spel zal spelen zoals zij gewend zijn. “Wij zullen proberen hun zwaktes te benutten en die van ons als team zo goed mogelijk te maskeren."


Poll

Wie is volgens jou de favoriet voor de zege zondag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door michael2410)

Meer geld ? Wat Mark wil zeggen maar niet uit zijn strot krijgt is meer kwaliteit . Geld alleen maakt je niet tot de favoriet . Geld kan wel helpen om kwaliteit te halen.

20 september 2019 om 14:54

Dus dit. Ajax heeft altijd al meer geld gehad, maar je zal Van Bommel altijd naar excuses zien zoeken. Vorig jaar werden we afgedroogd in Eindhoven en zijn we pas op de laatste dag kampioen geworden, ondanks dat we miljoenen meer hebben/hadden. Ik zie PSV als favoriet, lichtjes weliswaar. Maargoed, Van Bommel ...

20 september 2019 om 15:14

Naar welke excuses zoekt van bommel? Dit is toch gewoon de realiteit dat ajax meer geld heeft? Hij geeft zelfs aan dat de extra dagen rust van ajax hun eigen schuld is door geen CL te halen. Maar objectiviteit naar van bommel toe is erg lastig voor ajacieden

20 september 2019 om 15:22

Sterker nog, ik vind van Bommel in deze objectiever dan ooit. Hij kijkt vooral naar zichzelf en geeft desgevraagd aan dat over de gehele competitie Ajax favoriet is (zoals vrijwel iedereen meldt).

20 september 2019 om 15:58

Ajax heeft helemaal niet altijd meer geld gehad. Vroeger kocht PSV jullie spelers gewoon weg bij jullie.

20 september 2019 om 16:19

Het gaat er niet alleen maar om of het een feit is dat Ajax meer geld heeft. Je bent niet de favoriet omdat je meer geld hebt, maar omdat je meer kwaliteit hebt.

20 september 2019 om 16:41

PSV had een paar jaar terug nog een hogere begroting. En kocht in de jaren tachtig regelmatig spelers weg bij Ajax. Dat Ajax nu zo'n financiele voorsprong heeft is puur aan het goeie werk van Marc Overmars te danken.

20 september 2019 om 16:46

Nou ja. Dan doe je de scouting wel wat te kort hoor. Ik denk niet dat Marc naast zijn werk ook nog tijd heeft om Sanchez, Frenkie, Milik etc,. te scouten.

20 september 2019 om 16:50

De realiteit is ook dat Ajax al jaren niet meer weet te winnen in Eindhoven. Dus hij had ook kunnen zeggen PSV is favoriet want we hebben al jaren niet meer verloren van Ajax in Eindhoven. Hij kiest echter voor de underdog rol, wat zijn goed recht is, maar de reden die hij daarvoor aangeeft is volledig subjectief

20 september 2019 om 18:38

Nou, de reden ervoor vind ik juist heel objectief. Of ie juist is, is een tweede

20 september 2019 om 18:39

Van Bommel zegt m.i. niets raars.ajax heeft meer geld. Ik weet niet of ze daarom een grotere kanshebber zijn voor de titel. Ik vind de selectie van Ajax wat beter dan die van PSV en zie ze daarom als favoriet.psv is echter zoveel sterker dan de rest van de Eredivisie, dus die gaan ook erg weinig punten laten liggen en kunnen zomaar kampioen worden. De onderlinge duels gaan het denk ik beslissen.

20 september 2019 om 20:28

@adthee, "dat Ajax al jaren niet meer weet te winnen in Eindhoven". Dat klinkt alsof het al heel lang is, terwijl Ajax drie jaar geleden nog daar heeft gewonnen. Om precies te zijn op 20 maart 2016. Ergo, Ajax heeft de laatste twee jaar daar niet meer gewonnen.Edit: het jaar daarvoor won Ajax ook. Dus toen had PSV "al jaren niet meer gewonnen van Ajax" ...

20 september 2019 om 14:59

Vorig jaar had Ajax ook meer geld en kwaliteit en verloren ze toch kansloos in Eindhoven met 3-0 dus deze discussie slaat sowieso nergens op. Los daarvan is het natuurlijk wel zo dat de mogelijkheden in Amsterdam veel groter zijn en dat het er op neer komt dat Ajax dus meer kwaliteit heeft dus indirect zegt van Bommel dat wel degelijk.

20 september 2019 om 15:05

(panerai)ja we waren kansloos daar maar ook nu wordt de competitie er niet door beslist hoor wij winnen nooit vaak daar , een voordeel we kunnen max 3 punten achterkomen vorig jaar stonden we na PSV uit 5 punten achter dus ach wat zegt het allemaal , Ajax heeft meer geld maar Cruijff zie altijd ik heb een zak geld nog nooit een wedstrijd zien winnen dus zoveel zegt het niet hoor.

20 september 2019 om 15:11

Nou het zegt niet veel? Zonder die zak geld op de bank zaten Tadic, Blind en Ziyech nu niet meer bij Ajax en was Donny waarschijnlijk ook al vertrokken, dan was het team dit jaar als een kaartenhuis inelkaar gezakt dus die grote zak geld heeft wel degelijk grote invloed op wat er momenteel bij Ajax gebeurd. Waar je wel gelijk hebt is dat dat niet automatisch betekend dat je als club kansloos bent in een individuele wedstrijd of een toernooi, zie de prestaties van Ajax in de CL afgelopen seizoen. Daarnaast verwacht ik ook niet dat Ajax de ED gaat domineren gezien de grote verschillen tussen de top 2 en de rest. Het enige wat we gaan zien is dat Ajax waarschijnlijk vaker successen gaat boeken in Europa al zal dat ook niet makkelijk worden gezien Ajax natuurlijk niet de enige club is met veel geld en qua financiã£â«n niet veel voorstelt met de echte grote jongens.

20 september 2019 om 15:24

Het is altijd erg moeilijk om wat als te melden. Je weet nooit wie waren opgestaan als Ajax bepaalde jongens niet had kunnen halen. Zo zijn er dit seizoen bij PSV ineens aardig wat jongens opgestaan die misschien niet hadden gespeeld als PSV meer geld had gehad. Ik betwijfel of PSV er minder door is dat ze minder geld hebben uitgegeven.

20 september 2019 om 16:39

Wat hij eigenlijk zegt is Ajax heeft een veel beter bestuur en een betere TD dan PSV. Dat mag iemand hem wel ff uitleggen. Tien jaar terug was het verschil in geld en budget tussen Ajax minimaal. Sterker nog op een gegeven moment kon PSV makkelijker spelers halen dan Ajax. Maar goed vele Ajacieden hebben dit al veel eerder geroepen. Eerst lacherig doen en Ajax vooral betitelen als arrogant, vooral niet kijken naar het project. En over een tijdje keihard roepen ja maar zij hebben meer geld. Dat was vorig jaar zo en dat wordt voorlopig harder en harder geroepen. De realiteit is dat PSV een basisspeler meer is verloren als Ajax en haast net zoveel kern spelers heeft kunnen behouden. PSV is de favoriet. Spelen in eigen stadion, winnen haast altijd in eigen stadion van Ajax. Hebben een mega snelle voorhoede. Ajax moet vooral gedisciplineerd verdedigen en gebruik maken van de omschakeling. Zo hoop ik Ajax te zien en niet net zo als sporting gisteren, leuk rondtikken maar binnen een half uur met 2-0 achter staan door 2 dikke counters.....

20 september 2019 om 19:34

Echt een enorm onzin verhaal Ninjakai. Jij hebt het over de jaarlijkse begrotingen, dat zegt lang niet alles. Ajax heeft een groter stadion, grotere fanbase, is beursgenoteerd en trekt daardoor sponsoren die structureel meer geld betalen als in Eindhoven gebeurt, en dat is altijd zo geweest. Daardoor kan Ajax ook spelers structureel voor meer geld verkopen dan dat PSV er voor zou krijgen en dat weet jij ook donders goed. PSV doet het gewoon enorm goed gezien de relatief beperkte middelen die ze hebben. Deze eeuw minimaal zo succesvol als Ajax en dat met structureel minder middelen dat is gewoon aantoonbaar. Dat wil overigens niet zeggen dat de verhoudingen mega groot zijn maar een substantieel verschil is er wel degelijk.

20 september 2019 om 15:00

Misschien is Bommel een rode lap voor je, maar het klopt wel. Veel geld = contracten open kunnen breken, brede selectie etc. Dus doe niet of hij iets achterlijks zegt. Neemt niet weg dat Ajax die luxepositie zichzelf knap heeft verschaft. Overigens heb ik vorig jaar elke wedstrijd in de CL staatjes van de begrotingen van de tegenstanders gezien waar Ajax tegen moest. Gebeurt dat ook wanneer Ajax wint van RKC? Dus financieel vergelijken is zeker alleen leuk als het in het voordeel valt?

20 september 2019 om 15:00

Ja wijsneus en van Bommel bedoelt zeker dat Ajax met meer geld betere schoenen gaat kopen. Het spreekt toch voor zich in het voetbal als je meer geld hebt dat je betere spelers kan halen. Dus wat jij zegt is hetzelfde als van Bommel zegt.

20 september 2019 om 15:02

Van Bommel is sowieso niet serieus te nemen. Hier was laatst te lezen dat hij een grote hekel heeft aan Ajax en dat het hem een doorn in zijn oog is dat Ajax meer financiele mogelijkheden heeft. Je zult ook gaan zien dat hij dit weekend zich weer veel zal gaan aanstellen bij de scheidsrechters. Ajax werkt als een rode doek voor een stier bij hem.

20 september 2019 om 15:05

En dat geloof ji? Die jongen kende in zijn PSV veel spelers van Ajax via het NL elftal. Denk je dat hij die haatte? Ajax zal niet zijn favo club zijn, maar de haat/ergernis etc is onder de supporters vaak vele malen groter dan bij de spelers zelf

20 september 2019 om 15:25

Dat geloof ik wel ja want hij gedraagt zich altijd als een malloot als Psv tegen Ajax moet. Constant provoceren, aanstellen, zeuren bij de scheidsrechters.

20 september 2019 om 15:35

En jij (en veel andere hier op dit forum) zijn ook niet serieus te nemen als het om van bommel gaat. De haat of afgunst naar die man is gewoon te groot voor veel mensen hier. Elke trainer in de wereld is altijd jaloers op de mogelijkheden van de tegenstander. Zelfs klopp begint over de financiele mogelijkheden van city. Niets nieuws hier. Van bommel is zelfs erg realistisch in dit interview

20 september 2019 om 16:35

Precies hetzelfde voor sommige spelers bij ajax wanneer ze tegen PSV moeten. Die gedragen zich dan zoo misselijk. Ook provoceren, kaarten vragen hele irritante trekjes.

20 september 2019 om 19:48

Dat doen ze bij PSV ook. Je laat dat bewust achterwege vanwege je eigen antipathie jegens Ajax.

20 september 2019 om 19:49

Hij heeft een hekel aan de club Ajax. De spelers staan daar los van. Anders had hij nu geen hekel meer aan Ajax want al die spelers zijn er allang niet meer.

20 september 2019 om 15:20

Vind ik veel te makkelijk om ineens te moeten zeggen dat Ajax meer kwaliteit heeft. Daarnaast zegt hij ook dat PSV kwalitatief nog niet zo ver is, dus ik snap je punt niet. Ajax heeft misschien meer geld (uitgegeven), maar bij PSV staan er een aantal super talenten klaar die niet veel gekost hebben. Dat is vaak andersom geweest.

20 september 2019 om 15:28

Zoals ik net bij het artikel over Ten Hag ook zei, we hoeven niet alles direct zo negatief op te vatten. Wat Van Bommel zegt is dat Ajax favoriet is maar het dicht bij elkaar ligt. Daar kan ik me wel in vinden. Dat Ajax meer geld heeft is ook gewoon waar, en dat verklaart voor een deel waarom Ajax favoriet is (dat, in combinatie met het geweldige vorige seizoen). Dus ik vind dat helemaal niet gek allemaal.

20 september 2019 om 16:14

Dussss .... als zo'n beetje iedereen, van experts tot medialichtgewichten, zegt dat Ajax op basis van geld en spelersmateriaal favoriet is, dan is het OK, maar als Mark van Bommel het zegt ben je geã¯rriteerd? Ik lach mij gek mbt hoe MvB onder de huid van veel Ajax fans zit. Maak je niet zo druk gasten. Ik vind Eric ten Hag ook een mafkees, maar het houdt mij verder niet bezig, laat staan dat ik bij elk artikel met of over hem dat nog eens moet melden of geã¯rriteerd ben over wat hij zegt. Veels te vermoeiend allemaal.

Het is en blijft de eredivisie, de weerstand is gewoon minder en ik vind dat PSV gewoon een heel gevaarlijk team heeft met die aanval. Beide team kunnen evt misstappen maken tegen mindere teams, ik vind Ajax niet hoogfavoriet voor het kampioenschap maar de kans is wel erg groot dat het Ajax of PSV word.

Kijk van Bommel snapt wat ten Hag bedoelt met cowboys. Daar kunnen enkele reageerders hier nog wat van leren. Is ook een compliment ipv een generaliseren. Kan me vinden in de woorden van van Bommel.

Toch wel typisch dat hij zijn eigen ploeg niet als favoriet ziet. Dat is toch wel een duidelijk verschil tussen Ajax en PSV , als Ajax in de positie van PSV zat dan zou de coach van Ajax zeggen dat Ajax favoriet was.

20 september 2019 om 14:52

Misplaatste arrogantie noemen wij dat duidelijk verschil.

20 september 2019 om 14:55

Bergwijn noemde het laatst realistisch dat Psv dat EL gaat winnen. Dat is pas misplaatst arrogant te noemen.

20 september 2019 om 15:02

@lawpi Als je de tekst niet hebt gelezen zou je dat inderdaad denken ja. Helaas gaan mensen zoals jij dit dan weer herhalen en dan nemen andere mensen die het artikel gezien niet eens gelezen hebben weer over en dan wordt het over het algemeen als waarheid overgenomen. Lang verhaal kort, Bergwijn zij slechts dat zijn ambitie is om de EL te winnen, niet dat PSV dat even ging klaarspelen. Ken je feiten voordat je onzin verkondigd. Aan je likes te zien lopen er weer genoeg schapen rond die geloven wat je zegt, lachwekkend.

20 september 2019 om 15:13

@lawpi: Tja, wat is realistisch? Ajax won in 2017 ook bijna de EL. En laten we niet net doen alsof er lichtjaren verschil zit tussen Ajax en Psv.

20 september 2019 om 15:19

Eens, de ploegen in de EL zijn best haalbaar als PSV een goeie dag heeft en de opgaande flow weet vast te houden. Ik zie PSV echter nog niet zo snel winnen van Real en Juve zoals Ajax heeft gedaan. Daar zit nog wel een verschilletje.ot: Het geld van Ajax staat grotendeels op de bank, dus Van Bommel heeft er nog niet zoveel last van... Dat spelers meer waard zijn geworden, is de verdienste van Ajax zelf..

20 september 2019 om 15:29

Cabinessence Psv presteert al jaren bagger in Europa. En dan zouden ze nu opeens de EL gaan winnen? Misplaatste arrogantie!

20 september 2019 om 15:33

Waar zeg ik dat PSV de EL gaat winnen? Ik zeg alleen dat het niet volledig onmogelijk is. Groot verschil.

20 september 2019 om 15:36

Zo noem jij dat. Maar voor iemand die zichzelf kleiner maakt dan hij is en in de underdogrol manoeuvreert, is iemand met een bovengemiddelde portie zelfvertrouwen natuurlijk al heel snel misplaatst arrogant. Daar is niet zo heel veel voor nodig.

20 september 2019 om 15:40

En laten we niet vergeten dat Ajax tot voor kort ook heel lang om te janken was in Europa. Twaalf seizoenen op rij (2006-2007 t/m 2017-2018) geen overwintering in de CL. Drie seizoenen op rij (2015-2016 t/m 2017-2018) de kwalificatie voor de CL niet overleefd. Uitgeschakeld door clubs als Rosenborg, Rostov (4-1), Molde, Rapid Wien en Red Bull Salzburg... En daarna haalden ze ineens de EL-finale en de halve finale van de Cl...

20 september 2019 om 15:42

Dat heeft helemaal niets met arrogantie te maken, maar met een groot sporthart. Iedere sporter die zichzelf serieus neemt zou met een dergelijke instelling aan zijn wedstrijden moeten beginnen, als je er al voor de wedstrijd begonnen is, vanuit gaat dat er geen eer te behalen is, ga je die eer sowieso niet behalen. En zolang PSV nog niet is uitgeschakeld, heeft de club gewoon de kans om de EL te winnen, zoals hetzelfde vorig jaar voor Ajax gold. Als de club al voor dat men is uitgeschakeld het hoofd in de schoot werpt, kan men beter sigarenbandjes gaan verzamelen.

20 september 2019 om 15:55

@cabinkijk ook even tegen welke ploegen Ajax toen moest spelen. Snap niet waarom dit altijd een Ajax vs PSV of vs ... moet zijn. Soms zit het niet mee, soms had je gewoon moeten winnen maar de bal blijft rond en alles kan. Er spelen zoveel factoren mee.

20 september 2019 om 16:44

Welke clubs? Molde,Rosenborg, Rostov, rapid Wien? Kom op. Ook Ajax heeft dramatische Europese campagnes gekend.

20 september 2019 om 18:01

De kwalificaties waren inderdaad heel matig, maar de CL groepen waar Ajax werd ingedeeld waren vrijwel elke keer de poule des doods, verder moet men ook het Zagreb en Lyon wanvertoning niet vergeten, want Ajax hoorde destijds gewoon door te gaan.

20 september 2019 om 15:02

Jaja, heb ik dat Ten Hag tegen Juve, Tottenham en Real horen zeggen? Ik geloof het toch niet. Dus lul niet zo slap.Ajax is ervarener en meer ingespeeld. Dat maakt zeker een verschil en is wellicht de reden dat Bommel dit stelt. Als het over talent had gegaan, had hij wellicht gezegd dat PSV meer talent had.

20 september 2019 om 15:18

Je kunt die ploegen toch niet gaan vergelijken met Ajax en PSV . Hoeveel verschilt de begroting van Ajax met die van PSV , kom op zeg...

20 september 2019 om 15:25

Maar dat zegt v Bommel toch ook, dat het dicht bij elkaar zal liggen. Maar daar hoor ik niemand over.

20 september 2019 om 17:25

Maar toch niet zijn eigen club als favoriet zien . Kom op we kennen van Bommel nu wel , die zegt niet eerlijk wat hij denkt

20 september 2019 om 15:11

Tja, als Van Bommel zegt dat PSV wel favoriet is, dan is hij arrogant en onderschat hij Ajax. Je kunt het nooit bij iedereen goed doen.

20 september 2019 om 17:31

Nee hoor als hij dat had gezegd dan getuigd dat van ambitie en lef . gewoon zeggen waar het op staat en wat je denkt. van Bommel lijkt me iemand die dit zegt , maar wel denkt dat ze beter en dus favoriet zijn. Anders lijkt het me voor de spelers en de supporters een beetje vreemd, want zo als hij zegt het scheelt niet zo veel...

Je hebt een beter elftal dan vorig jaar Mark. Zit veel meer voetbal in. Er zijn in Europa ook veel clubs die meer geld hebben dan Ajax... juve real... inventief zijn Mark!

20 september 2019 om 15:00

Dat is toch niet dezelfde competitie ... Je redeneert nu echt alsof Ajax dit 123 gefixt heeft. Zo'n Europees jaar als vorig jaar met alle bijkomende inkomsten is niet structureel. Dus 'inventief zijn' roepen is wel heel makkelijk. Hetgeen wat Ajax hielp is salaris plafond omhoog en ervaren spelers halen tel daarbij een mooie lichting met Frenkie en Matta bij en je hebt een topjaar, waar het qua geluk ook niet tegen zat. Maar nogmaals heel 'inventief was dat ook niet per se hoor

20 september 2019 om 16:46

Voordat Ajax het salarisplafond omhoog kon doen en ervaren spelers kon halen was er al een lang traject hé. Overmars heeft jaren spelers slim gescout en goedkoop gehaald en voor veel geld verkocht. Denk aan een Davinson Sanchez, een Milik etc.

20 september 2019 om 15:53

En was Ajax de favoriet tegen Juve en Real?zoals van Bommel zegt; de favoriet hoeft niet altijd te winnen.

Meer verontrustend vind ik de suggestie dat hij zich gaat aanpassen aan het spel van Ajax . Kan je ( als would-be topclub )toch niet maken om in eigen huis puur op de reactie te gaan spelen.....

20 september 2019 om 14:56

In welke grot heb jij geleefd?Dat is bijna altijd de speelstijl van Psv geweest tegen sterkere tegenstanders. Countervoetbal spelen.

20 september 2019 om 14:59

Ze zouden Psv de bal moeten geven en het spel moeten laten maken. Ipv als een gek te willen aanvallen. Misschien is bestreiden op de counter zo gek nog niet.

20 september 2019 om 15:05

PSV speelt niet altijd op de counter, zo'n oud stigma is dat. Ze spelen ook op balbezit lukt dat niet, gaat men op plan b,c en D. Hetzij counteren, hetzij via de vleugels de ballen de 16 inpompen alle ballen op Luuk (destijds) en als dat ook niet lukt overschakelen naar vecht voetbal. Dit laatste zag je vaak in de 1e seizoenshelft van vorig seizoen. Men hanteert echt gedateerde stigma's ...

20 september 2019 om 15:20

Ze spelen zelden op balbezit. Zelfs thuiswedstrijden in de eredivisie tegen een pakweg vvv of Heracles heb ik ze op de omschakeling zien spelen. Niets mis mee, countervoetbal kunnen sommigen ook van genieten, maar doe nou niet of psv rondo’s op het middenveld speelt, want ze willen de bal binnen twee passes weer in de voorhoede hebben.

20 september 2019 om 16:19

Tja Sjakie, dan moet je toch beter opletten of beter nog zelf PSV kijken ipv je te baseren op de cliche's van anderen. Als je b.v. kijkt naar Mo, Malen en Bergwijn; hoe dat balletje maar soepel rond blijft gaan, dan heb ik medelijden met degene die opgesloten zit in die rondo.

20 september 2019 om 17:56

Die staan toch ook voorin of niet? Die spelen meestal zo direct mogelijk om zo snel mogelijk bij de goal te zijn. Psv zakt gewoon in en laat dan gewoon die voorhoedespelers het uitzoeken. Niets mis mee verder trouwens hoor, maar het blijft counteren.

20 september 2019 om 15:03

Wat verwacht je dan? Dat Dumbfries als rechtsbuiten speelt en Tadic zonder mandekking lekker frank-en-vrij kan aanvallen? Natuurlijk past de Nederlandse top zich aan als ze tegen elkaar spelen en niet tegen het rechterrijtje. En dat is maar goed ook.

20 september 2019 om 15:31

Natuurlijk kan dat wel. Ajax is kwetsbaar op de omschakeling. PSV is ijzersterk op de counter. Je bent niet helemaal lekker als je daar geen gebruik van gaat maken. Ik denk dat iedereen weet dat Ajax morgen waarschijnlijk meer balbezit zal hebben en PSV er heel snel uit gaat komen.

Er is geen favoriet, blijft gewoon een wedstrijd op zich.

20 september 2019 om 15:00

Wat een onzin. Alles is een 'wedstrijd op zich', daarom heet het 'de favoriet' en niet 'de winnaar'.

Dat hij zich niet verschuilt achter de minder dagen rust vind ik heel goed. "dan hadden we de Champions League maar moeten halen". Zo is het maar net Mark, chapeau.

Dit doet Van Bommel bij praktisch iedere wedstrijd met wat meer tegenstand : zichzelf tot underdog uitroepen. Lekker handig, verlies je dan heb je je excuus klaar en boek je een resultaat heb je een geweldige prestatitie afgeleverd. Ik ben niet zo fan van het handboek amateurpsychologie wat iedere keer wordt aangehaald. Als je kampioen wilt worden moet je gewoon in eigen huis ervan uitgaan dat je de concurrent verslaat. Positief punt is het niet verschuilen achter de rustperiode, terwijl dat wel degelijk meespeelt. Het scheelt wel dat het geen late uitwedstrijd was gelukkig en dat ze zondag thuis spelen.

20 september 2019 om 15:14

Als er gevraagd wordt aan hem wie hij de favoriet vindt, wat had hij moeten zeggen? PSV? 1. is dat gewoon niet waar 2. Je motiveert de tegenstander extra 3. Dan is hij arrogant. Zeg het maar? Wat is wijsheid?

20 september 2019 om 15:25

Je kan toch ook zeggen dat er geen favoriet is en het beide kanten op kan gaan? Ik geef als Ajacied overigens PSV in eigen huis wel de betere papieren. We hebben het daar altijd heel erg lastig en halen amper ons eigen niveau. PSV haalde dat de laatste twee seizoenen wel en is in eigen huis bijna onverslaanbaar. Maar zelfs als je Ajax favoriet vindt dan moet je met een betere uitleg komen dan “ze hebben meer geld”

20 september 2019 om 15:41

Die bredere uitleg is er ook, hij geeft namelijk aan dat het dicht bij elkaar ligt. Daar hoor je echter niemand over.

20 september 2019 om 16:10

Maar is er dan sprake van een favoriet? En geef dan aan waar de verschillen in zitten. Ja, in de aanschaf waarde van de selectie (maar dat is nou net niet relevant voor wie zondag gaat winnen)

20 september 2019 om 16:20

Dussss .... als zo'n beetje iedereen, van experts tot medialichtgewichten, zegt dat Ajax op basis van geld en spelersmateriaal favoriet is, dan is het OK, maar als Mark van Bommel het zegt ben je geïrriteerd?ik lach mij gek mbt hoe MvB onder de huid van veel Ajax fans zit. Maak je niet zo druk gasten. Ik vind Eric ten Hag ook een mafkees, maar het houdt mij verder niet bezig, laat staan dat ik bij elk artikel met of over hem dat nog eens moet melden of geïrriteerd ben over wat hij zegt. Veels te vermoeiend allemaal.

20 september 2019 om 18:02

Ik ben alles behalve geïrriteerd, daarvoor is de mening van Van Bommel echt veel te onbelangrijk. Alle media lichtgewichten die geld als argument aanhalen waarom Ajax zondag wint vind ik ook kletskoek verkopen. Spelersmateriaal is wel een valide argument. Verder heb ik niks met of tegen Van Bommel. Ik reageer hier louter op het artikel, vooral ook omdat het mijn eigen club betreft. Voor de rest reageer ik eigenlijk nooit op Van Bommel. Zat Ajacieden die dit wel doen, maar dat verhaal is niet echt van toepassing voor mij

in eigen stadion vind ik psv gewoon de favoriet. Dat hebben de afgelopen jaren ook uitgewezen, ondanks dat Ajax overall meer kwaliteit heeft.

Ajax staat er financieel beter voor, wat een drogreden. Psv moet thuis gewoon winnen.

20 september 2019 om 15:25

Natuurlijk is het geen drogreden. Ajax is rijker en heeft daardoor een selectie die 133 miljoen gekost heeft, PSV is armer en heeft daardoor een selectie die maar 53 miljoen gekost heeft. En daarom is Ajax favoriet.

20 september 2019 om 15:36

Tja, Ajax was onder De Boer ook rijker maar toen had PSV de selectie waarin meer geld gestoken zat. De aanschaf waarde zegt vrij weinig, spelers als Bergwijn,Van de Beek, Malen en Onana hebben en behoren tot de beste spelers van de eredivisie. Terwijl er bij beide clubs zat spelers onder contact staan die meer gekost hebben en duidelijk niet tot de betere spelers van de Eredivisie behoren.

20 september 2019 om 15:41

"de aanschaf waarde zegt vrij weinig" Op zich wel, maar 133 miljoen en 53 miljoen is natuurlijk wel een heel groot verschil.

20 september 2019 om 15:51

Het zegt vooral iets over de financiële slagkracht. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit op het veld. Vorig naar had Ajax een lagere aanschaf waarde, maar met De Ligt en De Jong veel meer kwaliteit. Doordat die vertrekken en vervangers van buitenaf komen stijgt je aanschafwaarde sowieso. Ik heb trouwens sterk mijn bedenkingen bij die 53 miljoen van PSV. Bij VI hadden ze laatst een uitstekend item over de hoogte van transfersommen en daaruit bleek dat deze bij PSV zeer zelden correct zijn met de berichtgeving. Vermoedelijk omdat alles wat naar het ED lekt keurig gekleurde informatie is. Ik raad het je aan echt even te kijken (filmpje van Iwan van Duren en Tom Knipping over transfersommen).

20 september 2019 om 16:25

Ik heb dat filmpje van 18min zitten kijken. Wat een waardeloze constateringen. Ze snappen er werkelijk waar niet van. Martin van Geel 15mln winst volgens transfermarkt 50mln, dan zitten ze er 350% naast.. zucht.. 35mln meer op 15mln is 233%. Zo blijft het maar doorgaan, ze halen transfersom en allerlei geldstromen door elkaar het lijkt echt nergens op. Wel bedankt voor de tip trouwens. Maar dit als bron gebruiken zou ik echt afraden

20 september 2019 om 16:45

@cabinessence ; manoeuvreer jij je lekker met je trainertje mee in de underdugpositie kerel. Daarom zal PSV altijd een kleine club blijven , altijd maar zoeken naar iets om zichzelf niet te hoeven bewijzen. Zoals al eerder gememoreerd heeft Ajax (bijna) altijd al een hogere begroting gehad als PSV maar desondanks is PSV toch behoorlijk vaak kampioen geworden. Zet die eierdopjes toch eens af en zeg gewoon dat jullie thuis Ajax wel eens even een les zullen geven. Kwaliteiten hebben jullie ervoor , durf het ook eens uit te spreken.

Was het niet Cruyff die zei: ik heb nog nooit geld zien voetballen.....

20 september 2019 om 15:16

"Heb nog nooit een zak geld zien scoren".

20 september 2019 om 15:23

JC vertelde, ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken.haha

Ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken Mark!

Haha, Von Bommel is zich al aan het indekken. Ajax heeft idd meer geld, maar daar is jarenlang hard voor gewerkt en een verantwoord beleid voor gevoerd. Ik vind Psv de favoriet, een gemakkelijkere speelstijl. En met de wedstrijdjrs in de Europa league worden ze ook minder zwaar belast !!

van Bommel dekt zich alweer in, wil je meedoen om het kampioenschap moet je deze winnen. Wil je de beste club van Nederland zijn ben je hier de favoriet en mag je thuis niet verliezen van Ajax. PSV draait een goed seizoen maar dit klinkt wel wat lafjes. Naja met de laffe instelling hebben we vorig jaar ook kunnen zien dat PSV tegen 10 man van Ajax werd weggespeeld. Dus laat ze maar weer op die laffe manier de wedstrijd van Ajax in gaan ipv de eerste wedstrijd waar ze zichzelf als onverslaanbaar voordeden en Ajax afmaakte.

Tsja dit slaat natuurlijk kant nog wal, Je kan rijk zijn maar het maakt je nog geen favoriet. Het gaat erom wat je met het geld doet. Maar denk dat hij stiekem bedoeld dat ajax meer kwaliteit heeft.

City en PSG ook, daarom winnen zij de CL niet en heeft Ajax de EU League gehaald en halve finale CL. Van Bommel.. je lult zoals altijd weer.

Niet arrogant bedoeld, maar natuurlijk is Ajax beter.ik denk ook dat Ajax niet gaat verliezen dit seizoen.wat er vorig seizoen gebeurde gaat dit seizoen niet weer gebeuren.ik denk 0-3

Ene Johan Cruijff zei ooit; 'Ik heb een zak geld nooit prijzen zien winnen.'

20 september 2019 om 16:36

@mtw1973 ; ik wilde het net zeggen. hij is zich alweer gigantisch aan het indekken en zal nooit is durven uitspreken dat zijn club thuis gewoon gas moet geven en Ajax moet overdonderen en afbluffen. kortom uitgaan van de kwaliteiten van zijn eigen elftal.

Mark, in de underdog gaat dit keer niet werken. Wordt "gewoon" 1-3 voor Ajax. Verdedigers in Eindhoven zijn gewoon niet goed genoeg om de aanvallen uit Amsterdam te stoppen.

20 september 2019 om 16:39

Als het " gewoon " 1-3 wordt volgens jou, dan is PSV toch gewoon de underdog?

Prima reactie van van Bommel, wil hem altijd graag afzeiken omdat ik hem en PSV niks vind maar hij verwoordt het hier helemaal prima

Succes is niet te koop. Punt. Ploegen als Twente of Leicester hebben kampioenschap niet behaald vanwege hoogste budget. Gewoon erop klappen Van Bommel en niet zo watterig. Iedereen heeft t altijd over wat een winnaarsmentaliteit Van Bommel had, en nu zou overbrengen op zijn ploeg. Nou, dat hebben we alleen eerste seizoenshelft vorig jaar teruggezien. Sindsdien heeft 'ie mij niet meer overtuigd.

20 september 2019 om 17:49

Dat de rest van de eredivisie al jaren niks in te brengen hebben tegen Ajax en PSV heeft niets met budget te maken? De enige uitzonderingen zijn AZ, Feyenoord en FC Twente. Het succes van AZ en FC Twente had niks te maken met toename in financiële middelen? De prestaties van Feyenoord en Leicester waren gewoon ontzettend knap. Jij vergeet ook even dat van Bommel vorig jaar zijn eerste seizoen hoofdcoach was na de trainer geweest te zijn van de A1 en assistent bij Saudi Arabië en Australië.toen werd hij net tweede achter het beste Ajax van misschien wel de laatste 25 jaar. Hij werd trainer nadat Cocu ineens weg ging, toen zat hij nog op het WK, maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen stond toen op het punt van beginnen. Die man heeft vorig seizoen in totaal misschien drie weken vakantie gehad, maar heeft dan geen winnaarsmentaliteit. Je post is echt lachwekkend.

We kunnen ook zeggen dat Ajax kwalitatief sterk is, maar gelukkig PSV ook. De hoop die ik had dat Feyenoord mogelijk ook aan zou kunnen sluiten is m.i. gisteren de bodem ingeslagen. Mogelijk kan AZ langer aanhaken.er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden: zak geld, waardoor in de breedte betere spelers, of een goede jeugdopleiding en een goede lichting aangevuld met gerichte aankopen. Ik denk dat Ajax en PSV elkaar kwalitatief weinig ontlopen, maar Ajax in de breedte wat sterker is. Dit is echter ,voor zondag , geen garantie voor succes.

Meer geld heeft Ajax al een kleine tien jaar. Vorig jaar hebben we kunnen zien dat Ajax compleet werd vernederd. Is gewoon weer een wedstrijd op zich die alle kanten op kan. Als zal minder moeten weggeven dan tegen Lille anders kom je van een koude kermis thuis vrees ik.we gaan ‘t zien zondag.ik denk dat beide ploegen gewoon erg aan elkaar gewaagd zijn en de competitie nog jaren samen zullen domineren

Zondagavond kunnen we zien of geld belangrijk is voor ons.heerlijk gevoel , veel geld te hebben,hoop dat het ook te zien is in de uitslag.

Heeft niets met geld te maken. Ajax zal dan ook altijd een betere club blijven, al heeft PSV driemaal de begroting van Ajax. Mark dekt zich alvast in. Dat doet hij goed.

In Eindhoven is PSV voor mij de favoriet. In Amsterdam is Ajax dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

259 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 0 0 0 0
2017/2018 Stoke City 6 0 1 0
2016/2017 Stoke City U23 1 0 0 0
2016/2017 Stoke City 12 0 0 0
2015/2016 Stoke City 31 2 3 1
Laatste voetbalnieuws

VIDEO - PSV wint oefenduel met Afellay en scorende Mitroglou

PSV heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Sint-Truiden met 2-0 gewonnen. Ibrahim Afellay speelde mee bij de Eindhovenaren, die wonnen door goals van Kostas Mitroglou en Claudio Gomes. Onder meer Olivier...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren