Mourinho genadeloos: ‘Frank de Boer is de slechtste PL-trainer ooit’

Maandag, 12 maart 2018 om

José Mourinho heeft maandag genadeloos uitgehaald naar Frank de Boer. De trainer van Manchester United reageerde op de recente uitspraken van De Boer, die het 'jammer' noemde dat Mourinho de trainer is van Marcus Rashford. Die woorden vielen bij Mourinho niet in goede aarde: de oefenmeester gaf De Boer een veeg uit de pan.

"Ik heb iets gelezen van de slechtste trainer uit de geschiedenis van de Premier League. De Boer, goed voor zeven nederlagen in zeven wedstrijden en nul doelpunten, noemt het slecht voor Rashford om een trainer als ik te hebben. Misschien zou hij onder De Boer hebben geleerd hoe je moet verliezen, want die verloor elke wedstrijd", citeerden de Engelse media de trainer tijdens de persconferentie voor het Champions League-duel met Sevilla.

De Boer had bij BT Sport gezegd onder de indruk te zijn van het potentieel van Rashford. Hij betwijfelde echter of de aanvaller zich optimaal kan ontwikkelen onder Mourinho. "Het is een Engelse voetballer en die wil je normaliter tijd geven. Dan kan hij fouten maken en leren van zijn fouten. Maar Mourinho is niet zo. Hij wil resultaten zien. Als hij een of twee wedstrijden niet goed speelt, haalt hij hem eruit."

Bekijk de beelden in de video hieronder

Het grootste deel van de persconferentie van Mourinho ging over de returnwedstrijd tegen Sevilla. Na de 0-0 remise in Spanje moet Manchester United zich voor eigen publiek zien te plaatsen voor de kwartfinale. "De wedstrijd van morgen is belangrijker dan die van afgelopen zaterdag. Er zijn in de competitie nog 24 punten te behalen en we willen tweede eindigen. Maar morgen en komende zaterdag (kwartfinale FA Cup, red.) spelen we knock-outwedstrijden."

"We zijn niet een van de beste teams in de Champions League. Maar als je bij de laatste acht zit, kan alles gebeuren", vervolgde Mourinho. "In de achtste finale lijkt het nog ver weg, maar als je in de kwartfinale zit, kun je de halve finale al ruiken. De Europa League-finale van vorig seizoen was onze belangrijkste wedstrijd in de afgelopen jaren. Daardoor mochten we terug naar de Champions League, onze natuurlijke habitat. Wij horen daar te spelen."


Poll

Is de reactie van José Mourinho terecht?


Gerelateerd

234 reacties (laatste reactie door smk88)

Pijnlijk maar hij heeft wel gelijk. Daarintegen is de Boer denk ik wel weer beter om talenten beter te maken, maar dat ter zijde.

12 maart 2018 om 15:20

Dit is zoooo heerlijk. Die arrogante FdB krijgt ze echt keihard ervan langs. Natuurlijk is niemand fan van t spel van Mourinho hier heeft die 100% gelijk. Die Neville moet ook zwijgen. Sommige analisten willen zich teveel profileren.

12 maart 2018 om 15:30

Arrogante Frank de Boer? Je kan veel over Frank de Boer zeggen, zoals dat hij zeer stoã£â¯cijns is bijvoorbeeld, maar arrogant is een eigenschap die ik hem niet zou toe dichten.

Overigens vind ik niet dat De Boer iets heeft gezegd wat deze hevige en kinderachtige reactie van Mourinho rechtvaardigt. Het enige wat Frank zegt is dat hij vind dat Rashford meer zou moeten spelen en dat Mourinho niet een trainer is die de jeugd veel kansen geeft. Heeft De Boer hier ook niet "100 gelijk" dan? Is Mourinho wel een trainer die jonge spelers veel kansen geeft?

De reactie van Mourinho vind ik echt overdreven en bovendien kinderachtig. Hij moet gelijk De Boer zijn mislukte avontuur bij Crystal Palace er bij halen om hem te kleineren, waar slaat dit op en wat voegt het toe? Mourinho kon toch ook gewoon zeggen: bij een top club moet je direct presteren en is het moeilijk om een jeugdspeler die niet gelijk presteert lang te laten staan.

12 maart 2018 om 15:40

Dit is gewoon terugslaan met een persoonlijke aanval op een opmerking waar een kern van waarheid in zit. Bijzonder kinderachtig en getuigt eigenlijk gewoon van een gebrek aan woorden.

12 maart 2018 om 15:42

Miccoli

Dus volgens jou mag iedereen alles over Mourinho zeggen en hij mag alleen op een nette manier terug reageren? We lezen wekelijks wel een artikel waarin er van alles over Mourinho wordt gezegd en dat vind iedereen het terecht en als Mourinho daarop reageert is hij opeens kinderachtige en een kwal.

Mourinho geeft idd niet heel erg veel jeugdspelers de kans maar welke trainer bij een topclubs doet dat wel? Sinds zijn komst naar United heeft hij meer jeugd/jonge spelers de kans gegeven dan de meeste trainers bij een topclub.

12 maart 2018 om 15:53

Als ze nu beide hun mond dichthouden dan gaat het ook nergens over.

12 maart 2018 om 15:54

Zie Lingard, Rashford en McTominay uit de eigen jeugd.

12 maart 2018 om 16:05

Nee maar ook Mourinho mag zijn mening geven en dit is wel een degelijke persoonlijke aanval want fdb geeft aan onder Mourinho de talenten van rashford niet tot zijn recht komen , waar ik absoluut mee oneens ben Btw rashford is wel degelijk beter geworden zoals nog een aantal spelers , juist dat Mourinho veel van zijn spelers eist make deze jonge gastjes beter ze worden gelijk voor de leeuwen gegooid in de beste competitie te wereld in hun achterhoofd krijgen ze mee als ze fouten maken dat ze hun plaats verliezen ik denk dat fdb hier wat van kan leren ipv maar altijd aan je favoriete spelers vast te houden

12 maart 2018 om 16:28

Als de Boer Mourinho een veeg uit de pan had gegeven dan had Mourinho zo kunnen reageren. Mourinho is nu gewoon aangetast in zijn trots en wil de aandacht afleiden van - mijn inziens - gefundeerde kritiek. Dat Mourinho dan komt met een argument ad hominem is typisch Mourinho - een gebrek aan klasse. Hij heeft geen ongelijk, maar niet alles wat je zou kunnen zeggen zou je ook moeten zeggen. Verder zou ik als ik FdB zou zijn geen wedstrijden becommentariëren van Premier League clubs als je daar zo hebt gefaald, maar dat is een ander punt.

12 maart 2018 om 16:31

@ Warabe, De Boer zegt eigenlijk precies wat heel veel mensen in Nederland denken. Hoezo wil hij zich ''teveel'' profileren?

En waarom moet je echt keihard van langskrijgen als je kritiek uit?

Moeten iedereen op dit forum nu ook keihard van langskrijgen omdat wij kritiek uiten en ons teveel willen profileren?

12 maart 2018 om 16:55

Ach..misschien is mourinho gewoon jaloers omdat hij in tegenstelling tot de boer nooit een fatsoenlijke voetballer is geweest. Daarnaast kan mourinho uberhaupt niet tegen.kritiek.

12 maart 2018 om 17:00

Doe nou niet alsof mourinho nooit watvover anderen zegt, wie zonder zonde is... Mourinho is gewoon een verwend nest welke zich raar gaat gedragen.als.iemand kritiek heeft, als hij verliest, als een scheids niet zo fluit als hij het graag ziet. Daarnaast kunnen we nog wel een.aantal zaken opnoemen over mourinho.... En Frank heeft nergens gezegd dat Mourinho slecht is, hij tipt alleen.een vasstaand feit aan. Dat Mourinho daarna meteen op de man moet spelen is tekenend voor het narcistische arrogante mannetje dat hij als trainer is. Persoonlijk schijnt hij best aardig te zijn :-)

12 maart 2018 om 17:05

@finalvoetbal

Misschien is dat wel het probleem, dat de boer zegt wat heel veel mensen denken en niet gewoon een beetje research doet en zich erin verdiept. Misschien reageert Mourinho daarom ook wel zo hard, omdat hij had verwacht dat De Boer wel in staat zou zijn om 1 minuut google te gebruiken om te zien dat het feitelijk zo is dat Rashford zeer veel minuten speelt voor zijn leeftijd, en onnozel is om direct te stellen dat het a pity is dat Rashford onder Mourinho speelt.

12 maart 2018 om 17:18

Hij bedoelt misschien niet alleen de frequentie, maar vooral de manier waarop Mourinho speelt? Niet echt een systeem waarin je als behendige aanvaller floreert. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van Sanã© bij City. Wellicht is die ook gewoon veel beter dan Rashford hoor, maar het verschil is groot.

Dat De Boer vier keer verloor met Crystal Palace heeft verder ook geen ruk te maken met het al dan niet mogen leveren van kritiek. Mourinho stond een tijdje 16e met Chelsea. Dat zou zelfs Frank niet lukken denk ik.

12 maart 2018 om 17:20

Sane is ook wel een stuk beter. Rashford maakt vaak hele domme keuzes

12 maart 2018 om 17:24

@AjaxCunian, je voorbeelden zijn grotendeels ook te gebruiken om aan te tonen dat Mourinho de jeugd juist niet de kans geeft. Rashford was onder van Gaal gewoon basisspeler en speelde een stuk meer dan nu. Sterker nog, heeft zich amper ontwikkeld. Lingard speelde ook meer onder van Gaal dan nu en heeft ook niet meer echt de leeftijd van talent. McTominay is het enige goede voorbeeld dat je kan aanhalen dat de jeugd een kans krijgt. Maar ja, om nou net te doen alsof deze uitzondering een regel is gaat me te ver. Anders gezegd, iedereen gooit wel eens 6.

12 maart 2018 om 17:25

Volgens mij was het van Gaal die rashford en lingard de kans gaf

12 maart 2018 om 17:37

Jongen fdb is gehypet. 4x kampioen in nl en dat mede door psv. Hij heeft totaal geen uitstraling. Je kunt gerust je senseo apparaat zetten, want net als mou lust ik de mijne als bialetti.

12 maart 2018 om 18:32

Bijzonder kinderachtige reactie van Mourinho. Dan kan je ook het punt aanhalen dat mourinho het slechter doet dan van gaal als je puur naar punten per wedstrijd gaat kijken. Om nog maar te zwijgen over het voetbal.. Dat is natuurlijk niet om aan te gluren

12 maart 2018 om 18:34

Nah, ik denk dat de voetbalcarierre van De Boer alleen al 100x meer waard is dan de volledige carierre van Mourinho.

12 maart 2018 om 19:01

Miccoli,

Alleen de kop die Mourinho trekt bij het doen van deze uitspraak zegt al genoeg. Mourinho heeft vroeger een paar leuke prijzen gepakt, maar "the Special One" zoals hij zelf maar al te graag genoemd wordt is hij al lang niet meer, in ieder geval niet in de vorm van prijzen. Special is hij zeker, maar dan vooral in het zeuren, zeiken en aanstellen.

12 maart 2018 om 19:06

Hoe grappig het idd ook is. Het blijft gewoon erg triest dat een man met zon staat van dienst dit nodig heeft. Mourinho moet leren omgaan met kritiek. Maar goed hij blijft deze vragen ook krijgen omdat je journalisten dit geweldig vinden

12 maart 2018 om 19:42

FdB heeft kritiek op Mourinho..dat hij te resultaatgericht is en dat hij liever een andere trainer had gehad voor Rashford..Mourinho pakt FdB hier gewoon keihard terug..wie de bal kaatst verhaal;-)

12 maart 2018 om 19:47

abosluut niet, waarom zou Mourinho zo zacht moeten reageren, terwijl Frank gewoon Mourinho zijn naam noemt en hem gewoon aanpakt. Mourinho heeft hier gewoon gelijk.

12 maart 2018 om 21:20

Zo JM is ook weer eens op zn pik getrapt hoor. Sjonge jonge jonge....

12 maart 2018 om 22:11

@Migi,

Sanne is echter 2 jaar ouder. Niet echt eerlijk vergelijken.

Vorig seizoen kwam Sane tot 9 goals en 8 assists in 2597 minuten.
Rashford staat momenteel op 12 goals en 8 assists in 2128 minuten.

United heeft minimaal nog 10 wedstrijden te spelen dit seizoen, dus hij zal zeker aan de speeltijd van Sane van vorig seizoen komen, terwijl hij al bij meer goals betrokken is.

Waarom doen mensen in vredesnaam ofzo zijn carrière stagneert wegens een gebrek aan speeltijd? Echt te bizar voor woorden.

Bij topclubs uit de grote competitie lopen er met Mbappe en Puselic 2 veldspelers van max 20 rond die iets meer spelen dan Rashford. Alle andere veldspelers uit de top 10 van de Golden boy award spelen minder dan hem.

12 maart 2018 om 15:21

Het klopt misschien wel wat hij over De Boer zegt, want die heeft het ook gewoon erg slecht gedaan in Engeland, maar het getuigt toch van weinig klasse om het dan direct zo op de man te spelen. Ik kan me best vinden in de woorden van De Boer, maar Mourinho kan blijkbaar geen kritiek hebben.

12 maart 2018 om 15:24

Soms is t goed om op de man te spelen. Vooral wanneer iemand mislukt is en dan gelijk weer de publiciteit opzoekt. Zoals ze zeggen "je moet niet met stenen gooien als je in een glazen huis woont".

12 maart 2018 om 15:24

Klasse? Moet dat nou echt? Ga toch weg.

12 maart 2018 om 15:27

FdB speelt zelf enorm op de man door te zeggen dat het ''pity'' is dat Rashford onder Mourinho speelt. Dan roep je het toch echt op jezelf af, zeker met zijn enorm slechte track-record in de Epl.

Als dit van Shearer / Wright / Gullit zou komen - zou het natuurlijk wat anders zijn. Maar deze mannen zijn niet achterlijk genoeg om zich zo uit de tent te laten lokken.

12 maart 2018 om 15:31

Als iemand zich heeft bewezen als een incompetente trainer is het Gullit wel. Ik krijg nog steeds kippenvel van de exotische spelers zonder talent aan wie hij miljoenen uitgaf bij Feyenoord.
Sindsdien is bovendien het vertrouwen in het scoutingapparaat bij Feyenoord weg en krijgen we alleen spelers uit de NL competitie of buitenkansjes.
Een Tagliafico zal nooit bij Feyenoord terecht komen en dat is grotendeels te wijten aan de capriolen van Gullit.

12 maart 2018 om 15:36

Shearer, Wright of Gullit? haha omdat dit goede voetballers waren die prijzen wonnen? (ok Wright heeft misschien niet veel gewonnen).
Ik gok dat Frank de Boer als speler ongeveer evenveel prijzen heeft gewonnen als alle drie bij elkaar, en als trainer meer dan alledrie bij elkaar. Correct me if I'm wrong.

12 maart 2018 om 15:37

Maar er is toch niks raars aan het feit dat De Boer een speler als Rashford liever onder een ander type manager ziet spelen? Mourinho gaat daar inhoudelijk helemaal niet op in, maar gaat gelijk modder gooien en zeggen dat De Boer de slechtste trainer van de Premier League ooit is en het komt erop neer dat hij daarom niets mag zeggen. Ik vind het maar kinderachtig.

12 maart 2018 om 15:37

Shearer was ook geen geweldige trainer, Gullit ook niet - maar de mening van deze mannen word in Engeland toch een stuk serieuzer genomen dan die van Fdb. De analyses zijn vaak van hoge kwaliteit bij Motd - en Gullit zit daar toch vaak.

Het punt is - je hoort deze mannen dit niet zeggen, omdat het op de man gespeeld is, en het totaal irrelevant is.

Als je even kijkt naar hoeveel Rashord gespeeld heeft (ik pak voor het gemak even wat stats; er staat dat hij 1444 minuten in de EPL heeft gespeelt - dat is ongeveer 16 wedstrijden - Man United heeft er 30 opzitten. Dat is voor een speler van Rashford z'n leeftijd en bij een club van zo'n kwaliteit toch meer dan prima?

12 maart 2018 om 15:42

Nee de Graff's, Sanchez's, Montoya's en de Picun's brachten Feyenoord wel verder. Daarbij heeft Gullit wel een FA cup gepakt in Engeland.

12 maart 2018 om 15:45

Heel erg sneu om vanwege één jaar Gullit (14 jaar geleden) hem de schuld te geven voor iets wat niet zo is. Daarnaast over welke exotische spelers zonder talent heb jij het?

12 maart 2018 om 15:48

@church 89
Ik vind 16 wedstrijden uit 30 niet veel hoor. Kom op, hij is gewoon een van de grootste talenten uit Engeland en echt wel op de leeftijd dat hij moet gaan spelen. Ik vind het ook zonde om te zien dat hij zoveel op de bank zit. En nu is Sanchez ook nog gehaald, geweldige aankoop natuurlijk, maar die gaat ervoor zorgen dat Rashford nog minder speelt.
Terzijde, ik heb Gullit nog nooit op een zinnige opmerking kunnen betrappen.

12 maart 2018 om 16:22

@varkie_1908 Bruno Basto, Gabor Babos, Karim Saidi, Edwin de Graef, Gerson Magrao, Ivan Bandalovski, Corey Gibbs, Alexander Ostlund, Alex Brosque,

12 maart 2018 om 17:03

Soms is het goed om.op de man te spelen? Grow up.. En Frank de boer mislukt? Vier kampioenschappen.op een rij...? Mourinho heeft alleen.maar goede resultaten geboekt?

12 maart 2018 om 17:14

@church89

Je heb voor het gemak alleen maar de PL minuten gepakt want dan is het getal idd wat lager. Neem je alle competities dan kom je op een getal van bijna 24 volle wedstrijden uit, wat een heel mooi getal is voor iemand van 20 in deze competitie. Zat grote talenten van 18/19/20 die 30-35 volle wedstrijden per jaar spelen maar het is alleen nu een probleem.

12 maart 2018 om 18:59

Exact. Kijk - en het feit dat FdB z'n research niet heeft gedaan - en zich laat betrappen om een domme comment; daar wordt je gewoon op afgestraft, klaar.

12 maart 2018 om 15:29

Het klopt niet wat hij over de Boer zegt. De Boer was dom om bij CP aan de slag te gaan en te geloven dat ze daadwerkelijk de hollandse school wilden volgen. Hij had moeten weten dat dit een praatje voor de buhne was. De Boer is een trainer die je tijd moet geven om de boel naar zijn hand in te richten. Bij Ajax was het al volgens zijn filosofie ingericht, daarom ging het daar snel goed (ook bij Ajax had hij vaak moeite om het team vanaf het begin goed te laten presteren).
Vandaar die 4 kampioenschappen.
In Italië en in Engeland kwam hij bij teams terecht die een compleet andere voetbalvisie hebben. Ook de spelers daar hebben niks met de hollandse manier van spelen. Dan moet het haast wel slecht gaan.
De Boer is een zeer competente trainer die een team uitstekend kan laten functioneren. Naar mijn smaak is het iets teveel op balbezit gericht en daardoor weinig boeiend om naar te kijken, maar het bracht wel resultaten.
Als De Boer succesvol wil zijn moet hij een carte blanche krijgen van het bestuur en Voor de zomer aangesteld worden, zodat hij zijn selectie kan samenstellen en fatsoenlijk kan inrichten. Als er niet aan deze voorwaarden voldaan wordt krijg je een systeem dat tussen wal en het schip bivakkeert.
Mourinho heeft een heel andere spelwijze die veel makkelijker toe te passen is. Het levert direct resultaat, maar zal nooit voor continuiteit en stelselmatige verbetering bij de club zorgen. Vandaar dat hij na 3 jaar weer weggaat. Het is leuk om direct prijzen te zien, maar voor de lange termijn is het echt geen goede manager.

12 maart 2018 om 15:37

@feye88

In grote competities, en zeker in de PL, krijg je niet de tijd om alles naar je hand te zetten, daar moet je presteren en als dat niet lukt wordt je gewoon naar buiten gebonjourd. Net als bij elk ander bedrijf.

Daarnaast heeft de Boer in Nederland ook niet zo verschrikkelijk veel laten zien. Ajax heeft onder zijn hand hooguit 2 seizoenen goed gevoetbalt, de rest was gewoon midelmaat en hij is 2x kampioen van de armoede geworden.

Overigens stel ik nu niet dat de Boer per defentitie een slechte coach is, maar moet je ook weer niet gaan overdrijven met de kwaliteiten van de Boer. Hij is namelijk al bij meerdere clubs gefaald.

12 maart 2018 om 15:42

Dat je de tijd niet krijgt is een fout van die clubs zelf. Je kunt echt heel veel bereiken als je die tijd wel krijgt. Het beste voorbeeld daarvan is Saf.
Investeren in de toekomst is het grootste manco van topclubs. Dat zorgt voor continuiteit in je prestaties en het niet afhankelijk zijn van passanten.

12 maart 2018 om 15:44

Panerai, ik vind dat zo'n bijzondere opmerking: kampioen van de armoede. Ten eerste: wat zegt dat over de andere clubs en ten tweede: dan kan je dat dit seizoen ook van PSV zeggen.

12 maart 2018 om 15:49

Als je er in de PL meteen moet staan is het toch missmanagement van Crystal Palace. Die halen blijkbaar een trainer op naam en kijken helemaal niet hoe hij te werk gaat. Dan vind ik dat je dat meer kan afrekenen op een club dan op de trainer. Maarja, mensen spelen het hier liever op de persoon dan op een club, want dat is makkelijker om af te zeiken.

12 maart 2018 om 15:52

Klopt, de eerste paar jaar onder Frank de Boer waren goed. Gezegd moet wel worden dat hij toen met spelers als van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Eriksen, Suarez etc ook over een aardige lichting beschikte. Daar na was het inderdaad kommer en kwel. Ook daar moet wel een kanttekening bij dat hij toen ook heel pover materiaal had, waar eigenlijk Schone de grote man was in die laatste 2 jaar dat Ajax kampioen werd, die elftallen stonden bol van de Sigthorsson's en Moisander's.

Ik denk dat Frank 10 jaar terug een hele goede trainer zou zijn, maar zoals wel meer geldt voor de Nederlandse trainers zijn ze in het verleden blijven hangen. Kijk nou eens naar Guardiola hou hij speelt. Guardiola is wel iemand die zich heeft aangepast naar deze tijd. Hoe hij inspeelt op de half-spaces etc. Klopp ook zo iemand, het concentreren op diagonale en vooral verticalen lijnen in plaats van alles horizontaal. Niet voor niks zijn op dit moment Liverpool en Man City misschien wel de twee meest effectieve en met name leukste ploegen om naar te kijken. Als ik naar het voetbal van Frank kijk dan is het net alsof ik naar voetbal uit het eerste decennium van deze eeuw aan het kijken ben, het kan niet meer.

Nogmaals, als Frank 10 jaar eerder trainer was geworden had hij al lang bij een grote club gezeten. Ik durf er nu alles op te zetten dat Frank ook bij zijn volgende clubs niet zal slagen als hij zijn teams laat spelen zoals hij tot nu toe gedaan heeft.

ON: Frank had daar natuurlijk nooit moeten gaan zitten. Het komt namelijk niet over als je zelf alles verloren hebt en nota bene Riedewald centraal achterin zet in de Premier League om dan nog kritisch te zijn op andere trainers.

12 maart 2018 om 15:52

Sterker nog. Tijdens de aanstelling van De Boer deed Palace heel schijnheilig alsof ze hun clubcultuur wilden omgooien om De Boer de kans te geven zijn spelwijze te ontwikkelen.

12 maart 2018 om 16:17

frank moet gewoon eens nadenken als een club hem vraagt en niet overal ja op zeggen , iedereen zag van te voren dat inter en palace niet de juiste team's voor hem waren
bij inter begon ie 3 weken voor het begin van de competitie bij een club waar de ene na de andere trainer word ontslagen
en je kunt van een bouwvakker geen ballerina maken dus frank had met zijn denkwijze over voetbal niks te zoeken bij palace

13 maart 2018 om 10:35

@kyle66

Onzin, Ajax heeft de laatse 2 seizoenen onder de Boer een historisch laag aantal punten gehaald, dat kan je van PSV niet zeggen dit seizoen want ze hebben bijna alles gewonnnen en zelfs records gevestigd.

12 maart 2018 om 15:31

In plaats van daadwerkelijk op De Boer zijn woorden in te gaan, die hij ook prima kan weerspreken, gaat hij lekker ad hominem. Hij heeft zeker gelijk over De Boer als trainer in de PL, maar laat hij na om vakkundig even te zeggen waarom hij een prima coach voor Rashford is.

12 maart 2018 om 16:03

Dat hoeft lijkt me niet echt, de resultaten spreken wel voor hem. Rashford speelt ontzettend veel wedstrijden (21 in de basis, 18 invaller), en is bijzonder productief (1 goal/assist per 120 minuten) voor zijn leeftijd.

12 maart 2018 om 16:19

En nu laat je dus precies zien hoe makkelijk Mourinho inhoudelijk weerwoord had kunnen bieden.

Verbaas me er verder over in dit topic dat blijkbaar zoveel mensen vinden dat iemand die een keer gefaald heeft, maar zijn mond moet houden en anders maar ongenadig afgebrand mag worden. Aan de inhoudelijke discussie wordt een stuk minder waarde gehecht.

12 maart 2018 om 15:36

Ik heb hem anders weinig talenten beter zien maken bij Inter en Crystal Palace. De Boer is gewoon een matige coach.

12 maart 2018 om 15:46

Haha hoe lang heeft hij daar gewerkt dan? Beetje bezopen reactie van je.

12 maart 2018 om 15:47

Je moet ook wel een wonder trainer zijn als je spelers in 4 wedstrijden beter maakt he....

12 maart 2018 om 15:47

Na 4 wedstrijden? Wat denk je zelf?

12 maart 2018 om 16:26

in een paar wedstrijden kun je niemand beter maken , maar hij doet toch iets niet goed als je 2 jaar achter elkaar binnen 3 maanden ontslagen word

12 maart 2018 om 15:40

Ik geloof niet dat De Boer ook maar 1 seconde wakker ligt van deze zogenaamd "genadeloze reactie" van Mourihno. Ik vind de reactie ook niet echt sterk. Alleen een beetje kinderachtig. Als Mourihno een beetje verstand had gehad, dan had hij geen woorden vuil gemaakt aan wat De Boer gezegd heeft. In plaats daarvaan geeft hij nu deze aangebrande respons waar zelfs Calimero nog een puntje aan kan zuigen. Dan laat je je wel enorm kennen.

12 maart 2018 om 15:50

Hier iemand die het verschil in karakter tussen deze twee mannen begrijpt.
Voor iedereen met een beetje verstand, inclusief de Boer, is dit een bevestiging dat Mourinho een kinderachtige vent is.

12 maart 2018 om 16:50

Mourinho weet tenminste wel hoe hett werkt in de top. De boer zei rashford moet fouten maken daar leert hij van. De domst tekst want in de top mogen geen fouten gemaakt worden anders word je nooit kampioen. Dit is ook de reden waarom ajax zolang geen kampioen is geworden want daar moet de jeugd leren van de fouten.... belachelijk eigenlijk.

12 maart 2018 om 19:08

Daarom werd de Boer ook 4 x kampioen met Ajax met een selectie die niet eens beter is dan wat Ajax nu heeft.

12 maart 2018 om 15:59

Zet Mourinho bij Crystal Palace neer zonder een geblesseerde Zaha en hij boekt exact dezelfde resultaten met het voetbal van hem. Altijd makkelijk praten als je alleen maar clubs met enorme transferbudgetten hoeft te coachen. Met dat soort teams kan iedereen prijzen pakken.

12 maart 2018 om 16:04

Panerai.......de boer talenten beter maken? Elke talentvolle frivole buitenspeler was binnen korte tijd getransformeerd tot een middelmatige speler die nog geen lantaarnpaal voorbij kwam. Ze werden juist steeds slechter onder de Boer.

12 maart 2018 om 21:12

Nou de boer en talenten gaat ook niet samen behalve als het ja knikkers zijn. Mourinho heeft hier groot gelijk.

Heerlijke reactie van Mourinho, geen woorden maar daden

12 maart 2018 om 15:22

Huh? Weet jij wat die uitdrukking betekent? Mijns inziens gooit Mourinho nu juist met woorden, terwijl zijn resultaten al een tijd niet meer voor hem spreken.

12 maart 2018 om 15:24

Zijn resultaten spreken niet voor hem? Hij wint gewoon prijzen hoor.. Weet jij dus wel wat het betekent?

12 maart 2018 om 15:36

Geloof me, Mourinho maakt spelers beter. Even een mooie voorbeeld: Internazionale 2009/2010 elke speler presteerde 200 procent boven hun eigen vermogen.

12 maart 2018 om 15:39

Welke prijzen precies?

12 maart 2018 om 16:00

Smk88

Met clubs als Real Madrid, Internazionale etc. ja, niet met clubs als Crystal Palace of een andere degradatiekandidaat.

12 maart 2018 om 16:29

@ sirius ik ben geen fan van mourinho want zijn voetbal is vaak niet geweldig , maar hij heeft met porto de el en de cl gewonnen en met inter de cl en dat is toch echt een geweldige prestatie met zulke clubs laten we eerlijk zijn , de reactie van mourinho slaat nergens op maar er valt niet te ontkennen dat de boer gewoon gefaald heeft bij palace want het gaat een stuk beter sinds hij weg is , een trainer moet ook inzien wat de kracht van zijn elftal is en frank wilde palace voetbal laten spelen wat ze helemaal niet kunnen vandaar ook 0 punten uit 4 wedstrijden

12 maart 2018 om 16:33

@sirius
Eh jawel hoor in Portugal heeft hij met laagvlieger Uniao Leiria europees voetbal gehaald, die club is normaliter degradatiekandidaat dus die kan je zeker met Crystal Palace vergelijken, daarna met FC Porto de CL gewonnen en de EL en over Internazionale gesproken, daar hebben hele grote trainers de afgelopen tientallen jaren stukgebeten om de grootste prijs in Europa te pakken, Frank de Boer heeft bij Inter niets maar dan ook niets weten te presteren, er zat geen enkele lijn in het spel, wisselde iedere week van opstelling en bleek ook niet goed bij de spelers te liggen dus ja Mourinho heeft misschien wel een punt.

12 maart 2018 om 16:33

Sirius, toevallig won Mourinho met Porto in 2004 de champions league. Ook niet bepaald een team dat elk jaar voor deze prijs in aanmerking komt.

12 maart 2018 om 16:51

bij ajax heeft ie nooit overwintert in europa in de thuiswedstrijd tegen rapid wien begon ie met dezelfde 11 waarmee ie in de uitwedstrijd door 10 man van rapid helemaal weg gespeelt werd volgens mij dus qua prestaties heeft frank mij nog niet kunnen overtuigen dat ie een top trainer is, toch denk ik dat als je hem een kans geeft om een elftal op te bouwen dat ie er dan wel iets van kan maken want hij heeft wel verstand van voetbal maar voorlopig staat frank nog echt een heel eind onder mourinho als trainer

12 maart 2018 om 17:57

@Barca-070, vorig jaar nog 3 prijzen gewonnen

Fergy had heel zijn selectie volledig uitgemolken. Zowel Moyes als van Gaal hebben het daar totaal niet aan de praat gekregen. Sinds de komst van Mou heerst er in ieder geval weer een winnaarsmentaliteit.

12 maart 2018 om 19:25

Haha, Ajax speelde Rapid Wien helemaal van het kastje naar de muur. Had echt 1-4 of 1-5 moeten staan bij rust. Frank kan ze er persoonlijk niet inschieten heh.

14 maart 2018 om 11:25

Sirius,

Met clubs als Crystal Palace zou Mourinho ook presteren. Hij zou geen prijzen winnen, maar hij zou ook geen open huis houden omdat hij alleen maar middelmaat aantrekt en mooi voetbal boven resultaat plaatst; iets wat onmogelijk is in de Premier League. Leuk dat je De Boer probeert te verdedigen of in ieder geval de aandacht probeert te verleggen, maar dat doe je ook nog eens met de verkeerde club. Inter was alles behalve de wereldtop, maar stegen onder Mourinho zwaar boven zichzelf uit. Daarnaast was ook Porto verre van de wereldtop, maar ook daar won hij de Champions League. Die club vergeet je voor het mooie even. Wat heeft De Boer bereikt in zijn carriere? Juist, viermaal kampioen met Ajax; iets wat men aan de stand (lees: qua begroting) verplicht is. Chapeau!!

12 maart 2018 om 15:23

Juist woorden...

12 maart 2018 om 15:37

Daden? Vertel, heeft hij een 1-on-1 gevecht gehad met de boer?

12 maart 2018 om 15:43

Kan je alleen een daad hebben door een 1 op 1 gevecht? Wat een onzin... De daden van Mourinho spreken voor zich, hij heeft een gigantische prijzenkast. Of je nou fan bent van zijn aanpak of niet.

Ik kijk ook liever op dit moment naar het MAN City van Guardiola, maar je kan niet ontkennen dat Mourinho met zijn aanpak al veel successen heeft behaald.

En uitgaand van statistieken kan je moeilijk ontkennen dat de Boer een van de slechts presteren trainers in de PL is geweest...

12 maart 2018 om 15:53

Niemand ontkent toch ook dat Mourinho een van de meest succesvolle trainers is. De Boer zegt alleen dat het jammer is dat Rashford zo weinig speelt, en hij zou onder elke andere trainer waarschijnlijk meer spelen, dat lijkt mij ook.
Verder geeft Mourinho gewoon de meest kinderachtige reactie die je kan bedenken, waardoor je je afvraagt hoeveel prijzen die man nog moet winnen om wat sterker in zijn schoenen te komen staan.

12 maart 2018 om 16:10

@dvv20

Heb ik dat ontkent dan? Je haalt mijn hele comment uit de context. Het ging mij om het feit dat de man hier boven het heeft over woorden en daden terwijl Mourinho ook woorden gebruikt.

Misschien moet jij minder emotioneel reageren en nog een keer mijn comment lezen. Ik heb nergens ontkent dat Mourinho een goede coach is en zijn successen, dat maak jij er van....

12 maart 2018 om 16:58

@hoogindeconcen

Rashford heeft vorig jaar 53 wedstrijden gespeeld en dit jaar al 40. Ga je nu serieus vertellen dat je als speler van 20 dan te weinig speelt en je meer zou moeten spelen, in een van de zwaarste competities in de wereld?

Als je dit echt vind dan moeten alle talenten in de eredivisie zo snel mogelijk weg want die spelen niet genoeg.

12 maart 2018 om 23:44

Al een paar keer hierboven opgemerkt: je moet even kijken hoeveel hij nu echt heeft gespeeld. 4 hele PL-wedstrijden bijvoorbeeld, de rest is hij óf ingevallen óf gewisseld. Iemand heeft hierboven al uitgerekend dat als je de minuten optelt hij 16 van de 30 PL-wedstrijden heeft gespeeld. Vind ik dus niet veel nee.

12 maart 2018 om 16:09

Elofcb
Niks heerlijke reactie. Is gewoon een kinderachtige reactie van hem. Zoals gewoonlijk bewijst Mourinho weer hoe makkelijk hij uit de tent te lokken is. Ongelofelijk dat je voor zo'n simplistische reactie zoveel likes krijgt.

12 maart 2018 om 16:16

Sorry maar op de man spelen nadat er kritiek wordt geleverd is natuurlijk wel super kinderachtig. Hij had net zo goed kunnen zeggen dat FdB lelijk is, of stinkt. Heeft even weinig te maken met het punt van kritiek.

Oei... Mourinho heeft hier wel een punt, maarja als ik hem was zou ik zo’n opmerking lekker laten gaan. De Boer mag natuurlijk ook zijn mening geven.

12 maart 2018 om 15:22

De mening moet gefundeerd zijn. Rashford krijgt veel speelminuten van Mourinho. Dit jaar kampte hij met blessures en was hij uit vorm ook. Vorig jaar de meeste minuten als ik mij niet vergis.De Boer is zoveelste papegaai die allemaal de clichés bovenhalen. Tegen Liverpool speelde Mourinho met Rashford en Mctominay. Lingard is onder Mourinho uitgegroeid tot een belangrijke speler maar laten wij vooral elkaar napraten.

13 maart 2018 om 01:13

Mourinho doet dit ook om de focus van de media weg te houden van het team. Dit is in ieder geval een ding wat hij altijd wilt. Leuk gedaan weer.

Haha fantastisch. Dit was natuurlijk te verwachten.

Slechtste Premier League trainer vind ik eerder Tony Pulis van Wba. Hoe hij z'n team liet spelen bij WBA was verschrikkelijk, maar dat zal Mourinho niet snel zeggen, omdat hij dan anders hypocriet over zou komen. Frank de Boer vind ik een prima trainer, maar had nooit naar Crystal Palace moeten gaan. Hij had veel beter naar Southampton kunnen gaan, want daar ligt het voetbal veel meer bij De Boer. Daarnaast is Southampton heel loyaal naar z'n trainers toe en wordt bijna niemand daar ontslagen.

Verder vind ik Pep Guardiola duidelijk de beste coach van Premier League (eigenlijk van de wereld), gevolgd door Klopp en Pochettino.

Frank de Boer heeft btw gewoon gelijk over dat Rashford bij een andere trainer veel beter zou doen. Rashford zou bij Man City, Liverpool en de Spurs de beste speler van de Premier League zijn en minimaal top 10 van de wereld. Als je ziet dat De Bruyne en Salah niks waren onder Mourinho bij Chelsea en ziet hoe goed ze nu zijn, dan heeft Frank de Boer gewoon een punt.

12 maart 2018 om 15:25

Voetbal draait toch om resultaat. En Pulis haalde wel resultaat voor een tijd. Frank de Boer niet. Je kan wel leuk voetbal spelen. Maar als je uiteindelijk met lege handen staat. Heb je er niks aan.

12 maart 2018 om 15:25

Pulis heeft louter gewerkt bij degradatiekandidaten/ploegen uit het rechterrijtje, maar is nog nooit gedegradeerd. Dat hij niet het meest aantrekkelijke voetbal speelt kan ik in komen, maar het is wel efficiënt (op WBA dit seizoen na) dus je kan het hem ook niet echt kwalijk nemen. Gewoon een prima trainer. Ben zelf ook geen fan van hem overigens.

12 maart 2018 om 15:28

Misschien houd je niet van pulis zijn stijl maar om de man nou de slechtste trainer ooit te noemen uit de premier league gaat mij veel te ver. Pulis Is nog nooit gedegradeerd uit de premier league met een beperkte teams.

12 maart 2018 om 15:29

Pulis is nog nooit gedegradeert - deze man heeft enorme prestaties neergezet met zaad teams. Kan me totaal niet vinden in je beredenatie van ''slechtste trainer ooit''

12 maart 2018 om 15:29

Slechtste trainer is bij uitstek Pellegrino van ons, die is tactisch zo slecht dat ik er zeker van ben in de Jupiler League betere trainers rondlopen. Ik ga nu weer even naar buiten om af te koelen, erger me enorm aan Pellegrino.

12 maart 2018 om 15:56

Ik hoop dat Southampton het gaat halen, het is zeer spannend onderin waar alles relatief dicht op elkaar staat. Vanaf Newcastle/Swansea kunnen eigenlijk alle ploegen nog degraderen, en zelfs daarboven zijn ze nog niet écht veilig (ookal zie ik die clubs het wel halen). Voor WBA is het in mijn ogen te laat, die zie ik zeker degraderen. Dan blijven er nog 2 plekken over, hopelijk kan Southampton deze plekken nog ontlopen.

12 maart 2018 om 15:40

Pulis wordt overal (rechterrijtje) aangesteld om resultaat te halen. En dat doet hij altijd. Is zoals hierboven ook al staat nooit gedegradeerd. Gaat met Middlesbrough inmiddels ook weer richting play-offs. Is dat de slechtste trainer ooit?

Southampton heeft inmiddels ook alweer aardig wat trainers versleten.. Pellegrino lijkt de volgende. Alles draait om resultaat en ik vind het Mourinho's goed recht om dit te zeggen.

Ik meen me te herinneren dat het maar 4 wedstrijden waren? On: Ben nu al benieuwd naar de reactie van De Boer!

12 maart 2018 om 15:20

Ik dacht ook 4 PL wedstrijden. Wellicht nog 3 wedstrijden in de beker of 1 van die cups.

12 maart 2018 om 15:32

De Boer bij palace: 5 vriendschappelijke wedstrijden: 2 gewonnen, 2 gelijk en 1 verloren. 1 EFL cup wedstrijd: 1 gewonnen. 4 PL wedstrijden: 4 verloren.

Wat een inhoudsloze reactie, wat dan ook totaal niets van de Boer's woorden weerlegd. Zo kennen we hem weer hoor.

Heerlijk snel op de pik getrapt en daarna makkelijk scoren.
Mourinho praat zoals die zijn team laat voetballen, weinig en overhaast.

12 maart 2018 om 15:34

Maar wel zeer succesvol.

En terecht... al die mafkezen met hun mening altijd klaar over legendes zoals mou geweldig dat hij de boer zo op zn plek zet

Mourinho heeft hier zeker een punt en die had Frank niet

12 maart 2018 om 15:23

I see what you did there ...

Hoe je het went of keert heeft Mourinho natuurlijk gewoon gelijk. Frank is/was niet in de positie om iets over andere trainers te roepen omdat hij zelf ook keihard gefaald heeft (2x in zeer korte Tijd)

12 maart 2018 om 15:37

Bijzonder dat je dat zegt. Jij en ik geven hier wel je ongezouten mening terwijl wij niks gepresteerd hebben in het betaalde voetbal (ga ik even vanuit). Of mag je alleen maar iets zeggen als je niet gefaald hebt? Dan is Kluun als analist of die gozer van de Gamma reclame wel een goede zet. Zij hebben nog nooit gefaald als trainer in het betaalde voetbal.

12 maart 2018 om 15:50

Wat een (sorry) onnozele redenatie hanteer je hier zeg. Hij heeft zelf een wanprestatie geleverd dus mag hij niet zijn mening verkondigen over de ontwikkeling van een talent en wat hij liever zou zien. Verwijder jij bij deze dan ook je account, jij hebt immers ook niets gepresteerd in de voetballerij om jouw mening over voetbal te verkondigen. Je bent vast niet hypocriet toch?

En eerlijk is eerlijk.. Hier heeft hij wel een punt natuurlijk.

De andere kant is.. Frank de Boer had ergens ook wel een punt. Een aanvaller zou misschien beter renderen onder een aanvallende coach.

Zure reactie van Mourinho. In plaats van inhoudelijk te reageren, moet die met modder gaan gooien. Dit is precies de reden waarom ik die man niet mag.

Er zullen nu wel allemaal reacties komen over wat voor verschrikkelijke man Mourinho wel niet is, maar hij heeft hier gewoon groot gelijk. De Boer heeft geen enkel recht van spreken wat dat betreft.

12 maart 2018 om 16:14

Wie heeft ee dan wel recht van spreken? Alleen guardiola en zidane ofzo. Wat een onzin.

12 maart 2018 om 17:23

Is toch logisch als je net bent ontslagen ga je niet de les lezen aan een top manager

Nu zeg ik genadeloos: Mourinho is de meest arrogante trainer ooit! Even zonder gein maar zoiets kun je best vinden maar houd dat gewoon voor je. Je bent toch professional...

Hoppa! De Boer moet zich schamen dat hij zoiets durft te zeggen! Dat arrogante gebral van hem kon toen hij nog trainer was van Ajax en hij af en toe per ongeluk kampioen werd... Hij zou op z’n knieen moeten bedelen om een stageplek bij mensen als Mourinho, die letterlijk alles gewonnen hebben wat er te winnen viel! Bovendien was het voetbal van Ajax onder De Boer zo zaaddodend slecht en saai om te zien, dat Durex zich serieus zorgen gemaakt schijnt te hebben over hun positie als nummer 1 voorbehoedsmiddelenverkoper van Nederland...

12 maart 2018 om 15:29

Je kan zeggen wat je wilt, maar je wordt niet 4 keer, zelfs heel dichtbij 5 keer, per ongeluk kampioen. Vervolgens heb je nog kritiek ook op het spel van De Boer, vrij ironisch als je Mourinho probeert te verdedigen en supporter bent van Chelsea, dat terzijde.

Dat Mourinho véél meer heeft bereikt, dat staat vast. Dat hij leuk voetbal laat spelen is natuurlijk niet waar, maar uiterst effectief is het (meestal) wel. Daarom snap ik ook niet die sneer aan het eind van je reactie.

12 maart 2018 om 16:03

Omdat De Boer commentaar gehad heeft over Mourinho’s manier van managen van jonge spelers, hoeveel speeltijd ze krijgen en De Boer heeft het al meerdere keren nodig gevonden om een waardeoordeel te hangen aan Mourinho’s manier van spelen. Hij zou zich lekker druk moeten maken met zijn eigen werk, en ervoor moeten zorgen dat hij eens langer dan twee maanden bij een club werkzaam is, of niet binnen enkele weken met de beste spelers van de club overhoop liggen..

12 maart 2018 om 15:31

dan hebben De Boer en Mourinho tenminste nog iets gemeen :-)
Verschil is dat Mourinho dat slechte voetbal laat zien met verschillende selecties van bijna een miljard.

12 maart 2018 om 16:04

Ach en De Boer deed het tegen Roda met tien keer de begroting van de halve Eredivisie... Alles is relatief he.

12 maart 2018 om 16:40

klopt, maar als je niet kunt voetballen dan kun je niet voetballen, hoe slecht je tegenstander ook is.

12 maart 2018 om 15:31

Af en toe per ongeluk kampioen... 4 jaar op rij. Was ook geen fan van het spel toen en ook niet van de opmerking over Rashford maar hier doe je hem toch te kort, die 4 jaar stond het verdedigend wel als een huis.

12 maart 2018 om 16:06

Ja, Mourinho en De Boer zijn inderdaad erg defensieve managers. De een iets succesvoller dan de ander, maar dat moeten ze lekker zelf weten. De Boer is totaal niet in de positie om zoiets te zeggen over Mourinho, dat zou hij zelf eigenlijk al in moeten zien..

12 maart 2018 om 15:41

Noem mij voorbeelden die Frank De Boer arrogant maken? Man o man, wat wordt het woord arrogant hier toch bij vlagne misbruikt om mensen te benoemen die iemand niet mag.
Daarnaast is Frank de meest succesvolle Ajax trainer geweest in jaren, dus hij hoeft bij niemand op zijn knieen te bedelen. Dat hij in de PL geen kans kreeg kan je hem niet op afrekenen, iedere club die Frank de Boer haalt en direct resultaat verwacht voert gewoon gigantisch slecht beleid en heeft geen idee wie ze binnen halen als trainer, dan faalt een club een stuk meer dan een trainer.

Wat een vieze sneer naar De Boer. Hij kan wel gelijk hebben over de statistieken van De Boer, maar inhoudelijk heeft De Boer gewoon gelijk. Het is algemeen bekend dat Mourinho geen plaats vrij maakt voor de jeugd. Dat hij toevallig nu Mctominay debuteerd neemt niet weg van al het jarenlange slechte beleid die hij voerde bij Real en Chelsea

12 maart 2018 om 15:27

Welke andere trainer heeft ooit jeugd een kans gegeven bij Real en Chelsea ? Zidane is waarschijnlijk de eerste die dat een beetje doet omdat hij zelf jeugdtrainer was van Real Guardiola heeft ondertussen 2 elftallen gekocht terwijl ze miljoenen in jeugd hadden geïnvesteerd bij City. Dat Lingard, Mctominay en Rashford veel onder Mourinho spelen is geen toeval.

12 maart 2018 om 15:49

Frank de Boer had het niet over jeugd en Mourinho. Frank de Boer had het over Rashford en Mourinho. Statistieken wijzen op het gelijk van Mourinho, namelijk dat Rashford gewoon dik 2000 minuten in het Manchester United shirt heeft gehad

Hahaha heeerlijk. Die man kan niet tegen zijn kritiek, maar kom op. Hij krijgt ook wel echt heel veel kritiek en hij laat niet over zich heen lopen en komt nu toch echt wel terug met een feitje hahahaha

Ahw, gevoelige snaar geraakt bij Mou blijkbaar.

Al is 7 van de 4 competitie wedstrijden verliezen ook wel heel slecht.

Dat mag de op 5 na beste trainer van de PL van vorig jaar dan best zeggen.

Tja - daar heeft Mourinho 100 gelijk in. (En dat zeg ik niet graag, want ik ben totaal geen fan van Mourinho).

Maar wie is FdB nu in godsnaam om hier uberhaupt kritiek te geven? Achterlijk om je zo uit de tent te laten lokken, deze man is het lachertje van alle EPL trainers dit seizoen.

Typisch Nederlands om toch overal een mening over te hebben / het beter denken te weten, terwijl we zelf vaak de ervaring / kennis ontbreken om daadwerkelijk betere resultaten te overleggen.

De enige mensen met een Nl'se background die hier uberhapt recht van spreken zouden hebben zijn LvG en wijlen JC.

Ik moet altijd een beetje misgenoegend kreunen als ik Wim Kieft hoor kreunen over het spel dat gespeeld wordt in de EPL - en de kennis van de spelers dat vooral gelimiteerd is aan ''het goddelijke lijf van Lukaku'' en ''van Dijk die zich positioneerd voor de corner'' of '' Ja dat is zo'n typische Matic pass, ja ja - ik kende hem al goed toen hij bij Vitesse speelde''

Mourinho heeft gewoon gelijk. We hoeven die man niet massaal te verdedigen. De Boer wil perse een selectie die precies knikt hoe hij wil en kan niet met persoonlijkheden omgaan. Heeft verder geen plan B of een plan C en is daardoor geen grote trainer. De statistieken die Mourinho benoemd spreken voor zich. Dus hij kan weleens de slechtste PL trainer ooit zijn.

tsja het enige wat frank nu kan doen om het ongelijk van mourinho te bewijzen is weer eens een keer presteren bij een club waar hij trainer is , helaas heeft frank het talent om telkens de verkeerde club uit te kiezen

Tja dat weet je als je kritiek levert op Mourinho, die kaatst de bal keihard terug. Hoewel ik denk dat de uitspraken van De Boer minder bedoeld waren als kritiek op Mourinho, maar meer als commentaar op wat het beste zou zijn voor de ontwikkeling van Rashford. Immers, dat Mourinho niet de beste trainer is voor Rashford om zich door te ontwikkelen, hoeft nog niet te betekenen dat het een slechte manager is. Aan de andere kant is het niet gek dat Mourinho, zoals bekend een temperamentvol mannetje dat confrontatie niet uit de weg gaat, dit wel als kritiek opvat. En ik moet eerlijk zeggen, hij heeft hier gewoon gelijk. Dat is het risico van analyst zijn terwijl je zelf weinig tot niets hebt gepresteerd: je levert in principe altijd commentaar vanaf de zijlijn op mensen die wel verantwoordelijkheid hebben en over het algemeen beter zijn in het vak dan jij. Dan krijg je af en toe, zoals hier, het deksel vol op de neus.

12 maart 2018 om 15:43

@ aardbij zou jij het laatste deel van jouw reactie aub naar de redactie van voetbal inside kunnen sturen , daar heeft namelijk nog niemand ooit wat gepresteerd ( v/d gijp misschien een klein beetje ) en die hebben commentaar op iedereen die beweegt

Heerlijke reactie. Een voorbeeld voor al die gehersenspoelde spelers hoop ik. Beetje persoonlijkheid en vuur mag wel.

12 maart 2018 om 16:10

Hij gaat er niet inhoudelijk op in en speelt puur op de man. Wat maakt het uit wat de boer heeft gepresteerd? Mogen alleen mensen die bij de wereldtop hebben getrained commentaar hebben. De boer heeft weer veel hoger gevoetbald dan mourinho. IK snap echt niet dat mensen fan kunnen zijn van deze man.

13 maart 2018 om 01:04

Ik vind het mooi omdat het gebeurt. Het zorgt gewoon voor wat leven. Het stelt ook allemaal niet zo veel voor maar het is vermakelijk. Zou jammer zijn als je allemaal van die brave praatjes blijft horen. Die dooie interiviews hier in NL zijn ook niet echt vermakelijk. Daarom zou je fan van deze man kunnen zijn.

Ik vraag mij af of Mourinho Crystal Palace wel had laten winnen. Maar toch wel lik op stuk FdB.

Tja in tegenstelling tot wat veel mensen hier schijnen te denken hoef je geen partij te kiezen in zo'n situatie. Ze hebben namelijk allebei wel gelijk: Rashford zou ongetwijfeld meer spelen onder de meeste andere trainers (en daar doelt de Boer denk ik op) en de Boer heeft inderdaad een track-record in de PL die wel tot de slechtste ooit zal behoren.
Verder vind ik de reactie van Mourinho wel, zoals gebruikelijk, tamelijk kinderachtig en niet getuigen van veel zelfvertrouwen.

12 maart 2018 om 15:55

Zou een andere trainer Rashford werkelijk nog vaker laten spelen? 40 wedstrijden dit jaar, en 53 wedstrijden vorig jaar! Met Martial, Ibrahimovic, Lukaku en Sanchez als concurrenten zouden 9 van de 10 trainers hem eerder minder dan vaker laten speler schat ik. Kijk bv naar vergelijkbare jonge aanvallers als Batshuayi die weggestuurd is bij Chelsea en Iheanacho die bij City moest vertrekken.

12 maart 2018 om 16:05

Ik vind Rashford veel meer potentie hebben dan Batshuayi en al helemaal dan een Iheanacho.
En je moet ook even checken hoeveel minuten hij heeft gespeeld, hierboven is dat al door iemand aan het forum toegevoegd, en dan kom je blijkbaar uit op 16 PL-wedstrijden uit 30, iets meer dan de helft dus (van die 40 waar jij het over hebt, zijn er veel invalbeurten en wedstrijden waarin hij weer gewisseld wordt). Vind ik niet veel. Verder heeft van die concurrenten die je noemt Ibrahimovic dit jaar natuurlijk nog niet echt meegedaan en is Sanchez net pas gehaald (wat waarschijnlijk betekent dat Rashford de komende tijd nog minder zal spelen). Misschien dat je Lingard wel nog zou kunnen meerekenen.
Samenvattend: ik concludeer maar dat je Mourinho graag wilt verdedigen maar nog eens over de inhoudelijke kwaliteit van je reactie na moet denken.

12 maart 2018 om 17:26

16 is heel veel zeker met mata, martial en lingard als conccurentie. Rashford is ook geblesseerd geweest. Rashford is okk uitvorm geweest. Betwijfel of hij bij andere managers meer had gespeelt. Is allemaal gebaseerd op niks. De boer heeft verdient koekje van eigen deeg gekregen

12 maart 2018 om 17:38

Dat hij veel gewisseld wordt als jonge speler is ook logisch, hij kan conditioneel de volle wedstrijden nog niet aan, dat zie je als je zijn wedstrijden ziet, hij is na 60-70 minuten helemaal leeg.

Wil je meer inhoudelijk? Kijk dan eens naar vergelijkbare 18-21 jarige aanvallers bij topclubs. Mbappe bij PSG speelt meer, Pulisic bij Dortmund ook, maar dan heb je het wel gehad. Het rijtje dat minder minuten maakt of verhuurd is, is enorm: Dembele, Munir, Iwobi, Batshuayi, Coman, Jesus, Solanke, Odegard, Sergio Diaz, Betancur, Guedes. Er valt echt weinig te klagen voor Rashford.

12 maart 2018 om 23:48

de Boer heeft geen koekje van eigen deeg gekregen want hij is niet op een kinderachtige manier aan het beledigen.
Verder vind ik Rashford beter dan de spelers die jij opnoemt, hoewel niet beter dan Sanchez die nu voor zijn positie gehaald is. En 16 is ongeveer de helft van het aantal PL wedstrijden man, hoe kan je dat nou veel noemen?

Haha geniaal en gelijk heeft hij. De Boer is de slechtste trainer in de Premier League allertijden. Is Frank de Boer aanwezig bij Veronica's CL avond? Want zijn reactie wil ik dan wel zien..

12 maart 2018 om 15:40

Wat er zo geniaal is aan zo'n kinderachtige reactie snap ik niet. Die man lijkt af en toe wel te denken als iemand van 16, die zo onzeker is over zichzelf dat hij maar voortdurend het gevoel heeft dat hij zich moet bewijzen en zich daarom niet als een fatsoenlijke man kan gedragen.
Frank de Boer's reactie, als hij die geeft, zal wel heel eenvoudig zijn: hij haalt zijn schouders op over de kinderachtige houding van Mourinho en zegt iets als: 'ja, ik ben inderdaad niet de beste trainer uit de geschiedenis van de PL (dit zegt hij met een lach), en ik denk nog steeds dat Rashford meer zou spelen onder de meeste andere trainers, en ik vind het zonde dat een prachtige speler als Rashford zich daarom niet sneller ontwikkelt nu.'

12 maart 2018 om 17:27

Hahhaha wat een de boer fan bij jij. Help je hem ook bij het plassen? Want je weet precies wat hij denkt altijd of wat hij gaat doen. Jullie kennen elkaar vast heel goed.

12 maart 2018 om 15:50

Ik ben ook wel benieuwd naar de 'genialiteit' volgens jou. Waar schuilt die in?

12 maart 2018 om 15:42

Jij klinkt als net als Mourinho, 'die arrogante kop'... waar komt al die boosheid toch vandaan? Haha ik denk dat de Boer er wel om kan lachen, ik wel in elk geval.

Kan je verwachten. Als je de bal kaatst, kan je hem terug verwachten. En als je zelf (als coach) niets gepresteerd hebt in het buitenland kan je beter zwijgen want dan wordt je afgemaakt.

Ik begrijp niet waarom de carrière van de Boer als trainer in de BPL relevant is. Frank constateert, net zoals ons allemaal, een gigantisch potentieel bij Rashford. Beweren dat Mourinho wellicht in de weg staat van deze potentie is niet zo gek.

Afijn, zo kennen we Mourinho weer. Enige klasse is ver te zoeken.

12 maart 2018 om 15:49

zou je dan nog steeds klasse van hem verwachten in zo'n situatie? dan ken je mourinho niet. frankie had het allemaal wel iets beter kunnen formuleren want je weet dat je op deze manier een persoonlijke counter kan verwachten van jose.

12 maart 2018 om 15:59

Uhm, ja, waarom zou je niet een beetje basis-fatsoen van iemand verlangen? Dat hij zich vaker zo kinderachtig gedraagt lijkt me geen reden om een andere formulering te kiezen, of denk je soms dat de Boer niet lacht om zo'n reactie van Mourinho?

13 maart 2018 om 01:17

Nee dat zou je dus niet verwachten want het is Mourinho. Hij doet er alles aan om de aandacht naar zich toe te trekken om deze weg te houden van het team. En Mourinho lacht net zo hard als hij zichzelf terugziet.

12 maart 2018 om 16:50

Frank had met 2 minuten op internet ook kunnen concluderen dat Rashford meer dan genoeg minuten maakt voor zijn leeftijd en dat het heel voorbarig is om daar dan vraagtekens bij te zetten.

Maar zoals vaker is Frank dan een oud trainer/speler zoals je die wel vaker ziet, die zegt maar wat om te zeggen zonder te weten of het ook echt klopt. Als je het dan op de man gaat spelen met een mening die feitelijk onjuist is dan moet je iets terug verwachten. Dat Mourinho het dan ook besluit op de man te spelen is niet vreemd. Misschien denkt hij dan 2 keer na voordat hij random dingen gaat verkondigen.

Hahaha.

Mourinho is een echte scorebord trainer en dan heeft ie gelijk. De Boer heeft de slechtste resultaten voor een trainer in de PL ooit (hoewel maar 4 wedstrijden). Overigens zegt resultaat niet altijd iets over de kwaliteit van een trainer, want hoe zouden we Frank Rijkaard kan moeten waarderen (gedegradeerd met Sparta, CL gewonnen met Barca).

Het tekent ook Mourinho's kinderachtigheid en enorme arrogantie, want kritiek duldt ie niet. En daarmee haalt hij tegelijk alle aandacht van de inhoud, namelijk Rashford.

Ik irriteer me altijd aan het feit dat Mourinho in Nederland vaak word afgeschilderd als een dramatische en negatieve trainer. De analisten en talkshow mensen doen daar graag aan mee. Mooi dat die arrogantie tegenover "anti-voetbal" even word afgestraft. Net alsof alleen aanvallend Barcelona voetbal echt voetbal is.

12 maart 2018 om 16:04

Je gaat me toch niet vertellen dat wedstrijden als die 0-0 tegen sevilla echt voetbal zijn? Verdedigen kan mooi zijn, maar hij speelt wedstrijden waar die niks anders doet. Voor reslutaat vaak prima, maar het is het aanzien niet waard.

12 maart 2018 om 17:28

"echt voetbal" is een typisch Nederlands begrip bedoel ik. Resultaten zijn nu eenmaal zoveel belangrijker.

Weggejorist. Ben geen fan van Mourinho, maar applaus voor deze counter. Gisteren mijzelf ook zitten ergeren aan de arrogantie waarmee de Boer Ajax besprak.

Nou zie veel reacties dat Mourinho gewoon gelijk heeft, maar dat is dus helemaal niet zo.

Volgens mourinho waren het zeven wedstrijden verliezen met 0 doelpunten voor, in realiteit waren het 4 wedstrijden verliezen met 0 punten voor. Dan klopt zijn aanname waarop hij de stelling basseert gewoon niet. Hij verdubbelt bijna het aantal wedstrijden dat onder de boer verloren zouden zijn zonder doelpunten te maken, alleen om zijn statement kracht bij te zetten. Want de voorbereiding en de beker kan die toch echt niet bedoelen.....

Tja de boer kan dan weer zeggen dat hij goals heeft gescoord voor fc Barcelona i.p.v. woordjes heeft vertaald voor Bobby robson bij deze club.....

12 maart 2018 om 16:56

Dacht ik ook aan. Niemand weet eigenlijk uit het hoofd of Mourinho überhaupt op het hoogste niveau heeft gespeeld...

12 maart 2018 om 17:28

Denk ook niet dat dat iemand boeit zeker als je coach bent. Blijft een feit dat mou meer prijzen heeft gewonnen dan de beoer heeft gehaald met zijn spelers en manager carriere bij elkaar.......

Goede reactie van de Mourinho .
Ik irriteer me mateloos aan de Boer.
Het voetbal van Mourinho is ook gewoon bagger daar is iedereen het wel over eens.
Mourinho pretendeert ook niet dat hij aanvallend of mooi voetbal speelt maar enkel in overwinningen denkt.
Het is een arrogante kwal maar wel een eerlijke arrogante kwal die er eerlijk voor uitkomt waarvoor hij staat.
Frank de Boer daarentegen probeert altijd de illusie te verkopen dat hij voor mooi en aanvallend voetbal staat terwijl hij betonvoetbal liet zien. Hij probeert zich in de media te presenteren als iemand die hetzelfde over voetbal denkt als Guardiola maar im werkelijkheid is het een heel defensieve coach die vaak met 4 verdedigers opbouwde, balbezit heilig verklaarde om de wedstrijd te controleren zonder aan te vallen, die vaak met een middelvelder op de flanken speelde om Klaasen als 2e slirs te gebruiken en in feite eem verkapte 4-4-2 speelde.
Heel veel NLse trainers lijden aan deze arrogantie en leugens. Moralistisch gelul voor de eigen zo van "kijk mij eens voor aanvallend voetbal staan".
Gelukkig spreken de daden voor zich.

Mourinho die geen spelers goed kan maken ? Ik noem Robben, drogba ( van Subtopper naar topspits ) hazard , half porto dat de champions League won. Frank de boer , de slechts trainer in de CL. Ik ken de stats niet , maar ik me niet voorstellen dat er trainers waren met slechtere stats. De ene lult , de ander zegt de waarheid / feiten . Zeggen jullie het maar .

Mwuahahaha, Die analisten verhaaltjes kan die beter voor zich houden. Zeker terecht, Maar het kaliber Mourinho mag dat soort fake nieuws ook niet op reageren. Want zo'n impact heeft frank niet op de trainerswereld

12 maart 2018 om 16:51

Hahaha die komt keihard aan zeg. Wie de bal kaatst krijgt hem terug.

Mourinho laat zich ook weer makkelijk op de kast jagen zeg. Wat een gekrenkt ego heeft deze man. Om zo te reageren toont juist de zwakte van de Portugees. Triest, maar we kennen José ook niet anders.

Nog ff eruit in de CL, de tweede plek mislopen en hij is zelf een flop. Heeft dan bij andere clubs wellicht iets neergezet maar weet met veel geld verdomd weinig te bereiken. Mourinho gaat over een paar maanden net als Frank zonder werk zitten. Gefaald met Manchester is erger dan falen met CP

12 maart 2018 om 17:29

denk dat derde plaats ook niet erg is of 4de hahahha

12 maart 2018 om 17:35

Wishfull thinking dit. 2de plaats gaat United echt niet mislopen als je ziet hoe gemakkelijk ze die "fenomenale" aanvallers van Liverpool weg speelden.

Ennn... daar ging de carrière van Frank de Boer.

12 maart 2018 om 17:24

Je overdrijft de invloed can deze buschauffeur schromelijk. In de PL zal F. De Boer voorlopig niet aan de bak gaan, moet hij ook niet willen, maar dat ligt niet aan deze zielige opmerking van Mourinho.

12 maart 2018 om 17:30

Denk ook voorlopig niet in la liga, ligue 1, serie A , bundesliga...........

Wow, van emoties druipende reacties weer hier, echt komisch..
Hoewel FdB slechts zijn mening geeft als ex-PL trainer was het te verwachten dat hij op een dergelijk grove ongezouten respons van Mourinho kon rekenen. Of dat verstandig was van beiden is onbelangrijk temeer daar de trainers gilde in Engeland gewend zijn op top-soap-niveau, mede vanwege de exorbitant hoge -financiële- druk, te acteren...wordt vervolgd!😉

Ik ben een United dan en heb sinds het begin der dagen een hekel aan Mourinho. Maar hier moet ik echt om lachen. Heerlijke reactie. Ga je Frank de Boer erbij halen om analyses over PL teams te maken? WTF? 0 doelpunten! 0 punten! Dan mag je echt niets zeggen.

12 maart 2018 om 17:21

Onzin! De vrijheid van meningsuiting geldt ook voor de voetbalwereld zowel voor de top- als de degradatieclubs...ook of juist in Engeland!

Ja, had een gevoel dat De Boer zou worden afgemaakt door Mourinho. De opmerkingen van FdB waren niet eens zo terecht, Rashford deed niet genoeg om een basisplek te rechtvaardigen, dus had hij die ook niet, maar ik heb niet het gevoel dat Mourinho slecht met hem omgaat, integendeel.

Deze keiharde reactie van Mourinho was te verwachten, je weet nou eenmaal dat hij snel op z'n teentjes getrapt is, dus een opmerking over hem moet heel erg genuanceerd zijn.

Och och meneertje Mourinho krijgt logische kritiek en hij moet direct om zich heen slaan.. Typeert de man ten zeerste.. F. De Boer heeft volkomen gelijk wanneer hij stelt dat Mourinho niet om de ontwikkeling van (jonge) spelers geeft en enkel aan het resultaat denkt. Hoop dat hij nooit een club zal trainen die ik volg want wat een negatief persoon is hij zeg..

12 maart 2018 om 17:32

Wat een onzin mctominay, lingard en rashford krijgen genoeg minuut. Meer dan elke andere jeugdspelers van alle andere topclubs.

12 maart 2018 om 17:32

Wat een onzin mctominay, lingard en rashford krijgen genoeg minuut. Meer dan elke andere jeugdspelers van alle andere topclubs.

12 maart 2018 om 18:22

Ja op verzoek van het bestuur van United waarschijnlijk (weet ik wel 100 zeker). Mourinho geeft echt niet uit zichzelf talenten de kans hoor. Als het aan hem ligt koopt hij liever een vervanger voor veel geld. Kijk maar naar Fosu Mensah

12 maart 2018 om 19:08

En dat baseer je weer op nergens. Is gewoon iets waar je van uit gaat. Dus we hebben letterlijk niks aan je comment.

12 maart 2018 om 20:17

Dat baseer ik op Fosu Mensah nogmaals. Waarom Lindelof halen als je zo'n wereldtalent in je selectie hebt zitten? En dan ook nog gezien de geschiedenis van Mourinho, die Lukaku, de Bruyne, Coutinho, Morata liet lopen is gewoon een duidelijke conclusie dat dit allemaal op verzoek van het bestuur is gedaan. Want ik geloof niet dat hij ineens het licht heeft gezien en zomaar uit zichzelf wat talenten speeltijd gunt. Dat strookt niet met zijn manier van werken. Dus daar moet het bestuur gewoon achter zitten.

12 maart 2018 om 21:58

Nee, jouw onderbuikgevoelens zullen wel waar zijn. Lachwekkend om meteen te gaan beweren dat het opdracht van bovenaf zal zijn op het moment dat feiten in het voordeel van Mourinho spreken. Als je goed genoeg bent dan speel je gewoon. Rashford heeft Martial als voornaamste concurrent en beide spelers verdienen en krijgen de nodige speeltijd. Fosu-Mensah krijgt nu op hoog niveau meer speeltijd dan hij bij United zou hebben gekregen. Dat hij verhuurd is komt zijn ontwikkeling juist ten goede. Lindelof is gehaald voor het centrum, terwijl Mensah zich in eerste instantie vooral op rechtsback moet richten. De aankoop van Lindelof staat derhalve los van de verhuur van Fosu-Mensah. 'Slachtoffers' van de komst van Lindelof zijn voornamelijk Blind en Tuanzebe. Daarnaast heeft Angel Gomes vorig seizoen op 16-jarige leeftijd mogen debuteren en dit seizoen ook even in vallen. Groot talent en al op zeer jonge leeftijd beloond met een debuut. Kijk je naar andere grote clubs, dan zie je bijna geen 20-jarigen die zo veel minuten maken als Rashford. De 2 jaar oudere Asensio komt bij Real in de buurt. Bij Madrid komt niemand van 20-jarige leeftijd tot 500 minuten. Sule en Coman zijn 2 en 1 jaar ouder en komen bij Bayern niet aan de minuten van Rashford. Puselic bij Dortmund speelde iets meer dan Rashford, terwijl de 2 jaar oudere Weigl weer minder speelt. Frederico Chiesa speelt bij een Fiorentina ongeveer net zo veel als Rashford, en dan heb je het dus over een aanzienlijk kleinere club. Andere spelers uit de top 10 van de Golden boy award zoals Betancur bij Juventus, Erme Mor bij Celta en Gabriel Jesus bij City spelen allemaal (veel) minder. Een Tielemans komt bij Monaco niet aan de speeltijd die Martial wel krijgt. Kortom, Rashford heeft het prima voor elkaar en 'analist' de Boer laat zien dat hij oordeelt op basis van eenzelfde type onderbuikgevoelens als jij, want van feiten heeft hij blijkbaar weinig weet. Immers zou hij anders geweten hebben dat spelers van zijn leeftijd ook bij andere topmanagers niet alles spelen.

ik geef mourinho groot gelijk als hij op de boer zn uitspraken reageert,,hij met zn jeugd een kans geven het gaat om resultaat,laat de boer de pupillen maar van ajax beter maken daar zit hij op zijn plek,wat denkt die de boer wel niet het is een wijsneus die denkt dat hij alles weet,wat ben k blij dat hij geen bondscoach geworden is,hoj kan alleen maar presteren bij ajax omdat hij iedereen kent en dat hij alle tijd krijgt ,maar dat geld niet in het buitenland

Ja ben geen fan van Mourinho maar hierin heeft hij helemaal gelijk. Je moet als Frank de Boer zijnde je plaats kennen en nederig zijn na zo een drama geschiedenis in de premier leauge. Overigens scoort Rashford wel 2x onder Mourinho zijn leiding dus hoezo is het slecht voor Rashford om onder Mourinho te spelen. Frank leuk dat je bij Ajax met veel jeugd hebt mogen werken maar zolang je niet met grote spelers/vedettes kunt omgaan zal je nooit bij een grote club slagen.

12 maart 2018 om 18:30

Volgens mij heeft hij niet meer gezegd dan dat hij het jammer vind dat hij onder Mourinho niet elke week speelt en na 2 slechtere wedstrijden dan even gebankt wordt,terwijl Frank denkt dat het beter is voor deze jongen om gewoon te blijven staan A omdat dat beter is voor zijn ontwikkeling en B omdat hij een engelse jongen is en dat Mourhino niet het type coach is die dat doet.
Er is dus volgens mij niet zoveel verkeerds gezegd door Frank en de reactie van Mourhino is gewoon een beetje kinderachtig om het zo te spelen.
Frank heeft niks gezegd zover ik weet over het vakmanschap van Mourhino.

Ik snap dat niet zo, die mislukte trainers die dan commentaar gaan hebben op anderen. Blind is ook al zo'n type. Net bondscoach af en een interland later al op tv om commentaar te leveren.
Een verstandig mens zou zich onthouden van commentaar op tv terwijl hij zelf zo hard gefaald heeft.

12 maart 2018 om 18:53

Mourinho moet zijn mond houden! Alsof hij met crystal palace kampioen zou worden! En frank de boer heeft t inderdaad niet goed gedaan, maar Mourinho met man u is ook waardeloos

12 maart 2018 om 19:07

Staan gewoon netjes tweede plaats achter het beste Man City ooit, zijn hard op weg om hun beste seizoen in de PL te spelen sinds het pensioen van Ferguson en zitten tot op heden nog steeds in de CL (kan deze week wel verandering in komen natuurlijk). Vorig seizoen hebben ze ook 3 prijzen gewonnen. Het is begrijpelijk dat je niet van zijn stijl houdt, maar tot op heden doet Mourinho het gewoon heel goed.

12 maart 2018 om 22:08

Nee dat is ook wel waar mr Buffalo, maar heeft echt een heerlijk elftal, Maar inderdaad ben echt geen fan van zijn tactiek als ie die al heeft, heeft een geweldig elftal om lekker aanvallend te spelen doe dat dan ook, en heb t idee dat ie niet alles uit zijn beste spelers haalt zoals een pogba en een lukaku

12 maart 2018 om 19:31

Dat hele Ajax kliekje heeft die neiging op Bergkamp na. Hoe José reageert is ook niet helemaal goed maar de Boer oordeelt over iemand die hij niet kent en bij een club waar hij nooit zal werken

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Vooral bij Mourinho, die moet je niet gek maken met zulke uitspraken. 😉

Frank heeft wel een punt hoor, alleen hij is de laatste die commentaar mag geven over een trainer in de PL gezien zijn verleden en resultaten daar.

Als je constant zo bejegend word ga hè ook zo cynisch reageren of dat lijkt mij iig. Ik praat niets goed maar ik begrijp het wel. Ik denk overigens niet dat de Boer gelijk heeft. Hij heeft echt als trainer geen flauw idee hoe het is om bij zo’n grote club trainer te zijn. Ik vraag me af wie van Lukaku, Zlatan, Martial, Lingard, Rashford en Mata de Boer er naast zou zetten.

En Mourinho is de grootste naarling in de PL!! Goeie trainer maar een vieze nare etterzak is hij wel!!

12 maart 2018 om 22:11

Echt zo mee eens Babel echt een naar mannetje, en frank de boer mag toch gewoon zijn menig geven.

Als Ajacied en met veel waardering voor de prijzen die FdB Ajax heeft bezorgd snap ik deze uithaal. De Boer heeft zich geprofileerd als een beroepsautist die niet in staat is geweest Inter en CP te laten spelen naar hun vermogen en omstandigheden. Hetzelfde geldt voor Ajax na het vertrek van kernspelers. De laatste twee jaren onder hem waren niet om aan te zien en hebben geresulteerd in het vertrek van meerdere jeugdspelers. Lijkt me niet dat hij enige geloofwaardigheid heeft in het leveren van kritiek richting een succesvolle manager

12 maart 2018 om 19:32

Hoe denk je dat Frank had gespeeld met een speler als Ziyech? Hij moest het doen met de Zimlingetjes, de Duartes, de Sana's... zijn spel met Suarez en Eriksen was om te smullen....

12 maart 2018 om 19:49

ligt dat aan hem of de spelers? Denk eerder de spelers. Ja iedereen speelt mooi met suarez, eriksen, alderweleid, vertonghen etc.

12 maart 2018 om 19:53

Dan moet je je als trainer aanpassen aan je materiaal en daarin heeft hij bij herhaling gefaald. Toen hij de spelers had om op die manier te spelen was het inderdaad leuk om te zien.

12 maart 2018 om 20:02

Precies, dat ligt met name ook aan de spelers. Vergelijk de selectie van United a.u.b. even met die van Crystal Palace. Ook even het Inter van Mourinho en De Boer (waar hij gewoon te laat in stapte). Zijn nogal verschillen heh. De Boer wilde het positiespel erin brengen bij Crystal Palace om de ploeg zodoende te laten voetballen. Dit is gewoon een onmogelijke taak geweest en ook niet handig van De Boer (laat dat voorop staan).

Voor hij aan zijn taak begon had hij al met spelers moeten praten over zijn manier van spelen. Die spelers konden het gewoon niet. Had voor hem voldoende info moeten zijn.

12 maart 2018 om 22:11

Thanxx voor je backup jows

Ach, FdB heeft het natuurlijk niet zo perfect ingekleed. Maar in essentie heeft hij gelijk. En het is wel kenmerkend voor Mourinho dat hij hier op deze manier op reageert. Geen groot mens. Is een van de weinig de mensen op aarde die van mij zo om mogen vallen.

Ouchhhh. Mourinho blijft n beetje n puber in zn reacties, maar deze kom wel aan. Hoeveel pl trainers zouden er ooit zijn geweest met 0 (doel)punten ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Everton6-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

845 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Barcelona wil pas volgend seizoen met Ivan Rakitic praten over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren