Ziyech krijgt advies: ‘Misschien is het nog te vroeg voor het buitenland’

Maandag, 20 augustus 2018 om

Hakim Ziyech dreigt het seizoen af te moeten maken bij Ajax. De 25-jarige middenvelder heeft meermaals aangegeven deze zomer een transfer te willen maken, maar vooralsnog is van een vertrek uit Amsterdam geen sprake. Wim Kieft stelt zondagavond in het programma Rondo van Ziggo Sport dat Ziyech nog niet toe is aan de stap naar een buitenlandse topcompetitie.

De oud-spits en analist erkent de kwaliteiten van de Ajax-middenvelder, maar is evenwel van mening dat hij nog niet consistent genoeg is. "Misschien is het zelfs nog wel te vroeg om naar het buitenland te gaan. Zijn grote probleem is om constant te zijn", aldus Kieft, die wel had genoten van het spel van Ziyech afgelopen dinsdag in de voorronde van de Champions League tegen Standard Luik. "Als hij speelt zoals afgelopen week, dan is hij zo geconcentreerd en zo bepalend."

Ziyech werd lang in verband gebracht met een transfer naar AS Roma, maar doordat de Italiaanse transfermarkt inmiddels gesloten is, kan door die transfer een streep. Ook de transferperiode in Engeland is inmiddels verlopen. Mario Been, net als Kieft te gast bij het televisieprogramma, noemt het 'frappant dat maar weinig clubs zich melden' voor de Marokkaans international.

Volgens Youri Mulder doet Ajax er goed aan Ziyech een nieuw contract aan te bieden in de hoop hem langer in Amsterdam te houden. "Misschien moeten ze bij Ajax ook maar zijn contract openbreken en zeggen: Jij blijft gewoon. Naar de salaris-maatstaven van Tadic? Dat vind ik wel. Ik denk dat als ze doorgaan in de Champions League, hij bovendien heel graag bij Ajax blijft."


Poll

Vind jij dat Hakim Ziyech klaar is voor de stap naar een Europese topcompetitie?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door arjan4ajax)

Wat een onzin Ziyech is veruit de beste speler van de Eredivisie als hij er niet aan toe is. Dan weet ik het ook niet meer het is zonde dat hij nog bij Ajax zit. Maar dat is mijn persoonlijke mening dan had hem graag bij een mooie club gezien. Misschien dat Schalke 04 of Lyon nog komen voor hem zijn beiden mooie clubs.

20 augustus 2018 om 01:01

Ziyech is niet veruit de beste speler van de eredivisie. Sterker nog ik vind Tadic zelfs beter dan hem dus hij is niet eens de beste speler van zijn eigen team. Dan heb je ook nog Lozano die ik ook beter dan hem vindt. Ik vind hem wel een van de betere uit de Eredivisie, maar de beste vind ik hem niet dus laat staan veruit de beste..

20 augustus 2018 om 06:16

Haha echt een psver weer ziyech en tadic alle twee beter dan Lozano in mij ogen ! Lozano kan nog wel het meest groeien daarin tegen

20 augustus 2018 om 07:50

Laat ik je maar alvast verklappen dat Ziyech echt wel beter is dan Tadic. Ik volg graag elke wedstrijd van Ajax en als je ziet hoeveel Ziyech voor dit elftal doet dan is dit echt bizar. Sinds zijn komst van Twente heeft hij zich echt geweldig ontwikkelt van egoist bij Twente naar teamspeler bij Ajax. De hoeveelheid energie die deze man in een wedstrijd legt is gewoon bizar. Ziyech is in staat op de ijandelijke 16 een beslissende steekbal te geven en als het moet 10 seconde later bij de eigen 16 een gevaarlijke aanval te onderscheppen. Doordat hij met name in verdedigende arbied is gegroeid heeft hij zich ontwikkelt tot een zeer complete middenvelder in mijn ogen. Tadic is ook een heerlijke speler, maar vooral puur aanvallend. Ziyech is in mijn ogen vele malen completer. In mijn ogen dan ook de beste van de Eredivisie.

20 augustus 2018 om 11:21

"laat ik je maar alvast verklappen dat Ziyech echt wel beter is dan Tadic."

'echt wel', ja?
Zou het er niet om draaien wat de definitie van 'beter' is? Want wat is dan precies 'beter' in jouw beleving? Is de PL beter, of de eredivisie? Snap je? Mij lijkt dat iemand die een bepalende speler was in de PL, eigenlijk, een betere speler is dan iemand die bij Ajax erg goed gespeeld heeft (hoewel vaak ook wisselend en weinig constant) en daar een bepalende speler was. Ook op het WK hebben we Ziyech niet zien excelleren. Sterker, hij viel ronduit tegen.

Dus ja, wat is dan exact beter?

20 augustus 2018 om 12:23

Lozano die onderscheidde zichzelf op top niveau (het wk). Ziyech kon geen potten breken met Marokko op het WK. Ja klopt echt een PSV'er ben ik, dat ik daarom Ziyech niet beter vindt dan Lozano

20 augustus 2018 om 13:16

@constant Kante: volgens mij leg ik haarfijn uit wat ik onder beter versta. Namelijk dat ik Ziyech completer vind dan Tadic. Als jij een andere definitie van beter hanteert dan kun je een andere uitkomst krijgen natuurlijk.

20 augustus 2018 om 01:07

Het gaat erom of hij toe is aan de subtop van Europa. Beste speler is altijd lastig, je moet naar posities kijken maar als creatieve aanvaller is hij zeker een van de beste spelers.

Maar als Ziyech naar een grote ploeg wil, dan is dat niet makkelijk. Een Schalke of Lyon (niet eens zoveel hoger niveau als Ajax) kan prima maar of die bereid zijn een transfersom tussen de 20-30 miljoen euro te betalen voor een type speler die ze zelf normaliter opleiden?

Maar een Sevilla, Tottenham, Roma of Dordtmund, de echte Europese subtop, ik weet niet of hij daar al klaar voor is. Daar heb ik echt vraagtekens bij. In dergelijke elftallen zal hij niet de beste speler zijn dus ook veel vuil werk op moeten knappen.

20 augustus 2018 om 01:15

Ik ga puur in op het eerste deal van de reactie van Adil.

20 augustus 2018 om 04:51

Heb t al vaker gezegd, voor 15mio komen zijn genoeg teams die t risico willen wagen. Voor 20mio moet je geluk hebben maar 25mio+ betaald niemand.

20 augustus 2018 om 06:01

25+ mio wordt heel makkelijk betaald, op het juiste moment.

20 augustus 2018 om 08:10

Wat is het juiste moment dan?

Je moet nu toch concluderen dat de interesse in Ziyech behoorlijk tegen is gevallen. Er werd constant gerept over Roma, maar die zijn blijkbaar nimmer concreet geworden terwijl ze zich heel stevig op de markt begeven hebben. Daarnaast is het angstig stil geweest.

Dan is er toch gewoon blijkbaar veel twijfel bij clubs over zijn kwaliteiten, of minstens over de prijs/kwaliteit verhouding.

20 augustus 2018 om 09:28

Er is wel degelijk intresse alleen gaat Ziyech ook niet overal op in, zoals je zo langzamerhand wel weet heeft ziyech het naar zijn zin bij ajax en wil hij alleen weg als de juiste club komt. Dus het zijn niet de clubs die kieskeurig zijn maar Ziyech en dat getuigt naar mijn mening van iemand die zijn carriere zorgvuldig uitstippeld.

20 augustus 2018 om 09:52

We lezen constant over vermeende interesse van allerlei clubs in allerlei spelers, maar omtrent Ziyech is het in mijn beleving naast Roma gewoon nagenoeg stil geweest. Dan vind ik het wel eenvoudig zeggen dat er wel interesse is, want waar is dat dan uit gebleken?

Ik vermoed dat het Ziyech stiekem toch ook wel een beetje tegen is gevallen dat er geen fatsoenlijke club concreet is geworden. Die dacht wellicht dat de Europese subtoppers in de rij zouden staan, maar uiteindelijk blijken dat er voorlopig 0 te zijn.

20 augustus 2018 om 10:10

Van Ajax hoeft hij niet weg, waarom zullen ze dan drastisch de prijs verlagen. Ajax heeft alleen gezegd dat het medewerking verleent als een ploeg voor hem een groot bedrag neer wil leggen (oftewel open staan voor onderhandelingen) hij heeft nog een meerjarig contract als goed is dus loopt nog niet transfervrij de deur uit. Daarnaast zie ik aan Ziyech ook niet dat hij het erg vind om nog bij Ajax te spelen. Hij werkt hard en doet gewoon zn werk zonder zich onmogelijk te maken wat ik erg professioneel van hem vind ( vooral na de gebeurtenissen van vorig seizoen)

20 augustus 2018 om 11:31

Glory

"25+ mio wordt heel makkelijk betaald, op het juiste moment."

Okay! Maar waarom is dit dan niet het juiste moment voor Ziyech? Ik vind het wel opvallend hoor, speler zoals hij die nog steeds bij Ajax zit. Het kan niet anders dan dat dit komt doordat Ajax gewoon te hoog zit met de vraagprijs.

En dan kun je aan de ene kant zeggen, 'dat is mooi, want dan blijft hij!' Maar ik zeg hier al maanden dat dit een vergissing is. Ajaxfans verkijken zich enorm in de kwaliteiten van Ziyech. Hij is hier een grote Held. Maar als je eerlijk bent is het zelfs hier bij Ajax niet de speler die Ajax elke week aan het handje neemt. Het is de ene week een 9 en een griffel, dan twee weken een 6je en dan weer een 4. En het klopt wel dat hij zomaar een speler vrij kan zetten voor de doelman. Dat is natuurlijk ook zo. Maar als hij dat niet elke week doet en hij ook nog eens het meeste balverlies lijdt van de hele eredivisie (opvallende statistiek vind ik, bij echte topspelers zie je nooit een zo hoog percentage balverlies want echte topspelers kenmerken zich juist in het feit dat ze zo weinig de bal kwijt raken!), dat zegt voldoende!

En Ziyech was ook niet groot genoeg om Ajax kampioen te maken. Spijt me zeer maar we praten hier over topsport en daarin rekenen we keihard af op de resultaten. Ziyech was twee jaar lang dé man, en daarin slaagde hij er niet in Ajax echt om de prijzen te doen strijden. Tijd dus voor andere spelers om deze kar over te nemen en zelf te gaan trekken. Want de gedachte dat je maar ongebreideld en ongelimiteerd spelers op elkaar kunt stapelen want 'zoveel mogelijk kwaliteit, hoe beter!' is echt onjuist. Veel belangrijker is dat je streeft naar patronen en vastigheden. En met de invloed van Tadic en Labyad en met de kwaliteiten vam Frenkie de Jong als spelmaker is het voor mij de vraag of je daarin nog ruimte hebt voor Ziyech. Ik vind van niet. Eens zien wat Ten Hag gaat doen.

20 augustus 2018 om 11:34

"ik vermoed dat het Ziyech stiekem toch ook wel een beetje tegen is gevallen dat er geen fatsoenlijke club concreet is geworden. Die dacht wellicht dat de Europese subtoppers in de rij zouden staan, maar uiteindelijk blijken dat er voorlopig 0 te zijn"

Dat denk ik dus ook! Zeker rond die toestanden aan het einde van vorig seizoen, dat uitfluiten en dat gedoe met die bus en het duwen dacht hij destijds 'snel wegwezen hier'. Maar toen de aanbiedingen tegenvielen, er zullen ook vast wat clubs bijgezeten hebben als Hoffenheim en Stade Rennes, ja toen zal hij zich wel achter zijn oren gekrabt hebben.

Zijn prijskaartje zal ook niet meegeholpen hebben.

20 augustus 2018 om 03:49

Ajax had voor het WK 40 mil voor hem kunnen vangen. Nu als je geluk hebt nog 30 denk ik. Als hij nog een jaar bij Ajax blijft krijg je er niet eens 30 meer voor.

20 augustus 2018 om 03:54

Ja inderdaad, Ziyech laat nu echt dingen zien waardoor zijn waarde verminderd... Haha, zeg dan gewoon niks.

20 augustus 2018 om 06:55

Dat misschien niet maar blijkbaar is de buitenlandse subtop niet bereid om zoveel te betalen voor zo een speler dat zegt toch ook genoeg?

20 augustus 2018 om 09:07

Nee dat zegt te weinig.

Wat Ziyech nu laat zien in de Europese voorrondes moet hij straks ook laten zien in de poulefase, dat is dan net het verschil tussen twijfelen en willen hebben. Zelfde geldt voor Lozano. Nu zie je ook wat voor een impact het missen van Europees voetbal heeft. Spelers worden niet beoordeeld op die wedstrijdjes in de eredivisie (behalve echt jonge talentjes die op te halen zijn voor max 20 mil), spelers worden vooral beoordeeld op wat ze in europese duels laten zien. Is ook een veel betere graadmeter. Daarom vond ik de interesse in Neres heel vreemd, als is Dortmund dan wel weer een club met een goed scoutingsnetwerk, die wel vaker pareltjes ophalen die veel minder bekend zijn.

20 augustus 2018 om 06:46

De beste zijn in de Eredivisie stelt weinig meer voor tegenwoordig. Clubs zijn niet blind, het feit dat er naast Roma geen andere clubs concreet is geweest, is gewoonweg omdat ze in Ziyech geen verbetering zien voor de huidige selectie. Of te wel nog niet goed genoeg. En dat hij international is van Marokko die wellichr uit moet komen in Afrika Cup speelt ook een rol in de keuze om hem wel of niet te halen.

20 augustus 2018 om 08:31

Ik wil best ver met je meegaan als het gaat om de beste speler van de Eredivisie, maar het feit is wel dat geen enkele club bereid was om Ziyech over te nemen. Nu kan je discussiëren over de vraagprijs, maar in de huidige markt mag je toch verwachten dat een club dat neerlegt voor "de beste speler van de Eredivisie" en international. Dus blijft de grootste vraag, waarom koopt niemand hem? Het WK was niet geweldig voor hem, ook niet makkelijk als je bij Marokko speelt ipv bijvoorbeeld de toplanden waarin je meer tijd krijgt om te excelleren. Maar ik heb het idee dat clubs twijfelen aan zijn mentale weerbaarheid, iets wat hij de afgelopen seizoenen in de Nederland al vaak heeft laten zien en wat in een land als Engeland alleen maar erger is. Omgaan met kritiek is zijn zwakste punt, zo zonde voor een man die zo goed kan voetballen.

20 augustus 2018 om 11:48

Adiltaarabt

Ziyech de beste speler van de Eredivsie? Veruit zelfs?

Waarop baseer je dat exact op? Want volgens mij zijn er over de afgelopen seizoenen wel wat spelrs te noemen die daar ook voor in aanmerking zouden kunnen komen en niet op een zodanige wijze dat je altijd kunt zeggen: 'nee, Ziyech is écht veruit beter.'

Ga maar na hoor, Ziyech in twee seizoenen 62 duels en 16 goals. Van Ginkel in 49 wedstrijden 30 goals. Ik bedoel maar! Wat Van Ginkel presteert, daar dromen de meeste aanvallers van! Bovendien heeft Van Ginkel afgelopen seizoen PSV gedragen naar de titel. Ziyedch heeft Ajax nog nooit naar de prijs kunnen dragen.

Dus ja, het is echt maar de vraag hoor of Ziyech wel met recht 'de beste van de Eredivisie' genoemd kan worden.

Nou... met alle respect hoor, maar Ziyech zijn middenveld gedrag is echt wel rijp voor de Europese subtop. Met PERFECTE (!!) *lange afstand* passen strooien alsof het niets is zie je zelden in de eredivisie. AS Roma was perfect voor hem, daar 2 of 3 jaar rijpen en dan, wanneer verdient en constant bewezen, naar Real of Barcelona Liverpool City , Juventus etc.. (haters kom er maar in 3, 2, 1..... )

20 augustus 2018 om 01:11

Dat is het aanvallende gedeelte, dat kan hij echt prima. Alleen zijn slagingspercentage passes mag omhoog (iets minder risico volle passes), iets minder afstandschoten en wat meer goals zou hem goed doen. Maar in de erdivisie is hij hierin met afstand wel de beste.

Maar in de omschakeling naar defensie moet hij nog stappen maken. Bij een grotere ploeg zal hij niet de beste speler zijn en dus veel meer vuile meters moeten maken. Denk dat de top wel twijfels heeft of hij dat mentaal kan opbrengen.

20 augustus 2018 om 01:27

Die twijfels waren er ook toen hij naar Ajax vertrok. Ziyech moet er gewoon voor zorgen dat hij minder nonchalant en gemakzuchtig speelt want daardoor lijdt hij veel balverlies, dat heeft weinig te maken met zijn kwaliteiten maar meer met het feit dat die jongen gemakzuchtig wordt doordat hij weet dat middenvelders in de eredivisie het hem niet moeilijk gaan maken. Als je in een topcompetitie zo gemakzuchtig speelt slaan ze je in elkaar in de kleedkamer, iets wat in de eredivisie niet gebeurt door het gebrek aan ervaren spelers met persoonlijkheid. Daarom zou een stap naar een topcompetitie naar mijn mening toch echt beter zijn want buiten 4/5 tegenstanders in de eredivisie en Europees voetbal wordt je nauwelijks getest in Nederland.

20 augustus 2018 om 01:31

Ziyech is een middenvelder.... goals en scoren waren bijv. niet Iniesta of Zidane hun taak, toch waren hun vaak bepalend. Idem dito Ziyech.

20 augustus 2018 om 01:46

Ziyech primaire taak is inderdaad de aanval opzetten en (voor)assists geven en dat doet hij uitstekend, echter regelmatig een doelpuntje meepikken wordt wel van je verwacht als aanvallende middenvelder, zeker bij Ajax.

Dat is een puntje waarin hij nog kan verbeteren, waaraan hij kan werken. Daarin is hij nog niet zover als een van Ginkel dat bij PSV was. Het is geen kritiek want ik vind Ziyech echt een klasse speler maar er is nog ruimte voor verbetering, en scoren is daar eentje van.

20 augustus 2018 om 06:45

Van alle aanvallende middenvelders in de ed verdedigt Ziyech het meest. Ook is hij juist sterk in de omschakeling.

20 augustus 2018 om 09:23

Ik denk dat jij of Ziyech nooit ziet spelen of je bent een naprater. Ziyech heeft vorig seizoen veruit de meeste balveroveringen op zijn naam en de meeste meters en volgens mij haal je dat soort statistieken alleen als je top bent in de omschakeling.

Onzin. Als hij na zoveel seizoenen in de Eredivisie nog niet klaar is voor het buitenland, wanneer is hij dat dan wel? De manier hoe Ziyech zijn carriere uitstippelt is er een waar vele van kunnen leren. Hij is al een tijdje (een van de) beste speler(s) van de Eredivisie. Bagage zat en leeftijd zit mee. Absoluut niet te vroeg dus. Wel vind ik dat hij nog lang niet klaar is voor een topclub. Bij een club als Schalke, Dortmund, Everton, Lyon, Valencia of Napoli zie ik hem echt wel slagen.

20 augustus 2018 om 01:52

Bij een Everton zal hij zeker niet slagen, daar wordt strijd geleverd op het middenveld, dan moet hij bikkelen en kopduels winnen, niet zijn sterkste punten. Bij een Schalke of Lyon kan hij zeker slagen, echter die leiden nomaliter dit soort spelers zelf op, denk niet dat die 20-30 miljoen euro willen betalen.

Valencia is zeker een prima club voor hem, daar kan hij zo meekomen en hun spel past uitstekend bij hem. Soweiso vind ik la Lige goed bij zijn spel passen, veel aandacht voor techniek en creativiteit. Ik weet alleen niet hoe Valencia er momenteel financieel voorstaat, afgelopen jaren hadden ze wat financiele problemen dus of die hem kunenn betalen, geen idee?

Dortmund en Napoli vind ik echte Europese subtop, denk dat hij daar te kort voor komt. Daar slagen is echt moeilijk, zelfs een Mertens zit nu op de bank. Bij dat soort clubs ben je ook niet ver van de absolute top verwijderd.

20 augustus 2018 om 04:04

Onder Bosz was het een speler die opeens meester was in het afjagen en meeverdedigen. Hij maakte ook de meeste meters als ik het goed heb. Dus zonder dat je het verwacht zou hij het wel in zich kunnen hebben hoor. Verder benoemde ik een rits clubs waar ik hem goed genoeg voor vind. Niet dat hij ze zal dragen als absolute uitblinker maar wat ik wel zijn niveau vind. En ja, ook Everton en Napoli vind ik zijn niveau. Bij Napoli lopen ook types als Callejon wat verre van top is. Ziyech is geen absolute topper. Maar hij heeft, in mijn ogen, een nieuwe uitdaging en trigger nodig om verder te komen. Het blijft een ontzettend goede speler waar nog rek in zit.

Te vroeg ......er gaan spelers op jongere leeftijd naar het buitenland en die minder hebben gepresteerd.
In het buitenland zou hij zich misschien sneller ontwikkelen en daar ook constanter worden, wie zal het zeggen?
Voor Ajax zou het prima zijn als hij hier het seizoen afmaakt.
Ik denk dat er meerdere spelers in de competitie minder waren dan in de Europese wedstrijden. Het is aan de trainer en zijn staf om er voor te zorgen dat Ajax ook in de eredivisie vol gas gaat, ook tegen een club als Emmen of op het kunstgras in De Koel

Ik ben ervan overtuigd dat clubs heel erg twijfelen aan zijn mentaliteit en incasseringsvermogen. Aan zijn kwaliteiten kan het niet liggen, maar geïnteresseerde clubs zien net als wij ook een verontwaardigd stampvoetende kleuter wanneer hij een keer terechte kritiek krijgt (nadat hij overigens al jarenlang op een voetstuk gehesen is).

Ziyech gaat nu niet meer weg, althans die kans acht ik zeer klein! Landen die eventueel bij hem passen waar hij nog heen zou kunnen zijn:Duitsland, Portugal en Frankrijk. Dan is met Ajax CL halen, bijtekenen en salaris verhoging de beste optie voor minimaal dit seizoen! Zo zie je maar hoe belangrijk Kiev word!!! Ben erg benieuwd hoe dit afloopt! Vind Tadic wel met Ziyech spelen alsof ze al jaren samen spelen bij vlagen heerlijk! En wat de beste speler van de ED aangaat ik ben voor Ajax maar ben jaloers op een type Lozano, is hij de beste speler.....ach dat is appels met peren vergelijken denk dat je de drie per week moet vergelijken (Lozano, Tadic en Ziyech) prettige dag!

20 augustus 2018 om 07:13

Lozano was echt een buitenkansje voor Psv. Denk dat ze in Mexico niet in de gaten hebben gehad hoe goed hij eigenlijk wel niet is. Ben benieuwd waar zijn pad uitkomt.

20 augustus 2018 om 07:44

Ook een mooi koppel Lozano en Peirero (ik weet het zijn weer de appels en de peren) ben benieuwd welk koppel het team het meest bij de hand gaat nemen?! Succes en ik voorspel sowieso dat we beide CL halen!!

Toch wel opmerkelijk. Afgelopen seizoen werd gezegd dat het nog maar afwachten was wat er op transfergebied zou gebeuren bij Ajax, maar dat een vertrek van Ziyech het enige zekerheidje was. Want Ziyech was te goed geworden voor de eredivisie, Ziyech was zelf heel erg toe aan een stap hogerop en er was genoeg interesse. De Ajax-directie leek zelfs dusdanig zeker van z'n zaak, dat Ziyech z'n rugnummer zelfs al weg werd gegeven.

Nu zijn de Engelse en Italiaanse markt dus al dicht en Ziyech zit nog steeds in Amsterdam. Waar is het dan mis gegaan? Heeft men dan misschien toch overschat hoe gewild hij zou zijn? Op zich zou ik dat wel begrijpen.

Dat Ziyech een van de beste spelers van de eredivisie is, dat staat als een paal boven water. Maar hij heeft ook z'n minpunten. Hij is niet constant genoeg. Hij straalt met z'n vaak zo chagrijnig hoofd en zijn uitspraken over zijn gebrek aan clubliefde misschien iets teveel uit dat hij een echte broodvoetballer is. En misschien dat clubs zich ook afvragen waarom een speler na zes seizoenen in de Nederlandse top en subtop nog steeds een lege erelijst heeft.

20 augustus 2018 om 09:34

Want de erelijst van Suarez was ook gevuld toen hij vertrok bij ajax toch?

20 augustus 2018 om 09:43

Nee, maar ik moet daarentegen van Suarez wel zeggen dat hij iets meer passie en fanatisme uitstraalt dan Ziyech.

20 augustus 2018 om 11:59

zeg je dat ook over dolberg? niet elke speler is een kuit(nekk)en bijter en niet elke speler lacht de hele dag op het veld alsof hij bij de MC werkt. Gun iedereen zijn of haar karakter wil je, en Ziyech niet fanatiek? pardon! hebben we het wel over dezelfde speler? die jongen rent van de ene kant van het veld naar het andere.

Maar het zegt toch genoeg dat er geen clubs zich melden voor Ziyech. Als hij nu daadwerkelijk zo goed is als men beweert of men zag net zo veel potentie als de goeroe's hier allemaal, dan hadden ze hem toch al lang gekocht van Ajax. Bij al die clubs kan ik me niet voorstellen dat er niet 1 zit die de kwaliteit of potentie van die speler kan inschatten. Of ajax vraagt te veel geld en ze vinden hem te duur ( maar met zoveel potentie of kwaliteit dan halen ze dat geld er ook wel weer uit ) of ze vinden hem simpelweg niet goed genoeg. Je kan ook heel goedkoop een middenvelder van Trencin halen, die winnen ook van Feyenoord.

20 augustus 2018 om 09:31

Er is wel degelijk intresse alleen gaat Ziyech ook niet overal op in, zoals je zo langzamerhand wel weet heeft ziyech het naar zijn zin bij ajax en wil hij alleen weg als de juiste club komt. Dus het zijn niet de clubs die kieskeurig zijn maar Ziyech en dat getuigt naar mijn mening van iemand die zijn carriere zorgvuldig uitstippeld.

20 augustus 2018 om 11:56

Henk1975

"als hij nu daadwerkelijk zo goed is als men beweert of men zag net zo veel potentie als de goeroe's hier allemaal, dan hadden ze hem toch al lang gekocht van Ajax."

'men' heeft kennelijk het idee dat het prijskaartje niet matcht met de concrete kwaliteiten.

Ja ik ben het wel met hem eens. Ziyech is al 25, en is nog steeds erg grillig, al moet ik zeggen dat hij dit seizoen met name Europees tot nu toe fantastisch is.
Als Ajax echt structureel Champions League kan gaan spelen, dan is het op zich best een mooie club voor Ziyech, alhoewel hij natuurlijk ook wel een keer in een sterkere competitie zal willen spelen. Een jaartje extra zal hem in elk geval geen kwaad doen denk ik, het is duidelijk niet zo dat hij zich niet meer kan verbeteren bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

219 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 19 12 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax rekent op Dusan Tadic in jacht op eerste uitzege van het jaar

Na opeenvolgende uitnederlagen tegen Feyenoord en Heracles Almelo wacht voor Ajax een bezoek aan ADO Den Haag. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft een achterstand van vier punten...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren