Update: ‘Ajax rondt komst Magallán na het weekend af’

Vrijdag, 18 mei 2018 om

De toekomst van Lisandro Magallán lijkt in de Eredivisie te liggen. De Telegraaf meldt woensdagochtend namelijk dat Ajax een mondeling akkoord heeft weten te bereiken met de Argentijnse stopper over een naderende overgang. De 24-jarige verdediger heeft zijn ja-woord gegeven aan de Amsterdammers en Ajax hoopt hem naar verluidt eind deze week of begin volgende week te kunnen presenteren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

116 reacties (laatste reactie door leeuw087)

8.5 miljoen voor een speler waar de Argentijnen niet heel enthousiast over zijn. Zou regelmatig zijn concentratie verliezen en moeite hebben om met ruimte in de rug te verdedigen. Veel te veel als ik die verhalen moet geloven, al laat ik mij graag verrassen.

16 mei 2018 om 07:04

Neres waren dr Brazilianen ook niet lyrisch over. Velen kende hem niet eens. Doet het toch vrij aardig

16 mei 2018 om 08:09

Wat te denken van een Milik

16 mei 2018 om 08:15

Neres was 5 jaar jonger. Dit is een jongen die er direct moet staan. Dat is wel eem groot verschil.

16 mei 2018 om 08:29

Maakt weinig uit. Aanvoerder bij een Argentijnse topclub zegt ook wel wat. Ik neem aan dat hij niet gehaald wordt omdat hij zulke lekkere broodjes kan bakken

16 mei 2018 om 08:29

Ja en misschien staat hij er ook meteen?
Sowieso hebben zuid Amerikaanse spelers veel meer pit. Hun werkethiek alleen al is een verbetering. Los van kracht etc.

Ik vind het ook veel geld, maar Ajax heeft de poen ervoor.
Als ze 3 miljoen max besteden krijgen wij supporters niet de resterende 5.5 miljoen of zo hoor dus het zal me een zorg zijn hoeveel ze betalen voor een speler.

Gezien de financiã«le huishouding weten ze dondersgoed wat ze doen. Dus laat ze lekker hun gang gaan.

Nu nog een winger en back. Dan is het klaar.

16 mei 2018 om 10:03

@lee:

Lekkere stereotypering!
Alsof er geen luie zuid Amerikaanse spelers zijn of spelers zonder pit. Wat is dat nou voor onzin dat iedere zuid Amerikaan maar veel pit heeft...... Ken er zat die alles behalve pit hebben juist. Net alsof iedere Nederlandse speler gierig is....

Verder ben ik juist blij dat Ajax een "dure gok" neemt. Het is eindelijk een ervaren speler die er direct zou kunnen staan. als je daar aanvoerder bent en voor 8,5 komt dan zal je hier direct inde basis mee moeten kunnen.

Liever 1 dure speler die echt goed is. dan 3 net niet spelers voor het zelfde geld.

16 mei 2018 om 10:23

@Campus. Lee zegt toch niet ALLE Zuid Amerikaanse spelers. Hij bedoelt over het algemeen en daar heeft hij gewoon gelijk in.

16 mei 2018 om 12:59

Yes & puskas. Dat is inderdaad wat ik bedoel. Gelukkig iemand die me begrijpt. Over het algemeen hebben zuid Amerikaanse spelers meer pit. Iets wat ontbreekt bij Ajax.

16 mei 2018 om 13:49

@lee112, Ik heb als Ajacied liever een wandelende en soms luierende Messi dan een speler met pit. Spelers met pit horen bij een andere club. De bal moet bij Ajax het werk doen, mouwen opstropen en kleunen doen ze maar elders.

Messi is veel meer typisch Zuid Amerikaans dan spelers met pit. Omdat het daar zo warm is, wordt de bal traag heen en weer gespeeld, totdat er ergens wat ruimte komt waarna men poogt om met chirurgische precisie toe te slaan.

18 mei 2018 om 15:45

Het leven is niet enkel zwart of wit. 11 werkers met pit hoort idd niet bij Ajax, maar er mag er best nog een in de selectie bij komen. Geen reden dus om een speler met pit niet bij Ajax te willen zien spelen.

16 mei 2018 om 07:08

Ik hoorde juist positieve verhalen over hem dat hij een hele goede verdediger is. Daarnaast is een basisspeler van Boca wel gewoon goed genoeg voor Ajax. Achja we zullen het zien aankomend seizoen. Nu nog alleen 1 middenvelder (Jensen, Benedetti, mount?) en dan zitten we wel goed voor komend seizoen ervan uitgaande dat Ziyech en waarschijnlijk Kluivert vertrekken. Mocht een Neres of De Ligt toch nog weg gaan dan moet er nog wel een goede vervanger komen. Liefst zou ik ook nog een rechtsback zien, maar het lijkt me niet dat Ajax die gaat halen aangezien ze er net 2 gehaald hebben (maar die komen wel te kort vrees ik).

16 mei 2018 om 07:44

@Zytto Buiten wat jij noemt zou ik ook Nigel de Jong graag terug zien. Voor ervaring en een beuker op het middenveld. Niet iemand die altijd speelt maar er wel is als een wedstrijd op slot moet of als je de slag op het middenveld verliest. Iemand die tijdens wedstrijden, trainingen en buiten het veld voorop gaat, een leider is en slimmigheden leert aan de verdedigers en middenvelders

16 mei 2018 om 08:08

Nigel de Jong??? Serieus? Die is bijna 34. Dat kan toch niet meer voor een middenvelder... Ajax mag wel de ambitie hebben een iets hoger nivo na te streven

16 mei 2018 om 08:42

Daley Blind, fantastische cvm helemaal voor Ajax. Staat open voor terugkeer naar Ajax en hij moet ongeveer 10 miljoen kosten dus betaalbaar voor Ajax. Een veel betere optie dan Nigel de Jong.

16 mei 2018 om 08:52

(D-bergkamp)
Hou op zeg die hoef ik echt niet meer te oud , dan had hij 3 jaar geleden ja moeten zeggen toen Ajax hem benaderde maar toen , zij meneer dat het nog te vroeg was opzouten met hem Matusiwa is de toekomst let op dat gaat binnen nu en 1/2 jaar een goede worden en niet meer beginnen met vergane glorie .

16 mei 2018 om 09:32

@D-Bergkamp

Je schrijft: "buiten wat jij noemt zou ik ook Nigel de Jong graag terug zien. Voor ervaring en een beuker op het middenveld".

Van dat gekoketteer met Nigel de Jong snap ik dus werkelijk helemaal niets. Ajax moet het op het middenveld niet hebben van fysieke strijd, maar van snelle denkers met snelle voeten. De Jong is een breker en een spel vertrager. Als je die op het middenveld zet, gaat die daarmee je eigen middenveldspel ontregelen en dat kan toch nooit de bedoeling zijn. De 6 is de belangrijkste positie in het Ajaxspel en de speler die daar staat, komt het meest aan de bal. Daar moet je dus een voetballer hebben met verdedigende kwaliteiten. Een beuker mag ook, maar dan wel een met voetbalkwaliteiten. En die heeft Nigel de Jong niet. Karel Eiting en Donny van de Beek zijn veel meer geschikt voor die positie.

16 mei 2018 om 09:33

Lijkt me ook een puik plan. Misschien ook van der vaart nog een jaartje laten vlammen bij Ajax, die zal gebrand zijn om te nog 1 keer te laten zien wat een topvoetballer hij was. Middenveld met Schone, de Jong en vd Vaart (Siem de jong achter de hand). Daarmee word je gegarandeerd kampioen

16 mei 2018 om 09:49

Je moet er nog wel een buitenspeler bij eigenlijk. Je hebt Neres en Bandé op de flanken, waarbij je van Bandé nog niet weet wat ie gaat brengen. Daarachter zit alleen maar onbewezen jeugd.

16 mei 2018 om 10:21

Hehe eindelijk iemand die t begrijpt..nigel de jong speelt nu in de degradatiezone van de BL. Dat is volgens mijn geen technisch voetbal maar vooral beuk werk en als hij daar nog makkelijk mee kan komen , kan die het in Mokum ook

16 mei 2018 om 10:22

Hij wilde graag terug komen..meerdere keren zichzelf aangeboden bij de club maar ze kozen voor siem de jong later

16 mei 2018 om 10:47

@sloep01

Je moet Nigel de Jong niet als basis speler zien, dat beschrijf ik ook.
Het middenveld moet in eerste instantie gaan bestaan uit VD Beek, F De Jong en een derde nader te bepalen speler. Dit kan bijvoorbeeld Eiting worden. Nigel de Jong is in meerdere vormen een toevoeging aan de selectie van Ajax en ik zie in hem ook een toekomstig trainer. Altijd weloverwogen keuzes gemaakt, zowel sportief als prive en financieel.

Het middenveld kan niet bestaan uit drie schoonzonen, je moet ook een beuker achter de hand hebben die een nummer 10 van de tegenstander sloopt als nodig. Iemand die waar nodig alle puinhopen opruimt.

Door zijn mentaliteit en karakter en het leven voor de sport is hij ook een voorbeeld voor alle jonge spelers. Plus hij brengt de nodige ervaring erbij waar nodig.

Aanval heb je dan Huntelaar als ervaring
Middenveld heb je Nigel de Jong als ervaring
Verdediging heb je Magallan + Tagliafico als ervaring

Die 4 hebben misschien minder potentie dan spelers als Matusiwa/dolberg etc maar ook een vele malen minder lage ondergrens. Ze zullen altijd een 6 of hoger scoren. Wat een basis niveau creeert voor de gehele selectie.

16 mei 2018 om 16:44

Dan zou ik liever Frenkie op cvm zetten ipv die oude tracker die het team vertraagd

17 mei 2018 om 11:07

@Bergkamp, amen. De ervaring en zijn specifieke kwaliteiten zijn een goede toevoeging voor de selectie. En ik zie hem ook in de toekomst graag bij Ajax.

16 mei 2018 om 07:13

Je hebt het wel over een speler die met Ajax straks die titel gaat grijpen en De Ligt snel doet vergeten. Een mooi vooruitzicht dus.

16 mei 2018 om 07:26

Er zijn Argentijnen die niet blij zijn met Messi. Maar als hij top was ging hij niet naar ajax maar naar spanje ofzo.

16 mei 2018 om 08:09

Dat deed Messi toch ook?

16 mei 2018 om 07:28

Welke verhalen? Van een paar supporters op dit forum. Die net doen of zij het voetbal van deze man op de voet volgen. Ik acht toch Overmars en zijn scouts hoger in. We moeten ook niet doen of de Argentijnse competitie heel veel onder doet dan de Nederlandse. Nico die bij Ajax speelt doet het ook uitstekend zeker een aanwinst.

16 mei 2018 om 07:41

Sorry laten we eerlijk zijn de nl competitie is gewoon op een dieptepunt beland qua niveau en ik maak dit al mee vanaf 1975 en het is diep triest en zelfs de Argentijnse competitie os 3x beter

16 mei 2018 om 07:47

Geen idee of de ene competitie wel of niet beter is, maar de Nederlandse competitie bied veel. Je kan trainen onder veel grote sterren van vroeger. Cocu, Gio of bij roem rijke clubs met grote historie. Je speelt vaak Europees in een grote competitie verband met andere clubs zoals de EL of soms CL wordt lastiger. Dat is in de Argentijnse competitie niet mogelijk.

16 mei 2018 om 08:03

Uit jou zinnen haal ik dat jij vindt dat onze competitie goed is nou vindt het de laatste 10 jaar een drama, goede voetballers zijn op 1 hand te tellen em de mentaliteit is ver te zoeken

16 mei 2018 om 08:37

Voor Argentijnse spelers is de Eredivisie ook nog gewoon een interessante stap. Bij een Ajax speel je je meer in de kijker natuurlijk dan een Zuid-Amerkiaanse competitie. De Argetijnse competitie is qua niveau welicht hoger, daar ligt de nadruk om meer fysiek spel. Juist een paar jaar in een competitie spelen waar het technische aspect belangrijker is kan je een completere speler maken. Daardoor geloof ik oprecht dat je als Ajax zijnde (en overige topclubs in Nederland) iets te bieden hebt aan die jongens.

16 mei 2018 om 08:46

zo slecht is het ook weer, niet, zijn ook mensen die hoofdklasse aardig niveau, vinden eredivisie is beter

16 mei 2018 om 08:59

Echt he, iedereen papagaait elkaar zo gigantisch na hier. Denk dat er zeer weinig mensen zijn die Boca Juniors op de voet volgen en regelmatig in het stadion te vinden zijn. Maar blijf elkaar maar lekker napraten over concentratieverlies en ruimte in de rug.

16 mei 2018 om 09:17

Uhhm, nee. Argentijnse sportjournalisten die hem wekelijks aan het werk zien. Heb zelfs verhalen gehoord dat zij na de interesse in Magallan pas snappen hoe ver Ajax is afgegleden en nirt meer de grootheid van weleer is. Die neem ik toch wel iets serieuzer dan een random troll op VZ.

16 mei 2018 om 10:12

@jasonrhijnen:
Ja want de scouts van Ajax en andere clubs kunnen het niet fout hebben?

Geloof dat er bij Ajax bijv nog steeds 2 Zuid amerikanen in het 2de lopen die ook werden gehaald als spelers die er wel zouden staan....

Je moet altijd maar weer afwachten of dit gaat lukken en of het echt een succes is.

16 mei 2018 om 10:42

Dr.mario,

Ajax is inderdaad ver afgegleden: vorig jaar EL finale gestaan, spelers die verkocht worden voor 30, 41 miljoen en momenteel wordt er nog meer geboden.

We zitten in een overgangsperiode, waarin er eindelijk wat rijpere spelers erbij gehaalt worden.( Tagliafico, Magallan, Labyad)
Daarbij hebben we momenteel weer geweldige talenten met de Ligt, Frenkie de Jong en er komen er nog meer aan.

Helaas zullen we Nouri niet meer op het veld zien, wat een groot verlies is.

Maar dat Ajax weer met de subtop van Europa kan meedoen, ben ik van overtuigt.
We zullen alleen slimmer moeten zijn qua aankopen en andere zaken.

Gelukkig komen ook PSV en Feijenoord ook weer beter te voorschijn, met name PSV is ook goed bezig.

Denk dat we uiteindelijk in de Uefa ranking ook weer wat zullen stijgen.

16 mei 2018 om 10:46

@jasonrhijn Overmars en zijn scouts hebben een aantal succesvolle aankopen gedaan maar er zitten natuurlijk ook wel eens missers tussen wat elke club heeft. kijk naar een Cassierra, Ojeluana en Kristensen. dat zijn vooralsnog geen succesvolle aankopen gebleken. Sanchez daarentegen was geweldig gescout, Neres doet het ook goed en Ziyech was een topaankoop alleen die laatste wil ik niet teveel toewijden aan de scouting want wij zagen ook nog wel dat dat een aanwinst zou zijn voor Ajax destijds

16 mei 2018 om 11:42

Leeuw87, in tegenstelling tot jouw reactie, ben ik wat minder enthousiast over deze nieuwe aankooprichting. De aankoop van Tagliafico juigde ik nog toe, omdat er op de linksback een schrijnend probleem was. Magallan en Labyad vind ik daarentegen een heel stuk minder overtuigende aanwinsten. Magallan heeft wel de mentaliteit die een Sanchez mee kon brengen, maar mist een stukje kwaliteit. Daarbij denk ik dat zijn spel niet helemaal past bij de softe Nederlandse competitie. Het is namelijk een speler die kiezelhard de duels in gaat. Ik vind hem verder niet bijzonder kopsterk en snel. Zijn grootste kwaliteit is dan ook de duelkracht. Mijn verwachting is dat hij juist dat stuk moet aanpassen om niet continue tegen kaarten aan te lopen, waardoor zijn waarde voor het team afneemt. Daarbij zou deze aankoop een signaal kunnen zijn dat de Ligt verkocht gaat worden.

Labyad is naar mijn mening geen aanwinst die Ajax sterker gaat maken. Allereerst is niet heel duidelijk wat nou zijn sterkste positie is. waarschijnlijk als aanvallende middenvelder, maar het verschil in kwaliteit met Ziyech zou dan wel schrijnend zijn. Ik zou het beter begrijpen als ze geïnvesteerd hadden in een stofzuiger op het middenveld. Iemand die ervoor zou zorgen dat de Jong en van de Beek zich konden concentreren op hun aanvallende inbreng en tevens de centrale verdediging ontlast door al heel veel ballen te veroveren op het middenveld.

Tot slot zijn het allemaal spelers waar niet heel veel rek in zit, dus die ook geen transfergeld gaan opleveren. Nou is dat niet persé erg als het echte aanwinsten zijn, maar zodra het geen spelers zijn die het team direct beter maken, moeten ze als investeringen in ieder geval goed zijn. Nu wordt aan beide kanten de plank mis geslagen.

Maar goed, dat is mijn mening hierover.

18 mei 2018 om 18:36

Remcob,

Denk dat het scoutingteam echt wel gekeken heeft naar hoe Magallan tekeer gaat in het veld, zal dus geen probleem zijn.

Kunnen we eindelijk met een gerust gevoel Nijhuis laten fluiten.

De kosten die ze voor Tagliafico, Labyad en Magallan maken zullen ze hoogstwaarschijnlijk in een veelvoud terugverdienen, maar ik heb liever dat ze een tijdlang bij Ajax zullen spelen.

Gelukkig een nieuw stukje invulling van beleid, samen met het laten instromen van talenten hopelijk een grotere kans op successen zal opleveren.

16 mei 2018 om 08:21

Makkelijk om negatieve verhalen over te nemen. Ajax heeft een echte verdediger nodig (geen technisch begaafde opbouwer) en hiermee hebben ze een goeie binnen gehaald.
Type Schwaab, type Botteghin. Ik ben er blij mee en Tagliafico ook natuurlijk.. Slimme aankoop.

16 mei 2018 om 09:00

Waar heb je dat gelezen, op demeningvandeargentijnen.nl ? Ik lees namelijk ook een hele hoop positieve verhalen over hem. Dat hij enorm sterk en snel is, goed verdedigt en positioneel goed staat, bijvoorbeeld.

16 mei 2018 om 09:18

Apart, in de filmpjes en op voetbalstats websites wordt zijn concentratie en snelheid juist geprezen en zegt men dat hij niet sterk in de lucht is. Ajax heeft in ieder geval behoefte aan een CV met snelheid, in dat geval zou ik deze transfer toejuichen.

16 mei 2018 om 10:24

Heb een aantal wedstrijden van hem gezien in de Champions cup van zuid Amerika. Heel beperkt in zijn voetbal kwaliteiten, maar spijker harde teckels en wint alles in de lucht. Denk een goede leer meester voor de ligt.

18 mei 2018 om 17:01

weet je waarom de Argentijnen niet enthousiast over hem zijn? Omdat meneer niet de ballen naar voren rost maar probeert op te bouwen.

Eindelijk zou ik zeggen. Prima versterking, maar de grootste 'winst' behaalt Ajax door De Ligt aan zijn contract te houden. Ziyech en Kluivert zijn de cash cows van deze transferperiode. Nu nog een echte linksbuiten erbij en we zijn klaar !

16 mei 2018 om 07:23

Mee eens koste wat het kost de Ligt nog zeker 1 jaar houden

16 mei 2018 om 09:18

@almere67
Met het risico op een Dolberg scenario?
Ajax doet er verstandig aan om de Ligt te verkopen. Het risico dat hij geblesseerd raakt of in een vorm dip terecht komt en zodoende volgend seizoen nog maar een schijntje oplevert van wat hij nu zou moeten doen op de huidige markt kan Ajax zich eigenlijk niet nogmaals permitteren.

16 mei 2018 om 09:29

Ja dat is een moeilijke keuze

16 mei 2018 om 07:55

Als een speler weg wil, is hij al zo goed als weg. Dan heeft het geen zin om hem nog te houden. En in het geval van De Ligt denk ik dat het voor hem persoonlijk ook goed is om een nieuwe uitdaging te zoeken.

16 mei 2018 om 09:53

Het is nog een mooie uitdaging voor de Ligt om met Ajax kampioen te worden en een keer door de poulfase heen te komen in Europa.

Aardig wat geld voor een 24-jarige speler die dit seizoen pas voor het eerst basisspeler is bij Boca. Wöber zal hier niet blij mee zijn. Zal het moeten doen met invalbeurten.

16 mei 2018 om 07:20

Heeft ie ook zal verpest hè door na zijn blessure echt als een mieterige natte krant te verdedigen

16 mei 2018 om 07:56

Centrum met Wober en deze jongen lijkt me voor de hand liggen. Of Schuurs moet een van de twee uit de basis houden.

16 mei 2018 om 10:36

Het klinkt relatief veel voor een speler die goed 100 wedstrijden gespeeld heeft, maar ik denk dat we de bedragen een keer los moeten laten. Je ziet gewoon dat de bedragen steeds hoger worden. Als je ziet dat bij Ajax o19 een aantal spelers voor miljoenen gehaald zijn, dan valt dit bedrag misschien nog wel mee.

Goed doorpakken Overmars. Hopen dat Tagliafico en de ligt blijven en Onana mag van mij wel vertrekken. Met Van Leer hebben we een goede 1e keeper. Vinden jullie dat er nog een speler bij moet en zo ja wie ?!

16 mei 2018 om 07:04

Er mag van mij nog wel een keeper bij. Van Leer heeft het afgelopen seizoen alleen maar gekwakkeld met blessures, waardoor je niet met zekerheid kan zeggen dat je aan hem een eerste keeper hebt voor een heel seizoen.

16 mei 2018 om 07:11

Mits Onana vertrekt, lijkt mij Michel Vorm een prima keeper om erbij te hebben, 34 jaar en deze zomer transfervrij.

16 mei 2018 om 08:11

Vorm? Aub niet zeg. Speelt praktisch nooit en doet het in de spaarzame minuten ook helemaal niet best

16 mei 2018 om 09:55

Een Arsenal fan die iets negatiefs over de keeper van Tottenham zegt, goh. De meeste Tottenham fans die ik spreek zijn gewoon prima tevreden over hem. Lijkt me als tweede keeper prima.

16 mei 2018 om 07:14

Er mag ook wel een linksbuiten/rechtsbuiten bij. Je zag afgelopen seizoen dat wanneer Neres en of Kluivert niet goed was de wissel die je had niet echt een vleugelspeler was. En omdat Bande toch niet echt een vleugelspeler is zou ik toch wel echt een vleugelspeler halen. Ik hoop nog steeds gewoon op om Kluivert te verkopen en dan Neres links te zetten en Jahanbakhsh aan te kopen voor rechts. Maar mocht je 30 miljoen voor Neres kunnen krijgen zou ik er ook niet happig op zijn om die meteen te verkopen want het is niet echt mijn type speler dan zou ik cashen en een echte linksbuiten kopen die wel buitenom gaat.

16 mei 2018 om 08:40

Ja joh laten we een van de meest waardevolle Ajacieden van zijn positie halen voor een speler van AZ die werkelijk waar niets had in te brengen tegen topploegen. Laten we dat vooral doen. Dan is het beter dat ze Labyad hebben gehaald die liet nog iets zien tegen topploegen. Persoonlijk ben ik wel een beetje klaar met AZ spelers halen.

16 mei 2018 om 13:24

Ik snap niet zo waar het verhaal vandaan komt dat Jahanbahksh het niet tegen topploegen heeft laten zien. Paar weken terug tegen psv gaf hij een briljant balletje aan TIl waaruit Weghorst kon scoren en ook gaf hij de assist op de 2-0. Ook de wedstrijd in Alkmaar tegen ajax liet hij leuke dingen zien (oa. penalty gescoord en waarschijnlijk herinner je het balletje of Fred Friday nog wel...had de 2-2 moeten zijn). Ik ben Ajaxied, maar vind wel dat we eerlijk moeten zijn. Jahanbahksh heeft dit seizoen meer laten zien dan Neres en was bovendien constanter. Neres heeft waarschijnlijk wel meer potentie, maar mocht er een bod van meer dan 30 miljoen komen, dan moet hij worden verkocht. Als Ajax Alireza dan voor onder de 20 miljoen kan oppikken, dan moet Ajax dat gewoon doen. Je gaat daar waarschijnlijk niet op achteruit, hoewel Neres ook een heel goede voetballer is.

Overmars heeft er erg veel zin in en lijkt goed bezig. Toch is het afwachten wie er gaan vertrekken. Nu je Schuurs en Magallan hebt gehaald lijkt het me toch dat de Ligt wel zal vertrekken. Wat zal dat een aderlating zijn zeg. Wel raak ik steeds meer overtuigd van Labyad en heb ik heel veel vertrouwen in Frenkie de Jong en Dolberg. Als je eventueel Blind er bij zou kunnen krijgen heb je wat mij betreft een hele aardige selectie.

Verdediger uit zuid Amerika daar hou ik van, spelen met de mes tussen de tanden en zijn niet bang voor een stevig duel Op een enkele Nederlandse verdediger na dan want daar wordt een aanvaller niet bang van dus ik zeg na onze linksback nu deze jongen je bent welkom

16 mei 2018 om 07:53

Ajax verliest hun visie waar ze zo groot door zijn geworden. 15 miljoen voor een middenvelder van Utrecht en een verdediger uit Argentinië, dan kan je concluderen, of er loopt in de jeugd weinig soeps of de kansen zijn behoorlijk geslonken om je via de befaamde jeugdopleiding in de hoofdmacht te spelen. Als het eerste waar is dan is het behoorlijk schreinend en als het tweede waar is word er behoorlijk gezichtsverlies geleden voor supporters die andere topclubs uit Nederland beschreven als een ware 'koopclub.'

16 mei 2018 om 07:56

We hebben hoogst waarschijnlijk 2 jeugdspelers (basis) die (te) vroeg vertrekken. Dat moet je toch opvangen?

Er wordt toch redelijk wat geïnvesteerd in Amsterdam de afgelopen 1,5 jaar!!

16 mei 2018 om 08:39

Zeker Tilburg 013, het is nog behoorlijk rendabel ook.
Het maffe is dat er geen grote verliezen op worden geleden, ook al faalt er wel eens een.

16 mei 2018 om 08:39

Nog altijd een stuk minder dan er aan transfers is binnen gekomen

16 mei 2018 om 09:20

Bedoelde het ook niet negatief! Als er veel binnenkomt kun je ook meer uitgeven!

16 mei 2018 om 09:52

@huntie020

Je schrijft: "nog altijd een stuk minder dan er aan transfers is binnen gekomen".

En dat zal ook zo blijven. Als je meer uitgeeft dan er binnen komt, leid je verlies en ben je dus een slechte bestuurder. Bovendien gaat er steeds meer geld naar de jeugdopleiding, gaat er een nieuw jeugdcomplex gebouwd worden en is het ook handig om nog wat geld achter de hand te houden om af en toe een jeugdspeler een contract te kunnen aanbieden. Daarnaast moet je belasting betalen over bedrijfswinst en moet je investeringen fiscaal afschrijven om deze als aftrekpost te kunnen opvoeren. Afschrijven betekent dat je het aankoopbedrag van een speler in de begroting reserveert om een nieuwe te kunnen kopen als die moet worden vervangen. En geld dat je reserveert, komt aan de uitgavenkant van de begroting te staan en kun je dus niet uitgeven. En hoe meer investeringen je doet, hoe hoger het bedrag is dat je opzij moet zetten en dus niet kunt gebruiken om te investeren. Het idee dat jij kennelijk hebt dat je al het geld met transfers verdient, ook zomaar weer uit kan geven, klopt derhalve niet. Dat is boekhoudkundig onmogelijk als je je tenminste netjes aan de FFP regels wilt houden. Dat kun je ook makkelijk uit de jaarcijfers distelleren. Als je de moeite neemt op die te raadplegen, kan je zien dat de netto winst die vorig jaar is geboekt, is veel lager is dan het saldo van de aan- en verkopen. En dat is ieder jaar zo.

Lekker bezig Overmars, ik wil de selectie het liefst voor half juni al rond.. 🤺

Overmars is goed bezig. De talenten stromen toch wel door, helaas blijkt het voor Ajax steeds moeilijker te zijn om een talent als de Ligt en Kluivert te behouden tot ze een jaar of 24 zijn, dat zou pas de grootste winst zijn die Ajax kan boeken. Maar zolang dat soort talenten binnen een jaar weg zijn moet je dus wel zorgen voor backup van buitenaf. Tagliafico is een goed voorbeeld van een speler die toegevoegde waarde heeft maar niet gelijk vertrekt. Hopelijk dat deze magallan van hetzelfde hout is als Tagliafico.

16 mei 2018 om 11:09

Afcdennis,

Momenteel is het nog te moeilijk om ze voor langere tijd vast te houden, daarvoor zal de salarishuishouding omhoog moeten en het zal nog wel even duren voor dat mogelijk is.

Maar uiteindelijk is dat wel de bedoeling, het is een lange weg die ze moeten begaan maar we zullen er toch komen.

Denk dat het een uitstekende aanwinst is, hij is een intelligente, felle en vooral snelle verdediger en dat laatste is enorm belangrijk bij Ajax en hebben we echt nodig. Ajax verdedigd met veel ruimte in de rug. Daarnaast als Ajax met een wat meer Zuid-Amerikaanse instelling speelt zoals Tagliafico ook heeft dan worden we een stuk sterker, ontbreekt het vaak aan bij Ajax.

Schijnt dat Man City twee jaar geleden voor hem in de race was.

Hopelijk gaat Boca Juniors ook eindelijk akkoord. Ajax is al sinds november/december 2017 bezig met Magallan en nu lijken ze hem eindelijk binnen te hebben. Persoonlijk hoop ik nu alleen nog op een nummer 6 en een vleugelaanvaller (denk dat Kluivert zal vertrekken). Ook zou ik overwegen om een rechtsback binnen te halen, mits Kristensen en Orejuala in de voorbereiding niet weten te overtuigen en in Mazraoui zie ik meer een middenvelder. En indien Onana toch zal vertrekken, hoop ik ook op een nieuwe doelman.

Het lijkt er op dat men even vergeet dat Viergever vertrokken is even als Dijks en dat Veltman een groot deel van het komende seizoen gebleseerd is. De Jong voor zn plaats op het middenveld wil gaan en daarnaast er misschien nog meer gaan vertrekken zoals een Sinkgraven bijvoorbeeld. Er gaat zeker voldoende speeltijd komen voor deze magallan, schuurs, wober, kristensen, orejuelo en de ligt, tagliafico als ze blijven. Ik ben in ieder geval erg blij met deze aanwinst.

Werd eens tijd dat die soap rondom Lisandro eens een keer afgerond zou worden. Nu is het zaak om De Ligt en Onana nog binnen te houden. Ziyech is wel toe aan een stapje hogerop. En Kluivert tsjaa... Geen woorden voor die snotaap! Maar goed nu Magallan bijna binnen is.. Zou ik Ajax nog willen adviseren om vleugelaanvaller Pavon (Boca Juniors) en spits Martinez (Racing Club) ook uit Argentinië op te halen. En dan verder nog Benedetti uit Colombia. Dan moeten we nog een rechtsback en daarvoor zou ik dan graag Klostermann van RB Leipzig willen zien komen. Dan is de selectie voor volgend seizoen rond. Er hoeven maar 4 ingrediënten nog bij Klostermann, Benedetti, Pavon en Martinez dan hebben we echt een heel goed elftal.

Is toch helemaal niks mis met wöber? Jammer dat hij daardoor op de bank beland

16 mei 2018 om 10:51

Wober startte goed, maar na wat blessureleed wat geforceerd en zonder zelfvertrouwen teruggekeerd. Vermoedelijk heeft Ajax (ten Hag) niet alle vertrouwen in hem, iets waar ik me wel in kan vinden. Hij is nog vrij jong, dus een jaartje in de luwte en als back up voor het centrum kan best.

Lijkt me een prima aankoop. Een Zuid-Amerikaan, waar ik sws wel redelijk fan van ben als het gaat om verdedigen. Enige nadeel is dat er ook genoeg bij zitten die veel te onrustig zijn en als een kip zonder kop verdedigen, maar goed. Een cv is wel nodig, nu hopen dat de Ligt blijft. Voor de rest een cvm/ nr. 6 en een vleugelspelers. Mocht Kluivert blijven, dan heb je evengoed te weinig achter Neres en Kluivert.

Mooi dat Ajax eindelijk scoort in een nodig segment, al hoeft er niet voor alle posities gekocht te worden. Vond Mazraoui laatst prima spelen op de rechtsback. Een verademing ten opzichte van de drie beschikbare (veltman nu even niet) spelers voor die positie. Ook Matusiwa heb ik zowel in Jong Ajax als ook de laatste oefenwedstrijd tegen Al Ahli prima zien opereren; juist op de positie waar Schone verdedigend al heel lang niet meer mee kan. Probeer wel een ervaren speler ala Poulsen te scoren, en dan heb je met Matusiwa een zo op het eerste oog prima back up, die af en toe zijn wedstrijden mee kan pikken. Over de spitspositie heb ik nog twijfels bij Dolberg. Huntelaar kan als back up, maar niet meer als eerste spits, die tijd is geweest. Mocht Kluivert vertrekken, niet op Bande vertrouwen, dus een direct inzetbaar alternatief halen. Verder de huidige linksback van NAC direct halen. Dan ben je al een heel eind op weg. Lees ook dat men met een Zwitserse vleugelspits bezig zijn. Eindelijk worden de duidelijk ondermaats bezette posities volwaardig bemand, lijkt het op. Maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer.....

Ik denk dat Magallán een uitstekende speler voor Ajax is. Als je de aanvoerder van een van de grootste clubs van Argentinië bent, dan kan je denk ik wel wat. Ik hoop dat hij dezelfde drive heeft al Tagliafico, die drive hebben we op dit moment nodig bij Ajax. Vandaag heb ik gesproken met Marcelo Gantman, de Jack van Gelder van Argentinië. Marcelo vertelde mij dat hij denkt dat Magallán perfect bij Ajax zou passen, maar hij moet nog wel een aantal zaken ontwikkelen.

Misschien een leuk feitje: Magallán is op dit moment aan het studeren voor advocaat! Slimme gozer dus!

Ajax laat in ieder geval zien dat ze tijdig de selectie versterken. Natuurlijk ook al met de backs in de winterstop, Bande, Schuurs en nu nog een centrale verdediger. Wat mij betreft verdienen ze daar al lof voor. Nu de huid duur verkopen als het om talenten gaat. Dan komt er vast aan het einde ook nog wel wat bij.

18 mei 2018 om 15:40

En dan Labyad ook nog.
Je kunt zeggen wat je wil van de aankopen, maar ze vinden nu in ieder geval wel op tijd plaats.

Eindelijk lijkt de transfer zo goed als rond. Las vanochtend trouwens nog dat Sevilla zich op het laatste moment ook nog heeft gemeld voor Magallán, maar wat daar van waar is zou ik niet weten en naar verluidt lijkt hij dus alsnog zo goed als zeker naar Ajax te vertrekken.

Ajax is echt al een lange periode met Magallán bezig. Al sinds eind 2017 en in januari 2018 hebben ze volgens mij iets van 2 of 3x op hem geboden, terwijl ze in de afgelopen weken ook meerdere malen op hem hebben geboden en nu lijkt het eindelijk te lukken.

18 mei 2018 om 18:40

Hoop inderdaad niet op een koude douche a la Ricarlson.

Zal een stuk ervaring meebrengen en hopelijk een stuk rust in de verdediging, waarbij hopelijk de Ligt ook nog een seizoen blijft.

flashback naar vorig jaar. Ene speler van Watfort die mondeling rond was met Ajax, het een tijdje duurde voor Ajax het juiste bod deed en waar na het weekend de deal rond zou zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5658
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ3717
5.Vitesse305
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren