Update: ‘Heerenveen legt miljoenenbod PSV naast zich neer’

Dinsdag, 22 mei 2018 om

PSV wil zich versterken met Denzel Dumfries. De Eindhovenaren hebben volgens het Eindhovens Dagblad een bod van vier miljoen euro uitgebracht op de 22-jarige rechtsback van sc Heerenveen. De landskampioen wil Dumfries aantrekken met oog op het verwachte vertrek van Santiago Arias.

Technisch manager Marcel Brands wil het bod op Dumfries niet bevestigen tegenover het regionale dagblad. Hij laat in een reactie weten dat bij het vertrek van Arias linksback Joshua Brenet naar de rechterkant verhuist. De krant schrijft het bod van vier miljoen euro waarschijnlijk niet genoeg is, omdat Heerenveen minimaal zes miljoen euro wil ontvangen.

Dumfries liet eerder deze maand al weten open te staan voor een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb vorig jaar meteen tegen mijn zaakwaarnemer en de clubleiding gezegd dat dit mijn seizoen moest worden in Friesland”, zei hij in de Leeuwarder Courant. “Met die intentie ben ik hier naartoe gekomen. Ik weet dat ik geliefd ben bij de supporters, maar ik hoef geen cultheld of mister Heerenveen te worden. Niets ten nadele van Heerenveen, want ik vind de mensen aardig en de club mooi, maar ik ben nu eenmaal ambitieus. Dat weten ze hier ook."

Update 22 mei 23.25 uur – 'Heerenveen legt miljoenenbod PSV naast zich neer'
SC Heerenveen heeft een eerste bod van PSV op Denzel Dumfries van vier miljoen euro afgewezen, zo meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. De regerend landskampioen is van mening dat een transfersom van 4 á 4,5 miljoen euro volstaat bij een dergelijke transfer van een subtopper naar een Nederlandse topclub, zoals eerder het geval was bij de komst van onder anderen Bart Ramselaar en Davy Pröpper. De transfersom zou via een bonusconstructie of doorverkooppercentage nog wel hoger uit kunnen vallen. Dumfries staat zelf open voor een transfer, maar voorlopig houdt Heerenveen vast aan een vraagprijs van 6 tot 7 miljoen euro. Volgens de krant is de kans groot dat PSV zich nogmaals gaat melden bij de Friesche club.


Poll

Goede zet van PSV?


Gerelateerd

105 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Gewoon poot stijf houden Heerenveen! Niet voor een fooi laten vertrekken naar die krentenkakkers! Ook Overmars nog even bellen: wie weet biedt hij wel 7 miljoen!

17 mei 2018 om 23:09

Overmars heeft al 3 fantastische backs op rechts en dan reken ik mazraoui nog niet mee haha

17 mei 2018 om 23:13

Noem ze eens op dan? Orajuela? Niet veel soeps. Kristensen? Ik weet niet wie hem in godsnaam heeft gescout. Veltman? De beste van de 3 en inderdaad beter dan dumfries, maar voorlopig niet fit.

17 mei 2018 om 23:18

Ik was ook sarcastisch uiteraard. Ik vind het ook allemaal niks daar.

17 mei 2018 om 23:18

Hij zet er toch duidelijk " haha" achter?

17 mei 2018 om 23:27

Dat klopt, ik dacht dat hij bedoelde op mazraoui dat hij er eigenlijk 4 goed vond

17 mei 2018 om 23:36

En ik zie ook een typefoutje die haal ik eruit, snap de onduidelijkheid.

17 mei 2018 om 23:38

Ik ben meer dan tevreden over Tagliafico. Helaas is Veltman voorlopig uit de running, maar hopelijk wordt dat opgelost.

17 mei 2018 om 23:57

Ja Tagliafico is ook echt een rechtsback

18 mei 2018 om 00:05

@goalski Veltman beter als Dumfries? daar twijfel ik toch sterk aan hoor. verdedigend ietsje beter misschien maar aanvallend echt een heel pak minder

18 mei 2018 om 00:17

Jij twijfelt aan alles in een Ajax shirt of niet Japie? Tuurlijk is Veltman veel beter dan dumfries.

18 mei 2018 om 00:27

Veltman is verdedigend gewoon een sterke back hoor en over het algemeen zal hij wel beter zijn. Maar deze jongen is aanvallend wel echt veel sterker en is toch meer een back door zijn loopvermogen, snelheid, voorzetten, kracht etc. Je kan van deze jongen in ieder geval wel nog iets maken.

18 mei 2018 om 00:42

@wazza

Het is een beetje onduidelijk in de tekst, ze zeggen dat Brenet naar de rechtkant verhuisd. Daarmee wordt gesuggereerd dat ze Dumfries als linksback willen gebruiken.

18 mei 2018 om 07:57

Dumfries...... nou, daar schiet je wat mee op. De paniek straalt van hem af als het moeilijk wordt....

18 mei 2018 om 08:03

Aub hem niet. Dan beter Brenet

18 mei 2018 om 10:43

Brenet zal hoogstwaarschijnlijk blijven en dan naar rechts verschuiven op zijn oorspronkelijke positie, aldus Brands.

Dumfries is zeker geen slechte optie. Al blijf ik het raar vinden dat ze hem vorig jaar niet hebben gehaald. Hij is nog steeds een speler met redelijk potentie om een sterke back te worden. Net 22 jaar geworden. Een bedrag tussen de 4 en 5 miljoen zou redelijk marktconform zijn. Ze hebben sowieso veel versterkingen nodig in Eindhoven.

18 mei 2018 om 11:08

@zytto34 ik twijfel niet aan de kwaliteiten van een Ziyech, Dolberg, Van De Beek of De Ligt wat ik geweldige voetballers vind. Veltman vind ik gewoon Ajax onwaardig qua niveau. de rare fouten die ik hem al jaren zie maken in de Eredivisie en op Europees niveau heb ik niet eens bij de F'jes zien gebeuren.

Tete bv vond ik wel echt een hele goede back en Vd Wiel ook in zijn Ajax tijd maar Veltman vind ik echt Az/utrecht niveau

17 mei 2018 om 23:10

7 miljoen? Ik vind het persoonlijk echt een hele gemiddelde Eredivisie back, maar als Kristensen 5 miljoen waard is . Als ik psv was zou ik iets creatievers gaan zoeken als die 5+ miljoen moet kosten.

18 mei 2018 om 00:28

Het is ook niet makkelijk. Wanneer je iemand uit het verre buitenland koopt weet je vaak ook niet waar je aan toe bent. Dumfries heeft alles om uit te groeien tot een uitstekende back voor PSV maar het verdedigende gedeelte moet wel verbeterd worden.

18 mei 2018 om 10:12

Dat klopt. Al vrees ik dat dumfries een gevalletje luckassen word. Ik vind hem verdedigend toch vaak te onrustig ogen.

18 mei 2018 om 10:47

Hij is net pas 22 geworden. Het klopt wel dat die onrustig oogt af en toe, maar met een juist topsportklimaat (en dat hebben ze in Eindhoven) kunnen ze hem hopelijk begeleiden tot goede back. Met Arias en Willems is het ook gelukt in ieder geval. Brenet slaagt ook behoorlijk in Eindhoven ondanks wat minder talent dan de hierboven genoemde, maar voor de Eredivisie een prima back.

18 mei 2018 om 11:33

Waarschijnlijk zal PSV hem ook halen als concurrent voor Brenet op de rb. Dan zullen ze daarnaast nog wel een linksback halen die er gelijk moet staan.

18 mei 2018 om 14:00

I hope so. Zou wel noodzakelijk zijn om in ieder geval een echte LB te halen, maargoed dat is al een probleem van langer. Het liefste komen ze met een talentvolle jongen uit Zuid-Amerika net zoals Arias.

Heb gemende gevoelens bij Dumfries. Arias is namelijk zo slecht nog niet als velen soms beweren

17 mei 2018 om 23:00

Het lijkt mij dat iedereen die enigzins verstand heeft van voetbal, Arias de beste rechtback van de Eredivisie vind.

17 mei 2018 om 23:05

Tuurlijk, voor eredivisie top, daarbuiten ok/prima

17 mei 2018 om 23:15

Arias zo slecht nog niet?

Ik weet niet of je wel eens wedstrijden van PSV kijkt maar Arias was ook dit seizoen een van de (zo niet) beste speler van het team.

Daarnaast is het 100% zeker dat Arias deze zomer een transfer maakt, dus ik snap niet waarom je ervan uitgaat dat Dumfries en Arias de strijd met elkaar aan gaan?

Dumfries gaat de strijd aan met Brenet, die links de concurrentie dan aan moet gaan met hopelijk, een aankoop.

17 mei 2018 om 23:30

Volgens mij is het overgrote deel het er over eens dat Arias de beste rechtsback van de Eredivisie is.

23 mei 2018 om 03:39

Was. Arias is klaar in Eindhoven en dat weet men daar. Zeker een goede back al vond ik Brenet rechts ook niet zo slecht.

Wat PSV met Dumfries wil is niet duidelijk want PSV is ook op zoek naar een linksback. Brenet is op rechts echt stukken sterker dan op links. Dumfries heeft ooit een blauwe maandag centraal gespeeld dus wellicht komt hij in aanmerking voor meerdere posities als eerste bankzitter voor de verdediging.

18 mei 2018 om 00:43

@kluivert8

Er staat toch echt dat PSV anticipeerd op een vertrek van Arias.

18 mei 2018 om 08:16

Sterker nog Arias is misschien wel de beste rechtsback van de ED. Kan nu op het moment geen betere bedenken.
Ik dacht trouwens dat Brenet rechts ging spelen als Arias zou vertrekken en dat er eindelijk een linksback gehaald was.

Duh, ze spelen CL en Dumfries is er nog maar een jaar. 6mln en anders toch lekker niet? Pikken we Ricardo v Rijn op en klaar weer.

6 miljoen is wel erg veel van het goede, rond de 4 is mooi.

17 mei 2018 om 23:04

Zullen vast wel ergens in het midden uitkomen. Mooi bedrag voor een Eredivisie back denk ik.

Viel behoorlijk door de mand tegen de topploegen .. mocht het doorgaan, weinig creatieve aankoop dit van PSV.

18 mei 2018 om 00:23

En een dure aankoop ook

18 mei 2018 om 10:52

Naja, subtoppers laten hun goede spelers gewoon niet meer zo snel gaan voor een appel en een ei. Waar je vroeger zag dat sterhouders van subtoppers voor een relatief laag bedrag werden verkocht zie je nou ook die prijzen omhoog schieten. Wat terecht is, want topclubs krijgen ook meer geld als ze een speler afleveren aan een absolute topclub.

PSV heeft in dit geval wel lopen slapen of te weinig daadkracht getoond. Waarom hadden ze hem vorig seizoen niet gehaald voor 4x zo weinig geld. Mochten ze op dat moment geen vertrouwen in hem hebben dan hadden ze hem alsnog kunnen stallen bij een club uit de Eredivisie.

18 mei 2018 om 15:36

Daar heb je ook weer gelijk in, maar ik vind persoonlijk 4 miljoen een erg hoog bedrag voor deze speler.

Ben ik absoluut niet blij mee. Redelijk back voor de Eredivisie, maar vind hem matig voetballen en is geen 4 miljoen waard.

Ik heb een sterk Luckassen gevoel bij Dumfries. Hij oogt mij erg wild in zijn manier van spelen en betwijfel of hij beduidend beter is dan Brenet. Of er moet al duidelijk zijn bij PSV dat Brenet ook zal vertrekken. Als hij meer dan die 4 miljoen moet kosten zou ik meteen de onderhandelingen staken, want meer dan dat lijkt mij te gortig.

23 mei 2018 om 18:43

Hier sluit ik mij geheel bij aan. Dumfries is ook een fysieke jongen die op een of andere manier altijd betrokken is bij opstootjes. Meestal is hij dan wel de slimmere, maar als hij bij PSV zou voetballen dan krijgt men dat heel snel door. PSV had hem een jaar eerder moeten durven oppikken, nu betaal je gewoon teveel want Heerenveen mag vragen wat het wil.

Dumfries is te onrustig om nu al de stap te maken naar PSV. Pakt hiernaast ook veel te veel kaarten.

Hij heeft verdedigend erg veel steken laten vallen, wat verbloemd is door zijn vele assists en constante rushes. Hij heeft belachelijk veel loopvermogen, maar je hebt meer nodig bij een topclub. Ik vraag mr af of hij deze stap wel gaat redden mocht die komen.

17 mei 2018 om 23:14

Hij had toch na 7 duels al iets van 5 assists? Daarna viel het voetballend ook wel mee dacht ik, maar als je 7/8 assists ziet lijkt het nu wel prima.

23 mei 2018 om 07:39

Je beschrijft hier Arias perfect. Arias wordt gezien als de beste rb in de eredivisie. (Wat meer zegt over het niveau van de eredivisie dan over de kwaliteiten van Arias). Maar, als Arias dan vertrekt, zou Durmfries dus de stap makkelijk moeten kunnen maken

Nee joh, lekker bij Heerenveen blijven. Ze hadden hem vorig seizoen bij ons moeten oppikken maar twijfelde aan zijn capaciteiten. Gewoon de jackpot vragen!!!!

Zes miljoen. Voor een speler die een seizoen lang SC Heerenveen in de benen heeft, maar vóór zijn overstap naar Friesland - toen PSV hem ook al op de radar had en hij nog veel goedkoper was - niet genoeg potentie werd toegedicht... Geloof best dat hij doorgroeimogelijkheden heeft, maar evengoed kan het je tweede Luckassen worden. In de wetenschap dat je buiten Europa voor veel minder geld een op zijn minst even goede en waarschijnlijk zelfs ervarener back ophaalt vind ik het de investering niet waard. Bovendien blijkt het afbreukrisico van spelers uit de subtop enorm. Pröpper,en Ziyech wisten de laatste jaren zichzelf en hun topclub naar een hoger niveautje te trekken, maar wie volgt? Buiten een goed kampioensjaar zijn Botteghin en Van der Heijden bij Feyenoord bankzitter, ten koste van St. Juste en Tapia die even hard in de malaise van dit seizoen deelden. Haps lijkt een duur schot in de roos, maar verder zijn Larsson en Bilal ook niet de hoogvliegers die ze bij SC Heerenveen waren, wat bij PSV tot nog diepere treurnis het geval is bij ex-AZ'ers Adam Maher en Luckassen.

Liever stak ik het risico in het aantrekken van een evt. nieuwe Sanchez, Arias, Mauro Junior of Pereiro.

17 mei 2018 om 23:25

Vd Heijden en Botthegin zijn beide langdurig geblesseerd geweest. Een speler buiten Europa met meer ervaring haal e. Die er direct staat haal Je niet voor minder dan 8 a 9mil. Daarnaast het afbreuk risico is hoger bij die groep spelers, andere land, taal en speelstijl.

17 mei 2018 om 23:52

Dat blijkt in de praktijk niet. Van de latino's die rechtstreeks de overstap maakten naar de nationale top kun je enkel van Orejuela stellen dat het geen succes is geworden, met de kanttekening dat Cassiera zeker nog zijn kans zal krijgen bij Ajax en ook Danilo zich in de toekomst zal moeten bewijzen.

Maar met Davinson Sanchez had Ajax de beste verdediger sinds Alex in huis, terwijl PSV zich met Airas, Lozano, Mauro Junior, Pereiro en - als de verwachtingen terecht zijn - Romero geen buil lijkt te vallen. Bovendien kun je de minder gelukkige spelers altijd wel makkelijk kwijt. Op drama's als Marcelo en Rodriguez draaide PSV gewoon quitte, simpelweg omdat juist de aanschaf het risico omlaag brengt. Op Maher, Narsingh en Luckassen liep en loopt PSV helemaal stuk. Dat dat helemaal niet hoeft bewijst Ajax met Tagliafico. Zijn landgenoot Magallan mag dan een duur ander voorbeeld zijn, maar wel een volwassen vent van 24 waarmee je wel direct een vuist kunt maken in Europa.

18 mei 2018 om 00:02

Valt me op dat Ajax vaker in Zuid Amerika kijkt voor nieuwe verdedigers. Je merkt dat ze zich hier heel makkelijk aanpassen. Moreno (weliswaar Mexicaan) was destijds ook gewoon erg sterk bij PSV. Zelfs Schwaab vind ik met zijn beperkte verdedigende kwaliteiten nog redelijk stabiel overkomen. Misschien dat PSV ook maar is die kant op moet gaan, en dan niet alleen naar aanvallers kijken.

18 mei 2018 om 00:46

Dat is toch logisch? In het zuid Amerikaanse voetbal worden verdedigers opgeleid om te 'killen'. In Nederland kijkt men eerst naar het mee voetballen pas daarna na of het verdedigned ook een beetje gaat.

Overigens heeft PSV met Arias, Moreno en Alex toch heeel veel positive ervaringen met zuid Amerikaanse verdedigers?

18 mei 2018 om 00:50

ajax komt uit in zuid Amerika door die scout die ze van Groningen hebben gehaald. Moreno had al een periode bij AZ opzitten, kende de cultuur taal en speelwijze al. @Gomez1psv Lozano is echt een schot in de roos, maar die heeft ook aardig wat gekost en bij verkoop zal ook niet alles naar PSV vloeien. Pereiro vind ik nog niet overtuigen. Laat de ene keer weergaloze dingen zien om vervolgens weer geheel onzichtbaar te zijn. Mauro Junior heb ik veelste weinig in actie gezien om daar een oordeel over te geven. Mager vind ik nog steeds onbegrijpelijk. Wel toen die werd gehaald waren er meerdere aankopen door PSV gedaan. Narsing was ook wisselvallig en had echt een aanloopje nodig. Laatste 2seizoenen was die niet slecht. Helemaal als je zijn stats bekijkt. Gehaald voor kleine 4m verkocht voor ong 5m plus bonussen Luckassen zou ik nog niet afschrijven. Is nog jong en had/heeft te strijden tegen goede verdedigers. Van hem verwacht ik wel Dat die komend jaar zich in de basis gaat spelen.

23 mei 2018 om 00:44

PSV shopt ook al jaren in zuid Amerika voor verdedigers idd Moreno, salcido, guardado (cvm weliswaar)

23 mei 2018 om 10:28

gomes1psv

PSV stuk gelopen op Narsingh???

Hij kostte vier miljoen en werd voor 4,6 aan Swansea overgedaan. Okay, geen miljoenentransfer met dikke winst maar 'stuk lopen'? Nee. Maher wel natuurlijk en ook Luckassen is nog de vraag.

Overigens zijn er wel meer 'latino's' die in Nederland geen direct succes waren. Ook bij Psv. Je had spelers als Claudio, Marcelo (een spits, dus een andere dan die verdediger die van Wisla Krakow kwam), Robert, Tardelli, Fagner en Fereyra die nauwelijks iets lieten zien. Ook bij Ajax waren onder meer Bruno Silva, Mauro Rosales, Marianno Juan en Cvitanich die enorm teleur stelden. Ik zal daarbij de namen van Gabrich en Luque maar laten voor wat ze zijn.

23 mei 2018 om 11:58

Prosoccr47

PSV heeft in de loop der jaren spelers als Alex, maar ook Marcello, Salcido, Mazza Rodrigues, Alcides, Manuel da Costa, Fagner, Feyrera, Jorginho, Marcos en Cassio Ramos gehad die achterin speelden of in het doel stonden. Dat waren ook niet allemaal succesverhalen.

18 mei 2018 om 07:48

Ik kan mij ook een enkele spelers herinneren die ooit de stap hebben gemaakt en uiteindelijk zijn uitgegroeid tot degelijke of zelfs wereldtoppers. Noem een van Nistelrooy, Huntelaar, Lucius, Jaap stam, Overmars, van Bommel etc etc. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Wij verwachten dat die jongens er allemaal meteen staan. We spelen in de eredivisie en niet meer in de top van alle divisies. Hier is ontwikkeling en doorverkoop belangrijker geworden dan concurreren met de grote. Aankopen zijn altijd een risico zelfs bij de allergrootste ter aard. Van niemand kun je verwachten dat hij of zij de wedstrijd voor je gaat winnen. Het beste team wint wedstrijden en laat ze nou net bij PSV daar best goed in zijn om een degelijk hard werkend team op poten te kunnen zetten. Oh ja volgens mij hebben wij in NL ook hele grote talenten in de jeugd gehad of op proef en werden niet goed bevonden en achteraf werden het (zeer) goede voetballers. Fred als voorbeeld! Dus ja transfers en opleiden zitten risico's aan.

18 mei 2018 om 09:39

Zeker goede voorbeelden, maar merk op dat van je voorbeelden - vreemd dat hier Lucius vermeld wordt, die slaagde niet voldoende bij PSV en werd uit armoede aanvoerder bij het gevallen Feyenoord - is Huntelaar het jongste voorbeeld niet? Ik het over de laatste jaren en juist de voorbeelden die jij noemt stonden er allemaal direct toen ze bij Ajax of PSV kwamen; niks rustig brengen of acclimatiseren. Deden het van meet af aan fantastisch; het blijkt gewoon dat je dat niet meer kan verwachten, dat het al een geluk is als ze uberhaupt doorgroeien naar een nog hoger plan.

Over jeugdspelers heb ik niets gezegd trouwens; doorgaans voldoen die zelfs even goed of beter dan een speler die een paar jaren subtopervaring heeft gehad. Bergwijn vind ik niet minder dan Sam Larsson bijvoorbeeld, en als het geen succesnummer had gebleken heb je financieel niet hetzelfde risico gelopen als je doet met bijvoorbeeld Derrick Lucassen. Zelfde geldt voor het onjuist inschatten van jeugdspelers. Dat bijvoorbeeld Huntelaar, Fágner en Cassio Ramos bij PSV of Felipe Luis bij Ajax onvoldoende herkend zijn is jammer achteraf, maar er hangt geen investeringsrisico aan wel?

Dumfries is 100 procent zeker een versterking voor psv ... hij had ook na ajax mogen komen hij is zo sterk ,verd goed, en aanvallend sterk . Assists dit seizoen zeggen genoeg

17 mei 2018 om 23:15

Vind je? Komt voetballend vermogen behoorlijk wat te kort, is erg lomp en verdedigend matig. Is zeker niet beter dan en Arias en Brenet.

17 mei 2018 om 23:17

Arias vertrekt 100 procent. Voetballend te kort? Zijn assists spreken voor zich denk ik ...denk dat hij beter presteert met betere spelers om zich heen .

17 mei 2018 om 23:43

klopt aanvallend zeer goede back maar verdedigend een 2e Willems. Die gaat echt te kort komen in de CL. Dan heb ik nog liever Zeefuik. Wil Pieters niet terug komen voor een jaar CL?

17 mei 2018 om 23:52

Pieters gaat denk ik gewoon na een pl club denk ik ...die is nog goed genoeg en kwa geld zal het ooo wel schelen

23 mei 2018 om 03:40

Valt wel mee, ik vind Brenet op rechts echt sterker dan Dumfries. Dus wordt hij gehaald voro de bank indien er blessures zijn. Want PSV wil een echte linksback kopen, ze zijn al tijden op zoek. Afgelopen winter was Cocu nog boos dat het niet gelukt was. Brenet op links blijft toch een gemaakte speler. soms redelijk maar ook vaak net niet. Op rechts komt hij veel beter uit de verf.

We moeten niet denken dat we wel even elke willekeurige potentiële topper binnen kunnen halen. Dumfries is iemand met gif in zijn spel. Daar houd ik wel van. Tuulijk maakt hij nog fouten, maar heb wel het vertrouwen dat hij nog veel kan verbeteren in niet al te lange tijd. Arias was in het begin ook drama. Voor 4 à 5 miljoen juich ik zijn komst wel toe. Sommigen zien liever een elftal vol met Latijns-Amerikanen. Dat is ook niet alles. Dumfries is een frisse Hollandse persoonlijkheid en voor een tweede gevalletje Luckassen ben ik dan ook totaal niet bang. Die jongen heeft nul uitstraling. Dat kun je van Dumfries toch niet zeggen.

18 mei 2018 om 00:04

Slechter dan Lukassen kan ook bijna niet.

Doet Brands het allemaal nog regelen bij PSV???

17 mei 2018 om 23:17

Ja, hij vertrekt over 2 weken.

17 mei 2018 om 23:22

Lekker eenduidig antwoord...

17 mei 2018 om 23:26

Dat snap ik, maar wat ik weet is dat hij over 2 weken pas gaat. Hij staat ook nog op de foto met Unerstall die zijn contract tekende.

Als heerenveen 4 miljoen voor dit renpaard weet te krijgen hebben ze echt geen slechte zaken gedaan. Alleen ik snap niet wat psv hier mee zou moeten absoluut geen versterking

18 mei 2018 om 00:47

PSV zoekt toch ook geen versterking maar wil het gat opvullen dat ontstaat als Arias vertrekt. Brenet is eerste keuze als rechtsback.

Nog niet van hem overtuigd, maar voor in de eredivisie prima. Liever een linksback dan kan Brenet naar rechts.

Die wordt dus gekocht voor 5-5,5 miljoen

18 mei 2018 om 00:48

Ja of gewoon 4 miljoen euro p-lus een leuke clausule. Er zijn zoveel opties mogelijk bij dergelijke kleine bedragen.breekt Dumbfries ooit echt door, dan kan PSV een veelvoud vangen. Wordt het niets, dan krijgt Heerenveen verder ook niet meer zoveel.

Zou toch wel de ideale stap voor die jongen zijn. Eerst een stap van het dregradatievoetbal naar de subtop en dan nu naar de absolute Nederlandse top. Zou zeker niet misstaan bij PSV

Hebben ze wel een scout daar in Eindhoven? Eerst al anderhalfjaar geen rechtsback kunnen vinden. En vervolgens bij Dumfries uitkomen als vervanger van Arias. Niet dat ik Dumfries heel slecht vind ofzo, maar totaal niet creatief van PSV. Als PSV zijnde moet je een betere speler kunnen vinden. Heel teleurstellend.

18 mei 2018 om 17:17

Dumfries stond al op t lijstje toen hij nog bij sparta speelde

Ik weet niet of ik blij zou zijn met Dumfries bij Psv. Ik vind hem best een goede speler, misschien zelfs goed genoeg voor Psv. Maar hij komt op mij over als een behoorlijk vervelende jongen die erg vaak bij incidenten betrokken is. Ik zie opvallend vaak dat hij het slachtoffer is van overtredingen die voort lijken te komen uit frustratie en dat zal vast geen toeval zijn. Ik weet niet of ik zo'n type speler wel bij PSV wil zien.

PSV dit moet je niet willen. Haps was een goede geweest, volwassen en energieke speler. Beste aankoop van Feyenoord sinds jaren. ‘Domfries’, heeft niet het inzicht om het niveau van PSV (nu) te halen. Betaal dan €2 miljoen meer voor Angelino. Dumfries werd bijv. tegen Ajax echt zwaar gedold door Kluivertje.

Hier ben ik als ajacied alles behalve treurig om als PSV deze jongen binnen haalt als vervanger van Arias. geen slechte speler, maar ik vind Dumpries gewoon weg niet goed genoeg voor de top van de Eredivisie, te wisselvallig, pakt veel kaarten, vaak ongecontroleerd in duels en lijkt met enige regelmaat zijn concentratie op zijn beloop te laten.

Voor mijn gevoel een aderlating tegenover Arias.

Natuurlijk is een goede back vinden vaak zo makkelijk nog niet, zeker niet met het budget dat we in Nederland te besteden hebben.

18 mei 2018 om 09:09

Als ik je een goedbedoeld advies mag geven, laat dan die totaal irrelevante toevoeging dat je dit als Ajacied zegt achterwege. Je vindt het een beperkte, matige speler, prima, dan heb je je punt gemaakt. Wat voegt het toe om jouw Ajax voorkeur te vermelden? Sterker nog, dit tast de geloofwaardigheid van jouw oordeel aan, want 9 van de 10 Ajacieden (is iets overdreven, weet ik) vindt een aankoop van PSV per definitie een slechte speler.

De vergelijking met Arias is onrechtvaardig voor elke haalbare rechtsback, die was het niveau van de Eredivisie ontgroeid, en daar haal je nooit een gelijkwaardige vervanger voor terug.

Maar persoonlijk ben ik ook niet echt overtuigd van Dumfries. Zoals Cabinessence het hierboven verwoordde, er is iets aan deze speler dat een bepaalde irritatie oproept. Een wat verongelijkte uitstraling, ik weet niet precies hoe ik het moet verwoorden, maar ik ben niet laaiend enthousiast.

18 mei 2018 om 09:57

Nee het voegt niets toe, maar blijkbaar wordt het in heel veel berichten vermeld omdat het erbij hoort? Kijk voor de grap de transfer van Labyad naar Ajax maar eens terug, Verder heb je ook gewoon gelijk hoor.

''de vergelijking met Arias is onrechtvaardig voor elke haalbare rechtsback, die was het niveau van de Eredivisie ontgroeid, en daar haal je nooit een gelijkwaardige vervanger voor terug.''

Misschien niet, maar onrechtvaardig vind ik wel ver gezocht, het is geen speler van het kaliber Mertens, Depay, Sanchez, Eriksen, of Kasdorp (even snel uit de losse hand) wat gewoon weg toppers waren toen ze een stap hogerop gingen maken. Ik snap wat je bedoeld over Dumpries, die irritatie komt denk ik ook deels omdat hij regelmatig bij opstootjes is betrokken, of wat jezelf al aan geeft, zijn uitstraling. Maar een back met meer kwaliteiten moet toch gewoon haalbaar zijn? Ik heb totaal niets tegen die jongen, ik heb hem ook leuke dingen zien doen op het veld maar niet voor het niveau dat PSV vaak op de mat legt, daar komt hij voor mijn gevoel echt op veel vlakken te kort voor.

Geef dan 3 miljoen? meer uit en haal Angelino van Nac, dat vind ik een betere back en is voor mijn gevoel ook haalbaar. Dat zou een speler zijn die PSV niet meteen minder zou maken op die positie. Veel snelheid, creatief, sterk voor zijn lengte en beschikt over veel loopvermogen, de perfecte 'vervanger' als je het mij vraagt.

Dumfries is een van de betere backs in de eredivisie dus begrijp de keuze van PSV. Een van de sterkhouders in de defensie van Heerenveen, samen met Hoegh. Ook verbaas ik me elke keer weer hoe hoog die man kan springen, net Ronaldo, serieus waar.

Ik gun het een club zoals Heerenveen van harte dat men wat centjes ontvangt voor hun spelers.en terecht ook, je hoeft ze ook niet voor een appel en een ei te verkopen. Als PSV zijnde, laat je niet gek maken door al die geforceerde teveel gevraagde marktprijzen waardoor deze markt totaal verziekt is! Gelukkig is Brands grotendeels niet van lotje getikt en is hij relatief gezien zeer realistisch in wat hij (maximaal) wil uitgeven aan spelers. die uitkomen in de ED. Op zo ongeveer Luckassen na(wat een belachelijk bedrag) houdt hij de maximale uitgaven toch zeer beperkt.

Over Dumfries: Ik hou van dat soort spelers; groot, sterk, vrij snel en zéééér aanvallend. Dat is precies wat PSV zoekt! Van mij mag ie komen! Dumfries heeft zo zijn persoonlijke fouten, inherent aan zijn manier van spelen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat op den duur eruit gaat. Cocu is daar de aangewezen voor om dat eruit te halen. Perfectie bestaat nu eenmaal niet.

Ik denk dat velen de start van Arias ook niet meer kunnen herinneren. Ook daar viel nogal wat op aan te merken. Kijk hoe die zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren? Ik verwacht dat Cocu in staat is om Dumfries' niveau zo te sturen dat hij onbetwist basisspeler zou kunnen zijn bij Psv. Kan het beter? Natuurlijk kan het altijd beter, maaarrrrr vindt maar eens een back van dergelijk niveau voor een schappelijke prijs die PSV wil en kán betalen. Ik geloof heilig in deze jongen zijn kunnen..
22 jaar pas, nu al zo 'agressief dominant'. Heerlijke speler . Van mij mogen er meer komen zoals hij..

Dan maar niet toch? Vorig jaar stond Dumfries ook al op de scoutingslijstjes van Psv, maar liet de club toe dat hij Sparta voor een prikkie naar Heerenveen afreisde. Wat maakt een seizoen bij Heerenveen dat hij ineens 6 a 7 miljoen waard is? Niet alleen haal je voor minder een minstens even goede en waarschijnlijk meer ervaren rechtsback uit Latijns-Amerika en kun je 'de winst' steken in de investering om Mount of Gutierrez te halen, maar bovenal wijs ik er graag even op dat het halen van sterke spelers uit de subtop in doorgaans niet het gewenste succes sorteert. Als iemand mij van de laatste jaren behalve uitzonderingen Pröpper en Ziyech voorbeelden kan geven van subtoppers die zich werkelijk tot sterkhouders ontpopten die vervolgens de stap naar een aansprekende topclub maakten en daar van waarde werden.... all ears!

22 mei 2018 om 23:52

Denk dat PSV daarom ook 4 miljoen bied om het risico te beperken. Dumfries is best een gok maar die ga je niet maken voor 6 a 7 miljoen. Heerenveen mag vragen wat ze willen maar lijkt mij niet dat PSV zover gaat. Denk dat 4.5 met bonussen de deal gaat worden. De stap van Heerenveen naar PSV is best groot.

23 mei 2018 om 08:31

"wat maakt een seizoen bij Heerenveen dat hij ineens 6 a 7 miljoen waard is?"

Hij is vooral dat bedrag waard omdat ie nog heel lang onder contract staat. Maw, Heerenveen hoeft hem helemaal niet te verkopen. Daarbij heeft hij op een hoger niveau laten zien dat hij goed mee kan.

Als PSV echt vindt dat een speler van een Nederlandse subtopclub, maximaal 4 miljoen waard is dan zouden ze de vraagprijs voor hun eigen spelers ook op maximaal 10 miljoen moeten bepalen. Dat is dan namelijk de maximum waarde van een speler van een club die Europees gezien nog niet eens een middenmoter is

23 mei 2018 om 10:38

kevinfoppe

"als PSV echt vindt dat een speler van een Nederlandse subtopclub, maximaal 4 miljoen waard is dan zouden ze de vraagprijs voor hun eigen spelers ook op maximaal 10 miljoen moeten bepalen."

PSV vind helemaal niet dat een speler van een Nederlandse subtopclub 'maximaal 4 miljoen waard is'. Waar haal jij deze stelling vandaan precies? Is jouw visie en zeker niet die van Psv.

Los daarvan, zou jij uit kunnen leggen wat het oorzakelijk verband is tussen het bieden van een bedrag van vier miljoen voor een speler en het bedrag dat Psv, dus, daardoor maximaal voor haar eigen spelers zou mogen vragen, volgens jou? Want om eerlijk te zijn, je tuigt hier een luchtkasteel op dat nauwelijks nog van de normale lucht te onderscheiden is.

23 mei 2018 om 10:52

@constant, lees het stuk even, daar staat het letterlijk in. Het staat PSV overigens vrij om maar 4 miljoen te bieden hoor, net zoals het Heerenveen vrij staat om dit bod in de prullenbak te gooien

23 mei 2018 om 11:20

kevinfoppe

"de regerend landskampioen is van mening dat een transfersom van 4 á 4,5 miljoen euro volstaat bij een dergelijke transfer van een subtopper naar een Nederlandse topclub,"

Je bedoelt uiteraard dit stuk. Tuurlijk had ik dat gelezen. Mijn punt is echter dat deze zin, overgenomen uit het Eindhovens Dagblad, verder niets zegt. Wie is immers 'de regerend landskampioen'?? En wie heeft dat dan gezegd, dat 'de regerend landskampioen' dit zegt??? Ik lees geen enkele naam of bron. Dát duidt er in bijna alle gevallen op dat de betreffende zinsnede niet is overgeomen van een bron maar op het conto komt van de redacteur die dit stuk schreef. En dus is die voor rekening van de journalist. En niet Psv, Brands, Gerbrands, Fossen, Verkerk of wie dan ook. Zo bedoelde ik het eigenlijk.

Overigens, in de kern ben ik het met je eens. Het staat PSV net zo vrij om te bieden wat het wil bieden, net zoals het Heerenveen vrij staat om dit bod lachend van tafel te vegen en PSV te vragen om 'de volgende keer met een serieus bod te komen, zodat overwogen kanworden of er onderhandeld zou kunnen worden'. ....

Maar wat alleen blijft zweven boven de markt is dat oorzakelijke verband tussen dat bedrag dat PSV dan kennelijk maximaal zou willen betalen binnen Nederland én het bedrag dat PSV zelf dan internationaal zou mogen vragen, maximaal, voor haar spelers. Daar heb ik nog geen reactie van je op gelezen.

Bij H. veen weten ze wel wat onderhandelen is maar met dit openingsbod van PSV krijg je zijn broer die automonteur is.

23 mei 2018 om 10:39

Janta

Als die broer ook rechtsback kan spelen, prima! Deze Dumfries is een wilde houwdegen, behoorlijk wilde spelstijl, dus dan zal zijn broer, die kennelijk een stuk goedkoper is, ook wel moeten kunnen. En is die broer jonger? Mooi zo!

Waarom wil PSV alle verdedigers die opzich wel kwaliteit hebben maar ook een hoop onrust hebben kopen. Als Luckassen en Dumpfries beide in de basis staan dan kun je nooit meer rustig naar een wedstrijd kijken als PSV fan. Er is dan altijd wel kans op een fout en een tegengoal... Slechte aankoop dus.

Nouja, zal wel 5,5 + 20% worden. Nu eerst maar s zelf wat echte verdedigers halen, traditionele gatenkaas moet maar s dicht.

Als Dumfries naar PSV komt, dan moeten we wel van harte hopen dat Schwaab gewoon fit blijft. Anders zou het zomaar kunnen dat je een verdediging krijgt die bestaat uit Dumfries, Isimat, Luckassen en Brenet. Dat zijn wel vier enorme paniekzaaiers op een rij.

Het fijne aan Dumfries vind ik dat hij niet gauw loopt te miepen.
Hij heeft afgelopen seizoen vaak met vervelende overtredingen te maken gehad, maar blijft rustig.
Daarnaast denk ik dat hij de potentie heeft om bij PSV nog beter te worden. Hij komt graag op en doet dat vrij goed, daar krijgt hij bij PSV veel ruimte voor. Hij had ook een mooi aantal assists.
Het pure verdedigen kan heus wel iets beter, maar hij staat zijn mannetje.

Kom maar op met die gast. 5 mln en wat aanvullende afspraken? Doorverkoop lijkt mij mooi.

24 mei 2018 om 13:12

"hij heeft afgelopen seizoen vaak met vervelende overtredingen te maken gehad"

Dat is nu juist wat mij niet bevalt aan hem. Waarom maakt nooit iemand een vervelende overtreding op pakweg Schwaab of Isimat, maar worden ze wel regelmatig gemaakt op Dumfries? Ik denk dat hij gewoon een hele vervelende, geniepige jongen is op het veld, die bij tegenstanders het bloed onder de nagels vandaan haalt totdat ze hun zelfbeheersing verliezen. Uiteraard, het kan nuttig zijn om zo'n speler te hebben, maar ik hou daar niet van en ik vind dat het ook niet bij PSV hoort.

24 mei 2018 om 13:48

Ik denk wel vervelend, als in lastige tegenstander die jou geen millimeter geeft, maar zeker niet geniepig. Mss wel vergelijkbaar met Arias stijl?
Hebben we toch allemaal ook wel eens meegemaakt op ons niveau?
Zo'n gast die er de hele wedstrijd bovenop zit en je weinig tot geen ruimte geeft?

Uiteraard eens met dat een geniepige speler niet bij ons hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 december
Napoli heeft groen licht gegeven voor een transfer van Elseid Hysaj naar Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren