Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ziet interesse uit buitenland en besluit contract van talent te verlengen

Laatste update:

Ajax gaat het contract met Olivier Aertssen verlengen. Het Algemeen Dagblad meldt dat de Amsterdamse club daar een mondelinge overeenkomst over heeft bereikt met de achttienjarige verdediger. Het gaat daarbij om een contract voor 2,5 jaar, met de optie op nog een seizoen. Aertssen is dit seizoen een vaste kracht bij Jong Ajax en trainde afgelopen week bovendien mee met de hoofdmacht van Ajax.

Het huidige contract van Aertssen loopt aan het eind van dit seizoen af. Volgens het Algemeen Dagblad kon de in Veldhoven geboren verdediger daarnaast rekenen op serieuze interesse van een Belgische topclub. Door die combinatie en het feit dat Aertssen een stormachtige ontwikkeling doormaakt, was Ajax er veel aan gelegen om hem een verbeterd contract aan te bieden.

Aertssen maakte eind juni zijn officieuze debuut in het eerste elftal van Ajax door Lisandro Magallán te vervangen. Diezelfde Magallán is overigens ook een van de redenen waarom Aertssen afgelopen week meetrainde met de hoofdmacht van Ajax. Doordat de nummer twee van de Eredivisie afscheid van hem en Daley Blind nam, gecombineerd met de blessure van Ahmetcan Kaplan, ontstond er plek voor Aertssen om mee te trainen.

Dit seizoen speelde Aertssen mee in alle achttien Keuken Kampioen Divisie-duels, als centrale verdediger of als rechtsback. Scoren deed hij niet, wel gaf hij een assist. Jong Ajax wist dit seizoen slechts één keer de nul te houden: in het met 4-0 gewonnen duel met Heracles Almelo. Momenteel bivakkeren de Amsterdamse beloften op de twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie, met 22 punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is nog eens goed nieuws, heb een aantal wedstrijden van m gezien, en heb wel vertrouwen in deze jongen. Hoop eerlijk gezegd dat ze aertssen het vertrouwen geven ipv nog een cv te halen deze window

5 januari 2023 om 23:32

Mwaaah beetje huis tuin en keuken verdediger , is met 1,82 ook relatief klein.

5 januari 2023 om 23:40

Hoezo een huis tuin en keuken verdediger? Voetballend zeer sterk, veel verdedigend inzicht ook. Beter dan de gemiddelde verdediger en ik zie hem dan ook het 1e halen op termijn.

5 januari 2023 om 23:41

Carles Puyol 1,75
Martinez 1,75
Baresi 1,76
Timber 1,79
Frank de Boer 1,80
Maldini 1,84

Bij deze verdedigers speelde/speelt lengte geen rol.

Ik heb het idee dat je Olivier niet hebt gevolgd. Hij kan echt wel ballen en vooral verdedigen. Groot talent met veel potentie.

5 januari 2023 om 23:43

Valt wel mee hoor. Stak er bij de o18 totaal niet bovenuit, en is bij Jong Ajax degelijk, maar ook niet meer dan dat.

5 januari 2023 om 23:48

Daar ben ik het totaal niet mee eens. Deze jongen staat al jaren bekend als een van de grootste talenten van zijn lichting. Verdedigend en voetballen uitstekend, bovendien kan hij ook nog een balletje binnen koppen. Alleen Hato is een groter verdedigend talent.

6 januari 2023 om 00:10

Een huis tuin en keuken verdediger was Botman. Nog altijd bizar dat ie het zo ver heeft geschopt.
Bij Aertssen die je duidelijk het talent. Alleen is ie af en toe laks, en neemt ie veel risico, wat er soms nog wel eens knullig uit ziet. Maar zeker een kandidaat voor Ajax 1.

6 januari 2023 om 00:32

Ajax mocht dromen dat ze Botman hadden lopen …. Zelfde geldt voor Lang , kan veel beter voetballen dan Bergwijn.

6 januari 2023 om 00:50

Lang...... 😂😂😂

6 januari 2023 om 07:04

@marc433,
Hoeveel belangrijke kopduels heeft Timber inmiddels verloren ? Volgens mij is (verdedigend) koppen een heel groot probleem bij Ajax. Ze moeten het daar vooral van Alvarez hebben.

6 januari 2023 om 08:15

@spursfan96;kijk ook even naar waar deze jongen de laatste jaren speelde; jaartje Kloetinge, jaartje Sparta om in 2019 bij Ajax aan te sluiten. Knap dat je dan in 2023 bij Ajax 1 aansluit voor de trainingen en gezien het aantal verdedigers in de selectie wellicht ook je debuut gaat maken.
Dit is geen speler die al jaren bij Ajax speelt en dus ook bekend is met de club. Als je zo snel de weg omhoog weet te vinden dan verwacht ik persoonlijk veel.

7 januari 2023 om 17:18

Aha, dat wist ik niet. Ik kijk wel eens een potje van de o18 en Jong, en vond hem niet echt uitblinken oid. Als hij zich in zo'n korte tijd zo omhoog heeft gewerkt zal er inderdaad genoeg talent inzitten dan.

Mooi dit. Leuk talent wat binnenboord word gehouden. Volgend seizoen speelminuten.

Prima ontwikkeling. Jeugd heeft namelijk de Toekomst!
Snel formeel maken en speelminuten gunnen. Wat goed is, komt snel.

Tof. Had wel wat langer gekund, maar beter iets dan niets. Qua stijl lijkt ie op Timber. Ook dezelfde nonchalance in z'n spel. Nu Magallan eindelijk weg is hoop ik dat hij wordt doorgeschoven.
Wat goed is komt snel.

Ik blijf het grappig vinden dat bij centrale verdedigers altijd standaard wordt aangegeven hoeveel goals (nul) ze hebben gemaakt. Lijkt me dat bij zijn profiel 'de nul houden' een veel interessantere statistiek is.

6 januari 2023 om 01:51

Het is zeker een interessantere statistiek, hoewel het aantal goals van een centrale verdediger misschien wel een indicator kan zijn of hij bijvoorbeeld kopsterk is. Stel hij had 4 goals gemaakt uit corners dan was het mooi geweest om dat te weten. Assisten daarentegen vind ik zelf een stuk onzinniger voor centrale verdedigers, maar ook deze mogen natuurlijk benoemd worden!

6 januari 2023 om 03:17

Als je 0 goals maakt, dan heb je ook 'de nul gehouden'.

7 januari 2023 om 00:29

Haha, daar heb je zeker een punt.

Goed nieuws, maar ga hem dan ook kansen geven. Er worden alleen maar spelers bijgekocht en die lopen op dit moment de jonge talenten alleen maar in de weg. Ajax moet zijn eigen identiteit behouden. Zelf opleiden en alleen investeren in kwaliteiten die je zelf niet in je selectie hebt.

6 januari 2023 om 00:24

Hoelang speelt hij al bij Ajax aangezien hij uit Veldhoven komt en dus ook bij PSV had kunnen spelen

6 januari 2023 om 02:34

Van de Ajax website:

NL
Olivier Aertssen: verhuisd om zijn droom na te jagen
olivier-aertssen-verhuisd-om-zijn-droom-na-te-jagen
Het interview is nog geen paar minuten oud als zijn trainer, Robin Veldman, voorbij komt lopen in de kantine op sportcomplex de Toekomst. ''Kan-ie een beetje praten?'', vraagt de coach. Aertssen lacht vriendelijk en vervolgt dan zijn relaas. Over zijn stormachtige ontwikkeling, kwaliteiten en verbeterpunten. Lachen zal hij in het kwartier dat we hem spreken nog vaker doen. Eén ding is meteen duidelijk: de Zeeuw zit lekker in z’n vel.


Aertssen werd geboren in Oirschot en zette zijn eerste stappen op een voetbalveld bij Oirschot Vooruit. Toen hij 6 jaar was, maakte Aertssen zijn eerste verhuizing mee. Zijn ouders besloten Noord-Brabant te verlaten voor het Zeeuwse dorp Wolphaartsdijk, waar hij bij de plaatselijke voetbalvereniging terechtkwam. Via Kloetinge en Sparta Rotterdam (beide 1 seizoen), belandde de talentvolle verdediger deze zomer bij Ajax.

Keuze tussen Ajax en Feyenoord
Het betekende weer een verhuizing. De familie Aertssen woont nu in Rijsenhout, zodat enig kind Olivier dagelijks zelfstandig met het openbaar vervoer naar de hoofdstad kan reizen. ''Eerst kwam Feyenoord en daarna Ajax'', onthult Aertssen.

''Mijn ouders zeiden: 'jij mag kiezen, wij kunnen er over nadenken om te verhuizen'. Mijn vader werkt namelijk in Utrecht. M'n familie vond het natuurlijk jammer dat we zijn verhuisd, maar ze waren ook heel blij, omdat dit een mooie kans was voor mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren